Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vakoilua ja paljastuksia - miksi me salaamme?

 • Uusi uljas vakoilun maailma - me olemme kaikki seurannan kohteena. Suljetko puhelimesi ja otatko akun pois? ¤
  Uusi uljas vakoilun maailma - me olemme kaikki seurannan kohteena. Suljetko puhelimesi ja otatko akun pois? ¤
 • Vakoileeko kännykkäsi Sinua? Muistitko siinä olevan off -kytkin ...
  Vakoileeko kännykkäsi Sinua? Muistitko siinä olevan off -kytkin ...
 • Miten Blenheim liittyy vuosiin 1939 ja 2017 ja miten Pelti-Heikki liittyy EMU-paljastuksiin? ¤¤
  Miten Blenheim liittyy vuosiin 1939 ja 2017 ja miten Pelti-Heikki liittyy EMU-paljastuksiin? ¤¤
 • Lämmitetäänkö tällä Niinistön presidenttikampanjaa, vai kävisikö jopa omaan nilkkaan?
  Lämmitetäänkö tällä Niinistön presidenttikampanjaa, vai kävisikö jopa omaan nilkkaan?

Istuva presidentti ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö huolestui harmaaksi [1, sillä Helsingin Sanomat nosti esille salaisia/ erittäin salaisia tietoja radio- yms. vakoilusta [2 – tavoitteella avata kansalaisille millaisille tahoille ollaan antamassa vielä lisää valtuuksia tutkia myös meitä – kansalaisia [3, jotka muun muassa äänestävät presidentistään, suoraan ---

 

Samaan aikaan presidenttiehdokas Sauli Niinistö saattoi huolestua väkevästä presidenttiehdokas Paavo Väyrysen esilleotosta [4 – vuosien takaa tapahtumista, joissa mitä ilmeisimmin myös nykyinen presidentti Niinistö on ollut mukana. Toisaalta Niinistö kertoi Puolustusvoimien tiedustelulaitokseen suunnatusta, ehkä HS-mediaankin kohdistetusta tutkinta- eli rikostutkintapyynnöstä [5.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9981164 -

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tiedustelukohu-keskusrikospoliisi-tutkii-myos-helsingin-sanomien-uutisointia-puolustusvoimilla-oli-vihia-asiakirjavuodosta-jo-aiemmin/6699408#gs.q5KhGR4 -

[3 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492284.html -

[3 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492988.html -

 

Kansalta salaten markka vaihdettiin euroksi ja Suomen Pankilta riistettiin itsenäisyys

[Talousasiantuntija Jorma Jaakkolan selvityksiä mahdollisesta EMU-petoksesta ~ http://jormajaakkola.fi/EMU-petos - ]

Mikäli euroon meno eli EMU-polku lainsäädäntömenettelyineen ja menettelymättömyksineen joutuisi tutkinnan alle – ehkä poliisitutkinnan, niin lisäisikö se presidentin huolestumista?

Onhan kansalla, varsinkin äänestävällä kansalla oikeus saada vihdoin tietää mitä tapahtui tuolloin, jolloin Suomen kansalta vietiin oma markka ja oma itsenäinen Suomen Pankki.

Tapahtuiko tuolloin raskas rikos, rikkomus, huolimattomuus – vai oliko se sittenkin lainmukainen ratkaisu ajaa markka euroksi silloisella tavalla – olisihan tämä nyt viimeistään tutkinnan arvoinen.

Estraadilla presidentiksi ovat kilvoittelemassa – niin osallinen ja vastustaja, mutta myöskin osallisena, tavallaan … Annetaanko nyt kansalle se, mikä kansalle kuuluu eli totuus tapahtumista!

 

...

Miksi me salaamme, jotta me voisimme vakoilla – niinhän se kait menee

HS paljasti jotain sellaista, jossa tunnustettiin ”vakoilulaitoksen” olleen erityisesti kiinnostunut rajanaapuristamme – Venäjästä, vaikka radio- yms. vakoilua, urkintaa tai kauniisti ilmaistuna tiedustelua voitaisiin peilata myös kaikkiin muihinkin ilmansuuntiin kuin itään.

On helppo arvata, että venäläisiä kiinnostaa suuresti mitä meidän toimesta on vakoiltu [6 ja erityisesti minne tuota vakoilutietoa on luovutettu – EU' lle, Natoon – ehkä Yhdysvaltoihin; ja nyt velvoittaako Nato-Isäntämaapöytäkirja antamassa mahdollisuuksia, jopa velvoitteita luovuttamiselle!? ---

 

Tässä kohtaa palautamme historiasta vakoilulennot Neuvostoliittoon

[ ~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html - ]

Talvisodan aattona suomalaiset Blenheim-vakoilulentokoneet suorittivat silloisen Neuvostoliiton ilmatilasta vakoilukuvausta Leningradin puolustusvyöhykkeellä. Neuvostoliitto lensi myös omia vakoilulentoja meidän Suomen puolelle, lähinnä Karjalan kannakselle.

Blenheimit lensivät korkealla, niitä oli venäläislähteiden mukaan vuonna 1939 vaikea ampua alas, mutta ne havaittiin ja lennoista valitettiin Toveri Stalinille, miten valituskirje alussaan kuului …

 

Suomi luovutti vakoilukuvat 1939 Saksan kolmannelle valtakunnalle. Meillä on arvailtu olisiko Josif Stalin saanut näistä vakoilukuvaluovutuksista tiedon – nyt on olemassa puolivahvistettu tieto, että Stalin sai tiedon 15.11.1939 – nyt jokainen voi tietysti arvailla mitä merkitystä tuon vakoilukuvien luovutustiedon kulkeutumisesta Moskovan Kremliin oli Mainilan laukauksiin ja venäläisten hyökkäykseen, josta alkoi Talvisota [7.

 

...

Miksi me vakoilemme?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakoilu-on-vanhin-ammateistamme.html -

” … Me salaamme evoluution rakentamana järjestelmänä, koska haluamme vaalia ja puolustaa reviiriämme. On parempi ettei toinen reviirinvaltaaja tiedä tai vaistoa kaikkea. Salaaminen on pintakerrokseltaan luonnollista, mutta näennäisdemokratia hypemme on tulehduttanut ymmärryksen, mitä täytyy tietää.

Järjestäytynyt yhteiskunta ei pysy kuosissa eikä raameissa, ellei valtaapitävä tiedä riittävästi niistä uhista, jotka voivat sen kaataa – tämän vuoksi  kaikilla maailman mailla on omat tiedustelupalvelut … ”

 

Miksi me salaamme?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/kuinka-luonnollista-on-asioiden.html -

” … Vuosimiljoonainen eläin- ja kasvikunnan kehitys voisi antaa vastauksia salaamisen tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteen. On totta, että eläimet "salaavat" ennen saalistusta itsensä yllätyksen aikaansaamiseksi. On totta, että sorsaemo haluaa "salata" pesänsä poikueensa tulevaisuuden turvaamiseksi.

Ihminen salaa asioita joko peitelläkseen (sorsan pesä) tai saavuttaakseen yllätysvoiton (saalistus). Salaamistarpeita on myös muita: mm. epämiellyttäviä asioita ei haluta julkisuuteen; maineen menetys, vertailutietoa ei haluta yleiseen tietouteen, mikäli adjektiivillisesti vertailutieto on huono; alemmuuden tunteen peittely (olemmehan kulutusyhteiskunnassa orientoituneet naapurustovertailuun). Lisäksi salaaminen luo mysteerioita ja kysymyksiä, jotka ruokkivat ihmisen yhtä perusominaisuutta uteliaisuutta, joka on toisaalta kehitystä stimuloiva ominaisuus … ”

 

...

Uteliaisuus ajaa meitä vakoilupeliin

[ Uteliaisuus johtaa kykyyn ymmärtää enemmän! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html - ]

Sillä se joka tietää, osaa tehdä oikeat päätökset, tai ainakin annetaan mahdollisuus siihen. Oliko Talvisodan aatto puoleltamme oikein luotsattu – jää edelleen mietittäväksi, sillä nyt uusimpien arkistoavauksien myötä on jo esitetty, että Talvisota olisi voitu välttää.

Olisiko vakoilukuvien luovuttamottomuus ollut se ratkaiseva tekijä - emme vielä tiedä. Ehkä toivomme paljastuksia Kremlistä 4.1.2018 – päivänä, jolloin tulee 100 vuotta täyteen, kun meille Suomelle myönnettiin ensimmäinen itsenäisyystunnustus – muun muassa Stalinin allekirjoituksella.

Nythän media kertoo, että Suomen presidentinkanslia olisi saanut Venäjän presidentti Vladimir Putinilta onnittelukirjeen noin 4-5.12.2017, mutta kirjettä ei ole julkistettu. Nyt kansakunta haluaa tietää mitä tuossa kirjeessä luki, ja mitä sen liitteenä mahdollisesti oli!

 

Niin tai näin – nyt ollaan huolestuneita

Olemme huolestuneita kuka/mikä vuoti salaisia tietoja media HS' lle. Jopa presidentti puuttui aiheeseen, vaikka arvaamme hänelle, siis Saulilla olevan nyt muitakin huolenaiheita – aiheellisesti tai aiheetta, niin erityisesti siksi olisi hyvä, että Niinistö joutuessaan itse nyt EMU-kiemuroiden paisteeseen, hakisi tutkintapyyntöä, olisiko kuitenkin muinoinen EMU-operaatio lakien ja perustuslakien mukainen toimenpideprosessi!

 

Olisi Sauli Niinistöltä rehti ulostulo, jos antaisi täyden oman selonteon EMU-tapahtumista

[ … täydellinen selvitys löytyy 80 prosentin osalta täältä ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html - ]

Kansa kiittää totuuden kertojaa, kansa kiittää asian esille ottajaa, joka tuo valaistuksen tähän ”kivi kengässä” hiertäneeseen tapahtumaan, jo siksikin, että johtavat talousprofessorimme pitävät euroon menoa vakavana virheenä – muun muassa professori Sixten Korkman ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102220545902_uu.shtml -

 

PROLOGI

Onko meillä varaa tehdä sellaisia ulko- ja turvallisuuspoliittisia virheitä, mitä tehtiin kohtalon vuonna 1939 – aiheesta lisää:

Antti HietalahtiTalvisodan salainen strategia [Link]– Otava 2016.

~ https://otava.fi/kirjat/9789511306122/#.WjZ5tkpl9PY - …

 

...

Viitenumerot tekstistä:

[4 ~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247768-sauli-niiniston-on-vastattava-sanoistaan-ja-teoistaan -

[5 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492823.html -

[6 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9981387 -

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-paatos.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 158326

 

DOC vakoilu_17122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 17122017

 

851_8189

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Mitä putinin kirjeessä luki ?
-jospa siinä luki,että venäjän tulee saada suomi taas helmaansa,ja että nykyiset kremlin ystävät tulee rahdata siperiaan isänmaan pettureina,,koska ovat suomen pettäneet,niin pettävät myös putinin !

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Blenheim - vakoilulennot:

"
Rauhan ajan vakoilulentokuvat luovutettiin saksalaisten käyttöön

Armas Eskola: Lentäminen oli välttämätöntä
Julkaisija Karisto 1969

Sotilasilmailumme vaiheita -20 -luvulta sotien jälkeiseen aikaan.
Tekijä: Juhana Lepoluoto

Julkaistu alun perin Keskisuomalainen-lehdessä 3.5.2002

Armas Eskolan vuonna 1939 ohjaamien kuvausretkien yksityiskohdat kerrotaan vasta nyt

Avoimeksi jää vieläkin suuri kysymys: tiedettiinkö Neuvostoliitossa tiedusteluyhteistyöstä?

Vapun aattona 1939, rauhan vielä vallitessa Euroopassa, Immolan lentotukikohdasta nousi kapteeni Armas Eskolan ohjaama kaksimoottorinen Bristol Blenheim -kone suorittamaan salaista tehtävää Neuvostoliiton ilmatilassa. Lentolaite oli samaa "lyhytnokkaista" tyyppiä, jollaisia Eskola oli kuskannut Englannin Filtonista Suomeen vuodesta 1936 lähtien. Eskolan yksityiskohtainen kertomus noista rauhan ajan tiedustelulennoista on julkaistu vasta nyt, Kavo Laurilan kokoamassa ja osin kirjoittamassa teoksessa Jatkosodan kaukopartiolennot (Koala Kustannus 2002).

"Ensimmäinen lento suoritettiin todennäköisesti saksalaisten pyynnöstä", Eskola arveli.

Hänen mukaansa yleisesikunnan käytössä oli myös saksalaisia asiantuntijoita, jotka opettivat suomalaisille stereokuvien tulkintaa. Palkkioksi suomalaiset näyttävät saaneen erilaisia tiedustelulaitteita, joihin kuului myös erinomaisia ilmakuvakameroita. Aiemmin käytössä olleet brittiläiset Eagle-kamerat olivat osoittautuneet varsinkin korkealla lennettäessä epävarmoiksi vempaimiksi.

Talvisodan puhjettua monet sotilaat kuulivat rauhan ajan kuvauslennoista. Salaisuus nousi esille myös vajaat kolme vuotta sitten, kun sodanaikaista lentotiedustelua esitelleen näyttelyn koonnut eversti evp. Jyri Paulaharju kertoi siitä.

Yhteistyö saksalaisten kanssa on kuitenkin pysynyt pimennossa näihin päiviin saakka. ... "

~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedus... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllähän me nöyriä olemme Venäjän uhan alla aina olleet. Vuonna 1939 venäläiset lentelivät ja kuvasivat koko Suomen sadoilla lennoilla. Oli ehdoton kielto, niitä ei saanut ampua koska siitä Stalin olisi saanut hyvän syyn aloittaa sota.

Ilkan mainitsemat Blenheim-lennot olivat Suomen vastaus. Olen siitä ylpeä että Suomi uskalsi sen tehdä. Miksikähän venäläiset eivät ampuneet sitä konetta alas. Se kuvien näyttäminen Hitlerin porukalle oli typerä juttu. Emmehän me tienneet että Hitler ja Stalin olivat liittolaisia, olivat sopineet yhdessä naapureiden valloituksista. Meikäläiset ovat näissä asioissa melkoisia tunareita.

Olisiko kuvien näyttäminen ollut todellinen talvisodan syy? Naapurikylässä Rajakonnussa rajan takana hyökkäysvalmistelut aloitettiin jo kesällä 1939.

Ilkka Luoma

Lensivät liian korkealla.

Tämän myötä Leningradin alueen ilmapuolustuksesta vastannut komissaari lähetti valituskirjeen Stalinille, johon Stalin oli vastannut - nuo kaksi dokumenttia ovat jo Suomessa, tuo valituskirje julkistetaan lähipäivinä ;)

Ilkka Luoma

... Valmistaudummeko valvontayhteiskuntaan?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9981488 -

"Vuoto voi johtaa salassapitoa koskevan lainsäädännön muutoksiin
Uutta tiedustelulakia valmistelevan työryhmän puheenjohtajan Tapani Töllin mukaan salassapitoon liittyvää lainsäädäntö on hyvä käydä läpi Helsingin Sanomille vuodetuista asiakirjoista tehdyn tutkintapynnön vuoksi.

Talous17.12.2017 klo 16:35päivitetty 17.12.2017 klo 16:35 ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuskinpa meille tulee sellaista valvontaa että kuka tahansa voi ilmiantaa naapurinsa ja tämä joutuu Siperiaan.

Uskon vakaasti että minun ja muiden isänmaallisten touhuista ei seuraa mitään, ehkä kunniamerkki. Mutta mitenkähän on putinistien ja muiden Venäjän ystävien laita? En usko että heitäkään pannan heti leireille, mutta sitten kun Venäjä on hyökännyt niin heidät tietysti otetaan turvasäilöön.

Se koira älähtää...

Ilkka Luoma

Niin --- älähtää!

Lainaus: "Korkeimman hallinto-oikeuden Suomen valtion puolustusvoimain vakoilu- ja tiedustelu virastoa, Viestikoelaitosta, koskevasta ratkaisusta (14.3. 2007 dnro 2478/2/05; sivu 5; 4. kappale) käy ilmi Pääesikunnan ilmoittaneen oikeudelle ettei Viestikoelaitoksen toiminnasta vuosilta 1960-2001 ole olemassa lainkaan dokumentaatioita.

Yleisradio (Ainola) ei pitänyt Pääesikunnan ilmoitusta uskottavana, korkein hallinto-oikeus piti - jopa laillisena viranomaistoimintana!!!

Suomen valtion vakoilu- ja tiedustelutoimintaa johdettiin ja dollarirahoitettiin laitotmasti vuosikymmenet Malagan Churrianasta, niin sotien aikaista kuin jälkeistäkin, tiedustelueverstiemme Hallamaa ja Paasonen toimittamaa, Suomen valtion tiedosteluaineistoa, on edelleen säilytettävänä Chartamassa varuskunnan varastossa. Churrianasta on Chartamaan vain 9 kilometrin matka.

Suomen valtion vakoiluun perehtyneen senioritoimittajan, Jukka Rislakin mukaan, Andalusian Churrianastahan rahoitettiin aikoinaan Suomen valtion seismisten tutkimusasemien perustamisia ja mm. Helsingin yliopisto sai rahalahjoituksia seismisiin tutkimuksiinsa Andalusiasta!

Nämä rahat eivät siis tulleet Suomen valtion budjetista vaan Yhdysvalloista!

Tässä on perusteltua syy sille, miksi armeijan ilmoitti korkeimmalle hallinto-oikeudelle vuonna 2007 ettei armeijan yksin hallinnoiman ja valvoman Viestikoelaitoksen toiminnasta vuosilta 1960-2001 ole lainkaan Suomessa asiakirjoja, toimintakertomuksia yms. dokumentaatiota!
No, Malagassa on.

Kun armeijan tiedustelutoiminta oli laitonta ja laittomasti Yhdysvalloista rahoitettua, niin kuka hullu dokumentoi Suomessa omia virka- ja maanpetosrikoksiaan!

Kesäkuussa 2013 STT:n toimittaja kysyi Viestintävirastolta, Tietosuojavaltuutetulta, Oikeusasiamieheltä ja Oikeuskanslerilta, kuuluuko puolustusvoimain Viestikoelaitos heidän valvottaviin ja raportoiko virasto virkatoimistaan heille.

Vastaus oli kielteinen kaikilta laillisuusvalvojiltamme.

Kun laillisuusvalvontaviranomaistemme valvontavelvollisuudet kattavat Suomessa lakien mukaan kaikenlaisen viranomaistoiminnan, myös armeijan Viestikoelaitoksen valvonnan ja seurannan, niin tilanne on ollut armeijan Viestikoelaitoksen osalta laiton jo reilut 65 vuotta: viraston tarkoituksesta, tavoitteista, rahoituksesta tai valvonnasta ei ole edes lakia.

Miksi laillisuusvalvojat nukkuvat?

Toimittaja Olli Ainola kirjoittaa Iltalehdessä Viestikoelaitoksesta 17.12.:

"Oikeutta jakaessaan tuomarit kävivät KHO:n presidentin Pekka Hallbergin johdolla pääesikunnassa lukemassa kiistan kohteena olleet Viestikoelaitoksen toimintakertomukset.

Luku-urakan jälkeen tuomarit siirtyivät Vartiotupaan, Kaartinkorttelin edustustilaan. Siellä he rentoutuivat kenraaleiden kanssa hyvän ruuan ja juoman parissa. Tämmöinen oli mahdollista kymmenen vuotta sitten, mutta ehkäpä ei enää tänä päivänä."

Oikeudellisessa katsonnassahan korkeimman hallinto-oikeuden Viestikoelaitosta koskeva 14.3.2007 ratkaisu, kun KHO:n tuomarit suostuivat vastoin virkavelvollisuuksiaan vastaanottamaan toisen osapuolen, armeijan, lahjuksia ja voiteltua, on laiton ja oikeustoimikelvoton" -Martti Pelho Iltalehden keskusteluista

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mielenkiintoista voisi olla myös jos joku selvittäisi L.Sutelan ja E.Kannisen vakoilut USAn hyväksi sekä niiden vaikutukset sotien jälkeen aina 1970-luvulle asti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Suomi luovutti vakoilukuvat 1939 Saksan kolmannelle valtakunnalle. Meillä on arvailtu olisiko Josif Stalin saanut näistä vakoilukuvaluovutuksista tiedon – nyt on olemassa puolivahvistettu tieto, että Stalin sai tiedon 15.11.1939 – nyt jokainen voi tietysti arvailla mitä merkitystä tuon vakoilukuvien luovutustiedon kulkeutumisesta Moskovan Kremliin oli Mainilan laukauksiin ja venäläisten hyökkäykseen, josta alkoi Talvisota"

Ilkka on pitkään arvaillut että olisiko Stalin näiden valokuvien takia aloittanut talvisodan. Minä voin vapauttaa Ilkan tästä epäilyksestä. Koko syksyn majaili Itä-Karjalan metsissä kymmeniä divisioonia puna-armeijalaisia valmiina vapauttamaan Suomi-neito riistäjän kynsistä.

Parissa vikossa ei olisi saatu satojatuhansia miehiä Karjalan metsiin 15.11.1939-31.11.1939)

Ilkka Luoma

Puna-armeija oli valmiina luomassa uhkaa ja intoa käydä maanvaihtoneuvotteluja - uhkaaminen on vanha suurvaltapoliittinen "ase" - ulkopolitiikan keinovalikoimassa ...

Tässäkin Antti Hietalahden kirja on tehokas väline ymmärtää uusimpien arkistojen myötä mitä todellisuudessa tapahtui ... :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mutta mutta, emmehän me olisi osanneet pelätä jos emme olisi saaneet jostain tietoa Karjalan metsissä piileskelevistä puna-armeijan divisioonista.

Kutsuiko Stalin suomalaisia lehtimiehiä kuvaamaan puna-aremijan sotilasvoimaa? Eikö venäläiset kaikin tavoin koittaneet salata sitä.

Maanvaihdon nopeuttamiseksi olisi Stalinin pitänyt tehdä näytösluonteinen hyökkäys, esimerkiksi pommittaa Viipuri maan tasalle. Vasta sitten olisi tullut meikäläisiin intoa luovuttaa maata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Huonosti salasivat ja MR-sopimuksen jälkeen kertoivat avoimesti saksalaisille, jotka taas selvittivät asiaa suomalaisille!

...
Nyt kysymyksen alla on Mainilan laukausten jälkeiset neljä tyhjäkäyntipäivää - mitä venäläiset odottivat saksalaisten kanssa!?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Koko syksyn raikui Karjalan metsissä tämä puna-armeijan hitti:

https://www.youtube.com/watch?v=XB2A0jgldSM

Tämä levy valmistui jo kesällä 1939!

Miksi Putin vielä pitää Stalinin ryöstösaalista eikä palauta?
Suomen lain mukaan Putin on rikollinen: "ryhtynyt varastettuun omaisuuteen"

Ilkka Luoma

Oletko kuullut Pariisin rauhansopimuksesta ja siitä, että US ja Englanti hyväksyivät sen ja siihen liittyvät aluemenetykset Suomen osalta.

Ilkka Luoma

Nyt mennään todelliseen asiaan ja topicciin:

Liittyen vakoiluun, meneillään oleviin presidenttivaaleihin ja esille tulleisiin paljastuksiin ---

...
... Copy... "Punaleimapornoa". -Mtv
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-n... -

.
"MTV:n rikostoimittaja kiteyttää Helsingin Sanomien kohujutun ongelman ytimen: "Punaleimapornoa"
KOTIMAA JULKAISTU 17.12.2017 22:39 ... " -Mtv

.
... HS teki isänmaallisen teon tältä osin.

.
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492284.html -

.
Yleensä Venäjä kohteena, ja aikanaan US rahoittajana, erityisesti kylmän sodan aikana. Hyvin loogista. Mccarthyismi jatkui yllättävän pitkään!

.
~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2017121822006... -

" ... Salaisten sotilastiedustelutietojen jatko-osaa ei löytynyt Helsingin Sanomien sunnuntain lehdestä, toisin kuin luvattiin. Vuotoon on reagoitu voimakkaasti maan ylintä johtoa myöten. Tasavallan presidentin kanslian kautta tuotiin julki presidentti Sauli Niinistön lausunto, jonka mukaan sisällön paljastuminen ”on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita.”

KRP:n tutkinta ei koske vain asiakirjojen luovuttamista, vaan tutkinnan rikosnimike on myös turvallisuussalaisuuden paljastaminen - ovatko HS:n toimittajat syyllistyneet rikokseen julkistaessaan vuodettuja tietoja ... "

...
On huomattavaa, että on meneillään presidentinvaalit ja nyt käsitellään lakialoitetta, joka tuo mahdollisuuden massiiviseen kansalaisurkintaan!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

"... HS teki isänmaallisen teon tältä osin."

Tokikin vanhaa sanontaa lainaten: isänmaan asialla. Ja etenkin sen kansalaisten.

Mutta miksi HS nyt yht'äkkiä ryhtyi sananvapauden sankariksi? Onko kyseessä aito linjan muutos vai skuupin haku hieman uhriutuen marttyyriksi viranomaisten kynsissä.

Vai onko tämä koko jupakka savuverho jollekin muulle? Mille? S.Niinistö jo ehtikin mainostamaan vakoilulakihankkeen kiireellisyyttä "tässä tilanteessa".

Ilkka Luoma

Terävä huomio!

Tosiaan nythän on menossa presidentinvaalit 2018, ja tähän lööppiin pamahti ehdokas Niinistö tiukasti kiinni, mutta miksi? Ehkä Niinistö pelkää, että jotain sellaista on nyt Hesarilla, joka vahingoittaa hänen mahdollisuuksiaan jatkokaudelle tai sitten HS haluaa tämän myötä tukea Niinistöä ... aika näyttää, mutta jo tuo pieni paljastus, että oikeastaan vain Venäjää on urkittu ja vakoiltu - paljastaa paljon!

...
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247596-... -

"Sauli Niinistö voi olla vastakkainasettelija! -tämä jos mikä taas vie paljon ääniä Salelta ... muistamme, että nyt on päällä paljastukset EMU-kytkennästä - selvitykset Nato-isäntämaa pöytäkirjasta ... voidaan oikeasti sanoa, että lanka palaa, mutta kenen eduksi?!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niinpä, Niinistö on toisaalta esiintynyt tiukkana ylipäällikkönä julkisuuteen päästämissään kommenteissa ja toisaalta mainostanut vakoilulakipakettia. Ensin mainittu ei näyttäne pahalta näinä kampanja-aikoina kuin jo muutenkin menetettyjen äänestäjien silmissä.

Oma lukunsa on, miten tämä jupakka ohjaa vaalikampanjassa käytävää keskustelua ja sen puheenaiheita, pyydettynä ja tarkoituksella tai tarkoittamatta ja pyytämättä. Kuten Luoma tuossa 41:ssä kommentissa viittaakin "sipuli"sopulilaumoihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Tunnustan - "sipuli" syntyi automaattisella tekstinsyötöllä - huomasin sen, mutta oli niin hauska, etten korjannut tarkoitettuun "sopuli" -sanaan ;)

...
Sipuli laittaa vedet silmiin - ja tässä jokainen lukija saa päättää tuleeko vedet silmiin surusta vai ilosta, ellei peräti vahingonilosta ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Sipulisopuli tai sopulisipuli lienee myös monikerroksinen. Aina kun on kuorinut yhden kerroksen, löytyy aina uusi. Ihan niinkuin sopulien jutuissakin. On sananvapauden ja journalismin kerros, tarkoitushakuinen vaikuttamisen kerros, henkilökohtaisen skuupin haun kerros, urasuunnitelmakerros, esimiehen antaman tehtävän kerros, julkaisijan aatemaailman kerros j.n.e.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Vakoilu-, salaamis- ja vuotodraama oli Yle TV1' llä - mukana edustaja pvk pj. Ilkka Kanerva ja ainakin HS-pt. Kaius Niemi - vahingossakaan ei keskusteltu mahdollisuudesta, että Puolustusvoimien "vakoilulaitos" olisi luovuttanut urkkimiaan tietoja ulkoisille toimijoille - esimerkiksi Natolle tai USA' lle ...

...
!!

Ilkka Luoma

... Näin saatiin mediakohu pois kiusalliseksi muodostuneista epäilyistä, että istuva presidentti Sauli Niinistö on yksi jonkinasteinen osapuoli presidenttiehdokas Paavo Väyrysen esille nostamissa EMU- ja Nato-isäntämaa ongelma- jopa rikosepäilyasioissa! Nyt media sipulilaumana käänsi katseen mahdollisista valtiopetosjutuista toisaalle. Kyseessä taitava vaaleihin vaikuttamisprosessi.

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005494399.html -

.

Ilkka Luoma

... Vakoiluvuotomme West trolling uutisointia Yhdysvalloista. Ei niinkään outoa itse vakoilu- ja tiedustelulaitoksille, mutta yllätys itse Suomen kansalle, jolle voi olla yllätys, että vakoillaan vain tai pääsääntöisesti itään Venäjälle. Kansa voi reagoida täältä idän ja lännen vedenjakajalta siihen, miten yksipuolista vakoilutoiminta todellisuudessa on. Luottamus Venäjän suunnalta voi näin myös tapahtua. Lopulta armeijamme ylipäällikölle tämä on vähintään nolo ja kiusallinen juttu ...

~ https://yle.fi/uutiset/3-9983427 -

... "Amerikkalaisasiantuntija Ylelle: "Tiedusteluyhteistyö jatkuu, koska sen on jatkuttava"

Tutkijan mielestä suurin riski on se, että vuodon myötä Venäjä pääsee tehtailemaan vääristeltyjä juttuja suomalaisesta sotilastiedustelusta. ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

¤¤

Blenheim perustui vakoiluun 1939 - ilmasta, nyt paljastui, että sotilastiedustelulaitos vakoilee/vakoili oikeastaan vain Venäjää - Blenheimithän lensivät Neuvostoliiton yllä - siis nykyisen Venäjän --- entä EMU? EMU todellisuus lainsäädäntökaarena - väärin tai oikein - tupsahti pintaan paljastuksena kuten nyt HS-juttukin. Kaikella on tässä yhteytensä toisiinsa!

...
Lopulta kansakuntamme on huolissaan, ettei nyt tehdä samoja virheitä ulkopolitiikan hoidossa kuten tehtiin "erkkoismina" alkaen jo 1938 (Jartsev) - kansalaiset ovat historiansa lukeneet ja tietävät sukulaisistaan ja veteraaneista, että 1939 ulkopolitiikan hoito maksoi paljon verta, liian paljon - voimme todeta, että "ne ovat aina eri miehet, jotka ruumiita pesevät, ja ne, jotka niitä tekevät!"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä ja muu luomakunta olemme ylpeitä siitä että Suomi uskalsi lähettää lentokoneen valokuvaamaan Leningradia ennen talvisotaa. Ja jopa näytimme kuvia Stalinin ystävälle Hitlerille.

Koko vuoden 1939 sadat punatähdet lentelivät vapaasti Suomen ilmatilassa, niitä ei saanut edes ampua ettei Stalin suuttuisi.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Mennäänpä asiaytimiin ja alustukseen ---

Mediaan oli laajasti levinnyt presidenttiehdokas Paavo Väyrysen EMU- ja Nato-isäntämaa paljastukset, ne olivat molemmat kiusallisia presidenttiehdokas Sauli Niinistölle. Oliko tämä HS-julkistus tarkoituksella säästetty tämän tyyppiseen istuvalle presidentille hankalaan kohtaan. Nythän saatiin lööppi siten, että Väyrysen irtiotot saatiin pois mediasta ja peitettyä tällä HS-lööpityksellä!

...
~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200612225... -

" Näkökulma: Paljastiko ”Hesari-gate” yksittäisiä tietovuotoja vai peräti vieraan vallan suomalaisen operatiivin? ... " -Iltalehti ots.

...
... Myrskyä kiihdytetään vesilasiin. Kenen eduksi, kenen haitaksi? Olisiko kansakunnan edun nimissä hyödyllisempää järjestää poliisitutkinta meille kohtalokkaasta EMU-kytkennästä, kun kansalta vietiin kaksi oleellista itsenäisyyden merkkiä - markka ja Suomen Pankki, joista oli säädetty perustuslaissa. Venäläiset hymyilevät, he tiesivät tuon signaalivakoilun jo kauan sitten.

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-po... -

" HS: Poliisi teki kotietsinnän kohujutun kirjoittajan asuntoon – toimittaja tuhosi kovalevynsä vasaralla ... " -Mtv

.

.
.

Ilkka Luoma

... Myrskyä vesilasiin kiihdytetään. Kannustaisin Helsingin Sanomia julkistamaan sen toisenkin osan ajatuksella missä törmäävät media- ja sananvapaus, lähdesuoja kuin isänmaan turvallisuusnäkökohdat - todellisina tai keppihevosina!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9982221 -

" KRP kotietsinnästä: Helsingin Sanomien toimittajan epäillään pyrkineen tuhoamaan todistusaineistoa
Keskusrikospoliisi kertoo tehneensä sunnuntai-iltana kiireellisen kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan asuntoon ... " -Yle

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Onhan se hyvä että tietää vakoilutaitoa ylläpidetään, olihan Suomi menestyksellinen historiassa radiovakoilussa.

Ilkka Luoma

Totta. Nyt tosin on kysymys paljolti siitä keille noita tietoja annetaan, varsinkin jos niitä luovutetaan ulkovalloille.

Vuonna 1939 suomalaiset vakoilivat Neuvostoliiton Leningradin puolustuspiiriä ilmasta ja luovutivat noita vakoilukuvia Saksan kolmennelle valtakunnalle.

Nyt jos HS' lla on tieto, että nykyajan vakoilutietoja on luovutettu esimerkiksi Nato/USA' lle - on tilanne todella vakava!

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Europpa ei ole sotaisa ja USA sotii vain itselleen vaarattomasti kehitysmaita vastaan.
Tämän tietää Venäjäkin.
Putinin vallasta pudottamiseen jota länsi haluaa tuskin vakoilutiedoillamme on merkitystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

... Erityisen kiintoisa artikkeli ja mikä ajoitus, mutta mikä ajoitus ja mihin sekä mistä ajoitus. FSB täytti 100 vuotta ja Suomessa oman vakoilutoiminnan vakoiluvuoto. Kuka ja ketkä lopulta tietävätkään ja mitä?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9985418 -

" ... Bortnikov muistuttaa laajassa haastattelussa Suomen tehneen tiedusteluyhteistyötä Saksan kanssa ennen Saksan suurhyökkäystä Neuvostoliittoon ... "*

.
Vaikuttaa tämä* osio Suomesta tilatulta lauseelta tai sitten vihje jostain kaukaa - vuodelta 1939 - Blenheim - vakoilulennot!
.

Ilkka Luoma

... Ongelma muodostuu siinä kohdin, jos julki tulee tieto, että ko. vakoilutietoja on luovutettu eteenpäin, esimerkiksi Nato/ USA: lle

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005494621.html -

"Presidentti Sauli Niinistö HS:lle: En usko, että vuoto vaikuttaa Suomen Venäjä-suhteisiin mitenkään – ”Siellä saattaa olla vähän vahingonilon sekaisia tunteita medioissa”

Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina jutun Puolustusvoimien viestikoekeskuksen toiminnasta. Presidentti Niinistön mielestä tapahtuma ei ole kansainvälisesti ainutkertainen ... " -HS

...
Herää vääjäämättä ajatus, että tämä oli vaalibuffi Niinistölle, kuten Yle TV1 tänään Ilkka Kanerva totesi, että sattuipa ajoitukseltaan kiintoisaan kohtaan ;)

.

.

Ilkka Luoma

... Näin saatiin mediakohu pois kiusalliseksi muodostuneista epäilyistä, että istuva presidentti Sauli Niinistö on yksi jonkinasteinen osapuoli presidenttiehdokas Paavo Väyrysen esille nostamissa EMU- ja Nato-isäntämaa ongelma- jopa rikosepäilyasioissa! Nyt media sipulilaumana käänsi katseen mahdollisista valtiopetosjutuista toisaalle. Kyseessä taitava vaaleihin vaikuttamisprosessi.

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005494399.html -

" Keskusrikospoliisi perustelee kotietsintää HS:n toimittajan kotiin: Kyse mahdollisten todisteiden turvaamisesta

Poliisi tutkii tapausta epäillyn turvallisuussalaisuuden paljastamisen lisäksi virkasalaisuuden rikkomisena ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Sauli Niinistö:

"Niinistö ei usko, että vuoto vaikuttaa Suomen Venäjän-suhteisiin" -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005494621.html -

.

Ilkka Luoma

Mediaan oli laajasti levinnyt presidenttiehdokas Paavo Väyrysen EMU- ja Nato-isäntämaa paljastukset, ne olivat molemmat kiusallisia presidenttiehdokas Sauli Niinistölle. Oliko tämä HS-julkistus tarkoituksella säästetty tämän tyyppiseen istuvalle presidentille hankalaan kohtaan. Nythän saatiin lööppi siten, että Väyrysen irtiotot saatiin pois mediasta ja peitettyä tällä HS-lööpityksellä!

.
~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712182200612225... -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hyvä että Hesarin jupakan yhteydessä on paljastunut että Suomi on varuillaan Venäjän suhteen.

1939 Stalin antoi aikaa valmistautua talvisotaan, ehdimme tehdä liikekannallepanon ja evakuoida rajavyöhykkeen.

Mutta nykyinen diktaattori Putin on oppinut Hitlerin salamasotataktiikan. Hän tulee hyökkäämään ilmoittamatta. Stalinilta jäi homma kesken, siksi on valttämätöntä riittävä tiedustelu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala kiittelee varuillaan oloa Venäjän suhteen. Varuillaanolo on toki kaikkien armeijoiden tehtävä. Mutta tuossa suhteessa epäilyttääkin, ettei näytetä olevan varuillaan mihinkään muuhun suuntaan. Nuo saksat, usat ja muut toki vakoilevat kaiken varalta myös liittolaisiaan mutta meillä, vaikka ei kuulemma ollakaan "im Bunde", näytetään ....

Toinen huolestyuttava jutska on mainittu "kaupankäynti" tuloksilla. Mihin kaikkeen meidät onkaan sillä sidottu? Siis sellaiseen jota edes HS:n sananvapauden sankarit eivät kertoneet, josko edes tietävät.

Ilkka Luoma

Nyt tiedetään, että suomalaiset ovat toimittaneet näitä uuden ajankin vakoilutietoja US/Natolle!

x3

... Erityisen kiintoisa artikkeli ja mikä ajoitus, mutta mikä ajoitus ja mihin sekä mistä ajoitus. FSB täytti 100 vuotta ja Suomessa oman vakoilutoiminnan vakoiluvuoto. Kuka ja ketkä lopulta tietävätkään ja mitä?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9985418 -

" ... Bortnikov muistuttaa laajassa haastattelussa Suomen tehneen tiedusteluyhteistyötä Saksan kanssa ennen Saksan suurhyökkäystä Neuvostoliittoon ... "*

.
Vaikuttaa tämä* osio Suomesta tilatulta lauseelta tai sitten vihje jostain kaukaa - vuodelta 1939 - Blenheim - vakoilulennot!
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eihän ole mitään järkeä olla liikaa varuillaan ystävien suhteen. Onko Ruotsilla jotain aluevaatimuksia, keskittääkö se hyökkäysjoukkoja Suomen rajalle?

Jos on yhteinen vihollinen, silloin on toki luonnollista vaihtaa tiedustelutietoja. Lähettihän jenkit Moskovaan varoituksen terroristien suunnitelmista kun olivat saanut sen selville. Eikö Putin jopa kiitellyt?

Meidän on hyvä liittoutua vaikka itse pirun kanssa jos sillä voimme estää Venäjän hyökkäyksen. Liittoutuihan Stalinkin Hitlerin kanssa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #61

Saksalaiset ja USA-laiset lienevät ystäviä tai ainakin liittolaisia ja vakoilevat toisiaan.

Mistä Mirala tietää, ettei ruotsalaisilla ole bataljuuninsa asemissa i Övertorneå jos ei vakoile ja tiedustele?

Ruotsalaiset ovat tällä hetkellä ystäviä mutta jos he yht'äkkiä alkaavatkin "lurata"? Miten me tiedämme olla varuillamme ennenkuin olemme kurkkujamme myöten surströmmingissä? Ovathan he jo narranneet meitä EU:in liittymisessä, katkoneet sähköntoimituksia useammin kuin venäläiset, yrittäneet viedä Ahvenanmaan ja haukkuvat finnjäveleiksi. Minä olisin niiden kanssa hyvin tarkkana.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #62

Se on totta, ei hurreihinkaan ole luottamista. Se Ahvenanmaa-juttu oli tosi paha, mutta toisaalta olisi ollut Suomenkin etu jos olisimme niistä päässeet silloin eroon.

Suomalainen vastaa kymmentä ryssää mutta suomalainen vastaa myös sataa hurria! Ei niistä mammanpojista ole minkäänlaista vastusta suomalaisille korpisotureille.

Kerran näin vahdinvaihdon kuninkaanlinnan edustalla. Oli tosi surkeaa porukkaa. Toista se on Saulin linnan edustalla, puhumattakaan Kremlin edustalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Muistuu mieleen 1809 ja 1939 ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Ruotsalaiset salaa haaveilevat Ahvenanmaan "valloituksesta" ... ! ;)

Ilkka Luoma

... Erityisen kiintoisa artikkeli ja mikä ajoitus, mutta mikä ajoitus ja mihin sekä mistä ajoitus. FSB täytti 100 vuotta ja Suomessa oman vakoilutoiminnan vakoiluvuoto. Kuka ja ketkä lopulta tietävätkään ja mitä?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9985418 -

" ... Bortnikov muistuttaa laajassa haastattelussa Suomen tehneen tiedusteluyhteistyötä Saksan kanssa ennen Saksan suurhyökkäystä Neuvostoliittoon ... "*

.
Vaikuttaa tämä* osio Suomesta tilatulta lauseelta tai sitten vihje jostain kaukaa - vuodelta 1939 - Blenheim - vakoilulennot!
.

Ilkka Luoma

... Vakoiluvuotomme West trolling uutisointia Yhdysvalloista. Ei niinkään outoa itse vakoilu- ja tiedustelulaitoksille, mutta yllätys itse Suomen kansalle, jolle voi olla yllätys, että vakoillaan vain tai pääsääntöisesti itään Venäjälle. Kansa voi reagoida täältä idän ja lännen vedenjakajalta siihen, miten yksipuolista vakoilutoiminta todellisuudessa on. Luottamus Venäjän suunnalta voi näin myös tapahtua. Lopulta armeijamme ylipäällikölle tämä on vähintään nolo ja kiusallinen juttu ...

~ https://yle.fi/uutiset/3-9983427 -

... "Amerikkalaisasiantuntija Ylelle: "Tiedusteluyhteistyö jatkuu, koska sen on jatkuttava"

Tutkijan mielestä suurin riski on se, että vuodon myötä Venäjä pääsee tehtailemaan vääristeltyjä juttuja suomalaisesta sotilastiedustelusta. ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

Ketju on nyt liki täydellinen - saimme niin venäläisen kuin amerikkalaisen kannanoton, jotka todistavat hienosti, että Venäjä tietää ja US "vaatii" ---

.
MoT

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Roistovaltiohan Yhdysvallatkin on, eipä siitä ole epäselvyyttä. Mutta se ei ole hyökännyt Suomeen eikä tiettävästi valloitellut naapurimaista palasia kuten toinen roistovaltio Venäjä. Muuten on kyllä reuhannut maailmalla.

Venäjä on meidän todellinen uhka ihan kuten 1939. Se vahvistaa hyökkäysjoukkoja rajalla, kiusaa koko ajan Suomea kuten viimeeksi lähettämällä lähes pari tuhatta ns. turvapaikanhakijaa.

Miksi Venäjä pitää yllä painetta, miksei voisi käyttäytyä rauhanomaisesti? Miksi putinistit ja muut Venäjän ns. ystävät vääristelevät historiaa? Miksi ei voisi palauttaa Stalinin ryöstösaalista Karjalaa?

Ilkka Luoma

Aikanaan Filippiinit ja Meksikolta "osavaltio" poikineen on valloitettu.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Totta, sata vuotta sitten.
Mutta tämä lähellä oleva ystävällinen roistovaltio valloittelee naapureitaan ihan jatkuvasti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #67

Mitä, kuka, missä? --- Sitten II Maailmansodan venäläiset (ent. NL) ovat olleet pikemminkin menettävänä osapuolena. Nyt viimemmäksi krimiläiset halusivat itse ja Putin & Duuma ottivat vastaan. Eteläosseetit, abhaasit, transnistrialaiset ja donbassilaiset haluaisivat mutta venäläiset eivät ole, ainakaan toistaiseksi, huolineet.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #68

Huolisko Putin tätä Sipilän johtamaa porvarivaltiota johdettavakseen jos sinä ja Ilkka kohteliaasti pyytäisitte?

Tai olisiko parempi että RUFI-yhdistys pyytäisi. Venäläisiä on sorsittu ja melkein kidutettu jatkuvasti Suomessa. Tuhansia lapsosia viety kasvatuslaitoksiin jne.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Asia tuntuu kiinnostavan enemmän Miralaa kuin meitä. En itse tiedä mitään syytä Asia, siis liittyminen Venäjään, tuntuu kiinnostavan enemmän Miralaa kuin meitä. En itse tiedä mitään syytä miksi minun pitäisi pyytää moista. En edes tiedä miksi viitsisin moista edes pohtia. Luomasta en tiedä.

Toisaalta Venäjällä on vallassa Suomen kokkulien veljes- tai sisarpuolue Yhtenäinen Venäjä (Единая Россия) johtajanaan D.Medvedev. Aatemaailmaltaan ja ohjelmaltaan kovinkin porvarillista ja kapitalismia kannattavaa porukkaa. V.Putin valittiin aiemmin sen ehdokkaana presidentiksi ja nyt hän on ehdokkaana yksityisenä ehdokkaan mutta ent. puolueensa vahvasti tukemana ihan samoin kuin täkäläinen veljes- tai sisarpuoleen kolleegansa.

Nykyisellä hallituksellamme lienee siis Venäjän nykyisten vallanpitäjien kanssa paljon enemmän yhteistä kuin minulla kummankaan kanssa.

Erilaiset yhdistykset päättävät ihan itse omista kannoistaan enkä lähde kirjoittamaan heidän puolestaan. Mirala voi siis kysyä suoraan heiltä jos asia häntä niin paljon kiinnostaa. Yhteystietoja löytynee sivulta https://www.rufi.fi

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Perehdyin RUFI' iin tässä Joulukuussa - oli jotain muuta kuin odotin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #71

Tähän asti olen käsittänyt että eeuuta ja Suomea vastustavat ja Putinin hallintoa ylistävät ovat kaikki putinisteja, siis Suomen vihollisia. He haluavat että Venäjä alistaa Suomen.

Mutta nyt olen havainnut erilaisia ryhmiä. Esim. Rufi on militantti järjestö, sen kirjoitettu tavoite on meikäläisten ajatuksien muuttaminen putinistisiksi mutta ei keskustelemalla. Porukka on täynnä vihaa Suomea kohtaan, he odottavat tilaisuutta milloin Venäjä voi alistaa Suomen kokonaan.

https://www.rufi.fi/ "Tulemme taistelemaan russofobiaa vastaan, ja pyrimme muuttamaan suomalaisten mielikuvia Venäjästä myönteisimmiksi."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #73

Mirala lainaa Rufin tavoitetta: "Tulemme taistelemaan russofobiaa vastaan, ja pyrimme muuttamaan suomalaisten mielikuvia Venäjästä myönteisimmiksi."

En näe tuossa mitään erityistä putinismia enkä halua alistamispyrkimyksiin vaan normaalia ystävyysseuran pr-toimintaa. Ihan samaa jota suomalaisetkin ulkomailla tekevät pyrkiessään parantamaan n.s. Suomi-kuvaa. Samaten monet muutkin ulkomaat sekä erilaiset ystävyysjärjestöt tekevät täällä.

Mistä Mirala löysi väittämäänsä vihaa ja militanttiutta? Vai onko kyseessä taas pläjäys "miralahuumoria"?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #74

Viime keväänä eksyin muutamaan heidän tilaisuuteensa. Puheenjohtaja erehtyi puhumaan kostosta, mutta korjasi juttuaan kun kysyin miten he aikovat kostaa.

Rufin tavoite on ihan normaali, mutta mielestäni se ei ole normaalia, että he eivät suostu keskustelemaan historian kipukohdista jotta minäkin russofobian jo lapsena saaneena voisin parantua.

Heidän kanssa on huumori kaukana.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #75

Missä se militanttius ja viha? (jos kerran kostolipsahduksenkin korjasivat)

Ilkka Luoma

Topicciin:

Herää kysymys miten Kiinaan solutettujen vakoilija-agenttien laillisuus Kiinassa mitataan tai kerrotaan. Agentin kohtalo on aina kiinni jäädessään selvä. Se tapettiinko heidät, on vain CIA-sepite. Jos yleensä kärähtäneet, lienevät vankilassa. On myös otettava huomioon tapahtuman mahdollinen maanpetoksellisuus tai katumus isänmaataan kohtaan. Muistammeko Edward Snowdenin, jolle uhkailtiin jopa kuolemantuomiota.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180117220067448... -

" ... Jerry Chun Shing Lee pidätettiin maanantaina New Yorkin JFK:n lentokentällä, kertoo USA:n oikeusministeriö. Hän työskenteli CIA:n palveluksessa 1994 - 2007, jonka jälkeen muutti Hongkongiin.

Pian tämän jälkeen Kiinassa alkoi mittava operaatio, noin 20 Yhdysvalloille työskennellyttä agenttia tai tietolähdettä tapettiin tai vangittiin.

Kyseessä oli suurin USA:n tiedustelua kohdannut katastrofi vuosikausiin, kirjoittaa New York Times.

Tietoja Kiinasta ei enää saatu ja vahinko tiedustelupalvelulle oli mittava. Vuosien aikana rakennettu agenttiverkko tuhottiin nopeasti. ... "

.

Toimituksen poiminnat