Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Zapad 2017 – nyt jylisee West trolling propaganda*

  • Kuva A: Nyt jylisee massiivinen West trolling mediapropaganda - kahdesta tuutista yhtäaikaa! ¤¤
    Kuva A: Nyt jylisee massiivinen West trolling mediapropaganda - kahdesta tuutista yhtäaikaa! ¤¤
  • Kuva B: Suomalaisten natokannat ovat jykevän ja väkevän yksiselitteiset - jo yli 10 vuoden ajan! ¤¤¤
    Kuva B: Suomalaisten natokannat ovat jykevän ja väkevän yksiselitteiset - jo yli 10 vuoden ajan! ¤¤¤
  • Kuva 3: Venäjän Pohjoisen puolustusdoktriinin skenaario, jossa Nato/US hyökkää Lapin läpi Kuolaan ¤¤
    Kuva 3: Venäjän Pohjoisen puolustusdoktriinin skenaario, jossa Nato/US hyökkää Lapin läpi Kuolaan ¤¤

Saksalainen Bild.de -lehti [1 innostui nimettömästi venäläis-valkovenäläisestä puolustusharjoituksesta nimeltä Zapad 2017 [2. Suomalaiset iltapäivälehdet räjäyttivät hyytävät etusivuotsikot [kuva A] – nyt käynnistyi synkkä natotusmanipulaatio. 

Kansa oli juuri jälleen sanonut, että Natoon ei mennä – ja tämähän harmitti natottajamediaa, jotta piti käynnistää suoranainen propaganda. [3

 

Zapad 2018 harjoituksesta on useita mediaversioita – riippuen aviisista ja haastateltavasta, sekä kyvystä nähdä ”metsää puilta” - tai että pitää puhua aidasta, eikä aidan seipäistä. Tämä samainen media unohtaa täysin kaikki muut sota-, hyökkäys- ja taisteluharjoitukset, mitä Itämeren ja Skandinavian alueella tapahtui!

[1 ~ www.bild.de/politik/ausland/bild-international/zapad-2017-english-54233658.bild.html -

[2 ~ https://ru.wikipedia.org/wiki/Запад-2017 -

[2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Zapad_2017_exercise -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247450-lantisen-median-manipulaatio-eli-west-trolling – [53]

[* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -


  •  

1 Ensimmäinen Zapad versio A – Helsingin Sanomat:

” … "Tutkija: Nyt länsi tulkitsee Venäjän Zapadia väärin
Suomen entisen Moskovan-sotilasasiamiehen mukaan Venäjä ei harjoittele Zapadissa hyökkäystä länteen vaan uhkakuvansa mukaista toimintaa separatismia vastaan .... _ ... Lännessä on tulkittu väärin Venäjän kohuttua Zapad-sotaharjoitusta, Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK) sotataidon laitoksen tutkija Juhani Pihlajamaa sanoo.

Lännessä on katsottu, että Zapad on Venäjän aggressiivista harjoittelua Natoa ja sen pieniä itäisiä jäsenmaita vastaan.

Länsi tulkitsee väärin. Venäjä on mielestäni viestinyt loogisesti alusta saakka, mihin se harjoituksellaan pyrkii. Länsi ei sitä usko, vaan on rakentanut oman uhkakuvansa siitä, mihin Venäjä sen mielestä pyrkii ja tuo sitä omassa viestinnässään esille”, Pihlajamaa sanoo.

Everstiluutnantti Pihlajamaa työskentelee Venäjän tutkimukseen keskittyvässä ryhmässä, joka on perustettu Maanpuolustuskorkeakouluun tämän vuoden alussa. Hän on toiminut aiemmin Suomen Moskovan-apulaissotilasasiamiehenä ja myöhemmin myös sotilasasiamiehenä. Pihlajamaa on myös vasta viides suomalainen, jolla on ollut mahdollisuus opiskella Venäjän armeijan arvostetuimmassa oppilaitoksessa eli yleisesikunta-akatemiassa ... " … ” -HS

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005370217.html -

 

.

2 Toinen Zapad versio B – edelleen Helsingin Sanomat:

” … HS selvitti, mitä Venäjä todellisuudessa Zapadissa harjoitteli: Suursota uusin asejärjestelmin Natoa vastaan ja Baltian valtaus – Suomikaan ei pysynyt puolueettomana

HS:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja Kari Huhta selvitti, mitä Venäjä laajassa Zapad-sotaharjoituksessaan todella harjoitteli. Selvisi, että Suomen tuntumassa harjoiteltiin runsaasti. Mukana oli Venäjän nopean toiminnan joukkoja ja uusia asejärjestelmiä … ” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005434656.html -

 

.

3 Kolmas Zapad versio C – Kansan Uutiset:

” … Myös sotaharjoitusten luonteesta ovat vastakkain Venäjän ja Valko-Venäjän sekä lännen skenaariot. Terrorismin käsite ymmärretään eri tahoilla eri tavoin.

– Venäjän ja Valko-Venäjän julkituoman skenaarion mukaan harjoituksissa toimitaan laittomia aseellisia joukkoja, separatisteja ja terroristeja vastaan. Varsinkin naapurimaissa epäillään, että harjoitus on suunnattu maa-alueiden valtaamiseen, Pihlajamaa sanoo.

Hän muistuttaakin, että suurvaltojen käsitys terrorisminvastaisesta sodasta tai toiminnasta poikkeaa siitä, miten Suomessa terrorismi mielletään yhden miehen heilumiseksi puukon kanssa Turussa. Suurvalloille terrorismi ei tarkoita ainoastaan poliisitoimintaa.

– Venäjälle Tšetšenian sodat ja toiminta Syyriassa on terrorisminvastaista. Vuonna 2001 Yhdysvallat julisti sodan terrorismia vastaan, ja mentiin Afganistaniin. Venäjä käyttää ilmavoimia ja raketinheittimiä terroristeja vastaan. Osapuolet eivät mieti, mistä asiasta ja millä käsitteillä puhutaan, Pihlajamaa huomauttaa. … ”

 

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3780964-vaarinymmarrysta-tarkoitushakuisuutta-tai-kaannosvirheita-zapad-sotaharjoitus-nostattaa-turhia-pelkoja -

 

.

EKSTRA

”... Voimakkaan kansalaismediatoiminnan myötä ja vuoksi HS on palannut liioittelevasta West trolling manipulaatiosta maltilliseen ja todellisuuteen pyrkivään uutisointimoodiin – tosin otsikko on vielä väkevästi manipuloiva. Mutta kuitenkin – suunta puolueettomampaan ja asiapitoisempaan todellisuuteen” -allekirjoittanut.

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005486560.html

” … MPKK:n Venäjä-ryhmä on analysoinut syksyllä pidettyä kohuttua Zapad-sotaharjoitusta. Päätelmät poikkeavat useista lännessä esitetyistä, joissa Venäjän tulkittiin harjoitelleen hyökkäystä länteen.

”Zapadin aikana tehdyt toimet olivat puolustuksellisia. Siellä ei harjoiteltu Baltian maiden tai Suwałkin käytävän valtaamista”, Pihlajamaa sanoo.

Pihlajamaan mukaan Zapadissa harjoiteltiin ensimmäiset päivät pienimuotoisen värivallankumouksen estämistä. Sen jälkeen harjoiteltiin massiivisen ulkopuolisen vallanvaihtoyrityksen torjuntaa.

”Meidän näkemyksemme mukaan se, minkä venäläiset ilmoittivat Zapad-harjoitukseksi, oli suurin piirtein sen vahvuinen ja tapahtui niillä alueilla kuin he ilmoittivatkin.” … ”

 

Entä nyt kun jenkaava natottajamedia on saanut uhkuvan vastakkainasettelunsa purettua?

Onko Venäjä meille todellisuudessa uhka [4, uhkaaja vai millainen idän mörkö? Miten kansakuntamme siihen suhtautuu [5 ja miten meillä enemmistökansa sanoo yleensä Natosta [kuva B][6 – Lopulta oleellinen kysymys on se, miksi tietty media, tietyt poliitikot, vähemmistönä jenkaavat meitä Natoon, vaikka olemme eläneet täällä idän ja lännen vedenjakajalla [6 täyttä rauhan aikaa jo yli 70 vuotta. 

Miten konkreettisesti tuo idän karhu on meitä uhkaillut, tai kiristänyt siten, että elomme täällä Pohjan perillä – Venäjässä kiinni, olisi vaarantunut – kuka kertoo?

 

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244342-jossittelu-kiihtyy-venajan-uhkaa-maalataan-jalleen -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/kansalaiset-ovat-arvioineet-natoa-jo.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 158519

 

DOC west_trolling_II_22122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22122017

 

681_6466

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Ilkka Luoma

Näin luotiin uhkaa Venäjästä jo 10 vuotta sitten ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri... -

- ja mitä on tapahtunut meille tässä "välissä" 2007 - 2017, muuta kuin Suomi100 ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin Onnittelukirje päivää paria ennen 6. Joulukuuta 2017, joka julistettiin salaiseksi - miksi?

...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Innostua nimettömästi?Voisitko täsmentää.

Ilkka Luoma

"Saksalaislehti: Venäjä harjoitteli syyskuussa iskuja Suomeen – tuhoaisi Helsinki-Vantaan lentokentän Iskander-ohjuksilla ... "

.
" ... Bildin lähteenä on kaksi ”johtavaa analyytikkoa” länsimaisista tiedusteluviranomaisista.

Ilta-Sanomien haastattelema sotilasasiantuntija Arto Pulkki pitää tulkintaa karkeana, joskaan ei täysin tuulesta temmattuna ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005497462.html -

.

Ilkka Luoma

keskiviikkona, joulukuuta 18, 2013
Uhkaako venäläinen Iskander Suomea?

Venäjä on puujaloiltaan nouseva materiaalinen suur- ja maailmanvalta, jolla on ydinase, ja niitä niin paljon, että toimiessaan ne tuhoavat ”puoli maailmaa”. II Maailmansodan perintönä saimme vastakkainasettelun Eurooppaan – USA -johteisen Naton ja aiemmin jo romahtaneen Neuvostoliiton Varsovan liiton. Varsovan liitto sammui jo kauan sitten, ja Nato työntyy nyt idemmäksi kuin koskaan.

Venäjä sijoittaa vakoilutietojen mukaan erinomaisen tehokkaita ja tarkkoja Iskander 1] keskimatkanohjuksia Kaliningradiin, tai oikeastaan Saksalle kuuluvaan Köningsbergiin. Kaliningrad on EU-Euroopan ”sisällä”. Venäjällä on yhtäläinen oikeus vastata asetettuihin uhkakuviin, kuin millä tahansa muullakin valtiolla – muistamme Kuuban ohjuskriisin, jossa 1960 – alkupuolella ”maailma käväisi ydinsodan partaalla”.

1] Iskander ~ http://en.wikipedia.org/wiki/9K720_Iskander - [wiki]

YLE TV1:n pääuutiset puoliyhdeksältä kysyi hämmästyttävän kysymyksen (kuin aliarvioidakseen kansalaisiamme) - ”Onko Kaliningradiin sijoitettavilla Iskandereillä luotavissa uhkaa meille suomalaisille?”.

Suomen kansa tietää hyvin, että Pietari, Venäjän toiseksi tärkein kaupunki, on vain 300 kilometrin päässä Helsingistä ja näin on varmaa, että Venäjän ohjusjoukot ovat sijoittaneet riittävän torjuntavalmiuden kaupunkinsa puolustukseksi.

Iskanderit Kaliningradiin ovat vain vastaus Naton ohjuskaluston laajentumiselle, esimerkiksi Puolaan – Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitteli jo useita vuosia sitten, että he vastaavat kaikkiin Naton tekemiin Venäjää koskeviin uhkakuvasiirtoihin – ja tämä viimeinen on nyt sitten se vastaus.

Emme tarkoin tiedä mitä meneillään olevassa Ukraina tapauksessa 2] vielä tapahtuukaan – on kuitenkin muistettava, että 60 miljoonan Ukraina puhuu venäjää ja on kansaltaan jakaantunut niin itäiseen kuin läntiseen mieltymiseen. EU ja sen kautta Nato koettavat omalla ”vapauden sanomallaan” soluttautua Venäjän naapuriin 3].

Suomelle siis Kaliningradin Iskandereistä ei ole uhkaa

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/uhkaako-ven... -

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Iskanderit on rauhanohjuksia ja zapad oli itseasiassa rauhanturvaharjoitus ja putin on suuri suomen syöj,,ystävä !

Ilkka Luoma

Iskanderit ovat vastine US vastaaville taisteluohjuksille (Pershing?) - ja Zapad oli puolustusharjoitus Nato/US taisteluharjoitusten vastapainoksi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Kun mainitset Venäjän taisteluharjoituksen olleen puolustusharjoitus, niin ovatko NATO/US taisteluharjoitukset olleet hyökkäysharjoituksia vai puolustusharjoituksia ? Se on jäänyt sinulta tarkentamatta.

Juttujasi seuraamalla olen tehnyt kuitenkin puolestasi sen johtopäätöksen, kun itse et sitä propagandan vuoksi voi suoraan todeta, että NATO/US harjoitukset ovat mielestäsi olleet kaikki hyökkäysharjoituksia Venäjää vastaan.Ovatko ne olleet hyökkäysharjoituksia ?

Mielestäsi tuossa hyökkäyksessä Suomen alue on ensisijainen sotatanner! Kyllä EU Natomaat ja US ovat valinneet hyökkäykselle logistisesti vaikeimman alueen maailmassa. Kaikki hyökkäyksessä tarvittava massiivinen kalusto, huolto, aseet, joukot etc. on tuotava meren takaa hyökkäystä varten. Varustautuminen tuohon offensiiviin kestäisi vähintään pari kolme vuotta ja Suomeen tulisi rakentaa uusia satamia ja isoja tukikohtia, maanteitä etc.

Pitäisikö sinun alkaa ajatella asiaa neutraalisti. Venäjä varustaa itseään puolustaakseen alueitaan. NATO maat euroopassa yhdessä ja jokainen erikseen. Sotilaallisesti liittoutumattomat maat yksin tai erillisillä puolustukseen ja avunantoon liittyvillä sopimuksilla.

Miksi kukaan hyökkäisi Venäjälle ? Hollantilaiset vai Belgialaiset ? Baltian maat vai Itävalta ? Suomi tai Ruotsi ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Viimeiset suuret hyökkäyssodat itään venäläisten suuntaan Euroopassa ovat olleet lännestä aloitettuja.

Naton taisteluharjoitukset noudattavat Naton laajentumisen politiikkaa - ujuttautumisen politiikkaa, jonka seuraavana kohteena on Suomi, jossa esimakua antaa jo tuo edelläkin mainittu Nato - Isäntämaa pöytäkirja ...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #20

Ilkka Luoma

Et vastannut kysymykseen vaan aloit luennoida historian tapahtumia. Menneisyys ei ole tae tulevasta !

Ovatko lännen sotaharjoitukset hyökkäysharjoituksia vai puolustusharjoituksia ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Jos katsot Naton ja USA' n operaatioita - osaat vastata itsekin - kaikki US-sodat viimeisen 50 vuoden ajalta ovat hyökkäys- ja rynnäköintisotia --- pahimpana ehkä Irak 2003 ...

Jos katsot Nato-operaatioita, ovat nekin hyökkäyssotia - Serbia ja Afganistan ...

Niin, että hyökkäyssotia myös harjoitellaan - liitän Kuva 3' n topicciin - se on Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin karttaharjoitus - kiintoisasti Lapistamme, jonka läpi Venäjä odottaa harjoituksissaan Nato/US ilmarynnäkköjä ja risteilyohjushyökkäyksiä - Kuolan niemimaalle.

...
Muistatko tällaisen vanhan itämaisen viisauden:

"Tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen" ;)

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #22

Ilkka Luoma

No nuo perustelut riittävät. Länsimaiset sotaharjoitukset perustuvat siis aina hyökkäyssotaan ! Venäjän sotaharjoitukset ovat siis perusteltuja, koska ne eivät ole suunnattu ketään vastaan. Harjoitukset ovat puhtaasti puolustusta NATOa vastaan. Kantasi on kristallinkirkas ja omasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Jos katsot Naton etenemistä - niin Venäjälle ei ole jäänyt kuin puolustautuminen. Sen sinäkin tiedät, että Naton ja Yhdysvaltojen sodat ovat olleet liki aina hyökkäyssotia - vai mikä niistä olisi puolustautumista - ehkä mccarthyismia voisi kutsua puolustautumiseksi (aikanaan - vai jatkuuko edelleen?!)

Katsoitko topicin - Kuva 3 en?

...
Nato on käytännössä kuitenkin US!

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #22

Mainitsepa samalta ajalta joku Venäjän puolustussota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Afganistan, jolloin Afganistanin laillinen hallitus pyysi venäläisiä apuun puolustautumaan Mujahideen terroristitaistelijoita vastaan, jotka terrorisoivat Kabulin hallintoa. Mujahideen oli talebaanien edeltäjä, joita US tuki asein ja rahalla. Nyt US sotii talebaaneja vastaan - Nato-operaationa, jossa suomalaisetkin ovat jo sodan osapuoli.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #17

Luomalle neutraali ajattelu on agendan vastaista. Mistään hänen spammiensa joukosta on turha etsiä Venäjää kritisoivia kirjoituksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Jos on lukutaitoinen - osaa löytää puolueettomuuden ja tasa-arvon täältä idän ja lännen vedenjakajalta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #36

Täällä Suomessa ei ole minkäänlaista vedenjakajaa, siellä jossain voi olla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Oletko perehtynyt historiaan - aloita vaikkapa meidän geneettisestä perimähistoriasta ... linkki laajaan asiantuntijaryhmään on tässä:

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/?ref=bo... -

Suomalaisuuden juurien etsijät! -group

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Taitaa Kajannolta olla unohtunut kansakoulun hyvät opetukset? Onhan ne maanselät ja suomenselät sun muut kaikkien vesistöjen välissä ja sitten vielä tämä kulttuurinen. Siitä puhuttiin jo ennnenmuinoin keskikoulussa. Missä lie Kajanto ollut kun oppia jaettiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Nyt testataan Jorin sisälukutaitoa oikein tosissaan - luetko oheisen linkkijutun ja palaa sitten kommentoimaan - niin lukijatkin kokevat miten luetun ymmärtäminen sisäistyy ,)

...
" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #40

Sinun propapangaoksennustasi on ihan turha lukea.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Kommenttiasi monet lukijat lukevat hymyillen - arvaat varmaan mille he hymyilevät? ;)

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Tässä tuo West trolling manipulaatio avattuna ja lyhyt historia siihen:

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

Ilkka Luoma

Sopii tännekin:

Lainattu - luvalla:

"Yrjö Saraste
Konalantie xxxxx 00390 HELSINKI

Mielipidekirjoitus 26.12 2017

Nato puolustaa Afganistanin hallitusta.

Uutissuomalainen totesi (25.12) miten Suomikin joutuu miettimään lisäpanosta Afganistaniin. Suomi on ollut mukana tässä puolustusliitto Nato-johtoisessa operaatiossa kohta 16 vuotta.

Yhdysvallat on nyt ilmoittanut, ettei se vetäydy Afganistanista, vaan lähettää maahan lisäjoukkoja. On arveltu, että Suomelta tullaan pyytämään sekä sotilaita että materiaalista apua Afganistaniin.

Suomi on yleensä pyrkinyt vastaamaan myönteisesti Yhdysvaltain toiveisiin.
Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, presidenttiehdokas, Matti Vanhanen (kesk.) toivoo, että Yhdysvalat vielä neuvottelisi siitä, onko taktiikan muutos järkevää ja perusteltua.

Suomen panos Afganistanissa on jo nyt merkittävä, kun sitä vertaa muihin EU-jäsenmaihin. Suomi on muun muassa sitoutunut rahoittamaan Afganistania vuosittain 30 miljoonalla eurolla.

Vaikuttaa siltä kuin Nato olisi USA:n iskujoukko.

Yrjö Saraste" ... lainaus päättyy.

Ilkka Luoma

" ... Asiantuntijan mukaan saksalaislehden kohu-uutisen väitteet Venäjän sotaharjoituksesta eivät pidä kutiaan.

Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”.

CNA:n ja Wilson Centerin tutkija Kofman arvioi Bildin uutisen väitteitä Venäjän asevoimiin keskittyvässä Russian Military Analysis -blogissaan. Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan myös Viron yleisradion sivuilla. Kirjoituksessaan Kofman käy läpi, miksi monet saksalaisuutisen väitteistä ovat täysin epäuskottavia sekä antaa myös lyhyen selvityksen siitä, kuinka Venäjän suurharjoitus oikeasti eteni.

– Tästä harjoituksesta voi saada tärkeitä oppitunteja, mutta kuten aina, sensaatioväitteet sotkevat asioita ja johtavat säännöllisesti siihen, että ihmiset oppivat asioita, jotka eivät ole totta, Kofman kirjoittaa.

Vaihtoehtoista historiaa

Michael Kofman kuvaa saksalaisjuttua silkaksi kuvitelmaksi ja ”vaihtoehtoiseksi historiaksi”. ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

...

Toimituksen poiminnat