Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itsenäisyyttä kohden – uuden vuosisadan alku

  • Saamme aidon ja jännittävän presidentinvaalikamppailun, kun Paavo Väyrynen saadaan mukaan!
    Saamme aidon ja jännittävän presidentinvaalikamppailun, kun Paavo Väyrynen saadaan mukaan!
  • Valtakoneisto tuulettaa länteen - me tarvitsemme tasapainon lännen myrskyille - se löytyy idästä, tasapainottaen meille rauhan!
    Valtakoneisto tuulettaa länteen - me tarvitsemme tasapainon lännen myrskyille - se löytyy idästä, tasapainottaen meille rauhan!
  • Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä ... ;-)
    Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä ... ;-)

Suomi saa uuden presidentin ensi vuonna 2018 – vaikka mielipidetiedustelut sanoisivat mitä tahansa. Nykyisessä ei ole mitään vikaa, on hoitanut asiansa paremmin EU-näkökulmasta kuin toiset EU-valtiojohtajat. Istuva presidentti Sauli Niinistö nauttii suurta suosiota – se on varmaa.

 

Huomenna (6.12.) Suomi tasavaltana täyttää 100 vuotta |1, tuolloin tulee täyteen ensimmäinen vuosisata valtiona, joka luovutti osan itsenäisyydestään harhauttavan kansanäänestyksen |2 jälkeen EU-Brysselille, jossa edustamme noin reilu kahden prosentin voimalla suomalaisuutta ja omaamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

Presidentti Niinistö on vaalinut suhteita myös itään, toisin kuin ruotsalaiset, joiden ”sotaisasta ikeestä” Venäjän tsaari meidät vapautti 1809 – liittäen niememme |3 suureen hallitsemaansa sekayhteiskuntaan. Tsaari jätti itselleen hallinnan suomalaisista – emme olleet Venäjän valtiokoneiston osa, vaan tsaarin autonominen suuriruhtinaskunta.

|1 ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005463372.html – Suomi 100/HS

|1 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246624-suomi-100-vuotta-itsenaisyysjulistuksesta-eu-riippuvuuteen – 100 lukijakommenttia

 

Tammikuussa Suomi valitsee uutta presidenttiä – valinta mennee toiselle kierrokselle!

Itsenäisyysmies |4 ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen käy huomenna kättelemässä istuvan presidentin; tuolloin Saulin mielessä saattaa välähtää huoli joutumisesta toisen kierroksen asiaväittelyiden osalta juuri Paavon kanssa.

Sauli tietää, että Paavo kantaa presidentti Urho Kekkosen manttelia ja henkistä ulkopolitiikan perintöä – sen modernilla tavalla. Muistamme Kekkosen luotsanneen valtiomme puolueettomuuden ja itsenäisyyden huipulle jo vuonna 1975 – kun Urhon kokousnuija kopsahti ETYK-juhlakokouksen päätteeksi – olimme tuolloin saaneet puolueettomuustunnustukset niin idästä kuin lännestä!

...

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244716-paavo-vayrynen-tasapainottaa-suomen-idan-ja-lannen-valiin – 233 lukijakommenttia

 

 

Ensin Paavolle 23 000 kannatuskorttia – tuo määrä tarvitaan!

Paavon kansalaisliike on aito tavallisten ihmisten liike. Nykypresidentti ja ehdokas Niinistökin halusi saman kansalaisliikeleiman. Tosin Niinistön ”kansalaisliike” oli paljolti Kokoomuksen junailema, ilmeisimmin myös rahoittama hyvin kurinlainen keräyskoneisto, jossa Kokoomusta muutoinkin kannattavat operoituivat antamaan nimensä kansalaiskeräykseen.

Paavo Väyrysen koneisto on aito ja vapaaehtoinen pienkoneisto, joka on kyennyt hämmästyttäviin suorituksiin – pienestä aktiivihenkilömäärästä huolimatta. Paavo kerää kannatuskortteja laidasta laitaan – vasemmalta oikealle, erityisesti itsenäisyyttä, natokielteisyyttä ja eurokriittisyyttä kannattavien joukoista –

… perussuomalaiset ovat nimien antajina kunnostautuneet, kuten myös Sinisten aaveryhmä, joka on todellisuudessa suurempi kuin mielipidemittaukset antavat ymmärtää. Kerrotaan myös Keskustan alkiolaiskannattajien antaneen varmuuden vuoksi kortin Paavolle, jos usko menee omaan, sinällään moitteettomaan ja asiakeskeiseen Matti Vanhaseen. Paavo saa kannatuskortteja monilta, jotka haluavat todellisen presidenttikisan!

 

Monet ovat sitä mieltä, että Paavo pitää saada presidenttikilpailuun mukaan!

Nyt kisaa valtiolaivan johtoon ei ole. Tähän mennessä kisaan ilmoittautuneet ovat de facto luovuttaneet ja hyväksyneet median suurpommituksen Niinistön ylivoimaisuudesta, jota tosin mielipidemittaukset tukevat.

Yhä useampi kysyy missä ovat Paavon kannatuskortit. Paavo pitää saada kisaan mukaan – on kysymys uuden vuosisadan itsenäisyysjulistuksesta, ja vain Paavo on rehdisti kansakuntamme itsenäisen päätöskyvyn kannattaja – ilman arvoituksellisia sivulauseita.

 

 

Paavo ei halua Suomea Natoon – kuten ei kansamme enemmistökään!

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245563-kansakunta-jyrahti-jalleen-ei-natoon - ]

Väyrynen on tasapainottaja – herkällä idän ja lännen vedenjakaja-akselilla, missä sijaitsemme maantieteellisesti. Paavo kävi keskusteluja jo aikanaan Kekkosen kanssa, eli Väyrynen tietää paljon sellaista, joka toi Suomelle sen toiseksi pisimmän rauhan jakson – elämme täydessä rauhantilassa, vaikka media yrittää kaikin keinoin lietsoa Venäjän uhkaa, jopa vihaa.

Toki kansakuntamme ei enää nosta Venäjää eturintamaan pelon ja uhan nimikkein, vaan huoli on jo muualla; miten pärjäämme reviirimme kanssa, oman suomalaisuuden identiteetin nimissä – ja miten ylläpidämme ilman rasismin leimaa oman suomalaisen yhteiskuntajärjestyksen ---

… EU-Brysselin paineessa, joka määrittää meille ulkopolitiikan, kauppapolitiikan ja kohta turvallisuuspolitiikkammekin, sillä nykyinen istuva presidentti Sauli Niinistö on viemässä maatamme EU-sotakoneistoon, joka on vain verhottu Nato-taisteluyksikkö – suuren ydinasesuurvalta Yhdysvaltain varjossa – näin se todellisuus me(n)nee!

 

Kunnianosoitus sotiemme menehtyneille, sotaveteraaneille ja sotainvalideille – Lottia unohtamatta!

” … Aivan ensimmäiseksi kansalaisonnittelut kohta tulevalle 100 vuoden juhlalle hetkestä, jolloin rohkeasti otimme tsaarin valtapiirin kadotessa ohjat käsiimme ja julistimme Suomen kansan ja valtion itsenäiseksi 6.12.1917.


Toisekseen, valitettavasti emme ole enää itsenäisiä, mutta juhlaan on silti ainesta.

Keskimäärin meillä menee hyvin, paremmin kuin 90 prosentilla maailman ihmisistä. Siitä kun itsenäisyys julistettiin 100 vuotta sitten Neuvosto-Venäjästä, olemme edelleen kansa, lähinnä suomea puhuva kansa, joka on sitkeä ja kyennyt pitämään rajanaapurisuhteet sellaisina, ettei meitä nykyään uhkaa mikään sodan vaara -

… olemmehan muutoinkin kyenneet jo toiseksi pisimpään rauhanajan jaksoon, suomalaisina. Suurin hienous kansakuntamme juhlan yhteydessä on kansalaistemme vakaa käsitys pysyä sotilasliittojen ulkopuolella.

Sotilaallisesta liittoutumattomuudesta on hyvä luoda uusi paluu uudelle itsenäistymisen 100-vuotiselle tielle, erityisesti lapsillemme ja heidän lapsilleen, jotta heille avautuisi turvallinen elämäntie, täällä idän ja lännen vedenjakajalla - Suomessa, jossa ja josta välitetään – ei vain meistä itsestämme vaan myös naapureistamme! … ” [25112017 – Facebook/IL].

 

...

Kauan Eläköön kaipuu uuden vuosisadan itsenäisyydestä – kunnia heille, jotka epäröimättä astuivat juoksuhautoihin puolustamaan kallista itsenäisyyttä – jota ei enää kaikin osin ole – kunnia rintamasotilaille ja niille upseereille, jotka edestä johtivat itsensä uhraten miestensä kanssa – kun ylivoimainen vihollinen hyökkäsi 1939.

Loppuun voimme todeta, että he, jotka ruumiita pesevät on liki aina eri kuin he, jotka niitä tekevät … uusimpien arkistoavauksien myötä Talvisota oli turha [?], ja se olisi voitu välttää taitavalla ulkopolitiikalla.

Nyt emme halua samaa ulkopolitiikan virhettä tehtäväksi, emme halua ”uus-erkkolaisuutta” viemään meitä EU-sotakoneistoon, eikä Naton taistelukentäksi täällä sen toisen ydinasesuurvallan rajalla!

Kansa on puhunut niin monissa tutkimuksissa – ja aina yli 50 prosentin voimalla – vastustaen Naton sotakoneistoa, jonka sotilaallinen johtaja on aina yhdysvaltalainen komentaja. Emme halua olla USA' n vasalli, emmekä heidän asevarikko |*.

 

Rauhaisee ja tulevaisuuteen katsovaa Itsenäisyysjulistuksen 100 vuotista juhlapäivää!

 

Viitteet tekstistä:

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/juha-hurme-juntti-opettele-kiinankieli.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https:ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 157501

 

DOC itsenäisyyden uusi vuosisata ja Paavo_05122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 05120217

 

836_7553

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Ilkka Luoma

...
Prologi

Vuosi 1917 oli myrskyinen niin Suomessa kuin erityisesti isäntämaassa – tsaarin Venäjällä, joka muuttui moninaisten vaiheiden jälkeen Neuvosto-Venäjäksi ja lopulta Neuvostoliitoksi, joka sekin luhistui aiemmin kuin täytti 100 vuotta. Kommunistinen idealismi ei sopinut eikä sovi evoluution luomalle ihmiskunnalle – olemme kilpailuhenkisiä, voittopyyteisiä ja valtaitsekkäitä.

6.12.1917 itsenäisyyssenaatti julisti Suomen itsenäiseksi

Itsenäisyyden aihiota yritettiin jo valtalailla [1 – SDP' n ohjailemana – ja Oskari Tokoin ajamana [2. Se ei käynyt, ja vaalivehkeilyn myötä demarit menettivät ehdottoman enemmistönsä ja porvarillisille tahoille jäi itsenäisyyteemme johdattelu …

Itsenäisyysjulistus oli meille suomalaisille pitkän prosessin tulos – jonka lähtösävelet soivat jo kaukaa 1700 -luvun lopulta … emme mene tarkemmin aiheeseen, mainiten vain Georg Mangnus Sprengtportenin [3 nimen, joka sukkuloi itseään Tukholman kuninkaan linnoista Pietariin – tsaarin valtapiireihin.

Kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen ja suomalaishenkisten lehtimiesten tilaama Finlandia [4 avasi systemaattisemman linjan kohti suomalaisuutta, siihen liittyvää identiteettiä, jopa äärimmäisyytenä (fennomania) ja itsenäisyyttä.

Itsenäisyysjulistuksemme sai ensimmäisen tunnustuksen Neuvosto-Venäjältä, joka ”tsaarin perillisenä” (epäselvästä roolistaan huolimatta) myönsi meille ensimmäisenä itsenäisyystunnustuksen – monien mielestä voimattomana Saksan paineen alla.

...
P.E. Svinhufvud oli ensin yrittänyt itsenäisyystunnustusta Saksasta, joka taas oli suosittanut kääntymään Leninin puoleen – niinpä lopulta Ukko-Pekka matkusti delegaationsa kanssa Pietariin, jossa tapasi ”vallankumoukselliset”, jotka lupasivat tunnustuksen 31.12.1917 epävirallisella ilmoituksella. [VIITE]

Lopullisen itsenäisyystunnustuksen, allekirjoituksin, vahvistivat niin V.I. Lenin kuin muun muassa Josif Stalin 4.1.1918, joka oli luvannut itsenäisyyden tietä Suomelle - Suomen sosialidemokraateille jo marraskuussa 1917.

Stalin oli ollut puhumassa demareille proletariaatin vallankumouksesta – idealla ”kaikki maailman työläiset yhdistykää!” - tuolloin elettiin Karl Marxin ideoiman kommunismin nousevan vahvuuden aikoja. Stalin kannusti työväkeä – toveristoa - nousemaan barrikadeille ja ottamaan vallan käsiinsä, mikä oli Neuvosto-Venäjän halu ja painokkaasti ajama linja laajemminkin. Samalla luotiin pohjia tulevalle Suomen sisällissodalle 1918, jossa toverien tappiota vahvistivat saksalaiset sotilaat.

Suomen porvariston toivomana saksalaiset suorittivat maihinnousun Hankoon, edeten aina Lahteen saakka. Emme puutu aiheeseen enempää, sillä aikakaudesta on kirjoitettu paljon (uuttakin – punaisten vankileiriteloituksineen) ja sisällissota nimitys on jo vakiintunut sana ja ilmaus asiantuntijapiireissä.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/suomi-100-vu... - [157503]

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minulle oli kyllä yllätys, että Paavo kerää kannatuskortteja erityisesti natokielteisyyttä ja eurokriittisyyttä vastustavien joukoista. Onko Paavo korjannut linjaansa?

Ilkka Luoma

Natokielteisiltä ja eurokriittisiltä ...

Kiitos tarkkaavaisesta luennasta ja korjauksesta! ;)

.

Tomi Vaalisto

Neuvostoliiton suhtautuminen Suomen puolueettomuuteen vaihteli: Nikita Hrustshevin aikoina Suomella oli laveampaa, mutta 1960-luvun lopulla tilanne tiukkeni Tsekkoslovakian miehityksen ja ns. Breshnevin opin myötä. Kommunikeatekstit vääntyivät muotoon Suomen pyrkimyksestä aktiiviseen puolueettomuuspolitiikkaan. Se tarkoitti, ettei Suomi suinkaan ollut sinänsä puolueeton, eikä siihen varsinaisesti Neuvostoliiton mielestä edes pyrkinytkään. Lopulta Suomi linjasi, ettei Suomi ole sodan ja rauhan kysymyksissä puolueeton, vaan ”rauhan puolella sotaa vastaan”.

Suomi siirtyi syvän suomettumisen aikaan.

Ilkka Luoma

Suomi siirtyi jo vuonna 1975 - niin idän kuin lännenkin tunnustamana täyteen itsenäisyyteen ja puolueettomuuteen - tätä eivät asantuntijatkaan enää kiistä - tänään sen sijaan ei ole enää kumpaakaan.

.

Tomi Vaalisto

No ei - Neuvostoliitto tunnusti Suomen puolueettomuuspolitiikan 1960-luvun lopulle saakka. Siinä oli vain joitakin varauksia.

Sitten 1960-luvun lopulla tapahtui Moskovassa käänne. Viimeisen selkeän tunnustuksen sai Kekkonen kesällä 1970, vasta kovan ponnistuksen, erouhkauksen tuloksena. Suomen politiikka määriteltiin rauhaarakastavaksi puolueettomuuspolitiikaksi.

Suomen puolueettomuus ei enää nauttinut arvostusta Moskovassa. Siitä lähtien Neuvostoliitto hyväksyi Suomen puolueettomuuspyrkimyksen vain yya-sopimukselle alistettuna. Sotilaallinen yhteistyövelvoite meni aina puolueettomuuden edelle.

Pääministeri Karjalaisen vierailukommunikea 1971 oli ensimmäinen näyte ja se toistui aina vuoteen 1987 asti samansisältöisenä:

Paasikiven-Kekkosen linja, joka
- nojaa yya-sopimukseen ja
- takaa ystävyyden ja yhteistyön horjumattoman kehityksen suhteissa Neuvostoliittoon,
- sisältää Suomen pyrkimyksen rauhantahtoisen puolueettomuuspolitiikan toteuttamiseen kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden eduksi ja ystävällisten suhteiden ylläpitämisen kaikkiin maihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Jopa Yhdysvallat tunnusti Suomen puolueettomuuden ETYK-kokouksen päätteksi 1975 ...

...
~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/etyk-kekk... -

...
" ... Iloniemen mukaan nimenomaan puolueettomuuden tunnustaminen oli Kekkoselle tärkeää – Se oli hänen pääasiansa, Iloniemi sanoo ... "
~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000957131.html -

...
" ... Kekkonen ja puolueettomuus

Ety-kokouksen isännöiminen antoi presidentti Kekkoselle mainion tilaisuuden korostaa ja selventää Suomen puolueettomuuspolitiikkaa vaikutusvaltaiselle kuulijakunnalle. Suomen poikkeuksellinen asema idän ja lännen välissä oli mahdollistanut kokouksen järjestämisen nimenomaan Helsingissä.

Kekkosesta kirjoitettiin kokouksen jälkeen ympäri maailmaa hyvin positiiviseen sävyyn. Hän oli esillä Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, ... "
~ http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000/4.... -

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #7

Jos pidetään aihe kuitenkin tuossa Suomen puolueettomuudessa: Neuvostoliitto ei enää 70 -luvulla hyväksynyt Suomen puolueettomuutta. Puolueettomuuden vieroksuminen alkoi näkyä Moskovan kaikissa puheissa ja toimissa. Ulkopoliittinen syy oli Praha 1968: ”Puolueeton Suomi” tarjosi väärän mallin Neuvostoliiton liittolaisille Itä-Euroopassa.

Turvallisuuspoliittinen syy oli kutenkin tärkein: Suomen puolueettomuuskorostus alkoi asettaa kyseenalaiseksi Neuvostoliiton mahdollisuuden (yya-sopimuksen pohjalta) käyttää Suomen aluetta puolustusstrategiassaan. Turvallisuus- ja puolustuspoliittiset tavoitteet saivat Moskovassa etusijan.

Neuvostoliiton turvallisuuden kannalta, siis sen asevoimille, yya-sopimus merkitsi sotilasliittoa. Suomi oli sille turvallisuuspoliittinen yhteistyökumppani. Puolueeton Suomi oli karkaamassa Moskovan holhouksesta.

Jälkeenpäin tiedämme, että Neuvostoliitolle puolustus hyökkäystä vastaan tarkoitti hyökkäystä vihollista vastaan, puolustus oli toteutettava mahdollisimman kaukana omilta rajoilta, vihollisen alueella. Tämä strategia oli syntynyt toisen maailmansodan perintönä.

Näin yya-sopimus merkitsi neuvostoasevoimille mahdollisuutta käyttää Suomen aluetta hyökkäykseen länsiliittoa vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

" ... Jo pelkkä Helsingin hyväksyminen
ensimmäisen toisen maailmansodan jälkeisen
eurooppalaisen huippukokouksen tapahtumapaikaksi
nähtiin meillä tunnustuksena Suomen
menestykselliselle puolueettomuuspolitiikalle.
Presidentti Kekkosen mielenkiinto kohdistui
kaiken aikaa siihen, että ETYK:n kolmas vaihe
toteutuisi korkeimmalla poliittisella tasolla eli
valtion tai hallitusten päämiesten tasolla, kuten
sitten kävikin. Huippukokous oli meille pää-
määrä sinänsä, jopa tärkeämpi kuin sen välitön
poliittinen anti.

Uusi, melko odottamaton ilmiö oli koko
konferenssin ajan jatkunut ja kylmän sodan
loppuun saakka kestänyt puolueettomien maiden
yhteistyö. Se alkoi jo talvella 1972–1973
Helsingissä Otaniemen Dipolissa käydyissä
valmistelevissa neuvotteluissa. Aluksi Suomen,
Itävallan, Ruotsin ja Sveitsin yhteistyö koski
lähinnä työjärjestysasioita. Poliittisissa neuvotteluissa
työjärjestysasiat ovat nekin täyttä
politiikkaa ja siksi liittokuntien jäsenet näkivät
parhaaksi uskoa näiden asioiden valmistelun
neljälle puolueettomalle. Neuvottelujen myö-
hemmässä vaiheessa puolueettomien yhteistyö
tiivistyi. Thomas Fischer on kuvannut tätä
laajasti äskettäin ilmestyneessä ansiokkaassa
teoksessaan Neutral Power in the CSCE. Myös
suurlähettiläs Markku Reimaan viime vuonna
ilmestynyt Kekkosen katiska antaa selkeän kuvan
tästä yhteistyöstä. Yhteistyön syveneminen
merkitsi sitä, että puolueettomat etsivät myös
asiakysymyksissä yhteisiä kantoja. ... "

~ http://www.helsinki.fi/idantutkimus/arkisto/2009_4... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #9

"Puolueettomat maat" olivat Neuvostoliiton ulkopoliittinen lanseeraus 50-luvulta:

Vuonna 1956 valtaan tullut Hrushtshev huomasi, että länsiliittoutuneita ei saanut pois Länsi-Saksasta. Hän päätti ehdottaa puolueetonta rauhan vyöhykettä, johon kuuluisivat Sveitsi, Ruotsi, Itävalta ja Suomi. Suomi ryhtyikin harjoittamaan aktiivista rauhantahtoista ulkopolitiikkaa, johon kuului Neuvostoliiton tekemien ulkopoliittisten aloitteiden tukeminen ja rauhanomaisen rinnakkainelon korostaminen. Kekkonen ilmoitti 1960 –luvun jälkipuolella Suomen harjoittavan aktiivista puolueettomuuspolitiikkaa.
Neuvostoliitto sen sitten hyväksyikin 60-luvun lopulle saakka - sitten alkoi suomettuminen.

Max Jakobson on suomettumista käsittelevissä kirjoituksissa esittänyt, että Suomen tapauksessa kävi päinvastoin kuin suomettumisskenaario antaa olettaa. Maan valinnat ja kohtalo toisessa maailmansodassa olivat johtaneet tilanteeseen, jossa poliittisen liikkumatilan voitiin perustellusti olettaa olevan varsin rajoitettu.

Ranskalaisfilosofi ja valtio-oppinut Raymond Aron m näki Suomen ”semi-itsenäisenä valtiona”. Yhdysvaltalaistutkija Walter Laqueur ei puolestaan pitänyt Suomea millään muotoa itsenäisenä valtiona. Saksassa CSU:n pitkäaikainen puheenjohtaja Franz-Josef Strauss taas varoitti Finnlandisierungin vaarasta kritiikissään Willy Brandtin Ostpolitikia kohtaan. Myös Die Welt -lehti käytti termiä aktiivisesti, mutta luopui siitä tietoisesti vuonna 1979.

Suomettumiskulttuurin erityispiirteet ovat useimmille tuttuja. Kokoomus pidettiin ”yleisistä syistä” johtuen hallituksesta pois 21 vuoden ajan aina vuoteen 1987 asti. Suomalaisessa media- ja kustannuskentässä puolestaan vallitsi itsesensuuri. Neuvostoliiton sisä- ja ulkopolitiikkaa ei kritisoitu, ei myöskään Suomen ulkopoliittista linjaa. Jokainen vallankahvaan hamunnut suomalaispoliitikko joutui hyväksymään ulkopolitiikan peruslinjaukset. Suomen virallinen idänpolitiikka oli kuorrutettu ystävyysretoriikalla, jota iskostettiin myös laajemmin niin kouluihin kuin kansalaisyhteiskuntaan. Suomettuminen vaikutti jossain määrin myös viralliseen historiantulkintaan. Esimerkiksi talvisota tulkittiin Suomen epäonnistuneen politiikan syyksi ja V. I. Lenin taas Suomen suureksi ystäväksi. - "jotkut kuuskymppiset" vieläkin veisaavat noiden kahden viimeisen lauseen tahtiin ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

" ... Liennytysajattelu oli 1970-luvun puolivälissä voimakasta. Ministeri Max Jakobsonin mukaan Suomen tarjous järjestää Neuvostoliiton ehdottama huippukokous Helsingissä oli tarkoitettu lähinnä väistöliikkeeksi, jonka avulla Suomi säilyttäisi puolueettoman aseman idän ja lännen kiistellessä. Presidentti Urho Kekkonen ei uskonut, että Neuvostoliiton esittämää konferenssia edes järjestettäisiin. He ehdottivat silti pitopaikaksi Helsinkiä, ja yllättäen asiat etenivätkin siihen suuntaan, että kokous toteutui[4]. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_turvallisuu... -

...
" ... Kekkosen suvereenisti isännöimän Euroopan turvallisuus ja yhteistyökokouksen pitäminen Helsingissä 1975 vahvisti Suomen puolueettomuusasemaa. ETYK:n kolmannen vaiheen isännyys ja sen jälkeiset viikot merkitsivät Kekkoselle pitkän uran täyttymystä. Suomi ja Kekkonen olivat koko maailman silmien alla. Mutta kokouksen jälkeen Suomi ja Kekkonen saivat kokea, että Neuvostoliitto ei ollut tunnustanut aidosti Suomen puolueettomuutta, vaan pyrki YYA-sopimukseen vedoten jälleen sitomaan Suomen tiukemmin etupiiriinsä. Kekkonen onnistui taas erollaan uhkaamalla torjumaan vyörytyksen valtiovierailullaan Neuvostoliittoon 1977. Seuraavana vuonna hän torjui myös puolustusministeri Dimitri Ustinovin ehdotuksen Suomen ja Neuvostoliiton yhteisistä sotaharjoituksista ... "

Näin Suomi siirtyi lopullisesti puolueettomien ja täysin itsenäisten valtioiden joukkoon - joka myöhemmin luovutettiin EU-Brysselille.

~ http://suomenpresidentit.fi/kekkonen/ -

...
" ... Suomen tavoitteet: puolueettomuusaseman vahvistaminen ja prosessin jatkuvuus
Suomi pyrki edistämään kokouksen kulkua toimimalla välittäjänä ja edistämällä
kompromisseja. Samalla Suomi pysytteli erossa maan puolueettomuutta vaarantavista
asioista. Nekin, jotka prosessin alkuvaiheissa epäilivät Suomen puolueettomuutta suhteessa itään, tulivat pian vakuuttuneiksi maan riippumattomuudesta.
Suomen tärkeimmät yhteistyökumppanit Etykin eri vaiheissa olivat erityisesti muut
puolueettomat maat Ruotsi, Itävalta ja Sveitsi. Myöhemmin yhteistyöhön osallistuivat myös ns. sitoutumattomat maat Kypros, Malta, Jugoslavia, Liechtenstein ja San Marino. Yhteistyöstä tuli niin vakiintunutta, että yleisesti puhuttiin N+N -maiden (neutral and non-aligned countries) ryhmästä.

N+N -maiden yhteistyö näkyi Genevessä paitsi kesän 1974 ”pakettiratkaisun” ja kolmannen korin käsittelyn yhteydessä, myös esimerkiksi ehdotuksessa luottamusta lisäävistä toimista. Puolueettomien ja sitoutumattomien maiden yhteistoiminta laajeni siten menettelytapakysymyksistä poliittiseksi kokouksen edetessä. ... "

Ilkka Luoma

Epävirallinen tieto kertoo, että Paavo sai täyteen 20.000 kannattajakorttia - tosin keräys jatkuu kiivaana, koska kansalaiset kirjoittavat yhä nopeampaan tahtiin lisää kannattajakortteja ...

Tomi Vaalisto

Sitten Paavo pääsee ehdolle - on jännittävää nähdä pääseekö hän yhden prosentin kannatukseen. Jos pääsee niin hän vie ääniä Kyllöseltä ja Vanhaselta.

Ilkka Luoma

Nyt jäitä hattuun, edellisissä pr. vaaleissa Paavo nappasi noin puoli miljoonaa ääntä - jäi 40.000 uupumaan toisesta kierroksesta, joka olisi varmasti ollut voittaneelle Niinistölle huomattavasti vaikeampi pala kuin Pekan kanssa ... toinen kieros meni tuolloin jutusteluksi ---

...
... Tästä huolimatta on korttien keruuta syytä jatkaa!

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paavo... -

"Paavo Väyrynen teki sen – kasaan 20 000 kannattajakorttia ja neljättä kertaa presidenttiehdokkaaksi ... " -Mtv

.

Ilkka Luoma

... Kerätyt kortit tarkistetaan. Keräystä on jatkettava. Tarvitaan arviolta 23.000 kannatuskorttia, sillä hylkyyn menee jopa tuhansia. Pieni aktiivijoukko on koko ajan liikkeellä ja näin todellinen kansalaisliike toimii, eikä kuten verovaroin kustannetun puoluekurin puolue, kuten Kokoomus istuvalle presidentille ... Näin tietävistä piireistä veikkaillaan.

...
~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005477065.html -

" ... Paavo Väyrynen sai kannattaja­kortit kasaan presidentti­ehdokkaaksi – "Itsenäisyyspäivän jälkeen alkaa Niinistön arki" ... " -IS

.

.

Tomi Vaalisto

Väyrysen hyvä puoli on se, että hän on aktiivipolitikoista tunnetuin. Niinpä jokainen tietää mitä hän edustaa - ja jos ei tiedä niin asia selviää sangen helposti.

Samalla nyt sitteen tulee mitattua ihan oikeasti NATOn, EUn sekä euron vastustus ja russofiilisen eristäytymispolitiikan kannatus.

Veikkaan että se yksi prosentti on tiukassa.

Ilkka Luoma

Väyrynen kannattaa muun muassa liittoutumattomuutta/ liittymättömyyttä lännen sotakoneeseen Natoon, jonka takana on yli puolet kansakunnastamme ...

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Väyrysen momemtum olisi ollut vuoden 2000 presidentinvaalit epävarman Ahon sijaan. Missä oli Paavo silloin kun häntä olisi tarvittu? Halosen valinta on kamalinta mitä isänmaallemme on tapahtunut sodan jälkeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Väyrynen tulee antamaan todellisen vastuksen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa istuvalle presidentille. Niinistö tietää, että hän on vajaamittainen Väyrysen Suomen toiseksi pisimmälle ulkopolitiikan hoidolle ... Mutta odotellaan rauhassa ja maltilla, sillä kortit tulee vielä hyväksyä ja niitä pitää olla 20 001 kappaletta - hyväksyttyinä!

Keräystoiminta jatkuu yhä - asiantuntijapiirit tiesivät tämän merkkipaalun saavuttamisen realistiseksi - olihan Väykän takana aito kansaliike, joka paisuu nyt kiihtyvällä tavalla -

Väyrynen on itsenäisyys mies ---

HUOM PÄIVÄMÄÄRÄ!
perjantaina, heinäkuuta 17, 2015
Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

[ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]

Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.

Ehkä legendaarisin kuva Väyrysestä on ryhmäkuva Kremlistä,

… kun Neuvostoliitto oli vielä jaloillaan – ehkä jo savisilla, mutta meille suomalaisille tärkeänä vientikauppamme kohteena. Tuossa kuvassa Paavo seisoo takarivissä – kun allekirjoitetaan yhtä niistä niin monista bilateraalisen kauppapolitiikan 3] puitesopimuksista, jotka toivat Suomelle työtä ja kansallista vaurautta.

Puhutaankin, että Väyrynen oli Kekkosen suojatti
[ … kiistaton valtiomies Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-su... - ]

Sitä ei tiedetä, miksi Kekkonen innostui Keminmaan pojasta ja teki hänestä Suomen nuorimman ulkoministerin. Tämän ansiosta meillä on ylivertainen ulkoministeriammattilainen, … on myös toinen – sosiaalidemokraattien älykkö ja myöskin tohtori – nykyinen kansanedustaja Erkki Tuomioja -kts. EXTRA.

Edellä mainitut kaksi herraa tietävät miten Suomen ulkopolitiikkaa hoidetaan. Mikäli Paavo 4] tai Erkki olisi ollut ETYJ40 5] aikoihin ulkoministerinä – ei mitään onnettomuutta Venäjänkään osalta olisi syntynyt.

Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen

Kuten hyvin tiedetään meidät suomalaiset vietiin ikään kuin vääryydellä ja viekkaudella – kysymättä ja yllättäen euroon 6], kätkien sen EY-kansanäänestykseen. Euroliitosta ja viekkausvientiä siihen on tutkittu huolella ja lopputulema on vain ”oikeusistuimen” päätöstä vailla.

Kun tuota 'euro-oikeusistuinta' ei toistaiseksi ole – niin annetaan kansan sanoa sanasensa. Kysytään ollaanko 'muu maa eurossa' vai palautetaanko 'oma maa markka' 7] tai muu valuuttayhdistelmä! 8] Antaa kansan puhua – ”Kyllä kansa tietää”, a´la Veikko Vennamo.
...

Väyrysen itsenäistymislinja on nyt huomioitu monillakin tahoilla

Ensinnäkin Väyrynen on monille pienpuolueille ja kansanliikkeille oiva tuleva presidenttiehdokaskandidaatti. Eikä ole varmaan Keminmaan kirkossakaan kuulutettu, että Väyrynen olisi ikuinen keskustalainen, koska Keskustan aate on muuttunut nyt niin paljon. Tosin nykyinen, toistaiseksi pääministerin salkkua olallaan kantava Juha Sipilä 9] on uudistaja, yrittäjä ja ehkä liian vähän kansanmies – eikä hallitse kuin yrityselämän metkut [?] … .

Paavo voi yllättäen tehdä sen ensimmäisen liikkeen ja muuttaa omaa suuntaansa –

… itsenäisemmän Suomen puolesta tavoittelemaan rakasta aihettaan – eroa eurosta ja EU' sta. Nyt maaperä on otollinen ja kansa avaamassa silmiään, mitä esimerkiksi merkitsee kollektiivinen ja sosialisoitu velka individuaalipankeilta [Kreikka case 0] ], joiden liiketoimi on turvattu kansalaisvaroin. Paavo halunnee Suomelle takaisin itsenäisyyden päättää omista asioista – ETA-alueen jäsenenä.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #20

No katsotaan sitten tammikuussa - gallupit eivät näytä suosivan Väykkää.

Tuleekohan Paavo käymään täällä idyllisessä Korsossa? Viimeksi täällä on tapahtunut uutiskynnyksen ylittävää kun punapäällikkö Mikko Kokko poltti Korson aseman Vapaussodan melskeessä huhtikuussa 1918 ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

[2012]

" ... Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.

Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...
Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta? ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... - [157515]

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #22

Se yksi prosentti - kyselyn mukaan https://yle.fi/uutiset/3-9953949
No siitä ei pääse kuin ylöspäin. ;D

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Ainuttakaan mielipidetiedustelua ei tehty Paavo Väyrysen mukana ollen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

Olihan tossa linkissä mustana hevosena, mutta Paten kannattajat sen tietysti ohittavat ymmärrettävistä syistä.

Varmaan ensi viikolla tulee ensimmäinen, katsotaan mitä kannattajat sitten selittävät tuosta prosentista. Nyt Väykän takana ei ole mahtavaa 1906 perustetun Keskustan organisaatiota vaan on tultava toimeen omillaan.

Paavon vahvuus on tunnettavuus, mikä on myös hänen heikkoutensa: kaikki tietävät mikä mies Väyrynen on.
Paavo osoitti mainion sanavalmiutensa YLEn haastattelussa eilen tokaisemalla: "Kun itsenäisyyspäivä on vietetty, alkaa Sauli Niinistön arki ja kansanvallan juhla." - Keskustan tönkkösuolatulta Matti Vanhaselta ei moisia lausahduksia kyllä irtoa ja jännä nähdä kumpi saa enemmän ääniä tuolla ensimmäisellä (ja ainoalla) äänestyskierroksella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Onkin kiintoisaa miten media mahdollisesti "korjailee" mielipidetutkimusta - joka tulee VARMASTI, sillä Paavo on nyt uutiskeskiössä, ja tuo vaaleihin oikeaa väriä ja kilpailua. Sale on miettiväinen, sillä ulkopolitiikassa Väykkä on ylivertainen - idän ja lännen tasapainottaja täältä lännen ja idän vedenjakajalta! :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Olen Vaalannon kanssa eri mieltä kamalimmista asioista sitten sodan. Jokunenkin ihmishenkiä vaatinut onnettomuus tulee mieleen ennemmin. Puhumattakaan erilaisista kumppanuuksista ja isännöintisopimuksista jotka vasta vaarallisia ovat.

Mutta kaiken kaikkiaan selvisimme minunkin äänestämästäni T.Halosesta miesten (ja naisten sekä muunsukupuolisten) lailla. En ole huomannut edes savuavia raunioita. Uskon ja toivon meidän selviävän jopa Niinistöstä vaikka tiukkaa toki tekee ja jälkiä on siivottavaksi asti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Nato - Isäntämaa pöytäkirja oli raskas virhe, mutta kansakuntamme onneksi se voidaan helposti mitätöidä eduskunnan toimesta!

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #30

Me keskiluokkaiset heterot emme oikein ymmärtäneet haloslaisia sodomiitteja. Mites nyt kun sodomiittiehdokas on Naton kannattaja? Minne se punainen viiva nyt vedetään?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Olen julistanut itselleni vaalirauhan (http://myyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246821...) mutta sen verran voinen paljastaa, että vaadin itselleni oikeutta äänestää kaikkia vastaan.

Toisaalta ihmisten sukupuolella ja sen variaatioilla sen enempää kuin heidän sukupuolisella suuntautumisellaan ei ole merkitystä poliittisten valintojen suhteen muuten kuin sen verran, että suvaitsevaisuutta tarvitaan rutosti lisää tänne diaforafoobikkojen keskelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Kaikesta huolimatta pr. Halonen ymmärsi ulkopolitiikan kansakuntansa mukaisesti - ei Natoon, ja suhdetoimintaa täältä idän ja lännen vedenjakajalta - niin länteen kuin itään!

Ilkka Luoma

" ... Suomi ja muut puolueettomat maat olivat tyytyväisiä, että niiden ajama puolueettomuuslinja sai siunauksen. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/etyk-paat... -

...

Tomi Vaalisto

”Näyttää siltä, että 1970-luvulla Suomen puolueettomuuden sotilaspoliittinen lukko oli kenraali Lauri Sutela”, kirjoittaa valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka Suomen Kuvalehden numerossa 7/1993. Kyseessä oli tietenkin Neuvostoliiton puolustusministeri Dmitri Ustinovin esitys maiden yhteisistä sotaharjoituksista.

”Pääesikunnan entisen tiedustelupäällikön, kenraalimajuri Raimo Heiskasen kirja Noottikriisi ja yhteiset sotaharjoitukset (Otava) paljasti yllätyksen vuonna 1993. Presidentti Urho Kekkosen sotilaspolitiikka oli 1970-luvulla pehmeää ja haparoivaa. Yya-sopimuksen herkimpiin kohtiin liittyviä idänsuhteita johti puolustusvoimien komentaja kenraali Lauri Sutela”, Tarkka kirjoitti.

”Hän katkaisi terminologiset keskustelut, hän torjui protokollan, hän pysäytti Kekkosen esikuntayhteistyötä koskeneet kaavailut, hän kieltäytyi Moskovassa sotaharjoituksista, ja hän huolehti siitä, että asiaan ei virallisesti palattu.”
Neuvostoliitto hyväksyi Suomen puolueettomuuden vasta 1987.
Ulkopoliittisesti 1970-luvusta on vasta viime aikoina paljastunut se erittäin voimakas ja herkeämätön painostus jota Neuvostoliitto harjoitti ns. puolueettomuuskysymyksessä. Kun 1960-luvun keskivaiheessa voitiin sanoa että Suomen asema puolueettomana maana oli vakiintunut ja vahvistunut, niin Neuvostoliiton uusi ulkopoliittinen toimeliaisuus joka näkyi ennen kaikkea Tshekkoslovakian miehityksenä 1968 johti myös Suomen suhteen uuteen määrätietoiseen yritykseen vähätellä Suomen puolueettomuutta ja korostaa YYA sopimuksen tuomaa kiinteää yhteyttä Neuvostoliittoon. Pinnalle tämä näkyi lähinnä erilaisina kommunikeamuotoiluina (mainittiinko puolueettomuus ja miissä yhteydessä) sekä joinakin julkisuuteen tulleina aloitteina (esimerkiksi Suomen ja Neuvostoliiton yhteiset sotaharjoitukset) jotka herättivät tiettyä hermostunutta keskustelua, jossa virallinen taho kiirehti kiistämään kaikki epäilyt.

Ilkka Luoma

Jukka Tarkka on vanha kekkosvihaaja - ja onkin selvää, että hän näkee historian tavallansa :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka ei ole moisesta koskaan syytetty...johtuisiko väite siitä, että todellinen kekkosfanaatikko ei näe metsää puilta vaikka UKKn exlibriksessä oli tunnuslauseena suomalainen kansanviisaus: "Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto".
- Todellisuudessa kuitenkin Kekkonen kuunteli aina naapurin kuusen kuiskintaa ensin ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Ahaa ... no, laitan sitten uusimpia tutkimuksia tulosuunnastamme tänne Suomi 100 niemelle * ;)

" ... Volgan mutka, se on koulukirjoista tuttu. Sieltä me tulemme, sanoi opettaja.

Nyt näyttää siltä, että suuri osa esi-isistämme saapui Uralin länsipuolelle Aasiasta asti, aina nykyisen Pekingin tienoilta!

Tämä on paljastunut suomalaisten geeneistä. Sukujen historia on tarkentunut dna-näytteistä, joita jokainen saa soluistaan. ... "

~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005477662.html -
.

Monille tämä on raju yllätys, toisille taas ei ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #42

No, reilut n.s. mongolipoimut riippuu silmien yläpuolella minullakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Tunsin jo 15 vuotta sitten suomalaisen kokeneen YK-soturin, joka oli muuttanut vaimon hakuun Nicaraguaan ... oli kiinnostunut geeneistä ja perimistä ... teki tutkimusta vaimostaan ja omasta suvusta Suomesta - sai hätkähdyttävän tuloksen, joka alan piireissä kiellettiin heti ... Mr X esitti, että hänen alkuperäintiaaneihin kuuluva vaimo ja hänen itsensä sukulaiset Suomessa omaavat samoja hablo-ryhmiä! ... jäljet johtivat molempien osalta jo tuolloin Kiinaan - eteläiseen osaan ... perustelut tulivat myöhemmin!

Nyt voimme nähdä, että Mr X oli jyvällä jo 15 vuotta sitten!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #44

Mikähän on saanut ihmisillä sukset niin pahasti ristiin siellä Pekingin seudulla, että toisten pitänyt lähteä Beringin salmen yli Ameriikkaan ja toisten tänne? On mahtanut olla eto kärhämä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Tuohon ei ole löytynyt tietoa, mutta sitähän tuo tutkimus tarkoittaa - jostain syystä kansainvaellus erkaantui, onneksemme?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Kannattaa toki seurailla millaista kuiskintaa ympäriltä kuuluu tai saattaa kajahtaa otsaluu Karjalan mäntyyn ja voipi tulla niiin iso pipi, ettei äiskän puhaltelut enää auta.

Kekkonen oli myös tosipolitiikon lailla mieltä, että asiat ovat miltä ne näyttävät eli piskistä ei kannata syynätä kuin karvat. Tosiolevainen on toki syvemmällä.

J.Tarkkaa pitäisin toki enemmän poliitikkona kuin (valtio-)tieteilijänä. L.Sutela kaverinsa E.Kannisen kanssa olivat CIA:n vakoilijoita, Kannisen tunnustuksen perusteella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Tarkka on 1/10 osa kansainvälisesti tunnustetusta evp. ev., tohtori ja professori Pekka Visurista, joka osaa katsoa kaikkiin ilmansuuntiin. Tarkalla itäinen silmä on muurautunut umpeen - itse Jukan sisällössä paistaa liki Venäjä viha! ...

Ilkka Luoma

" ... Oma mielenkiintonsa on sillä, miten Neuvostoliitto suhtautui konferenssissa Suomeen puolueettomana maana. Neuvostoliiton valtuuskuntaa johtanut varaulkoministeri Anatoli Kovalev ja poliittisissa asioissa keskeinen suurlähettiläs L. I. Mendelevitš eivät milloinkaan esittäneet mitään sellaista, mikä olisi kyseenalaistanut Suomen kuulumisen puolueettomien ryhmään. Varsinkin Mendelevitš, joka YK-vuosinaan oli tottunut näkemään Suomen YK:n vaaleja varten olemassa olevan länsiryhmän jäsenenä, näki ne edut, joita Suomen puolueettomuuden tunnustaminen myös Neuvostoliitolle merkitsi. ... "

~ http://www.helsinki.fi/idantutkimus/arkisto/2009_4... -

.

Ilkka Luoma

... Itsenäisyyttä voimme juhlia sen julistuksen saavuttaessa 100 vuoden iän. Itsenäisyyttämme voimme juhlia myös suomalaisuutena ja omana kielenä, joka on valtatekijä maassamme, vaikka olemme perustuslaillisesti kaksikielinen maa. Voimme vielä juhlia itsenäisyyttämme henkisesti omana identiteettinä erikoisesta historian kehityksestä ja etenemisestä Ruotsin alta tsaarin de facto myöntämän itsellisemmän kehityksen kohti vuotta 1917. Saimme Finlandian, jo autonomian aikana, valtalain tsaarin kukistuessa ja lopulta ensimmäisen itsenäisyystunnustuksen sekavasta Pietarista, kun Neuvosto-Venäjä tunnusti maamme 4.1.1918. Valtiona emme omaa enää täysin itsenäisen maan tunnusmerkkejä, luovutimme ne EU-Brysselille, vaihtaen aiemman valtioitsenäisyyden noin kolmen prosentin äänestysvaltaan EU-parlamentissa, jossa 16 suomalaismeppiä tekee päätöksiä 700 muun joukossa.

Hyvää Suomi 100 päivää kansalaisillemme!

...
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000547769... -

"Suomi on sadassa vuodessa saavuttanut paljon sellaista, mistä monet maat ovat kateellisia – hyvästä syystä

Harva ihminen saavuttaa sadan vuoden merkkipaalun. Itsenäiselle Suomelle sata vuotta on vasta hyvä alku. ... "

.

.

Ilkka Luoma

Veteraanilla on asiaa - lainattu luvan kanssa ---

"Yrjö Saraste
Konalantie xxxxx Helsinki

Mielipidekirjoitus 08.12 2017

Liikaa puhetta veteraaneista?

Iltalehti (08.12) esittää, että ”Vihdoin juhlittiin muitakin kuin veteraaneja” Todeten: Tuntematon sotilas, talvisodan ihme ja veteraanit. Näihin kolmeen asiaan Suomen itsenäisyyspäivät ovat rakentuneet viime vuosina. Lehti jatkaa: Vaikka veteraanit tekivät seitsemän vuosikymmentä sitten mittaamattoman arvokkaan työn Suomen eteen, Tuntemattoman elokuvaversion johtama pyhä kolminaisuus on tuntunut ahdistavalta. Vuodesta toiseen televisiossa on vyörytetty kuvia talvisodasta la veteraaneista.
Nyt Suomen 100-vuotisjuhlissa tunnelma on ollut toinen. Tuntuu kuin Suomi-neito olisi vihdoin kiillottanut talvisodan pölyihin jääneet kasvonsa 2010-luvulle.
Sotaveteraanina totean, ettemme kaipaa vastentahtoista huomiota. Estimme vieraiden sotilaiden pääsyn mahanne. Nyt seuraamme kauhulla kuinka nykyjohto on päästämässä maahame vieraita sotilaita.

Yrjö Saraste
Jr47 – 3Pr7
" -lainaus päättyy.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset