Ammattiyhdistysliike näyttää muskeleitaan

Ihmiset aktiivivoimalla töihin – alentamalla työttömyyskorvausta ajatellaan työttömien tehtailevan riittävästi työhakuja, jotta jokin järkevä – niin itselle, yhteiskunnalle kuin työnantajallekin – tehtävä ja työ löytyisi. Työpaikat vähenevät pidemmällä jänteellä tuottovaateiden ja robotiikan aikaansaaman automaation myötä.

 

Nyt ammattiyhdistysliike SAK' n johdolla käärii hihoja näyttääkseen työtätekevän ja tekemättömänkin muskelia [1. ”Nyt riittää” -on viesti. SAK käy omaa kamppailua sijainnistaan työn ja työntekijän taistelussa – muurina, jonka läpi ei mentäisi toverin rinnuksille.

EK SAK' n vastineena puristi itselleen säännön, ettei se enää voi tehdä ”kaiken kattavia – yrityksiä kahlehtivia” yleissopimuksia [2. Kaikki päätökset pitää soljua tehtaiden, virastojen ja toimistojen lattioille. Työnantaja kontra työntekijä. Kumpi on vahvempi?*

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005536002.html

[2 ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/ek-pomo-muistuttaa-jalleen-kerran-etta-tupo-on-haudattu/9b8bf72f-ed6e-3fc1-af67-e11e24cf4a00

 

Työttömiä on paljon enemmän kuin tilastot kertovat

[ ~ http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/tag/tyottomyys/page/4/ – ]

Nyt on runnottu sellaisia päätöksiä, joissa tätä epäinhimillistä lukua on kaunisteltu – ja näin saatu ansiotonta arvonnousua Juha Sipilän hallitukselle. Pahimpana yhteiskuntamme piikkinä hyvinvointimme lihassa on nuorisomme ajelehtiminen [3 ja nuorten syrjäytyminen virroista, joissa kohdataan iloa ja tekemisen riemua yhteisesti [4 – myös omaksi edukseen.

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yhteisollisyyden-huippuhetki-annetaan.html

[4 ~ x –

 

Aktiivimalli vähentää ”pienen” erän kuukausittaisesta työttömyyskorvauksesta

Tämä on ruoska, jonka toivotaan lisäävään aktiivisuutta etsiä kadonnutta. Työt ovat kadonneet – monilta lopullisesti. Meillä on todennäköisesti noin 100.000 sellaista ihmiskohtaloa, joille ei löydy kuin mobilisaation myötä jotain tehtävää –

… esimerkiksi yhteiskuntaprojekti, jossa viedään maksimaalisesti sähkönjakeluverkostoamme maan uumeniin [5 – tällä voitaisiin työllistää jopa 10-20.000 henkilöä, ja yhteistyöinto tekijöilleen voisi kasvaa ja jouduttaa ihmiset uudelleen yhteiskunnan tuottokartoille (?)

 

Ammattiyhdistysliike on ollut identiteettikriisissä

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/03/sak-kay-taisteluun-irtisanomissuojasta.html – ]

Työnantaja on runnonut – pahimmillaan EK puheenjohtaja Veli-Matti Mattila esitti palkanalennuksia kautta linjan [6 – paljonkohan olisi omaansa alentanut? Aikanaan FortumShow Mikael Lilius-draamana sammutti oraalle nousseen palkka-aletalkoon [7, jossa (ainakin myöhemmin) muistaakseni presidentti Sauli Niinistökin näytti jotain mallia –

… onhan nyt vieläkin myöhemmin Niinistö kertonut haluavansa olla tiennäyttäjäesimerkki. Näinkö? Olisiko Sauli kuitenkin liian elitistinen ollakseen työväen presidenttiehdokas – kuten takavuosina? Nyt Sauli näkee, ettei tuloerot ole Suomessa kovin kummoiset [8 … [!]

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/ek-pompautti-ykkosnyrkillaan-palkka.html

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/etla-evan-sixten-korkman-totesi.html

[8 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249483-suomen-kansa-vaatii-oikeudenmukaisuutta-palkkoihin – [102]

 

Onko nyt ammattitoverien vuoro näyttää kykynsä?

On. Saamme harvinaisen solidaarisuuden osoituksen – 100.000 ihmistä julistaa ”Nyt riittää” – kansakuntaa ei riepotella näin, vaikka kaikki me ymmärrämme, että mistä se palkka muodostuu. Oletko sinä palkkasi ansainnut – ilkeä kysymys, eikö?

Kyllä ihminen – niin työtön kuin työllinenkin tajuaa ja tietää miastä lopulta kollektiivinen tulontasaus tulee – se ei tule tyhjästä, se tulee veroista, jotka muut maksavat. Tosin työtönkin maksaa arvonlisäveroa ja 20 prosenttia saamastaan pienestä työnvastaanottovelvollisuudesta, jos sitä esitetään.

 

Yhden päivän yleislakko?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/pidemmlle-koulutetuilla-on-samanlainen.html – ]

AKT esitti TV-Uutisissa jopa yleislakkoa tuolle mielenilmauspäivälle, jossa toivotaan 100.000 ihmisen tulevan paikalle osoittamaan yhteisvoimaa ja muistutusta, ettei muutoinkin hankalassa asemassa olevaa riepotella miten tahansa. Toivetavoite on tietenkin aina, ettei lakkoja ole

Ehkä ei niinkään pienimmässäkään ”työttömyystuloluokassa” alle viiden euron sakko vielä taloutta kaada, vaikka lapsiperhe saa sillä kuusi litraa edullisinta maitoa – lapsilleen.

 

Työ on elämän suola

Riittääkö muutoinkaan työtä huomenna kaikille – ei riitä. Ajadumme kansalaispalkkaan [9 – sen kehittäminen on aloitettava heti – samalla kun viritetään tuotantoon verotusjärjestelmä, oli se sitten automaattista, robotoitua tai normaalisti ”käsin operoitua”.

Ympäristöä ajatellen lopullinen ja ainoa verotuksen muoto on kulutusvero [0 – maksat sitä enemmän mitä enemmän kulutat ja mitä enemmän rasitat – ympäristöä.

[9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/tyo-teettajaansa-kiittaa-kohti.html

 

Kutsu näyttämään kansalaisvoimaa – vaikka se kirpaisee ”syyttömiäkin”

Nyt on kysymys toverien yhteisvoimasta, joka toivottavasti alleviivaa yhteisöllisyyttä, joukkovoimaa – ja kansalaiskuria, jolloin mitään laitonta ei tapahdu. Nyt on hallituksemme luonut ainoalaatuisen tilanteen osoittaa toveripoweria!

 

EKSTRA

Palkkojen sopeuttaminen on nyt muotia!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/palkkojen-sopeuttaminen-on-nyt-muotia.html

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160380

 

DOC SAK_23012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 23012018

 

582_5615

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu