Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

#MeToo nosti kiihkon pintaan – mikä onkaan sallittua?

 • #MeToo yhdistää - nostaa huomioimista ja johtaa suhteisiin, joille syntyy arvo! ¤
  #MeToo yhdistää - nostaa huomioimista ja johtaa suhteisiin, joille syntyy arvo! ¤
 • #MeToo' n ongelmia vältellään "piiloutumisella", ettei synny kiusallisia lähestymisiä ...! ¤¤
  #MeToo' n ongelmia vältellään "piiloutumisella", ettei synny kiusallisia lähestymisiä ...! ¤¤
 • Läntisessä kulttuurissa vaikuttavat näyttäminen ja vertaileminen - katso kohtuudella, mutta älä koske - luvatta! ¤¤¤
  Läntisessä kulttuurissa vaikuttavat näyttäminen ja vertaileminen - katso kohtuudella, mutta älä koske - luvatta! ¤¤¤
 • "Koira häntää heiluttaa ..." - mitä se merkitsee missäkin? Kuvassa vapaaehtoisesti vai pakolla? ¤¤¤¤
  "Koira häntää heiluttaa ..." - mitä se merkitsee missäkin? Kuvassa vapaaehtoisesti vai pakolla? ¤¤¤¤

Evoluutio loi lisääntymisen – monistaakseen sopeumalla ”itseään” kuolemattomaksi [1. Jotta tuo kuolemattomuus toteutuisi, kuten näyttää erinomaisesti toimineenkin – löysi evoluutio ratkaisuksi hyvän olon, jopa kiihkon tunteen – varsinkin hetkellä, jolloin se lisääntyminen on otollisimmillaan -näin oli suunniteltu jossain.

Suomeen saatiin vertauskuvallista rauhaa – pandoina Kiinasta, mikä valtiona harjoitti rajoittavaa lisääntymistä – yhden lapsen politiikkaa (tunnetuin seurauksin [2), kun oli laskelmat, että kiinalaisia tulee ”liikaa” - ei tullut, kysymys olisi ollut jostain muusta – tasapuolisesta resurssien jakamisesta, niin Kiinassa kuin muualla maailmassa.

 

Panda on lisääntymishaluinen vain hetken – kerran noin vuodessa – ehkä tunnin verran. Ihminen elää lisääntymisodotuksessa koko ajan – ainakin aktiivisen elämänjaksonsa ajan. Evoluutio loi bonuksena muutoin miehen fyysisesti vaativampaan elämään nähden elinikäisen mahdollisuuden tuottaa evoluutiolle kuolemattomuutta. 

Nyt media, tietyt ihmisryhmät ja erityisesti naiset tulivat ulos kaapista, mitta oli täyttynyt ja seksuaalista häirintää oli harjoitettu ”itsestään selvinä oikeuksina” miesten maailmasta liian pitkään. 

Miehiä ajoi historian perinne, erilaiset kulttuurilliset tavat kuten ”vahvemman oikeus” pitämään itseselvyytenä saalistusta – miehet vain unohtivat (ainakin) yhden tärkeän seikan ---

 

Muussa eläinkunnassa urokset joutuvat useimmiten kamppailemaan oikeudesta lisääntyä!

Leijona uros kamppailee jopa henkihieveriin saadakseen tehdä sen, mitä sen geeniperimä määrää hetkellä, jolloin on haisteltavissa tarpeellinen kiima naaraalta, ... nyt olisi aika suorittaa … . Tutkimuksissa on todettu, että tuo akti, oli se sitten minkä eläinkunnan lajin tahansa, on mielihyvää tuottava – siksi se evoluutio sen halusikin!

Naaras katsoi ja tarkkaili mikä uroshirvistä oli vahvin, se tietenkin joka voitti kilpakosijat. Kun taistelu oli päättynyt – sai uroksen kiima palkintonsa, useimmiten kilpailijoista vahvimpana (ovelimpana). Voittaja oli naaraan mielestä parhaat siittiöt tuottavana mieluisa, ja siksi tilanne kohtaantui kahden yhteiseksi … ja näin evoluutio sai taas sukupolvi kerrallansa jatkoaikaa, joka on varmisteltu tuhansin lajein ja miljardein yksilöin ** ---

 

Niin, miten se mies – luomakunnan kruunu sitten onnistui saamaan #MeToo' n niskaansa?

Ei kaikki, vaan ne miehet, jotka olivat niin sanotusti munattomia, ja eivät osanneet sitä evoluution tarkoittamaa kilpailua osoittaa sellaista tahdikkuutta, että ihmissääntöjen mukaan nainen hyväksyi vapaaehtoisesti ja mielihyvin lähestymisen. On aniharvoja poikkeuksia, jotka haluavat ”puolittaista väkivaltaa”, mutta ne ovat poikkeus, jotka vahvistavat säännön!

Nainen valloitetaan tänään monin eri keinoin – ei väkisin, ei törkeyksin eikä mauttomuuksin. Tilanne laukeaa päälle kohteliaalla määrätietoisuudella, huomaavaisuudella – toisen huomioon ottamisella ja sellaisella itsetunnolla, joka ei näy, vaan ainoastaan vaistoontuu. 

Naisten vaistot ovat valovuoden edellä miestä – mies on soturi, joka ei miehisessä keskinäisyydessään juuri valoa tarvitse, ainostaan sellaista voimaa, jolla kilpakosija ”nujertuu” - nykyisessä maailmassa tämäkin ilman väkivaltaa.

 

 

Nainen on vertailija ja hän haluaa olla myös katseltava, mutta ei luvatta kosketeltava

Eräät kulttuurit ovat ristiriitojen tiellä, kun ”koira heiluttaa häntäänsä” [3 - näin saatetaan meidän läntisen kulttuurin naisten vähäpukeisuus ja kaaria korosteleva vaatetus ymmärtää – koiran hännen heilutuksena, että ”tule” … 

… siksikin eräissä maissa kauneuden herättävät sulot kätketään ”lakanoihin”, jolloin aviorikoksia, väkisinmakaamisia ja muita henkisiä solvauksia kähmintöineen vältellään – maassa maan tavalla, tai maasta ulos -näin sanoo vanha sanonta. Meillä saa kohteliaasti liioittelematta katsoa, mutta ei luvatta koskea.

 

Mies korskuu voitoillaan – haluaa olla enemmän usein kuin onkaan

Turhilla puheilla korostuu taidottomuus saavuttaa – suuret kalat ovat aina uineet syvissä vesissä. Hiljaiset toimijat osaavat pelin hengen. Henkeen kuuluu kunnioitus, arvostus – kuuntelun taito, ja se outo luontainen viehätyskyky, joka on tai sitä sitten ei ole. 

Miehet voivat olla karismaattisia, mutta törkeys ja karisma ovat harvoin samassa kuoressa. Huomaavaisuus ja tuijottamattomuus ovat lääkkeitä, joilla voi yltää helpommin yhteisesti päätettyyn läheisyyteen ennemmin kuin härskiys ja henkistä ilmapiiriä välttelevä saalistamisen vimma.

 

#MeToo on saanut siivet

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005551510.html

Ote:

” … Juontaja Sanna Ukkola oli ilmeisesti ajatellut, että kerrankin laitetaan miehet puhumaan #metoo-kampanjasta, mikä olikin hyvä idea, mutta näin lyhyellä pohjustuksella siitä ei seurannut oikein mitään, mitä ei olisi jo muualla kuultu. Harry Harkimo tuntee Lauri Törhösen, mutta ei omien sanojensa mukaan kovin hyvin. Hän sanoi yllättyneensä uutisesta ja korosti, että vastedes kampanjassa on oleellista keskittyä tulevaisuuteen. - ”Että näitä ei tapahdu enää, ja siihen tämä asia auttaa. Uskon, että ihmisten käytös muuttuu.” … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Suvunjatkamisvietti on kuin veteen piirretty viiva. Evoluutio loi tarpeen monistaa puolikkaana kahdesta itseään - uudeksi yksilölliseksi kokonaisuudeksi. Luontaista se on yhteisen tarpeen ja kiihtymyksen hetkellä, jossa molempien halu yhdistyy. 

Sen sijaan väkisin ja vain yhden tahon kiihko ei ollut evoluution tarkoitus! Osoittimien viisarit täytyvät näyttää yhteen yhteiseen suuntaan. Eläinmaailmassa uros tarkastaa usein yhteisen tarpeen nuuhkaisemalla - hajujen ja tuoksujen maailma edellyttää hyvin tarkkoja aisteja, ja meidän ihmisten nenä ja siihen liittyvät vaistot on moniin muihin eläimiin nähden ilmeisen vajaamittaiset. 

Evoluution tärkein elossa pysymisen komponentti on kahden eri sukupuolen yhteisen kiinnostuksen sytyttäminen rakkaudeksi saakka. Tätä etenemisen tietä evoluutio on luonut viimeiset sadat miljoonat vuodet. Tosiasia on kuitenkin se, etteivät kaikki saa, ja täältä syntyvät nuo ongelmat”

 

 

...

Naisten esiinmarssi, johon miehet kompastellen komppaavat, ollakseen hyväksyttyjä!

Itsenäinen mies ei tarvitse nuoleskelun aakkosia, vain sen luontaisen tahdikkuuden kunnioittaa ja arvostaa sitä tärkeitä, evoluution luomaa kahden sukupuolen järjestelmää.

Tehokkain ja toivottavasti tuottavin suvunjatkaminen saavutetaan sopusoinnussa ja yhteisyydessä lähestyä hetkeä, jossa biologinen nerokkuus luo kahdesta itsekkyydestä sen ainoalaatuisen yksilön, jonka luominen oli se evoluution tärkein tehtävä – ylläpitää hallittua sopeutumista riittävän hitaasti muuttuvassa maailmassa.

...

Lopulta on aina kysymys ”kellotaajuudesta” - miehen ja naisen kellon pitää kulkea samassa tahdissa – ikään kuin synkronoitua yhteen, oli muut tekijät liki sitten mitä muuta tahansa. Samatahtisuus takaa hetkiä, joissa ei #MeToo' ta tarvita –

 

… Olikohan Eevan Omena se ensimmäinen tahtirikko, johon mies tarttui liian himokkaasti – ajattelematta seurauksia … mikä on tämän päivän ojennettu Omena?

 

Viite

[1 Kuolemattomuus ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/249247-kuolema-tuo-mystinen-paattopiste -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160994

 

DOC metoo_04022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04022018

 

886_7393

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Ilkka Luoma

"”Mitäs pukeuduit provosoivasti” on typerä puolustus seksuaaliselle häirinnälle –

Aivojen asiantuntija vääntää rautalangasta, miksi

Voiko pelkkä visuaalinen ärsyke rikkoa ihmisen itsehillinnän ja johtaa seksuaaliseen häirintään? Ei voi, sanoo tekosyihin kyllästynyt aivojen asiantuntija ... " -HS

~ https://www.hs.fi/elama/art-2000005551169.html -

.

Ilkka Luoma

... Kollektiivikosto, täyttä todellisuutta pinnan alta, vai väärinkäsitysten viidakkoa - ehkä kuitenkin uroksien primitiivireaktioita?

...
~ https://m.iltalehti.fi/pinnalla/201802012200712978... -

" ... Yhdysvalloissa ja Ruotsissa elokuva- ja teatterialan naiset olivat ensimmäisenä kertomassa alalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä.

Heidän rohkaisemanaan poliisit, opettajat, urheilijat, poliitikot, juristit ja monet muut alat liittyivät mukaan*#metoo*-liikkeeseen ja naiset kertoivat rakenteiden suojissa tapahtuvasta häirinnästä ja ahdistelusta.

Molemmissa maissa on nähty näyttävien urien päättyneen häpeään, irtisanomisiin ja poliisitutkintaan. Hashtag on muuttunut jo toiminnaksi ja asenteiden muutokseksi.

Suomessa ketsuppipulloa on kyllä ravisteltu, mutta ensimmäiset*#metoo*-ulostulot jäivät loppusyksyn Suomen itsenäisyyden juhlinnan jalkoihin. Ensimmäisenä liikkeellä oli täälläkin elokuva-ala. ... "

.

Juha Hämäläinen

Hyvä yritys Ilkka. Mutta teit yksinkertaisesta asiasta kovin naisellisen ja monimutkaisen. Väitän, että lisääntymiseen liittyvät toimet kuten lähentely edelleenkin toimivat eläimellisten vaistojen varassa. Ei niihin liity mitään älyllistä tai herkkää mietiskelyä edes naisilla. Reippaat otteet purevat edelleen parisuhdemarkkinoilla.

Tämä on nähty niin moneen kertaan, kun tunnetusti kaiken kylmästi harkitsevat ihmiset ovat menneet minuutissa ihan sekaisin oikean uroksen tai naaraan nähdessään. Se on sitten ollut menoa eikä edes avioliitot ole pidätelleet. Ja hyvä näin. Tämä on tervettä luonnonmukaista meininkiä eikä mitään terapiassa käyntiä ja hifistelyä seksuaalisuudella tai optionaalisten kumppaneiden vertailua Excel-arkilla.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Juuri näin se evoluutio asian rakensi. Ei kait se evoluutiokaan voi olla erehtymätön.

Evoluutio lienee kuitenkin kaikenaikainen muuttuva ilmiö. Suurin muutos nykyajassa on ollut miehen aseman ja käsitteen muutos niin nopeasti, ettei miesraukka ole kyennyt siihen sopeutumaan. Mies on jakautunut kahteen linjaan evoluutiomielessä. Toinen linja koostuu niistä nöyristä, hyväoppisista ja sopeutuvista evoluution toteuttajista. Ehkäpä he jopa kokevat, että heiltä on viety jotain. Toinen linja elää siinä perinteisessä evoluutiolinjassa. Nämä kaksi linjaa siis ottelevat keskenään siitä, kumpi se onkaan se evoluution herra, joka sen parhaan partnerin ottaa, tai saa omaksi evoluutiokanssakumppaniksi.

Kyllä naiset ovat oikeutettuja olemaan nopeampia, voimaakkampia, voittajia, johtajuusvoimaisempia ja valtaapitäviä. Näinhän se evoluutio muuntuu ajassa. Käytäntö on vaan osoittanut, kumpi evoluutilinja on se, joka parhaat palat poimii vakkaansa. Käyttäydy siinä melskeessä sitten tolkulla linjalla.

Ilkka Luoma

Evoluutio korjaa aina "virheensä" - vääjäämättä, ajankulua tutkimatta!

...
Ne naiset ;)
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/miesten-tais... -

"tiistaina, helmikuuta 05, 2013
Miesten taistelu elintilasta

Miesten äänetön osallistumisen vallankumous – vai naisten esiinmarssi. Toiset pitävät ääntä, toiset etenevät hiljaisesti. Miehinen testosteroni melskaa ja pitää meteliä – nainen on hiljaa ja päättää; monista asioista – miesten tietämättä.

Lapset on kasvatettu äitien toimesta. Saksan kolmannessa valtakunnassa Adolf Hitler tarkoitti äidin paikaksi kodin ja miehille työn ja armeijan – valtakunta tarvitsi elintilaa ja tuotantoa. Äidit kasvattivat uuden sukupolven valtakunnalle ja koneisto otti nuoret otteeseensa jo varhain – lapsille ja nuorille oli saatava fyysisyyttä, terveitä elintapoja, joukkohenkeä ja kansallista ajattelua omasta voimasta ja yhteenkuuluvuudesta.

Nyt mies pehmoleluilee ja ottaa hiljalleen osaa myös perheen pienimmän/pienimpien hoitoon – hyvä näin, sillä vauvat ehdollistuvat voimakkaasti ravinnon lähteeseen, äitiin – joka myöhemmin tuo ”erioikeuksia” äidille, kun keskinäissovittamaton riita oikeudessa päätetään usein miehen epäonneksi ja lapsen karkotukseksi isästään. ... "

.

Ilkka Luoma

Allekirjoitan pitkälti kommenttisi, mutta halusin sen avauksessa ilmaista jotenkin kohteliaammin ja huomaavaisemmin ;)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, saisitko sä tähänkin jotenkin ympättyä sen, että Erkki ja Liisa eivät halua Suomea Natoon ja että Suomi on oikeastaan syyllinen Talvisotaan, koska luovutti kuulema muutaman ilmavalokuvan saksalaisille... :)

Itse asiasta olen kanssasi suurinpiirtein samaa mieltä.

Ilkka Luoma

Muutoin - vaikka ei topicciin kuulukaan - naiset ovat varovaisempia Naton suhteen, ymmärtävät paremmin tuon liittoutumattomuuden - miksiköhän? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Todellisuudessahan Stalinille näytettiin kuvaa seksikohtauksesta jossa suomalainen Erkki Pietarissa rakasteli puistossa venäläisen Natashan kanssa. Siitä Stalin suuttui.

Eestissä ainakin naiset ovat melkoisen innostuneita niistä Nato-komppanian pojista. Ne ovat kuulemma melkoisia häntäheikkejä. Olisiko tarkoituksella valittuja sotilaista?

Ilkka Luoma
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #12

Yhtä hauskoja juttujahan sinäkin kirjoittelen Stalinin suuttumisesta:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16
Ilkka Luoma

[2006]

" ... Naisen asema yhteiskunnassa on vuoksiaaltoa, milloin se on vajaapalkkaisuutta ja milloin "seksuaalista ahdistelua" neuvotteluhuoneen viimeisessä nurkassa. Naiset pitävät itse ääntä Suomessa; he voivat valita Eduskunnan enemmistön ja he voivat valita kotona asunnon koon ja sijainnin, myös auton värin ja pesukoneen paikan. Nainen on usein kodin kuningatar, oikeutetusti, sillä hän tuo monesti hengen ja yhteenkuuluvuusilmastomiljöön, tehden yhdessä olosta kodin. Naisen rooli on Suomessa erinomainen, moni kanssasisar muualla maailmassa katsoo haikaillen suomalaista naista ja tämän asemaa.

Nainen työelämässä tuo tasapainoa, harkintaa ja analyyttisuutta, mutta myös eripuraa, kateutta ja vihaa toisen menestymisen johdosta. Erityisesti talouden ymmärrys on pontevampaa naisille, joille arkielämä näyttäytyy jo nuorena kotonaan, kun vertailtavana on äiti ja isä. Isä useasti haikailee työurasta, vallasta, poliittisesta asemasta ja kulmakuppilan kuningasasemasta. Äiti sen sijaan katsoo, että jääkaapissa on syötävää, pulla nousee pellillä ja ruoka-ajoista pidetään suunnilleen kiinni. Roolipeli on jaettu jo äidinmaidosta. Pojat lähettelevät raketteja, piirtelevät autoja ja tytöt hoivaavat nukkeja. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/12/johtajuutta-... -

.

Ilkka Luoma

Miehelle!

sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2016
MIES

(Aika-ajoin maailman ihmiskunnan vanhin liitto, pakkoliitto evoluution näkökulmasta nousee keskusteluihin – miehen ja naisen yhteiselo on tarkoitettu lisääntymiseen, juuri muuta yhteistä ei useinkaan ole! Paitsi, paitsi ja paitsi – keskustelu avautui ryöpsähtäen kun nainen nousi puolustamaan miestä ~ http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000... - )

[ … kansalainen Erkki pohtii tykönään jäätyään yksinäisyyteen, miksi miehen ja naisen erot ovat nykyään niin yleisiä |1, ja miksi nainen ei pysynyt kuosissaan ja roolissaan. Kansalainen Liisa haaveilee siitä yleisymmärtäjästä, niskojen hierojasta ja herrasmiesmäisestä huomiosta, jota miehen tulisi aina osata kunkin kuukautiskierron jokaisena päivänä osoittaa valitsijalleen … ]

Evoluutio rakensi kuolemattomuuden – miehen ja naisen varaan

Sopeuma huomasi nopeasti, ettei eloonsa rakentunut konstruktio pysy elinkelpoisesti kasassa kuin aikansa, joka on suhteellista. Evoluutio rakensi lisääntymisen eli jakaantumisen tai yhdistymisen. Yhdynnän kautta luotiin uusi sukupolvi jatkamaan aloitettua elonliekkiä. Syntyi ihminen, eräs eliölaji vertaansa vailla olevaan sopeutumattomuuden kuosiin. Näin syntyi myös itse evoluution kuolemattomuus!|2

Yhdistymistä kiihotettiin kiimalla ja rakkaudella

Evoluutio |3 huomasi pian, että pitää olla päämäärä – se oli elon jatkaminen. Piti keksiä jokin keino innostaa – se oli kiima ja jalostuessaan se muodostui rakkaudeksi, joka on tänään kestävyydessään tuotekehityksen tarpeessa.

Rakkaus katoaa tai syttyy – tänään sitä ravitsee raha, kyky ja odotus hyvistä geeneistä. Vain geenit ratkaisevat – rahalla ei saa maksimaalista selviytymisen rakennetta, tosin rahalla saa keinotekoista elämän pidennystä ja raha edesauttaa rakastumista – ikään kuin voitelee yhteisymmärrystä olla yhdessä.

Ensimmäinen rakastuminen!

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/mies.html -

.

Juha Hämäläinen

Jotenkin näin se menee käytännössä. Hertta-sarjassa kilpaileva versio.

Ilkka Luoma

Nuorten kaipuuta - suosittuja murrosikäisten tyttöjen maailmassa - odotuksia, joita odotetaan yhä - useamman kohdalla ;)

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

#MeToo-liike sopii mainiosti median narratiiviin ja neuvostototalitarismia muistuttavaan telaketjufeminismiin, sillä olihan jo Orwellin romaanissa "1984" Winston Smithin kiusana "Seksinvastainen liitto".

Ilkka Luoma

Amazoniaako tarkoitat - telaketjufeminismillä? ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hankamäki totalitaristis-feministisessä neuvostojen maassa. Hän taitaa piehtaroida kummallisesti nautiskellen dystopioidensa syvimmissä pohjamujuissa? E.Blair taisi samassa teoksessa myös todeta tietämättömyyden olevan valtaa. Mihinköhän Hankamäki yrittää kurottaa?

Ilkka Luoma

Kuka kirjoittikaan luolan perällä eläneestä miehestä?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Modernin naisen eepos on myyttinen vapautuminen kuvitellusta alistuneisuudesta.

Katsokaa kuinka jatkuvasti kaikkialla tapahtuu naisten "itsensälöytämisiä", "uuden elämän aloittamisia", "villiintymisiä" sun muita yrityksiä tavoittaa jotain, mikä on naisilta poissuljettua - saada soturin sielu.

Nykynainen etsii vielä elämänsä puolivälissä "itseään". Yksin, miehettä, lapsetta tai raadollisesti eronneena yksinhuoltajana.

Se, mistä feminismi ei ole onnistunut naista vapauttamaan - eikä tule koskaan onnistumaankaan - on naisen sielu.

#Metoo ei myöskään voi vapauttaa naisia; se on kaikki samaa oiretta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Virkkula kirjoitti: "[Se, mistä feminismi ei ole onnistunut naista vapauttamaan - eikä tule koskaan onnistumaankaan - on] naisen sielu."

Aikoinaan jo keskiaikaiset teologit vapauttivat naisen sielusta. He todistivat aikansa tieteen parhaimpien menetelmien mukaisesti, ettei naisella voi olla sielua. Sittemmin sekulaarimmat tieteilijät ovat todistaneet ettei sitä ole miehelläkään.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Totisesti kirjoitin!

Nk. sekulaarit tieteilijät ovat ainoastaan korvanneet sanan "sielu" mm. sanoilla "psyyke" ja "tietoisuus". Objekti sinällään ei ole kadonnut minnekään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

Sielu, psyyke ja tietoisuus ovat ihan eri käsitteitä.

Sielu on jonkin luojajumaluuden ihmiseen ja vain ihmiseen asettama paranormaali itsenäinen ja ruumiista erillinen henkiolento jota kukaan ei ole pystynyt havaitsemaan eikä todentamaan kritiikkiä kestävällä tavalla.

Sen sijaan tietoisuudella tarkoitetaan hyvinkin moninaisilla tavoilla kuvattua joukkoa olion kykyjä havainnointiin ja kokemuksellisuuteen. Sen olemassaolo on tieteellisesti kestävällä tavalla pystytty todentamaan mutta se ei rajoitu vain Homo sapiens sapiens -kädellisiin.

Psyyke taas on on osa ihmisen tietoisuutta. Se osa, joka koostuu tunteista, oppimisesta ja persoonallisuudesta.

Ei pidä sotkea käsitteitä kuten Vaaliston kanssa ylenpänä totesimme.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #32

Ovat kyllä.

Minun sielun käsitteeni ei kaipaa jumalolentoa, eikä se ole mitään "irrallista". Sielu on ikuinen, tietoisuus ei. Tietoisuus on yksi sielun ominaisuuksista; se on jotain minkä voidaan ymmärtää olevan "sielun sisällä". Hyvä väline toisinaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Virkkulalla on niin ihan omat käsitteet joten tämä on, taas, niin turrhaa, niin turrhaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #36

Kaksi errää koska jotenkin korvamato alkoi rallattaa erään iskelmämaakarin taannoin hyvinkin paljon soitetun turhanpäiväisen hömppäiskelmän kertosäettä alettuani sorvailla virkettä keskustelun jatkamisen turhuudesta jollei terminologiat kohtaa.

Purjehduksen on hyvinkin sanottu olevan ainoan tarpeellisen asian. Toisaalta kiinalaiset lienevät tietäneen jo kauan puutarhanhoidon olevan maailman tärkeintä eikä sekään loppujen lopuksi kovin tärkeää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Tuollainen huolettomuus on vaarallista. Jos emme kanna huolta ympäristöstämme, pian kukat ei kuki eikä linnut lennä. Tosin huolehtiminen ja murehtiminen pitäisi pystyä muuttamaan tyytymättömyydeksi olevaan jossa tilassa arvioimme "miksi" ja sen jälkeen uteliaisuudeksi "miten teemme paremmin". Sen jälkeen kaikki onkin vain toteuttamista vaille valmista.

Sitä paitsi kasvitkin näkevät suunnattomasti vaivaa reagoidessaan ympäristöönsä ja sen muutoksiin. Samaten linnut näkevät lentäessään suunnattomasti vaivaa eivätkä tee sitä vapaaehtoisesti. Paitsi korpit ja varikset joiden on todettu pelleilevän ihan vain omaksi ja kavereiden hyviksi. Niinpä emme pidäkään niitä sopöinä.

Terv. Ilonpilaaja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Ihmiskunta saattoi olla evoluution testiprojekti, joka projektina saatetaan haudata mahdottomana yhtälön osana ... ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Evoluutio tuskin testailee mitään koska on päämäärätön, siis ilman ennalta asetettua tavoitetta. Sen sijaan sopeutumien elinkaarien pituudet vaihtelevat sen mukaan miten hyvin ne sopeuttavat olosuhteiden jatkuvaan muutokseen.

Toisaalta on esitetty ajatus jonka mukaan maailmamme olisi alienien simulaatio jollekin kieroutuneelle skenaariolle. Silloin ei voi kuin kuumastella mitähän he ovat mahtaneet tavoitella vai menikö ihan kokonaan n.s. "reisille".

Voisimme tietysti olla mukana myös jossakin alienien "SimCity"-tyylisessä lasten pelissä ja pelaajat korvaavat kärpästen siipien repimisen ja koppakuoriaisten selälleen asettelun meidän kohtaloillamme.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Onko mitään tieteellistä näyttöä tuosta päämäärättömyydestä? Veikkaan ettei. Toki on kiintoisaa ja jopa kiihkeyttävää keskustelua heittää peliin "maailmojen käyttöjärjestelmä" ja arvailuja mistä sitä ylläpidetään ;) *

...
*
Näin annetaan tilaa uskovaisille! :)

...
Tiede voisi tuon sijasta keskittyä osaltansa pohtimaan dramaattista hetkeä, jolloin mitätön kohtasi olemattoman - ja näin syntyi vetovoiman perushiukkanen!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #64

Luoma kyselee päämäärättömyyden tieteellisen näytön perään.

Käsittääkseni todistusvastuu menee toisinpäin. Siis väite jonkin olemassaolosta tulisi todistaa ennemminkin kuin sen olemassaolemattomuus. Tässä tapauksessa pitäisi olla havaintoja päämäärästä, hypoteesi millainen se on ja sen jälkeen olemassaolo pitäisi pystyä todistamaan todistamalla hypoteesi paikkaansa pitäväksi teoriaksi toistettavissa olevien toisistaan riippumattomin havainnoin jotka kestävät tieteellisen kriittisen arvioinnin.

Olemassaolemattomuuden todistamisessa on sikälikin vaikeuksia, että todistamisessa pitäisi olla hypoteesi siitä mikä, millainen ja missä pitäisi todistaa olemattomattomaksi. Millainen tuo evoluution päämäärän hypoteesi olisi?

Jos Luoma tarkoittaa mitättömän ja olemattoman treffeillä maailmankaikkeuden ensihetkiä niin meillä on leegio tieteilijöitä sen kimpussa. Heistä valtaosa lienee mieltä, että kyse ei ollut mitättömästä van kaikesta maailmankaikkeuden materiasta yhdessä paikassa. Siis melkoinen pläjäys olemassaolevaa.

Olen ymmärtänyt, että olemattomuuden todistuksia vaativat nimen omaan uskovaiset joten heiltähän niitä todistuksia pitäisi vaatia, kai? Jotta heillä ei olisi tilaa temmeltää valtoimenaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Olisiko kirkas päämäärä - sopeutuvuuden/ sopeuman jatkuva (korjaava) ylläpito?

Mikäli näin, on olemassa jokin yhteys - meille mitä ilmeisimmin tuntematon yhteys!?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #66

Evoluutiossa sopeutuminen tapahtuu "ad hoc" olemassaolevaan. Ei suunnitelmallisesti varautuen tulevaan. Jos niin tapahtuisi, monetkin sukupuuttoon kuolleet polulaatiot olisivat osanneet varautua. Sellaista ei ole, ainakaan toistaiseksi, havaittu.

Mitähän yhteyttä Luoma mahtaa tarkoittaa ja minkä poolien välillä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #65

Mitähän Ilkalle on oikein tapahtunut? Olisiko ufot tai enkelit ilmestyneet unessa ja kertoneet uusia asioita?

Tilanne on huolestuttava, jos hänen ajatuksensa jatkavat uusille urille niin kenen kanssa minä sitten kinaan Karjalan palautuksesta ja Venäjän hyökkäyksestä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #67

Ehkä Miralan olisi varminta kinata vain itse keskenään. Pärjäisi paremmin. Nuo hänen aiheensa kun on jo n.s. "ammuttu alas" ties kuinka monta kertaa, mitä moninaisimpia aiheita käsitelleiden plokikirjoitusten yhteydessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

" ... Sisäinen ääni

Tuo viimeinen tavoite oli ihmisessä itsessään, löytää sisältä äänen portille, joka johdatti ymmärtämään osallistumista maailman kiertoon harmoniassa itsensä ja ympäröivyytensä kanssa. Mielenrauha ja sisimmyyden hiljaisuus täyttivät mielen.
Valiintumaksi saattoi jäädä liuku elämän ja luonnon alkumereen, löytäen itsensä osana kokonaisuutta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/07/mielenrauha-... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Joskus voidaan kuulla miehen suusta: "Voi kuinka jumalainen nainen" ;) ... liittyen topicciin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Uteliaisuus johtaa tietä tietoisuuden lisäämiseen - tietämisen lisäämiseen, jossa tietoisuus on pohja kaikille --- entä vaistollisuus (sensoroituminen!), jota robotiikka lähestyy?

Myöskään uteliaisuus ja halu tietää enemmän ei katoa mihinkään –

[Miksi toiset ovat uteliaampia kuin toiset? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut... - ]

se onkin ainoa sektori, jossa kasvua, jopa kasvuhokemaa voidaan ympäristöä tuhoamatta lisätä, vaikka joka päivä. Tietoa syntyy koko ajan tietoisuuteemme 12] lisää – mutta mistä, se jääkin yhä filosofien päänvaivaksi. Tieto on ja se juuri oikea tieto on aina siellä jossakin!

Edelleen tieto on valtaa ja sen soveltamistaito tie valtaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Objekti eli kohde - mihin se perustuu, tietoisuuteen, luuloon - ehkä tyhjyyden rakenteisiin (!), jossa pienuudessamme lopulta elämme kuvitelmaamme.

Ilkka Luoma

" ... Talouselämä on saanut rypeä ja porskuttaa miesten maailmassa –

globaalius on päivän sana ja maattomuus rahalle on itsestään selvyys. Työ jakautuu ympäri maapallon sinne, missä on pienimmät palkat ja tuotantokustannukset. Valtapeli rahan liikkeistä on käynnistynyt miesmäisestä maailmasta.

Jotkut naiset harmillisesti seurailevat itselleen uraa kovista miesten rahatalouden virtauksista. Kuitenkin suurin osa naisista ymmärtää, että tyhjästä on paha nyhjästä, ja ensin tulee olla raaka-aineet ja osaaminen, näistähän perheen ruoka-ateriakin valmistuu.

Kokeneet naaraat
Eläinkunnassa kokeneet naarasnorsut, matriarkat johtavat laumaa virvoittavien vetten äärelle uskomattoman muistinsa ansioista. Leijonalaumassa uros mittelee voimansa usein henkihieveriin puolustaessaan omaa naaraslaumaa paritteluun valmiin toisen uroksen kanssa.

Mies ja uros taistelevat voimalla ja hauiksella, naaraiden usein katsoessa vierestä vahvimman valiintumista. Suvun jatkainen on uroksen mitta ja päämäärä. Naaras usein huolehtiikin loput. Tosin luonto osaa kertoa kaikista muistakin variaatioista.

Ihmiskunnassa tunnettu historia on miesten historiaa, mutta naisten mahdollistamana

Naisen taka-alalta vaikuttelu on systemaattisempaa ja suunnitellumpaa kuin miehet arvaavatkaan. Naisen asema on usein kuninkaan tekijä. Nainen juonittelee taitavasti saadakseen oman jälkeläisensä vaikuttavaan asemaan - taistelee kuin naarastiikeri - tämähän on jo vanha sanonta. Mies on monesti sokea huomaamaan peliä takanaan.

Vaisto – se kuuluisa naisen vaisto!

Naisen vaisto on monelle miehelle ollut pelastus asemasta, paikasta ja palkankorotuksesta. On viisautta pitää nainen tyytyväisenä, sillä hän on parhaimmillaan miehen paras kumppani, kunhan kokonaisuudesta täyttyy edes osa naisen asettamasta tavoitteesta. Naista ei kannata vihastuttaa, vaan hänet kannattaa pitää kehräävänä kissana.

Miehinen ase pitämään naiset aloillaan

Meillä miehillä on oikeastaan vain yksi vahva ase pitämään naiset yhteisymmärryksessä perheessä ja taistelussa paikasta auringossa; työpaikalla ei ole välttämättä sitä ainoatakaan asetta - pitäisi olla taito, johtajuus ja huomioon ottaminen sekä havainto muidenkin olemassa olosta. Nainen sen sijaan ymmärtää yhteenkuuluvuuden, toisen huomioon ottamisen ja tiimin. ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaikenmaailman virkkulat tulevatkin suuta soittamaan tänne Myyryläisen ja Luoman reviirille. Kyllä pojat tuntevat nämä hengellisetkin asiat, ovat mestareita melkein kaikilla aloilla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiitokset Miralalle tunnustuksesta. Mutta jäi vaivaamaan ettemmekö olekaan mestareita kaikilla aloilla. Minkä alan olemme epähuomiossa jättäneet väliin? Voisiko Mirala paljastaa niin voimme kiireen vilkkaa pätevöityä niillekin.

Mutta tokikin, kaikki ovat kutsuttuja avoimelle palstalle, niin vinkulat kuin venkulatkin. Tietenkin olettaen, että Luoma palstanpitäjän vallalla ja voimalla niin suo.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ajattelin että ette te ihan kaikessa voi olla mestareita. Koska minä aina pyrin totuuteen niin siksi sanoin varovaisesti ettei tulisi valehdeltua.

Ajateltuani tarkemmin on pakko sanoa että olette kaikkien alojen erikoisasiantuntijoita kuten minäkin olen:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Kun itsetunto on kohdillaan, on siitä hyvä ponnistaa ... seesteisyyden tielle :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Mirala halusi olla varoinen. Kyllä minä kuitenkin mielini niin pahoitin ja suorastaan pöyristyin tuollaisesta epäilyksestä. Hyvä ettei tarvinnut nitropullosta suihkaista. Mutta sitten muistin Miralan ylivertaiseen hymöörin. Ja kaikki yhtä hyvin taas kuin silloin ennen.

Ilkka Luoma

Palapelit muodostuvat paloista, joskus vain joitain paloja pitää hioa sopiviksi ;)

Ilkka Luoma

Tässä kohtaa reviiri on rajaton ;)

Ilkka Luoma

Kostoa, vainoamista - asiaa, joka piti tuoda esille jo vuosia sitten ...

" ... Elokuvamoguli Harvey Weinsteinin käytöksestä kertonut The New York Times -lehden artikkeli nostatti myrskyn Yhdysvalloissa. Nyt näyttää siltä, että vastaavanlaiset aallot ovat viimein iskemässä Suomen kamaralle.
Yle nosti keskiviikkona puheenaiheeksi ohjaaja ja professori Lauri Törhösen käytöksen. Yle kertoo haastatelleensa noin kahtakymmentä elokuva-alalla työskennellyttä naista, joiden mukaan Törhösen häiritsevä käytös olisi jatkunut vuosikymmeniä.

Vuoden 2017 lopulla ja*#metoo*-keskustelun käynnistyessä suomalaiset elokuva-alan ammattilaiset kertoivat kokemastaan ahdistelusta. Törhönen on kuitenkin ensimmäinen henkilö, joka mainitaan nimeltä.

Yle perusteli tätä kattavasti muun muassa huomauttaen, että opettajanakin toiminut Törhönen vaikuttaa Ylen saamien tietojen valossa kohdelleen naisia toistuvasti epäasiallisesti, vaikka tällä olisi ollut virkansa puolesta mahdollisuus "murtaa alalle pesiytyneitä toimintatapoja". ... " - Iltalehti

.

Ilkka Luoma

... Yllättäen tämä on osa #MeToo keskustelua. Mutta miksi?

....
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005555588.html -

" ... Kiellon tarkoituksena olisi lisätä kunnioitusta yhteiskuntaa kohtaan ja ehkäistä ”rinnakkaisyhteiskuntaa”, jolla olisi omat, valtayhteisön tavoista poikkeavat norminsa ja sääntönsä. ... " -HS
.

Lännessä halutaan paljasta pintaa, ettei terrorismi kätkeydy! ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

"Lännessä halutaan paljasta pintaa, ettei terrorismi kätkeydy! ..." ... mutta yhteiskunnan väkivaltakoneistot piiloutuvat kommandipipojen ja peitetoiminnan alle. Anonyymiä väkivaltaa paljaalla iholla. --- olemmeko joutuneet keskelle S/M-leikkiä jossa meille ei ole kerrottu turvasanaa?

Ilkka Luoma

... Tämä lienee kiihkoutuneen #MeToo keskustelun pohjavire, tai rumemmin sanottuna pohjanoteeraus!

...
~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005553831.html -

"Ateneumia on vaadittu poistamaan taulu, jossa Väinämöinen ”törkeästi ahdistelee” Ainoa – museonjohtaja ei aio antaa periksi
Me too -kampanja on saanut Ateneumin johtajan Susanna Petterssonin toivomaan ihmisiltä suhteellisuudentajua ja historiatietoutta. ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Täydennetään kommenttiketju ---

Totta, #MeToo yllättää jatkuvasti - vakava, sukupuolisuutta eriarvoistava aihe nousi aiheellisesta myrskystä liioiteltuun rajuilmaan! Ei liity juuri tähän kirjoitukseen - erityisesti.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10061282 -

"Tuija Siltamäen kolumni: Seksuaalinen häirintä on yllätys vain, jos ei tajua, mitä seksuaalinen häirintä on

Seksuaalista häirintää on kaikkialla, eikä mikään ammattikunta tai ihmisryhmä ole sille immuuni, kirjoittaa Ylen kolumnisti Tuija Siltamäki ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

...
[2016]

Läntinen kulttuuri on markkinointia ja näyttötaloutta

Meillä näytetään mitä me olemme, myös ulkonäöllisesti. Naiset meikkaavat omaksi ja muiden iloksi. Meillä miehet mieluusti katselevat vartalon myötäisiä kiristyshousuja. Rintamustakin kohotetaan ”push-up’ paamalla”.

Kenkien koroilla saadaan näyttävyyttä lyhytjalkaisemmallekin. Arabi- ja muslimisiskot sen sijaan salaavat sulonsa vierailta, jottei ”koira häntäänsä heiluttaisi”. Tänään on lännen maissa muodikasta myös esitellä mustalla verhottuja sääriä, joskus pidemmällekin.

Miehen testosteroneja (ei) saa herätellä ilman tarkoitusta – vain näyttämisen riemusta?

Voisin olla varma, että sieltä burkan alta paljastuu samoja muotoja ja kaaria samalla tavalla kuin länsisisarelta. Tavat ovat vain erilaiset – toinen korostaa ja toinen peittää. Nyt kuitenkin nuo tummien tulisten miesten himot ovat herätetty. Olisiko ollut hyväksi kertoa jo rajalla, että meillä on sitten sitä silmäniloa, mutta sitä ei kuulu kuin katsoa – häveliäästi, sallitusti, sitä vartenhan näyttöä tehdään, jo vertailunkin vuoksi.

Maassa maan tavalla, tai sitten ulos maasta

Näin on sanottu, vaadittu ja esitetty. Hyvä niin, sillä jokainen oma yhteiskunta rakentuu ja rakentaa omat sääntönsä, tapansa, historiansa ja menetelmänsä. Meillä paljastaminen on normi-iloa ja siitä nautitaan ja samalla koetetaan sallitusti löytää merkkejä, että voisiko koettaa säällisesti omaa viehätysvoimaa ja saavuttaa pariliitos – vapaaehtoisesti ja mielihyvällä. Näinhän se pitäisi olla, mutta ei omatkaan osaa pitää sepaluksiaan kiinni, vaan pitää väkisin yrittää, kun muulla lailla ei ole onni suonut ilojaan.

Onkin puhuttu yhteiskunnan ylläpitämästä bordellista eli laillista iloa jokaiselle,

… oman makunsa mukaan – vahingoittamatta koskaan ketään niin fyysisesti kuin henkisesti. Ei ole tietoa, että vähentääkö vapaa yhteiskuntaohjattu bordellilaitos |8 raiskauksia. Samalla pitää muistaa, että myös kauniimpi sukupuoli haluaa omia tarpeitaan tyydyttää - tälläkin saralla pitää tasa-arvon toteutua.

Ja sitten se yksi oleellinen asia

Miksi meillä esitellään ja vaikkapa muslimimaissa peitellään? Syy on erittäin yksinkertainen. En voi enkä pysty hakemaan tietoa Koraanista, miten naista on kohdeltava – en halua sitä tehdä, koska voisin loukata joitain ihmisiä, sillä Koraanista on erillisiä tulkintoja |9 ja niihin valkoisen miehen on turha mennä.

Voisin olla kuitenkin varma, että ilman naista ei toimi muslimiyhteiskunta eikä lännenmiehenkään markkinatalous. Nainen on tasan se 50 % osa sukupuolista, joita tunnetusti on kaksi, eikä kolmatta, minkä englantilaiset ovat lakinakin jo hyväksyneet! |0 [EXTRA]

Naista arvostetaan niin meillä kuin muualla – käytännössä
[Naisten väheksymisellä on pitkä historia ~ http://www.hs.fi/mielipide/a1452835343270 - ]

Nyt ei kannata hakea yli miljardin kannattajan uskovaisyhdyskunnasta – muslimeista – vain ääriesimerkkejä. Näitä kauhukertomuksia sattuu meillekin – tappoineen, paloitteluineen kuin muine väkivaltaisuuksineen.

Nyt on tartuttava tähän kulttuurieroavaisuuteen. Jos ei halua tunnustaa, hyväksyä ja arvostaa meidän suomalaisten tapoja, on parempi pysyä poissa. Nimittäin muillakin mailla, kulttuureilla ja uskonnoilla on omat reviirit |11, suojamuurinsa ja kipupisteensä, joita ei vain ylitetä – eikä tarvitse.

|11 Reviiripuolustuksen geeniperimä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40634-p... -
|11 Reviirejä uimahallissakin - Saksa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1452841012908 -

Me olemme luoneet omat tapamme ja niitä tunnustetaan – piste

Me taas arvostamme muiden tapoja, emmekä mene esimerkiksi Saudi-Arabiaan rienaamaan heidän tapojaan minihamein, korkokengin, eikä ”push-up” liivein, joilla kohotetaan itsetuntoa kovassa vertailutalouskilpailussa. Meidän on syytä arvostaa muiden tapoja, kuten me edellytämme meidän tapoja arvostettavan. Jotenkin näinhän se meidänkin Raamattu sanoo.

Mistä tässä olikaan kysymys?

Yksinkertaista – koira saa heiluttaa häntäänsä. Tietty – ei estettä, kun tavoitteena on molemmin puolinen viehätyksen haenta. Hännän heiluminen on merkki, ja sitä merkkiä ei saa tulkita väärin. Tässä piilee koko ongelman ydin – liittyen pakolaistestosteroneihinkin.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/kevat-tulee... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäläinen kulttuuri on markkinointia ja näyttötaloutta

Venäjällä näytetään reilusti mitä he ovat, myös ulkonäöllisesti. Naiset meikkaavat omaksi ja muiden iloksi enemmän kuin lännessä. Miehet mieluusti katselevat vartalon myötäisiä kiristyshousuja. Rintamustakin kohotetaan ”push-up’ paamalla”.

Kenkien koroilla saadaan näyttävyyttä lyhytjalkaisemmallekin. Tänään on Venäjällä muodikasta myös esitellä mustalla verhottuja sääriä, joskus pidemmällekin. Venäjällä voi varakkailla miehillä olla perheen lisäksi useita kauniita virallisia jalkavaimoja.

Ilkka Luoma

Venäläinen nainen ja vaimo on uskollinen miehelleen (kunhan vaimosta huolehditaan) - lännessä tämä ei aina ole yhtä itsestään selvää ... (?)

Ilkka Luoma

sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2016
Kevät tulee – hameet lyhenevät

(”Kirmaavat kuin vasikat kevätpaisuntaa” – vanha sanonta Etelä-Pohjanmaan Alavudelta. Myös ihmisen mieli kirkastuu, paljas pinta ruskettuu ja iloisuus näkyy läntisenä elämänmuotona, suotuisuuden esittelynä. Saa mielellään katsoa, ei tuijottaa, mutta ei kuitenkaan koskea kuin vasta luvan jälkeen!… [jatkuu lopussa] … [US]

[U] Lisääntymisvietti, tuo jumalainen intohimo silmäilee aina sanomattomia viestejä

15. tammikuuta 2016 Yle Jälkiviisaat, ilman Kalle Isokalliota, väitteli pakolaisten |1 ja muiden maahamme tulleiden raiskauksista, aktiivisesta seksin nälästä ja naisten kopeloinnista. Media tosin on osannut jo kertoa, että aktiiviset suomalaiset pakolaisauttajat, tai heihin rinnastettavat ovat ostaneet parilla kympillä seksiä vireiltä pakolaisilta |2 – ehkä rakkauskin kipinöi, mene ja tiedä.

[ … kansalainen Erkki puolustaa omiaan – meidän naisiin ei käydä käsiksi. Mehän pojat perustetaan katupartiot |3 ojentamaan tumman kiihkeitä kiharapäitä. Naisasialiikkeen Liisa ei voi hyväksyä tapahtumia, mitä kähminnällä on tehty Senaatintorilla Uudenvuoden yönä |4 - meillä naisenoikeus pitää olla yhtä vahva kuin miehelläkin, valinta on aina kahden ja vapaaehtoisesti! … ]

Kansalaiset ovat saaneet turvallisen puheenaiheen, säätilojen ihmettelyn rinnalle
Tunnetusti Suomi on saanut hallitsemattomasti, paljolti EU-ristiriitojen ja riitelyjen tuloksena kosolti pakolaisia ja onnen onkijoita. Osa tulee hädässä ja aika moni seikkailijana hakemaan helpompaa toimeentuloa – vaikka toisten rahoilla yhteiskuntaan, joka on täysvastakohta kuin oman lähtömaan.

Maahantulijoiden seksin nälkää, kähmintää ja ahdistelua on vihdoin osattava katsoa kiihkotta ja kaikki näkökulmia tarkastellen. Luonto loi miehille ja naisille tarpeen lisääntyä, tietty. Hyvä näin, muutoinhan olisi sukupuutto |5 jo kohdannut.

Maailma on pullollaan erilaisia tapoja, perittyjä ja opittuja

Maailmaan mahtuu arvoasteikkoja ja kunnioitusmetodeja laidasta laitaan. Ihmisarvo jo sukupuoltenkin välillä on tosiasia – jopa naista alentavana/ ”väheksyvänä”. Me olemme jo oppineet, että nainen on ’yhtä kuin mies’, vaikka naisen euro on kuulemma edelleen noin 0,9 euroa.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/kevat-tulee... -

.

Toimituksen poiminnat