Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Onko Sauli Niinistöllä aktiivinen moraali?

  • Juha Sipilän hallitus ampui työttömän jalkaan - kaikille ei vain löydy töitä! Entä aktiivinen moraali?
    Juha Sipilän hallitus ampui työttömän jalkaan - kaikille ei vain löydy töitä! Entä aktiivinen moraali?
  • Harri Hursti itki - rahat loppuvat, jonot kasvavat, ja nyt viedään työttömältä lapsiperheeltä 6 ltr maitoa pois - kuukausittain!
    Harri Hursti itki - rahat loppuvat, jonot kasvavat, ja nyt viedään työttömältä lapsiperheeltä 6 ltr maitoa pois - kuukausittain!

Viimeisessä Presidentinvaalit 2018 tv-vaalitentissä Yle' ssä Sauli Niinistö kiersi moraalia ja laittoi valtaoikeuksien syyksi [1, ettei reagoinut mahdollisuuteen olla allekirjoittamatta lakia *, joka on tunnustettu heti kättelyssä vaillinaiseksi ja valtavaa kritiikkiä aiheuttaneeksi – kysymyksessä aktiivilaki, jossa työtön laitetaan seinää vasten ---

 

... Niinistö kiersi vähintäänkin moraalisen velvoitteen

[1 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/niinisto-ripitti-muita-ehdokkaita-valtaoikeuksien-liioittelusta-ei-viitsita-antaa-kansalle-vaaraa-kuvaa-kaikkivaltaisuudesta/6745026 -

 

Demareiden ehdokas Tuula Haatainen oli oikeassa. Niinistö olisi voinut jättää allekirjoittamatta lain, jolloin se olisi noussut uudelleen Keskustan ja Juha Sipilän johtamassa hallituksessa esille.

Toki presidentin valtaoikeudet eivät ylety sisäpolitiikkaan, mutta nyt olisi ollut moraalinvartijan puheenvuoro paikallaan – ja sitä presidentti kiistatta on, tai pitäisi olla.

 

Niinistö paljasti, ettei hän ainakaan ole työväen presidentti. Tässä kohtaa Niinistö menettää paljon demareiden ääniä tulevana sunnuntaina – varsinaisena vaalipäivänä, jolloin kansa arvioi tätä Niinistön selittelyulostuloa.

Nyt toveripiiri järjestää vuosisadan ensimmäisen ”massakansankokouksen” so. mielenilmauksen yhden päivän ”lakolla”, jossa tuomitaan jyrkästi tehty aktiivilaki, jolla oli hyvä tarkoitus, mutta väärin sisällöin ja menettelyin.

On itsestään selvää, että jokainen tietää työn olevan elämän suola – mutta kun töitä ei kaikille ole – tämä fakta on vihdoin tajuttava. Nyt tuosta aktiivilaista maksetaan hinta, joka tarkoittaa yli kuuden maitolitran menetystä kuukausittain – köyhiltä lapsiperheiltä.

 

Paavo Väyrynen ehdotti: Lahjoitan 50.000 euroa Hurstin leipäjonon ylläpitoon!**

Samassa Yle' n tv-vaalitentissä ehdokas ja europarlamentaarikko Paavo väyrynen kohahdutti muun muassa Twitterin soikeaksi – hän lupasi presidentinpalkkiostaan 50.000 euroa Harri Hurstin laupeuden työlle (jos tulee valituksi) – ruokajonoihin, jotka kasvavat vuosi vuodelta. Hursti oli itkenyt [2, kun jonot kasvavat ja häneltä loppuu (loppui) raha – tähän jakelutoimintaan.

...

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vahavaraisten-auttaja-on-nyt-itse-rahapulassa-heikki-hursti-puhkesi-kyyneliin-suorassa-lahetyksessa-olemme-tehneet-tata-50-vuotta/6744038#gs.sNnolPw -

 

Paavo Väyrynen tuli kuulleeksi Hurstin epätoivon ja teki oman ehdotuksensa – suoraan kansalle. Media rääkäisi, ja piti tekoa häpeällisenä äänten kalastelu-osteluna. Tässä kohtaa media ja julkisuushenkilöt olisivat voineet ajatella kahteen kertaan – ei ajatellut, esimerkki tässä ---

~ https://yle.fi/uutiset/3-10041980 -

...

Toistaiseksi istuva presidentti Sauli Niinistö tuli aiemmin myös maalanneeksi – sinällään oikein, mutta moraalisesti arveluttavasti, ilmaisten elitisminsä, etteivät tuloerot ole ongelma [3, ja ne ovat Suomessa maltilliset … tässä kohden köyhä tuolla Hurstin jonossa ei enää edes kiinnitä huomiota tuloeroihin, kun pitisi pysyä leivän syrjässä kiinni.

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249483-suomen-kansa-vaatii-oikeudenmukaisuutta-palkkoihin -

 

Hätä kasvaa, vaikka kaikki leipäjonoissa eivät ehkä aivan viimeiseen hätään ruokaa hae – suurin osa kuitenkin.

 

Missä mennään Suomi ja suomalaiset, jos presidenttimme on elitisti, ja huomiota houkuu vain kerran vuodessa, kun valtaapitävä juhlii Linnassa Itsenäisyyspäivää – kansan kustantamana.

Mitä teemme – kun moraali ahdistaa, ja näköpiiri on kullattu ja kyky havaita syrjäytymistä [4, ajelehtimista – erityisesti nuorten osalta - on kosmeettisessa luokassa, kunhan edes jotain.

Nyt pitäisi tehdä täysillä käännös, jossa liialliset tuloerot sekä työttömän tahaton kuristaminen poistetaan … ja nuoriso, moni osin pitäisi saada yhteiskuntajunaan mukaan.

 

Kansalainen – Sinä teet arvovalintoja sunnuntaina!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blospot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 160532

 

DOC hurstin jonossa_26012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26012018

 

447_4102

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Ilkka Luoma

Hätä kasvaa ---

...
LAUANTAINA, TOUKOKUUTA 07, 2005
Aurinko voisi paistaa myös varjoisalle puolelle

" ... Mukana on myös vähemmistönä hiljainen ja selvästi ahdistuneempi ihmisryhmä, joka ei enää jaksa pitää niin vahvasti puoliaan kuin esim. vieraita kieliä puhuva ryhmä, tosin myös tyytyväiset suomalaiset ovat joskus hiljaisenpuoleisia. Näyttää siltä, että ruokajonossakin tapahtuu eriytymistä selviytyjiin ja hiljaisiin oloonsa tyytyviin.

Ihmiset ovat osa luontoa katsomatta koulutukseen, sosiaaliluokkaan, ikään tai palkkaryhmään. Jokaisella ihmisella on oma tarinansa, joka on juuri se tärkein tarina kullekin. Loukkuun putoajat eivät jaksaneet taistella, käyttää kyynärpäitään tai alistuivat useasti vahvemman epäoikeudenmukaiseen tahtoon. Jotkut meistä valitsivat polun, joka vei syrjään valtavirrasta myös sairauden tai myös itse aiheutetun syyn vuoksi. Syntyi vähemmistö, jolle ei ole tehtäviä. Yhteiskunnan suurin velvollisuus on aina vahtia työtilanteiden syntymistä kaikille haluaville. Haluttomallekin kannattaa ainakin yrittää järjestää, koska sekin jo itsessään työllistää. Ihmisillä on ikimuistoinen oikeus työhön kuten lappalaisilla maahansa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/aurinko-vois... -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Lakien säätäminen on kuitenkin eduskunnan tehtävä - ja vielä niistä tärkein - eikä presidentin. Presidentti vain vahvistaa lain eduskuntakäsittelyn jälkeen. Presidentti voi jättää lain myös vahvistamatta, jolloin se palaa eduskuntaan. Uudessa käsittelyssä eduskunta voi hyväksyä lain presidentin kannasta huolimatta.

Haatainen on kyllä ehdokkaista kaikista heikoin.

Ilkka Luoma

Niinistö ei edustanut tavassaan toimia minkäänlaista arvojohtajuutta, johon olisi nyt ollut mahdollisuus - tottakai kaikki tietävät, että allekirjoittamaton laki palautuessaan takaisin voi tulla hyväksytyksi, joka tapauksessa - mutta nyt tuo ei ollut kuin heikko selittely-yritys - olisi ollut paikka osoittaa edellinen vaalislougan vuodelta 2012 todeksi - olla työväen presidentti - ei ollut, Sale esitti tahattomasti elitistisen luonteensa - tämä vie paljon demariääniä sunnuntaina -

...
Nyt ei ollut kyse sisäpolitiikasta, mutta Saulille ei jäänyt muuta selittelyä kuin tuo moraaliton huulenheitto - näinköhän se maksoi ... no, jäädään odottamaan, kansa päättää ja sen jälkeen pulinat pois - oli ratkaisu mikä tahansa.

...miksi muuten Sale sai Yle tv-tentissä moniin nähden kaksinkertaisen puheajan? Kuka kertoo?

...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Äh - pelkkä Haataisen onneton yritys pisteiden kalasteluun.

Jos Haatainen olisi ollut vilpitön niin hän olisi nostanut asiasta metelin jo kuukausia sitten kun Niinistö lain allekirjoitti. Hän ei sitä tuolloin tietenkään tehnyt kun oli itse lakia hyväksymässä.

Summa summarun: säälittävä selkäänpuukotusyritys, joka napsahti omaan nilkkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Hurstin jonossa ei enää kalastella pisteitä - vaan ruokaa!

Sale paljasti kansan jo osaksi tunteman ominaisuuden hänessä - elitismin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #18

Herrakerhojen eliitti elää pelaa omilla säännöillään niin meillä, EU/EMU:ssa kuin Lontoon hyväntekeväisyyskerho President's Clubillakin Lontoossa... Kähmitään, suhmuroidaan, huijataan ja kopeloidaan milloin veroparatiiseissa €uromiljardeja milloin muuta pitkää, nättiä ja hoikkaa ja seksikästä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Niin, oli harmillista kun eilen Väyrynen keskeytettiin Yle tv-tentissä kiusallisessa paikassa Niinistölle - jopa toimittajen toimesta - kun olisi ollut kyse Nato-Isäntämaa pöytäkirjan ruotsalaisversion muokkauksesta ja miksi vastaavaa ei tehty meillä!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #9

Haatainen tuskin äänesti lain hyväksymisen puolesta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Tuula Haatainen nosti aivan oikean ja ytimessä olevan asian arvokysymyksenä - Niinistö oli vaikeukissa selittelyineen - toki tiedetään presidentin valtaoikeudet, mutta olisi ollut paikka olla arvojohtaja, jota Niinistö on sanonut haluavansa välttää - elitisti?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Mitä lähemmäs äänestyspäivä tulee, sitä kauemmas jutut etääntyvät presidentin tehtävistä ja sitä pinnallisemman populistisiksi ne jutut käyvät. Tämän aktiivimallin kytkeminen pressan vaaleihin alkaa jo olla ääriesimerkki, mutta en ihmettelisi, jos tämäkin saavutus kyettäisiin ylittämään.

Ilkka Luoma

Presidentin valtaoikeisiin kuuluu allekirjoittaa lait - tosin ei enää toista kertaa - samaa.

...
Sen sijaan ulkopolitiikka - ja esimerkiksi Nato - isäntämaa pöytäkirja on presidentin ydinaluetta ja tähän olisi paneuduttu, mutta juontajat tukkivat Väyrysen suun ---

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/mita-meilta... -

Ilkka Luoma

... Lahjoituspäätöshän oli ehdollinen. Lukija huomaa raskaan pilkkaamisen rivien välistä, kuvastaa samalla mainittujen voimakkaan asenneilmaston Väyrystä kohtaan. Tausta lahjoituspäätökselle on kirkas ja oikeasti hyväntahtoinen!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10041980 -

" ... Väyrynen lupasi 50 000 euroa presidentinpalkkiostaan Hurstin leipäjonoihin. Huikea veto. Väyrynen saa 50 000 ääntä lisää eikä Hursti senttiäkään, koska Väyryä ei valita. _ Nyt on kyllä kaikki nähty. Ehdokas Väyrynen alkoi ostaa ääniä. Eikö hyväpalkkainen Europarlamentaarikko voi lahjoittaa rahaa jo nytkin halutessaan niin kuin kaikki muutkin leipäjonoihin tai #naistenpankille jos maailman väestönkasvu huolettaa ... "

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Niinistön ehdotuksesta presidentin palkkiota laskettiin, kun hän astui virkaan. 34 000 € vuodessa.

Ilkka Luoma

" ... Niinistö leikkasi omaa palkkiotaan 126 000 euroon vuoden 2013 alussa. ... " -IS

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005321433.html -

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_tasavallan_pr... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuudessa vuodessa Niinistö on säästänyt veronmaksajien rahoja 216000€. Se on yli neljäkertaa sen mitä Väyrynen lupasi Hurstille. Niinistön palkanalennus ei sisältänyt mitään ehtoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Ei tarvinnut ehtoja, koska oli jo presidentti - nyt tietysti Väyrynen esitti ehdon, koska ei ole vielä presidentti!

Luitko linkin nro 2?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #13
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Lue se, niin et varmaankaan enää kysele, ... tai oikeastaan kuuntele se!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #19

Siis tämä, presidentin palkkiot ja etuudet?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #40

Hurstin mukaan Väyrynen ratsastaa heidän tekemällään työllä. Onko Väyrynen toiminut Helsingin kaupunginvaltuustossa Hurstin ja muiden vähäosaisten auttajien hyväksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Löytyykö tuo Hurstin lausunto jostain - minä kuulin aivan erilaisen viestin!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #80

Vaikkapa MTV uutisten sivustolta.Mistä olet saanut toisenlaista viestiä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86
Ilkka Luoma

Todellista moraalia! ---

" ... [5 ME-säätiö! ” … Tähän voisi nyt vilpittömästi ja yhteenkuuluvaisesti todeta - Hyvä ME! ME-säätiö tullee jakamaan 200 miljoonaa euroa syrjäytyneille nuorille. Lahjoitus voidaan, niin toteutuessaan tulkita vastavuoroisuudeksi nuorille, jotka laajana kautta maailman joukkona ovat mahdollistaneet Supercellin ilmiömäisen nousun! ~http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110122549461_uu.shtml - Supercell on myös erinomainen veronmaksaja! … ” ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huuta... -

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110122549461_u... -

.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sauli Niinistö edustaa jatkuvuutta. Väyrynen ja Huhtasaari ovat molemmat ”rummuttaneet” eroa EU:sta ja eurosta. Nykytilanteessa se johtaisi kansakunnan suuriin vaikeuksiin. Esimerkki puhukoon puolestaan. EDP-velka oli viime maaliskuun loppuun mennessä 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Valtatien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen poikittain asetettuna setelipinot ulottuisivat Helsingistä Heinolaan (137 km)! Nämä markoiksi muutettuina (1 euro = 5,94 mk) olisivat pituudeltaan 813,78 kilometriä. Vertauksena matka Helsingistä Rovaniemelle on maanteitse 811 kilometriä. Näitä velkoja ei maksettaisi markoilla. EU:sta ei myöskään erottaisi markoilla.

Monet varsinkin nuorten lapsiperheiden kotitaloudet ovat niin pahasti velkaantuneet, että se ei siedä minkäänlaisia häiriötekijöitä. Korkojen nousun myötä, johon markkaan siirtyminen vääjäämättä johtaisi, se tietäisi pakkohuutokauppojen aaltoa tässä maassa. Meillä oli 1860- luvulla suuret nälkävuodet ja edessä olisi suuret ”velkavankeusvuodet.” Itse olen velaton.

Jocke Rantanen

Jukka osaat kyllä laskea montako seteliä pinoon menee noin suunnlleen.

Mutta et taida ymmärtää talouspolitiikasta mitään

Jos markka vaihdetaan takaisin niin sillä voidaan maksaa velat aivan kuten euroillakin. Ei siinä ole mitään eroa.

n. 0,16 euroa vastaisi siis yhtä markkaa ja duunarin tuntipalkka olisi siis n. 90 markkaa.

Mitä "lapsiperheiden" velkaantumiseen tulee niin se on pikkuasia.

Valtiolla on n. 110 mrd. velkaa ja korkomenot ovat n. 2 mrd.

Jos maksamme, siis valtio, tuon velan kymmenessä vuodessa niin se tarkoittaa että vuositasolla ensimmäinen vuosi olisi n. 13 mrd. sitten korot vähitellen alenisivat ellei tule korkotason nousuja.

Valtion budjetti on 55mrd. ja tämän vuoden alijäämä on n. 5 mrd.

Että tuo velan lyhennys onnistuisi pitäisi valtion joko tulojen kasvaa vuositasolla 18 mrd. tai sitten menojen alentua vastaava summa. Tämä on paljon vakavampi ongelma kuin se kuinka korkea setelipino olisi. Etenkin kun kyse ei ole seteleistä.

Kuinka niin markkaan siirtyminen johtaisi vääjäämättä korkojen nousuun? Ruotsin korot ovat samalla tasolla kuin mmeidän. Ja siellä on käytössä kruunu.

Mistä otetaan nuo valtion tulojen korotukset tai menojen alennukset? Eihän tuo velka ole kuin € 25 000;- per jokainen Suomessa asuva vauvasta vaariin. Siis nelihenkiselle perheelle € 100 000;-

Tämä valtion velka tarkoittaa sitä että Suomi on ikuisessa velkavankeudessa kuten useimmat Euroopan maat.

Kaiken tämän velan lisäksi tulee sitten vielä kuntien ottamat velat ja nyt ollaan Soten kautta luomassa kolmatta velkaa ottavaa hallintoa.

Että et sinäkään ole "velaton".

Mitä 1860-lukuun tulee, silloin olivat sääolosuhteet sellaiset että oli useampia katovuosia peräkkäin eikä rikas Äiti-Venäjä suostunut myymään Suuriruhtinaskuntaansa viljaa jota siellä kyllä oli aivan riittävästi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Markan arvoa suhteessa muihin valuuttoihin eivät määräisi suomalaiset. Se määrättäisiin tämä maan rajojen ulkopuolella. Markka joutuisi ”kellumaan”.
Mitä tähän talouspolitiikan ymmärtämiseen tulee, niin pidin taloudellisesta integraatiosta esitelmän jo vuonna 1975 eräässä oppilaitoksessa. Harva silloin edes tiesi, mitä tarkoittaa sana ”integraatio”.
Mitä tulee korkojen nousuun, niin siitä löytyy riittävästi näyttöä 1990-luvulta, jolloin asuntolainan korko saattoi heilua ”vekkulikoron” eli silloisen vekselikoron tasolla. Se oli jopa 16 prosenttia.

Monella tässä maassa ovat velat muuttuneet saataviksi. Omissa mielikuvissa näin voi olla, mutta ei pankissa. Siellä esimerkiksi velallisen asunto-osakekirjat ovat panttina pankissa niin kauan kunnes viimeinenkin velkaerä on maksettu.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #28

Niin kellu kruunukin. Valuutan arvo riippuu ko. maan taloudesta. Kun kirjoitat että "kelluu" niin ymmärrä sana kokonaisuudessaan, se voi kellua ylös ja alas. Ruotsin kruunu kelluu ja Ruotsilla menee hyvin.

!990-luku oli aivan asia erikseen. Silloin oli Neuvostoliitto romahtanut, idänkauppa pysähtynyt josta seurasi valatava työttömyys. Meille tuli samaan aikaan tai siitä johtuen "Pankkikriisi" kun -80 - luvun lopun holtiton meno piti saada katkaistua.

Korkojen nousu johtui näistä syistä.

Huomaa että sama voi tapahtua uudelleen. Kreikassa se oli ja on arkipäivää edelleen. Vaikka on mukana Eurossa.

En ymmärrä mitä tarkoitat tuolla "velat saataviksi"?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #29

Mitä Ruotsiin tulee, niin se on aina osannut järjestää asiansa. Viime sodan aikana maa myi kuulalaakereita ja rautamalmia Aatulle. Vastineeksi siihen lienee tuskin tullut Saksan markkoja. Vanha kansanviisaus sanoo ”Kulta se on mikä kiiltää.”

Suomen ollessa Ruotsin Itämeren provinssina täältä haettiin rahat ja miehet sotiin noin 300 vuoden ajan.

Ruotsi halusi säilyttää itsenäisyytensä ja jäi viisaasti rahaliiton ulkopuolelle.

Mikäli haluaa tutustua 90-luvun pankkikriisin historiaan, niin kannattaa lukea Antti-Pekka Pietilän kirjoittama erinomainen kirja ”Pankkikirja.”
”Pankkien ulkomainen bruttovelka oli vuonna 1993 lähes 150 miljardia markkaa, josta SYP oli ottanut 53 miljardia, KOP 42 miljardia, Postipankki 26 miljardia, SKOP 20 miljardia ja OKO 8 miljardia. Suomen pankin valuuttavarantoon verrattuna velkamäärä oli kymmenkertainen.” (Lähde: Antti-Pekka Pietilä: ”Pankkikirja” sivu 38).

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #50
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Valuuttojen välinen vaihtosuhde ratkaisee tuon asian - ehkä me opimme jotain 1980-90 -luvuilta?

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #56

Euroonhan liityttiin vahvan markan aikana liian korkealla markan kurssilla. Oikea olisi ollu n. 6:1 sijasta 7-8:1.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Ruotsalaiset ovat osanneet pysyä sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Ruotsalaiset saavat olla meidän selan takana piilossa - aikanaan jo yli 200 vuotta sitten luovuttivat meidät puskurikseen idän karhua vasten :)

Ilkka Luoma

Se on paljolti luottamuskysymys - arviokysymys, luottoluokittajakysymys ... USA' n liittovaltio nostaa koko ajan velkakattoa - ja FED kuten EKP painavat rahaa - surutta ja katteetta.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #41

Näinhän se tekee. Tulossa on, ennemmin tai myöhemmin raju maailmanlaajuinen inflaatio jolla rahan ja velkojen arvot voidaan lähes nollata.
Näinhän tehtiin ennen kuin Suomi liittyi Euroon, korkealla ionflaatiolla, ja kun se ei riittänyt, devalvoinnilla alenneettiin k´markan arvoa. Tämä onnistui tietenkin rajojen sisäpuolell ja koska valtion lainatkin olivat paljolti kotimaisia ja lisäksi määrältään aivan jotain muuta kuin nykyiset. Vain murto-osan nykyisistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Nyt meillä ei ole oman rahan säätömahdollisuutta. Saksa hötyi suuresti eurosta - pidemmällä jänteellä katsotteuna me emme - on hyvä katsoa mitä nobelistit ovat todenneet eurosta meille!

Ilkka Luoma

Kaikki riippuu vaihtosuhteesta - meillä on monia vaihtoehtoja, radikaalein olisi sitominen kiinan juaniin ---

Juanin eurokurssi (keskiarvo) - vuosittain vuodesta 2007:

10.4, 10.2, 9.5, 9.0, 9.0, 8.1, 8.2, 8.2, 7.0, 7.4 ja viimeisin arvo 7.6 1-12/17

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-ti... -

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta tehdäänkö Suomessa rahalla sittenkin presidenttiä?

Ilkka Luoma

Salen vaalibudjetti lienee 15-20 kertainen Paavoon nähden.

Jocke Rantanen

Kyllä se vain näin on.
Ja kun katsoo ketkä tukevat Niinistöä niin on aivan selvää että presidentillä on paljon muuta valtaa kuin "turvallisuus- ja ulkopolitiikassa". Ei yritysmaalima muutoin rahojaan antaisi.
Tähän täytuyuy lisätä kaikki se vaalityö mitä tehdään sekä veronmaksajien rahoilla Ylen kautta että koko media joka peittelemättä tekee Niinistön vaalityötä.

Ei näin olisi jos olisi olemassa ilmaisia lounaita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Niinistö on osa sellaista klikkiä, joka varustaa meitä vastakkainasetteluun idän kanssa - kts. täällä toisaalla Matti Vanhasen kirjoitus vastakkainasettelsuta!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Väyrysen ehdotus oli positiivisena erinomainen, mutta sitten alkoi taas mennä pieleen: Väyrynen kertoi huomanneesa syrjäytymisen kiertäessään pääkaupukiseudun lähiöitä - tuon asian lähiöiden ihmisistä Soini kertoi jo 20 vuotta sitten! Sinäänsä asiaa, mutta tiedettyä faktaa.

Lopussa Paavolla hirtti jo moneen kertaan alas ammuttu isäntämaahokema päälle. No siihenkin osui - taas - ja se upposi.

Ilkka Luoma

Katso linkkinuomero 2.

Ei suinkaan - Nato - Isäntämaa pöytäkirja on niin kiusallinen, että ---

.
toimittajien piti tulla Salen avuksi, jotta Väyrynen saatiin hiljenemään ... nimittäin Väykkä olisi kertonut pöytäkirjan ne oleelliset ja vakavat asiat, jotka liittyivät verrantoon Ruotsin pöytäkirjaan; kuka/ ketkä kutsuvat ja ydinaseet, jotka ruotsalaiset lisäsivät kieltona omaansa - vuoden parlamenttikäsittelyn jälkeen! Suomi ei! ... Tässä on se paha, hyvin paha rasti!

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Väyrynen ja hänen kannattajansa eivät taida tietää, että jo 2014 oikeuskanslerille tehtiin useampia valituksia yhteisymmärryspöytäkirjasta, mihin Saukkokin viittasi.
Siksi isäntämaasopimushokema vetää peruskansalaiseltakin suunpielen pieneen hymyyn.

Wikissä on ammattilaiset ovat selvittäneet asian tarkasti luvussa 2. Valitukset oikeuskanslerille:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Naton_is%C...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Tuo pöytäkirja kannattaa lukea huolella - ja ajatella mitä oikeuksia se antaa Natolle. Lisäksi herää kysymys miksi Suomessa sitä ei ratifioitu, kun taas Ruotsissa sitä analysoitiin noin vuosi - lisäten siihen kaksi merkittävää tekijää - ydinasekielto ja kutsumenettely - meillä ei --- miksi muuten eduskunnalle ENNEN allekirjoitusta sitä ei käännetty suuomeksi tai edes ruotsiksi? Kuka kertoo?

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/mita-meilta... -

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #43

Kannattaa lukea wikin ammattitaitoinen esitys, jossa todetaan:

Asema valtiosopimuksena

Memorandum of understanding (lyh. MoU) - yhteisymmärryspöytäkirja on valtioiden välinen tai valtioiden ja kansainvälisen järjestön välinen järjestely, "yhteisymmärrys", jolla ei yleensä haluta saada aikaan oikeudellisesti sitovia velvoitteita ja jota usein käytetään teknisluonteisten järjestelyjen tai toimintatapojen määrittämiseksi. Memorandum of understanding -termiä voidaan joskus käyttää myös merkityksessä ’tulkintaohje/selitys’ ja toisinaan myös valtiosopimuksen nimenä.[9]

Pöytäkirja ei ole kansainvälinen sopimus, vaan se on luonteeltaan poliittinen asiakirja. Pöytäkirja ei velvoita kumpaakaan osapuolta antamaan tai vastaanottamaan apua ja joukkoja.Suomi päättää siten kaikissa oloissa itse, ryhtyykö se toimintaan, jossa isäntämaatuesta tarvitsee sopia. Suomi ei sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen vieraita joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua [10]

Valitukset oikeuskanslerille

Oikeuskanslerille saapui useita kanteluita, joissa muun ohella epäiltiin, ettei Suomen ja Naton välillä tehdyn ns. isäntämaasopimuksen eli isäntämaatuesta tehdyn yhteisymmärryspöytäkirjan valmistelussa ollut noudatettu oikeaa menettelyä erityisesti sen vuoksi, että pöytäkirjaa ei ollut saatettu eduskunnan hyväksyttäväksi perustuslain 94 §:n 1 momentin mukaisesti. Osassa kanteluita epäiltiin myös, että sopimuksesta päättäneet tahot ja sen allekirjoittajiksi aikoneet olisivat syyllistyneet rikoslain 12 luvun 1 §:ssä tarkoitettuun Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamiseen tai rikoslain 12 luvun 10 §:ssä tarkoitettuun Suomen puolueettomuutta koskevien määräysten rikkomiseen. Näissä kanteluissa viitattiin erityisesti ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan jäseniin.

Asiassa oli ensisijaisesti arvioitava, onko kanteluissa tarkoitetun yhteisymmärryspöytäkirjan kansallinen käsittely tapahtunut asianmukaisesti. Mikäli näin ei ole, tulee arvioitavaksi oikeuskanslerin valvontavaltaan kuuluvien, mukaan lukien valtioneuvoston jäsenet, oikeudellisen vastuun luonne.

Puolustusministeriöstä hankittujen tietojen ja saadun asiakirjaselvityksen perusteella yhteisymmärryspöytäkirjan valmistelusta oli informoitu eduskuntaa ensimmäisen kerran vuonna 2010 sekä keväällä ja kesällä 2014 ratkaisusta tarkemmin ilmenevin tavoin. Tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokous oli 22.8.2014 linjannut, että yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitetaan. Puolustusministeri oli 26.8.2014 tehnyt allekirjoittamista koskevan päätöksen. Pöytäkirja allekirjoitettiin 4.9.2014. Eduskunnalle toimitetun, ratkaisussa tarkemmin yksilöidyn aineiston mukaan yhteisymmärryspöytäkirja ei ole valtiosopimus, eikä se sisällä Suomelle uusia velvoitteita suhteessa Suomen jo aiemmin Naton kanssa tehtävään yhteistyöhön liittyviin valtiosopimuksiin. Oikeuskanslerilla ei käytettävissä olevan aineiston perusteella ollut aihetta arvioida asiaa toisin, eikä näin ollen aihetta epäillä kenenkään oikeuskanslerin valvontavaltaan kuuluvan menetelleen lain tai virkavelvollisuuksiensa vastaisesti, kun yhteisymmärryspöytäkirjaa ei ollut saatettu eduskunnan hyväksyttäväksi perustuslain 94 §:n 1 momentin mukaisesti. Käytettävissä olevan aineiston perusteella yhteisymmärryspöytäkirjan kansallisessa käsittelyssä ei näy poiketun niistä ratkaisussa tarkemmin kuvatuista menettelyistä, joita yhteisymmärryspöytäkirjojen kansallisessa käsittelyssä muutoinkin noudatetaan. Kantelut eivät antaneet aihetta oikeuskanslerin toimenpiteisiin. [11]

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

US Puheenvuoroon näyttää tulleen Mauri Nygårdin erinomainen kirjoitus tästä kuuluisasta Nato - Isäntämaa pöytäkirjasa, se kertoo paljon - kurkkaatko sieltä? On nyt juttukarusellissa ...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Hänen kanssaan kävimme keskustelua aiemmin ja hänellä on oma hyvinkin henkilökohtainen näkemys sopimuksen sitovuudesta. Hän kertokoot siitä itse.

Käännöstä hän myös painoti kovasti, mikä on käsittämätöntä, koska vain alkuperäinen englanninkielinen pöytäkirja on validi kokonaisuudessaan. Käännöksellä ei siis ole mitään käyttöä. Alkuperäisistä englanninkielisitähän ei ole riekkunut kukaan mutta eri käännösversioiden pieniä osioita taas senkin edestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Täällä on kaikki kolme versiota - jokainen voi lukea ja katsoa löytyykö virheitä - harva on reklamoinut ---

TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

...
Maurin artikkeli löytyy myös nyt US Puheenvuoron karusellista ...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #70

Lue alkuperäistä englanninkielistä - se on ainoa virallinen.

Tuo IPUn käännöksessä on joka kappaleessa virheitä. Esimerkiksi "HAVING REGARD" ei tarkoita "otten huomioon" ja "HAVING REGARD to the concept of deploying NATO forces and coalition forces under NATO command and control to or through the territory of the Republic of Finland during periods of peace, crisis, emergency, and conflict in support of NATO military activities" tarkoittaa ihan jotain muuta kun IPUn käännökseen kirjoitettu
"Ottaen huomioon periaatteen (käsitteen, concept) NATO-joukkojen ja yhteistyökumppanien joukkojen komentamisesta ja kontrolloinnista NATO-komennon alla Suomen tasavallan maaperällä tai sen läpi rauhan, kriisin, hätätilan tai konfliktin aikana NATOn sotilaallisen toiminnan tukena".

Enpä viitsi tuhlata aikaa moiseen enenpää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Pääsivustolla on kaksi erinomaista fi-käännöstä, yhteneviä - kielenkääntäjät eivät löytäneet moitittavaa ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Lainaan toisaalta:

Ylöslämmitin MOU:ta koskevan blogini ajalta, jolloin se oli tehty.

Ehkä kannattaa lukea blogiin limitetty Eduskunnan pöytäkirja kyselytunnilta, jolloin MOU:sta kysyttiin.

Siitä kävi silloin reaaliaikaisena harvinaisen yksiselitteisesti ilmi, miten ulkona koko Eduskunta oli - niin rivimiehet kuin nekin edustajat, jotka istuivat ulkoasiainvaliokunnassa ja puolustusvaliokunnassa.

Ulkona kuin lumiukot!

Kannattaa lukea se pöytäkirja!

Tässä silloinen blogini, ryyditettynä mm. Ruotsissa parisen vuotta sitten tehtyä kirjallista välikysymystä koskeva debatti, jossa oli kyse: saako Ruotsiin tuoda ydinaseita?
Linkki:
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24985...

Suora linkki Eduskunnan ptk:
Suomen ja Naton isäntämaasopimus
TORSTAINA 24. HUHTIKUUTA 2014 kello 16.00:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/sivut/trip.aspx?...

...

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Niinistö ja jopa Torvalds osoittivat heikkoutta sorkkimalla presidentille kuulumatonta aktiivimallia, jossa ei ole vikaa, koska pulaa on kaikenlaisesta työväestä mm. putkimiehet, nuohoojat, autonkorjaajat, rakentajat, mesut, maataloustyöntekijät ja lomittajat ja vaikka minkälaiset yksityiset palvelut. Ei veronmaksajia voida laskuttaa siitä, että joku ei halua tehdä jotain tiettyä työtä tai jossain tietyssä paikassa tai että lapset eivät halua käydä tuota koulua mutta tätä koulua tai ettei halua osallistua johonkin kurssille jne. Ukrainalaiset tohtoritkin keräävät suomen mansikat ja ugandalaiset maisterit siivoavat laivojen vessat ja suomalaisia ei siellä totta tosiaan näy.

Ilkka Luoma

Presidentti ei ulotu sisäpolitiikkaan, eikä työllisyyspolitiikkaan, MUTTA!

Tässä oli se arvopohjan paikka - vaikka allekirjoittamattomuus ei olisi lakia kumonnutkaan, mutta olisi nostanut sen aiheena ja huomioinosoituksena pintaan, jolloin hallitus olisi "pakosta" joutunut sitä miettimään uudelleen ...

Ilkka Luoma

Kysymyksssä arvotekijä, jonka kansalaiset haluavat tietää ehdokkaista - lisäksi presidentin lain vahvistamisallekirjoituksesta ... itse työ, työttömyys ja työpaikat ovat sitten eri asioita.

Jocke Rantanen

Sauli Niinistö myöskin vähintään puhui muunneltua totuutta Naton Isäntämaa-sopimuksesta. Kato Luukkaisen blogi Kylmä.....
Natolla on oikeus milloin tahansa vaatia että se saa tulla joukkoineen Suomen alueelle.

Näinhän kävi kun Nato halusi lennellä Risslassa. mm.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ei pidä paikkaansa - Rissalan yhteisharjoittelulla on poliittinen siunaus, sillä yhdysvaltalaisen lento-osaston vierailu on hyväksytty tasavallan presidentin johtamassa valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.

Ilkka Luoma

USAF tuli median kuorruttamana itse itsenä kylään kutsuen (Soini) näyttämään muskeleita venäläisille - loivalla kaarrolla liki äänen nopeudella lähellä Venäjän rajaa yhteislentäen Hornettien kanssa ...

...Viittasivatko amerikkalaiset Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan, sitä Soini ei kertonut.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ilman muuta tuota yhteisymmärryspöytökirjaa käytettiin sen jälkeen kun tasavallan presidentin johtamassa valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa oli näytetty vihreää valoa F-15 koneille tulla yhteiseen harjoitukseen tukihenkilöstön kanssa. Logistikkaa varten tuo yhteisymmärryspöytäkirja on olemassa ja se selventää vastuujaon osapuolien kesken. Niinpä jenkit saivat hernesoppaa ja pannaria torstaina 12.6.2014.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Kerrotko missä tuosta on uutisoitu?

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #61

Se taisi todellisuudessa mennä niin että Nato esitti vaatimuksen että heidän pitää päästä "harjoittelemaan" Suomessa ja tuo vaaatimus sitten hyväksyttiin laillisessa järjestyksessä.

Taisi vain oll niitä "tarjouksia joista ei voi kieltäytyä".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Suomalaiset eivät edes uskaltaneet ottaa enemmälti kantaa ICAN ydinaseiden keiltospomukseen, koska pelkäsi/ pelkää US reaktoita, joita tapahtui uhkailuna ruotsalaisia kohtaan.

Nato/US tarvitsee Lapin lentokentät skenaariossa, jossa US/Nato rynnäköi Kuolaan tuhoamaan Brei str. ydinsukellusveneiden tukikohdat ...

...
Tässä kannattaa perehtyä Venäjän pohjoisen puolustusdoktriiniin.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #63

Siis Suomihan ei ole allekirjoittanut ydinasekieltosopimusta.

Yksinkertainen syy on se että jos se allekirjoittaisi niin tänne ei voitaisi tuoda ydinaseita rauhan aikana. Ja Naton taas täytyy voida niin tehdä. Jopa varastoida niitä tänne.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #62

Kerrotko mistä lähteestä tuo tieto "tarjouksia joista ei voi kieltäytyä" ja muut väitteet ovat peräisin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Herää kysymys miksi US uhkailee Ruotsia ja miksi meillä ei edes harkita maamme pitämistä ydinaseista vapaana eli ei allekirjoiteta nykyhallituksen puitteissa ICAN ydinasekieltosopimusta ...

Nythän MoU ei erikseen kiellä ydinaseita eikä kerro mikä on kutsumenettely - nämä taas ovat Ruotsin MoU' ssa.

...

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #68

Yhteisymmärryspöytäkirjan virallisen version ensimmäisillä sivuilla.

Kummallista nuo puheet siitä että hyvlsyttiin siellä ja täällä.
Eihän Suomella ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä kun Nato vaatii.

Olisi ollut kovin kummallista jos vieraan vallan armeijaa olisi tullut Suomen alueelle ilman että sitä olisi muodollisesti hyväksytty.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #61

Se hernesoppa ja pannari kerrottiin Kuopion paikalliradiossa tuolloin kevennyksenä.

Rissalan yhteisharjottelun virallinen hyväksyntä uutisoitiin kyllä laajalti helmiuussa 2016 ja siksi nuo vänkäykset "omin luvin tulemisesta" vetää suupielen hymyyn - vaikea uskoa, että on ihmisiä, jotka eivät seuraa mitään mediaan.

Tässä on kuitenkin yksi noista uutisista, josta selviää, että jenkeillä oli valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan hyväksyntä.

https://yle.fi/uutiset/3-8657141

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Ei ole näkynyt uutisoinnissa tai muutoinkaan etukäteistä hallituksen sopimusta, tilausta tai päätöstä taistelukoneiden tulosta Rissalaan - um. Timo Soini kertoi, että tulivat itse itsensä kutsuen ... vetosi MoU' hun - ei ole tietoa siitä.

...
Lukijat mieluusti näkisivät joitain dokumentteja tai uutisleikkeitä - aiheesta :)

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #73

Kai meidän pitää uskoa jos itse ulkoministeri Timo Soini sanoo näin julkisuudessa.

Tämä alkaa jo saada koomisia piirteitä kun mustaa vängätääm valkeaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Onko jotain todisteita - vai jääkö puheen asteelle?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #76

Kun tulee kiusallisia kysmyksiä niin sitten ollaan vain hiljaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Niinistö häviäisi toisella kierroksella Väyryselle näissä kahdessa hyvin kiusallisessa kysymyksessä - juuri Saulille - jotka koskettavat raskaasti Suomen kansaa - EMU/EY ja Nato - Isäntämaa pöytäkirja MoU ...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #76

Kirjoitin niistä kommentissa 67, mutta voin toki tehdä sen uudestaan hieman täsmentäen:

1) Se hernesoppa ja pannari kerrottiin Kuopion paikalliradiossa tuolloin kevennyksenä.

2.)Rissalan yhteisharjottelun virallinen hyväksyntä uutisoitiin kyllä laajalti helmiuussa 2016 ja siksi nuo vänkäykset "omin luvin tulemisesta" vetää suupielen hymyyn - vaikea uskoa, että on ihmisiä, jotka eivät seuraa mitään mediaan.

Tässä on kuitenkin yksi noista uutisista, josta selviää, että jenkeillä oli valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan hyväksyntä.

https://yle.fi/uutiset/3-8657141

Käyttöohje: kun klikkaa linkkiä niin siitä avautuu Ylen uutinen. Vastaus kysymykseen tulee kun lukee uutista, jossa kerrotaan näin:

" Yhteisharjoittelulla on poliittinen siunaus, sillä yhdysvaltalaisen lento-osaston vierailu on hyväksytty tasavallan presidentin johtamassa valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #85

" Yhteisharjoittelulla on poliittinen siunaus, sillä yhdysvaltalaisen lento-osaston vierailu on hyväksytty tasavallan presidentin johtamassa valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa."

Riittääkö tämä demokratiassa? Miksi eduskunta on pidetty pimennossa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Ketjussa alempana erittäin tarkat tiedot tästä salailusta!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

"KUKA KUTSUI AMERIKKALAISHÄVITTÄJÄT? – HALLITUKSELTA EI SELVÄÄ VASTAUSTA
KANSAN UUTISET12.2.2016 13.35 ... "

...
~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuk... -

...
" ... Kenelle, keneltä ja milloin aloite Yhdysvaltain kansalliskaartin yksikön laivuevierailusta Suomeen ensi toukokuussa tuli? Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) teki asiasta kirjallisen kysymyksen ja uudisti sen myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Vastaus jäi edelleen ilmaan. ... "

...
" ... Markus Mustajärvi kysyy kenelle, keneltä ja milloin aloite tuli. Puolustusvaliokunta ei vastausta saanut.
Kansanedustaja Markus Mustajärven (vas.) mielestä Yhdysvaltain kansalliskaartin laivuevierailu Suomeen on outo operaatio. Hän on jättänyt yhdessä puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajan Mika Karin (sd) kanssa kirjallisen kysymyksen siitä, kenelle, keneltä ja milloin aloite Yhdysvaltain kansalliskaartin yksikön laivuevierailusta Suomeen tuli.

– Puolustusvaliokunnassa emme saaneet minkäänlaista vastaus sen kummemmin upseereilta kuin puolustusministeri Jussi Niinistöltäkään. Siksi kirjallinen kysymys oli pakko tehdä, kertoo Mustajärvi.

Hän pitää mielenkiintoisena ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtajan Mika Aaltolan antamaa varoitusta, että vierailu voidaan ymmärtää tahallaan väärin.

– Oregonin kansalliskaartin laivuevierailu on ainutlaatuinen tapahtuma Suomen historiassa, eikä sen toteamisessa ole mitään väärinymmärrystä, painottaa Mustajärvi. ... "

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3501558-usa... -

.

Jotain outua asiassa on!

.
...
"Timo Soinin käytös ihmetyttää – ”Miksi tällainen salailu?” ... "

" ... Soini vahvisti tänään Yle Uutisille, että Oregonin kansalliskaartin F15-hävittäjäosasto tulee harjoittelemaan Suomeen alkukesällä nimenomaisesti Yhdysvaltojen pyynnöstä. Puolustusvaliokunnan jäsen Mustajärvi kertoi jo aiemmin tänään Ylelle selvittäneensä itse, että aloite tuli Yhdysvalloista. ... "

~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/172503-timo-soini... -

.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaalitaktinen muutos: Sauli Niinistö 1. kierroksella!

Koska nyt näyttää varmalta, ettei ulkopoliittisilta kannoiltaan suorasanaisin/rehellisin ehdokas Nils Torvalds voi päästä 2. kierrokselle, on syytä torpata enemmän tai vähemmän jälkisuomettuneiden/venäjämielisten kandidaattien nousu siedettävän Niinistön vakavastiotettavaksi haastajaksi. Ehdokkaiden kannatuspohjien rakennetta realistisesti analysoiden vain Haavisto ja Väyrynen voisivat selvitä toiselle kierrokselle, ja sellaisten änkyröitten näkyvä kv. esiintulo olisi maallemme todennäköisesti haitaksi ja noloa. - Nyt on fiksua äänestää Niinistö presidentiksi jo 1. kierroksella!

Lue myös:
- Viron ex-presidentti Toomas Hendrik Ilveksen kommentti:
https://www.verkkouutiset.fi/viron-ex-presidentti-...
- Hylkysyrjä-puhe oli enemmän kuin pelkkä syrjäytymishymistely - jatkoon http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249134-h...

Jocke Rantanen

Ainoa järkevä teko jokaiselta äänestäjältä on äänestää oman kantansa mukaisesti ja viis veisata "taktiikoista".

Tässä maassa ovat ihmiset vuosiku´ymmeniä, monia, vaatineet muutosta politiikkaan. Miksi nyt kun on tarjolla muutosta, se ei kelpaakaan? Vai mitä muutosta ihmiset haluavat? Vapaata ja yleistä rahanajakoa?

Ainoa järkevä tapa on siis äänestää omaa ehdokastaan ja itse olen jo valintani tehnyt, ääneni antanut nurolle 5.
Kuulun niihin jitka eivät tee niin että äänestävät varminta voittajaa vaan äänestän sitä jonka politiikan uskon muuttavan Suomenasiat parempaan suuntaan. Haavistolta kysyisin vain että kuinka hän tietää noin tarkasti kuinka Kiinasta hankitaan huumeita? Että oikein Bitcoineilla Tor-verkossa?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuulut siis niihin jotka heittävät äänensä vaikka kokonaan hukkaan mieluummin kuin käyttävät sitä edes jonkinlaiseen parempaan valintaan kuin ilman sitä tapahtuisi.

Siis: Koska nyt näyttää varmalta, ettei ulkopoliittisilta kannoiltaan suorasanaisin/rehellisin ehdokas Nils Torvalds voi päästä 2. kierrokselle, on syytä torpata enemmän tai vähemmän jälkisuomettuneiden/venäjämielisten kandidaattien nousu SIEDETTÄVÄN (toiseksi parhaan ja parhaan realistisesti 1. kierroksella kahden parhaan joukkoon selviävän) Niinistön vakavastiotettavaksi haastajaksi. Ehdokkaiden kannatuspohjien rakennetta realistisesti analysoiden vain Haavisto ja Väyrynen voisivat selvitä toiselle kierrokselle, ja sellaisten änkyröitten näkyvä kv. esiintulo olisi maallemme todennäköisesti haitaksi ja noloa. - Nyt on fiksua äänestää Niinistö presidentiksi jo 1. kierroksella!

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #35

Kuinka niin heitän hukkaan?
Nils Torwalds on se jota melkein äänestäisin viimeiseksi.

Enkä missään tapauksessa äänestä Niinistöä, tai enhän enää voikaan.

Täytyy myös todeta että viime vaaleissa äänestin Niinistöä toisella kierroksella koska muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Äidilläni oli joskus tapana sanoa kun me kersat oltiin vähän "tuhmia" vieraiden läsnäollessa, että "Hävettää silmät päästä". Siltä tuntuu tuo nyt. Vaikka öänelläni ei tietenkän olut mitään merkitystä lopputuloksen kannalta on sen merkitys sisälläni juuri se: "Hävettää silmät päästä".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Kävin tänään Helsingin Narinkkatorilla - Paavon kojulla kävi kova kuhina ... vaikka itse Paavo ei ollut edes paikalla.

...
Yhteenvetona oli nähtävissä, että kansalaiset haluavat juuri nähdä Väyrysen ja Niinistön kahdestaan estraadilla, jolloin todelliset keskustelu- ja asiatietokyvyt tulevat esille!

.
No, katsotaan mitä kansa sanoo sunnuntaina! Sen jälkeen pulinat pois - jos ratkeaa ensimmäiselle kierrokselle.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme pyhin toimi on nyt estää Niinistön vastakkainasettelun eteneminen ---

Onko Niinistö vastakkainasettelija?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/01/vaalitaistel... -

Kansakunnan etu on nyt saattaa Väyrynen ja Niinistö toiselle kierrokselle - sillä tuolloin nähtäisiin millainen on todellinen kyky, kun muuta ehdokkaat ovat jo katsomon puolella.

Niinistö pelännee Väyrysen kanssa kahdenkeskisyyttä -asiakysymyksissä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    " – mutta kun töitä ei kaikille ole – "

Silti työpaikkoja on avoinna kymmeniä tuhansia. Osa niistä vaatii aikaisen aamuherätyksen tahi sitten rukkaset käteen.

Ilkka Luoma

Suomessa lienee jo pelkästään noin 60-70.000 ajelehtivaa nuorta --- ilman työtä, ilman koulutusta ilman työpaikkaa:

...
MAANANTAINA, LOKAKUUTA 17, 2016
Nuoret huutavat äänettömästi hätäänsä ja särkevät itseään!

Media on myös herännyt Aleppon, Mosulin, Venäjän uhan ja Natoon maanittelun väleistä huomioimaan omamme – lapsemme, heidät, joille lastautuu se suuri taakka elättää osaltaan vanhempansa ja yhä vanhemmiksi elävät isovanhempansa.

[... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

… kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopin... -

Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.

Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet... - ]

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huuta... - [160540] alta.

.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä tarkoittaa vanha sanonta "tekevälle on työtä" - nykyään?

Aforismi: "On vaikea tulla toimeen, kun ei ole tointa mihin mennä."

Ilkka Luoma

Ensinnäkin - olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa - toisekseen alkava totaalisempi robotisaatio vie yhä enemmän sellaisia työpaikkoja, joita myös "alemmalla tasolla" pitäisi olla ihmistyöksi tarjolla!

Ilkka Luoma

... Täysin totta, mielipidemittauksilla vaikutetaan äänestäjiin, sehän niiden tarkoitus onkin. Entä nyt, oli myös toisen tyyppisiä analyyseja? Harri Hurstin haastattelu kannattaa kuunnella Mtv' ltä!

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005540134.html -

" ... Merja Ylä-Anttila
@merjaya
Nyt on kyllä kaikki nähty. Ehdokas Väyrynen alkoi ostaa ääniä. Eikö hyväpalkkainen Europarlamentaarikko voi lahjoittaa rahaa jo nytkin halutessaan niin kuin kaikki muutkin leipäjonoihin tai #naistenpankille jos maailman väestönkasvu huolettaa. #presidentinvaali2018

22.05 - 25. tammikuuta 2018 ... "

.

Harri Hurstin haastattelu!

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vahav... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kannattaisiko sinunkin katsoa Heikki Hurstin haastattelu?

Ilkka Luoma

Katsoin!

...
Ja olen tutkinut aihealueen todellisuuteen asti:

8] Hammaskultakin kiilsi leipäjonossa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/aurinko-vois... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #81
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83
Ilkka Luoma

Lisää Nato - isäntämaa pöytäkirjasta, lainattuna toisaalta:

...
2 points:

A. Ei tuotu EDUSKUNTAAN suureen saliin.

B. Kesti kuukausia ennen kuin SUOMENKIELINEN versio finlexissä.

Vielä:
Jos paperi olisi niin merkityksetön kuin puolustajat esittävät, miksi se yleensä tehtiin, miksi salattain ja miksi sen puolustelijat aina kiihtyvät?

MOU:n rooli ja tehtävä on selvä.

Luettavissa:
http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24134... - (komments)

*

Ilkka Luoma

hieno ketju - paljon jänkkäämistä, mutta myös tiukkaa asiaa, jossa nähdään metsä puilta!

Ilkka Luoma

Erinomainen lainaus toisaalta:

"MOU-paperi eli NATOn kanssa solmittu yhteisymmärryspöytäkirja – näin se meni
26.1.2018 17:11 Veikko Huuska Eduskunta MoU Nato 8 kommenttia, 1 uusi ilmoita asiaton viesti
MOU-paperi eli NATOn kanssa solmittu yhteisymmärryspöytäkirja – näin se meni

(Memorandum of Understanding, MoU)

Hei!

Suosittelen kaikkia lukemaan tässä blogissa esitetyn ja linkatun Eduskunnan pöytäkirjan täysistunnosta ja suullisesta kyselytunnista 24.4.2014 - eli kohta neljä vuotta sitten. http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17472...

Kyllä on ronskia luettavaa. ... "

~ http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24985... -

Lainaus päättyy

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Huoh,-eikö teiltä mitään muuta löydy Niinistöä vastaan kuin tuo iänikuinen mou-paperi ?
-harvinaisen onnistunut diili,sen verran sitä moskova ja täkäläiset putinistit inhoaa,,lisää näitä sopimuksia !

Tällä joppojoutavalla jankkauksella saitte yhen äänen lisää Saulille,-hah-hah !

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt siihen - tässä ketjussa se on linkkeineen täydellisenä. Ole hyvä :)

Käyttäjän MikkoPunkari kuva
Mikko Punkari

Ilkka Luoma - hienoa työtä ja tarkasti lakeihin nojautuen. Keskeinen kysymys Naton isäntämaasopimuksessa on sen sisältö - ei se kuka mitäkin on kenellekin siitä kertonut. Suomen perustuslaki ja muu lainsäädäntö ei anna oikeutta presidentille eikä edes eduskunnalle hyväksymismenettelynä ottaa kantaa siihen, saako USA-NATO:n sotajoukot tunkeutua Suomeen. Mikäli USA:n armeija rikkoo Suomen rajoja, on kyse aina sotilaallisesta aggressiosta, hyökkäyksestä itsenäistä maata vastaan mikä on myös YK:n peruskirjan (2. art.) vastainen toimi. Presidentti syyllistyy useampiin perustuslain ja esim. rikoslain määrittämiin rikkomuksiin. Nyt kaikki nämä aspektit on jätetty huomioimatta ja käsittelemättä. Se, että puolustusvoimien komentaja allekirjoittaa laittoman sopimuksen, ei poista presidentin vastuuta maamme lakien vastaisista toiminnoista.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

... Presidentti olisi voinut allekirjoittamattomuudellaan puhaltaa pelin mietintäjäähylle, vaikka laki menisikin läpi - sehän ei tarvitse saada toisen kierroksen presidentin vahvistusta. Niinistö olisi voinut tehdä presidentillisen puskan ravistuksen.

...
~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005540760.html -

"Pääkirjoitus: Kalliiksi käy! Aktiivimallin viisi turhaa virhettä pysäyttää Suomen ... "

.

Ilkka Luoma

Melkoista rääpimistä. Media unohtaa, että kansalaiset asettuvat helposti syyttään parjatun puolelle. Tervo ei ole yhtä kuin some-maailma. Juttu suorastaan hersyy Väyrysen mollaamista, ottamalla ilmasta juttuja, jotta väyrysvähättely kiihtyisi - viite Paavon ajatuksista nostaa presidenttipalkkio 160 tuhanteen euroon, josta Väyrynen ei ole puhunut puolta kirjaintakaan. Median tulisi huomata, etteivät lukijat ole tyhmiä!

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801262200698... -

"Puhemiehet: Keminmaan kuningas lupasi köyhille 50 000 euroa - ilmaisia tusseja kärttäneen Paavo Väyrysen härski vaalitemppu hakee vertaistaan ... " -Iltalehden otsikko

...
... Media onnistui mollaamaan täysin Väyrysen esityksen presidenttilahjoituksestaan, 50 teur Hurstille, jos valiintuu. Mistä tuo median puoliviha Paavoa kohtaan, joka keräsi puoli miljoonaa ääntä vuoden 2012 presidentinvaaleista?

.
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005540276.html -

"Hurstin perinteinen ruoka-apu Helsinginkadulla pelastui täpärästi – ihmiset innostuivat lahjoittamaan, muusikot puuhaavat tukikonserttia
Tuhansia auttavan helsinkiläisjärjestön rahapula syntyi pitkän ajan kuluessa. ... "

...

Harva tuli miettineeksi, että Väyrynen nosti kipeän aiheen miljoonan ihmisen näkyville - ulostulollaan presidentti tv-tentissään!

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, Paavo ei sitten selättänyt galluppeja, vaan jäi neljänneksi juuri niillä prosenteilla, mitä mielipidetutkimukset hänelle ennustivat. Sinulle vahvassa uskossa olleena tuo oli varmasti valtava pettymys. Kriisiapua on saatavana ...

Jos se sinua yhtään lohduttaa, niin oma ehdokkaani jäi 1,5 prosenttiin. En kyllä enempää odottanutkaan.

Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä :)

Ilkka Luoma

Voittajat eivät ole koskaan antaneet periksi! ;)

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249814-...

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005552943.html -

"Onko moraali aisti? Viisaat ovat pohtineet asiaa jo vuosisatoja
Puhemies Maria Lohelan puhe presidentin virkaanastujaisissa sai miettimään perimmäisiä kysymyksiä. Onko vauvalla moraali? Entä gorillalla? ... " -HS

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset