Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Lapin punainen Esko-Juhani Tennilä

  • Rehellinen kommunisti Esko-Juhani Tennilä - piti Lapin puolia kaikissa käänteissä - ihaili presidentti Kekkosta (?) ¤
    Rehellinen kommunisti Esko-Juhani Tennilä - piti Lapin puolia kaikissa käänteissä - ihaili presidentti Kekkosta (?) ¤
  • Viittaan tekstin loppulauseeseen ja Toivotan Rauhallista Joulua kaikille! -  [c] Imppu
    Viittaan tekstin loppulauseeseen ja Toivotan Rauhallista Joulua kaikille! - [c] Imppu

Punainen porukoiden yhdistäjä – pitkäaikainen kansanedustaja, Esko-Juhani Tennilä jäi pois omasta tahdostaan eduskunnasta, oltuaan kolme vuosikymmentä kansanedustajana.

 

Kommunisti ja lapsilisien vankka puolustaja – oikea ihminen, isolla I-kirjaimella – aidosti pienen ihmisen puolesta, ilman taka-ajatuksia. Yle esitti ”Itseasiassa kuultuna” ohjelmassa [1 haastattelun pitkänlinjan Lapin puolustajasta.

[1 ~ https://areena.yle.fi/1-3971515 - Yle – Itse asiassa kuultuna.

 

Kun siirtomaa Lappi halusi oman yliopiston

Tennilä kertoi kiintoisan jutun, jota piti varmana. Aihe liittyi yliopistoon, jota Rovaniemi oli pyytänyt, kerjännyt, kärttänyt, anonut ja hakenut – monin kansanliikkein ja karvalakkilähetystöjen voimin, onnistumatta.

 

Elettiin aikoja, jolloin päätöksiä tehtiin myös presidentinlinnasta ja Tamminiemestä

... presidentti Urho Kekkonen oli voimissaan ja puuttui kysymyksellä tähänkin etelän miehen mielestä ”syrjäseutuhankkeeseen” – kuunnellen juristeja, jotka kertoivat, etteivät lakimiehet halua oikeustieteellistä kauas periferiaan - 

Kekkonen* oli sanonut, että nyt te unohditte yhden lakimiehen

Ja seuraavana päivänä oikeusministeriö ilmoitti Lapin miehille: ”Olette saaneet oman yliopiston ...” Näin sai alkunsa tänään jo maineikas Lapin yliopisto, jossa koulutetaan huippuluokan lakimiehiä ja juristeja. Kekkonen oli puhunut.

...

* Kekkonen väitteli aikanaan lakitieteen tohtoriksi ---

 

Tänään Lappi on matkailun omanlainen suomalainen mekka ja ulkomailta ollaan tulossa sankoin joukoin arvostamaan jotain sellaista, mitä meillä ”etelästä” ei ole aina arvostettu. 

Kiinalaiset ovat löytäneet Lapin, sen tyhjyyden, rauhan, puhtauden ja yöttömyyden kuin myös päivättömyyden. Muun muassa kiinalaiset arvostavat ilmanalaa, joka on puhdasta – helppo hengittää ja ilman hengityssuojaa. Nyt arvostukset muualta ovat jotain sellaista, mikä on toisaalla harvinaista.

...

Meillä on myös meneillään presidentinvaalit 2018 – kahdeksan ehdokkaan joukossa on yksi Lapin mies – Keminmaalta lähtoisin oleva Paavo Väyrynen [2.

Esko-Juhani Tennilä kertoi yhdessä muun muassa Väyrysen kanssa tehdyn paljon Lapin asioiden hyväksi – oli junailtu, oli järjestelty – oli siis kunnioitettu äänestäjiä.

 

Nyt useat äänestäjät kunnioittavat voimaa ja vahvuutta – presidentille olisi palautettava ainakin osa siitä vallankäytöstä, mitä oli aikakautena, jolloin Suomella ja suomalaisilla oli isäntä talossa.

 

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247657-vayrysen-kiusalliset-esillenostot-emu-ja-nato-isantamaa - [63]

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247534-paavo-vayrynen-avasi-uuden-suomalaisen-vuosisadan - [107]

 

EKSTRA

Saako Lappi – eli paljolti saamelaiset oman autonomian, ellei peräti itsenäisyyden [3, joka tuottaisi sen ikiaikaisen nautintaoikeuden, jota nyt etelästä rajoitetaan. 

Lopuksi jää kysymys, miten alkuperäkansalaiset, saamelaiset palvelisivat itselle huomisen ammatin – matkailijoiden ja vierasmaalaisten huolehtimisen – itselle elinkeinoksi.

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/tarjotaanko-saamelaisille-itsenaisyytta.html -

 

 

Tässä yhteydessä toivotan kaikille lukijoille Rauhallista ja Ystäväläheistä Joulua!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 158617

 

DOC tennila_23122017.dov – OpenOffice Writer

PVM 23122017

 

377_3399

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2006]

" ... Kommunismi on ideaalinen aate eivätkä sen keskeiset teesit sovi nykyihmiselle. Teeseistä tärkeimmät, tasajakoisuus ja yhteisomistus eivät sovi kilpailuhenkeen, yksilökeskeisyyteen ja ostovoiman tavoitteluun. Isänmaaton pääoma, rajaton ostovoimankäyttö ja tuotannon siirtely tasaa itsessään pikkuhiljaa maailmanlaajuisia tuloeroja. Kaikki aatteet ja päämäärät vaativat yhteenkuuluvuusryhmälleen vahvaa johtajaa.

Nykypäivän malli hajautetusta hallinnosta toimii hyvin tiimeissä. Ylimpänä oikeudenmukaisuuden valvojana tarvitaan kuitenkin valistunut johtaja, joka on vähäkiinnosteinen omaa pinnallisuutta ja maallisuutta kohtaan ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/vasemmistol... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pakkoluovutetulla alueella usein seisoskellessani kolhoosin raunioilla tulee monenlaista mieleen. Meikäläisten ajattelutavassa kolhoosit edustivat tehottumuutta ja tuhlaamista. Sitten loppui kommunismi ja tuli tilalle kapitalismi. Mitä seurasi?

Kolhoosit lopetettiin, kalusto varastettiin, miljoonat peltohehtaarit jäivät hunningolle, miljoonat ihmiset siirtyivät kaupunkien slummeihin ja kurjuuteen, viina ja huumeet vievät ennenaikaiseen hautaan.

Eniten surettaa Venäjän kohtalo, Putin lopetti maatalouden, ryhtyi ostamaan öljyrahoilla ruoan ulkomailta puoleen hintaan. Suurin osa pelloista on viljelemättä. Kolhoosien lopettamisesta seurasi riistokapitalismi. Valtion varallisuus on oligarkeilla ja rahat lännessä jossa oligarkkien perheetkin asuvat turvassa. Putinin pitää harrastaa sotakiihkoilua jotta pysyisi vallassa.

Kohti kurjuutta täällä lännessäkin mennään mutta Venäjällä kurjuus ja fasismi vain lisääntyy. Venäjälle ei saatu valistunutta voimakasta johtajaa vaan diktaattori. Laki on oligarkkien mielivallassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Leo, Venäjällä ei oskaan ole ollut kommunismia eikä kapaitalismismia. Venäjällä on aina ollut diktatuuri, Iivana Julmasta Putiniin asti. Gorbatsov yritti muuttaa systeemiä perestroikaksi ja glasnostiksi, mutta huonosti kävi.

Ilkka Luoma

Alun vallankumouksessa 1917 oli bolsevisteilla pyhät periaatteet ja tavoitteet - Marxin ideologia ei sovi nykymarkkinaihmiselle, koska hän on liian ahne yksilöllisessä kasvuhimossaan.

Yllättäen kommunismi idealismissaan olisi myös ratkaisu tasaistetun niukkuuden myötä ympäristöongelmiemme ratkaisuksi.

Ilkka Luoma

Pian vallankumouksen jälkeen johtajat huomasivat, että he haluavat enemmän kuin työtätekevät toverit - piti jotenkin päästä näyttämään - ihmisen perusvamma ja yllättäen elämän edellytys on näyttö- ja vertailutalous! Miksi? ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Marxin teorioiden mukaan sosialismiin siirrytään "kypsästä" kapitalismista eikä suoraan feodalismista kuten bolshevikit yrittivät tilaisuuden tullen. Leninin sanoin: "mieluisampaa ja hyödyllisempää on "vallankumouksen kokemuksia" tehdä kuin niistä kirjoittaa" Lokakuun vallankumouksen alla loppusanoiksi "Valtio ja vallankumous" kirjaseen. (Akateeminen sosialistiseura/Työväen kulttuurirahasto; V.I.Lenin; valtio ja vallankumous; 1917; Helsinki) Hänellä kun oli ollut tarkoituksena jatkaa teoretisointia vallankumouksesta.

Niinpä tuosta yrityksestä joka suurelta osin n.s. "meni reisille" on nyt palattu suorittamaan kapitalismia. Sama on havaittu myös Kiinassa jossa kapitalismia mennään suorastaan pikakelauksella. Erona toki lienee, että Kiinan kommunistisella puolueella lienee tarkoituksena sen jälkeen siirtyä sosialismiin (19. puoluekokouksen asiakirjat) kun taas Venäjän vallanpitäjillä ei sellaista suunnitelmaa liene vaan ovat pesunkestäviä kapitalisteja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Tummanpunaiset hoksasivat vaalentua sosialidemokraateiksi ja siitä alkoi "ikuinen" riita - kunnes yksilöahneuden maallisoikeistoaalto sotkee maailmamme riittävästi - niin toverikunta oivaltaa yhtyä uudeksi maailman mahdiksi - nyt demarit ovat kannatusnoususta huolimatta kriisissä - ideologiakriisissä!

...
Älykköä ja ideologia olisi tarvittu!

lauantaina, helmikuuta 01, 2014
Pelastaako Erkki Tuomioja demariliikkeen?

Demariliike on identiteetti – ja johtajakriisissä 1]. Forssan ainutlaatuisista ajoista on kulunut niin kauan, että vain historian kirjat osaavat kertoa hyvinvointiyhteiskuntamme peruspilarit, joita juuri demariliike vaaleanpunaisena oli synnyttämässä. Tänään Sosiaalidemokraattisella puolueella ei ole ideologiaa eikä selkeää tavoitetta – tälle uudelle vuosisadalle.

1] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/11/demarien-on-... - [BLOG/il]

Demareiden on nyt vaihdettava ja heti puheenjohtajaa. Ensin hajotetaan hallitus, isänmaan eduksi ja hyödyksi. Sitten valitaan uusi ylimenokauden riittävän älykäs ja karismaattinen puheenjohtaja, jonka suuhun ei laiteta jauhoja tukkimaan uudistuksia. Sitten kansakunta valmistautuu ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

Nyt on siedettävä vielä yksi vaalitappio?

Demareilla on vain yksi vaihtoehto, juuri nyt – tämä henkilö on nykyinen ulkoministeri ja tohtori Erkki Tuomioja. Tuomioja on jäänyt valitsematta pariin kertaan – koska demarimaakunta ei ole jaksanut hyväksyä liian terävää pääkaupunkiseudun ääntä.

Tuomioja olisi seuraavan vuoden ajan puheenjohtaja,

valmistellen uudistettua pohjaa ”kaiken alusta aloittamisesta” - betonoisi se näin lähtökuopat uudelle pidempiaikaiselle puheenjohtajalle, joka sitten luotsaa puolueen tälle vuosisadalle – uusin ”forssalaisin” päämäärin. Tuomioja voisi toimia myöhemmin valittavan puheenjohtajan neuvonantajana ensimmäiset kaksi vuotta.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/pelastaako-... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tennilä teki aamun TV-lähetyksessä kyllä viisaamman vaikutelman kuin koskaan aktiivipoliitikkona ollessaan. Silloin hän sortui räikeään populismiin kalastellessaan korpien miesten ääniä. Nyt tuntui puhuvan hyvin harkitsevasti ja rehellisesti omista ajatuksistaan.

Ilkka Luoma

Tennilä lienee niitä harvoja rehellisiä poliitikkoja, jotka levittivät sitä ajatusta, mihin itse uskoi - kähmimättä itselle mitään ylimääräistä. :)

Juha Hämäläinen

Meillä on länsimaiden sosiaalidemokratioissa kommunismin ja kapitalismin välimuoto eli sosialismi.

Siinä järjestelmässä toimii markkinatalous, jolla varmistetaan laaja tuotanto tarpeiden mukaan ja vapaasti sovittavat palkat, joita sitten sosialismin hengessä verotetaan proggressiivisesti.

Ilkka Luoma

Meitä sävyttää myös erikoinen ja vuosisatainen alamaisuus niin Ruotsin (lännen) kuin Venäjän (idän) vedenjakajalla ja välimaastossa, jossa saimme väkeviä vaikutteita niin idästä kuin lännestä.

Olemme sitkeitä ja itsepäisiä kuin puolalaiset ... -Stalin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hämäläisellä taitaa olla ihan oma määritelmä ja sisältö sosialismille?

Ilkka Luoma

Olisiko SDP nykyään enemmän jo - Sosiaalidemokraattinen puolue? -yhdellä a' lla tai kahdella?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Sosiaalidemokratia edellyttäisi sosiaalisuutta ihan siinä missä sosialidemokratia sosialismia. Demuleilla on ollut uupelo molempien suhteen.

Kuvaavaa yhden a:n suhteessa on kuinka M.Koivistokin aikoinaan poimi E.Bernsteinin mutta ei A.Bebeliä. Hän olisi mitä mainioimmin edustanut sosialidemokratiaa sekä yhdellä että kahdella a:lla. Bernstein taas propagandisti joka ei halunnut pyrkiä mihinkään tavoiteeseen jotta ei tulisi muuttaneeksi mitään mutta pitää ihmiset liikkeellä muka-toiminnan piirissä. Nykyiset demulikellokkaat eivät taida tuntea kumpaakaan.

Ilkka Luoma

... omistetaan yhdessä, ettei synny kateutta aiheuttavia erilaisuuksia! ... ;)

...
Evoluution luoma kilpailuefekti lähtee jo siemenistä ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

Biologisen evoluution kilpailu kohdistuu perintötekijöiden levittämiseen. Kulttuurisessa evoluutiossa voimme kehittyä toisaallekin koska voimme asettaa itse itsellemme tavoitteita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

--- ja pyrkimys selviytymiseen ulkoisia muutoksia kohtaan - ja tässä tuo muutosten "kellotaajuus" on se oleellinen ongelma, siis ulkoisten muutosten!

Ilkka Luoma

Kuvakokoelma vuoden 2006 Vapusta - Helsinki.
Kuvissa seikkaperäiset kuvatekstit! ;)

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/vappu-vappe... -

.

Ilkka Luoma

Näin Jouluaattona voimme todeta, että Joulupukki on maailman ainoa yhteishyväksytty tasaisen elämänlaadun kommunisti, joka jakaa kaikille - unohtamalla itsensä, sillä Joulupukille riittää se antamisen hyvämieli, joka syntyy jakamisen ilosta - kaikille :)

Hyvää Joulua!

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

EJ Tennilä on aito Lapin puolustaja. En kuulu samaa ideologiaa kannattaviin, mutta Tennilää kunnioitan aitona Lapin puolustajana.

Ilkka Luoma

Voisin sanoa samalla tavalla! :)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Marjatta Stenius-Kaukonenkin jäi itse pois ja oli pitkäaikainen vas.politikko.

Syy pois jäämiseen oli turhautuminen kun päätöksiin ei vasemmistoa kuunneltu yhtään.Eikä asioihin voinut vaikuttaa.

Ilkka Luoma

Ideologinen vasemmisto on pohjakriisissä. Toverihanska niin sanotusti hukassa - Forssa kaukana! ...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta tuokin. Puolueet vaihtoi EU myötä liituraitaan. Työntekijöistä jotka saa palkan toisen kädestä tuli porvareita.

Vielä ennen -87 Oli tavallisen kansan puolueita multa-kepu,krsitilliset ja MSP.
Porvareita oli vain Kok ja RKP.
Nyt on porvaripuolueita 7-2 vasemmistoa.
Näillä mennään jatkossakin. EU,EK,porvarienemmistöllä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Vielä 1970 -luvulla demaritkin olivat ylivoimaisesti suurin puolue, jopa yli 30 prosentin kannatuksella.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #27

Silloinme isoikäpolvi tiesimme mihin työväestö kuului .Ei ainakaan porvaripuolueiden ajamien asioiden taakse. Samoin tiesimme miten eduskunta toimii ja mikä eduskunnassa oli kulloinkin valtasuhde.

Sehän on ollut-87 jälkeen yht. sdp/vas n.-60-140 muut kansanedustajat.
(Lipposen aikana mentiin Aho/Viinanen/VM-virkamiesten laskelmilla, leikkauksilla ja laskelmilla miten maassa saadaan velat tasapainoon ja Suomi EMU kuntoon.)
Yhä edelleen kuulee että Kepu,kok pääministeripuolueen hallitusta on johtanut VM-SDP?
Kas kun se VM- Viinanen Kok ei ollut johtanut Ahon hallitusta, eikä Orpo (kok) Sipilän hallitusta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Niin sanotun vasemmiston uuselpyminen vaatii ihmisiltä itsensä ja yhteisöälyn löytymistä yksilökeskeisen kasvuhokeman ja näyttötalouden syövereistä ...

Ilkka Luoma

Ideaalisen kommunismin pahin jarru on näyttö- ja vertailutalous, jossa nykyinen hengeltään köyhä materialismi tähtää jatkuvana kasvuhokemana.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kommunismin pahin jarru on se,että toimivaa kommunismia on aika hankala löytää nykymaailmasta,,siis toimivaa kommunismia,joka aidosti kilpailisi länsimaiden työläisten sieluista,ja joka vakuuttaisi tyläismassat vakaasta elintason nöususta,lehdistönvapaudesta,järjestäytymisvapaudesta,-ai niin,,nuo ei mahdu kommunismiin,,,!

Ilkka Luoma

Kurkkaa kommentti 30 - markkinatalouden kasvuhuudon näyttö- ja vertailutalous on kommunismin pahin vastus - tasaistettu yhteisomistustalous on taas jarru kilpailulle, jonka evoluutio loi, ettei synny degeneraatiota! ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pirppu manaa, ettei maailmasta oikein löydy toimivaa kommunismia. Kannattaisi tutustua teoriaan edes sen verran, että selviäisi miten kommunismi yhteiskuntajärjestyksenä liittyy historialliseen jatkumon. Mitä pitää olla ensin ja millaisista oloista kommunismiin siirrytään. Silloin homaisi, ettei missään milloinkaan ole ollut toimimatontakaan kommunismia.

Ilkka Luoma

Presidentti Koivisto oli tavallansa sosialisti tai ehkä sosiaalidemokraatti

OTE - KESKIVIIKKONA, TOUKOKUUTA 18, 2016
Sosialismi on kuollut – kauan eläköön kansalaissosiaalisuus!

(Nyt pinnalle ponnahti ahdistuneen sosialismin pohdiskelu |1 – forssalaisuutta saneerataan kuuleman mukaan radikaalisti tähän päivään. Varmat huhut kertovat demareiden kirjoittavan aateohjelmaansa uusiin kuoseihin. Näin on hyvä, koska sosiaalidemokraattien aate on vähintään face-lift’ in tarpeessa |2 … tai?)

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/sosialismi-o... - alta.

...
Tänään:
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005498465.html -

.

Ilkka Luoma

Mikäli toveriosasto olisi fiksu, he sovittelisivat olemattomat ristiriidat ja tekisivät itsestään valtapuolueen - heti, eli demut, vassarit ja De Gröna yhdistyvät ...

Ajattelisi, että ympäristön tuhoutuminen yhdistäisi tästä kulutuskasvuhokeman pinnallismaallistuneesta maailmasta!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kapitalistit noukki sosiaalismista ne hyvät puolet itselleen jo-90 luvulla.
Sosialisoi kansan rahat KOP ja SYP liikepankkien velat kansan maksettavaksi.
Samoin kävi -08-15 Eu isojen pankkien velat Saksan ja Ranskan.Sosialisoitiin EU-maiden veronmaksajilta.

"Tuotot meille,tappiot teille"!

Ilkka Luoma

Sote on esimerkki tulevasta ahneuskatastrofista - tai sitten evoluution vuosimiljoonainen tavoite tuhota epäkelvot - toteutuu. Soten oleellisin kysymys on se, että pitääkö ihmisten sairauksilla tuottaa voittoa jaettavaksi osinkoina - usein veroparatiiseissa.

Ilkka Luoma

Näin Joulun kunniaksi todettakoon, että on syntymässä erinomainen sosiaalisuuden, ahneuden - näyttämisen kuin vertailun kritiikkikeskusteluketju!

...

Ilkka Luoma

Ketjuun tupsahti aimo annos arjalaisuutta, kansallissosialismia ja kuria matkalla itään ... ;)

Toimituksen poiminnat