Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomi – YK-rauhanturvaamisen suurvalta?*

  • Suomalaiset YK-rauhanturvaajat ovat kuuluisia tasapuolisesta ammattitaidostaan jo Kyproksen ajoilta ¤
    Suomalaiset YK-rauhanturvaajat ovat kuuluisia tasapuolisesta ammattitaidostaan jo Kyproksen ajoilta ¤
  • Suomalaisia YK-rauhanturvaajia kokoontuneena - siellä jossain ...
    Suomalaisia YK-rauhanturvaajia kokoontuneena - siellä jossain ...
  • Arvostettu lippu YK-rauhanturvaajan hihassa, nyt palveluksiamme tarvitaan YK-toimina Ukrainassa!
    Arvostettu lippu YK-rauhanturvaajan hihassa, nyt palveluksiamme tarvitaan YK-toimina Ukrainassa!

Saksassa puitiin turvallisuutta ja turvattomuutta (Munchen). Estradille kohosivat – kuinka ollakaan – Ukraina, varsinkin kun lännenmiehen media sai valita lukijoilleen uutisoitavat kohdat. 

Minskin sopimuksen kadonnutta avainta – kielikysymystä ei kukaan ottanut esille. Arvostaen jatkoaikapresidenttimme – Sauli Niinistön ulostuloa – voimme olla ylihuomenna YK-rauhanoperaatioiden suurvalta! [1.

 

Suomelle tarjottiin verhotusti keväällä 2017 – todennäköisesti Peking-johteisesti välittäjän roolia Korean niemimaalle [2. Yksikään valtapoliitikkomme, ei edes jälleen isäksi tullut Niinistö oivaltanut meille ojennettua kättä. Harmi, sillä ovi oli auki pohjoisosan korealaisilta ja Kiinalta, joka todellisuudessa määrittää nyt Beijing's Road Map of Korea's Peninsula.

[1 ” ... Nyt Saulin on oltava aktiivinen, Suomelle tarjotaan sotilaallisen liittoutumattomuutemme myötä rauhanturvaamisen "suurvallan avaimia"! Ruotsalaiset hinkuvat jo samoille apajille, johtavaksi maaksi. Tässä voisi olla hedelmällisen yhteistoiminnan peruskivi ja Pohjolan rauhankehityksen tae … ” linkin ~ https://yle.fi/uutiset/3-10080879 – alta ote:

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen pitää olla mukana, jos Itä-Ukrainaan saadaan sovittua rauhanturvaoperaatio laajalla YK:n mandaatilla. Niinistö kommentoi asiaa suomalaistoimittajille lauantai-iltana Münchenin turvallisuuskokouksessa”

[* ”[2006] … Maailmassa on aina välienselvittelyä, ja väsyttyään sotimiseen osapuolet haluavat erotuomareiksi puolueettomia joukkoja, joilla on silmää ihmisyyteen, osaamista auttamiseen ja jämäkkyyttä ohjaamiseen. Kaikkea tätä ovat suomalaiset rauhanturvaajat.

Sodat eivät lopu maailmasta, suomalaisia tarvitaan runsaasti eri kriisipesäkkeissä. Suomalaisuudesta voisi tulla käsite ammattijoukoista, joihin luotetaan. Vaativa työ vaatii aina uhrinsa. Jokainen suomalainen maailmalle lähtiessään tietää riskit … ” ote linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/vapaaehtoinen-suomalainen-on-rehti-ja.html – alta, vuodelta 2006

[2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - Ote: ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle … ” -Yle 04-2017

 

 

 

Aikanaan oli jotenkin itsestään selvää, että suomalaiset YK-rauhanturvaajat olivat maailman melskeissä, Kyprokselta – Namibiaan ja Golanilta Suezille. Nyt tilalle on tullut sotaisampi vaihtoehto: Naton määrittämät sotatilat – kriisinhallintana, jossa suomalaisetkin ovayt jo mukana ja valitettavasti sodan osapuolena (Afganistan) [3 ---

 

Nyt peli avataan uudelleen – Donpassin alue, täältä alkaa eurooppalainen rauhoittuminen

Naton edellinen pääsihteeri Anders Fog Rasmussen ehdotti räväkästi suomalaisille tehtävää – Ukrainaan, koska me olemme sotilaallisesti liittoutumaton [4 ja muutoinkin sijaintimme tukee idän ja lännen välisen konfliktin välissäoloa – olemmehan me itse idän ja lännen vedenjakajalla [5 ja tiedämme mitä on itä, kuin myös nyt, mitä on länsi (Nato – Isäntämaa pöytäkirjan johdannaiset ja amerikkalaisten ”itse itsensä kylään kutsumiset”).

[4 ”... Se on siinä, nyt tarjotaan Suomelle juuri sitä missä me olemme parhaita. Sotilaallinen liittoutumattomuus on se jalokivi, mitä meillä on! ” - lainaus täältä ~ https://yle.fi/uutiset/3-10080011 – ja ote sieltä: ” … Suunnitelman mukaan Suomella olisi operaatiossa merkittävä rooli. Raportin teettäneen Naton entisen pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin mukaan rauhanturvaajien pitäisi tulla ennen kaikkea Naton ulkopuolisista maista … ” -Yle

 

 

Presidentti Niinistö tarttui heti Rasmussenin käteen – ja hyvä niin! [5

Me olemme erinomainen ehdokas hoitamaan Donpassin alueen YK-mandatoiman ja YK-johteisen rauhaturvaamisoperaatio, jopa sen johtajana – nythän Ruotsi kiirehti ottamaan tätäkin postia jo itselleen [6.

[6 ... Ruotsalaiset tässäkin nopeammin aktiivisia kuin me, miksi ... Näin kävi jo aiemmin, kun Korean niemimaalta tuli Pekingin kannustamana vuonna 2017 meille viesti verhotusta "välittäjän roolista"! … lainaus täältä ~ https://yle.fi/uutiset/3-10080907 – ja ote sieltä: ” … Ruotsi ilmoitti samalla, että se on itse asiassa halukas Pohjois-Atlantin puolustusliittoon kuulumattomana maana jopa ottamaan johtoroolin mahdollisessa rauhanturvaoperaatiossa … ” -Yle

Muistamme ruotsalaisten oivaltaneen Koreasta tulleen viestin ja tarjosivat sinnekin palveluksiaan [7 – mutta ei kelvannut – syy lienee selvä, mutta sen esitys tässä on diplomatian pelisääntöjen vastaista.

[7 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/svt-ruotsi-valmis-toimimaan-neuvotteluapuna-yhdysvaltojen-ja-pohjois-korean-valilla/6535420#gs.fDRIHjE

 

 

Nyt mukaan – samalla koulutamme armeijaamme parhaalla tavalla

Me saimme paljon kiitosta YK-tehtävistä niin Lähi-idästä kuin muualtakin. Me osasimme, olimme uskottavia, rauhallisia, puolueettomia – emmekä puuttuneet kuin vain niihin tehtäviin [8, jotka olivat määritetty – vain Israel saattoi purnata toimistamme. 

Me emme tarvitse ”elävän lihan harjoittelua” taisteluissa, vaan rauhoittajan, vakauttajan ja luotettavan pelivalmentajan toimia – vaikeissakin kulttuureissa. Nuo tehtävät sopivat meille hyvin. 

Olkaamme maailmalle se lukko, joka voisi pieneltä osaltaan olla jarru sodalle, ja sodan kiihkeytymiselle. Siinä miellä tehtävä, jonka kansa hyväksyy ”niinistömäisin luvuin”, kuten sen, ettemme liity lännenmiehen sotakoneeseen Natoon.

Lisäksi saadessamme rauhanturvaajan luotetun ja arvostetun pelinrakentajan roolin – emme joudu itse sotiin, emme miltään ilmansuunnilta – eikä ydinaseet meitä häiritse, vaikka puhutaan jo niiden nyt alentuneesta käyttökynnyksestä [9. 

Uskottavuutemme nimissä meidän on purettava meille tuo onneton ja hätiköiden tehty Nato – Isäntämaa pöytäkirja [10 ja alettava harjoittelemaan sotapelejä myös idän kanssa!

 

...

Viitteet –

[9A ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250602-alentaako-usa-ydinaseiden-kayttokynnysta – [131]

Presidentti Niinistön huoli ydinaseista

[9B ~ ” ... Ydinaseet, herää kysymys käyttökynnyksen alentumisesta[9A]. Ukraina - Minskin sopimus: Aivan ensimmäiseksi sovittu venäjänkielen asema turvataan Donpassin alueella, siitä se lähtee. Toisekseen Krimillä voidaan YK' n valvonnassa järjestää uusi kansanäänestys siitä mitä halutaan: Kiovan vai Moskovan kelkassa. Moskova hyväksyy suomalaiset YK-rauhanturvaajat YK-johteisena operaationa; olemmehan sotilaspoliittisesti liittoutumattomia ja sijaitsemme idän ja lännen vedenjakajalla … ” linkin alta ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/niinisto-huolissaan-ydinaseista-ei-nayta-hyvalta-kun-molemmilla-puolilla-kehitetaan-niita-lisaa/6774886 – ote: ” … Niinistö huolissaan ydinaseista: ”Ei näytä hyvältä, kun molemmilla puolilla kehitetään niitä lisää” … ” -Mtv otsikko

[9C ”... Vihdoin ymmärretään Euroopan kokonaisvaltaisuus, jo koulussa maantiedon tunneilla opimme Euroopan ulottuvan Venäjän Uralille asti. Nyt Niinistökin oivaltaa ydinaseiden käyttökynnyksen uhkaavan alentumisen. US puhuu jo julkisesti taktisten ydinaseiden erityiskehittämisestä. Mikä osuus Venäjällä on Euroopan pinta-alasta ja väestöstä? Mitä tämä merkitsee? Kuka muistaa saksalaisten Mitteleuropa ja Lebensraum suunnitelmat? … ” Linkin ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005571675.html - alta ote: ”Presidentti Niinistö huolestui ydinasepuheista: ”Se madaltaa minusta kynnystä” ...”

 

---

PS

Kiinalaiset, joiden vuosisataa jo nyt elämme – ovat kehittäneet kaksi aivan ehdottoman osuvaa ja hienoa sanontaa, jo kaukaa tuhannen vuoden takaa --- ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” sekä ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” … Se on siinä!

 

EKSTRA *

[2010]” … Suomalainen neuvottelija, ollakseen uskottava kaikkia osapuolia ajatellen - ei voi neuvottelevana kansalaisena olla maasta, joka kuuluu johonkin etujärjestöön sotilaallisesti 3/. Suomalaisen neuvottelijan pitää olla lähtökohdiltaan puolueeton - se luo uskottavuutta ja neuvotteluvarmuutta.

Mari Kiviniemi teki rohkean vedon ja herätti samalla ulkopolitiikan johtajan, presidentin - Tarja Halonen toppuutteli Kiviniemeä, mutta ei voinut kieltää Kiviniemen ehdotusta, koska se on hyvä ja kaikki ovat siitä samaa mieltä, että rauha on erinomainen asia. Kiviniemi yllätti monet, sillä ehdotus ja ajatus on jämäkkä etelä-pohjalainen veto, jossa maistuu tekemisen meininki … ote linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html – alta, vuodelta 2010

 

EKSTRA 2

Nato laajenee, voimistuu ja vastakkainasettelu kiihtyy

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-nato-voimistaa-itseaan-vastakkainasettelu-kiihtyy - [265]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 162490

 

DOC rauhanturvaaja_18022018-doc – OpenOffice Writer

PVM 18022018

 

962_8825

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (229 kommenttia)

Ilkka Luoma

Niinistö tuntuu vihdoin ymmärtävän Suomen mahdollisuudet rauhanturvaamisen "suurvallaksi".

Meillä on kaksi erinomaista lähtötilannetta; olemme sotilaspoliittisesti liittoutumattomia ja sijaitsemme lännen ja idän vedenjakajalla. Nyt tarkkana, sillä keväällä 2017 menetimme ymmärtämättömyyttämme Korean niemimaalta Pekingin alkuun paneman verhotun "välittäjän roolin", johon ruotsalaiset tarttuivat myöhemmin, oivallettuaan Suomeen tulleen viestin merkityksen! Nytkin ruotsalaiset olivat jo hamuamassa Ukrainan mahdollisen YK-rauhanturvaamistehtävän johtoroolia.

...
~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802172200752560_ul.shtml -

" ... Presidentti Niinistö lupaa tarvittaessa suomalaisia joukkoja Ukrainaan - ”Intressissä on saada tämä lukko avautumaan”

Lauantai 17.2.2018 klo 18.53 ... "_" ... Rauhanturvaoperaatio voi Niinistön mukaan alkaa vain YK:n mandaatilla. ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

... Sävel tapailee yhteistä tahtia, kokonaisvaltaisen Euroopan tahtia, jossa maantiede nähdään sellaisena kuin se todellisuudessa on. Erityisesti pitää muistaa, että lännenmiehen yhteiskuntajärjestelmä markkinatalouksineen ja läntisine arvoineen edustaa noin 20 prosentin osuutta koko Maapallon väestöstä! Kiina on jo yksin enemmän kuin US ja EU yhteensä.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005571480.html -

" ... Presidentti Sauli Niinistö HS:lle Münchenin turvallisuus­konferenssissa: Suomen kannalta tärkein turvallisuus­kysymys on Ukrainan sota

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö: ”Mielessä on koko ajan pidettävä, että Ukrainan sota on sota Euroopassa.” ... " -HS

...
Mainittakoon, että Serbian sota, oli myös sota Euroopassa, jossa USAF/Nato rynnäköi ilman mitään mandaattia, tappaen yli 500 siviiliä ja pommittaen muun muassa Kiinan Belgradin suurlähetystöä.

.

Juha Hämäläinen

Rauhanturvaamisen kannalta on parempi, että alamme vuokraamaan pohjoismaisia johtajia.

Heitä voisi vuokrata valtioiden johtajiksi kriisimaihin ja militarismin tenhoamiin suurvaltoihin ja näiden armeijoiden johtoon. Samoin heitä voisi asettaa korkeiksi virkamiehiksi.

Maailma olisi melko turvallinen paikka, jos seuraavien maiden/kansojen nykyinen johto korvataan järkevillä Pohjolan ihmisillä.

Venäjä
USA
Israel
Saudi-Arabia
Afganistan
Iran
Intia
Englanti
Jemen
Syyria
Egypti
Irak
Pakistan
Turkki
Kiina
Filippiinit
Indonesia
Myanmar
P-Korea
Meksiko
Venezuela
Kolumbia
Vatikaani

Ilkka Luoma

Kenelle tuo Kataisen Jykke kelpaisi? ;) -huumorin pilke silmäkulmassa :)

Juha Hämäläinen

Sillähän on jo paikka EUn ytimessä. Kehitysmaiden kuten Suomen onneksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Muistatko Jyrkin paon EU-kiintiöpaikalle - kesken kansan antaman eduskuntavaltakirjan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos nyt kuitenkin jätetään ruotsalaiset johtajat pois laskuista. Ruotsin sisäinen politiikka ei nimittäin ole mikään kouluesimerkki johtamisesta. Maahan on käytännössä totaalisen sekaisin, elleivät seuraavat vaalit tuo jotain ratkaisua Ruotsin sisäpoliittisiin ongelmiin.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Asukasluvultaan alle 3,5-miljoonaisen Uruguayn varaulkoministeri José Luis Cancela rummuttaa maansa puolesta YK:n rauhaturvaoperaatioissa. Maan 40 000 sotilassta 75% on osallistunut YK:n ruhanturvaoperaatioihin. Maa on nyt turvalisuusneuvoston jäsen.
https://elpais.com/internacional/2015/10/16/actual...

Ilkka Luoma

Jaakko, näinpä meillä on erinomainen kirittäjä ... :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaveri oli käymässä Petroskoissa. Hän soitti juuri hätääntyneenä. Hänen piti lähteä paluumatkalle Prääsän tietä, mutta eksyi risteyksistä ja lähti ajelemaan hiukan pohjoisempaa tietä kohti Suomea.

Ihan vähän matkan päässä Petroskoista hän oli joutunut keskelle sotaa. Oman kertomuksensa mukaan taivas oli täynnä hävittäjiä. Paikka oli Besovets.

Löysin paikan Google Mapsistä. Siellä näyttää olevan valtava lentotukikohta, kenties satoja sotakoneita, suurin osa tietysti piilossa kallioluolissa. Siellä näyttää olevat konetta enemmän kuin kaikkiaan Suomen armeijalla. Tällaisia hyökkäystukikohtia on kymmeniä pitkin rajaa. Jokohan venäläiset tulevat?

https://www.google.fi/maps/@61.8868738,34.1433155,975m/data=!3m1!1e3

Ilkka Luoma

Paljon luuloa, ja liioittelua ---

...
~ http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pe... -

.

" ... Visurin mukaan kyseessä on mahdollisesti käsite- tai muistivirhe tai epätarkkuus ilmaisussa. Visuri kuitenkin pitää Putinin mainintaa 1 500 kilometristä todenmukaisena. Visuri kirjoittaa Suomen Geopoliittisen seuran verkkosivuilla, että riippuu paljolti laskutavasta, mitä joukkojen "vetämisellä" tarkoitetaan ja koska se olisi tapahtunut. Hänen mukaansa sillä yleensä tarkoitetaan lähinnä maavoimien vakinaisten joukkojen sijoituksia eli varuskuntia.
Visurin mukaan Putin on tarkoittanut Venäjän joukkojen vähentämistä koko kylmän sodan jälkeisenä ajanjaksona. Hän kirjoittaa, että Leningradin sotilaspiiriin jäi maavoimien joukkoja 2000-luvun alussa 10-20 prosenttia kylmän sodan ajan joukkojen tasosta. Vastaavasti Suomen varuskuntien määrä ei Visurin mukaan juuri pienentynyt. ... "

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016070521849537_u... -

.

Tomi Vaalisto

Seura ja Visuri eivät ehkä ole kovin vakavasti otettavia lähteitä.

Visuri on kyllä evp upseeri, mutta sotilaskoulutus on jäänyt kadettikoulun kurssiin 60-luvulla. Hänen teoksensa lähdetiedot ovat tarkkoja, mutta häntä kritisoidaan omista johtopäätöksistä, jotka ovat melkoisen yksisilmäisiä.
Viimeksi hän on aiheuttanut kohua Erfurth -käännöksellään, joka poikkeaa Ehrfurthin omista päiväkirjoista. Näiden alkuperäiskappaleita säilytetään Suomen kansallisarkistossa ja ne ovat kenen tahansa luettavissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Pekka on eräs arvostetuimmista sotahistorioitsijoistamme ja sotilaspolitiikan arvioitsijoista - hän tohtori, professori ja evp ev ...

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Visuri -

...
" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Visuri "unhtaa" kokonaan, ettei Mannerheim ollut mikään diktaattori vaan Suomessa - myös 1941 - ylin päätöksen tekijä on eduskunta.

Kun Neuvostoliitto aloitti sodan Suomea vastaan 22.6.1941 klo 6.05 niin Suomi yritti vielä pysyä erossa diplomatian keinoin.

Presidentti Risto Ryti: ”Heti kesäkuun 22 päivän aamulla ryhtyivät venäläiset sotavoimat hyökkäyksiin Suomen alueelle pommittaen ja tulittaen puhtaasti suomalaisia kohteita. Klo 6.05 aamulla sanottuna päivänä venäläiset ilmavoimat pommittivat panssarilaivojamme Sottungan luona; klo 6.15 venäläiset ilmavoimat pommittivat Alskärin linnaketta Turun saaristossa; klo 6.45 venäläiset ilmavoimat pommittivat suomalaisia kuljetusaluksia Korppoon luona ja klo 7.55 venäläinen tykistö avasi tulen Hangon vuokra-alueelta ampuen Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle. Samana päivänä avattiin Hirsilammen luona, noin 14 km Imatran itäpuolella, Neuvostoliiton alueelta tuli suomalaisia rajavartioita kohden ja Pummangista Petsamossa ammuttiin useita kymmeniä tykinlaukauksia erästä merellä kulkenutta suomalaista laivaa kohti. Näiden puolueettomuudenloukkausten johdosta ulkoministeri Witting kesäkuun 22 p:nä esitti Neuvostoliiton lähettiläälle ministeri Orloville vastalauseen pyytäen selitystä. Ministeri Orlov lupasi kääntyä hallituksen puoleen, mutta pyydettyä selitystä ei milloinkaan saatu.” ( Risto Ryti – Risto Rytin puolustus; 1989; sivu 50)

Myös Tanner kertoo asiasta (Bror Laurla, Talvisodasta Jatkosotaan, 1986, sivu 146) :

Väinö Tanner: "Saksan rikottua Neuvostoliiton kanssa tekemänsä hyökkäämättömyys- ja sovintomenetelmäsopimuksen ja 22. päivänä kesäkuuta 1941 hyökättyä Venäjälle joutui asiain sivulla ollut Suomi odottamatta yllätyksellisten ja ankarain lentohyökkäysten kohteeksi. Suomi koetti säilyttää rauhallisuutensa ja pysyä alkaneeseen sotaan nähden puolueettomana, mutta kun hyökkäykset jatkuivat ja kävivät yhä rajummiksi, oli pakko ryhtyä puolustautumaan. Kesäkuun 25. päivänä 1941 eduskunnalle antamassaan tiedonannossa hallitus oli näistä tapahtumista tehnyt sen johtopäätöksen, että maa oli joutunut sotatilaan. Tämän kannanoton eduskunta hyväksyi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Suomen valmistautuminen hyökkäyssotaan eli Talvisodan revanssiin alkoi jo Saksan marsalkka Göringin luottoedustajan herra Veltjensin ilmoituksesta tammikuussa 1940 - että tehkää rauha hinnalla millä hyvänsä, sillä kaikki saadaan takaisin korkojen kera myöhemmin ... loppu onkin historiaa ...

- Suomi oli osa Barbarossa-operaatiota, jossa Saksan Wehrmacht ja Waffen-SS ottivat koko Pohjois-Suomen sotilaallisen operoinnin haltuunsa - ja hyökkäsivät Neuvostoliittoon 1941 - osana Saksan kolmannen valtakunnan itärintaman retkeä - päättyen Saksan täydelliseen murskautumiseen 1945 ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #42

Suomihan ei ollut edes Saksan liittolainen ja tarkoitus oli pysyä sodan ulkopuolella, mitä Rydin ja Tannerikin kertomukset eksaktisti osoittavat.
Tässä vielä kylmää faktaa, josta näkyy kuka päätti Suomessa:

G.Mannerheim, Muistelmat II-osa, 1952, sivu 310:

" Kesäkuun 10. päivän tienoissa 1941 saapui eversti Buschenhagen toistamiseen Helsinkiin. Hänen lausunnoistaan yleisesikunnassa ilmeni, että hänen tehtävänään tällä kertaa oli toisaalta käydä neuvotteluja mahdollisen yhteistoiminnan käytännöllisistä yksityisseikoista, siltä varalta että Neuvostoliitto hyökkäisi Suomeen, toisaalta saada takeita siitä, että Suomi tulisi sotaan mukaan Saksan liittolaisena. Kun olin esitellyt asian tasavallan presidentille ja hän oli vakuuttanut pysyvänsä entisellä kannallaan, ilmoitutin eversti Buschenhagenille, että ei voitu antaa mitään takeita mukaantulostamme sotaan. Suomi oli päättänyt pysyä puolueettomana, mikäli sitä vastaan ei hyökätty."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Historian osalta täältä voi sivistää itseään ja lisätä tietämystään uusimpiin tutkimuksiin :)

~ https://www.docendo.fi/saksan-kenraali-suomen-paam... -

" ... Kirjassa pääosa Erfurthin päiväkirjan ennen julkaisemattomasta suomennoksesta!

Jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth sai Hitlerin päämajassa 12.6.1941 tehtävän lähteä Suomen päämajaan yhteyskenraaliksi. Hänelle annettiin tiedot yllätyshyökkäyksen aloittamisesta Neuvostoliittoon ja ohjeet, joilla suomalaisten toiminta kytkettäisiin Barbarossaksi nimetyn suunnitelman osaksi.

Erfurth saapui Helsinkiin jo seuraavana päivänä – toistaiseksi vielä huomaamattomasti siviilipuvussa liikkuen. Ilmoittautuessaan marsalkka Mannerheimille hän kertoi, että Saksan hyökkäys alkaa noin kymmenen päivän kuluttua. Jo sitä ennen suomalaisten odotettiin mobilisoivan armeijansa sodan ajan vahvuuteen ja olevan valmiina liittymään hyökkäykseen kesäkuun lopulla. ... "

~ https://www.docendo.fi/saksan-kenraali-suomen-paam... -

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #66

Hyvin heppoisin argumentein blogisti arvostelee Suomen sodanaikaista valtiojohtoa. Tottakai otimme tukea Saksasta. Mistä muualta olisimme saaneet apua Neuvostoliiton painostusta vastaan sen halutessa saattaa loppuun sen, mikä oli talvisodassa jäänyt kesken? Kesällä 1940 Saksa oli miehittänyt Norjan ja Baltian maat pakkoliitetty Neuvostoliittoon. Suomen epätoivoinen yritys muodostaa personaaliunioni Ruotsin kannalta oli tyrmätty molempien suurvaltojen toimesta. Ranska oli lyöty ja Englanti oli eristetty. USA ei ollut vielä liittynyt sotaan jatkaen eristäytymispolitiikkaansa.

Kun on paremmin tutustunut tuon ajan todellisuuteen, niin ei voi kun todeta meillä olleen erityisen kykeneviä ihmisiä valtiolaivaamme ohjaamassa ja he siinä onnistuivat erinomaisesti.

Jos heidän toimiaan ja päätöksiään haluaa kyseenalaistaa niin kuulisin hyvin mielelläni mitkä olivat ne muut todelliset vaihtoehdot, jotka olisivat johtaneet parempaan lopputulokseen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Toki nyt näin jälkeenpäin on helppo sanoa, että suuri virhe oli torjua Saksan hyökkäämättömyyssopimus keväältä 1939 ... se olisi estänyt koko Talvisodan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #88

Ai Molotov-Ribbentrop-sopimusko?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Se syntyi vasta monta kuukautta myöhemmin. Saksa tarjosi Suomelle hyökkäämättömyyssopimusta keväällä 1939 ...

...
" ... Jotta Suomi olisi suostunut Saksan vaatimuksiin, maalle tarjottiin samanlaista mahdollisuutta puolueettomuuteen kuin Saksalle rautamalmia toimittaneelle Ruotsille. Asia liittyi Saksan Suomelle tarjoamaan hyökkäämättömyyssopimukseen ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001257114.html -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #92

Joka tyrmätään sótahistoriaan erikoistuneen Lasse Laaksosen toimesta:

Historioitsija pitää Suomen ja natsi-Saksan sitovaa nikkeliteoriaa yliampuvana: ”Suunnitelmat sotien yli olisivat olleet aika absurdeja”

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000002918535.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Hietalahti on aika suvereeni viitteiden osalta - kaikkiaan vajaa 700 ja kirjallisuuslähteitä noin 200.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #95

Silti vain oma mielipide ja väite. Ei yleisesti hyväksytty todiste.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Oletko tutkinut nuo 700 viitettä - tiedän, et ole.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #113

Arvostelijoiden mukaan kirjan ongelma ei ole lähdeluettelo vaan reipas spekulointi ja kirjailijan mielikuvituksen lento johtopäätösten teossa. Kuviteltu strategia olikin vain sattumien summia. Ammattihistorioitsijat eivät ainakaan vielä ole lähteneet siihen mukaan. Juuri kriittisten arvostelujen vuoksi en tullut hankkineeksi. Ehkä täytyy kuitenkin se lukea se.

Olihan Virolla ja Latvialla mainitsemasi hyökkäämättömyyssopimus Saksan kanssa allekirjoitettuna 30.6.1939 mutta ei sen näitä maita pelastanut. Molotov-Ribbentrop sopimus ajoi kaikkien näiden sopimusten ylitse. Miten se olisi voinut Suomen pelastaa? Eivät Saksa ja Neuvostoliitto olleet mitään kovin luotettavia sopimuskumppaneita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Viitteet ja lähdeteokset ovat johtopäätöksien todisteita.

...
Virolla ei ollut mitään sellaista mitä Saksa tarvitsi ja Viro oli aiemmin aivan erilainen osa Venäjää kuin Suomi.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #124

Luottaisin kuitenkin enemmän ammattihistorioitsijoiden ja arvostelijoiden näkemyksiin.

Aivan noin kevyesti en Viroa ja Latviaa ohittaisi. Virossa kuten Latviassakin oli kuitenkin iso ja varakas saksalaisvähemmistö ja sen myötä vankat siteet Saksaan. Kansallissosialistiselle Saksalle sen etniset, rajojen ulkopuolella asuvat maanmiehet olivat tärkeitä ja heidän "hyvinvointinsa" turvaaminen oli yksi peruste hyökkäyssodalle. Tämä ei ole aivan vieras toimintamalli nykyisinkään:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #179

No, yksi asia oli mitä saksalaiset saivat Baltian maista - SS-miehiä ... , muutoin jo historiakytköskin on eri tyyppinen - meitä "vapautettiin" sisällissodassamme punaisista saksalaisten toimesta ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #181

Ja Neuvosto-Venäjän joukoista, yllättäen unhohdit tämän.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #179

Eiköhän ratkaisevin tekijä Baltian maiden asemassa kuin myös Suomen, ollut kuinka läheltä Leningradia Natsi-Saksa pääsi aloittamaan sittemmin "Barbarossaksi" nimittämänsä hyökkäyksen.

Toki niin Baltiassa kuin Suomessakin oli heille innokkaita apureita mutta he lienevät olleen loppupeleissä vain mukava lisä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tietysti ne on piilossa kallioluolissa ja eri kivenlohkareiden alla. LOL :)
Littytään NATOon niin saadaan lisää rautaa rajalle - Suomen vastaiselle rajalle.

P.S. Tuo, jos noita todella olisi kymmeniä ja vielä kallioluolissa, niin se osoittaa ainakin sen, että Suomen tulee keskittyä ilmatorjuntaa eikä hävittäjien hankkimiseen.

Henry

Tomi Vaalisto

Torjuntahävittäjä on se paras torjuja ilmapuolustuksessa. Se fiktiivinen hyökkääjä kun kiertää kiinteän ilmatorjunnan tai tuhoaa sen ensin.

Ilkka Luoma

Noista Venäjän keskityksistä on paljon luuloa ja liioittelua ja pystypubien poikien pohdintoja ;)

...

Juha Hämäläinen

Odotellaan aamuun kuitenkin. Meillä on Puolustusvoimat valmiina Niinistön Jussin johdolla. Ja toinen Niinistö allekirjoittaa aamusta NATOn jäsenhakemuksen niin saadaan ainakin Virosta 50 vapaaehtoista Tallinnan aamulautalla apuun.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Luoman ja Myyryläisen todistusten mukaan me olemme tehneet natolaisten kanssa enemmän ja varmempia sopimuksia kuin eestiläiset. Eli heti kun punatähdet tulevat Suomen ilmatilaan, alkaa Naton vastaisku.

Ilkka Luoma

YK-rauhanturvaamisen "suurvalta-asema" edellyttää oloa ilman Natoa, jota kansakuntamme on vakaasti kannattanut yli 50% voimalla - jo ainakin 15 vuoden ajan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Suosittelen myös tänne tätä dokkaria joka kertoo Ukrainasta. ;)

Oliver Stone:
https://www.youtube.com/watch?v=AGeqY9yK474

Henry

Ilkka Luoma

Kiovan Maidanin verimellakoiden viitesana on nykyään: Saakasvili!

Tomi Vaalisto

Tuo on hyvä huomio! "Määrätyt piirit" ovat jenganneet Maidanin verilöylyn syylliseksi Blackwateria, Greystonea, Victoria Nulandia, CIA:ta, NATOa ja nyt sitten tuota Georgian ex pressaa. Kukahan on seuraava...? ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Saakasvili oli väkevästi antipatiallinen Venäjää kohtaan, sillä hän hävisi provosoimansa ja häviämänsä Gruusian sodan abhaaseja ja etelä-osseetteja vastaan - venäläisten auttaessa näitä pulaan joutuneita vähemmistökansallisuuksia. S odotti Naton rientävän apuun ...

...
S oli ensin Ukrainan vallankaappauksen jälkeisen epäselvän ja laittoman tilanteen pr. Porosenkon hyvä kaveri, auttoihan hän Maidanilla Poroa valtaan ... Tutkimukset Maidanilla ei ole luonnollisesti edes käynnistyneet, koska näin S paljastuisi ... myöhemmin S joutui vangituksi ja karkotetuksi Ukrainasta - ehkä jossain vaiheessa S paljastaa itse koko tilanteen - kostona?

...
Oliver Stone:

~ https://www.rt.com/news/367634-stone-documentary-u... -
~ theduran.com/oliver-stones-documentary-ukraine-fire-another-big-dent-western-maidan-narrative/ -
~ https://www.youtube.com/watch?v=vUHBlfBrZcI -

...
~ https://www.freitag.de/autoren/ulrich-heyden/ferns... -

~ https://www.buzzfeed.com/hayesbrown/oliver-stone-s... -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Kyllä Maidanin tapahtumista on jopa tuomittukin syyllisiä - eli tutkimukset edistyvät. 2016 löydettiin massamurhassa käytetyt aseet järvestä erään syyllisen tunnustuksen perusteella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Ainuttakaan puolueetonta ja kansainvälistä tutkimusta ei ole tehty eikä ainakaan julkistettu.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #43

Ukrainassa tehdyt rikokset tutkitaan ja tuomitaan Ukrainan lakien mukaan. Näihän se on joka maassa - myös Suomessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Tämän tyyppiset rikokset tutkitaan myös Haagissa - kuten Balkanin sotien osalta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-2573923/Es... -
.
Estonian-Foreign-Ministry-confirms-authenticity-leaked-phone-call-discussing-Kiev-snipers-shot-protesters-possibly-hired-Ukraines-new-leaders

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #59

Joku Olga on kertonut jotain....

"In the leaked audio, Paet, speaking in imperfect English, says a doctor identified only as Olga had told him on a visit to Kiev that snipers may have come from the opposition.

'The same Olga told that, well, all the evidence shows that people who were killed by snipers from both sides among policemen and then people from the street,' Paet says.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2573923/Es...
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minäkin alan kallistua kannattamaan Natoon liittymistä. Venäjä varustautuu hyökkäykseen Suomeen. Ei siinä mitkään lepertelyt ystävyydestä enää auta. Putin ei enää puhu rauhasta vaan sodasta.

Ilkka Luoma

Kerrotko miten, olisi kiva tietä jokin asiapohjainen perustelu - näin huumorin jälkeen ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Besovetsin kentällä oli tänään satoja hyökkäyskoneita. Tuskin ne ovat Natoa varten. Tänne ne sinun ja Myyryläisen ystävät ovat tulossa. Pitänee tässä lentolippu ostaa etelään.

Vakava kysymys: Miksi taistelupari Myyryläinen&Luoma ei puhu rauhasta ja ystävyydestä enää, nyt on vain sota mahdollista. Joko tiedät tarkemmin ajankohdan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Mitähän tyrmäystippuja Miralalle on siellä päivätansseissa juotettu kun vieläkin höperehdyttää?

P.s. Mistä Mirala tunnisti koneet nimen omaan sekä vain ja ainoastaan hyökkäyskoneiksi ja tarkoitetuksi vain meitä viattomia ja rauhantahtoisia suomalaisia vastaan eikä yhtään mahdollisia hyökkääjiä vastaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Leolle jäi "hyökkäysvaihe" päälle päivätansseista ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #54

Oletko Jorma koskaan kuullut sellaista että Venäjä varautuis puolustukseen?
Venäjän asevoimat ovat vain ja ainostaan hyökkäystä varten. Siellä ei opeteta puolustautumista. Hyökkäys on paras puolustus kuten vanha venäläinen sananlasku sanoo.

Venäjä varusti koko vuoden 1939 Suomen vastaiselle rajalle vain ja ainoastaan hyökkäysjoukkoja. Ihan kuten nytkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #86

Mirala kyselee josko olen kuullut Venäjän valmistautuvan puolustukseen. Monastikin.

Mitä sotakouluja Mirala on Venäjällä ja Neuvostoliitossa käynyt kun tietää noin tarkkaan heidän sotaoppinsa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu puolustamaan Suomen Lapin lento- ja risteilyohjusiskua vastaan - siis puolustautuu ... puolustaa Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Näinköhän tuo toinen ydinasesuurvalta US on huomattavasti hyökkäävämpi?

Tomi Vaalisto

Tässä on kirjoitus, jossa Kremlin sisäpiirin kuuluneen Andrei Illarionovin mukaan myös Baltian maat ja Suomi ovat Putinille Venäjän etupiiriä.

Illarionov uskoo, että jos Putinia ei saada nyt pysäytettyä Ukrainassa, presidentti aikoo jatkaa historiallisten rajojen palauttamista. Illarionov viittaa, että Putin haluaisi sisällyttää myös Baltian ja Suomen takaisin Venäjään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014032918167135_u...

Kannattaa kiinnittää huomiota myös sivulla olevaan mielipidekyselyyn: 85 % suomalaista on sitä mieltä, että Venäjä on uhka Suomelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

"Puolet suomalaisista pitää kielteisenä Venäjän vaikutusta turvallisuuteen
Suomalaisten suhtautuminen Nato-jäsenyyteen on säilynyt lähes muuttumattomana vuosittaisessa haastattelututkimuksessa.

turvallisuuspolitiikka 1.12.2016 klo 12:38 päivitetty 1.12.2016 klo 15:51 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9326143 -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Meilläkin oli suur-suomi-fanaattiset ... :)

...
Zhirinovski Venäjältä oli kuuluisa Suomen syöjä - eipä ole ateriaansa edes kattanut ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

Toki - Suomessa on sananvapaus. Olen nähnyt kirjoituksia, joissa perustellaan Euraasian unionin eduista Suomelle ja jopa puolustusyhteistyötä Venäjän kanssa. ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Aiheen huippuasiantuntijat ovat tosiaan oivaltaneet - erään vanhan kiinalaisen viisauden: "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" - meille voidaan hiukan soveltaen muokata: "Ellet henkisesti voita lähintä viholliskandidaattiasi - tee siitä ystävä" ---

...
"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa ... "
~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Illarionovin käsityksiä lukiessa on otettava huomioon, että on ollut jo vuosia töissä Cato instituutissa ja siten sen äänitorvi. Ei siis mikään puolueeton asiantuntija vaan tuo esiin mielipiteen barrikaadin toiselta puolelta.

Venäjän rajojen suhteen hänen käsityksensä vaikuttavat kovin n.s. zijlstralaisilta.

Ilkka Luoma

[LAINAUS 2006 --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/10/markkinoida... ---]

" ... Suomi voi saavuttaa itselle rauhanturvaamis- ja konfliktien hallinnan 'suurvalta-aseman', pienuudestaan huolimatta. Arvostetuimmat rauhanturvaajat tulevat luonnollisesti puolueettomista maista. Maapallolla tulee aina olemaan hymistelyistä huolimatta sotia, taisteluja ja erimielisyyksiä.

Suomalainen YK-sotilas on uskottava, luotettava ja puolueeton huipputuote maailman erimielisyyskentille nyt ja huomenna. Valtion on huolehdittava tästä sotilaallisesta puolueettomuusstatuksesta. Suomen ei tarvitse liittyä Natoon. Nykyiset kytkökset riittävät hyvin. Valtion on turvattava riittävät varat uskottavan ja puolueettoman sotilaskykymme ylläpitämiseksi ..*. ]

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Päätöksentekoprosessista todetaan laissa seuraavasti: "Päätöksen avun antamisesta tai pyytämisestä tekee valtioneuvoston yleisistunto asianomaisen ministeriön esittelystä. Jos avun antaminen tai pyytäminen on ulko- ja turvallisuuspoliittisesti merkittävä kansainvälinen asia, päätöksen tekee siltä osin valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta tasavallan presidentti."

Lakitekstin, ministeriöiden ja viranomaisten julkaisemien kirjallisten lähteiden viesti on sama: Lissabonin sopimus ei velvoita Suomea antamaan sotilaallista apua, eikä se myöskään siitä johtuen anna Suomelle sotilaallisia turvatakuita muilta EU-mailta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240082-faktantark...

Joten sotilallisen avun saamiseksi ja antamiseksi pitää Suomen liittyä NATO:on.

Ilkka Luoma

Parasta diplomatiaa, ulkopolitiikkaa ja turvallisuuden vaalimista on tilanne, jossa emme tarvitse pyytää mistään suunnasta sotilaallista apua - ja tähän pääsemme YK-rauhanturvaamistehtävien myötä - tavoitteena olla "rauhanturvaamisen suurvalta"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #32

Eikö kaikkein parasta olisi että Venäjä ryhtyisi rauhanrakentajaksi eikä uhkaisi naapureitaan? Miksei Venäjä voi olla rauhallinen naapuri?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Saksan Gerhardt Schröderin aikana rakennettiin urakalla eurooppalaista rauhantietä - yhdessä Venäjän kanssa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #32

Se nyt vaan ei ole koskaan ollut Suomesta kiinni, että saataisiin olla rauhassa. Suomi kun ei ole mikään erillinen saareke, missä on joku näkymätön turvakilpi ympärillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Suomi on elänyt taitavalla ulkopolitiikalla yli 70 vuotta täyttä rauhanaikaa - ja nyt "YK-rauhanturvaamisen tulevana suurvaltana" tuemme entisestään tätä rauhanjaksoa ... joka edellyttää Suomen kansan enemmistön vakaata tietämystä olla erossa lännen sotakoneesta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #46

Se taitava ulkopolitiikka ei auttanut silloinkaan, kun Suomi oltiin kahden suusrvalla sopimuksella jaettu toisen vallan etupiiriin. Ja päätetty valloitaaa neuvotteluista huolimatta.

Atte Kaleva: Paasikivi liittäisi nyt Suomen Natoon

https://www.verkkouutiset.fi/atte-kaleva-paasikivi...

Ehrnrooth: Nato-jäsenyyttä harkittava

https://yle.fi/uutiset/3-5151789

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Emme osanneet korkean tason ulkopolitiikkaa - vallitsi erkkolaisuus. Paasikivi: "Se oli sitten Erkon sota", mutta luehan Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia - Otava 2016.

...
Mannerheim, Paasikivi ja Rudolf Walden - kaikki suosittivat Stalinin maanvaihtojen katsomista pidemmälle kuin katsottiin ... nuo kolme myöhemmin erittäin tärkeää herraa ohitettiin tuolloin - ennen Talvisotaa!

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #46

Rauhaa on ollut, ei kuumaa sotaa. Mutta se on vaatinut nöyristelyä itäänpäin. On riittänyt että kunnioitamme rajoillamme olevan sotakoneen hyökkäysvoimaa ja halua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Ja suoraselkäisyyttä kieltäytyä Moskovan lähentelystä - yhteisiin sotaharjoituksiin. Nyt hölmistyneinä kansa seuraa, kun US lentää sisään Suomeen - itse itsensä kutsuen.

Tomi Vaalisto

Onko tuosta "Beijing Road Map of Korean Peninsula" olemassa enemmänkin tietoa? Yritin etsiä hakukoneella, mutta tulos jäi kovin laihaksi.

Ilkka Luoma

Kiinalaiset eivät levittele omia suunnitelmiaan medialle - jokainen joka ymmärtää Kiinaa, kiinalaisuutta ja sen asemaa maailmassa sekä erityisesti Korean nimimaalla - huomaa tiekartan olevan jo päällä ...

Tomi Vaalisto

Aivan. Kiinalaisilla on vahva vaikutus nimen omaan Pohjois-Koreaan - käytännössähän se on Kiinan luomus ja satelliitti Korean sodan ajalta, jolloin Kiina taisteli YK:ta vastaan niemimaan herruudesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Etelä-Korean suurin kauppakumppani on Kiina. E-K on erityisen riippuvainen viennistä Kiinaan ja Kiinaan sijoittamistaan teollisuuskomplekseista!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olisiko parempi keskittyä oman elämämme rauhan turvaamiseen eikä heilua maailmalla?
Seuraava kuva osoittaa miten Venäjän asevoimat on suunnattu Suomen nitistämiseen:

https://www.google.fi/maps/@61.8868738,34.1433155,1012m/data=!3m1!1e3

Ilkka Luoma

YK-rauhanturvatehtävät arvostettuna toimijana on paras lisätae rauhan jatkumiselle myös Pohjolassa - nyt on vain huolehdittava, että saamme Pohjolasta johtavan aseman näihin YK-johteisiin rauhanturvaoperaatioihin.

Moskova on jo meidät tiettävästi hyväksynyt Donpassin alueelle takaamaan donpassilaisille rauhan jatkaa häiriintynyttä elämäänsä.

...
Ensimmäiseksi donpassilaisille on taattava Minskissä sovittu venäjänkielen virallinen asema - siitä se alkaa - rauhankehitys!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voi herrajumala, kaikkea sitä kuuleekin! Venäjä on hyökännyt naapurinsa kimppuun ja suomalaistenko pitäisi mennä venäläisten puolelle ns. rauhaa turvaamaan?

Eikö yksinkertaisinta olisi että venäläiset lähtisivät kotiinsa Ukrainasta?
Antaa ukrainalaisten selvittää omat sisäiset asiansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Nythän tulisi aivan ensimmäiseksi selvittää ketkä todellisuudessa olivat Kiovan Maidanin verimellakoiden takana - Janukovyts oli laillinen presidentti - nykyinen ei ole kaikkien lakien mukainen - eikä Maidanin tapahtumia ole edes uskottavasti tutkittu.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #56

Presidentti Janukovitsh itse poistui maastaan Venäjälle. Ei häntä sinne kukaan pakottanut.
Joukkomurhasta etsintäkuulutettu Janukovitsh lähti pääkaupunki Kiovasta Harkovan kauttaa Donetskin kaupunkiin. Hän yritti nousta Venäjälle lähtevään lentokoneeseen, mutta rajaviranomaiset estivät tämän. Lopulta Janukovitsh, Venäjän hallituksen avustuksella, onnistui pakenemaan Venäjälle.
Viktor Janukovitsh erotettiin 22. helmikuuta 2014 Ukrainan parlamentin istunnossa. Näinhän kävisi joka maassa jos presidentti on estynyt hoitamaan virkaansa - myös Suomessa.

Janukovitsh ei itse halua palata Ukrainaan - toisaalta hän kuuluu Ukrainan venäläisvähemmistöön, minkä vuoksi Venäjä on varmaan tällä hetkellä paras paikka hänelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2014

Ukrainassa itä ja länsi kohtaavat

Galitsian haamut 1] Suuren Isänmaallisen sodan (1941-45) varjoista kumpuavat venäläisten mieliin – kitkerästi pohdittaessa, mitä Ukrainassa tapahtuu; länsityönteisesti. Olisikin viisasta jokaisen tutkia historiaa tuolta nykyisen Ukrainan alueilta ja muistaa miten hanakasti Ukrainan neuvostotasavallan 'neuvostoliittolaiset' singahtivat Saksan kolmannen valtakunnan puolelle – liittymällä esimerkiksi Waffen SS:ään ja saksalaisten keskitysleirijoukkoihin muun muassa vartijoina …

Nyt Ukraina paljastuu paljolti muidenkin syiden vuoksi taistelutantereeksi sekä idän ja lännen voimain mittelöksi. Kyseessä on ensinnäkin erinomaiset viljelyalueet, kiinalaisten peltovuokraukset sekä ukrainalaisten slaavilaisuus – unohtamatta lännenmiehen valtapyrkimyksiä hajottaa lopulta Venäjää pienempiin osiin. USA:n vahva ja pidetty edesmennyt presidentti Ronald Reagan onnistui hajottamaan ”pahan akselin” Neuvostoliiton.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-i... -

...

Mitä uskoa, kun kaikki valehtelevat? – Ukrainan kriisi ja maailman ymmärtäminen
30/06/2014

Artikkeli

Viime talvena alkanut Ukrainan kriisi on ollut minulle ja varmaan monelle suomalaiselle hämmentävä kokemus. Ensimmäisen kerran havaitsen, että oikeastaan kaikki saamani tieto on epäluotettavaa. Myös ne tiedonlähteet, joihin olen tottunut luottamaan (HS, Hbl, SvD, BBC, Reuters) julkaisevat Ukrainasta toistamiseen uutisia, jotka nopean lähdetarkastuksen jälkeen paljastuvat virheellisiksi – mutta niitä ei korjata edes silloin, kun virhe on ilmeinen. On ollut sotatapahtumia, joista ETYJ:in tarkkailijat eivät löytäneet merkkiäkään, on osoitettu syyllisyyttä olemattomin todistein jne. Samalla media tekee sanavalintoja, jotka ovat itsessään kantaa ottavia: Kiovan helmikuun tapahtumia voi luonnehtia ”vallankumoukseksi” tai ”vallankaappaukseksi”. Kumpikaan termi ei kuvaile asiaa oikein, mutta sanavalinta asettaa lausujan jompaankumpaan kahdesta leiristä. Viimeistään nyt tulee lukijan vastakysymys: ”Entä Venäjän media?” Vastaukseni kuuluu, että Venäjän valtamedia valehtelee poskettomasti. Tämä on niin ilmeistä, ettei sitä tarvitse edes pohtia. Onneksi Venäjällä, kuten lännessäkin, yhä sinnittelee pieniä, valtavirran ulkopuolisia lehtiä, jotka tekevät sankarityötä tiedonvälityksen monipuolisuuden hyväksi.

~ https://simeonjahanna.com/2014/06/30/mita-uskoa-ku... -

...

Ilkka Luoma

Sotaveteraanin mielipide ent. Naton pääsihteeri Rasmussenin ajatuksiin YK-rahanturvaajista - lainattu luvalla:

"Mielipidekirjoitus 18.02-2018

Suomi vartioiman Venäjää – ei kiitos!

Naton entinen pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen on varoittanut Eurooppaa Carnegie Europen sivuilla Venäjän lisääntyvästä aggressiosta Ukrainaa kohtaan.

Nyt tämä Naton entinen pääsihteeri ja nykyinen Ukrainan Poroshenkon neuvonantaja ehdottaa rauhanturvaajien lähettämistä Ukrainaan.

Münchenin turvallisuuskokouksessa julkaistussa raportissa hän esittää, että Ukrainaan pitäisi lähettää jopa 20 000 YK:n rauhanturvaajaa.
Suunnitelman mukaan Suomella olisi operaatiossa merkittävä rooli.

Raportin mukaan rauhanturvaajien pitäisi tulla ennen kaikkea Naton ulkopuolisista maista.

Tietysti ajatus ”ulkopuolisista” on osoittavinaan puolueettomuutta, mutta todellisuudessa kyse on siitä, että halutaan vetää puolueettomatkin maat mukaan konflikteihin.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ukrainalaisethan voisivat luvata venäjänkielisille kansalaisilleen paremmat edut kuin ukrainankielisillä on. Ihan kuten Suomessa, venäjänkieliset ovat etuoikeutettuja suomalaisiin nähden.
Eikö näillä ehdoilla Putin voisi lopettaa Ukrainan miehitystä?

Ilkka Luoma

Kerrotko miten Suomen venäläiset ovat etuoikeutetussa asemassa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Koko sodan jälkeisen ajan meidän on pitänyt elää kieli keskellä suuta. Venäläisiä ei saa suututtaa.

Turussa yksi venäläinen äiti lähti vapaalle. Unohti lapsosensa ulos vaunuun talvella. Muutaman päivän päästä löysi lapsensa mutta valtioiden välinen selkkaus oli syntynyt.

Ohikulkijat huomasivat lastenvaunut pakkasessa ja hälyttivät lastensuojelun paikalle. Tädit veivät lapsen turvaan mutta se oli paha virhe. Moskovasta hälytettiin lastensuojeluasiamies Astahov esikuntineen paikalle. Suomi kuuli kunniansa venäläisten lasten kaappaamisesta. Asiamies jopa uhkasi että seuraavalla kerralla tulee Spesnazit aseineen.

Miten olisi käynyt jos lapsi olisi paleltunut? Sota siitä olisi tullut.
Suomen viranomaiset osaavat olla tämän jälkeen varovaisia, venäläiset saavat helpommin kaikki edut kuin me tsuhnat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Synnyin 1957, enkä ole pitänyt kieltä keskellä suuta kuin inssiajossa ... ;)

...
Edesmennyt isäni syntyi 1934 - eikä tarvinnut pitää koskaan kieltä keskelle suuta, oli siksi varma Suomen itsenäisyydestä - toki "työnsi auton bensan loputtua ohi E-huoltamon ... " ;)

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #74

Eli jo isäsi rakasti Venäjää enemmän kuin tätä kurjaa Suomea?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Etelä-pohjalaisena mitä suurin oman isänmaansa ystävä - Suomi oli kaikki kaikessa - viimeisenä toiveena hänet vietiin Kortesjärvelle Jääkärimuseoon ... Kuuluisin sanonta mitä häneltä tuli, oli: "Mistä tuli Suomen vapaus? -tarkoittaen Vaasaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #79

Miten sitten pojasta tuli Putinin vannoutunut ystävä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Leo, ystävyys ja arkijärki ovat kaksi eri asiaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma hehkuttaa Niinistön rauhanturvapuheita. Minusta hän oli kuitenkin kovin vaisu ja vain varovaisen myönteinen. Ei kuulemma ole resursseja mutta voidaanhan me ollakin mukana pikkusen jso oikein pyydetään. Tuollainen "vie sie, mie vikisen" -meininki ei kuitenkaan toimi eikä luo vakuuttavuutta haluistamme.

Niinistö voisi olla aktiivisempi ja ottaa mallia ruotsalaisten tavasta: heti verbaalista tukea ja tarjoutumista, mitat ja määrät sekä hinta neuvotteluihin myöhemmin. Sillä tavalla saadaan paras näkyvyys ja kuuluvuus sekä vaikuttavuus, myös julkisuuden kautta vaikka asiat sovitaankin kabineteissa.

Ilkka Luoma

Aivan. Ruotsalaiset tarjoutuivat ottamaan jopa johtovastuun - vaikka meille se kuuluisi - tulkoot ruotsalaiset "alaisuuteemme" - ovathan saaneet elää yli 200 vuotta rauhassa - meidän turvallisen selän takana ;)

...

Tomi Vaalisto

Osittain pitää paikkaansa: ruotsalaiset lähettivät hallituksensa päätöksellä Talvisodassa kolmasosan hävittäjäkalustostaan Lappia puolustamaan, mikä onnistui oikein hyvin. Ruotsi ei halunnut itänaapuriamme aivan "iholle", mistä heillä oli kokekumsta vuoden 1809 jälkeen kun venäläiset pitivät Ahvenanmaata ja Torniojokilaaksoa hallinnassaa Vapaussotaan saakka.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Ruotsin hallitus ylläpiti erittäin tiukkaa puolueettomuutta - ei laskenut edes asekuljetuksia maansa läpi.

...Ruotsin asekelvolliset olivat ikään kuin lomilla ja yksityisinä sotilaina, kuten venäläiset Donpassin alueella.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #84

Ruotsi oli ehdottomasti Suomea eniten avustanut maa Talvisodassa. Ruotsi myi tai luovutti Suomelle sotatarvikkeita yhteensä noin 1 470 miljoonan markan arvosta. Euroiksi muutettuna summa oli noin 471 miljoonaa euroa.
Lisäksi Ruotsi huolehti Svenska Frivilligkårenin kustannuksista, jotka olivat noin 500 miljoonaa markkaa (noin 160 miljoonaa euroa).

Ruotsin hallitus päätti joulukuussa 1939 lähtää lento-osasto F19:n vastaamaan Lapin ilmapuolustuksesta. Tästä Jessica Eriksson on tehnyt erinomaisen väitöskirjan: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1020346...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Ruotsalaisia vapaaehtoisia tuli Lappiin 8000 - toki se vapautti vastaavan määrän suomalaisia päärintamalle - Lappi oli sivuosa. Kerrotaan, että ruotsalaiset lentäjät pudottivat yli 30 venäläiskonetta - se on kuitenkin noin 10% kaikista N:litton tappioista Talvisodassa ja näin ollen merkittävä - kiitos siitä. Tosiasia oli se, että Ruotsin valtion tiukka puolueettomuus oli meille paljon vakavampi ja haitallisempi kuin se hyöty, joka saatiin Lapista.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #114

Ruotsalaiset lentäjät ja ilmatorjunta pystyivät torjumaan kaikki vastapuolen hyökkäykset. Rautatieyhteys Ruotsiin oli elintärkeä Suomelle eikä sitä pystytty häiritsemään. On muisettava, että Lapissa talvella päivä on lyhyt.

Kannattaa lukea tuo Erikssonin väitöskirja - siitä asia selviää tarkasti.
Ei se Ruotsi mikään puolueeton ollut kun oikein hallituksen päätöksellä lähetettiin kolmasosa hävittäjäkalustosta taistelemaan Neuvostoliittoa vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Ruotsin hallitus noudatti tiukasti puolueettomuuttaan - sillä tämä pelasti sen Saksan miehitykseltä.

...
" ... Ruotsi viivytti kaikella mahdollisilla tavoin ruotsalaisten vapaaehtoisten pääsyä Suomen rintamille. Suomen silloinen ulkoministeri Tanner sanoi, että sotaa on käyty jo yli 2 kuukautta eikä ensimäistäkään avuksi ilmoittautunutta miestä ole rintamalla.

Tuota samaa viivytystaktiikkaa harrastettiin aseavun muodossa. Ruotsi yritti viivästyttää kaikkia asekuljetuksia parhaansa mukaan. Tämä tykistökranaatteja koskeva esimerkki on hyvä ymmärtää juuri tätä taustaa vasten. ... "

~ https://agricolaverkko.fi/keskustelu/viewtopic.php... -

Jos haluaa oikeasti tietää mitä ruotsalaiset tekivät Suomessa - on yllä oleva linkki erinomainen - jää vähemmän luuloteltavaksi.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-7866695 -

Ruotsalaiset pudottivat 12 venäläiskonetta - tein tuolla aiemmin virheen, kun puhuin 30' sta - sorry.

Ilkka Luoma

... Entä YK' n johtamat rauhanturvaamistehtävät? Kuinka olemme siellä menestyneet viime vuosina?

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomi... -

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomi... -

"Suomi on kriisinhallinnan suurvalta – EU-maiden ylivoimainen ykkönen
Kotimaa Julkaistu 05.02.2018 06:48 ... " -Mtv

.

Ilkka Luoma

" ... Kun EU neuvotteli assosiaatisopimuksesta Ukrainan kanssa, miten sopimatonta oli olla käymättä samalla myös neuvotteluja sopimuksen vaikutuksista Venäjän kanssa? Yleensä tämän tyyppisissä neuvotteluissa otetaan myös huomioon ne sopimuksen ulkopuoliset maat joilla on vahvoja kaupallisia intressejä tulevan sopimuksen suhteen.

Kun Maidanin aukion tapahtumien aikaan Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Catherine Ashton ja EU:n laajentumiskomissaari kävivät siellä puhumassa kannustavasti kapinallisille ohi Ukrainan senhetkisten vaaleilla valittujen laillisten vallanpitäjien, miten sopivaa se oli? Kapinallisethan kuitenkin kapinoivat senhetkistä laillista hallintoa vastaan.

Ja mitä on ajateltava siitä, että kun valta vaihtui, niin Ukrainalle tarjottiin huomattavasti enemmän taloudellista tukea, kuin mitä alkuperäisessä sopimuksessa oli tarjottu. Sopimushan alunperin jäätyi, ainakin niin sanottiin, siitä syystä, että Ukrainalla ei ollut varaa muuttaa maataan siihen kuntoon mitä assosiaatiosopimus olisi edellyttänyt.

Muodostuiko kapinallisille sellainen kuva, että lännestä oli tulossa enemmän tukea kuin sitten tulikaan. Ja mikä vaikutus sillä käsityksellä oli siihen, miten suuria riskejä ihmiset olivat halukkaita ottamaan taisteluissaan. ... "

~ https://areena.yle.fi/1-2334171 -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ja kaikki tämä sotku antoi Venäjälle oikeuden hyökätä slaaviveljen kimppuun.

Ilkka Luoma

Venäjän armeija ei mihinkään ole Ukrainassa hyökännyt ... jos näin olisi käynyt - olisi Ukraina jo historiaa.

...
Kaikki suurvallat käyttävät yksityisarmeijoita, ostopalveluina jne ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olisko Stalin käyttänyt jotain yksityisarmeijaa hyökkäyksessä Suomeen 1939?
Mutta silti firman ryöstösaalis jäi Stalinille. Nyt ryöstösaalista hallinnoi Putin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Käytti paljon pohjoisen oloihin tottumattomia ukrainalaisia.

Tomi Vaalisto

Venäjältä loppui hyökkäysvoima Mariupolin porteille, mikä kuului Putinin kunnianhimoiseen Novorussia -suunnitelmaan. Venäläisiä joukkoja johtanut kenraaliluutnantti Valeri Asapov siirrettiin Syyriaan epäonnistumisen jälkeen ja hän kuoli Deir ez-Zorissa viime syyskuussa Isiksen kranaatti-iskussa.

Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa ovat vastakkain Euroopan suurin ja toiseksi suurin valtio. Nykyinen Venäjä ei ole mikään suurvalta ja sen aseistus on peräisin 80-luvulta. Näin on Ukrainallakin, mutta ukrainalaisten maanpuolustajien moraali on paljon korkeammalla kuin venäläisillä sopimussotilailla.

Käytännössä venäläisillä on vain huonoja vaihtoehtoja: sodassa menee huonosti, mutta poiskaan ei voi lähteä ja ukrainalaisilla on aikaa odottaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Venäjä on ydinasesuurvalta, ja se on maailman suurin raaka-aine- ja energialähde - unohtamatta maailman suurinta käyttökelpoista maatalousmaata. Venäläiset ovat ykkösiä vedenalaisessa sotateknologioissa - Boreit ja Bulavat.

...
Venäjän armeija ei ole Ukrainassa, ei edes Donpassissa - Venäjä käyttää yksityisarmeijoita ja armeijasta väliaikaisesti irrotettuja vapaaehtoisia/"vapaaehtoisia" ..., kuten US ja esimerkiksi aikanaan Talvisodassa ruotsalaiset Suomen Lapissa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #126

Miksi Venäjä on jättänyt 100 miljoonan peltohehtaarista 90 miljoonaa kesannoksi?

Miksi Venäjä ei hyödynnä niitä suunnattomia raaka-aineitaan ja rikkauksiaan?

Koko Luoma-kunta kyllä kehua repostelee asiasta vuosikausia:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Öljystä sai niin hyvää hintaa ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #126

Venäjän armeija ON Ukrainassa.

Sergei Lavrov myönsi Venäjän taistelevan Ukrainassa

https://www.verkkouutiset.fi/sergei-lavrov-myonsi-...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

" ... Sergei Lavrov otti viime viikolla kyselytilaisuudessa kantaa muun muassa Ukrainan kriisiin. Venäjän ulkoministerin lausunto on tulkittu sen myöntämiseksi, että Venäjä osallistuu Ukrainan sotaan ... " -Verkkouutiset

...
Jori, tarkkuutta kommentteihin ;)

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #135

Bellingcat kertoi tunnistaneensa Itä-Ukrainassa joukon Venäjän 53. ilmatorjuntaprikaatiin kuuluvia sotilaita, joilla on todennäköisesti tietoa MH17:n pudottamisesta.

Lähde: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

Väitteitä, luuloja, otaksumia ja vääriä tulkintoja on viljelty harvinaisen paljon tästä tapahtumasta - ainoa asia, jota ei ole tarkasti, edes mitenkään selvitetty, on se, miksi kyseinen kone lensi kaukana normireitiltään - oliko niin, että Kiovan lennonjohto määräsi koneen noin etelään ja sitä myöten sotatoimialueelle. Toinen kysymys on se, miksi koneelle ei annettu sen pyytämää lupaa nousta korkeammalle - turvalliselle lentotasolle, vaan se pakotettiin lentämään aivan 10 kilometrin tasossa, johon "päättyi" sotatoimialue korkeuden osalta ...

Ilkka Luoma

... USA' n 2001 aloittama Irakiin hyökkäys on lumipalloefektin suurimpia moottoreita. Samaan aikaan, luonnonilmiöt ovat kääntymässä päälaelleen. Nyt Israel raivoaa liki vihaa ja on valmis ensi-iskusta tekemään uuden normaalin. Israelilla on tiettäväsi kymmeniä ydintaistelupommeja, -ohjuksia ja muuta massatuhoaseita!?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005572551.html -

"Maailma kurkisti kuiluun Münchenin turvallisuus­konferenssissa – ”Ei ole kauheasti valoa”

Turvallisuus­konferenssin anti: Ukrainassa ja Korean niemimaalla näkyy pientä kajastusta. Syyria uppoaa pimeyteen. Syvä luottamuspula pahentaa kilpavarustelua. Suomi piti konferenssissa matalaa profiilia ... " -HS

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka kun tykkää kaikenlaisista sananlaskuista niin tuli mieleen vanha venäläinen sananlasku:

Minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa.

Kannakselaiset kävivät paljon kauppaa pietarilaisten kanssa. Niinpä isä opetti poikaansa: kun kättelet venäläistä, tarkista sen jälkeen että kaikki sormet on tallella.

Ilkka Luoma

Muistatko mikä valtio vapautti meidät Ruotsista ja mikä tsaari liitti kenenkään pyytämättä Vanhan Suomen autonomiaamme ...

...
Vanha Suomi:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei sinulla Ilkka mikään jää muistiin. Kertausta:

Me Vanhan Suomen asukkaat, siis karjalaiset, olimme tsaarin vallan aikana hankalia, vähän väliä mellakoita ja kapinoita, emme maksaneet kunnolla veroja, jopa kotikyläni miehet olivat 1831 grillaamassa nimismiestä yms.

Venäläiset eivät halunneet pitää meitä suorassa hallinnassa, eivätkä suomalaisetkaan meitä halunneet kun tiesivät millaisia me olemme. Mutta koska tsaari oli ylin päättäjä, meidät MÄÄTÄTTIIN suomalaisten kiusaksi.
(Muista Ilkka, aina kun sinä tätä valhetta levität, minä tuon totuuden julki!)

Venäjä vapautti Suomen Ruotsin orjuudesta ja Venäjä vapautti meidät karjalaiset omien herrojemme orjuudesta ja rosvo vapauttaa uhrin vaikkapa lompakosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Luitko Leo tuon Wikipedian Vanha_Suomi artikkelin?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #103

Luin toki. Milloin sinä olet ryhtynyt uskomaan valhemidiaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Ahaa, wiki on valhemedia ... no, joo ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #115

Wiki ei ole kovin luotettava - noin 10 % suomenkielisistä artikkeleista on heikkotasoisia Hesarin mukaan. Ilmeisesti englanninkielinen on parempi.

Kaakkois-Suomea hallittiin Pietarista käsin jo vuodesta 1743 aina vuoteen 1917. Venäläiset käyttivät siitä nimeä Vanha Suomi, kun se yhdistettiin muuhun Suomeen vuonna 1812. Venäläiset silmin kun tuo valloitusalue oli vanhempi kuin Suomen sodassa valloitettu alue.
Tuon "Vanhan Suomen" venäläiset olivat valloittaneet muutama vuosikymmen aiemmin Ruotsilta - tsaari siis liitti valloitusalueen takaisin emämaaha.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Eng. Wiki on samaa luokkaa kuin arvostettu Ensyklopedia Britannica ...

...
Wikistä enemmän tässä tietoa - ettei tarvitse luulla:
~ https://yle.fi/uutiset/3-9379310 -

...
~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000002692612.html -

...

Ilkka Luoma

Erittäin kiintoisa mielipide sotaveteraanilta --- luvan perästä:

"Mielipidekirjoitus 19.02.2018

Käykö kuten Koreoiden rajalla?

Münchenin turvallisuuskokouksessa Ukrainan presidentti Petro Poroshenko vaati YK:n rauhanturvaoperaation perustamista Itä-Ukrainaan.

Vastaavasti Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vakuutti puolestaan Venäjän olevan "kiinnostuneempi kuin kukaan muu" saamaan aikaan rauhan "Ukrainan sisäiseen konfliktiin".

Naton entinen pääsihteeri ja Ukrainan nykyinen neuvonantaja Anders Fogh Rasmussen esitti suunnitelman, että ennen kaikkea Suomi, Ruotsi ja Itävallalta voisivat lähettää jopa 20 000 sotilasta perustettavaan YK - operaatioon.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön otti kantaa asiaan. Hänen mielestään Suomi voisi lähettää rauhanturvaajia Itä-Ukrainaan, tietysti mikäli rauhanturvaoperaatiolle saataisiin kaikkien osapuolten hyväksyntä.

Kuitenkin Venäjä ja kansainvälinen yhteisö eivät ole yksimielisiä siitä, missä operaatio sijaitsisi. Venäjä on halunnut rauhanturvaoperaation tulitaukorajalle, kv-yhteisö taas Venäjän ja Ukrainan rajalle.

Jos operaatio joskus alkaisi, se alkaisi nimenomaan YK:n mandaatilla - eli siis turvallisuusneuvoston jäsenenä olevan Venäjän täydellisellä hyväksynnällä.

Kaavailujen mukaan Suomi ja Ruotsi kutsuttaisiin mukaan nimenomaan Naton ulkopuolisina maina. Rauhanturvaoperaatioilla on kuitenkin taipumus venyä vuosien ja jopa vuosikymmenien mittaisiksi, joten tulisivatko Suomi ja Ruotsi luvanneeksi siinä samalla Venäjälle, että maat eivät myöskään hakeudu Naton jäseniksi operaation keston aikana?

Meillä on jo esitetty, että, jos Suomen panos halutaan nähdä vakavana eikä symbolisena, niin Suomen pitäisi lähettää sinne vähintään noin 800 sotilasta.

Aluksi en usko Venäjän vetäytyvän tulitaukorajalta. Toiseksi pelkään, ettei riittävää joukkoa saada kasaan. Kolmanneksi on melko varmaa, että siellä sitten seistään kymmeniä vuosia.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kohta sata kommenttia mutta kovin vähän rauhanturvaamisesta Donbassissa?

Olemmeko kaikki niin samanmielisiä itse aiheesta, että on mäkätettävä ties kuinka monetta kertaa samat jutut II Maailmansotaan johtaneesta kehityksestä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitäs tässä muuta mäkättämistä on kuin että hyökkääjien pitäisi palata kotiin. Hetkessä olisi rauha turvattu!

Se tässä vain harmittaa että roistovaltio Venäjän pitää koko ajan käydä sotaa naapureita vastaan, ei voi elää rauhassa.

Ilkka Luoma

Karjalan heimoalueen (jos sellaista enää voidaan piirtää), tulevaisuus on täysi itsenäisyys, mutta mistä aitokarjalaiset maahanmuuttajat? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #105

Ei kukaan ole puhunut karjalaisten itsenäisyydestä aikoihin.
Tuhat vuotta meidän karjalaisten päävihollisia ovat olleet ruotsit (siis suomalaiset ja ruotsalaiset vääräuskoiset).

Tuhat vuotta novgorodilaiset ja myöhemmin Moskova on ollut meidän ainoa tuki ja turva. Kunnes 1939 ystävä hyökkäsi kimppuumme. Karjalan palautuksen jälkeen voisi ystävällinen rinnakkainelo jatkua.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Ilkka Luoma

Aivan, olen jopa joutunut tuomaan tänne sotaveteraani Yrjö Sarasteen tekstejä, jotta saadaan juttuja itse Ukrainasta, Natosta ja YK-rauhanturvaamisesta -

Yrjön luvalla, sain sen silloin, kun tapasin hänet kasvotusten vaaliteltallamme 2015 :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sotaveteraani kirjoittaa:

"Aluksi en usko Venäjän vetäytyvän tulitaukorajalta."

Sotaveteraani sanoo siis aivan selvästi että Venäjän joukot ovat menneet Ukrainan puolelle tulitaukorajaan asti. Ja rauhanturvaajien pitäisi turvata Venäjän valloitukset!

Ilkka Luoma

Venäjän armeija ei ole Ukrainassa, eikä Donpassissa ... , niin venäläiset kuin amerikkalaiset käyttävät yksityisarmeijoita, ja vapaaehtoisia ... ehkä osa "määrättyinä"

Tomi Vaalisto

Venäläiseversti Igor Stelkov kertoo aloittaneensa Itä-Ukrainan sodan. Strelkov sanoo Zavtra-sanomalehdessä, että jos venäläisjoukot eivät olisi ylittäneet rajaa, tilanne olisi rauhoittunut kuten se rauhoittui Harkovassa ja Odessassa.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-7644082

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Strelkovilla ei ollut asemaa Venäjän armeijassa - antaessaan lausuntoja, oli yksityishenkilönä - kuten monet amerikkalaiset sotilaat, jotka olivat Ukrainassa taisteluissa - osa jopa jo menehtyneiden joukossa ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #128

Voi olla, mutta oleellista on hänen toimintansa ja asemansa vuonna 2014 kun Venäjä käynnisti sotatoimet Ukrainaa vastaan.
Tällöin Strelkov komensi venälästen joukkoja ja hän jopa kertoo aloittaneensa sodan. Tuota ei pysty kukaan kiistämään - hänhän jopa twiittasi heti malesialaiskoneen alasampumisen jälkeen: Tweeted after the attack: ‘We warned you – do not fly in “our sky”.’

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2697895/No...
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #138

Upseerit mieluusti uhoavat tärkeydellään ja ovat mahtipontisia, kun näyttää menevän hyvin ...

Otamme Suomesta surullisen esimerkin upseerin mahtipontisuudesta:

Mannerheimin miekantuppikäsky - ja juuri se myöhempi, eli kun Suomi hyökkäsi Saksan rinnalla itärajamme yli, aloittaen Kesäsodan, jonka nimi muuttui pian Jatkosodaksi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #145

Jatkosodan aloitti edelleen NL. Älä nyt ala vääristellä taas historiaa, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #156

Jori, saivartelua ja vanhaa tietoa - kannustan perehtymään historiaan ja uusimpiin selvityksiin - otamme esimerkin prof. Markku Kuismalta:

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #157

NL aloitti Jatkosodan hyökkkäystoimet 22.6.1941, klo 6.05. Edelleenkin. Sitä ennen eivät suomalaiset, eivätkä saksalaiset Suomen alueelta hyökänneet NL:n alueelle. Tämä on puitu läpi jo monta kertaa. Koko Jatkosotaa ei olisi tullut ilman NL:n aloittamaa, törkeää, Kansainliiton tuomitsemaa hyökkäyssotaa, jossa NL valloitti alueitamme ja hankki lisämaata itselleen. Kun sille ei mikään silloin riittänyt, eikä riitä tänäkään päivänä. Jotkut vaan jaksavat päivästä toiseen itänaapurin toimia voimiaan säästämättä puolustaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #164

Melkoista saivartelua nurkasta, johon olet ahdistuneesti ajautunut. Perehdy mieluumminkin todellisuuteen, ja jo siihen kuinka Suomi aloitti valmistelut revanssisotaa jo tammikuun 1940 saksalaisneuvon myötä!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #166

Luoma, sinä tässä olet ollut nurkassa jatkuvasti, puolustaessasi neuvostototalitarismia. Ei voi kun päätä pyöritellä. NL:lla oli Jatkosodan hyökkäyssuunnitelma jo aikaisemmin laadittuna. Koko Suomen kansa oli sen takana, että rosvotut alueet oli saatava takaisin. Ei NL olisi niitä enää hyvää hyvyttään koskan luovuttanut. Mitään revanssisotaa ei olisi koskan tullut, ellei noita alueita olisi ensin meiltä rosvottu. Yritä nyt käsittää tämä yksinkertainen asia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #178

Jossittelua ja selittelyä - Jori. Luetko muuten historiaa koskaan - ja huomaatko että historiakin muuttuu, kun uusia dokumentteja auotaan ... olisiko aika tulla sieltä "vanhojen ja jo historiaan jääneiden tietojen" arkistoista pois ja huomata että maailma muuttuu ympärillä - myös sotahistoriankin osalta. Toki ymmärrän, että käy väkevästi luonnon päälle, kun huomaa olevansa väärässä ja yksin vanhentuneen maailmansa kanssa :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #182

Uskotko sinä tosiaan, että suomalaiset olisvat lähteneet hyökkäämään NL:oon 1939 tuosta noin vain? Minkä ihmeen takia? Kun mitään alueitamme ei oltu vietys, eikä
ajettu karjalaisia pois monisatavuotisilta kotiseuduiltaan? NL aloitti sodan ilman sodanjulistusta ja rikkoi kaikka mahdollisia sopimuksia. Sinä vääristät historiaa koko ajan sillä vauhdilla, että oksat pois.

En kertaakaan ole nähnyt NL:ssa mitään syytä näihin kahteen sotaan. Et kertaakaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #190

Mitä tällä tarkoitat? "Uskotko sinä tosiaan, että suomalaiset olisivat lähteneet hyökkäämään NL:oon 1939 tuosta noin vain? ... " ... !!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #191

Mietihän nyt sitten sitä, kun väität aina Suoma syylliseksi Talvisotaan ja vähän joka asiaan noissa sodissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #198

Et näemmä lue muiden tekstejä - suomalaiset eivät osanneet neuvotteluja ENNEN Talvisotaa, itse Talvisota on hyökkääjänsä osalta ollut selvää jo vuosikymmenet.

...
Täällä toisaalla on selostettu tarkasti - toki jossitteluna - mitä olisi tapahtunut jos ymmärsimme Saksan hyökkäämättömyyssopimuksen hyödyllisyyden sekä osanneet neuvotella tuossa muuttuneessa tilanteessa maanvaihdoista - jotka varmasti olisivat olleet toisen tyyppiset, jos Saksa olisi ollut hyökkäämättömyyssopimuksen myötä selkämme takana!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Raatteentien taistelijoiden jälkeläiset, kaivosmiehet, autoilijat ja maanviljelijät ovat niin etevää soturikansaa että noin vaan, ykskaks hankkivat moderneja it-ohjuksia, panssarivaunuja, tykistöä ja tulenjohtotutkia. Ja heti alkoivat taistella taantumuksellista Kiovan hallintoa vastaan. Osasivat jopa pudottaa hollantilaisen matkustajakoneen.

Kyllä näiden pitää ehdottomasti päästä Venäjän Federaation jäseniksi. Sitten voivat vapauttaa loputkin Ukrainasta Naton orjuudesta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia kaikille antoisasta keskustelusta. Ilkan ote alkaa lipsua, jatkuvasti toistoa mutta ehkä hän piristyy kun kevätaurinko alkaa vaikuttaa:)

Tomi Vaalisto

Mielestäni Ilkka pysyi johdonmukaisesti, jämäkästi ja jopa ennalta-arvattavasti esittämiensä asioiden takana ;)

Ilkka Luoma

Kerrohan lukijoille missä lipsuu? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Niin arvoisat lukijat.
Taistelupari Luoma&Myyryläinen ovat uskollisia Venäjän ystäviä ja eteviä informaatiosodan taistelijoita.

Ainoa pienen pieni lipsahdus Luomalla tapahtui rehellisyyden asiassa. En muista itse asiaa, (minullakin tuo muistamattomuus alkaa jo vaikuttaa) joku sanoi että 2, Luoma ehkä ihan vahingossa venytti totuutta sanomalla enemmän kuin 2. Jos jollakin on 2 lasta ja Luoma sanoo että lapsia on enemmän, onhan se pieni lipsahdus totuuden polulta.

Me informaatiosodan Suomen puolella taistelevat toimimme rehellisesti, oiomme vihollisen valheita ja vääristelyjä joita taistelupari L&M levittää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Leo, oli se hyvä, että löysit lipsumisen - yli 2%, vaade oli ~2% ... yksikään natovaltio ei täytä täydellistä tasan tarkan kahden prosentin määrettä, vaan se jää alle tai yli - yli merkitsee myös 2,0001 prosenttia :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #137

Siitä se lähtee lipsumaan, joka antaa pikkusormen pahalle...

Sinänsä mahtava selitys.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #137

Kyllä täyttää:

"Naton Walesin huippukokouksessa 2014 uudistaman tavoitteen mukaan jäsenmaan pitäisi uhrata puolustusmenoihin rahamäärä, joka vastaa kahta prosenttia bruttokansantuotteesta. Yhdysvallat (3,5 % /bkt) täyttää vaatimuksen yhä kirkkaasti. Kahden prosentin riman ylittivät viime vuonna vaatimattomammalla suorituksella myös Britannia, Puola, Kreikka ja Viro."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020321061155_...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Kommentointitaso on aika alhainen, jos ei löydä mitään muuta "virhettä" kuin tuon tasan kaksi prosenttia - todellisuus olisi tuon US pr. Trumpin vaateen täyttyessä joka tapauksessa jossain kahden prosentin molemmin puolin, mieluummin yli.

Aikamoista saivartelua - oleellista on nähdä metsä puilta eli se, että US haluaa kiihdyttää asevarustelua eli sen myötä vastakkainasettelua - juuri Euroopassa, jottei vahingossakaan huomata, että eurooppalainen rauha löytyy vain yhdessä Venäjän kanssa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #147

Anteeksi Ilkka, ei pitäisi niin pienistä lipsahduksista turhaa suuta soittaa. Tässä informaatiosodassa pitää keskittyä isoihin asioihin.

Miksi Venäjä vihaa naapureitaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Pikemminkin voimme esittää asian toisin päin:

maanantaina, helmikuuta 15, 2016
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

(MTV - toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emme pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet
[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.

Nyt on käynnissä myös taloussota
[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #151

Nykyinen Venäjä, joka ei ole suurvalta, on kuitekin sotimut yhtämittaisesti rajoillaan koko tämän vuosituhannen.
Eurooppalaisissa sodissa tuona aikana ovat olleet aina mukana.
Kremlin sisäpiiriin kuuluneen Andrei Illarionovin mukaan myös Baltian maat ja Suomi ovat Putinille Venäjän etupiiriä.

Jos huomioidaan nuo ja historioitsija Thomas Babington Macaulayn lause: "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku", niin uhka Suomemelle tulee vain idästä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #153

Jokin linkki olisi poikaa, ettei jää luulon alueelle.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #158

Andrei Illarionovin hyytävä lausunto Suomen kuulumisesta Venäjän etupiiriin: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014032918167135_u...

Venäjän/Neuvostoliiton sodat - varoitus: tämä voi järkyttää herkimpiä lukijoita: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #169

Kun vertaa maailman ainoaan valtioon, joka pudotti atomipommit lähinnä siviilien sekaan - ei jää sanan sijaa, mistä soditaan, mistä hyökätään ja aina jo 100 vuoden ajan kaukana omilta rajoilta (pl. Pearl Harbour) - muiden maille ja toistan mailla - Yhdysvallat:

...
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

.
" ... America Has Been At War 93% of the Time – 222 Out of 239 Years – Since 1776 ... "
~ www.washingtonsblog.com/2015/02/america-war-93-tim... -

.
~ https://www.quora.com/Why-does-the-United-States-g... -

...
Eiköhän nuo riitä kertomaan mistä tykit puhuvat!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #147

Ai että eurooppalainen rauha löytyy yhdessä Venäjän kanssa?. Maa, joka miehittää eurooppalaisen maan aluetta? Nauran itseni tärviölle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #152

On Ilkka siinä oikeassa että kyllä se rauha löytyy kunhan Venäjä saa siirrettyä rajansa Atlantille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #154

Olisiko rauha tullut, jos Hitler olisi saanut rajansa Uralille?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

a

237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä
" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG -
19.10.2015

b

120 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen kokonaispuolustus sisältää alueen Uralille saakka" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG -
10.03.2015

...

Ilkka Luoma

[3

Meille sopivat täydellisesti YK-johteiset YK-rauhanturvaoperaatiot - eivät Naton kriisinhallintatehtävät, jotka ovat osin jo sotaa, kuten Afganistan, jossa olemme jo sodan osapuolia.

"Tutkija: Suomi käy sotaa – totuus Afganistanista pimitetty ”tietoisesti” ... "
~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tat... -

.
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/afganistan-v... -

Ote:
" ... Nyt Yhdysvallat pyytää lisää sotilaita!
[ … ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005447663.html -]

Ote: ” … ”Pyyntö on tullut useita eri kanavia pitkin” … | … lisäsotilaita valmistaudutaan lähettämään Afganistaniin vahvistamaan turvallisuutta … ” -HS

Kommentti linkkikirjoitukseen:
”... Miten sodan osapuolena oleminen vahvistaa turvallisuutta, kun turvallisuutta ei ole ollut sitten USA hyökkäyksen 2001, jos ennen sitäkään? Sota on kestänyt jo 17 vuotta! ”

Afganistanin sota [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) – ] on kestänyt jo pidempään kuin kuuluisa Vietnamin sota **, joka tappoi ~3,5 miljoonaa siviiliä.

Afganistanin 2001 alkaneen sodan siviiliuhrien määrää vain arvellaan. Ensimmäinen nykyajan Afganistanin sota tappoi reilusti yli miljoona siviiliä. Tuo sota [2 on niin sanottu Neuvostoliiton sekaantuminen naapuriinsa, tosin pyydettynä Afganistanin laillisen hallinnon taholta.

|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

Afganistanin sodassa 1975 – 1992 (venäläisten osuus 1979 - 1989) vastakkain olivat venäläisten tukema Afganistanin virallinen ja laillinen hallinto ja tätä vastassa laaja Mujahideen kapinataistelijoiden sissiarmeija, jota taas tuki USA – asein, rahalla ja vakoilutiedoin.

Mujahideen on talibanien edeltäjä, joita vastaan nyt toisessa 2001 alkaneessa ulkoa tuodussa sodassa Yhdysvallat taistelee. USA on ollut siis kummallakin puolella ”rintamaa”, kuten aikanaan Irakin ja Iranin verisessä sodassa |3, jossa USA varmuuden vuoksi tuki molempia osapuolia |4 …

|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin%E2%80%93Irani... -
|4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin%E2%80%93Irani... - ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäläisten ystävät levittävät myyttiä että Venäjältä halutaan ryöstää luonnonrikkaudet. Propagandan ainut tarkoitus on esittää että Venäjä on rikas ja ahneet naapurit ovat pahoja.

Koska Venäjä on pinta-alaltaan suuri, on luonnollista että sen maaperään kätkeytyy paljon luonnonrikkauksia. Mutta ovatko ne aarteet noin vain ryöstettävissä? Mikseivät venäläiset itse sitten hyödynnä niitä aarteitaan?

Valtaosa aarteista on laajan Siperian ikiroudan alla. Sieltä ne pitäisi löytää, kaivaa, jalostaa ja kuljettaa markkinoille. Investoinnit tulevat olemaan suunnattomia. Ensiksi kuljetusyhteyksien rakentaminen ja kaivoksien perustaminen erämaahan. Rakennusaineet ja valmiit tuotokset pitäisi kuljettaa tuhansia kilometrejä jokia myöten satamiin tai rakentaa tuhansia kilometrejä rautateitä.

Venäjällä ei ole pitkään aikaan omia resursseja hyödyntää rikkauksiaan koska aikaa tuhlautuu uhitteluun ja sotimiseeen. Vain helpoimmin saatavat öljy ja kaasu ovat tehokkaasti käytössä. Mutta tulevina vuosikymmeninä rauhantahtoiset sukupolvet voisivat hyödyntää aarteita yhdessä muun maailman kanssa.

Ilkka Luoma

Eurooppalaisittain tuon raaka-ainetarpeen ymmärtää - perehtymällä Saksan jo 1800 -luvulta periytyvään "Mitteleuropa" suunnitelmaan - samoin raaka-aineiden ryöstö aikanaan kolonialismin aikana alusmaista kelvannee esimerkiksi ja nykyään ylikansallisten yhtiöiden toimintamalli nykyisissä kehitysmaissa!

Aikanaan US pr. Reagan julisti N:liiton pahan valtakunnaksi ja halusi pilkkoa sitä ja pilkottujen osien saamiseksi "lännen piiriin" ...

Tomi Vaalisto

Demokratiaa tuo B-luokan näyttelijä oli viemässä Itä-Eurooppaan - ja onnistuikin siinä. Muistamme Ronnien puheen Berliinin muurilla kolmekymmentä vuotta sitten: "Mr. Gorbachev, open this gate. Mr. Gorbachev, tear down this wall!" - näin sitten tapahtuikin.

Neuvostoliiton pilkkoutuminen alkoi jo 80-luvulla ja lopulta monet tasavallat halusivat irtautua Neuvostoliitosta. Baltian maat antoivat ensin itsenäistymisjulistuksen. Esimerkiksi Viron itsenäisyysjulistusta ei Suomessa otettu kovin vakavasti - ulkoministeri Paavo Väyrynen totesi 24.8.1991, että Baltian maat eivät täyttäneet suvereenin valtion tunnusmerkkejä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2016
Venäjäkin – ”pahan valtakunta” on liian suuri – lännen mielestä!

(Harvemmin puhuttu skenaario. Me suomalaiset katselemme historiaviisaina idän ja lännen vedenjakajalta näytelmää, jonka käsikirjoituksen tietävät tarkoin juuri nämä kaksi eri maailman johtajaa – ydinasesuurvallat Venäjä ja Yhdysvallat)

[ … kansalainen Erkki pohtii usein mikä mättää, kun nokittelua on juuri suurien välillä, on Ukrainaa |1, johdantoa siihen – on Itämerta |2, jossa suurvallat osoittavat mahtailukykyään, häiritsevät ja vakoilevat. Meillä Suomessa on laajasti omaksuttu kansalaisten taholta irti oleminen kummankaan sotilaallisista liittoumista |3 …

… Erkki kutsuu sitä ”paasikivimäiseksi viisaudeksi ymmärtää tosiasioita viisauden lähteeksi” – samoin arjen kansalainen Liisa on oivaltanut, että ”ystävät tulee pitää lähellä ja viholliset kaukana”. siksikin Liisa ei haikaile Natoon – lännen sotakoneeseen, koska meillä on yhteistä rajaa itäisen suurvallan kanssa kokonaista 1320 kilometriä … ]

Venäjä on liian suuri väestöönsä nähden

USA on maailman suurin raaka-aineiden ja energian kuluttaja – viimeisen 150 vuoden aikana *. Yhdysvallat loi vaurautensa ja sotilaallisen voimansa juuri massiivisella maapallovarantojen hyödyntämisen ansiosta, tuoden materiaaleja ja halpaa energiaa kaikkialta maailmasta, mutta kenen, minkä ja keiden kustannuksella?

· Maapallollisten raaka-aineiden käyttö ~ http://www.maailmanmuutos.fi/smm/5/5_5T.htm -

Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).

|4 Eduskuntamme tulevaisuusvaliokunta raportoi ”Pahan Valtakunnasta” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618867201_u... -
|5 Ronald Reagan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan -

Syntyi Tähtien Sota ideologia
[Tähtien sota ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_In... SDI - ]

Reagan näyttelijänä ymmärsi hollywoodmaisen perustavoitteen – hyvä voittaa aina pahan. Tähtien sota suunnitelma oli siksi massiivinen, että sen rahoitukseen vastaamiseen laskettiin Neuvostoliiton romahtavan, kuten kävikin. Syynä luhistamiseen oli tietysti jokin aivan muu kuin lietsonta suursotaan – tähtitieteellisten aseiden avulla. Neuvostoliitto piti saada hajotettua. Siinä onnistuttiin.

Länsi ja USA tarvitsi ja tarvitsee valtavasti materiaaleja,

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-pa... - [162578]

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä Ilkka jaarittele.
Miksi venäläiset eivät itse hyödynnä niitä rikkauksiaan? Mikseivät myy niitä, saisivat miljardeja dollareita joilla ostaa ja kehittää uusia aseita ja valloittaa lisämaata naapureiltaan.

Pohjalainen sananlasku:
Silloin on kaikki hyvin kun naapurissa tykätään ja kauempana pelätään.

Venäläinen sananlasku:
Silloin on kaikki hyvin kun naapurit pelkäävät mutta kauempana tykätään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146

Kuten todettua - öljystä sai niin hyvää hintaa, ettei tarvinnut ajatella muuta. Nyt kun pakotteet lyövät päälle, on kehityksen käänne tapahtunut - hitaasti kiihtyen ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #146

Mirala valittaa, että venäläiset eivät myy luonnonrikkauksiaan. Muut valittavat, että eivät muuta myykään, että koko kansantalous vain luonnonvarojen myynnin varassa.

Toisaalta venäläiset ovat sotkeneet maansa, eivät osaa eivätkä viitsi tehdä mitään mutta uhkaavat kaikkia, koko ihmiskuntaa.

Plokikirjoituksen varsinainen aihe ei kuitenkaan kiinnosta.

Ota näistä tolkkua, siis miraloista.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #175

Sehän oli sattuvasti oivallettu, niinhän asia on. Nyt voisi pitää pienen tauon kun on niin aurinkoinen talvinen päivä. Ilkka saa keksiä uusia juttuja huomenna. Sitten taas informaatiosota jatkuu:)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #177

Nyt haisee omakehu niin, että onkin parempi Miralan mennä raittiiseen ilmaan. Minähän vain mukaelin muiden väitteitä ja hän tunnisti heti omansa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän rikkauksista tulee mieleen venäläinen lastenkirja:

Koira makaa heinäkasan päällä. Lehmä yrittää syödä kasasta. Koira ajaa sen pois. Lehmä valittaa että kummallista, itse ei syö heinää mutta ei anna sitä muillekaan.

Ilkka Luoma

Venäjä pumppaa öljyä mieluusti muille - rahaa vastaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Soanlahden pitäjässä oli ennen sotia 3114 asukasta, nyt on 22.

Putin on kuten sadun koira, ei syö itse eikä anna muiden syödä.
Karjala pitäisi palauttaa ennenkuin ruvetaan puhumaan ystävyydestä.

Ilkka Luoma

Katsotko meidän rospuuttokuntien asukaslukujen kehitystä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miksi sitten piti ryöstää? Satoja tuhansia neuvostoliittolaisia menehtyi lisämaan hankinnassa ja sitten ei sitä itse käytä. Ja edelleen pitää sotia naapureita vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #163

Miksi Suomi ei suostunut Stalinin maanvaihtoihin - olisi tuo Karjalakin suurempi :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #167

Periaatteessa niinkin, koska olisimme olleet osa Neuvostoliittoa.
Viro, Latvia ja Liettua suostuivat kaikkiin Stalinin vaatimuksiin - ja ne liitettiin Neuvostoliittoon.

Taustallahan oli Molotov - Rippentrop sopimus, jossa Suomi ja Baltia annettiin Neuvostoliitolle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #171

Nyt jossitellaan:

Suomelle tarjottiin kultalautasella Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäämättömyyssopimusta keväällä 1939 - ei kelvannut. Tuo sopimus olisi estänyt Talvisodan ...

...
Saksan intressi oli saada Suomi "Mitteleuropa' an", erityisesti nikkelin osalta ja näin jos olisi käynyt - Stalin ei olisi uskaltanut hyökätä Suomeen ---

...
Mitteleuropa
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #185

Olen ymmärtänyt, että tarjottu sopimus olisi sisältänyt hankalia pykäliä Saksan "joutuessa" (lue. ruvetessa) sotaan kolmansien osapuolten kanssa. Mutta olisi varmaankin ollut tuolloisellakin tietämyksellä viisasta neuvottella. Mutta tuolloisessa pelissä jossa saksalaissuuntausta peiteltiin huonolla anglofilialla, ei taidettu haluta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Olet ymmärtänyt oikein - ymmärtääkseni ;) ...

...
Hitlerillä oli varma päätös yleisellä tasolla hyökkäyksestä Neuvostoliittoon - jo 1920 -luvulta alkaen. Mikäli Suomi olisi solminut tuon Saksan tarjoaman hyökkäämättömyyssopimuksen keväällä 1939 - olisi 1941-1944 syntynyt vaikea tilanne, sillä noina vuosina jonain - Saksa olisi tuon hyökkäyksen N:liittoon suorittanut ...

Saksa haki meiltä "vain" raaka-aineita - erityisesti nikkeliä, sillä Kanada oli mennyt toimittajana kiinni jo syyskuussa 1939.

Talvisota olisi vältetty - se on varma, nykyisten tietojen pohjalta, mutta entä myöhempi jokin sota? Ilman Talvisotaa ei olisi ollut meidän revanssihenkisyyttä - vain Saksan houkuttelemana "suur-suomalaiset" olisivat ehkä liittyneet ainoaan sotaan eli Operaatio Barbarossaan.

...
Talvisota aiensi Barbarossaa, ja innosti Hitleriä saamaan suomalaiset aseveljikseen, jonka ilmentymä näkyi jo Wehrmachtin ja Waffen-SS' n Lapin "huostaan ottona" ... Suomi oli siis jo paljon ennen 1941 kesähyökkäystä jaettu kahteen rintamaan - ja tämän Stalin Moskovasta näki ja ymmärsi hyvin!

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #195

Ja höpöhöpö. Luitko jo itseäsi viisaampien tekstejä?

""Stalin oli päättänyt aloittaa sodan Suomea vastaan, sotilaallisista tilannearvioista ja Moskovan neuvottelutuloksesta riippumatta. Stalin oli itse luonut mielikuvan neuvottelujen »keskeytyksestä», jonka Paasikivi ja Tanner vahvistavat yhtä pitävästi välittömästi Moskovan neuvottelujen jälkeen tekemissään muistioissaan.

Kumpikaan heistä ei uskonut sodan alkavan, ja he jakoivat saman käsityksen sitä, »ettei Neuvostoliitto ryhtyisi mihinkään väkivaltaisiin toimenpiteisiin siitä huolimatta, ettei se neuvotteluilla ollut päässyt pyrkimäänsä tulokseen».""

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 97

"”Neuvostoliittolaiset asiakirjat todistavat Leningradin sotilaspiirin aloittaneen sodan valmistelut Suomea vastaan paljon ennen aikaisemmin tiedettyä: puna-armeijan joukot olivat mobilisoituina ja keskitettyinä hyökkäykseen jo ennen Moskovassa alkaneita neuvotteluja ja Karjalan autonomisessa neuvostotasavallassa Suomenvas­taisen sotaretken valmisteluihin oli ryhdytty jo vuoden 1938 lopulta lähtien.

Punaisen armeijan yleisesikunnan päällikkö B.M. Saposnikov määräsi 30. joulukuuta 1938 Leningradin sotilaspiiriin johdon käynnistämään upseerien koulutuksen tulevaa Suomen-vastaista sotaa varten; sitä varten myönnettiin 260 miljoonan ruplan määräraha, jota seurasi maaliskuussa 1939 käynnistetty yksityiskohtainen sotapeli Suomea vastaan."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 60

"”»Kuusisen ryhmän» historiallisena tehtävänä oli solmia 2. joulukuuta 1939 Neuvostoliiton kanssa valtiosopimus, jolla Neuvostoliitto takasi Suomen »riippumattomuuden». Kremlin allekirjoitustilaisuuteen — jonne Kuusinen siis kiirehti Terijoelta — osallistui myös Stalin itse.

Tämä julkisuuteen tarkoitettu näytelmä valokuvattiin, ja maailmalle välitettiin virallinen uutinen »Suomen kansanvaltaisen tasavallan tunnustamisesta». Sopimuksellaan ystävyydestä ja keskinäisestä avunannosta »Kuusisen ryhmittymän» kanssa, Stalin varasi sopimusosapuoleksi itse asiassa Helsingissä myöhemmin muodostettavan todellisen Suomen kansanhallituksen: sopimus oli nimittäin määrä ratifioida Helsingissä sen jälkeen kun punainen armeija olisi vallannut Suomen pääkaupungin.”"

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 131

Pelkästään jo Kuusisen hallitus osoittaa vääjäämättömästi NL:n aikomusken ottaa Suomi haltuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #203

Jos lukisit vähän uudempaa tietoa - muun muassa Kremlin arkistoista, voisit ymmärtää muutakin kuin vanhaa tietoa - olen sinulle opastanut tarkasti muutamia uusimpia selvityksiä, en niitä enää täällä toistele ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #167

Karjala oli maamme rikkaimpia alueita, mukaanluettuna maamme toiseksi suurin kaupunki plus kaksi muuat kaupunkia. Ei minkään valtion tarvitse suostua moiseen vaihtokauppaan, jossa saisi arvotonta maata tilalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #176

Et ilmeisesti ole perehtynyt Stalinin maanvaihtoehdotuksiin?

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta -

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta#/m... -

...
Jori, perehdyhän noihin linkkeihin - niin avartuu maailmannäkemys! ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #186

”Neuvostoliittolaiset asiakirjat todistavat Leningradin sotilaspiirin aloittaneen sodan valmistelut Suomea vastaan paljon ennen aikaisemmin tiedettyä: puna-armeijan joukot olivat mobilisoituina ja keskitettyinä hyökkäykseen jo ennen Moskovassa alkaneita neuvotteluja ja Karjalan autonomisessa neuvostotasavallassa Suomenvas­taisen sotaretken valmisteluihin oli ryhdytty jo vuoden 1938 lopulta lähtien.

Punaisen armeijan yleisesikunnan päällikkö B.M. Saposnikov määräsi 30. joulukuuta 1938 Leningradin sotilaspiiriin johdon käynnistämään upseerien koulutuksen tulevaa Suomen-vastaista sotaa varten; sitä varten myönnettiin 260 miljoonan ruplan määräraha, jota seurasi maaliskuussa 1939 käynnistetty yksityiskohtainen sotapeli Suomea vastaan.

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 55

Eli neuvottelut olivat kaikki pelkkää suurta bluffia

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #197

Jos hoksaisit lukea uutta auennutta aineistoa - itse Venäjältä, voisi ajatusmaailma kirkastua ... kyllä me tiedämme hyvin sen yksipuolisen tiedon, mitä Suomesta - suomalaisittain on kirjoitettu - sen sijaan itse toinen osapuoli on edelleen kiinni - monin osin, tosin Suomi100 kirvoitti Kremlin avaamaan uusia lokeroita - lisäämään tajuntaamme.

Pr.Niinistön saama onnittelukirje (joka sisälsi liitteen?!) julistettiin heti salaiseksi, vaikka Onnittelukirje oli tarkoitettu koko kansalle, ei pelkästään presidentille. Voin olla todella varma, että Niinistölle on kiusallista, jos tuo kirje liitteineen tulee julki nyt jostain muualta!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan logiikan mukaan Putinin pitäisi luovuttaa koko Karjalan tasavalta Suomelle jossa osataan hoitaa rospuuttokuntia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165

Kiinalais-venäläissuunnitelmat muuttavat Karjalan kokonaisuutta - jo 10-15 vuoden kuluessa!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #168

Toivotaan, ettei. Luovutetun Karjalan kylät ovat tyhjentyneet ja pellot metsittyneet. Jos joku siitä hyötyy niin luonto. Metsät ovat luonnonvaraiset ja eläimistöä on runsaasti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #172

Tässä olet Tomi aivan oikeassa. Karjalassa saattaa karhu tulla missä tahansa vastaan. Onneksi Karjalassa ei ole öljyä, ei pääse Rosneft sotkemaan paikkoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #174

Luovutetulla Sallan kaistaleella on suuret uraaniesiintymät ja kiinalainen AliBaba suunnittelee Muurmannin radan varteen Karjalaan Pohjois-Euroopan jättimäistä aluelogistiikkakeskusta ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #188

Enpä ole aikoihin kuullut näin älytöntä lausahdusta!
Vielä huonompi logistiikkakeskuksen paikka olisi Novaja Zemlja.

Eikö sinulla Ilkka ole karttaa? Logistiikkakeskuksen paikan pitää olla keskellä hyviä liikenneyhteyksiä, esim. Pietari.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #194

Aluepolitiikka toimii ja Pietari on jo kulutusalue - tuo logistiikkakeskus tulisi sijaitsemaan Koillisväylän jatkeen Muurmannin radan varressa - josta jakelutiet jatkuvat - myös Suomeen ja muualle - enempää ei voi kertoa, menee vaitiolosopimuksen piiriin!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #194

Itse asiassa vaikka Belomorsk olisi mitä mainioin paikka. Siellä yhdistyvät Koillisväylä Vienanmeren (oik. Бе́лое мо́ре eli Valkoinen meri) kautta, Muurmannin rata ja Vienanmeren - Itämeren kanava (oik. Беломорско-Балтийский канал eli Valkoisen meren - Baltian kanava). Lisäksi on rautatieyhteys Suomesta Kostamukseen ja sieltä Muurmannin radalle, edelleen Arkangeliin ja sieltä vähän matkaa itään josta sitä suunnitellaan parhaillaan edelleen kohti Siperiaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #204

Olen koettanut kiinalaisille markkinoida "meidän" Petsamon Liinahamaria ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #207

Liinahamari lienee suurten tavaravirtojen kannalta syrjässä. Ehkä vain Lapin malmeja ja jonkin verran puutavaraa, ei muuta? Vieressä kuitenkin Muurmansk ja Narvik sekä Kirkenesissä (oik. Girkonjárga) on jo jonkinsortin satamakin vaikkei rautatietä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #211

Kiinalle saattaa merkitä Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus - tosin se tuossa Liinahamarissa tapauksessa edellyttäisi, että voimme vuokrata ratapohjan ja satama-alueen venäläisiltä ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #212

Totta, kiinalaiset tuskin haluavat laittaa "kaikkia muniaan samaan koriin" ja mahdollisten kolmansien ja neljänsien osapuolten välisten kriisien mahdollisuuden takia olisi varmaan hyvä olla hyvät kaupalliset ja logistiset yhteydet myös viidensiin, kuudensiin j.n.e. osapuoliin.

TässäKIN suhteessa uskottava puolueettomuus olisi edullinen asema vaikkei meillä omaa rantaa Jäämeren rannalla olekaan. Olisiko silloin vuokrasopimuksessa hyvä olla elementtejä Venäjän lisäksi myös Norjasta? Esimerkiksi Liinahamarin ja Kirkenesin yhteiset yhteydet etelämmäksi? Edellyttäen tietenkin, että niille löytyy aitoa ja konkretisoitavissa olevaa kaupallista potentiaalia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #213

Olisikohan Kremlistä odotettavissa jokin "palkinto", jos Suomi ymmärtäisi puolueettomuuden olevan meille se paras vaihtoehto!? ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #214

Eiköhän paras palkinto olisi ihan pysyminen tulevien suurvaltaliittoutumien välisten kriisien ulkopuolella.

Mutta saattaisihan tuo vaikuttaa muutenkin, vaikka luottamuksena pitkäaikaisissa kauppa- y.m. sopimuksissa. Voisi ajatella, että pienen NATO-pukarin kanssa ei ihan niin helposti sovita kuin suvereenimman. Lienee helpompaa ja etenkin tarkoituksenmukaisempaa puhua pienten puolueellisten yli kuin kanssa. Puhevallat kun ovat liittokunnissa toisaalla.

Toisaalta kun puolueettomalla on paremmat mahdollisuudet myös rauhanturvaamiseen ja jopa -välittämiseen niin voisi sen myös kuvitella avaavan kauppanäkymiä jälleenrakennukseen rauhan solmimisen jälkeen.

En myöskään pitäisi suurena ihmeenä, jos rajayhteistyö, s.o. kauppa ja yhteydet suoraan ja paikallisesti yli rajan, voisi sujua paremmin puolueettoman kuin kiilusilmäisen NATOn "rauhankumppanin"(sic!) kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #215

Näin. Suomella on vain yksi oikea tapa - olla erossa Natosta, kuitenkin niin, ettei meidän tarvitse olla itäänkään kallellaan.

Oma riittävä armeija, joka ei varmasti voita suurvallan ydinaseistettua armeijaa, mutta tekee mahdollisen miehityksen kiusallisen vaikeaksi!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #214

Suomi ei tarvitse Venäjältä mitään palkintoja. Sitäpaitsi Venäjä pitää Suomea osana NATO-liittoumaa.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/237773-lehti-ven...

Sinut Venäjä sitä vastoin voisi jo palkita siitä, kun jatkuvasti puolustat sitä ja sen toimintaa. Ellei ole jo palkinnut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #216

Jori, valitettavasti olet väärässä - Venäjä tietää Suomen olevan sotilaspoliittisesti liittoutumaton, tosin Nato - Isäntämaa pöytäkirja vei Suomea lähemmäksi - Venäjän näkökulmasta - Naton lakeijaa, varsinkin, kun Suomi ei oivaltanut kieltää pöytäkirjasta Nato/US' n ydinaseita, kuten Ruotsi sen sijaan teki!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #218

Sinä ole väärässä, Luoma. Suomi ei ole sotilapoliittisesti liitoutumaton. Sillä on Lissabonin sopimuksen mukaan avunantovelvollisuus muihin EU-maihin nähden. Se voi olla myös sotilaallinen avunanto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #222

Tuosta väitellään, se on lopulta lainoppineiden taholta todettu vapaaehtoiseksi - se ei ole liittoutumista.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #223

Se on nimenomaan liittoutumista. EU on valtioiden liitto, unioni. Myös höpötykset puolueettomuudesta ja vedenjakajasta ovat väärää tietoa.

"Kansan käsitys Suomesta puolueettomana maana hämmästyttää alan tutkijoita. Maanantaina julkaistussa Alma-tutkimuksessa suurin osa eli 56 prosenttia vastasi ”kyllä” kysymykseen Onko Suomi mielestäsi puolueeton maa? Toista mieltä oli 26 prosenttia kyselyyn vastanneista.

– Siis suurin osa suomalaisista ajattelee edelleen, että Suomi on puolueeton, ei siis liittoutumaton maa? hämmästelee Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

Jokisipilän mukaan kyseessä on yksinkertaisesti ”asiavirhe”, koska EU-jäsenyyden myötä Suomen puolueettomuus meni romukoppaan.

– Jos minulle tulisi tenttivastaus, jossa opiskelija väittäisi, että Suomi on puolueeton maa, minun olisi pakko hylätä se."

"Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen hämmästelee myös Alma-tutkimuksen tulosta. Hän korostaa, että puoluettomuus oli kylmän sodan aikainen spesifi käsite, jossa poliittinen tavoite oli tasapainoilla idän ja lännen välissä ja pysytellä konfliktien ulkopuolella.

– Kun vuosina 1993–1994 kävimme keskusteluja siitä, onko tällainen tavoite enää EU-jäsenyyden myötä Suomelle mahdollinen, puolueiden kanssa todettiin ykskantaan, että ei ole. Puolueettomuus-käsitteestä siis luovuttiin Suomen virallisessa politiikassa eikä sitä kirjattu selontekoihin. Se ei ollut enää Suomen linja."

https://www.verkkouutiset.fi/kansan-kasitys-puolue...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #224

Kajanto lainaa Tiilikaista osuvasti kokkuleiden äänenkannattajasta. Hänellä kun näyttää taas kerran olevan käsitteet tarkoitushakuisesti sekaisin. Puolueettomuus käsitteenä ei ole mitenkään vain yhteen n.s. Kylmän sodan vaiheeseen liittynyt käsite kuvaamassa pysyttelemistä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Toisaalta kylmästä sodasta ei kannata puhua imperfektissä ja toisaalta puolueettomuus on yleispätevä ja johonkin aikaan sitoutumaton tapa toimia kansainvälissä politiikassa. Siis ei ollenkaan spesifi vaan nimenomaan geneerinen.

Toinenkin Kajannon lainaus on kuvaava nykyiselle menollemme. Sen mukaan Tiilikainen kertoo puolueiden kanssa sovitun. Hän tulee paljastaneeksi, että kansalaiset unohtuivat sopimisesta. Jos ei olisi "unohdettu" niin ihmiseillä ei olisi vääriä kasityksiä mutta sopimisen lopputulokseksikin saattaisi olla muotoutunut jotain ihan muuta kuin nykyinen kuolemanvaarallinen sekaantuminen sotaliittoon.

P.s. Kannattaa myös olla lähdekriittinen sillä Verkkouutiset on vain yhden NATO-kiimaisen puolueen äänenkannattaja eikä objektiivinen tiedonlähde.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #225

NATO-kiima on vasemmistolaisten ja muiden NATO-vastaisten kestonimitys NATO:n kannattajille, ihan riippumatta siitä, vaikka kuinka olisi vahvat argumentit NATO:n puolesta. Voisitte keksiä nyt jotain muuta välillä.

Suomi ei millään tavalla ole enää puolueeton, eikä liittoutumaton. Suomi tekee sotilaallista yhteistyötä jo niin paljo NATO:n kanssa, että ainoa, mika enää puuttuu, on jäsenyyden allekirjoitus ja turvatakuut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #226

Kajannolta ei sitten taaskaan sanaakaan itse asiasta vaan takertuminen yhteen sinällään kuvaavaan sanaan ja arvostelemani olemassa olevan tilanteen nimeäminen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #227

Opi kutsumaan NATO-kannattajia muutenkin kuin kiimaisiksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #228

Olen tavannut fyysisesti ja näin virtuaalisesti monenlaisia NATOn kannattajia ja joitakin heistä luonnehdin kiimakoiksi mutta kokkuleita puolueena kutsun säännönmukaisesti kiimaiseksi vaikka jotkut heistä, kuten S.Niinistö, yrittääkin halujaan peitellä.

Kommenttini ydin kosketteli kuitenkin eräiden NATOn-jäsenyyden kannattajien NATO-suhteen luonteen asemesta Kajannon aiemman lainauksen sisällön käsitteellisiä virheitä ja paljastuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #172

Suomesta käsin Karjalasta syntyy matkailukohde kiinalaisille!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #168

Hudilainen ei saanut mitään aikaiseksi Karjalassa eikä hänen tilalleen lähetetty kenraali osaa sen enempää.

Venäjän uusi avaus informaatiosodassa:

Venäläiset eivät itse osaa kehittää elinkeinoelämää eikä heillä ole rahaa eikä pahemmin halujakaan, pitää vain sotia. Mutta nyt on keksitty että kiinalaiset pistävät asiat kuntoon, hienoa.

Kiinalaiset pystyttävät tuulimyllyjä Vienanmerelle!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #173

Soditaanko "tuulimyllyjä" vastaan? ;)

Ilkka Luoma

Edelleen ihmetyttää kun itse topic ei kiinnosta!

Tänään Yle Aamu-TV haastatteli ikiedustaja Ilkka "Ike" Kanervaa, joka näki tämän YK-rauhanturvaoperaation sinällään tärkeänä, mutta vinoutuneena - Krim ei tule liittymään tähän YK-operaatioon, kuin vain uutena YK-valvottuna kansanäänestyksenä! Krimiläiset ovat kaksi kertaa nyt ilmaisseet halunsa eroon kiovalaisten otteesta - jo 1990 -luvulla ja nyt 2014 ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä en paljoa laittaisi painoa I.Kanervan, tuon "Kielikuvien Aurajoen" puheisiin. Mutta yhdessä S.Niinistön kanssa ne kuulostavat yritykseltä vesittää koko juttu.

Ainakin Kanerva haluaisi laajentaa mandaattia pelkästä Donbassin ja Kiovan hallinnon demarkaatiolinjasta muuallekin ja se sotkenee koko jutun. Donbassilaiset eivät laske vieraita itärajalleen ja sinne länsi tietenkin haluaisi mennä jotta tilanne ei vain rauhottuisi. Sillä tavalla saadaan vesitettyä ajatus rauhanturvaajista taistelleiden joukkojen välissä, parhaiden rauhanturvaamisperinteiden mukaisesti.

Ilkka Luoma

Ongelman ratkaisu lähtee Donpassin ja kiovalaisten "häilyvältä taistelulinjalta" --- edeten kielikysymysten kautta alueelliseen autonomiaan - Krim ei tule enää käsittelyyn - Venäjä ei siitä luovu, voi hyväksyä YK-valvontaisen kansanäänestyksen

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #208

Niin, kyse on juurikin tuosta demarkaatiolinjasta. Perinteinen rauhanturvaaminen on juuri tuollaisen linjan valvomisesta molempien osapuolten luottamuksella. Ei siis rauhaanpakottamisesta tai rajavalvonnasta t.m.s. Vaalien ja äänestyksen valvontakin on ihan muuta.

Jos suomalaiset aikovat olla rauhanturvaamisen asiantuntijoita ja osaajia jonakin "rauhanturvaamisen suurvaltana" niin pitäisi osata rajautua rauhanturvaamiseen ja panostaa siihen niin, että "suurvalta"-puheille olisi jotakin pohjaa.

En oikein usko, että venäläiset laskisivat YK:ia järjestämään äänestystä tai vaaleja mutta en pidä ihan mahdottomana jotta mahdollisesti voisivat taipua vielä uuden äänestyksen pitämiseen niin, että YK ja/tai OSCE olisivat paikalla seuraamassa. Edelliseenhän he eivät halunneet lähteä paikan päälle katsomaan miten äänestys meni.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #210

Jos Donpassin alueen kielikysymykset saadaan turvattua venäläisille, venäjää puhuville ja venäläismielisille - niin se helpottaa myöhemmin, paljon myöhemmin Krimin uuden kansanäänestyksen uusjärjestämistä, YK' n valvonnassa - muistammeko kuinka Kosovo otettiin irti Serbiasta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämä keskusteluhan on informaatiosotaa. Ilkka Luoma on aina hyökkääjä, hän ampuu raskaalla tykistöllä laajoja tuli-peitteitä Kollaalta Krimille.

Kukaan meistä isänmaan puolustajista ei pysty ampumaan sellaista määrää takaisin, me ammumme vain pieniä tuli-iskuja sopiviin yksittäisiin kohteisiin.

Ilkka Luoma

No, nythän Leo todella hurjistui ... kysymys on saavuttaa tiedollinen konsensus - todellisuuspohjaisesti :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Alan päästä juonesta kiinni:)

Ilkka Luoma

... Kiovalainen vuodatus ... Valvottava raja menee konfliktirajassa, jonka yli, puolin ja toisin ammutaan.

...
~ www.iltalehti.fi/kotimaa/201802272200773591_u0.shtml -

"Puolustusministeri Niinistö: Suomi tukee YK:n rauhanturvaoperaatiota Ukrainaan - Kaikkien EU-maiden pitää kuitenkin pystyä osallistumaan ... "

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset