Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suoraa suosimista – Yle tukee istuvaa presidenttiä!

  • Urho Kaleva Kekkonen valittiin arvostetuimmaksi presidentiksemme - Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä ¤
    Urho Kaleva Kekkonen valittiin arvostetuimmaksi presidentiksemme - Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä ¤
  • Kekkonen on suosituin ja arvostetuin presidenttimme ..., mutta millaista Kekkosen perintöä Väyrynen kantaa? ¤¤
    Kekkonen on suosituin ja arvostetuin presidenttimme ..., mutta millaista Kekkosen perintöä Väyrynen kantaa? ¤¤

Suomalaiset saivat taas valita suosituissa kansalaismielipiteiden mittauksissa arvostetuinta presidenttiämme [1. Nyt valintamahdollisuuksissa olivat kaikki istuneet ja istuva presidentti – siis myös niin, että Sauli Niinistö oli valittavissa. Yle harjoitti yksipuolista suosimista – tässä huomataan hyvin, että on menossa presidentinvaalit 2018.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10008736 -

 

Kansa käy äänestysuurnille tämän kuun lopulla ja kansalaiskyselyt ennakoivat istuvan presidentin menevät suoraan ensimmäiseltä kierrokselta toiselle kaudelleen. Nyt kansalaisten verovaroin ylläpitämä mediakanava syyllistyi suorastaan törkeään suosimiseen, perustelut esitetään tässä:

 

Kopioitu Yle-uutisoinninsta: ” … Noin puolet suomalaisista nostaa Kekkosen kolmen eniten arvostamansa presidentin joukkoon ... _ ... Urho Kekkonen, Sauli Niinistö ja Mauno Koivisto ovat suomalaisten mielissä kaikkien aikojen arvostetuimmat tasavallan presidentit ... _ ... Lähes puolet, eli noin 49 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista asettaa Kekkosen kolmen eniten arvostamansa presidentin joukkoon. Kauas ei jää istuva presidentti Niinistö, jonka lähes joka toinen, eli noin 45 prosenttia valitsee kolmen kärkeen ... " -Yle ... Mitä tuumaat? … ” -kopioitu Yle -uutisesta 6.tammikuuta 2018

 

Kansa sen sijaan tietää monin osin, että meneillään olevissa presidentinvaaleissa on yksi ehdokas, joka hyötyy vähintäänkin epäsuorasti Kekkosen valiintumisesta kansalaistemme arvostetuimmaksi presidentiksi – kautta aikain. Ykköseksi valittii 49 prosentin tulokselle Urho Kaleva Kekkonen joka aikanaan nosti Suomen nuorimmaksi ulkoministeriksi Paavo Väyrysen.

 

Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html -

Paavo on ulkopolitiikan ministerivuorokausiltaan kokenein ulkoasioidenhoitaja. Toinen ulkopolitiikan älykkö ja kokonaisvaltaisuuden ymmärtäjä on demareiden Erkki Tuomioja.

 

Miksi Yle esittää noin härskin suosituimmuuden istuvalle presidentille?

Miksi kansalaisvaroin ylläpidettävä uutiskanava muotoilee noin suoraviivaisen alleviivauksen Sauli Niinistölle, kun aiheen olisi voinut uutisoida kuten Iltalehti rehellisesti teki ---

Tässä Iltalehti ote:

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801062200649998_pi.shtml -

"Kysely: Kekkonen on arvostetuin presidentti ... _ ... Suomalaiset arvostavat presidenteistä eniten Urho Kekkosta. Seuraavina tulevat Sauli Niinistö ja Mauno Koivisto. ... " -Iltalehti

 

...

Suomalaiset saavat kerrankin kiintoisat presidenttivaalit

Kirkoissa eikä tupailloissa ole päätetty ketkä menevät toiselle kierrokselle. Jo nyt on selvää että Väyrysen mahdollisesti noustessa toiselle kierrokselle Sauli Niinistön kanssa – on Niinistö ”pulassa”, sillä Väyrysen kovat esillenostot [2 vaativat meriselitykset asiaan osallistuneelta – eli istuvalta Sauli Niinistöltä. Kysymys on EMU- eli markan eliminoimisesta sekä kohtalokkaasta Nato – Isäntämaa pöytäkirjasta [3.

 

Superyllätys tiedossa?

Keskustalaisten tupailloissa käy kuhina – nyt päätetään Keskustan peruskysymyksen - alkiolaisuuden [4 kunniasta. Virallinen Matti Vanhanen ei saa kannatusta, ja Paavo Väyrynen menee jo nyt edelle.

Tupailloista huhuillaan, että keskustalaiset tekevät konsensuksen ja päätyvät alkiolaisuutta kannattavan Paavon taakse – näin Väyryselle olisi latautumassa tuon vuoden 2012 presidenttivaalien puolisen miljoonaa ääntä … niin tai näin, saamme kiintoisat presidenttivaalit, koska Väyrynen astui kehiin.

[4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Santeri_Alkio -

 

 

PS.

On tosiasia että Väyrynen ärsyttää monia, tai kauniimmin sanottuna Paavo ei jätä ketään kylmäksi. Paavosta pidetään ja osa liki vihaa, mutta miksi – anna siihen vastauksen: Paavo on liki aina oikeassa, ja sehän harmittaa monia [5, mutta luo kunnioitusta yhä laajemmissa kansanryhmissä.

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-sujuvuus-jyraa-ja-se-arsyttaa.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 159599

 

450_4094

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2

SUNNUNTAINA, JOULUKUUTA 17, 2017
Väyrysen kiusalliset esillenostot – EMU ja Nato-Isäntämaa

14.12.2017 käytiin Väyrysen osalta se toinen kierros presidenttivaaleihin 2018. Paavo hätkähdytti kahdella rajulla väitteellä – todeten niiden olevan faktoja – ehkä HS-faktantarkastaja toimii nyt ¤, ja tutkii tarkasti miten tuolloin EMU-kuviokellunnassa kävi – kuka ja ketkä siirtelivät nappuloita tieten ja tietämättään (ymmärtämättään).

Nyt Väyrysen haarukka osui istuvaan presidenttiin, olihan Paavo luvannut, että vaalikamppailu sähköistyy, kun hän astuu kehiin. Näin kävikin – ja ehdokas Sauli Niinistö vaivautui, olihan hänelle nostettu vastuupostia EMU- ja Nato-Isäntämaa pöytäkirjan arveluttavista menettelytavoista [0

[0 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9977681 -

Olisikin toivottavaa, jo Niinistönkin vuoksi, että media tarttuu nyt vakavalla kädellä näiden kahden väitteen kimppuun – tutkien tarkasti mitä todella tapahtui ja mitä meiltä äänestäjiltä ehkä salattiin, pidettiin pimennossa, kun haluttiin kaksi ehkä kohtalokasta virhettä kansakunnallemme:

EMU [1 ja Nato-isäntämaa pöytäkirja [2

Ensin pureudumme EMU – junailuihin, joista kansakunta tuskin on paljoakaan tietoinen
[ - EMU-kiemuroinnin aikana ehdokas Sauli Niinistö oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja – Väyrysen esityksen mukaan … ]

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/vayrysen-kiu... -

...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Onkohan vastaanottimessa vikaa,kun teksti ei näy luettavassa muodossa.

Ilkka Luoma

Aivan oikein! ---

Kun lukee nämä otteet Yle' n uutisesta - ei jää epäselvää venkoilusta:

Kopioitu Yle-uutisoinninsta: ” … Noin puolet suomalaisista nostaa Kekkosen kolmen eniten arvostamansa presidentin joukkoon ... _ ... Urho Kekkonen, Sauli Niinistö ja Mauno Koivisto ovat suomalaisten mielissä kaikkien aikojen arvostetuimmat tasavallan presidentit ... _ ... Lähes puolet, eli noin 49 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista asettaa Kekkosen kolmen eniten arvostamansa presidentin joukkoon. Kauas ei jää istuva presidentti Niinistö, jonka lähes joka toinen, eli noin 45 prosenttia valitsee kolmen kärkeen ... " -Yle ... Mitä tuumaat? … ” -kopioitu Yle -uutisesta 6.tammikuuta 2018

.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tokihan vaaleissa vaihtoehtoja ja avointa keskustelua pitää olla. Muutenhan oltais edelleen kuin kapisessa kekkoslandiassa tai jossain banaanimaan yksipuoluejärjetelmässä. Ja kyllä vaan, Niinistön omalaatuiset edesottamukset ja niiden vaikutukset Suomen talouteen kyllä kiinnostavat, toivotaan että tämä Niinistö nousee kolostaan reilusti esille ottamaan julkisesti kantaa kaikkiin esitettyihin kommentteihin. Muuten jää kyllä ikävä ja epäselvä kuva tuon herran taannoisesta toiminnasta.

Lisäksi on aina myös muistaa, että istuva presidentti joutessaan allekirjoittaa edelleen lakeja. Valtansa kansaan on siis mielestäni aikamoinen.

Vaikka Niinistön valinta olisi kuinka hyvin jo etukäteen mediassa taputeltu, niin ei vaaleja ole vielä pidetty. Siihen asti on pelipöytä vielä auki.

Ilkka Luoma

Esimerkiksi tässä on Niinistöllä selittelyn paikka:

Nato - Isäntämaa pöytäkirja!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/mita-meilta-... -

...
Ote:

" ... Paavo on nostanut kissan kuumalle pöydälle ja nyt tassuja polttelee. Nykyinen presidentti Sauli Niinistö ¤ pyrkii toiselle kaudelleen ”mielipidetiedustelujen kuninkaana” |4 ja tietäen, että Paavo on säätänyt pöydän niin kuumalle, että presidentinkin tassuja polttelee – oikeasti.

Nato – Isäntämaa [MoU] pöytäkirja on myös kuuma peruna,

… sillä Suomi vietiin siihen ohittaen eduskunnan käsittely – toisin kuin Ruotsissa |5, jossa valtiopäivät otti allekirjoituksen jälkeen aikalisän ja siirsi kyseisen sopimuksen myöhempään ratifiointiin, jota siis meillä ei tehty.

|5 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8709498 -
|5 ~ http://natoutredningen.se/ -

Salattiinko eduskunnaltamme jotain, salattiinko kansakunnaltamme jotain – on nyt ajankohtaista, sillä tuo pöytäkirja on vaarallinen mahdollisuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla |6.

Kansakunnallemme ei ole kerrottu kaikkea ja nyt on aika saada totuus kaikille tiedoksi!

Ruotsi oli puuhaamassa aktiivina maailmalle YK:n kautta ICAN – ydinaseiden täyskieltoa |7. Suomi ei ollut valmistelussa mukana, miksi – kysytään. Syy saattaa olla yksinkertainen, sillä Suomen Puolustusvoimien komentajan – kenraali Jarmo Lindbergin allekirjoittamassa Nato – Isäntämaa pöytäkirjassa* ei ole mainintaa ydinaseiden tuontikiellosta Suomeen. Suomi ei halunnut näin riskeerata Naton kanssa tekemäänsä sopimusta!

|7 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ican-... -

Ruotsalaiset ottaessaan aikalisän kyseisen, suunnilleen vastaavan pöytäkirjan ratifioinnille – nostivat pohdittavaksi juuri tuon ydinaseettomuuden, siispä ruotsalaiset lisäsivät sopimukseensa, joksi he kutsuvat omaa pöytäkirjaansa, kaksi selvää varaumaa – paperille ja ehdoksi ratifioinnille. ... "

.

232 lukijakommenttia!
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248259-... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö YLE saisi uutisoida gallup tuloksista? Siitähän tässä on kysymys, Kunnallisalan säätiön tekemästä kyselystä.

Ilkka Luoma

Jos luit topicin, niin huomaat valtavan eron Yle' n ja vaikkapa näiden kahden alla olevan kesken:

...
"Suomalaiset arvostavat presidenteistä eniten Urho Kekkosta. Seuraavina tulevat Sauli Niinistö ja Mauno Koivisto. ... " -Iltalehti

.
"Tutkimus: Kekkonen arvostetuin presidentti – perässä Niinistö ja Koivisto ... " -Mtv

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Keskiryhmien olisi pitänyt keskittää äänet yhdelle ainoalle ehdokkaalle,jos oli/on tosissaan tarkoitus Niinistö haastaa ?!
-nyt äänet hajoaa kaikille tasaisesti,paitsi Niinistö/Haavisto !

Ilkka Luoma

Luitko topicin loppuosan, jossa ennustellaan, että keskustalaiset keskittävätkin äänensä Väyryselle - aitona alkiolaisena.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

YLE:n ja Iltalehden ero oli vain siinä, että ne kirjoittivat otsikon eri tavoin. Itse sisältö oli sanomaltaan identtinen. Myös otsikko oli molemmilla sisällön mukainen.

"Jo nyt on selvää että Väyrysen mahdollisesti noustessa toiselle kierrokselle Sauli Niinistön kanssa – on Niinistö ”pulassa”,..."

No joo, mutta ei kannata mennä science fiction -puolelle. ;)

Ilkka Luoma

Sisältö on esimerkiksi Mtv' n vastaavaan nähden aivan eri atmosfääristä - kts. kommentti alempaa - Mtv.

.
Yle kiertelee ja kaartelee, ettei vain tarvitsisi tunnustaa, että tulos oli Kekkoselle ykköstila!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kekkonen ei ole ehdolla näissä vaaleissa, joten mitä merkitystä asialla on?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Kekkosen ja Väyrysen yhteys - on kysymys itsenäisyydestä ja sen vähänkin säilyttämisestä. ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suomalaisenkin tiedotusvälineet ovat ruvanneet seuraamaan Venäjän systeemiä. Siellähän kaikki kanavat ylistävät istuvaa presidenttiä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä nyt sentään puhutaan vain valtion YLE:stä - ei tiedotusvälineistä yleensä.

Ilkka Luoma

Tulee muistaa Yle' n erityispiirre - kansalaisten maksamana yleisuutiskanavana.

Ilkka Luoma

Leolta yllättävä kommentti ;) ... Eihän meidän tule olla kaikessa kuten venäläiset :)

Ilkka Luoma

... Kekkosen kunniotus elää jatkuvasti. Olihan Urho kansakunnan isä, voima ja johtaja, joka käytti valtaa kansakuntansa ja itsensä hyväksi ja eduksi - unohtamatta arkikansalaisia. Kekkonen oli viimeinen karismaattinen presidentti, silti kunnioitus Mauno Koiviston pitkälle elämän kokemukselle.

...
... Näinköhän Väyrynen pelastaa jälleen Keskustan, kuten tapahtui myös vuonna 2012!

.
"Jussi Kärki: ”Olisi nolo paikka keskustalle, jos Vanhanen jäisi veteraani Väyrysen jalkoihin” ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi... -

...
PS
Väyrynen sai 2012 noin puoli miljoonaa ääntä - ehkä keskustalaiset linnoittautuvat Paavon taakse - Matin sijasta?!

.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mediapeliä!!

Joskus se totuus vaan iskee vasten naamaa, kun huomaa, että kansa ei edelleenkään haua Väyrystä presidentiksi.

Ilkka Luoma

2012 presidenttivaaleissa Väykkä sai puoli miljoonaa ääntä - nyt kaikki on siitä kiinni, että keskustalaiset menevätkin Väyrysen taakse eivätkä Matin, joka ei saa imua sitten millään! Tupailloista voi syntyä yllättävä ratkaisu ...

Paavon kyky pöllyttää Saulia on aivan omaa luokkaansa ja kansa tietää tämän - Väyrynen on asiaväittelijä ja hyvin vaikeasti voitettavissa, kunhan ei syyllisty aiheettomaan Saulin parjaamiseen - kansa nimittäin äänestää juuri sitä, jota syyttään syytellään!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Paavon kyky pöllyttää Saulia on aivan omaa luokkaansa ja kansa tietää tämän"

Suositun presidentin pöllyyttäminen ei lisää ehdokkaan kansansuosiota.
Vrt. Haavisto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Olet oikeassa. Pöllyyttäminen pitää ehdottomasti perustua faktoihin - ei vähäisessäkään määrin luuloihin tai vain väitteisiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #52

Olet oikeassa. Juuri tästä syystä haaviston kannatus on kolminkertainen Väyrysen verrattuna.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Mielipidetiedusteluissa ihmiset usein kertovat mitä huvittaa, ja kopeissa sitten kirjoittavat sen mitä haluavat. Toisekseen . Onko Väyrynen sanonut jotain väärää tässä kampanjan alkuvaiheessa, johon hän tuli vielä viimeisenä ...?

Ilkka Luoma

Kekkosaikakauden autuus?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/72014-p... - US_P/il ]

Kun meillä oli maalaivamme peräsimessa tahto, lujuus ja ovela neuvottelutaito – ammensimme vaurauttamme bilatelaarisuuden kautta Neuvostoliitosta – presidentti Urho Kaleva Kekkonen 1] oli jatkuvan Neuvostoliittoon menevän tavaravirran takuumies. Kekkonen osasi neuvotella meille erikoisaseman.

Kauppavaihdossa Neuvostoliiton kanssa toimme öljyä, maakaasua ja kivihiiltä – Ladoja ja atomivoimaloita. Vastineeksi meiltä kelpasi kaikki se, mitä tuotimme, ja mitä Kekkonen junaili Neuvostoliitolle tarpeiksi.

Kekkonen ymmärsi erään oleellisen asian

Urkki tajusi, että me olimme pieni valtio, jonka vientitilaustarpeen 'suuri ja mahtava' Neuvostoliitto pystyisi tyydyttämään helposti, kuitenkin tämän vientivirtamme osuus koko Neuvostoliiton tavarakaupasta oli pieni.

Neuvottelupöytään riitti yksi mies – luottamus pelasi

Erikoissuhteilla sai erikoispalveluita tuomaan maallista mammonaa ja hyvinvointia maahamme. Neuvostoliiton ja Suomen välillä pelasi väkilukusuhde 245:5– yksi suomalainen ”tavoitti” ja 52 neuvostoliitolaista - Kekkosen kautta.

Suuren oli helppo tilata pieneltä, varsinkin kun Kekkonen lupasi Kremlille jotain erikoista. Kekkonen oli työllisyytemme takuumies. Työttömyyden ylittäessä 60.000 – Urkki julisti ”hätätilan”, hajotti hallituksen ja määräsi ennenaikaiset eduskuntavaalit.

Ikuinen Neuvostoliitto

Kekkosen luottojokeri Paavo Väyrynen 2] ei uskonut Neuvostoliiton hajoamiseen – Paavo ei ymmärtänyt, että USA:n presidentti Ronald Reagan murskasi Neuvostoliiton yhteiskuntaselkärangan hillittömällä Tähtiensota-asevarustelulla. Kommunismi hävisi kamppailunsa kapitalismille.

Suhteet peittosivat laadun ja kansainvälisen kilpailukyvyn

...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Väyrynen pelasi aikoinaan häikäilemättömästi idänkortilla, nyt sitä korttia ei enää pakassa ole ja sen mukana meni Väyryseltä valta.

Ilkka Luoma

Se idänkortti onkin juuri nyt olemassa, sillä itä tarvitsee välittäjäneuvottelijan länteen ja Suomi olisi Väyrysen johdolla siihen suorastaan erinomainen! :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #53

Eikö välittäjäneuvottelijan pitäisi ollla puolueeton ja sitähän Suomi ei enää ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Ilman Natoa Suomi on riitävän puolueeton. Parempi kuitenkin kuin yksikään Nato-valtio ... Sveitsi on kyllä usein ykkönen, mutta meilläkin voi olla uuden presidentin myötä "sveitsittymiskehitys" ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #68

En ole ihan vakuuttunut riittääkö pelkkä NATOn ulkopuolella olo. Ainakin meidän tulisi sen lisäksi irroittautua aktiivisesti ja uskottavasti kaikista erilaisista sotaohjelmista niin NATOn kuin EU:nkin kanssa, m.m. rauhankumppanuus(sic!), isäntämaasopimus, nopeantoiminnan joukot j.n.e. Myös erilaiset kahdenväliset sotasopimukset tulisi purkaa, Niitähän lienee ainakin USA:n, UK:n ja Ruotsin kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

"Sveitsittyminen ..."?

...
"TIISTAINA, ELOKUUTA 26, 2014
EU-joustavoitettu sveitsittymisemme!
Suomalainen ’sveitsittyminen’ aluillaan, ja osakeino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... - alta.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #89

Älä Jorma murehdi. Kyllä veli venäläinen keksii hetkessä syyn hyökätä.

Ajatellaanpa vuotta 1939, meillä ei ollut mitään muita sopimuksia kuin NL:n kanssa hyökkäämättömyyssopimus. Venäläiset saivat lennellä rauhassa pitkin Suomea, niitä ei saanut ampua eikä silloin tiedotusvälineet moisesta edes kirjoitelleet kuten nykyisin.

Stalin oli jo vuosia valmistellut Suomen valloitusta. Eihän siihen syyksi tarvittu kuin Mainilan laukaukset. Ilkan ehtymätön mielikuvitus on keksinyt toiseksi syyksi Leningradin valokuvat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #93

Taitaa olla pikemminkin Miralan mielikuvitus laukalla ja mopon etupyörä tukevasti irti maasta. Ainakaan hänen juttunsa eivät kovin hyvin tangeeraa historian kulun kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Venäläiset voisivat toki "valloittaa turisteina kauppamme" ja täyttävän niiden kassat vaihtoeuroillaan - kuten 4-6 vuotta sitten ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Eipä ole keksinyt 70 vuoteen! ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #98

No mutta turhaanhan minä sitten pelkään että Venäjä hyökkää jälleen.

Mutta kuule Ilkka, vielä turhempaan sinä pelkää Naton hyökkäystä Venäjälle, Milloinka se Nato tai USA on viimeeksi hyökännyt Venäjälle?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Leo, luetko tämän ---

Nyt on käynnissä myös taloussota
[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Ote:

"PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 25, 2014
Lännenmies koettaa luhistaa Putinin Venäjän
Vuonna 1941 kesällä [Venäjä] - Neuvostoliitto koki yllättäen rajuimman hyökkäyksen koko historiansa aikana; Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin jo aiemmin julkisanomana oli käynnistänyt maailman historian suurimman hyökkäyksen – operaatio Barbarossan.

Hyökkäyksen alettua Josif Stalin katosi julkisuudesta pariksi viikoksi – siksi syvältä diktaattorikolleegan ”yllätyshyökkäys” gruusialaisen Stalinin sydämestä otti. Stalin oli kadotuksensa aikana tehnyt päätöksen – kiveä ei jätetä kiven päälle; ja aloitti valtavan mobilisaation – paljolti USA:n tuella. Saksa ja Hitler oli lyötävä – oli alkanut sota superlatiiveissaan vailla vertaa – raakuudessaan, kuluttavuudessaan ja massiivisuudessaan, … tänä päivänäkin.

USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.

Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”volgan mutkille”. ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #103

Älä sinä minulle puhu mitään historiasta.
Oli tietysti surullista kun roistovaltio Saksa hyökkäsi toisen roistovaltion kimppuun.

Mutta tiedätkö Ilkka mitä, nämä roistovaltiothan yhdessä aloittivat toisen maailmansodan hyökkäämällä yhdessä Puolan kimppuun. Sitten Stalin jatkoi omalla reviirillään Eestin, Latvian ja Liettuan valloitusta ja kehtasi valloittaa Karjalankin. Ensimmäisenä päivänä sai valloitettua kotikyläni.

Äsken oli televisiossa ohjelma jossa kerrottiin mm. Saksan kouluista. Siellä jokaisena päivänä oppilaille esitetään Natsi-Saksan tekemiä rikoksia, tarkoituksena ettei sellainen enää toistuisi.

Venäjä vain lisää historian vääristelyä. Tiedätkö Ilkka että onko totta että VEnäjän lakien mukaan voidaan tuomita vankilaan jos joku uskaltaa kertoa että Venäjä hyökkäsi Puolaan yhdessä natsien kanssa 1939?

On surullista että Venäjän kansa on joutunut kiihtyvän aivopesun uhriksi. He joutuvat jatkuvasti uusiin sotiin tuodakseen ns. kunniaa Putinille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

Tarkoittaako Mirala, että venäläisissäkin kouluissa pitäisi jatkuvasti kertoa natsien ja heidän liittolaistensa rikoksista?

Miralalle tiedoksi, että Venäjä ei hyökännyt 1939 Puolaan eikä edes NL. NL miehitti osan itäistä Puolaa sen jälkeen kun Natsi-Saksa oli hyökännyt läntiseen Puolaan. NL:n johdossa pelättiin, että Saksa ei noudata tekemiään sopimuksia. Ja niinhän siinä kävikin. M.m. Brestin tienoilla Wehrmacht joutui peräytymään koska oli ylittänyt Bugjokea noudattelevan demarkaatiolinjan. Puna-armeijan ja Puolan armeijoiden välillä ei juurikaan ollut sotatoimia.

Minun tietääkseni Miralan mainitsemaa lakia historian vääristelystä ei Venäjällä ole. Kyseisiä ihmisiä pidetään vain tietämättöminä. Lännenpänä sellaisia sen sijaan on pusattu.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #107

Olen miettinyt että paljonko minulle pitäisi maksaa että ryhtyisin samalla tavalla valehtelemaan ja kieroilemaan kuin Jorma. Kirjoittelisin joka päivä miten Suomi hyökkäsi talvisodassa NL:n kimppuun ja muuta vastaavaa. Kertoisin värikkäitä tarinoita miten rajavartijaoppilaita opetettiin hyökkäämään ystävälliseen naapuriin. - Se olisi melkoinen persoonallisuuden muutos.

Tekisinkö kurssimuutoksen 2.000€/kk nettopalkkiota vastaan? Minulla se olisi helppo, kaikki vain toteais että nyt siihen iski dementia. Mutta ehkä aktiivisilla putinisteilla ei ole muuta työtä, on joukko lapsia ja alaikäinen vaimo elätettävänä. Silloin myy helposti sielunsa vaikka Pirulle kuten Stalin aikoinaan kaveeras Hitlerin kanssa.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Venaj...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #108

Nythän Mirala itselleen apurin löysi, itsensä J.Putkisen. Varkauden lahjan tahattoman komiikan lavoille, oikean Somen hukkaputkien don Jussin.

Tähän asti olen pitänyt joitakin Miralan juttuja ihan hauskoina mutta nyt meni riman ali ettei edes hiustupsut pöllähtäneet.

Mikä pakkomielle Miralalla et kumppaneilla on noihin erimieltä olevien palkanmaksuihin erimielisyydestä? Onko niin vaikea kuvitella, että kaikki eivät ole samalla lailla ja samojen ennakkoluulojen vankeja kuin he. En silti lähde edes arvailemaan josko joku Miralalle tai hänen kanssaan samanmielisille maksaisi ja jos niin miten paljon ja kuka. Onko kyse halusta lyödä leimoja ja mustamaalata vai kateudesta vai mistä? Onko omat asiaan liittyvät argumentit noin lopussa?

Ehkä Mirala, ennenkuin seuraavan kerran kyselee muiden palkoista, tekee ensin selkoa omasta tulonmuodostuksestaan suhteessa kulutuksensa, oikeiksi todistettujen kuittien kera työnantajien ja etuudenmaksajien vahvistamina. Muuten pidän tämänkaltaisia kirjoituksia törkeänä vihapuheena.

Oma nahkani on noiden älämölöstelijöiden kanssa toki niin parkkiintunut, etten mieltäni pahoita mutta joku muu saattaa olla vastaavasta herkkähipiäisempi ja pahottaa mielensä kovastikin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #109

Olen aiemminkin ehdotellut putinisteille tapaamisia. Miten olisi Jorma Myyryläinen, voitaisiinko tavata kuittien kanssa vaikka Hakaniemen torilla joku päivä?

On vaikea kuvitella että joku ilmaiseksi valehtelisi ihan perusasioista kuten Puolan sodasta. Netistähän löytyy tuhansia viitteitä, sieltä löytyy myös paljonko venäläisiä kaatui taisteluissa puolalaisia vastaan. Saksalaiset ja venäläiset eivät silloin taistelleet keskenään vaan vasta myöhemmin. Tämänkin Jorma varmaan tiedät hyvin.

Ilkka on jo tunnustanut että puna-armeija hyökkäsi Suomeen 30.11.1939, mutta sen se teki aiheellisesti, me olimme niin keljuja. Se riittää sodan aiheeksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Luehan Antti Hietalahden - Talvisodan salainen strategia - Otava 2016.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #111

Mirala voi tapailla mielikuvitusputinistejaan ihan missä lystää. Itse en sellainen ole enkä näe tarvetta sellaiselle tapaamiselle. Näinkin epäsosiaalisena minulle riittävät nämä sähköiset välineet.

Puna-armeija ei itäisempää Puolaa miehittäessään taistellut myöskään Puolan armeijaa vastaan, muutamaa yksittäistä kahakkaa lukuunottamatta.

Miralalla, sen enempää kuin Putkisellakaan ei liene esittää mitään todisteita Puolan jakosuunnitelmasta tai sopimuksesta yhteisestä hyökkäyksestä NL:n ja Saksan välillä. Sellaiseksi ei kelpaa hyökkäämättömyyssopimuksen mahdollinen ja todennäköinen lisäpöytäkirja sillä sovittiin vain etupiireistä, ei valloituksista eikä miehityksistä. NL vain reagoi Natsi-Saksan hyökkäykseen tietäen sen jatkossa hyökkäävän myös NL:on mutta pyrkien pakottamaan se aloittamaan hyökkäyksensä mahdollisimman kaukaa.

En ole väittänytkään Puna-armeijan ja Wehrmachtin taistelleen tuolloin. Saksalaiset vetäytyivät demarkaatiolinjan taakse tuolloin taistelematta mutta n.s. "pitkin hampain".

Ei kai kenelläkään ole ollut epäilystäkään Talvisodan sotatoimien aloittajasta? Se ei siis kaipaa mitään erityistä tunnustamista, Sen sijaan sodan perimmäiset syyt ovat muualla kuin itse sotatoimien aloittamisessa. Ne ovat sitä edeltävissä politiikoissa ja niiden tavoitteissa, sekä paikallisissa että maailmanlaajuisissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Kreml on jo kauan sitten tunnustanut Mainilan laukaukset ja hyökkäyksensä Suomeen Talvisodan aloittajaiseksi ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #110

Kiitos. Mutta kuitenkin Stalin hikeentyi lopullisesti vasta sitten kun suomalaiset näyttelivät luvatta Pietarinkirkon valokuvia Stalinin kaverille Hitlerille!
Hyökkäyksen valmisteluja oli toki tehty jo monta vuotta. Muurmannin radan asemien laajennukset ja hyökkäysurat kohti Suomen rajaa jne.

Ilkka Luoma

Topicciin nähden:

10] Kansakuntamme rakentamisen aika - Kekkosen aika

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/kansalaisen-... -

"TORSTAINA, MAALISKUUTA 13, 2014
Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!

”Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.

Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Yleislakko, voimakas ja arvaamaton itänaapuri 5], joka oli aina otettava huomioon ym. Silloin tarvittiin valtiomiehen taitoja. Niin kuin monesti myöhemminkin. Hän jätti kuitenkin hyvinvoivan valtion seuraajalleen.

Mutta onhan meillä toki vertailupohjaa, jo toinen presidentti hänen jälkeensä. Nytkö ovat asiat kunnossa? Kansalla ei kuitenkan taida mennä hirveän hyvin. Vai meneekö?

KAARLO NORDLUND [C]
Ulvila


HUOM!
Ylläoleva teksti on suora kopio lehtileikkeestä, joka löytyi isäni jäämistöstä, jota olen alkanut purkamaan monen vuoden jälkeen hänen kuolemastaan. Leike oli saksittu Helsingin Sanomien Mielipidepalstalta – ollen päivämäärältään 27. lokakuuta 1997 – kopioin tekstin poikkeuksellisesti uusjakoon, koska sen sisältö pysäytti väkevästi pohtimaan pitkäaikaisimman presidenttimme valtakautta – tuona aikana meillä oli isäntä talossa ja maata johti, osin itsepäinen valtiomies, vailla vertaa … tämä taitaa olla aika helppoa päätellä nyt, kun eletään vuotta 2014. ... "

.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Paavo Väyrysellä voinee olla mielipidemittauksissa näkymättömiin toistaiseksi jäänyttä kannatusta. Tämä siksi, että hän pääsi mukaan kisaan niin myöhään. Toki se myöhään mukaan pääsy viittaisi epäaktiivisuuteen kannatuspuolella.

Matti Vanhasen äänipotista lohkaisemalla Väyrynen ei etene oikein mihinkään. Vaan jos Niinistön takana olevat kepulaiset hyppäävät Väyrysen rekeen, niin siinä alkaa jo kakkostila häämöttää Väyryselle. Silläkään ei sitten vielä paljoa tee näissä kisoissa. Tarvittaisiin muidenkin ehdokkaiden (ei sentään Niinistön) kannatuksen kohoamista, ettei hopea olisi häpeä.

Väyrynen tuo joka tapauksessa Huhtasaaren Lauran lisäksi väriä kisaan.

Ilkka Luoma

Paavo voi olla aikamoinen yllättäjä - sillä hänen tieto/taito presidentillisiin aihealueisiin on ylittämätön ... pisin ulkopolitiikkaan liittyvä ministerikokemus ...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Luoma ei ole vieläkään tajunnut että Niinistö on uusi Kekkonen.

Ilkka Luoma

Niinistö toki yrittää "kekkostella", mutta karisma puuttuu. Sinällään Niinistö on tehnyt EU-poikkeavaa linjaa kahdenkeskisyydellään .. siitä pisteet Saulille.

Ilkka Luoma

Ylemäinen tapa tehdä vaalimanipulaatiota ---

"Paavo Väyrynen pyrkii jälleen Suomen presidentiksi. Pitkän uran aikana sillat ovat palaneet moneen suuntaan. Tie presidenttiehdokkaaksi oli tällä kertaa poikkeuksellisen kivinen ... " -Yle otsikko

~ https://yle.fi/uutiset/3-10002176 -

.

Ilkka Luoma

Topicciin nähden:

Näin muut aviisit uutisoivat aiheen, jossa kansa valitsi Kekkosen kaikkien aikojen arvostetuimmaksi presidentiksi --- esimerkiksi:

~ https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kekkonen-Suome... -

"Kekkonen Suomen kautta-aikojen arvostetuin presidentti ... " -SS otsikko

...

Ilkka Luoma

Väyrynen esiintyi Yle' ssä - toimittaja yritti kaikkensa - ollakseen terävä ja laittaa Paavoa lujille, mutta hävisi jokaisen kohtion Paavolle. ÄÄnestjille syntyi kirkas näkemys mitä Paavo haluaa kansakuntamme hyväksi ja eduksi!

...
~ https://areena.yle.fi/1-4304178 -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minäkin toivon Paavolle onnea ja menestystä omasta ja koko luomakunnan puolesta!

Ilkka Luoma

Entä Porvoon kaupunki - topicin otsikkoon nähden ---?

" ... Porvoossa kuohuttaa kaupungin koteihin lähettämä kirje. Kirje on lähetetty niille vanhemmille tai huoltajille, joilla on varhaiskasvatuksessa olevia lapsia.

Kirje alkaa juhlallisesti: ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alenevat tammikuusta 2018 alkaen tasavallan presidentti Sauli Niinistön vahvistettua 19.12.2017 varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja koskevan lain muutoksen.” Niinistön nimi on lihavoitu kirjeessä. ... "

~ https://demokraatti.fi/porvoossa-kohu-kaupungin-ki... -

.

Toimituksen poiminnat