Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Informaatiosodasta ja valehtelusta CIA' n varjoista

 • CIA erikoistui aikanaan erityisesti Kuuban ja Fidel Castron vastaisiin operaatioihin ¤
  CIA erikoistui aikanaan erityisesti Kuuban ja Fidel Castron vastaisiin operaatioihin ¤
 • Vastakkainasettelu alkoi jo kaukaa ennen II Maailmansodan päättymistä, jolle oli vain kaksi voittajaa ¤¤
  Vastakkainasettelu alkoi jo kaukaa ennen II Maailmansodan päättymistä, jolle oli vain kaksi voittajaa ¤¤
 • US pr. Trumppia hiillostetaan urakalle, ettei suhteet parane Venäjään - siihen toiseen ydinasesuurvaltaan!
  US pr. Trumppia hiillostetaan urakalle, ettei suhteet parane Venäjään - siihen toiseen ydinasesuurvaltaan!
 • "Tartunko tuohon käteen, jonka jatke on sidottu väkevien voimien myötä - ajatus paremmista suhteista oli hyvä idea!" -Putin
  "Tartunko tuohon käteen, jonka jatke on sidottu väkevien voimien myötä - ajatus paremmista suhteista oli hyvä idea!" -Putin

Nyt käydään voimallista taistelua US presidentti Donald Trump' in vaalilupauksien toteuttamisen estämiseksi. Trump halusi avata kokonaan uuden sivun Yhdysvaltojen ja Venäjän välille – oli valmis radikaalisti parantamaan suhteita, jopa niin, että kaupallisuus olisi voittanut vastakkain asettelun – nyt sen sijasta jäytää protektionismin aallot.

 

Tämä suhdelämmittely ei käynyt USA' n vahvoille sotahaukoille, jotka eivät halua parempia suhteita toiseen ydinasesuurvaltaan, Venäjään – sillä sota, varustelu ja vastkkain asettelu kehittävät mukavasti eri tyyppisiä liiketoimia [1, voittoja ja junailuverkostoja.

Nyt Yhdysvalloissa on kolme erillistä tutkintalinjaa, joilla koetetaan kampittaa Trump & Co -leiriä, kaikin keinoin, jotta harmillisesti haitallinen henkilö saadaan pois liian vaikutusvaltaisesta toimesta – Valkoisesta talosta. 

Venäjän väitettyjä sekaantumisia Yhdysvaltojen edellisiin presidentinvaaleihin on tutkittu 3 x 8-12 kuukautta – ilman totuudellisia todisteiden esilletuloa – ainakaan julkisesti, vielä.

 

Nyt erikoistutkija Robert Mueller julkistaa syytteet nimetyille venäläisille ja parille muulle – alla HS-analyysia aiheesta

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005576959.html

IL - Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Odotamme Venäjän vastinetta. Nythän tässä julkistuksessa ei kyetty osoittamaan mitään yhteyttä itse Venäjään, Moskovaan, Kremliin ja/tai presidentti Vladimir Putiniin. Syytöksiä toki, mutta ei mitään varmoja todisteita. 

Eräs linkki puuttuu kokonaan, eli CIA* ja NSA, maailmalla tiedetään 100% varmoin todistein heidän operaatiot, moni osin - eli tässä Muellerin väliraportissa jätetään kokonaan selvittämättä CIA/NSA mahdolliset toimet olla junailemassa juuri tapahtumia, että saadaan jäljet halutun näköisiksi. 

Pietarin "trollitehdas" keksittiin peliin jo vanhoista väitteistä [2, joita on lännenmiehen mediassa hehkutettu pitkään, liki olemattomin todistein, mutta väkevin syytöksin. 

Elämme siinä samassa vakoilulaitosten sodassa, jota ennen käytiin kentällä, nyt modernisti tietokonein ja somen antamin mahdollisuuksin. Epäiltyjä "toimijoita" on miljoonia, joka sekin on "vain" promille some-käyttäjistä. Todellisuus hukkuu miljardiin käyttäjään, jotka enemmän tai vähemmän seikkailevat tässä amerikkalaisten luomassa some-pilvessä - 

… Facebook [3, Twitter, WhatsApp ... US Piilaakso loi liiketoimet kansainväliselle alustalle, jossa taitavia tosi- ja epätosioperoijia on "pilvin pimein". Lopulta kysymys onkin siitä miksi ja millaisin intressein tämä amerikkalaisoperoitu pilvimaailma luotiin ja mikä ja mitkä sitä valvovat [4 kenen ja keiden eduksi!”

 

Merkittävä huomio Saksasta, jossa kolmas toimija tekaisi jotain, joka muuttaa näkökulmia!

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005577271.html -

IL - Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Oiva esimerkki miten kolmas salainen osapuoli saa asian näyttämään miltä haluaa/ halutaan. Amerikkalaiset ja venäläiset ovat vähintäänkin yhtä taitavia näissä tempuissa, joissa musta saadaan valkoiseksi ja amerikkalainen venäläiseksi. Ikuinen suo, jonne astuttuaan jää kiinni. 

Kysymys on amerikkalaisten luomista sosiaalisen median some-maailmasta, lähinnä Facebookista ja Twitteristä kuin myös tavallisten sähköpostien maailmasta, jonne pari miljardia ihmistä voi luoda oikeastaan "mitä vain". 

Totuuden nimissä näitä nyt amerikkalaisten hallussa olevia some-maailmoja on muillakin. Kiinalaisilla on on oma "whatsapp" - WeChat, siksi, ettei amerikkalaiset pääsisi valvomaan kiinalaisten some-maailmaa! Venäläisilläkin on omansa. 

On odotettavissa että suuri osa maailman nettikäyttäjistä suljetaan valtiollisin toimin pois US-vetoisista ja valvotuista systeemeistä - Microsoft, Google, Intel, Cisco, Facebook, Twitter ... 

Tilalle luodaan omat reviirit täyttävät järjestelmät, kuten esimerkiksi kiinalaisten WeChat ja Baidu. Olemme jo nyt havainneet amerikkalaisten ZTE' n ja Huawein pelon [5! Lopultahan kysymys on täällä tietoverkoissakin reviiripuolustuksesta ja -hyökkäyksestä [6, näitä kutsutaan informaatiosodankäynniksi. 

Ennen tietokoneita se oli puhekieltä valheina, harhautuksina ja totuuksina - mikään ei ole sinällään muuttunut, vain toiminallinen nopeus ja mittakaava sekä itse kentällä olo on vähentynyt – nyt istutaan operaatiokeskuksissa kuvaruutujen maailmassa. 

Kellotaajuuksien kasvaessa, yhä useammat ovat "kaikessa kiinni ja mukana, myös tahtomattaan ja tietämättään"!”

 

Edelliseen merkittävästi liittyvä huomisen suurongelma – robottien haltuunotto!

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tutkijat-varoittavat-tekoalyn-heikkouksista-rikollinen-voi-kaapata-auton-tai-lennokin-ja-tehda-siita-aseen/6779874 – 

Ote linkin alta:

” … Tai vaikka lennokin, tai muun automaattisesti ja itsenäisesti liikkuvaksi suunnitellun tai toimivan esineen? Tai täysin itsenäisesti ja itsenäisiä päätöksiä tekevän aseen, joita jo on käytössä? Tai automatisoitu hakkeri-isku? … ” -Mtv

IL - Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Odotettu kirjoitus näki päivän valon. Erittäin vakava huomio. Esiasteena USAF lensi "kotoa" sotaoperaattorin joystick-ohjauksella Grumman B-2 Spirit' in [7 Serbian pommitukseen, tosin lentäjä istui ohjaamossa, tuolloin varmuuden vuoksi. Myöhemmin 9/11 siviilikoneeseen piti laittaa kaappaaja tekemään maailmaa muuttaneen yhteentörmäyksen. 

Nykyiset liikennekoneet voivat lentää suurimman osan matkastaan automatiikalla. Sota- ja tiedustelulennokit ovat jo täysin joystick-ohjattuja. Ensimmäiset autonomiset robottilennokit ovat jo kokeilussa. 

Informaatiosodasta on lyhyt matka päästä särkemisen makuun. Oiva esimerkki oli Stuxnet, jolla CIA/Mossad hajottivat iranilaiset ultrasentrifugit [8, tuo vielä vietiin muistitikulla. 

Amerikkalainen USS Donald Cook tiettävästi operoi testaten "Mobile-Stuxnet" [9 matoa Itämerellä Venäjän Kaliningradin merirajan läheisyydestä - kohteena venäläiset Iskender ohjukset [10, venäläiset huomasivat tämän, tunnetuin seurauksin”

 

Mitä informaatiosota merkitsee – mistä sumutetaan, miten ja ketä?

Ote:

” … Helsingin Sanomat on valtakuntamme vaikuttajamedia, ollut ainakin E4] – ruuti ja kynän terävyys on kuivunut ja tylsynyt ’lööpityksessään’. Tarkkakatseisuus on jäänyt erinomaisten kolumnistityyppisten kirjoittajien haltuun – mainitakseni vaikka Unto Hämäläisen E5], joka jaksaa kaivaa taustoja ja katsella kohdetta sen kaikilta näkökulmilta. Muutoin Hesari on tunnettu natottaja – eli siis jenkaaja E6], jonka päämääränä on viedä Suomea kohti Natoa.

Hybridisota …

[Kemppinen/BLOG ~ http://kemppinen.blogspot.fi/2014/09/hybridisota.html - sota, joka ”liukuu” päälle ]

Olemme saaneet sanastoomme uuden sotimistavan tai –muodon, hybridisodan, johon sisältyy voimakas informaatiotaistelu vaikuttavuutena ja mielipidemuuttajana. Hybridi on myös kahden energian kulkuneuvo, kuten se on sotanakin – ’monirintamainen’. … ”

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html – alta -IL/BLOG [2015]

 

Venäläiset vastaavat ulkoministeri Sergei Lavrovin suulla

~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802172200752526_ul.shtml

Ote linkin alta:

” … Ulkoministeri ohitti syytökset siitä, että Venäjä sekaantui USA:n vaaleihin, ”pelkkänä höpinänä” … ”

IL – Kommentti ylläolevasta linkkikirjoituksesta:

”Lavrovilta vastaansanomatonta todellisuutta, niin tältä päivältä kuin historiasta. US ei ole esittänyt mitään vankkoja todisteita Venäjän US-vaaleihin sekaantumisesta. Se sen sijaan tiedetään todisteellisesti, että US NSA salakuunteli muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkeliä

Aikanaan Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi Neuvostoliittoon sitoen Suomenkin mukaan idän laajentumissotaan. Ukrainassa taas äärioikean "galitsian haamut" [11 nousevat ja haluavat venäläismielisen suurvähemmistön pois Ukrainasta (edelleen ei ole julkaistu mitään uskottavaa ja puolueetonta Kiovan Maidan-aukion tutkimusta mitä verimellakoiden takana piilee - viitesana: Saakasvili). 

Toisaalta Lavrov viestitti vahvaa ja yhtenäistä EU' ta rinnalleen takaamaan yhtenäisemmän Euroopan rauhankehitystä, jatkuuhan Eurooppa aina Venäjän Uralille asti [12! Tämä näyttää EU-Brysselistä usein unohtuvan”

 

Entä nyt, kun Muellerin selvitystyö on siirtynyt syytevaiheeseen?

Mikä on se aikajänne, jonka amerikkalaiset sotahaukat ovat määrittäneet ylläpitämään Trump' lle noitavainoa (Trumpin oma ilmaisu meneillään olevasta painostuksesta) – 

Milloin saavutetaan se sotimisen taso, joka takaa Yhdysvaltojen sotateollisuudelle ja armeijalle työskentelykentän, aktiivisuuden ja riittävän tapahtumahorisontin, että haukkojen liiketoimi- ja yhteiskuntajärjestyssuunnitelmat pysyvät elinvoimaisina – unohtamatta pysyvyyttä maailmanpoliisina – liki jatkuvine sotineen, taisteluineen ja konflikteineen --- [13.

 

...

PS

Muutoin, muin osin jätämme US presidentti Trumpin arvioinnin tekemättä – teksti liittyy vain hänen alkuperäisiin tavoitteisiin parantaa historiallisesti USA' n Venäjän suhteita, jotka toisivat koko maailmalle paremman mahdollisuuden hallita suurkonflikteja – ovathan nämä kaksi valtiota ydinasesuurvaltoja. 

Henkilökohtaisena arviona päättelen, ettei savua ilman tulta – on liki varmaa, että jokin taho (toistaiseksi tuntematon taho) taustaltaan vaikutti – yritti taustaltaan vaikuttaa US presidentinvaalien lopputulokseen. Katso otsikko!

 

...

Viitteet

[1 Sotateollisuus on USA' ssa biljoona business … ~ http://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ -

[2 – West trolling … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[3

[4

[5 ~ https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005525089.html -

[6

[7 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman_B-2_Spirit -

[8 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet#Iranian_reaction -

[9

.

[10 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/uhkaako-venalainen-iskander-suomea.html -

[11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html -

[12 Venäjän Uralille saakka ulottuva Eurooppa! [120] ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 - [2015]

[13 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

 

EKSTRA *

Eräs esimerkki CIA' n toimista, tässä tapaus Kuubasta ~ https://areena.yle.fi/1-4113420 - Suosittelen katsomaan koko dokumentin, sillä se antaa hyvän kokonaiskuvan, miten systemaattisesti US CIA sekaantui itsenäisen valtion sisäisiin asioihin – jopa henkeen ja vereen puuttuen … tämän päivän maailmaan nähden uskomattomalla rujoudella!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 162714

 

DOC cia_fsb_22022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 22022018

 

1163_10640

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Ilkka Luoma

Suomessa käsitellään eduskunnassa kuumaa aihetta, joka saattoi saada nyt kylmän suihkun, kun SDP ajettiin nurkkaan puheenjohtajiston äänestyksessä - näinkö saadaan 5/6 osan enemmistö lakipikaistuksen taakse - ehkä ei?

Miksi kiirehtiä? Miksi on kiire hätiköintiin?

Lainaan tähän luvan perästä sotaveteraanin terävän mielipiteen aiheesta -

"Mielipidekirjoitus 22.02 2018

Ulkomaisten tiedustelupalvelujen toiminta Suomessa laillistetaan

Mikäli hallituksen esitykset tiedustelulaeiksi hyväksytään eduskunnassa, saisivat ainakin Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA, Britannian ulkomaantiedustelu MI6 ja Ruotsin sotilaallinen tiedusteluja turvallisuus-palvelu MUST saisivat laillisen luvan toimia Suomessa ja kerätä kohteilta salaa tiedustelutietoa Suomen rajojen sisäpuolella.

Hallitus esittää kuitenkin tiedustelulakipaketissa, että ulkomaisten tiedustelupalvelujen toiminta sallittaisiin lähinnä suojelupoliisin (Supo) tai Puolustusvoimien apuna ja luvalla.

Ulkomaiset tiedustelupalvelut - kuten Supo ja Puolustusvoimatkin - saisivat kerätä tiedustelutietoja, vaikka ketään ei epäillä rikoksesta.

Hallituksen esitys siviilitiedustelulaiksi esittää, että vieraan valtion tiedustelija toimisi suojelupoliisin vastuulla, määräysvallassa ja johdolla.
Sama tilanne on sotilastiedustelussa: "Kyse olisi siitä, että vieraan valtion virkamies toimisi sotilastiedusteluviranomaisen tiedonhankintaoperaatiossa avustavassa roolissa.

Luuleeko kukaan, että esim. CIA alistuisi toimimaan Supon apupoikana?
Hallituksen esitys in esitys on osin suorastaan huvittava:

"Peiteltyä tiedonhankintaa voisi olla myös se, että sotilastiedustelu-viranomaisen virkamies tarjoilijaksi tekeytyneenä harjoittaa tiedonhankintaa ravintolassa mainitun henkilön läheisyydessä", hallituksen esityksessä kuvaillaan.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

...
Kommentti liittyy oleellisesti topicciin!

Juha Hämäläinen

Onhan tämän salliminen käsittämätön pelkkänä ehdotuksenakin. Härskiyden huippu. Muistetaan, että näille koti- ja ulkomaisille urkkijoille tarjottaneen syytesuoja Suomessa. Sen lisäksi he valvovat itse itseään.

Ilkka Luoma

Kiintoisaa nähdä miten lähelle "naitetaan" Nato-Isäntämaa pöytäkirja ja uusi tiedustelulaki, vaikkapa miten se avaa maatamme US CIA' lle!

...

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Oli kyllä hieno kirjoitus Sarasteelta, mutta..
Milloin ne on lupia tai laillisuuksia kyselleet?
Mitä laittomampi, niin sitä salaisempi.

Ilkka Luoma

Eivät kysele. Ei vankilentojen eikä ydinasetietojen osaltakaan - vieraillessaan sotalaivoilla ja välilaskeutuessaan lentokoneillaan ---

...
Arvostan suuresti sotaveteraani Yrjö Sarateen teräviä mielipidekirjoituksia - lupa julkistuksiin on saatu suoraan kirjoittajalta itseltään.

" ... Yrjö Saraste, 94, on kirjoittanut satoja ellei tuhansia mielipidekirjoituksia lehtiin sotaveteraanin, yrittäjän ja maailmanmatkaajan näkökulmasta ... "

~ www.iltalehti.fi/kotimaa/201712282200632023_u0.shtml -

.

Juha Hämäläinen

Tämä oli taas monihaarainen, mutta mielenkiintoinen kirjoitus aiheesta, johon useimmat suomalaiset eivät aivoiltaan taivu. Kiitos.

Meillä ei kyetä yleisemmin näkemään informaatiosodan järkyttävää valheiden laajuutta. Meitä sumutetaan eniten lännestä, koska olemme jo täysin aivopestyjä ja kykenemättömiä näkemään uhkia ja valheita lännen osalta, vain itä on ihmisten mielestä tähän syyllistynyt. Idän manipulointiin emme edes sorru, koska se on niin helppo havaita.

Hirveää typeryyttä, sokeutta ja naiviutta. Lähdekritiikkiä tarvitaan rajusti ihan kaiken median seuraamisessa.

Meitä ajetaan ihan lännen toimesta sotilaalliseen konfliktiin. Onko syynä meidän finanssikapitalismimme romahdus, joka piiloteltava tulevien sotien taakse maksoi mitä maksoi.

Ilkka Luoma

Kiitos.

...
[2015]
" ... Informaatiosota riehuu läpi EU:n,

… jossa yli 20 ulkoministeriä koettaa löytää vitsaa Venäjälle, jossa ulkoministereitä on yksi – Sergei Lavrov. Tuomiot on meillä demokratioissa jaettu jo ennen ”poliisitutkintaa”; emme tiedä Maidan aukion verilöylyn tekijöitä, emme tiedä Odessan murhapolton toteuttajia – emme edes tiedä MH17 koneen tuhoajaa/tuhoajia. On vain todennäköisyys viimeisestä, että Mariupolin rakettikeskitykset ovat tulleet idästä – siis separatistien alueelta [?] – siviilien sekaan.

Informaatiosotaa ilman luottoinformaatiota

Syyttely ja etusormien, ehkä jo keskisormienkin ojennus osoittaa aina tekijästään poispäin. Molemmin puolin etusormet ovat ojossa ja peukalot lihasliikeratojen myötä näyttävät osoittajaansa kohtaan.

Nyt tapellaan sisällissodassa, slaaviveljet keskenään 14] - idän ja lännen valtapelejä. Nyt oiotaan rintamalinjoja ja vallataan maa-alueita maksimaalisesti, jotta rauhanneuvotteluissa olisi jokin valttikortti hihasta vedettäväksi, kun muutoinkin info on ollut hihasta rykäistyä.

Suomessa jopa valtiovalta syyttää trolliarmeijoita väärän infon luomisesta ja levittämisestä

Tarkastelun ulkopuolelle on jäänyt kasoittain sellaista mediainformaatiota, joka ei totuuden silmää edes kestä – siksi mielikuvituksellisia lööppejä media suoltaa, varsinkin printtilehtiin, joita kansa ruokakaupan kassajonoissa tiirailee, kun nuukuuksissaan ei edes lehden ostoa harkitse, kun ne lööpit voi uudelleen katsoa älykännykästä, tabletista ja ruokapöydän läppäristä.

Miten on meidän viralliset trollaajat 15] –

UPI-FIIA 16], eräät ministerit natotuksessaan, jopa ohi kansakunnan 17] [!] – miten on Maanpuolustuskorkeakoulu, joka laskettelee natoontuneita mielipiteitä ja miltei melkein venäjävihaa. Miksi kukaan ei tarkastele asioita kuten kansakunta kansalaisina haluaisi eli kaikilta näkökulmilta huomioiden maantiede, historia, kauppapolitiikka ja kulttuuri, uskonnot ja tavat …

… ei, - nyt sen sijaan löydetään mielikuvitus Ahvenanmaalta, jonne Venäjä hyökkää 18] saadakseen edes jotain valvottavaa, kun Nato vääntää koko Itämerta ”omaksi merekseen”. …

Olisiko aika avata molemmat silmät ja huomata evl. ev. Sampo Ahto´n 19] mukaisesti tarkastelukulman ulottaminen myös itään? Mikä teki meistä linkkuveitsen länteen – jos joskus olimme linkkuveitsenä itään, niin miksi nyt pitää heittää koko 180 astetta ja lännettyä, kun meillä olisi ensimmäisen kerran oikea mahdollisuus täyteen sotilaalliseen puolueettomuuteen – ehkä jopa EU-joustavoitettuun sveitsittymiseen 20] saakka? ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillis... -

.

.

Ilkka Luoma

[3

Facebook - II kirjoitus ---

" ... Naamakirja on manipulaattori ja väylä

Kansalaismedia harjoittelee rooliaan ja luo paineita kouluoppineihin medianomeihin, jotka ovat jo altistuneet lööppipeliin iltapäivälehtimäisesti. Tiedetään, ettei ruokakaupan kassajonossa lueta kuin etusivun kissankorkuista – eikä niin väliä vastaako otsikko leipätekstiä -. kunhan ostaisivat. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/naamakirja-... -

-

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Mikäli asiaan haluaa hieman perspektiiviä, niin suosittelen katsomaan.
Jimmy Dore Show 20.2.2018. Haastateltavana William Binney. NSA Veteran, whistleblower.
https://en.wikipedia.org/wiki/William_Binney_%28U....
Linkki ohjelmaan:
https://youtu.be/bGYSuULFzt0

Ilkka Luoma

Samoin mr. Snowden on ottanut osaa NSA julkistuksiin ...

...
515 lukijakommenttia aiheesta "Ansaitseeko Snowden kuolemantuomion?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta. ORIG -
02.12.2014

.
" ... Suomi tutkii turvapaikkahakemukset,

kun hakija on Suomessa tehnyt anomuksensa. Epäselväksi jäisi kuitenkin luovuttaisiko länteen ja USA:han usein rähmällään oleva Suomi Snowdenin kotimaahansa.

Herää kaksi oleellista kysymystä:

Miten arvioidaan Snowdenin paljastusten merkitsevän valtioille ja niiden ihmisille, kun tiedetty saatettiin julki - ja monet pääsivät ilakoimaan, että nyt kärähti USA, jonka tiedettiin omaavan maailman mahtavimmat vakoilujärjestelmät. ... "

.

[39] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143850-... -

.

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Tällä hetkellä informaatio rintamalla on ollut vahvasti esillä Qanon:in postaukset.
Sisältöön en ota sen enempää kantaa.
https://qanonposts.com/

Ilkka Luoma

maanantaina, kesäkuuta 10, 2013
Vakoilu on vanhin ammateistamme

Tiedetty asia tuli julki, kun media teki siitä riittävän laajalle tiedetyn. USA on maailman valvotuin yhteiskunta, siellä on jopa vakoilulaitos, joka vakoilee muita omia vakoilulaitoksia. USA no tiedustelun luvattu maa, ja maailmanpoliisin rooli kuin 9/11 kaltaiset tapahtumat edellyttävät hallintokoneistolta tietoa nähdä tänään mitä huomenna voi tapahtua.

Me salaamme evoluution rakentamana järjestelmänä, koska haluamme vaalia ja puolustaa reviiriämme. On parempi ettei toinen reviirinvaltaaja tiedä tai vaistoa kaikkea. Salaaminen on pintakerrokseltaan luonnollista, mutta näennäisdemokratia hypemme on tulehduttanut ymmärryksen, mitä täytyy tietää.

Järjestäytynyt yhteiskunta ei pysy kuosissa eikä raameissa, ellei valtaapitävä tiedä riittävästi niistä uhista, jotka voivat sen kaataa – tämän vuoksi kaikilla maailman mailla on omat tiedustelupalvelut.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakoilu-on-... -
.

1] Paineita saada ihmiset tunnistetuiksi esimerkiksi internetissä …
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/04/paineita-saa... ---

...

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Trump:n kädet taidettiin sitoa heti. Vaikuttaisi, että Trump:n valta ja vapaus toimia loppuu Twitter:n paikkeille.
Suursotaa on käyty jo vuosikausia. Sodassa ensimmäinen uhri on totuus. Onneksi se on pysynyt jotenkuten hengissä ja uutta informaatiotakin on tuotu paljon ihmisten tietoon. Tämä suurelta osin vapaaehtoisten aktiivisten yksilöiden ja yhteisöiden toimesta. Media toiminut ja toimii kaikin keinoin haudatakseen totuuden, mutta taistelu jatkuu.
Suomi on vedenjakajalla. Meille käy todennäköisesti todella huonosti, jos totuus häviää. Ihan jo senkin vuoksi toivoisin, että vähitellen niitä valoja päälle ja silmiä auki!

Venäjän trollitehdas on ihan läppä, mutta on sillä tietenkin propaganda arvoa. Ei se paljon muuta taida tehdä, kuin pyrkii luomaan julkaisuja/sivustoja eri teemoihin, jotta saisi kävijöitä ja mainostuloja.

Ilkka Luoma

West trolling manipulation ---

...
Suomeen lennähti US puolustusministeri ”Mad dog - hullu koira” James Mattis, Afganistanin sotaveteraani – sodasta joka alkoi 2001 ja jatkuu yhä *

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/west-trolli... -

US maailmanpoliisipelote perustuu näihin - ovat luokassaan ylivertaisia, mutta helposti upotettavia

Hullu koira tuli tunnetuksi hyytävästä lausahduksesta: … [ ote – Mtv ] lempinimellä hullu koira, kun James Mattis sanoi, että ”sotilaan on oltava kohtelias, ammattimainen mutta valmis tappamaan jokaisen vastaantulijan”, mutta nyt meidän presidentti Sauli Niinistön mukaan puhuttiin vain rauhasta!

Ote Mattisin vierailun West trolling uutisoinnista:
”Presidentti Niinistö keskusteluista USA:n James Mattisin kanssa: Puhuimme rauhasta, emme hävittäjäkaupoista tai sotaharjoituksista … ”

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711062200513... -

Allekirjoittaneen kommentti:
”Miten voidaan puhua rauhasta maailman sotivimman valtion [6 puolustusministerin ja kenraalin kanssa? Afganistanin veteraani Mattis, ja itse US hyökkäys Afganistaniin alkoi 2001, ja jatkuu yhä ... Olemme osapuoli tuossa sodassa [7, joka on samalla Nato-operaatio.

Seuraavana valhein aloitettu raju US hyökkäys oli Irakiin 2003 - , sota jatkuu ja samalla syntyi ISIS-järjestö [8. Seuraavana Libya 2011. Sitten Syyrian US rynnäköt, alkaen jo 2013, salaisena CIA operaationa [9 ja ilman mitään kansainvälistä mandaattia. Tuntuu kornilta, että puhutaan rauhasta maailman sotaa käyvimmän valtion kanssa. US presidentti Donald Trump: ”Tuhoamme koko Pohjois-Korean jne .[LINK] ..”

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Perspektiiviä: Tällä palstalla on käyty informaatiosotaa jo vuosikausia. Vastakkain ovat Venäjän Federaatiota kannattavat putinistit ja toisella puolella EU:a kannattavat unionistit. EU on Venäjän vaarallisin vastustaja. Sen demokratiabakteeri muhii Kremlin muurin rakosissa. Sitä Putin pelkää eniten.

Nato ei ole yhtään vaarallinen. Vaikka kotimaiset putinistit ja ns. Venäjän ystävät muuta väittävät. Natossa on ainakin se hyvä puoli että se kannustaa Putinia lisäämään asevarustelua ja pienentämään baabuskojen kaaliannosta.

Tässä informaatiosodassa näillä palstoilla on Ilkka Federaation patteriston komentaja. Hän on Suomen kokeneimpia ja parhaiten koulutettuja komentajia, rautaiset hermot, huumorintajuakin löytyy. Myyryläinen on varakomentaja, vähän tosikko.

Minä taas edustan evakoista muodostettua Rollaattoripataljoonaa jolla ei ole sen kummempia tavoitteita kuin Karjalan palauttaminen ja suunsoitto.

Informaatiosota jatkuu melko tasaväkisenä.

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Tuot hyvin esille tuon yhden pahimmista loukuista. Ihmiset on aivopesty niin, että eivät tunnu näkevän kuin vasemman, oikean ja vastakkain asettelun. Totuus ei taida löytyä kummastakaan. Tätä globaalia järjestelmää ja järjestelyä kaikki vihaavat. Sitä vastaan meillä täytyy taistella, eikä toisiamme vastaan.

https://media.giphy.com/media/3o7TKo4NqijWnAB3rO/g...

Ilkka Luoma

Juuri näin - tuo vastakkainasettelu on se pahin uhka, ja meidän sopulipoliitikot ovat nielaisseet tuon syötin koukkuineen päivineen ---

...
tiistaina, heinäkuuta 12, 2016
Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto

(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

[ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmeellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon …

… kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ]

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/lantisten-j... - alta.

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Tätä globaalia järjestelmää ja järjestelyä kaikki vihaavat."

Juuri näin Venäjän trollit hyökkäävät demokratiaa ja länsimaisia instituutioita vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Globalisaatio lisää maapallon käyttöä – lopulta yli kestokyvyn
[10112009][US Puheenvuoro]

Globalisaatio avasi rajattomalle rahalle ja tulos-tase hegemonialle kulutusjuhlien ovet. YLE:n Voimala tiistaina peräänkuulutti luovuuden niukkuudesta ja ihmisten ajan puutteesta. Tutkitusti kansankunnan voimavaroja tuhlataan lukemattomiin iltojen valoihin konttoreiden viidakoissa luovien ja vastuuntuntoisten ponnistellessa ylitunteja työnantajansa eteen pelastaakseen työpaikkansa --- ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23325-n... -


[* Olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa!

” … [2012][U] Uutisointi ulvoo tuttua virttä – yt-raivoaa kalliiden0] työkustannusammattialojen kimpussa – Pöyry Oyj, Nokia Oyj, Nokia-Siemens Networks Oyj ja nyt perään vielä Tieto Oyj. x]

[ … softanikkari oli kehitellyt osaamisellaan maailmanlaajuisesti työn tuottavuuteen nähden osin vastikkeettoman palkkarakenteen – työ oli tullut liian kalliiksi. kornia on se, että tietotyöläinen on suuresti osavastuullinen sille, että työttömiä ”lattiatasolle” on syntynyt lisää. Tunnetusti tietotyö automatisoi prosesseja sekä eliminoi käden työtä ja taitoa ... ] … ”

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/u-maailmanla... -

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä Vastaus kommenttiin #39

Jouni Snellman:
Ettekö te parempaa pysty kuin tuo ainainen Venäjä trolli. Miten puolueeton, itsenäinen ajattelija täyttää mielestäsi Venäjän trolli määritelmän?
Osaan minäkin vastata noin aikuismaisesti. Miltä tuntuu olla aivopesty, vajaan ymmärryksen omaava, manipuloituun informaatioon nojaava, sodan lietsoja, maanpetturi, eli länsimainen lammas?

Mikäli ymmärtäisit, että miten länsimainen demokratia ja korporatiivinen instituutionallisuus todellisuudessa toimii ja mihin se pyrkii, niin olisi eri ääni kellossa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Suomessa eletään monien osalta vastakkainasettelun aikakaudella - kuten ennen Talvisotaa - erkkolaisuuden kaudella ... nyt median väkevä West trolling manipulaatio jyrää!

...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #42

No mihin länsimainen demokratia mielestäsi pyrkii?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Erinomainen kysymys, johon kenelläkään ei ole tyhjentävää vastausta, koska tavoitteet ovat valtiokohtaisia (intellektuaalisia itsekkyysnäkemyksiä) --- erään asian voimme kuitenkin turvallisesti todeta: "Jatkuvaan kasvuun" ---

...
|6 Demokratian kriisi I ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-... -

|6 Demokratian kriisi II ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/01/demokratia-j... -

...

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä Vastaus kommenttiin #50

Jouni Snellman:
Demokratia vaatisi puolueettoman, haastavan ja tasokkaan median. Ei olla siellä päinkään.
Demokratian tulisi olla avointa ja totuudellista. Puoluekuri jo yksistään rikkoo demokratian ydinajatuksen.
Demokratiassa päätökset punnittaisiin ja tehtäisiin avoimesti eduskunnassa, eikä suljettujen ovien takana.
Tällä hetkellä suurin osa päätöksistä tulee jostain, mutta mistä? Edes kansanedustajat eivät tiedä, että mistä ne tulevat.
Eli länsimainen demokratia on lähinnä teatteriesitys. Illuusio mahdollisuudesta vaikuttaa ja sitä kautta vastuu sysätään kansalle.

Jotain päällimmäisenä mieleen tulevia pyrkimyksiä:
Liittovaltio, keskitetty valta, mahdollisimman kauas kansasta.
Velkaannuttaa valtiot monopoli-rahalla ja korolla. Kiristää valtioita ja päätöksen tekoa, esim. korolla uhkailemalla.
Yksityistää valtioiden kiinteä omaisuus. Infra, maa, ilma, vesi, yms.
Minimoida aseiden määrä kotitalouksissa. Tulevat todennäköisesti ehdottamaan jossain vaiheessa jonkinlaista keskusvarasto ratkaisua aseiden säilyttämiseen.
Hallita mediaa, mielipiteitä, tiedettä, koulutusta, yms. Tuottaa kuuliaisia lampaita, eli orjia.
Saada aikaan suursota NATO:n ja SCO:n välille. Nykyinen rahajärjestelmä on niin läpimätä kusetus, että ei sitä voi kansalle kertoa. Sotimalla se jäisi pienemmälle huomiolle ja sodan jälkeen kaikki olisivat valmiita suostumaan ihan mihin vaan rauhan saadakseen. Sen jälkeen voisivat rakentaa hallintakoneiston, jonka rinnalla 1984:n fiktiivinen yhteiskunta vaikuttaisi mukavalta yhteiskunnalta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

perjantaina, syyskuuta 29, 2006
Demokratia on hokema, joka ei ole koskaan tavoittanut kaikkia

Ihmisistä pieni osa ottaa osaa demokratiaan. Demokratia toimiakseen tarvitsee aktiiviset ja osallistuvat ihmiset. Päätöskoneistoon valiintuminen demokratiassakin vaatii samoja ominaisuuksia, kuin missä tahansa muussa järjestelmässä. Määrätietoinen ja itsensä tunteva ihminen saavuttaa haluamansa missä järjestelmässä tahansa. Kaikki ihmiset eivät edes halua vaikuttaa yhteisiin asioihin. Demokratia on sana, jota valtaa pitävä mielellään viljelee.

Linkki keskusteluun--------------> Kopauta <----------------.

Ihmisille kautta aikojen tärkein ryhmäominaisuus on joukkoonsa kuuluminen ja tarpeelliseksi tuntemisen olo ryhmässänsä. Vain pieni osa haluaa olla vaikuttaja, suurin osa on tyytyväisiä osallisuuteen ilman päätöksentekoa. Länsimaisessa demokratiassa harva ottaa osaa laajoihin päätöksiin. Suurimmat yksilölliset päätökset ovat samat kuin muissakin järjestelmissä. Päätös milloin syödään, tehdään lapsia, mennään nukkumaan ja kuinka tehdään työt, onnistuu kaikissa järjestelmissä, tästä todistuksena hyvin lisääntynyt ihmiskunta olipa demokratiaa tai ei.

Ihminen on ryhmätoimija, joka hakee hyväksyntää ja osallistumista kaltaiseensa joukkoon. Sosiaalisuuden asteesta taas riippuu, kuinka monta yhdistävää tarvitaan jakamaan arkipäivien murheita; nämäkin ominaisuudet tarjoutuvat missä tahansa järjestelmässä. Kaltaisessamme demokratiassa yksilön päätökset ovat kiistattomia. Niin ilmaisunvapaus kuin kokoontuminen ovat käytännössä usein merkityksettömiä, koska aina on olemassa laki, joka voi nuo pyhiksi korostetut tekijät eliminoida. Vallalla on enemmistön järjestämä harvojen päättäjien yksinvalta. Yksilö alistuu demokratiassa vaikuttajien päätökseen.

Me puutumme demokratioinemme lähes kaikkien maiden asioihin, paheksumalla mm. Thaimaan sotilasjärjestystä, jossa kuninkaan tahtoa kuunneltiin. Kansa hartaana hyväksyi asian, koska kuninkaassa kulminoituu heidän yhteenkuuluvuus. Suomalainen ei voi ymmärtää Thaimaan tilannetta; heillä on hyvin pitkä korkeakulttuurihistoria, kuten monilla muillakin mailla, joille me katsomme olevamme oikeutettuja huomauttelemaan. Maapallolla demokratiasta puhuu itseasiassa vain vähemmistö. Monissa maissa kansalaisille tärkeämpiä ominaisuuksia on tunne yhtenäisyydestä, ryhmästä, joukosta ja alueesta mihin kuuluu. Vahva tieto hyväksynnästä on merkittävämpää kuin tieto, että saa äänestää kerran neljässä vuodessa.

Länsimaissa demokratia ei toteudu kuin välillisesti; annamme sen todellisen demokratian pois vaalien jälkeen, emme vaikuta jatkuvasti, emme enemmistönä edes halua. Purnaamme päättäjille, ja valitsemme samat edelleen johtamaan periaatteitamme, joissa puhe ja teot ovat kaksi eri asiaa. Maailman historiassa demokratia on ollut ja on häviävän pieni ideologia. Historia tuntee korkeakulttuureja, joissa kansa on kokenut turvaa, yhteenkuuluvuutta, osallistumista ja tarpeelliseksi tuntemista ilman demokratian häivääkään.

Demokratia on aikakausituote, joka elää, kehittyy ja muuntuu tarpeiden mukaisesti. Meillä ei ole mitään oikeutta muistutella, ojentaa, paheksua eikä määräillä muita, jotka ovat valinneet muita järjestelmiä. Maapallolla alueellisesti historian, tapojen ja perinteen mukaisesti eletään sopeutuneena eri järjestelmiin. Samoin eläinkunnassa valiintuu geenistön, opitun ja kokemuksen mukaan systeemit, joiden päämääränä on tuottaa tehokkain tapa lisääntyä. Ylivallan eliminoi kaikkien lajien samankaltainen tapa maksimoida lisääntyminen, jolloin tasapaino säilyy taistelussa elintilasta hyväksyen vain oman reviirin olemassaolon ja puolustuksen.

Ihmisen demokratia on häviävän pieni ripaus historiaa kaikkein menestyneimpien lajien miljoonavuotisissa historioissa, joissa järjestelmä, menetelmät ja elosysteemit toimivat ilman meidän demokratian kaltaisia ongelmia. Sopeuma, hyväksyntä ja puolustustahto takaavat elinvoiman hyväksyen kuitenkin lajin valinnan; näissä järjestelyissä demokratia ei toimi. Lajistoja ohjaa kokenein, vahvin ja lisääntymishaluisin yksilö tai ryhmä. Ihminen ei tunne kaikkia niitä mekanismeja, mitkä eläinkuntaa ohjaavat. Kaikki historian korkeakulttuurit ovat olleet ei-demokraattisia. Demokratia ja suora kansalaisvaikuttaminen voivat kehittyä ja muuttaa suuntaansa aikaansa seuraten.

~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratia -

.

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä Vastaus kommenttiin #60

Onneksi on paljon aurinkoisempikin skenaario.

Se vaatii ainoastaan sen, että ihmiset heräävät ja avaavat silmänsä. Ymmärtävät ja hyväksyvät sen, kuinka unessa ovat kulkeneet. Saattaa se hetken kirpaista, mutta äkkiä se katse kääntyy parempaan huomiseen.
Totuus vapauttaa, mutta se täytyy saada ensin julki.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Suomessa on alle 20 prosenttia natofanatian sokaisemia ... on ollut todella vaikea selostaa heille, että meille on vain yksi tie täältä idän ja lännen vedenjakajalta - sotilaallisen liittoutumattomuuden tie - sillä vanha sanonta Kiinasta kertoo, että "pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä" ... ;)

...

Ilkka Luoma

EU ei ole Venäjä uhka, vaan Nato ja sen ydinasesuurvalta USA, Naton sotilasjohtajana.

Ilkka Luoma

Leo somettaa ... Luitko Leo tuolta ylempää sotaveteraani Yrjön tekstin? ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tätä globaalia järjestelmää ja järjestelyä kaikki vihaavat. Sitä vastaan meillä täytyy taistella, eikä toisiamme vastaan."

EU puolustaa näitä arvoja.

Ilkka Luoma

Globalisaatio ---

...
" ... Kirjoitimme globalisaatiosta aika lailla tasan 10 vuotta sitten näin ---
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/globalisaati... -

[ ... maapallolla on tavarankuljetuskontteja n. 30 miljoonaa kappaletta, 80% niistä tekee vuodessa n. 10 matkaa. Kontti standardoi kulutusyhteiskunnan. Valtavat konttirivistöt kertovat omaa maapalloistumisen kieltä siitä missä kauppa käy ja missä ei. Kontit kuljettavat kaiken sen globalisaatiovirran, jota markkinatalous rajattomana ruokkii ... ] -- YLE-ajankohtaisohjelmisto 09.2007

Maapalloistuminen on viha ja rakkaus. Mellakat eri puolilla maailmaa lisääntyvät - tavalliset heränneet ihmiset käyvät omaa sotaansa hillitäkseen markkinarahan otetta ja tavallisen työn karkaamista minne milloinkin halvimmuuden mukaan. Globaalitalous kilpailuttaa valmistuksen hengästyttäen ihmiset talous- ja työjuoksuun, jossa harmonian tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä järkkyy.

Vihaa globaalitalous aiheuttaa maattomuudessaan, tehokkuushaennassaan miltei ilman ympäristöarvoja sekä ihmisten muuttumisena pelkiksi panosnappuloiksi markkinatalouden kiertorattaisiin. Ärtymystä herättää myös rahavirtojen karkaaminen ylikansallisiin järjestelmiin, joissa osto- ja näyttövoima kanavoituu ohi kansalaisvaltioiden tulontasausjärjestelmien. ... "

Ylläoleva ote täältä:
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/globalisaat... -
lauantaina, elokuuta 26, 2017
Globalisaation vastakohta reviiripuolustus

...

Ilkka Luoma

Kotoperäistä informaatio(sotaa) - tarkoitushakuista manipulatiivista vaikuttamisyritystä ---

1.
... Tarkoitushakuinen uutisointi esiintyy näin. Asiaa nostetaan pintaan, vaikka se on epäilynä vasta tulevaisuudessa. Mihin lännenmedia tällä pyrkii? Vastakkainasettelun lietsomiseen? Onko tämä sitä kuuluisaa West trolling manipulaatiota, jolla pyritään luomaan mielikuvia, että juuri Venäjä sotkeutuu muiden vaaleihin, vaikka toistaiseksi ei mitään todisteita ei ole mistään löytynyt.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruot... -

"Ruotsi varautuu Venäjän sekaantumiseen vaaleissa: "Venäjän vakoilu suurin uhkamme"
Ulkomaat Julkaistu 22.02.2018 19:04 ... "

.
2.
... Ruoditaanko samalla pieteetillä kaikki kultamitalistit? Miksi lännenmedialla on näin tarkoitushakuinen voittajan mustamaalaaminen, siksikö, ettei hänestä löytynyt dopingin jälkiä?

~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005578396.html -

"Ampumahiihdon olympiavoittaja Daria Domratševa oli Valko-Venäjällä KGB:n agentti – ei ihme, että osumatarkkuus on huippuluokkaa ... " -HS otsikko

.

Ilkka Luoma

Kotoperäistä informaatio(sotaa) - tarkoitushakuista manipulatiivista vaikuttamisyritystä ---

3.
... Kolmas hyvin tarkoitushakuinen uutisointitapa lännenmedialta. Kuka, ketkä ja miksi epäillään - ei todisteita. Miksi, mitä ja milloin epäillään, juuri nyt - ei todisteita. Onko se lännelle harmillista, että korealaiset keskenään koettavat parantaa suhteitaan? Näyttää tiekartassa kohti rauhaisampaa aikaa Pekingin jälki voimistuvan - korkealla virkamiehellä on viesti eteläisille veljille - suoraan Kimiltä.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohj... -

" ... Kenraali Kim Yong-chol on toiminut Pohjois-Korean tiedustelupäällikkönä ja hänen virastonsa uskotaan suunnitelleen useita hyökkäyksiä Etelä-Koreaa vastaan, mm laivaston laivaan kohdistetun iskun, jossa menehtyi 46 eteläkorealaista merimiestä vuonna 2010.

Kim Yong-cholin odotetaan tapaavan vierailullaan Etelä-Korean presidentti Moon Jae-inin ... "

.

Ilkka Luoma

Jatkan avausaiheeseen liittyen sotaveteraani Yrjö Sarasteen terävien mielipidekirjoitusten julkistusta - luvalla ---

...
Lainaus alkaa "Mielipidekirjoitus 23.02 2018

"Vaiteliaisuuden piirin" kuuluvia asioita.

Hallitus haluaisi antaa ainakin Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu (CIA), Britannian ulkomaantiedustelu (MI6) ja Ruotsin sotilaallinen tiedusteluja turvallisuuspalvelu (MUST) selkeän luvan toimia Suomessa ja kerätä salaisia tiedustelutietoa Suomen rajojen sisäpuolella.

Sen sijaan Eduskunnan valiokuntatyöskentelyä oltaisiin tiedustelulakien uudistuksen myötä muuttamassa huomattavasti nykyistä salailevampaan suuntaan. Valiokunnan jäsentä voisi muutoksen myötä uhata jatkossa sakkorangaistus tai jopa vuoden vankeustuomio, mikäli hän kertoo puolueensa johdolle, lehdistölle tai äänestäjille valiokunnissa käsiteltäviä salaisia tai "vaiteliaisuuden piirin" kuuluvia asioita.

Kuka määrittelee mikä kulloinkin kuluu "vaiteliaisuuden piirin"?

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Vaiteliasuuden piiriin kuuluu todennäköisesti Uusipaavalniemi tyyliset ulostulot.
Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta:
https://youtu.be/5kTB3__lz-c

Miksi Siniset perustettiin? Hallitus haluaa toimia salassa ja Perussuomaisten uutta johtoa ei voitu missään tapauksessa päästää mukaan, koska päivänvaloa hallituksen toimet tuskin kestäisivät.
Esimerkiksi tätä ei uutisoitu Kalevaa lukuunottamatta, vaan media mylvi samaan aikaan Perussuomalaisten kaappaamisesta.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipila-ja-mog...

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Mielenkiintoista huomata, että kommentoimassa ei ole yhtään "IIK, TRUMP!" trollia.

Ilkka Luoma

Trumppismi ;)

...
sunnuntaina, tammikuuta 01, 2017
Hätkähdyttävä vertailu - Donald Trump ja Adolf Hitler

(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1) ---
ENG ~ https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/... -

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten panssarikenraali Patton totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta

Muutosta Venäjää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf 1-2 |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdytta... -

.

Ilkka Luoma

... Niin, huudetaanko nyt CIA apuun? Otamme esimerkin Kuubasta, miten CIA toimi(i)!

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005574038.html -

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005574038.html -

"Hallitus esittää: Ulkomaisille tiedustelupalveluille lupa auttaa salaisissa operaatioissa Suomen sisällä

Tiedustelulait antaisivat vieraiden maiden tiedustelulle luvan salaiseen tiedusteluun Suomessa Supon ja Puolustusvoimien ohjauksessa ja apuna. Hallitus uskoo, että Suomi hyötyisi ulkomaiden agenttien taidoista erityisesti tietoverkoissa. HS seuraa tiistaina eduskunnan lähetekeskustelua, joka koskee siviili- ja sotilastiedustelulakeja, tiedustelutoiminnan valvontaa ja luottamuksellisen viestin salaisuutta ... " -HS

.

Ilkka Luoma

... Näyttää syytteitä nousevan muusta kuin itse asiasta. Näinkö näillä normirikossyytteillä Mueller kiristää varsinaiseen tutkittavaan asiaan liittyviä epäiltyjä?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10088628 -

" ... Erikoissyyttäjä Robert Mueller on nostanut muun muassa vero- ja pankkipetossyytteitä. Syytettyjen epäillään muun muassa pesseen rahaa 30 miljoonaa dollaria, kiinteistöihin liittyvistä petoksista sekä jättäneen maksamatta veroja lähes kymmenen vuoden ajalta. Manafortin ja Gatesin uskotaan muun muassa "piilottaneen ulkomaisten yritysten ja pankkitilien olemassaolon ja omistajuuden". ... " -Yle

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka hehkuttaa tässä informaatiosodassa Venäjän propagandaa, sama juttu kerran viikossa:

"Nato työntää itärajaansa systemaattisesti kohti suuria raaka-aine- ja energiavarantoja, onhan Venäjä edelleen maailman suurin raaka-aineiden varasto ja ilman raaka-aineita markkinataloudella ei tee mitään --- "

Yhtä hyvin voi sanoa että Nato koittaa saada Putlerin niin ahtaalle että se pysyisi omalla puolella.

Mikseivät venäläiset myy niitä rikkauksiaan?
Odottavatko että natolaiset rupeavat kaivamaan rikkauksia Siperian ikiroudan alta?
Vai odottavatko että kiinalaiset rupeavat kaivamaan?

Ilkka Luoma

Myyvät, mutta pitäisi saada parempi hinta, tai nyt on kiihdytettävä omavaraisuuteen pyrkimisen vauhtia - Venäjä voisi olla aidosti vain vientimaa, sillä sen raaka-aineet riittävät kaikkeen tuotantoon! ... Kiina tietää tämän, ja suhde lämpeneekin vuosi vuodelta, ellei ...!?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On tietysti järkevää odottaa parempaa hintaa. Mutta eikö hinnan noustessa pitäisi olla kaivokset valmiina, ainakin rakenteilla? Sulatot, rikastamot, rautatiet, satamat ym. infrastruktuuri? Venäjällä ei ole varaa kehittää omavaraisuutta kun pitää jatkuvasti uhota aseilla. Kiusata naapureitaan.

Silloin on kaikki hyvin kun naapurissa tykätään ja kauempana pelätään. (pohjalainen sananlasku) Venäjällä tämä ajatus on toisinpäin, naapurien pitää pelätä.

Siperia kuuluu Kiinale, se on geopoliittinen totuus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Kiinan vähennettyä reilusti US liittovaltion velkapaperien ostoa, on näin säästyneitä varoja sijoitettu juuri Venäjälle ja sen tuotantolaitosten kehittämiseen - reaalivakuuksin. US liittovaltion jvk-papereilla ei ole mitään reaalivakuutta!

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

On se kyllä erikoinen tuo Venäjän propaganda tai trolli peikko. Voi sillä tietenkin epäloogisuuttaan esitellä.

Hieman kärjistetty vertaus, mutta ei se kauas heitä:
Vaimo paistaa lounaaksi kalaa ja menet sanomaan: "Hieman on tuimaa".
Vaimo vastaa: "Taasko sitä jauhetaan naapurin Emman propagandaa".
Vastaat: "Miten tämä nyt naapurin eukkoon liittyy?".
Vaimo tietenkin vastaa: "Emman trolli!" ja kipsa kiinni.

Ilkka Luoma

Napakymppi! :)

...
Katsotaan nyt meneekö jakeluun eli ymmärrykseen ;)

Veikkaan, että tuon vertauksesi jälkeen West-trollistaniassa kiehuu :)

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä Vastaus kommenttiin #47

Luuletko tosiaan, että he lukisivat tätä blogia tai kommentointeja?
En usko. Sitä tarkoitusta varten ovat termit Venäjän trolli, Venäjän propaganda, salaliittoteoria, yms.

Kunnon kansalaisen tulee välttää altistamasta itseään tällaiselle vieraan vallan tuottamalle propagandalle. Kunnon kansalaisen tulee seurata ja uskoa valtamediaa, koska se on ainoa tietolähde joka perustaa ainoastaan faktoihin. Kyseenalaistaminen on kiellettyä.

Täyttä paskaahan tuo edellinen kappale on, mutta niin se vaan menee läpi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Teetätin kerran selvityksen ulkopuolisella miten avauksia ja kommentteja luetaan - aktiivisimmat avaajat lukivat vähiten toisten avauksia ja vain hyvin harvat lukivat kokonaan, avaten linkkejä myöten ... Johtopäätös: "Oli kiire päästä kommentoimaan, jonkin yksittäisen alun lauseen tai väliotsikon herättämän kiivauden myötä" ;)

...

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä Vastaus kommenttiin #55

Onhan tämä Puheenvuoro valitettavaa pelleilyä ja kinastelua. Harmillista, koska aidon debatin kautta meillä olisi mahdollisuus haastaa näkemyksiämme ja oppia uutta. Valitettavasti harvemmin näkee mitään rakentavaa debattia. Lähinnä lapsellista kinailua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Edellinen "rauhanturvaamisen suurvalta" blogi synnytti hienon debatin - sinänsä normijankkaamisineen päivineen - mutta sisältäen kommenttihelmiä ;)

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

On tämä kyllä ihmeellistä, kun suurin osa länsimaissa syötetystä informaatiosta on läpimätää ja läpinäkyvästi valheellista propagandaa. Silti ihmiset eivät tunnu sitä näkevän, miksi? Eivätkö he halua, vai mistä se johtuu?

Venäjää syytettiin ja ainakin mediassa oltiin varmoja, että DNC:n sähköpostivuotojen takana oli Venäjä.
Mihin syytös perustui, tietoon vai tietoiseen valheeseen?
https://youtu.be/Kp7FkLBRpKg

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miten linkkisi liittyy kommenttiisi? Siinä Julian Assange puhuu epämääräisesti jostain selkään ampumisesta. Onko se "läpimätää ja läpinäkyvästi valheellista propagandaa?"

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Jouni Snellman:
Julian Assange toimii Wikileaks:n keulahahmona, joka julkaisi vuodetut sähköpostit.
Kertoi videolla rivien välissä, että Rich oli vuodettujen sähköpostien lähde. Hän on monet kerrat uudestaan ja uudestaan sanonut ihan suoraan, että Venäjällä ei ole vuodettujen sähköpostien kanssa mitään tekemistä.

Silti vuoden verran jauhettiin joka puolella, että Venäjä on kyseisten sähköposti vuotojen takana. Tiedettiin että se on valhe, mutta propaganda tarkoitukseen se syytös sopi enemmän kuin hyvin. Nyt ollaan sitten asiasta hiljaa ja ei olla syytöstä muistavinankaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Nyt tätä Trump-jauhamista on jo käyty 3 x 6-12 kuukautta, todisteiden jääden vieläkin pimentoon tai niitä ei sitten (vielä) haluta julkistaa.

Ilkka Luoma

Ote topicista:

Merkittävä huomio Saksasta, jossa kolmas toimija tekaisi jotain, joka muuttaa näkökulmia!

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005577271.html -

IL - Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Oiva esimerkki miten kolmas salainen osapuoli saa asian näyttämään miltä haluaa/ halutaan. Amerikkalaiset ja venäläiset ovat vähintäänkin yhtä taitavia näissä tempuissa, joissa musta saadaan valkoiseksi ja amerikkalainen venäläiseksi. Ikuinen suo, jonne astuttuaan jää kiinni. ... jatkuu ...

...

Ilkka Luoma

Epäilyt heräsivät: Yrittääkö Trump puuttua itseensä kohdistuvaan Venäjä-tutkintaan erottamalla oikeusministerin? -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005892300.html -

..

Ilkka Luoma kommentti 8.11.2018 - 15:09:

Herää kysymys miksi mitään Venäjää vastaan ei ole löytynyt? Tutkimusta on useamman linjan kautta selvitetty, jopa toisistaan riippumatta, jo useita tutkimusvuosia. Eikö tämä "tyhjän kaivaminen" ole jo haitaksi Pr. Trumpin virkatoimille?

Onko "päätetty", että selvityksiä tehdään niin kauan kun Trump on presidenttinä, ja näin estetään Trumpin kuningasajatus parantaa kahden ydinasesuurvallan suhteita ratkaisevasti. Miksi ei haluta Trumpin parantavan Venäjän suhteita? Käykö se liiaksi amerikkalaisen aseteollisuuden liiketoimien päälle - haittana?
.

Toimituksen poiminnat