Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Läntisen median manipulaatio eli West trolling

  • Millaisten vaikutteiden alla olemme olleet, olemme ja tulemme olemaan - valta kulkee info kädessä!
    Millaisten vaikutteiden alla olemme olleet, olemme ja tulemme olemaan - valta kulkee info kädessä!
  • Propaganda on siitä "tervettä", ettei se kätkeydy kuten manipulaatio!
    Propaganda on siitä "tervettä", ettei se kätkeydy kuten manipulaatio!

Läntinen manipulaatiomedia käy kovaa informaatiosotaa [1 – lupauksensa mukaisesti, kun Pietarista löytyi trollitehdas [2 – ilman tarkempia todisteita. Voimme nyt todeta todisteiden edelleen puuttuessa, että kyseessä oli Glonass-tietotarkistuskeskus, jossa asiaansa vihkiytyneet kokeilivat erilaisia tiedonsaanto- ja syöttömenetelmiä, osana testiä, jossa katsottiin paikannuksen osumista tietovirtoihin.

 

Väitetyn Pietarin trolling-tehtaan osalta syntyi West trolling - läntinen mediamanipulaatio, joka esiintyy tarkoitushakuisissa artikkelissa yhä taajemmin. Informaatiosota [3 kiihtyi Krimiltä ja US-taisteluhyökkäyksistä Afganistaniin, Irakiin, Libyaa ja Syyriaan. [¤]

 

Otamme tähän esille kaksi esimerkkiä, jotka kuvaavat erinomaisesti sitä, mitä valtamedia eli suuntaava informaatioteollisuus syöttää lukijoilleen ja tuleville äänestäjille.

 

Tänään syytteiden ja väitteiden keskiössä on Venäjä, Kreml, Venäjän valtio ja valtaa pitävä eliitti, joka haluaa ohjailla läntistä ”vapauden maailmaa” haluamallaan tavalla – ja kaikki tämä ilman ainotakaan täyttä todistetta. Tämä on sitä West trolling manipulaatiota. 

Media ei vain ota huomioon sitä, että lukijat ovat tänään valveutuneempia kuin aikakautena, jolloin muun Helsingin Sanomat oli presidentintekijä. Tänään HS on natottaja, mitä vahvimmalla intensiteetillä – edesmenneestä toimittaja Olli Kivisestä [4 tämän päivän natottajamanipulaattoriin – nato-trolli Kari Huhtaan [5.

 

.

Ensin artikkeli mitä tarkoitetaan West trolling periaatteen manipulaatiolla – sen keskittyessä torjumaan itäistä – sinällään samankaltaista East trolling propagandaa, joka sekin on informoinnin muoto, kuten manipulaatiokin ---

~ West – ja east trolling – nokittelua vuorosuunnin

 

Esimerkki West trolling manipulaatiosta – 1 :

[ … ajatus, jossa Kreml katsotaan ohjailevan läntisen demokratiakoneiston äänestyskäyttäytymistä – Suomessa käydään presidenttivaalit 2018, nyt jo arvellaan niistä muodostuvan Nato-vaalit, sillä kisaan on mahdollisesti tulossa myös pirkäaikainen ulkopolitiikan ammattilainen – europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, jolloin vaalikeskustelu siirtyy vaativaan vaiheeseen, sillä Väyrynen on ulko- ja turvallisuuspolitiikan erikoisammattilainen – ymmärtäen niin itäiset kuin läntiset virtaukset … ]

”... Jos ja kun Väyrysen mukaan tulon myötä saamme Nato-vaalit, niin eikö USA' lla ole erityinen syy yrittää vaikuttaa vaaleihin, sillä Väyrynen on älykkään terävä natovastustaja”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9969820 -

”Nato-vaalit vetäisivät Venäjän nettitrollien huomion Suomeen, uskoo tutkija – "Nyt ei ole merkkejä suuremmasta kampanjasta … ” -Yle

.

Esimerkki toisesta West trolling periaatteen manipulaatiosta – 2 :

[ … Brexit – britit äänestivät pöydän puhtaaksi [6, mutta läntinen EU-media koettaa kaikin keinoin todistaa yksipuolisesti äänestystuloksen vääryydestä – äänestäjien ollessa väitteiden mukaan harhautetussa tilassa. Läntinen West trolling media ei halua uusia EU-äänestyksiä! … ]

”.. Tämän mukaan "tutkijat" eivät saa mitään Brexitistä tulopuolelle, vaikka Englanti oli ja on suuri nettomaksaja EU' lle. Kysymyksessä on niin sanottu Helsingin Sanomien Anti-Brexit trolling, jossa koetetaan vaikuttaa lukijoihin käsityksillä joilla viestitään, ettei EU' sta kannata erota...

...Tämä on eräs niistä manipulatiivisista viestintämuodoista, joilla puutteellisin jopa valheellisin tiedoin yritetään jengata kansalaisten äänestyskäyttäytymistä mahdollisessa EU-kansanäänestyksessä. Nythän media on sakeana todisteettomista väitteistä, että Venäjä sormeilee länsimaiden äänestäjien vaalikäyttäytymistä!” [7

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005484963.html -

”Brexit-äänestäjille luvatut säästöt muuttuivat jo suuriksi kuluiksi, koska reaalitalous kärsii

CERP-verkoston taloustutkijoiden laskelman mukaan Britannia maksaa EU-erostaan jo nyt reaalitaloutensa tappioina 300 miljoonaa puntaa viikossa. Tästä lähtien neuvotellaan lähinnä siitä, paljonko lasku vielä kasvaa … ” -HS

Merkittävää on se, että brittipääministeri Theresa May väittää Venäjän sormeilleen Brexit-äänestystä [8 – edelleen ilman mitään todellisia todisteita – vain epävarmoilla viitteillä!

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/russofobia-jylisee-nyt-maalataan-uhkaa.html -

[8 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9932747 – Times uutisoinnista lähdemateriaali

 

 

...

Miten Sinä varaudut näihin trolling vaikutteisiin – tulivat ne sitten lännestä tai idästä?

Nythän idän ja lännen mahtitekijät – lännestä US/EU (joskin alttiina US presidentti Trump Jerusalem päätöksen myötä välien viilentymiselle) ja – idästä Venäjä/ Kiina ajavat luonnollisesti omia näkemyksiään. 

Lännen ja idän leirit haluavat informoida parhain päin järjestelmiään, kun maailma on nyt jakaantumassa US-maailmanpoliisiroolin jälkeen [9 kahteen (ehkä kolmeen *) blokkiin.

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html

.

Uudet vallanrakentajat löytyvät lukevista älykkäistä kansalaisista, jotka ymmärtävät nähdä tekstin ”rivien väliin” - siis osaavat lukea sitä kirjoittamatonta osiota, jota trolling -periaatteisiin aina jää. 

Lukija harjaantuu katsomaan metsän puilta tai näkemään aidan seipäiltä – kauemmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi kuvaksi – tiedoksi mitä oikeammin tapahtuu ja mitä meille yritetään syöttää!

 

EKSTRA

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246923-west-trolling-vs-east-trolling-valtakamppailua-tiedon-rajamailla - [147]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 157813

 

DOC west_trolling_11122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 11122017

 

624_5644

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Ilkka Luoma

~ West – ja east trolling – nokittelua vuorosuunnin - 

...
"maanantaina, joulukuuta 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)

Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9353383 -

Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

 … josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vaikka"teille"löisi pöytään mitä todisteita tahansa,niin ettehän te usko,,ette usko russkien tiputtaneen malesialaiskonetta,ette usko russkien taistelevan itäukrainassa,,venäläiset urheilijat oli putipuhtaita sotshin kisoissa,russkit ei lainkaan trollaa,eikä varsinkaan heidän suomalaiset pikkuapurinsa,,,!

Ilkka Luoma

No, tuotko sinä nyt esille nuo todisteet, vaikka linkkinä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kuten sanoin,ei ne mene perille!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Miten menee perille, kun mitään todisteita ei ole - tuotko niitä näkyville, jos tiedät niiden olemassaolon?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Juuri näin.
Toisaalta USA on viimevuosina tuhonnut monta valtiota ja köyhä Venäjä ei ole saanut edes Ukrainaa vallattua.
Mahtaako edes tämä olla totta?

Ilkka Luoma

Näytti hoitaneen kutsuttuna Syyrian - lähemmäksi rauhantilaa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #10

No ainakin maailmanperintökohde Aleppo ja Homs ovat raunioina.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Trotyyli särkee - niin lännen kuin idänkin sotavoimien myötä - kuvat Mosulista, Irakista ovat samanlaisia kuin Alepposta.

Olet oikeilla jäljillä - ISIS tosiaan räjäytti innolla maailman perintökohteita - olivat heille läntistä vääräuskoisten hapatusta :)

...
Syyrian osalta tulee muistaa CIA salainen aseistus- ja rahoitusprojekti Syyrian kapinallisterroristeille jo vuodesta 2013 - USAF tuli massiivisine ilmarynnäkköpommituksineen 2014 - ilman mitään kansainvälistä mandaattia. Venäjä tuli Syyriaan kutsusta, jonka esitti Syyrian laillinen hallinto. Aikamoinen ero ...

Tomi Vaalisto

Shillerin ja Akerlofin kirja Phishing for Phools on ympätty kotikutoiseen aglismiin, joka on todennäköisimmin syntynynyt jonkun kotimaisen kansankirjottajan kynästä kuin Pietarin trollitehtaalla...vai ;)

No asiaan: aasinsilta kirjaan on epäselvä - mitähän tekemistä kirjalla on muka tuon anglismin kanssa?

"Ever since Adam Smith, the central teaching of economics has been that free markets provide us with material well-being, as if by an invisible hand. In Phishing for Phools, Nobel Prize–winning economists George Akerlof and Robert Shiller deliver a fundamental challenge to this insight, arguing that markets harm as well as help us. As long as there is profit to be made, sellers will systematically exploit our psychological weaknesses and our ignorance through manipulation and deception. Rather than being essentially benign and always creating the greater good, markets are inherently filled with tricks and traps and will "phish" us as "phools."

"Phishing for Phools therefore strikes a radically new direction in economics, based on the intuitive idea that markets both give and take away. Akerlof and Shiller bring this idea to life through dozens of stories that show how phishing affects everyone, in almost every walk of life. We spend our money up to the limit, and then worry about how to pay the next month's bills. The financial system soars, then crashes. We are attracted, more than we know, by advertising. Our political system is distorted by money. We pay too much for gym memberships, cars, houses, and credit cards. Drug companies ingeniously market pharmaceuticals that do us little good, and sometimes are downright dangerous."

Tässä on kirja-arvostelu: "[Akerlof and Shiller] want to go far beyond behavioral economics, at least in its current form. They offer a much more general, and quite damning, account of why free markets and competition cause serious problems. . . . They are intellectual renegades. . . . Akerlof and Shiller make a convincing argument that phishing occurs because of the operation of the invisible hand, not in spite of it. . . . [This] extraordinary book tells us something true, and profoundly important, about the operation of the invisible hand."--Cass Sunstein, New York Review of Books

Ilkka Luoma

Phishing ---

"Verkkourkinta eli tietojenkalastelu (myös engl. phishing, suomeksi käytössä termi kalastelu) on tietotekniikassa rikollista toimintaa, jolla pyritään saamaan haltuun luottamuksellisia tietoja, kuten henkilö- tai tilitietoja, esiintymällä tiedon saantiin oikeutettuna tahona ... "

Muun muassa CIA käyttää tehokkaasti urkinnassaan verkkovakoilua, jota oli esimerkiksi Saksan liittokanslerin salakuuntelu - ja näin luodaan tietopohjaa jopa vääristellylle tiedolle, jota sitten sopivasti levitetään.

...
~ https://www.wsj.com/articles/were-all-phools-nobel... --

.
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Deception -

= petos, harhautus, hämäys, vilppi, harhauttaminen ...

Kirjan alanimike kannattaa huolella pohtia! :)

...
Aukeaako?

Tomi Vaalisto

Kirjaesittelyssä kerrotaan kuitenkin " Phishing for Phoolsille siksi löytyy perusteellisesti uusi suunta taloustieteessä, joka perustuu intuitiiviseen ajatukseen "...sillinä ei siis ole kytkentää itätrollaukseen.

Phisking tarkoittaa verkkourkintaa ja esimerkiksi phishing scam verkkourkintahuijausta.

West coast trolling club on turkulainen kalastuskerto ja East Finland Trolling Team taas järvisuomalainen vastaava.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Siinä on oleellinen kytkös läntisen vakoilulaitosfilosofian tietokalasteluun, tietovakoiluun ja salakuunteluun, miten hankitaan tietoa, jolla voidaan jopa manipuloida ... perimmäisenä tavoitteena oman yhteiskuntajärjestelmän talousjärjestelmien pönkitys ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

Topicissa käsitellään informaatiosotaa ja media vs valemedia, mutta kyllähän markkinoinnissa vaikuttaminen tapahtuu hieman samalla tavalla eli löyhä kytkentä on -myönnetään siis - ja ainakin salaliittoteoristit tykkäävät noista kovasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Snowden, Manning ja Wikileaks Assange tietävät jotain ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Ei tarvitse mennä niin kauas. Suomessakin on hyviä artikkeleita - tämä Jessika Aron erittäin arvostettu kirjoitus kannattaa lukea huolella

"Venäjän johdon propagandaviestejä levittävät trollit yrittävät vaientaa ja harhauttaa suomalaisia sekä manipuloida verkon kansalaiskeskustelua, ilmenee Kioskin selvityksestä. Keinoina trollaajat käyttävät nimittelyä, viestien vääristelyä ja massiivista disinformaation levitystä. "

http://kioski.yle.fi/omat/venaja-trollit-suomessa

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Tuosta Jessikka Aron kirjoituksesta kai ollaan montaakin mieltä ja jotkut ovat jopa sukaltaneet epäillä sitä sekä kyselleet todisteiden perään. Heitä Aro on syyttänyt kiusaajiksi ja häiriköiksi jotka uhkaavat häntä. Jotenkin hänen avautumisiaan luettuani tuli mieleen, että Aro itsekin nimittelee, vääristää viestejä ja osallistuu kavereineen massiiviseen dissinformaatin levitykseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Jessikka on ehkä tunnetuimpia West trolling manipulaattoreita - omalta kapealta sektoriltaan kuin ohuelta tietopohjaltaan ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Jessikka Aro ei ole ytimissä - vain nuo kolme herraa tietävät syvällisesti otsikon West trolling manipulaation ... ja siihen liittyvät vakoilut, urkinnat, salakuuntelut ja kyperoinnin sekä Stuxnet -tyyppiset hyökkäykset ... (CIA/Mossad vs. Iran)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Kovinpa on kapea Vaaliston käsitys englannin kielen trolling-sanan merkityksestä vai onko hän markkinoimassa k.o. porukkaa?

Oxfordissa ovat mieltä tuon partisiipin preesenssiin väännetyn sanan merkityksistä verbinä seuraavasti:
1. Make a deliberately offensive or provocative online post with the aim of upsetting someone or eliciting an angry response from them.
‘if people are obviously trolling then I'll delete your posts and do my best to ban you’. With object ‘you folks taking this opportunity to troll me, you really need to reassess your values in your life’

2. Carefully and systematically search an area for something.
‘a group of companies trolling for partnership opportunities’
with object ‘I spent tonight trolling the Internet for expensive lighting gear’

2.1 Fish by trailing a baited line along behind a boat.
‘we trolled for mackerel’

3. British Walk in a leisurely way; stroll.
‘we all trolled into town’

4. with object Sing (something) in a happy and carefree way.
‘he trolled a note or two’
(https://en.oxforddictionaries.com/definition/troll)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #30

En sitä kuitenkaan väärinkään ole käyttänyt - kyllä tuo trolling edelleenkin uistelua tarkoittaa.

Topicissa taas käytetään näennäisanglistista "West Tolling manipulaatiota eli Läntisen median manipulaatio". Eihän se väärin ole kun kyse on anglismista eikä käännöksestä, mutta kauniin äidinkielemme suurena ihailijana en käyttäisi niitä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Vaalisto on käynyt monasti "sotaa" Luoman "west trolling" -ilmaisua vastaan uistelun bunkkereista mutta en ole huomannut hänen käyvän samalla innolla ja rinnan kaarella muita anglisismeja vastaan. Kuinka muilla rintamilla menee? Onko tullut menestystä esimerkiksi toisen persoonan passiivia tai "pitkää juoksua" vastaan?

Toisaalta mikä tekee "west trolling" -ilmauksesta näennäisen (pseudo-)? Sanat "troll" ja sen partisiipin preesenshän ovat juuri Luomankin tarkoittamassa merkityksessä ihan tuttuja oikeille anglosakseillekin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Se on vähän kuin perinteellisessä politiikassa - puhe kulkee, vaikka ajatus on ajat sitten katkennut ... ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

Onko Myyryläinen nähnyt muita pseudoanglismeja otsikoissa?

Muita vastaavia olen kyllä huomannut: eräs "totuudentorvi" pitää sanoja murre ja kieli synonyymeinä (!) ja niinpä hän kuvittelee, että kaakkoismurteisiimme kuuluva karjalan murre on sama asia kuin lähin sukulaiskielemme karjalan kieli. Todellisuudessa tuo kieli on Suomessa ainoa kotoperäinen vähemmistökieli, joka kuuluu suomalais-ugrilaisten kielten itämerensuomalaisten kielten pohjoisryhmään. Voi voi...on meitä moneen junaan...Moskovankin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

West trolling on jo kansainvälisesti ymmärretty läntisen tiedotuskoneiston manipulaationa - mediamanipulaatio. Trolli on jo käsite ja verbin -ing pääte on tunnettu englanninkielen verbimuoto :)

...
... yksikertaista, kun sen oivaltaa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #45

Jospa Vaalisto selittäisi mitä näennäistä "west trolling" termissä on anglismien suhteen?

Seuraavaksi Vaalisto voisi opetella luetun ymmärtämistä jotta osaisi lopettaa perättömyyksien levittämisen. En ole missään väittänyt, että karjalan kieli ja murre olisivat sama asia.

Toisaalta voisi tietysti pohtia mitä karjalan kieli- ja murrekinastelullamme on tekemistä tämän keskustelun kanssa jotta emme sortuisi trollaamaan Luoman keskustelusäiettä (hui, käytin anglismia; mutta oikeaa, en näennäistä)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #49

Myyryläinen itse panetteli muka asiattomana esille ottamani asian, joka liittyy otsikkoon.

Myyryläinen nänennäistuohtumus vaikutta aika savolaiselta huomioiden alla oleva kirjoitus, jossa sotketaan kieli ja murre muka synonyymeinä ja väitetään karjanlan kielen ja suomen kieleen kuuluvan karjalan murteen olevan sama asia.

Jorma Myyryläinen 7.12.2017 20:07 Vastaus kommenttiin #87

"Vaalisto voisi laajentaa näkökulmaansa omasta navastaan. Nykyiset olot hänen kotiseudullaan ovat vain yksi pieni osa kokonaisuutta sekä alueellisesti että ajallisesti.

Toisaalta ihmisten suussa kielen ja murteen välinen eri on kuni veteen piirretty. Etenkin kun ottaa valtiovaltojen poliittiset toimet niiden määrittelyjen suhteen (vrt. meän kieli)."

Toki voidaan äärimmäisyyksiä tunnistaa. Suomen kielisen puhujan puhuessa suomea niin, että siinä on karjalaa murrepiirteinä ja toisaalta itäkarjalainen karjalan puhuja jolla puheessaan paikallisia murrepiirteitä (ja molemmilla lainoja muista kielistä). Mutta niiden välissä on vaihteluita ja variaatioita joista kielen ja murteen erottaminen puhujan suusta on todella vaikeaa ja vaatii poliittisia tai muita tarkoitusperiä onnistuakseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Saamme asian hienosti laajalle ymmärrykselle, antamalla nimikkeen oikein: Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Missä lainauksessakaan oli yhtäläisyysmerkit? Jos sisälukutaito riittää niin siitä(-kin) huomaa minun tarkoittavan, että kielten ja murteiden välissä on variantteja joiden väliin on hankala laittaa kielellistä raja-aitaa oikeaan paikkaan vaan ne ovat yleensä poliittisia rajoja kuten esimerkiksi valtioiden välisiä (vrt. meän kieli)

Aluperäinen ajatuksenikin oli, että Luoman tarkoittama idän ja lännen raja ei löydy suomen kielen itärajalta vaan suomen murteissa joka sekään ei ole yksi karttaan piirretty selkeä viiva vaan alue.

... ja panettelu oli missä?

P.s. Tämä Vaaliston jankutus vaikuttaa trollaamiselta jolla hän yrittää kääntää huomion pois Luoman tarkoittamasta aiheesta. West trollingia siis sekin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Kaikkia keinoja on käytettävä ..., että pääsee ahdingosta ulos ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

West trolling on määritetty täällä:

[2016]

" ...
Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.

Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan?

Jätämme tämän arvion lukijoille, jotka voivat yhdistellä tiedonvirtaa NSA – paljastuksista (Snowden * |9), Wikileaks – ulostuloille |0 ja muita esille tulleita operaatioita, joita on tehty läntisenä toimintana otettaessa selvää mitä missäkin tapahtuu. Samoin jätämme lukijoiden pohdittavaksi onko Venäjää kohtaan systemaattinen uhan luonti asiaa vai ei.

Samalla lukijat voivat miettiä miten itäinen propaganda asemoituu omaan näkökulmaan, tiedon oikeellisuuden arviointiin ja luottamukseen. Mitä voimme uskoa, todistella ja harkitusti hyväksyä niiksi oikeiksi tapahtumiksi, joista käymme debattia eri foorumeilla. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Kapea-alaisuus voi olla turkulais-karjalaista huumoria! ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #37

Niinpä...mutta oletko tavannut huumorintajuista savolaista tai pohjalaasta? Entäs savolaispohjalaasta? ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Mutta siinäpä vasta sekoitus kun etelä-pohjalainen kohtaa karjalaisen ja tulos käy syntymässä Hämeessä! ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luuleeko Luoma, että jos tarpeeksi monta kertaa samaa asiaa jankutat ja jauhat, se menee "vääräuskoisille" paremmin perille? Tietysti, jos on se urakkapalkka.

Ilkka Luoma

Lukemaansa ymmärtävät tietävät asian - todellisuutta on hyvä toistaa, varsinkin heille, joilla tuo ymmärrys on täällä "pakkasessa hiukan kohmeessa" ... ;)

Tomi Vaalisto

Aivan - trolling muuttuu pakkasella ice fishingiksi ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Kysymys läntisen West trollingin tukemisesta - phishing -periaatteen vakoilusta ---

" ... Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virasto NSA on tunkeutunut pankkien väliseen Swift-maksujärjestelmään, kertoo hakkeriryhmä Shadow Brokers.
Hakkeriryhmän mukaan NSA olisi tarkkaillut maksujärjestelmässä pankkeja Lähi-idästä.
Tietoturva-analyytikkojen mukaan hakkeriryhmän tiedot osoittavat myös, että NSA on löytänyt useita haavoittuvaisuuksia Microsoft Windowsin tuotteissa, ja että NSA on hyödyntänyt näitä aukkoja. ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdy... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Rahaliikenteen tarkkailulla kitketään rikollisuutta ja terrorismia. Pohjoismaissa Norja on edellä muita, koska Norjassa verohallinnolla on pääsy sikäläiseen valuuttarekisteriin, jossa on varsin kattavat tiedot ulkomaisesta rahaliikenteestä. Rahoja ja maksusuorituksia eri muodoissaan käsittelevät toimijat ovat avainasemassa rahanpesun torjunnassa ja heillä on epäilyttävien liiketapahtumisen osalta ilmoitusvelvollisuus Norjan Rahanpesun selvittelykeskukselle. - Tämä tulee Suomeenkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

West trolling manipulaatio tarvitsee paljon pohjatietoa ja se otetaan tietokalastelulla - phishing - yleensä CIA/NSA -koneistoilla. Jotta voidaan manipuloida - tarvitaan vakoilua.

Kirjan alaotsikon nimi kannattaa pohtia huolella, se saattaa avaa laajemman ymmärryksen läntiseen menetelmään manipuloida, taloudenkin kautta ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Onko CIA/NSA julkaissut jotain aiheeseen liittyvää? Kannattaa muistaa, ettei tuo kotikutoinen aglismi kerro heille yhtään mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

... tunnetuimpia CIA/NSA phishing kalasteluja oli Angela Merkelin salakuuntelu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #22

Vaalisto kirjoittaa rahaliikenteen valvonnalla kitkettävän rikollisuutta ja terrorismia. Kuuluvat USA:ssa saaneen kiinni Venäjän suurlähetystön kun se oli lähetellyt rahaa ympäri maailman lähetystöilleen ja konsulaateilleen ja livat ryökäleet kirjoittaneet tilisiirtojen kommenttikenttään "Vaalit 12017". Selittelivät jälkikäteen röyhkeästi rahoittaneensa bain Venäjän federaation vaalien järjestämistä toimipaikoissaan. Mutta napsahtivatpas kiikkiin, ketkuterroristirikolliset.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Kyse on tästä, joka nähdään myös suurena mörköna: The Terrorist Finance Tracking Program (TFTP)

Tässä on aiheesta enemmän - http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Ja Venäjän federaation vaalien järjestämisellä sen lähetystöissä ja konsulaateissa oli mitä tekemistä terrorismin rahavirtojen kanssa?

Eikä Vaalistostakin mielestä asiaan liittyvä uutisointi läntisissä ihan arvostetuissakin tiedonlevitteissä edes hieman muistuta toimintaa jota voisi kutsua Luoman lanseeraamalla termillä west trolling?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Tämän aamun HS' sta esimerkki, joka on jo laimentunut tiukimmista West trolling manipulaatioista - ehkä enää tässä otsikko kirkuu sitä ...?

"Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?
MPKK:ssa panostetaan nyt Venäjän turvallisuuspolitiikan tutkimiseen ... " -HS

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005486560.html -

.
... Voimakkaan kansalaismediatoiminnan myötä ja vuoksi HS on palannut liioittelevasta West trolling manipulaatiosta maltilliseen ja todellisuuteen pyrkivään uutisointimoodiin. Hyvä niin.

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Asiantuntijat odottavat niitä todellisia todisteita - ei ainakaan vielä ole ollut näkyvissä :)

Ilkka Luoma

Tänään esiintyi voimakkaasti läntisen/ suomalaisen pääomamedian manipulaatio (West media trolling -alalaji West trolling manipulaatiosta), joka yltyi huipussaan propagandaan, kun Sanomatalossa löylytettiin presidenttiehdokkaita - erityisesti väyrystä, joka selvisi suvereenisti "tähtitoimittajan" alla arvostelun haastattelusta - sanoisinko Paavo murskasi Timo Haapalan riekunnan ...

...
Paavo pesi hienosti ala-arvoisesti toimineen "tähtitoimittaja" IS-Timo Haapalan Sanomatalon presidenttimessuilla. Kuka katsoi kuunnellen toimittajan työskentelyn puolihysteerisine naurahduksineen, arvaa Paavon saavan heti avauksestaan paljon ääniä, sillä Suomen kansa ei pidä parjaamisesta ja aiheettomasta riekkumisesta, varsinkaan iltapäivälehtitoimittajalta. Täysi tuki Väyrysen kampanjalle! Kiintoisaa oli myös se, että tänään 35000 kansalaista valitsi presidentti Urho Kekkosen merkittävimmäksi presidentiksemme. Kekkonen loi ilmiön suomalainen puolueettomuus ja saavutti itsenäisyyden huippumme vuonna 1975. Uskon vakaasti, että Paavo on Urhon jalanjäljillä, kun uusi vuosisata on nyt näin Väyrysen presidenttikampanjalla avattu!

...
Samalla IS äänestytti 35 000 lukijaansa - Kekkonen valittiin ylivoimaisesti Suomen merkittävimmäksi presidentiksi - ja tämäkös "kekkosriekkujia" harmittaa! ;)

...

Tomi Vaalisto

Suuret suomalaiset -äänestyksessä Mannerheim oli selkeä ykkönen, mutta kakkoseksi tuli yllättäen Risto Ryti. Kekkonen oli kolmas.
Voisi kuvitella, että tulevaisuudessa Suomen Euroopan yhteisöön vienyt Koivisto ja kansainvälisin presidenttimme nobelisti Ahtisaari ohittavat Kekkosen - tämä on kuitenkin oma spekulaationi.

http://vintti.yle.fi/yle.fi/suuretsuomalaiset/tied...

Ilkka Luoma

Niin, nythän Kekkonen pesi niin Rytin kuin Ahtisaarenkin - ja kirkkaasti, mutta voihan 35.000 ihmisen näkökulma olla vääräkin ;) ... näin ainakin kekkosvihaajat sanovat.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #19

Suuret suomalaiset oli Ylen valtakunnallisessa äänestyksessä annettiin 363731 ääntä eli kymmnenkertainen määrä.

Katsojat ovat äänestäneet C.G.E. Mannerheimin kaikkien aikojen suurimmaksi suomalaiseksi finaaliäänestyksessä. Voittaja Mannerheim sai ääniä 104244, toiseksi sijoittui Risto Ryti äänimäärällä 80790 ja kolmanneksi sijoittui Urho Kekkonen äänimäärällä 57456.

http://vintti.yle.fi/yle.fi/suuretsuomalaiset/tulo...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Toki tässä äänestyksessä oli järjestäjänä vain roskalehtiluokkaan luetteloitava iltapäivälehti, mutta tulos oli kiistaton Kekkoselle ... äänestysaika oli lyhyt, kun taas aikanaan tuossa toisessa oli pitkä aika -

...
perjantaina, joulukuuta 03, 2004
Arvot ovat perinteessä hoitaa Isänmaan asioita

2004 - 12 - 02
Arvot ovat perinteessä hoitaa Isänmaan asioita vaikeilla hetkillä itsensä unohtaen
Itsenäisyyspäivän lähestyessä on meneillään Suurimman Suomalaisen äänestys; mukana kymmenen joukossa on kolme merkittävää Itsenäisyytemme takuumiestä. Kaikki edustavat sitä Suomalaista kunniallisuutta ja uhrautuvaisuutta, jolla maamme pelastettiin seuraaville sukupolville. Suomen kansa antoi suuren panoksen kokonaisuudessaan ja nyt olisi kunnian kysymys antaa se arvo niille, jotka vaikeissa tilanteissa kantoivat suurimman taakan. Jo äänestyksen ensivaiheessa kansalaiset valitsivat kymmenen joukkoon kolme suurmiestä; Mannerheim, kenraali Ehrnrooth ja presidentti Ryti. He kaikki vaikuttivat ratkaisevasti omalla osuudellaan vapautemme säilymiseen ja olivat ja ovat edelleen esimerkkejä sellaisesta toiminnasta, johon kansalaiset voivat luottaa. He olivat yhtenäisyyden ja hengen luojia kukin tavallaan ja tahoillaan. Myös muut valitut kymmenen joukkoon antaa ymmärtää suomalaisten arvostuksen historian henkilöihin ja tapahtumiin, joilla on pitkävaikutteinen merkitys.

Suomen marsalkka Mannerheim oli joukkojen kiistaton johtaja, johon myös kansa oli asettanut luottamuksensa. Hän olisi hyvänä esimerkkinä nykyisille polville johtajuudesta ja siitä, kuinka kansakunnan etua ja hyötyä yhtenäisyyttä luomalla vaalitaan. Suomalainen sotilas luotti Mannerheimiin ja jaksoi hoitaa oman tehtävänsä kunnialla, jonka palkintoa me saamme nauttia tänä päivänä.

Meidän velvollisuutemme on nyt viimein huolehtia osuutemme heille, jotka vielä ovat todistamassa vapauttamme. Nyt on viimein aika saada täysi tunnustus presidentti Rytille, joka politiikallaan antoi Mannerheimille mahdollisuuden torjuntavoittoon ylivoimaisesta vihollisesta.

...

Ilkka Luoma

lauantaina, joulukuuta 10, 2016
Valheiden, perinteiden ja vastamedioiden maailma

(Sananvapauden |1 tyhjyydestä puhujat loiskivat umpirehellisyyden aalloilla, ainakin omasta mielestään, ja omasta kannastaan puolustettuna. Sanavapaus on kaksiteräinen miekka, jossa taitava sanankäyttö manipuloi salakavalasti ollen epärehellisempää vaikuttamista kuin suora propaganda (tässä HS versio), jossa lukija/ kuulija saa päättää hyväksyntänsä itse!)

Otamme esimerkin perinteellisen valtamedian tekstistä – Helsingin Sanomista, toimittaja Suvi Turtiaisen näppäimiltä:

[Allekirjoittaneen kommentti Turtiaisen juttuun]... Tämä näkökulmateksti on niin kutsuttu ”West Trolling” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998400.html -, eli läntisen median propagandasodan mielikuvitusluulovastine oletetulle todellisuudelle, liioiteltuna. Lännettynyt media loi itselle alustan, joka vaatii nyt vastinetta |2, koska todellisuus on usein aivan toinen – lukijat voivat miettiä esimerkiksi mitä merkitsee oikeudenmukaiselle uutisoinnille tapahtumien ja tilanteiden osittainen pois jättäminen. Tai joidenkin tiettyjen tapahtumien kokonaan unohtaminen – esimerkiksi Syyrian Aleppo | Irakin Mosulin uutisointi |3.

Toimittaja Turtiaisen tekstistä totuus on kuitenkin se, ettei Venäjä enää hyväksy USA – yksinhegemoniaa |4, varsinkin Yhdysvaltain aloittamia sotia kaukana omilta rajoiltaan |5. Voimme kysyä mitä tapahtuu, jos Kiinakin sanoo, ettei amerikkalaisten maailmanpoliisirooli enää toimi, koska USA edustaa maapallopopulaatiosta vain noin vajaata viittä prosenttia.
Yrittääkö lännenmies vajaalla 18 prosentin väestöpopulaatiollaan ottaa ylivallan omalla markkinataloudellaan, koettaen saada hiljalleen hajottamispolitiikalla Venäjän maailman suurimmat raaka-aine- ja energialähteet hallintaansa. Onko alkamassa idän ja lännen valtahegemonioiden kaksikamppailu?

Vasta- ja kansanmediat

Amerikkalainen yliopisto-opiskelija Mark Zuckerberg oivalsi jotain massiivista – verkottamisen saralta. Mark haluaa yhdistää ”koko maailman”, tosin Kiinassa Facebook on rajoitettu, ellei sitten kokonaan kielletty. Kiinalaiset haluavat omankaltaisen Naamakirjan. Kuitenkin Facebookilla on jo yli miljardi enemmän tai vähemmän käyttäjää – suorin tiedontuotoin – valheena, puolitotuutena ja lyhentämättömänä sekä välikädettömänä täystietona.

Nyt Yhdysvalloissa pohditaan valheen ominaisuutta kansalaisten lukuinnon kannustajana – loiko trumppismi tällä tavoin tien kohti valtaa. Onko asian todellisuus niinkään tärkeää, kun sitä harvemmin kukaan aikuisten oikeasti tietää – onko parempi sitten kuunnella tunnetta, tahtoa ja mielikuvaa, joka miellyttää – oli se tarkasteluhetkellä totta (puoliksi) tai ei. Mikä on totuuden määritelmä?

Otamme esimerkin:
[~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998737.html - ]

Facebook on tiedonkulun kehityshautomo,

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/valheiden-pe... -

.

Ilkka Luoma

" ... Asiantuntijan mukaan saksalaislehden kohu-uutisen väitteet Venäjän sotaharjoituksesta eivät pidä kutiaan.

Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”.

CNA:n ja Wilson Centerin tutkija Kofman arvioi Bildin uutisen väitteitä Venäjän asevoimiin keskittyvässä Russian Military Analysis -blogissaan. Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan myös Viron yleisradion sivuilla. Kirjoituksessaan Kofman käy läpi, miksi monet saksalaisuutisen väitteistä ovat täysin epäuskottavia sekä antaa myös lyhyen selvityksen siitä, kuinka Venäjän suurharjoitus oikeasti eteni.

– Tästä harjoituksesta voi saada tärkeitä oppitunteja, mutta kuten aina, sensaatioväitteet sotkevat asioita ja johtavat säännöllisesti siihen, että ihmiset oppivat asioita, jotka eivät ole totta, Kofman kirjoittaa.

Vaihtoehtoista historiaa

Michael Kofman kuvaa saksalaisjuttua silkaksi kuvitelmaksi ja ”vaihtoehtoiseksi historiaksi”. ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset