Zapad 2017 – nyt jylisee West trolling propaganda*

Saksalainen Bild.de -lehti [1 innostui nimettömästi venäläis-valkovenäläisestä puolustusharjoituksesta nimeltä Zapad 2017 [2. Suomalaiset iltapäivälehdet räjäyttivät hyytävät etusivuotsikot [kuva A] – nyt käynnistyi synkkä natotusmanipulaatio. 

Kansa oli juuri jälleen sanonut, että Natoon ei mennä – ja tämähän harmitti natottajamediaa, jotta piti käynnistää suoranainen propaganda. [3

 

Zapad 2018 harjoituksesta on useita mediaversioita – riippuen aviisista ja haastateltavasta, sekä kyvystä nähdä ”metsää puilta” – tai että pitää puhua aidasta, eikä aidan seipäistä. Tämä samainen media unohtaa täysin kaikki muut sota-, hyökkäys- ja taisteluharjoitukset, mitä Itämeren ja Skandinavian alueella tapahtui!

[1 ~ www.bild.de/politik/ausland/bild-international/zapad-2017-english-54233658.bild.html

[2 ~ https://ru.wikipedia.org/wiki/Запад-2017

[2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Zapad_2017_exercise

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247450-lantisen-median-manipulaatio-eli-west-trolling – [53]

[* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html

  •  

1 Ensimmäinen Zapad versio A – Helsingin Sanomat:

” … "Tutkija: Nyt länsi tulkitsee Venäjän Zapadia väärin
Suomen entisen Moskovan-sotilasasiamiehen mukaan Venäjä ei harjoittele Zapadissa hyökkäystä länteen vaan uhkakuvansa mukaista toimintaa separatismia vastaan …. _ … Lännessä on tulkittu väärin Venäjän kohuttua Zapad-sotaharjoitusta, Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK) sotataidon laitoksen tutkija Juhani Pihlajamaa sanoo.

Lännessä on katsottu, että Zapad on Venäjän aggressiivista harjoittelua Natoa ja sen pieniä itäisiä jäsenmaita vastaan.

Länsi tulkitsee väärin. Venäjä on mielestäni viestinyt loogisesti alusta saakka, mihin se harjoituksellaan pyrkii. Länsi ei sitä usko, vaan on rakentanut oman uhkakuvansa siitä, mihin Venäjä sen mielestä pyrkii ja tuo sitä omassa viestinnässään esille”, Pihlajamaa sanoo.

Everstiluutnantti Pihlajamaa työskentelee Venäjän tutkimukseen keskittyvässä ryhmässä, joka on perustettu Maanpuolustuskorkeakouluun tämän vuoden alussa. Hän on toiminut aiemmin Suomen Moskovan-apulaissotilasasiamiehenä ja myöhemmin myös sotilasasiamiehenä. Pihlajamaa on myös vasta viides suomalainen, jolla on ollut mahdollisuus opiskella Venäjän armeijan arvostetuimmassa oppilaitoksessa eli yleisesikunta-akatemiassa … " … ” -HS

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005370217.html

 

.

2 Toinen Zapad versio B – edelleen Helsingin Sanomat:

” … HS selvitti, mitä Venäjä todellisuudessa Zapadissa harjoitteli: Suursota uusin asejärjestelmin Natoa vastaan ja Baltian valtaus – Suomikaan ei pysynyt puolueettomana

HS:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja Kari Huhta selvitti, mitä Venäjä laajassa Zapad-sotaharjoituksessaan todella harjoitteli. Selvisi, että Suomen tuntumassa harjoiteltiin runsaasti. Mukana oli Venäjän nopean toiminnan joukkoja ja uusia asejärjestelmiä … ” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005434656.html

 

.

3 Kolmas Zapad versio C – Kansan Uutiset:

” … Myös sotaharjoitusten luonteesta ovat vastakkain Venäjän ja Valko-Venäjän sekä lännen skenaariot. Terrorismin käsite ymmärretään eri tahoilla eri tavoin.

– Venäjän ja Valko-Venäjän julkituoman skenaarion mukaan harjoituksissa toimitaan laittomia aseellisia joukkoja, separatisteja ja terroristeja vastaan. Varsinkin naapurimaissa epäillään, että harjoitus on suunnattu maa-alueiden valtaamiseen, Pihlajamaa sanoo.

Hän muistuttaakin, että suurvaltojen käsitys terrorisminvastaisesta sodasta tai toiminnasta poikkeaa siitä, miten Suomessa terrorismi mielletään yhden miehen heilumiseksi puukon kanssa Turussa. Suurvalloille terrorismi ei tarkoita ainoastaan poliisitoimintaa.

– Venäjälle Tšetšenian sodat ja toiminta Syyriassa on terrorisminvastaista. Vuonna 2001 Yhdysvallat julisti sodan terrorismia vastaan, ja mentiin Afganistaniin. Venäjä käyttää ilmavoimia ja raketinheittimiä terroristeja vastaan. Osapuolet eivät mieti, mistä asiasta ja millä käsitteillä puhutaan, Pihlajamaa huomauttaa. … ”

 

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3780964-vaarinymmarrysta-tarkoitushakuisuutta-tai-kaannosvirheita-zapad-sotaharjoitus-nostattaa-turhia-pelkoja

 

.

EKSTRA

”… Voimakkaan kansalaismediatoiminnan myötä ja vuoksi HS on palannut liioittelevasta West trolling manipulaatiosta maltilliseen ja todellisuuteen pyrkivään uutisointimoodiin – tosin otsikko on vielä väkevästi manipuloiva. Mutta kuitenkin – suunta puolueettomampaan ja asiapitoisempaan todellisuuteen” -allekirjoittanut.

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005486560.html – 

” … MPKK:n Venäjä-ryhmä on analysoinut syksyllä pidettyä kohuttua Zapad-sotaharjoitusta. Päätelmät poikkeavat useista lännessä esitetyistä, joissa Venäjän tulkittiin harjoitelleen hyökkäystä länteen.

”Zapadin aikana tehdyt toimet olivat puolustuksellisia. Siellä ei harjoiteltu Baltian maiden tai Suwałkin käytävän valtaamista”, Pihlajamaa sanoo.

Pihlajamaan mukaan Zapadissa harjoiteltiin ensimmäiset päivät pienimuotoisen värivallankumouksen estämistä. Sen jälkeen harjoiteltiin massiivisen ulkopuolisen vallanvaihtoyrityksen torjuntaa.

”Meidän näkemyksemme mukaan se, minkä venäläiset ilmoittivat Zapad-harjoitukseksi, oli suurin piirtein sen vahvuinen ja tapahtui niillä alueilla kuin he ilmoittivatkin.” … ”

 

Entä nyt kun jenkaava natottajamedia on saanut uhkuvan vastakkainasettelunsa purettua?

Onko Venäjä meille todellisuudessa uhka [4, uhkaaja vai millainen idän mörkö? Miten kansakuntamme siihen suhtautuu [5 ja miten meillä enemmistökansa sanoo yleensä Natosta [kuva B][6 – Lopulta oleellinen kysymys on se, miksi tietty media, tietyt poliitikot, vähemmistönä jenkaavat meitä Natoon, vaikka olemme eläneet täällä idän ja lännen vedenjakajalla [6 täyttä rauhan aikaa jo yli 70 vuotta. 

Miten konkreettisesti tuo idän karhu on meitä uhkaillut, tai kiristänyt siten, että elomme täällä Pohjan perillä – Venäjässä kiinni, olisi vaarantunut – kuka kertoo?

 

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html

[5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244342-jossittelu-kiihtyy-venajan-uhkaa-maalataan-jalleen

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/kansalaiset-ovat-arvioineet-natoa-jo.html

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 158519

 

DOC west_trolling_II_22122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22122017

 

681_6466

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu