Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Nyt ruotsalaiset jenkaavat meitä Natoon!

  • Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini näkyy tässä - ja siinä piilee uhkamme olla Naton ponnahduslauta itään! ¤
    Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini näkyy tässä - ja siinä piilee uhkamme olla Naton ponnahduslauta itään! ¤
  • Kansakuntamme väkevä näkemys Natosta - suomalainen tietää ketkä ovat ruumiiden pesijöitä ja niiden tekijöitä ¤¤
    Kansakuntamme väkevä näkemys Natosta - suomalainen tietää ketkä ovat ruumiiden pesijöitä ja niiden tekijöitä ¤¤

Itseasiassa ruotsalaiset kansana eivät halua Natoon [1, eikä vahvin puolue sosiaalidemokraatit Natoa halua. Ruotsin porvarit ja lähinnä Kokoomuksen veljespuolue Moderata samlingspartiet runnoo kovin sanoin ja itsevarmoin liikkein ruotsalaisia Natoon [2 – houkutellen kiihkeästi myös meitä suomalaisia.

Tunnetusti Kokoomuksen tiukan linjan koppalakkiset runnovat meitä Natoon [3, jopa ohi kansanäänestyksen – todeten, ettei kansa voi tietää omaa parastaan, ollen yli 10 vuotta yli 50 prosentin voimalla Natoa vastaan.

 

Kansakuntamme ohitusta Kooomuksesta perustellaan myös, että Nato on puolustusliitto ja rauhantahtoinen auttaja [4 … kuten Afganistanissa, jonka raskaat rynnäkköpommitukset USA, Naton ainaisena sotilasjohtajana - aloitti jo vuonna 2001 – sodan jatkuen yhä edelleen ja meidän suomalaisten sotilaiden ollessa jo sodan osapuoli! [5

...

Liimaamme tähän joitain kiintoisia medialinkkejä, miten meidän kansakuntaa Natoon jenkaavat tiedotusvälineet sotarumpujaan pärisyttävät - Helsingin Sanomien johdolla.

 

HS kuten muutkin aviisit ja mediatorvet tietävät, ettei kansalaisemme halua olla Naton taistelualusta [6, eikä ponnahduslauta Nato/US -sota- ja rynnäkkökoneille Lappimme kautta Venäjän Kuolan niemimaalle [7.

Linkki 1 ---

Oppositiojohtaja uhoaa Ruotsista – Natoon, demaritkin kääntävät takin!

~ https://yle.fi/uutiset/3-10023463 -

Ote:

”Ruotsin kokoomusjohtaja Ulf Kristersson Ylelle: On vain ajan kysymys, ennen kuin sosiaalidemokraatit muuttavat Nato-kantansa … ”

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Natohaukka-poliitikot unohtavat yhden tärkeän seikan, ainakin Suomen osalta - kansakunta päättää tämän tyyppiset erittäin merkitykselliset siirrot. Suomessa yli kymmenen vuoden ajan kansa on sanonut yli 50 prosentin voimalla: "Kiitos ei – Nato"! [* Ruotsalaiset samoin enemmistönä ei Natolle [8.

Suomalaiset kansana ei halua Natoon edes siinäkään tilanteessa, että ruotsalaiset sinne menisivät [9. Suomi ei halua olla Naton taistelualusta eikä ponnahduslauta Nato/ US ilmarynnäköille itään, Lappimme läpi Kuolan niemimaalle”

 

.

Linkki 2 ---

Yhdessä Suomen kanssa Natoon ja tällä kertaa etukäteen yhdessä sopien

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005524624.html -

Ote:

”... Kristerssonin historia-ammunta on ajankohtainen juuri Naton vuoksi. Monet turvallisuuden asiantuntijat ajattelevat, että jos Suomi ja Ruotsi haluavat hakea Natoon, se on turvallisinta tehdä yhdessä.

Suomen pääministeri Juha Sipilä vakuutti hiljattain HS:n haastattelussa sopineensa Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin kanssa, että kumpikaan maista ei aio tällä kertaa yllättää toista asiassa. … ”

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Naton sotarummut kumuavat tällä kertaa Ruotsin kautta. Suomalainen ei hötkyile. Kansakuntamme jyrähti viimeisessäkin tutkimuksessa ** - emme liity Natoon vaikka ruotsalaiset niin tekisivätkin”

 

.

Linkki 3 ---

Ruotsi on läheisin Nato-kumppani, vaikka USA, Naton sotilasjohtajana uhkaili ICAN-allekirjoituksen alla!

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005524300.html -

Ote:

”Naton Jens Stoltenberg kehui Ruotsia Naton läheisimmäksi kumppaniksi – ja [myöhemmin erillisesti – kysyttäessä Suomen asemaa]… ”Suomi on samalla tasolla”, hän tähdensi HS:lle … ” -HS

Allekirjoittaneen kommentti:

”... HS mielipuuhassaan - natotus päällä, nyt jymisee uhmakkaasti West trolling manipulaatio [10, johon yritetään epätoivon vimmalla suomalaisiakin mukaan.

Ruotsi saa kaikissa oloissa Olla turvassa Suomen selän takana. Me tiedämme mitä on itä ja se mitä länsi meistä haluaa matkalla itään. Suomessa kansakunnan tahto on jykevän ehdoton.

Suuri enemmistö jyrisee Natolle ei, silloinkin vaikka ruotsalaiset sinne hamuaisivat. Suomi ei halua Naton taistelualustaksi, emme myöskään halua olla Nato/US' n hyökkäyksen ponnahduslauta Kuolan niemimaalle.

Olemme saaneet elää yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa täällä idän ja lännen vedenjakajalla!”

 

Huolestuttava salaus meiltä suomalaisilta ---

Johdanto: Nato-poliitikot allekirjoituttivat Puolustusvoimien komentajalla – kenraali Jarmo Lindbergillä Nato – Isäntämaa pöytäkirjan ---

[ … tässä tämä kuuluisa pöytäkirja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ]

Linkki 4 ---

SDP puheenjohtaja anti Rinne – Ikävää, että US on painostanut Ruotsia!

~ https://demokraatti.fi/on-ollut-ikavaa-havaita-etta-usa-on-pyrkinyt-painostamaan-ruotsia-rinne-haluaa-suomen-allekirjoittavan-ydinaseet-kieltavan-sopimuksen/ -

 

… * …

 

EKSTRA

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3832994-mustajarvi-yhdysvallat-painostaa-suomea-rajusti -

Kansanedustaja epäilee Suomen jo taipuneen. Ydinasekieltosopimus on jätetty allekirjoittamatta Nato-kumppanuuden takia.

Kesällä 2017 yhteensä 122 YK:n jäsenmaata tuki sopimusta, jonka tavoitteena on kieltää ydinaseet. Äänestämättä jätti 69 jäsenmaata, myös Suomi. Muut Euroopan unionin sotilaallisesti liittoutumattomat maat äänestivät sopimuksen hyväksymisen puolesta.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi väittää Yhdysvaltain painostavan rajusti Suomea asiassa. Torstaina jättämässään kirjallisessa kysymyksessä hän toteaa Yhdysvaltojen pyrkivän aktiivisesti vaikuttamaan siihen, että Suomi ja Ruotsi eivät allekirjoittaisi ydinkieltosopimusta. Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs Kay Bailey Hutchisonin kertoi 04.12.2017 lausunnossaan, että sopimuksen allekirjoittaminen vaarantaa Nato-kumppanuuden.

---*---

 

Ote Demokraatista:

””On ollut ikävää havaita, että USA on pyrkinyt painostamaan Ruotsia” – Rinne haluaa Suomen allekirjoittavan ydinaseet kieltävän sopimuksen … ” -Demokraatti

Allekirjoittaneen kommentti Demokraatin tekstiin:

”Onko näin, Suomenkin osalta? Ruotsia US painosti "paimenkirjeellä", se tiedetään. Entä Suomi? Kuka tai ketkä kertovat? Mitä tähän sanoisi toinen ulkopolitiikkaamme ammattilainen Erkki Tuomioja …?”

 

Entä nyt, kun kansakuntamme käy kohti presidentinvaaleja 2018,

… jossa vain yksi on johdonmukainen kansakunnan tuntojen kirkas ja yksiselitteinen tulkitsija – europarlamentaarikko Paavo Väyrynen: ”Natoon emme mene, emmekä siitä turhaan nimeä lausu – keskitymme sotilaspoliittiseen liittoutumattomuuteen ja toimivien aktiivisuhteiden hoitoon kaikkiin ilmansuuntiin – täältä idän ja lännen vedenjakajalta … (ei sanatarkka ilmaus, vaan sisältö, jota Paavo varmaankin tunnustaisi ja noudattaisi presidenttinämme)

 

Linkit

[1 … 34% Ja och 50% Nej … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002878678.html -

[2 … 42% Ja och 37% Nej … ~ https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/1k7jml/stodet-for-svenskt-medlemskap-i-nato-okar -

[2 … 37% Ja och 42% Nej … ~ https://www.dn.se/nyheter/politik/nato-motstandarna-tror-pa-hjalp-fran-nato-om-sverige-hotas/ -

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

[4 …

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html -

 

 

PS

Seuraavat kansalaiskirjoitukset:

 

1. Koillisväylältä Liinahamarista Jäämeren rataa pitkin Helsinki-Tallinna tunneliin?

2. #MeToo … evoluution vastine!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 160024

 

DOC ruotsi nostaa natokiimaa_15012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 15012018

 

790_7169

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Ilkka Luoma

" ... Suomen ulkopolitiikka on joutunut loukkuun, josta Paasikiven-Kekkosen linjan asiantuntijat varoittivat Suomen liittyessä Euroopan unioniin, toteaa strategian laitoksen emeritusprofessori Alpo Juntunen uudessa Kanava-lehdessä.

”Todella konkreettinen ratkaisu maamme turvallisuuteen olisi vahva puolustus ja liittoutuminen Venäjän kanssa”, Juntunen kirjoittaa. ”Liitto poistaisi venäläisten epäilykset Suomen puolustuksen uskottavuudesta.” -SK

Suomen Kuvalehti julkaisee Juntusen kirjoituksen kokonaisuudessaan. ... "

...
~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

.

Ilkka Luoma

Suomikaan ei allekirjoittanut, koska oli aiemmin allekirjoittanut Nato-Isäntämaa pöytäkirjan. Ruotsi otti aikalisän ICAN-allekirjoitukseen, koska USA uhkaili allekirjoituksen vaikuttavan sotilaalliseen yhteistyöhön. Ruotsi kuitenkin vaati ydinaseettomuuden lisäyksen omaan Nato-Isäntämaa pöytäkirjaan, Suomi, sillä pöytäkirjaa ei tuotu edes eduskuntaan! Miksi?

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180115220066927... -

" ... Katolisen kirkon johtaja sanoo pelkäävänsä ydinasein käytävää sotaa.

- Uskon, että olemme aivan rajoilla. Yksi onnettomuus riittäisi suistamaan sotaan. Siitä syystä ydinaseet pitäisi tuhota, Franciscus sanoi medialle lentokoneessa matkalla Chileen.

Asia nousi esille, koska koneeseen nousseille toimittajille jaettiin vuonna 1945 otettu kuva japanilaisesta pojasta, joka kantaa kuollutta veljeään harteillaan. Paavi sanoi kuvan liikuttaneen häntä.

- Pystyin ajattelemaan vain sanoja "sodan hedelmät", jotka oli kirjoitettu kuvan taakse.

- Halusin monistaa ja jakaa sen, koska tällainen kuva voi liikuttaa enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi halusin jakaa sen kanssanne, paavi selitti. ... "

.

FAKTA:
Yhdysvallat pudotti Japaniin kaksi atomipommia 1945 - lähinnä iviilien sekaan - parissa sekunnissa sadat lapset, vanhukset ja naiset suorastaan höyrystyivät taivaan tuuliin - käsittämättömän kuumuuden seurauksena ---

...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

NATO niin että nuppi tutisee!

Ilkka Luoma

Näin näyttää media toimivan ;)

...

Ilkka Luoma

[U] + lisäys:

" ... Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi väittää Yhdysvaltain painostavan rajusti Suomea asiassa. Torstaina jättämässään kirjallisessa kysymyksessä hän toteaa Yhdysvaltojen pyrkivän aktiivisesti vaikuttamaan siihen, että Suomi ja Ruotsi eivät allekirjoittaisi ydinkieltosopimusta. Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs Kay Bailey Hutchisonin kertoi 04.12.2017 lausunnossaan, että sopimuksen allekirjoittaminen vaarantaa Nato-kumppanuuden.

Ruotsin lehdistössä on kerrottu Yhdysvaltojen puolustusministeri James Mattisin salaisesta kirjeestä Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistille. Kirjeessä Mattis varoittaa maiden välisen puolustusyhteistyön olevan vaarassa, mikäli Ruotsi allekirjoittaa ydinkieltosopimuksen.

Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg antoi 02.10.2017 Helsingin Sanomille lausunnon, jossa hän toi selkeästi esiin sen, että ydinkieltosopimukseen liittymisellä olisi vaikutus Suomen Nato-yhteistyöhön. Erityisesti se vaikuttaisi Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wahlström varoitti Natoa ilmauksista, jotka voidaan tulkita painostukseksi tai uhkailuksi Ruotsia vastaan. ... "

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Näiden presidentinvaalien tuloksista voidaan päätellä mitä Suomen kansa haluaa. Valitaanko presidentiksi varovaisen Nato myönteinen Niinistö vai jäsenyyttä yksiselitteisesti vastustava Väyrynen.

Ilkka Luoma

Kansa päättää - Natosta, se on oleellisin viesti, jos kansanäänestyksessä kansa sanoo yli 50 prosentin voimalla, että Natoon - niin sitten pulinat pois, mutta kansa tietää paljon!

...

LAUANTAINA, HUHTIKUUTA 30, 2016

[Link] Nato-selvitys 2016
ORIG ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/nato-selvity... -
(30042016)
...


Tekstin numerot lisäteksteihin ja viitteisiin

1 Suomen Lapin läpi hyökkäys Kuolan sukellusveneasemin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaa... -
2 a-talk – poreilua Naton alla ~ http://yle.fi/uutiset/a-talk_nato-poreilua_vapun_a... -
3 Kansakunta ei halua Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139780-... -
4 Emme pelkää Venäjää, emmekä liity Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa-... -
5 Itsenäisyytemme viimeinen säie ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214478-... -
6 Viron Ämarin rynnäkkötaisteluvalmistelut ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelem... -
7 Viro kutsuu amerikkalaiset sotajoukot maahan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/viro-pyytaa-... -
8 Putin arvostaa kansamme natokantoja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169609-... -
9 Stubb jenkaa Suomea Natoon! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... -

10 Ohittaisi kansanäänestyksen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -
11 Krimiltä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaist... -
12 Venäjästä luodaan tietoista uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -
13 USS signalointi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215404-... -
14 Uhkaavatko Iskander ohjukset Suomea? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/uhkaako-vena... -
15 Kuuban ohjuskriisi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuban_ohjuskriisi - [LT]
16 Nato-selvitys 2007 ~ http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?c...
16 Nato-selvitys 2016 ~ http://documents-prod-kaleva-fi.s3.amazonaws.com/d... -
17 Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1452220736021 -
17 Ruotsalaiset eivät halua Suomea Natoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ruotsikaan-e... -
18 Uus-erkkolaisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... - Stubb [LT]
18B Nato ei ota uusia jäseniä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hy... -
19 Kiinan vuosisata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -

20 Donald Trump ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/trump.html -
21 Trumppismi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-... -
22 Informaatiosota hybridisesti ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215889-... -
23 Olli Kivisen muistolle – toimittaja Kari Huhta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-o... -
24 Emme halua olla Naton taistelukenttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/natojasen-on... -

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomen perustuslaki ei vaan tällä hetkellä tunne kansanäänestystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Sauli on ymmärtänyt kansanäänestyksen merkityksen ja onkin sanonut, ettei Natoon mennä kysymättä kansalta - siksi rankkaa tuo Naton vastustus on kansakuntamme taholta. Kts. alustuksen kuva.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Kansa ei päätä Suomen NATO-jäsenyydestä Perustuslain 9. luvun mukaan vaan eduskunta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Ilkka Luoma

Esimerkiksi Kokoomus nauttii noin 13% todellista kattavuutta hallituspäätöksissään - kun huomioidaan äänestysprosentin vaikute - äänioikeutetuista.

...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Samalla suhteellisella osuudella pienenee myös pienempien puoluiden kannatus-%.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Pitää paikkansa - siispä onkin hyvin tärkeää, että suorademokratia eli kansan välitön valta päättää suoraan tärkeistä linjakysymyksistä kehittyy ...!

Ilkka Luoma

Välillinen demokratia pienellä äänestysvilkkaudela ei ole kansakunnan etu. Valistuneet kansalaisemme ymmäyllä erinomaisesti ketkä niitä rumiita pesee, mitä vaillinaiset johtajat epäonnistuneilla päätöksillään tekevät - vrt. Talvisodan aaton väärät päätökset!

...Moderni yhteiskunta on suorademokratiaa, jossa kansa astuu suoraan päättäjäksi suurissa linjakysymyksissä - Sveitsi on mennyt aiheessa pisimmälle.

Ilkka Luoma

"Ruotsin kokoomusjohtajan Nato-lausunnot Ylelle hermostuttivat puolustusministerin:

Totuudenvastaista ja fantasioita
Ruotsin puolustusministeri tyrmistyi luettuaan Ruotsin kokoomusjohtajan Ylelle antaman Nato-lausunnon.

Peter Hultqvist 15.1.2018 klo 19:59 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10024322 -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Aftonbladetin mielipidemittauksen mukaan 43 prosenttia ruotsalaisista tukee Nato-jäsenyyttä ja 37 prosenttia vastustaa sitä. 20 prosenttia ei osaa kertoa kantaansa. Vuosi sitten saman mittauksen luvut olivat lähes käänteiset: 37 prosenttia puolesta, 42 prosenttia vastaan.

Niin että kyllä ruotsalaisten natokannatus on joka tapauksessa muutoksen kourissa.

https://yle.fi/uutiset/3-10022307?origin=rss

"Merkit ovat nyt sellaiset, että meillä on alettava vakavasti varautua Ruotsin edelleen ehkä epätodennäköiseen mutta täysin mahdolliseen linjanmuutokseen. Päättäjillämme on oltava vastaus valmiina, jos Ruotsin pääministeri jonain kauniina päivänä soittaa suomalaiselle virkaveljelleen ja kertoo luottamuksella maansa ryhtyvän valmistelemaan Naton jäsenyyttä tiedustellen samalla, onko Suomi valmis astumaan samaan junaan."

https://www.ess.fi/Mielipide/paakirjoitukset/art24...

Ilkka Luoma

Mittaukset ovat ristiriitaiset --- mittausmenetelmät olivat erilaiset, kts. alustus, siellä on se toinenkin mittaus, joka oli päinvastainen ... Puolueettomuuteen kuuluu ymmärtää asiat laajemmin! :)

Ilkka Luoma

Saksalaiset tietävät mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan!

Eurooppa ei enää näe uutta sotaa venäläisten kanssa. Tästä näkymättömyydestä vastuun kantavat Saksa ja Venäjä yhdessä [6 – yhteisymmärryksessä mikä on Euroopalle parasta.

Saksa tulee ajamaan yhteistä eurooppalaista puolustusta, jossa Venäjä on täysjäsenenä mukana ja näin Euroopan sodan uhat kuivuvat olemattomiin – vain hallinnassa olevat itsenäisyysliikkeet ravistelevat maittain – siellä ja täällä skottien, vallonien, katalaanien [7 ja muun muassa baskien myötä ---


Viitenumerot tekstistä ---
[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-euroopp... -

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En olisi yhtä luottavainen kuin Luoma sotien opetuksien kestävyyteen. Ne tahtovat unohtua, joskus muutamassa vuodessa ja joskus kestää pitempään.

Aikoinaan ennen I Maailmansotaa saksalainen työväenjohtaja, legendaarinen A.Bebel oli mieltä, että työväenluokka on jo niin sivistynyttä ja kehittynyttä, ettei se enää salli uutta sotaa. Mutta vain muutamia kuukausia hänen kuolemansa jälkeen alkoi uusi suursota jossa työväkeä tapatettiin toisiaan vastaan aivan ennennäkemättömällä tavalla.

Nyt toki saksalaisilla ja venäläisillä on alla opetus joka opit ovat kestäneet jo yli 70 vuotta. Mutta miten kauan? Saksassakin on paljon väkeä joilta nuo opit ovat päästä haihtuneet ja sapelit kalisevat jälleen. Etenkin kun vähemmin opein säästyneiden johtajat yllyttävät.

Kaikkein kammottavinta on, että "meidän nilkkimme" haluaisivat painaa perässä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mitenkä se Myyryläinen aina unohtaa sen Venäjän sapeleiden kalistelun? Onko tyystin jäänyt huomaamatta Krimin kansainvälisestikin tuomittu miehitys ja toimet Itä-Ukrainassa? Ja mihinkä ihmeeseen ja minkä perässä nyt "meidän nilkkimme" ovat menemässä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Ensin tulisi pohtia Naton ainaissotilasjohtajan Yhdysvaltojen sotaisuus - oletko Jori perehtynyt siihen? Aloita vaikka Syyriasta, Jemenistä, Irakista, Libyasta, Afganistanista, Somaliasta, Vietnamista ja Laosista ... unohtamatta Serbiaa ja tämän jälkeen perehdy historialliseen sisältöön ja huomaat, ettei US ole sotinut rajoillaan viimeiseen 75 vuoteen - vaan aina vieraiden valtioiden alueella ja heidän alueilleen hyökkäillen ---

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Hohhoijaa, eikös nämä ole jo Kajannollekin käyty jo lukuisia kertoja läpi? Jospa siis emme tällä kertaa aloitettaisi uutta jankkaamista vaan Kajanto lukisi vanhoja hänelle annettuja vastauksia samoihin pöljiin väitteisiin.

"Sat sapienti" sanoisivat muinaiset latinalaiset jos Kajantoon törmäisivät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Jori on itsepäinen mies, joka uskoo tietoihinsa ja luuloihinsa kuin "hullu puuroon" ;) -ystävällinen - savorantalaissanonta 1700 -luvulta!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #25

Miksi unohdat Venäjän toimet, kun puhut sapeleiden kalistelusta? Venäjä on se, joka Euroopassa sotii toisen valtion alueella. Turha on kierrellä tosiasioita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Muistatko mitä Saksa ja Suomi tekivät 1941 ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Eräät ovat verranneet Serbian jakoa Kosovon osalta Krimiin, osin sillä erotuksella, ettei Krimille tehty rynnäkkö- ja ilmataisteluhyökkäyksiä, ei ammuttu siviileitä eikä pommitettu minkään ulkoisen valtion konsulaatteja ...

Krimillä säästyttiin siviili- ja muiltakin uhreita. Erona myös se, että Serbiaa pommittanut USAF oli niin sanottu kolmas tekijä - kun taas Venäjä oli Krimin osalta historiallinen omistaja, joka halusi turvata, ettei Maidanin verimellakat leviä venäläisenemistöiselle Krimille. Onnistuen siinä erinomaisesti - Nyt voitaisiin järjestää uusi kansanäänestys YK' n valvonnassa ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #27

Krimiä ei ole kansainvälinen yhteisö, eikä YK:n yleiskokous tunnustaneet osaksi Venäjää. Vain muutama valtio mm. Nicaragua ja Nauru-saaret. Toki Krimistäkin saadaan venäläisenemmistöinen, kun tataarit etnisesti puhdistetaan sieltä jälleen kerran pois.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

" ... According to the 2014 Russian census, 84% of Crimean inhabitants named Russian as their native language ... "

~ https://en.wikipedia.org/wiki/Crimea -

...

Ilkka Luoma

Harmiksemme ihminen on sotainen luoteeltaan, joutuessaan henkisesti alakynteen - maailman sotinein valtio on USA ...

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

...

Ihminen tarvitsee sotansa! - Valitettavasti ---

|F Väkivalta ihmisessä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

...

EKSTRA
Nyt tilanne on toinen, mutta Saksa saattaa kääntää asetelmat

Aikanaan Saksan kolmas valtakunta valtasi Neuvostoliitolta Krimin [2. Sitkeästä venäläispuolustuksesta huolimatta hakaristilippu liehui Krimin Sevastopolin kukkuloilla 1942. Tänään Krim jakaa aitoa eurooppalaisuutta – maantieteen näkökulmasta.

[2 ~ https://areena.yle.fi/1-4122364 – ”Kriisien Krim” -yle

Vallitsee epäsopu, jonka varjolla ollaan asevarustelun ja taisteluharjoitusten kierteessä, täällä Itämerelläkin. Nato on voimakkaasti levittäytymässä – lähinnä US-sotilaineen, jopa Suomeen – tullen itse itsensä kutsuen ilmataisteluharjoituksiin liki Venäjän rajaa. Suomesta haluaan Naton etuvartio ja taisteluvarikko aivan Kuolan niemimaan viereen! [3

On koettu tekosyy Krimiltä, että nyt taotaan ja koetetaan luhistaa myös Venäjä [4, kuten aikanaan onnistuttiin pilkkomaan Neuvostoliitto. Venäjä on liian suuri liian vähille venäläisille. Mittaamattomat Venäjän raaka-aine- ja energialähteet pitää saada uusjakoon markkinatalouden koneistoihin – tuottamaan kasvua ja sille lisäkasvua – välittämättä ympäristöstä! [?][LINKKI] …

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... -

...

Ilkka Luoma

... Aivan ensimmäiseksi: Suomi ja Ruotsi elävät täysin erilaisessa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ympäristössä. Toisekseen Ruotsi teki omaan Nato-isäntämaa pöytäkirjaan kaksi oleellista muutosta meihin nähden pohtiessaan pöytäkirjaa kansaa edustavien poliitikkojen kanssa - Ruotsi kielsi ydinaseet pöytäkirjassa, jonka he ratifioivat vuoden pohdiskelun päätteeksi.

Suomessa pöytäkirjaa ei edes eduskuntaan tuotu. Kolmanneksi Suomi on kiinni Venäjässä, niemimaansa pussin perällä täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

Ruotsi on suojassa sodat kokeneen Suomen selän takana. Ruotsin viimeisestä sodasta on yli 200 vuotta, tuolloin Ruotsi "luovutti" puskurikseen itään itäisen maakuntansa - jurot suomalaiset, joiden merkittävä geeniperintö on kotoisin myös idästä ja hyvin kaukaa idästä.

Neljänneksi suomlaiset eivät ole ruotsalaisia, eivätkä halua Natoon, vaikka Ruotsi sinne rynnistäisikin. Me Suomessa emme halua olla Naton taistelualusta emmekö heidän ponnahduslauta itään!

...
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000552566... -

"Ruotsi kiistelee Natosta, ja Suomi on tiukasti kuvassa mukana
Vaalivuonna kysymys Nato-jäsenyydestä esitetään ruotsalaisille konkreettisemmin kuin koskaan aiemmin ... " -HS

...

Toimituksen poiminnat