Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Etenevätkö Koreat rauhaan ja tunnustukseen?

  • USA on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt atomiaseita - lähinnä siviilejä kohtaan, jo 1945 ¤
    USA on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt atomiaseita - lähinnä siviilejä kohtaan, jo 1945 ¤
  • US Navy purjehti uhkaavasti Korean vesillä - jopa kahdella ydinkäyttöisellä lentotukialuksella - varoituksena, mutta kenelle? ¤¤
    US Navy purjehti uhkaavasti Korean vesillä - jopa kahdella ydinkäyttöisellä lentotukialuksella - varoituksena, mutta kenelle? ¤¤
  • US pr. Trump ja korealaisten Kim ovat vertailleet jopa ydinnappiensa kokoa ...! ¤¤¤
    US pr. Trump ja korealaisten Kim ovat vertailleet jopa ydinnappiensa kokoa ...! ¤¤¤

Korean niemimaan rajanaapurina on Kiina – maailman suurin ja vaikuttavin talous. Kiina on myöskin korealaisten suurin kauppakumppani – niin eteläiseen kuin pohjoiseen osaan niemimaata. Kiina näyttää vaikuttavan tuhansien vuosien vanhalla kulttuurillaan tiekarttaan, joka nyt olisi määrittämässä ja johdattelemassa korelaisia kohti yhtenäisyyttä.

 

Japani miehitti Korean niemimaata 1910 vuodesta alkaen. Japanilaismiehitystä jatkui aina vuoteen 1945 asti [1. Japanilaisten vetäydyttyä sotansa tappion lähestyessä Koreasta, jolloin kaksi II Maailmansodan voittajavaltiota kiirehtivät jakamaan korealaiset kahteen blokkiin – kysymättä tuolloin yhtenäisiltä korealaisilta mitään. Nyt noista voittajavaltioista vain yksi on yhä paikalla, sotavoimineen [2Yhdysvallat.

[1 Linkki Yle Areenaan dokumenttifilmistä, jossa on jotain historiallista ja ajankohtaisuutta – yllättävääkö, nyt, kun ulkoiset voimat ovat yhä Korean niemimaalla, nyt vain eri valtion nimellä! ~ https://areena.yle.fi/1-4101040 - *

 

 

Yksi valtio ja kaksi järjestelmää

Kiina noudattaa virallisesti Hongkongissa tuota kahden järjestelmän politiikkaa – kuitenkin niin, että kokonaisuus on vahvasti yhden valtion määrittämä yhteiskuntamalli. Voi olla, että Kiina on esittänyt nyt korealaisille samaa filosofiaa kuin Hongkongissa ja näin olisi syntynyt Pekingin tiekartta kohti myöhempää rauhansopimusta, yhtenäisneuvottelua ja lopulta yhdistymistä – jossain muodossa. 

 

Kiinan perustavoite on rauhoittaa koko Korean niemimaa

Kiina suurvaltana haluaa alueelle itsenäisten valtioiden suvereeniutta – ilman ulkoisia kolmansia hyökkäys- ja taisteluvoimia. Yhdysvallat on liikaa korealaisten seassa. 

Tänään media ylläpitää tarkoitushakuisesti mielikuvaa, että US takaa rauhaa niemimaalla. Historiaa lukeneet ovat tietoisia ajanjaksosta, joka lähti liikkeelle US' n ja Neuvostoliiton keskinäisestä korealaisten jaosta – jaosta ei kyselty korealaisilta mitään – 

… jako on edelleen voimassa, kuten sotatila, jossa US Army ja USAF olivat se toinen sotijaosapuoli korealaisia kommunistimielisiä vastaan Korean sodassa [3, joita taas Kiina lopulta tuki – ja näin tilanne jäätyi paikoilleen.

 

...

Korealaiset pohjoisessa kokevat amerikkalaiset sotilaat vihollisikseen, eivät eteläisiä korealaisia, jotka ovat sukulaisia; veljiä sekä siskoja. Vielä joitain kuukausia sitten on käyty ronskia sanankäyttöä maailman suurimman sotilasvaltion – USA' n taholta – pientä, yhtä maailman, läntisen ajatusmallin mukaisesti kehittymättömintä valtiota vastaan. 

 

Pohjois-Korea koettaa pärjätä tuossa uhon mittauksessa 

Tilanne on korni – sillä voisi ajatella, että maailman ainoa valtio, joka on käyttänyt atomipommia – olisi ehkä ymmärtäväisempi, eikä uhittelisi tuhota koko valtiota ja sen pikkumiestä – rakettimies Kim Jong-unia (US pr. Donald Trump)

 

Entä nyt, kun kiinalaismallinen ping-pong diplomatia on käynnistynyt?

[ … miten US suhtautuu alkaneeseen - Road Map of Beijing's Planning? … ]

...
1
... Edelleen Beijing Road Map toimii - Peking hymyilee varovasti ja hiljaisesti kannustaa jatkamaan. Kolmas vaihe on ratkaiseva, jos toteutuu - vierailu Pjongjangiin. Amerikkalaisten olisi syytä olla nyt puuttumatta korealaisten sisäisiin asioihin, onhan se sotilaillaan ylläpitänyt korealaisia jännityksessä, aina miehityksensä alusta alkaen 1945 ... Moon tahdikkaasti heitti diplomaattisivulauseen, kiinalaisen ystävällisyyskaavan mukaisesti.
.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005560923.html -
Ote: "Pohjois-Korea kutsui Etelä-Korean presidentin vierailulle – diktaattorin sisko välitti kutsun Soulissa. Diktaattorin sisko Kim Yo-jong saapui Etelä-Koreaan perjantaina osallistuakseen talviolympialaisten avajaisiin ... " -HS


2
... Korealaisten prioriteetti on selvä, ensin oman Korean niemimaan asiat ja yhtenäisen kansan perustavoitteet valmisteluun. Tuon jälkeen venäläisten ajama yhteys amerikkalaisiin, jotta niemimaa saadaan uhattomaksi kolmansien vieraiden taistelu- ja hyökkäysvoimien osalta. Kiina ja Venäjä ovat käsikädessä välittäjinä ja huolehtijoina tavoitteena rauhoittaa alue. Yksi valtio - kaksi järjestelmää, malli Hongkongista?
.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10069560 -
Ote: "Koreoiden lämmin lauantaipäivä – Etelä-Korean presidentti sai kutsun Pohjois-Koreaan. Vastavuoroisesti presidentti Moon Jae-in ehdotti Pohjois-Koreaa aloittamaan vuoropuhelun Yhdysvaltojen kanssa. ... " -Yle


3
... Mikäli korealaisten keskinäinen neuvottelujen alustaminen jatkuu suopeana ja näyttävien ydinasekokeiden testaukset loppuvat tai vähenevät oleellisesti, voi olla odotettavissa, että eräät merkittävimmistä valtioista purkavat osin pakotteita pohjoisen korealaisia vastaan. Purkua ennen, asiasta ilmoitetaan oleellisille tahoille etukäteen. Seuraavat pari viikkoa ovat merkitseviä.
.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10070087 -
Ote: "Varapresidentti Pence: Pohjois-Korean pakotteet pysyvät. Koreoiden lämminhenkinen tapaaminen talviolympialaisten hengessä ei vaikuta Pohjois-Koreaan kohdistuviin pakotteisiin ... " -Yle

 

[* ”Berliinin olympialaisissa vuonna 1936 maratonin voitti korealainen Sohn Kee-chung, joka kilpaili Japanin lipun alla. Kuka tämä Paavo Nurmen ihailija oli ja miten hän onnistui voittamaan vaativan kilpailun?” -Yle Areena ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/02/04/historia-vuoden-1936-olympiavoittaja-surullinen-maratoonari – Merkille pantavaa oli se, ettei dokumentti muutoin tarkan historiakatsauksen myötä kertonut mitään amerikkalaisten (presidentti Harry S. Truman) ja venäläisten (generalissimus Josif Stalin) Korean niemimaan kahtiajaosta – keskenään – kysymättä mitään itse korealaisilta!

.

[2 ~ https://tetrasys.fi:10443/in/nyt/1095~150~1166657/Yhdysvallat-jälleen-tiukkana-Pohjois-Korealle-Ydinaseen-käyttö-johtaa-tuhoon -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 161604

 

DOC pekingin_tiekartta_11022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 11022018

 

654_5975

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Ilkka Luoma

Trumpin neuvonantaja: Pohjois-Korean käytös ei voi jatkua

Ulkomaat 16.4.2017 17:03 | Päivitetty 16.4.2017 17:48
STT

Pohjois-Korean "uhkaava käytös" ei voi jatkua, sanoo Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H. R. McMaster.

Hänen mukaansa nyt on olemassa kansainvälinen yhteisymmärrys, mukaan lukien Kiina ja sen johto, jonka mukaan tällainen tilanne ei voi jatkua.

~ www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/trumpin-neuvonantaj... -

.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Neuvostoliitollakin oli yhteistä rajaa Pohjois-Korean kanssa.

Ilkka Luoma

Kiitos asiahuomautuksesta - pitää paikkansa. Pahoittelut virheellisestä tekstistäni tältä osin :)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Syyllinen koreoiden jakaantumiseen ja erillään pysymiseen on pohjoisessa,,ei siis pelkästään koreassa,vaan venäjässä ja kiinassa!
Luoma ja kumppanit näkevät märkiä unia koreoiden yhdistymisestä pohjoisen ehdoilla,mikä ei tule tapahtumaan,riippumatta siitä miten suuri ja mahtava kiina blogistin mielestä on,,,!

Ilkka Luoma

Luitko huolellisesti ja ajatuksella topicin?

...
Wiki:
" ... Japanilaisten perääntyessä Koreasta toisen maailmansodan päätteeksi suurvallat sopivat keskenään, että Neuvostoliitto ottaa vastaan Japanin antautumisen Korean pohjoisosassa ja Yhdysvallat eteläosassa. Rajaksi sovittiin 38. leveyspiiri.

Yhdistyneet kansakunnat esitti 1947 että Koreassa järjestettäisiin vaalit kiistojen ratkaisemiseksi. Pohjoisosan kommunistit eivät vaaleihin suostuneet, joten ne järjestettiin vain etelässä. 15. elokuuta 1948 vaalien tuloksena julistettiin Korean tasavalta syntyneeksi. Vastauksena tähän 9. syyskuuta 1948 pohjoisosassa sissijohtaja Kim Il-Sungin johtama kommunistiryhmittymä nousi valtaan Neuvostoliiton tuella ja Korean demokraattinen kansantasavalta julistettiin syntyneeksi. Molemmat katsoivat hallitsevansa koko Koreaa. ... "

...
HUOM!

" ... Tarkennus: Sodan syyt yksinkertaistettu, pohjoisen osallistumattomuutta vaaleihin ei selvitetä. Korealaisten itsenäistymispyrkimykset, Yhdysvaltain sotilashallinnon suvereeniusloukkaukset sekä Etelä-Korean poikkeustila kansannousuineen sekä kommunisteiksi epäiltyjen vaino on jätetty kokonaan mainitsematta ... " -huomautus Wikin ylläpidosta artikkelin vajavaisuudesta!

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_sota -

.

Ilkka Luoma

Näytti yhtenäislippu olleen täsmälleen samanlaisena myös avajaisten yhteisjoukkueen sisäänmarssissa. Kiintoisaa huomata suomalaisen median vähättelevä, jopa piilopanetteleva esitysmoodi, kun kyseessä pohjoisen korealaiset. Jo viime vuoden toukokuussa korealaiset tarjosivat Suomelle verhottua alkusovittelijan roolia, meillä media eikä poliitikot eivät huomanneet mitään. Muistaako joku annetun vihjeen vanhan paperikonevelan maksusta suomalaisille?

~ www.iltalehti.fi/pyeongchangin-olympialaiset-2018/... -

Otsikko ja ote:
"Oudot kuvat olympialätkän murskajaisista: Pohjois-Korean cheerleaderit heiluttavat hurmiossa lippuja, joita ei oikeasti ole olemassa

Lauantai 10.2.2018 klo 21.24 ... _ ...Jääkiekon Korea-Sveitsi-ottelussa hillunta alkoi.Naiset tanssivat läpi ottelun, kun kolmella pohjoiskorealaisella pelaajalla varustettu joukkue sai Sveitsiltä tyylipuhtaan 0-8-löylytyksen. Cheerleader-ryhmällä oli käsissään liput, joiden on määrä kuvata Etelä- ja Pohjois-Korean olympiajoukkuetta. Lipussa on kuvattu Korean niemimaa valkoisella pohjalla.

Lippu ei ole minkäänlaisessa poliittisessa käytössä ... "

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pohjois-Korea on kyllä luojan hylkäämä paikka eteläiseen naapurinsa verrattuna. Ero on paljon suurempi kuin Saksojen yhtyessä.

Ilkka Luoma

Niin, lännenmiehen maassa vain materiaalinen ja rahallinen "onni ja autuus" ovat mittakeppeinä! ... Mihin läntinen kasvuhuuruinen kasvutalouden repeämä onkaan viemässä maapallollista biosfääriä, joka sinutkin elättää? Kerrotko?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Väitätkö, etteivät kiinalaiset ja korealaiset ole samanlaisia materialisteja kuin muutkin? Koreassa siihen on mahdollisuuksia etelässä, pohjoisessa ei. Kumpaan suuntaa luulet muuttoliikkeen suuntautuvan, jos raja olisi vapaasti ylitettävissä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Kyllä, ns. McDonalds ilmiö riivaa monien kiinalaisperheiden ainoita poikia ja diabetes II on aloittanut "lisääntymisensä" ... lännen tauti ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #15

Lännentauti näyttää vaivaavan P-Korean nuorta diktaattosiakitn. Lieneekö ainoa ylipainoinen P-Korealainen? Muuten kansa elääkin terveellisesti, nurmenjuuria ja käpyjä syöden.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Oletko käynyt Korean pohjoisosassa?

...
Ihminen on ahne, ellei sitä järjestelmällä ohjata. Olisiko degeneraatio myöskin osanen tätä näytelmää?

Ilkka Luoma

Voin sanoa, että kyllä, jos noudatetaan kiinalaisten neuvoja - eikä kuunnella kaukaa tulleita kolmansia ...

...
Kiinalaisten tiekartassa on varasuunnitelmat - jo nyt US osoittaa asioihin puuttumista - kts. topic

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilkka vähättelee liian rajusti Pohjois-Korean diktatuurin hirmuvaltaa omia kansalaisiaan kohtaan. Se vähentää tämän blogin perussanoman läpimenoa ja ymmärrystä lukijoissa. Pohjois-Koreassa ei kunnioiteta universaaleja ihmisoikeuksia siten, että juuri mikään maa moista hyväksyisi. Ei edes Kiina.

Mutta aasialainen ajattelutapa on kuitenkin erilainen kuin lännessä ymmärretään eikä meidän demokratiamme aasialaisille kansoille ole samalla tavalla itseisarvo. Täytyy muistaa, että myös Etelä-Korea oli pitkään 80-luvulle asti tietynlainen diktatuuri. Samoin Kiina on diktatuuri määritelmällisesti, mutta sellainen, jonka järjestelmää kansan valtaosa ei haluaisi missään nimessä muuttaa.

Japanin demokratia on myös aika omalaatuinen ja oikeastaan yhden puolueen varassa käytännössä. Demokratian saneli Japaniin USA:n miehitys sodan jälkeen, se ei ollut Japanin kansan ajama asia lainkaan.

Pidän mahdollisena Korean yhdistymistä jollain "kiinalaisella" tavalla, jota me emme osaa edes kuvitella. Aasialainen ongelmien ratkaisutapa poikkeaa länsimaisesta suoraviivaisuudesta.

Ilkka Luoma

Pohjois-Koreassa käyneet tietävät enemmän :)

...
On otettava huomioon, että lännenmiehen yhteiskunta-ajattelu edustaa noin vajaata 20 prosenttia maailman väestöstä ... Meidän olisi täältä lännestä joskus syytä perehtyä kauko-idän kulttuureihin - se voisi opastaa muutakin kuin materiaalisen pakkopullan ;)

...
Korean niemimaan osalta myös historiatutkiskelu on asiaa!

Tuossa topicissa on erinomainen linkki Yle Areenaan ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pohjois-Korea nöyryyttää tanssijoitaan olympialaisissa: Eivät saa käydä vessassa yksin, silmiin katsominen kielletty, terroria perheille

"Diktatuurin pelkona on, että tanssiryhmän edustajat yrittävät loikata Etelä-Koreaan siinä, missä urheilijatkin. CNN:n mukaan Pohjois-Korea kokisi merkittävän iskun, jos sen kansalaisia anoisi turvapaikkaa keskellä olympiakisoja ja tulenarkaa poliittista tilannetta.

Kanava haastatteli entistä pohjoiskorealaista tanssijaa Han Seo-heetä, joka loikkasi Etelä-Koreaan 2006. Han kertoo, että valtion edustajat tarkkailivat tanssiryhmää länsimaisittain täysin sopimattomalla tavalla jo vuosikymmen takaperin."

http://www.iltalehti.fi/pyeongchangin-olympialaise...

Tämän Luoma laittaa tietenkin jälleen "lännenmiehen" syyksi. Kuinkas muuten.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

... Läntisen median tarkoitushakuinen tapa informoida pohjoisen korealaisten toimia. Cheerleaderit ovat myös yhtenäisesti puettuja lännessä, samoin liikkeet ovat synkronoidut. "Todisteita" ja mielipiteitä tälle päivälle haetaan vuonna 2006 loikanneelta.

...
~ https://www.is.fi/muutlajit/art-2000005562604.html -

"Pohjois-Korean cheerleaderit ovat lähes orjien asemassa: tiukkaa valvontaa, työleireillä pelottelua, perheiden uhkailua ..._... Ei ole sattumaa, että kaikki naiset ovat nuoria ja kauniita. Kaunotarten armeijaksi kutsuttuun kannustusryhmään on äärimmäisen tiukat kriteerit. Naiset ovat hyvien perheiden tyttäriä, ja heidät valitaan tavallisesti yliopisto-opiskelijoista, propagandaryhmien jäsenistä ja musiikkikoululaisista ... "

.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luoma, et ole ainoa Pohjois-Koreassa käynyt. Minusta se kuuluu shithole-sarjaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Tähän mennessä kyvykkäin kommenttisi ;)

...
Korean pohjoisosa ei ole niitä turistirysiä - ainakaan suomalaisten näkökulmasta.

...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Et ole tällä kertaa ssuositellut omaa kirjoitustasi. Yksi suosittelija näkyy olevan. Missähän vika?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jonkinlaiseen ratkaisuun pyritään, ja myöskin päästään. Pohjois-Korean neuvotteluasema kauppasaarrossa on aika heikko ja heikommaksi se käy. Ohjuksilla kiristäminen johtaa vain entistä tiukempiin kansainvälisiin pakotteisiin. Aseiden käyttämiseen en usko, koska varmasti Pohjois-Korean johtokin tietää lopputuloksen. Vaihtoehdot lienevät vähissä, ellei Pohjois-Korean johto muuta valitsemaansa linjaa. Eikä linjaa voi toki muuttaa, koska arkkivihollinen.

Kiinan mahdollinen mukaantulo neuvotteluun antaa molemmille osapuolillle mahdollisuuden päästä sopuun, menettämättä kuitenkaan kasvojaan. Kuten edellisessä kommentissa Juha kirjoitti, niin käyttäytymismaliit ja toimintakulttuuri idässä eroavat merkittävästi länsimaisista toimintatavoista. Omana tekijänä myös Etelä-Korean taloudellinen ja myös henkinen vastaantulohalu, joka on myös varmasti ihan oma lukunsa.

Mielikuvitukseni ei riitä näkemään sopimuksen muotoa tai kuinka maat synkronisoituisivat keskenään. Yhteinen markkinatalouteen pohjautuva toimintamalli ja oma hallintoalue ?

Ilkka Luoma

Jos luet topiccia, saatat huomata, että mallikkaasti toimien suurin osa ympäröivistä valtioista on valmis löyhentämään pakotteita (suurella todennäköisyydellä - sisältyy Pekingin tiekarttaan) - tosin nyt on jo lisätty kehitysapua!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Provosoiva kysymys:
"Etenevätkö Koreat rauhaan ja tunnustukseen?"

Kaikkea sitä Ilkka kyseleekin, ihan älyttömiä.
Eihän kukaan diktaattori voi luopua vallasta ja ruveta elelemään rauhassa naapureiden kanssa.

Ajatellaanpa vaikka naapuriamme Putinia. Eihän voi kuvitella että hän lopettaisi sotimisen, ei pommittaisi enää syyrialaisia, vetäisi sotilaansa Ukrainasta, antaisi Ukrainalle sille kuuluvat Krimin takaisin, palauttaisi Kuriilit ja Karjalan jne.

Ilkka Luoma

Valistuneesti veikkaan, että Syyriassakin al-Assad joutuu luopumaan "paljosta" - niin käy myös korealaisten osalta ... kiinalaiset ovat kaikille korealaisille suurin kauppakumppani ja se osaa ystävällisen tavan neuvoa mikä on parhain päin - tavoite on poistaa kaikki kolmannet sotavoimat koko Korean niemimaalta - jonka jälkeen kiina tarjoaa suojan kaikille korealaisille ... aika näyttää kuinka tämä tiekartta tulee lopulta toimimaan ...

Venäjä komppaa paljolti Kiinaa, monestakin syystä!

...
Virheellisen tiedon mukaan kiinalaiset ovat sukua korealaisille.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

USA ei tule sallimaan johtajien tapaamista.

Ilkka Luoma

Tämä vaara on olemassa ja siihen Kiina on varautunut!

Ilkka Luoma

Laitan tänne TIEDE palstalta topicin linkkinä, joka liittyy läheisesti tähän aloitukseen. TIEDE on nimimerkkipalsta ja riekkuminen on aivan omaa luokkaansa ---, mutta siitä huolimatta sisältää 982 lukijakommenttia:

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-... -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ilkka, luepa piruuttasi kirja "The US Imperialists Started the Korean War".

Sen voi ladata pdf-muodossa maksutta sivulta http://www.korean-books.com.kp/en/search/?page=book, välilehti nro 5.

Siinä dokumentoidaan, että USA on toisen maailmansodan päättymisestä (tai oikeastaan jo vähän ennen sitä) lähtien pyrkinyt saamaan sillanpääaseman Korean niemimaalla hyökätäkseen Kiinaa ja Neuvostoliittoa(Venäjää) vastaan.

Etelä-Korea on USA:n pystyttämä nukkehallinto ja sotilastukikohta.

Ilkka Luoma

Linkki ei näyttäisi toimivan ... Lännessä tuo pohjoisten korealaisten kirjakimara tuomitaan propagandana ;)

...
Voidaan ehkä puhua siitä toisesta totuudesta - propagandaa on tässä tapauksessa puolin ja toisin.

.

Ilkka Luoma

"Pohjois-Korean cheerleaderit herättävät huomiota – ottivat jääkiekkohallin haltuunsa: ”Yhtenäistäkää kotimaa!” ... "

~ https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000005561776.html -

" ... Cheerleadereiden armeija herättää huomiota Pyeongchangissa ... "

" ... Olympiatapahtumissa maansa urheilijoita kannattavaa joukkoa on sosiaalisessa mediassa kuvailtu muun muassa robottimaisiksi ... "

Yllä otteita lännenmiehen mediavirrasta - jokainen miettikööt, mitä noilla ajettiin ...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkkaa vaivaa monien muiden maanisten USA-vihaajien tavoin yksi helmasynti: mikä tahansa ihmisoikeuksia törkeästi loukkaava diktatuuri on hyvä, jos se vain vastustaa Yhdysvaltoja! Olen Ilkka käsittänyt, että kotimaan politiikassa ymmärrät vähäosaisia. Etkö tunne mitään myötätuntoa tavallisia pohjoiskorealaisia kohtaan, jotka elävät kurjuudessa, kun maan eliitti ja erityisesti Kimin dynastia käyttävät maan varat sotavarusteluun ja oman elintasonsa ylläpitoon? Janne Kejo, joka on niin epävarma oman asiansa oikeutuksesta, ettei uskalla antaa kenenkään kommentoida Pohjois-Koreaa ylistäviä blogikirjoituksiaan, on toivoton tapaus, häneltä en viitsisi kysyäkään.

Etelä-Korealla on vuosien aikana ollut ihmeen paljon myötämieltä pohjoista naapuriaan kohtaan, ilmeisesti yhteisen kansallisuuden vuoksi. Erilaiset päivänpaistekampanjat ovat saattaneet hetkeksi parantaa suhteita, mutta sitten Pohjois-Korea on taas suorittanut ilmeisen tarkoituksella jonkin sotilaallisen provokaation ja vetäytynyt taas asemiinsa varustautumaan kuviteltua hyökkäystä vastaan. Ihme, että Etelä-Korea jaksaa vieläkin yrittää, kuten meneillään olevat talviolympialaiset osoittavat.

Koreat saattavat joskus yhdistyä, mutta se tulee tapahtumaan lähes täysin Etelä-Korean ehdoilla, kuten Saksojen yhdistyminen tapahtui Länsi-Saksan ehdoilla. Kimin dynastian tuorein hallitsija jäänee sen viimeiseksi. Hänelle käy kuten Nerolle ja Caligulalle: kun hallitsevan eliitin jäsenetkään eivät enää koe olevansa turvassa hallitsijan mielivallalta, niiden on pakko yhdistää voimansa ja syöstä hänet vallasta. Kimien dynastian jälkeiset vallanpitäjät saattavat nähdä maan konkurssitilan ja olla halukkaita yhdistymään Etelä-Korean kanssa. Kiinan suhtautuminen Koreoiden yhdistymiseen olisi kuitenkin ratkaisevaa sen toteutumisessa ja muodossa. Tässä Kiinan ja Yhdysvaltojen tulisi aikanaan tehdä yhteistyötä ja antaa myöten omista strategisista eduistaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ei USAta tarvitse välttämättä vihata mutta tietää miten sotaisa USA on maille jotka eivät alistu.
Kim dynastian ylläpitävä voima on vihollinen ja siinä on perääkin.
Jos vihollinen poistuisi saattaisi yhdentyminen tapahtuakin ja Etelä-Korean malliin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, USA on hyvinkin vihamielinen sille alistumattomia kohtaan mutta suvaitsee ja jopa tukee kaikenlaista liittolaisilta, kuten esimerkiksi Saudien perheyhtiöltä tai juutalaisvaltiolta.

Kysehän ei ole mistään vapauksien tai demokratian puolustamisesta saati ihmisoikeuksista, edes n.s. länsimaisessa mielessä, vaan raa'asta reaalipolitiikasta omien kansallisten (lue suuryritysten) etujen takaamiseksi. Sama etupolitiikka pätee myös muihin suurvaltoihin tai sellaisiksi pyrkiviin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Juutalaiskysymys on USA' lle yksi merkittävimmistä, sillä juutalaisten valta Yhdysvalloissa on suuri, suurempi ehkä suurin?

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Ihmisoikeudet käsitetään eri puolilla maailmaa niin eri tavoin. Läntinen hegemonia vajaan 20 prosentin maailman populaatiolla edustaa yhdenlaista kantaa ...

...
SUNNUNTAINA, MARRASKUUTA 13, 2011
Ihmisoikeudet ovat joustava suure, jossa valta määrittää sen tavoitteet
(Läntinen media käy innolla itäisten ihmisoikeuksien kimppuun - löytäen aina huomautettavaa - ollen näkemättä mitä kotopesissämme tapahtuu - amerikkalaisten hätähuuto kaduilta rahan voimasta ja sen karsinoivasta ihmisoikeusperiaatteesta - Wallstreet syndrooma)

[ ... perheenäiti katsoo tilinauhaa niin Suomessa kuin Kiinassa ja näkee oman euron ja yuanin olevan vain 75-85 prosenttia miesten vastaavasta. Lännessä lapsien oikeuksia poljetaan vapauden ihannointina - lapset jää usein kasvattamatta. Itäinen äiti koettaa vaalia perhe- ja sukuyhteyttä, vaatien yhä parempia suorituksia lapsiltaan kovenevassa kilpailussa, paikasta auringossa - perheen kunniakin on kyseessä, silti lapsella on oikeus saada kasvatusta ... ]

Kiinalainen delegaatio Anhuin maakunnasta Naisten Federaation presidentin rouva Huang Hong´in johdolla tutustui kanssasisariinsa Suomen eduskunnassa syyskuussa 2011 1). Näin Kiina aloitti valmistelut muutoksiin, joissa tutkitaan tarkoin miten sisaret lännessä ovat menestyneet lasten- ja naisten oikeuksissa sekä perheiden sisäisessä tasa-arvossa, unohtamatta työoloja naisten ja miesten välillä.

Kiina valmistautuu merkittävään Kansankongressin istuntoon alkavan vuoden 2012 helmikuussa - edellisessä kongressissa (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa) lyötiin lukkoon modernisti seuraavan suunnitelmatalouden viisivuotisjakso - ympäristö-, työ- ja kansalaishyvinvointipainotteisesti. Nyt vaihtuu osa korkeimmasta johdosta, joka juuri oli siunannut tämän historiallisen Naisten federaation vierailun Suomeen ja Ruotsiin. Ensi vuonna vaihtunee Kiinan pääministeri ja delegaatio oli juuri tulevan pääministerin kotimaakunnasta.

Läntinen tapa hymistellä ihmisoikeuksista - usein vain sana ilman todellisuutta

(Lännessä on aloitettu mm. internetin suitsiminen, jota taas Kiinassa on harjoitettu koko netin historian ajan)

Meillä ihmisoikeudet ovat mainostetusti sanan- ja kokoontumisen vapautta ilmaista hyvinkin eksoottisia mielipiteitä individualismin puitteissa ja nimissä. Meillä yksilö on voimaa, vaikka yksilöllä harvoin on ilman rahaa, siis ostovoimaa, juurikaan vaikuttamismahdollisuutta. Meillä mennään raha edellä oikeuksiin - oikeudessakin. Mutta meillä on tehokas tulonjakokoneisto, joka on oireellisin ja oirehtivin saavutuksemme ihmisoikeusrintamalla.

Kiinalainen tapa toteuttaa reaalista ihmisoikeutta - usein kollektiivisin metodein

Kiinassa vallitsee kungfutselainen 2) perushierarkia, jo tuhansia vuosia. Kungfutsen perustat ovat nyt uudelleen nousemassa valtion viralliseen ohjelmaan, syrjäyttäen lopullisesti yksinvaltaisen kommunistisen puolueen [CPC 3)] Marx-Engels teemat. Kommunistisen järjestelmän manifesteja ei ole enää ollut viimeisen 30 vuoden aikana juurikaan käytännön käytössä - vain vaikutuskanavamekanismi, joka muistuttaa enempikin keisareiden valtahierarkia-aikakausia.

Kiinassa ollaan hitaissa muuttujissa 4) paljon nopeampia,

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ihmisoikeud... - alta.

...
Ekstra
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85645-k... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toki ihmisoikeudet käsitetään eri tavalla eri puolilla maailmaa, mutta YK:n ihmisoikeuksien julistus on kyllä yleensä nähty melko universaalina ohjenuorana ympäri maailmaa, olkoonkin että sen juuret ovat läntisessä liberalismissa.

Neuvostoliitossa korostettiin aikoinaan taloudellisia ihmisoikeuksia poliittisten sijaan. Vaikuttaa kyllä siltä, että sen enempää Venäjä, Kiina kuin etenkään Pohjois-Korea eivät suo kansalaisilleen edes taloudellisen tasa-arvon suomia ihmisoikeuksia poliittisista puhumattakaan. Kaikista maailman maista niin poliittiset kuin taloudelliset ihmisoikeudet toteutuvat parhaiten pohjoismaissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Pallollamme on noin 80 prosenttia muita kuin valkoisen markkinatalouteen liittyviä - käsitteitä, kasvuhokemaa, tapoja ja kulttuuririentoja ...

...
Saimme maailman suurimman valtion osalta äsken hienon historiadokumentin - suosittelen tähän kohtaan ---

~ https://areena.yle.fi/1-4127886 -

" ... Heidän vanhempansa olivat kotoisin lännestä, mutta heidät kasvatettiin Kiinassa rakastamaan Maon kommunismia. Keitä olivat nämä lapset ja mikä on heidän tarinansa? ... "

.

Ilkka Luoma

... Pienin Pekingin askelin ... Kiina myönsi hiljaisuudessa eteläisille korealaisille tullihelpotuksia ... Tiekartta etenee.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10070663 -

"Etelä-Korea pyrkii tapaamiseen Pohjois-Korean kanssa – presidentti: "Yhdistäkäämme sydämemme" ... " -Yle otsikko

.

Ilkka Luoma

Eräs parhaista ketjuista mitä tähän mennessä on tullut - paljon asiaa, puolin ja toisin! :)

Ilkka Luoma

Vahvistuuko Pekingin ote?

1
~ https://yle.fi/uutiset/3-10121591 -

"Korealaiset uutislähteet: Pohjois-Korea -neuvottelut jatkuvat Suomessa
Suomen ulkoministeriö ei ole kommentoinut uutista.

17.3.2018 klo 14:30 ... " -Yle

...

Ilkka Luoma

Syntyykö Suomelle sittenkin rooli, mutta keille?!

2
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kaann... -

"Käänne USA:n ja Pohjois-Korean huippukokouksen valmisteluissa? Lähde MTV:lle: Korkean tason vierailu Suomeen
KOTIMAA JULKAISTU 17.03.2018 14:18 ... " -Mtv

.

Toimituksen poiminnat