Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itä ja länsi törmäävät - tarvitsemme kriisin kestävän presidentin!

  • Oppi-isän perintö voi olla kultaakin arvokkaampi, jos ajaudumme tahtomattamme kriisiin! ¤
    Oppi-isän perintö voi olla kultaakin arvokkaampi, jos ajaudumme tahtomattamme kriisiin! ¤
  • Kansa odottaa saavansa kärkitaisteluun toiselle kierrokselle kriisinkestävän Väyrysen
    Kansa odottaa saavansa kärkitaisteluun toiselle kierrokselle kriisinkestävän Väyrysen
  • Kuva 3. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinista - kts. kommentti 79. Hyökkäysreitti Kuolaan! ¤¤
    Kuva 3. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinista - kts. kommentti 79. Hyökkäysreitti Kuolaan! ¤¤

Meillä on varmasti heidän omasta mielestään kahdeksan isänmaan ystävää -presidenttiehdokkaina, mutta on vain yksi ehdokas, joka on kriisinkestävä – hän on europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

Kansa on käynyt innolla ennakkoäänestykseen – erityisesti jostain syystä Lapin ja Satakunnan alue ovat aktiivisia! Väyrynen parantaa juoksuaan – ennakoidusti. Arvaisin esittää, että kansalaisemme haluavat nähdä toisella kierroksella [1 juuri parin – Väyrynen & Niinistö!

[1 ... Toimittaja Timo Haapalaa Ilta-Sanomista potuttaa jo niin kovasti, että otsikoissa soi. Äänestävä kansa muistaa Haapalan rienaavasti ala-arvoisen Väyrys-HS-areena tv-tentin! ~ https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-2000005530480.html -

 

Suomi on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla *. Olemme 1300 kilometrillä kiinni Venäjässä – siinä toisessa ydinasesuurvallassa. Äänestäjämme eivät halua tuoda natojäsenyyden myötä sitä toista ydinasesuurvaltaa – Yhdysvaltoja – kiinni Venäjän tärkeimpiin kohtesiin; Kuolan niemimaahan ja Leningrad oblastiin.

[* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/paavo-vayrynen-tasapainottaa-suomen.html -

 

Paavo Väyrynen on tarvittaessa kriisijohtaja!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html - ]

Kautta aikain arvostetuimmaksi presidentiksi on valittu Urho Kekkonen **, joka osasi pelin hengen – vaikeina aikoina, joissa me emme ole nyt, siis emme ole nyt! Tunnetusti Paavo kantaa Kekkosen perintöä – hänet on vihitty sellaisella tiedolla, mitä kriisijohtaja tarvitsee.

 

Turvallisuus on kansakuntamme mielestä tärkein asia

On kirkkaan selvää, että turvallisuutemme hoidetaan sotilaspoliittisella liittoutumattomuudella, sillä se toinen ydinasesuurvalta vierestämme haluaa, ettei sen rajan takana vaikuta se toinen ydinasemahti –

Siis: Me emme laske US-johteista Natoa Suomeen ja puramme vielä tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjankin – emme riskeeraa kansakuntamme turvallisuutta. Emme petä äänestäjiä – äänestäjät valitsevat luotettavan kriisikykyisen johtajanpresidentin.

 

….

[2012]

” … Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.

Paavo kävi ”yksin” täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli ”peruskoulussa”. Paavo punoi juonia Kekkosen kanssa jo silloin, kun Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...

Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Mari Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta?


....

[U][History] Paavo Väyrynen esiintyi YLE 1:en suorassa haastattelussa kuin valtiomies. Suomi kulkee raskaiden hallitusvirheiden jälkeen niin syvään lamaan, josta nouseminen vaatii johtajaa isolla J:llä. Kekkosen perintöä kantava Paavo Väyrynen on se mies, joka esikuntineen voi tehdä asialle jotain.

 

....
[History][ … Tamminiemessä istui kaksi miestä vakavana, kun piti tehdä ratkaisuja Suomen hyväksi ja eduksi - vanha hapuileva presidentti Kekkonen ja terhakasti tanhuava nuorukainen Paavo Väyrynen keskustelivat kahden kesken työhuoneen pienessä neuvottelunurkkauksessa - oli kysymys Suomelle tärkeistä asioista --- näin kertoo sitkeä huhu Tamminiemestä ... ]


...
Paavo Väyrynen on ylivoimaisesti kokenein ulkopolitiikan osaaja, oivaltaja ja toimija, … ulkopolitiikka on se kriisiherkkä politiikan alue. Väyrynen tietää pelit Suomessa ja Venäjällä - olipa Paavo riittävän kauan myös Brysselin juonitteluissakin mukana - vastustettuaan EU:hun liittymistä miltei henkihieveriin saakka. … ”

...

Linkki ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30354-paavo-vayrynen-voi-olla-se-tarvittava-kriisijohtaja -

 

Entä nyt?

Näyttää vahvasti siltä, että lännenmies kohtaannuttaa itseään idänmiehen kanssa, valitettavasti sotaisuuttakin esitellen, katso – Pohjois-Korea … tosin uhoiluun osallistuu molemmat osapuolet, niin korealaiset kuin amerikkalaiset … Ukraina on toinen idän ja lännen törmäyspiste ***.

Me Suomessa olemme vahvasti ja historiallisesti idän ja lännen vedenjakajalla.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160210

 

DOC paavo_vayrynen_19012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 19012018

 

552_4755

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (145 kommenttia)

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, HELMIKUUTA 03, 2013
Kalluppiharhaa nukkuvien seassa

Media kallupoi saadakseen sisältöä ja herätelläkseen lukuhalukkuutta ”sivuillensa” kovassa informaatiokilpailussa. Kaikki informaatiokanavat mittauttavat kansalaiskyselyillä poliittisten puolueiden kannatusta. Jokainen media päivittelee ja perustelee lukuja tarpeidensa ja lukijaprofiiliensa mukaisesti. Totuutta ei kallupeista saada – koskaan, sillä osa ihmisistä vastaa tahallaan ”väärin”.

Sen sijaan vaaleissa harvemmin vastataan ”väärin” – korkeintaan varoitetaan omia 1] tai annetaan protestiääni. Vaalit ovat ainoa oikea mittari – ja kannatukset tulee aina laskea äänioikeutettujen kokonaismäärästä – ei äänestäneistä.

Miksi äänestämätön on niin tärkeä?

Yksinkertaisesti siksi, että hän antaa huomautuksen jostain syystä, kun ei äänestä. Nuo syyt pitää saada selville. Tämä ”nukkuvien puolue” on ylivoimaisesti suurin yhteisö, kaikki muut ovat yllättävän pieniä kannatukseltaan – Kokoomuskin vain reilu 13 prosenttia.

Puoluekartta on meillä Kokoomusta suosiva – muut sirpaloittavat äänikenttää
Kokoomus on yhden asialiikkeen puolue, erinomaisesti hoidettuna – Kokoomus suojelee materiaalisesti varakkaiden ja ostovoimaltaan hyvin menevien omaisuutta ja taloudellista hyvinvointia – pukemalla nämä tosiasiat työn, yritteliäisyyden, yksityisyyden ja kasvavan voiton tavoittelun hunajamarinoituun hyveelliskuorrutukseen – ja hienojan tuo tavoitesanat ovatkin!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kalluppiharh... -

.

Ilkka Luoma

Kansakunta äänestäjinä haluaa, siis haluaa asettaa varmuuden vuoksi ja kestävyyden näkemiseksi toisen kierroksen ... ja nyt kansa ei laske "virhettä tapahtumaan", ja näin Paavo menee toiselle kierrokselle ja kansa saa sitä mitä haluaa - todisteen kestävyydestä, ja juuri kriisikestävyydestä!

Tomi Vaalisto

Ainakin kyselyjen mukaan vain 8% kansalaisista haluaa Paavo Väyrysen presidentiksi. Häntä ei siis nähdä toisella kierroksella jos sellainen tulee.
Toisaalta näinhän se aina on ollut - pelkkä pyrkyryys ja oma halu kovaan tavoitteeseen ei riitä.

Ilkka Luoma

Aiemmin tietävät vannoivat Paavolle 2 prosenttia, sitten neljä - nyt kahdeksan - entä seyraavaksi, ehkä 16% ...?

...
Annetaanhan kansan päättää kenellä on kriikestävyyttä!

...
Olemmehän idän ja lännen vedenjakajalla, jonne USA haluaa aseineen ja rynnäkköjoukkoineen - matkalla itään (Kuolan niemimaalle) ... kts. edellinen aloitus - Kansa päättää Natosta - yli 250 kommenttia!

Tomi Vaalisto

Kertolaskun sijaan kannattaisi huomioida aiempien vaalien tulokset.

Kuolan niemimaalla on jo aikamoiset sotajoukot eikä sinne muilla ole mitään asiaa. Suomalaisittain kannattaa huomioida aivan rajan pinnassamme oleva Alakurtti, jossa on itänaapurin rynnäkköhelikoptereita ja vaunuja sadoittain. Tuosta suuunnasta on ennenkin yritetty Suomi katkaista kahtia - viittaan Talvisotaan ja Jatkosotaan, jonka Neuvostoliitto aloitti ilmarynnäköin ja tykistöiskuin 22.6.1941 klo 6.05

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Jatkosodan aloitti Suomi, jo hyvissä ajoin ennakkovalmisteluilla ja operaatioilla yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa - ENNEN siis venäläisten pommituksia. Aihe on käsitelty täällä US Puheenvuorossa laajasti ja todistein - eikä näin enää jänkkääjille toistella ---

...Mutta tämä kannattaa lukea:

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Ei muuten ole: Suomesta ei hyökätty Neuvostoliittoon jatkosodan alla vaan Jatkosodan ensimmäiset laukaukset ampui Neuvostoliitto lentorynnäköin ja tykistöiskuin Suomen alueelle 22.6.1941 klo 6.05.

Jos luulee löytävänsä jotain uutta ja mullistavaa Seuran blogeista niin omapa on asiansa. Kenraalien pokkailu toisilleen ei ole sotatoimi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Höpö, höpö - aihe on käsitelty täällä US Puheenvuorossa ammattilaisten kanssa - ja todistein ... Petsamossa suomasiet poliisit hyökkäsivät yhdessä Saksan Gestapon kanssa NL konsulaattiin, vangitsivat venäläiset ja varastivat arkistot ... Saksan pommitusosasto lensi Suomen kautta välilaskuin Leningradin alueelle pommittamaan (Valtonen) ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #46

Samoja väitteitä on esitetty aiemminkin.
Se konsulaattikonflikti ei ollut sotatoimi eikä sitä sellaiseksi edes itänaapuri ole väittänyt.

Väitteen mukaan Uttiin laskeutui sata JU-88 pommikonetta yöllä 22.6.1941, ne tankattiin ja sitten koneet lensivät pommituslennolleen Leningradin alueelle.
Tuosta laskeutumisesta ei kuitenkaan ole mitään näyttöä ja JU-88 ei voi laskeutua pommikuormalla vaan ne olisi pudotettava ensi pois.
Kukaan ei ole koneita nähnyt vaikka Utissa tuolloin palveli satoja reserviläisissä mm. ilmatorjunnassa - he ainakin olisivat olleet tietoisia

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Luftwaffe palasi Suomen kautta välilaskeutuen - ei 100 konetta, vaan 15, viite: Hannu Valtonen - eräs tunnetuimmista ja arvostetuimmista Luftwaffen arvioitsijoista Suomessa - samala kun katsoo edeltä tuon Seuran artikkelin ... niin, muu on jänkkäämistä.

...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Säästin näppistä ja copy paste`sin kommenttini toisaalta:

Laittaisin hieman realismia perään ! Iltapäivälehdet, ovatko trollien asialla tai eivät, hehkuttavat Paavo Väyrysen "hurjaa nousua " gallupeissa.

Niinistö saa puolestaan arvion kannatuksensa "merkittävästä" pudotuksesta !

Sitten se realismi. Presidentinvaalissa on noin kolme miljoonaa äänioikeutettua.

Viimeisen "järisyttävän" gallupin mukaan Niinistö saa reilun 2 miljoonaa ääntä.

Paavo Väyrynen n. 240 000. Edes esittämäsi visiossa oleva 16 % antaa äänimääräksi vain 480 000 ääntä.

No viihdettä tämä tietysti on, mutta sellainen on trollien rooli !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Viime vaaleissa 2012 Paavo taisi saada noin puoli miljoonaa ääntä ja jäi noin 40.000 päähän Pekasta, ja toisesta kierroksesta - saa nähdä miten nyt. Trolleja ei ole näkynyt vaalikopeissa, mutta ennakkoäänissä Lappi (18,8% - 2.) ja Satakunta (19,3% - 1.) ovat jostain syystä innolla uurnilla :)

...
~ http://tulospalvelu.vaalit.fi/TPV-2018_1/fi/aanest... -

...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vaalisto, miksi tuhlaat ruutia tällaisen hölmöilyn kommentoimiseen? Mies kommentoi enemmän omaa blogiaan kuin ulkopuoliset. Väitteet ovat täysin fantastisia: Kiina ja Venäjä kykenevät ampumaan alas Yhdysvaltain ohjukset, jne.

Ilkka Luoma

Max ei ole perehtynyt netikettiin, mutta sana on vapaa. Maxia saattoi ottaa kunnian päälle, kun joutui alakynteen edellisessä topicissa

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249272-... -

, jossa hänen alamittaiset kommentit herättivät hymyä, ei pahalla, vaan kannustavuudella perehtyä asioihin, joihin annettiin vielä tarkat linkit ja tekstit

... asiakeskustelu ei sitten enää onnistunutkaan. Mutta, kuten todettua - sana on vapaa!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #11

Luoma ei joudu alakynteen kun jättää vaikeat asiat vastaamatta tai vastaa niihin asian vierestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Kerrohan mihin järkevään kysymykseen en ole vastannut .. tai missä vastaus meni järkevän kysymyksen viereen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #52

Otetaan nyt vaikka tämä: Mitä tarkoitusta varten luulet USA:n kutsuvan itsensä Rissalaan harjoittelemaan Suomen ilmavoimien kanssa.

a) harjoittelemaan Suomen ilmatilan puolustamista
b) harjoittelemaan hyökkäystä Venäjälle
c) ehv (en halua vastata)

Viimeksi vastasit viereen että syy oli "lipun näyttäminen" tai että hyökkäys on puolustamista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Virallisesti a), mutta todellisuudessa b) ... tosin kysymysasettelu on vaillinainen, koska rynnäkkö itään oli myös näytös ...

...
Muu on saivartelua.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #69

OK, vastasit sekä virallisen, että todellisen syyn. Kysymykset olivat mielestäsi vaillinaisesti asetettu, korjataan ne selkeämmiksi:

a) harjoittelemaan Suomen ilmatilan puolustamista
b) ilmailunäytös
c) Yhdysvaltain tähtilipun näyttäminen
d) harjoittelemaan hyökkäystä Venäjälle
e) ehs

Ehkä nyt on helpompi kertoa vain se pääasiallinen syy.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

b2) - voimanosoitus (puoliuho) Venäjälle - varoitussignaali.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #88

Ok, varoitus Venäjälle mistä? Tänne (Suomeen) ei kannata tulla. Hyökkäyksestä ei varoiteta etukäteen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Ilmoitus Nato - Isäntämaa pöytäkirjan voimaan astumisesta - Kreml tiesi, että USAF tuli itse itsensä kutsuen Rissalaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #98

Siis varoitus ettei kannata edes ajatella hyökkäystä. Sehän on Suomen kannalta loistavaa toimintaa, kiitokset USAlle. Jos Naton rauhankummpanikin saa näin hyvää palvelua, ajattele mitä saisimme täysjäsenenä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Tuon tyyppinen uhonäytös ei ole missään olosuhteissa Suomen etu - se on raakaa vastakkainasettelua ... muistathan tämän:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin... -

"Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen” ... " -Mtv

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #103

Olisipa kesällä 1939 Suomessa vieraillut vaikkapa amerikkalaisia sotakoneita!
Ehkä Stalin olisi jättänyt meidät rauhaan?

Siitähän nytkin on kysymys: Että venäläiset eivät hyökkäisi tänne uudestaan. Putin on sanonut että Stalinilta jäi homma kesken Suomen suunnalla.

Koko sodan jälkeisen ajan meillä on toitotettu ystävällisiä suhteita vain yhteen valtioon. Muihin on riittänyt normaalit suhteet. Tämähän tarkoittaa että Venäjä on Suuri Paha, se hyökkää heti jos hetkeksikään unohdamme nuoleskelun.

Miksi tarvitaan ystävällisiä suhteita Venäjään, eikö riitä normaalit suhteet?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Missä ja milloin Putin on näin sanonut?

(Putin on sanonut että Stalinilta jäi homma kesken Suomen suunnalla)

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #106

Arvasin että tällaiseen seikkaan sinä puutut. Mitä mieltä olet muista esittämistäni asioista?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

Mirala haukkuu ystävällisyyttä nuoleskeluksi. Minusta se on kuitenkin normaalia asiallista suhtautumista ja kanssakäymistä. Mutta ilmeisesti Miralalle ei? Kuten AKS:ssa oli M.Kuusen mukaan tapana sanoa: "Ry***stä saa puhua vain hampaat irvessä".

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #103

Tunnettu tosiasia on myös, että venäjä kunnioittaa vain voimaa. Paavin puheista ei tarvitse välittää, eihän sillä ole yhtään divisioonaa!

Tottakai on Suomen etu, jos saamme apua. Tyhmäkö olet kun sen kiistät?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Venäjä tunnustaa myös älykkyyttä nähdä aitaa sen seipäiltä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Tässä on juuri se äly, jota venäläiset kunnioittavat ... jos ei huomaa, että vastakkainasettelu ja puoliuho näytöslippuna nostaa varustautumista toisella puolen, ja on suorastaan vaarallisen tyhmää kukkoilla sen toisen ydinasesuurvallan kanssa - erityisesti tuomalla se toinen ydinasesuurvalta siihen toiseen kiinni - nyt saa ajatella! ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #120

” erityisesti tuomalla se toinen ydinasesuurvalta siihen toiseen kiinni”

Tarkoitatko, että USA valtaa Suomen vai sitä että Suomi liittyisi Amerikan Yhdysvaltoihin? Jos taas kuvittelet, että Natojäsenyys tarkoittaa sitä, että USA tulisi Suomen ja Venäjän rajalle, olet enemmän pihalla kuin luulin. Nyt tietenkin otat esimerkin Virosta, jossa Naton jäsenmaiden ilmavoimat vuoronperään valvovat Viron ilmatilaa. Tämä johtuu siitä, että Virolla ei ole omia ilmavoimia ja sen armeijakin on vasta alkutaipaleella. Päästyään vapaaksi ihanneyhteiskuntasi vallasta, Viron kehitys on ollut huimaava.

” Tässä on juuri se äly, jota venäläiset kunnioittavat...” Venäläiset käyttävät suomalaisista haukkumanimeä ”tsuhna”, mikä tarkoittaa vähän yksinkertaista junttia.

Oikeassa taitavat olla kun valtaosa kansalaisistamme kieltäytyy 29 länsimaan sotilasavusta siinä tilanteessa, että Venäjä antaisi avunpyyntöön aiheen.

Erityisen tyhmää on se, että kieltäydymme länsimaiden avusta siksi, että ainoa mahdollinen hyökkääjä uhkaa toimenpiteillä, jos liitymme läntiseen puolustusliittoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Mikäli Suomi liittyisi Natoon, toisi se käytännössä US ydinasepeiton suoraan Venäjään kiinni ja erityisesti Kuolan niemaan osalta - muistako kun US veti Turkista ydinaseet pois ehtona, että Kuuban ohjuskriisi laukeaa onnellisesti 1960 -luvun alkupuolella?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #124

Et taida tuntea nykyaikaiseten ballististen ohjusten toimintasädettä. Ei Suomen aluetta tarvita Kuollan sotilaskohteiden tuhoamiseen ydinaseilla. Jos sellainen tarve tulisi, 3.maailmansota olisi jo pitkällä ja se olisi USA:n viimeinen ojenkorsi.

Suomi ei seuraavassa sodassa varmuudella säästy miehitykseltä, vaikka kuinka vakuuttaisimme olevamme idän ja lännen vedenjakajalla puolueettomana. Miehittäjä olisi joko idänmies tai lännenmies. Minä kannatan lännenmiestä.

Ydinaseisiin ei varmasti turvauduta siksi, että Suomi liittyisi Natoon. Venäjä on avainasemassa. Parasta liennytystä olisi vetäytyä Ukrainasta ja palauttaa Krim Ukrainalle.

Venäjän ulkoministeri ei halunnut vastata kysymykseen Mainilan laukauksista. Lapsille annetaan asekoulutusta. Ydipommikoneet lentelevät Britannian ja Norjan rannikolla. Ei tunnu liennytykseltä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Katso kuva 3 - niin oppi avautuu ... katso samalla teksti kuvasta, toki se on venäjää, mutta siinä on väylä - katso sita, avautuuko? ;)

...
Venäjä ei tarvitse Suomea, kunhan pidämme huolen ettei maassamme ole sellaisia hyökkäysvoimia, jotka luovat uhkaa rajanaapureillmenne, sen sijaan Nato/US tarvitsee, mutta miksi - osaatko päätellä kartasta nro 3?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #128

Siinä on kuvattu vihreällä Ruotsi ja Suomi. Pohjois-Ruotsiin ja Pohjois-Suomeen on harmaalla merkitty laaja alue. Tämäkö on se väylä? Ei tästä mitään uutta oppia avaudu. Venäjä on aina pelännyt Suomen hyökkäystä.

Jos tarkoitat, että Nato/USA on kiinnostunut tuhoamaan Murmanskin laivastotukikohdan, niin ei se siihen Suomen aluetta tarvitse. Se on selvää, että Nato tuhoaa sen, jos Venäjä aloittaa sodan. Sekin on selvää, ettei Nato aloita sotaa Venäjää vastaan. Lue Naton peruskirja niin oppi aukenee.

Sekin on selvää, ettei Suomen aluetta mikään maa saa käyttää hyökkäykseen Venäjälle. Ehkä tämä ei ole kaikille selvä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #129

Nato/US juuri tarvitseekin Suomea - tarkemmin Lapin lentokenttiä. Ymmärrätkö miksi?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #130

Kyllä, näitä kenttiä voidaan käyttää Venäjän sotilastukikohtien tuhoamiseen sotatilanteessa. Aivan samasta syystä Venäjällä on sotilaskenttiä ja tukikohtia pitkin Suomen itärajaa. Vastoin Putinin ilmoitus, ne eivät ole 1500 km päässä rajasta.

Google Earthilla zoomasin Petroskoin lentokentältä noin kuusikymmentä sotilaskonetta. Tarkat koordinaatit 61°54,22’ ja 34° 8,715’ käy katsomassa. Matkaa Suomen rajalle on alle 200 km.

Koko Suomen maantieverkostoa voidaan käyttää, ja varmasti käytetäänkin, sotilaskenttinä Venäjää vastaan mikäli olisi tarvetta.

Venäjä antaa aiheen näiden kenttien käyttöön, ei Nato/USA. Ponimaete?

PS. Joko luit Naton perussopimuksen tekstin. Huoasit varmaan ettei puolustusliitto voi tehdä hyökkäyspäätöstä. Nato toimii vasta kun johonkin sen jäsenmaahan on hyökätty. (Ei kannata vetää tähän vastineeksi Serbian pommitusta, josta Nato päätti kun YK:n neuvottelut eivät johtaneet kansanmurhan lopettamiseen.) Muutoin olen sitä mieltä, että Naton ei pitäisi puuttua rauhanturvatehtäviin, ne hommat kuuluvat YK:lle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Katsotko aivan huviksesi - meidän Lapin erinomaiset kentät + Kuusamo versus Venäjän Ala-Kurtti - siinä vertailupohjaa, miksi muuten Venäjä hyökkäisi Lapin suuntaamme - mitä vaarallista siellä on (ilman ulkomaalaisia taistelu- ja rynnäköintivoimia)? - Kerrotko lukijoille ja samalla katso topicin kuva nro 3.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #132

Lapin lentokentät palvelevat etupäässä matkailua, ei Venäjän valloitusta. Alakurtissa ei tietääkseni ole siviililiikennettä. Petroskoihin ollaan avaamassa lentoreittiä Lappeenrannasta, hyvä! Joko laskit hävittäjät Petroskoin kentältä. Minä sain 57.

Katsoin kyllä kuvan n. 3 ja vastasin siihen kommentissa 129. Kaikkialta Suomesta voidaan hyökätä Venäjälle jos Suomi haluaisi hyökätä. Spekuloit nyt sekundäärisillä argumenteilla. Mieti sitä, mikä matka Natolla on hyökätä Moskovaan tai Pietariin Baltian maista ja miksi eivät ole hyökänneet. Miksi Nato ei hyökännyt kun NL romahti? Onko sinulla tähän järkevää selitystä.

Joko luit Naton perussopimuksen ja oivalsit sen hengen. Lue erityisesti 1 artikla ja vertaa sitä YK:n peruskirjan 1. lukuun. Huomaatko samankaltaisuutta? No tiedän mitä haluat sanoa, kummatkin ovat vain paperia, eikä kirjallisilla sopimuksilla ole mitään merkitystä idänmiehelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

Ei Venäjää valloiteta, vaan Kuolan str. ydinsukellusveneiden tukikohdat tuhotaan -ja tähän operaatioon meidän Lapin kentät + Kuusamo ovat mitä mainioin lähtöalusta - monile erilaisille "laitteille", lentokoneille - rynnäkkökoptereille jne ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #134

Pitää paikkansa. Venäjästä riippuu, pitääkö ne tuhota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Täysin tyhjä kommentti. Tarkoitat, että antautumalla estetään US/Nato hyökkäykset?

...
Oletko kuullut olotilasta nimeltä - tasapaino? Nyt pelissä on mukana myös kolmas - Kiina, joka kommentoi jo läntistä järjestelmää:

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005533270.html -
... Erittäin merkittävä ja tulevaisuutta valottava kirjoitus Kiinasta, mutta miksi?!

...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #136

” Tarkoitat, että antautumalla estetään US/Nato hyökkäykset? ”

lkka Luoma, sinulla tuntuu olevan Venäjän propagoima pakkomielle, että Suomi tai Nato hyökkää Venäjälle. Kai siihen jokin syy tarvitaan, mikä se mielestäsi voisi olla?

Kun Venäjänkään ei ole tarkoitus hyökätä, Suomen jäsenyydellä läntisessä puolustusliitossa ei ole merkitystä koska se haittaa ainoastaan hyökkääjää. Jos Suomea ei mikään uhkaa, olemattoman uhkan torjuminen on turhaa. Suomalaiset ovat kuitenkin oppineet kantapään kautta, että varautuminen on viisautta ja siksi puolustuskyvyn pitäminen uskottavana on yleisesti hyväksytty.

PS. Joko laskit Petroskoissa olevat hävittäjät?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Ei Suomi hyökkää, vaan on mahdollista, että Nato - Isäntämaa pöytäkirja mahdollistaa Nato/US - hyökkäyksen itään. Kts. kuva 3.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #138

Sillä kuvallako todistat, että Nato hyökkää? Kovin sinulla on köykäiset perustelut hyökkäykselle. Kai olet tutustunut Naton perussopimuksen tarkoitukseen. Se ei tue jäsenmaiden hyökkäyssotaa, ainoastaan puolustussotaa.

Toki USA voi hyökätä Venäjälle ilman Natoakin, mutta sitä ennen, tuon kuvan 3. perusteella, USA:n pitäisi vallata Ruotsi ja Suomi koska kumpikaan maa ei hyväksy alueensa käyttöä hyökkäykseen Venäjälle. Ponimaete?

PS: Joko laskit montako sotakonetta löydät Petroskoin kentältä? Minä sain 57 mutta hangaareissa saattaa olla lisää. Tiedät varmaan, että Suomen ilmavoimilla on 62 konetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Kuvaa katsomalla huomaa millainen on Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini - katso kuva uudestaan :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #138

Tuo MoU ei mahdollista yhtään mitään toimia, hyökkäyksestä puhumattakaan. Luoma ei ymmärrä sopimuksia, ja vetoaa sellaiseen sopimukseen, jota ei ole edes olemassa, eli MoU:n suomeksi tehtyyn käännökseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #140

Jokainen voi lukea itse tuon sopimuksen ja tehdä siitä johtopäätökset. Toinen asia on siinä esiintyvä poliittinen tahto, ja se on se huoli mihin kansakunta kiinnittää huomiota. MoU on täällä ketjussa löydettävistä - kommenteista, joissa on niin fi- kuin en versiot.

...
Politiikan ja erityisesti sotilaspolitiikan arvioiminen on taitolaji, ja se on muutakin kuin vain teksti, joka sinällään viestittää selvän kannan poliittisesti ja siinä piilee se vaara meille - koko kansakunnalle. Tässä kohtaa on lupa ajatella! :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #138

Väität, että Nato hyökkää Venäjälle. Olet näköjään täysin tietämätön Naton toimintaperiaatteista. Tiedätkö mitä hyökkäys edellyttäisi? Naton kaikkien 29 jäsenmaan pitäisi olla yksimielisiä siitä, että perussopimuksen vastaisesti käynnistetään sotatoimet Venäjää vastaan. Yksikin jäsenmaa voisi sen estää. Jos olisimme jäsen, estäisimme varmasti.

Maailmanhistoria ei tunne tapausta, jossa demokraattisten valtioiden liitto aloittaisi sodan.
Miksi sota syntyy? Lähes poikkeuksetta sodan on aloittanut yksinvaltainen valtion päämies. Syy on yleensä verhottu välttämättömyydellä: "Isänmaan pelastaminen varmalta tuholta".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

Nato hyökkää ja sotii - erityisesti sen sotilasjohtaja US' n toimesta - kts. Serbia ja vaikkapa Afganistan - alkaen 2001- ja huomioi samalla natojohtajan taistelurynnäköt ilman mitään mandaattia Irakiin 2003 ja Syyriaan 2013/2014 -

Huomaathan, että Libyan US massapommituksiin otti osaa usea Nato-valtio, jopa Suomi olisi A.Stubbin katumuksen jälkeen pitänyt ottaa osaa tähän natomaiden pommitusrynnäkköön - englantilaisten rinnalla ...

muistatko mitkä Nato-valtiot ottivat osaa Irakkin ja syyriaan tehtäviin rynnäkköpommituksiin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #144

Nyt alat sekoilla pahasti, sekoitat YK:n ja Naton keskenään. Muistatko montako YK:n jäsenvaltiota on ottanut osaa sotiin Afganistanissa, Libyassa, Syyriassa, Irakissa, Kosovossa jne....?

Olen monesti kertonut oman kantani Naton rauhanturvatehtävistä. Naton ei pitäisi osallistua YK:n operaatioihin. Pyytäköön YK omia jäseniään hoitamaan sotkunsa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #145

Mietiskelehän tarkemmin mitä merkitsee YK-mandaatilla Nato-operaatio! :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #146

Tätä juuri tarkoitin, Naton mandaatilla YK:n operaatio, heh:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #147

1.
" ... Sotilasliitto NATO:n sotatoimien Jugoslaviaa vastaan keväällä 1999 arvioitiin aloittaneen uuden ajan kansainvälisessä politiikassa: ihmisoikeusloukkaukset eivät ole enää valtioiden sisäinen asia, vaan niihin voidaan puuttua vaikka voimatoimin. ... "

~ http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000/24... -

....
2.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) -

Osapuolena:
" ... ISAF eli International Security Assistance Force oli Naton johtama ja YK:n valtuuttama ... "

Ilkka Luoma

Kerrotko syyn etteivät voi?

...
Max - sinun Kiinassa olleena pitäisi juuri tietää, että toiset vain tietävät enemmän kuin toiset .)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Sinä olet todennäköisesti viimeinen ihminen, jolle ylipäätänsä mitään salaisuuksia uskottaisiin. Tuollaiset väitteet ovat täysin poskettomia. Itse et tietenkään sitä kykene ymmärtämään.

Ja siitä isäntämaasopimuksesta ja sen sitovuudesta. Luepa vaikka seuraava sitten suomeksi, niin saatat jotain ymmärtääkin:

"SECTION TWELVE

12. RELATIONSHIP WITH NATIONAL AND INTERNATIONAL LAW

12.1 This MOU is not intended to supersede national law or
international obligations by which the Participants are bound.
The Participants will notify each other in case of any conflict
arising from this MOU.

12.2 This MOU is not eligible for registration under Article 102 of the
Charter of the United Nations."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Olisiko aika mennä netikettikursseille - ei kannata julkisuudessa kiukutella, kun joutuu alakynteen asiakeskusteluissa ...

12.

" ... OSA 12

12. Yhteys kansalliseen ja kansainväliseen lakiin

12.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen ei ole tarkoitus olla Osapuolia sitovien kansallisten lakien tai kansainvälisten sopimusten yläpuolella. Osapuolet tiedottavat toisilleen kaikista tästä yhteisymmärryssopimuksesta nousevista ristiriidoista.

12.2. Tätä yhteisymmärryssopimusta ei voida rekisteröidä Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan artiklan 102 alla.

---
Edellä oleva ilmaisee yhteisymmärryksen, joka on saavutettu Suomen tasavallan hallituksen, Transformaatioesikunnan ja NATOn Euroopan joukkojen esikunnan välillä käsitellyistä asioista.

Suomen tasavallan hallituksen puolesta

_________________
JARMO LINDBERG ... "

Oletko koskaan miettinyt mitä tarkoittaa: " ... ei ole tarkoitus ... " -merkitsee, lue mieluummin koko pöytäkirja, ja palaa sitten asiakommentoimaan.

Koko pöytäkirjan löydät täältä:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015

Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
Jos sen sijaan haluat aikuisten oikeasti olla edustavasti asiatietäjä ja saada täältä palstalta arvostusta, niin selostatko lukijoille miksi me emme tehneet parlamentaarisin keinoin muutoksia kuten Ruotsi, joka muun muassa vaati pöytäkirjaan ydinasekieltoklausuulin - kerrotko tästä mielipiteesi ... entä US uhkailut Ruotsille, jos se allekirjoittaa ICAN-ydinasekieltosopimuksen - viittasiko US uhkailullaan mainittuun pöytäkirjaan!?! Kerrotko mielipiteesi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

En odota sinun arvostustasi, koska sillä ei ole merkitystä. Sinä et näytä ymmärtävän isäntämaasopimuksen merkitystä vaikka se on edessäsi. Kyseessä ei ole valtiosopimus, joten eduskunnan ei ole tarvinnut siihen puuttua millään tavoin. Sopimus ei liity Suomen lainsäädännön alaan, ja senkään takia sopimukseen ei ole tarvittu mitään "parlamentaarisia keinoja". Suomi toimii omalla tavallaan, Ruotsi omalla tavallaan. Tuo sopimus ei anna minkäänlaista oikeutta tuoda ydinaseita Suomeen, ei sitten minkäänlaista.

Sitäpaitsi Suomi on tehnyt siihen varauman:

"Republic of Finland Statement

For the purpose of this MOU and its follow-on documents, the Republic of Finland does not recognize contractors as part of the force or civilian component as defined in the NATO/PfP SOFA and Paris Protocol/Further Additional Protocol."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Ruotsalaiset olivat varmaan niin tyhmiä, että pureutuivat parlamentaarisesti pöytäkirjaan -liki vuoden verran ... kerrotko miksi he lisäsivät tarkan menettelytavan kuka/ ketkä kutsuu/ kutsuvat ja sen, että pöytäkirjaan tulee maininta ydinasekiellosta - miksi tämän tyyppinen aihevalikoima ei kiinnostanut suomalaisia ...? Kerrotko lukijoille?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Koska sopimus on lähinnä logistiikkasopimus, se koskee toimintaperiaatteita ja menettelytapoja. Se ei ole valtiosopimus, se ei kuulu lainsäädännön alaan nimenomaisen artiklansa vuoksi, jota et edes ymmärtänyt, eikä eduskunta ole edes ratifioinut ko. sopimusta. Se ei sido Suomen ulkoipoliittista linjaa juridisesti mitenkään.

Kyseinen sopimus ei mene kansallisten lakien tai kansainvälisten velvoitteiden edelle. Jos konflikteja tulee, niin osapuolet informoivat siitä toisiaan. Section 12.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Siitä kutsusta: 3.5 The provisions of this MOU apply in peace, emergencies, crisis and conflict or periods of international tension as may be jointly determined by the appropriate HN and NATO authorities.

(3.5 Tämän pöytäkirjan määräyksiä sovelletaan rauhan, poikkeusolojen, kriisien ja
konfliktien aikana tai kansainvälisen jännitystilan aikana siten kuin isäntämaan ja Naton
asianomaiset viranomaiset yhdessä päättävät.)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Pöytäkirja tulee lukea kokonaan - silloin sen "henki" aukeaa ... kiinnitä huomiota ruotsalaisten tapaan hoitaa tuo vastaava asia - synkronoi sitten se ICAN-ydinasekieltosopimukseen ja otettuun aikalisään US uhkailujen vuoksi ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

Lopeta nyt. Olen lukenut asiakirjat näemmä huolellisemmin kuin sinä. Täyttä fabulointia tuo sinun vastauksesi jälleen kerran. Tosiasioita et näytä ottavan huomioon lainkaan. Lain henki, Montesquieu'lta vai?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Miksi et kommentoi paljon tärkeämpää asiaa - tuota Ruotsin tilannetta, pöytäkirjahan tehtiin "yhdessä" ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Väistelet, kun et ymmärrä. Ruotsin kannanotot eivät kiinnosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Tuo viimeinen lauseesi paljasti kaiken ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #36

Luoma on nähtävästi urakkapalkalla, kommenttien määrä ratkaisee palkkion suuruuden. Edellinen blogi tuotti hyvin, 250 kommenttia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #61

Puolethan tuo kirjoittaa itse, lasketaanko ne mukaan?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #63

Tietenkin, niissähän se trolliviesti on.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

Näyttää jostain syystä puhti menneen...taitaa vetää henkeä, niin jaksaa kirjoitella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Kerrotko lukijoillekin missä se sellainen trolliviesti oikein on?

...
Opastuksena voin kertoa tähän oikeasti mitä West trolling manipulaatio tarkoittaa :)

...
"MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)

Ennen sodittiin, kuten nytkin saadun tiedon pohjalta, jonka takana olivat konkreettiset vakoilijat, jotka sanoivat nähneensä jotain uhkaavaa. Sitten tuli media, joka haluaa osoittaa neljättä valtiomahtisuuttaan olla osana tiedon, luulon, manipulaation ja propagandan välittäjänä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9353383 -

...

... Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.

Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan?

Jätämme tämän arvion lukijoille, jotka voivat yhdistellä tiedonvirtaa NSA – paljastuksista (Snowden * |9), Wikileaks – ulostuloille |0 ja muita esille tulleita operaatioita, joita on tehty läntisenä toimintana otettaessa selvää mitä missäkin tapahtuu. Samoin jätämme lukijoiden pohdittavaksi onko Venäjää kohtaan systemaattinen uhan luonti asiaa vai ei.

Samalla lukijat voivat miettiä miten itäinen propaganda asemoituu omaan näkökulmaan, tiedon oikeellisuuden arviointiin ja luottamukseen. Mitä voimme uskoa, todistella ja harkitusti hyväksyä niiksi oikeiksi tapahtumiksi, joista käymme debattia eri foorumeilla.

Saammeko kansalaisinfokanavan vastamediana ohjaavalle valtamedialle?
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134220-... - ] ... "

Täsätä koko kirjoitus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Ei merkitystä - muutoin kuin, että kertoo aiheen kiinnostavuuden, useimmat kommentit ovat puoliroskaa, mutta sana on vapaa ja yhtä kommenttia vasten 20-50 lukijaa varmaan hymyilivät, useimpien kommenttien kohdalla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #70

Kyllä ne lukijat ovat ääneen nauraneet.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #70

Ahkera olet ja jos vielä ilman palkkaa, ansaitset 10 pistettä ja papukaijamerkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Lukijoiden palautteet ovat palkka!

Keskimäärin 25 yv. viestiä sähköpostiin per pv - nämä ovat homman suola, sekä kävijäkäynnit omalla blogilla kuin Fb seinällä - topicit linkittyvät keskenään ja virtauttavat lukijoita palstalta toiselle ja blogilta Naamakirjaan - eräänlaista kansanmediaa :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #89

Miten aikasi riittää noin pitkiin alustuksiin ja ahkeraan kommentointiin? Onko tämä päätyösi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Homma on hyvin yksinkertainen - oma blogi on kaikkiaan noin 5000 jutun mittainen - tehty viimeisen 13 vuoden aikana, sieltä riittää aineistoa - lisäksi googlespecialiteetti ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Ilkka Luoman mielestä lakiteksti ei tarkoita sitä mitä on kirjoitettu vaan sitä mikä on lain "henki". Isäntämaasopimuksen henki on, että viimeinen sana on amerikkalaisella Naton sotilaskomentajalla riippumatta siitä mitä MoU:ssa on kirjoitettu.

Minulle Luoman ajatus tuo mieleen venäläisen sopimuskäytännön kaupankäynnissä. Kun kauppasopimus on allekirjoitettu alkaa kiistely hinnoista ja toimitusajoista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Oletko lukenut pöytäkirjan ... erityisesti kohdan 2) -Tarkoitus ... ?

Pöytäkirja ei ole laki, eikä sitä ole kuitenkaan huvikseen tehty - se sitoo, ja näkyi jo Rissalassa ja Hangossa.

...
Kannustan lukemaan tämän:
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/mita-meilta-... -

...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #71

Kovassa on tuo ymmärtäminen: ..."establish policy and procedures"...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

"Oman heikkouden siirto toiselle - antaa sielulle sokean rauhan"

-vanha shandongilainen sanonta noin 800 -luvulta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #71

Olen lukenut enkä mistään löydä sellaista kohtaa, että Naton joukot voisivat tulla väkisin, sopimatta asiasta. Tässä määritellään menettelytavat KUN Naton joukkojen tulosta ON SOVITTU.
Asiakirjan alussa todetaan, että tämä sopimus EI YLITÄ Suomen Lakia.

Älä nyt sentään pidä Puolustusvoimien komentajaa, Jarmo Lindbergiä täysin älykääpiönä. Et kai luule, että hän tekisi sellaisen sopimuksen Naton kanssa, ettei meillä ole mitään sanomista tässä asiassa.

Naton joukot ovat Naton jäsenmaiden joukkoja ja niiden lähettämisestä päättä kyseinen valtio itse, ei Nato. Mikä intressi esim. Ranskalla olisi tuputtaa tänne joukkoja näyttämään trikoloria?

Turvatakuu ei koske muita kuin jäsenmaita. Jos Venäjä hyökkäisi esim. Viroon, silloin tämä isäntämaasopimus voisi tulla käyttöön Naton joukkojen avustamisena, sen puolustaessa jäsenmaataan Viroa. Venäjän toimista siis riippuu, tarvitaanko isäntämaasopimusta käytännössä.

Tämä on sen yhteisymmärryspöytäkirjan tarkoitus ja "henki" ja se on myös täysin yksiselitteisesti myös kirjattu sinne pöytäkirjaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84

Ei mene perille, toivoton tapaus, ja näitä on paljon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Edustanet tehokkaasti itse juuri esittelemääsi ryhmää - ns. alitajuntareaktio harhapsykoosina.

...
Netiketin opiskelu on viisasta, se tuo sympatioita - mollaus käy aina omaan nilkkaan, lopulta ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

"Hiljainen hullu on hulluista viisain"

-vanha liperiläinen sananlasku 1600 -luvulta

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #111

Olet sitten suositellut omaa blogiasi. Matkitko Väyrystä siinäkin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #113

Suosittelen sellaista tekstiä, josta lukija voi oppia jotain tai saada oivalluksen!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #114

No, senpä takia ihmettelinkin, miksi olit omaa tekstiäsi suositellut. Tai sitten suosittelit sitä minun kommenttieni takia. Niistä voi jotain oppiakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

"Viisas osaa tunnustaa parempansa - tyhmä haraa luuloillaan"

-vanha Harbinin shamaaneihin liittyvä lausuma 650-luvulta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

US Naton ainaisena sotilasjohtajana meni väkisin Irakiin 2003 ja Syyriaan vuosina 2013 (CIA) ja 2014 (USAF) --- USAF meni myös aikanaan Serbiaan väkisin - pommittaen Serbiaa aina Kiinan suurlähetyöstöä myöten - operaatio oli Naton hyökkäysoperaatio.

Kuten nyt 2001 alkanut afganistanin sota, johon USAF otti osaa raskain massapommituksin - on nyt myös Nato-operaatio - "YK-lipun alla" - Afganistanin sota on USA' n pisin nykyajan sota, pidempi jo kuuluisa Vietnam ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

"Oletko koskaan miettinyt mitä tarkoittaa: " ... ei ole tarkoitus ... " -merkitsee, lue mieluummin koko pöytäkirja, ja palaa sitten asiakommentoimaan."

Sopimuksen alkuperäisteksti on ensinnäkin englanti. Ymmärtämättömyytesi osoittaa vain sopimusenglannin huonoa tuntemusta. "Ei ole tarkoitus" on aivan turhan pitkä käännös, kun saman voi sanoa lyhyemminkin, eli "ei ole".

Ymmärrän aivan selvästi sopimuksen paremmin kuin sinä, eikä sinun nyt oikein kannata kehottaa minua sitä enää uudestaan lukemaan. Olsi paljon parempi, että sinä vihdoin ymmärtäisit siitä edes perusasiat

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Höpö, höpö ... lopetetaan, ettei lukijoita hymyilytä entistä enemmän. Sinulla on oikeus kantaasi, mutta vastaisuuden varalta opiskele netikettiä -

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Opiskele sinä sopimuksia. Lukijoita aivan varmasti naurattaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

"Se parhaiten nauraa, kuka viimeeksi nauraa ... viisas kätkee hymynsä"

-vanha anhuilainen sanonta keisari Zhu Di' n ajoilta 1400 -luvun alkutaipaleelta

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #23

Ilkka Luoma

Ensimmäiseksi näin sivusta todettuna. Isäntämaasopimus on voimassa eikä sitä täällä muuksi muuteta ! Väität, että Suomi joutuu sopimuksen takia kriisiin. Aiheuttaako kriisin Venäjä ? Jos aiheuttaisi, se kriisi olisi jo todettu.

Toiseksi Suomi ei ole liittymässä NATO oon, vaikka sinä sen vähintään joka päivä väität tapahtuvan. Kansan mielipide ei edellytä liittymissopimuksen jättämistä !

Kolmanneksi Suomi on EU:n jäsenvaltio ja Suomen valuutta on euro. Kansan mielipide kannattaa EU jäsenenä ja eurossa pysymistä.

Olet kannattamassa demokratiaa, mutta et hyväksy sitä kun kansan enemmistö on eri mieltä.

Se mitä Paavo Väyrysen kannatukseen tulee niin Paavo on ollut "parempinakin aikoina presidentin vaalissa ehdokkaana. Koskaan ei ole ollut lähelläkään toista kierrosta. Äänimäärä on laskenut tasaisesti vaalivuodesta toiseen 1988, 1994, 2012. Sunnuntaina 28.01.2018 Paavo lyö pohjat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Aivan ensimmäiseksi - seuraava eduskunta voi sen päättää - yksinkertaisella tavalla, vain ilmoitus, että se lakkaa olemasta voimassa ... säädetään laki, joka kieltää tekemästä aiesopimuksia, joiden tarkoituksena on ylläpitää ulkoisten valtioiden taistelujoukkoja maassamme.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Viime vaaleissa Paavo jäi noin 40.000 äänen päähän toisesta kierroksesta. Se merkitsi hänen kokonaisäänisaaliista noin vajaata 10 prosenttia ... ei kaukana! Entä nyt - kun kansa on liikkeellä aktiivisesti ja äänestäjät oivaltavat muun muassa ominaisuuden, joka tässä avauksessa on tuotu esille.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #42

Kannattaa muistaa, että Väyrynen oli viimeksi Kepun ehdokas, mikä vaikutti kyllä sangen onnistuneeseen äänisaaliiseen.

Nyt hän on ihan omillaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Katsotaanhan miten kansa valitsee itse äänestyskopeista.

...
Kannustan lukemaan:
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/sauli-niinis... -

.

Tomi Vaalisto

Huumoria silmakulmaan, ei näitä kovin vakavasti kannata ottaa.
Oletan, että väitteen esittäjä tahallaan kärjistää saadakseen keskustelua aikaan - ja sehän on onnistunutkin! Kyllä Ilkan blokeissa mielipiteet räiskyvät.

Ilkka Luoma

Kansa haluaa kriisin kestävää presidenttiä - ja tässä tarvitaan sitä Suomen laajinta ulkopolitiikan kokemusta, Paavon tieto-taitoa ---

MUTTA!
...
... Niin, kummastusta herättää. HS tykittää voimakkaasti Niinistöä, voi olla, että lukujakin on sormeiltu? Epäilys, ei väite!

"Niinistön gallup-suosion tippuminen ei yllätä tutkijaa: "Sama ilmiö on tuttu aikaisemmistakin vaaleista"

Alma Median gallupin mukaan Sauli Niinistön kannatus on hiipunut kuukaudessa 12 prosenttiyksikköä. Helsingin Sanomien gallup näyttää suosion sulamista 7 prosenttiyksiköllä. _

... Niinistön kannatuksessa gallupeissa kymmenen prosenttiyksikön ero

Alma Median gallupin mukaan Niinistöä kannattaisi nyt 58 prosenttia kantansa ilmaisseista. Helsingin Sanomien mukaan Niinistöllä on 68 prosentin kannatus. Kummastusta herättää, että samantyyppisillä otannoilla ja samaan aikaan tehdyillä kyselyillä kannatusluvut poikkeavat näin paljon toisistaan ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10030964 -

.

Ilkka Luoma

*

...
Aloitamme tuon "idän ja lännen vedenjakajalla" - yllättävällä copyllä!

"KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 23, 2017

Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Molemmat ydinasesuurvaltojen johtajat kävivät henkilökohtaisesti Suomessa tapaamassa ennen kaikkea Niinistöä.

1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170817220033301... - ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/presidentti-... -

Miksi näin - kehumme Niinistöä?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjä ja EU lähentyvät kovaa vauhtia. Kiina on myös mukana uudessa maailmanjärjestyksessä. Trumpin tavoitteet ovat USA:n talouden kehittämisessä.

Kriisit ovat tulevaisuudessa taaksejäänyttä elämää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuohon nyt Keijo et usko itsekään. Kriisejä tulee ja menee. Eräs kollegani kysyi tässä hiljattain, olemmeko valmiita laittamaan omia poikiamme ja tyttöjämme taistelemaan näissä kriiseissä eri puolella maailmaa, jos liittyisimme Natoon ja Naton myötä joutuisimme sotatehtäville esimerkiksi johonkin arabimaahan? Minun mielestäni ei, vaan meille riittää rauhanturvaaminen, missä itsekin olen ollut Natojohtoisen KFOR-joukkojen palveluksessa Kosovossa. Tosin olisi sielläkin voinut mennä henki, vaikkei enää niin paha paikka ollutkaan silloin, kun minä siellä palvelin.

Ilkka Luoma

Valitettavasti ihmiskunta on sotaherkkä - sitä todistelee muun muassa tämä:

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

...

Mutta ihmiset valitettavasti kaipaavat aina aika-ajoin sotansa!

|F Väkivalta ihmisessä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

.

Ilkka Luoma

Näin olisi toivottavaakin, mutta USA' ssa on voimakas toimintaryhmä, joka ei halua parempia Venäjän suhteita ja näin kampeaa Trumpia pois Kremlin junasta. Kampeaminen ylläpidetään jatkuvalla esilläololla Venäjän osallistumisesta US pr. vaaleihin - väitteet ilman todisteita - ainakin toistaiseksi, vaikka kolme eri liittovaltion tahoa on aihetta tukinut kohta vuoden - media nostaa jutut aina etusivuille, ettei pääse unohtumaan ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Terhakkaasti tanhuava Paavo Väyrynen... Etkä luota Väyrysen vetovoimaan, kun kaupittelet häntä jo ammoin kuolleen Kekkosen haamulla?

Ilkka Luoma

On täysin varmaa, että Kekkosen perintö operoitaessa itään on vielä kultaakin arvokkaampaa - ja tämän kansakuntamme tietää! ---

Katsotaan miten kansa luottaa Väyryseen, ainakin kallupit nousevat - tosin se äänestys on ainoa kalluppi ,)

...
Muistamme Kekkosen vuodelta 1975, kun hän saavutti yhden päätavoitteen - niin idästä kuin lännestä tunnustettu täysi itsenäisyys ja puolueettomuus.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Maailma ja Eurooppa on onneksi muuttunut sitten vuoden 1975. Monet etyk sopimuksen allekirjoittajamaat ovat hävinneet, mm. Neuvostoliitto. Suomikaan ei ole enää puolueeton, vaan EU:n jäsen. Kekkosen opeilla ei nykyisiä tai tulevia kriisejä ratkota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Ehkä juuri niillä, sillä nyt on meneillään Niinistön johdolla vastakkainasettelun aikakausi, joka voi olla täällä idän ja lännen vedenjakajalla kohtalokasta, ellei saada kriisikestävää presidenttiä, joka osaa jo ennakkoon välttää konfliktit - meillä ei ole varaa sellaisiin virheisiin, mitä teimme ulkopolitiikan osalta vuodesta 1938 (Jartsev) marraskuulle 1939.

...
PERJANTAINA, JOULUKUUTA 15, 2017
Sauli Niinistö voi olla vastakkainasettelija
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/sauli-niinis... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #47

Meillähän on presidentti Niinistö jolla on hyvät suhteet Venäjän johtoon, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin, miksi vaihtaisimme hänet Väyryseen, joka on juuttunut Kekkosen aikakaudelle? Hänellä ei ole mitään näyttöjä 2000- luvun ulkopoliittisesta osaamisesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Luitko topicin, alkaen otsikosta - siellä on perustellut syyt vaihtoon.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #74

Luin toki. Nykyinen presidentti on osoittanut kriisikestävyytensä. Mitä Paavo on osoittanut?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Järkähtämättömän systemaattisuuden ja sinnikkään kyvyn tietää, tietää ja vieläkin tietää - ja eniten juuri ulkopolitiikasta!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paavo on näköjään SKDL:n ehdokas?

Ilkka Luoma

Paavo on kansalaisliikkeen ehdokas johon kuuluu ajattelevia ihmisiä kautta linjan :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jossa paljon vanhoja SKDL:n kannattajia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Kuin myös hyväksyttäviin äärioikestolaisiin asti, joille isänmaa on tärkeä sekä sotilaallinen liittoutumattomuus - kaikista puolueista löytyy kannattajia. On kyse kansalaisliikkeestä, ei yksittäisestä perinteellisestä puolueesta.

Ilkka Luoma

... Kiintoisa tieto! Persut linnoittautuvat Lauran taakse, ja tämä vähentää Niinistön mahdollisuuksia suoraan valituksi tuloa ensimmäiseltä kierrokselta. Paavo ajaa Lauran ohi ja hätyyttelee Haavistoa, ohittaen hänetkin. Niinistö jää 48 prosenttiin ja Paavo nousee toiselle kierrokselle.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10029273 -

"Ketä kiinnostaa presidentinvaalit? Yleisömäärien perusteella ainakin tv:n katsojia – Katso kuvat kulissien takaa ... _ ... katsotuimmaksi nousi Sauli Niinistön tentti maanantaina 15. tammikuuta, jolla oli keskimäärin jopa 1 008 000 katsojaa.

Toiseksi katsotummaksi kohosi Laura Huhtasaaren (ps.) tentti tiistaina 9. tammikuuta, jolla oli keskimäärin 845 000 katsojaa.

Kolmanneksi katsotuimmaksi nousi Paavo Väyrysen (valitsijayhdistys) tentti maanantaina 8. tammikuuta keskimäärin 824 000 katsojallaan. ... "

.

Ilkka Luoma

Täsmennys topicciin:

Aloitus ei ole kriisillä herkutteleva, vaan varauma tilanteeseen, jossa MAHDOLLISESTI ajaudumme muun muassa Nato - isäntämaa pöytäkirjatulkintojen vuoksi kriisiin - niin tällöin on oltava lujatahtoinen, kriisisietoinen ja osaava presidentti, jota Väyrynen juuri on.

Veikkaan, että kansalaistemme Natoa vastustava enemmistö oivaltaa tämän ominaisuuden löytyvän Väyrysestä - tiukan paikan tullen - onhan hän ollut vihitty Kekkosen salaisuuksiin taitavasta ulkopolitiikan hoidosta - "vaikeinakin aikoina" !!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Elämässäni pahimmat kriisit sattuivat sota-aikana kun neuvostokoneet ampuivat konekivääreillä ja pommittivat evakkojunia, mm. Elisenvaarassa. http://maailmanhistoria.net/artikkelit/tuhoisin-su...

Kriisien syy oli ns. puolueettomuus. Ei ollut minkäänlaisia isäntä- eikä emäntäsopimuksia, vain hyökkäämättömyyssopimus NL:n kanssa https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Neuvostoli...

Tulevaa Venäjän hyökkäystä varten meillä pitäisi olla ystävien kanssa mahdollisimmat pitävät puolustussopimukset. Vain Nils Torvalds nro. 9 kannattaa Nato-jäsenyyttä. Kaikki muut uskovat voivansa pysäyttää hyökkäyksen hymyilemällä leveästi Putinille:)

Ilkka Luoma

Kannustan lukemaan Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia 2016 - Otava.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olisi tietysti hyvä lukea enemmän historiallista kirjallisuutta. Mutta nyt ei ollut siitä kysymys.

Mikä kirjoituksessani on väärin, vastaa siihen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Tulevaa venäläisten hyökkäystä ei tule, ellei täältä lähdetä ensin sinne päin, varsinkin kolmansien voimin - vrt. Nato/US.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #54

Mikä asia nyt on erilainen verrattuna vuoteen 1939 että Putin ei hyökkäisi?
Yksikään maa ei tule meitä auttamaan.
Yhdysvalloissa on presidentinhallinto kaaoksessa.
Jäihän Stalinilta homma kesken Suomen suunnalla.
Venäjä pystyy hyökkäämään, kansa tukee uutta sotaa. Petroskoissa 10-vuotiaatkin valmistautuvat hyökkäämään.
Alakurtin hyökkäysjoukot ovat hetkessä Ruotsin rajalla.
Meillä ei ole edes miinoja rajalla.
Putinilla ei ole mitään syytä lykätä sotaa mikä on väistämätön.
Venäjän politiikassa on vain agressioita, ei mitään rauhaan pyrkivää elementtiä.
Suomessa olevat tukijoukot ovat aktivoituneet.
jne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Leo, voin rauhoitella sinua, Putin ei hyökkää Suomeen. Ole huoleti. Tosin natottajat koettavat luoda Venäjästä uhkaa - kaikin keinoin:

Kannustan lukemaan:
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/link-venajas... -

...
Esimerkki katumuksesta ;) ...

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

Tomi Vaalisto

Väyrynen ei kuitenkaan ole koskaan ollut aivan terävintä kärkeä.
Ministerinä hän on tietysti ollut usemman kerran, mutta pääministeriys puuttuu.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tomi Vaalisto

Tietojeni mukaan Väyryselle annettiin aina ministeripesti, että se ei sotkisi koko istuvan hallituksen tavoitteita. Ministerinä se osasi olla puuttumatta kokonaisuuksiin.

Sipilää Väyrynen ei enää pystynyt temppuilullaan ja uhkailullaan harhauttamaan. Sipilä totesi kylmästi, että Väyrysen ministeripelin olevan ”prosessikaaviossani sitten se viimeinen asia, kun puhutaan ministereistä”.

Paavo Väyrysen pitkästä urasta huolimatta korkeimmat valtiolliset tehtävät ovat jääneet Väyryseltä saavuttamatta. Väyrynen ei ole toiminut presidenttinä, eduskunnan puhemiehenä eikä pääministerinä. Vuoden 1945 jälkeen kaikki maalaisliitto-keskustan puheenjohtajat ovat olleet ainakin kerran pääministerinä, paitsi Väyrynen.

2000 luku on ollut Väyryselle tuskallinen tappion tie. Putosi eduskunnasta 2011. Paavo on yrittänyt 2000 luvulla kolme kertaa Keskustan puheenjohtajaksi. Paavo hävisi eurovaalissa 2014 Olli Rehnille ja viime eduskuntavaalissa Katri Kulmunille.

Ilkka Luoma

Katsotaanhan miten nyt käy - kallupit ovat kalluppeja, ja media koettaa kaikin keinoin suosia istuvaa Niinistöä, esimerkki Porvoosta:

" ... Porvoossa kuohuttaa kaupungin koteihin lähettämä kirje. Kirje on lähetetty niille vanhemmille tai huoltajille, joilla on varhaiskasvatuksessa olevia lapsia.

Kirje alkaa juhlallisesti: ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alenevat tammikuusta 2018 alkaen tasavallan presidentti Sauli Niinistön vahvistettua 19.12.2017 varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja koskevan lain muutoksen.” Niinistön nimi on lihavoitu kirjeessä. ... "

~ https://demokraatti.fi/porvoossa-kohu-kaupungin-ki... -

.

Ilkka Luoma

Ylivoimaisesti kokenein ulkopolitiikan hoitaja, ymmärtäjä ja osaaja ... seuraavana Erkki Tuomioja ... sitten onkin pitkä matka.

...
Miksi Niinistö julisti Putinin Suomi100 Onnittelukirjeen salaiseksi? Mitähän Sale sanoo, kun(jos) mediaan ilmestyy kirje + sen liite? ...Kiusallista varmaan! ;)

Tomi Vaalisto

Ulkopolitiikkaa johtaa presidentti - nobelistimme Ahtisaari ja istuva presidentti Niinistö ovat vielä raskaanpaa sarjaa.
Ehdokas Vanhanen on toiminut pääministerinä - tuohon virkaan ei muiden ehdokkaiden kyvyt ole yltäneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Vanhanen oli mukavana ja harmittomana miehenä sattumapääministeri - kun tuli Keskustalle tilanne, jossa housut valahti kinttuihin.

...
Topicin mukaisesti kysymys on kriisikestävyydestä, jossa Väyrysen kyvyt ovat ylivoimaiset, kun katsoo uraa - ylä- ja alamäkineen, kuvaa se parhaiten vankkaa kriisinsietokykyä, jota voidaan ulkopolitiikan osalta kohta tarvita. Niinistön kriisinsietokyvystä ei ole mitään tietoa!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Mediaan on noussut lähinnä Paavo Väyrysen kirje. Paavo Väyrysen Vladimirov-kirje tuli julki syksyllä 1989. Eduskunnan perustuslakivaliokunta käsitteli Väyrysen toiminnan laillisuutta ja totesi Väyrysen toimineen erityisen tuomittavasti.

Perustuslakivaliokunnan mukaan Väyrynen oli toiminut varomattomasti vehkeilyssään Neuvostoliiton suurlähettilään Viktor Vladimirovin kanssa vuonna 1981. Paavo Väyrynen toimi silloin ulkoministerinä omavaltaisesti ja teki Neuvostoliiton kanssa yhteistyötä yrittäessään vaikuttaa presidentinvaaliin siten, että se heikentäisi Koiviston asemaa.

No tuohon maailman aikaan vehkeily Neuvostoliiton kanssa oli yleistä ja nykypäivän mittapuun mukaan erittäin häpeällistä, maanpetoksellista rangaistavaa toimintaa.

Toinen kehumasi henkilö Erkki Tuomioja on syyllistynyt samoihin vehkeilykirjeisiin Neuvostoliiton kanssa. Erkki Tuomioja teki kaikkensa pyrkiäkseen estämään Suomen liittymisen EEC sopimukseen.

Paavo Väyrysessä ja Erkki Tuomiojassa on paljon yhteistä. Molemmat ovat yrittäneet päästä puolueidensa puheenjohtajiksi siinä onnistumatta, Väyrynen kolmesti ja Tuomioja neljä kertaa.

Molemmat ovat voimakkaasti vastustaneet lähentymistä eurooppaan ja vastustaneet EEC kauppasopimusta, mutta lopulta molemmat ovat olleet hyväksymässä liittymistä EU:hun.

Molemmat ovat ahkeria kirjeiden kirjoittajia ja kirjojen julkaisijoita. Tuomioja ei ole ollut mainosmies ja jättänyt kirjallisten töidensä markkinoinnin vähemmälle kun taas Paavo ministerille ja presidenttiehdokkaalle sopimattomalla tavalla pitää yllä jatkuvaa kirpputoria kirjojensa sekä mukiensa kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Löydätkö jonkin linkin kuvastamaan aihetta - todisteellisesti?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #99

Minulla on Paavo Väyrysen kirja:
Paneurooppa ja uusidealismi. Tutkielma Richard Coudenhove-Kalergin filosofisista ja yhteiskunnallisista ajatuksista. 1997

Paavo on täysin Unionin puolella, esim. otsikko:

Herää Eurooppa! On luotava talousunioni ja yhteinen valuutta

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Kiintoisa!

Löytyykö netistä jokin artikkeli aiheesta?

Ilkka Luoma

Ehkä tämä antaa hiukan ajattelemisen aihetta:

"Puolustusministeri Mattis: Kiina ja Venäjä ovat Yhdysvalloille suurempi turvallisuusuhka kuin terrorismi

Yhdysvaltain uuden puolustusstrategian mukaan valtataistelu Kiinan ja Venäjän kanssa vaatii nyt Yhdysvaltain huomion. ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10032496 -

.
Katso kuva 3.

...samalla korjataan täällä virheellistä vieraskommenttia Ala-Kurtista:

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Alakurtti_(tukikohta) -

Näin poistetaan turha provokatiivinen manipulaatio - väärillä tiedoilla, väitehän oli sadoista rynnäkköpanssareista ...

...
Rajan toisella puolella olevat suomalaiset ovat Ala-Kurttiin tyytyväisiä - se tuo paljon ostosturisteja Sallaan! ;)

Tomi Vaalisto

Tuon wikin, jonka luotettavuus on tunnetusti kuitenin vähän niin ja näin, mukaan Alakurtissa on kuitenkin 31 kpl T-80-panssarivaunuja, 36 kpl 2s1 Gvozdika 122 mm panssaritelahaupitseja, 11 kpl BM-21 Grad-raketinheitinjärjestelmiä, 12 kpl BM-27 Uragan raketinheitinjärjestelmiä, 214 kpl MT-LBT panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.
Englanninkielinen kertoo myös: "Alakurtti Air Base is a naval air base in Murmansk Oblast, Russia located 3 km northwest of Alakurtti.[1] It is serviced by the 4th Naval Bomber Regiment (Su-24) and 485 OVP (485th Independent Helicopter Regiment) flying (Mi-24 and Mi-8).

The former camp of the 54th Motor Rifle Division was reoccupied by a new arctic motor rifle brigade from January 2015."

Runnäkkökalustoa ovat MI-24 ja MI-8 helikopterit sekä MT-vaunut.
Nuo T-80:t ovat erittäin nopeita kaasuturbiinikäyttöisiä raskaita hyökkäysvaunuja, maksimi nopeus on 70 km/t ja niissä on massiiviset omasuojajärjestelmät. Tuollaisella vaunulla mennään vihollisen linjoista läpi niin että rytinä käy!
Nuo muut aseet ovat motorisoituja tulitukijärjestelmiä. Ne pysyvät nopeasti liikkuvan runnäkköosaston perässä.

Ilkka Luoma

Amatöörijossittelut sikseen - annetaan ammattilaisille tilaa:

" ... Suomen Puolustusvoimien tarkastusryhmä on tyytyväinen Venäjän antamiin tietoihin Alakurtin varuskunnasta. Ryhmän mukaan Venäjän antamat tiedot Alakurtin jalkaväkiprikaatin vahvuudesta ja aseistuksesta pitivät pääsääntöisesti paikkansa. Kansainvälisissä uutisissa taannoin levinnyttä tietoa suuren signaalitiedustelun joukko-osaston sijoittamisesta Alakurttiin ei tehty havaintoa. ... "

---

" ... Majuri Arto Toivanen arvioi sähköpostivastauksessa arviointimatkalta Alakurtista, Kuolan niemimaan kuuluvan Venäjän tärkeimpiin alueisiin strategiselta sijainniltaan ja luonnonvaroiltaan. Toivasen mukaan on luonnollista, että Venäjä panostaa Kuolan puolustukseen. .. "

~ https://yle.fi/uutiset/3-8387363 -

...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näin puolueettomana ja ulkopuolisena ja jo äänestäneenä. Mistä johtuu, että Niinistön kannatus laskee jyrkästi, ja että Väyrysen kannatus nousee kohisten? Tuleva trendi on siis selvä, vaikka HS yrittää ostaa selvästikin Niinistön hyväksi liioitellun ja yliampuvan galluptuloksen vaikuttaakseen tulokseen.

Mikä selittäisi muuten noin ison eron samaan aikaan tehdyissä gallupeissa kuin isolla rahalla ostettu tulos. Alma Media Niinistölle 58 prosenttia, mutta Kantar TNS/HS sai 68 prosentin kannatuksen Niinistölle. Peukaloinnin makua ilmiselvästi! Ei enää uskottava tuo HS-galluppi.

Niinistön gallup-suosion tippuminen ei yllätä tutkijaa: "Sama ilmiö on tuttu aikaisemmiistakin vaaleista."

- Trendi on nyt se, että Niinistön suosio laskee jyrkästi, kun taas Väyrysen kannatus nousee kohisten. Syy moiseen siirtymään?

Mutta mikä selittää kahden eri mittauksen liian suuret erot? - AlmaMedia Niinistölle 58 prosenttia ja KantarTNS HS:lle jopa 68 prosenttia? - Onko jälkimmäinen vain hihasta vedetty tai ostettu/manipuloitu tulos vastavoimana AlmaMedian mittaustulokselle? Gallupithan on vastuuton vaikuttamiskeino.

Isolla rahallahan saa aina haluttua ja tarkoituksenmukaista tutkimustulosta!

GALLUPIT EIVÄT ÄÄNESTÄ!

https://yle.fi/uutiset/3-10030964

Ilkka Luoma

Älykästä pohdintaa - on totta, että Niinistö saa tukea medialta ja häntä kohdellaan silkkihansikkain, sen sijaan Väyrystä riepotellaan, tosin onnistumatta - sillä Paavo jyrää toimittajat toisensa jälkeen ;)

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/vayrysen-kiu... -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/sauli-niinis... -

...

Ilkka Luoma

Erinomainen ketju - helmiä, roskaa, inttämistä ja jänkkäämistä, mutta hyviä välähdyksiä kansan syvästä ymmärryksestä kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen mitä merkitsee kriisivalmius presidentiltä - täällä idän ja lännen vedenjakajalla! :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Media auttoi Väyrysen saamaan riittävän määrän kannattajakortteja. Väyrynen vain on sen verran yksinkertainen, ettei ymmärrä, että hänen roolinsa näissä vaaleissa on, jos ei nyt estää Huhtasaaren pääsyä toiselle kierrokselle (joka ei tietysti edes onnistuisi Huhtasaarelta), niin ainakin varmistaa, että Huhtasaaren kannattajia siirtyy äänestämään Väyrystä. Säälittävää...

Ilkka Luoma

Huomaan, että sisäpolitiikankin ymmärryksesi on kovin pintapuolinen ... annan vihjeen: Paavo palaa joka tapauksessa EU-Brysselistä Suomeen! ... Oivalsitko?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset