Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Eduskunnan ohi Nato-Isäntämaa sopimukseen

 • Tätä Suomen kansa suurena enemistönä pelkää - ja Paavo Väyrynen haluaa tämän pelon poistaa!
  Tätä Suomen kansa suurena enemistönä pelkää - ja Paavo Väyrynen haluaa tämän pelon poistaa!
 • Todellisuudessa hyvin moni haluaa nähdä näiden itsenäisten kasvokuvien joukkoon Paavo Väyrysen!
  Todellisuudessa hyvin moni haluaa nähdä näiden itsenäisten kasvokuvien joukkoon Paavo Väyrysen!
 • Kuva 3.: Sarja jatkuu vuosien 2016 ja 2017 kautta edelleen samana - yli 50% sanoo "Kiitos ei" Natolle.
  Kuva 3.: Sarja jatkuu vuosien 2016 ja 2017 kautta edelleen samana - yli 50% sanoo "Kiitos ei" Natolle.
 • Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini lähtee siitä että Nato/US koettaa hyökätä totaalikriisin yhteydessä Suomen läpi Kuolaan - *
  Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini lähtee siitä että Nato/US koettaa hyökätä totaalikriisin yhteydessä Suomen läpi Kuolaan - *

Mitä tuo kuuluisa ”sopimus”|1 todellisuudessa tarkoittaa? Pöytäkirja uitettiin ohi eduskuntamme ja sen allekirjoittajaksi löydettiin Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg. Kenraali Lindbergin esimies on istuva presidentti, joka oli allekirjoitushetkellä Sauli Niinistö.

 

Nyt meneillään oleviin presidentinvaaleihin 2018 presidenttiehdokas ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen nosti pöytäkirjan estradille syyllä, että kansakunnan on viimein saatava täysi tieto mihin Nato-Isäntämaa pöytäkirja meitä sitoo ja mihin se velvoittaa, sekä kuka/ ketkä pöytäkirjan pohjalta kutsuvat vieraiden valtioiden sota- ja hyökkäysvoimat maahamme – kriisin yllättäessä.

 

Kriisi voi olla sisältä syntynyt ja/tai ulkoa johdettu

Ulkoa johdettuja kriisejä on synnytetty koko historian sivu – esimerkkeinä Syyria vuonna 2013, jolloin Yhdysvaltain CIA aloitti Syyrian kapinallisterroristien salaisen aseistamis- ja rahoitusoperaation |2, jonka, kuten kurdikapinallistenkin aseistamisen US presidentti Donald Trump lopetti käskyllään 2017 |3.

Toinen esimerkki suurella todennäköisyydellä ulkoa johdetusta kapinasta, kriisistä ja laittomasta vallankaappauksesta on Ukrainan Kiovan Maidan-aukion verimellakat, joiden taustaksi on myös löydetty Georgiasta paennut sen entinen presidentti Mikheil Saakasvili [LINK]

 

...

Helsingin Sanomat paljasti erittäin salaisen – osa II

[~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005495120.html - ]

Entä nyt, kun Helsingin Sanomat nosti pintaan Puolustusvoimien alla tapahtuvan salaisen – erittäin salaisen tiedustelu- eli kansankielisesti vakoilulaitoksen olemassaolon – kansalaistemme tietoisuuteen?

Laitos tunnusti salaisissa papereissaan jo 10 vuotta sitten vakoilukohteen olleen oikeastaan vain Venäjä |4. Eikä tässä vielä kaikki – HS jatkaa kakkososalla rikostutkintaan johtanutta julkistustaan ja tuo esille, että nämä ”vakoilulaitokset” operoivat tiedonvaihtomenettelyillä |5 – ehkä myös siten, että Suomi luovuttaa vakoilutietojaan Venäjästä Yhdysvalloille – ja tässä syntyi nyt se presidentti Niinistön pelkäämä vakava paikka |6 - venäläiset nimittäin muistavat jo vuodelta 1939 suomalaisten ilmavakoilun |7 ---

|5 ~ https://yle.fi/uutiset/3-6994181 – US NSA ja herra Edward Snowden

|6 ~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712172200610723_u0.shtml - Tätä Sauli Niinistö pelkää!

|7 ~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html - ¤

 

Pitkin vuotta 1939 suomalaiset Blenheim tiedustelu- ja vakoiluvalokuvauskoneiksi muutetut koneversiot lensivät Leningradin puolustusvyöhykkeen yläpuolella valokuvaten sen puolustusjärjestelyjä – eikä tässäkään vielä kaikki, sillä Suomi luovutti näitä vakoilukuvia saksalaisille – Saksan kolmannelle valtakunnalle. Arvailujen osalle on jäänyt tiesikö Neuvostoliiton yksinvaltias Josif Stalin näistä kuvaluovutuksista. Uusimman vielä vahvistamattoman tiedon mukaan tiesi – ja päivämäärä oli 15.11.1939. Mikäli näin, voi jokainen pohtia tuosta eteenpäin historian kulkua |8.

 

Nyt kun eletään yli 70 vuoden pituista rauhanjaksoa täällä idän ja lännen vedenjakajalla, herää kysymys miten venäläiset ottavat tämän HS-paljastuksen, jossa on annettu vihje, että Suomi vaihtaa tiedustelu- ja vakoilutietoja Yhdysvaltojen kanssa luovuttaen radiovakoilutietoja Venäjältä USA' han.

Voimme olla liki varmoja, että Venäjä ja Kreml tietävät tietoluovutukset, kuten Stalin sai aikanaan selville vakoilukuvien luovutuksen Saksalle, joka oli kuitenkin silloisen Neuvostoliiton pahin vastustaja! Nythän Kreml on lukenut viholliskandidaateikseen Naton ja sen myötä sen toisen ydinasesuurvallan Yhdysvallat.

 

Miksi Paavo Väyrynen todellisena Niinistön vaihtoehtona otti tämän Natoon liittyvän pöytäkierjan esille – ja julkisuuteen?

Motiivi on selkeä. Ruotsi toimi vastaavan paperin osalta toisin. Ruotsi allekirjoitti, mutta ei ratifioinut heti – vaan meni liki vuosi, ja sen jälkeen kun heidän vastinpöytäkirjaa oli pohdittu riittävästi, ehkä muutettu sisältöä – se ratifioitiin.

Suomessa eduskunta ei päässyt pöytäkirjaan kiinni, sitä ei edes ennen allekirjoitusta käännetty kummallekaan viralliselle äidinkielellemme – ei suomeksi eikä ruotsiksi. Nato-Isäntämaa pöytäkirja on protokollana Puolustusvoimien ylipäällikön vastuupostissa – ja tämän postin vastaanottaja on nyt toiselle kaudelle pyrkivä presidenttiehdokas Sauli Niinistö.

Paavo haluaa kansan tietävän , mitä on tehty tai tekemättä jätetty – on kuitenkin kyse todellisesta maamme turvallisuuskysymyksestä. Kansakuntamme on ilmaissut jykevän tahtonsa Natosta; jo yli 10 vuotta suomalaiset ovat aina yli 50 prosentin voimalla sanoneet ei Natolle [kuva 3].

Emme halua olla Naton asevarikko, ponnahduslauta sotiin – ja pahimmillaan taistelualusta itään. Kansa on näin asian selvästi ilmaissut ja puhunut sekä saanut riittävästi tietoa mitä merkitsisi Nato-jäsenyys.

 

HS-paljastukset, oliko se vaalipuffaus istuvalle presidentille?

[ US_Puheenvuoro – Ilkka Luoma ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247781-vakoilua-ja-paljastuksia-miksi-me-salaamme - ]

HS-paljastukset peittosivat totaalisti julkisuuteen tulleet kiusalliset Paavo Väyrysen rehelliset vaaliteesit; niin EMU |9, jossa Suomelta vietiin arveluttavin, jopa ”valtiopetoksillisin” keinoin markka ja itsenäinen Suomen Pankki ja tämä nyt aiheena ole Nato-Isäntämaa pöytäkirja

Molempiin Väyrysen asiakohtiin istuva presidentti on osallinen. Paavo lupasi ennen valikampanjansa aloitusta tuoda esille kansakunnallemme tärkeitä asiakohtia, katsovansa tulevaisuuteen ja hakevansa mahdollisena presidenttinä Suomelle takaisin itsenäisyyttä päättää aidosti omista asioistaan, eikä vain olla noin 2,5 prosentin vaikuttaja EU-Brysselissä.

Vaaliuurnilla äänestäjät päättäkööt haluavatko he itsenäisyyttä vai EU-Bryssel byrokratiaa ja ohjailua, miten meidän pitäisi toimii 13 edustajalla kaikkiaan 751' sta. Huomattakoon kuitenkin, että presidenttimme ei päätä EU-asioista. Uusi valittava presidentti voisi olla aloitteentekijä kansanäänestykselle miten haluaisimme suhteemme Euroopan Unioniin.

 

Viitenumerot tekstistä

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

|2 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html -

|3 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005464810.html -

|4 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005492284.html -

|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-paatos.html -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247657-vayrysen-kiusalliset-esillenostot-emu-ja-nato-isantamaa - [62]

 

 

¤ ” … Tiesivätkö venäläiset?

Yhdysvaltain viestitiedustelulaitoksen NSA:n julkaisemissa avatuissa venäläistiedustelun viesteissä, niin sanotuissa Venonan papereissa, on Suomeakin koskevaa aineistoa. Viestien mukaan Neuvostoliitolla näyttää jatkosodan aikaan olleen tiedottajia korkeissa suomalaisissa hallitus- ja sotilaspiireissä.

Juuri ennen talvisotaa venäläisten sotilastiedustelu oli sekasorrossa, kun sen luoja, Jan Berzin, oli menettänyt henkensä puhdistuksissa. Aiemmin Berzinin johtama laitos oli selvittänyt agenttinsa, valokuvaajaluutnantti Vilho Pentikäisen, avulla Viron ja Suomen salaisen sotilasyhteistyön Suomenlahden sulkemiseksi.

Tiedetään, että suomalaisten Blenheim-ohjelma kiinnosti punatiedustelua erityisesti ja että nuo pommikoneet olivat sabotointikohteiden listalla. Voi kuitenkin olla aiheetonta epäillä, että Eskolan koneen venttiilijousien viallisuus olisi johtunut tihutyöstä.

Mutta jos suuren vainoharhaisuuden ja tuholaisjahdin huumaama Josif Stalinin diktatuurihallinto oli saanut jostain - ja mahdollisesti korkeasta lähteestä - vihiä suomalaisista vakoilulennoista, tiedolla saattoi olla vaikutuksensa myöhempiin tapahtumiin.

Tiedustelukuvausten lentäjä, everstiluutnantti evp. Armas Eskola, tapasi vielä elossa olevia kollegojaan Tikkakosken ilmailumuseossa vuonna 1989 … ” [LINK]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 158411

 

DOC nato_isantamaa_19122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 19122017

 

868_8008

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Ilkka Luoma

TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös

~
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
Tarkoitus

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - alta.

.

Ilkka Luoma

"Suomi pääsee uusien tiedustelu­lakien myötä käsiksi Venäjältä kaapelien kautta tulevaan tietoon – Miten se muuttaisi Suomen ja Yhdys­valtojen suhteita?" -HS otsikko

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005495120.html -

HUOM! [lainaus HS' sta]" ... Venäjältä kulkee Suomen kautta merkittävä tietoliikenneyhteys Eurooppaan. Ruotsin kautta menevän tietoliikennekaapelin lisäksi uusi Sea Lion -merikaapeli kuljettaa tietoliikennettä Venäjältä Suomen kautta suoraan Saksaan.

Suomi on siis tiedustelutiedon suhteen paikassa, joka kiinnostaa etenkin Yhdysvaltoja.

SUOMEN ja Yhdysvaltojen tiedusteluyhteistyöllä on pitkät juuret.

Suomalaiset sotilastiedustelu-upseerit ovat tiettävästi pitäneet läheisiä yhteyksiä Yhdysvaltoihin läpi kylmän sodan. Yhdysvalloista on ostettu tiedustelu­kalustoa 1960-luvulta alkaen.

Eversti Pertti Suominen kertoo Armeijan silmänä ja korvana -kirjassaan Suomen sotilastiedustelun pitkäaikaisesta päälliköstä Raimo Heiskasesta siitä, miten Suomi lähetti Yhdysvaltoihin analysoitavaksi esimerkiksi vedenalaisten kuuntelulaitteiden nauhoituksia. Tiedot neuvostolaivaston aluksista ja niiden liikkeistä olivat Suomelle myös hyvää vaihtotavaraa muiden tiedustelupalvelujen kanssa.

Suomen ja Yhdysvaltojen tiedusteluyhteistyö on ollut tiivistä jo ennen nykyistä tiedustelulakihanketta. HS:n tietojen mukaan Espoon Kilossa sijainneiden Puolustusvoimien tilojen suunnittelussa varauduttiin yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa 2000-luvun puolivälissä.

Tiedustelusuhteista kertoo myös vierailu, jonka suomalaiset tekivät Yhdysvaltoihin. Vuonna 2014 toimittaja Jason Leopold julkaisi Yhdysvaltojen julkisuuslainsäädännön nojalla NSA:lta eli Yhdysvaltain kansalliselta turvallisuusvirastolta saatuja matkalaskutietoja. Eräässä laskudokumentissa on sarake nimeltä lähde. Siinä matkan kohdalla lukee: Finnish Intelligence Research Establishment, Suomen puolustusvoimien Viestikoelaitos ... " [poikkeuksellisen pitkä lainaus Helsingin Sanomista]

...
Suomalaiset avasivat uuden Itämeren valokaapelin suoraan rannaltamme Saksaan - ohittaen Ruotsin. Ruotsi sallii alueensa läpi menevien tietoliikennekaapeleiden skannauksen. Suomalaisten kuin venäläistenkin bittejä kulki (kulkee?) noissa Ruotsin läpi menevissä kaapeleissa - arvaan, että venäläiset siirsivät/ siirtävät tietonsa kulkemaan nyt Itämeren pohjaa pitkin - ja nyt rakentavat oman kaapelin NS1 tai NS2 -kaasulinjaa pitkin oman valokaapelinsa - mutta minne?

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kaikki on mennyt oikein hyvin,,-ketä muuta kuin russkia meidän tulee vakoilla,,ruotsia vai,,?,,tanskaa,,islantia ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Usat, saksat sunmuut vakoilevat liittolaisiaankin, ihan kaiken varalta. Mehän emme ole, ainkaan vielä, "im bunde" mutta silti täällä kuitenkaan ei edes haluta olla tietoisia mitä ympärillä tapahtuu.

Vai onko se jotakin, jota edes HS:n vapaan tiedonvälityksen sankarit eivät kerro, jos edes tietävät.

Ilkka Luoma

Muistamme kuinka US/NSA salakuunteli Saksan liittokansleria - Angela Merkeliä, ja kärysivät rysän päältä ...

Ilkka Luoma

Erityisesti Nato/US' ta, sillä niillä/ heillä on erityinen intressi Suomeen - olemmehan Venäjässä kiinni, ja vielä sellaisella rajalla, jonka takana ovat Venäjän tärkeimmät kohteet - niin siviilillisesti kuin sotilaallisesti!

Ilkka Luoma

... Erityisen kiintoisa artikkeli ja mikä ajoitus, mutta mikä ajoitus ja mihin sekä mistä ajoitus. FSB täytti 100 vuotta ja Suomessa oman vakoilutoiminnan vakoiluvuoto. Kuka ja ketkä lopulta tietävätkään ja mitä?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9985418 -

" ... Bortnikov muistuttaa laajassa haastattelussa Suomen tehneen tiedusteluyhteistyötä Saksan kanssa ennen Saksan suurhyökkäystä Neuvostoliittoon ... "*

.
Vaikuttaa tämä* osio Suomesta tilatulta lauseelta tai sitten vihje jostain kaukaa - vuodelta 1939 - Blenheim - vakoilulennot!
.

Ilkka Luoma

Velvoittaako Nato - Isäntämaa pöytäkirja?

.
... Vakoiluvuotomme West trolling uutisointia Yhdysvalloista. Ei niinkään outoa itse vakoilu- ja tiedustelulaitoksille, mutta yllätys itse Suomen kansalle, jolle voi olla yllätys, että vakoillaan vain tai pääsääntöisesti itään Venäjälle. Kansa voi reagoida täältä idän ja lännen vedenjakajalta siihen, miten yksipuolista vakoilutoiminta todellisuudessa on. Luottamus Venäjän suunnalta voi näin myös tapahtua. Lopulta armeijamme ylipäällikölle tämä on vähintään nolo ja kiusallinen juttu ...

~ https://yle.fi/uutiset/3-9983427 -

... "Amerikkalaisasiantuntija Ylelle: "Tiedusteluyhteistyö jatkuu, koska sen on jatkuttava"

Tutkijan mielestä suurin riski on se, että vuodon myötä Venäjä pääsee tehtailemaan vääristeltyjä juttuja suomalaisesta sotilastiedustelusta. ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

Lainattu - luvalla:

"Yrjö Saraste
Konalantie xxxxx 00390 HELSINKI

Mielipidekirjoitus 26.12 2017

Nato puolustaa Afganistanin hallitusta.

Uutissuomalainen totesi (25.12) miten Suomikin joutuu miettimään lisäpanosta Afganistaniin. Suomi on ollut mukana tässä puolustusliitto Nato-johtoisessa operaatiossa kohta 16 vuotta.

Yhdysvallat on nyt ilmoittanut, ettei se vetäydy Afganistanista, vaan lähettää maahan lisäjoukkoja. On arveltu, että Suomelta tullaan pyytämään sekä sotilaita että materiaalista apua Afganistaniin.

Suomi on yleensä pyrkinyt vastaamaan myönteisesti Yhdysvaltain toiveisiin.
Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, presidenttiehdokas, Matti Vanhanen (kesk.) toivoo, että Yhdysvalat vielä neuvottelisi siitä, onko taktiikan muutos järkevää ja perusteltua.

Suomen panos Afganistanissa on jo nyt merkittävä, kun sitä vertaa muihin EU-jäsenmaihin. Suomi on muun muassa sitoutunut rahoittamaan Afganistania vuosittain 30 miljoonalla eurolla.

Vaikuttaa siltä kuin Nato olisi USA:n iskujoukko.

Yrjö Saraste" ... lainaus päättyy.

Ilkka Luoma

Jatkamme:

Herää vakava kysymys, tekikö Ruotsi poliitikkokäsittelyssään muutoksia kyseiseen Nato-isäntämaa pöytäkirjaan (sopimukseen), puhutaan kahdesta lisävaraumasta ... Jättikö Yle kertomatta nuo varaumat, jotka olivat ydinaseita koskevia ja kutsumenettelyn tarkentavia. Entä meillä Suomessa? Miten on kutsumenettely ja ydinaseiden tuonti maahamme. Suomihan ei allekirjoittanut Ruotsinkin puuhailemaa ydinaseiden täyttä kieltoa koskevaa YK-julkilausumaa, toki Ruotsi otti tuohonkin yllättäen aikalisän.
.

~ https://yle.fi/uutiset/3-8906542 -

" ... Sotilasliitto Nato voi sopimuksen nojalla sijoittaa isäntämaahan joukkoja ja kalustoa, isäntämaan hallituksen luvalla.

Ruotsi ja Nato allekirjoittivat sopimuksen syksyllä 2014, mutta sen voimaan tulo on edellyttänyt nyt hyväksyttyjä lakimuutoksia Ruotsissa. Suomi on hyväksynyt sopimuksen jo aiemmin. | . Niin Ruotsissa kuin Suomessakin on korostettu, että Nato-joukkoja ei tule maahan ilman hallituksen lupaa, eikä sopimus pakota mihinkään . | . – Historiallinen kokemus osoittaa, että varustelun lisääminen, sotilasharjoitusten tiivistäminen ja liittoutuminen ovat valmistautumista sotaan, sanoi puolustusvaliokunnan jäsen Stig Henriksson vasemmistopuolueesta SVT:ssä ... "

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-8709498 -

" ... He pelkäävät, että sopimus vie Ruotsin sotilasliiton jäseneksi ja pakottaa Ruotsin vastaanottamaan ydinaseita. Ympäristöpuolue istuu hallituksessa sosialidemokraattien kanssa.

Sopimuksen tarkoituksena on sujuvoittaa Naton rauhanajan harjoituksia. Niin Ruotsissa kuin Suomessakin on korostettu, ettei Nato-joukkoja tule maahan ilman lupaa, eikä sopimus pakota mihinkään ... | ... Lain perusteluihin kirjattiin nyt, ettei sopimus muuta Ruotsin liittoutumattomuutta eikä maahan saa sijoittaa ydinaseita, kertoo muun muassa Ruotsin radio. ... | ... Suomessa pohjana oli presidentin sekä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan päätös. Sopimuksen ei katsottu tuovan Naton rauhankumppanuuteen merkittävästi uutta, joten asiaa ei tuotu eduskunnan käsittelyyn. Päätös herätti arvostelua. Eduskunnan puolustus- ja ulkoasianvaliokuntia informoitiin sopimuksesta ... "

...

Ilkka Luoma

Nyt keräämme aineistoa kahden mahdollisen varauman - sopimusmuutoksen osalta, joita meidän vastaavassa ei näy - selvitämme miksi, ja samalla selvitämme, miten Suomen kieltäytyminen ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/International_Campai... - sopimuksesta peilautui mahdollisesti siitä, ettei Suomen Nato - isäntämaa versiossa ole ydinaseiden tuontikieltoa Naton toimesta Suomeen. Ruotsi kieltää omassa Nato-isäntämaasopimuksessaan Natoa tuomasta ydinaseita Ruotsiin!

.

Toimituksen poiminnat