Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Lanka palaa Jerusalemissa?

  • Lanka palaa Jerusalemissa - US pr. Trump ajaa maataan sivuraiteelle maailmapolitiikasta!
    Lanka palaa Jerusalemissa - US pr. Trump ajaa maataan sivuraiteelle maailmapolitiikasta!
  • Vuoden 1973 sodassa Israel oli hätää kärsimässä - vain US Navyn avulla tilanne tasapainotettiin - ! ¤¤
    Vuoden 1973 sodassa Israel oli hätää kärsimässä - vain US Navyn avulla tilanne tasapainotettiin - ! ¤¤
  • Länsiranta on Israelin toimesta pirstottu niin, ettei sinne toimivaa valtiota luoda ¤¤¤
    Länsiranta on Israelin toimesta pirstottu niin, ettei sinne toimivaa valtiota luoda ¤¤¤

US presidentti Donald Trump täytti vaalilupauksensa ja tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, mutta jätti omasta puolestaan rajat määrittämättä – eikä kieltänyt palestiinalaisten oikeutta, erityisesti Itä-Jerusalemiin.

 

Nyt pallo eli sodan uhka on israelilaisten käsissä. Palestiina nauttii EU' n tukea, Venäjän ja mitä ilmeisimmin myös Kiinan tukea. Kolmen uskonnon maantiede lähestyy nyt kahden valtion politiikkaa. 

Amerikkalaisille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin tunnustaa myös Palestiina, muutoin USA on vääjäämättä sivuraiteella maailmanpolitiikasta – käsissään vain aloittamansa sodat ja niillä uhkaaminen – Korean niemimaalla [0

 

 

Entä Lähi-itä, Israel ja palestiinalaiset?

[ … kirjoitus 10 vuoden takaa ja 21.169 kommentilla – lukuavauksia oli yli 1,2 miljoona, ennen kuin TIEDE -palsta sulki sen ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1512804301 - ]

[Copy][24052006] ”Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.

 

Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä. Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.

Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä. 

USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa. Palestiina teki näin ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa. 

USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla. [1

...

 

Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä. Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä. 

Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus.

...

 

Hamas kykenee turvaamaan järjestyksen Palestiinassa. Hamas ei ole asettanut kyseenalaiseksi Mahmud Abbasin presidenttiyttä. Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia. Äärijuutalaiset eivät ole sen enempää Jumalan valitsemia kuin palestiinalaisetkaan. 

Jumala on luvannut maan kaikkien ihmisten asuttavaksi. Noin 3000 vuotta sitten Egyptin suuret faaraot hallitsivat nykyisiä palestiinalaisten ja israelilaisten alueita. Nykyiseltä Turkin alueelta tulleet heettiläiset olivat egyptiläisten vakiovastustajia päätettäessä kaupallisista eduista ja rajankulusta.

...

 

Venäjä näkee tasapainoittajan aseman uutena ratkaisijana valtariidassa. Presidentti Vladimir Putin ymmärsi kutsua Hamasin vierailulle Moskovaan ja järjestää rahoitusta Palestiinan hallinnon ylläpitämiseksi [2. 

Venäjän asema on mielenkiintoinen, kun ajatellaan, että Israelissa on suuri Venäjältä/entisestä Neuvostoliitosta tullut juutalaisvähemmistö. Israelissa on ollut havaittavissa jännitteitä uusmaahanmuutajien ja aiemmin alueelle tulleiden välillä.

...

 

Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen, kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt. 

Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta.

...

 

Myötämielisyys, valloitettujen alueiden luovutus takaavat parhaiten rauhan alueelle, sillä palestiinalaiset ovat yhtä väsyneitä jatkuvaan sotaan, murhiin ja väkivaltaan. Ihmiset haluavat rauhassa elää arkielmäänsä; syödä, jatkaa sukua ja harjoittaa uskontoansa sekä tyypillisä tapojaan.

...

 

Israelin taloudellisesti vahvempana ajattelisi ymmärtävän vastaantulon ja näin parhaiten takaavan itselleen normalisoituvan yhteiskuntaelämän. Israelin sotahaukat [3 eivät halua tasapainoa. Pitääkseen valtaansa yllä, haukat haluavatkin lietsoa väkivaltaa ja pelon ilmapiiriä. 

Toisen puolen samankaltaiset äärinekset – jihadistit - helposti ryhtyvät samaan; kierre on valmis. Israel ei voi kostaa muinoin juutalaisten kohtaamia kärsimyksiä. Mikään inhimillinen kristillisyys ei kehoita vastaamaan pahaan pahalla”

 

...

Entä nyt, kun USA on jäänyt yksin YK' ssa ja sen turvaneuvostossa?

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9969377YK' n turvaneuvoston 14 maata tuomitsevat USA' n tunnustuksen]

Alkaako tästä eurooppalaisten ja amerikkalaisten paljon odotettu ”välirikko” ja osaltaan oma kokonaisvaltainen eurooppalaispuolustus yhdessä Venäjän kanssa [4. Alkaako nyt venäläisten johtajuus Lähi-idässä [5 – saivathan he pyynnöstä tullen Syyriankin jonkinasteiseen ”tasapainoon” - samoin Venäjä lämmittelee suhteita myös Iraniin, jota US kutsuu jo ”pahan valtakunnaksi” [6 … 

… entä rauhanneuvotelujen jatkuminen – Israelin ja Palestiinan välillä, jossa Venäjä on luvannut niitä jatkaa, kun amerikkalaisten uskottavuus katosi [7 - ”yhden väärän tunnustuksen myötä”?

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 


 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 157714


 

DOC palestiina_jerusalem_09122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 09122017


 

713_6353

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Ilkka Luoma

Melkoinen laki USA' ssa!

" ... Yhdysvalloissa lakiin on kirjattu, ettei maa voi sallia palestiinalaisten pitää toimistoa Washingtonissa, jos he pyrkivät saamaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen tutkimaan Israelin toimia  ... "

https://yle.fi/uutiset/3-9938445   - 

.

Ilkka Luoma

Eng. ent. pm Tony Blairin tunnustus palautti tuon aloituksen kopiokirjoituksen [copy][24052006] lähtöruutuun - välissä yli 21 000 kommenttia ja yli 10 vuotta!:

----

"”Hamasin eristäminen oli virhe”, sanoo Britannian ex-pääministeri Tony Blair – Voiko virheen korjata, kun palestiinalaispuolueet ovat kymmenen vuoden jälkeen yhdistymässä?

Ääri-islamilaisen Hamasin eristäminen johti vaikutusvallan menettämiseen ja ajoi järjestön Iranin syliin, Blair arvioi nyt. Hamas on nyt yhdistynyt maltillisemman palestiinalaispuolueen Fatahin kanssa. ... " -HS

" ... Britannian entinen pääministeri Tony Blair sanoo olleensa väärässä, kun hän vaati palestiinalaisen Hamas-puolueen eristämistä vuonna 2006, brittilehti The Guardian kertoo.

Blair kertoo asiasta lokakuussa ilmestyvässä kirjassa Gaza: Preparing for Dawn.

Ääri-islamilainen palestiinalaispuolue Hamas voitti palestiinalaishallinnon vaalit vuonna 2006. Vaalit olivat tarkkailijoiden mukaan läpinäkyvät ja reilut.

Kansainvälinen yhteisö vaati vaalien jälkeen, että Hamas tunnustaa Israelin, pidättäytyy väkivallasta ja hyväksyy palestiinalaishallinnon aiemmin tekemät sopimukset. Hamas kieltäytyi. ..." -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005409946.html -

.

Mika Sarivaara-Satta

Suollat niin paljon tekstiä, että minulle jää epäselväksi, mikä olisi sinua miellyttävä ratkaisu tilanteeseen?

Ilkka Luoma

Palautetaan rajat ENNEN 1967 Israelin hyökkäyssotaa, joskin hyökkäys tapahtui mitä ilmeisimmin provosoituna ... arabien puolelta. Akabanlahti suljettiin.

Pitkässä tekstissä on eräs häkellyttävä päättöpiste Eng. ent. PM Tony Blairin tunustuksena - kommentti nro 2. Kun tätä katsoo alustuksen Copy-osaan - voi jopa hämmästyä! ;)

Tomi Vaalisto

"Provisointi" on sangen lievä ilmaisu.
Huhtikuussa 1967 Syyrian ja Israelin ilmavoimilla oli täysi ilmasota Golanin yllä. Syyrian puolustusministeri Hazef al-Assad sanoi ajan tulleen vapaussodan alouttamiseksi, joka savustaisi sionistit pois arabien kotimaasta. 1960-luvulla yksikään arabimaa ei edelleenkään hyväksynyt Israelin valtion olemassaoloa ja heidän päämääränsä pysyi samana, joka oli Israelin tuhoaminen.

Kumpiko hyökkäsi? Egypti sulki Tiraninsalmen kansainvälisen vesireitin Israelin laivoilta ja saartoi Akabanlahden ja Eilatin sataman. Israel oli jo Suezin sodan jälkeen sanonut, että Tiraninsalmen sulkeminen uudestaan on yhtä kuin sodanjulistus Israelia vastaan.

Israel päätti toimia kun arabien sotajoukot olivat noin 17 km:n päässä Israelin rannikosta, tavoitteena heillä oli katkaista Israel kahteen osaan.
5.6 1967 Israelin ilmavoimat iskivät yllättäen moniin Egyptin lentotukikohteisiin tuhoten niissä olevat koneet. Samaan aikaan Syyria, Jordania ja Irak aloittivat hyökkäyksen Egyptiltä saamien väärien tietojen kanustamana. Israelin ilmavoimat iskivät vastapuolia vastaan ja iltaan mennessä vastapuolen ilmavoimat oli lamautettu. Syyrian ilmavoimat kärsivät suuria tappioita, Jordanian ja Irakin ilmavoimat tuhottiin.
Israel iski Siinailla Egyptin joukkoja vastaan. Egyptin joukot vetäytyivät Siinailta, mikä merkitsi Egyptin tappiota sodassa.

Jordania hyökkäsi Egyptin vaatimuksesta Länsi-Jerusalemiin, mutta 6. päivä kesäkuuta 1967 Israelin puolustusvoimat saartoivat Jerusalemin ja valtasivat Länsimuurin sekä Temppelivuoren. Syyria kävi sotaa Israelia vastaan Golanin kukkuloilta käsin. Israel valtasi Golanin kukkulat 10. kesäkuuta mennessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Eli Israel aloitti 1967 sodan - yllätyshyökkäyksellä, provosoituna ---

" ... Maanantaina 5.6.1967 Israelin ilmavoimat iski kello 7.45 yllättäen Egyptin yhdeksääntoista lentotukikohtaan tuhoten niissä olevat koneet. Tärkein kohde oli Kairon läntinen tukikohta, joka oli Tu-16-rykmentin sijoituspaikka. Egyptin kentille tehtiin noin 500 rynnäkkölentoa, minkä tuloksena tuhottiin 309 lentokonetta, ml. kaikki Tu-16-pommittajat, 27 Il-28-konetta, 12 Su-7-konetta, 90 MiG-21, 20 MiG-19 ja 25 MiG-17-hävittäjää ja 32 kuljetuskonetta.[8] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuden_p%C3%A4iv%C3%... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Syyrialaisten kanssa Israel oli tuolloin jo täydessä ilmasodassa ja arabien merisaarto toteutettu, minkä israelilaiset ilmoittivat olevan sodanjulistus.

Länsirannalla 6.6.1967 hyökkääjä oli kuitenkin Jordania - Israel puolustautui ja löi jordanialaisjoukot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Kansainväliset asiantuntijat tietävät hyökkääjän olleen Israel - sen sijaan sodassa 1973 hyökkääjiä olivat arabinaapurit (Jom Kippur) ...

...
Jos haluaa oikeasti ymmärtää ja tietää kokonaisuuden, niin tässä lähes täydellinen karttaesitys teksteineen alueen kehityksestä ---

~ http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/maps... -

.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma
7.1.2009 21:30
Rauha voidaan saavuttaa yllättävillä toimenpiteillä Lähi-idässä
[orig. sunnuntai, heinäkuu 30, 2006]

Saudi-Arabia ja EU voimistavat vaateita aselevosta ja rauhanneuvotteluiden aloituksesta sekä päämäärättömän siviilien tappamisen lopettamiseksi. USA on selvästi EU:ssa kytketty Israelin rinnalle vaadittaessa pommitusten lopettamista. Kansalaiset molemmin puolin haluavat rauhaa.

Libanonissa islamistit ja kristityt ovat löytämässä hädän hetkellä toisensa yhdistäen maansa päämääriä. USA on antanut selvästi Israelille luvat puhdistaa Hizbollah pois uhkien joukosta sietäen siviiliuhrit tavoiteltaessa lopullista ratkaisua. Israel selittää rajoitetun sodan välttämättömyyden turvaksi rauhan saavuttamiselle, Hizbollah rakettien uhan eliminoituessa.

Syyria uhittelee osallistumisella saadakseen samalla pontta Golanin kukkuloiden palauttamisesta vuoden 1967 sodan Israel miehityksestä. USA haluaa elimoida kytkökset oman politiikkansa häiriövaltioiden Syyrian ja Iranin osalta Libanonin kriisiin.

Israel voi tehdä yllättävän vedon ja poikkeuksellisesti tuoda esille seuraavanlaisen ilmoituksen koko maailmalle:

Turvattuamme omien kansalaistemme arkielämän ja vapauduttuamme rakettihyökkäysvaaroista, lopetamme välittömästi pommitukset ja vetäydymme niin Libanonista kuin Golanin kukkuloilta. Lisäksi saadessamme vangitut sotilaamme terveinä takaisin, vapautamme välittömästi halutut vangit siinä suhteessa, kuinka siviiliuhreja on puolin ja toisin tullut.

Pommitusten ja rakettihyökkäyksien tuhot ja vahingot korvataan vastavuoroisesti maittain siinä suhteessa mitä kansainvälinen ja puolueeton asiantuntijaryhmä tutkimuksessaan toteaa. Jälleenrakennuksessa voidaan toimia yhteistyössä Libanon-Israel, siinä suhteessa mikä on vahinkojen todellinen määrä osapuolien siviilikohteissa.

Lisäksi aloitamme näiden toimenpiteiden vahvistetusta molemminpuolisesta hyväksynnästä heti uudet neuvottelut muurin kulusta palestiinais- ja israelilaisalueiden osalta edellytyksellä, että Hamas tunnustaa heti Israelin olemassaolon ja suvereeniuden. Tämän jälkeen Israel helpottaa rajankulkua ja molemminpuolista kaupankäyntiä ja työntekoa.

Näiden Israelin tekemien ilmoitusten jälkeen muu maailma kiittää. EU tukee rahallisesti palestiinalaisia takaisin jaloilleen ja USA rahoittaa merkittävästi vapautuvilla varoilla, USA:n vetäessä merkittävän määrän joukkojaan Irakista, Israelin ja Libanonin uudelleenrakentamista.

Yllättävä veto voi laukaista tilanteen. Rohkea tunnustus, osallistuminen, kädenojennus ja yhteistyöhön kutsu voivat nostaa rauhantahdon pinttyneimpiinkin sotahaukkoihin puolin ja toisin. Tavalliset työtä tekevät kansalaiset puolin ja toisin haluavat rauhaa ylläpitääkseen perhettä, kasvattaakseen varallisuuttaan ja nauttiakseen pelottomasta ilmapiiristä.

Presidentti Martti Ahtisaari voidaan nimittää EU:n, USA:n, Venäjän ja Kiinan yhteisenä ehdokkaana hoitamaan neuvottelut ja ohjaamaan operaatiot sovitulla tavalla lopulliseen maaliin ja ratkaisuun.

...

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

" Amerikkalaisille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin tunnustaa myös Palestiina, ",

juuri tämä lause tekee asiasta erittäin mielenkiintoisen ja se on lähtökohta sodalle, kuten blogissani arvelen...

http://jussikeskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2473...

kiitos blogistille ...

Ilkka Luoma

Kiitos kiitoksesta ... :)

...
Toisaalta Trump on jo vaalitaistelussaan sanonut, että The America is The Great!, ja muut sitten ... samoin Trump kertoi, ettei heidän ideologiaa "vapaasta maailmasta" kannata tyrkyttää sellaisille, jotka eivät sitä halua, mutta tehdään kauppaa - hyviä diilejä - kahden välisesti!

...
Trumpin salamailmarynnäkkö Syyriaan oli hyytävä ja lupailee Korean niemimaalle vielä massakuolemaa ... (?)

Ilkka Luoma

[2012]

" ... Israel ei vetäydy YK yleiskokouksien päätöslauselmien kehotuksista huolimatta rajoille ennen sotaa 1967 – syy on yksinkertainen, USA tukee kaikin keinoin juutalaisvaltiota – asein, rahalla, teknologioilla ja ennen kaikkea YK turvaneuvostossa 1] loputtomin estotoimin, joilla estettiin muun muassa Palestiinalaisvaltion itsenäistyminen.

Israelissa on paljon omia ääriaineksia,

joiden de facto johtaja on nykyinen ulkoministeri Avigdor Lieberman 2], joka jo vuosia sitten piti hyvä ratkaisuna pommittaa Assuanin pato ja hukuttaa egyptiläiset. Avigdor edustaa luvattua maata ja valittua kansaa – olisiko jumala niin epäoikeudenmukainen, jotta asettaisi jonkin yksittäisen kansan kaikkien muiden edelle. Ei ole. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/yrittaako-i... -

.

Tomi Vaalisto

Lanka on kyllä palanut Jerusalemissa pitkään ja vanhan kaupungin palestiinalaisessa kaupunginosassa kapeilla kujilla palestiinalaiten viha israelilaisia sotilaspartioita kohtaan on käsin kosketeltavaa.

Kristittyjen kortteleissa on rauhallisempaa, mutta palestiinalaisia hekin ovat. Armenialaisten kaupunginosassa on seesteinen tunnelma ja tuntuu, että aika on pysähtynyt siellä. Juuutalaisten kortteleissa on turvallista kun siiviilipukuisetkin kantavat aseita rynnäkkökivääristä lähtien.

Paljon jännempää on Hebronin vanhassa kaupungissa.

Ilkka Luoma

Jerusalem on kolmen uskontokunnan pyhä keskus. Jerusalemin ainoa todellinen keino on sen jakaminen kahtia - Itä-Jerusalem palestiinalaisille eli muhamettilaisille. Kristityt tulevat toimeen juutalaisten kanssa.

...
Aiheesta kokonaisuutena on jättiläismäinen keskusteluketju TIEDE -palstalla [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_is... - ], tänään 21.169 kommenttia - ketjun ollessa aktiivinen yli 10 vuoden ajan - lienee Suomen laajin, ehkä jopa maailmanlaajuisesti yksi pisimpiä aiheen keskusteluja - tosin kommenteissa on paljon toistoa, vääriä väitteitä, mutta myös teräviä kommentteja - eli helmiä!

Tomi Vaalisto

Ei taida onnistua, kun nuo Jordanian valloituksessa 1948 syntyneet Itä-Jerusalemin jakolinjat menevät keskellä asutusta ja krititytkin ovat palestiinalaisia.
Diplomaattialue jäisi itäpuolelle.
Esimerkiksi George St:llä, jossa 1967 jordanialaisilla oli bunkkeriketju, on nykyisin liikenneympyrä ja rajapiste keskellä sitä. Vaikuttaa siltä, että israelilaiset ovat rakennuspolitiikalla torpanneet uuden jaon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

US pr Trump joutuu tunnustamaan Palestiinan vastapainoksi ja siihen liittyy Itä-Jerusalemin kysymys, josta tulee YK' n jo olemassa olevalla siunauksella palestiinalaisten pääkaupunki! [?]

...
YK' n päätöslauselman edellyttävän laittomien siirtokuntien purkamista ja paluuta 1967 sotaa edeltäville rajoille ja näin homma on selvä ja Israel tunnustetaan kaikin osin kaikkien toimesta!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

Isrelin muurin toisella puolella asuvat palestiinalaiset valittelevat vaikeuksiiaan päästä Jerusalemiin - nuoret miehet eivät kuulemma saa kulkulupaa kovinkaan helposti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö joku virallinen taho voisi pyytää Putinia tuomaan rauha Palestiinaan? Jäi kai Venäjälle vielä sen verran pommeja että pikkuinen Israel voitaisiin saattaa kivikauteen kuten Syyria. Ja jenkithän voisivat pommittaa osaltaan jonkun nurkan.

Ilkka Luoma

Venäjä sai Syyrian tilanteen "rauhoittumaan", ehkä Venäjä pystyisi myös palestiinalaisia auttamaan, lupasihan Putin tämän:

.
2005
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/puti... -

.
Nyt
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mogh... -

Putin nyt
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/puti... -

.

Tomi Vaalisto

Putin vain syvensi Syyrian jakoa. Lännen tukema Syyrian autonominen Kurdistan on vakain alue.

Venäläiset väittävät häätäneensä Isiksen, mutta minne? Eiköhän se taas sieltä pulpahda esille jossain muodossa kun alaviitit jäävät yksin.

Kannattaa muistaa, että Tahrir al-Sham teki 11. maaliskuuta 2017 kaksi pommi-iskun Damascusin vanhankaupungin Bab al-Saghirin alueella, jossa kuoli 76 ihmistä ja haavoittui 120.

Putinin ongelma on Venäjän talous, jonka absoluuttinen BKT on pienempi kuin Italian tai Pohjoismaiden yhteinen. Miehitysjoukot tulevat kalliiksi ja tällä hetkellä venäläisillä niitä on Ukrainassa, Georgiassa, Moldovassa, Pohjois-Kaukaasiassa ja Syyriassa. Resurssit eivät riitä - tsetseenitkin varmasti nostavat taas päätään kun venäläisten ote herpaantuu ja tuo Pohjois-Kaukaasian konflikti on suora tsetseenisotien jatkumo.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Putin tuli Syyriaan kutsuttuna ja teki tehtävänsä - US meni salaa CIA' n kapinallisterroristeja tukevalla ja aseistamalla operaatiolla Syyriaan, jo 2013 - ja 2014 alkoivat raskaat ja massiivisen USAF ilmarynnäköt ... Nyt Venäjän tullessa peliin kutsuttuna, on tilanne rauhoittumassa. US meni Syyriaan ilman mitään mandaattia - nyt US lopetti myös kurdikapinallisten aseistamisen ...

...
~ http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3591098/Yhdysvalt... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #37

Yhdysvallat rauhoitteli Turkkia kun ilmoitti ettei aseista Syyrian autonomisen Kurdistanin. Samaan hengenvetoon puolustusministeri James Mattisin mukaan Yhdysvallat aikoo keskittyä jatkossa poliisi- ja turvallisuusjoukkojen tukemiseen - eli muuttuuko mikään...?

Enemmän Syyriassa on kurdeja kuin Putinin tukemia alaviittejä. Yhdysvallat tukivat Syyrian autonomista Kurdistania ja vähemmistöjä Isiksen kurkunleikkaajilta sekä estivät jesidien kansanmurhan. "Laillisella hallinnolla" on velvoite kansallisen turvallisuuden ylläpitämiseen ja Assad ei moiseen pystynyt tuolloin ja tuskin nytkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

US tuki jo vuodesta 2013 Syyrian kapinallisterroristeja CIA' n salaisella aseistamisprojektilla, jonka tosin Trump lopetti käskyllään kesällä 2017 ...

Mutta tässä topicciin nähden se oleellinen tunnustus Englannista:

" ... ”Jälkikäteen ajattelen, että meidän olisi alusta asti pitänyt vetää Hamas vuoropuheluun ja muuttamaan kantojaan”, Blair sanoo.

”Se olisi tietenkin ollut erittäin vaikeaa, koska Israel vastusti sitä jyrkästi. Mutta me olisimme luultavasti löytäneet jonkin keinon – niin kuin joka tapauksessa epävirallisesti löysimmekin.”

Blair ei täsmennä, mitä hän tarkoittaa epävirallisilla keinoilla. Luultavasti hän viittaa Britannian yleisradion BBC:n toimittajan Alan Johnstonin sieppaukseen vuonna 2007. Sieppaajat vapauttivat Johnstonin Hamasin painostamina.

Blair on myöhemmin tavannut Hamasin entistä johtajaa Khaled Meshaalia ja tämän seuraajaa Ismail Haniyehia yrittäessään edistää pitkäaikaista tulitaukoa Hamasin ja Israelin välille.

Kymmenen vuotta sitten tehty päätös Hamasin eristämisestä tulee vastaan juuri tässä: länsimailla ei enää ole Hamasiin käytännössä vaikutusvaltaa eikä varsinkaan minkäänlaista painostusvoimaa.

Eristys on myös ajanut Hamasin nojaamaan Iranin tukeen. Hamasin suosioon eristämisellä ei ole ollut vaikutusta, eikä se ole myöskään pakottanut Hamasia muuttamaan aggressiivista politiikkaansa. ..."

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005409946.html - Kun tämän projisoi 2006 aloitettuun yli 20.000 kommenttia saaneeseen artikkeliin TIEDE -keskustelupalstalta - ei voi kuin ihmetellä ajassa oloa!

...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Sitä minä ole aina vaan ihmetellyt, miksi "kansainvälinen yhteisö" vaatii Israelia palauttamaan vuonna 1967 sodassa Jordanialta, Egyptiltä ja Syyrialta voittamansa maa-alueet joillekin, joita tämä "kansainvälinen-yhteisö" on alkanut kutsua palestiinalaisiksi?
Miksi tämä "kansainvälinen yhteisö" ei vaadi samalla Kiinaa palauttamaan valloittamaansa Tiibetiä tiibetiläisille, jotka kuitenkin olivat kiinalaisista erillistä kansaa ennen kiinalaisten miehitystä. Tai Venäjää palauttamaan Karjalan kannasta ja Viipuria, joka ilman mutinoita oli selkeästi suomalaisten asuttamaa aluetta ennen sotia? Taitaisi olla muitakin maa-alueita, joita on sodassa ryövätty, mutta kukaan ei vaadi niiden palauttamista alkuperäisille asukkaille. Miksi Israelia vaaditaan poikkeamaan tästä vallitsevasta kaavasta: Sen minkä sodassa voitat, saat pitää.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Menestyvä Israel on liian katkera pala arabeille ja monelle muulle taholle,,,!

Ilkka Luoma

Niin menestyvä, että ---

.
Lopulta herää kysymys kuinka Israelin toimet vihastuttavat maailmalla
[ ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/30215/ketju/miksi_j... - ] - linkin alta 957 lukijakommenttia!

.
[29122016!]

" ... Voimme olla varmoja, että aiheen keskustelu jatkuu – asumis- ja olo-oikeudesta – Lähi-idässä

Samalla voimme olla varmoja, että Yhdysvaltain uusi, kohta virkaan astuva presidentti Donald Trump tekee jotain |5, joka ehkä saattaa Lähi-idässä ”napit vastakkain” useat valtiot, joukossa ydinasevaltioita – kuten Israelkin liki varmojen todisteiden valossa on.

Saammeko suursodan syttymään alueelta, josta on jo puhtaasta vedestä pulaa ja sen käytön ollessa yksipuolista, suurelta osin. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/nakeeko-isr... -

.

Tomi Vaalisto

Niinpä - Länsirannan isäntänä oli tuolloin Jordania, joka oli valloitanut sen 1948. Jordania hyökkäsi Israeliin 6.6.1967 ja Israel sai työnnettyä Jordanian armeijan Jordanjoelle.

Ilkka Luoma

1967 Israel hyökkäsi ja arabit ympäriltä tekevät oman hyökkäyksen 1973.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

Jordania hyökkäsi myös 1967 - siksi se menetti hallitsemansa Länsirannan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Perehdytään Jordaniaan tilanteeseen ammattimaisesti ---

" ... Vuonna 1916 solmittu salainen Sykes–Picot-sopimus jakoi Osmanien valtakunnalta vallattavat alueet Britannian ja Ranskan etupiireihin. Vuonna 1917 Balfourin julistus ilmaisi avoimesti Britannian tuen juutalaisten valtiohaaveille.[8]
Ensimmäisen maailmansodan jälkeen suurin osa entisestä Osmanien valtakunnasta jaettiin. Britit irrottivat 80 % Palestiinan mandaatistaan Transjordanian emiraatiksi (trans-Jordan = Jordanin takana). Siitä tuli itsehallinnollinen osa brittien hallinnoimaa Palestiinan mandaattia Kansainliiton hyväksynnän mukaan. Brittihallinnon alaisuudessa Transjordaniaa hallitsi kuningas Abdullah I. Jordania itsenäistyi brittien hallinnosta vuonna 1946.[1] Israelin perustamisen jälkeen 24. huhtikuuta 1950 maahan liitettiin myös se osa Palestiinasta, jota nykyisin sanotaan Länsirannaksi.[9] Britit hyväksyivät liitoksen kolme päivää myöhemmin.[10] ... "

..

" ... Myöhemmin samana vuonna myös YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman n:o 242, jossa Israelia vaadittiin vetäytymään miehitetyiltä alueilta ja arabimaita tunnustamaan Israel. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Jordania -
.

"

Prior to 1989, Jordan’s last parliamentary elections were held in April of 1967, two months prior to Israel’s occupation of the West Bank. Since their union in 1950, the East and West Bank had been allocated equal representation within Parliament: each had thirty representatives in the House of Deputies. The 1967 Israeli occupation of the West Bank, and the 1974 Arab Summit resolution at Rabat, which designated the PLO as the “sole legitimate representative” of the Palestinian people, posed constitutional and practical obstacles to the holding of general elections.

On July 28, 1988, King Hussein announced the cessation of a $1.3 billion development program for the West Bank, explaining that the measure was designed to allow the PLO more responsibility for the area. Two days later, he formally dissolved Parliament, ending West Bank representation in the legislature. Finally, on July 31 King Hussein announced the severance of all administrative and legal ties with the occupied West Bank. Accordingly, electoral districts were redrawn to represent East Bank constituencies only. This disengagement decision marks the turning point that launched the current democratic process, and began a new stage in Jordan’s relationship with West Bank Palestinians"

~ http://www.kinghussein.gov.jo/his_periods9.html -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

Lisätään ammattimaisuutta vielä kahdella oleellisella asialla Länsirantaa koskien:

1. Jordanian vallattua Länsirannan 1948 ja sen oltua Jordanian alaisuudessa lähes 20 vuotta, eivät palestiinalaiset sinä aikana koskaan vaatineet itsehallintoa tai itsenäisyyttä Jordanian viranomaisilta.

2. Jordania hyökkäsi Egyptin vaatimuksesta Israeliin, mutta 6. päivä kesäkuuta 1967 Israelin puolustusvoimat saartoivat Jerusalemin, valtasivat Länsimuurin ja Temppelivuoren sekä myöhemmin koko Länsirannan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

1967 sodan aloittajasta ei ammattipiireissä ole ollut mitään epäselvyyttä:

" ... Maanantaina 5.6.1967 Israelin ilmavoimat iski kello 7.45 yllättäen Egyptin yhdeksääntoista lentotukikohtaan tuhoten niissä olevat koneet. Tärkein kohde oli Kairon läntinen tukikohta, joka oli Tu-16-rykmentin sijoituspaikka. Egyptin kentille tehtiin noin 500 rynnäkkölentoa, minkä tuloksena tuhottiin 309 lentokonetta, ml. kaikki Tu-16-pommittajat, 27 Il-28-konetta, 12 Su-7-konetta, 90 MiG-21, 20 MiG-19 ja 25 MiG-17-hävittäjää ja 32 kuljetuskonetta.[8]
... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuden_päivän_sota#Sodan_kulku -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #58

Riippuu "ammattipiirestä"... ;)

On hyvä muistaa miksi Israel teki tuon ilmaiskun 6.6.1967 Egyptiin eli merisaarron ja joukkojen keskityksen vuoksi.

Jordanian ja Israelin välisen sodan aloitti kiistatta Jordania. Se hyökkäsi tyhmyyttään Israeliin.

Syyrialaiset ja Israelin ilmavoimat olivat taistelleet jo huhtikuusta lähtien tuonna vuonna ja puolustusministeri Assad uhosi tuhoavansa Israelin, mikä on kuitenkin myös perinteistä suurieleistä arabiretoriikkaa.
Golanilla Syyria tulitti Israelia tykistöllä muutaman päivän kunnes Israel valloitti senkin alueen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Aivan, eli Israel aloitti sodan 1967 ...

...
" ... Israel iskee lentokentille ja Siinaille
Sota alkoi 5. kesäkuuta, kun Israelin ilmavoimat tekivät massiivisen hyökkäyksen Egyptin ilmavoimia vastaan tuhoten niistä suoraan kentille 90 prosenttia. Samalla tuhottiin kymmenkunta Egyptin ilmavoimien käyttämää lentokenttää. Israel hallitsi tämän jälkeen ilmatilaa Egyptin suunnalla.

Samana päivänä Israel aloitti myös suuren maaoperaation. Hyökkäys oli hämmästyttävä menestys. Israelin panssarivoimat jyräsivät Egyptin armeijan ja valtasivat Siinain niemimaan kahdessa päivässä. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9643607 -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #63

Länsirantaan tuollakin on merkitystä. Se yllytti Jordanian kuningas Husseinin hyökkäämään Itä-Jerusalemista Israelin puolelle ja hävisi aloittamansa sodan menettäen Länsirannan, jota oli hallinnut 19 vuotta.

Tässä on hyvä juttu tuosta jordanialaisten hyökkäyksestä, mikä kannattaa lukea huolella. http://www1.cbn.com/cbnnews/israel/2017/may/ammuni...

Itse olen käynyt taistelupaikalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Jänkkääminen on turhaa - Israel aloitti sodan 1967 - kuuden päivän sodan, voitto nimenomaan perustui yllättävään ja rajuun hyökkäykseen. Israelin piti johtajiensa mukaan voittaa muutamassa päivässä, sillä pitkittynyt sota olisi kaatanut koko Israelin

" ... Maanantaina 5.6.1967 Israelin ilmavoimat iskivät yllättäen kello 7.45 Egyptin lentotukikohtiin ja tuhosivat niissä olevat koneet. Isku oli ajoitettu siten, että Egyptin armeijan johtamisvalmius oli huono, koska henkilöstö oli vasta matkalla palveluspaikoilleen.

Egyptin presidentti Kamal Abdel Nasser yritti käyttää hyökkäyksen jälkeistä sekaannusta hyväkseen ja yllytti Jordanian kuningasta liittymään hyökkäykseen Israelia vastaan. Nasser väitti, että tutkakuvassa näkyvät hävittäjät, jotka lensivät kohti Israelia olivat egyptiläisiä hyökkäämässä Israeliin. Todellisuudessa koneet olivat Israelin hävittäjiä, jotka olivat palaamassa takaisin Israeliin.

Jordanian kuningas Hussein nielaisi Nasserin syötin. Jordanian, Syyrian ja Irakin ilmavoimat aloittivat hyökkäyksen Israeliin. Israelin ilmavoimat iski heti takaisin, ja iltaan mennessä Jordanian ilmavoimat tuhottiin kokonaan, samoin Irakin ilmavoimien Länsi-Irakissa olleet koneet. Syyrian ilmavoimat menetti 2/3 vahvuudestaan. Kuuden päivän sota oli ohi ennen kuin se ehti edes alkaa.
Israel miehitti Gazan, Siinain niemimaan, Länsirannan, Golanin kukkulat ja Jerusalemin. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/06/ulkolinja... -

.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Turpeinen jättää kommentissaan ottamatta huomioon, että kansainvälinen oikeuskin kehittyy: mikä aikoinaan oli sallittua on sittemmin kiellettyä. Eli sen minkä sodassa voitat saat pitää tarkoittaa nykyään ettet saa pitää:
https://www.britannica.com/topic/conquest-internat...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Sitä minä ole aina vaan ihmetellyt, miksi "kansainvälinen yhteisö" vaatii Israelia palauttamaan vuonna 1967 sodassa Jordanialta, Egyptiltä ja Syyrialta voittamansa maa-alueet joillekin, joita tämä "kansainvälinen-yhteisö" on alkanut kutsua palestiinalaisiksi?
.........

Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien takia. Etkö sinä piittaa näistä asioista?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi ei piitata Karjalasta suomalaisten ihmisokeuksien takia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Siis hävityn sodan myötä luovutetusta Karjalasta Suomeen siirrettyjen karjalaisten ihmisoikeuksista - miten niitä on nyt rikottu täällä Suomessa uusasutuksen myötä?

Ilkka Luoma

Ensinnäkin arabit ja palestiinalaiset ovat erillisiä ryhmiä - palestiinalaisten ollessa kuitenkin osaryhmä arabeista ---

...
Palestiinalaiset vs. juutalaiset:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Israelin%E2%80%93Pal... -

...

Ilkka Luoma

... tai Euroopasta tulleita valkoisia valloittajia luovuttamaan intiaaneilta ryöstämänsä maat ja mannut ---

Tomi Vaalisto

Itse aisassa ei tarvitse kovin kauas mennä kun löytyy väellä ja voimalla alkuperäisasukkailta vietyjä maita.
Itänaapurimme koko budjetti pyörii öljyn ympärillä, jota pumpataan alkuperäiskansojen mailta. Pietarin ksupunki on rakennettu inkeriläisten maille - liekkö millaista vuokraa saaneet..;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Venäjän budjetista asekauppa ja avaruusteknologia muodostavat kaasun ohella merkittävän osan - Venäjän ollen se ikuinen toinen asekauppiaiden top ten listauksessa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #49

Tässä on Venäjän viennin "kymppikärki" - lähinnä raaka-aineita.

The following export product groups represent the highest dollar value in Russian global shipments during 2016. Also shown is the percentage share each export category represents in terms of overall exports from Russia. At the more granular four-digit Harmonized Tariff System code level, the number one Russian export product is crude oil followed by refined petroleum oils.

Mineral fuels including oil: US$134.7 billion (47.2% of total exports)
Iron, steel: $14.1 billion (4.9%)
Gems, precious metals: $8.9 billion (3.1%)
Machinery including computers: $6.8 billion (2.4%)
Fertilizers: $6.6 billion (2.3%)
Wood: $6.5 billion (2.3%)
Aluminum: $6 billion (2.1%)
Cereals: $5.6 billion (2%)
Electrical machinery, equipment: $4 billion (1.4%)
Copper: $3.3 billion (1.2%)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Aseet, avaruus- ja ydinvoimateknologia merkittävinä high-tech alueina puuttuvat kokonaan - valitettavasti Ru on maailman toiseksi suurin aseiden viejä - tosin ovathan nekin raaka-aineita - tappamisen raaka-aineita :/ ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Turpeinen kysyy ihan järkeviä. Minäkin olen tuota pohtinut ja päätynyt ajattelemaan syynä olevan, että nykyinen Israelin valtio on perustettu vastoin YK:n eli juurin kansainvälisen yhteisön tekemiä päätöksiä.

Aikoinaan vuonna 1948 YK:lla oli suunnitelma koko Jordanin ja Välimeren välisen alueen jakamisesta kahteen valtioon. Se ei kuitenkaan tyydyttänyt kumpakaan osapuolta. Juutalaisille sionisteille se oli liian vähän koska heillä oli tavoitteena Suur-Israel eli "Eretz Yisrael" ja arabeille liian paljon koska siinä annettiin palestiinalaisvaltioon arabien omistamia maita. Lopputulema oli silloin, että siionistit perustivat omalla luvallaan YK:n suunnitelmaa suuremman valtion ja väkivalloin karkoittivat arabit parhailta mailta.

Ilkka Luoma

Juutalaiset kävivät terrorisotaa Englannin siirtomaahallintoa vastaan tuolloisessa Palestiinassa, jossa palestiinalaiset asukkaina olivat ylivoimainen enemmistö.

...
Engelsmannit jalomielisyydessään lupasivat juutalaisille oman kodin hyvityksenä Saksan kovasta kohtelusta!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #30

Eivät "engelsmannit jalomielisyydessään" luvanneet mitään kellekään vaan siirsivät ongelman käsittelyn YK:lle vuonna 1947 ja vuonna 1948 päättivät lähteä oli tilanne mikä tahansa.
http://hansard.millbanksystems.com/commons/1947/fe...
http://ismi.emory.edu/home/resources/primary-sourc...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Heh heh..."karttaharjoituksesta" on "unohtunut" muutama asia:

Alue kuului satoja vuosia osmanneille, joiden virkamiehet myivät ennen Ensimmäistä maailmansotaa palestiinalaisten ikiaikaisia maita juutalaisille maahanmuuttajille. Palestiinalaisilta ei kysytty yhtään mitään ja myöhemmin brittihallinto ei kyseenalaistanut noita maakauppoja.

Tuossa "karttaharjoituksessa ei huomioda, että 1949 - 1967 ollut mitään Palestiinaa vaan Länsirantaa miehitti 6.6.1967 Israeliin hyökännyt Jordania ja Gazaa Egypti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Kannattaa tutkia koko karttaharjoitus - vakuuttavaa työtä - toki jos ummistaa silmät tietyin kohdin, voi sitten selitellä yhtä ja toista :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #53

Jep - ehdottomasti kannattaa tiedostaa tuon "karttaharjoituksen" julkaisija WRH, jota pyörittää salaliittoteoristi Michael Rivero. Hän on myös tunnettu antisionisti.
Miehen ammatillisesta taustasta ei ole muuta tietoa kuin hänen toimintansa näyttelijänä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Maapallonkin väitetään olevan litteä ... Kartat ovat tässä erinomaiset, vähänkään jos tuntee tämän alueen historian alkeita ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #59

On ilman muuta ja lisää löytyy kun googlettaa kuvahaun Palestine map.

Vielä mielenkiintoisempia löytyy kun lisää yhden argumentin - vaikkapa Palestine historical map tai water map.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Jos osaa vähänkään hahmottaa kartoista - on tässä linkissä erinomaiset mahdollisuudet saada terävää ja todellista tietoa historiasta tähän päivään ... vaatii tosin karttojen lukutaitoa.

Eli linkki on kommentissa 38.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #64

Joo, mutta ei kannata hurmioitua koska nuo kartat eivät suinkaan ole Riveron vaan hänkin on ne netistä ottanut.

Tuo aikajanakartta on kopioitu vuoden 2010 The Economistin jutusta.

Pohjois-Amerikan kartta miehitysvertailuineen on propagandisti Raul Phillipsin luomus https://twitter.com/raulphilips/status/60356184771...
Myös Verkkomediaa pyörittänyt loviisalainen autonasentaja on lainannut sitä.

Historiallisten kattojen alkuperä ja lähteet löytyvät myös helposti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Helpoin keino selvitä vaikeista tietoa ja älyä vaativista asiakohdista on heittäytyä propagandasyytteiden puolelle ;)

...
Kuten todettua karttaharjoitus oli erinomainen läpivalaisu aihealueeseen!

.
Vesi onkin sitten toinen asia ja kuinka Genesaretilta alkanutta vedenvirtausta hyödynnetään - kuka, ketkä ja miten paljon kukin. Israel käyttää noista vesivarannoista reilun enemmistön, vaikka väkilukumäärä ei siihen edellyttäisi!

Ilkka Luoma

YK-turvaneuvoston päätös on sytyttänyt nyt meidänkin median!

1.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024421.html -
[Comment/IL] ... Nyt on kylvetty pahimman luokan riitasiemen. Valittu kansa ei luovu sen erityisoikeuksista. Miksi nämä erioikeudet ovat voimassa, entä Israelin ilmoitus, ettei se noudata YK- turvaneuvoston päätöksiä. Mikä on Israelin asema kansojen joukossa?

2.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024198.html -
[Comment/IL]... Israel, miksi Trumpin mukaan Israelille pitää varata erioikeuksia? Onko valitulla kansalla jokin erityinen tehtävä kansojen kirjossa, kun sille avautuu mahdollisuus olla välittämättä läheisimmästä naapuristaan? Kohtele lähimmäistäsi siten, miten haluat itseäsi kohdeltavan!

3.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-n... -
[Comment/IL]... Nyt koko muu maailma painostaa ystävällisesti Israelia! Um. Kerry sanoi sen, mikä on tiedetty jo pitkään.

4.
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161228220004615... -
[Comment/IL] Kuka kertoo miksi Israel ei noudata annettua YK-turvaneuvoston päätöstä? Eikö turvaneuvoston päätökset koska Israelia? Pitääkö luvatulla maalla olla kaikista muista valtioista poikkeava erioikeus?

5.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005023073.html -
[Comment/IL]... Maailmalla väläytellään tiukkoja israelilaisten tuotteiden ostoboikotointia? Oikein vai väärin? Entä palestiinalaisten asema? Mikä olisi oikeudenmukaista? Sodan 1967 seurauksena Israelin provosoitu hyökkäys valtasi niin Länsirannan kuin Golaninkin.

6.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/israe... -
[COMMENT/IL] ... Miksi Israel olettaa sillä olevan muista poikkeavia erityisoikeuksia? Kuka osaisi kertoa hyväksyttävän syyn Israelin käytökseen? Miten Suomen ja suomalaisten tulisi suhtautua tilanteeseen?

7.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/israe... -
[COMMENT/IL] .... Mistä Netanjahu saa tuon röyhkeän ylimielisyyden? Näyttää siltä, että Israelia eivät YK-turvaneuvoston määräykset koske.

...

Ilkka Luoma

... US ajaa itseään sivuraiteelle maailmanpolitiikasta. Jäljellä ovat vain suoranaiset sotatoimet ja niillä uhkaamiset.
.
~   https://yle.fi/uutiset/3-9969377  -
 
" 14 YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaata vastustaa USA:n Jerusalem-tunnustusta
Yhdysvallat joutui yksin puolustamaan päätöstään YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa --- YK:n turvallisuusneuvoston jäsenten mukaan tunnustus ei ole linjassa turvallisuusneuvoston edellisten päätösten kanssa ... " -Yle

Ilkka Luoma

... Kuhinaa pinnan alla, eron syy on kirkas kuin aurinkoinen päivä! Kushner on juutalainen ja Powell arabi.

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9969402 -

"Donald Trumpin Lähi-idän neuvonantaja eroaa
Valkoisen talon mukaan ero ei liity Trumpin Jerusalem-julistukseen ... " -Yle

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

"Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä. Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä."

Muuri pysäytti itsemurhapommitusten aallon Israelissa, kun yhtenäinen muuriosuus valmistui vuonna 2006. Sitaattisi on naiiviudessaan hämmentävä, melkein kuin vuosisatojen väkivaltaisuudet loppuisivat halaamalla.

Tomi Vaalisto

Tuota israelilaisetkin muistuttelevat. Toki muurista on monenlaista haittaa.

Ilkka Luoma

Avausteksti käsittelee juuri tuon muurin "aidan" filosofiaa ... ;)

MUTTA!

maanantaina, lokakuuta 16, 2017
Merkittävä tunnustus – teimme raskaan virheen palestiinalaisille!

Englannin entinen pääministeri Tony Blair jatkaa tunnustuksiaan [1. Nyt Tony paljasti, että tehtiin raskas virhe, kun tuomittiin Gazan alueella Hamasin demokraattinen vaalivoitto – vuonna 2006.

Jälkiviisaus on turha kuin paavin pallit tai nunnan nännit, mutta tässä kohtaa on hyvä tuoda esille kansalaisnäkemyksiä yli 10 vuoden takaa – liittyen juuri tähän Hamasin vaalivoittoon, joka tuomittiin nopeasti niin Israelin kuin Yhdysvaltainkin toimesta ---
...
[1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171015220046202... -

Ote linkin alta:
” … Britannian entinen pääministeri Tony Blair myöntää ensimmäistä kertaa, että Hamasin vastainen boikotti Palestiinan vuoden 2006 vaalien jälkeen oli virheliike … ” -Iltalehti

Kommentoimme myös tuota hätkähdyttävää uutisointia:
” … ... Eng. ent. PM Tony Blair on tunnustanut muitakin laittomuuksia ja virheitä, kuten US taisteluhyökkäyksen ilman mitään mandaattia, jopa valhein, Irakiin vuonna 2003 [2. Näin tällä Irakiin rajusta hyökkäyssodasta muodostui osaltansa maaperä ISIS-järjestön synnylle [3. Onneksemme Nato-sotilasjohtaja USA' n maailmanpoliisiroolin aika on tiimalasissa valumassa loppuunsa … ”

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/cnn-... -
[3 ~ https://areena.yle.fi/1-4121050 -

.

Ilkka Luoma

Sitaatti otettuna topicista on niin hämmentävä, että se on ainoa keino saavuttaa rauha - "lopullisesti"!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Muuri pysäytti itsemurhapommitusten aallon Israelissa
............

Kun juutalaiset palaavat sen muurin omalle puolelleen myös Palestiinalaiset ovat terrorismista vapaita.

Ilkka Luoma

Muuri on ratkaisu, jolla häivytetään alkuperäiset syyn ja seurauksen tapahtumat - sitä kutsutaan yksipuoliseksi reaaliratkaisuksi ja jos hoksaa katsoa topicin viimeisen kuvan - ymmärtää tämän täydellisesti!

Tomi Vaalisto

Ihan detaljina tuli mieleen, että Herodotoksen noin vuosina 450–420 eaa. kirjoittamassa historiankirjassaan kerrotaan, että Egyptin faraolla oli ongelmia Gazan hallinnoinnissa kun kansa kapinoi.

Ilkka Luoma
Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Onneksi Trump ja Israel eivät kuuntele euroopan vasemmiston ininää siitä,miten asioiden tulisi olla,,,!

Ilkka Luoma

Niin. Trump ajaa itseään ja maataan sivuraiteelle - maailmapäätöksissä!

...
Tässä 21171 lukijakommenttia aihealueesta, josta on tuo alustusartikkeli ... Avauslaskurin loppuessa oli avauksia suoritettu yli 1,2 miljoonaa. Suosittu aihe - kommenttien sisällä roskasta helmiin.

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_is... -

.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Onneksi Trump ja Israel eivät kuuntele euroopan vasemmiston ininää siitä,miten asioiden tulisi olla,,,!
...............

Miksi sinun mielestäsi Palestiinalaisten pitää äänestää mieluummin pommeilla kuin äänestyslipulla?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Juha hyvä, venäläiset ryöstivät kotimme ja tappoivat meitä ja ajoivat minutkin evakkoon kaksi kertaa. Jos meidät olisi sijoitettu keskitysleireireille kuten gazalaiset, niin minäkin opettaisin jälkikasvulle pommien ja rakettien tekoa.

Sanopa Juha, miten minä voisin keskitysleirissä vaikuttaa äänestyslipuilla?
Miten juutalaiset äänestivät saksalaisten leireillä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Tämä ei sinällään kuulu topicciin:

Luehan Leo lisätietoa Hietalahden kirjasta "Talvisodan salainen strategia", se antaa sinullekin hätkähdyttävät vastaukset moniin vääriin tietoihin perustuviin näkemyksiin - typistän kirjan tähän nyt yhteen lauseeseen: "Talvisota olisi voitu välttää, ja maamme rajat olisivat olleet Moskovan lokakuun 1939 neuvottelujen Stalinin ajatusten mukaiset"

...
"Uusi näkemys talvisodan taustoista. Miten Petsamon valtavat nikkelivarannot vaikuttivat talvisodan syttymiseen? Oliko Suomen jääminen 1939 Stalinin hampaisiin vain taktinen siirto Hitlerin suuressa shakkipelissä? Halusiko Hitler pakottaa Neuvostoliiton uhan avulla Suomen tekemään Saksalle suosiollisia päätöksiä?Toimittaja Antti Hietalahti kyseenalaistaa käsityksen, jonka mukaan Suomi joutui talvisodassa suurvaltapolitiikan riepoteltavaksi tahtomattaan. Saksan vahva kiinnostus Petsamon nikkeliä kohtaan jo 1920-luvulla ja 1930-luvun alussa osoittavat virheelliseksi vakiintuneen tulkinnan, että Saksan intressit Suomea ja erityisesti Petsamon nikkeliä kohtaan heräsivät vasta talvisodan jälkeen"

~ https://www.adlibris.com/fi/kirja/talvisodan-salai... -
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #71

Mirala on vertaukseen sikäli harhateillä, että osa suomalaiset evakoista lähti karkuun sotatoimia, osa evakuoitiin, osa siirrettiin rauhansopimuksen perusteella.
JOka tapauksessa kummankin sodan jälkeen tehtiin rauhansopimus jonka piti tehdä rauhasta ja rajoista pysyviä. Vasta jälkimmäinen onnistui (toistaiseksi).

Palestiinassa sen sijaan ei ole saatu samassa ajassa, siis aikana joka meidänkin evakoillemme on ollut rauhanaikaa, rauhaa aikaiseksi. Eikä palestiinalaisilla sitä paitsi Gazassa tai Länsirannalla ole paikkaa johon pakolaisensa asuttaisi joten pakolaiset asuvat PAKOLAISleireissä PA:n alueilla joita toki kokonaisuudessaan voi pitää suurina KESKITYSleireinä.

Toisaalta olen samaa mieltä, että ihmisten pitäminen vuosikymmeniä pakolaisleireillä tai muuten suljettuna ilman näköaloja paremmasta, saa heidät radikalisoitumaan. Siinä mielessä Mirala on oikeassa

Toisaalla eli Arto Lehkamon plokissa Mirala on kertonut kuinka hauskaa saksalaisten leireillä oli, pelasivat potkupalloa vartijoiden kanssa j.n.e. Ehkä juutalaiset saivat valita esimerkiksi erotuomarit tai ainakin juomapullojen kantajat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Moskovalle oli pettymys, kun Karjalan laulumaille ei jäänyt asukkaita - olihan NL/Kreml kehunut että uusien alueliitosten myötä neuvostokansakunta lisääntyi uusilla kansalaisilla!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #79

Vaikka yritän olla asiallinen, niin Lehkamon tyyppisten fanaatikkojen kanssa en pärjää, en pääse enää edes lukemaan hänen saarnojaan. Jeesus antoi hänelle mm. monta Ferraria!
Kiusaus on joskus liian suuri, ajattele, ei Saksan leireiltä kaiveltu tunneleita, siellä oli niin hyvä olla:)

On suuri kiusaus väittää että Jumalan valittu kansa syyllistyy pahempaan julmuuteen kuin saksalaiset holokaustissaan:) Kyllä Israelin ystävät osaavat todistaa että kaikki on palestiinalaisten syytä.

Toisaalta israelilaisia voi kehua inhimillisyydestä. Vanhassa Testamentissahan on Herran antamia ohjeita naapurikansojen tuhoamisesta, kaikki ihmiset pitää tappaa, orjat, piiat, lehmät, koirat, kissat ja kaikki esineet on poltettava. Eihän nykyiset israelilaiset ole noudattaneet Herransa ohjeita kuin osittain.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Leolta räväkkä kommentti! :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #83

Totta, jos kääntää sarkasminamiskuukkelin kaakkoon ja vähän yli niin aletaan olla tuossa rekisterissä.

Toisaalta sarkasmi on vaarallista jos sitä lähtee soveltamaan natsien tekemisten kaltaisiin hirveyksiin. Se helposti kääntyy vähättelyksi, joko tarkoituksella tai tarkoittamatta. Silloin puskafarssikaan ei toimi saattamaan oikeita ja tarkoitettuja kohteita naurunalaisiksi vaan tullaankin normalisoineeksi pahuuksia.

Toisaalta tietysti ylenmääräinen demonisointikin kääntyy helposti vastakohdakseen viedessään uskottavuuden. Kun riittävän monta kertaa turhaan huutaa sutta niin se lopulta tuleekin yllättämään, jos sitä on oikeasti olemassakaan.

P.s. Olenkin itse henkilökohtaisesti päätynyt olemaan mielummin tosikko tälläisillä palstoilla. Mitä nyt joskus lipsuu jos pääsee potkupallotermein losottamaan n.s. vastapalloon --- ja asiayhteyden edes jotekin luulee tukevan poskelle lennähtävää kieltä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Huumori laukaisee joskus vääriä mielikuvia :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #83

On tässä hyvää aikaa suuta soittaa. Vaikuttaa ihan siltä että kun ikää tulee niin panokset kovenee, tarkkuudesta en tiedä.
Täytän huomenna 80 vuotta. Eli nyt minun puolelle tulee evakkokortin lisäksi myös ikähyvitys:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Onnittelut mitä merkittävimmästä vuosikymmenen saavutuksesta!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #86

Onneksi olkoon.

Meidän muiden selityksi jäänee nuoruus ja hulluus.

Ilkka Luoma

Tässäkin on syytä perehtyä syyn ja seurauksen koko aikajatkumoon - esimerkiksi Gazan saarto, Gazan sota - Länsirannan pilkkominen, laittomat palestiinalaisia kuristavat laittomat juutalaissiirtokunnat - tässä näin aluksi.

Ilkka Luoma

Sotaveteraanilla on asiaa - lainattu luvan kanssa ---

"Yrjö Saraste
Konalantie xxxxx HELSINKI

Mielipidekirjoitus 07.12 2017

Miehitys sen kuin jatkuu.

Kansainvälisen oikeuden näkökulmasta Israel miehitti Jerusalemin itäosan ja Jordanjoen länsirannan vuoden 1967 sodassa. Israel on julistanut Jerusalemin jakamattomaksi, ikuiseksi pääkaupungikseen.
Kansainvälisen oikeuden näkökulmasta Venäjä miehitti vuonna 2014 Krimin ja osan Ukrainaa. Venäjä on julistanut Kimin omakseen ikuisiksi osaksi valtiotaan.
Meidän on turha odottaa, että Krimi tilanne selviäisi nopeasti kun vastaavan tapainen Jerusalem kysymys on ollut avoinna jo 50 vuotta.
”Salattu visio näyttää siis olevan se, että asioiden nykytila voi ja saa jatkua. Suuret puheet rauhasta ja palestiinalaisten itsenäisyydestä ovat pelkkää harhaa, silmänlumetta.” (I.S 6.12)
Jerusalemin asema on monimutkainen, koska se on juutalaisten lisäksi pyhä kaupunki myös kristityille ja muslimeille.
Mielestäni Jerusalemista olisi tehtävä erillinen epäpoliittinen rauhan kaupunki Vatikanin tapaan. Muureja korotettakoon ja aseiden hallussapito alueella olisi kaikilta kielletty.

Yrjö Saraste
..." -lainaus päättyy.

Ilkka Luoma

Lainaus:

"Syksy Räsäsen tietokirja Israelin apartheid ilmestyy tasan 50 vuotta kuuden päivän sodan alkamisesta. Heinäkuun 5. päivä 1967 Israel aloitti yllätyshyökkäyksen Egyptiin, jolloin Jordania ja Syyria liittyivät sotaan. Komentaja Jitzhak Rabinin ja puolustusministeri Moshe Dayanin johdolla Israelin armeija voitti sodan kuudessa päivässä. Israel valloitti Egyptiltä Siinain niemimaan ja Gazan, Syyrialta Golanin kukkulat ja Jordanialta Länsirannan (mukaan lukien Itä-Jerusalemin).

Gaza ja Länsiranta on siitä lähtien tunnettu nimellä Miehitetyt palestiinalaisalueet, kun Israel pani niillä asuvat palestiinalaiset pysyvään sotilasmiehitykseen. Syksy Räsäsen painotuore tietokirja selvittää, kuinka Israelin järjestelmä asettaa ihmiset erilaiseen asemaan ja jakaa heidät eri asuinalueille etnisen taustan mukaan. Tämä täyttää kansainvälisen oikeuden määritelmän apartheidille"

~ https://www.epressi.com/tiedotteet/politiikka/syks... -

.

Ilkka Luoma

Jälleen kasassa erinomainen laidasta laitaan kommenttiketju - jänkkäämistä, itsestään selvien tosiasioiden kieltämistä, mutta myös terävää päättelyä ja hätkähdyttäviä tunnustuksia maailmanpolitiikan huipulta!

Ilkka Luoma

¤¤¤

Kuva 3 - kartta kopioitu eli lainattu Helsingin Sanomien jutusta.

Ilkka Luoma

Odotettu tuomio:

.
... Kiintoisaa nähdä mitä Israel tekee. Ellei Israel taivu, olisiko totaaliboikotin aika kaikille israelilaisille tuotteille?

.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005498347.html -

"YK:n yleiskokous tuomitsi Yhdysvaltojen Jerusalem-päätöksen selvin luvuin – Trumpin hallinnolle arvovaltatappio

Yhdysvallat yritti painostaa muita maita uhkaamalla katkaista avun ... "

...

Ilkka Luoma

Olisi kiintoisaa nähdä valtiolistat, puolesta ja vastaan. Kiina ja Venäjä? Israelille ja USA' lle ankara tappio. Toisaalta ei US ja Israel ole välittäneet siitä, mitä muu koko maailma sanoo tai on mieltä - muistamme valheiden jälkeen US taisteluhyökkäyksen Irakiin 2003, vaikka YK-yleiskokous sanoi päätöslauselmassaan toisin.

.
~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712212200623102_ul.shtml -

" ... Yhdeksän oli toista mieltä. Ne olivat Israelin ja Yhdysvaltojen ohella Väli-Amerikassa sijaitsevat Honduras ja Guatemala, Tyynellämerellä sijaitsevat kääpiövaltiot Marshallinsaaret, Palau, Mikronesia ja Nauru, sekä länsiafrikkalainen Togo.

Äänestyksestä pidättäytyi 35 maata, muun muassa Meksiko, Australia ja Kanada sekä Unkari, Puola ja Latvia. ... "

...

Trump yritti kiristää rahahanojen sulkemisella jos äänestetään USA' ta vastaan!
.

Ilkka Luoma

... US pr. Trumpilta katkeaa siivet maailmalle, mutta onhan Donald sanonut, ettei kannata markkinoida ja tuputtaa sellaisia arvoja, joita ei haluta. Läntinen kulutuskeskeinen tuloerotalous edustaa Maan populaatiosta vain noin 18 prosenttia

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9989749 -

"Erdoğan tylynä Trumpille: Ette voi ostaa meitä Jerusalem-äänestyksessä

Trump on uhannut katkaista Yhdysvaltain tuen maille, jotka vastustavat hänen päätöstään tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ... "

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset