Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomi – YK-rauhanturvaamisen suurvalta?*

  • Suomalaiset YK-rauhanturvaajat ovat kuuluisia tasapuolisesta ammattitaidostaan jo Kyproksen ajoilta ¤
    Suomalaiset YK-rauhanturvaajat ovat kuuluisia tasapuolisesta ammattitaidostaan jo Kyproksen ajoilta ¤
  • Suomalaisia YK-rauhanturvaajia kokoontuneena - siellä jossain ...
    Suomalaisia YK-rauhanturvaajia kokoontuneena - siellä jossain ...
  • Arvostettu lippu YK-rauhanturvaajan hihassa, nyt palveluksiamme tarvitaan YK-toimina Ukrainassa!
    Arvostettu lippu YK-rauhanturvaajan hihassa, nyt palveluksiamme tarvitaan YK-toimina Ukrainassa!

Saksassa puitiin turvallisuutta ja turvattomuutta (Munchen). Estradille kohosivat – kuinka ollakaan – Ukraina, varsinkin kun lännenmiehen media sai valita lukijoilleen uutisoitavat kohdat. 

Minskin sopimuksen kadonnutta avainta – kielikysymystä ei kukaan ottanut esille. Arvostaen jatkoaikapresidenttimme – Sauli Niinistön ulostuloa – voimme olla ylihuomenna YK-rauhanoperaatioiden suurvalta! [1.

 

Suomelle tarjottiin verhotusti keväällä 2017 – todennäköisesti Peking-johteisesti välittäjän roolia Korean niemimaalle [2. Yksikään valtapoliitikkomme, ei edes jälleen isäksi tullut Niinistö oivaltanut meille ojennettua kättä. Harmi, sillä ovi oli auki pohjoisosan korealaisilta ja Kiinalta, joka todellisuudessa määrittää nyt Beijing's Road Map of Korea's Peninsula.

[1 ” ... Nyt Saulin on oltava aktiivinen, Suomelle tarjotaan sotilaallisen liittoutumattomuutemme myötä rauhanturvaamisen "suurvallan avaimia"! Ruotsalaiset hinkuvat jo samoille apajille, johtavaksi maaksi. Tässä voisi olla hedelmällisen yhteistoiminnan peruskivi ja Pohjolan rauhankehityksen tae … ” linkin ~ https://yle.fi/uutiset/3-10080879 – alta ote:

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen pitää olla mukana, jos Itä-Ukrainaan saadaan sovittua rauhanturvaoperaatio laajalla YK:n mandaatilla. Niinistö kommentoi asiaa suomalaistoimittajille lauantai-iltana Münchenin turvallisuuskokouksessa”

[* ”[2006] … Maailmassa on aina välienselvittelyä, ja väsyttyään sotimiseen osapuolet haluavat erotuomareiksi puolueettomia joukkoja, joilla on silmää ihmisyyteen, osaamista auttamiseen ja jämäkkyyttä ohjaamiseen. Kaikkea tätä ovat suomalaiset rauhanturvaajat.

Sodat eivät lopu maailmasta, suomalaisia tarvitaan runsaasti eri kriisipesäkkeissä. Suomalaisuudesta voisi tulla käsite ammattijoukoista, joihin luotetaan. Vaativa työ vaatii aina uhrinsa. Jokainen suomalainen maailmalle lähtiessään tietää riskit … ” ote linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/vapaaehtoinen-suomalainen-on-rehti-ja.html – alta, vuodelta 2006

[2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - Ote: ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle … ” -Yle 04-2017

 

 

 

Aikanaan oli jotenkin itsestään selvää, että suomalaiset YK-rauhanturvaajat olivat maailman melskeissä, Kyprokselta – Namibiaan ja Golanilta Suezille. Nyt tilalle on tullut sotaisampi vaihtoehto: Naton määrittämät sotatilat – kriisinhallintana, jossa suomalaisetkin ovayt jo mukana ja valitettavasti sodan osapuolena (Afganistan) [3 ---

 

Nyt peli avataan uudelleen – Donpassin alue, täältä alkaa eurooppalainen rauhoittuminen

Naton edellinen pääsihteeri Anders Fog Rasmussen ehdotti räväkästi suomalaisille tehtävää – Ukrainaan, koska me olemme sotilaallisesti liittoutumaton [4 ja muutoinkin sijaintimme tukee idän ja lännen välisen konfliktin välissäoloa – olemmehan me itse idän ja lännen vedenjakajalla [5 ja tiedämme mitä on itä, kuin myös nyt, mitä on länsi (Nato – Isäntämaa pöytäkirjan johdannaiset ja amerikkalaisten ”itse itsensä kylään kutsumiset”).

[4 ”... Se on siinä, nyt tarjotaan Suomelle juuri sitä missä me olemme parhaita. Sotilaallinen liittoutumattomuus on se jalokivi, mitä meillä on! ” - lainaus täältä ~ https://yle.fi/uutiset/3-10080011 – ja ote sieltä: ” … Suunnitelman mukaan Suomella olisi operaatiossa merkittävä rooli. Raportin teettäneen Naton entisen pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin mukaan rauhanturvaajien pitäisi tulla ennen kaikkea Naton ulkopuolisista maista … ” -Yle

 

 

Presidentti Niinistö tarttui heti Rasmussenin käteen – ja hyvä niin! [5

Me olemme erinomainen ehdokas hoitamaan Donpassin alueen YK-mandatoiman ja YK-johteisen rauhaturvaamisoperaatio, jopa sen johtajana – nythän Ruotsi kiirehti ottamaan tätäkin postia jo itselleen [6.

[6 ... Ruotsalaiset tässäkin nopeammin aktiivisia kuin me, miksi ... Näin kävi jo aiemmin, kun Korean niemimaalta tuli Pekingin kannustamana vuonna 2017 meille viesti verhotusta "välittäjän roolista"! … lainaus täältä ~ https://yle.fi/uutiset/3-10080907 – ja ote sieltä: ” … Ruotsi ilmoitti samalla, että se on itse asiassa halukas Pohjois-Atlantin puolustusliittoon kuulumattomana maana jopa ottamaan johtoroolin mahdollisessa rauhanturvaoperaatiossa … ” -Yle

Muistamme ruotsalaisten oivaltaneen Koreasta tulleen viestin ja tarjosivat sinnekin palveluksiaan [7 – mutta ei kelvannut – syy lienee selvä, mutta sen esitys tässä on diplomatian pelisääntöjen vastaista.

[7 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/svt-ruotsi-valmis-toimimaan-neuvotteluapuna-yhdysvaltojen-ja-pohjois-korean-valilla/6535420#gs.fDRIHjE

 

 

Nyt mukaan – samalla koulutamme armeijaamme parhaalla tavalla

Me saimme paljon kiitosta YK-tehtävistä niin Lähi-idästä kuin muualtakin. Me osasimme, olimme uskottavia, rauhallisia, puolueettomia – emmekä puuttuneet kuin vain niihin tehtäviin [8, jotka olivat määritetty – vain Israel saattoi purnata toimistamme. 

Me emme tarvitse ”elävän lihan harjoittelua” taisteluissa, vaan rauhoittajan, vakauttajan ja luotettavan pelivalmentajan toimia – vaikeissakin kulttuureissa. Nuo tehtävät sopivat meille hyvin. 

Olkaamme maailmalle se lukko, joka voisi pieneltä osaltaan olla jarru sodalle, ja sodan kiihkeytymiselle. Siinä miellä tehtävä, jonka kansa hyväksyy ”niinistömäisin luvuin”, kuten sen, ettemme liity lännenmiehen sotakoneeseen Natoon.

Lisäksi saadessamme rauhanturvaajan luotetun ja arvostetun pelinrakentajan roolin – emme joudu itse sotiin, emme miltään ilmansuunnilta – eikä ydinaseet meitä häiritse, vaikka puhutaan jo niiden nyt alentuneesta käyttökynnyksestä [9. 

Uskottavuutemme nimissä meidän on purettava meille tuo onneton ja hätiköiden tehty Nato – Isäntämaa pöytäkirja [10 ja alettava harjoittelemaan sotapelejä myös idän kanssa!

 

...

Viitteet –

[9A ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250602-alentaako-usa-ydinaseiden-kayttokynnysta – [131]

Presidentti Niinistön huoli ydinaseista

[9B ~ ” ... Ydinaseet, herää kysymys käyttökynnyksen alentumisesta[9A]. Ukraina - Minskin sopimus: Aivan ensimmäiseksi sovittu venäjänkielen asema turvataan Donpassin alueella, siitä se lähtee. Toisekseen Krimillä voidaan YK' n valvonnassa järjestää uusi kansanäänestys siitä mitä halutaan: Kiovan vai Moskovan kelkassa. Moskova hyväksyy suomalaiset YK-rauhanturvaajat YK-johteisena operaationa; olemmehan sotilaspoliittisesti liittoutumattomia ja sijaitsemme idän ja lännen vedenjakajalla … ” linkin alta ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/niinisto-huolissaan-ydinaseista-ei-nayta-hyvalta-kun-molemmilla-puolilla-kehitetaan-niita-lisaa/6774886 – ote: ” … Niinistö huolissaan ydinaseista: ”Ei näytä hyvältä, kun molemmilla puolilla kehitetään niitä lisää” … ” -Mtv otsikko

[9C ”... Vihdoin ymmärretään Euroopan kokonaisvaltaisuus, jo koulussa maantiedon tunneilla opimme Euroopan ulottuvan Venäjän Uralille asti. Nyt Niinistökin oivaltaa ydinaseiden käyttökynnyksen uhkaavan alentumisen. US puhuu jo julkisesti taktisten ydinaseiden erityiskehittämisestä. Mikä osuus Venäjällä on Euroopan pinta-alasta ja väestöstä? Mitä tämä merkitsee? Kuka muistaa saksalaisten Mitteleuropa ja Lebensraum suunnitelmat? … ” Linkin ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005571675.html - alta ote: ”Presidentti Niinistö huolestui ydinasepuheista: ”Se madaltaa minusta kynnystä” ...”

 

---

PS

Kiinalaiset, joiden vuosisataa jo nyt elämme – ovat kehittäneet kaksi aivan ehdottoman osuvaa ja hienoa sanontaa, jo kaukaa tuhannen vuoden takaa --- ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” sekä ”ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” … Se on siinä!

 

EKSTRA *

[2010]” … Suomalainen neuvottelija, ollakseen uskottava kaikkia osapuolia ajatellen - ei voi neuvottelevana kansalaisena olla maasta, joka kuuluu johonkin etujärjestöön sotilaallisesti 3/. Suomalaisen neuvottelijan pitää olla lähtökohdiltaan puolueeton - se luo uskottavuutta ja neuvotteluvarmuutta.

Mari Kiviniemi teki rohkean vedon ja herätti samalla ulkopolitiikan johtajan, presidentin - Tarja Halonen toppuutteli Kiviniemeä, mutta ei voinut kieltää Kiviniemen ehdotusta, koska se on hyvä ja kaikki ovat siitä samaa mieltä, että rauha on erinomainen asia. Kiviniemi yllätti monet, sillä ehdotus ja ajatus on jämäkkä etelä-pohjalainen veto, jossa maistuu tekemisen meininki … ote linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html – alta, vuodelta 2010

 

EKSTRA 2

Nato laajenee, voimistuu ja vastakkainasettelu kiihtyy

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-nato-voimistaa-itseaan-vastakkainasettelu-kiihtyy - [265]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 162490

 

DOC rauhanturvaaja_18022018-doc – OpenOffice Writer

PVM 18022018

 

962_8825

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (121 kommenttia)

Ilkka Luoma

Niinistö tuntuu vihdoin ymmärtävän Suomen mahdollisuudet rauhanturvaamisen "suurvallaksi".

Meillä on kaksi erinomaista lähtötilannetta; olemme sotilaspoliittisesti liittoutumattomia ja sijaitsemme lännen ja idän vedenjakajalla. Nyt tarkkana, sillä keväällä 2017 menetimme ymmärtämättömyyttämme Korean niemimaalta Pekingin alkuun paneman verhotun "välittäjän roolin", johon ruotsalaiset tarttuivat myöhemmin, oivallettuaan Suomeen tulleen viestin merkityksen! Nytkin ruotsalaiset olivat jo hamuamassa Ukrainan mahdollisen YK-rauhanturvaamistehtävän johtoroolia.

...
~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802172200752560_ul.shtml -

" ... Presidentti Niinistö lupaa tarvittaessa suomalaisia joukkoja Ukrainaan - ”Intressissä on saada tämä lukko avautumaan”

Lauantai 17.2.2018 klo 18.53 ... "_" ... Rauhanturvaoperaatio voi Niinistön mukaan alkaa vain YK:n mandaatilla. ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

... Sävel tapailee yhteistä tahtia, kokonaisvaltaisen Euroopan tahtia, jossa maantiede nähdään sellaisena kuin se todellisuudessa on. Erityisesti pitää muistaa, että lännenmiehen yhteiskuntajärjestelmä markkinatalouksineen ja läntisine arvoineen edustaa noin 20 prosentin osuutta koko Maapallon väestöstä! Kiina on jo yksin enemmän kuin US ja EU yhteensä.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005571480.html -

" ... Presidentti Sauli Niinistö HS:lle Münchenin turvallisuus­konferenssissa: Suomen kannalta tärkein turvallisuus­kysymys on Ukrainan sota

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö: ”Mielessä on koko ajan pidettävä, että Ukrainan sota on sota Euroopassa.” ... " -HS

...
Mainittakoon, että Serbian sota, oli myös sota Euroopassa, jossa USAF/Nato rynnäköi ilman mitään mandaattia, tappaen yli 500 siviiliä ja pommittaen muun muassa Kiinan Belgradin suurlähetystöä.

.

Juha Hämäläinen

Rauhanturvaamisen kannalta on parempi, että alamme vuokraamaan pohjoismaisia johtajia.

Heitä voisi vuokrata valtioiden johtajiksi kriisimaihin ja militarismin tenhoamiin suurvaltoihin ja näiden armeijoiden johtoon. Samoin heitä voisi asettaa korkeiksi virkamiehiksi.

Maailma olisi melko turvallinen paikka, jos seuraavien maiden/kansojen nykyinen johto korvataan järkevillä Pohjolan ihmisillä.

Venäjä
USA
Israel
Saudi-Arabia
Afganistan
Iran
Intia
Englanti
Jemen
Syyria
Egypti
Irak
Pakistan
Turkki
Kiina
Filippiinit
Indonesia
Myanmar
P-Korea
Meksiko
Venezuela
Kolumbia
Vatikaani

Ilkka Luoma

Kenelle tuo Kataisen Jykke kelpaisi? ;) -huumorin pilke silmäkulmassa :)

Juha Hämäläinen

Sillähän on jo paikka EUn ytimessä. Kehitysmaiden kuten Suomen onneksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Muistatko Jyrkin paon EU-kiintiöpaikalle - kesken kansan antaman eduskuntavaltakirjan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos nyt kuitenkin jätetään ruotsalaiset johtajat pois laskuista. Ruotsin sisäinen politiikka ei nimittäin ole mikään kouluesimerkki johtamisesta. Maahan on käytännössä totaalisen sekaisin, elleivät seuraavat vaalit tuo jotain ratkaisua Ruotsin sisäpoliittisiin ongelmiin.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Asukasluvultaan alle 3,5-miljoonaisen Uruguayn varaulkoministeri José Luis Cancela rummuttaa maansa puolesta YK:n rauhaturvaoperaatioissa. Maan 40 000 sotilassta 75% on osallistunut YK:n ruhanturvaoperaatioihin. Maa on nyt turvalisuusneuvoston jäsen.
https://elpais.com/internacional/2015/10/16/actual...

Ilkka Luoma

Jaakko, näinpä meillä on erinomainen kirittäjä ... :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaveri oli käymässä Petroskoissa. Hän soitti juuri hätääntyneenä. Hänen piti lähteä paluumatkalle Prääsän tietä, mutta eksyi risteyksistä ja lähti ajelemaan hiukan pohjoisempaa tietä kohti Suomea.

Ihan vähän matkan päässä Petroskoista hän oli joutunut keskelle sotaa. Oman kertomuksensa mukaan taivas oli täynnä hävittäjiä. Paikka oli Besovets.

Löysin paikan Google Mapsistä. Siellä näyttää olevan valtava lentotukikohta, kenties satoja sotakoneita, suurin osa tietysti piilossa kallioluolissa. Siellä näyttää olevat konetta enemmän kuin kaikkiaan Suomen armeijalla. Tällaisia hyökkäystukikohtia on kymmeniä pitkin rajaa. Jokohan venäläiset tulevat?

https://www.google.fi/maps/@61.8868738,34.1433155,975m/data=!3m1!1e3

Ilkka Luoma

Paljon luuloa, ja liioittelua ---

...
~ http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pe... -

.

" ... Visurin mukaan kyseessä on mahdollisesti käsite- tai muistivirhe tai epätarkkuus ilmaisussa. Visuri kuitenkin pitää Putinin mainintaa 1 500 kilometristä todenmukaisena. Visuri kirjoittaa Suomen Geopoliittisen seuran verkkosivuilla, että riippuu paljolti laskutavasta, mitä joukkojen "vetämisellä" tarkoitetaan ja koska se olisi tapahtunut. Hänen mukaansa sillä yleensä tarkoitetaan lähinnä maavoimien vakinaisten joukkojen sijoituksia eli varuskuntia.
Visurin mukaan Putin on tarkoittanut Venäjän joukkojen vähentämistä koko kylmän sodan jälkeisenä ajanjaksona. Hän kirjoittaa, että Leningradin sotilaspiiriin jäi maavoimien joukkoja 2000-luvun alussa 10-20 prosenttia kylmän sodan ajan joukkojen tasosta. Vastaavasti Suomen varuskuntien määrä ei Visurin mukaan juuri pienentynyt. ... "

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016070521849537_u... -

.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tietysti ne on piilossa kallioluolissa ja eri kivenlohkareiden alla. LOL :)
Littytään NATOon niin saadaan lisää rautaa rajalle - Suomen vastaiselle rajalle.

P.S. Tuo, jos noita todella olisi kymmeniä ja vielä kallioluolissa, niin se osoittaa ainakin sen, että Suomen tulee keskittyä ilmatorjuntaa eikä hävittäjien hankkimiseen.

Henry

Ilkka Luoma

Noista Venäjän keskityksistä on paljon luuloa ja liioittelua ja pystypubien poikien pohdintoja ;)

...

Juha Hämäläinen

Odotellaan aamuun kuitenkin. Meillä on Puolustusvoimat valmiina Niinistön Jussin johdolla. Ja toinen Niinistö allekirjoittaa aamusta NATOn jäsenhakemuksen niin saadaan ainakin Virosta 50 vapaaehtoista Tallinnan aamulautalla apuun.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Luoman ja Myyryläisen todistusten mukaan me olemme tehneet natolaisten kanssa enemmän ja varmempia sopimuksia kuin eestiläiset. Eli heti kun punatähdet tulevat Suomen ilmatilaan, alkaa Naton vastaisku.

Ilkka Luoma

YK-rauhanturvaamisen "suurvalta-asema" edellyttää oloa ilman Natoa, jota kansakuntamme on vakaasti kannattanut yli 50% voimalla - jo ainakin 15 vuoden ajan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Suosittelen myös tänne tätä dokkaria joka kertoo Ukrainasta. ;)

Oliver Stone:
https://www.youtube.com/watch?v=AGeqY9yK474

Henry

Ilkka Luoma

Kiovan Maidanin verimellakoiden viitesana on nykyään: Saakasvili!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minäkin alan kallistua kannattamaan Natoon liittymistä. Venäjä varustautuu hyökkäykseen Suomeen. Ei siinä mitkään lepertelyt ystävyydestä enää auta. Putin ei enää puhu rauhasta vaan sodasta.

Ilkka Luoma

Kerrotko miten, olisi kiva tietä jokin asiapohjainen perustelu - näin huumorin jälkeen ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Besovetsin kentällä oli tänään satoja hyökkäyskoneita. Tuskin ne ovat Natoa varten. Tänne ne sinun ja Myyryläisen ystävät ovat tulossa. Pitänee tässä lentolippu ostaa etelään.

Vakava kysymys: Miksi taistelupari Myyryläinen&Luoma ei puhu rauhasta ja ystävyydestä enää, nyt on vain sota mahdollista. Joko tiedät tarkemmin ajankohdan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Mitähän tyrmäystippuja Miralalle on siellä päivätansseissa juotettu kun vieläkin höperehdyttää?

P.s. Mistä Mirala tunnisti koneet nimen omaan sekä vain ja ainoastaan hyökkäyskoneiksi ja tarkoitetuksi vain meitä viattomia ja rauhantahtoisia suomalaisia vastaan eikä yhtään mahdollisia hyökkääjiä vastaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Leolle jäi "hyökkäysvaihe" päälle päivätansseista ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #54

Oletko Jorma koskaan kuullut sellaista että Venäjä varautuis puolustukseen?
Venäjän asevoimat ovat vain ja ainostaan hyökkäystä varten. Siellä ei opeteta puolustautumista. Hyökkäys on paras puolustus kuten vanha venäläinen sananlasku sanoo.

Venäjä varusti koko vuoden 1939 Suomen vastaiselle rajalle vain ja ainoastaan hyökkäysjoukkoja. Ihan kuten nytkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #86

Mirala kyselee josko olen kuullut Venäjän valmistautuvan puolustukseen. Monastikin.

Mitä sotakouluja Mirala on Venäjällä ja Neuvostoliitossa käynyt kun tietää noin tarkkaan heidän sotaoppinsa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu puolustamaan Suomen Lapin lento- ja risteilyohjusiskua vastaan - siis puolustautuu ... puolustaa Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Näinköhän tuo toinen ydinasesuurvalta US on huomattavasti hyökkäävämpi?

Ilkka Luoma

[LAINAUS 2006 --- http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/10/markkinoida... ---]

" ... Suomi voi saavuttaa itselle rauhanturvaamis- ja konfliktien hallinnan 'suurvalta-aseman', pienuudestaan huolimatta. Arvostetuimmat rauhanturvaajat tulevat luonnollisesti puolueettomista maista. Maapallolla tulee aina olemaan hymistelyistä huolimatta sotia, taisteluja ja erimielisyyksiä.

Suomalainen YK-sotilas on uskottava, luotettava ja puolueeton huipputuote maailman erimielisyyskentille nyt ja huomenna. Valtion on huolehdittava tästä sotilaallisesta puolueettomuusstatuksesta. Suomen ei tarvitse liittyä Natoon. Nykyiset kytkökset riittävät hyvin. Valtion on turvattava riittävät varat uskottavan ja puolueettoman sotilaskykymme ylläpitämiseksi ..*. ]

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Päätöksentekoprosessista todetaan laissa seuraavasti: "Päätöksen avun antamisesta tai pyytämisestä tekee valtioneuvoston yleisistunto asianomaisen ministeriön esittelystä. Jos avun antaminen tai pyytäminen on ulko- ja turvallisuuspoliittisesti merkittävä kansainvälinen asia, päätöksen tekee siltä osin valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta tasavallan presidentti."

Lakitekstin, ministeriöiden ja viranomaisten julkaisemien kirjallisten lähteiden viesti on sama: Lissabonin sopimus ei velvoita Suomea antamaan sotilaallista apua, eikä se myöskään siitä johtuen anna Suomelle sotilaallisia turvatakuita muilta EU-mailta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240082-faktantark...

Joten sotilallisen avun saamiseksi ja antamiseksi pitää Suomen liittyä NATO:on.

Ilkka Luoma

Parasta diplomatiaa, ulkopolitiikkaa ja turvallisuuden vaalimista on tilanne, jossa emme tarvitse pyytää mistään suunnasta sotilaallista apua - ja tähän pääsemme YK-rauhanturvaamistehtävien myötä - tavoitteena olla "rauhanturvaamisen suurvalta"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #32

Eikö kaikkein parasta olisi että Venäjä ryhtyisi rauhanrakentajaksi eikä uhkaisi naapureitaan? Miksei Venäjä voi olla rauhallinen naapuri?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Saksan Gerhardt Schröderin aikana rakennettiin urakalla eurooppalaista rauhantietä - yhdessä Venäjän kanssa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #32

Se nyt vaan ei ole koskaan ollut Suomesta kiinni, että saataisiin olla rauhassa. Suomi kun ei ole mikään erillinen saareke, missä on joku näkymätön turvakilpi ympärillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Suomi on elänyt taitavalla ulkopolitiikalla yli 70 vuotta täyttä rauhanaikaa - ja nyt "YK-rauhanturvaamisen tulevana suurvaltana" tuemme entisestään tätä rauhanjaksoa ... joka edellyttää Suomen kansan enemmistön vakaata tietämystä olla erossa lännen sotakoneesta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #46

Se taitava ulkopolitiikka ei auttanut silloinkaan, kun Suomi oltiin kahden suusrvalla sopimuksella jaettu toisen vallan etupiiriin. Ja päätetty valloitaaa neuvotteluista huolimatta.

Atte Kaleva: Paasikivi liittäisi nyt Suomen Natoon

https://www.verkkouutiset.fi/atte-kaleva-paasikivi...

Ehrnrooth: Nato-jäsenyyttä harkittava

https://yle.fi/uutiset/3-5151789

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Emme osanneet korkean tason ulkopolitiikkaa - vallitsi erkkolaisuus. Paasikivi: "Se oli sitten Erkon sota", mutta luehan Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia - Otava 2016.

...
Mannerheim, Paasikivi ja Rudolf Walden - kaikki suosittivat Stalinin maanvaihtojen katsomista pidemmälle kuin katsottiin ... nuo kolme myöhemmin erittäin tärkeää herraa ohitettiin tuolloin - ennen Talvisotaa!

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #46

Rauhaa on ollut, ei kuumaa sotaa. Mutta se on vaatinut nöyristelyä itäänpäin. On riittänyt että kunnioitamme rajoillamme olevan sotakoneen hyökkäysvoimaa ja halua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Ja suoraselkäisyyttä kieltäytyä Moskovan lähentelystä - yhteisiin sotaharjoituksiin. Nyt hölmistyneinä kansa seuraa, kun US lentää sisään Suomeen - itse itsensä kutsuen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olisiko parempi keskittyä oman elämämme rauhan turvaamiseen eikä heilua maailmalla?
Seuraava kuva osoittaa miten Venäjän asevoimat on suunnattu Suomen nitistämiseen:

https://www.google.fi/maps/@61.8868738,34.1433155,1012m/data=!3m1!1e3

Ilkka Luoma

YK-rauhanturvatehtävät arvostettuna toimijana on paras lisätae rauhan jatkumiselle myös Pohjolassa - nyt on vain huolehdittava, että saamme Pohjolasta johtavan aseman näihin YK-johteisiin rauhanturvaoperaatioihin.

Moskova on jo meidät tiettävästi hyväksynyt Donpassin alueelle takaamaan donpassilaisille rauhan jatkaa häiriintynyttä elämäänsä.

...
Ensimmäiseksi donpassilaisille on taattava Minskissä sovittu venäjänkielen virallinen asema - siitä se alkaa - rauhankehitys!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voi herrajumala, kaikkea sitä kuuleekin! Venäjä on hyökännyt naapurinsa kimppuun ja suomalaistenko pitäisi mennä venäläisten puolelle ns. rauhaa turvaamaan?

Eikö yksinkertaisinta olisi että venäläiset lähtisivät kotiinsa Ukrainasta?
Antaa ukrainalaisten selvittää omat sisäiset asiansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Nythän tulisi aivan ensimmäiseksi selvittää ketkä todellisuudessa olivat Kiovan Maidanin verimellakoiden takana - Janukovyts oli laillinen presidentti - nykyinen ei ole kaikkien lakien mukainen - eikä Maidanin tapahtumia ole edes uskottavasti tutkittu.

Ilkka Luoma

Sotaveteraanin mielipide ent. Naton pääsihteeri Rasmussenin ajatuksiin YK-rahanturvaajista - lainattu luvalla:

"Mielipidekirjoitus 18.02-2018

Suomi vartioiman Venäjää – ei kiitos!

Naton entinen pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen on varoittanut Eurooppaa Carnegie Europen sivuilla Venäjän lisääntyvästä aggressiosta Ukrainaa kohtaan.

Nyt tämä Naton entinen pääsihteeri ja nykyinen Ukrainan Poroshenkon neuvonantaja ehdottaa rauhanturvaajien lähettämistä Ukrainaan.

Münchenin turvallisuuskokouksessa julkaistussa raportissa hän esittää, että Ukrainaan pitäisi lähettää jopa 20 000 YK:n rauhanturvaajaa.
Suunnitelman mukaan Suomella olisi operaatiossa merkittävä rooli.

Raportin mukaan rauhanturvaajien pitäisi tulla ennen kaikkea Naton ulkopuolisista maista.

Tietysti ajatus ”ulkopuolisista” on osoittavinaan puolueettomuutta, mutta todellisuudessa kyse on siitä, että halutaan vetää puolueettomatkin maat mukaan konflikteihin.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ukrainalaisethan voisivat luvata venäjänkielisille kansalaisilleen paremmat edut kuin ukrainankielisillä on. Ihan kuten Suomessa, venäjänkieliset ovat etuoikeutettuja suomalaisiin nähden.
Eikö näillä ehdoilla Putin voisi lopettaa Ukrainan miehitystä?

Ilkka Luoma

Kerrotko miten Suomen venäläiset ovat etuoikeutetussa asemassa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Koko sodan jälkeisen ajan meidän on pitänyt elää kieli keskellä suuta. Venäläisiä ei saa suututtaa.

Turussa yksi venäläinen äiti lähti vapaalle. Unohti lapsosensa ulos vaunuun talvella. Muutaman päivän päästä löysi lapsensa mutta valtioiden välinen selkkaus oli syntynyt.

Ohikulkijat huomasivat lastenvaunut pakkasessa ja hälyttivät lastensuojelun paikalle. Tädit veivät lapsen turvaan mutta se oli paha virhe. Moskovasta hälytettiin lastensuojeluasiamies Astahov esikuntineen paikalle. Suomi kuuli kunniansa venäläisten lasten kaappaamisesta. Asiamies jopa uhkasi että seuraavalla kerralla tulee Spesnazit aseineen.

Miten olisi käynyt jos lapsi olisi paleltunut? Sota siitä olisi tullut.
Suomen viranomaiset osaavat olla tämän jälkeen varovaisia, venäläiset saavat helpommin kaikki edut kuin me tsuhnat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Synnyin 1957, enkä ole pitänyt kieltä keskellä suuta kuin inssiajossa ... ;)

...
Edesmennyt isäni syntyi 1934 - eikä tarvinnut pitää koskaan kieltä keskelle suuta, oli siksi varma Suomen itsenäisyydestä - toki "työnsi auton bensan loputtua ohi E-huoltamon ... " ;)

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #74

Eli jo isäsi rakasti Venäjää enemmän kuin tätä kurjaa Suomea?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Etelä-pohjalaisena mitä suurin oman isänmaansa ystävä - Suomi oli kaikki kaikessa - viimeisenä toiveena hänet vietiin Kortesjärvelle Jääkärimuseoon ... Kuuluisin sanonta mitä häneltä tuli, oli: "Mistä tuli Suomen vapaus? -tarkoittaen Vaasaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #79

Miten sitten pojasta tuli Putinin vannoutunut ystävä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Leo, ystävyys ja arkijärki ovat kaksi eri asiaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma hehkuttaa Niinistön rauhanturvapuheita. Minusta hän oli kuitenkin kovin vaisu ja vain varovaisen myönteinen. Ei kuulemma ole resursseja mutta voidaanhan me ollakin mukana pikkusen jso oikein pyydetään. Tuollainen "vie sie, mie vikisen" -meininki ei kuitenkaan toimi eikä luo vakuuttavuutta haluistamme.

Niinistö voisi olla aktiivisempi ja ottaa mallia ruotsalaisten tavasta: heti verbaalista tukea ja tarjoutumista, mitat ja määrät sekä hinta neuvotteluihin myöhemmin. Sillä tavalla saadaan paras näkyvyys ja kuuluvuus sekä vaikuttavuus, myös julkisuuden kautta vaikka asiat sovitaankin kabineteissa.

Ilkka Luoma

Aivan. Ruotsalaiset tarjoutuivat ottamaan jopa johtovastuun - vaikka meille se kuuluisi - tulkoot ruotsalaiset "alaisuuteemme" - ovathan saaneet elää yli 200 vuotta rauhassa - meidän turvallisen selän takana ;)

...

Ilkka Luoma

... Entä YK' n johtamat rauhanturvaamistehtävät? Kuinka olemme siellä menestyneet viime vuosina?

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomi... -

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomi... -

"Suomi on kriisinhallinnan suurvalta – EU-maiden ylivoimainen ykkönen
Kotimaa Julkaistu 05.02.2018 06:48 ... " -Mtv

.

Ilkka Luoma

" ... Kun EU neuvotteli assosiaatisopimuksesta Ukrainan kanssa, miten sopimatonta oli olla käymättä samalla myös neuvotteluja sopimuksen vaikutuksista Venäjän kanssa? Yleensä tämän tyyppisissä neuvotteluissa otetaan myös huomioon ne sopimuksen ulkopuoliset maat joilla on vahvoja kaupallisia intressejä tulevan sopimuksen suhteen.

Kun Maidanin aukion tapahtumien aikaan Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Catherine Ashton ja EU:n laajentumiskomissaari kävivät siellä puhumassa kannustavasti kapinallisille ohi Ukrainan senhetkisten vaaleilla valittujen laillisten vallanpitäjien, miten sopivaa se oli? Kapinallisethan kuitenkin kapinoivat senhetkistä laillista hallintoa vastaan.

Ja mitä on ajateltava siitä, että kun valta vaihtui, niin Ukrainalle tarjottiin huomattavasti enemmän taloudellista tukea, kuin mitä alkuperäisessä sopimuksessa oli tarjottu. Sopimushan alunperin jäätyi, ainakin niin sanottiin, siitä syystä, että Ukrainalla ei ollut varaa muuttaa maataan siihen kuntoon mitä assosiaatiosopimus olisi edellyttänyt.

Muodostuiko kapinallisille sellainen kuva, että lännestä oli tulossa enemmän tukea kuin sitten tulikaan. Ja mikä vaikutus sillä käsityksellä oli siihen, miten suuria riskejä ihmiset olivat halukkaita ottamaan taisteluissaan. ... "

~ https://areena.yle.fi/1-2334171 -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ja kaikki tämä sotku antoi Venäjälle oikeuden hyökätä slaaviveljen kimppuun.

Ilkka Luoma

Venäjän armeija ei mihinkään ole Ukrainassa hyökännyt ... jos näin olisi käynyt - olisi Ukraina jo historiaa.

...
Kaikki suurvallat käyttävät yksityisarmeijoita, ostopalveluina jne ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olisko Stalin käyttänyt jotain yksityisarmeijaa hyökkäyksessä Suomeen 1939?
Mutta silti firman ryöstösaalis jäi Stalinille. Nyt ryöstösaalista hallinnoi Putin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Käytti paljon pohjoisen oloihin tottumattomia ukrainalaisia.

Ilkka Luoma

... USA' n 2001 aloittama Irakiin hyökkäys on lumipalloefektin suurimpia moottoreita. Samaan aikaan, luonnonilmiöt ovat kääntymässä päälaelleen. Nyt Israel raivoaa liki vihaa ja on valmis ensi-iskusta tekemään uuden normaalin. Israelilla on tiettäväsi kymmeniä ydintaistelupommeja, -ohjuksia ja muuta massatuhoaseita!?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005572551.html -

"Maailma kurkisti kuiluun Münchenin turvallisuus­konferenssissa – ”Ei ole kauheasti valoa”

Turvallisuus­konferenssin anti: Ukrainassa ja Korean niemimaalla näkyy pientä kajastusta. Syyria uppoaa pimeyteen. Syvä luottamuspula pahentaa kilpavarustelua. Suomi piti konferenssissa matalaa profiilia ... " -HS

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka kun tykkää kaikenlaisista sananlaskuista niin tuli mieleen vanha venäläinen sananlasku:

Minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa.

Kannakselaiset kävivät paljon kauppaa pietarilaisten kanssa. Niinpä isä opetti poikaansa: kun kättelet venäläistä, tarkista sen jälkeen että kaikki sormet on tallella.

Ilkka Luoma

Muistatko mikä valtio vapautti meidät Ruotsista ja mikä tsaari liitti kenenkään pyytämättä Vanhan Suomen autonomiaamme ...

...
Vanha Suomi:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei sinulla Ilkka mikään jää muistiin. Kertausta:

Me Vanhan Suomen asukkaat, siis karjalaiset, olimme tsaarin vallan aikana hankalia, vähän väliä mellakoita ja kapinoita, emme maksaneet kunnolla veroja, jopa kotikyläni miehet olivat 1831 grillaamassa nimismiestä yms.

Venäläiset eivät halunneet pitää meitä suorassa hallinnassa, eivätkä suomalaisetkaan meitä halunneet kun tiesivät millaisia me olemme. Mutta koska tsaari oli ylin päättäjä, meidät MÄÄTÄTTIIN suomalaisten kiusaksi.
(Muista Ilkka, aina kun sinä tätä valhetta levität, minä tuon totuuden julki!)

Venäjä vapautti Suomen Ruotsin orjuudesta ja Venäjä vapautti meidät karjalaiset omien herrojemme orjuudesta ja rosvo vapauttaa uhrin vaikkapa lompakosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Luitko Leo tuon Wikipedian Vanha_Suomi artikkelin?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #103

Luin toki. Milloin sinä olet ryhtynyt uskomaan valhemidiaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Ahaa, wiki on valhemedia ... no, joo ---

Ilkka Luoma

Erittäin kiintoisa mielipide sotaveteraanilta --- luvan perästä:

"Mielipidekirjoitus 19.02.2018

Käykö kuten Koreoiden rajalla?

Münchenin turvallisuuskokouksessa Ukrainan presidentti Petro Poroshenko vaati YK:n rauhanturvaoperaation perustamista Itä-Ukrainaan.

Vastaavasti Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vakuutti puolestaan Venäjän olevan "kiinnostuneempi kuin kukaan muu" saamaan aikaan rauhan "Ukrainan sisäiseen konfliktiin".

Naton entinen pääsihteeri ja Ukrainan nykyinen neuvonantaja Anders Fogh Rasmussen esitti suunnitelman, että ennen kaikkea Suomi, Ruotsi ja Itävallalta voisivat lähettää jopa 20 000 sotilasta perustettavaan YK - operaatioon.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön otti kantaa asiaan. Hänen mielestään Suomi voisi lähettää rauhanturvaajia Itä-Ukrainaan, tietysti mikäli rauhanturvaoperaatiolle saataisiin kaikkien osapuolten hyväksyntä.

Kuitenkin Venäjä ja kansainvälinen yhteisö eivät ole yksimielisiä siitä, missä operaatio sijaitsisi. Venäjä on halunnut rauhanturvaoperaation tulitaukorajalle, kv-yhteisö taas Venäjän ja Ukrainan rajalle.

Jos operaatio joskus alkaisi, se alkaisi nimenomaan YK:n mandaatilla - eli siis turvallisuusneuvoston jäsenenä olevan Venäjän täydellisellä hyväksynnällä.

Kaavailujen mukaan Suomi ja Ruotsi kutsuttaisiin mukaan nimenomaan Naton ulkopuolisina maina. Rauhanturvaoperaatioilla on kuitenkin taipumus venyä vuosien ja jopa vuosikymmenien mittaisiksi, joten tulisivatko Suomi ja Ruotsi luvanneeksi siinä samalla Venäjälle, että maat eivät myöskään hakeudu Naton jäseniksi operaation keston aikana?

Meillä on jo esitetty, että, jos Suomen panos halutaan nähdä vakavana eikä symbolisena, niin Suomen pitäisi lähettää sinne vähintään noin 800 sotilasta.

Aluksi en usko Venäjän vetäytyvän tulitaukorajalta. Toiseksi pelkään, ettei riittävää joukkoa saada kasaan. Kolmanneksi on melko varmaa, että siellä sitten seistään kymmeniä vuosia.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kohta sata kommenttia mutta kovin vähän rauhanturvaamisesta Donbassissa?

Olemmeko kaikki niin samanmielisiä itse aiheesta, että on mäkätettävä ties kuinka monetta kertaa samat jutut II Maailmansotaan johtaneesta kehityksestä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitäs tässä muuta mäkättämistä on kuin että hyökkääjien pitäisi palata kotiin. Hetkessä olisi rauha turvattu!

Se tässä vain harmittaa että roistovaltio Venäjän pitää koko ajan käydä sotaa naapureita vastaan, ei voi elää rauhassa.

Ilkka Luoma

Karjalan heimoalueen (jos sellaista enää voidaan piirtää), tulevaisuus on täysi itsenäisyys, mutta mistä aitokarjalaiset maahanmuuttajat? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #105

Ei kukaan ole puhunut karjalaisten itsenäisyydestä aikoihin.
Tuhat vuotta meidän karjalaisten päävihollisia ovat olleet ruotsit (siis suomalaiset ja ruotsalaiset vääräuskoiset).

Tuhat vuotta novgorodilaiset ja myöhemmin Moskova on ollut meidän ainoa tuki ja turva. Kunnes 1939 ystävä hyökkäsi kimppuumme. Karjalan palautuksen jälkeen voisi ystävällinen rinnakkainelo jatkua.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Ilkka Luoma

Aivan, olen jopa joutunut tuomaan tänne sotaveteraani Yrjö Sarasteen tekstejä, jotta saadaan juttuja itse Ukrainasta, Natosta ja YK-rauhanturvaamisesta -

Yrjön luvalla, sain sen silloin, kun tapasin hänet kasvotusten vaaliteltallamme 2015 :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sotaveteraani kirjoittaa:

"Aluksi en usko Venäjän vetäytyvän tulitaukorajalta."

Sotaveteraani sanoo siis aivan selvästi että Venäjän joukot ovat menneet Ukrainan puolelle tulitaukorajaan asti. Ja rauhanturvaajien pitäisi turvata Venäjän valloitukset!

Ilkka Luoma

Venäjän armeija ei ole Ukrainassa, eikä Donpassissa ... , niin venäläiset kuin amerikkalaiset käyttävät yksityisarmeijoita, ja vapaaehtoisia ... ehkä osa "määrättyinä"

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Raatteentien taistelijoiden jälkeläiset, kaivosmiehet, autoilijat ja maanviljelijät ovat niin etevää soturikansaa että noin vaan, ykskaks hankkivat moderneja it-ohjuksia, panssarivaunuja, tykistöä ja tulenjohtotutkia. Ja heti alkoivat taistella taantumuksellista Kiovan hallintoa vastaan. Osasivat jopa pudottaa hollantilaisen matkustajakoneen.

Kyllä näiden pitää ehdottomasti päästä Venäjän Federaation jäseniksi. Sitten voivat vapauttaa loputkin Ukrainasta Naton orjuudesta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia kaikille antoisasta keskustelusta. Ilkan ote alkaa lipsua, jatkuvasti toistoa mutta ehkä hän piristyy kun kevätaurinko alkaa vaikuttaa:)

Ilkka Luoma

Kerrohan lukijoille missä lipsuu? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Niin arvoisat lukijat.
Taistelupari Luoma&Myyryläinen ovat uskollisia Venäjän ystäviä ja eteviä informaatiosodan taistelijoita.

Ainoa pienen pieni lipsahdus Luomalla tapahtui rehellisyyden asiassa. En muista itse asiaa, (minullakin tuo muistamattomuus alkaa jo vaikuttaa) joku sanoi että 2, Luoma ehkä ihan vahingossa venytti totuutta sanomalla enemmän kuin 2. Jos jollakin on 2 lasta ja Luoma sanoo että lapsia on enemmän, onhan se pieni lipsahdus totuuden polulta.

Me informaatiosodan Suomen puolella taistelevat toimimme rehellisesti, oiomme vihollisen valheita ja vääristelyjä joita taistelupari L&M levittää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Leo, oli se hyvä, että löysit lipsumisen - yli 2%, vaade oli ~2% ... yksikään natovaltio ei täytä täydellistä tasan tarkan kahden prosentin määrettä, vaan se jää alle tai yli - yli merkitsee myös 2,0001 prosenttia :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #137

Siitä se lähtee lipsumaan, joka antaa pikkusormen pahalle...

Sinänsä mahtava selitys.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #137

Kyllä täyttää:

"Naton Walesin huippukokouksessa 2014 uudistaman tavoitteen mukaan jäsenmaan pitäisi uhrata puolustusmenoihin rahamäärä, joka vastaa kahta prosenttia bruttokansantuotteesta. Yhdysvallat (3,5 % /bkt) täyttää vaatimuksen yhä kirkkaasti. Kahden prosentin riman ylittivät viime vuonna vaatimattomammalla suorituksella myös Britannia, Puola, Kreikka ja Viro."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020321061155_...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Kommentointitaso on aika alhainen, jos ei löydä mitään muuta "virhettä" kuin tuon tasan kaksi prosenttia - todellisuus olisi tuon US pr. Trumpin vaateen täyttyessä joka tapauksessa jossain kahden prosentin molemmin puolin, mieluummin yli.

Aikamoista saivartelua - oleellista on nähdä metsä puilta eli se, että US haluaa kiihdyttää asevarustelua eli sen myötä vastakkainasettelua - juuri Euroopassa, jottei vahingossakaan huomata, että eurooppalainen rauha löytyy vain yhdessä Venäjän kanssa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #147

Anteeksi Ilkka, ei pitäisi niin pienistä lipsahduksista turhaa suuta soittaa. Tässä informaatiosodassa pitää keskittyä isoihin asioihin.

Miksi Venäjä vihaa naapureitaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Pikemminkin voimme esittää asian toisin päin:

maanantaina, helmikuuta 15, 2016
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

(MTV - toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emme pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet
[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.

Nyt on käynnissä myös taloussota
[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #147

Ai että eurooppalainen rauha löytyy yhdessä Venäjän kanssa?. Maa, joka miehittää eurooppalaisen maan aluetta? Nauran itseni tärviölle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #152

On Ilkka siinä oikeassa että kyllä se rauha löytyy kunhan Venäjä saa siirrettyä rajansa Atlantille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #154

Olisiko rauha tullut, jos Hitler olisi saanut rajansa Uralille?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

a

237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä
" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG -
19.10.2015

b

120 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen kokonaispuolustus sisältää alueen Uralille saakka" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG -
10.03.2015

...

Ilkka Luoma

[3

Meille sopivat täydellisesti YK-johteiset YK-rauhanturvaoperaatiot - eivät Naton kriisinhallintatehtävät, jotka ovat osin jo sotaa, kuten Afganistan, jossa olemme jo sodan osapuolia.

"Tutkija: Suomi käy sotaa – totuus Afganistanista pimitetty ”tietoisesti” ... "
~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tat... -

.
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/afganistan-v... -

Ote:
" ... Nyt Yhdysvallat pyytää lisää sotilaita!
[ … ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005447663.html -]

Ote: ” … ”Pyyntö on tullut useita eri kanavia pitkin” … | … lisäsotilaita valmistaudutaan lähettämään Afganistaniin vahvistamaan turvallisuutta … ” -HS

Kommentti linkkikirjoitukseen:
”... Miten sodan osapuolena oleminen vahvistaa turvallisuutta, kun turvallisuutta ei ole ollut sitten USA hyökkäyksen 2001, jos ennen sitäkään? Sota on kestänyt jo 17 vuotta! ”

Afganistanin sota [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) – ] on kestänyt jo pidempään kuin kuuluisa Vietnamin sota **, joka tappoi ~3,5 miljoonaa siviiliä.

Afganistanin 2001 alkaneen sodan siviiliuhrien määrää vain arvellaan. Ensimmäinen nykyajan Afganistanin sota tappoi reilusti yli miljoona siviiliä. Tuo sota [2 on niin sanottu Neuvostoliiton sekaantuminen naapuriinsa, tosin pyydettynä Afganistanin laillisen hallinnon taholta.

|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

Afganistanin sodassa 1975 – 1992 (venäläisten osuus 1979 - 1989) vastakkain olivat venäläisten tukema Afganistanin virallinen ja laillinen hallinto ja tätä vastassa laaja Mujahideen kapinataistelijoiden sissiarmeija, jota taas tuki USA – asein, rahalla ja vakoilutiedoin.

Mujahideen on talibanien edeltäjä, joita vastaan nyt toisessa 2001 alkaneessa ulkoa tuodussa sodassa Yhdysvallat taistelee. USA on ollut siis kummallakin puolella ”rintamaa”, kuten aikanaan Irakin ja Iranin verisessä sodassa |3, jossa USA varmuuden vuoksi tuki molempia osapuolia |4 …

|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin%E2%80%93Irani... -
|4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin%E2%80%93Irani... - ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäläisten ystävät levittävät myyttiä että Venäjältä halutaan ryöstää luonnonrikkaudet. Propagandan ainut tarkoitus on esittää että Venäjä on rikas ja ahneet naapurit ovat pahoja.

Koska Venäjä on pinta-alaltaan suuri, on luonnollista että sen maaperään kätkeytyy paljon luonnonrikkauksia. Mutta ovatko ne aarteet noin vain ryöstettävissä? Mikseivät venäläiset itse sitten hyödynnä niitä aarteitaan?

Valtaosa aarteista on laajan Siperian ikiroudan alla. Sieltä ne pitäisi löytää, kaivaa, jalostaa ja kuljettaa markkinoille. Investoinnit tulevat olemaan suunnattomia. Ensiksi kuljetusyhteyksien rakentaminen ja kaivoksien perustaminen erämaahan. Rakennusaineet ja valmiit tuotokset pitäisi kuljettaa tuhansia kilometrejä jokia myöten satamiin tai rakentaa tuhansia kilometrejä rautateitä.

Venäjällä ei ole pitkään aikaan omia resursseja hyödyntää rikkauksiaan koska aikaa tuhlautuu uhitteluun ja sotimiseeen. Vain helpoimmin saatavat öljy ja kaasu ovat tehokkaasti käytössä. Mutta tulevina vuosikymmeninä rauhantahtoiset sukupolvet voisivat hyödyntää aarteita yhdessä muun maailman kanssa.

Ilkka Luoma

Eurooppalaisittain tuon raaka-ainetarpeen ymmärtää - perehtymällä Saksan jo 1800 -luvulta periytyvään "Mitteleuropa" suunnitelmaan - samoin raaka-aineiden ryöstö aikanaan kolonialismin aikana alusmaista kelvannee esimerkiksi ja nykyään ylikansallisten yhtiöiden toimintamalli nykyisissä kehitysmaissa!

Aikanaan US pr. Reagan julisti N:liiton pahan valtakunnaksi ja halusi pilkkoa sitä ja pilkottujen osien saamiseksi "lännen piiriin" ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä Ilkka jaarittele.
Miksi venäläiset eivät itse hyödynnä niitä rikkauksiaan? Mikseivät myy niitä, saisivat miljardeja dollareita joilla ostaa ja kehittää uusia aseita ja valloittaa lisämaata naapureiltaan.

Pohjalainen sananlasku:
Silloin on kaikki hyvin kun naapurissa tykätään ja kauempana pelätään.

Venäläinen sananlasku:
Silloin on kaikki hyvin kun naapurit pelkäävät mutta kauempana tykätään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146

Kuten todettua - öljystä sai niin hyvää hintaa, ettei tarvinnut ajatella muuta. Nyt kun pakotteet lyövät päälle, on kehityksen käänne tapahtunut - hitaasti kiihtyen ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #146

Mirala valittaa, että venäläiset eivät myy luonnonrikkauksiaan. Muut valittavat, että eivät muuta myykään, että koko kansantalous vain luonnonvarojen myynnin varassa.

Toisaalta venäläiset ovat sotkeneet maansa, eivät osaa eivätkä viitsi tehdä mitään mutta uhkaavat kaikkia, koko ihmiskuntaa.

Plokikirjoituksen varsinainen aihe ei kuitenkaan kiinnosta.

Ota näistä tolkkua, siis miraloista.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #175

Sehän oli sattuvasti oivallettu, niinhän asia on. Nyt voisi pitää pienen tauon kun on niin aurinkoinen talvinen päivä. Ilkka saa keksiä uusia juttuja huomenna. Sitten taas informaatiosota jatkuu:)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #177

Nyt haisee omakehu niin, että onkin parempi Miralan mennä raittiiseen ilmaan. Minähän vain mukaelin muiden väitteitä ja hän tunnisti heti omansa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän rikkauksista tulee mieleen venäläinen lastenkirja:

Koira makaa heinäkasan päällä. Lehmä yrittää syödä kasasta. Koira ajaa sen pois. Lehmä valittaa että kummallista, itse ei syö heinää mutta ei anna sitä muillekaan.

Ilkka Luoma

Venäjä pumppaa öljyä mieluusti muille - rahaa vastaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Soanlahden pitäjässä oli ennen sotia 3114 asukasta, nyt on 22.

Putin on kuten sadun koira, ei syö itse eikä anna muiden syödä.
Karjala pitäisi palauttaa ennenkuin ruvetaan puhumaan ystävyydestä.

Ilkka Luoma

Katsotko meidän rospuuttokuntien asukaslukujen kehitystä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miksi sitten piti ryöstää? Satoja tuhansia neuvostoliittolaisia menehtyi lisämaan hankinnassa ja sitten ei sitä itse käytä. Ja edelleen pitää sotia naapureita vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #163

Miksi Suomi ei suostunut Stalinin maanvaihtoihin - olisi tuo Karjalakin suurempi :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #167

Karjala oli maamme rikkaimpia alueita, mukaanluettuna maamme toiseksi suurin kaupunki plus kaksi muuat kaupunkia. Ei minkään valtion tarvitse suostua moiseen vaihtokauppaan, jossa saisi arvotonta maata tilalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #176

Et ilmeisesti ole perehtynyt Stalinin maanvaihtoehdotuksiin?

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta -

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta#/m... -

...
Jori, perehdyhän noihin linkkeihin - niin avartuu maailmannäkemys! ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #186

”Neuvostoliittolaiset asiakirjat todistavat Leningradin sotilaspiirin aloittaneen sodan valmistelut Suomea vastaan paljon ennen aikaisemmin tiedettyä: puna-armeijan joukot olivat mobilisoituina ja keskitettyinä hyökkäykseen jo ennen Moskovassa alkaneita neuvotteluja ja Karjalan autonomisessa neuvostotasavallassa Suomenvas­taisen sotaretken valmisteluihin oli ryhdytty jo vuoden 1938 lopulta lähtien.

Punaisen armeijan yleisesikunnan päällikkö B.M. Saposnikov määräsi 30. joulukuuta 1938 Leningradin sotilaspiiriin johdon käynnistämään upseerien koulutuksen tulevaa Suomen-vastaista sotaa varten; sitä varten myönnettiin 260 miljoonan ruplan määräraha, jota seurasi maaliskuussa 1939 käynnistetty yksityiskohtainen sotapeli Suomea vastaan.

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002, sivu 55

Eli neuvottelut olivat kaikki pelkkää suurta bluffia

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #197

Jos hoksaisit lukea uutta auennutta aineistoa - itse Venäjältä, voisi ajatusmaailma kirkastua ... kyllä me tiedämme hyvin sen yksipuolisen tiedon, mitä Suomesta - suomalaisittain on kirjoitettu - sen sijaan itse toinen osapuoli on edelleen kiinni - monin osin, tosin Suomi100 kirvoitti Kremlin avaamaan uusia lokeroita - lisäämään tajuntaamme.

Pr.Niinistön saama onnittelukirje (joka sisälsi liitteen?!) julistettiin heti salaiseksi, vaikka Onnittelukirje oli tarkoitettu koko kansalle, ei pelkästään presidentille. Voin olla todella varma, että Niinistölle on kiusallista, jos tuo kirje liitteineen tulee julki nyt jostain muualta!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan logiikan mukaan Putinin pitäisi luovuttaa koko Karjalan tasavalta Suomelle jossa osataan hoitaa rospuuttokuntia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165

Kiinalais-venäläissuunnitelmat muuttavat Karjalan kokonaisuutta - jo 10-15 vuoden kuluessa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #168

Hudilainen ei saanut mitään aikaiseksi Karjalassa eikä hänen tilalleen lähetetty kenraali osaa sen enempää.

Venäjän uusi avaus informaatiosodassa:

Venäläiset eivät itse osaa kehittää elinkeinoelämää eikä heillä ole rahaa eikä pahemmin halujakaan, pitää vain sotia. Mutta nyt on keksitty että kiinalaiset pistävät asiat kuntoon, hienoa.

Kiinalaiset pystyttävät tuulimyllyjä Vienanmerelle!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #173

Soditaanko "tuulimyllyjä" vastaan? ;)

Ilkka Luoma

Edelleen ihmetyttää kun itse topic ei kiinnosta!

Tänään Yle Aamu-TV haastatteli ikiedustaja Ilkka "Ike" Kanervaa, joka näki tämän YK-rauhanturvaoperaation sinällään tärkeänä, mutta vinoutuneena - Krim ei tule liittymään tähän YK-operaatioon, kuin vain uutena YK-valvottuna kansanäänestyksenä! Krimiläiset ovat kaksi kertaa nyt ilmaisseet halunsa eroon kiovalaisten otteesta - jo 1990 -luvulla ja nyt 2014 ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä en paljoa laittaisi painoa I.Kanervan, tuon "Kielikuvien Aurajoen" puheisiin. Mutta yhdessä S.Niinistön kanssa ne kuulostavat yritykseltä vesittää koko juttu.

Ainakin Kanerva haluaisi laajentaa mandaattia pelkästä Donbassin ja Kiovan hallinnon demarkaatiolinjasta muuallekin ja se sotkenee koko jutun. Donbassilaiset eivät laske vieraita itärajalleen ja sinne länsi tietenkin haluaisi mennä jotta tilanne ei vain rauhottuisi. Sillä tavalla saadaan vesitettyä ajatus rauhanturvaajista taistelleiden joukkojen välissä, parhaiden rauhanturvaamisperinteiden mukaisesti.

Ilkka Luoma

Ongelman ratkaisu lähtee Donpassin ja kiovalaisten "häilyvältä taistelulinjalta" --- edeten kielikysymysten kautta alueelliseen autonomiaan - Krim ei tule enää käsittelyyn - Venäjä ei siitä luovu, voi hyväksyä YK-valvontaisen kansanäänestyksen

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #208

Niin, kyse on juurikin tuosta demarkaatiolinjasta. Perinteinen rauhanturvaaminen on juuri tuollaisen linjan valvomisesta molempien osapuolten luottamuksella. Ei siis rauhaanpakottamisesta tai rajavalvonnasta t.m.s. Vaalien ja äänestyksen valvontakin on ihan muuta.

Jos suomalaiset aikovat olla rauhanturvaamisen asiantuntijoita ja osaajia jonakin "rauhanturvaamisen suurvaltana" niin pitäisi osata rajautua rauhanturvaamiseen ja panostaa siihen niin, että "suurvalta"-puheille olisi jotakin pohjaa.

En oikein usko, että venäläiset laskisivat YK:ia järjestämään äänestystä tai vaaleja mutta en pidä ihan mahdottomana jotta mahdollisesti voisivat taipua vielä uuden äänestyksen pitämiseen niin, että YK ja/tai OSCE olisivat paikalla seuraamassa. Edelliseenhän he eivät halunneet lähteä paikan päälle katsomaan miten äänestys meni.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #210

Jos Donpassin alueen kielikysymykset saadaan turvattua venäläisille, venäjää puhuville ja venäläismielisille - niin se helpottaa myöhemmin, paljon myöhemmin Krimin uuden kansanäänestyksen uusjärjestämistä, YK' n valvonnassa - muistammeko kuinka Kosovo otettiin irti Serbiasta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämä keskusteluhan on informaatiosotaa. Ilkka Luoma on aina hyökkääjä, hän ampuu raskaalla tykistöllä laajoja tuli-peitteitä Kollaalta Krimille.

Kukaan meistä isänmaan puolustajista ei pysty ampumaan sellaista määrää takaisin, me ammumme vain pieniä tuli-iskuja sopiviin yksittäisiin kohteisiin.

Ilkka Luoma

No, nythän Leo todella hurjistui ... kysymys on saavuttaa tiedollinen konsensus - todellisuuspohjaisesti :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Alan päästä juonesta kiinni:)

Ilkka Luoma

... Kiovalainen vuodatus ... Valvottava raja menee konfliktirajassa, jonka yli, puolin ja toisin ammutaan.

...
~ www.iltalehti.fi/kotimaa/201802272200773591_u0.shtml -

"Puolustusministeri Niinistö: Suomi tukee YK:n rauhanturvaoperaatiota Ukrainaan - Kaikkien EU-maiden pitää kuitenkin pystyä osallistumaan ... "

.

Toimituksen poiminnat