Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Seksiä tekoälyllä – Kelju K. Kojootin loppu?*

  • Kuva 1: Mitä ihmislajia Kelju K. Kojootti muistuttaa? -lainattu kuva internetistä ¤
    Kuva 1: Mitä ihmislajia Kelju K. Kojootti muistuttaa? -lainattu kuva internetistä ¤
  • Kulttuuritaiteesta seksirobotiikkaan - katso * *
    Kulttuuritaiteesta seksirobotiikkaan - katso * *
  • Voiko robotti olla inhimillinen - tekeekö tekoäly ajattelevan koneen? Olemmeko me koneita? ¤¤
    Voiko robotti olla inhimillinen - tekeekö tekoäly ajattelevan koneen? Olemmeko me koneita? ¤¤

Tietokone tarvitsee nollia ja ykkösiä – tai oikeastaan kahta jännite-aluetta, riippuen puolijohteen tyypistä. Noita jännite-eroja toteutetaan transistoreilla, joko virta kulkee tai ei. Näin saadaan kuvannettua matematiikalle 0 ja 1 – puhutaan binäärijärjestelmästä. Tietokone tekee kaikki toimet näillä nollilla ja ykkösillä ja yllättäen yhteenlaskuilla!

 

Seksi on myös yhteen laskua – normaaliin maailmaan evoluutio loi ”yhteen laskun”, jotta hetki olisi mahdollisimman onnistuva – näin siis meillä ihmisillä. Evoluutio halusi kehittää ”itseään” meille tuntemattomalla kaavalla, joka sekin mitä todennäköisimmin kuvantuisi matematiikalla, mutta millaisella? Emme tiedä. Seksin sen sijaan me tiedämme, sillä se luotiin meille, jotta lisääntyisimme.

 

Tekoäly tuo seksirobotit

[ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000004875633.html - ][kuva2]**

Tosiasia on se, että evoluution ajamaa, joskus joidenkin osalta jopa pakonomaista seksiä – eivät kaikki saa. Heitä varten yhteiskunta järjesti bordellilaitoksen [1 – esimerkkinä Saksa, joka jopa Kolmannen valtakunnan aikana hiljaisesti hyväksyi sen, lopulta – valtion valvonnassa. 

Kansallissosialismiin ei kuulunut vapaa haureus, vaan bordellit olivat aluksi tiukasti kiellettyjä. Kolmas valtakunta ihannoi kotiäitiä, sotilaita ja elintilaa, jonne kotona olevat äidit synnyttivät sinisilmäisiä valtakunnan lapsia oman miehensä kanssa.

 

Entä seksirobotit, niin – niitä on kohta tarjolla, 

… sillä kaikki eivät saa normaalia seksiä, jonka evoluutio alussaan on aina tarkoittanut kaikille, sillä se on ainoa tae – miehen ja naisen kesken – evoluution jatkumiselle eli lisääntymiselle. 

Lisääntyminen on evoluution ainoa tavoite. Ilman lisääntymistä evoluutio ei voi rakentaa sopeumaa, sen ainoaa tehtävää – meille edelleen tuntemattomalla kaavastolla, joka on ”biologista jännitesähköistä tekoälyä”.

 

Tekoäly

Aikanaan jo 1980-luvulla oli Prolog [2, ja innokkaimmat softaajat innostuivat. Prolog oli esi-isä, tai sitten LISP [3, ihan miten vaan, mutta kyseessä ei ole sen kummallisemmasta asiayhteydestä kuin triljoonien bittien ja koko ajan nopeutuvan kellotaajuuden yhdistelmästä – pitää olla valtava tietovarasto ja sitten moottori - prosessori, joka takoo miljardeja ”päätöksiä” sekunnissa – päätös on joko 0 tai 1 … kaikkihan perustuu niihin.

 

Robotti

Autotehtaat ovat täynnä hitsaus- ja kokoonpanorobotteja, ja koko autotehdas voidaan robotoida – liki ihmisettömäksi. Ihminen on turha, tai sitten me olemme evoluution ihmisrobottiprototyyppi, jonka evoluutio on saattanut jo havaita epäonnistuneeksi projektiksi ja valmistatuu hylkäämään sen. Ehkä me itse teemme sen – tuotekehitämme meidät syrjäyttävän tekoälyn, robotiikan ja seksirobotit, joiden kanssa ei voi lisääntyä.

 

...

Kaksi otetta mediamaailmasta – A - tekoälystä ja B - seksistä ---

A

Ensin tekoäly:

”... Millaista tekoälyä evoluutio edustaa?” -Ilkka Luoma

~ https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005559950.html -

” … Looney Tunesin hahmot, kuten Kelju K. Kojootti [Kuva 1], pysyvät ilmassa niin kauan, kunnes he katsovat alas. Silloin he vasta putoavat. ”Kun yritysjohtaja huomaa, ettei ymmärrä tekoälystä mitään, hänen on vain helpompi sulkea silmänsä ja juosta. Eli sanoa, että hoitakaa homma, ottakaapa sinne vähän tekoälyä mukaan”, Antti Merilehto kuvailee. Jossain vaiheessa yritysjohtajan on kuitenkin avattava silmänsä. Silloin hän putoaa kuin Kelju K. Kojootti kallionkielekkeen ylitettyään, jos ei ole toiminut ajoissa. Silmät pitäisi siis avata viimeistään nyt, kun kallionkielekettä ei ole vielä ylitetty … ” -HS

 

B

Sitten seksi – se kiintoisampi:

”... Äskeisen tekoälyn ja evoluutioyhteispohdinnan jälkeen onkin hyvä syy perehtyä seksiin, sillä tämä mielihyvän evoluutionerokkuus takasi sille itselleen kuolemattoman elämän siemenestä kehtoon ja kehdosta hautaan, silti tekoälyn jatkaessa elämänrataansa polvesta toiseen. Näin syntyi kuolemattomuuden putki, jossa universaalia käyttöjärjestelmää ohjaa kaava, jonka tekoäly voisi oivaltaa matematiikaksi (?)” -Ilkka Luoma

~ https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005563411.html -

” … Yksi haastatelluista kirjoittaa: ”Kun päätämme puolisoni kanssa haluta seksiä, unohdamme silloin kaiken muun. Keskityin vain miellyttämään kumppaniani ja hän keskittyi miellyttämään minua. Olimme vain siinä hetkessä.” Hunter Murrayn mukaan samantyyppinen tulos on tullut esiin muissakin tutkimuksissa: tyydyttävä ja hyvä seksielämä ei perustu esimerkiksi siihen, kuinka usein seksiä harrastetaan. Hyvä seksi vaatii läsnäoloa, johon auttaa mindfulness-harjoittelu [4. … ” -HS

 

...

Entä nyt, kun miehen ja naisen yhteyden rinnalle on tuotu kolmas sukupuoli?

[ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Muunsukupuolisuus - ]

 

[* Millaista ihmiskuvaa Kelju K. Kojootti kuvastaa? 

[** Seksirobottia kehittävä Matt MacMullen aloitti nukketehtailun taideprojektia varten noin 20 vuotta sitten. Moni näyttelykävijä kysyi, voisiko hänen hyperrealistisia luomuksiaan käyttää seksinukkeina. ”Rakensin firman tyhjästä autotallissani”, hän sanoo. (KUVA 2: Jonathan Becker Getty Images).

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 161685

 

DOC seksirobotti_tekoälyllä_12022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 12022018

 

642_5270

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Ilkka Luoma

Välillä tylsän kotimaan politiikan jälkeen se tärkein ja se oleellisin uhka, mikä meitä ihmisiä voi kohdata!

Ilkka Luoma

[1

[2016]

" ... Onkin puhuttu yhteiskunnan ylläpitämästä bordelli- eli laillista iloa jokaiselle,

… oman makunsa mukaan – vahingoittamatta koskaan ketään niin fyysisesti kuin henkisesti. Ei ole tietoa, että vähentääkö vapaa yhteiskuntaohjattu bordellilaitos |8 raiskauksia. Samalla pitää muistaa, että myös kauniimpi sukupuoli haluaa omia tarpeitaan tyydyttää - tälläkin saralla pitää tasa-arvon toteutua. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/lisaantymis... -

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Evoluutio halusi kehittää ”itseään” meille tuntemattomalla kaavalla, joka sekin mitä todennäköisimmin kuvantuisi matematiikalla, mutta millaisella?"

Tietojenkäsittelytieteissä näitä kutsutaan geneettisiksi algoritmeiksi: https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_algorithm

Evoluutio on tietojenkäsittelyn näkökulmasta semmoinen optimointi- ja hakualgoritmi.

Ilkka Luoma

Risto O. Toivonen Facebookissa:

"Evoluutiomallin toimintaan ei taida miljardivuotta riitä. Näinhän se nobelisti tuosta sanoi Nobel-puheessaan"

Vastaus tuohon:

"Ei riitä. Evoluution esiaste luotiin siinä, kun olematon "löysi"/havaitsi mitättömän - syntyi vetovoima ... Se oli siemensyöksy nykyiseen universumiin ja osaltansa meidänkin atomaariseen järjestykseen, jossa biologisia voimia ohjailee sopeumajärjestykseen juuri evoluutio, käyttäen seksiä kiihokkeena säilyäkseen hengissä .."

...

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, MARRASKUUTA 04, 2017
Tekoäly, koneoppiminen ja robotiikka -teknoihmisyyttä keinotekoisesti

" ... Eksponentiaalinen kehitysvauhti – kuten tapahtui kellotaajuuksissa ja muistien bittimäärissä

Nyt ollaan vauhdissa, joka vastaa noin puolta oman aivollisen tietokoneemme hyötysuhteesta ja käsittelykyvystä – edelleen suuren osan aivoprosessiemme ollessa tajuntamme ulkopuolella – itse prosessiymmärryksenä. Milloin puhkaisemme tämän ymmärryskaton ja sukeltaudumme omaan kvanttikoneeseemme – olemmeko sittenkin evoluution biogeenisiä koerobotteja?

Ajan lyhyen historian kirjoittaja pelkää koneälyn ajavan meistä ohi!

[ … professori Stephen Hawking huolestui näin ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/prof... - … ] **

Ote:

” … – Pelkään, että tekoäly korvaa tulevaisuudessa ihmiset. Jos ihmiset suunnittelevat tietokoneviruksia *, joku suunnittelee tekoälyn, joka parantaa ja kopioi itsensä. Näin syntyy Hawkingin mukaan ”uusi elämänmuoto”, joka pystyy päihittämään ihmiset … ”

Mietiskelin tähän maallikkokommentoinnin näin:

”... Miten tekoäly lisääntyy, ja miten se korjaa virheensä ja saa energiansa. Jopa tuleva kvanttitietokone tarvitsee energiaa. Ihminen on biologinen robotti ja sitä ohjaa keskeneräisesti ristiriitainen tekoäly. Sellainen äly, joka erkaantui ihmisen kasvu- ja voittopyyteen siivittämänä kauas evoluution vuosimiljoonaisesta harmoniasta.

Ehkä todella olemmekin biosfäärin testirobotteja tekoälyllä, joka meni tuotekehityksessä väärille raiteille?! .... Ovatko yllättäen sodat virheen korjaavia bittejä, joiden tarkoitus on eheyttää tekoälymme ohjelmakaavaa, koska output on aina sotiemme jälkeen: ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/tekoaly-kon... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoman kuvaus tietokoneista koskee vain n.s. digitaalisia eli numeraalisia tietokoneita. Niiden lisäksi on olemassa n.s. analogiakoneita jotka perustuvat mallinnetun luonnonsysteemin fysiologisiin ominaisuuksiin, paineeseen, potentiaaliin, paineeseen t.m.s. Aikoinaan herrat A.Turing & kmpnit menivät kuitenkin yli siitä mistä aita oli matalin ja kehittivät digitaalisen tietokoneen mallin binäärijärjestelmän ja -algebran varaan. Antikytheran perintö jäi hyödyntämättä.

Binäärialgebran, jota myös kehittäjänsä G.Boolen mukaan nimitetään, operaatioita voidaan kuvata totuusarvoina "tosi" ja "epätosi" tai loogisina operaatioina "ja", "ei" ja "ihantoisinpäin". Niilläkin toki voidaan kuvata elämää ja vaikka seksuaalisuutta ja siihen liittyvää käyttäytymistä mutta silloin on vaara ajautua kammottaviin trivialisointeihin tai lohkokaavioista tulee äärimmäisen monimutkaisia.

Vähintäänkin pitäisi samalla hyödyntää pörröistä sumeaa logiikkaa (eng. "fussy logics" kehittäjänään alkup. Azerbeizanin persialainen Lotfi Aliaskerzadeh, myöh. Iran, USA, t.m.n. Lotfi A. Zadeh) jossa käytetyin menettelyin voidaan kuvata asioita jotka ovat vähän sinnepäin tai enemmän toisaalle koska totuusarvo on jotain nollan ja ykkösen väliltä. Sitä nimitetään myös savolaiseksi logiikaksi.

Ilkka Luoma

Uskoisin, että lopulta maailma - me mukaan lukien, on analogista - numeriikka tehtiin vain vaillinaisen käsityskykymme vuoksi. Numeriikan ja analogian keskipiste on piin arvo, joka tiettävästi on loputon ja mitään johdonmukaisuutta ei löydy kuin vain se, että se on päättymätön itseään toistamaton ympyrä - ja lopulta vetovoiman vaikutteesta ellipsi - kehä, jota paljolti koko universumi noudattaa - eli vetovoiman synty käynnisti alkeismatematiikan ... koska ilman vetovoimaa olisi vain täydellisessä harmoniassa harveneva maailmankaikkeus, eikä näin pohtivaa ihmistäkään olisi syntynyt ... Siis evoluutio, pitääkö alkaa laajentamaan käsitystä siitä?

Ilkka Luoma

Toiseen topicin aiheeseen, joka sinällään liittyy hyvin läheisesti evoluutioon, on seksi, joka luotiin, jotta lisäännyttäisiin - siitäkin me käsittelemme usein sen "lieveilmiöitä":

.

2006]

" ... Luonto tikanpojan puuhun ajaa kuten routa porsaan kotiin

Geenistössämme muhii ikiaikainen nautintaoikeus lisääntymisestä ja se on tehty mukavaksi, jotta suku jatkuisi vieden itsekkäitä geenejä tulevaisuuteen. Ihmisestä tuli jatkuvakiimainen luonnostansa vastoin joidenkin eläinlajien kautisuudelle.

Tasa-arvon ideaalinen maailma

Tasa-arvoon vetoajat mieltävät seksin kaupallisen operoinnin kohdistavan alemmuudenkäsitettä lähinnä naissukupuoleen. Tasa-arvokeskustelussa unohtuu se toinen puoli, joka ei saa tarpeilleen huomiota ja tyydykettä. Kaikilla ei ole edes luontaisia mahdollisuuksia normaaliin pariläheisyyteen, kuitenkin sen tarpeen ollessa mielissä ja huokosissa.

Moni mm. saksalainen mies saa laillisesti, ilman väkivaltaa, ilman huumekytköksiä keskimäärin terveyttään vaarantamatta tyydykkeen tarpeilleen käymällä tarkasti valvotuissa bordelleissa. Olisi mielenkiintoista tietää Saksan ja muidenkin bordellilaitoksen hyväksyvien maiden raiskaus- ja väkivaltarikosten tilastot, kuin myös ne ongelmat, jotka ovat liittyneet laillisesti ostetun seksin ympärille.

Miksi yrittää kielloilla kieltää se historian vanhin tarve,

... kun se ei lailla ja poliiseilla kuitenkaan esty, vaan siirtyy sisätiloihin ja salaseuroihin. Poliisit, joilla on yhteiskunnassamme valvontavastuu, tietävät seksikaupan ongelmat ja ennen kaikkea liitännäisrikokset sen ympäriltä, he myös tietävät "kielletyn rakkauden" estämisen mahdottomuuden.

Jos himoitusta asiasta tehdään yhteiskunnallinen tabu,

... tekee se siitä myös entistä halutumman ja nostaa hintoja. Hinnan nosto ja laittomuuden olemus kytkee siihen ne haitallisemmat muodot. Väkivalta, ryöstöt, todellinen ihmiskauppa, laiton ihmisvälitys muista maista, huumeet ja muut ilmiöt, kuten houkute normaaleille perheäideille saapua rahoittamaan pojan ja tyttären opiskelua, ovat seurausta korkeista hintalapuista. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/seksin-osto... -

.

Ilkka Luoma

Evoluutio on kaikkialla!

|7 Evoluutio ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/01/evoluutio-on... -

" ... Luonto muuttuu, se on varma
Varmuuteen kuuluu vaiheistus, jossa elolokeromme kaventuu uuteen mittakaavaamme - asteikkoon, jossa määrämme on suhteutunut lajiharmonian asettamaan mittakaavaan. Luonto ei rankaise - vain ihminen on rangaissut. Eläinkunta ei kosta, vain ihminen on kostanut - eläinkunta vain syö pysyäkseen evoluutionsa suosiollisuudessa.

Ihmiskunnan biomassa vastaa muurahaispopulaatioiden määrää
Maapallon biomassasta ihmiskunnan osuus on hyvin pieni - miltei olematon. Evoluutiossa muualla kuin ihmiskunnassa on tapahtumakertymä, jonka mittakaava ei satu edes samoille asteikoille kanssamme.

Evoluutio raivaa soveltuudelle ja sopeumalle tilaa
Voisi arvata, että hallitsemattoman nopeassa ihmisvaikutteisessa tilanneavaruudessa suurimmat biomassat määräävät hitaan varmasti evoluution suunnan seuraten kokonaisharmoniaa, vahtimatta aina. Evolutiivinen harmonia kasautuu kuin palapeli, jossa kuvana ei ole ihminen. Tuo kuva on jo määrätty jossain - se on jo tietona olemassa, kuten tieto kaiken alusta on joka hetki läsnä.

Lopullisen loputtomuuden avaa eliöistä massiivisin
Virukset ovat aikakoneita, joilla on "tehtävä". Virukset istuutuvat isäntäänsä ja huolehtivat tasapainosta - suurimmatkin ovat kaatuneet, mikäli harmonia on ylittynyt liiaksi. Viruksilla on oma evoluutio, jonka rakenne ja päämäärä on meille tuntematon.
...
Ihminen evaluoi itsensä apuvälineidensä kautta massiivisen ympäristötuhon rajalle. Se ei varmaankaan ole jäänyt huomaamatta eliökunnan tasapainoaistimuksissa. Voisimme odottaa luomakunnan vastaiskua - ilman rankaisua, ilman kostoa - ainoastaan paluuna tavoiteltuun tasapainoon. Kaikella on aikansa, ja kaikella on loppunsa. Vain kierto on varmaa. ... "

.

Ilkka Luoma

.

|8 Korvaako robotti ihmisen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/07/alykkaat-rob... -

...
[2013]

" ... Nyt puhutaan älykkäistä roboteista – ne ratkaisisivat hyvinvointimme kun ulkoistamme kaiken epämieluisan työn niille/ heille. Olemmepa me hyvin viisaita, kun poistamme itsemme työ- ja muonavahvuudesta – ehkä evoluutio näin ohjaakin meitä! [?] - automatisoimmeko itsemme työttömiksi ja vain palvelemaan toinen toisiamme? 2]

Voisimme muotoilla ensin olemisemme oikeutta ja velvollisuutta:
"Biosfääri syö koko ajan itseään säilyäkseen ikuisesti hengissä, evoluution määräämänä ja ohjaamana" - me ihmisethän olemme lopulta vain pienen pieni hitunen tästä kokonaisbiomassasta, joskin aivan liian suurella sopeumaa häiritsevällä haittajäljellä! - Fb/IL

Sitten tulevaisuusvisio,
kun robotiikan ja monitahotulostajien kannattajat saivat tahtonsa lävitse - olimme poistaneet kaiken omaehtoisen lihasmoottoroinnin, ja kun apuvälineetkin alkoivat tuntumaan vastenmielisiltä ---

”Ja maan täyttivät ihmispäiden kerrokset, joissa lasikuutioihin säilötyt aivot [33cm x 33cm x 33cm] 3] seurasivat toistaan, niin horisonttiin ulottuvina rivistöinä kuin korkeuksiin kurottuvina lasipyramideina – nuo kuutiot olivat läpinäkyviä, kun transparenttisuutta hamusimme ja salaaminenkin kiellettiin.

Noissa lasikuutioissa oli säilöttynä minuutemme –
yksi per lasikuutio. Jokainen oli yhdistetty maan keskipisteestä energiansa pumppaamaan keskustietokoneeseen, joka jakeli säästeliäästi niin onnen kuin surun tunteita. Olimme degeneroineet muut elimemme, paitsi aivot, turhiksi – ja näin apuelimet olivat surkastuneet.
Olimme saavuttaneet nirvanan, jossa mielihyvä seurasi mielipahaa – annosteluohjelmiston mukaisesti. Hiilielämä **] oli näin päättynyt ja tilalle oli tullut vain aivosynaptiikka *] . Ei ollut enää fyysistä väkivaltaa, kun ei ollut käden jatkeena astaloa eikä puukkoa. Keskustietokone ohjasi kaikkea – lasikuutiot olivat sen hermopäitä ja täysin tahdottomia. ... "

.

Ilkka Luoma

Aihealueen kiintoisampaan osioon - ;)

...
... Ei pelkät seksirobotit tule inhimillistä lihaa voittamaan. Syntiä, laatuaikaa, tasa-arvon polkemista vai toivottomille toivoa. Mene ja tiedä, mutta vanhin ammatti ja kokonaisuutena suuri business ...

.
~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005566171.html -

"Suomalaista seksiturismia ei voi pitää pelkkänä sikailuna, kertoo uutuuskirja – kirjoittajat ohittavat tyystin seksi­turismin pimeän puolen

Päivi ja Santeri Kannisto halusivat kirjoittaa kirjan, joka kertoisi seksiturismista ”moniäänisesti ja kiihkotta”, mutta päästäkseen tähän lopputulokseen he ohittavat tyystin ihmiskaupan, -salakuljetuksen ja lapsiprostituution ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Seksirobottien luvattu maa - Japani?

.
Mikä Japania vaivaa? ... " ... Yliopistossa opiskeleva Yokoi ei oikeastaan edes tahtoisi löytää kumppania.

Hän myös epäilee, että tytöt eivät pidä hänestä.

Miehen tulevaisuuden haaveissa eivät edes siinnä rakkaus tai seurustelu. Sellaisen touhun ennen pitkää mukanaan tuoma vastuu lähinnä pelottaa.

– En tiedä, haluaisinko naimisiin. Ihmisten pitäisi huolehtia itsestään, hän pohtii.

Yokoi pohtii, että avioliitto veisi kaiken vapaa-ajan. ... " Yle Uutiset

~ https://yle.fi/uutiset/3-10060617 -

.

Ilkka Luoma

Päättöaforismi ---

" ... Kaiken alussa oli tyhjyys - tila jossa ei ollut mitään väärää, eikä mitään oikein. Ei ollut verrantoa, ei virhettä. Selittämättömyydestä ilmestyi äärettömän lyhyessä hetkessä pienempi kuin olematon hehku - joka synnytti leimahduksen, josta oli syntyvä kokonaisuus - missä nyt olemme.

Leimahduksen ohitse kiitävässä hetkessä syntyi kohtaaminen, joka mahdollisti kaiken sen, mitä olemme nähneet, kokeneet ja huomenna menettäneet.

Olematon kohtasi äärettömän ja syntyi voima, mistä mekin olemme syntyneet kaukaisuudesta ja iättömyydestä, mitä mielemme ei voi ymmärtää. Ymmärrämme vain hetken juuri nyt, muu onkin utopiaa ja selitystä.

Halumme kohtaa siirrossa, joka säädettiin tuona ensihetken kohtaamisessa - vetovoimassa joka yläpitää systeemiä kaikkialla. Milloin tuo loppuu - onkin jo loppunut, sillä edes se ei alkanut ... "

~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/ -

.

Toimituksen poiminnat