Väyrynen tuo totuutta Ukrainasta – Maidanilta?

Olemme lukeneet päämme täyteen meitäkin hankaloittaneesta (Valio) sanktioviidakosta [1; sen yltäen laihemmin Krimiltä [2 ja paksummin Donpassin – itäisen venäläisvaikutteisen Ukrainan kulttuuri- ja perintöalueesta.

Puhutaan Ukrainan kriisistä, joka kulminoitui Kiovan Maidanin verimellakoihin ja sen jälkeiseen puoliuhan alla rauhalliseen Krimin perussatuksen kansallismuutokseen!

 

Meneillään olevissa presidentinvaaleissa 2018 vain ehdokas ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen uskaltaa ottaa esille totuuden täydentämisen kattamaan myös vaietun puolen – sen puolen, johon meidän lännenmies medioineen ei ole juurikaan puuttunut [3.

 

Mtv innostui haukkumaan Paavon Venäjän hännystelijäksi

Oliko Maikkarilla kyky kirkollisen ympäristön presidenttitentissään (21.01.2018) perustella lihaa luun ympärille väitteeseen hännystelystä – ei ollut, se jäi kuolleeksi kirjaimeksi räkytyksenä, kuten oli IS-toimittaja Timo Haapalan falsetoituneet naurunröhähdykset Paavon ensimmäisessä tv-tentissä Sanomatalossa [4. Mistä tämä väyrysmollaaminen?

Ymmärtääkö valtamedia, että Väyrynen saa sitä enemmän ääniä, mitä enemmän media aiheetonta mollaamista harjoittaa – kansalaisemme eivät ole tyhmiä, vaan ajattelevia – erityisesti suomalainen korpeentuu panettelijoihin ja asettuu panetellut puolelle!

 

Ukraina on lännenmedian mukaan pahin este normalisoida suhteet Euroopan raaka-ainejättiläiseen – Venäjään

[ … miksi me unohdamme Serbian tapahtumat – Kosovona, ja miksi me haluamme unohtaa YK-luvattomat USA taistelut, sodat ja rynnäköt – Irak 2003 ja Syyria 2013-14 … ]

Nyt on tarjolla osin Paavo Väyrysen informoimana se totuuden toinen puoli. Suomalaiset, jotka asuvat ja elävät idän ja lännen vedenjakajalla – ovat erityisen herkkiä kuuntelemaan sitä täyttä todellisuutta, ei vain puolikasta, tai sellaista osaa, joka on väritetty tarkoitushakuisesti ja suuntaavasti. Nyt meille tarjotaan laajempaa näkymää, myös näin:

[a ~ https://areena.yle.fi/1-2334171 – (mitä uskoa, kun kaikki valehtelevat?)

[b ~ https://simeonjahanna.com/2014/06/30/mita-uskoa-kun-kaikki-valehtelevat-ukrainan-kriisi-ja-maailman-ymmartaminen/ – (originaali täysversio – edelliseen)

 

Entä nyt, kun tietoa on avattu lisäkysymyksille, miksi, miten ja mistä luoden Ukrainan kriisi on kehitelty ja rakennettu?

Niin Väyrynen kuin ehdokas Pekka Haavisto ovat oivaltaneet ehdottaa kiihkotonta, puolueetonta ja todellisuuteen perustuvaa aktiivisempaa roolia olla jopa välittäjä, siten, että se herättää luottamusta kaikkiin osapuoliin Ukrainan kriisissä.

Aivan ensimmäiseksi avataan kaikille Ukrainan historia [5 ja erityisesti Krimin historia [6 – samalla pyrkien aikaansaamaan Krimille YK' n valvoma uusi kansanäänestys mihin krimiläiset haluavat kuulua – nythän jo aiemmin järjestetty kansanäänestys on nuijittu juuri lännenmiehen puolelta ja tietysti vallankaappauksen tehneiden kiovalaisten taholta.

 

Miksi Väyrynen uskaltaa ottaa esille totuuden vältellyn puolen?

Syy on selkeä – Paavo haluaa nähdä valtiomme toisen vuosisadan kunniaksi uusia ajatuksia suomalaisten rooliin maailmalla – ja se lienee kuuntelijan, viestinviejän, välittäjän ja neuvottelijan roolitus yhä lisääntyviin maailmantason kriiseihin, kuten Ukraina, ehkä Palestiina * ja jopa Korean niemimaa.

Uskallan esittää, että Suomen kokeneimmalta ulkopolitiikan taitajalta – useilta vuosikymmeniltä – on kyky esittää juuri näin radikaaleja ajatuksia – todisteeksi presidenttikyvystään muun muassa sietää kriisejä [7 – ollen kriisisietoinen presidentti täällä idän karhun kainalossa, ymmärtäen tarkasti puolueettoman sitoutumattomuuden mihinkään sotilasliittoon – kansakuntansa tahdon mukaisesti [EKSTRA] –

… muut maathan rajoillamme eivät ole edes haasteellisia [?] **. Haaste on sen sijaan kaukana meren takanaYhdysvallat, joka haluaa pitää maailmanpoliisin manttelia entistä tiukemmin päällään [8, vaikka yhdistelmä Kiina + Venäjä lisäävät koko ajan rooliaan vaihtoehtona, ja ehkä mieluummin täydentäjänä [9.

 

EKSTRA

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801212200685783_u0.shtml

” … Alma-tutkimuksessa enemmistö (56 prosenttia) vastaa myöntävästi, kun kysytään, onko Suomi puolueeton maa … ”

”Erittäin voimakkaasti manipulatiivinen West trolling analyysi tutkimukseen, jossa suomalaiset syvällisesti ymmärtävät mitä puolueettomuus juuri meille merkitsee! Väyrynen onnistuu erinomaisesti perustelemaan miksi sotilaspoliittinen puolueettomuus ts. sitoutumattomuus on meille ainoa oikea tie täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Tähän on samalla huomautettava, että tutkija Juhana Aunesluoma ei saattanut ymmärtää mitä kansakuntamme vastauksessaan konfliktiin joutumisesta tarkoitti – moni osaa ajatella, että kriisin viestinviejänä olemme myös osa konfliktia – sen välittäjänä!” -allekirjoittaneen arvio ylläolevasta linkkijutusta.

 

[4 Toimittaja Timo Haapalan hermonstunut nauruhysteria – asiaa/asiattomuutta? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247534-paavo-vayrynen-avasi-uuden-suomalaisen-vuosisadan

[7 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249399-ita-ja-lansi-tormaavat-tarvitsemme-kriisin-kestavan-presidentin – [134]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL BL FB FB FB BLOG 160335

 

DOC vayrynen_ukraina_22012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 22012018

 

584_5340

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu