Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Onko Sauli Niinistöllä aktiivinen moraali?

  • Juha Sipilän hallitus ampui työttömän jalkaan - kaikille ei vain löydy töitä! Entä aktiivinen moraali?
    Juha Sipilän hallitus ampui työttömän jalkaan - kaikille ei vain löydy töitä! Entä aktiivinen moraali?
  • Harri Hursti itki - rahat loppuvat, jonot kasvavat, ja nyt viedään työttömältä lapsiperheeltä 6 ltr maitoa pois - kuukausittain!
    Harri Hursti itki - rahat loppuvat, jonot kasvavat, ja nyt viedään työttömältä lapsiperheeltä 6 ltr maitoa pois - kuukausittain!

Viimeisessä Presidentinvaalit 2018 tv-vaalitentissä Yle' ssä Sauli Niinistö kiersi moraalia ja laittoi valtaoikeuksien syyksi [1, ettei reagoinut mahdollisuuteen olla allekirjoittamatta lakia *, joka on tunnustettu heti kättelyssä vaillinaiseksi ja valtavaa kritiikkiä aiheuttaneeksi – kysymyksessä aktiivilaki, jossa työtön laitetaan seinää vasten ---

 

... Niinistö kiersi vähintäänkin moraalisen velvoitteen

[1 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/niinisto-ripitti-muita-ehdokkaita-valtaoikeuksien-liioittelusta-ei-viitsita-antaa-kansalle-vaaraa-kuvaa-kaikkivaltaisuudesta/6745026 -

 

Demareiden ehdokas Tuula Haatainen oli oikeassa. Niinistö olisi voinut jättää allekirjoittamatta lain, jolloin se olisi noussut uudelleen Keskustan ja Juha Sipilän johtamassa hallituksessa esille.

Toki presidentin valtaoikeudet eivät ylety sisäpolitiikkaan, mutta nyt olisi ollut moraalinvartijan puheenvuoro paikallaan – ja sitä presidentti kiistatta on, tai pitäisi olla.

 

Niinistö paljasti, ettei hän ainakaan ole työväen presidentti. Tässä kohtaa Niinistö menettää paljon demareiden ääniä tulevana sunnuntaina – varsinaisena vaalipäivänä, jolloin kansa arvioi tätä Niinistön selittelyulostuloa.

Nyt toveripiiri järjestää vuosisadan ensimmäisen ”massakansankokouksen” so. mielenilmauksen yhden päivän ”lakolla”, jossa tuomitaan jyrkästi tehty aktiivilaki, jolla oli hyvä tarkoitus, mutta väärin sisällöin ja menettelyin.

On itsestään selvää, että jokainen tietää työn olevan elämän suola – mutta kun töitä ei kaikille ole – tämä fakta on vihdoin tajuttava. Nyt tuosta aktiivilaista maksetaan hinta, joka tarkoittaa yli kuuden maitolitran menetystä kuukausittain – köyhiltä lapsiperheiltä.

 

Paavo Väyrynen ehdotti: Lahjoitan 50.000 euroa Hurstin leipäjonon ylläpitoon!**

Samassa Yle' n tv-vaalitentissä ehdokas ja europarlamentaarikko Paavo väyrynen kohahdutti muun muassa Twitterin soikeaksi – hän lupasi presidentinpalkkiostaan 50.000 euroa Harri Hurstin laupeuden työlle (jos tulee valituksi) – ruokajonoihin, jotka kasvavat vuosi vuodelta. Hursti oli itkenyt [2, kun jonot kasvavat ja häneltä loppuu (loppui) raha – tähän jakelutoimintaan.

...

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vahavaraisten-auttaja-on-nyt-itse-rahapulassa-heikki-hursti-puhkesi-kyyneliin-suorassa-lahetyksessa-olemme-tehneet-tata-50-vuotta/6744038#gs.sNnolPw -

 

Paavo Väyrynen tuli kuulleeksi Hurstin epätoivon ja teki oman ehdotuksensa – suoraan kansalle. Media rääkäisi, ja piti tekoa häpeällisenä äänten kalastelu-osteluna. Tässä kohtaa media ja julkisuushenkilöt olisivat voineet ajatella kahteen kertaan – ei ajatellut, esimerkki tässä ---

~ https://yle.fi/uutiset/3-10041980 -

...

Toistaiseksi istuva presidentti Sauli Niinistö tuli aiemmin myös maalanneeksi – sinällään oikein, mutta moraalisesti arveluttavasti, ilmaisten elitisminsä, etteivät tuloerot ole ongelma [3, ja ne ovat Suomessa maltilliset … tässä kohden köyhä tuolla Hurstin jonossa ei enää edes kiinnitä huomiota tuloeroihin, kun pitisi pysyä leivän syrjässä kiinni.

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249483-suomen-kansa-vaatii-oikeudenmukaisuutta-palkkoihin -

 

Hätä kasvaa, vaikka kaikki leipäjonoissa eivät ehkä aivan viimeiseen hätään ruokaa hae – suurin osa kuitenkin.

 

Missä mennään Suomi ja suomalaiset, jos presidenttimme on elitisti, ja huomiota houkuu vain kerran vuodessa, kun valtaapitävä juhlii Linnassa Itsenäisyyspäivää – kansan kustantamana.

Mitä teemme – kun moraali ahdistaa, ja näköpiiri on kullattu ja kyky havaita syrjäytymistä [4, ajelehtimista – erityisesti nuorten osalta - on kosmeettisessa luokassa, kunhan edes jotain.

Nyt pitäisi tehdä täysillä käännös, jossa liialliset tuloerot sekä työttömän tahaton kuristaminen poistetaan … ja nuoriso, moni osin pitäisi saada yhteiskuntajunaan mukaan.

 

Kansalainen – Sinä teet arvovalintoja sunnuntaina!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blospot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 160532

 

DOC hurstin jonossa_26012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26012018

 

447_4102

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Ilkka Luoma

Hätä kasvaa ---

...
LAUANTAINA, TOUKOKUUTA 07, 2005
Aurinko voisi paistaa myös varjoisalle puolelle

" ... Mukana on myös vähemmistönä hiljainen ja selvästi ahdistuneempi ihmisryhmä, joka ei enää jaksa pitää niin vahvasti puoliaan kuin esim. vieraita kieliä puhuva ryhmä, tosin myös tyytyväiset suomalaiset ovat joskus hiljaisenpuoleisia. Näyttää siltä, että ruokajonossakin tapahtuu eriytymistä selviytyjiin ja hiljaisiin oloonsa tyytyviin.

Ihmiset ovat osa luontoa katsomatta koulutukseen, sosiaaliluokkaan, ikään tai palkkaryhmään. Jokaisella ihmisella on oma tarinansa, joka on juuri se tärkein tarina kullekin. Loukkuun putoajat eivät jaksaneet taistella, käyttää kyynärpäitään tai alistuivat useasti vahvemman epäoikeudenmukaiseen tahtoon. Jotkut meistä valitsivat polun, joka vei syrjään valtavirrasta myös sairauden tai myös itse aiheutetun syyn vuoksi. Syntyi vähemmistö, jolle ei ole tehtäviä. Yhteiskunnan suurin velvollisuus on aina vahtia työtilanteiden syntymistä kaikille haluaville. Haluttomallekin kannattaa ainakin yrittää järjestää, koska sekin jo itsessään työllistää. Ihmisillä on ikimuistoinen oikeus työhön kuten lappalaisilla maahansa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/aurinko-vois... -

.

Ilkka Luoma

... Lahjoituspäätöshän oli ehdollinen. Lukija huomaa raskaan pilkkaamisen rivien välistä, kuvastaa samalla mainittujen voimakkaan asenneilmaston Väyrystä kohtaan. Tausta lahjoituspäätökselle on kirkas ja oikeasti hyväntahtoinen!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10041980 -

" ... Väyrynen lupasi 50 000 euroa presidentinpalkkiostaan Hurstin leipäjonoihin. Huikea veto. Väyrynen saa 50 000 ääntä lisää eikä Hursti senttiäkään, koska Väyryä ei valita. _ Nyt on kyllä kaikki nähty. Ehdokas Väyrynen alkoi ostaa ääniä. Eikö hyväpalkkainen Europarlamentaarikko voi lahjoittaa rahaa jo nytkin halutessaan niin kuin kaikki muutkin leipäjonoihin tai #naistenpankille jos maailman väestönkasvu huolettaa ... "

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Niinistön ehdotuksesta presidentin palkkiota laskettiin, kun hän astui virkaan. 34 000 € vuodessa.

Ilkka Luoma

" ... Niinistö leikkasi omaa palkkiotaan 126 000 euroon vuoden 2013 alussa. ... " -IS

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005321433.html -

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_tasavallan_pr... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuudessa vuodessa Niinistö on säästänyt veronmaksajien rahoja 216000€. Se on yli neljäkertaa sen mitä Väyrynen lupasi Hurstille. Niinistön palkanalennus ei sisältänyt mitään ehtoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Ei tarvinnut ehtoja, koska oli jo presidentti - nyt tietysti Väyrynen esitti ehdon, koska ei ole vielä presidentti!

Luitko linkin nro 2?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #13
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Lue se, niin et varmaankaan enää kysele, ... tai oikeastaan kuuntele se!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #19

Siis tämä, presidentin palkkiot ja etuudet?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #40

Hurstin mukaan Väyrynen ratsastaa heidän tekemällään työllä. Onko Väyrynen toiminut Helsingin kaupunginvaltuustossa Hurstin ja muiden vähäosaisten auttajien hyväksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Löytyykö tuo Hurstin lausunto jostain - minä kuulin aivan erilaisen viestin!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #80

Vaikkapa MTV uutisten sivustolta.Mistä olet saanut toisenlaista viestiä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86
Ilkka Luoma

Todellista moraalia! ---

" ... [5 ME-säätiö! ” … Tähän voisi nyt vilpittömästi ja yhteenkuuluvaisesti todeta - Hyvä ME! ME-säätiö tullee jakamaan 200 miljoonaa euroa syrjäytyneille nuorille. Lahjoitus voidaan, niin toteutuessaan tulkita vastavuoroisuudeksi nuorille, jotka laajana kautta maailman joukkona ovat mahdollistaneet Supercellin ilmiömäisen nousun! ~http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110122549461_uu.shtml - Supercell on myös erinomainen veronmaksaja! … ” ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huuta... -

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110122549461_u... -

.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sauli Niinistö edustaa jatkuvuutta. Väyrynen ja Huhtasaari ovat molemmat ”rummuttaneet” eroa EU:sta ja eurosta. Nykytilanteessa se johtaisi kansakunnan suuriin vaikeuksiin. Esimerkki puhukoon puolestaan. EDP-velka oli viime maaliskuun loppuun mennessä 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Valtatien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen poikittain asetettuna setelipinot ulottuisivat Helsingistä Heinolaan (137 km)! Nämä markoiksi muutettuina (1 euro = 5,94 mk) olisivat pituudeltaan 813,78 kilometriä. Vertauksena matka Helsingistä Rovaniemelle on maanteitse 811 kilometriä. Näitä velkoja ei maksettaisi markoilla. EU:sta ei myöskään erottaisi markoilla.

Monet varsinkin nuorten lapsiperheiden kotitaloudet ovat niin pahasti velkaantuneet, että se ei siedä minkäänlaisia häiriötekijöitä. Korkojen nousun myötä, johon markkaan siirtyminen vääjäämättä johtaisi, se tietäisi pakkohuutokauppojen aaltoa tässä maassa. Meillä oli 1860- luvulla suuret nälkävuodet ja edessä olisi suuret ”velkavankeusvuodet.” Itse olen velaton.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jukka osaat kyllä laskea montako seteliä pinoon menee noin suunnlleen.

Mutta et taida ymmärtää talouspolitiikasta mitään

Jos markka vaihdetaan takaisin niin sillä voidaan maksaa velat aivan kuten euroillakin. Ei siinä ole mitään eroa.

n. 0,16 euroa vastaisi siis yhtä markkaa ja duunarin tuntipalkka olisi siis n. 90 markkaa.

Mitä "lapsiperheiden" velkaantumiseen tulee niin se on pikkuasia.

Valtiolla on n. 110 mrd. velkaa ja korkomenot ovat n. 2 mrd.

Jos maksamme, siis valtio, tuon velan kymmenessä vuodessa niin se tarkoittaa että vuositasolla ensimmäinen vuosi olisi n. 13 mrd. sitten korot vähitellen alenisivat ellei tule korkotason nousuja.

Valtion budjetti on 55mrd. ja tämän vuoden alijäämä on n. 5 mrd.

Että tuo velan lyhennys onnistuisi pitäisi valtion joko tulojen kasvaa vuositasolla 18 mrd. tai sitten menojen alentua vastaava summa. Tämä on paljon vakavampi ongelma kuin se kuinka korkea setelipino olisi. Etenkin kun kyse ei ole seteleistä.

Kuinka niin markkaan siirtyminen johtaisi vääjäämättä korkojen nousuun? Ruotsin korot ovat samalla tasolla kuin mmeidän. Ja siellä on käytössä kruunu.

Mistä otetaan nuo valtion tulojen korotukset tai menojen alennukset? Eihän tuo velka ole kuin € 25 000;- per jokainen Suomessa asuva vauvasta vaariin. Siis nelihenkiselle perheelle € 100 000;-

Tämä valtion velka tarkoittaa sitä että Suomi on ikuisessa velkavankeudessa kuten useimmat Euroopan maat.

Kaiken tämän velan lisäksi tulee sitten vielä kuntien ottamat velat ja nyt ollaan Soten kautta luomassa kolmatta velkaa ottavaa hallintoa.

Että et sinäkään ole "velaton".

Mitä 1860-lukuun tulee, silloin olivat sääolosuhteet sellaiset että oli useampia katovuosia peräkkäin eikä rikas Äiti-Venäjä suostunut myymään Suuriruhtinaskuntaansa viljaa jota siellä kyllä oli aivan riittävästi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Markan arvoa suhteessa muihin valuuttoihin eivät määräisi suomalaiset. Se määrättäisiin tämä maan rajojen ulkopuolella. Markka joutuisi ”kellumaan”.
Mitä tähän talouspolitiikan ymmärtämiseen tulee, niin pidin taloudellisesta integraatiosta esitelmän jo vuonna 1975 eräässä oppilaitoksessa. Harva silloin edes tiesi, mitä tarkoittaa sana ”integraatio”.
Mitä tulee korkojen nousuun, niin siitä löytyy riittävästi näyttöä 1990-luvulta, jolloin asuntolainan korko saattoi heilua ”vekkulikoron” eli silloisen vekselikoron tasolla. Se oli jopa 16 prosenttia.

Monella tässä maassa ovat velat muuttuneet saataviksi. Omissa mielikuvissa näin voi olla, mutta ei pankissa. Siellä esimerkiksi velallisen asunto-osakekirjat ovat panttina pankissa niin kauan kunnes viimeinenkin velkaerä on maksettu.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #28

Niin kellu kruunukin. Valuutan arvo riippuu ko. maan taloudesta. Kun kirjoitat että "kelluu" niin ymmärrä sana kokonaisuudessaan, se voi kellua ylös ja alas. Ruotsin kruunu kelluu ja Ruotsilla menee hyvin.

!990-luku oli aivan asia erikseen. Silloin oli Neuvostoliitto romahtanut, idänkauppa pysähtynyt josta seurasi valatava työttömyys. Meille tuli samaan aikaan tai siitä johtuen "Pankkikriisi" kun -80 - luvun lopun holtiton meno piti saada katkaistua.

Korkojen nousu johtui näistä syistä.

Huomaa että sama voi tapahtua uudelleen. Kreikassa se oli ja on arkipäivää edelleen. Vaikka on mukana Eurossa.

En ymmärrä mitä tarkoitat tuolla "velat saataviksi"?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #29

Mitä Ruotsiin tulee, niin se on aina osannut järjestää asiansa. Viime sodan aikana maa myi kuulalaakereita ja rautamalmia Aatulle. Vastineeksi siihen lienee tuskin tullut Saksan markkoja. Vanha kansanviisaus sanoo ”Kulta se on mikä kiiltää.”

Suomen ollessa Ruotsin Itämeren provinssina täältä haettiin rahat ja miehet sotiin noin 300 vuoden ajan.

Ruotsi halusi säilyttää itsenäisyytensä ja jäi viisaasti rahaliiton ulkopuolelle.

Mikäli haluaa tutustua 90-luvun pankkikriisin historiaan, niin kannattaa lukea Antti-Pekka Pietilän kirjoittama erinomainen kirja ”Pankkikirja.”
”Pankkien ulkomainen bruttovelka oli vuonna 1993 lähes 150 miljardia markkaa, josta SYP oli ottanut 53 miljardia, KOP 42 miljardia, Postipankki 26 miljardia, SKOP 20 miljardia ja OKO 8 miljardia. Suomen pankin valuuttavarantoon verrattuna velkamäärä oli kymmenkertainen.” (Lähde: Antti-Pekka Pietilä: ”Pankkikirja” sivu 38).

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #50
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Valuuttojen välinen vaihtosuhde ratkaisee tuon asian - ehkä me opimme jotain 1980-90 -luvuilta?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #56

Euroonhan liityttiin vahvan markan aikana liian korkealla markan kurssilla. Oikea olisi ollu n. 6:1 sijasta 7-8:1.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Ruotsalaiset ovat osanneet pysyä sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Ruotsalaiset saavat olla meidän selan takana piilossa - aikanaan jo yli 200 vuotta sitten luovuttivat meidät puskurikseen idän karhua vasten :)

Ilkka Luoma

Se on paljolti luottamuskysymys - arviokysymys, luottoluokittajakysymys ... USA' n liittovaltio nostaa koko ajan velkakattoa - ja FED kuten EKP painavat rahaa - surutta ja katteetta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #41

Näinhän se tekee. Tulossa on, ennemmin tai myöhemmin raju maailmanlaajuinen inflaatio jolla rahan ja velkojen arvot voidaan lähes nollata.
Näinhän tehtiin ennen kuin Suomi liittyi Euroon, korkealla ionflaatiolla, ja kun se ei riittänyt, devalvoinnilla alenneettiin k´markan arvoa. Tämä onnistui tietenkin rajojen sisäpuolell ja koska valtion lainatkin olivat paljolti kotimaisia ja lisäksi määrältään aivan jotain muuta kuin nykyiset. Vain murto-osan nykyisistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Nyt meillä ei ole oman rahan säätömahdollisuutta. Saksa hötyi suuresti eurosta - pidemmällä jänteellä katsotteuna me emme - on hyvä katsoa mitä nobelistit ovat todenneet eurosta meille!

Ilkka Luoma

Kaikki riippuu vaihtosuhteesta - meillä on monia vaihtoehtoja, radikaalein olisi sitominen kiinan juaniin ---

Juanin eurokurssi (keskiarvo) - vuosittain vuodesta 2007:

10.4, 10.2, 9.5, 9.0, 9.0, 8.1, 8.2, 8.2, 7.0, 7.4 ja viimeisin arvo 7.6 1-12/17

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-ti... -

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta tehdäänkö Suomessa rahalla sittenkin presidenttiä?

Ilkka Luoma

Salen vaalibudjetti lienee 15-20 kertainen Paavoon nähden.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kyllä se vain näin on.
Ja kun katsoo ketkä tukevat Niinistöä niin on aivan selvää että presidentillä on paljon muuta valtaa kuin "turvallisuus- ja ulkopolitiikassa". Ei yritysmaalima muutoin rahojaan antaisi.
Tähän täytuyuy lisätä kaikki se vaalityö mitä tehdään sekä veronmaksajien rahoilla Ylen kautta että koko media joka peittelemättä tekee Niinistön vaalityötä.

Ei näin olisi jos olisi olemassa ilmaisia lounaita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Niinistö on osa sellaista klikkiä, joka varustaa meitä vastakkainasetteluun idän kanssa - kts. täällä toisaalla Matti Vanhasen kirjoitus vastakkainasettelsuta!

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Niinistö ja jopa Torvalds osoittivat heikkoutta sorkkimalla presidentille kuulumatonta aktiivimallia, jossa ei ole vikaa, koska pulaa on kaikenlaisesta työväestä mm. putkimiehet, nuohoojat, autonkorjaajat, rakentajat, mesut, maataloustyöntekijät ja lomittajat ja vaikka minkälaiset yksityiset palvelut. Ei veronmaksajia voida laskuttaa siitä, että joku ei halua tehdä jotain tiettyä työtä tai jossain tietyssä paikassa tai että lapset eivät halua käydä tuota koulua mutta tätä koulua tai ettei halua osallistua johonkin kurssille jne. Ukrainalaiset tohtoritkin keräävät suomen mansikat ja ugandalaiset maisterit siivoavat laivojen vessat ja suomalaisia ei siellä totta tosiaan näy.

Ilkka Luoma

Presidentti ei ulotu sisäpolitiikkaan, eikä työllisyyspolitiikkaan, MUTTA!

Tässä oli se arvopohjan paikka - vaikka allekirjoittamattomuus ei olisi lakia kumonnutkaan, mutta olisi nostanut sen aiheena ja huomioinosoituksena pintaan, jolloin hallitus olisi "pakosta" joutunut sitä miettimään uudelleen ...

Ilkka Luoma

Kysymyksssä arvotekijä, jonka kansalaiset haluavat tietää ehdokkaista - lisäksi presidentin lain vahvistamisallekirjoituksesta ... itse työ, työttömyys ja työpaikat ovat sitten eri asioita.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sauli Niinistö myöskin vähintään puhui muunneltua totuutta Naton Isäntämaa-sopimuksesta. Kato Luukkaisen blogi Kylmä.....
Natolla on oikeus milloin tahansa vaatia että se saa tulla joukkoineen Suomen alueelle.

Näinhän kävi kun Nato halusi lennellä Risslassa. mm.

Ilkka Luoma

USAF tuli median kuorruttamana itse itsenä kylään kutsuen (Soini) näyttämään muskeleita venäläisille - loivalla kaarrolla liki äänen nopeudella lähellä Venäjän rajaa yhteislentäen Hornettien kanssa ...

...Viittasivatko amerikkalaiset Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan, sitä Soini ei kertonut.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaalitaktinen muutos: Sauli Niinistö 1. kierroksella!

Koska nyt näyttää varmalta, ettei ulkopoliittisilta kannoiltaan suorasanaisin/rehellisin ehdokas Nils Torvalds voi päästä 2. kierrokselle, on syytä torpata enemmän tai vähemmän jälkisuomettuneiden/venäjämielisten kandidaattien nousu siedettävän Niinistön vakavastiotettavaksi haastajaksi. Ehdokkaiden kannatuspohjien rakennetta realistisesti analysoiden vain Haavisto ja Väyrynen voisivat selvitä toiselle kierrokselle, ja sellaisten änkyröitten näkyvä kv. esiintulo olisi maallemme todennäköisesti haitaksi ja noloa. - Nyt on fiksua äänestää Niinistö presidentiksi jo 1. kierroksella!

Lue myös:
- Viron ex-presidentti Toomas Hendrik Ilveksen kommentti:
https://www.verkkouutiset.fi/viron-ex-presidentti-...
- Hylkysyrjä-puhe oli enemmän kuin pelkkä syrjäytymishymistely - jatkoon http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249134-h...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ainoa järkevä teko jokaiselta äänestäjältä on äänestää oman kantansa mukaisesti ja viis veisata "taktiikoista".

Tässä maassa ovat ihmiset vuosiku´ymmeniä, monia, vaatineet muutosta politiikkaan. Miksi nyt kun on tarjolla muutosta, se ei kelpaakaan? Vai mitä muutosta ihmiset haluavat? Vapaata ja yleistä rahanajakoa?

Ainoa järkevä tapa on siis äänestää omaa ehdokastaan ja itse olen jo valintani tehnyt, ääneni antanut nurolle 5.
Kuulun niihin jitka eivät tee niin että äänestävät varminta voittajaa vaan äänestän sitä jonka politiikan uskon muuttavan Suomenasiat parempaan suuntaan. Haavistolta kysyisin vain että kuinka hän tietää noin tarkasti kuinka Kiinasta hankitaan huumeita? Että oikein Bitcoineilla Tor-verkossa?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuulut siis niihin jotka heittävät äänensä vaikka kokonaan hukkaan mieluummin kuin käyttävät sitä edes jonkinlaiseen parempaan valintaan kuin ilman sitä tapahtuisi.

Siis: Koska nyt näyttää varmalta, ettei ulkopoliittisilta kannoiltaan suorasanaisin/rehellisin ehdokas Nils Torvalds voi päästä 2. kierrokselle, on syytä torpata enemmän tai vähemmän jälkisuomettuneiden/venäjämielisten kandidaattien nousu SIEDETTÄVÄN (toiseksi parhaan ja parhaan realistisesti 1. kierroksella kahden parhaan joukkoon selviävän) Niinistön vakavastiotettavaksi haastajaksi. Ehdokkaiden kannatuspohjien rakennetta realistisesti analysoiden vain Haavisto ja Väyrynen voisivat selvitä toiselle kierrokselle, ja sellaisten änkyröitten näkyvä kv. esiintulo olisi maallemme todennäköisesti haitaksi ja noloa. - Nyt on fiksua äänestää Niinistö presidentiksi jo 1. kierroksella!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #35

Kuinka niin heitän hukkaan?
Nils Torwalds on se jota melkein äänestäisin viimeiseksi.

Enkä missään tapauksessa äänestä Niinistöä, tai enhän enää voikaan.

Täytyy myös todeta että viime vaaleissa äänestin Niinistöä toisella kierroksella koska muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Äidilläni oli joskus tapana sanoa kun me kersat oltiin vähän "tuhmia" vieraiden läsnäollessa, että "Hävettää silmät päästä". Siltä tuntuu tuo nyt. Vaikka öänelläni ei tietenkän olut mitään merkitystä lopputuloksen kannalta on sen merkitys sisälläni juuri se: "Hävettää silmät päästä".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Kävin tänään Helsingin Narinkkatorilla - Paavon kojulla kävi kova kuhina ... vaikka itse Paavo ei ollut edes paikalla.

...
Yhteenvetona oli nähtävissä, että kansalaiset haluavat juuri nähdä Väyrysen ja Niinistön kahdestaan estraadilla, jolloin todelliset keskustelu- ja asiatietokyvyt tulevat esille!

.
No, katsotaan mitä kansa sanoo sunnuntaina! Sen jälkeen pulinat pois - jos ratkeaa ensimmäiselle kierrokselle.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme pyhin toimi on nyt estää Niinistön vastakkainasettelun eteneminen ---

Onko Niinistö vastakkainasettelija?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/01/vaalitaistel... -

Kansakunnan etu on nyt saattaa Väyrynen ja Niinistö toiselle kierrokselle - sillä tuolloin nähtäisiin millainen on todellinen kyky, kun muuta ehdokkaat ovat jo katsomon puolella.

Niinistö pelännee Väyrysen kanssa kahdenkeskisyyttä -asiakysymyksissä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    " – mutta kun töitä ei kaikille ole – "

Silti työpaikkoja on avoinna kymmeniä tuhansia. Osa niistä vaatii aikaisen aamuherätyksen tahi sitten rukkaset käteen.

Ilkka Luoma

Suomessa lienee jo pelkästään noin 60-70.000 ajelehtivaa nuorta --- ilman työtä, ilman koulutusta ilman työpaikkaa:

...
MAANANTAINA, LOKAKUUTA 17, 2016
Nuoret huutavat äänettömästi hätäänsä ja särkevät itseään!

Media on myös herännyt Aleppon, Mosulin, Venäjän uhan ja Natoon maanittelun väleistä huomioimaan omamme – lapsemme, heidät, joille lastautuu se suuri taakka elättää osaltaan vanhempansa ja yhä vanhemmiksi elävät isovanhempansa.

[... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

… kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopin... -

Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.

Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet... - ]

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huuta... - [160540] alta.

.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä tarkoittaa vanha sanonta "tekevälle on työtä" - nykyään?

Aforismi: "On vaikea tulla toimeen, kun ei ole tointa mihin mennä."

Ilkka Luoma

Ensinnäkin - olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa - toisekseen alkava totaalisempi robotisaatio vie yhä enemmän sellaisia työpaikkoja, joita myös "alemmalla tasolla" pitäisi olla ihmistyöksi tarjolla!

Ilkka Luoma

... Täysin totta, mielipidemittauksilla vaikutetaan äänestäjiin, sehän niiden tarkoitus onkin. Entä nyt, oli myös toisen tyyppisiä analyyseja? Harri Hurstin haastattelu kannattaa kuunnella Mtv' ltä!

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005540134.html -

" ... Merja Ylä-Anttila
@merjaya
Nyt on kyllä kaikki nähty. Ehdokas Väyrynen alkoi ostaa ääniä. Eikö hyväpalkkainen Europarlamentaarikko voi lahjoittaa rahaa jo nytkin halutessaan niin kuin kaikki muutkin leipäjonoihin tai #naistenpankille jos maailman väestönkasvu huolettaa. #presidentinvaali2018

22.05 - 25. tammikuuta 2018 ... "

.

Harri Hurstin haastattelu!

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vahav... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kannattaisiko sinunkin katsoa Heikki Hurstin haastattelu?

Ilkka Luoma

Katsoin!

...
Ja olen tutkinut aihealueen todellisuuteen asti:

8] Hammaskultakin kiilsi leipäjonossa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/aurinko-vois... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #81
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83
Ilkka Luoma

Lisää Nato - isäntämaa pöytäkirjasta, lainattuna toisaalta:

...
2 points:

A. Ei tuotu EDUSKUNTAAN suureen saliin.

B. Kesti kuukausia ennen kuin SUOMENKIELINEN versio finlexissä.

Vielä:
Jos paperi olisi niin merkityksetön kuin puolustajat esittävät, miksi se yleensä tehtiin, miksi salattain ja miksi sen puolustelijat aina kiihtyvät?

MOU:n rooli ja tehtävä on selvä.

Luettavissa:
http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24134... - (komments)

*

Ilkka Luoma

hieno ketju - paljon jänkkäämistä, mutta myös tiukkaa asiaa, jossa nähdään metsä puilta!

Ilkka Luoma

Erinomainen lainaus toisaalta:

"MOU-paperi eli NATOn kanssa solmittu yhteisymmärryspöytäkirja – näin se meni
26.1.2018 17:11 Veikko Huuska Eduskunta MoU Nato 8 kommenttia, 1 uusi ilmoita asiaton viesti
MOU-paperi eli NATOn kanssa solmittu yhteisymmärryspöytäkirja – näin se meni

(Memorandum of Understanding, MoU)

Hei!

Suosittelen kaikkia lukemaan tässä blogissa esitetyn ja linkatun Eduskunnan pöytäkirjan täysistunnosta ja suullisesta kyselytunnista 24.4.2014 - eli kohta neljä vuotta sitten. http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17472...

Kyllä on ronskia luettavaa. ... "

~ http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24985... -

Lainaus päättyy

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Huoh,-eikö teiltä mitään muuta löydy Niinistöä vastaan kuin tuo iänikuinen mou-paperi ?
-harvinaisen onnistunut diili,sen verran sitä moskova ja täkäläiset putinistit inhoaa,,lisää näitä sopimuksia !

Tällä joppojoutavalla jankkauksella saitte yhen äänen lisää Saulille,-hah-hah !

Ilkka Luoma

Oletko perehtynyt siihen - tässä ketjussa se on linkkeineen täydellisenä. Ole hyvä :)

Käyttäjän MikkoPunkari kuva
Mikko Punkari

Ilkka Luoma - hienoa työtä ja tarkasti lakeihin nojautuen. Keskeinen kysymys Naton isäntämaasopimuksessa on sen sisältö - ei se kuka mitäkin on kenellekin siitä kertonut. Suomen perustuslaki ja muu lainsäädäntö ei anna oikeutta presidentille eikä edes eduskunnalle hyväksymismenettelynä ottaa kantaa siihen, saako USA-NATO:n sotajoukot tunkeutua Suomeen. Mikäli USA:n armeija rikkoo Suomen rajoja, on kyse aina sotilaallisesta aggressiosta, hyökkäyksestä itsenäistä maata vastaan mikä on myös YK:n peruskirjan (2. art.) vastainen toimi. Presidentti syyllistyy useampiin perustuslain ja esim. rikoslain määrittämiin rikkomuksiin. Nyt kaikki nämä aspektit on jätetty huomioimatta ja käsittelemättä. Se, että puolustusvoimien komentaja allekirjoittaa laittoman sopimuksen, ei poista presidentin vastuuta maamme lakien vastaisista toiminnoista.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

... Presidentti olisi voinut allekirjoittamattomuudellaan puhaltaa pelin mietintäjäähylle, vaikka laki menisikin läpi - sehän ei tarvitse saada toisen kierroksen presidentin vahvistusta. Niinistö olisi voinut tehdä presidentillisen puskan ravistuksen.

...
~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005540760.html -

"Pääkirjoitus: Kalliiksi käy! Aktiivimallin viisi turhaa virhettä pysäyttää Suomen ... "

.

Ilkka Luoma

Melkoista rääpimistä. Media unohtaa, että kansalaiset asettuvat helposti syyttään parjatun puolelle. Tervo ei ole yhtä kuin some-maailma. Juttu suorastaan hersyy Väyrysen mollaamista, ottamalla ilmasta juttuja, jotta väyrysvähättely kiihtyisi - viite Paavon ajatuksista nostaa presidenttipalkkio 160 tuhanteen euroon, josta Väyrynen ei ole puhunut puolta kirjaintakaan. Median tulisi huomata, etteivät lukijat ole tyhmiä!

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801262200698... -

"Puhemiehet: Keminmaan kuningas lupasi köyhille 50 000 euroa - ilmaisia tusseja kärttäneen Paavo Väyrysen härski vaalitemppu hakee vertaistaan ... " -Iltalehden otsikko

...
... Media onnistui mollaamaan täysin Väyrysen esityksen presidenttilahjoituksestaan, 50 teur Hurstille, jos valiintuu. Mistä tuo median puoliviha Paavoa kohtaan, joka keräsi puoli miljoonaa ääntä vuoden 2012 presidentinvaaleista?

.
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005540276.html -

"Hurstin perinteinen ruoka-apu Helsinginkadulla pelastui täpärästi – ihmiset innostuivat lahjoittamaan, muusikot puuhaavat tukikonserttia
Tuhansia auttavan helsinkiläisjärjestön rahapula syntyi pitkän ajan kuluessa. ... "

...

Harva tuli miettineeksi, että Väyrynen nosti kipeän aiheen miljoonan ihmisen näkyville - ulostulollaan presidentti tv-tentissään!

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, Paavo ei sitten selättänyt galluppeja, vaan jäi neljänneksi juuri niillä prosenteilla, mitä mielipidetutkimukset hänelle ennustivat. Sinulle vahvassa uskossa olleena tuo oli varmasti valtava pettymys. Kriisiapua on saatavana ...

Jos se sinua yhtään lohduttaa, niin oma ehdokkaani jäi 1,5 prosenttiin. En kyllä enempää odottanutkaan.

Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä :)

Ilkka Luoma

Voittajat eivät ole koskaan antaneet periksi! ;)

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249814-...

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005552943.html -

"Onko moraali aisti? Viisaat ovat pohtineet asiaa jo vuosisatoja
Puhemies Maria Lohelan puhe presidentin virkaanastujaisissa sai miettimään perimmäisiä kysymyksiä. Onko vauvalla moraali? Entä gorillalla? ... " -HS

.

Toimituksen poiminnat