Vakoilua ja paljastuksia – miksi me salaamme?

Istuva presidentti ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö huolestui harmaaksi [1, sillä Helsingin Sanomat nosti esille salaisia/ erittäin salaisia tietoja radio- yms. vakoilusta [2 – tavoitteella avata kansalaisille millaisille tahoille ollaan antamassa vielä lisää valtuuksia tutkia myös meitä – kansalaisia [3, jotka muun muassa äänestävät presidentistään, suoraan

 

Samaan aikaan presidenttiehdokas Sauli Niinistö saattoi huolestua väkevästä presidenttiehdokas Paavo Väyrysen esilleotosta [4 – vuosien takaa tapahtumista, joissa mitä ilmeisimmin myös nykyinen presidentti Niinistö on ollut mukana. Toisaalta Niinistö kertoi Puolustusvoimien tiedustelulaitokseen suunnatusta, ehkä HS-mediaankin kohdistetusta tutkinta- eli rikostutkintapyynnöstä [5.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9981164

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tiedustelukohu-keskusrikospoliisi-tutkii-myos-helsingin-sanomien-uutisointia-puolustusvoimilla-oli-vihia-asiakirjavuodosta-jo-aiemmin/6699408#gs.q5KhGR4

[3 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492284.html

[3 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492988.html

 

Kansalta salaten markka vaihdettiin euroksi ja Suomen Pankilta riistettiin itsenäisyys

[Talousasiantuntija Jorma Jaakkolan selvityksiä mahdollisesta EMU-petoksesta ~ http://jormajaakkola.fi/EMU-petos – ]

Mikäli euroon meno eli EMU-polku lainsäädäntömenettelyineen ja menettelymättömyksineen joutuisi tutkinnan alle – ehkä poliisitutkinnan, niin lisäisikö se presidentin huolestumista?

Onhan kansalla, varsinkin äänestävällä kansalla oikeus saada vihdoin tietää mitä tapahtui tuolloin, jolloin Suomen kansalta vietiin oma markka ja oma itsenäinen Suomen Pankki.

Tapahtuiko tuolloin raskas rikos, rikkomus, huolimattomuus – vai oliko se sittenkin lainmukainen ratkaisu ajaa markka euroksi silloisella tavalla – olisihan tämä nyt viimeistään tutkinnan arvoinen.

Estraadilla presidentiksi ovat kilvoittelemassa – niin osallinen ja vastustaja, mutta myöskin osallisena, tavallaan … Annetaanko nyt kansalle se, mikä kansalle kuuluu eli totuus tapahtumista!

 

Miksi me salaamme, jotta me voisimme vakoilla – niinhän se kait menee

HS paljasti jotain sellaista, jossa tunnustettiin ”vakoilulaitoksen” olleen erityisesti kiinnostunut rajanaapuristamme – Venäjästä, vaikka radio- yms. vakoilua, urkintaa tai kauniisti ilmaistuna tiedustelua voitaisiin peilata myös kaikkiin muihinkin ilmansuuntiin kuin itään.

On helppo arvata, että venäläisiä kiinnostaa suuresti mitä meidän toimesta on vakoiltu [6 ja erityisesti minne tuota vakoilutietoa on luovutettu – EU' lle, Natoon – ehkä Yhdysvaltoihin; ja nyt velvoittaako Nato-Isäntämaapöytäkirja antamassa mahdollisuuksia, jopa velvoitteita luovuttamiselle!? —

 

Tässä kohtaa palautamme historiasta vakoilulennot Neuvostoliittoon

[ ~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html – ]

Talvisodan aattona suomalaiset Blenheim-vakoilulentokoneet suorittivat silloisen Neuvostoliiton ilmatilasta vakoilukuvausta Leningradin puolustusvyöhykkeellä. Neuvostoliitto lensi myös omia vakoilulentoja meidän Suomen puolelle, lähinnä Karjalan kannakselle.

Blenheimit lensivät korkealla, niitä oli venäläislähteiden mukaan vuonna 1939 vaikea ampua alas, mutta ne havaittiin ja lennoista valitettiin Toveri Stalinille, miten valituskirje alussaan kuului …

 

Suomi luovutti vakoilukuvat 1939 Saksan kolmannelle valtakunnalle. Meillä on arvailtu olisiko Josif Stalin saanut näistä vakoilukuvaluovutuksista tiedon – nyt on olemassa puolivahvistettu tieto, että Stalin sai tiedon 15.11.1939 – nyt jokainen voi tietysti arvailla mitä merkitystä tuon vakoilukuvien luovutustiedon kulkeutumisesta Moskovan Kremliin oli Mainilan laukauksiin ja venäläisten hyökkäykseen, josta alkoi Talvisota [7.

 

Miksi me vakoilemme?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakoilu-on-vanhin-ammateistamme.html

” … Me salaamme evoluution rakentamana järjestelmänä, koska haluamme vaalia ja puolustaa reviiriämme. On parempi ettei toinen reviirinvaltaaja tiedä tai vaistoa kaikkea. Salaaminen on pintakerrokseltaan luonnollista, mutta näennäisdemokratia hypemme on tulehduttanut ymmärryksen, mitä täytyy tietää.

Järjestäytynyt yhteiskunta ei pysy kuosissa eikä raameissa, ellei valtaapitävä tiedä riittävästi niistä uhista, jotka voivat sen kaataa – tämän vuoksi  kaikilla maailman mailla on omat tiedustelupalvelut … ”

 

Miksi me salaamme?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/kuinka-luonnollista-on-asioiden.html

” … Vuosimiljoonainen eläin- ja kasvikunnan kehitys voisi antaa vastauksia salaamisen tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteen. On totta, että eläimet "salaavat" ennen saalistusta itsensä yllätyksen aikaansaamiseksi. On totta, että sorsaemo haluaa "salata" pesänsä poikueensa tulevaisuuden turvaamiseksi.

Ihminen salaa asioita joko peitelläkseen (sorsan pesä) tai saavuttaakseen yllätysvoiton (saalistus). Salaamistarpeita on myös muita: mm. epämiellyttäviä asioita ei haluta julkisuuteen; maineen menetys, vertailutietoa ei haluta yleiseen tietouteen, mikäli adjektiivillisesti vertailutieto on huono; alemmuuden tunteen peittely (olemmehan kulutusyhteiskunnassa orientoituneet naapurustovertailuun). Lisäksi salaaminen luo mysteerioita ja kysymyksiä, jotka ruokkivat ihmisen yhtä perusominaisuutta uteliaisuutta, joka on toisaalta kehitystä stimuloiva ominaisuus … ”

 

Uteliaisuus ajaa meitä vakoilupeliin

[ Uteliaisuus johtaa kykyyn ymmärtää enemmän! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html – ]

Sillä se joka tietää, osaa tehdä oikeat päätökset, tai ainakin annetaan mahdollisuus siihen. Oliko Talvisodan aatto puoleltamme oikein luotsattu – jää edelleen mietittäväksi, sillä nyt uusimpien arkistoavauksien myötä on jo esitetty, että Talvisota olisi voitu välttää.

Olisiko vakoilukuvien luovuttamottomuus ollut se ratkaiseva tekijä – emme vielä tiedä. Ehkä toivomme paljastuksia Kremlistä 4.1.2018 – päivänä, jolloin tulee 100 vuotta täyteen, kun meille Suomelle myönnettiin ensimmäinen itsenäisyystunnustus – muun muassa Stalinin allekirjoituksella.

Nythän media kertoo, että Suomen presidentinkanslia olisi saanut Venäjän presidentti Vladimir Putinilta onnittelukirjeen noin 4-5.12.2017, mutta kirjettä ei ole julkistettu. Nyt kansakunta haluaa tietää mitä tuossa kirjeessä luki, ja mitä sen liitteenä mahdollisesti oli!

 

Niin tai näin – nyt ollaan huolestuneita

Olemme huolestuneita kuka/mikä vuoti salaisia tietoja media HS' lle. Jopa presidentti puuttui aiheeseen, vaikka arvaamme hänelle, siis Saulilla olevan nyt muitakin huolenaiheita – aiheellisesti tai aiheetta, niin erityisesti siksi olisi hyvä, että Niinistö joutuessaan itse nyt EMU-kiemuroiden paisteeseen, hakisi tutkintapyyntöä, olisiko kuitenkin muinoinen EMU-operaatio lakien ja perustuslakien mukainen toimenpideprosessi!

 

Olisi Sauli Niinistöltä rehti ulostulo, jos antaisi täyden oman selonteon EMU-tapahtumista

[ … täydellinen selvitys löytyy 80 prosentin osalta täältä ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html – ]

Kansa kiittää totuuden kertojaa, kansa kiittää asian esille ottajaa, joka tuo valaistuksen tähän ”kivi kengässä” hiertäneeseen tapahtumaan, jo siksikin, että johtavat talousprofessorimme pitävät euroon menoa vakavana virheenä – muun muassa professori Sixten Korkman ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102220545902_uu.shtml

 

PROLOGI

Onko meillä varaa tehdä sellaisia ulko- ja turvallisuuspoliittisia virheitä, mitä tehtiin kohtalon vuonna 1939 – aiheesta lisää:

Antti HietalahtiTalvisodan salainen strategia [Link]– Otava 2016.

~ https://otava.fi/kirjat/9789511306122/#.WjZ5tkpl9PY – …

 

Viitenumerot tekstistä:

[4 ~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247768-sauli-niiniston-on-vastattava-sanoistaan-ja-teoistaan

[5 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492823.html

[6 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9981387

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-paatos.html

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 158326

 

DOC vakoilu_17122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 17122017

 

851_8189

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu