Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Saksan johtama liittokunta *

  • Saksalainen eurooppakäsitys - Mitteleuropa, johon Suomi kuuluu raaka-ainetoimittajana ja vartiona itään - 1939 ¤
    Saksalainen eurooppakäsitys - Mitteleuropa, johon Suomi kuuluu raaka-ainetoimittajana ja vartiona itään - 1939 ¤
  • Mitteleuropa by Wikipedia - onko Saksa palaamassa uudelleen tähän jo 1800 -luvulla kehitettyyn filosofiaan?
    Mitteleuropa by Wikipedia - onko Saksa palaamassa uudelleen tähän jo 1800 -luvulla kehitettyyn filosofiaan?
  • Kuva 1 - Adolf Hitlerin kirje presidentti Risto Rytille 1944 - ORIG - kuva Ilkka Luoma ¤¤
    Kuva 1 - Adolf Hitlerin kirje presidentti Risto Rytille 1944 - ORIG - kuva Ilkka Luoma ¤¤

Saksan liittokansleri Angela Merkel on pulassa, hän hävisi vaalit ja joutui anomaan vieläkin enemmän hävinneen SPD' n mukaan hallitusneuvotteluihin. SPD avasi pelin – Se haluaa EU-liittovaltion 2025 mennessä [1 – jotka eivät halua, menkööt muualle -kaikuu SPD-johtaja Martin Shultzin liittohuuto!

 

Saksa yritti kolmantena valtakuntana silloista Mitteleuropa systeemiä, jossa Skandinavia oli osa – ja erityisesti Suomi silloisen maailman yksillä suurimmilla nikkelimalmioilla Petsamon Kolosjoella [2. Mitteleuropa vaikutti jo 1930 -luvulla ja erityisesti ennen Talvisotaa ja varsinkin Jatkosotaa edeltävänä aikana [3.

Suomi on seuraillut Saksaa kautta Suomi 100 aikakautensa, niin kuningashaaveineen 1918, kuin saksalaisen sotakoneen maihinnousuna Hankoon, kun punaisen suomalaiset piti kurittaa nuhteeseen – vankileireineen. Saksa takasi valkoisten voiton sisällissodassamme.

 

Saksan kolmas valtakunta osaltaan vaikutti Talvisodan päättymiseen ja tuotti meille aseveljeyden myötä hyökkäyssodan kesällä 1941, jonka piti suur–suomalaisina olla vain Kesäsota, mutta se jatkuikin Jatkosodaksi – 

… viimeisen kerran valtakunnankansleri Adolf Hitler auttoi meitä kesällä 1944 [4, kun Venäjän generalissimus Josif Stalin pääsi ”yllättämään” - Hitler tuotti muun muassa Lento-osasto Kuhlmeyn Imatran Immolaan – Kuhlmey pudotti miehineen kesän 1944 Stalinin suurhyökkäyksen torjunnan kokonaisilmapommilastista noin puolet.

 

Saksa auttoi vielä 1990 -luvun taloutemme draamakahinoissa, kun olimme konkurssin partaalla [5 – valuutat olivat lopussa ja velat painoivat päälle. Saksa tuli apuun ja pörssisalissa kaikui meklareiden helpottunut huuto: ”Otto tuli apuun” [6 - 

… näin Saksa on meitä auttanut, ja nyt jälkeenpäin tarkasteltuna sen suurimman avun – Hitlerin tarjoaman hyökkäämättömyyssopimuksen - torjuimme keväällä 1939, mikä olisi estänyt Talvisodan syttymisen [7. Se siitä – loppu on siltä osin sitten historiaa.

 

En nyt – kun Saksa tähtää SPD' n myötä liittovaltioksi jo 2025?

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9966702 - ]

 

 

Olemme olleet nöyriä Saksan seurailijoita

Nykyinen presidentti Sauli Niinistö kannattaa yhteiseurooppalaista puolustusta, eli EU-armeijaa, jota ei tule, vaan se on keino viedä enemmistövastusteiset suomalaiset Natoon, sillä EU on jo Naton ”miehittämä” - eikä Naton rinnalle mitään uutta armeijaa perusteta, ellei … ! **

Mikäli Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkaa EU-Europasta eriävää maailman politiikkaa – viimeisenä Israelille Jerusalemin tunnustaminen sen pääkaupungiksi [8 – EU ei tätä sulata. 

… ** Mikäli eripura jatkuu, voi Saksa haluta USA' n, maailman sotineimman valtion [9 ulos eurooppalaisesta puolustuksesta – ehkä Saksa voisi olla niin radikaali, että se haluaisi korvata USA' n Venäjällä [0, jolloin se viimeinenkin Euroopan tekaistu ja lietsottu sotilaallinen uhka poistuisi!

 

Entä liittovaltiokehitys Suomelle?

Olemme EU-Euroopan Kainuu, halventamatta mitenkään kainuulaista elämänlaatua ja -vireyttä. Edustamme EU-Brysselissä noin kolmen prosentin äänestysvoimaa, ja jos 85% määräenemmistösääntö tulee käyttöön – putoamme vaikuttajien joukosta kuin se kuuluisa eno veneestä. 

Auttaako Saksa tuon liittovaltioistumisen jälkeen enää meitä – olemmeko heidän silmäterä, vai saammeko ”rangaistuksen valtiopetoksestamme” pakon edessä vuodelta 1944, kun rikoimme C.G.E Mannerheimin vaatiman ja presidentti Risto Rytin tekemän sopimuksen [kuva 1] Hitlerin kanssa – sopimushan toi meille sen ratkaisevan avun Stalinin kesähyökkäyksen 1944 torjumiseksi. 

 

Entä nyt, kun presidentinvaaleihin todennäköisesti astuu myös Paavo Väyrynen?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244716-paavo-vayrynen-tasapainottaa-suomen-idan-ja-lannen-valiin – 233 lk]

Väyrynen on ehkä kuuluisin EU-, euro- ja natovastustaja, Paavo huomaa ainoana, että EU-eurooppalaiset sotavoimat ovat vain esiaste meidän viennissämme väkisin kansakuntamme tahdon vastaisesti lännen sotakoneen Naton jäseneksi, asevarikoksi ja huonoimmillaan taistelualustaksi.

 

Oletko sinä liittovaltiokehityksen kannattaja? – 

… sen me jo tiedämme että vajaa vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan noin 40 prosenttia kansakunnastamme olisi valmis hylkäämään Euroopan Unionin ***.

 

Tuoko Väyrysen ehdokkuus nyt väylän ilmaista halua vastustaa EU' ta, euroa ja Natoa, ehkä jopa EU-sotakonetta?

 

 

*

[U][2011] ” … On meneillään globaalitalouden työn uudelleen jaon taistelu

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/10/saksa-johteinen-liittokunta.html -

 

(Puhutaan kiinalaisten vuosisadasta)

Itäinen toveri haluaa omansa, sen mikä hänelle maapallollisessa tasajaossa kuuluu. Tasajaolle on vain yksi este - se on ahneus, joka on geenistöön istutettu pyrkyryytenä viedä perimäänsä eteenpäin ja sehän istuu lujassa. Antaa istua - sille on yksi este ja rajoite, se on reviiripuolustus, jolla ahneus rajataan pienempään hallittavaan muotoon. 

Vuosimiljoonainen muu kuin ihmiseläinkunta on rakentunut tehokkaasti reviiripuolustukseen, jossa kulkevat tiukat rajat. Näiden rajojen taakse ei ole pääsäännön mukaan kurkittu, vaan rajan takainen on toisten asia ja elämä.

 

Sota on aina rajakysymys

Konfliktit rajoilla ovat ihmisperäiselle eläinkunnalle myöskin tuttuja. Rajoja on ylitelty ahneuden, elintilan ja veden kuin naaraidenkin haennassa. Nyt on ollut muotia hakea rajojen takaa kokemuksia, oppia sekä raadollisemmin raaka-aineita, energiaa ja työvoimaa.

On vallalla EU-eurooppalainen vapaa liikkuvuus - ilman reviirirajoja [schengen 2]]. Liikkuvuus sotkee veren, tavat, geenit sekä uskonnot, kulttuurit ja historian. Sota on näin valmis ja tuo sota syttyy vääjäämättä 3]. Sopeuma ei ole niin liukas liikkumaan kuin markkinatalouden ympäristösyöpänä leviävät tavara- ja pääomavirrat.

 

Nyt haikaillaan vastuuta ja vastuun jakamista

- siihen tarvitaan uusia lisämaksumiehiä. Vastuunjakaminen on kuin vakuutus ja jälleenvakuutus. Ostetaan ja myydään vastuuta muilta, antamalla jotain, jotta saadaan velalle (joka muodostuu yhteiseksi velaksi) jakajia. Turkkia hamutaan EU-Eurooppaan - se toisi talousyhteenkuuluvuutta 78 miljoonan ihmisen verran lisää - miltei Saksan verran (82,3 miljoonaa) ja Brysselin valtatuolit menisivt uusjakoon - perinteelliselle reviirille tulisi uhka, vai tulisiko?

 

Me tarvitsemme voimaa, tuotannon ja kulutuksen lisävoimaa

  • näin huutavat talousoppineet. Kiina on maailman suurin valtio - se on ylihuomenna suurempi tasajako-oppien mukaisesti kuin USA ja koko EU-Eurooppa - tämän vuoksi meidän eu-euroopalaisten on lisäännyttävä likelle miljardia ihmistä, jotta olisimme tasapainottava kokonaistoimija Kiinan nousulle. On jo selvää, että Kiina ajaa USA:n ohi - USA populatiosuhde on vain 0,309/6,95, kun se Kiinalla on 1,43/6,95 meillä EU:ssa 0,50/6,95 ja Suomessa 0,00539/6,95.

On kysymys väestö- eli kuluttajamäärästä [W], joka kantaa yhteisesti vastuuta, ettemme syö ympäristöämme loppuun.

 

Nyt ympäristökyky tasapainoravinnekierron osalta loppuu jo lokakuun aikana,

jolloin vuotuinen normaali biosfäärillinen kierrossa oleva kasvu on kaluttu - loppuvuosi menee syötäessä varantoja, jotka eivät uusiudu kokonaan lyhyellä aikavälillä. Me euro-eurooppalaiset syömme niin paljon, jotta jos kiinalaiset ja intialaiset tekisivät samoin, ei meille jaettavaa sitten jäisikään … ”

 

...

Tekstin numerointi

[1 … [0 – kts. Linkki ~ x -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 157638

 

DOC saksajohteinen_liittokunta_08122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 08122017 – 9:40

 

908_7470

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Ilkka Luoma

Mitteleuropa [Wiki]

"Mitteleuropa (saks. Keski-Eurooppa) oli termi, joka 1800-luvun lopulta alkaen kuvasi preussilais-saksalaista vaikutuspiiriä keskisessä Itä-Euroopassa. Termiä käytettiin myös natsi-Saksassa, ja silloin se tarkoitti Saksan ja Neuvostoliiton välissä ollutta pienten valtioiden aluetta.[1] Kyseisten maiden ei-saksalaiset asukkaat näkivät tämän uhkana omalle asemalleen.

Laajemmin ymmärrettynä Mitteleuropaan voidaan lukea lisäksi kaikki saksankieliset alueet, jolloin Mitteleuropa muodostaisi Suur-Saksan Ranskan rajalta Valko-Venäjän ja Ukrainan rajalle. Käytännössä Mitteleuropa-ajattelulla perusteltiin toisten kansojen (esimerkiksi Puolan) alistamista sillä perusteella, että alueen yhteisenä sivistyskielenä oli saksa. Saksankielisen kulttuurialueen nähtiin perustuvan yhteiseen historiaan, kirjallisuuteen ja kulttuuritraditioon. Tosin kulttuurialue ajateltiin vieläkin laajemmaksi ja sisältävän Romanian ja Ukrainan länsiosat"

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuleva liitovaltio tullee vaikuttamaan ainakin eduskunnassa käytäviin keskuteluihin, kun puolustusvälinehankintoja runnotaan läpi eduskunnan.

Tulevaan liittovaltioon tullevat vetoamaan Vihreät, SDP ja Vasemmisto, kun ne vastustavat tulevia suuria hankintoja puolustusvoimille.

Euroopan Yhdyvaltojen osavaltio Suomi ei tarvinne panostaa puolustukseen nykyisellä tavalla. Liittovaltio hoitanee järeimmän puolustuksen.

Brexit tulee kiihdyttämään Euroopan Yhdysvaltojen muodostumista. Itä Euroopan valtiota voidaan kiristää liittymään liittovaltioon Venäjällä pelottelemalla. Pahimmillaan tämä voi johtaa uuteen Itä Euroopan jakoo Ranska-Saksan ja Venäjän välillä. Olemme päätymässä tilanteeseen joka on aika tuttu historiasta.

Ilkka Luoma

Uskoisitko suomalaisten hyväksyvät liittymisemme tähän mahdolliseen liittovaltiokehitykseen?

...

"Taloustutkimus: Suomalaisista 40 prosenttia haluaa irti EU:sta
3.1.2017 12:26 ... "

~ https://www.talouselama.fi/uutiset/taloustutkimus-... -
.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

"Saksan kolmas valtakunta osaltaan vaikutti Talvisodan päättymiseen ja tuotti meille aseveljeyden myötä hyökkäyssodan kesällä 1941, jonka piti suur–suomalaisina olla vain Kesäsota, mutta se jatkuikin Jatkosodaksi – "

Unohdit mainita,että NL aloitti myös Jatkosodan hyökkäystoimet 22.6.1941, klo 6.05.

"Lainaus: "Heinäkuun kymmenentenä päivänä 1941 Suomen armeija lähti liikkeelle murtaakseen venäläisten raja-asemat ja valloittaakseen takaisin ne alueet, jotka oli menetetty rauhanteossa 13. maaliskuuta 1940. Mutta jo aiemmin, välittömästi saksalaisten hyökättyä Venäjälle 22. kesäkuuta, venäläisten ilmavoimat olivat ryhtyneet hyökkäykseen ei vain Suomen aluetta vaan myös suomalaisia sota- ja kauppalaivastoa vastaan.

Ja kesäkuun 25. päivänä venäläisten ilmavoimat alkoivat laajan hyökkäyksen suurissa osissa maata. Venäläisten puolelta oli siis aloitettu vihollisuudet, ennen kuin Suomi oli lähtenyt sotatoimiin."

Eirik Hornborg, Miksi Suomi taistelee, 1991, sivu 19

"Venäjän puolustusministeri Timoshenko ja Meretskov allekirjoittivat 18.9.1940 dokumentin nro. 103203, joka oli de facto hyökkäyssuunnitelma Suomeen.

Suunnitelmassa käskettiin mm. tunkeutua Keski-Suomeen, tuhota siellä Suomen armeijan pääjoukot, sekä miehittää koko Keski-Suomi... Samanaikaisella pääiskulla Rovaniemen-Kemin suuntaan katkaista Suomi kahtia ja eristää Suomi Ruotsista ja Norjasta."

Mark Solonin, 22.Juuni, 2009, sivu 24

Mutta mitäs niistä pienistä taas, kun pitää valikoida itselleen sopiva totuus.

Ilkka Luoma

Jori, olisiko aika sinunkin lukea historiaa, jotta voisit tänne tulle täysipäisenä kommentoimaan - tunnut elävän jossain umpiossa, jonne ei tiedon valo näytä paistavan.

Tuo Jatkosodan valmistelu, alku ja tapahtumat on jo täällä useammassa topicissa kerrottu, ettei sitä enää kolmannen tai neljännen kerran enää sinulle opeteta - kts. aiempia vastauksia tähän samaa aiheeseen.

...
Lue esimerkiksi Pekka Visurin kirja Waldemar Erfurthista.

" ... Lainaus Erfurthin päiväkirjasta: pvm 14.6.1941 ”Kenraali Heinrichs painotti jälleen, että Suomi on valmis taisteluun ja asettumaan ilman ehtoja Saksan rinnalle, mutta kriisin rauhanomaisen ratkaisun varalle tarvittaisiin Saksan apua.”

Ylihuomenna julkistettava saksalaiskenraali Waldemar Erfurthin sotapäiväkirja osoittaa, että Mannerheimin vetämä Suomen sodanjohto oli Hitlerin Saksan kanssa hyvin tiiviissä yhteistyössä. Puheet erillissodasta voidaan nyt lopullisesti unohtaa. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/25/mannerhei... -

.
~ https://www.docendo.fi/saksan-kenraali-suomen-paam... -

.

Tomi Vaalisto

Tosiasia on kuitenkin se, että NL aloitti Jatkosodan hyökkäystoimet 22.6.1941, klo 6.05. - Suomeen siis hyökkättiin ensin.

Suomelaiset menivät rajan yli vasta heinäkuuussa 1941.

Ylihuomenna julkaistavan kirjan sisällön voi tietään vasta ylihuomenna, kaikki muu on fiktiivistä spekulaatiota. Jos tuossa kirjassa kerrotaan, että Suomesta Neuvostoliittoon hyökättiin ennen 22.6.1941, klo 6.05:ttä niin asia on arvioitava uudestaan. Näin ei kutenkaan käy, koska nuo ratkaisevat hetket tiedetään aukottomasti hetki hetkeltä eikä edes vihollisemme ole Suomea moisesta koskaan syyttänyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Suomalaiset valloittivat Neuvostoliiton konsulaatin jo paljon aiemmin - vielä yhdessä Saksan Gestapon kanssa Petsamossa - vangitsivat venäläiset ja varastivat arkistot ...

...
Jänkkääminen ei tee kuin hymyä lukijoilta - Luftwaffe hyökkäsi Suomen kautta Pietarin alueelle jo ennen venäläisten pommituksia ...

Ei se jänkkääminen tosiaan auta - Suomi valmisteli jo toukokuusta lähtien hyökkäyssotaa - yhdessä Saksan kanssa, operaation Barbarossan osana.

Nythän kannattaa perehtyä uusimpaan tietoon ... sitä on nyt saatavilla!

...
" ... Suomen ilmavoimien esikunnan määräyksestä Yleisradion Lahden radioaseman sekä Turun ja Oulun radiomastoihin asennettiin 21. kesäkuuta automaattiset morsetuslaitteet saksalaisten pommikoneiden radiosuunnistusta varten.[15] Ilmailuhistoriaa tutkineen tohtori Hannu Valtosen mukaan saksalaisia pommikoneita lensi yöllä 21.–22. kesäkuuta Itä-Preussista Etelä-Suomen ilmatilan kautta Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä etelään Leningradin seudulle, missä Saksa ja Neuvostoliitto kävivät operaation ensimmäiset ilmataistelut noin kello kolmen jälkeen aamuyöllä. Tämän jälkeen saksalaiset pommittajat lensivät Suomeen Uttiin, missä ne tankattiin ja mistä ne jatkoivat kotikentilleen Itä-Preussiin.[16]
21–22. päivän välisenä yönä saksalaiset yhteistyössä Suomen Valtiollisen poliisin kanssa valtasivat Neuvostoliiton Petsamon konsulaatin ja suomalaiset pidättivät konsulaatin koko henkilökunnan perheineen. Saksan Gestapo takavarikoi konsulaatin arkistot tutkittavakseen ja toimitti ne myöhemmin Valpolle.[17]

Saksan merivoimat käyttivät hyväkseen Suomen aluetta, ne olivat tukeutuneet Suomen rannikkoon ja satamiin jo kesäkuun puolivälistä alkaen.[16] Suomen sodanjohto oli määrännyt jo 17. kesäkuuta sukellusvenelaivueen osallistumaan Viron rannikon miinoittamiseen ja illalla 21. kesäkuuta sukellusvenelaivue sai toteuttamiskäskyn tehtävälleen. Suomalaiset sukellusveneet sekä suomalaiset ja saksalaiset laivat aloittivat 22. päivänä Suomenlahden miinoittamisen, jotta Neuvostoliiton Itämeren laivaston vapaa kulku estettäisiin. Pyrkimyksenä oli varmistaa ettei neuvostolaivasto pystyisi häiritsemään Suomenlahdelta saksalaisten Baltiaan avattavaksi suunnitellun maarintaman sivustaa, ja estää hyökkäys Ahvenanmaalle, jonka hallinta oli Suomen kannalta elintärkeää. Miinoitus ulotettiin 22. päivänä Neuvostoliiton miehittämän Viron (muun muassa Tallinnan) edustalle. Suomalaiset sukellusveneet laskivat miinoja Viron rannikolle 22. kesäkuuta 1941 kello 7.28–9.06 välisenä aikana.[18][19] ... " -Wiki

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #17

Suomessa ei ollut saksalaisia pommikoneita varusteineen 21 - 22.6.1941.

Tuossa Valtosen lainauksessakin kerrotaan Königspergistä lähteneestä Kampfgruppe 806:sta, jota johti majuri Hans Emig. Sillä oli neljätoista Junkers 88 -konetta jotka pudottivat 28 magneettimiinaa Kronstadtin satamaan. Miinoitus tapahtui viittä yli kolme aamulla, 22. kesäkuuta.

Valtonen väittää, että nuo 14 konetta olisivat laskeutuneet Uttiin, mutta siitä ei ole mitään näyttöä. Kyllä ne olisi joku nähnyt valoisana kesäyönä - Utin lentokentän vierestä menee sekä rauta- että valtatie. Utti oli kaiken lisäksi pölynen hiekkakenttä, johon JU-88 ei pitäsi laskeutua tai nousta - jos olisi niin pölypilvet olisivat näkyneet kauas.
Oman armeijamme henkilöstöä oli satoja tuolloin Utissa.

Konsulaatin sulkeminen ei ole sotatoimi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Hyökkäys suvereeniin vieraan valtion koskemattomuussuojaa nauttivaan konsulaattiin on sotatoimi, varsinkin, kun vielä toisen valtion diplomaattista suojaa omaavat henkilöt vangitaan ja toisen valtion arkistot varastetaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

Tunnetuin vastaava lienee Yhdysvaltain suurlähetystön miehitys 1979 ja muitakin vastaavia on tapahtunut vuosien varrella.
Ei niistä sota ole alkanut eikä neuvostoliittolaisetkaan ole syyttäneet tuosta Petsamon konsulaatin operaatiosta, joka on todellinen tapahtuma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Petsamon Neuvostoliiton konsulaattiin hyökkäys yhdessä Saksan Gestapon kanssa oli ensimmäisiä osia Operaatio Barbarossassa, jossa Suomi toimi Saksan kolmannen valtakunnan aseveljenä - tietäen ja erinomaisesti briiffattuna tulevasta suurhyökkäyksestä Neuvostoliittoon jo toukokuussa 1941 ...

Tätä ennen koko Pohjois-Suomi (Lappi) oli luovutettu Wehrmachtille ja Waffen SS' lle alkavaa hyökkäystä varten Neuvostoliittoon - näin Suomi asettui taistelualustan ponnahduslaudaksi - jo paljon ENNEN itse suurhyökkäystä, jossa olimme kiistaton osa - suuressa idän pelissä ja Mitteleuropa suunnitelman toteutuksessa - omalla haaveella Suur-Suomesta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #17

Tuossa Wikin artikkelissa on huomatus:
"Tämän artikkelin tai sen osan neutraalius on kyseenalaistettu.
Asiasta keskustellaan keskustelusivulla. Voit auttaa Wikipediaa muokkaamalla artikkelin näkökulmaa neutraalimmaksi. Mallineen saa poistaa vasta kun asiasta on saavutettu konsensus keskustelusivulla."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Mitä osaa tuosta kokonaisartikkelista tuo asetettu lisäpyyntö koskee?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Löytyy kyllä artikkelista ja jos asia enemmän kiinnostaa niin kannattaa vilkaista myös artikkelista syntynyttä keskustelua.

Yleisellä tasolla kannattaa muista, että Wikiin voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa. Seulojat kyllä käyvät artikkelit läpi, mutta yleensä he huomauttavat lähdetietojen puuttumisesta tai muista muodollisuuksista. Nuo seulojat ovat tavallisia wikiaktiiveja ja taidanpa tunteakin sellaisen ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Klo 6.05 saksalaisten Suomesta lähteneet pommikoneet oli jo tulleet takaisin ensimmäisiltä pommituslennoiltaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Jos Myyryläinen tarkoittaa tuota päivämäärää 22.6.1941 niin Suomesta ei lähtenyt yhtään saksalaista pommikonetta pommituslennolle Neuvostoliittoon ja Myyryläinen sotkee asioia.

Saksan miinoistuslennosta 22.6.1941 suora lainaus, jota on myöhemmin "jengattu" Suomesta lähteneeksi - tuon väitteen on esittänyt russofiili Juha M. :

"Miinboituslennon suoritti Itä-Preussista emo Kampfgruppe 806:n neljätoista Ju 88 -konetta majuri Emigin joh­dolla. Startti oli 22.6. klo 00.10. Meren päällä lentäen koneet kiersi­vät Itämerta ja Suomenlahtea pitkin paikalle. Ylläkkö aikaansaatiin lopuksi lentämällä aivan matalalla Inkerinmaan päällitse ja lähesty­mällä Kronstadtinlahtea klo 3.05 Leningradista päin. Kronstadtin ilmatorjunta oli niin hämmästynyt, että ainoatakaan laukausta ei ammuttu. 28 magneettimiinan pudotus sujui kuin harjoituksissa."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Tässä on vastakkain satunnaisen vähätietoisen siviilin ja historiaa tutkivan tohtorin sana vastaan sana - toisaalta ammattipiireissä osataan tutkia mikä oli JU-88 lentomatka yhdellä tankkauksella ... :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

No on niitä "vähätietoisia siviilejä" muitakin, jotka aika räväkästi kyseenalaistavat vaikka mitä ;)

Todelliset lähdeviitteet olisivat täkkeitä, mutta ei niitä ole.
Lähdeviiteillä todennetaan esitetty asia ja "historiaa tutkivat tohtorin" sana on yhtä tyhjän kassa ilman todellista lähdettä.
Tasavarmaa on, että niitä on kyllä etsitty - esimerkiksi Utin kentällä 22.6. olleet ilmatorjuntamiehet eivät ole kertoneet saksalaiskoneista. Hehän eivät olleet ammattisotilaita ja varmasti jollain oli kamerakin mukana kun Utista muuten on paljon sota-aikaisia kuvia.

22.6.1941 saksalaisten lennoista on esitetty lukuisia ei versioita, joitakin teorioita sekä mielipiteitä. Sen kanssa pitää olla erityisen tarkkana.

Jokainen saa tietenkin uskoa ihan mitä hyvänsä - onhan Suomessa uskonnonvapaus.

Mielipiteen vapauskin on, mutta ei pidä mennä käskemään ketään uskomaan - mieluummin pitää esittää vakuuttavat todisteet suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein. Lähdeviite ei ole "saksalaiset ja venäläiset arkistot".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Tohtoritasoinen historian tutkija Hannu Valtonen osaa varmasti tuon "lähdeliturgian" - lopultahan tietämys, osaaminen ja totuus ovat kuulijansa eli vastaanottajansa kykykysymys - toiset ymmärtävät enemmän ja toiset vähemmän.

Historia on siitä kiintoisa "tiede", että se vaihtaa sisältömuotoa aina sen mukaan miten uutta ja todisteellista lähdeaineistoa tulee saataville - siis historia on elastista, ja joskus siihen ympätään myös politiikkaa - tarkoitushakuisesti. Alan amatöörit ovat sitten asia erikseen :)
.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Hannu_Valtonen_(kirjailija) -

+

" ... Kun Suomeen saapui tieto Saksan hyökkäyksen alkamisesta aloittivat Suomen merivoimat välittömästi operaatio Kilpapurjehduksen, eli joukkojen siirrot demilitarisoidulle Ahvenanmaalle. Neuvostoliiton lentokoneet tekivät sodan ensimmäisen ilmahyökkäyksen suomalaisia vastaan hyökättyään tähän operaatioon osallistuneita sota-aluksia sekä rannikkolinnakkeita vastaan 22. kesäkuuta klo 6.05 ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Onpa taas niin kovin tuttua, kun Luomalle latoo tosiasioita linkkeineen ja lähteineen pöytään, alkaa hän nimittelemään henkilöä. Sinä et pysty millään kumoamaan noita antamiani linkkejä. NL aloitti Jatkosodan sotatoimet Suomea vastaan, ennen kuin Suomen alueelta Suomi tai Saksa hyökkäsivät NL:oon.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Tuo Kronstadtin miinoitus on kuitenkin mielenkiintoinen tapahtuma väitettyine suomalaiskytköksineen. Asiasta on kirjoitettu "älyttömän" paljon ilmailupiireissä.

Utti on minulle tuttu ja olen pyörinyt kentällä 60-luvulta lähtien, koska eräällä sukulaisellani oli lentokoulu tuolla kentällä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Perehtyminen alkaa selvityksellä mikä oli tuolloisten (juuri noiden) JU-88 koneiden lentosäde ... 1800 km ... täydessä lastissa, mikä oli oletettavasti noissakin koneissa, kun Suomen kautta operoivat ensioperaatioita Neuvostoliittoon.

Hyökkäys muodostuu matkasta kohteeseen ja paluu sieltä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Jos Vaaliston oma paikallaolo olisi joku todiste niin hänen olisi pitänyt olla siellä noina kesäkuun päivinä ja öinä 1941.

Ja jos hän olisikin ollut siellä niin sittenkin varmistaisin faktat myös muualta. Saksalaisten lebtelyistä tuona kohtalokkaana yönä kun löytyy lentovalvonta-asemien raporteista joita säilytetään Suomen sota-arkistossa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Höpö höpö Jori - perehdy historiaan ja aloita vaikka prof. Markku Kuisman selvityksistä -

...
" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos ajatellaan maailman mahtitekijää Kiinaa, sille ei ole mitään hyötyä kääpiöiden Euroopasta, viitisenkymmentä kyläpahaista joita valtioiksi kutsutaan. Kylillä ei ole yhteisiä standardeja, ei yhteistä johtoa, kaikkien kanssa pitää sorvata erilaisia kauppasopimuksia jne.

Kiina-jättiläinen seurustelee mielellään toisten jättiläisten kanssa, USA ja Intia. Jos Euroopan maat jatkavat ns. itsenäistä päätöksentekoa niin kohta Eurooppa taantuu kivikaudelle muihin verrattuna.

Euroopasta on saatava yhtenäinen ja voimakas liittovaltio mahdollisimman nopeasti. Vain voimakas EU pystyy olemaan jättiläisten kanssa tasavertainen tekijä.

Ilkka Luoma

EU-Bryssel voisi noin jopa ajatella, mutta Kiina tekee mielellään yksittäisiä sopimuksia yksittäisten valtioiden kanssa - jopa yhtiöiden!

...
EU, maho jättiläinen?

torstaina, maaliskuuta 06, 2014
EU - maho jättiläinen virkarollaattorin varjosta

UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajoita ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan.

EU on toistaiseksi maho jättiläinen,

joka hakee linjaansa ja sovittelee bryssel-virkarollaattorilla ”miljoonia näkökulmia” yhteiseksi byrokratiaksi. Direktiivien sekaan ei ole enää mahtunut kilvoittelevien EU-suurmaiden johtajien pyrkyryyksistä yhteistä komentolinjaa – korkeista edustajista ja nimityskukkaseksi jääneestä presidentistä huolimatta.

Jo muinoin Yhdysvaltojen presidentti –
[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/valta-on-sil... - ]

Irakin muunnellun totuuden laskettelijaksi tituleeratun George W. Bushin ihmettely siitä, kenellä hän soittaa, kun on asiaa EU:lle. No, ei niin pahaa, ettei hyvääkin, sillä EU on kokeilukenttä huomisen johto- ja lainsäätöjärjestelmille.

EU on hallintolaboratorio, jossa eri maiden kansalaisia pidetään eu-kansalaisprototyyppeinä – niiden kymmeninä kulttuureina, kielinä, tapoina ja historioina. Sovittelu tällaisessa kokeilumaastossa on ylivertainen tehtävä; ehkä mahdoton? 1]

1] EU:n suurimpana tavoitteena on pitää aiemman valkoisen maailmanvalloittajan – löytöretkeilijöiden eurooppalaisuuden voimissaan Kiinan ja USA:n puristuksessa – tosin yhteistoimintaa koetetaan tiivistää nyt USA:n kanssa, jottei maailman kaava: ”Kiina + Venäjä > USA + EU” toteudu.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jat... -

.

Tomi Vaalisto

"Maailmankaava" on lähinnä fiktiivistä propagandaa, mutta hauskaa sellaista

Absoluuttisella BKT:llä mitattuna sekä EU että Yhdysvallat peittoavat erikseen Kiinan ja Venäjän yhteisen BKTn mennen tullen. Venäjän BKT on pienempi kuin esimerkiksi Italia

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Tässäkin lukijat hymyilevät ... nimenomaan IL' n US-blogistaniassa on laskelmieni mukaan noin 15 kertaa todistettu asiantuntijaominaisuuksin tuokin jänkkääminen turhaksi höpinäksi ... US Puheenvuorossa on erinomainen HAE toiminto - sieltä laittamalla hakusanat "ostovoimakorjaus" tms. saa sen todellisen tiedon - kaikki muu tohn liittyen on turhaa sanailua --- höpö höpöä, mutta sana on vapaa ja asiantuntijat erikseen :)

...
Itse IMF todennut:
~ http://www.imf.org/external/index.htm - jos ei tiedä mikä on IMF, niin tuo linkki kertoo sen!

~ https://www.marketwatch.com/story/its-official-ame... -

"Se on tapahtunut: Kiinasta tuli maailman suurin talous
4.12.2014 22:02

~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunu... -

" ... Marketwatch-sivusto kirjoittaa, että uutinen on kätketty Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreeseen raporttiin. ... "

...
Tässä vielä suomeksi tuo IMF - Wiki:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_... -
.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Maailman kaavassa "Kiina + Venäjä" osio näyttää kiinteytyvän, mutta osio "US + EU" kokee säröilyä, muun muassa US pr. Trumpin Jerusalem päätöksessä ...

Kiina käy parasta aikaa neuvotteluja Koillisväylän käytännön toimista ... Moskovassa.

...
Saa nähdä miten muut BRICS maat integroituvat, ja tulevatko seuraavat valtiot siihen myös mukaan:

-Meksiko
-Argentiina
-Iran
-Filippiinit

ehkä Indonesia?

Ilkka Luoma

EKSTRA B Onko Kiina maailman seuraava johtovaltio?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kiina-maailm... -

EKSTRA C Kiinalainen mobilisaatio ulottuu kaikkialle
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -

Ilkka Luoma

... Paljon puhuttua liittovaltiokehitystä, nyt euromaiden osalta. Olemmeko mukana?

.
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005481668.html -

"EU-komissio julkisti massiivisen suunnitelman rahaliiton uudistamiseksi – Suomessa juhlakahvit menivät väärään kurkkuun

Jotkut komission ehdotuksista ovat Suomen hallituksen ja virkamieskunnan näkökulmasta huonoja, kehityskelvottomia ja jopa vahingollisia ... " -HS
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tiedätkö Ilkka tai joku muu, mitä mieltä virallinen Kiina on EU:sta?
Venäjän johto ajattelee lyhyellä tähtäyksellä vain omien asemiensa säilyttämistä, Kiina ajattelee sukupolvien päähän.

Siperia putoaa Kiinan syliin ajanmittaan. EU:n heikentäminen heikentää koko Eurooppaa, myös Venäjää itseään. EU olisi Venäjän paras tuki ja ystävä.

Ilkka Luoma

Jo vuosia sitten Kiina nimesi suurimmaksi kauppakumppanikseen EU' n - USA' n sijasta. Tätä ennen Kiina jaotteli EU-maat erillisiksi, jos tästä voi jotain päätellä - niin hyvä! ;)

Ilkka Luoma

[2
Kolosjoen kaivos

" ... Vuonna 1937 ilmeni, että myös saksalaiset olivat kiinnostuneita Kolosjoen nikkelistä ja Petsamon alueesta. Saksalainen kalastusyhtiö tarjoutui ostamaan Liinahamarin kalajauhotehtaan. Sekä englantilaiset että suomalaiset tulkitsivat tarjouksen sotilaspoliittiseksi kiinnostukseksi, ja se liittyikin 1936 esitettyyn vaatimukseen tukikohdasta Petsamossa. Suomalaiset vakuuttivat englantilaisille, etteivät päästä Saksaa alueelle.

Saksan kiinnostus ilmeni myös syyskuussa 1938, kun Saksan yleisesikunta OKW:n Puolustustalousesikunnan edustaja matkusti Suomeen tutkimaan maan tarjoamia sotatarvikemateriaaleja.[7]

Toisen maailmansodan puhjettua Suomen oli tärkeä saada ostettua aseita. Syyskuussa 1939 suomalaisten ollessa Berliinissä kauppaneuvotteluissa saksalaiset ottivat Petsamon nikkelin esille. Saksalaiset esittivät toiveen, että Suomi ottaisi kaivosalueen haltuunsa ja luovuttaisi alueen tai myisi tuotannon Saksalle. Saksan tarve oli selvä: se oli aloittanut hyökkäyssodan, mutta sen nikkeliomavaraisuus syksyllä 1939 oli vain 5 prosenttia.[8] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolosjoen_kaivos -

.

Ilkka Luoma

Syntyi taas erinomainen ketju, paljon luuloa, jänkkäämistä, mutta vastapainoksi painavaa asiaa, faktaa ja todisteita erinomaisine lähteineen :)

Se ihmetyttää, ettei itse EU-liittovaltiokehitys kiinnostanut - onhan Suomi ollut ketterä ja uskollinen Saksan seurailija -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämän aamun Hesarissa oli pieni uutinen:

EU ja Japani vapaakauppasopimukseen

Mielestäni tämä osoittaa että maailman suuret valtiot eivät tykkää näperrellä Euoroopan kymmenien minivaltioiden kanssa erikseen.
Tämä pätee myös Kiinaan ja Yhdysvaltoihn.
Eli - EU:n liittovaltio on Euroopan ainoa toivo.

Putin ei ajattele tippaakaan Venäjän etau vaan ainoastaan omista ja muiden oligarkkien miljardien turvaamisesta!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala varmaankin tarkoittaa, että Putin ei ajattele Venäjän etua samalla tavalla kuin hän, vai kuinka?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset