Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomi 100 sai väyryspiristettä Linnan juhliin!

  • Yksi kuva - 100 siniristilippua, nämä velvoittavat takaisin täyteen itsenäisyyteen - copyright Ilkka Luoma ¤
    Yksi kuva - 100 siniristilippua, nämä velvoittavat takaisin täyteen itsenäisyyteen - copyright Ilkka Luoma ¤
  • Kansalaisiamme viehättää ajatus saada tieto millaista Kekkosen perintöä Paavo kantaa ...!
    Kansalaisiamme viehättää ajatus saada tieto millaista Kekkosen perintöä Paavo kantaa ...!

Uutinen kertoi, että europarlamentaarikko ja Suomen toiseksi kokenein ulkopolitiikan hoitaja Paavo Väyrynen [1 sai kerättyä tarvittavat > 20.000 kannattajakorttia kansanliikkeensä kautta vuoden 2018 presidentinvaaleihin ehdokkaaksi [2.

 

Presidenttivaalit saivat sen parhaat Suomi 100 lahjan – nyt alkaa todellinen vaalitaistelu, ja Paavo astuu kehiin. Ei ole tarve parjata tyhjää, puhua roskaa – vain todellisuus istuvan presidentin viimeisestä 25 vuodesta. 

Kansakunnan on syytä nyt näin saada se täysi tieto, mitä on tapahtunut ja mitä se voi tuottaa huomiselle – ellemme me muuta linjaa. Nyt avataan Suomelle uutta vuosisataa – paluuna täyteen itsenäisyyteen!

[2 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005477549.html - * Paavo Väyrynen: ”Olen ainoa Sauli Niinistön vastavoima”

 

...

13.3.2010 | 05:12

  •  

[U] ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30285-maksettu-itsenaisyys-velvoittaa-nykyisia-ja-uusia-sukupolvia

 

Talvisota päättyi, kun Saksan kolmannen valtakunnan diktaattori Adolf Hitler näin halusi. Hitler ilmoitti Josif Stalinille helmikuun loppupuolella 1940, että Suomi voidaan jättää rauhaan. Suomi ei hävinnyt Viipuria - se jäi valloittamattomaksi. Suomi voitti puolustahdolla, sellaisella tahdolla, joka muutti historiaa - erityisesti Saksassa.

Hitler hyökkäsi liian aikaisin bolsevismin kimppuun ja hävisi maailmanhistorian suurimman taistelun ja Suomi säilytti itsenäisyyden Saksan avulla ja omalla taistelutahdolla sekä Stalinin tahdosta, ja palkkiona C.G.E. Mannerheimille kevään 1940 palveluksista (oli syntynyt historian suurin bluffi ja huijaus - onneksi vai haitaksi, sen näyttää myöhempi historian tutkimus) ** ---

...

Talvisodan ja Itsenäisyyden kunniaksi niille niin monille, jotka yhdessä tekivät sen, jonka piti olla mahdotonta - Suomen kansalaisille, joille isänmaa oli pyhä ja jotka henkensä antoivat sen itsenäisyyden turvaamiseksi

  • Kansakunnan merkki itsenäisyydestä on oma kieli ja yhteinen näkemys tarpeesta ylläpitää riittävää puolustustahtoa ja -voimaa kaikkia ulkoisia ja sisäisiä uhkia vastaan. Kansakunta kommunikoi toisiaan ymmärtäen - sellaisella herkkyydellä, jotta väärinymmärrykset minimoituisivat ainakin silloin, kun vastassa on kaikkia uhkaava vaara.

  •  

KESKUSTELU .......... TIEDE [3

Suomi selvisi mahdottomasta 70 vuotta sitten, jolloin kansakunnalla oli ääni, merkitys ja voima. Kansallisia aatteita rapauttava markkinamekanismi on tänään heikentänyt tahtoa, näkemystä ja identiteettiä kokea omaa maata Isänmaana, jota puolustaa parhaiten sen oma kansa [edesmenneen sinivalkoisen äänen, jalkaväen kenraali Adolf Ehrnroothin kuolematon lause].

 

Mitä kansakunta on tehnyt sitten vuoden 1940 kevättalven?

Kansakunta täytti joitain vuosia sitten 90-vuotta ja Suomen naiset ja miehet valmistautuivat viettämään Isänmaamme Itsenäisyyspäivän juhlia vauraampana, epätietoisempana, terveempänä ja huolestuneempana kuin koskaan aikaisemmin. Pinnalta asiat ovat hyvin; talouden rattaat tuottavat merkittävää vientiylijäämää, mutta samaan aikaan yksinäisten, juurettomien ja yhteenkuulumattomien osuus on suurempi kuin koskaan.

 

Kansakunnan voima on itsenäisyys -

... päätöskyky hoitaa itse asiansa tahtomallaan tavalla. Suomi on saanut eittämätöntä vaurautta ja talouden vakautta EU-liitoksestaan. EU:n kasvaessa uusille kehittyvien kansantalouksien alueille, joutuu oma kansantaloutemme antamaan omaa hyvinvointipanostaan uusille jäsenmaille. Suoritamme liittosuhteista tulontasausta hyötyen siitä myös itse.

Palkkojemme ollessa sellaisella tasolla, jolla ei enää liukuhihnatyötä taloudellisesti ylläpidetä - antavat uudet EU-jäsenmaat edulliset toimintaedellytykset yrityksillemme pärjätä yhä kovenevassa maailman globaalitaloudessa. Suomi tulee voittamaan osuutensa taistelussa osaamisella, luotettavuudella ja tuote- ja palvelukehitystaidolla, esimerkiksi ympäristöteknologian alueella.

 

Itsenäisyyspäivä

Valtakunta julkinäkyvyys juhlii presidentin linnassa Itsenäisyyspäivää ja kansa kokoontuu televisioiden ääreen katsomaan muutaman Mannerheim-ristin ritarin sisäänmarssia hiljentyneenä suuresta kunnioituksesta Itsenäisyyden takuumiehille ja -naisille.

Suurin osa kansasta jää presidentinlinnan porttien ulkopuolelle, maksaen kuitenkin tuon koko seremonian - työn tehneinä perheinä, yksinäisinä ja huolestuneina - osaavatko nuo erityisesti linnaan valitut henkilöt luotsata ja viedä tätä kansakuntaa oikeille asemille kohti koko maapalloa koskettaviin haasteisiin.

 

EU ei ole vielä vienyt meiltä kieltämme,

... eikä kykyämme puolustaa omaa kansakuntaamme. Itsenäisyyspäivän kunniaksi on selkeästi todettava, että kansa on antanut valtakirjansa Natoon liittymättömyydestä sekä lisärahalle, jolla kohennetaan kokonaispuolustuskykyämme. Kansan valtakirja on tahdonilmaus, jota kukaan nykyinen eikä tuleva kansanedustaja uskalla olla huomioimatta.

Kenraali Adolf Ehrnroothin, viimeisen sinivalkoisen äänen kaiku elää erityisesti nuorisossa, joka kantaa huomisen vastuun itsenäisyydestämme, puolustustahdostamme ja yhteydestämme luontoon.

Kenraali, joka toivoi viimeiselle matkalleen tykkilavettikulkuetta hevosineen, jota kuitenkaan tasavaltamme armeijan ylipäällikkö ei toiveena halunnut täyttää, on meille muistona teoista, jotka hakevat vertaistaan olosuhteissa, joita nykypolvi ei enää ymmärrä - antaa voimaa ja uskoa nähdä huominen muunakin kuin pelkän harvainvoiton ja ahneuden kasvuna.

 

Kauan Eläköön Isänmaamme!

 

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/paavo-vayrynen-tasapainottaa-suomen.html -

[3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/12445/ketju/itsenaisyytta_hiljalleen_yhtenaistyvassa_euroopassa -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 157535

 

DOC Suomi100_06122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 06122017

 

676_6063

 

*

[Kortteja on kerättävä koko jäljellä oleva aika, hylkyyn menee monia Niinistön kanssa päällekkäisiä kannatuskortteja. Reipas haastattelu - ei kuitenkaan uhoa, kuten HS väittää. Väyrynen on täysin oikeassa, hän on ainoa todellinen Niinistön vastaehdokas!]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Ilkka Luoma

*
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005477549.html -

" ... ”Vaalikeskusteluissa tulevat varmasti esille myös meidän keskinäiset linjaeromme EU-jäsenyydestä, euroon menosta ja ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Niinistöhän haluaa viedä Suomea sotilaallisen liittoutumisen suuntaan.”

”Ja sisäpolitiikassahan on vallalla oikeistosuuntaus”, Väyrynen jatkaa.

Väyrynen ei mielestään aseta keskustan äänestäjiä hankalaan asetelmaan, vaikka virallinen keskustan ehdokas onkin Matti Vanhanen ja moni puolueessa näyttäisi hänelle jo keskustasta ovea.

”En pyri muiden puolueiden ehdokkaita haastamaan. Varsinaiset vaihtoehdot ovat kansanliikkeen ehdokkaat: minä ja Niinistö, joka sitä paitsi on kokoomuksen ehdokas.”

”Ja kun minut valitaan, saadaan neljäs keskustalainen presidentti. Silloinhan ainakin joudun eroamaan puolueesta”, Väyrynen kuittaa. ... " -HS

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Väyrynen kuvittelee itsestään liikoja. Pahasti tulee pettymään ja aloittaa syytökset mediapelistä.

Ei koira karvoistaan eroon pääse.

Ilkka Luoma

Kerrotko missä kohdin Paavo oli väärässä puheissaan - liittyen juuri tuohon HS-artikkeliin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei kerro, keskustelemattomuus on federalistien keino saavuttaa unelma mitä kansa ei kannata.

Ilkka Luoma

Ennustaisin nyt vilkkaampaa äänestysaktiivisuutta, jos ja kun Väyrynen saa hyväksytyksi nuo 20.000 kannattajakorttia tämän valitsijayhdistykselle, joka asettaisi Paavo Väyrysen presidentinvaaleihin 2018 ehdokkaaksi - ja Sauli saa paljon mietittävää - Paavon ulosanti on selvää, konstailematonta ja kansalaistenkin ymmärtämää! ;)

Ilkka Luoma

Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.
Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...
Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-su... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomen kansa sanoi kyllä Euroopan unionille 1995 ja on sen jälkeenkin kyseilyissä ilmoittanut tahtonsa pysyä tässä liitossa. Samoin euro-jäsenyys on suomalaisten enemmistön mieleen. Näin täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

Ilkka Luoma

Noin 40% sanoo EU' lle ei. Tuo määrä riittäisi viemään Väyrysen presidentiksi ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

80 % suomalaisista kokee olevansa Eu- kansalaisia ja 10 % pitää jäsenyyttä haitallisena.Täällä idän ja lännen vedenjakajalla ollaan kovasti länteenpäin kallellaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Tässä kohtaa on hyvä huomioida meidän perintömme ja tulosuuntamme ;)

~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005477662.html -

... Väkevä vahvistus mistä me suomalaiset olemme tulleet. Vahva todiste tulostamme kaukaa Siperian takaa - jopa Pekingin alueelta eli Kiinasta. Toki perimäjälkiä ulottuu länteen, mutta enemmistö viittaa itään!

Suomalaisjuurien etsijät
~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

...
"

Politiikka
Taloustutkimus: Suomalaisista 40 prosenttia haluaa irti EU:sta
3.1.2017 12:26 ---"

~ https://www.talouselama.fi/uutiset/taloustutkimus-... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Toisaalta suomalaisten alkuperä on vaihdellut kovastikin poliittisen vallan mukaan tarkoituksenmukaisesti. Olemme olleet kreikkalaisten jälkeläisiä, suoraan Nooan pojan jälkeläisiä, Volgan mutkasta, Keski-Euroopasta ja nyt siis Kiinasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Joku biologi kertoi, että olemme syanobakteereista - joita on edelleen olemassa! ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #28

Anteeksi, teknisiä ongelmia. Aiemmin esittämäni luvut ovat 13.1.2017 julkaistusta eurobarometristä. Pidän niitä sangen luotettavina.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Aihekäsittely on toki eri kulmista - esittämäni oli EU-vastustus, eli valmius erota EU' sta.

Ilkka Luoma

Euro syrjäytti markan kansalta salassa - siitä mitään ilmoittamatta kansanäänestyksessä! ...

...
Tässä mahdollisuus perehtyä tarkoin miten euro venkuloitiin kansallemme - hyvin tarkka analyysi, joka voisi lakimiesten toimesta syntyä jopa valtiopetosepäilyksi!

...
Markasta euroon ilman kansanäänestystä – valmisteltuna vai ajopuuna kenenkään hallitsematta prosessia täysin – TIIVISTELMÄ -nä
[ laaja selosteosa

~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... - ]

(copy - paste)
A]
Jos: EMU:n kolmas vaihe jäsenyysneuvottelujen käymisen ennakkoehto.

2.
Kysymys oli siten hallitusmuodosta. Millä perusteella muutetaan hallitusmuoto VJ 69§:ää käyttäen?
3.
Milloin eduskunta on hyväksynyt ennakkoehdon ja samalla kumonnut HM 72 ja 73§:t?
4.
Miksi eduskunnalle ilmoitettiin (PeVL 14/1994 vp), ettei EMU:n kolmas vaihe kuulu neuvotteluista saadun tiedon perusteella liittymissopimuksen?
5.
Miksi eduskunnalle ilmoitettiin, ettei liittymissopimus koske hallitusmuotoa miltään osin?

B]
Jos eduskunnalla ei ollut oikeutta EMU:n kolmatta vaihetta koskevaan varaumaan, miksi eduskunnalle ei sitä ilmoitettu ennen 18. marraskuuta 1994 päätöstä?
Miksi eduskunnalle ilmoitettiin, ettei liittymissopimus koske hallitusmuotoa miltään osin?

C]
Jos varaumaa ei ollut, miksi eduskunnalle kerrottiin (HE 135/1994 vp ja PeVL 14/1994 vp), ettei liittymissopimus kumoa mitään hallitusmuodon pykälää?

D]
Tasavallan presidentti teki päätöksen EY-jäsenyyshakemuksesta 18. maaliskuuta 1992. Tasavallan presidentti ratifioi liittymissopimus -asiakirjat, hyväksyen kaikki sopimuksessa olevat asiat 8. joulukuuta 1994. Tiesivätkö he, että eduskuntaa ei perustuslain mukaan saa johtaa harhaan, saati Suomen kansaa? Tiesivätkö he, että heidän virkavalansa edellytti valtiosäännön turvaamista ja voimassa pitämistä?

Tietokirjallisuuden mukaan EU-jäsenyyden suhteen on tapahtunut valtiorikos. Suomen oikeusviranomaisten (muun muassa oikeuskanslerin virasto) mukaan kaikki oli laillista. Sotilas- ja virkavalan puitteissa tietokirjallisuuden määritelmät ovat uskottavia virallisten asiakirjojen perusteella.


Viitaten valtiopäiväjärjestykseen 11§:ään vaadin hallitusmuodon 2§:n perusteella, että tässä kirjoituksessa (mukaan lukien laaja selosteosa) esiin tulevat asiat on kansanedustajien tutkittava, koska muunlaista ”perustuslakituomioistuinta” ei ole olemassa tätä asiaa selvittämään. Tämä kirje ja sen laaja selosteosa on tarkoitettu yksinomaan oikeuskysymysten selvittämiseen edellä mainitulla tavalla ja siinä tarkoituksessa Suomen kansalaisten käytettävissä.

Tänään tilanteen selvittämiseen voisi soveltua myös kansalaisaloiteperiaate, jossa aloitteen päämääränä on muodostaa perustuslakituomioistuin, joka voisi tämän ”euroliitoksen” selvittää – mahdollisista vanhenemissäännöistä huolimatta.

Toisaalta on tärkeää saattaa asia täyteen julkisuuteen kansalaistemme taholle, jotta he tietävät mitä EU -neuvoa antavassa kansalaiskyselyssä jätettiin kysymättä ja mitä siihen kätkettiin – saatamme arvata vakaasti, että EU-kansanäänestyksen tulos olisi erilainen, jos kansalaiset olisivat tienneet, etä siihen oli todellinen ”koira haudattuna” - kytkös euroon! Tätä kansalaisemme eivät tienneet äänestäessään EU:n puolesta. * - (copy – paste) päättyy

* Kts. Myös Kokoomuksen piireissä kansantalous- ja finanssiasioista perillä oleva asiantuntija, Jorma Jaakkola - Valtiopetos euroon liittymisessä?

~ http://jormajaakkola.fi/EMU-petos -

Ilkka Luoma

"Väyrynen sai valitsijayhdistyksen – ”Ollaan siirtymässä itsenäisten kansakuntien yhteistyön suuntaan” ... "

~ https://demokraatti.fi/vayrynen-sai-valitsijayhdis... -

”Ylikansallisesta päätöksenteosta ollaan siirtymässä itsenäisten kansakuntien yhteistyön suuntaan. On syntymässä vahvaa ihmiskuntapolitiikkaa, jonka avulla koko maailmassa ryhdytään YK:ssa vuonna 2015 hyväksyttyjen tavoitteiden mukaisesti poistamaan köyhyyttä ja toteuttamaan ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävää kehitystä”, siinä muun muassa sanotaan.

Sen mukaan ”Suomen tulee ryhtyä vahvistamaan omaa itsenäisyyttään ja selkiyttämään asemaansa sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana.”

.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Luin tuossa Väyrysen 2014 kirjoitettua blogia pohjoismaisesta yhteistyöstä ja EU n valuvioista.

https://www.paavovayrynen.fi/2014/04/21/pohjolan-y...

Jokainen voi tuon luettuaan miettiä, paljonko tuossa Paavon kirjoituksessa on asiaa ja mikä on tilanne nyt.
Minusta Paavo osuu hyvin ytimeen.

Ilkka Luoma

Väyrynen on hyvin usein oikeassa, ja sekös harmittaa monia, ja tuottaa heidän sortumisen henkilökohtaisuuksiin - ilman mitään varsinaista asiasisältöä ;)

Ilkka Luoma

Toivottavasti kannatuskorttitsekkauksessa ei tule lunta tupaan! Korttien keruuta on syytä jatkaa loppuun asti, sillä hylkyyn voi mennä satamäärin kortteja ...

.
Väyryselle valitsijayhdistys - kansakuntamme sai todellisen kansanliikeaihion - nyt alkaa systemaattinen vaalityö ja istuva presidentti saa todellisen vastustajan - asiapohjalta, ilman rääpimistä!

”Ylikansallisesta päätöksenteosta ollaan siirtymässä itsenäisten kansakuntien yhteistyön suuntaan. On syntymässä vahvaa ihmiskuntapolitiikkaa, jonka avulla koko maailmassa ryhdytään YK:ssa vuonna 2015 hyväksyttyjen tavoitteiden mukaisesti poistamaan köyhyyttä ja toteuttamaan ympäristöllisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävää kehitystä”, siinä muun muassa sanotaan.

Sen mukaan ”Suomen tulee ryhtyä vahvistamaan omaa itsenäisyyttään ja selkiyttämään asemaansa sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana.”

Kannanoton mukaan ”Suomen sisäpolitiikassa on vallalla oikeistosuuntaus, joka rikkoo kestävän kehityksen periaatteita ja tavoitteita.” -Demokraatti

~ https://demokraatti.fi/vayrynen-sai-valitsijayhdis... -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onkokaan niitä, viimeksi Väyrynen vei puoluetta perustaessaan oikeusministeriöön 1300 korttia liian vähän.

5.12.: Presidentinvaaliehdokkuuteen tarvittiin 20 000 kannattajakorttia. Tarkkoja lukuja Väyrynen ei kerro, laskenta on vielä kesken.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/arti...

Ilkka Luoma

Olet oikeassa, riskiä ei kannata ottaa - niinpä keräys jatkuu kiihtyvästi. Tavoite on bruttona noin 23.000 korttia, silti hylkyyn menevien määrä tulee olemaan suuri - kaksoiskannatukset Niinistön kanssa ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #51

Korttien tarkistus näköjään urakoidaan, mutta Väyrynen saa tämän mukaan kutsun MTV:n tenttiin 13.12.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/komme...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Onko muitakaan virallisesti nimetty ehdokkaiksi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Eli ei ole virallisesti ehdokkaita, vasta kun heidät vahvistetaan - katsotaan miten Paavon korttien käy - nyt tulee kiihdyttää entisestään korttikeräystä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Sitä nimitystä käytetään, esim.:

Laura Huhtasaari valittiin perussuomalaisten viralliseksi presidenttiehdokkaaksi puoluevaltuuston kokouksessa tänään.

https://www.talouselama.fi/uutiset/laura-huhtasaar...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Laura vahvistetaan ehdokkaaksi samaan aikaan kuin toivottavasti Paavokin ;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vielä 17.11. Kansalaispuolueen "asiantuntijajäsen" Mauri Nygård levitti väärää tietoa kannattajakorteista. Hänen mukaansa kuka tahansa voi täyttää useammankin presidenttiehdokkaaksi pyrkivän kannattajakortin.

http://toisinajattelija.fi/paavolla-on-mahiksia/

Saa nähdä, kuinka paljon niitä tuplakortteja lopulta löytyy?

Ilkka Luoma

En ota tuohon Maurin juttuun mitään kantaa - on vain lopulta hyväksyttyjä kortteja ja sillä sipuli - oletko jo omasi täyttänyt? ;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Eiköhän se ole itse kunkin oma asia, kenen kortin täyttää tai jättää täyttämättä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Huomasitko lopussa olleen hymiön - ;)

Kiitän jos Paavoa kannatit :)

Ilkka Luoma

Päätän puolestani tämän Suomi100 pohdiskelun tähän dokumenttiin - itse Paavo Väyrysen osalta jatketaan - kohti uutta vuosisataa, jolloin tavoitellaan takaisin EU-Brysseliin luovutettua itsenäisyyttä:

"Elokuva Suomen elossa olevien sotalentäjien kokemuksista sota-ajasta. Nuoren lentäjän kokemuksien kautta tulevat silmiemme eteen Suomen sotavuosien historialliset hetket. (U)" -Yle

~ https://areena.yle.fi/1-883909 -

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilmari_Juutilainen -
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Hans_Wind -

.

Ilkka Luoma

Topicin verbi 'saa' tulee muuttaa aikamuodoltaan imperfektiksi - 'sai' ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millä tavalla se väyryspiriste mielestäsi ilmeni? Vilahti kerran tungoksessa, siinä kaikki.

Ilkka Luoma

Olitko mukana Linnassa havainnoimassa tilannetta? ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #99

Sinähän niin otsikoit: "Suomi 100 sai väyryspiristettä Linnan juhliin!", joten millä tavalla se ilmeni?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Linnassa olleet tietävät asian erinomaisesti ... :) Paavo oli useissa keskusteluissa aivan keskiössä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #103

Keskusteluissa vaimonsa kanssa?:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Olisi harkitsematonta tehdä tähän henkilöluetteloa - Linnan juhlat on itseasiassa yksityistilaisuus, jossa tietyillä medioilla oli kohtelias oikeus osallistua ;)

...
Tosin näkisin sen olevan avoin kaikin osin koko kansalle - edes television välityksellä, mutta media tekee omaa manipulaatiota siitä mitä se laskee eetteriin!

Ilkka Luoma

Topicin sinällään päätettyyn toiseen pääaiheeseen eli itse Suomi 100 historiaan, tuli tänään IS-mediasta ulos kaksi merkittävää kirjoitusta:

1.
... Näinkö rintamatilanteitakin tuodaan lähemmäksi todellisuutta, ja tähän saakka ehkä liioitellut tapahtumakuvaukset saavat totuudellisemman kuvan. Poliittisella puolella jo Talvisodan pakonomaisuus on jo noussut keskustelukeskiöön

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005480353.html -

"JR 34:n 6. komppaniassa ei kaikki mennyt ihan niin kuin kerrottiin – mitä Simo Häyhän ja Marokon kauhun yksikössä todella tapahtui?
Julkaistu: 7.12. 6:08 ... "

...
2.
... Tuomas Gerdt - viimeinen elossa oleva Mannerheim ristinritari. Muisteli sen tärkeimmän asian. Sota oli päättynyt ja vihollisesta oli tullut entinen vihollinen. Gerdtiin liittyy tarina jo rauhan ajalta, hänen ollessaan Oy Wilh. Schauman Ab' n palveluksessa, tähän palaamme myöhemmin

~ https://www.is.fi/suomi100/art-2000005478981.html -

"Kun sota päättyi, suomalaiset lauloivat rajalla isänmaallisen laulun Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin johdolla – ja entinen vihollinen teki kunniaa
Julkaistu: 6.12. 15:29 , Päivitetty: 6.12. 16:56 ... "

.

Ilkka Luoma

Syntyi erinomainen ketju ;) Ketju todistaa hienosti, että vaalit kaipasivat Paavoa mukaan, kunhan nyt ensin odotamme tarkistuslaskennan - korttikeräystä on syytä jatkaa voimakkaasti!

Ilkka Luoma

Paavo pesi hienosti ala-arvoisesti toimineen "tähtitoimittaja" IS-Timo Haapalan Sanomatalon presidenttimessuilla. Kuka katsoi kuunnellen toimittajan työskentelyn puolihysteerisine naurahduksineen, arvaa Paavon saavan heti avauksestaan paljon ääniä, sillä Suomen kansa ei pidä parjaamisesta ja aiheettomasta riekkumisesta, varsinkaan iltapäivälehtitoimittajalta. Täysi tuki Väyrysen kampanjalle! Kiintoisaa oli myös se, että tänään 35000 kansalaista valitsi presidentti Urho Kekkosen merkittävimmäksi presidentiksemme. Kekkonen loi ilmiön suomalainen puolueettomuus ja saavutti itsenäisyyden huippumme vuonna 1975. Uskon vakaasti, että Paavo on Urhon jalanjäljillä, kun uusi vuosisata on nyt näin Väyrysen presidenttikampanjalla avattu!

...
~ https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-200000... -

"Paavo Väyrynen keräsi jättiyleisön ensimmäiseen tenttiinsä – löi heti tiskiin kovan väitteen Sauli Niinistön ajamasta linjasta ... "

.

Toimituksen poiminnat