Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vaalitaistelu – Väyrynen & Niinistö

  • Paavon ulkopolitiikan kokemus kaikkinensa on ainutlaatuista - siihen ei pääse kuin Erkki Tuomioja demareista
    Paavon ulkopolitiikan kokemus kaikkinensa on ainutlaatuista - siihen ei pääse kuin Erkki Tuomioja demareista
  • Kaksinkamppailu, jossa Väyrysen ylivertainen ulkopolitiikan kokemus vienee voiton, mutta! ... ¤¤¤
    Kaksinkamppailu, jossa Väyrysen ylivertainen ulkopolitiikan kokemus vienee voiton, mutta! ... ¤¤¤
  • Eri mieltä kaikesta, mutta ihmisenä pidän Niinistöstä -osapuilleen Väyrynen HS' ssa.
    Eri mieltä kaikesta, mutta ihmisenä pidän Niinistöstä -osapuilleen Väyrynen HS' ssa.

Paavo lupasi taistelua paikasta presidentin linnaan, jos ja kun hän tulee kehiin. Nyt ollaan kehissä ja Paavo Väyrynen otti räväkästi esille kolme erityiskysymystä, jotka ovat kansakunnallamme kipinöiviä ja aiheuttavat paljon puhetta ja väittelyä. Väyrynen avasi pelin ja laittoi kipupisteet pöydälle kansan nähtäviksi ---

Yle haastatteli Väyrysen 8.1.2018 [1 – Paavo oli ensimmäinen haastateltava, ja sillä on hyvät ja huonot puolensa. Paavo toi todellisuuden esille ja nyt äänestävä kansa tulee odottamaan innolla istuvan presidentin Sauli Niinistön vastineita Paavon väitteisiin.

...

[1 ~ https://areena.yle.fi/1-4304178 -

 

Saulilla on täysi oikeus vastauksiin Paavon nostoihin ja Yle' llä täysi velvollisuus esittää nämä kysymykset, sillä Sauli ei varmaankaan itse omaehtoisesti aiheita framille nosta, koska ne ovat sangen kiusallisia Niinistölle. Mutta! Saulilla voi olla jotain uutta esitettävää, mitä Paavo ei syystä tai toisesta halunnut esille nostaa – nyt.

 

Väyrynen ärsyttää, mutta ihastuttaa yhä useampaa!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-sujuvuus-jyraa-ja-se-arsyttaa.html - ] *

Kuka on kakkonen, ykkönen ja kolmonen – sen ratkaisevat äänestäjät. Paavo on kiertänyt ahkerasti Suomea – turuilla ja toreilla. Väyrynen puhuu kokemuksesta hän on tavannut ehkä eniten kansalaisäänestäjiä tai tulee ainakin niin tekemään – ennen ensimmäisen kierroksen äänestystä, josta Paavo vakuuttaa nousevansa toiselle ja ratkaisevalle kierrokselle.

Mikäli Paavo on toisella kierroksella Saulin kanssa – muuttuu tilanne aivan toiseksi, sillä tuolloin Sauli joutuu kovaan taisteluun, ja Saulin tuntiessa Paavon argumentit – on istuva presidentti helisemässä. Vastauksia Paavon faktoihin on todennäköisesti vaikea muotoilla ja näin äänestävä kansa saa ensimmäisen kerran täyden selon meille tärkeistä – sanoisin erittäin tärkeistä EMU-kiemuroinnista [3 ja Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta [4.

 

[* [2012] ” … Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää ¤¤. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.

Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.


...

Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Mari Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta?


...

[U][History] Paavo Väyrynen esiintyi YLE 1:en suorassa haastattelussa kuin valtiomies. Suomi kulkee raskaiden hallitusvirheiden jälkeen niin syvään lamaan, josta nouseminen vaatii johtajaa isolla J:llä. Kekkosen perintöä kantava Paavo Väyrynen on se mies, joka esikuntineen voi tehdä asialle jotain. … ”

 

[2008]” … Paavo Väyrynen on ylivoimaisesti kokenein, vieläkin nuorekas poliitikko seuraavaksi Keskustan uudeksi vanhaksi puheenjohtajaksi. Väyrynen tietää pelit Suomessa ja Venäjällä - olipa Paavo riittävän kauan myös Brysselin juonitteluissakin mukana - vastustettuaan EU:hun liittymistä miltei henkihieveriin saakka.

Nyt Keskustalle on huomattava mahdollisuus päästä lautakasa-ahdingoistaan ja Kokoomuksen varjosta. Vanhanen avasi pelin mahdollisesti tietäen värisuoran odottavan jo seuraavista presidentinvaaleista.

Pääministeri Matti Vanhanen vetäytyy puheenjohtajuudesta ja pääministeriydestä. Tänään Vanhasen vieressä valtioneuvostossa istuu kuin odottaen hetkeä - ulkomaankauppaministeri Väyrynen - politiikan ikäkausinestori, ja vain 63 -vuotiaana.

Suomessa kansa kaipaa vahvaa presidenttiä – Kekkosta [5, koska hän oli karisma ja kannatti väkeviä arvoja yhteiskunnallisesti, kuten kansalaisten täystyöllisyyttä. Jos homma ei toiminut Kekkonen hajotti hallituksen ja päätti järjestää lopulta uudet eduskuntavaalitkin. Tänään se ei onnistu. Tänään onnistuu kuitenkin moni asia presidentilta - mm. Natoon liittymättömyys, lopullisesti. … ”

 

...

Entä nyt, kun Paavo on avannut pelin?

Olemme saaneet väriä, voimaa ja toivoa uudesta tiestä. Ikinuori Väyrynen taistelee – eikä hänellä ole mitään hävittävää, sillä jos presidentin linnan ovi ei aukea Paavolle, palaa hän eduskuntaamme ja vie samalla Keskustalta yhden paikan – opposition puolelle, tosin Paavon oppositioasema on erikoinen – hän keskittyy kansalaistemme asiaan ja saattaa olla hallituksenkin kannalla, jos se tuo esille kansakuntaa hyödyttäviä asiakohtia päätöksiin.

 

Hallitus voi kaatua ja äänestäjät saavat uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit

Tällöin Paavon Kansalaispuolue rp lähtee täysillä eduskuntavaaleihin – uskoisin, että täysillä listoilla ja kansa saa jälleen uuden mahdollisuuden vaikuttaa edistävästi omiin asioihinsa, jos asiateesit:

Ei Natoa, ero eurosta ja vastustus EU-liittovaltiokehitykselle ovat äänestäjien kannatuksen arvoisia – Kansalaislaispuolue on kirkkaasti näiden teesien takana. Kansan on helppo tehdä päätös, jos arvostaa näitä kolmea asiakohtaa – Kansalaispuolueen tavoitteet ovat selkokielisiä, ymmärrettäviä ja niistä on tiukka ote ja niillä mennään!

 

Toivomme tulevalle presidenttivaalien ensimmäiselle kierrokselle aktiivista osallistumista ja korkeaa äänestysprosenttia!

 

EKSTRA

Suosiiko Yle istuvaa presidentti Sauli Niinistöä?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248742-suoraa-suosimista-yle-tukee-istuvaa-presidenttia – [110]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 159702

 

DOC pate_sale_09012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 09012018

 

726_5994

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (93 kommenttia)

Ilkka Luoma

Tosiasioiden esille otto ei ole haukkumista, vaan todellisuuden informoimista. Kansakunnan on saatava vihdoin täysi tieto esille nostoista - EMU-kiemuroinnista ja Nato-isäntämaa pöytäkirjasta. Yle tullee huolehtimaan nämä aiheet kysymyksinä Saulille, sillä hänellä tulee olla oikeus antaa vastine esitettyihin tosiasioihin.

Kiintoisaa on, esittääkö Yle myöhemmin nämä kansalliset kipukohteet Niinistölle - kysymyksinä, joihin Sauli antaa vastineensa. Väitän että kansaa kiinnostavat nämä vastaukset Niinistöltä.

...
"Paavo Väyrynen haukkui Niinistön ja median Ylen tentissä – Näin asiantuntijat arvioivat ehdokkaan puhetta ja esiintymistä ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10007301 -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juupa juu.

Paavo Väyrynen pitää valintaansa tasavallan presidentiksi "hyvin todennäköisenä".

- Paavostahan piti tulla kuntavaaleissakin Helsingin äänikuningas, mutta jäi häntäpäähän;)

https://www.talouselama.fi/uutiset/vayrysen-neljas...

Ilkka Luoma

Meni läpi, vaikka kaikki sanoivat, että ei. Nytkin riittää läpimeno ;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Läpi meni valtuustoon, mutta sen jälkeen ei ole ollut paikalla eikä puheenvuoroja käyttänyt- Moraalikato on huipussaan. Mitä äänestäjät saivat ! Tyhjän tuolin valtuustosaliin !

No yhden puheenvuoron Paavo on käyttänyt. Paavo on pitänyt valtuustossa ainoastaan yhden puheenvuoron, joka kesti seitsemän sekuntia. Puheenvuorossaan hän asettui tukemaan puoluetoverinsa ehdotusta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Pitää muistaa, että valtuustokautta on paljon vielä jäljellä ja paluu Suomeen Paavon osalta tapahtuu pian.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #20

Ilkka Luoma

Sinähän olet leipomassa Väyrysestä presidenttiä ! Väyrynen siis istuu mielestäsi Helsingin valtuustossa, eduskunnassa oman ryhmänsä kansanedustajan ja Suomen presidenttinä !

Näihin mielikuviin kiteytyvät Väyrysen ja hänen kannattajiensa fantasiat !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Ei. Pririsointi on selvä - ensin pr., sitten valiintumisen kunnioitus valtuustoon ja sitten ilman presidentinlinnan avaimia eduskuntaan ;)

...
Väyrystä äänestäneet helsinkiläiset tiesivät Paten olevan meppi!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Juu, priorisointi ensin ja kun Väyrynen ei saanut 2015 ministerinsalkkua niin jäkin taas kerran europarlamenttiin. Ans kattoo mitä tekee ensi vuonna kun eduskuntavaalit ovat samana vuonna vähän aikaisemmin.

http://www.vaalit.fi/fi/index/ajankohtaista/vuosin...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Ilmeisesti tarkoituksella halusit unohtaa, että Väyrynen sanoi vaalikamppailussa, että pysyy Brysselissä, ellei ministeripaikka lohkea ... rehti viesti äänistäjille.

...
" ... Kerroitte aiemmin, että palaatte eduskuntaan ainoastaan sillä ehdolla, että saatte ministeripestin ... "

~ https://m.iltalehti.fi/paakirjoitus/20150422195619... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Sen olin kyllä unohtanut ja millä Väyrysen perässä pysyisikään:

"Kerroitte aiemmin, että palaatte eduskuntaan ainoastaan sillä ehdolla, että saatte ministeripestin..."

Nythän Väyrynen on kuitenkin ilmoittanut palaavansa eduskuntaan vaikka ministerinpestiä ei olekaan tarjolla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #50

Nyt hän palaa eduskuntaan, jos presidentin pestiä ei ole tarjolla...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Kiitoisaa nähdä miten hall- oppos asetelma on tuolloin - Paavon paluun jälkeen ja mahdollisten sinisistä loikaukset persuihin ...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Jos Väyrynen palaa eduskuntaan, syntyy aivan uudenlainen oppositio/hallitus järjestys Suomeen. Väyrynenhän on sanonut, että palatessaan eduskuntaan hän perustaa oman Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän, joka on oppositiossa sekä hallitusta että oppositiota kohtaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Väyrynen tarkoittanee, että hän ajaa kansakunnan etuja (Kansalaispuolue rp' n kannattajien etuja - ARVOJA), olivat ne sitten hallitukselle ja/tai oppositiolle mieleisiä tai ei ...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Selität näköjään Väyrysen mietteitä katekismuksen kaltaisesti? Väyrynen tarkoittanee...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

En selittele mitään. En ole Väyrysen papukaija - vaan ulkopuolinen arvioitsija, toki tuntien Paavon sielunelämää jo jonkin verran :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

On aika, varsinkin, kun kansalaisaloitetta ei noteerattu - epäselvin selittelyin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

LOL. Väyrynen palaa eduskuntaan ollakseen näytillä 2019 EK-vaaleja silmällä pitäen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Uskoisin, että Kansalaispuolue rp ajaa mahdollisimman suurta edustavuutta eduskuntaan! Väyrynen on sen mannekiini ... onhan se ideoiltaan innovatiivinen ja poikkeava muihin perinteellisiin puolueisiin nähden, kuten Pate itse toteaa ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #66

"muihin perinteellisiin puolueisiin nähden,"

Perinteistähän se on perustaa oma puolue kun muissa ei sopeudu eikä menesty.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Vastauksestasi päätellen et ole näemmä perehtynyt lainkaan Kansalaispuolue rp' een ja sen sääntöihin, arvoihin ja tavoitteisiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #77

Olen kyllä, mutta missä mainitaan esimerkiksi hallituksen jäsenet, yleensähän ne ovat puolueiden sivuilla?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Aivan ensimmäiseksi Kansalaispuolue rp ei ole tavallinen normipuolue, vaan samanmielisten kokoontuma, jossa samojen arvojen ja tavoitteiden kannattajat kohtaavat - ei ole merkitystä onko muissa puolueissa jäsen tai ei - Kapu on kattojärjestö ajamaan kansalaisetuja ilman perinteellisten puolueiden tiukkoja puoluesääntöjä.

~ http://kansalaispuolue.fi/yhteystiedot/palautelomake/ -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #82

Mainitsepa puolue, jossa on näin tiukat säännöt:

Puoluehallituksen jäseneksi voidaan valita yhdistyksen jäseneksi hyväksytyt eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet ja entiset jäsenet sekä enintään viisi yhdistyksen muuta jäsentä.

- Ei taida olla muita entisiä tai nykyisiä eduskunnan jäseniä tai meppejä kuin Paavo itte.

Vähän niin kuin SMP, Sirkka, Minä ja Pekka.

http://kansalaispuolue.fi/tietopankki/puolueen-s%C...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Kapun idea on aivan erilainen, se tavoittelee puolueiden kattojärjestön asemaa, jolloin jäsenyys on vain varsinaisilla poliitikoilla ja muut eli kansa voi olla muutoin mukana. Kun luet kaikki säännöt huomaat, että katto on korkealla ja seinät etäällä :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuinka voi luottaa poliitikkoon, joka on kahden puolueen jäsen samaan aikaan? Ei mitenkään. Tässä asiassa jo tulee karusti esille Väyrysen todellinen luonne.

Ilkka Luoma

Jos kuuntelit eilen Väyrysen tentin, saattaisi aueta mikä tuo Kansalaispuolueen idea on ;)

PS.
Topicissa on linkki eiliseen Yle TV-tenttiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Väyrysen selittelyt eivät kiinnosta. Keskustan säännöissä kielletään toisen puolueen jäsenyys.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Miksi Keskusta rp ei erota Väyrystä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #78

Etkö tiedä?

Analyysi: Selustansa turvanneen Väyrysen erottaminen keskustasta on hankalaa

Paa­vo Väy­ry­sen ero kes­kus­tas­ta näyt­tää vaa­ti­van pit­käl­li­sen pro­ses­sin, toi­mit­ta­ja Ee­va Kärk­käi­nen kir­joit­taa ana­lyy­sis­sään.

NOR­MAA­LI­TA­PAUK­SES­SA Ke­min­maan kes­kus­ta­seu­ra, jon­ka kaut­ta Väy­ry­nen kuu­luu kes­kus­taan, erot­tai­si sään­tö­jä rik­ko­neen jä­se­nen­sä.

Pai­kal­li­syh­dis­tys on kui­ten­kin Väy­ry­sen it­sen­sä ko­men­nos­sa ja kes­kus­ta­kon­ka­ri on il­moit­ta­nut, et­tei pai­kal­li­syh­dis­tys aio teh­dä pää­tös­tä Väy­ry­sen erot­ta­mi­ses­ta.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/analyysi-selustan...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #78

Miksei Väyrynen, Keskustan kunniapuheenjohtaja, noudata puolueen sääntöjä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Paavo Väyrynen ei ole kahdessa perinteellisessä puolueessa, toinen on "puolueiden jäsenten eräänlainen kattojärjestö", johon samanmieliset voivat kokoontua luoden lopulta vahvemman pohjan ajaa asioita eteenpäin - ns. poikitieteellinen kattojärjestö ajamaan kansalaisasioita - läpi puoluekentän.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #84

Seli, seli.

Miksi sitten Kansakaispuolueen nimi on -puolue eikä -järjestö, ja miksi se on rekisteröity rp:nä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Jotta voi asettaa helpommin ehdokkaita poliittisiin elimiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #91

Toisin sanoen Väyrysen ensi vuonna eduskuntavaaleihin:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Veikkaanpa, että listat tulevat aikalailla täyteen Väyrysen kanssa tai ilman Paavoakin :)

.

Ilkka Luoma

... Yle kertoi Väyrysen haukkuneen Niinistöä - Mtv' lle riitti ilmaisuksi "moitti" ...

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paavo... -

" ... Puheessaan Väyrynen keskittyi muutenkin istuvaan presidenttiin. Väyrynen moitti Niinistöä muun muassa Suomen ajamisesta sotilasliittoon sekä holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta, jotka molemmat ovat hänen mielestään vastoin kansan tahtoa ... "

.

Ilkka Luoma

Tehdäksemme oikeutta tasapuoliseen käsittelyyn - on syytä myös perehtyä tähän:

.
"KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 23, 2017
Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Molemmat ydinasesuurvaltojen johtajat kävivät henkilökohtaisesti Suomessa tapaamassa ennen kaikkea Niinistöä.

1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170817220033301... - ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/presidentti-... - alta.

.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Väyrysen kamppiksen taktiikka on tietenkin esittää itsensä ykköshaastajaksi istuvalle presidentille vaikka jokainen oikeasti ymmärtää, että minkäänlaista kilpailuasetelmaa ei tuossa ole.

Uskooko KUKAAN, että gallupit ovat niin väärässä että Väyrynen olisi tyrkyllä kakkoskierrokselle? Edes Olavi Mäenpää?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väyrynen yrittää tehdä kiusaa Vanhaselle ja kisaa Huhtasaaren kanssa kolmossijasta.

Tässä sitä Väyrysen kisaa:

”Puheet eivät vastaa Väyrysen tekoja. Vanhasen kakkoshallituksen (2007-2011) ministerinä hän oli hyväksymässä euromaiden tosiasiallista yhteisvastuuta Kreikan veloista sekä Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) luomista. Yhtäkään kriittistä sanaa ei kuulunut. Niin kova oli ministerikiima”, Halla-aho paukuttaa Facebook-tilillään.

Ps-johtaja muistuttaa myös, että mitä maahanmuuttoon tulee, Väyrynen ei esimerkiksi äänestänyt Dublin-järjestelmän uudistamiseen sisältyvää sitovaa taakanjakomekanismia vastaan Euroopan parlamentissa viime syksynä.

”Kotimaiselle yleisölle hän kyllä sanoo sitä vastustavansa.”

https://demokraatti.fi/jussi-halla-aho-lyttaa-paav...

Ilkka Luoma

Väyrysen kärkihanke on kertoa kansakunnalle mitä EMU-kiemuroinnissa todella tapahtui - tässä kronologisesti ehkä tarkin faktinen kuvaus mitä tuo markan ja Suomen Pankin perustuslaittomuus oli ja merkitsi, ja miten se tapahtui ---

...
" ... torstai 18. joulukuuta 2014

Markasta euroon - petos raskauttavien asianhaarjojen vallitessa?
[ver 1.00]

Suomi haki aikanaan EY-jäsenyyttä – tänään monien mielestä samassa yhteydessä luotiin polku myös myöhempään yhteisvaluuttaan siirtymisestä. EY-jäsenyydestä järjestettiin kansanäänestys, jossa enemmistö antoi mandaatin valtiovallalle hakea jäsenyyttä. Yhteisvaluuttaan siirtymisestä ei koskaan järjestetty kansanäänestystä. Tänään itsenäisyyden palauttajat teetättivät tarkan selvityksen EY-, EMU ja sen kolmannesta vaiheessa.

On aika tutkia asia uudelleen ja kantaa kansalle mahdollisuus uuden seikkaperäisen selvityksen jälkeen päättää omasta rahasta – markan palauttamisesta.


Tapahtumia, jotka liittyvät Euroopan Unioniin ja eurojärjestelmään, ja yhteisvaluutan selontekoihin kansanedustuslaitoksessamme …

[ …. Koska neuvoa antanutta kansanäänestystä 16.10.1994 käytetään legitimiteettiperusteluna (PeVL 14/1994) – eli EU-jäsenyyden laillisuusperusteluna, oli selvää, että kansalta piti saada myönteinen enemmistö – äänestystuloksessa. On siten loogista, että EMU:n kolmannen vaiheen suhteen on menetelty, kuten tässä kirjoituksessa on tuotu esiin. Lisäksi pitää muistaa, että eduskuntaa painostettiin em. äänestystuloksen perusteella – vetoamalla kansalaisten enemmistön myönteiseen kantaan jäsenyyssopimuksen hyväksymisen suhteen.

Kun hallitusmuodon 2§:n mukaan ylin vallankäyttäjä on kansa, joita kansanedustajat edustavat ja lisäksi kansalta kysyttiin kantaa suoraan – on kaikki tämä petollisuus tapahtunut raskauttavien asianhaarojen vallitessa.]

I TAUSTA

Suuri valiokunta 1997
”Tammikuussa 1992 hallitus antoi eduskunnalle selvityksen EY-jäsenyyden vaikutuksista Suomelle (VNS 9.1.1992)”. ... "

Jatkuu linkin ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... - alta.

.

.

Ilkka Luoma

Iltalehti korjaa pahoitellen juttuaan Väyrysestä ja Mäenpäästä ---

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801092200655... -

.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Siinä siis korjataan väitettä, että Mäenpää olisi esittänyt polttopalloiskua Huhtasaaren kotiin.

Harva sitäkään uskoo, etteikö Väyrynen tietäisi kuka hänen tukijansa Olavi Mäenpää on mutta väyrysläisessä maailmassa asioita vääristellään ihan varmuuden vuoksi, kun toden puhuminen tuntuu olevan se viimeinen vaihtoehto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Aihetta ei vääristellä, vaan mollajat haluavat nähdä asian esittämällään tavalla, joka voisi vain aiheuttaa Patelle vahinkoa ...

...
Itse Mäenpään uutisesta oli Iltalehdessä korjaus, mutta riekkujat eivät sitä halua noteerata.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #25

Mäenpään FB-sivulla on kuvaa paristakin vaalitilaisuudesta, jossa veljekset hymyilevät keskenään. Ja sitten väitetään että eivät tunne.

Et kai kiistä, että Mäenpää taustaörkkeineen on Väyrysen tukija? Pelkästään se että tuki siirtyi Janitskinilta Väyryselle ensimmäisen luovuttua leikistä kertoo hyvin paljon ehdokkaasta ja sen taustoista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Veikkaan, että Väykkä on tavannut kasvotusten tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia suomalaisia ... Kukaan, ei edes Väyrynen voi muistaa kaikkia, vaikka hänellä on ilmiömäisen hyvä muisti ...

Iltalehden ensimmäinen juttu Väykästä ja Mäenpäästä oli rienaamista, joka korjattiin myöhemmin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Tosiasioiden esille otto ei ole haukkumista, vaan todellisuuden informoimista.” Näin se menee.

Väyrynen oli ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Vanhasen II hallituksessa 19.4.2007–22.6.2010 ja Kiviniemen hallituksessa 22.6.2010–22.6.2011. Hän oli valtioneuvoston jäsenenä keskeisellä paikalla hoitamassa maan asioita. Miksi hän ei silloin tuonut esille tätä euro-ongelmaa? Se oli jo ongelma silloin. Toukokuussa 2010 Suomi myönsi Kreikalle vakuudetonta lainaa 1,6 miljardia euroa. Siitä on maksettu ”riihikuivaa” 1,05 miljardia euroa, joka tulee sinä itsenään ”tuulettimeen”. Tämä luku euroina on vertauskuvallisesti yli kilometrin korkuinen pino painosileitä 100 euron seteleitä.

Tällaisen ”tempun” jälkeen hän olisi voinut erota hallituksesta, vaan eipä eronnut. Tästä ”tempusta” päätettäessä eduskunta pidettiin sen ulkopuolella.

Ilkka Luoma

Eurokamppailu oli hävitty EMU-venkuloinnin yhteydessä ja sille erää asia oli ohi - eli pulinat pois - hallituksessa vallitsee yleensä konsensus. Turhaan vastakamppailuun ei tuolloin kannata ruutia tuhlata, vaan etsiä uusi ajankohta, jolloin on mahdollisuuksia vaikuttaa aiheeseen ja nyt se on - Paavolla on vastuunkantoa tilittää kansalle todellisuutta mitä tuolloin tapahtui - ketjussa on tarkka faktinen seloste kronologisesti - EMU-kiemuroinnista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pelimiehen ja mukikauppiaan todellisuus on hieman erilainen kuin äänestävän kansan, siksipä Väyrynen on usein ehdokkaana, mutta siihen ehdokkuuteen se sitten jääkin.

Ilkka Luoma

Maltetaan mielemme, nyt on menossa Väyrynen & Niinistö kaksinkamppailu ja katsotaan sitten mitä kansa sanoo ja sen jälkeen pulinat pois ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kun nyt ensin näkyisi jonkinlaista viitettä edes Väyrysen ja Haaviston kaksinkamppailusta:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Sellaista kamppailua ei tarvita, sillä he eivät ole yhtäaikaa toisella kierroksella.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Niinistö on Kekkonen, joten mihin Väyrystä enää tarvitaan?

Ilkka Luoma

Kekkonen oli itsenäisyysmies - Niinistö ei.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kekkonen ajoi Suomen ja suomalaisten etua, Niinistö taas joitain ylikansallisia etuja harvoille ja valituille sekä tietenkin verovapaasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Juuri näin. Kekkonen saavutti tavoitteensa pitkän puristuksen jälkeen jo vuonna 1975, kun hän oli vahvimmillaan - kun Kekkosen ETYK-puheenjohtajanuija kopsautti ETYK' in juhlakokouksen päättyneeksi - oli Suomi saavuttanut täyden itsenäisyyden, puolueettomuuden ja jopa välittäjäneuvottelijan aseman - saaden niille täydet hyväksynnät niin idästä kuin lännestä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi Vastaus kommenttiin #40

Niinistö on toiminut kuten Kekkonen: pitänyt suhteet niin itään kuin länteenkin niin hyvässä kunnossa että kutsut Washingtoniin ja Moskovaan tulevat automaattisesti. Varsinkin suhteet Venäjään ovat niin moitteettomat että Lavrov ja Putin ovat tyytyväisiä. Lisäksi Trump on ylistänyt Suomea.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Tältä osin olet oikeassa - näillä pelikorteilla Niinistö on pelannut aivan hyvin, mutta hän joutuu liiaksi nöyrtymään Brysselin ja Nato/US edessä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #58

"mutta hän joutuu liiaksi nöyrtymään Brysselin ja Nato/US edessä."

Millä tavalla?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Pakotettu noudattamaan EU-Brysselin sääntöjä ja naton toivomuksia pelossa, että Nato/US hylkää Suomen ...

...
Suomihan ei ole itsenäinen, sillä:
-meillä ei ole omaa ulkopolitiikkaa
-omaa ulkomaankaupan politiikkaa
-omaa puolustuspolitiikkaa
-omaa itsenäistä lainsäädäntöä
-omaa täysin itsellistä oikeuslaitosta
-omaa rahaa
-omaa rahapolitiikkaa
-omaa valtionpankkia
.omaa finassipolitiikkaa

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #103

Britit ovat jo tulleet huomaamaan mitä tarkoittaa kun tulee oma ulkomaankaupan politiikka, ovat etsineet kissojen ja koirien kanssa kauppaneuvottelijoita ulkomaita myöten kun joutuvat neuvottelemaan kaikki EU:n kautta solmimansa kauppasopimukset uudelleen. Aikaa kuluu ja rahaa palaa.

Devalvaatioitako kaipaat kun mainitsit oman rahan, ja EU-direktiivejä Norjakin joutuu noudattamaan sekä maksamaan päästäkseen sisämarkkinoille vaikka on oma lainsäädäntö, jne.

Minkä Naton toivomuksen noudattamista muuten tarkoitat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Ei pala vielä yhtään rahaa, sillä EU-säännökset ovat vielä voimassa. Voimme olla varmoja, että kahdenväliset kauppasopimusneuvottelut ovat käynnissä täysillä USA' n, Kiinan, Venäjän, Intian jne kanssa ... ja varmaan Saksan kanssa ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #107

Palaahan sitä, sadoille kauppaneuvottelijoille ja lakimiehille ym. sopimuksia laadittaessa, muokatessa ja neuvotellessa.

UK trade negotiator will earn more than PM

The salary of £160,000 indicates the government faces an uphill struggle over post-Brexit trade deals

https://www.theguardian.com/politics/2017/jan/29/b...

BREXIT BOOM: UK to TURBOCHARGE global trade links as HUNDREDS of key negotiators hired

https://www.express.co.uk/news/politics/897902/bre...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Höpö, höpö - noille lakimiehille maksetaan joka tapauksessa ... vähintäänkin sopimuspäivityksien osalta (sitä paitsi peruspohja kahdenvälisissä sopimuksissa on perustaltaan liki sama - ei pyörää tarvitse keksiä uudelleen ja uudelleen) ... ennakkotieto kertoo, että Englanti saa Kiinalta erittäin houkuttelevat kahdenväliset sopimukset - kuten myös Trumpilta on ennakoitavissa.

...
Ainoa olemassaoleva merkittävä rahareikä on jäsenmaksu jota Eng maksaa vielä ensi vuonnakin - EU' lle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #115

Höpö höpö itsellesi, lakimiehiä joudutaan käyttämään siihenkin kun kaikki EU-lait muutetaan takaisin brittien lakeihin ja tarkistetaan niiden toimivuus.

EU Withdrawal Bill: A guide to the Brexit repeal legislation

http://www.bbc.com/news/uk-politics-39266723

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Pieniä ja työllistäviä kertakustannuksia ja niitä on hyvä verrata netto-osuuteen mitä Eng maksaa vieläkin EU' lle jäsenmaksuina.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

US/Naton ... muistatko kuinka US Naton sotilasjohtajana uhkaili Ruotsia seuraamuksilla, jos allekirjoittavat ICAN ydinasekieltosopimuksen - ruotsalaiset ottivat heti aikalisän - peloissaan. Entä Suomi, ei ottanut edes riskiä olemalla puuhamiehenä ICAN -operaatiossa, kuten Ruotsi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #114

Eipä se Trumpin jenkkilä enää ole Euroopasta kiinnostunut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Paljonkin - yksittäisinä maina, erityisesti kohun jälkeen Venäjä ja sen maailman rikkaimmat raaka-ainevarat ... ja tietysti Englanti!

Ilkka Luoma

... Yle kertoi Väyrysen haukkuneen Niinistöä - Mtv' lle riitti ilmaisuksi "moitti" ...

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paavo... -

.

Ilkka Luoma

Tässä Paavon toinen ylösnosto, jonka myös kansakunta on oikeutettu saamaan selville - kaikkinensa. Se kuuluisa Nato - isäntämaa pöytäkirja, joka ei jätä kylmäksi, jos vain malttaa lukea sen kokonaan - tässä maistiaisena pöytäkirjan Tarkoitus:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

Ja sitten itse kokonaisteksti linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - alta.

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja
Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Olen kyllä monessakin asiakysymyksessä lähellä Väyrystä, mutta siinä olen täydellisesti eri mieltä kun Väyrynen uskoo Suomen uskottavaan puolustukseen liittoutumatta.

Ilkka Luoma

Emme voi tietenkään voittaa edes Ruotsia ;), saati sitten ydinasesuurvalta Venäjää, MUTTA me voimme olla niin vahvoja, että uhraus valloittaakseen maamme käy liian kalliiksi ja näin ollen on viisaampaa pyrkiä muin keinoin hyötyä osaamisestamme ja tuotteistamme - ja sehän on hyvät suhteet - erityisesti kaupallisesti, sekä se, ettemme me muodosta kolmansien kautta mitään sotilaallista uhkaa vierusnaapureillemme - tulemme siis purkamaan nato - Isäntämaa pöytäkirjan!

...
Veikkaisin, että Paavo allekirjoittaa tuon ylläolevan :)

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Jos tarkoitat Paavolla minua niin en allekirjoita.

Jos Itämeren alueella tilanne kiristyy konfliktin tasolle niin liittoutumaton Suomi on ensimmäinen "uhri", silloin Venäjä haluaa maa-alueita Itämeren rannikolta.

Ilkka Luoma

Tarkoitin sitä toista Paavoa :)

...
Venäjällä on vain yksi tavoite Suomen osalta - se on sitä paitsi hyvin yksinkertainen - ettei Suomessa olisi Venäjälle vihamielisiä hyökkäyskykyisiä taisteluvoimia Suomen alueella - tämähän on puolueettoman valtion perusvaade.

...
Venäjä on varautunut Suomen Lapin läpi Nato/US ilmarynnäköintiin Kuolan niemimaalle.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Jos Venäjän ja Naton välillä syttyy sota niin ei ole kysymys jostain alueista kuten Kuola tai Pietarin alue, kysymykseen tulee kumpi ensin käyttää ydinaseta. Kysymyksessä olisi tuhoamis-sota.

Natolla ei olisi missään tapauksessa niin paljon joukkoja Lapissa, että sillä voitaisiin hyökkäykseen lähteä, "rytinä" alkaisi ennen joukkojen keskitystä.

Jos Itämeren alueella kehittyisi tilanne jossa konfligtin mahdollisuus olisi suuri niin Silloin Suomi olisi ensimmäinen uhri. Venäjän geopoliittinen asema on paljon huonompi kuin oli Neuvostoliiton aikana. Neuvostoliiton ja kylmän sodan aikana, Neuvostoliitto hallitsi Itämeren itäisen rannikon sata prosenttisesti.

Jos konfligtin uhka kasvaisi niin Venäjä haluaisi (ottaisi) Itämeren rannikkoa Suomelta, käytännössä koko Suomen. Liittoutumaton Suomi ei voisi sitä estää.

Ilkka Luoma

Nato/US tietävät, että juuri Kuolassa ovat ne ainota suuret uhat ja pelkotekijät US/Natolle, joissa aseteknologiat ovat Yhdysvaltoja ja muita Nato maita edellä - Borei str. ydinsukellusveneiden ja niiden Bulava monikärkimannertenvälisten ohjuksien tukikohdat, varikot ja varusteluluolastot ja ne voidaan tuhota vain taktisin ydinasein ... nopein reitti sinne on osaltansa Suomen Lapin läpi - ilmarynnäköillä ja risteilyohjuksin - viuhkalähestymisenä.

...
Kts. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini.

Ilkka Luoma

... Hieno HS-haastattelu. Värittämätön ja asiapohjainen. Media joskus osaakin väyryskiihkoilultaan asiatekstiä.

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005518517.html -

" ... PAAVO VÄYRYNEN haluaa asemoitua vaaleissa ainoaksi uskottavaksi vaihtoehdoksi, joka pystyy haastamaan istuvan presidentin Sauli Niinistön.

Väyrynen sanoo jopa pitävänsä Niinistöstä ihmisenä, mutta hänestä Niinistön poliittinen linja on väärä.

”Olemme olleet viimeiset 25 vuotta kaikista perusasioista eri mieltä: EU:sta, eurosta, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä yleisestä sisäpolitiikan suunnasta.” ... " -HS

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Väyrynen valehtelee.

Vanhasen hallituksen jäsenenä oli hyväksymässä Kreikan velkapaketit.

https://demokraatti.fi/jussi-halla-aho-lyttaa-paav...

Ja muutenkin Väyrynen heräsi maahanmuuttoon ja euro-kriisiin kun huomasi että perussuomalaiset tekivät vaalijytkyt.

Väyrynen on todella epäaito politiikko.

Ilkka Luoma

Jussin mielipide - olisi hyvä kuunnella Paavon selite asiaan ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minä en lakkaa ihmettelemästä, että joku on fanaattisesti jonkun takana tässäkin presidentinvaalissa, no se että on Väyrysen takana, ja kehtaa vielä lähes virheettömäksi miehen esittää on jo jonkunlaatuista sairautta.

Se osoittaa, että vaikka tämäkin blogisti esittää paljon linkkejä, niin historiantuntemus on lopulta nolla.

Väyrynen on hallituksessa ollessaan hyväksynyt kaikki EU-touhut Kreikan velkojen osalta ja eikä hän europarlamentissä äänestänyt taakanjakoa vastaan.

Sitten täällä Suomessa hän valehtelee ihmisille päin naamaa.

Pelimies, jolle kelpaa rasistitkin kannattajiksi, kun hätä ja valtakiima on suuri.

Lopulta presidentti ei päätä mistään niistä asioista, joista hän höpöttää, joten täysin onneton ehdokas.

Ilkka Luoma

Kerrotko tänne lukijoille Väyrysen esittämät valheet? Tee se huolella sillä väärän todistuksen esittäminen voi johtaa kunnianloukkaussyytteeseen - totuus voidaan - kipeäkin - tuoda esille, mutta väärän todistuksen esitys on rikos, josta on säädetty rangaistus.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Olet oikeassa, se on huomattu, että tämän blogistin historiantietämys on täysi nolla.

Ilkka Luoma

Kuka on huomannut? Tuollaisilla kommenteilla munaat Jori vain itsesi - asiantuntijoiden silmissä :)

Kerrohan lukijoille esittämäni väärät historiaesitykset! Uskoisin, että lukijoita kiinnostaa kovasti .)

...

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 17, 2015
Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

.
" ... Paavo voi yllättäen tehdä sen ensimmäisen liikkeen ja muuttaa omaa suuntaansa –

… itsenäisemmän Suomen puolesta tavoittelemaan rakasta aihettaan – eroa eurosta ja EU' sta. Nyt maaperä on otollinen ja kansa avaamassa silmiään, mitä esimerkiksi merkitsee kollektiivinen ja sosialisoitu velka individuaalipankeilta [Kreikka case 0] ], joiden liiketoimi on turvattu kansalaisvaroin. Paavo halunnee Suomelle takaisin itsenäisyyden päättää omista asioista – ETA-alueen jäsenenä.

Paavoa kosiskellaan varmaan monilta tahoilta

Suomessa on itsenäisyysliikkeitä, jotka haluavat takaisin oman rahan, oman ulkopolitiikan ja erityisesti oman idän politiikan – unohtamatta täyttä omaa lainsäädäntöä. Kansa haluaa myös varmuuden, ettei Natoon liitytä 11] ja Väyryseen luotetaan, koska hän ymmärtää mitä Nato meille todellisuudessa merkitsisi.

Ainoa suuri kysymys on eurovelat, onhan valtiomme jo yksistään velkaantunut euromääräisesti huimiin lukuihin, ollen toki kauniisti euromaiden keskiarvojen alapuolella.

Eurovelat, miten käy, jos hyppäämme markkaan?

Moni pelkää devalvoitumista, jonka me itseasiassa tarvitsisimme, kun emme kustannuksiamme halua merkittävästi alentaa 12]. Suomi elää viennistä, koska omavaraisuusasteemme 13] on luvattoman heikko. Miten käy euromääreisten ulkomaanvelkojen, kun tilalle tulisi markka ja ehkä sen devalvoituminen (arvon alentuminen) vaikkapa 20 prosentilla.

Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyys... -

.

Ilkka Luoma

Paavo aiheena kokoaa paljon kommentteja - asiaa, asian vierestä - riekkumista, ydinasiaa ja terävyyttä - kaikkea muuta paitsi tasaista hurinaa, joko tykätään tai puolivihataan - useimmiten perusteluitta. Paavo on monille liian terävä, ja sekös harmittaa niin, että moni voisi kysyä lääkäriltä, että voiko v*tutukseen kuolla ;)

Ilkka Luoma

Tosiasioiden esille otto ei ole haukkumista, vaan todellisuuden informoimista. Kansakunnan on saatava vihdoin täysi tieto esille nostoista - EMU-kiemuroinnista ja Nato-isäntämaa pöytäkirjasta. Yle tullee huolehtimaan nämä aiheet kysymyksinä Saulille, sillä hänellä tulee olla oikeus antaa vastine esitettyihin tosiasioihin. Kiintoisaa on, esittääkö Yle myöhemmin nämä kansalliset kipukohteet Niinistölle - kysymyksinä, joihin Sauli antaa vastineensa. Väitän että kansaa kiinnostavat nämä vastaukset Niinistöltä.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10007301 -

.

Ilkka Luoma

Kansakunta on yhä kiinnostuneempi mitä ovat ---

a) EMU-kiemurointi
b) Nato - isäntämaa pöytäkirja

...

Ilkka Luoma

... Erittäin kiintoisaa. Nyt kannustan kaikkia lukemaan perustelut otsikolle. Itse teksti ei faktisesti tue otsikkoa. On aika ryhtyä toimenpiteisiin. Kuinka aihe voidaan saattaa vaikka poikkeusmenettelyllä KHO' n, oikeuskanslerin ja/tai eduskunnan oikeusasiamiehen käsittelyyn. Kansakunnan edun nimissä näin tärkeä koko juoksuaikanaan ollut epäselvyys on saatava riittävän tarkkaan käsittelyyn. Nyt on kuitenkin kysymys kaikkein tärkeimmästä asiasta kysymys - kansakunnan edusta ja niiden vahinkojen käsittelystä kuin vastuukysymyksistä! Tämä voi olla valtakunnanoikeuden asia! Perustuslakituomioistuinta meillä ei ole.

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10014706 -

"Paavo Väyrysen usein toistamalle väitteelle tyrmäys asiantuntijoilta – Niinistö ei vienyt Suomea euroon perustuslakia rikkoen
Selvitimme, pitääkö Paavo Väyrysen väite Suomen liittymisprosessista euroalueeseen paikkansa.

Paavo Väyrynen 11.1.2018 klo 13:35 ... " -Yle

...

Ilkka Luoma

Ennakkoäänestysaktiivisuus - on huomioitavaa, että Satakunta ja Lappi ovat aktiivisimmat! Miksiköhän? ;)

~ http://tulospalvelu.vaalit.fi/TPV-2018_1/fi/aanest... -

.

Ilkka Luoma

Lainattu toisaalta - 24:

"Paavolla on tietoa ja kokemusta vaikka muille jakaa. Kyllä toimittajat käyttäytyvät tosi halpamaisesti. Kyllä olisi reilua heidän käyttäytyä kunnolla eikä ala arvoiseen tyyliin kuin tämä pääpiru Haapala. Ovat istuvan pressan käskyläisiä ,maksettu media. Paavo ja muut pärjäävät paremmin tenteissä kuin Niinistö vaikka toimittajat eivät kysy mitään hankalia kysymyksiä Niinistöltä . Kysymykset käyty Niinistön kanssa etukäteen läpi, sellaista epätasapuolista toimintaa .Galluupit median oma arviota kuka johtaa, taas ajetaan muut ehdokkaat alas. Totuus on varmasti aivan toisenlainen. Takuulla kisa on tasaisempi kuin väitetään!"

-lainaus päättyy.

Toimituksen poiminnat