Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Läntisen median manipulaatio eli West trolling

  • Millaisten vaikutteiden alla olemme olleet, olemme ja tulemme olemaan - valta kulkee info kädessä!
    Millaisten vaikutteiden alla olemme olleet, olemme ja tulemme olemaan - valta kulkee info kädessä!
  • Propaganda on siitä "tervettä", ettei se kätkeydy kuten manipulaatio!
    Propaganda on siitä "tervettä", ettei se kätkeydy kuten manipulaatio!

Läntinen manipulaatiomedia käy kovaa informaatiosotaa [1 – lupauksensa mukaisesti, kun Pietarista löytyi trollitehdas [2 – ilman tarkempia todisteita. Voimme nyt todeta todisteiden edelleen puuttuessa, että kyseessä oli Glonass-tietotarkistuskeskus, jossa asiaansa vihkiytyneet kokeilivat erilaisia tiedonsaanto- ja syöttömenetelmiä, osana testiä, jossa katsottiin paikannuksen osumista tietovirtoihin.

 

Väitetyn Pietarin trolling-tehtaan osalta syntyi West trolling - läntinen mediamanipulaatio, joka esiintyy tarkoitushakuisissa artikkelissa yhä taajemmin. Informaatiosota [3 kiihtyi Krimiltä ja US-taisteluhyökkäyksistä Afganistaniin, Irakiin, Libyaa ja Syyriaan. [¤]

 

Otamme tähän esille kaksi esimerkkiä, jotka kuvaavat erinomaisesti sitä, mitä valtamedia eli suuntaava informaatioteollisuus syöttää lukijoilleen ja tuleville äänestäjille.

 

Tänään syytteiden ja väitteiden keskiössä on Venäjä, Kreml, Venäjän valtio ja valtaa pitävä eliitti, joka haluaa ohjailla läntistä ”vapauden maailmaa” haluamallaan tavalla – ja kaikki tämä ilman ainotakaan täyttä todistetta. Tämä on sitä West trolling manipulaatiota. 

Media ei vain ota huomioon sitä, että lukijat ovat tänään valveutuneempia kuin aikakautena, jolloin muun Helsingin Sanomat oli presidentintekijä. Tänään HS on natottaja, mitä vahvimmalla intensiteetillä – edesmenneestä toimittaja Olli Kivisestä [4 tämän päivän natottajamanipulaattoriin – nato-trolli Kari Huhtaan [5.

 

.

Ensin artikkeli mitä tarkoitetaan West trolling periaatteen manipulaatiolla – sen keskittyessä torjumaan itäistä – sinällään samankaltaista East trolling propagandaa, joka sekin on informoinnin muoto, kuten manipulaatiokin ---

~ West – ja east trolling – nokittelua vuorosuunnin

 

Esimerkki West trolling manipulaatiosta – 1 :

[ … ajatus, jossa Kreml katsotaan ohjailevan läntisen demokratiakoneiston äänestyskäyttäytymistä – Suomessa käydään presidenttivaalit 2018, nyt jo arvellaan niistä muodostuvan Nato-vaalit, sillä kisaan on mahdollisesti tulossa myös pirkäaikainen ulkopolitiikan ammattilainen – europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, jolloin vaalikeskustelu siirtyy vaativaan vaiheeseen, sillä Väyrynen on ulko- ja turvallisuuspolitiikan erikoisammattilainen – ymmärtäen niin itäiset kuin läntiset virtaukset … ]

”... Jos ja kun Väyrysen mukaan tulon myötä saamme Nato-vaalit, niin eikö USA' lla ole erityinen syy yrittää vaikuttaa vaaleihin, sillä Väyrynen on älykkään terävä natovastustaja”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9969820 -

”Nato-vaalit vetäisivät Venäjän nettitrollien huomion Suomeen, uskoo tutkija – "Nyt ei ole merkkejä suuremmasta kampanjasta … ” -Yle

.

Esimerkki toisesta West trolling periaatteen manipulaatiosta – 2 :

[ … Brexit – britit äänestivät pöydän puhtaaksi [6, mutta läntinen EU-media koettaa kaikin keinoin todistaa yksipuolisesti äänestystuloksen vääryydestä – äänestäjien ollessa väitteiden mukaan harhautetussa tilassa. Läntinen West trolling media ei halua uusia EU-äänestyksiä! … ]

”.. Tämän mukaan "tutkijat" eivät saa mitään Brexitistä tulopuolelle, vaikka Englanti oli ja on suuri nettomaksaja EU' lle. Kysymyksessä on niin sanottu Helsingin Sanomien Anti-Brexit trolling, jossa koetetaan vaikuttaa lukijoihin käsityksillä joilla viestitään, ettei EU' sta kannata erota...

...Tämä on eräs niistä manipulatiivisista viestintämuodoista, joilla puutteellisin jopa valheellisin tiedoin yritetään jengata kansalaisten äänestyskäyttäytymistä mahdollisessa EU-kansanäänestyksessä. Nythän media on sakeana todisteettomista väitteistä, että Venäjä sormeilee länsimaiden äänestäjien vaalikäyttäytymistä!” [7

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005484963.html -

”Brexit-äänestäjille luvatut säästöt muuttuivat jo suuriksi kuluiksi, koska reaalitalous kärsii

CERP-verkoston taloustutkijoiden laskelman mukaan Britannia maksaa EU-erostaan jo nyt reaalitaloutensa tappioina 300 miljoonaa puntaa viikossa. Tästä lähtien neuvotellaan lähinnä siitä, paljonko lasku vielä kasvaa … ” -HS

Merkittävää on se, että brittipääministeri Theresa May väittää Venäjän sormeilleen Brexit-äänestystä [8 – edelleen ilman mitään todellisia todisteita – vain epävarmoilla viitteillä!

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/russofobia-jylisee-nyt-maalataan-uhkaa.html -

[8 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9932747 – Times uutisoinnista lähdemateriaali

 

 

...

Miten Sinä varaudut näihin trolling vaikutteisiin – tulivat ne sitten lännestä tai idästä?

Nythän idän ja lännen mahtitekijät – lännestä US/EU (joskin alttiina US presidentti Trump Jerusalem päätöksen myötä välien viilentymiselle) ja – idästä Venäjä/ Kiina ajavat luonnollisesti omia näkemyksiään. 

Lännen ja idän leirit haluavat informoida parhain päin järjestelmiään, kun maailma on nyt jakaantumassa US-maailmanpoliisiroolin jälkeen [9 kahteen (ehkä kolmeen *) blokkiin.

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html

.

Uudet vallanrakentajat löytyvät lukevista älykkäistä kansalaisista, jotka ymmärtävät nähdä tekstin ”rivien väliin” - siis osaavat lukea sitä kirjoittamatonta osiota, jota trolling -periaatteisiin aina jää. 

Lukija harjaantuu katsomaan metsän puilta tai näkemään aidan seipäiltä – kauemmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi kuvaksi – tiedoksi mitä oikeammin tapahtuu ja mitä meille yritetään syöttää!

 

EKSTRA

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246923-west-trolling-vs-east-trolling-valtakamppailua-tiedon-rajamailla - [147]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 157813

 

DOC west_trolling_11122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 11122017

 

624_5644

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Ilkka Luoma

~ West – ja east trolling – nokittelua vuorosuunnin - 

...
"maanantaina, joulukuuta 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)

Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9353383 -

Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

 … josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vaikka"teille"löisi pöytään mitä todisteita tahansa,niin ettehän te usko,,ette usko russkien tiputtaneen malesialaiskonetta,ette usko russkien taistelevan itäukrainassa,,venäläiset urheilijat oli putipuhtaita sotshin kisoissa,russkit ei lainkaan trollaa,eikä varsinkaan heidän suomalaiset pikkuapurinsa,,,!

Ilkka Luoma

No, tuotko sinä nyt esille nuo todisteet, vaikka linkkinä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kuten sanoin,ei ne mene perille!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Miten menee perille, kun mitään todisteita ei ole - tuotko niitä näkyville, jos tiedät niiden olemassaolon?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Juuri näin.
Toisaalta USA on viimevuosina tuhonnut monta valtiota ja köyhä Venäjä ei ole saanut edes Ukrainaa vallattua.
Mahtaako edes tämä olla totta?

Ilkka Luoma

Näytti hoitaneen kutsuttuna Syyrian - lähemmäksi rauhantilaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luuleeko Luoma, että jos tarpeeksi monta kertaa samaa asiaa jankutat ja jauhat, se menee "vääräuskoisille" paremmin perille? Tietysti, jos on se urakkapalkka.

Ilkka Luoma

Lukemaansa ymmärtävät tietävät asian - todellisuutta on hyvä toistaa, varsinkin heille, joilla tuo ymmärrys on täällä "pakkasessa hiukan kohmeessa" ... ;)

Ilkka Luoma

Tänään esiintyi voimakkaasti läntisen/ suomalaisen pääomamedian manipulaatio (West media trolling -alalaji West trolling manipulaatiosta), joka yltyi huipussaan propagandaan, kun Sanomatalossa löylytettiin presidenttiehdokkaita - erityisesti väyrystä, joka selvisi suvereenisti "tähtitoimittajan" alla arvostelun haastattelusta - sanoisinko Paavo murskasi Timo Haapalan riekunnan ...

...
Paavo pesi hienosti ala-arvoisesti toimineen "tähtitoimittaja" IS-Timo Haapalan Sanomatalon presidenttimessuilla. Kuka katsoi kuunnellen toimittajan työskentelyn puolihysteerisine naurahduksineen, arvaa Paavon saavan heti avauksestaan paljon ääniä, sillä Suomen kansa ei pidä parjaamisesta ja aiheettomasta riekkumisesta, varsinkaan iltapäivälehtitoimittajalta. Täysi tuki Väyrysen kampanjalle! Kiintoisaa oli myös se, että tänään 35000 kansalaista valitsi presidentti Urho Kekkosen merkittävimmäksi presidentiksemme. Kekkonen loi ilmiön suomalainen puolueettomuus ja saavutti itsenäisyyden huippumme vuonna 1975. Uskon vakaasti, että Paavo on Urhon jalanjäljillä, kun uusi vuosisata on nyt näin Väyrysen presidenttikampanjalla avattu!

...
Samalla IS äänestytti 35 000 lukijaansa - Kekkonen valittiin ylivoimaisesti Suomen merkittävimmäksi presidentiksi - ja tämäkös "kekkosriekkujia" harmittaa! ;)

...

Ilkka Luoma

lauantaina, joulukuuta 10, 2016
Valheiden, perinteiden ja vastamedioiden maailma

(Sananvapauden |1 tyhjyydestä puhujat loiskivat umpirehellisyyden aalloilla, ainakin omasta mielestään, ja omasta kannastaan puolustettuna. Sanavapaus on kaksiteräinen miekka, jossa taitava sanankäyttö manipuloi salakavalasti ollen epärehellisempää vaikuttamista kuin suora propaganda (tässä HS versio), jossa lukija/ kuulija saa päättää hyväksyntänsä itse!)

Otamme esimerkin perinteellisen valtamedian tekstistä – Helsingin Sanomista, toimittaja Suvi Turtiaisen näppäimiltä:

[Allekirjoittaneen kommentti Turtiaisen juttuun]... Tämä näkökulmateksti on niin kutsuttu ”West Trolling” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998400.html -, eli läntisen median propagandasodan mielikuvitusluulovastine oletetulle todellisuudelle, liioiteltuna. Lännettynyt media loi itselle alustan, joka vaatii nyt vastinetta |2, koska todellisuus on usein aivan toinen – lukijat voivat miettiä esimerkiksi mitä merkitsee oikeudenmukaiselle uutisoinnille tapahtumien ja tilanteiden osittainen pois jättäminen. Tai joidenkin tiettyjen tapahtumien kokonaan unohtaminen – esimerkiksi Syyrian Aleppo | Irakin Mosulin uutisointi |3.

Toimittaja Turtiaisen tekstistä totuus on kuitenkin se, ettei Venäjä enää hyväksy USA – yksinhegemoniaa |4, varsinkin Yhdysvaltain aloittamia sotia kaukana omilta rajoiltaan |5. Voimme kysyä mitä tapahtuu, jos Kiinakin sanoo, ettei amerikkalaisten maailmanpoliisirooli enää toimi, koska USA edustaa maapallopopulaatiosta vain noin vajaata viittä prosenttia.
Yrittääkö lännenmies vajaalla 18 prosentin väestöpopulaatiollaan ottaa ylivallan omalla markkinataloudellaan, koettaen saada hiljalleen hajottamispolitiikalla Venäjän maailman suurimmat raaka-aine- ja energialähteet hallintaansa. Onko alkamassa idän ja lännen valtahegemonioiden kaksikamppailu?

Vasta- ja kansanmediat

Amerikkalainen yliopisto-opiskelija Mark Zuckerberg oivalsi jotain massiivista – verkottamisen saralta. Mark haluaa yhdistää ”koko maailman”, tosin Kiinassa Facebook on rajoitettu, ellei sitten kokonaan kielletty. Kiinalaiset haluavat omankaltaisen Naamakirjan. Kuitenkin Facebookilla on jo yli miljardi enemmän tai vähemmän käyttäjää – suorin tiedontuotoin – valheena, puolitotuutena ja lyhentämättömänä sekä välikädettömänä täystietona.

Nyt Yhdysvalloissa pohditaan valheen ominaisuutta kansalaisten lukuinnon kannustajana – loiko trumppismi tällä tavoin tien kohti valtaa. Onko asian todellisuus niinkään tärkeää, kun sitä harvemmin kukaan aikuisten oikeasti tietää – onko parempi sitten kuunnella tunnetta, tahtoa ja mielikuvaa, joka miellyttää – oli se tarkasteluhetkellä totta (puoliksi) tai ei. Mikä on totuuden määritelmä?

Otamme esimerkin:
[~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998737.html - ]

Facebook on tiedonkulun kehityshautomo,

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/valheiden-pe... -

.

Ilkka Luoma

" ... Asiantuntijan mukaan saksalaislehden kohu-uutisen väitteet Venäjän sotaharjoituksesta eivät pidä kutiaan.

Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”.

CNA:n ja Wilson Centerin tutkija Kofman arvioi Bildin uutisen väitteitä Venäjän asevoimiin keskittyvässä Russian Military Analysis -blogissaan. Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan myös Viron yleisradion sivuilla. Kirjoituksessaan Kofman käy läpi, miksi monet saksalaisuutisen väitteistä ovat täysin epäuskottavia sekä antaa myös lyhyen selvityksen siitä, kuinka Venäjän suurharjoitus oikeasti eteni.

– Tästä harjoituksesta voi saada tärkeitä oppitunteja, mutta kuten aina, sensaatioväitteet sotkevat asioita ja johtavat säännöllisesti siihen, että ihmiset oppivat asioita, jotka eivät ole totta, Kofman kirjoittaa.

Vaihtoehtoista historiaa

Michael Kofman kuvaa saksalaisjuttua silkaksi kuvitelmaksi ja ”vaihtoehtoiseksi historiaksi”. ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

...

Toimituksen poiminnat