Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Zapad 2017 – nyt jylisee West trolling propaganda*

  • Kuva A: Nyt jylisee massiivinen West trolling mediapropaganda - kahdesta tuutista yhtäaikaa! ¤¤
    Kuva A: Nyt jylisee massiivinen West trolling mediapropaganda - kahdesta tuutista yhtäaikaa! ¤¤
  • Kuva B: Suomalaisten natokannat ovat jykevän ja väkevän yksiselitteiset - jo yli 10 vuoden ajan! ¤¤¤
    Kuva B: Suomalaisten natokannat ovat jykevän ja väkevän yksiselitteiset - jo yli 10 vuoden ajan! ¤¤¤
  • Kuva 3: Venäjän Pohjoisen puolustusdoktriinin skenaario, jossa Nato/US hyökkää Lapin läpi Kuolaan ¤¤
    Kuva 3: Venäjän Pohjoisen puolustusdoktriinin skenaario, jossa Nato/US hyökkää Lapin läpi Kuolaan ¤¤

Saksalainen Bild.de -lehti [1 innostui nimettömästi venäläis-valkovenäläisestä puolustusharjoituksesta nimeltä Zapad 2017 [2. Suomalaiset iltapäivälehdet räjäyttivät hyytävät etusivuotsikot [kuva A] – nyt käynnistyi synkkä natotusmanipulaatio. 

Kansa oli juuri jälleen sanonut, että Natoon ei mennä – ja tämähän harmitti natottajamediaa, jotta piti käynnistää suoranainen propaganda. [3

 

Zapad 2018 harjoituksesta on useita mediaversioita – riippuen aviisista ja haastateltavasta, sekä kyvystä nähdä ”metsää puilta” - tai että pitää puhua aidasta, eikä aidan seipäistä. Tämä samainen media unohtaa täysin kaikki muut sota-, hyökkäys- ja taisteluharjoitukset, mitä Itämeren ja Skandinavian alueella tapahtui!

[1 ~ www.bild.de/politik/ausland/bild-international/zapad-2017-english-54233658.bild.html -

[2 ~ https://ru.wikipedia.org/wiki/Запад-2017 -

[2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Zapad_2017_exercise -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247450-lantisen-median-manipulaatio-eli-west-trolling – [53]

[* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -


  •  

1 Ensimmäinen Zapad versio A – Helsingin Sanomat:

” … "Tutkija: Nyt länsi tulkitsee Venäjän Zapadia väärin
Suomen entisen Moskovan-sotilasasiamiehen mukaan Venäjä ei harjoittele Zapadissa hyökkäystä länteen vaan uhkakuvansa mukaista toimintaa separatismia vastaan .... _ ... Lännessä on tulkittu väärin Venäjän kohuttua Zapad-sotaharjoitusta, Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK) sotataidon laitoksen tutkija Juhani Pihlajamaa sanoo.

Lännessä on katsottu, että Zapad on Venäjän aggressiivista harjoittelua Natoa ja sen pieniä itäisiä jäsenmaita vastaan.

Länsi tulkitsee väärin. Venäjä on mielestäni viestinyt loogisesti alusta saakka, mihin se harjoituksellaan pyrkii. Länsi ei sitä usko, vaan on rakentanut oman uhkakuvansa siitä, mihin Venäjä sen mielestä pyrkii ja tuo sitä omassa viestinnässään esille”, Pihlajamaa sanoo.

Everstiluutnantti Pihlajamaa työskentelee Venäjän tutkimukseen keskittyvässä ryhmässä, joka on perustettu Maanpuolustuskorkeakouluun tämän vuoden alussa. Hän on toiminut aiemmin Suomen Moskovan-apulaissotilasasiamiehenä ja myöhemmin myös sotilasasiamiehenä. Pihlajamaa on myös vasta viides suomalainen, jolla on ollut mahdollisuus opiskella Venäjän armeijan arvostetuimmassa oppilaitoksessa eli yleisesikunta-akatemiassa ... " … ” -HS

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005370217.html -

 

.

2 Toinen Zapad versio B – edelleen Helsingin Sanomat:

” … HS selvitti, mitä Venäjä todellisuudessa Zapadissa harjoitteli: Suursota uusin asejärjestelmin Natoa vastaan ja Baltian valtaus – Suomikaan ei pysynyt puolueettomana

HS:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja Kari Huhta selvitti, mitä Venäjä laajassa Zapad-sotaharjoituksessaan todella harjoitteli. Selvisi, että Suomen tuntumassa harjoiteltiin runsaasti. Mukana oli Venäjän nopean toiminnan joukkoja ja uusia asejärjestelmiä … ” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005434656.html -

 

.

3 Kolmas Zapad versio C – Kansan Uutiset:

” … Myös sotaharjoitusten luonteesta ovat vastakkain Venäjän ja Valko-Venäjän sekä lännen skenaariot. Terrorismin käsite ymmärretään eri tahoilla eri tavoin.

– Venäjän ja Valko-Venäjän julkituoman skenaarion mukaan harjoituksissa toimitaan laittomia aseellisia joukkoja, separatisteja ja terroristeja vastaan. Varsinkin naapurimaissa epäillään, että harjoitus on suunnattu maa-alueiden valtaamiseen, Pihlajamaa sanoo.

Hän muistuttaakin, että suurvaltojen käsitys terrorisminvastaisesta sodasta tai toiminnasta poikkeaa siitä, miten Suomessa terrorismi mielletään yhden miehen heilumiseksi puukon kanssa Turussa. Suurvalloille terrorismi ei tarkoita ainoastaan poliisitoimintaa.

– Venäjälle Tšetšenian sodat ja toiminta Syyriassa on terrorisminvastaista. Vuonna 2001 Yhdysvallat julisti sodan terrorismia vastaan, ja mentiin Afganistaniin. Venäjä käyttää ilmavoimia ja raketinheittimiä terroristeja vastaan. Osapuolet eivät mieti, mistä asiasta ja millä käsitteillä puhutaan, Pihlajamaa huomauttaa. … ”

 

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3780964-vaarinymmarrysta-tarkoitushakuisuutta-tai-kaannosvirheita-zapad-sotaharjoitus-nostattaa-turhia-pelkoja -

 

.

EKSTRA

”... Voimakkaan kansalaismediatoiminnan myötä ja vuoksi HS on palannut liioittelevasta West trolling manipulaatiosta maltilliseen ja todellisuuteen pyrkivään uutisointimoodiin – tosin otsikko on vielä väkevästi manipuloiva. Mutta kuitenkin – suunta puolueettomampaan ja asiapitoisempaan todellisuuteen” -allekirjoittanut.

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005486560.html

” … MPKK:n Venäjä-ryhmä on analysoinut syksyllä pidettyä kohuttua Zapad-sotaharjoitusta. Päätelmät poikkeavat useista lännessä esitetyistä, joissa Venäjän tulkittiin harjoitelleen hyökkäystä länteen.

”Zapadin aikana tehdyt toimet olivat puolustuksellisia. Siellä ei harjoiteltu Baltian maiden tai Suwałkin käytävän valtaamista”, Pihlajamaa sanoo.

Pihlajamaan mukaan Zapadissa harjoiteltiin ensimmäiset päivät pienimuotoisen värivallankumouksen estämistä. Sen jälkeen harjoiteltiin massiivisen ulkopuolisen vallanvaihtoyrityksen torjuntaa.

”Meidän näkemyksemme mukaan se, minkä venäläiset ilmoittivat Zapad-harjoitukseksi, oli suurin piirtein sen vahvuinen ja tapahtui niillä alueilla kuin he ilmoittivatkin.” … ”

 

Entä nyt kun jenkaava natottajamedia on saanut uhkuvan vastakkainasettelunsa purettua?

Onko Venäjä meille todellisuudessa uhka [4, uhkaaja vai millainen idän mörkö? Miten kansakuntamme siihen suhtautuu [5 ja miten meillä enemmistökansa sanoo yleensä Natosta [kuva B][6 – Lopulta oleellinen kysymys on se, miksi tietty media, tietyt poliitikot, vähemmistönä jenkaavat meitä Natoon, vaikka olemme eläneet täällä idän ja lännen vedenjakajalla [6 täyttä rauhan aikaa jo yli 70 vuotta. 

Miten konkreettisesti tuo idän karhu on meitä uhkaillut, tai kiristänyt siten, että elomme täällä Pohjan perillä – Venäjässä kiinni, olisi vaarantunut – kuka kertoo?

 

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244342-jossittelu-kiihtyy-venajan-uhkaa-maalataan-jalleen -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/kansalaiset-ovat-arvioineet-natoa-jo.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 158519

 

DOC west_trolling_II_22122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22122017

 

681_6466

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Ilkka Luoma

Näin luotiin uhkaa Venäjästä jo 10 vuotta sitten ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri... -

- ja mitä on tapahtunut meille tässä "välissä" 2007 - 2017, muuta kuin Suomi100 ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin Onnittelukirje päivää paria ennen 6. Joulukuuta 2017, joka julistettiin salaiseksi - miksi?

...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Innostua nimettömästi?Voisitko täsmentää.

Ilkka Luoma

"Saksalaislehti: Venäjä harjoitteli syyskuussa iskuja Suomeen – tuhoaisi Helsinki-Vantaan lentokentän Iskander-ohjuksilla ... "

.
" ... Bildin lähteenä on kaksi ”johtavaa analyytikkoa” länsimaisista tiedusteluviranomaisista.

Ilta-Sanomien haastattelema sotilasasiantuntija Arto Pulkki pitää tulkintaa karkeana, joskaan ei täysin tuulesta temmattuna ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005497462.html -

.

Tomi Vaalisto

Kyllä kai monilla valtioilla on erilaisia sotilaallisia suunnitelmia valmiina - myös Venäjällä. Pitäähän niitä harjoitellakin.

Voisi kuvitella, että kriisitilanteessa venäläiset voisivat työntyä Riianlahden rannalle, matkaa rajalta on pari sataa kilometriä ja latvialaisista tuskin on vastusta. Latvian maanpuolustuksesta vastaa noin 20 000 reserviläistä, joilla on kevyt aseistus.

Nato taas sulkisi Tanskansalmet.

Ilkka Luoma

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini perustuu paljolti Nato/US taistelu- ja rynnäkköjoukkojen torjuntaan, Kuolaan ja Pietarin alueelle --- osin Nato/US' n Suomen läpi hyökkäyksellä, tämän vuoksi tehty Nato-Isäntämaa pöytäkirja on hyvin vaarallinen ja noteerattu tarkasti Venäjällä - pöytäkirja tuottaa meille mahdollisuuden olla Naton taistelualusta ...

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247904-... -

.

Tomi Vaalisto

Ei Natolla ole mitään taistelu- ja rynnäkköjoukkoja.

Erkki Tuomioja osaa hyvin selittää ns isäntämaasopimuksen merkityksen - sen pohjalta ei kukaan hyökkää yhtikäs mihinkään:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082718607568_u...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Totta, US muodostaa paljolti Naton taistelu- ja hyökkäysjoukot - esimerkiksi Afganistanissa tai lentotaistelurynnäköt Serbiaan Kosovon sodan aikana ...

...

Tässä tuo Nato isäntämaa pöytäkirja - kolmena eri versiona:

torstaina, helmikuuta 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
" ...
2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isanta... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #9

Joo, tuo lienee joku niistä lukuisista käännöksistä.

Tuomiojankin mukaan täysin neutraali Yhteisymmärryspöytäkirja on englanninkielinen eikä sitä ole haukkunut kukaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Siinä oli kolme versiota - tässä eduskunnan versio:

" ... TARKOITUS

2.1 Tämän pöytäkirjan tarkoituksena on luoda toimintaperiaatteet ja menettelyt tukikohtien perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi isäntämaassa oleville tai isäntämaan tukemille Naton joukoille Naton sotilaallisen toiminnan aikana.

2.2 Tämä pöytäkirja ja sen täytäntöönpanoasiakirjat on tarkoitettu perustaksi isäntämaan asianomaisen viranomaisen ja Naton komentajien suunnittelulle, jossa varaudutaan isäntämaatuen järjestelyihin Naton sotilaallisen toiminnan eri muotoja varten. Nämä toiminnot sisältävät sekä sellaiset operaatiot, joita varten joukot on jo määritetty, että sellaiset operaatiot, joita varten joukot on vielä määritettävä. ..."

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Tuo on joku mitättömän pieni osio vain eikä edes alkuperäinen vaan käännösväännös.
Se Tuomiojan kommentoima on tämä: http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014...

Huomaa, että se on huomattavan laaja logistinen sopimus ja on hyvä tietää, että sopimusta tulkitaan ensimmäisestä kirjaimesta viimeiseen pisteeseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Sopimustekstin "TARKOITUS" on harvemmin mitätön, mutta jos lukutaito ei riitä kaikin osin linkin alle kahlaamaan, koko pöytäkirjaa, niin sehän on tyypillistä - arvio annetaan vain juuri "etusivun lööpin" periaatteella -asiantuntevasti ja kaikkitietävästi ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #19

Kyllä, mutta kun kyseessä onkin yhteisymmärryspöytäkirja, jossa ei ole yhtään suomenkielistä sanaa. Juuri tuota tarkoitan ja Tuomioja siitä kirjoitti selventäen pöytäkirjan oikean ja todellisen luonteen.

Kuten Tuomioja meille viisaasti todentaa Suomi ei siis sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen Naton joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua. Muutenkin HNS-järjestelyt koskevat vain logistiikkaa, vaikka sisältävätkin paljon juridiikkaa. Nato- ja PfP-maiden joukkojen yleisestä juridisesta asemasta toisen maan alueella on jo aiemmin sovittu erikseen niin kutsutuilla SOFA-yleissopimuksilla (Status of Forces Agreement).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Parempi perehtyä itse pöytäkirjaan ja koettaa omin voimin ymmärtää mitä se tarkoittaa ja hakea vastausta kuka, mikä ja ketkä suorittavat kutsun, jos jokin kriisi tai konflikti sattuu kohdalla - muodossa tai toisessa. Erkkikään ei ole löytänyt vastausta tuohon esitettyyn kysymykseen.

Linkki pöytäkirjaan löytyy täältä ketjusta - toisaalta.
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #33

Toki ja Tuomiojan selvennys on mielenkiintoinen, koska hän oli ulkoministerinä kun yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitettiin.

Tässä linni pöytäkirjaan: http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Sopimuksilla kuten pöytäkirjoilla on myös tarkoitus eli siis tavoite - niitä ei kirjoitella huvikseen - vaan tarkoituksella - täällä toisaalla on suoraan kommentissa tuo - 2. Tarkoitus, ja koko pöytäkirja löytyy ketjusta kolmena versiona.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #43

Se on logistis juridinen. Suomella on muuten siviilipuolella samantyyppisiä yhteisymmärryspöytäkirjoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Se on aikomus pöytäkirja, jossa kohdassa kaksi on määritetty tavoite - lukee täällä ketjussa toisaalla.

...
USAF vetosi tuohon aikomukseen, kun itse itsensä kutsui F-15C taisteluharjoituksiin Kuopion Rissalaan - Neuvostoliiton YYA' n aikana venäläiset ehdottivat yhteisiä sotaharjoituksia - Kekkonen: "Kiitos ei" ...

Ilkka Luoma

keskiviikkona, joulukuuta 18, 2013
Uhkaako venäläinen Iskander Suomea?

Venäjä on puujaloiltaan nouseva materiaalinen suur- ja maailmanvalta, jolla on ydinase, ja niitä niin paljon, että toimiessaan ne tuhoavat ”puoli maailmaa”. II Maailmansodan perintönä saimme vastakkainasettelun Eurooppaan – USA -johteisen Naton ja aiemmin jo romahtaneen Neuvostoliiton Varsovan liiton. Varsovan liitto sammui jo kauan sitten, ja Nato työntyy nyt idemmäksi kuin koskaan.

Venäjä sijoittaa vakoilutietojen mukaan erinomaisen tehokkaita ja tarkkoja Iskander 1] keskimatkanohjuksia Kaliningradiin, tai oikeastaan Saksalle kuuluvaan Köningsbergiin. Kaliningrad on EU-Euroopan ”sisällä”. Venäjällä on yhtäläinen oikeus vastata asetettuihin uhkakuviin, kuin millä tahansa muullakin valtiolla – muistamme Kuuban ohjuskriisin, jossa 1960 – alkupuolella ”maailma käväisi ydinsodan partaalla”.

1] Iskander ~ http://en.wikipedia.org/wiki/9K720_Iskander - [wiki]

YLE TV1:n pääuutiset puoliyhdeksältä kysyi hämmästyttävän kysymyksen (kuin aliarvioidakseen kansalaisiamme) - ”Onko Kaliningradiin sijoitettavilla Iskandereillä luotavissa uhkaa meille suomalaisille?”.

Suomen kansa tietää hyvin, että Pietari, Venäjän toiseksi tärkein kaupunki, on vain 300 kilometrin päässä Helsingistä ja näin on varmaa, että Venäjän ohjusjoukot ovat sijoittaneet riittävän torjuntavalmiuden kaupunkinsa puolustukseksi.

Iskanderit Kaliningradiin ovat vain vastaus Naton ohjuskaluston laajentumiselle, esimerkiksi Puolaan – Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitteli jo useita vuosia sitten, että he vastaavat kaikkiin Naton tekemiin Venäjää koskeviin uhkakuvasiirtoihin – ja tämä viimeinen on nyt sitten se vastaus.

Emme tarkoin tiedä mitä meneillään olevassa Ukraina tapauksessa 2] vielä tapahtuukaan – on kuitenkin muistettava, että 60 miljoonan Ukraina puhuu venäjää ja on kansaltaan jakaantunut niin itäiseen kuin läntiseen mieltymiseen. EU ja sen kautta Nato koettavat omalla ”vapauden sanomallaan” soluttautua Venäjän naapuriin 3].

Suomelle siis Kaliningradin Iskandereistä ei ole uhkaa

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/uhkaako-ven... -

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Iskanderit on rauhanohjuksia ja zapad oli itseasiassa rauhanturvaharjoitus ja putin on suuri suomen syöj,,ystävä !

Ilkka Luoma

Iskanderit ovat vastine US vastaaville taisteluohjuksille (Pershing?) - ja Zapad oli puolustusharjoitus Nato/US taisteluharjoitusten vastapainoksi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Kun mainitset Venäjän taisteluharjoituksen olleen puolustusharjoitus, niin ovatko NATO/US taisteluharjoitukset olleet hyökkäysharjoituksia vai puolustusharjoituksia ? Se on jäänyt sinulta tarkentamatta.

Juttujasi seuraamalla olen tehnyt kuitenkin puolestasi sen johtopäätöksen, kun itse et sitä propagandan vuoksi voi suoraan todeta, että NATO/US harjoitukset ovat mielestäsi olleet kaikki hyökkäysharjoituksia Venäjää vastaan.Ovatko ne olleet hyökkäysharjoituksia ?

Mielestäsi tuossa hyökkäyksessä Suomen alue on ensisijainen sotatanner! Kyllä EU Natomaat ja US ovat valinneet hyökkäykselle logistisesti vaikeimman alueen maailmassa. Kaikki hyökkäyksessä tarvittava massiivinen kalusto, huolto, aseet, joukot etc. on tuotava meren takaa hyökkäystä varten. Varustautuminen tuohon offensiiviin kestäisi vähintään pari kolme vuotta ja Suomeen tulisi rakentaa uusia satamia ja isoja tukikohtia, maanteitä etc.

Pitäisikö sinun alkaa ajatella asiaa neutraalisti. Venäjä varustaa itseään puolustaakseen alueitaan. NATO maat euroopassa yhdessä ja jokainen erikseen. Sotilaallisesti liittoutumattomat maat yksin tai erillisillä puolustukseen ja avunantoon liittyvillä sopimuksilla.

Miksi kukaan hyökkäisi Venäjälle ? Hollantilaiset vai Belgialaiset ? Baltian maat vai Itävalta ? Suomi tai Ruotsi ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Viimeiset suuret hyökkäyssodat itään venäläisten suuntaan Euroopassa ovat olleet lännestä aloitettuja.

Naton taisteluharjoitukset noudattavat Naton laajentumisen politiikkaa - ujuttautumisen politiikkaa, jonka seuraavana kohteena on Suomi, jossa esimakua antaa jo tuo edelläkin mainittu Nato - Isäntämaa pöytäkirja ...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #20

Ilkka Luoma

Et vastannut kysymykseen vaan aloit luennoida historian tapahtumia. Menneisyys ei ole tae tulevasta !

Ovatko lännen sotaharjoitukset hyökkäysharjoituksia vai puolustusharjoituksia ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Jos katsot Naton ja USA' n operaatioita - osaat vastata itsekin - kaikki US-sodat viimeisen 50 vuoden ajalta ovat hyökkäys- ja rynnäköintisotia --- pahimpana ehkä Irak 2003 ...

Jos katsot Nato-operaatioita, ovat nekin hyökkäyssotia - Serbia ja Afganistan ...

Niin, että hyökkäyssotia myös harjoitellaan - liitän Kuva 3' n topicciin - se on Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin karttaharjoitus - kiintoisasti Lapistamme, jonka läpi Venäjä odottaa harjoituksissaan Nato/US ilmarynnäkköjä ja risteilyohjushyökkäyksiä - Kuolan niemimaalle.

...
Muistatko tällaisen vanhan itämaisen viisauden:

"Tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen" ;)

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #22

Ilkka Luoma

No nuo perustelut riittävät. Länsimaiset sotaharjoitukset perustuvat siis aina hyökkäyssotaan ! Venäjän sotaharjoitukset ovat siis perusteltuja, koska ne eivät ole suunnattu ketään vastaan. Harjoitukset ovat puhtaasti puolustusta NATOa vastaan. Kantasi on kristallinkirkas ja omasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Jos katsot Naton etenemistä - niin Venäjälle ei ole jäänyt kuin puolustautuminen. Sen sinäkin tiedät, että Naton ja Yhdysvaltojen sodat ovat olleet liki aina hyökkäyssotia - vai mikä niistä olisi puolustautumista - ehkä mccarthyismia voisi kutsua puolustautumiseksi (aikanaan - vai jatkuuko edelleen?!)

Katsoitko topicin - Kuva 3 en?

...
Nato on käytännössä kuitenkin US!

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

"Naton eteneminen" - eihän se mihinkään liiku. Kyseessä on puolustusliitto, johon on viime aikoina liittynyt lukuisa slaavimaita.
Sitä nyt syytetään muka Venäjän lähestymisestä - ihan kuin Moskova määrää millaisen puolustusratkaisun kukin itsenäinen maa saa tehdä.
Eihän tuo huuhaa toimi kuin Suomessa, jossa on imetty YYA sotilasliittoa äidinmaidossakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Melkoinen puolustus, kun katsoo miten Nato-operaatio hyökkäsi Serbiaan .) ... Sinä puolustuksessa syntyi yli 500 tapettua siviiliä ja ohessa sivumennen pommitettiin vielä Belgradissa Kiinan suurlähetystö, jonka kerrotaan olleen CIA-operaatio - ehkä siihenkin kätkeytyi jokin puolustus :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #22

Mainitsepa samalta ajalta joku Venäjän puolustussota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Afganistan, jolloin Afganistanin laillinen hallitus pyysi venäläisiä apuun puolustautumaan Mujahideen terroristitaistelijoita vastaan, jotka terrorisoivat Kabulin hallintoa. Mujahideen oli talebaanien edeltäjä, joita US tuki asein ja rahalla. Nyt US sotii talebaaneja vastaan - Nato-operaationa, jossa suomalaisetkin ovat jo sodan osapuoli.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #35

Ainakin "Afganistanin laillisen hallinnon osalta" - Hafizullah Amin Afganistanin presidenttinä toivotti Puna-armeijan tervetulleeksi. Spetsnaz-kommandot valtasivat Kabulin viestiyhteydet. 27. joulukuuta Neuvostoliiton neuvonantajat järjestivät juhlaillalliset valtion johdolle — kaikki pidätettiin, samoin kävi armeijan johdolle. 700 KGB:n Alfa-sotilasta afgaaniunivormuissa hyökkäsi presidentin palatsiin Kabulissa, ja Hafizullah Amin perheineen murhattiin.

Tuon jälkeen Afganistanissa on sodittu koko ajan eikä rauhaa ole tehty.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Viimeiset sodat Afganistanissa jaetaan kahteen osaan:

1 1975 - 1992, josta venäläiset 1979-1989
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

.
2 2001 - jatkuen yhä, sen ollen jo pidempi kuin kuuluisa Vietnamin sota
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001–) -

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

Luomalle neutraali ajattelu on agendan vastaista. Mistään hänen spammiensa joukosta on turha etsiä Venäjää kritisoivia kirjoituksia.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

Tietoisesti kärjistää jotta syntyisi väittelyä.

Tapasin yhdessä palaaverissa pari valkovenäläistä, jotka illanistujaisissa aloittivat selostaa tuosta "Naton lähestymisestä", Naton Ukrainan operaatioista, Nulandin puheluista ja yhdysvaltalaisten upottamasta Kursk -sukellusveneestä.

He hieman yllättyivät kun esitetyt asiat olivatkin minulle melkoisen tuttuja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Matkaa Donpassiin järjestellään - haluan nähdä nyt omin silmin niin rintaman kuin sen itäisen puolen - asioita järjestellään. Matka huhtikuussa 2018. Olen perehtynyt ja minut on perehdytetty Ukrainan pakolaisten osalta olosuhteisiin tarkoin tiedoin ja videoin sekä paikalla olijoiden silminnäkijähavainnoin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #37

Hienoa - olen jo suositellut pidempään Ukrainan reissua maasta kiinnostuneille. Mulle se on tuttu maa Tsernobylistä Odessaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Kiova on jo tuttu, mutta nyt on kysymys Donpassin alueesta - asettaa tiettyjä haasteita, mutta ne järjestyvät - suhdeverkoston avulla. Tosin rintamalle mennessä tulee mukaan turvaryhmä ja panssariajoneuvo - kamera saa olla mukana! Odotellaan rauhallisina ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Jos on lukutaitoinen - osaa löytää puolueettomuuden ja tasa-arvon täältä idän ja lännen vedenjakajalta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #36

Täällä Suomessa ei ole minkäänlaista vedenjakajaa, siellä jossain voi olla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Oletko perehtynyt historiaan - aloita vaikkapa meidän geneettisestä perimähistoriasta ... linkki laajaan asiantuntijaryhmään on tässä:

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/?ref=bo... -

Suomalaisuuden juurien etsijät! -group

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Taitaa Kajannolta olla unohtunut kansakoulun hyvät opetukset? Onhan ne maanselät ja suomenselät sun muut kaikkien vesistöjen välissä ja sitten vielä tämä kulttuurinen. Siitä puhuttiin jo ennnenmuinoin keskikoulussa. Missä lie Kajanto ollut kun oppia jaettiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Nyt testataan Jorin sisälukutaitoa oikein tosissaan - luetko oheisen linkkijutun ja palaa sitten kommentoimaan - niin lukijatkin kokevat miten luetun ymmärtäminen sisäistyy ,)

...
" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #40

Sinun propapangaoksennustasi on ihan turha lukea.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Kommenttiasi monet lukijat lukevat hymyillen - arvaat varmaan mille he hymyilevät? ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55

Niin...mikä hymyilyttää...toisia jopa naurattaa... ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Jori, Savonlinnan miehenä on saanut paljon hymyn kareisin kommentteja yksityissähköpostina ... eivät ole tänne painokelpoisia ... :)

Ilkka Luoma
Tomi Vaalisto

West Coast Trolling Team (WCTT) = turkulainen vetouisteluseura ; )

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Myyryläisellä kalastus taitaa olla yhtä hakusessa kuin äidinkielemme murteet ja sukulaiskielet.

Kalastuksen hienoa harrastusta Myyryläinen voi lähestyä vaikka musiikin säestyksellä: https://www.youtube.com/watch?v=LPHRcp49RFw

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Totta, kalastaminen kun noinniinkuin harrastuksena perustuu kalojen narraamiseen joten se on vastoin luonnettani. Kalastelenkin siis lähinnä kaupan kalatiskiltä jolloin narraaminen jää niille jotka sen paremmin osaavat.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Ymmärrän hyvin Myyryläisen ajatuksen. Aivan tarkkaa aikaa en muista, mutta viimeksi olen virvelillä saanut kalan juhannusta edeltävänä torstaina vuonna 1977 auringon laskiessa. Paikka oli Anttola. Kala oli alamittainan hauki ja se piti päästää takaisin järveen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Heh, ... kuvainnollinen ilmaus, osaltaan - menee monen ohi ... ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Jormalla, harvoista täällä olijoista on terävä pää ja usein niin fiksut kommentit, että arvaan niiden sisällön menevät monelta "ohi" ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Sitä "fiksuutta" taitaa olla monelaista ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Tämäkin topic on tuottanut noin 30 yv' ä - moni ei kommentoi täällä US Puheenvuorossa kirjausmenettelyn vuoksi - ja näiden 30 yksityisviestin pohjalta on helppo havaita fiksuus ... :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Mielipiteenä subjektiivinen...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Sähköposteista tulee joskus painokelvottomia yksityiskommentteja :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #38

Kiitos, ihan punastun tälläisistä kehuista.

Ilkka Luoma

Tässä tuo West trolling manipulaatio avattuna ja lyhyt historia siihen:

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

Ilkka Luoma

Sopii tännekin:

Lainattu - luvalla:

"Yrjö Saraste
Konalantie xxxxx 00390 HELSINKI

Mielipidekirjoitus 26.12 2017

Nato puolustaa Afganistanin hallitusta.

Uutissuomalainen totesi (25.12) miten Suomikin joutuu miettimään lisäpanosta Afganistaniin. Suomi on ollut mukana tässä puolustusliitto Nato-johtoisessa operaatiossa kohta 16 vuotta.

Yhdysvallat on nyt ilmoittanut, ettei se vetäydy Afganistanista, vaan lähettää maahan lisäjoukkoja. On arveltu, että Suomelta tullaan pyytämään sekä sotilaita että materiaalista apua Afganistaniin.

Suomi on yleensä pyrkinyt vastaamaan myönteisesti Yhdysvaltain toiveisiin.
Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, presidenttiehdokas, Matti Vanhanen (kesk.) toivoo, että Yhdysvalat vielä neuvottelisi siitä, onko taktiikan muutos järkevää ja perusteltua.

Suomen panos Afganistanissa on jo nyt merkittävä, kun sitä vertaa muihin EU-jäsenmaihin. Suomi on muun muassa sitoutunut rahoittamaan Afganistania vuosittain 30 miljoonalla eurolla.

Vaikuttaa siltä kuin Nato olisi USA:n iskujoukko.

Yrjö Saraste" ... lainaus päättyy.

Ilkka Luoma

" ... Asiantuntijan mukaan saksalaislehden kohu-uutisen väitteet Venäjän sotaharjoituksesta eivät pidä kutiaan.

Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”.

CNA:n ja Wilson Centerin tutkija Kofman arvioi Bildin uutisen väitteitä Venäjän asevoimiin keskittyvässä Russian Military Analysis -blogissaan. Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan myös Viron yleisradion sivuilla. Kirjoituksessaan Kofman käy läpi, miksi monet saksalaisuutisen väitteistä ovat täysin epäuskottavia sekä antaa myös lyhyen selvityksen siitä, kuinka Venäjän suurharjoitus oikeasti eteni.

– Tästä harjoituksesta voi saada tärkeitä oppitunteja, mutta kuten aina, sensaatioväitteet sotkevat asioita ja johtavat säännöllisesti siihen, että ihmiset oppivat asioita, jotka eivät ole totta, Kofman kirjoittaa.

Vaihtoehtoista historiaa

Michael Kofman kuvaa saksalaisjuttua silkaksi kuvitelmaksi ja ”vaihtoehtoiseksi historiaksi”. ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset