Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Todellisuutta Syyrian juurisyistä – alkaen jo sadan vuoden takaa!

  • Kolonialisti-eurooppalaisten piirtämä juurisyy? Picot - Sykes 1916
    Kolonialisti-eurooppalaisten piirtämä juurisyy? Picot - Sykes 1916
  • Tavoite - haave, jonka toteutumiseen täytyy mantereiden liikkua - Kiinan tuleva rooli Silkkiteineen?
    Tavoite - haave, jonka toteutumiseen täytyy mantereiden liikkua - Kiinan tuleva rooli Silkkiteineen?
  • ISIS on miltei joukkoina Syyriasta ja Irakista poistettu, ryhmät hajaantuivat EU-Eurooppaan yksilöinä - ainakin osaksi! ¤¤
    ISIS on miltei joukkoina Syyriasta ja Irakista poistettu, ryhmät hajaantuivat EU-Eurooppaan yksilöinä - ainakin osaksi! ¤¤

Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589

 

Nyt on täysi sekasorto päällä, jolla on kronologia – uuden väkivallan aikajana

1 - 2006-2010

Vuosisadan, ellei peräti kaikkien aikojen kuivuus, joka ajoi maaseutuväestöä kaupunkeihin. Ennätyskuivuus on dokumentoitu erinomaisen tarkasti [2. Syyt joukkopakoon ovat ilmeiset ja todelliset. Nälkä ajaa ihmiset liikkeelle – kuten osaksi tänne meille EU-Eurooppaan, joiden vastaanottojäseninä ovat kaikki ne kolonialistit – kuten myös Sykes - Picot karttaharjoitukset tehneet [3.

2 - 2013

Yhdysvallat ja juuri CIA aloitti jo vuonna 2013 salaiset aseistus- ja rahoittamiskuviot Syyrian kapinallisterroristeille, joilla oli ristiretki päälle Syyrian laillista hallintoa vastaan, jota johti ja johtaa silmälääkäri [4 – suvun perintönä.

3 - 2014

USAF aloitti raskaat Syyrian, itsenäisen YK-jäsenvaltion pommitukset – ilman mitään mandaattia. On todellakin huomionarvoista, että nyt oltiin liikkeellä omin US-luvin, ei edes liittolaisten, jotka tosin ryhtyivät vähäksi aikaa mukaan Syyrian pommituksiin – Libyan aiemman kokemuksen mukaisesti – katso EKSTRA 1. 

Libyassa yksinvaltias Muammar Gaddafi epäsuorasti teloitettiin – puhuttiin Libyan kriisistä 2011 [5, joka jatkuu edelleen – sieltä ovat tämän päivän pakolaisaallot paljolti lähtöisin - EU-Eurooppaan – aiemman kolonialismin emomaihin pl. ainakin Saksa ja Suomi … Libyan pommitusoperaatiolle oli YK' n turvaneuvoston lupa – Venäjän puoltaessa sitä!

4 - 2015

Venäjä kutsutaan Syyrian laillisen hallinnon toimesta auttamaan kapinallisten kukistamisessa ja samalla iskemään tänään jo henkensä liki antaneen ISIS-terroristijärjestöön. 

Venäläiset tulivat luvan perästä, kutsuttuina – amerikkalaiset eivät. Samalla venäläiset pääsivät mukaan ”elävän lihan” asetestauksiin. Yhdysvallat on saanut testailla ja aidosti harjoitella ”elävällä lihalla”, muun muassa Irakissa jo vuodesta 2003, joka muuten hyökkäyksenä oli samanlainen kuin US' n Syyria-operaatio – ei mandaattia, ei lupaa kansainväliseltä yhteisöltä.

Yhdysvaltain Irak-sodan seurauksena syntyi myös aakkoset ISIS-järjestölle [6 – olihan Irakin tiukalla kurilla järjestystä ylläpitänyt yksinvaltias Saddam Hussein epäsuorasti täälläkin saatu teloitettua.

 

Entä tänään, kun Syyriassa ovat molemmat ydinasesuurvallat ja heidän lakeijat?

Israelin pahin pelko – iranilaiset ovat jo lähellä Israelin tai oikeastaan lähellä Syyrian Golanin kukkuloita, joita Israel miehittää laittomasti – vastoin YK-päätöslauselmia. 

Israel on julistanut valmiutensa hyökätä Iraniin, jos se katsoo sen tarpeelliseksi [7. Tilanne on jo tältä osin kriittinen, kun vielä US presidentti Donald Trump viisaudessaan, lunastaessaan vaalilupauksia, tunnusti Jersusalemin Israelin pääkaupungiksi ja näin ajoi itsensä Lähi-idän konfliktien selvittäjänä paitsioon.

Venäjälle tehtiin tilaa olla enemmän tahtipuikkoa heiluttavassa asemassa. Amerikkalainen maailmanpoliisirooli murenee ja rämettyy [8 – maailma elää jo muutoinkin kiinalaisten vuosisataa [9. Maailman yksinapaisuus vaihtuu duopoliin – ryhmineen, sotimisesta kaupallisuuteen, jossa USA' n ainoita lääkkeitä on protektionismi [10.

 

Alkuasetelma uudelle karttaharjoitukselle – epäonnistuneen Sykes & Picot' in tilalle

Kurdit ovat hakeneet itsenäisyyttä jo yli sadan vuoden ajan – heidän yli on kävelty useat kerrat. Nyt USA on tukenut Nato-sotilasjohtajana kurdeja, tosin Trump ilmoitti päättävänsä kurdien aseistus- ja avustusohjelmat (?) [11 … 

Niin tai näin, nyt kurdeille on syntymässä aihio ja esiaste omasta valtiosta, ongelmana on se, että yhtenäisiä kurdeja on niin Syyriassa, mutta myös Turkissa (PKK), Irakissa ja Iranissa. 

Miten sovitella uusi karttaharjoitus tuonne? Ei aluksi mitenkään – vaan Syyrian koilliskulmaan muodostetaan esiaihio, josta vuosikymmenien saatossa kasvaa Kurdistan – laajentuen myöhemmin kurdien enemmistöalueille – näin on suuri kuva jo kirjoitettu.

 

Syyria tarvitsee erikoisen tehokkaat YK-rauhanturvaajat – nyt on valtiorauhan-nobel tarjolla!

Suomelle [12 operaatio on aivan liian suuri, eikä amerikkalaisia Nato-sotilasjohtajana sinne lasketa, kuten ei Donpassin eikä Palestiinankaan alueille. 

Mikä se voisi olla – vain Kiinalla on merkittävät resurssit olla ehdokasratkaisija, sillä ei ole sotilaallisia intohimoja, vain uusrakentajan into näin tehdä kauppaa ja jälleenrakentamista miljoonille paluukodittomille. 

Venäjä hyväksyy Kiinan, mutta ottaako maailman suurin talous * nyt kopin rauhanpallosta – on suuri kysymys, mutta lähes ainoa tehokas ja uskottava ratkaisumalli …

 

Mikä olisi meidän YK-rauhanturvaaja-ammattilaisten rooli?

Se on se kuuluisa täysosuma eli kiinalaisten koulutus – alkaen perusteista, historiasta , osaamisesta – ja ennen kaikkea puolueettomuudesta, jossa me olemme erinomaisen hyviä. 

Kiina näin nostaisi roimasti profiilia ja tukisi omaa vuosisataansa rauhantekijänä – eihän Kiina ole edes soturikansa, enää – kuten toistaiseksi nykyinen – liki jatkuvasti sotiva Yhdysvallat [13.

 

----

Kiinalla on erinomaiset rahkeet olla ratkaisemassa myös Iranin tilanne – 

… nythän Kiinan yksi Silk Road kauppasormista etenee vanhaa silkkitietä [14 pitkin, ollen 800 miljardin USD hintainen kokonaisvaltainen projekti, josta hyötyvät kaikki valtiot, joiden läpi tämä kauppareitti tulisi modernina väylänä kulkemaan – 

… ja tälle kauppareitille sattuu paljon sellaisia sivukauppasormia, jotka tuovat hyötyä kaikille Syyrian konfliktin osallistujavaltioille – jopa Israelille!

 

Maailma on oltava valmis uusille radikaaleille ratkaisuille – se on itse asiassa pakko, muutoin konflikti kääntyy hallitsemattomalle kierteelle tehden suursodan, jossa ei ole voittajia – 

… sillä kaksi ydinasesuurvaltaa ovat vaarallisessa asennossa Turkin rajalla, jossa Turkki on määrittänyt uuden normaalin olla hyökkääjä [15 vieraalle itsenäiselle alueelle, jos se koetaan uhaksi omalla turvallisuudelle!

 

Viitteet

[2 ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -

[3 ~ -

[4

[5

[6 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta -

[6 ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10154435038122364 - [kuva]

[7

 

EKSTRA – ennakointi vuodelta 2015:

2030 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjän ohjustorjuntahävittäjät saattavat torjua amerikkalaisten ohjukset?” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=738131 – alta – ORIG 02.03.2015

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 162604

 

DOC syyria_21022018.doc

PVM 21022018

 

804_6869

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Ilkka Luoma

Päänäyttämöltä ---

~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3287982/I-... -

" ... Tony Blair has finally said sorry for the Iraq War – and admitted he could be partly to blame for the rise of Islamic State.

The extraordinary confession by the former Prime Minister comes after 12 years in which he refused to apologise for the conflict.

Blair makes his dramatic 'mea culpa' during a TV interview about the 'hell' caused by his and George Bush's decision to oust Saddam Hussein

Read more:

~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3287982/I-... ... "

...

Ilkka Luoma

More some Information from Fi-News 1:

.
Miksi USA ei puutu kulkuun pommituksin Turkin puolella, missä samaiset kurdit kapinoivat laillista Turkin hallintoa vastaan, kuten kurdit, jotka kapinoivat Syyrian laillista valtaa vastaan, ja US tukee asein ja sotilain taas Syyrian kurdeja?

Ylen toimittaja unohti jutustaan CIA' n ryhtyneen jo Syyrian kapinallisten aseistamisen vuonna 2013. Samoin toimittaja ei joko tiennyt tai sitten unohti, että USAF aloitti taistelurynnäköt ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia vuonna 2014, miksi? Sekin unohtui mainita, että venäläiset kutsuttiin auttamaan vuonna 2015 Syyrian laillisen hallinnon toimesta, miksi tämäkin unohdus?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10067497 -

"Syyrian sitkeä sota on usean konfliktin vyyhti – Syntyykö uusi Somalia?
Hallituksen joukot ovat päässeet niskan päälle, mutta tarkkailijat uskovat sen saavuttavan korkeintaan epätäydellisen ja tuskaisan voiton.

Syyria 9.2.2018 ... "

.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Venäjäkö rauhan toisi Lähi-itään? Venäjähän ei pysty edes hallitsemaan Tsetseniaa.

Ilkka Luoma

Oletko seurannut Venäjän toimia Syyriassa -

...
Pitäisikö Naton sotilasjohtaja USA' n olla huolissaan Nato-valtio Turkin YK-jäsenvaltio Syyrian alueelle USA' aseellisesti tukemien kurdien kimppuun hyökkäyksestä? Pitäisikö Yhdysvaltojen vaatia Turkkia lopettamaan pommitukset ja hyökkäykset Syyriaan?

...
~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802202200760387_ul.shtml -

"USA vaatii hyökkäysten lopettamista Syyrian Itä-Ghoutassa

Tiistai 20.2.2018 klo 22.49

Yhdysvallat sanoi tiistaina olevansa ”hyvin huolissaan” Syyrian ja Venäjän hyökkäyksestä kapinallisalueille. ... "

.

Ilkka Luoma

... US aloitti jo vuonna 2014 |3 edelleenkin luvattoman ja yksinpuolisin päätöksin Syyrian raskaat pommitukset. Syyriassa oli alkanut jo pari vuotta tuota ennen sisäinen konflikti - pitkään jatkuneen kuivuuskauden jatkoksi |4. Konflikti kärjisti ongelmat historiasta pintaan - kolonialistisen Euroopan rajanpiirroista |5. ...

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235235-... - [90]

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Näköala suomalaisista muiden rauhanturvaajien kouluttajana ei liene kaukaa haettu näköala. Säkylässä lienee jo ihan kansainväliset mitat täyttävä koulutuskeskus aloittaa opettajien koulutus vaikka miltei per heti.

Sopivia koulutettavia voisi Kiinan lisäksi löytyä myös Intiasta ja Brasiliasta.

P.s. Luoma mainitsee Sykes-Bicot -suunnitelman. Siihen usein vedotaan mutta silloin "unohdetaan" kartan pohjoinen reuna sekä Mustan meren eteläisen rannikon itäpää. Kannattaa tarkastella myös niitä jos sopimusta pitää ajankohtaisena muualla.

Juha Hämäläinen

Tuosta tuli mieleen, että myös kehitysmaiden poliiseja pitäisi kouluttaa Suomen poliisi AMKssa. En tiedä vaikka niin tehtäisiinkin jo. Laitoin viestin koulun pomolle Kimmo Himbergille. Hän on toimelias ja avarakatseinen mies, anteeksi henkilö.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, suomalaiset ovat toki kouluttaneet esimerkiksi miehityshallinnon poliiseja Afganistanissa sekä joitakin koulutusprojekteja on ollut kai muuallakin.

Toki koulutuksesta voisi tehdä oikean ja oikeasti puolueettoman vientituotteenkin. se vain vaatisi neutraliteettia ilman sotaliittojen kanssa vehtaamista. Siis aidon rauhan tekemisen ja turvaamisen suurvallan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9
Ilkka Luoma

Nythän olemme Irakissa kouluttamassa kurditaistelijoita, entä tänään? ---

|10 Olemme myös Irakissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituk... -

Ote:
[2015]

" ... Mikäli näin, tapahtuu tässä meille suomalaisille kohtalokas päätös, josta puolustusministeri Carl Haglund ja Stubb´in hallitus ei koskaan kykene kantamaan vastuuta mahdollisista seurauksista pahimmillaan, olisiko tämä niitä miltei ainoita kataiskuusilo-rääppeiden 2] päätöksiä, joka viedään loppuun saakka?!

asetumme näin toimittaessa suoraan terroriuhan alle. Meidän on syytä pysytellä natottomuushengen 3] mukaisesti tässäkin tilanteessa puolueettomina.

EU-Eurooppaa on juuri ravistellut terroritoimet Ranskasta 4], joka on valtiona aktiivinen taistelija Irak-Syyriassa, osallistuen taistelutoimiin, vähintäänkin epäsuorasti. Emme vielä tarkoin tiedä, oliko Pariisin siviilimurhat osaltaan seurausta tästä osallistumisesta?

Ei ole kahta sanaa,

etteikö ISIS-järjestö toimi inhimillisen elämän sääntöjä vastaan. Ei ole kolmea virkettä, jotteiko ISIS-järjestön menetelmät ole raakuudessaan täysin tuomittavia, eikä ole siitäkään kysymys, etteikö nuo ääriaineksien fanaattisuus uskossaan/”uskossaan” 5] ole vastoin kaikkea sitä, minkä jokaisen vakavan uskonnon jumalat tuomitsevat! …

… sen sijaan on kysymys meidän suomalaisten ja valtiomme puolueettomuudesta olla erillään kaikesta sellaisesta, mikä ei meille kuulu – ainakaan siten, kuten tuossa alun uutisessa on kerrottu mahdollisesti tapahtuvaksi.

Me emme voi olla kouluttamassa tappamista,

tai kouluttamassa aktiivisessa sodassa toista osapuolta, näin toimien olemme välittömästi osapuoli ja näin toiselle puolelle jäävän toimijan kohdevaltio terrori-iskuilleen – me emme halua Pariisin kohtaloa Helsinkiin. Ei ole pelkuruutta olla osallistumatta – edes epäsuorasti väkivaltaan, eikä ole kunniatonta pysytellä poissa tappamisesta. ... "

.

Juha Hämäläinen

Uutta ajattelua todella tarvitaan. Hyvin kirjoitettu.

Mika Sarivaara-Satta

Sykes-Picotin kartta perustui, ottomaanien läänijakoon.

Ilkka Luoma

Entä uudemmat kytkökset?

565 lukijakommenttia aiheesta "Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG - 31.08.2013

...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Peräti yksi on jopa tykännyt linkkinä olleesta kirjoituksestasi:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

En metsästä "tykkää" -nappeja. Kirjoitan tekstejä, joita joko luetaan tai sitten ei. Kriittiset kommentit ovat merkitseviä - joskus ne ovat päteviä ja muuttavat jopa ajatusmaailmaa :)

Ilkka Luoma

[2016]

" ... Obama on kansalliskiihkoisessa puheessaan vakuuttanut,

että amerikkalaiset kostavat kaksi teloitusta, jotka kohdistuivat Yhdysvaltojen kansalaisiin. Tuo ISIS -likvidointi antoi USA:n kongressinkin mukaan Obamalle oikeuden pommittaa Irakia ja Syyriaa 4] – Irakissa toki pyydettynä, mutta entä Syyria, jos Syyrian laillinen presidentti, isänsä nimittämä poika al- Assad ei anna lupaa jenkkipommituksiin.

USA pommitusten seuraukset Syyriassa

Tarkoittaako jenkkipommitusten aloitus Syyrian alueelle, sitä, että se antaa vastaavasti Putinille oikeuden aloittaa virallisesti Venäjän ilmavoimien myötä Ukrainassa olevien ulkomaalaisten kiovalaisosapuolen vapaaehtoistaistelijoiden tuhoamisen. On kiistatta näytetty toteen, että kiovalaisten johtamat äärinationalistit ovat tappaneet Itä-Ukrainassa etnisvenäläisiä suurvähemmistöjä, josta on muodostunut nyt kierre, jossa siviilien henki on halpa-arvoista riistaa [LINK].


USA:n presidentit - Bush Senior ja Bush Junior - saivat molemmat sotansa – Irakista

Onko nyt rauhannobelisti Obaman vuoro julistaa isänmaallista sanomaa tunne tuskaisille Hollywood - filosofisille amerikkalaisille – samoin kuin Putin herättelee isovenäläistä mantraa omiensa keskuudessa 5]. Näinkö ajetaan kaksi ydinasesuurvaltaa vastatusten, kuten tapahtui Kuubassa 1960 – luvun alkupuolella. Onko Viron pyytämä nato- ja jenkkituki suorina asetoimituksina ja hyökkäysjoukkokeskityksinä ”Kuuban toisinto”? 6] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/presidentti-... -

Ilkka Luoma

[15

... Onko Nato-valtioille ja Israelille muodostumassa uusi normaali, jossa hyväksytään hyökkäys suvereenin itsenäisen valtion alueelle perustelulla, että se on turvallisuusuhka hyökkäävälle valtiolle?

~ https://yle.fi/uutiset/3-10084603 -

" ... Erdoğan: Turkin joukot aloittavat pian Afrinin kaupungin saarron
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi aiemmin, että Turkki on saanut estettyä Syyrian hallituksen joukkojen siirtymisen alueelle. Erdoğan sanoi, että hän on neuvotellut asiasta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.
Syyrian ja Turkin joukkojen yhteenottoa Pohjois-Syyriassa on pelätty sen jälkeen, kun kurdijohtaja ilmoitti yhteistyöstä al-Assadin joukkojen kanssa. Turkki varoitti Syyrian hallitusta asiasta maanantaina.

Erdoğan sanoi myös, että turkkilaisjoukot aloittavat pian Afrinin kaupungin saarron. ... "

.

Ilkka Luoma

1
[2006-10]

" ... Ilmastonmuutoksen aiheuttama kuivuus tuhosi syyrialaisten maanviljelijöiden elinkeinon ja pakotti 1,5 miljoonaa maaseudun asukasta muuttamaan kaupunkeihin.

Historian pahin kuivuus koetteli Syyrian tärkeimpiä maatalousalueita vuosina 2006–2010. Kuivuuden syinä yhdistyivät luontainen vaihtelu ja ilmastonmuutoksen vaikutus.

Köyhtyneiden viljelijöiden muutto kaupunkiin kärjisti kansalaisten tunteman tyytymättömyyden Syyrian hallintoon. Se johti protesteihin ja yhteenottoihin itsevaltaisen hallinnon kanssa vuonna 2011. ... "

~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maati... -

.

Mika Sarivaara-Satta

Islam ja demokratia sopivat yhtä hyvin yhteen, kuin vesi ja öljy. Ihan sama kuka Lähi-Idässä puuhailee, sillä internet on herättänyt islamin pedon, joten minkäänlaista seesteistä kehitystä alueella on turha toivoa. Ehkäpä paras ratkaisu on keksiä nopeasti vaihtoehto öljylle ja sen jälkeen sinetöidä Islamin maailma ja karkottaa Lännestä kaikki vähänkin uskonnolliset muslimit.

Ilkka Luoma

Suvaitsevaisuutta suvaitsemattomuudelle?

...
On kuitenkin pakko todeta, että suvaitsevaisuus jää usein suvaitsemattomuuden jalkoihin – en jaottele nyt tässä mistä puhaltaa suvaitsemattomuus tai mistä suvaitsevaisuus – juuri tästä aiheesta saa enemmän näkökulmia täältä

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-s... -

Ote:

"lauantaina, toukokuuta 25, 2013
Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselle monia uskontoja – kullekin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?

EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.

Lakikirjat Raamattu ja Koraani

Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3] - ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä.

Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet, ... "

.

Ilkka Luoma

... Turkki on Naton jäsen ja sille kuuluu kuuluisa Artikla 5, niin avun antajana kuin saajana! US on aina Naton sotilasjohtaja, jos Turkki joutuu sotaan kurdeja vastaan, joita US tukee, niin mikä Nato-maa karauttaa Turkin avuksi? Kreikka?

.
Nato-valtio Turkkihan on hyökännyt Naton sotilasjohtaja USA'n asein ja pommituksin tukemien Syyrian kurdien kimppuun - tosin US taas pommittaa YK' itsenäisen jäsenvaltion Syyrian alueella ilman mitään mandaattia. Entä Naton Artikla 5, Yhdysvaltojen näkökulmasta, sehän on näin joutunut vähintäänkin epäsuoran hyökkäyksen kohteeksi. Karauttaako nyt Nato-valtio Kreikka USA' n avuksi?

.
Onko Nato-valtioille ja Israelille muodostumassa uusi normaali, jossa hyväksytään hyökkäys suvereenin itsenäisen valtion alueelle perustelulla, että se on turvallisuusuhka hyökkäävälle valtiolle?

.
Miksi USA ei puutu pommituksin Turkin puolella, missä samaiset kurdit kapinoivat laillista Turkin hallintoa vastaan, kuten kurdit, jotka kapinoivat Syyrian laillista valtaa vastaan, ja US tukee asein ja sotilain taas Syyrian kurdeja? Ylen toimittaja unohti jutustaan CIA' n ryhtyneen jo Syyrian kapinallisten aseistamisen vuonna 2013. Samoin toimittaja ei joko tiennyt tai sitten unohti, että USAF aloitti taistelurynnäköt ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia, miksi? Sekin unohtui mainita, että venäläiset kutsuttiin auttamaan Syyrian laillisen hallinnon toimesta, miksi tämäkin unohdus?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005574678.html -

"Turkki ja Syyria ajautumassa avoimeen sotaan toisinaan vastaan: Syyrian hallintoa tukevat joukot saapuivat kurdien avuksi Afriniin
Turkin kerrottiin jo tulittaneen Syyrian hallintoa tukevia joukkoja Syyriassa ... " -HS

Ilkka Luoma

... Monimutkainen vaihe syntymässä Turkin, Syyrian, Yhdysvaltojen ja Venäjän kesken - kurdien vuoksi. Syyrialla on laillinen oikeus toimia valtionsa sisällä tarpeidensa mukaisesti. Syyria saattaa hyväksyä kompromissina Kurdistanian aihiovaltion synnyn maansa alueelle. Mutta! Kurdeja on paljon myös Turkissa, Irakissa ja Iranissa. Ketkä niitä valtiorajoja oikein piirtelikään alueella, jo 100 vuotta sitten?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10082527 -

"Turkki varoittaa Syyriaa puolustamasta kurditaistelijoita

Syyrian valtionmedia: Presidentti Bashar al-Assadille uskolliset joukot ovat matkalla kohti Afrinin kurdialueita.

Syyria19.2.2018 klo 16:51 ... "

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ainut ratkaisu on antaa rättipäiden sotia rauhassa,ja toimittaa aseita lisää sitämukaa kun vanhat menee romuksi,=,nopein ratkaisu !

Ilkka Luoma

Näinhän US on koettanut tehdä - Irakissa - kahteen kertaan, viimeisin 2003- (jatkuu), Afganistan 2001 - (jatkuu), Libya 2011-(osin jatkuu) ja nyt Syyria 2013 - (jatkuu) ...

...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

sama pätee venäjään,mut jotenkin sulta tuppaa unohtumaan,,-ai niin ne on paikalla syyrian kansan syvien rivien yksimielisestä kutsusta,,,!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Muistathan, että US CIA meni Syyriaan aseistamaan ja rahoittamaan Syyrian laillisen hallituksen vastaisia kapinallisterroristeja - vuonna 2013! - Seuraavana vuonna tulivat ilman mitään mandaattia pommittamaan ja ilmarynnäköimään - miten olisi jos jokin maa, vaikkapa Meksiko tekisi saman itse Yhdysvalloille - miten arvelet tuolloin heidän vastaavan?

...
Muistatko Kuuban pommitukset ja epäonnistuneen Sikojen lahden maihinnousun?

Ilkka Luoma

[11

...
Trump lopettaa kurdien aseistamisohjelman?

.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005464810.html -

"Yhdysvallat aikoo lopettaa asetoimitukset kurditaistelijoille Syyriassa – päätöksen uskotaan parantavan suhteita Turkkiin

USA on aseistanut Syyriassa taistelevia YPG:n kurdijoukkoja. Turkki on aiemmin tuominnut sen, koska maa pitää YPG:tä terroristijärjestönä. ... " -HS

.

Ilkka Luoma

[15

Uusi normaali? Syyrian viereltä ---

... Hyytävää uhoa, vai huoli luvatusta maasta? Entä tietokonemato Stuxnet tuhotöissä iranilaisessa ydintutkimuslaitoksessa - Mossad/CIA? US aseisti niin Irania kuin Irakia heidän keskinäisessä sodassa, entä Israel? Suursodan siemenet? Israelilla de facto ydinase ja Iranilla piti olla, mutta kiellettiin kansainvälisellä sopimuksella

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10081379 -

...
... USA' n 2001 aloittama Irakiin hyökkäys on lumipalloefektin suurimpia moottoreita. Samaan aikaan, luonnonilmiöt ovat kääntymässä päälaelleen. Nyt Israel raivoaa liki vihaa ja on valmis ensi-iskusta tekemään uuden normaalin. Israelilla on tiettäväsi kymmeniä ydintaistelupommeja, -ohjuksia ja muuta massatuhoaseita!?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005572551.html -

"Maailma kurkisti kuiluun Münchenin turvallisuus­konferenssissa – ”Ei ole kauheasti valoa”

Turvallisuus­konferenssin anti: Ukrainassa ja Korean niemimaalla näkyy pientä kajastusta. Syyria uppoaa pimeyteen. Syvä luottamuspula pahentaa kilpavarustelua. Suomi piti konferenssissa matalaa profiilia ... " -HS

.

Toimituksen poiminnat