Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansa yhdisti Niinistön kannatuksen Naton vastustukseen

 • Vilpittömät Onnittelut Äänikuninkaalle 2018 - kansa odottaa nyt kihlauksen pysyvyyttä! ¤
  Vilpittömät Onnittelut Äänikuninkaalle 2018 - kansa odottaa nyt kihlauksen pysyvyyttä! ¤
 • Nämä herrat saattavat tavata nopeammin kuin aasi aivastaa! ;-) ¤¤
  Nämä herrat saattavat tavata nopeammin kuin aasi aivastaa! ;-) ¤¤
 • Vielä kerran - kaikki koolla! Kuinka moni vuonna 2024? ¤¤¤
  Vielä kerran - kaikki koolla! Kuinka moni vuonna 2024? ¤¤¤

Istuva presidentti Sauli Niinistö teki historiaa, hän on nyt kruunaamaton äänikuningas ja sai kansan taakseen – sankoin joukoin. Silti Sauli ei ole koko kansan presidentti – hän ei saanut puolta kansakuntamme äänioikeutettujen äänistä, vaan laskennallisesti 41,2 prosenttia äänioikeutetuista antoi Niinistölle tukensa*. 

Voimme olettaa ettei 1,5 miljoonaa äänestämätöntä olisi kovin suuri joukoin Niinistön taakse mennyt – ehkä mieluummin jonkin muun (Paavo Väyrynen tai jokin muu?) ---

* Mikä oli kunkin ehdokkaan yhden äänen hinta? ~ www.iltalehti.fi/politiikka/201801292200703232_pi.shtml -

 

Äänestäneet sen sijaan yhdistivät voimansa kultaiseksi kihlaukseksi Niinistön kanssa – Saulin 62,7 prosentin kannatus on liki se sama prosentti, jonka kansa on vakuuttavissa tutkimuksissa ilmaissut Naton vastustukseksi. 

Sauli sai kihlat kansalta – ja sen myötä voimakkaan muistutuksen mitä kansakuntamme haluaa nimikkeeltä – sotilaspoliittinen liittoutumattomuus tai jopa puolueettomuus.

 

Niinistö on reilu voittaja, vain pieni näpäytys heille, jotka puuttuivat presidentin sisäpolitiikan hoitoon tai ”hoitamattomuuteen”

Monille, varmaankin äänestämättömille jäi Saulista tahra, kun hän ei jättänyt allekirjoittamatta lakia työttömien aktiivitoimista – tosin presidentin vaikute sisäpolitiikkaan on pieni, vain periaattellinen - tuon lain vahvistamisen osalta jotenkin konkreettinen – 

… mutta Niinistön arvoasetelma teki tahran tuloeroarvion osalta, joka sekin saattaa nyt näkyä perjantaina 2.2., jolloin ammattiyhdistysliike hakee hyvitystä olemattomalle vasemmistopuolueiden presidenttiehdokkaiden pärjäämättömyydelle.

 

Onko Keskusta kriisissä?

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen sai 185 143 kansalaista äänestämään ulkopolitiikan kokeneinta ammattilaista – mitä se merkitsee Keskustalle, jonka oma ehdokas joka lailla sympaattinen Matti Vanhanen jäi 4,1 kannatusprosenttiin.

Voimme olla varmoja, että Väyrynen palaa eduskuntaan, vie Keskustalta yhden paikan ja näin tuo Kansalaispuolueensa eduskuntaan – yhden miehen joukkueena, olemaan lujatahtoinen otteeltaan niiden samojen aatteiden, ajatusten ja tavoitteiden kannalta, joilla yritti presidentiksi, saavuttaen 6,2 prosentin kansalaiskannatuksen. 

Kansalaspuolue sai erinomaisen startin – vajaa 200 tuhatta äänestäjää, joiden voisi olettaa haluavan eduskuntaan nuo samat Paavon teesit, joiden vuoksi äänestivät Väyrystä. Viime eduskuntavaaleista muun muassa Vasemmisto sai 211 702 ääntä ehdokkailleen – eduskuntavaaleissa 2015, Vihreät saavuttivat 253 102 – 

olisi historiallista, jos Väyrynen tuo seuraavista eduskuntavaaleista heti liki Vasemmiston jopa Vihreiden kokoisen ryhmittymän eduskuntaan – 

… uskoisin, että ehdokasvalinnat, heidän koulutus ja valmentaminen alkaa jo piakkoin, sillä ennenaikaiset eduskuntavaalitkaan ei ole mahdoton ajatus, siksi raskaasti päähallituspuolue jyrättiin presidenttivaaleissa – sanoisin, että Keskustan kenttä kuohuu.

 

Entä nyt, kun Suomi sai äänikuninkaan?

Sauli Niinistö sai väkevän valtakirjan kansalta – se vaikuttaa jopa kaikkeen siihen mitä Niinistö toivoo hallitukselta. Suomen historiasta saa hakea vastaavaa tilannetta. 

Sauli on nyt Suomen Kekkonen – Kekkosta kaipaavan kansan ylipäälliköksi, jonka halutaan seurailevan tarkasti kansan tuntoja, muun muassa Natoon liittyvissä puheissa – ehkä saamme nyt tilalle Natosta puhumattomuuden, sillä kansa ei ole yli 15 vuoteen – yhtenäkään vuotena luovuttanut enemmistöään – yli 50 prosentin enemmistöä vastustuksessaan Natoa kohtaan. Näin Väyrynen ainoana kirkkaan rehellisenä Naton vastustajana sai välillisesti voiton kannattamalleen ajatukselle.

 

Sauli on vahva presidentti ja on ottanut irtioton Kokoomuksesta

Kansa toivoo varmaankin sen pienenkin elitismin katoavan nyt kokonaan Niinistöstä, äänestäjiltä saamansa valtakirjan vuoksi – joka on lähellä puolta koko äänioikeutetusta kansastamme!

 

...

Seuraavaksi keskitymme hallituksemme toimiin, ja eduskuntaan – kun Paavo tekee paluun, oikeutetun paluun isänmaansa hyväksi. Olisiko Kansalaispuolueelle nyt sääntökirjan pienet muutostalkoot jotain – tehtäisiin säännöistäkin enemmän kansansa näköiset kun nimikin on jo kohdallaan – johdatteluna suorempaan demokratiaan – kansanvaltaan – muun muassa kansanäänestyksinä.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160714

 

DOC äänikuningas_niinistö_29012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 29012018

 

516_4501

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (150 kommenttia)

Ilkka Luoma

¤ Kuva 1 - By Verkkouutiset

...
" ... Naton vastustajia on selkeä enemmistö, 62 prosenttia suhtautuu kielteisesti Nato-jäsenyyteen. Viime vuonna Naton vastustajia oli 61 prosenttia. ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005468606.html -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Väärä tulkinta. Vaaleissa 98,5 % äänestäjistä kannattivat ehdokkaiden esittämää NATO kantaansa vallitsevassa olosuhteessa olla hakematta NATO jäsenyyttä lukuunottamatta ehdokas Nils Torvaldsia. Siis kaikki muut paitsi Torvalds joka on vankkumaton NATO:n kannattaja.

Merkittävimpi tulkinta Suomen nykyisen ulkopolitiikan suhteen on, että 86,9 % äänestäjistä kannattaa muun muassa Suomen EU jäsenyyttä, euroa. Vain kolmanneksi tullut Laura Huhtasaari ja varteenotettavien ehdokkaiden hännänhuippu Paavo Väyrinen vastustavat.

Erityisen pettynyt olen Väyrysen saamaan äänimäärään. Oletin hänen saavan 240 000 ääntä, mutta hän jäi kauas n. 180 000 ääneen. Äänestäjät ovat valovuosien päässä, nykyajassa, Paavon menneisyyden ajatuksista.

Ilkka Luoma

" ... Naton vastustajia on selkeä enemmistö, 62 prosenttia suhtautuu kielteisesti Nato-jäsenyyteen. Viime vuonna Naton vastustajia oli 61 prosenttia. ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005468606.html -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

höpönlöpön,,,normaalit pressavaalit,ei lainkaan nato-vaalit jyseessä !
sitäpaitsi,suomen puolustus hoituu pohjoismaiden,eu;n ja usan kanssa tehtävän yhteistyön kautta entistä tiiviimpänä,-joidenkin natokauhusta huolimatta !

Ilkka Luoma

Erittäin voimakkaat natovaalit, ja valittu Niinistö teki tiettyjä "lupauksia" kansalle!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Katsoitko yhtään vaalitenttiä?

...
Projisoitko tähän (2015)
~ https://www.rauhanpuolustajat.org/rapu-artikkeli/n... -

.
Paavo teki näistä vaaleista natovaalit!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #5

Et sitten vastannut kysymykseen. OK. En toki ole yllättynyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Jokainen joka katsoi vaalitenttejä - ymmärsi kysymykseni, jolla vastasin sinulle - ja näyttää siltä, ettei sinulla ollut mitään vastausta, eli ehkä et katsonut tai ymmärtänyt yhtään vaalitenttiä - nato-osuuksiltaan, joita oli jokaisessa tv-tentissä!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #10

Jätät vastaamatta kysymykseen, koska joko et halua tai osaa vastata. Tämäkään ei ole yllätys.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

"Presidentti Niinistö Ylellä: Natosta pitäisi kysyä myös kansalta
Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat eivät pidä kansanäänestystä välttämättömänä. ... " -TS

~ www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2671497/Presidentti+Niin... -

.
Olisiko tuo jo selventävä vastaus ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä on tarkoitushakuinen ja pieleen mennyt tulkinta. Jos kansa olisi halunnut äänestää NATO:a vastaan, niin äänet olisivat jakautuneet Väyrysen ja Kyllösen kesken.

Ilkka Luoma

Huomasitko miten Sauli tv-tentistä toiseen täsmensi ja tarkensi natokantaansa lähemmäksi ja lähemmäksi kansan mielipidettä - joka on muuten sama 62 kuin Saulin kannatus ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinistön oma kommentti:

"Presidentti Niinistö: Vaalitulos ei kerro puoluepolitiikasta – eikä Naton kannatuksesta Suomessa"

(Katso Uuden Suomen etusivun uutiset!)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Naton kannatus on Kokoomuksen luokkaa (17-23%) ja Niinistön kannatus täsmälleen sama 62% kuin Naton vastustus ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

Haluat varmaan siis sanoa, että kukaan kokoomuslainen ei äänestänyt Niinistöä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

? ... ~ 62% äänestäneistä - en ole nähnyt puoluekohtaista jakoa ...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Leikit numeroilla, mutta epätarkasti. Niinistön ääniprosentti oli pyöristettynä 63.

Naton asenmesta tähän sopii Psalmin 63 jakeet:

  10 Tuho kohtaa ne, jotka vaanivat henkeäni: he joutuvat maan syvyyksiin.
  11 Heidät annetaan miekan saaliiksi, heistä tulee sakaalien ruokaa.
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Niinistö Uutena Vuonna: Jumala teitä siunatkoon ... ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Ei todellakaan kerro Naton kannatuksesta, joka on noin 17-23 prosentin välissä, mutta natovastustus linjaa hienosti Niinistön saamaa ääniosuutta ;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse epäilen vahvasti, että seuraavan kuuden vuoden aikana Naton kannatus tulee, Niinistön johdattelemana, nousemaan enemmistöksi kansan keskuudessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Osasyy sille, että Niinistö oli SOPINUT kokoomuksen kanssa, että hän menee vaaleihin omalla tukijoukollaan lienee ollut myös siinä, että on katsottu tarpeelliseksi varmistaa pohjimmiltaan NATO-myönteisen presidentin valinta ilman, että hänen puolueensa ohjelman vuoksi olisi tarvinnut suoraan sitä liputtaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Taitavasti pelattu.. etenkin kun nyt voidaan vedota presidentillä olevan todella vahva mandaatti. Odottelen hiljattaista käännytystä/opastusta NATO-kannan suuntaan.. Sitäkään niin kamalasti tarvitse mikäli Ruotsi sattuu kääntymään NATOon päin. Tuostahan oli tehty tutkimuskin eli mikäli maan johto alkaa olla NATOn kannalla, niin enemmistö suomalaisista kääntyy sitä kannattamaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Suomen kansa on sanonut yli 15 vuotta jokaiseen vuosittaiseen uskottavaan mielipidetutkimukseen yli 50 prosentin voimalla - "Kiitos ei Nato!"

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #22

On mielenkiintoista, että mielipidekyselyt ovat uskottavia, jos ne tukevat omaa kantaa. Jos ne taas ovat oman näkemyksen vastaisia, niitä pidetään joko epäluotettavina tai pahimmassa tapauksessa jopa ohjailtuina.

Jotta asia ei tulisi epäselväksi, olen edelleen Natoon liittymistä vastaan ja liputan tuon eurooppalaisen puolustusyhteistyön puolesta. Siitä huolimatta olisin jopa voinut äänestää Torvaldsia juuri hänen Nato-myönteisen kantansa takia. Myös Natoon liittymisellä on omat argumenttinsa. Kyse on vain siitä, kummat näkökulmat painavat enemmän.

Olen myös siirtymässä hiljalleen eurooppalaisen liittovaltion kannattajaksi. Sille liittovaltiolle vain on löydettävä sellainen muoto, että se säilyttää oikean tasapainon yleiseurooppalaisen päätöksenteon ja alueellisen, itsenäisen päätöksenteon välillä. Onhan meillä kunnallinen itsehallintokin, joka on suhteessa valtiolliseen hallintoon. Miksi ei sitten vastaavasti euroopplainen hallinto, joka on suhteessa valtio- ja maakuntatasoon. Pelkkä itsenäisten valtioiden liitto on valitettavasti liian heikko minkäänlaiseen yhteiseen päätöksentekoon.

Joten mielipidekyselyjen osalta olen myös sitä mieltä, että kyselyjen pari prosenttia lienee aika oikea kansalaispuolueen kannatus Väyrysen vaalituloksesta riippumatta. Mahdollisuuksia heillä on tasan yhteen kansanedustajaan, Väyrynen Lapista. Eikä sillä kannatuksella ryhdytä pää- eikä muuksikaan ministeriksi.

Varaan itselleni oikeuden muuttaa näkemyksiäni vaikka täysin päinvastaisiksi, jos ulkoiset olosuhteet ja paremmat perustelut sitä edellyttävät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Erinomainen kommentti, nimittäin EU-vastaisena ja itsenäisyysmielisenä allekirjoitan kuitenkin EU-yhtenäisyyden osalta yhden teesin - nimittäin sen, että olemme vahvempia EU-liittovaltiona porukassa, jossa Kiina johtaa maailmaa, USA' n seuratessa ja Venäjän raaka-aineistaessa - EU yhtenäisenä kykenee olemaan riittävä pelikumppani Kiina + Venäjä -akselille, joka on mitä ilmaisimmin näillä näkymin muotoutumassa ...

...
maanantaina, maaliskuuta 27, 2017
EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä

(EU-jäsenvaltioiden johtajat, meiltä pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, kokoontuivat taputtelemaan toisiaan selkään saavutetusta 60-vuoden yhteiseurooppalaisuuden iästä |1, jossa niin monet ovat täysin eri mieltä tavoitteista. Iso-Britannia ei enää osallistunut juhliin hajanaisen seurakunnan hymistelyihin - Brexit oli suunnitellulla erourallaan |2)

[ ... Suomessa kansalainen Erkki pohdiskeli täältä meiltä pohjanperiltä - idän karhun kainalosta asemaamme ja tuumasi onnetonta eurovänkäystä, joka tehtiin kansalta suoraan kysymättä - oli tehty onneton vuosisadan ujutus, vain harvojen niin halutessa - Erkki mietti, saisiko europäättäjät vielä vastuuseen - vaikkapa valtakunnan oikeuteen? |3 ...

... kansalainen Liisa on ihmeissään, kun meidän pitää olla solidaarisia, koska olemme väitetysti niin rikkaita. Liisa ei ymmärtänyt, kuten ei moni muukaan, mitä aiemman demaripomon Jutta Urpilaisen takuudet ja vakuudet merkitsevät annetuille Kreikan lainoituksille |4. Oliko mopedi karannut vikuroiden Jyrki Kataisen hallitukselta? |5 ... “

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/eu-on-maho-j... -

...

torstaina, maaliskuuta 06, 2014
EU - maho jättiläinen virkarollaattorin varjosta

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jatt... -

.

Ilkka Luoma

Niinistö ei tule tekemään kansanpetosta - 62 prosenttia on väkevä voimatakuu - kultaiseen kihlaan olla höyryämättä Natosta ...

Kokoomuksen kannatus on osapuilleen noiden natottajien määrän mukainen eli 17-23 prosenttia ...

Ilkka Luoma

Kertoisitko lukijoille minkä vuoksi pitäisi ajaa kansaa sen tahdon vastaisesti Natoon - kansan, joka ei tahdo olla Naton taistelualusta ja sen hyökkäysväylä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siksi, että jos vaihtoehto on tulla miehitetyksi ja vaikka karkotetuksi Siperiaan, niin taistelu on parempi. Talvisodassa se ymmärrettiin. Kuten Jaakko Ilkka sanoi: "Kauniimpi orjan elämää, on kuolo hirsipuussa".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Oletko perehtynyt Talvisodan aaton historiaan - niin sanottuun erkkolaisuuden aikaan, jolloin koeteltiin kykyämme ulkopolitiikan hoitoon, jota ei sitten ollut ...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Kertoisitko lukijoille minkä vuoksi pitäisi ajaa kansaa sen tahdon vastaisesti Natoon - kansan, joka ei tahdo olla Naton taistelualusta ja sen hyökkäysväylä. "

Tutkimusten mukaan kansalaisilla ei ole mitään Natoa vastaan. Itsekin olet ottanut myönteisen kannan eurooppalaisen puolustusyhteistyön suhteen. Tässäkin ketjussa kirjoitit seuraavasti:

"Jotta asia ei tulisi epäselväksi, olen edelleen Natoon liittymistä vastaan ja liputan tuon eurooppalaisen puolustusyhteistyön puolesta."

Miksi siis vastustaa jäsenyyttä Natossa, mikä on se foorumi missä eurooppalaista puolustusyhteistyötä koordinoidaan. Jokainen jäsenmaa Natossa on itsenäinen päätöksentekijä, toisin kuin EU-liittovaltiossa tulisi olemaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Ei sen enempää kuin 62 prosentin voimalla Natoa vastustetaan.

Viimeiset 15 vuotta kansakuntamme on vastustanut yli 50 prosentin voimalla Natoa - vuosittaisissa uskottavissa mielipidemittauksissa ...

Ilkka Luoma

Noin arveltiin viisi -, kymmenen - ja 15 vuotta sitten, mutta kansa on päätöksissään johdonmukainen. emme halua olla Naton astinlauta, taistelualusta emme myöskään hyökkäysreitti - itään!

...
maanantaina, marraskuuta 06, 2017
Kansakunta jyrähti jälleen – Ei Natoon!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/kansakunta-j... -

Ote:
" ... ”... Kansakunta on jälleen jyrähtänyt! Natolle täystyrmäys ... Kuten aiemminkin, jo yli 10 vuoden ajan. Kansalaisemme ymmärtävät kirkkaasti mitä lännen sotaliittoon liittyminen merkitsisi. Emme halua olla Naton etuvartioasema sen toisen ydinasesuurvallan vieressä. Emme myöskään halua maailman sotivinta valtiota, joka on samalla Naton sotilasjohtaja, maahamme. Suomalaiset eivät halua olla Naton taistelualusta itään” ... "

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo Ote on siteeraus omasta tekstistäsi. Ikäänkuin vankkana lähdeviitetodistuksena sanomastasi tässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Data siinä perustuu faktoihin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Venäjällä kuohuu! Putin, itseoikeutettuna, tullee valituksi seuraaviksi vuosiksi presidentin virkaan.

Navalny, joka sinnittelee vastustuksen kahleissa, ei ole vielä luovuttanut. Joutunee kuitenkin luovuttamaan, sillä oppositiolle ei anneta tilaa. Muut presidenttiehdokkaat ovat Putinin sisäpiiriläisiä.

Kysymys: Miten Venäjän presidentinvaalit näkyvät meillä? Onko Suomelle tärkeää, että Putin jatkaa?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kysymys: Miten Venäjän presidentinvaalit näkyvät meillä? Onko Suomelle tärkeää, että Putin jatkaa?"

Tuskin näkyvät. Eikä ainakaan poliittinen johto uskalla asiaa kommentoida. Suomelle ei ole Putinin jatko kausi tärkeää, sama kuka siellä on johtaja.

Ilkka Luoma

Venäjän presidentin vaalit on meille tärkeä - on Suomelle edullista, että Putin jatkaa, kuten tekeekin ...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #20

#20 Putin, totaliristisena hallitsijana, on Venäjän kokoisen maan paras johtaja?!

Mielestäni kyse on huomattavasti laajemmasta, kuin Putinista.

Nyt, myös meidän maamme johto vaikenee, koska on liikaa kysymyksiä.

Entinen, kommunistinen liittovaltio, on yrittänyt demokratisoitua, huonolla menestyksellä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Niinistölle kiitos siitä, ettei mennyt Panda-ansaan ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #20

Kyllä se on vain sinulle edullista, Luoma. Trollipalkkiot eivät katkea.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Jorilta jälleen lukijoita hymyilyttävää partaveitsen terävää aiheen kommentointia! :)

...
Jori, räkyttävät kommenttisi poistetaan - en halua että lukijat katsovat sinua "alamittaisesti", mutta tervetuloa kommentoimaan asiapohjalta, kriittisestikin! :)

.

Ilkka Luoma

Putin on yllättäen Venäjällä tasapainottava voima!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Aivan kuten Stalinkin oli tasapainottava voima Venäjällä. Samasta puusta veistetyt veijarit.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Stalin tasapainotti itsensä toiseksi II Maailmansodan todelliseksi voittajaksi - USA' n ohella, ja alkoi tasapainoinen kylmän sodan aikakausi, jossa puntit pidettiin ydinohjuksin vaaterissa ;)

Ilkka Luoma

Irtautuminen Kokoomuksesta oli Saulilta loistoveto - herää sinällään nyt turha kysymys, miten olisi äänien määrä, jos liputti Kokoomusta, vaikka kampanja tehtiin paljolti myös Kokoomuksen kansalta saamilla puoluetuilla (?)

...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jokseenkin pienempi olisi äänien määrä ollut - hyvä syy sille että noin kannatti tehdäkin ihan tarkoituksella. Ja Kokoomushan kannattaa NATOa enkä ole vielä lainkaan vakuuttunut siitä ettei Niinistökin sitä kannattaisi. Saattanee olla vain suht pitkä peli, jonka päätteeksi NATOssa ollaan.

Ilkka Luoma

Piireistä puhutaan Niinistön olevan "salanatottaja", mutta nyt kansa kahlehti Niinistön toiveet ...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #29

Ilkka Luoma

Kansa ei kahlitse Niinistöä. Et varmaan ymmärrä mitä Niinistö ajaa ! Viimeksi kympin uutisissa hän sanoo toimittajille. " Olen pitkään halunnut edistää euroopan turvallisuutta. Tulen jatkamaa aikaisempaa linjaani ja ajan edelleen euroopan yhteistä puolustusta."

Olet varmaan tietoinen, että EU maat ovat lähes kaikki NATO maita. Hakeeko Niinistö NATO:n turvaa yhteisen eurooppalaisen puolustuksen kautta. Mielipiteeni on, että näin tulee tapahtumaan., eikä tähän päätökseen Venäjällä ole mitään sanomista.

Ymmärrät kai sen, että yhtenäinen eurooppalainen puolustus on puolustusta Venäjää vastaan. Eihän mikään muu maa kuin Venäjä uhkaa eurooppalaisia valtioita.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #49

Niinistön lausuma EUn yhteisen puolustuksen edistämisestä on erittäin selkeä eikä se vaadi tulkintaa.

NATO ei ole tämän ydin kuten niin moni luulee. Niinistön näkemys on juuri se oikea pitkän jänteen malli. Me emme haluaa EUn alueelle emmekä Suomeen USAn joukkoja ja näiden komentajia sekä kalustoa. Tuo porukka ei kuulu tänne vaan puolustamaan omaa maataan rapakon taakse.

EU on riittävän ja osaava hoitaakseen puolustuksensa ihan itse. Meitä on yli 500 miljoonaa, meillä on ydinaseisya alkaen kaikki sekä kyky tehdä itse aseemme.

Niinistön EUn oma puolustus tarkoittaa juuri tätä. Minä kannatan sellaista sotilaallista liittoutumista Suomelle, en EUn ulkopuolisen vallan läsnäoloa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Kansa juurikin kahlitsee - äänillään!

...
[2015] " ... Presidenttimme mieliaihe nousi näin pintaan

Presidentti Sauli Niinistö on ääneen pohdiskellut eurooppalaisen puolustuksen ydintä, jo Saksan pankkiajoiltaan saakka. On oletettavissa, että Niinistö törmäsi saksalaisiin kantoihin Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta.

Saksalaiset mielellään sitovat turvallisuuteen myös kaupallisuuden, onhan Saksa Euroopan talousveturi 15]. Saksa on oivaltanut ajat sitten, että eurooppalaisuuden turvallisuus kulminoituu paljolti heidän ja Venäjän välisiin suhteisiin.
…
Presidentti Niinistön ajatelmia uutisoi Helsingin Sanomat ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1425876176397 - ... "

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #64

Ilkka Luoma

Niinistön ulkopolitiikka perustuu samoihin neljään pilariin kuin ensimmäisellä kaudella.

Tähän Niinistö on saanut vahvan mandaatin kansalta ja siihen kuuluu hänen sanomansa:

Ensimmäinen Niinistön pilareista on oma uskottava puo­lustuskyky. Toinen on läntiset kumppanuudet, joihin kuuluvat EU, Ruotsi, Nato ja Yhdysvallat. Kolmas pilari ovat hyvät suhteet ja hyvä yhteistoiminta Venäjän kanssa.

Neljäs pilari ovat kansainväliset yhteisöt, kuten YK.

Jos tuosta et löydä Niinistön selkeää linjaa, en voi kuin ihmetellä ajatuksenjuoksuasi. Siinä ei mainita sanallakaan liittotumattomuutta. Liittoumat ovat siis valikoimissa.

Tehostetaan jo tehostettua kumppanuutta Naton kanssa ja selvitetään, miten Suomi voisi syventää Nato-jäsenyyttä olematta kuitenkaan sen jäsen.

Niinistö ei näe Natoa pahana, mutta hänen mukaansa Suomi ei tällä hetkellä tarvitse sen jäsenyyttä.

Presidentti on nyt ilmiselvästi politiikassa se kaikkein painavin yksittäinen hahmo, johon kansa eniten luottaa. Se luottamus on kansan antama.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Tärkein pilari on äänestäneen kansan antama enemmistökihlaus ymmärtää koko kansan enemmistön tahtotila olla liittymättä Natoon ja ylläpitää sotilaallista liittoutumattomuutta, johon sitten nuo muut mainitsemasi pilarit liittyvät .)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #93

Ilkka Luoma

Niin. Niinistön pitää ulkopolitiikassa tärkeisjärjestyksessä: oma uskottava puo­lustuskyky, läntiset kumppanuudet, joihin kuuluvat EU, Ruotsi, Nato ja Yhdysvallat.

Viimeisenä Niinistö mainitsee Venäjän jonka kanssa voi pitää hyvä suhteita naapurimaiden tapaan.

Kansa äänesti Niinistöä näiden ulkopoliittisten argumenttien takia. Huomaat varmaan, että niihin liittyi vahvasti Yhdysvalla ja NATO.

Se osa äänestäjistä jotka eivät hyväksy Niinistön ulkopoliittista kantaa joka pitää sisällään NATO:n, Yhdysvallat ja EU:n äänestivät sitten Paavo Väyrystä. Heitä ei ollut montaa !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Huomaathan, että noin 1,5 miljoonaa suomalaista äänioikeutettua jätti kantansa ilmoittamatta - mutta ovat Nato-mielipidemittausalgoritmeissa mukana ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #124

Noin 1,5 miljoonaa suomalaista oli siis sitä mieltä, että jättävät mieluummin äänensä käyttämättä kuin äänestävät Väyrystä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #124

Ilkka Luoma

Koska kaikilta äänioikeutetuilta Suomessa on kysytty NATO kanta ?

Äänioikeutettuja 2018 presidentinvaalissa oli 4,5 miljoonaa. Heistä vain 185 143 äänesti Paavo Väyrystä joka vaatii eroa EU:sta, eurosta, isäntämaasopimuksesta, yhteystyöstä NATO:n ja Yhdysvaltojen kanssa sekä liittoutumisesta.

Kertooko tämä jotain kansan tahdosta ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Varteenotettavat ja luotettavat mielipidetiedustelut mittaavat koko aikuisväestön mielipidettä - pl. Ahvenmaa useimmin.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kuikelon ihannoima Nils sai vain puolentoista prossan kannatuksen vaikka oli
ainut joka kannatti selvällä suomenkielellä natoa.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Suomen kansan natovastustus on samassa prosentissa kuin Niinistön kannatus - 62%!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jo vaalitaiston aikana analysoitiin gallupkyselyjen tulosten perusteella, että äänestäjät eivät pidä näitä vaaleja NATO-vaaleina eikä ehdokkaan NATo-näkemys ole merkittävä äänestyspäätökseen vaikuttava tekijä. Myös kategorisesti täysin NATO-vastaisia kansalaisia on Suomessa enemmän kuin 9% (Kyllösen plus Väyrysen äänet).

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä sinä Ilkka turhaa venkoilet. Olemmehan päässeet yksimielisyyteen siitä että Suomi on sitoutunut monenlaisilla isäntä- ym. sopimuksilla Natoon. Mm. kaikissa lennonjohtotorneissa ja satamissa on jo Naton asiamiehet. Puheet Natoon liittymisestä ovat joutavaa hölinää.

Kremli on lukemattomia kertoja todistanut että Sauli on Naton miehiä. Turha siitäkään on kinata.

Ilkka Luoma

Nato - Isäntämaa pöytäkirja on irtisanottavissa kuudessa kuukaudessa ;)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka on näköjään surutyönsä tehnyt ja palannut taas framille, tällä kertaa vähättelemällä Niinistön vaalivoittoa: Niinistö ei ole kuulema koko kansan presidentti! No, vain se joka saa 100% äänistä vaaleissa, joissa äänestysprosentti on 100, voi väittää itseään koko kansan presidentiksi :) Lähimpänä "koko kansan presidenttiä" on sitten varmaan Kim Jong-un ...

Muuten, Putin ei ole koko kansan presidentti, vain vähän päälle 40% venäläisitä äänioikeutetuista äänesti häntä 2012 "vaaleissa". Ei ole siis saanut Venäjän kansalta mandaattia rosvota Krimiä Ukrainalta ja sotia Ukrainan alueella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minäkin kiinnitin huomiota tuohon, että Ilkan mielestä Niinistö ei saanut riittävän suurta mandaattia vaaleissa. (Sivumennen sanoen kukaan muu presidentti ei ole koskaan saanut sitä samaa, eli tullut reippaalla enemmistöllä valituksi ensimmäisellä kierroksella.)

Niinistö on selkeästi myös tuonut esiin kantansa, että Suomen pitää pitää ovi auki NATO:on liittymiseksi, jos tilanne sellaiselta näyttää. NATO-vastainen presidentti hän EI ole.

Ilkka Luoma
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #110

Luin myös kommentin 54 ja vastauskommenttisi 104 siihen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Aloitetaan siitä, että kuittaat, kun olet lukenut koko topicin ja ymmärtänyt sen?

Näin menetellään aina kun kommentoidaan - 1. Luetaan alkulähde ja toivottavasti se ymmärtäen ja sen jälkeen kommentoidaan! :)

Tämän jälkeen siirrytään myötä- ja vastakommentteihin ...

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #117

Topikki ei ole tärkeämpi kuin sisältö ja sisältöä on myös kommentointisi.
Kirjoitit: "Noin 42 prosenttia suomalaisista äänioikeutetuista tukee Niinistön linjaa ..."

Tuo kommenttisi oli tarkoitettu Niinistön saaman kannatuksen vähättelyksi, kun sinulle huomautettiin, että jos Huhtasaari otetaan mukaan NATO-vastustajaksi, niin NATO-vastustajat saivat vain 20 % äänistä.

Tarve vähättelyyn sukeni yhtäkkiä siitä, kun sinulle todusteltiin, että yli 62% ihmisistä haluaa pitää ovea auki NATO:lle. Ennen tuota tarvetta se reilut 62% kelpasi sinulle kyllä hyvin todistamaan Suomen kansan NATO-vastaisuutta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

42% on Niinistön kannatus kaikista äänioikeutetuista - eikö? Jos toisin, niin kerrotko miten? 42% ei ole vähättelyä - se sattuu olemaan vain totuus.

Otathan lisäksi huomioon, ettei 1,5 miljoonaa suomalaista antanut Niinistölle mitään kannatusta, sen sijaan Nato-vastustuksen mittausalgoritmeissa tuo on huomioitu ...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #127

Kaikkein suurinta kannatusta Niinistö nauttii kansan piirissä Venäjällä. Hakkaa väyryset mennen tullen. Muulla ei ole niin väliä Nato-päätöstä tehtäessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Suomen kansasta noin 17-23 prosenttia kannattaa Natoa, se on likimain Kokoomuksen äänestäneistä kannatus ---

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

62% äänestäneistä ja 42% äänioikeutetuista - ovat kaksi aivan eri asiaa tässä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hän sanoo selvästikin, että: "HIENOA!"

Ilkka Luoma

Todellisuudessa Väyrynen oli yksi kolmesta voittajasta, ... jos muistelemme millaisen rääpimisen Paavo sai kohdalleen, kun aloitti nimien keruun ... ja lopulta ääniä tuli varsinaisista vaaleista liki pienemmän keskisuuren puolueen verran! Uskoisin, että perästä kuuluu!

Ilkka Luoma

Kyllä, Väyrynen oli yksi kolmesta voittajasta ... kaikki paukut siirtyivät saman tien eduskuntavaaleihin, joka oli se oleellisin tekijä - kaiken takana. Nokkelimmat oivalsivat tämän jo hyvissä ajoin! ;)

...
Väyrys-kampanja oli erinomainen esimarkkinointi tulevaan ..., silti Väyrynen oli tosissaan, mutta on varmaa, etteivät teesit muutu noista päätekijöistä, vain tarkentuvat ja lisääntyvät sisäpoliittisilla tekijöillä!

...
EKSTRA

... Väyrynen on huolissaan Keskustan perusarvojen rämettymisestä! Huhu on kiintoisa! Kansalaispuolue on kattojärjestö myös muille puolueille!
.

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005544457.html -

"Keskusta pelkää, että Väyrynen pyrkii puolueen johtoon, kertovat lähteet HS:lle – Sipilä ilmoitti jatko­haluistaan aiottua aiemmin

Puoluejohto päätti, että katkaistaan huhuilta siivet ja Sipilän jatkoaikeet julkistetaan ... " -HS

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Todellisuudessa Väyrysen kampanjapäällikkö ilmoitti olevansa pettynyt ja odottaneensa parempaa tulosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Tietysti pettynyt, koska odotti toista kierrosta. Nyt tulee osata katsoa huomiseen, kuten Paavo - eli nyt alustettiin erinomainen esimarkkinointi tuleviin, jopa ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin -

...Vajaa 200 tuhatta äänestäjää ei ole kehno suoritus, noilla lähtökohdilla, ei merkittävää organisaatiota, ei juuri rahaa, ei median suopeutta - kuten istuvalle jne ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #94

Keksit taas tapasi mukaan omiasi, Hauta-aho ilmoitti pettyneensä koska odotti noin 10 % ääniosuutta, mikä on muuten suunnilleen sama kuin Lapin vaalipiirin äänikynnys viime EK-vaaleissa. - Viimeksi siellä oli äänestäneitä n. 101 000 ja Väyrynen sai n. 6 800 ääntä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Jos luet yhtään uutisia ja osaat sieltä suodattaa oleellista tietoa - huomaisit että Väyrynen piti tulosta ok' na - hänen ajatellen jo seuraavia eduskuntavaaleja. Etkö lukenut uutisointia aiheista?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #128

LOL, älä suotta yritä pestä mustaa valkoiseksi, TV-kamera oli kohdistettuna Väyryseen kun ennakkoäänten tulos julkistettiin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #131

Tuossa silmänräpäyksessä Väyrysellä ei todellakaan ollut mielessä, miten hyvin hän menestyi huolimatta pienestä budjetista, vähäisistä resursseista, lyhyestä kampanjointiajasta blaa blaa blaa ... noita selityksiä hän luetteli vasta vähän myöhemmin saatuaan koottua itsensä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Väyrynenkin on ihminen, vaikka on muistiltaan kuin tietokone, ilman bugeja - Suuren kuvan hahmottamisnopeus on oiva merkki ammattilaisuudesta nähdä metsä puilta, eli seuraavana on eduskuntavaalit, johon pr. kampanja antoi erinomaiset menestyseväät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Tarkkaavainen huomasi, että pian ääntenlaskennan päätyttyä Väyrynen suuntasi katseen eduskuntavaaleihin - johon totesi pr. kampanjan olleen erinomainen "esityö" ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #141
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146

Loppuiko keskustelutaito? ;)

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005544655.html -

" ... ”En ajattele sinne kuuden vuoden päähän. Nyt ovat eduskuntavaalit edessä ja lähdetään täysillä hakemaan niistä hyvää tulosta. Kansalaispuolueella on mahdollisuus nousta keskisuureksi tai jopa suureksi puolueeksi”, Väyrynen sanoi. ... " -HS

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ehkä Ruotsi ratkaisee puolestamme suhteemma Natoon, aivan samoin kun se teki hakiessaan EU:n jäsenyyttä. Varsinkin Väyrynen ja myös Huhtasaari ratsastivat EU-ja eurovastaisuudella, kansalta tuli täysi tyrmäys ja hetkellä jolloin Suomen poliittinen johto liputtaa Naton puolesta niin kansa seuraa perässä.

Ilkka Luoma

Niinistö oli sitä mieltä (puhuessaan vaalipuheitaan, ennen äänestystä), ettei Ruotsi meille mitään automaattia luo - nythän kansa äänillään lukitsi Saulin natottomuuteen, ... huomaamme Niinistön kannatuksen olevan sama prosenttiluku kuin Naton vastustus ~ 62%!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Eikö olisi aika ottaa ovesuukyselyt äänestyspaikalla käyttöön.Loppuu ainakin joutavat jaarittelut.Saksassa kun puoluejohtajat kommentoivat vaali-iltana tulosta,niin toimittajilla oli jo tiedossa äänestäjien motiivit.

Ilkka Luoma

Vaalirauha pitäisi julistaa jo neljä viikkoa ennen uurnien sulkeutumista (alkaen vähintään siitä, kun ennakkoäänestys alkaa)! Nyt saimme voimakkaan tarkoitushakuisen vaalimanipulaation -

...
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248742-... -

.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maksimissaan yksi paikka eduskuntavaaleissa, siinä sitä sitten onkin mandaattia muuttaa Suomen linjaa.

Ilkka Luoma

Taitavalla ehdokasasettelulla noin 200 tuhannella äänellä saadaan enemmän kansanedustajia kuin Kr., RKP, PS ja jopa De Gröna! :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kunhan edes Väyrynen pääsisi läpi, nimekkäitä ehdokkaita kun ei ollut ainakaan kuntavaaleissa, esimerkkejä?

Ei tule olemaan helppoa Väyryselläkään, sai viime EK-vaaleissa keskustan ehdokkaana Lapin vaalipiiristä enää 6 889 ääntä ja

Lapin vaalipiiri
Pienin läpimenoon oikeuttanut vertausluku vuoden 2015 eduskuntavaaleissa: Markus Lohi (kesk.) 10 823,250

Äänikynnys: 10 824 (10,7 %). Vaalipiirissä annettiin 101 458 ääntä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Kuntavaalit oli esiproto ---

...
Eduskuntavaalit on jo aivan eri asia - ja päteviä uuden aallon ehdokkaita tulee arvattavasti runsain määrin, kunhan tuo "poliittisten toimijoiden kattojärjestö" - Kansalaispuolue rp. mielletään kokonaisvaltaiseksi ratkaisuksi ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #95

Niinpä, Väyrynen oli kuntavaaleissa esillä Helsingissä ja jäi n. 1000 äänellä valituksi tulleiden häntäpäähän, eikä olisi päässyt valtuustoon ilman vaaliliittoa KD:n kanssa. Minkä puolueen arvelisit ryhtyvän Väyrysen kanssa vaaliliittoon seuraavissa vaaleissa, KD:kaan se ei ole.

KD sanoutuu irti useista kunnallisvaali­ehdokkaista rasististen kommenttien takia – Helsingin ehdokkaat tulivat listalle Paavo Väyrysen mukana

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005111397.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Veikkaan, ettei mitään vaaliliittoja edes tavoitella - eduskuntavaaleissa ... (?) ... Korkeintaan sellaisten kanssa, joiden ohjelma linjaa samoja teesejä! Oletko huomannut, että politiikka on aika dynaamista - erityisesti nykyaikana?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #129

" Korkeintaan sellaisten kanssa, joiden ohjelma linjaa samoja teesejä!"

Kuten IPU ja SKP.

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuus riitautti pieneksi vaihtoehtoliikkeeksi kutistuneen Suomen kommunistinen puolueen. Osa puolueen jäsenistä olisi halunnut tukea Väyrystä tämän Venäjää myötäilevän politiikan takia. Osalle Väyrysen saama tuki oikeistoradikaaleilta taas oli liikaa.

Puolueen keskuskomiteassa Väyrys-asian käsittely johti tunteja kestäneeseen väittelyyn puolesta ja vastaan. Puolueen keskuskomitean peruslinjauksen mukaan puolue edellyttää presidenttiehdokkailta rasismin ja fasismin selväsanaista tuomitsemista.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/arti...

PS. Ilmainen mainos Väyryselle Maaseudun Tulevaisuudessa, johon itse maksoi kannattajakortteja kerätessään mainosliitteen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

... joiltain osin vääjäämättä voisi tulla mieleen PS (?) - korostan, että tuo on minun henkilökohtainen mielipiteeni ...

Veikkaan, että uusia äänestäjiä tulee paljon Keskustasta, ja Kokoomuksesta natovastustajat ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Otathan huomioon, että itse ehdokasasettelu on myös merkityksellinen - tässä etuna on kirkkaat tavoitteet - äänestäjille, eikä tarvitse kääntää berberiä :)

...
Paavo pesi puhtaan pöydän hienoilla tavoitteilla jo valmiiksi eduskuntavaaleihin ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #107

Mutta kenet saisi vetonaulaksi kun Väyrynen ei enää vedä.

Niinistö sai Oulun alueen äänistä 56,5 prosenttia, kun toiseksi suosituin ehdokas Paavo Väyrynen keräsi 10,5 prosenttia.

"Eihän se hänen menestyksensä ollut näillä alueilla lähellekään sitä, mitä se oli kuusi vuotta sitten", Jokisipilä muistuttaa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/arti...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #136

Terävä havainnointi - 2012 olivat kaikki keskustalaiset ja Keskustan rahat mukana, nyt ei ...

...
silti:

"Keskusta pelkää, että Väyrynen pyrkii puolueen johtoon, kertovat lähteet HS:lle – Sipilä ilmoitti jatko­haluistaan aiottua aiemmin

Puoluejohto päätti, että katkaistaan huhuilta siivet ja Sipilän jatkoaikeet julkistetaan ... " -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005544457.html -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #145

Eipä ollut, silloin keskustalla ei ollut antaa kuin mitätön määrä vaaliavustusta, mutta mukikauppa veti:

Vuoden 2012 presidentinvaaleissa Väyrysen oheistuotekampanja kävi kuumana: Väyrynen ja keskusta keräsivät Väyrysen vaalikassaan muki- ja arpakaupalla yksityisiltä ihmisiltä yhteensä 864 545 euroa.

Talousvaikeuksista kärsinyt keskusta sai tuolloin raavittua Väyryselle tukea vain 12 000 euroa. Tällä kertaa keskusta tuki ehdokastaan Matti Vanhasta 485 000 eurolla.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801192200681469...

Enää ei vedä mukikauppa kuten ei enää vedä Väyrynenkään:

Kampanjatuotteiden, kuten Paavo-mukien ja Väyrysen kirjojen myyntituotot tulevat kattamaan noin 50 000–60 000 euroa kuluista.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/vain-paavo-vayryn...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Kuvastaa erinomaisesti Väyrysen erinomaisuutta ja ylivoimaa, henkilönä - kun nyt omin avuin, lainoin ja talkootöin saatiin kasaan vajaa puolet vuoden 2012 äänistä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #150

Pikmminkin vähän vajaa kolmasosa, 2012 Väyrynen sai 17,53 % äänistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Väyrysen fiksuus näyttää korpeavan monia! ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #89

Lapin teoreettinen äänikynnyshän on noin 14,3%. Koska Lapissa kuitenkin käytännössä menee ääniä paljon 'hukkaan', todellinen äänikynnys on selvästi alempi.

Viime vaaleissahan 'hukkaan' meni esimerkiksi kokomuksen koko 10,1% potti. Muilta meni lisäksi hukkaan yhteensä noin 13%. Vain keskusta ja SDP saivat hyödynnetyksi äänensä lähes sataprosenttisesti.

Joten kyllä Väyrynen suurella todennäköisyydellä Lapista läpi menee. Tuskin hän vielä lähtee Helsinkiä valloittamaan...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #138

Voisi olla näin. Uskoisin, että nyt käydään huolella läpi Väyrysen äänisaalis - mitä mistäkin.

Ilkka Luoma

Jälleen syntyi erinomainen kommenttiketju - ! Kiitokset kommentoijille - uskoisin, että lukijat ovat jälleen hyvin informoidut - pienen vähemmistön Natoon jenkauksista! ;)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Suurin osa äänestäjistä on politiikkaa seuraamattomia kansalaisia. Yksinkertaisinta taisi olla se, ettei Niinistölle tullut todellista vastaehdokasta. SDP ei sellaista asettanut ja Vanhasesta ei näköjään sellaista kehkeytynyt. Pienemmät puolueet ajoivat omaa yksipuolista agendaansa, jolla ei presidentin vakanssia haeta vaan näköpiirissä ovat enemmän seuraavat eduskunta- ja EU-vaalit. Kristilliset tuttuna fariseuspuolueena lähti Niinistön taakse miettien tulevaa hallituspaikkaa.
Puolueen nimellä on myös suuri merkitys niille kansalaisille, jotka politiikkaa eivät seuraa mutta hoitavat tunnollisesti kansalaisvelvollisuutensa. Kokoomus on pohjimmiltaan porvaripuolue ja Keskusta vanha maalaispuolue. Nimen muutos on ollut järkevä. Pientalonpojat muuttui SMP ( Suomen maaseudun puolueeksi). SMP:n nimenmuutos Perussuomalaiseksi oli epäonnistunut siinä mielessä, että viime kesän puoluekokouksessa sen valtasivat juuri ne maahanmuuttovastaiset , joille se suomalaisuus on kaikki kaikessa. Väyrynen on onnistunut puolueensa nimen valinnassa. Kansalaispuoluetta voi äänestää kaikki ne, joilla kansalaisoikeudet on.
NATO on suurimmalle osalle vaikea asia ja uskon, että kaikesta huolimatta meillä on luottamus päätöksentekijöihin ja heidän mahdollisiin päätöksiinsä tässäkin asiassa.

Ilkka Luoma

Todellisuudessa Väyrynen oli ensilinjan vastaehdokas, fiksu, tietävä ja osaava. Toinen kierros Saulin kanssa jäi toiveisiin - se on varmaa, että Väyrynen olisi laittanut Niinistön koville! Eipä jossitella, vaan jatketaan eduskuntavaaleihin.

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juuri julkaistun puoluekannatusgallupin mukaan ainoa NATO-myönteinen puolue kokoomus on nostanut kannatustaan tammikuussa ja asemoituu entistä selkeämmin Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kyllä kansa tietää!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Miettinen tiivistää, että Suomi ei tässä tilanteessa halua hakea jäseneksi, jottei sitä Venäjällä tulkittaisi uhmakkuudeksi."

Uhmakkuus on hyvä sana. Suomi on kuin kartsalle lähtevä teini, joka vääntää venäläisten vanhempiensa kanssa kotiintuloajoista.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240504-tutkija-ti...

Ilkka Luoma

Kuten jo aiemmin todettuna, niin suomalaiset eivät halua olla Naton astinlauta, taistelualusta eikä hyökkäysväylä ... itään!

...
Kiinalaiset sanovat tuhat vuotisen sananlaskunsa:

"Pidä ystävät lähellä, ja viholliset kaukana"

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä ja miljoonat muut suomalaiset kannattavat Natoon liittymistä. Mutta me pelkäämme Venäjää että se hyökkää tämän takia. Kaksi kertaa se on ajanut minut evakkoon, en haluaisi lähteä kolmatta kertaa.

Pelko ei poistu sillä että Ilkka vakuuttaa ettei Putin hyökkää.Kummankaan puheisiin ei ole luottamista.

Ilkka Luoma

Leo - ole huoleti, veli Putin ei hätyytä sinua :)

Meillä on vain yksi velvollisuus, olla laskematta mitään ulkoisia sota- ja hyökkäysvoimia maahamme uhkaamaan mitään ilmansuuntaa! ... Eikö? ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vai sellainen velvollisuus...itsenäisyyttä ei tarvitse puolustaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

Ei sekoitella asioita - a) ulkopolitiikka - ei luoda uhkaa toisten armeijoiden myötä naapureille ja b) huolehditaan omastamme - siis armeijastamme ...

Nyt käsiteltiin ulkopolitiikkaa.

...
Kansakuntamme ei halua toisintoa taitamattomasta - erkkolaisuuden - ulkopolitiikasta ENNEN Talvisodan syttymistä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Meillä on vain yksi velvollisuus, olla laskematta mitään ulkoisia sota- ja hyökkäysvoimia maahamme uhkaamaan mitään ilmansuuntaa! ... Eikö? "

Juuri noin. Tuo on Naton toimintaperiaatteena. Maita mihin ei hyökätä, ei aleta puolustamaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Muistatko minne Naton ainainen sotilasjohtaja US on hyökännyt viimeisten 30 vuoden aikana - oletko laittanut merkille, että hyökkäyksistä on osa ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia? Ei siinä puolustamista tarvita, kun on aktiivinen hyökkääjä ... Valitettavasti.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #130

Osaatko luetella Neuvostoliiton ja Venäjän asevoimin suoritetut vallankumoukset, miehitykset ja pakkoliitokset itseensä Euroopan alueella toisen maailmansoden jälkeen. Varmasti osaat, mutta et korvaasi lotkauta.

US ei pakota mitään muita maita hyökkäämään mihinkään valtioon. Ei pakota edes ottamaan apua vastaan silloin, kun toinen maa sitä itse tarvitsee.

Nato on järjestö missä keskustellaan ja koordinoidaan eurooppalaisten itsenäisten valtioiden rauhanomaista puolustusyhteistyötä. Tämä sinä toki tiedät, mikä on sinulle toistettu varmasti yhtä monta kertaa kuin olet valeita täällä levittänyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Ei pakota, vaan hyökkää itse - ehkä hurjimpina - Serbia, Irak ja Syyria ...

Ilkka Luoma

[31052017]

keskiviikkona, toukokuuta 31, 2017
Yhteiseurooppalainen puolustus avaa eheän maanosan!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/05/yhteiseuroop... -

Ote linkin alta:

" ... Suomen rooliajatus tässä ilmansuuntien massiivipelissä on ainoalaatuinen. Jo nykyinen istuva presidentti, joka nyt ottaa irtiottoa natoinnokkaaseen |* Kokoomukseen, on oivaltanut, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Pr. Sauli Niinistö on oivaltanut välittäjäroolimme täältä lännen ja idän välimaastosta. Ainutlaatuinen turvallisuuspoliittinen oivallus; näin riisumme meille paljolti kuvitellut vihamieliset naapurit olemattomiin.

Ehkä Saksa läntisen Euroopan veturina on oivaltanut saman, kun he ovat nyt näin US presidentti Trumpin vierailun jälkeen historiaansa uudelleen tutkineet”
...
|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... - ... "

...

Ilkka Luoma

keskiviikkona, marraskuuta 25, 2015

Yhteiseurooppalainen puolustus ja rauhanturva

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseuroop... -

Ote linkin alta:

" ... On myös toinen mahdollisuus -eurooppalainen kokonaispuolustus
[ … ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” – vanha kiinalainen sananlasku]

Kun Ranska on nyt, aiemmin Natostakin eropelin tehneenä valtiona pyytänyt juuri Euroopan Unionilta apua – on se myös tie ilman Natoa eurooppalaisuuteen. USA on mainio kauppakumppani, kulttuurivaihtaja ja urheilun mahtimaa, mutta sotilaallisesti me emme tarvitse Yhdysvaltoja.

Eurooppa on kokonaisuus, joka huolehtii itse oman turvallisuutensa! Muistamme mitä tapahtui erityisesti 1941 – 45, kun käytiin sotahistorian suurin, verisin ja menetyksiltään massiivisin sota – II Maailman sodan Euroopan Itärintaman sota |20.. Saksa ja Venäjä voivat nyt tuon tietäen olla eurooppalaisen rauhan takaajina |21..

Meillä on nyt kaksi tietä, ja tämän tien viitoitus on kysyttävä kansakunnaltamme!
(Monissa mielipidetiedusteluissa kansalaiset ovat aina sanoneet täyden enemmistövastustuksen Natolle. Lisäksi kansa on vaatinut kansanäänestystä Natosta *], jos jostain syystä poliitikot ovat siitä haaveilleet)

*] Kansa haluaa Natosta kansanäänestyksen! ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1426400466811 - ... "

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vanhaa tietoa:

Suomalaisten enemmistö ei tahdo Natosta kansanäänestystä

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suoma...

Ilkka Luoma

Tsekkaahan tutkimusten tekotapa!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #155

Tsekkaahan ajankohta, mielipide muuttui Brexit-äänestyksen jälkeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #156

Silläkin on merkityksensä, mutta oleellista on tuo noiden siinä olleiden eri kysymysten koplaus yhteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #157

Jos uskomme Väyrystä, ja miksi emme uskoisi, niin:

Väyrynen teetätti oman presidentinvaalikyselyn: Kansa on väärässä

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801112200662...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #158

Sangen provosoiva sanojen valinta ... 38% kertoo että ei kohtele tasa-arvoisesti ---

...
Suoraa suosimista – Yle tukee istuvaa presidenttiä!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248742-... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #159

"Hieman" subjektiivisesti valittu lähde - tuntuuko koskaan että olet jäävi viittaamaan omiin mielipiteisiisi :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

Jos avaat kirjoituksiani, niin niissä on useimmiten paljon viitteitä - myös toisaalle, joilla tuetaan leipätekstin sisältöä - luitko nytkään tuota linkinalaisjuttua - linkkeineen?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #161

Haluatko linkit Hesarin artikkeleihin sadan vuoden ajalta kaikkiin kommentteihini, missä tuetaan muutenkin puhdasta objektiivista tiedon jakamistani? Varmastikin lukisit artikkelit.

En lue sinun linkityksiäsi, enkä oikeastaan muutakaan noista kommenteista. Oppiva tekoälyni on havainnut sen perin turhaksi ja aikaa vieväksi. Linkkien takaa löydän kuitenkin vain uuden linkkilistan perehdyttäväksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #162

Kommenttisi sisältö aukeaa outoon ja tyhjään ajatusmaailmaan, sillä kommentointia ei voi olla asiallisesti ellei tiedä mitä kommentoi - eli ei lue itse aihealueen alustusta ja siihen liittyvä vastauksia muiden vastinkommentteihin ...

...
Kuitenkin menestystä opintoihin!

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #163

Ymmärrän kyllä. Kommentoin vain lukemiani kommentteja. Siksi pysyn asiassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165
Ilkka Luoma

lauantaina, toukokuuta 07, 2016
Suomi Nato-taistelualustaksi ja ohjusiskujen kohteeksi (?)

¨ paljastuuko seuraavaksi Nato – vuoto, paljastuspaperit Naton kustannuksista ja tavoitteista?

Olemme saaneet päämäärätietoisesti asetetun ulkoisen asiantuntijaryhmän Nato-selvityksen (a), olemme eläneet median Nato – Juhlaviikot (b) ja saimme vielä amerikkalaiset taistelujoukot ilmaisemaan USA-voimaa aivan Venäjän rajalle – F-15C taisteluhävittäjinä, US Army -taistelujoukkoina ja US Navy mukana ollen maihinnousurynnäkköoperaatioita –

Ja kaikki edellä mainittu vain muutamissa viikoissa ja nyt palan painikkeeksi luvataan kansamme ”hylkäämän” hallituksen Nato-ratkaisut (Nato-kanta) jo ennen Juhannusta! (d) … Näinkö meitä viedään kuin kuoriämpäriä uus-erkkolaisuutena (e) Naton suojiin, vaikka kansa suurena enemmistönä harjaa vastaan.

Palautetaanko mieliin puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) ajatuksia vain puolen vuoden takaa ja mitä tuolloin oli maailmalta tapahtumakeskiöissä pinnalla – turvallisuuteen ja kansallisiin uhkiin liittyen.

a – Edustiko Nato-selvitys täyttä tietoa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216328-... -
b – Yle Nato-hurmiossa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/yle-liki-hur... -
d – Hallituksemme Nato-kanta Juhannukseksi 2016 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1462249060497 -
e – Uus-erkkolaisuus ~ http://niklasherlin.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttu... – Linkki vie kustantaja Niklas Herlinin US - Vapaavuoropalstan tekstin kommenttiosioon [IL]


[U] Joukossa turvallisempaa vai uhka joutua joukon taistelualustaksi
(Yle aamussaan klo 9:07 lauantaina 21. marraskuuta 2015 haastatteli |1. puolustusministeri Jussi Niinistöä (ps.) – haastattelija kysyi terävän kysymyksen EU Lissabon sopimuksen |2. velvoittavan avunantoon liittyvästä lakimuutoksesta: ”Osallistuuko lakimuutoksen jälkeen Suomen armeija Syyrian kaltaisiin suoraan sotilas- ja hyökkäystoimintaan; siis sotiin muiden maille” *] – Jussi jätti kysymyksen auki ja kiersi sen kuin ’kissa kuuman puuron’)

*] Presidentti Sauli Niinistö, nyt 20.11.2015 ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1447993331624 - ]

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomi-nato-t... -

.

Ilkka Luoma

Syntyi erinomainen ketju, joka voidaan päättää vuoden vanhaan ajatukseen "uudesta uljaasta maailmasta" - liittyen kuitenkin tiukasti topicciin ---

...
[18012017] Tänään Sauli Niinistö lujasti uskoo omaan eurooppalaiseen puolustukseen |*, ensin EU – tasolla, sitten jo saattaa kangastella kokoanisvaltainen Eurooppa-puolustus, joka ulottuu maantieteellisen Euroopan itärajoille Uralille asti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-euroopp... -

[ … suomalainen sanoo meillä kaukana itäisessä Pohjolassa mielipidekyselystä toiseen enemmistövastustuksen Natolle 1]. Kansalaisemme eivät halua Naton, eikä sen sotilasjohtajan USA’ n sotiin 2]. Suomalaiset ovat ajat sitten oivaltaneet, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla 3], sekä sen, että itse olemme niin lännestä kuin idästä 4] … ]

|* ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005045408.html -

Karttaan katsojat ovat oivaltaneet, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Uralille on yritetty lännestä useita kertoja – aina väkivalloin, sotimalla ja aina häviten. Viimeinenkin Saksan kolmannen valtakunnan 5] hyökkäyksenä vuonna 1941 synnytti maailman sotahistorian verisimmän ja totaalisimman sodan 6]. Näitä sotia eurooppalainen arvomaailma ei tarvitse.

Neuvostoliitto hajosi, ja niin päättyi kylmän sodan aikakausi

Neuvostoliitto luhistettiin ”pahan valtakuntana” – USA silloinen presidentti Ronald Reagan päätti, että pahuus kumpuaa idästä. Nyt Euroopassa soditaan sisällissotana, johon osallistuvat molemmat ydinasesuurvallat, toinen aktiivisempana ja toinen sanallisesti ja sotilastuellisesti toistaiseksi passiivisempana – on menossa Venäjän ja USA’ n vastakkain asettelu. Onko nyt tarkoitus luhistaa Venäjä? 7]

Jälleen ollaan asettamassa rautaesirippua maanosamme keskelle –

… tätä esirippua eurooppalainen huominen ei enää tarvitse. Länsi ja itä voivat asettua rauhanomaiseen rinnakkaineloon ja myöhemmin uusintegroitua kaupallisesti toinen toisilleen hyödyksi, kuten oli Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikana jo tapahtumassa.

Nyt Ukraina sisällissotineen ja Krimeineen 8] on katkaisemassa ja jo katkaissutkin hedelmällisen talouskehityksen, joka konkretisoitui Nordstream - kaasuputkena Itämeren pohjaan, saksalais-venäläisenä yhteistyönä. Tuota kehitystä on syytä jatkaa ja ratkaista meneillään oleva lännen ja idän välinen sapelien kalistelu Ukrainassa 9].

...

Ilkka Luoma

Ketju näyttää herättävän intohimoja ;)

..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

:) - Kuulstaa samalta kuin se, että persut kirjoittivat pelosta.

Ilkka Luoma

"Keskusta pelkää, että Väyrynen pyrkii puolueen johtoon, kertovat lähteet HS:lle – Sipilä ilmoitti jatko­haluistaan aiottua aiemmin ... " -HS

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Niinistö myös sanoi, että tilanteen kriisiytyessä liittoutumia muodostuu vauhdilla. Ei tarvitse hirveästi arvailla, keitä hän mahtoi tarkoittaa. Sen vuoksi on erinomainen asia, että puolustusvoimamme harjoittelevat yhteistoimintaa integroituen käytännössä osaksi NATO:n sotilaallista struktuuria. Ei tarvitse tositilanteessa sitten ihmetellä. Isäntämaasopimus helpottaa näiden harjoitusten toteuttamista mikä ei ole huono asia. Kun ja jos tilanne iskee päälle, niin ei siinä aleta kansanäänestyksiä järjestämään tai galluppeja kyselemään.

Ilmankos Väyrynen jaksoi asiasta motkottaa, koska kyllä hän tietää mihin suuntaan Suomi on Ruotsin kanssa menossa..

Ilkka Luoma

Pommi latautuu juuri tuohon - Suomi on kahden maailman välissä - ollessaan kansan vastaisesti Natossa, olemme kahden ydinasesuurvallan välissä - olemme varma taistelualusta, ponnahduslauta ja hyökkäysreitti ... Tämän juuri suuri osa kansastamme ymmärtää, ja tämä on väistettävissä vain sotilaspoliittisella liittoutumattomuudella. Toista Talvisodan aattoa kansakuntamme ei enää kestä!

...
Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla!

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

En ole niin varma, että olemme niin kansan vastaisesti Natossa. Totuus lienee siinä, että suomalaiset eivät arkipäivän paineissaan niin paljon asiaa ajattele. Enemmistö luottaa siihen, että hallituksemme asiasta huolehtii. Taistelualustat, ponnahduslaudat ja hyökkäysreitit jo käsitteinä kuullostavat vierailta eikä niihin kukaan usko. Raja on raja, eikä se siitä miksikään muutu. On Suomen etu, että kanssakäymistä Venäjän kanssa harjoitetaan, mutta se ei poista sitä, että tiedetään mihin joukkoon halutaan kuulua tiukan paikan tullen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #186

Kansa ajattelee juuri turvallisuutta ensimmäisenä ja siihen liittyy muistot ja historia siitä kuinka ulkopolitiikkaa ei osattu hoitaa - ns. erkkolaisuus. Kansa tajuaa erinomaisesti erityisen asemamme idän ja lännen vedenjakajalla, sekä Kuolan niemimaan turvallisuuspoliittisen, jopa maailmanpoliittisen merkityksen Venäjälle. Kuola on tuossa aivan meidän vieressä.

Kansa on tietämyksensä erinomaisen tarkasti ilmaissut jo yli 15 vuoden ajan, ja aina yli 50 prosentin voimalla, vuosittain - Kiitos ei, Nato! MOT

Uus-erkkolaisuutta kansakuntamme ei halua.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #186

" On Suomen etu, että kanssakäymistä Venäjän kanssa harjoitetaan, mutta se ei poista sitä, että tiedetään mihin joukkoon halutaan kuulua tiukan paikan tullen. "

Samoilla linjoilla ollaan tuon asian suhteen mihin joukkoon halutaan kuulua tiukan paikan tullen. Vaikka Väyrynyn ja Kyllönen ei vielä ole ehtinyt ehdottamaan sotilaallista liittoutumista Venäjän kanssa, jotkut ovat kyllä. Onneksi Venäjä pitää huolen siitä ettei päästä suomalaisia valvomaan omia merialueitaan ja ilmatilaansa. Ei silti, ei heilläkään ole tänne tulemista.

Sanoin tämän sillä, ettei ole Suomesta kiinni kenen kanssa sotilaallista yhteistyötä voidaan tehdä. Tähän asti Venäjä ei ole onnistunut pitämään kiinni sitoutumisistaan ainoankaan liittosuhteen kyseessä ollessa. Ellei liittosuhde tarkoita liittämistä Venäjään ja ajautumista puskurivyöhykkeeksi hyökkäyslavetiksi. Monen keskisessä itsenäisten riippumattomien maiden Natossa asia ymmärretään aivan toisin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #191

Ainoa viisas joukkoon kuuluminen on niin sanottu "sveitsittymisen" jatke, jossa kehitämme sotilaallista liittoutumattomuuttamme entistä uskottavampaan muotoon, jotta meistä olisi jopa suurkonfliktien välittäjiksi!

...
tiistaina, elokuuta 26, 2014
EU-joustavoitettu sveitsittymisemme!

Suomalainen ’sveitsittyminen’ aluillaan, ja osakeino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.

Voimme olla portti itään ja portti länteen –

… niin kiinalaiselle kuin venäläiselle kulttuurille. Maailma ei ole vain läntistä kulttuuria, se on itse asiassa vähemmistö, vaikka sen maapalloyhteisten varantojen käyttö on ollut pitkään ylivertaisella tasolla. Maailma on astumassa nyt idän vuosisadalle ja erityisesti Kiina antaa hillintää liialliselle jenkki-maailmapoliisiroolille. Venäjä lyöttäytynee mieluusti Kiinan piiriin – he voivat ainakin antaa kiinalaisen rahoituksen reaalivakuudeksi Siperian ja Baikalin veden.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavo... -

.

Ilkka Luoma

maanantaina, maaliskuuta 24, 2014
Emme pelkää Venäjää - ehkä vähän omiamme!

Saimme itsenäisyytemme idästä,

[ ”ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule – olkaamme siis suomalaisia!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-... - ]

tappelimme Talvisodan juoksuhaudoissa ja kekkoskaudella loimme taitavalla neuvostoliittopolitiikalla nykyisen vaurautemme pohjabetonit. Emme ole ruotsalaisia, vaikka sitäkin on koetettu jengata, emme halua läntisiin USA johteisiin sotiin; haluamme vain arvostaa ja kunnioittaa pitkää itärajaamme, jonka takaa saamme edelleen mukavasti kauppaa, vaurautta ja työtä. Emme myöskään pyllistele kenellekään.

LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumm... -

Suomessa on sananvapaus,

ja ”jaakon- ja ahtisaaret” saavat puhua omia natojuttujaan – kansa enemmistönä ei niitä noteeraa, vaan sanoo, että ”puhu sinä, minä pidän hevosta”. Suomi ei liity Natoon, niin kauan kun kansan enemmistö näin sanoo. Toisaalta ollaksemme fiksuja suomalaisia, emme myöskään ääneen uhoa, ettemme liity Natoon milloinkaan.

Valistunut veikkaus ennustelee,

että nykymallinen Nato hajoaa idän paineessa, kun lännenmies ”ajoi” Venäjän Putinin Kiinan syliin 5] – hankaloittamalla Venäjän energiakauppaa – Kiinalle kelpaavat Venäjältä kaikki kolme putkea – maakaasu, öljy ja vesi Baikal-järvestä.

Saksa on riippuvainen Venäjän kaupasta,
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-s... ]

ja Saksa haluaakin heti uuden ”schröderin” ilmaantuessa sopia Venäjän kanssa Euroopan puolustuksesta – johon konklaaviin tullee ulkojäseneksi juuri Kiina. Kiina haluaa lisätä kaupankäyntiä Eurooppaan – riippuvuus USA:n viennistä ei Kiinalle pidemmän päälle sovi. Arvelisin, että presidenttimme Sauli Niinistö on lämmin tälle ”eurooppa-puolustukselle” - jopa ilman USA:ta. Amerikkalaisille riittää askaroimista Kiinassa aivan riittämiin 6].

Keskitytään omiin asioihin ja kaupankäyntiin!

Meidän on syytä keskittyä kaupankäyntiin ja opittava kauko-idän viisaus olla puuttumatta muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. Kunnioitetaan niin paljon ulkopuolisia, etteivät he tule sotkeentumaan meidänkään sisäisiin asioihin -näin tuo itäinen karhukin pysyy siellä omalla reviirillään.

Ylläpidetään riittävän tehokasta asevelvollisuusarmeijaa,

[ Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - 3104]

jonka saa tarvittavat aseensa, perustaa ”suojeluskunnat” ja huolehtii riittävästä motivaatiosta innostavalla koulutuksella, joka voidaan laajentaa myös naisiin ja pidentää minimissään yhdeksi vuodeksi. Emme saa myöskään unohtaa riittävän suurta reserviä , jota koulutetaan säännöllisesti – vaikkapa näiden ”suojeluskuntien” puitteissa – pitämään yllä ”sissisodankäynnin” 7] periaatteita – unohtamatta cybersotaa.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa... -

.

Toimituksen poiminnat