Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Paavo Väyrynen – kriisinsietokykyä kansakunnan turvaksi

  • Kansalaismielipide - tosin äänestäjät antavat sen viimeisen mielipiteensä äänestyskopissa!
    Kansalaismielipide - tosin äänestäjät antavat sen viimeisen mielipiteensä äänestyskopissa!
  • Toisen kierroksen taistelupari - tuolloin ratkaistaan ehdokkaiden kriisinsietokyky!
    Toisen kierroksen taistelupari - tuolloin ratkaistaan ehdokkaiden kriisinsietokyky!
  • Kansakuntaa kiehtoo Väyrysen tietämys Kekkosesta! ... Kekkosen kriisinsietokyky oli omaa luokkaansa ¤¤¤
    Kansakuntaa kiehtoo Väyrysen tietämys Kekkosesta! ... Kekkosen kriisinsietokyky oli omaa luokkaansa ¤¤¤

Suomessa nousee sosiaalisessa mediassa voimalla 7-kansanliike. Seitsemän on spontaani voima, joka julkistaa avoimesti kantansa äänestyskopista – otetaan valokuva äänestyslipukkeesta, jossa on numero 7 – oikeaoppisesti piirrettynä.

Tämä on yksityisen henkilön avoin vaalijulkisuus, jossa viestitään omaa vakaata kantaa seuraavaksi Suomen presidentiksi. 7-kansalaisliike haluaa vahvan presidentin, kuten kansakuntakin – tutkittaessa asiaa … [1

 

Nyt ratkaistaan Suomen tulevaisuus – on osattava valita oikea ehdokas, joka luotsaa myös kriisissä Suomea ja suomalaisia; taidolla, vahvuudella, sitkeydellä ja jopa oveluudella – itä vaatii tahtoa ja länsi nokkeluutta.

Me olemme Euroopan erikoisuus, jossa toimii omat ”säännöt” pysyä pystyssä ja syntyä idän ja lännen välittäjäksi – olemme jo saaneet maailman suurimman – Kiinan, ystäväksemme!

[1 ~ https://www.suomenmaa.fi/uutiset/evan-tutkimus-yllattaa-suomalaiset-toivovat-presidentille-lisaa-valtaa--34han-voisi-puhaltaa-pilliin-kun-hallituksen-muodostaminen-ei-ota-onnistuakseen34-6.3.332468.0a747beaef - Yllättääkö?

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitsee-aina.html – [2008!]

 

Kun Paavo Väyrynen otti ja tekaisi kansalaisaloitteen [2 europarlamentaarikkona – monet sanoivat, ettei nimiä saada kasaan – no, nimiä tuli yli 50.000, mutta eduskunnan valiokunta keksi jotain hätäistä, ettei kovin kiusallista kansalaisaloitetta euroon liittyen laiteta edes eteenpäin.

Kun Keskusta ei oivaltanut omaa kehityspolkuaan, valitsi se toiveikkaana puheenjohtajakseen vuonna 2010 Mari Kiviniemen, joka myöhemmin luopui eduskunnasta kesken kauden ja poistui OECD' n korkeaan virkaan – pitkälti varmaan järjesteltynä operaationa – mandaattipaikka [?].

Keskusta oli alamäessä, kun oli edelliset presidenttivaalit 2012 – tuolloin Keskusta kokosi rivinsä puoleen miljoonaan ääneen – Paavo Väyryselle, joka yhdisti tuolloin alkiolaisen Keskustan.

 

Insinööri Juha Sipilältä odotettiin paljon – ja nyt mittaillaan mitä ollaan saatu

Kun Väyrynen tarjosi laajaa ulkopolitiikan kokemustaan Sipilälle [3, ei insinööri ymmärtänyt politiikkaa, erityisesti ulkopolitiikkaa. Eduskuntavaaleista jatkojytkyn saanut Timo Soini vältteli vastuullisen ja vaikean valtiovarainministeriön ja otti ulkopolitiikan – noviisina ja ulkopolitiikan herkkiä diplomatioita hallitsemattomana – syntyi ongelmia [4 toisensa jälkeen.

Väyrysen tarjoutumista itsestään selvään ulkopolitiikan hoitoon ministeriksi – ei Sipilän esikunnissa ymmärretty – tulos on nyt käsissä, ja istuva presidentti Sauli Niinistö on ottanut ilmatilan koko ulkopolitiikan alueella haltuunsa, jopa EU-alueeseen, vähintäänkin ”epävirallisin keskusteluin”. Väyryskortti jäi katsomatta …

Paavo Väyrynen ilmaisi rehdisti halunsa antaa kansakunnan käyttöön ulkopoliittisen osaamisensa – Paavoa ei Juha kuunnellut [5 – Paavo perusti täysin uudentyyppisen ”puolueen” - rp – rekisteröidyn puolueen, jotta se voi asettaa ehdokkaita.

Muutoin Kansalaispuolue rp ei ole tavallinen puolue, vaan politiikan hoitamisen kattojärjestö, jonne voi liittyä muun muassa toisia puolueita.

 

...

Toistaiseksi istuva presidentti Sauli Niinistö osoitti selkeää ajatusta ulospäin olla Paasikiven linjalla ja toimia hyvin aikein niin itään kuin länteen ja halusta ylläpitää Suomi suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella – edistämättä mitenkään uhkaa meille olla sotilaallisesti liittoutunut. Tällaista Niinistöä ymmärtääkseni Väyrynen kannatti (?)

 

Onko Sauli Niinistö vastakkainasettelija?

Viime vuoden 2017 aikana Niinistö kallistui vahvasti EU-taistelukykyisen armeijan puoleen, joka natovaltaisessa EU' ssa olisi todellisuudessa vain USA-sotilasjohteisen Naton eurooppalainen vastakkainasettelija idän ja Venäjän suuntaan.

 

Paavo Väyrynen lähti mukaan – ja laittoi itsensä peliin presidentinvaaleihin 2018

Alussaan oli kiire saada 20.000 nimeä – riekkujat eivät uskoneet siihen, mutta sitten kansa tuli, näytti ja täytti riittävästi kannatuskortteja.

Paavo on nyt kansallisen valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas, kuten toistaiseksi istuva Niinistökin, tosin Niinistön vaalikassa on noin 10-20 kertainen – Paavon voima ja menestys perustuvat tavalliseen kansaan, joka uskoo sotilaalliseen puolueettomuuteen, itsenäisyyden kohentumiseen ja omaan itselliseen isänmaahan, jossa itse suomalainen on valtion erityisessä suojeluksessa.

 

Entä nyt, kun kannatusmittaus lupailisi toista kierrosta, ja Paavo hengittää Pekka Haaviston niskaan [¤ … on helppo arvata, että tavallinen kansa haluaa nähdä toisen kierroksen, ja siellä juuri vastinparin Väyrynen & Niinistö [6. Miksi näin – helppo vastata – kansa haluaa nähdä millainen on kummankin kriisinsietokyky [7 …

[¤ ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801222200687670_pi.shtml - [Kuva 1]

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248877-vaalitaistelu-vayrynen-niinisto – [129] -US Puheenvuoro/Ilkka Luoma

[7 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249399-ita-ja-lansi-tormaavat-tarvitsemme-kriisin-kestavan-presidentin – [145] -US Puheenvuoro/Ilkka Luoma

 

Me saatamme ajautua tilanteeseen, jossa tarvitaan edesmenneen Suomen arvostetuimman presidentti Urho Kekkosen hermoja, kykyä ja taitoa pelata peli Suomen päätyyn – täältä idän ja lännen vedenjakajalla. Kekkonen oli kriisisietoinen kansanjohtaja.

 

Kansa haluaa presidentille lisää valtuuksia – tämä ei ollut yllätys!

[ ~ http://www.apu.fi/artikkeli/kysely-kansa-haluaa-presidentille-lisaa-valtaa-tuloksen-vahvuutta-voi-pitaa-yllattavana - ] -Apu -lehti

Kansa on nyt erityisen kiinnostunut kenelle tämä kansan toivoma vallanlisäys annettaisiin – tulossa on eduskuntavaalit, ehkä ennenaikaisena, ja tuolloin Kansalaispuolue rp asettaa täydet listat ja kansa saa valinnan mahdollisuuksia aivan uudella tavalla – ehkä eduskunta muotoutuu siten, että lisäämme myöhemmin presidentin valtaoikeuksia – [?]

… ja niin nyt valittava presidentti saattaa saada lisää ”arvomerkkejä” ja on tärkeää, että ne menevät oikealle arvomerkit ansaitsevalle henkilölle … henkilön tulee olla ulkopolitiikan täysammattilainen – mielellään kiinni Kekkosen opeissa, sillä Urho luotsasi kansakuntamme ohi reimareiden ja karikoiden – ollen puolueettomuuden ja täystunnusteen huipulla jo 1975 – kun Urkki kopautti ETYK-juhlakokous päättyneeksi.

 

...

Kansa kerää yhteisöllisyyttä ja 7-kansalaisliike voimistuu lähestyttäessä vaalipäivää. Radikaalisti voidaan sanoa Väyrysen olevan jo nyt voittaja – selite tähän voittoon kerrotaan heti äänestenlaskun ratkettua ja kun julistetaan toisen kierroksen päätteeksi kansakunnallemme kriisisietoinen presidentti ---

 

PS

Kukaan poliitikko, ihminenkään ei ole täydellinen. Virheitä syntyy monista syistä – väärä lähdetieto, vaillinainen tulkinta – väärin vastaanotettu informaatio. Kaikkea tätä tapahtuu kaikissa piireissä – henkilötkään eivät ole immuuneja virheille. Sen sijaan yrittäjyys, sinnikkyys, kesto- ja kriisinsietokyky ovat ominaisuuksia mitä kaivataan.

Hyvä muisti, taito yhdistellä asioita ja nähdä metsä puilta ovat rautaa, kun ollaan esimerkkinä ja viitoittajana sekä toivottavasti jopa välittäjänä – muiden viereisten ongelmissa, välttyen näin itse olla kriisin keskipiste!

 

...

Kansakuntamme ei halua uutta Talvisodan aattoa – uus-erkkolaisuutena!” ¤¤

 

EKSTRA

Vuodelta 2013 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kansa-kaipaa-sauli-niinistolle-lisaa.html - Kansa kaipaa presidentille lisää valtuuksia, näin kirjoitimme vuonna 2013.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160444

 

DOC paavo_vayrynen_24012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 24012018

 

824_7618

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2013]

Eduskunnan istuntosalipolitiikka on repinyt kansakuntaa kahtia – presidentti voisi kyetä parsimaan palaset takaisin yhteen. Kansa on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki – ja hommahan aloitetaan äänestysintoa nostattamalla.

...
Suuri arkikansa ei halua luopua presidentistä –
kansa haluaa johtajan, joka voisi aika-ajoin ojentaa politiikan kähmintäkiemuroihin eksyneitä lahjus- yms. pyrkyreitä, joille omien pelien pyörittely on monille miltei arkipäivää – joukkoon sattuu myös paljon asiansa oikeasti osaajia ja äänestäjiensä asialla olevia. Kansa rakastaa oikeudenmukaista ärähtämistä. Ihmisten pitäisi saada luottaa, luottamus eduskunnan istuntosaliin on osin alamaissa.

Joskus kansasta tuntuu, että sitä viedään kuin ”kuoriämpäriä” – ja tuo kuoriämpäri haluaa jonkin olettamusturvan – edes henkisenä johtajuutena, jolla olisi arvot – ne paljon puhutut, heikompaa ja syyttään ahdingossa olevan puolustavat arvot.

Saatamme vielä nähdä ajat, jolloin presidenttimme valtaoikeuksia 5] palautetaan – siksi suuria muutosasioita on ovemme takana. Tuolle ovelle pitää saada vartija, jonka sanaan voidaan luottaa ja sellainen tien näyttäjä, jonka harkinta ulottuu oikeasti yli kaikkien puoluerajojen. Niinistöllä näyttää olevan kyky katsoa horisonttiin yli puoluepelien ja kalluppimittarointien.

5] Presidentin valtaoikeudet - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/02/aika-ajoin-t... -

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kansa-kaipaa... -

LAUANTAINA, HELMIKUUTA 02, 2013
Kansa kaipaa Sauli Niinistölle lisää valtaa

.

Ilkka Luoma

[3

[2015]
TORSTAINA, HUHTIKUUTA 23, 2015
Juha Sipilän väyryskortti helpottaa itäpeliä

" ... Aloitetaan ulkopolitiikasta,

joka toimiessaan on paras este konfliktien ja sotien syntymiselle. Muistamme erkkolaisuuden itsepintaisuudet 1938 - 39 maanvaihtoneuvotteluissa Neuvostoliiton kanssa 8] – onko nyt havaittavissa samankaltaista itsepintaisuutta – pyrittäessä viemään Suomea Natoon, jopa kansan enemmistömielipiteen ohi? 9]

Sipilälle oiva kansalaisten välittämä vinkki ja neuvo

Ikuisuus poliitikko Paavo Väyrynen on nyt europarlamentissa, ja valittiin myös eduskuntaamme 7000 äänellä Lapista. Paavo on kertonut, ettei tule eduskuntaan, ellei tarjolle tule ministeripostia. Paavo voi operoida kahta ministeripostia suvereenisti – ulkoministerin ja ulkomaankauppaministerin postia.

Oli myös aika, jolloin Katajanokalla istuivat molemmat ulkopolitiikkamme ikänestorit ja asiaosaajat vailla vertaa – demareiden Erkki Tuomioja ja Keskustan Paavo Väyrynen.

Sipilä helpottaa yhden painopistealueen pois ongelmien muodostumisesta,

.. valitsemalla ulkoministeriksi joko Väyrysen tai Tuomiojan. Väyrynen tunnetaan jo presidentti Urho Kekkosen ajoilta 0] – Suomen nuorimpana ulkoministerinä ja Neuvostoliiton kävijänä. tosin Paavo erehtyi Neuvostoliiton ikuisuudesta, mutta myöhemmin huomasi olleensa oikeassa, kun Moskova säilyi kuitenkin pääkaupunkina. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/juha-sipilan... -

.

Tomi Vaalisto

Uusimman mielipidemittauksen mukaan Saukon kannatus olisi 63%, sodomiittiehdokkaan 14% ja kolmansina kiikkuisivat Väyrynen sekä Huhtasaari kuuden prosentin kannatuksella. Vanhanen sekä Kyllönen saisivat neljä ja Haatainen sekä Torvalds kaksi prosenttia.
Kun virhemarginaali on noin kaksi prosettia voivat Väyrynen, Huhtasaari, Vanhanen, Kyllönen, Haatainen ja Torvalds olla jopa tasoissa.

Linkki kyselyyn: https://yle.fi/uutiset/3-10039433

Tietysti pitää todeta, että kyselyt ovat kyselyjä, mutta tässä kyselyssä pitää huomioida jo ennakkoäänestys, jossa 36% äänestäjistä antoi äänensä. He eivät siis muuta enää kantaansa. Presidentinvaaleissa äänestysaktiivisuus on noin 70% luokkaa, joten puolet äänistä on jo annettu.

Ilkka Luoma

Mittauksia tulee ja menee - nyt lähestytään kansakunnan todellista mittausta; kopeissa tehddä paljon seitsikoita - kaikista puolueista, sillä kansa on varannut mitä ilmeisimmin melkoisen yllätyspommin ja ovat sumuttaneet ennakointitutkijoita - on julkisteltu niin kovin ristiriitaisia mielipidetutkimuksia - toisaalta Yle ja HS olivat varanneet koko merkittävien tutkimuslaitosten resurssit, jottei muille selvittäjille jäänyt tilaa ...

...
[2012]

"KESKIVIIKKONA, TAMMIKUUTA 18, 2012
Kansa järjestää källin kallupoijille

18.1.2012 |14:14 |Ilkka Luoma |7 kommenttia

Media työllistää reippaasti lööppisisällökseen kallupin tekijöitä meneillään olevista presidentinvaaleista - joissain maissa kallupit ovat kiellettyjä vaalien viimeisinä päivinä.

[ ... haastateltava pohtii mitä vastaa puhelinkyselyssä suosikkipresidenttiehdokkaastaan; syntyy oivallus - vastaan "väärin ja teen jytkykällin koko medialle" ja äänestyksessä tunnustankin vain itselleni todellisen suosikkini! Heh, heh - hytkyilee haastateltu - ohjasinpa harhaan ja näytin pitkän nenän kaikkeen tarttuvalle manipulaatiomedialle ...]

Sähköinen media on nopea tapa viedä uutinen, huhu, juoru tai tahallaan ohjaava vaikute kansalaisille. Presidentinvaaleissa on milloin mitäkin nimitetty presidentintekijäksi. Kallupit vaikuttavat äänestäjiin. Vastavoimaksi äänestävä ja äänestämätön kansa kehitti sattuma-anarkiassaan källin koko tiedonvälityskoneistolle. Kallupeissa ei voi valehdella, koska mielipide voi muuttua - montakin kertaa ja jokainen kerta on tosi - yhtä tosia kuin monet heitot mediasta ja yhtälailla kuin monien poliitikkojen takinkäännökset.

Jytkykälli napsahtaa tietoisuuteemme, kun todelliset äänet on laskettu

Kallupeissa on erottunut kolmen kärki - joka kuvastaakin todellista tilannetta. Kuinka mitalikolmikko jakaantuu lopulta, onkin äänestävän ja äänestämättömän kansan käsissä. Pronssilla keikkuu sukupuolivähemmistö, humanisti ja pehmeiden arvojen sala-natottaja - jolle ei koskaan muodostunut sitä todellista vihreyttä - kun Koijärvikin oli Ville Komsin näkyvyyskäsialaa - Pekka Haavisto [Vihr.]

Hopealle ensimmäisellä kierroksella nousee tohtori itsensä armosta. Kakkossijalle EU-vastaisuustaistelija reaaliaatoksilla ja markka-kruunu-euron kombinoija, Urho Kekkosen perinnön kantajana viiniyrittäjä Keminmaalta. Ylivoimaisella ulkopolitiikan kokemuksella varustettu ilmekuosinsa muuttanut ikitaistelija ja kaikissa kassakaappiliemissä keitetty tanhuaja - Paavo Väyrynen [Kesk.]

Ensimmäisen kierroksen voittaja on vähin sisältösanoin paisteeseen noussut tsunamin järkytykset kokenut pankkimies ilman pankkia. Entinen valtiovarainministeri, entisen valtiovarainministeri Iiro Viinasen opein ja puolisala-natottaja eurooppalaisin menetelmin ja vireysnaimakaupan tehnyt lakiakin tunteva tupakki hampaissa rullaluistelija - Sauli Niinistö [Kok.]

Miksi kansalaiskälli erikoisjytkynä?

Kansa on kyllästynyt median ohjailuun. Lehdistö yrittää kukin tarpeidensa mukaan ajaa omia näkökulmiaan ja näin hamuta presidentintekijän manttelia. Ennen Helsingin Sanomilla oli pöydän kattajan rooli ja presidentintekijän virka - mm. Mauno Koiviston buffaus juonikkaasti isoine käsineen kirveen varressa. Tänään HS ei ole enää tekijä - Natossakin se on saanut pahasti siipeensä kansalaismielipidettä halveksivine lausuntoineen nato-kansalaisymmärryksestä, usein kolumnisti Olli Kivisen kynällä. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/01/kansa-jarjes... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Vedenjakahöpöttäjä iskee jälleen. Väyrynen on ihan ulkona kaikesta.

Väyrysen jatkuva valehtelu

http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249717-...

Ilkka Luoma

Jori, olen huolissani kyvystäsi asiakeskusteluun. Olemme koettaneet useammastakin lähteestä auttaa ja kannustaa kykyyn ymmärtää "aitaa seipäiltä ja metsää puilta".

...
Perehdythän lukemaasi, ajattele ja ota sitten kantaa haastavasti ja asiapitoisesti.

...
PS
Oletko nyt miettinyt tarkasti mitä "idän ja lännen vedenjakajalla tarkoittaa" ...

Tomi Vaalisto

Idän ja lännen vedenjakajalla tarkoittaa sitä, että me olemme länttä ja se "itä" alkaa itärajaltamme.

Jos katsotaan asiaa tarkemmin niin Suomi on aika ruotsalainen kun taas venäläisvallan ajalta on jäljellä miehittävän armeijan kasarmeja ja hallitorakennuksia. Hienojahan nekin ovat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Täältä saa erinomaisen lähdetiedon mitä tuo kuuluisa ja paljon puhetta herättänyt "idän ja lännen vedenjakajalla" - tarkoittaa ja mitkä tekijät vaikuttavat sen faktisuuteen ---

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -
S.J.E - Suomalaisuuden juurien etsijät

...
Usein rajaa vedetään veteen piirrettynä Savon ja "pohojalaasten" väliin ... [?]

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #10

Vohan niitä viivoja vedellä, mutta kieli, kulttuuri, yhteiskunta ja muut ovat kyllä koko maassa länsimaisia.

Savolaisia ei voi mitenkään koplata itään ja historiallisesti savolaiset rakentuvat kolmesta ”kerroksesta”: kantaväestöstä (”lappalaisia”), hämäläisistä ja karjalaisista.

Karjalaiset ovat taas yksi Euroopan vanhimmista kansoista ja nykyisellä Venäjälläkin heillä on oma kultturinsa kielineen - suomi tai karjala.
Kristinusko saattoi tulla Suomeen Karjalan alueele Kiovasta noin sata vuotta aiemmin kuin Ruotsista.

Pitää vielä muistaa että nykyinen "itä" - Venäjä - syntyi 1400/1500 lukujen vaihteessa ja viimesen sadan vuoden ajan se on ollut koko ajan voimakkaassa muutoksessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Kun perehtyy tuohon ammattilaisten sisältöryhmään -suomalaisuuden juurista - ei jää paljon epäselvää, miksi olemme idän ja lännen vedenjakajalla ...

... hyvä esimerkki oli presidenttiehdokkaiden (liki kaikkien) kanta, ettei Natoon, edes silloin, jos (JOS) Ruotsi sinne menisi! - Niin hyvin meillä ymmärretään tuo itäinen vaikute, toki meillä on läntisen maailman tyypillinen yleiseen vaalisalaisuteen ja vapaaehtoiseen äänestykseen perustuva välillinen demokratia - parlamentarismi ... itse demokratiasta voidaankin sitten taittaa peistä ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

No sitten ne "ammattilaiset" tietävät, että suomalaiset eivät muistuta geneettisesti muita eurooppalaisia, mutta suomalaiset eivät ole myöskään aasialaisia, kun eivät muistuta niitäkään.
Suomalaiset eivät tässä suhteessa geneettisesti muistuta ketään - olemme siis suomalaisia. Hienoa!

Suomalaisuus on kutenkin ihan muuta kuin genetiikkaa ja se koskee koko yhteiskuntaa, mikä meillä on aika ruotsalainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Viimeisin tutkimus kertoo, että isälinjasta suuria osia perintötekijöistä tulee kaukaa Aasiasta ... näin olemme kulkeneet siperian läpi - jota Svinhufvud kävi tutkailemassa omassa ajassaan ;)

...
Kannattaa oikeasti perehtyä SJE -ryhmään, sen sisältö on poikkeavan vahvaa ja tieteellistä - pääosin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #20

Varmasti kannattaa: siitä selviää, että suomalaisten geeniperimä eroaa muista siksi, että Suomi on historiassaan ollut osittainen isolaatti, muusta maailmasta eristäytynyt alue. Tässä isolaatissa väestön geeniperimä on alkanut muuttua suuntaan, johon se ei ole kehittynyt missään muualla. Esimerkkeinä muista maailman isolaattiväestöistä ovat grönlantilaiset, islantilaiset sekä sardinialaiset.

Aiemmin esitetty rajalinja on itse asiassa Pähkinäsaaren rauhan raja. Sitä ei koskaan vedetty maastoon eikä se estänyt ihmisten liikkumista tai merkinnyt silloisille suomalaisille mitään eikä raja ohjannut genetiikka.

Jos nyt tarkastelemme tuota Pähinäsaaren rauhassa karttaan piirrettyä viivaa niin ei sen itäpuolelta löydy kyllä mitään "itäistä". Paljon enemmän itäistä kultturiperimää on nähtävissä vaikkapa Turussa kuin esimerkiksi Itä-Suomen vanhimmassa kaupungissa Savonlinnassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Itse asiassa Pähkinäsaaren rauhan raja ei suinkaan ole kokonaan kyseisellä kulttuurisella rajalla vaan eteläosaltaan jo ruotsalaisvalloitusten takia idenpänä. Sitä edeltäneen rajan oletetaan lähteneen etelässä Kymijoen suiston paikkeilta ja olleen pohjoisosiltaan suurinpiirtein sama kuin Pähkinäsaaressa sovittu. Siitä ei kuitenkaan ole löytynyt dokumentteja. Tosin alkuperäistä Pähkinäsaaren rauhansopimustakaan ei ole löytynyt vaan myöhempiä erikielisiä ja osittain toisistaan poikkeavia kopioita.

Pähkinäsaaren rauhan rajamerkkejä on etsitty ja oletetaan myös löydetyn vaikka niihin liittyykin, vielä, epäselvyyksiä. Osittain koska Ruotsin riikki tietoisesti yritti hivuttaa rajaa erämaissa idemmäksi.

Vaaliston mainitsemasta Savonlinnasta on syytä muistaa, että siellä olevaa Olavinlinnaa, ruotsalaisille rakennuttajille Nyslott, alettiin aikoinaan rakentaa tietoisesti rajan naapurin puolelle ja ensin novgoridilaisten, myöhemmin venäläisten ehdottamia rajankäyntejä välteltiin. Toisaalta Pähkinäsaaren sopimusehdotkin kielsivät uusien linnojen rakentamisen. Kaupungin alku syntyi ensin laittoman rakennustyömaan ja sittemmin linnan ympärille.

Toisaalta kannattaa muistaa, että Turun nimikin on itäistä perua eli muinausvenäjän "turgu", "kauppapaikka", "tori".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Jossain Wikipediassa oli animaationa tuo itärajan kulku vuodesta toiseen - näytti seilaavan pitkin Karjalan laulumaita aina Savon sydämeen - jopa koko Suomi jäi itäisten vaikutteiden alle ... mutta jukuripäinen suomalainen ei hevillä vieraan alle taivu - ei ruotsalaisten, eikä venäläisten. Itsenäisyydestämme käy kiittäminen itäisten veljien suuntaan :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Eräässä kommentissa puhuttiin "aidalla kiikkujista"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

? ... uusi ilmaus, mutta tässäkin on syytä osata nähdä aita seipäiltä ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Silloin, kun sinä lopetat sinutteluni, kun en ole siihen lupaa antanut, yritän pysyä enemmän asialinjalla. Toki en nytkään ole siitä poikennut. Suomi ei ole idän ja lännen vedenjakalla, se on osoitettu sinulle usein lähtein ja suorin lainauksin, joten höpötät omiasi. Jos et kestä kritiikkiä tästä, se ei ole minun ongelmani.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Oletko perehtynyt SJE -ryhmään - linkki täällä toisaalla! Aloitetaan siitä ...

Ilkka Luoma

Tosiaan mielipidemittaukset ovat omiansa, osin manipulointuja jo heti mittausmenetelmistä lähtien ...

...
Mutta ...

[2

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 17, 2015
Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

" ... Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen

Kuten hyvin tiedetään meidät suomalaiset vietiin ikäänkuin vääryydellä ja viekkaudella – kysymättä ja yllättäen euroon 6], kätkien sen EY-kansanäänestykseen. Euroliitosta ja viekkausvientiä siihen on tutkittu huolella ja lopputulema on vain ”oikeusistuimen” päätöstä vailla.

Kun tuota 'euro-oikeusistuinta' ei toistaiseksi ole – niin annetaan kansan sanoa sanasensa. Kysytään ollaanko 'muu maa eurossa' vai palautetaanko 'oma maa markka' 7] tai muu valuuttayhdistelmä! 8] Antaa kansan puhua – ”Kyllä kansa tietää”, a´la Veikko Vennamo.
...

Väyrysen itsenäistymislinja on nyt huomioitu monillakin tahoilla

Ensinnäkin Väyrynen on monille pienpuolueille ja kansanliikkeille oiva tuleva presidenttiehdokaskandidaatti. Eikä ole varmaan Keminmaan kirkossakaan kuulutettu, että Väyrynen olisi ikuinen keskustalainen, koska Keskustan aate on muuttunut nyt niin paljon. Tosin nykyinen, toistaiseksi pääministerin salkkua olallaan kantava Juha Sipilä 9] on uudistaja, yrittäjä ja ehkä liian vähän kansanmies – eikä hallitse kuin yrityselämän metkut [?] … .

Paavo voi yllättäen tehdä sen ensimmäisen liikkeen ja muuttaa omaa suuntaansa –

… itsenäisemmän Suomen puolesta tavoittelemaan rakasta aihettaan – eroa eurosta ja EU' sta. Nyt maaperä on otollinen ja kansa avaamassa silmiään, mitä esimerkiksi merkitsee kollektiivinen ja sosialisoitu velka individuaalipankeilta [Kreikka case 0] ], joiden liiketoimi on turvattu kansalaisvaroin. Paavo halunnee Suomelle takaisin itsenäisyyden päättää omista asioista – ETA-alueen jäsenenä. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... -

.

Tomi Vaalisto

Voitko perustella esittämääsi manipulaatiota konkreettisemmin? Perustuuko se faktaan vai mielipiteeseen.

Sen todentaminen vie kyllä "lapun luukulle" mielipidekyselyn tekijälle saman tien.

Ilkka Luoma

Parhaan todisteen manipulaatiosta osoittaa, ettei tutkimusmenetelmää kerrota, ei edes kysymykset ole tiedossa - ehkä ne jostain löytyy - jos näin, niin tänne olisi ne hyvä saada.

...Viime aikoina on julkistettu niin erilaisia tuloksia, että on jo täysin selvää, että kyseessä taitamattomuus, tarkoitushakuisuus (manipulaatio) ja erityisesti tilauksen tavoiteasetanta!

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

Ainakin tuossa YLEn uutisoimassa tutkimuksessa ovat nuo asiat hyvinkin esillä:
http://data.yle.fi/dokumentit/Uutiset/kierrokset20...

Dealjit löytyvät osiosta "Näin kysely tehtiin" - tuohan on minimivaatimus hyvään journalisimiin sitoutuneelta medialta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Ok linkki, josta käy ilmi ratkaiseva virhe, toisesta kierroksesta on vain (vahva) todennäköisyys että Sale on siellä - oikea kysymys olisi ollut - "Mikäli toinen kierros tulee, niin ketkä kaksi ehdokasta siellä olisivat mielestänne vastakkain?"

Muihin epäselvyyksiin palaan hiukan myöhemmin ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Saukon äänisaalis on kuitenkin suurinpiirtein samaa tai enemmän kuin muiden yhteensä. Ainoa jännityksen kohde on se, että saako Saukko puolet äänistä voittaen vaalit ensimmäisellä kierroksella. Siinä nimittäin tehdään historiaa.
Sen takia tuo kysymys on aika turha ja mielenkiintosia ovat Saukko vs muu ehdokas -kyselyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Sana, luulo ja ennuste ovat vapaita - annetaan kansan nyt päättää - asiat ovat melkolailla tuotu esille - Paavon teesit ovat hyvin nyt kansan tiedossa, kuin median puolueellisuus, jopa väyrysparjaaminen ja istuvan presidentin puolueellinen tukeminenkin* ... media saattaa pitää kansaa tyhmänä, mutta puhukoot nyt ja sen jälkeen pulinat pois, oli ratkaisu mikö tahansa.

...
*
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248742-... -

.

Ilkka Luoma

Lainaan tähän linkin täältä Puheenvuorosta toisaalta ---

~ http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249768-... -

Galluppisota!

Ilkka Luoma

Kansalaisen näkemys - eikä lainkaan hassumpi - liittyen galluppien luotettavuuteen - lainattu täältä US Puheenvuorosta ---

~ http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249765-ma... -

.

Ilkka Luoma

[5

[U] Kansalaisliikehdintä on alkanut
9.6.2012 | 20:28 | Ilkka Luoma |
ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108208-... -

Paavo Väyrynen taisteli upeasti koko maansa puolesta - Keskusta ei halunnut itselleen menestystä seuraaviin vaaleihin - mutta mitä nyt tapahtuu?

"On mielenkiintoista nähdä säilyykö Väyrysen lojaalius puolueeseen, ja tarvitseeko säilyä - hän voi aivan mainiosti, rehdisti ja suoraselkäisesti perustaa oman puoleen. Väyrysen puolueelle riittää kannatusta laajasti yli koko puoluekentän.

Mikäli Paavo perustaisi oman kansanliikemäisen aktivistien yhteenliittymän kansallisen edun nimissä - saattaisi se merkitä Keskustan kutistumista pienpuolueeksi.
Väyrysen valitsemattomuuden vuoksi moni eroaa nyt Keskustasta. Mutta, jäsenistön edustajisto on nyt tehnyt päätöksensä ja siltä osin peli on pelattu ja kuuluisin sanoin: Pulinat pois..."

Heti Rovaniemen puheenjohtaja vaalien ratketessa Paavon tipahtamiseen - on sähköpostiin virrannut satoja yhteydenottoja ja peräänkuulutettu kansalaisliikettä Paavo Väyrysen taakse.

50.000 aktiivia tarvitaan, mikä on hyvin paljon - ja jotta kannatus projisoituisi Väyrysen lukuihin - olisi kunkin 50.000’sta aktiivista triplattava itsensä. Koko kansanliike tarvitsee nuo 150.000 ihmistä, jolloin voidaan vakavasti perustaa kansalaisyhteisö ilman nykyisiä puoluemerkkejä.

Suomessa on vahvan johtajan odottajia paljon, hyvin paljon –
… presidentti Urho Kaleva Kekkosen henki on nyt aistittavissa ja on tilaus todellisille johtajille - puheiden aika on ohitse. Kansa kaipaa kansallista ja omaleimaista identiteettiä selvitäkseen edessä olevista ongelmista.

.
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/kaataako-paa... - Otsikko!

.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

NO:7

Nykyisen valtapolitiikan olevan äärioikeistolaista politiikkaa. Todellisuudessa äärioikeistoahan edustaa kaikki sellaiset poliittiset tahot, jotka ajavat markkinoiden vapautta ja valtaa yli kansallisvaltioiden. Tässä mielessä kaikki parlamentaariset eduskuntaryhmät ovat ”äärioikeistolaisia”.

Kaikki kannattivat aikoinaan mm. EU-jäsenyyttä, eli pääomien, tavaroiden, työvoiman ja ihmisten vapaata liikkuvuutta ja kansalle kuuluvan vallan siirtämistä ylikansallisille elimille ja suuryrityksille. Tätä kannattivat jopa vasemmistopuolueet ja ay-liike. Sen seuraukset ovat hyvin nähtävillä, se ei edes eritystä tarkkanäköisyyttä vaadi, ehkä pikemminkin uskallusta. Se on johtanut sisäisen (eriarvoisuuden lisääntymiseen, terrorismin rantautumiseen) ja ulkoisen turvallisuuden huononemiseen, koska olemme nykyisin Venäjän kanssa huonoissa väleissä olevan läntisen suurvallan osa, ts.olemme ajautuneet mukaan suurvaltojen eturistiriitoihin mukaan. Ja kuten lähihistoria osoittaa, se on vaarallinen tie tälle kansalle. Kaikki tuo on hajoittavaa politiikkaa, ei suinkaan Väyrynen.

Nykypolitiikassa pelataankin vanhojen mielikuvien varassa. Moni duunari äänestää demareita tai Vasemmistoliittoa kaikesta em. huolimatta. Ei
”Nykypolitiikassa pelataankin vanhojen mielikuvien varassa.”

Kepussakaan alkiolaisuutta esiinny kuin juhlapuheissa, käytäntö on ihan muuta. Usea koti, uskonto, isänmaa arvoja arvossa pitävä raapustaa kokoomuslaisen numeron äänestyslappuun, vaikka todellisuus on osoittanut, että Kokoomukselle kaikki on kauppatavaraa ja myytävänä, jos vaan hinnasta sovitaan. Kaikki nämä kun ovat ylikansallisen politiikan takuumiehenä. Sen ylikansallisen poliittisen sairauden oireista tekevät sitten härskiä populismia.

Ilkka Luoma

Suosittelin yllättävän sisällön vuoksi - hyvä kommentti avaamaan laajempaa poliittista keskustelua! ...

..
Väyrynen on 7 -kertainen itsenäisyysmies! :)

Ilkka Luoma

2] [2005] Kavennettu presidentin valta - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/eu-modernisa... -

...
SUNNUNTAINA, HELMIKUUTA 13, 2005
EU-modernisaatio antaa tekosyyn kaventaa presidenttimme valtaa

USA:ssa presidentillä on tunnetusti suuri valta. Amerikkalaiset eivät keskustelu valtaoikeuksien kaventamisesta. He ovat tyytäväisiä presidenttinsä päätösvaltaan. Suomessa presidentiltä halutaan viedä loputkin vaikuttamisen mahdollisuudet sekä identiteetin, josta laajat kansalaisrivit ovat yhteishenkeä ammentaneet; vähintäänkin yhteisten puheenaiheiden muodossa.

Viime vuosina on systemaattisesti kavennettu presidentin valtaa; operaatio alkoi välittömästi Koiviston astuttua virkaan. Alkoi voimallinen kierre, jossa Kekkosen vahvat kaudet koettiin ylireagoiden; oli ikäänkuin muotia kaventaa kaikkea sitä mikä muistutti välillä onnistuneita ja välillä epäonnistuneita "yksinpäätöksiä", mitä tapahtui pitkin 60- ja 70-lukua.

Nyt meneillään oleva lähinnä akateeminen "pilkkujen asennus oikeaan paikkaan" valtakeskustelu riisuu entisestään niitä vähiä ominaisuuksia, mitä epäilemättä kansalaisnäkökulmasta katsoen tarvittaisiin presidentille, jolla pitäisi olla käytettävissä tapoja, joilla voidaan "oikaista" ja oikeudenmukaistaa monia yli-innokaiden virkamiesten ja poliitikkojen aivotuotoksia. Kansalaiset tarvitsevat ns. isähahmoa, jolla on rehdin kansallinen tapa nähdä kadunmiehen arkirealismiin ja tarvittaessa puhaltaa monia turhia poliitikkojen omia pelejä poikki.

USA:ssa presidenttiin liittyy vahvoja empatioita kuin myös antipatioita; siksi värikäs ja sanankäänteinen vuoropuhelu käydään silloin tällöin edustuksellisuuden ja presidenttiyden välillä. Vapaus ja sen puolustaminen on intohimo, joka jakaa kansaa, mutta kiistatta tuo sen voiman tunteen mitä mikä tahansa kansa mielellään mielissään kokisi ja nautiskelisi.

On myös huomioitavaa, että USA:ssa väliportaan hallinto eli osavaltiopolitiikka antaa myös kuvernööreille alueellista valtaa. USA on epäilemättä maailman suurin talous- ja sotilasmahti. Siellä on aina haluttu ymmärtää vahva presidentti, itseasiassa poikkeuksellisen vahva. George W. Bush peräänkuuluuttaa vapautta, libertyä; hän haluaa olla vapauden esiairut ja käyttää myös kansalta saamaansa valtakirjaa reippaasti.

Suomea voidaan kohta verrata kuvernementiksi tai suurruhtinasalueeksi EU:n sisällä, siksi vahvasti Brysselin päätökset meille jo vaikuttaa kuten Pietarin vaikutus 1800-luvulla emo Suomeen. On hyvin lyhytnäköistä riisua nyt presidentiltä kaikki ne toimintaelementit, joihin kansalaiset olisivat valmiit. Historiassa on runsaasti esimerkkejä tapauksista, joissa vaikeat päätökset tehtiin yhden miehen harkinnasta, nuo päätökset eivät ole olleet niitä huonoimipia.

Maailmalla on nähtävissä, että vahvimmat maat ja toimijat ylläpitävät voimakasta valtion päämieskulttuuria. Suomessa on historian saatossa kuulunut aina selkeä ladunaukaisijan rooli karismaattisille presidenteille. Nyt ei tulisi pelkästään historiamme ensimmäisen naispresidenttimme ominaisuuden takia hätiköidysti riisua valtatekijöitä olemattomiin. Myöhemmin ne kuitenkin "kuvernööritilanteessa" rakennetaan uudestaan vahvan alueellisen hallinnon onnistumisen saavuttamiseksi EU-liitovaltion ohjauksessa. Kautta historian, poikkeuksia lukuunottamatta, vahvat johtajat ovat luoneet kehitystä, tunnetta ja vähintäänkin henkistä hyvinvointia.

...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sunnuntaina sitten saadaan se kansan arvio valmiiksi, sen jälkeen on selvillä mitä linjaa kansa haluaa noudattaa.

Sitten ilmeisesti alkaa selittelyn aika, ja Väyryseltä tulee varmaan uudet kirjat, totuuden aika 3 ja 4.

Ilkka Luoma

Väyrynen ei selittele, vaan kertoo asioiden tarkan todellisuuden ja tämä kiukuttaa monia, sillä totuus on usein katkeraa kalkkia, mutta kuten todettua ihminenkin on erehtyväinen ...

Tomi Vaalisto

Kannattaisi myös tutustua Väyrysen väitteiden kommentointiin, joissa analysoidaan esimerkiksi rahaliittoa ja yhteistyöpöytäkirjaa Väyrysen esittämien asoiden valossa.
Nuo faktapohjaiset kommetit taitavat kiukuttaa vielä enemmän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Väyrynen on vastineissaan torpannut useimmat, ellei jopa kaikkia - jos seuraa tarkasti mediaa ja erityisesti Väykän omia blogeja - huomaa tämän. Media ei mieluusti tunnusta omia mokiaan!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Edesmennyt pitkäaikainen kansanedustaja, lakitieteen lisensiaatti Veikko Vennamo (1913 – 1997) kirjoittaa muistelmateoksensa ”Kulissien takaa” sen viimeisessä kappaleessa ”Olen aina ollut sitä mieltä, että kun Suomen kansalta ei salata totuutta, vaan kerrotaan tosiasiat, niin kansamme enemmistö löytää oikean ratkaisun”.

Nämä Veikko Vennamon sanat sopivat käsitykseni mukaan hyvin myös tähän presidentinvaaliin. Siitä ovat osoituksena ylen viimeiset gallup-luvut. Niiden mukaan Sauli Niinistön kannatus on 63 % ja Paavo Väyrysen 6 %. ”Kyllä kansa tietää.”

Ilkka Luoma

Juuri näin. Nyt onkin kysyttävä kuinka paljon ja mitä kansalta on salattu tai yritetty piilotella.

...
tämä lienee hyvä esimerkki salaamisesta ---
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248259-... -

.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

”Olen aina ollut sitä mieltä, että kun Suomen kansalta ei salata totuutta, vaan kerrotaan tosiasiat, niin kansamme enemmistö löytää oikean ratkaisun”.

Miksei kansalle haluta kertoa että meitä viedään liittovaltioon ja nämä ovat ehkä viimeiset presidentinvaalit? Miksi tämä salailu?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitään ei ole salailtu. Suomen kieli on tunnetusti kieli, jossa joka sanalla on oma merkityksensä. Tarvitaan lukemisen ja ymmärtämisen taitoa. Vanha kansanviisaus sanoo ”ymmärrys älä jätä”.

Oheinen Valtioneuvoston tiedote kertoo kaiken.

https://www.eduskunta.fi/pdf/sekalaiset/VN-tiedote...

Tomi Vaalisto

"Miksei kansalle haluta kertoa että meitä viedään liittovaltioon ja nämä ovat ehkä viimeiset presidentinvaalit? "

Se johtuu tietysti siitä, ettei näin tapahdu eikä kukaan täysjärkinen edes näin kuvittele.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Noinhan meille kansalaisille vakuuteltiin myös kun epäiltiin EU-jäsenäänestyksen kyllä-äänien voiton tarkoittavan myös päätöstä yhteisvaluutasta. Itseään vastuullisina ja asioista perilläolevina pitävät pitivät epäilyksiä vainoharhaisina salaliittoteorioina ja vakuuttivat muista asioista päätettävän erikseen.

Aika on muuttanut heidän käsityksensä siitä(-kin) asiasta. Miksi meidän pitäisi nyt uskoa, että he käyttäytyisivät tässä asiassa jotenkin eettisemmin?

Onko Vaalistolla antaa jonkinlaiset pitävät takeet, ettei meitä taas viedä kuin sitä kuuluisaa litran mittaa pihalle lumilaudan viereen? Miten hän on sitoutunut takeisiinsa ja miten vastaa niiden pitävyydestä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Varsinkin kun istuva pr. Niinistö istui tuolloin aitiopaikalla. Lisäksi Nato - Isäntämaa pöytäkirja, jota ei kansanedustajille ENNEN allekirjoitusta käännetty, senkin piti tehdä yksityinen taho - yksityisellä rahalla.

..
MoU aihe on mainittu US Puheenvuorossa useita kertoja - linkein.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #37

Vaalisto nyt ei taida edes tietää mitä integraatio tarkoittaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

EY-kansanäänestyksessäkin salattiin euro ... tämä on yksi niistä Niinistölle kiusallisista nostoista - aiheesta erittäin tarkka analyysi ja kronologia eduskunnan valiokunta pöytäkirjojen diaarein.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Ei täysjärkinen kuvitellut euroakaan ujutettavan salaa! Samalla menetimme perustuslaissa säädetyn itsenäisen Suomen Pankin ...

Ilkka Luoma

[4

KESKIVIIKKONA, ELOKUUTA 17, 2016
Nyt syntyi Timo Soinilta raskas ulkopoliittinen virhe

(Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini (ps.) ilmoitti, ettei Suomi ole kiinnostunut käymään keskusteluja Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta – kahden keskisesti *)

[ … 'kansalainen Erkki' on lujasti sanonut yhtenä suuresta enemmistöstämme, ettemme liity Natoon eli läntiseen sotilasliittoon; se on varmin tae siitä, että kansakuntamme tahtoo katsoa niin itään kuin länteen, ollen tarvittaessa sovittelija vääjäämättä eteen tulevissa lännen ja idän välienselvittelyssä …

… 'kansalainen Liisa' ihmettelee suuresti mikä antaa Soinille valtuudet rikkoa kansakuntamme sotilaallisen liittoutumattomuuspolitiikan huolella varjellun statuksen – Liisa ihmettelee suuresti miksi Soini haluaa estää keskustelut Venäjän kanssa Itämeren turvallisuudesta. Soini puhuu yhdestä rintamasta, onko Soini näin valinnut osapuolen – väijyykö 'eljas erkkomainen' Talvisodan aatto? … ]

* ~ http://yle.fi/uutiset/soini_ja_wallstrom_venajan_e... -

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vaalinut herkällä kädellä, kumartelematta ja pyllistelemättä mihinkään suuntaan, liennytyslinjaansa – harjoittaen samalla kaukoviisasta kahdenvälistä politiikka myös itään – suurimpaan naapuriimme, ydinasesuurvalta Venäjään. Niinistö on oivaltanut kahdenvälisyyden sopivan erinomaisesti valtiomme rooliksi, itseasiassa EU-Brysselin tieten ja hyväksyen.

Presidenttimme myötä olemme sveitsittymisen tiellä

Taitavasti toimien Suomi voisi olla sveitsittyneenä aloitteentekijänä, erilaisille konflikteille – sovittelijana. Hiertymiä syntyy tasaisen varmasti erilaisten ryhmittyen ja leirien välille. Suomen ei pidä kuulua mihinkään muuhun leiriin kuin ETYK-henkiseen leiriin, jota nyt on mahdollisuus jatkaa MTYK-konfrenssiin saakka. *

Suomelle olisi syytä luoda tie tähän Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokoukseen, johon voisimme saada mukaan myös Kiinan ja Intian, jotka jo kahdestaan edustavat liki 40 prosenttia maapallon väestöstä.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/nyt-syntyi-t... - [160504] alta

.

Ilkka Luoma

... Olisimme tarvinneet kriisisietoisen presidentin, ja tähän tehtävään Niinistö oli väärä valinta. Mutta jos tapahtuu muutos, ja Nato ajattelutapana pölyttyy mielenlaadun arkistoon, voisi Niinistöstä kasvaa todellinen sovittelija kriisien välittäjänä!

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005552187.html -

"Niinistön asema presidenttinä muotoutuu kriisien kautta – ja uhka­kuvien joukkoon on palannut suur­valtasota ... " -HS

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset