Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itä ja länsi törmäävät - tarvitsemme kriisin kestävän presidentin!

  • Oppi-isän perintö voi olla kultaakin arvokkaampi, jos ajaudumme tahtomattamme kriisiin! ¤
    Oppi-isän perintö voi olla kultaakin arvokkaampi, jos ajaudumme tahtomattamme kriisiin! ¤
  • Kansa odottaa saavansa kärkitaisteluun toiselle kierrokselle kriisinkestävän Väyrysen
    Kansa odottaa saavansa kärkitaisteluun toiselle kierrokselle kriisinkestävän Väyrysen
  • Kuva 3. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinista - kts. kommentti 79. Hyökkäysreitti Kuolaan! ¤¤
    Kuva 3. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinista - kts. kommentti 79. Hyökkäysreitti Kuolaan! ¤¤

Meillä on varmasti heidän omasta mielestään kahdeksan isänmaan ystävää -presidenttiehdokkaina, mutta on vain yksi ehdokas, joka on kriisinkestävä – hän on europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

Kansa on käynyt innolla ennakkoäänestykseen – erityisesti jostain syystä Lapin ja Satakunnan alue ovat aktiivisia! Väyrynen parantaa juoksuaan – ennakoidusti. Arvaisin esittää, että kansalaisemme haluavat nähdä toisella kierroksella [1 juuri parin – Väyrynen & Niinistö!

[1 ... Toimittaja Timo Haapalaa Ilta-Sanomista potuttaa jo niin kovasti, että otsikoissa soi. Äänestävä kansa muistaa Haapalan rienaavasti ala-arvoisen Väyrys-HS-areena tv-tentin! ~ https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-2000005530480.html -

 

Suomi on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla *. Olemme 1300 kilometrillä kiinni Venäjässä – siinä toisessa ydinasesuurvallassa. Äänestäjämme eivät halua tuoda natojäsenyyden myötä sitä toista ydinasesuurvaltaa – Yhdysvaltoja – kiinni Venäjän tärkeimpiin kohtesiin; Kuolan niemimaahan ja Leningrad oblastiin.

[* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/paavo-vayrynen-tasapainottaa-suomen.html -

 

Paavo Väyrynen on tarvittaessa kriisijohtaja!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html - ]

Kautta aikain arvostetuimmaksi presidentiksi on valittu Urho Kekkonen **, joka osasi pelin hengen – vaikeina aikoina, joissa me emme ole nyt, siis emme ole nyt! Tunnetusti Paavo kantaa Kekkosen perintöä – hänet on vihitty sellaisella tiedolla, mitä kriisijohtaja tarvitsee.

 

Turvallisuus on kansakuntamme mielestä tärkein asia

On kirkkaan selvää, että turvallisuutemme hoidetaan sotilaspoliittisella liittoutumattomuudella, sillä se toinen ydinasesuurvalta vierestämme haluaa, ettei sen rajan takana vaikuta se toinen ydinasemahti –

Siis: Me emme laske US-johteista Natoa Suomeen ja puramme vielä tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjankin – emme riskeeraa kansakuntamme turvallisuutta. Emme petä äänestäjiä – äänestäjät valitsevat luotettavan kriisikykyisen johtajanpresidentin.

 

….

[2012]

” … Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.

Paavo kävi ”yksin” täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli ”peruskoulussa”. Paavo punoi juonia Kekkosen kanssa jo silloin, kun Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...

Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Mari Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta?


....

[U][History] Paavo Väyrynen esiintyi YLE 1:en suorassa haastattelussa kuin valtiomies. Suomi kulkee raskaiden hallitusvirheiden jälkeen niin syvään lamaan, josta nouseminen vaatii johtajaa isolla J:llä. Kekkosen perintöä kantava Paavo Väyrynen on se mies, joka esikuntineen voi tehdä asialle jotain.

 

....
[History][ … Tamminiemessä istui kaksi miestä vakavana, kun piti tehdä ratkaisuja Suomen hyväksi ja eduksi - vanha hapuileva presidentti Kekkonen ja terhakasti tanhuava nuorukainen Paavo Väyrynen keskustelivat kahden kesken työhuoneen pienessä neuvottelunurkkauksessa - oli kysymys Suomelle tärkeistä asioista --- näin kertoo sitkeä huhu Tamminiemestä ... ]


...
Paavo Väyrynen on ylivoimaisesti kokenein ulkopolitiikan osaaja, oivaltaja ja toimija, … ulkopolitiikka on se kriisiherkkä politiikan alue. Väyrynen tietää pelit Suomessa ja Venäjällä - olipa Paavo riittävän kauan myös Brysselin juonitteluissakin mukana - vastustettuaan EU:hun liittymistä miltei henkihieveriin saakka. … ”

...

Linkki ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30354-paavo-vayrynen-voi-olla-se-tarvittava-kriisijohtaja -

 

Entä nyt?

Näyttää vahvasti siltä, että lännenmies kohtaannuttaa itseään idänmiehen kanssa, valitettavasti sotaisuuttakin esitellen, katso – Pohjois-Korea … tosin uhoiluun osallistuu molemmat osapuolet, niin korealaiset kuin amerikkalaiset … Ukraina on toinen idän ja lännen törmäyspiste ***.

Me Suomessa olemme vahvasti ja historiallisesti idän ja lännen vedenjakajalla.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160210

 

DOC paavo_vayrynen_19012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 19012018

 

552_4755

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, HELMIKUUTA 03, 2013
Kalluppiharhaa nukkuvien seassa

Media kallupoi saadakseen sisältöä ja herätelläkseen lukuhalukkuutta ”sivuillensa” kovassa informaatiokilpailussa. Kaikki informaatiokanavat mittauttavat kansalaiskyselyillä poliittisten puolueiden kannatusta. Jokainen media päivittelee ja perustelee lukuja tarpeidensa ja lukijaprofiiliensa mukaisesti. Totuutta ei kallupeista saada – koskaan, sillä osa ihmisistä vastaa tahallaan ”väärin”.

Sen sijaan vaaleissa harvemmin vastataan ”väärin” – korkeintaan varoitetaan omia 1] tai annetaan protestiääni. Vaalit ovat ainoa oikea mittari – ja kannatukset tulee aina laskea äänioikeutettujen kokonaismäärästä – ei äänestäneistä.

Miksi äänestämätön on niin tärkeä?

Yksinkertaisesti siksi, että hän antaa huomautuksen jostain syystä, kun ei äänestä. Nuo syyt pitää saada selville. Tämä ”nukkuvien puolue” on ylivoimaisesti suurin yhteisö, kaikki muut ovat yllättävän pieniä kannatukseltaan – Kokoomuskin vain reilu 13 prosenttia.

Puoluekartta on meillä Kokoomusta suosiva – muut sirpaloittavat äänikenttää
Kokoomus on yhden asialiikkeen puolue, erinomaisesti hoidettuna – Kokoomus suojelee materiaalisesti varakkaiden ja ostovoimaltaan hyvin menevien omaisuutta ja taloudellista hyvinvointia – pukemalla nämä tosiasiat työn, yritteliäisyyden, yksityisyyden ja kasvavan voiton tavoittelun hunajamarinoituun hyveelliskuorrutukseen – ja hienojan tuo tavoitesanat ovatkin!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kalluppiharh... -

.

Ilkka Luoma

Kansakunta äänestäjinä haluaa, siis haluaa asettaa varmuuden vuoksi ja kestävyyden näkemiseksi toisen kierroksen ... ja nyt kansa ei laske "virhettä tapahtumaan", ja näin Paavo menee toiselle kierrokselle ja kansa saa sitä mitä haluaa - todisteen kestävyydestä, ja juuri kriisikestävyydestä!

Ilkka Luoma

*

...
Aloitamme tuon "idän ja lännen vedenjakajalla" - yllättävällä copyllä!

"KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 23, 2017

Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Molemmat ydinasesuurvaltojen johtajat kävivät henkilökohtaisesti Suomessa tapaamassa ennen kaikkea Niinistöä.

1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170817220033301... - ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/presidentti-... -

Miksi näin - kehumme Niinistöä?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjä ja EU lähentyvät kovaa vauhtia. Kiina on myös mukana uudessa maailmanjärjestyksessä. Trumpin tavoitteet ovat USA:n talouden kehittämisessä.

Kriisit ovat tulevaisuudessa taaksejäänyttä elämää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuohon nyt Keijo et usko itsekään. Kriisejä tulee ja menee. Eräs kollegani kysyi tässä hiljattain, olemmeko valmiita laittamaan omia poikiamme ja tyttöjämme taistelemaan näissä kriiseissä eri puolella maailmaa, jos liittyisimme Natoon ja Naton myötä joutuisimme sotatehtäville esimerkiksi johonkin arabimaahan? Minun mielestäni ei, vaan meille riittää rauhanturvaaminen, missä itsekin olen ollut Natojohtoisen KFOR-joukkojen palveluksessa Kosovossa. Tosin olisi sielläkin voinut mennä henki, vaikkei enää niin paha paikka ollutkaan silloin, kun minä siellä palvelin.

Ilkka Luoma

Valitettavasti ihmiskunta on sotaherkkä - sitä todistelee muun muassa tämä:

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

...

Mutta ihmiset valitettavasti kaipaavat aina aika-ajoin sotansa!

|F Väkivalta ihmisessä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

.

Ilkka Luoma

Näin olisi toivottavaakin, mutta USA' ssa on voimakas toimintaryhmä, joka ei halua parempia Venäjän suhteita ja näin kampeaa Trumpia pois Kremlin junasta. Kampeaminen ylläpidetään jatkuvalla esilläololla Venäjän osallistumisesta US pr. vaaleihin - väitteet ilman todisteita - ainakin toistaiseksi, vaikka kolme eri liittovaltion tahoa on aihetta tukinut kohta vuoden - media nostaa jutut aina etusivuille, ettei pääse unohtumaan ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Terhakkaasti tanhuava Paavo Väyrynen... Etkä luota Väyrysen vetovoimaan, kun kaupittelet häntä jo ammoin kuolleen Kekkosen haamulla?

Ilkka Luoma

On täysin varmaa, että Kekkosen perintö operoitaessa itään on vielä kultaakin arvokkaampaa - ja tämän kansakuntamme tietää! ---

Katsotaan miten kansa luottaa Väyryseen, ainakin kallupit nousevat - tosin se äänestys on ainoa kalluppi ,)

...
Muistamme Kekkosen vuodelta 1975, kun hän saavutti yhden päätavoitteen - niin idästä kuin lännestä tunnustettu täysi itsenäisyys ja puolueettomuus.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Maailma ja Eurooppa on onneksi muuttunut sitten vuoden 1975. Monet etyk sopimuksen allekirjoittajamaat ovat hävinneet, mm. Neuvostoliitto. Suomikaan ei ole enää puolueeton, vaan EU:n jäsen. Kekkosen opeilla ei nykyisiä tai tulevia kriisejä ratkota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Ehkä juuri niillä, sillä nyt on meneillään Niinistön johdolla vastakkainasettelun aikakausi, joka voi olla täällä idän ja lännen vedenjakajalla kohtalokasta, ellei saada kriisikestävää presidenttiä, joka osaa jo ennakkoon välttää konfliktit - meillä ei ole varaa sellaisiin virheisiin, mitä teimme ulkopolitiikan osalta vuodesta 1938 (Jartsev) marraskuulle 1939.

...
PERJANTAINA, JOULUKUUTA 15, 2017
Sauli Niinistö voi olla vastakkainasettelija
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/sauli-niinis... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #47

Meillähän on presidentti Niinistö jolla on hyvät suhteet Venäjän johtoon, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin, miksi vaihtaisimme hänet Väyryseen, joka on juuttunut Kekkosen aikakaudelle? Hänellä ei ole mitään näyttöjä 2000- luvun ulkopoliittisesta osaamisesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Luitko topicin, alkaen otsikosta - siellä on perustellut syyt vaihtoon.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #74

Luin toki. Nykyinen presidentti on osoittanut kriisikestävyytensä. Mitä Paavo on osoittanut?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Järkähtämättömän systemaattisuuden ja sinnikkään kyvyn tietää, tietää ja vieläkin tietää - ja eniten juuri ulkopolitiikasta!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paavo on näköjään SKDL:n ehdokas?

Ilkka Luoma

Paavo on kansalaisliikkeen ehdokas johon kuuluu ajattelevia ihmisiä kautta linjan :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jossa paljon vanhoja SKDL:n kannattajia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Kuin myös hyväksyttäviin äärioikestolaisiin asti, joille isänmaa on tärkeä sekä sotilaallinen liittoutumattomuus - kaikista puolueista löytyy kannattajia. On kyse kansalaisliikkeestä, ei yksittäisestä perinteellisestä puolueesta.

Ilkka Luoma

... Kiintoisa tieto! Persut linnoittautuvat Lauran taakse, ja tämä vähentää Niinistön mahdollisuuksia suoraan valituksi tuloa ensimmäiseltä kierrokselta. Paavo ajaa Lauran ohi ja hätyyttelee Haavistoa, ohittaen hänetkin. Niinistö jää 48 prosenttiin ja Paavo nousee toiselle kierrokselle.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10029273 -

"Ketä kiinnostaa presidentinvaalit? Yleisömäärien perusteella ainakin tv:n katsojia – Katso kuvat kulissien takaa ... _ ... katsotuimmaksi nousi Sauli Niinistön tentti maanantaina 15. tammikuuta, jolla oli keskimäärin jopa 1 008 000 katsojaa.

Toiseksi katsotummaksi kohosi Laura Huhtasaaren (ps.) tentti tiistaina 9. tammikuuta, jolla oli keskimäärin 845 000 katsojaa.

Kolmanneksi katsotuimmaksi nousi Paavo Väyrysen (valitsijayhdistys) tentti maanantaina 8. tammikuuta keskimäärin 824 000 katsojallaan. ... "

.

Ilkka Luoma

Täsmennys topicciin:

Aloitus ei ole kriisillä herkutteleva, vaan varauma tilanteeseen, jossa MAHDOLLISESTI ajaudumme muun muassa Nato - isäntämaa pöytäkirjatulkintojen vuoksi kriisiin - niin tällöin on oltava lujatahtoinen, kriisisietoinen ja osaava presidentti, jota Väyrynen juuri on.

Veikkaan, että kansalaistemme Natoa vastustava enemmistö oivaltaa tämän ominaisuuden löytyvän Väyrysestä - tiukan paikan tullen - onhan hän ollut vihitty Kekkosen salaisuuksiin taitavasta ulkopolitiikan hoidosta - "vaikeinakin aikoina" !!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Elämässäni pahimmat kriisit sattuivat sota-aikana kun neuvostokoneet ampuivat konekivääreillä ja pommittivat evakkojunia, mm. Elisenvaarassa. http://maailmanhistoria.net/artikkelit/tuhoisin-su...

Kriisien syy oli ns. puolueettomuus. Ei ollut minkäänlaisia isäntä- eikä emäntäsopimuksia, vain hyökkäämättömyyssopimus NL:n kanssa https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Neuvostoli...

Tulevaa Venäjän hyökkäystä varten meillä pitäisi olla ystävien kanssa mahdollisimmat pitävät puolustussopimukset. Vain Nils Torvalds nro. 9 kannattaa Nato-jäsenyyttä. Kaikki muut uskovat voivansa pysäyttää hyökkäyksen hymyilemällä leveästi Putinille:)

Ilkka Luoma

Kannustan lukemaan Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia 2016 - Otava.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olisi tietysti hyvä lukea enemmän historiallista kirjallisuutta. Mutta nyt ei ollut siitä kysymys.

Mikä kirjoituksessani on väärin, vastaa siihen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Tulevaa venäläisten hyökkäystä ei tule, ellei täältä lähdetä ensin sinne päin, varsinkin kolmansien voimin - vrt. Nato/US.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #54

Mikä asia nyt on erilainen verrattuna vuoteen 1939 että Putin ei hyökkäisi?
Yksikään maa ei tule meitä auttamaan.
Yhdysvalloissa on presidentinhallinto kaaoksessa.
Jäihän Stalinilta homma kesken Suomen suunnalla.
Venäjä pystyy hyökkäämään, kansa tukee uutta sotaa. Petroskoissa 10-vuotiaatkin valmistautuvat hyökkäämään.
Alakurtin hyökkäysjoukot ovat hetkessä Ruotsin rajalla.
Meillä ei ole edes miinoja rajalla.
Putinilla ei ole mitään syytä lykätä sotaa mikä on väistämätön.
Venäjän politiikassa on vain agressioita, ei mitään rauhaan pyrkivää elementtiä.
Suomessa olevat tukijoukot ovat aktivoituneet.
jne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Leo, voin rauhoitella sinua, Putin ei hyökkää Suomeen. Ole huoleti. Tosin natottajat koettavat luoda Venäjästä uhkaa - kaikin keinoin:

Kannustan lukemaan:
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/link-venajas... -

...
Esimerkki katumuksesta ;) ...

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

Ilkka Luoma

Ehkä tämä antaa hiukan ajattelemisen aihetta:

"Puolustusministeri Mattis: Kiina ja Venäjä ovat Yhdysvalloille suurempi turvallisuusuhka kuin terrorismi

Yhdysvaltain uuden puolustusstrategian mukaan valtataistelu Kiinan ja Venäjän kanssa vaatii nyt Yhdysvaltain huomion. ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10032496 -

.
Katso kuva 3.

...samalla korjataan täällä virheellistä vieraskommenttia Ala-Kurtista:

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Alakurtti_(tukikohta) -

Näin poistetaan turha provokatiivinen manipulaatio - väärillä tiedoilla, väitehän oli sadoista rynnäkköpanssareista ...

...
Rajan toisella puolella olevat suomalaiset ovat Ala-Kurttiin tyytyväisiä - se tuo paljon ostosturisteja Sallaan! ;)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näin puolueettomana ja ulkopuolisena ja jo äänestäneenä. Mistä johtuu, että Niinistön kannatus laskee jyrkästi, ja että Väyrysen kannatus nousee kohisten? Tuleva trendi on siis selvä, vaikka HS yrittää ostaa selvästikin Niinistön hyväksi liioitellun ja yliampuvan galluptuloksen vaikuttaakseen tulokseen.

Mikä selittäisi muuten noin ison eron samaan aikaan tehdyissä gallupeissa kuin isolla rahalla ostettu tulos. Alma Media Niinistölle 58 prosenttia, mutta Kantar TNS/HS sai 68 prosentin kannatuksen Niinistölle. Peukaloinnin makua ilmiselvästi! Ei enää uskottava tuo HS-galluppi.

Niinistön gallup-suosion tippuminen ei yllätä tutkijaa: "Sama ilmiö on tuttu aikaisemmiistakin vaaleista."

- Trendi on nyt se, että Niinistön suosio laskee jyrkästi, kun taas Väyrysen kannatus nousee kohisten. Syy moiseen siirtymään?

Mutta mikä selittää kahden eri mittauksen liian suuret erot? - AlmaMedia Niinistölle 58 prosenttia ja KantarTNS HS:lle jopa 68 prosenttia? - Onko jälkimmäinen vain hihasta vedetty tai ostettu/manipuloitu tulos vastavoimana AlmaMedian mittaustulokselle? Gallupithan on vastuuton vaikuttamiskeino.

Isolla rahallahan saa aina haluttua ja tarkoituksenmukaista tutkimustulosta!

GALLUPIT EIVÄT ÄÄNESTÄ!

https://yle.fi/uutiset/3-10030964

Ilkka Luoma

Älykästä pohdintaa - on totta, että Niinistö saa tukea medialta ja häntä kohdellaan silkkihansikkain, sen sijaan Väyrystä riepotellaan, tosin onnistumatta - sillä Paavo jyrää toimittajat toisensa jälkeen ;)

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/vayrysen-kiu... -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/sauli-niinis... -

...

Ilkka Luoma

Erinomainen ketju - helmiä, roskaa, inttämistä ja jänkkäämistä, mutta hyviä välähdyksiä kansan syvästä ymmärryksestä kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen mitä merkitsee kriisivalmius presidentiltä - täällä idän ja lännen vedenjakajalla! :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Media auttoi Väyrysen saamaan riittävän määrän kannattajakortteja. Väyrynen vain on sen verran yksinkertainen, ettei ymmärrä, että hänen roolinsa näissä vaaleissa on, jos ei nyt estää Huhtasaaren pääsyä toiselle kierrokselle (joka ei tietysti edes onnistuisi Huhtasaarelta), niin ainakin varmistaa, että Huhtasaaren kannattajia siirtyy äänestämään Väyrystä. Säälittävää...

Ilkka Luoma

Huomaan, että sisäpolitiikankin ymmärryksesi on kovin pintapuolinen ... annan vihjeen: Paavo palaa joka tapauksessa EU-Brysselistä Suomeen! ... Oivalsitko?

Toimituksen poiminnat