Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Korealaiset keskenään – ulkopuoliset ulos niemimaalta

  • Etelä-korealaiset mielenosoittajat yrittävät estää amerikkalaisten taisteluohjuksien tulon Korean niemimaalle ¤
    Etelä-korealaiset mielenosoittajat yrittävät estää amerikkalaisten taisteluohjuksien tulon Korean niemimaalle ¤
  • Pohjois-Korean ohjusvoimaa - puhutaan, että nuo olisivat vain tyhjiä putkia? Mene ja tiedä, mutta uhka niistä luotu ¤¤
    Pohjois-Korean ohjusvoimaa - puhutaan, että nuo olisivat vain tyhjiä putkia? Mene ja tiedä, mutta uhka niistä luotu ¤¤
  • Liittyen tekstin kohtaan [5 - toivomme, ettei ydinnappien vertailu johda tähän!
    Liittyen tekstin kohtaan [5 - toivomme, ettei ydinnappien vertailu johda tähän!

USA ja muinoinen Neuvostoliitto juoksivat kilpaa asevoimineen heti japanilaisten poistumisen jälkeen Korean niemimaalle vuonna 1945 – juurisyy on tässä. Nämä kaksi suurvaltaa ja II Maailmansodan voittajavaltiota asettivat rajan kahdelle tulevalle eri yhteiskuntajärjestykselle – kyselemättä mitään itse korealaisilta, jotka olivat erittäin yhtenäisiä aina vuoteen 1945 asti – pitkästä ja julmasta japanilaismiehityksestä huolimatta.

IL-kommentti* HS tekstiin:

Otsikolla - ”Pohjois-Korea sai olympiakultaa vain diplomatiassa ja sekin saavutus tulee pian himmenemään” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005583382.html - .

.*.. Erinomainen esimerkki suomalaisesta mediamanipuloinnista, jossa kehitys nähdään vain lännenmiehen puolisokeiden aurinkolasien läpi, ja näkemättä halutaan jättää tunnettu tosiasia, että aurinko nousee idästä ja laskee länteen. Joskus nouseva aurinko on sokaiseva. 

Todellisuudessa maailman suurin talous Kiina [1 näkee auringon nousun ja patistaa juuri korealaisia keskenään sopimaan erimielisyytensä. 

USA on ulkopuolinen alun alkaen 1945 kaukaa meren takaa tulleena sotavoimana, joka juoksi kilpaa muinoisen Josif Stalinin Neuvostoliiton kanssa Korean niemimaan kahtia. 

Myöhemmin syttyi kahden eri poliittisen tavoitekulttuurin välille sota - Korean sota [2, joka jatkuu nyt Yhdysvaltojen kovana pakote- jopa esitettynä kauppasaartona [3. Helvetin tuliakaan ei ole unohdettu [4, kun maailman sotinein valtio haluaa presidenttinsä myötä vertailla ydinasehyökkäysnappinsa suuruutta [5. 

Kysymyksessä on lännen uhka, ja Kiina Korean niemimaan rajanaapurina näkee sovun esteenä lännen eli Korean niemimaata jakaneen Yhdysvaltojen valtapelin. Neuvostoliitto romahti ja pohjoisen korealaiset jäivät siilipuolustukseen USA' n etelässä olevia sota- ja hyökkäysvoimia vastaan. 

Pohjois-Korealle USA on vihollinen, ei Etelä-Korea, erilaisuudestakaan huolimatta, mutta veljeyteen liitttyen. Kahta niin erilaista yhteiskuntajärjestystä ei nopeasti yhdistetä. 

Saksatkin ovat vielä erilaisia ilmansuunnissaan, massiivisesta rahankäytöstä huolimatta. Tätä ei USA kaikin osin ymmärrä, mutta Kiina sen näkee. Kaikille korealaisille Kiina on ratkaisun avain. Nyt korealaiset olisivat rauhantiellä, mikäli US pysyy uholtaan nahoissaan [6.

 

Ote HS – tekstistä:

” … Eri asia on kuitenkin se, kauanko kultamitali kiiltää, ja osoittautuuko jalometalli lopulta katinkullaksi _ … Washingtonissa Valkoinen talo kertoi perjantaina entistä ankarammista pakotteista Pohjois-Koreaa vastaan [7 ja muistutti, ettei pakotteita höllennetä senttiäkään … ” -HS

 

Yhdysvalloissa vaikutti jaon aikana mccarthyismi [8.

~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism – [ote lopussa]

Oli pelko kommunismin leviämisestä – sitä pelättiin niin itse Yhdysvalloissa kuin kaikkialla maailmassa ja oli kiire paaluttaa ”vapaata markkinademokratiaa” sinnekin, minne sitä ei olisi edes kaivattu. 

Läntinen voima eli suuruuden kauttaan koko 1900 -luvun – sotia käytiin Yhdysvaltojen johdolla ympäri maailman Vietnamista Laosin kautta Korean niemimaalle – unohtamatta nykyajan Lähi-itää, entistä Jugoslaviaa tai Afrikkaa – unohtamatta myöskään englantilaisten valloitusjäännettä Argentiinan Falkland-saaria. 

Tänään ja tätä vuosisataa kutsutaan kiinalaisten vuosisadaksi ja eteneminen kaikilla talouden rintamilla jatkuu yhä voimallisemmin – on kysymys maailmakaavasta, jossa Kiina edustaa 1,4/7,7 -suhdeluvulla – entisen maailmanpoliisi Yhdysvaltojen edustaessa suhteella 0,32/7,7 … vertailun vuoksi meidän Suomen osuus on 0,0055/7,7 tai EU' n 0,5/7,7. ***

 

Otamme tähän muutaman lehtileikkeen – Korean erimielisyyksiin liittyen, joita selitetään täällä meillä läntisten lasien eli West trolling manipulaation menetelmin --- 

1 -

”Miten käy Pohjois-Korean epäonnistuneiden olympiaurheilijoiden? Heidän onnensa saattaa olla, että Kim Jong-un janoaa menestystä -HS otsikko

Pohjois-Korea lähetti olympialaisiin urheilijoiden lisäksi runsaat 140 muusikkoa, taekwondojoukkueen, 229-päisen cheerleaderjoukon sekä 21 toimittajaa. Tiettävästi maassa ei kuitenkaan ole julkaistu uutisia Etelä-Korean kilpailuista … ” -HS

~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005582626.html - .

IL-Kommentti:

”... Luettuaan jutun ei jää epäselväksi mitä tarkoittaa West trolling manipulaatio! Siksi tarkoitushakuisen alentavaa ja halventavaa tekstin sävel on!”

 

 

2 -

”Etelä-Korea Donald Trumpille: Nyt neuvotteluihin Pohjois-Korean kanssa. Presidentti Moon Jae-in sanoo, että kynnystä neuvotteluille olisi alennettava … ” -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10092260 - .

IL-kommentti:

”... Korealaiset jyrähtivät ystävällisesti uhoajalle. Täysin Pekingin Tiekartan mukaisesti. Seuraamme tilannetta. Peking antaa juuri nyt uusia toverillisia neuvoja Kimille pohjoiseen”

 

3 -

”Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen uudet pakotteet "sotatoimia". Pohjois-Korea syyttää Yhdysvaltojen yhteenoton lietsomisesta. Yhdysvallat varoitti, että pakotteita seuraava vaihe olisi "hyvin ikävä" … ” -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10091751 - .

IL-kommentti:

”... Hyytävä uho jatkuu. Olisi ollut parempi ettei US nyt sotkeudu ulkopuolisena suopeasti kehittyvään rauhanpolkuun. Miksi sotkeutuu ja kenen eduksi ja keiden kaikkien haitaksi? Ensimmäisenä itse korealaiset kärsivät tästä US-uhosta... Katsotaan mitä Kiina tekee ... Uskoisin sieltä löytyvän joku ratkaisu, sillä oli todennäköistä, että US toteuttaa tämän uhkauksensa ...”

 

Teksti vuosien takaa, jossa vertaillaan kahta de facto ydinasevaltiota

[2006] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html - .

 

Entä nyt?

Mikäli pohjoisen yksinvaltias Kim Jong-un, ainakin toistaiseksi, pysyy ”housuissaan”, eikä lähde tuohon US-provokaatioon mukaan, saa se Kiinan tuen. Kiinan perimmäisenä tavoitteena on rauhoittaa koko Korean niemimaa ja poistattaa sieltä kaikki kolmansien ulkoisten sota- ja hyökkäysvoimat. 

Tuon ”amerikkalaiskarkotuksen” jälkeen Kiina tarjoaa oman suojasateenvarjon – molemmille ja näin voi alkaa pitkä tie kohti yhtenäistymistä. Kiina on kaikille korealaisille se suurin kauppakumppani ja vientikohde. Kiina ei halua sotaa, se on kauppiasvaltio.

 

Korean niemimaalla on edelleen idän ja lännen vastakkain asettelu!

Aikanaan 1945 kaksi voittajavaltiota jakoivat mielensä mukaan niemimaan – tosiaankin kyselemättä korealaisilta mitään – nyt siellä on enää toisen jäänne – sotavoimana, joka ei sinne kuulu. Se on vain lännen uhka – kaikille korealaisille, lopulta!

Mikäli pohjoisen veljet oivaltavat, ettei kannata painostaa eteläisiä sukulaisiaan – on yhtenäistyminenkin mahdollista – pitkällä kaavalla: ”Yksi valtio – kaksi järjestelmää”, kunnes yhtenäisyyteen pyrkivä kansa päättää, niin etelässä kuin pohjoisessa - mikä on heille, siis juuri heille parasta. 

Johdattelu kansakunnan etuun ja hyötyyn edellyttää määrätietoista johtajuutta.

 

[8 Ote englanninkielisestä Wikipedia versiosta – suomalainen versio oli kadonnut – mitä ilmeisimmin ”sotkijoiden sabotoidessa” fi-version, mutta tässä eng:

” … While the United States was engaged in World War II and allied with the Soviet Union, the issue of anti-communism was largely muted. With the end of World War II, the Cold War began almost immediately, as the Soviet Union installed Communist puppet régimes across Central and Eastern Europe, while the United States backed anti-communist forces in Greece and China

Although the Igor Gouzenko and Elizabeth Bentley affairs had raised the issue of Soviet espionage as far back as 1945, events in 1949 and 1950 sharply increased the sense of threat from Communism in the United States. The Soviet Union tested an atomic bomb in 1949, earlier than many analysts had expected. That same year, Mao Zedong's Communist army gained control of mainland China despite heavy American financial support of the opposing Kuomintang. In 1950, the Korean War began, pitting U.S., U.N., and South Korean forces against Communists from North Korea and China … ” [LINK]


 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 163253

 

DOC korea_27022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27022018

 

983_8113

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Ilkka Luoma

.. Karttamerkit kohdallaan. Pala palalta - tienviitalta toiselle.

...
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005582311.html -

"Etelä-Korea: Pohjois-Korea ”hyvin halukas” neuvottelemaan Yhdysvaltojen kanssa

Julkaistu: 25.2. 21:26

Aukeaako neuvotteluyhteys Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välillä?
Etelä-Korea kertoi sunnuntaina, että Pohjois-Korea olisi ”hyvin halukas” keskustelemaan Yhdysvaltain kanssa. Talviolympialaisten päätösjuhlaan osallistunut Pohjois-Korean delegaatio kertoi asiasta tavatessaan Etelä-Korean presidentti Moon Jae-inin. ... "

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Pohjoisesta olisi pitänyt jo 50-luvun alussa tehdä selvää,,olis säästyneet monet nälkäkuolemalta ja aliravitsemukselta ja ruohonsyönniltä,mutta ne nyt ei kommareille meinaa mitään,pääasia että saa olla länsivastainen,asiassa kuin asiassa !

Ilkka Luoma

Kaksi eri järjestelmää - oletko käynyt Korean pohjoisosassa, kun "tiedät noin tarkasti tilanteen" - veikkaan ettet ole :)

...

Käyttäjän kunniatohtori kuva
Arto Heikinaro

Niin, tai kenties olisi pitänyt sallia kaupankäynti ja avoimet rajat P-Korean kanssa. USA kommunismin pelossaan loi tämän saartovyöhykkeen P-Korean ympärille. No, nyt valtio on siitä selvinnyt ja P-Koreassa ei enää ole nälänhätää ollut 15 vuoteen. Kaiken kukkuraksi sitä ei mediassa kerrota, että nykyään P-Koreassa voi jo omistaa oman maapalstan ja myydä omia tuotteita torilla ja saa jopa itse pitää tienaamansa rahat. Totean tämän oikeistolaisena.

Ilkka Luoma

Koreassa käyneet tietävät tämän :)

...
Toisaalta US tietää hyvin kaupallisen saarron menetelmät - Kuuban esimerkin ohjaamana.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kirjoitus sisältää harvinaisen paljon harhaanjohtavia päätelmiä. Tässä yksi sellainen: "Oli pelko kommunismin leviämisestä – sitä pelättiin niin itse Yhdysvalloissa kuin kaikkialla maailmassa ja oli kiire paaluttaa ”vapaata markkinademokratiaa” sinnekin, minne sitä ei olisi edes kaivattu."

Korean sodan alkuun ei tällä ollut mitään tekemistä jo siksi koska amerikkalaiset joukothan olivat lähtenet Korean niemimaalta Japaniin jonka jälkeen Pohjois-Korean joukot ylittivät 38. leveyspiirin eli hyökkäsivät Neuvostoliiton ja Kiinan "turvatakuiden" innoittamana Etelä-Koreaan 25.6.1950. Amerikkalaisille tuli kiire tukemaan liittolaistaan ja ehtivätkin järjestäytyä viime tipassa ennen kuin Pohjois-Korea olisi valloittanut etelän kokonaan.

Etelä-Korealla ovat nämä tapahtumat erittäin hyvin muistissa eli miten kävi viimeksi kun amerikkalaiset lähtivät niemimaalta ja eivät tästä syystä missään nimessä aloita maiden lähentymistä suojajoukkojensa poistamisella.

Ilkka Luoma

Vietman oli puhdasoppisin mccarthyismi eli kommunismin pelon vuoksi läntisen ajatusmaailman paalutusta.

...
Historiaa osaava ja tietävä tietää mitä tapahtui Korean niemimaalla ---

Wiki - ENG ja Wiki - FI huomautukset:

" ... Sodan syyt yksinkertaistettu, pohjoisen osallistumattomuutta vaaleihin ei selvitetä. Korealaisten itsenäistymispyrkimykset, Yhdysvaltain sotilashallinnon suvereeniusloukkaukset sekä Etelä-Korean poikkeustila kansannousuineen sekä kommunisteiksi epäiltyjen vaino on jätetty kokonaan mainitsematta ... " -kun nuo kohdat ymmärtää, huomaa samalla oman kommentin noilta osin harhaisiksi.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_sota -

~ https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_War -

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kannattaa lukijoiden lukea tuo englanninkielinen versio, koska suomenkielistä ovat "jotkut tahot" menneet peukaloimaan Neuvostotyyliin. Siellä on punaisin viivoin (aika osuvasti juuri punaisin) varotettu sen osan luotettavuudesta johon Luomakin viittaa.

Mitä tulee Vietnamiin, niin sielläkin sodan alku on hieman toisenlainen ja tuskin pohjoinen mccarthyismin innoittamana alkoi soluttautumaan etelään ja Le Duenin ohjeiden mukaan teroittamaan puukeppejä joilla voidaan sitten kun hetki koittaa alkaa sohimaan oppineita kuoliaaksi. USA:n ja muun maailman kommunismin vastaisuus ei liity senaattori McCarthyn pakkomielteeseen. Ja tietysti nyt jälkeenpäin voidaan osoittaakin että heidän pelkonsa olikin ihan aiheellinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Vietnam oli amerikkalaisten sodista rujoin * - sergeant Orange kemillisine aseineen - yli miljoona vietnamilaissiviiliä menetti henkensä ... nykyään Vietnam on yhtenäinen valtio, jossa yhteiskuntajärjestys on keskushallintomallinen sosialismi - US yritti kaikin keinoin ylläpitää läntistä yhteiskuntamallia, mutta kaukana kotoa tapahtuva vieraalla maalla sotiminen otti 50.000 amerikkalaisen hengen ja tuotti satojatuhansia invalideja - tuhansin itsemurhin ja huumeongelmin - mccarthyismi maksoi täälläkin US' lle paljon.

~ https://areena.yle.fi/1-3351239 -

" ... Philip Jones Griffithsin valokuvat Vietnamin sodasta toivat maailman tietoisuuteen sodan inhimilliset kärsimykset. Hänen teoksensa Vietnam Inc on kuvajournalismin malliesimerkki, joka tekee yhä valtavan vaikutuksen. (U) ... "

...

Koreaakin lopulta odottaa yhdistyminen ... vie vain aikaa. Voi olla että kiinan yhteiskuntakehitys sävyttä koko Korean niemimaata - amerikkalaisten aika päättyy sielläkin vääjäämättä, kuten teki Vietnamissa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #28

"Puhdasoppisin esimerkki mccarhyismista?" tuon kun pystyisit todistamaan muutenkin kuin omalla mutulla. Kun nyt Vietnamista kirjoitit niin tässä pari asiaa mietittäväksi: Etelän ja Pohjoisen raja oli entisellään amerikkalaisten lähtiessä huhtikuussa 1973. Mitä luulet, kumpi Vietnameista hyökkäsi toisen alueelle heti jenkkien lähdön jälkeen? Vietnamin sota päättyi Saigonin antautumiseen toukokuussa 1975. Kommunistit alistivat etelän asukkaat omaan järjestelmäänsä ja loppu on samanlaista historiaa kuin monessa muussakin "kansandemokratiassa" on ollut. Tietysti suomalaisistakin noin yksi promille pitää sellaista järjestelmää ihanteellisena.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Tutkihan taas historiaa - ja aloita ranskalaisista, jotka eivät enää kyenneet pitämään siirtomaatansa kurissa ja nuhteessa ... US riensi apuun ja siitä se alkoi ---

...
" ... Vietnamin sota oli Ranskan Indokiinan sodan seurausta. Sitä kutsutaankin joskus toiseksi Indokiinan sodaksi. Toisen maailmansodan aikana Vichyn Ranska oli tehnyt yhteistyötä keisarillisen Japanin kanssa, ja Vietnamia miehittikin Japanin armeija, vaikka sen hallinto säilyi Ranskan nukkehallitsijan, Bảo Đạin alaisuudessa. Japanilaisten antauduttua Ranska joutui taistelemaan siirtomaansa hallinnasta nationalistisen Việt Minh -itsenäisyysliikkeen kanssa. Tätä johti kommunistisen puolueen johtaja Ho Tši Minh. Việt Minhin voitettua ranskalaisten siirtomaa-armeijan Điện Biên Phủn taistelussa vuonna 1954 Vietnam sai itsenäisyytensä. Yhdysvallat oli toimittanut Ranskalle aseet sen sotatoimiin Vietnamissa, ja tällöin jopa harkittiin esimerkiksi Điện Biên Phủn taistelun ratkaisemisesta yhdysvaltalaisella ydinaseella. ... "

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #33

Jälleen kysyn, olenko väärässä tapahtumien kulusta? Unohdin mainita että kun USA lähti Vietnamista, oli puolten välillä aselepo jota Pohjoinen, kuinkas muuten rikkoi melkein välittömästi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Älä kiemurtele, US pakeni Saigonista - suurlähetystönsä katolta vieden sellaiset etelä-vietnamilaiset mukanaan, jotka olivat pettäneet yhteisen Vietnamin - kun pohjoisen vapauttajat tulivat ja yhdistivät vietnamilaiset, jolla nyt menee hyvin.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnamin_sota -

...
Toinen kysymys oli amerikkalainen raakuus - Losin pommituksena, joka on maailman pommitetuin valtio!

"Maailman pommitetuin maa kursii vieläkin haavojaan – Obama sanoi katuvansa USA:n pommituksia ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/maai... -

...
~ https://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lu... -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #36

Nyt sinun kannattaa tutkia itse historiaa. USA:n suurlähetystö pakeni Saigonista. Sotaväki oli lähteny 25 kuukautta aikaisemmin. Niin, olihan siellä 165 merijalkaväen sotilasta jätetty turvaamaan suurlähetystöä. Niissä uutisfilmeissä, joita te hekumoitte, ei siis ole kysymys sotaväen paosta. Suurlähetystön evakuointi jäi viime tippaan ja ei olisi tapahtunut ollenkaan elle presidentti Ford olsi antanut suurlähettiläs Martinille henkilökohtaista käskyä evakuoida. Martin luotti hyväuskoisesti ettei Pohjois-Vietnam hyökkäisi Saigoniin vaikka olivat jo sen porteilla. Helikopterit työnnettiin laivojen kannelta mereen sitä mukaa kun ne saapuivat viimeistä kertaa. Kaikkia yhteiseen Vietnamiin pettyneitä ei voitu ottaa mukaan. Heitä jäi monta miljoonaa ja monet maksoivat siitä hengellään. Eli älä itse kiemurtele. Mikä muuten kommenteissani on sellaista joka osoittaa etten tunne historiaa? Onko se historian tuntemattomuutta että tietää kuka aloitti sodan? Onko sinun tapasi parempi eli kirjoittaa pitkä litania juurisyistä ja välttää mainitsemasta sodan aloittajaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Ei kannata venkuloida, oleellinen asia oli vietnamilaisten voitto kaukaisesta sotijasta, joka oli aikaansaanut monin eri sodan tavoin miljoonan vietnamilaissiviilin tappamisen - nyt Vietnam on yhtenäinen, ja jopa virittelee kaupallisia suhteita entiseen sotaosapuoleensa.

historiaa kun tutkit huomaat, että US tuli paikalle tukemaan lännenmiehen kolonialismia - häviten sen - tuolloin elettiin mccarthyismin synkimpiä vuosia.

Korean niemimaa sai kokea myös nahoissaan tuon mccarthyismin - oletko perehtynyt siihen, tässäkin kommenttiketjussa on riittävä linkki aiheen ymmärtämiseen.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #40

Voisitko esittää tuosta mccarthyismin vaikutuksesta Korean sotaan? Eli kun Pohjoinen hyökkäsi etelään USA ja YK päättivät lähettää joukkoja puolustamaan Etelä-Koreaa, oli se sinusta mccarthyismiä? Mikähän ilmiö kommunismin näkökulmasta oli kommunistein yritys vallata koko niemimaa? Kuten olen aikaisemmin sanonut, ei USA:n penseä suhtautuminen kommunismiin ollut senaattori McCarthyn keksintöä vaan sitä esiintyi jo aikaisemminkin. Ja, etenkin näin jälkikäteen se olikin ihan aiheellista. Sen alttarille uhrattiin miljoonia ihmisiä ja pilattiin parin sukupolven elämät. Ja edelleen uhrataan joissakin maissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Amerikkalaiset pelkäsivät kommunismin leviämistä - olihan puolet Euroopasta jo "valloitettu" - lähinnä Saksan valloittamilta alueilta - idea oli levittää kommunismin oppia - proletariaatin diktatuurista ... "kaikkien kasojen työläiset - liittykää yhteen" ---

Mccarthyismi on alustuksessa - eng-osuus, et ilmeisesti ole alustusta lukenut, joka on muuten fiksun kommentoinnin edellytys :) ... ymmärtänet.

...
Japanilaisten vetäytyessä - tuli amerikkalaisille kiire, sillä NL oli ovella ja jo julistanut sodan Japanille, ja oli vaara, että Kiina ja Venäjä yhdessä valtaavat koko Aasian - kts. myös Ranskan Vietnam ...

McCarthy
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy -

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #50

Se on alustuksessa mutta se on vain mutua, väite jolla ei ole todistettua totuuspohjaa että se liittyisi USA:n ulkopolitiikkaan maailmalla. Tarkoitan siis mccarthyismiä. Et ymmärrä, että kommunismin vastaisuus ei ollut McCarthyn keksintöä. Hän on tullut kuuluisaksi siitä että hän vainosi kommunisteja USA:ssa erittäin intensiivisesti vuoteen 1956 asti. Olet eri mieltä, mutta löydä jokin asiakirja joka osoittaisi että Koreaan ja Vietnamiin liittyviin tapahtumiin olisi mccarthyismilla ollut jotain vaikutusta. Kommunismin leviämisen estämisellä kylläkin ja se alkoi jo ennen kyseisen senaattorin aikaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Se oli kopio ENG - Wikipediasta, joka on todettu vähintään yhtä luotettavaksi kuin kuuluisa Ensyklopedia Britannica - jos olet inttämässä sitä vääräksi, voinet todistaa sen jollain vakuuttavammalla todisteella - muutoin kommenttisi jäävät lukijoiden silmissä tyhjiksi älämölöiksi :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #53

Voisitko näyttää kohdan jossa mainitaan jotain mccarthyismistä? mccarthyismi on omaa mutuasi kuten niin moni muukin asia. Kuten olen itse sanonut ei kommunismin vastaisuus ollut McCarthyn keksintöä, kyllä se tunnistettiin jo viimeistään siinä vaiheessa kun itä-Euroopan "kansandemokratioita" alkoi syntyä 1940-luvulla Stalinin johdolla. Eli ennen McCarthyn aikaa (1950-1956).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Lukijat ovat huomanneet topicin, mutta oletko lukenut sitä lainkaan?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #55

Koita nyt vastata äläkä taas sano mitä muut lukijat ovat havainneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Vastaus on topicissa - luitko sen? Ilmoita, kun olet lukenut - ellei ilmoitusta tule - oletan luennan tapahtumaan! :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #57

Ote Wikipediasta johon olit alittanut linkin. Linkin alla oleva teksti on omaasi. Koko Wikin jutussa ei mainita McCarthyismin yhteydessä mitään maailmanlaajuisesta kommunismin laajentumisen estämisestä vaan asia liittyy täysin USA:n sisäpolitiikkaan. Ja kuen nähdään, McCarthyism oli jo melkein historiaa Vietnamin vuosiin tullessa. "In the mid- and late 1950s, the attitudes and institutions of McCarthyism slowly weakened. Changing public sentiments heavily contributed to the decline of McCarthyism. Its decline may also be charted through a series of court decisions."

Repercussions
The political divisions McCarthyism created in the United States continue to make themselves manifest, and the politics and history of anti-Communism in the United States are still contentious. Portions of the massive security apparatus established during the McCarthy era still exist. Loyalty oaths are still required by the California Constitution for all officials and employees of the government of California (which is highly problematic for Quakers and Jehovah's Witnesses whose beliefs preclude them from pledging absolute loyalty to the state),[138] and at the federal level, a few portions of the McCarran Internal Security Act are still in effect."
Huomaa yllä kohta "...and the politics and history of anti-Communism in the United States are still contentious..." eli "in the United States".

McCarthyism oli kommunistien löytämistä kansan joukosta, kun taas heti toisen maailmansodan jälkeinen politiikka kommunismin laajenemisen estämisestä alkoi siinä vaiheessa kun itä-Eurooppaan alkoi syntyä Moskovan nukkehallituksia. Kuten sanoin, tämän kumoamiseksi sinulla ei ole esittää mitään dokumenttia kuin korkeintaan linkki omiin blogeihisi. Kysymys on kahdesta täysin eri asiasta. Tämän varmasti lukijatkin, ainakin suurin osa ymmärtää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

" ... Although the Igor Gouzenko and Elizabeth Bentley affairs had raised the issue of Soviet espionage as far back as 1945, events in 1949 and 1950 sharply increased the sense of threat from Communism in the United States. The Soviet Union tested an atomic bomb in 1949, earlier than many analysts had expected. That same year, Mao Zedong's Communist army gained control of mainland China despite heavy American financial support of the opposing Kuomintang. In 1950, the Korean War began, pitting U.S., U.N., and South Korean forces against Communists from North Korea and China. ... "

~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism -

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #59

Hyvä että toit tuon lainauksen mukaan peliin. Olen viitannut siihen ennenkin. Minun piti se seuraavaksi tehdä uudestaan osoittaakseni että se eroaa oleellisesti linkistäsi McCarthyismiin tuoden selvästi esille että on kyse kahdesta eri politiikasta. Se tuo esille USA:n ulkopoliittisen linjan eli kommunismin leviämisen estämisen kun taas McCartyism keskittyi maan sisäiseen kommunistien etsimiseen. Eli kun kirjoitat että "Vientnam oli hyytävin esimerkki McCarthyismistä" on se täydellisesti virheellistä historiallisten käsitteiden väärinkäyttöä.Ugh!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

" ... At the time of McCarthy's speech, communism was a significant concern in the United States. This concern was exacerbated by the actions of the Soviet Union in Eastern Europe, the victory of the communists in the Chinese Civil War, the Soviets' development of a nuclear weapon the year before, and by the contemporary controversy surrounding Alger Hiss and the confession of Soviet spy Klaus Fuchs. ... "

" ... During the Korean War, when President Truman dismissed General Douglas MacArthur, McCarthy charged that Truman and his advisors must have planned the dismissal during late-night sessions when "they've had time to get the President cheerful" on bourbon and Bénédictine. McCarthy declared, "The son of a bitch should be impeached."[75] ... "

-Wiki

" ... What would become known as the McCarthy era began before McCarthy's term in 1953. Following the First Red Scare, president Truman signed in 1947 an executive order to screen federal employees for association with organizations deemed "totalitarian, Fascist, Communist or subversive" or advocating "to alter the form of Government of the United States by unconstitutional means." In 1949 a high level State Department official was convicted of perjury in a case of espionage and the Soviet Union tested an atomic bomb, while the Korea War started the next year, rising tensions in the United States ... "

-Wiki

.

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #61

" ... At the time of McCarthy's speech, communism was a significant concern in the United States. This concern was exacerbated by the actions of the Soviet Union in Eastern Europe, the victory of the communists in the Chinese Civil War, the Soviets' development of a nuclear weapon the year before, and by the contemporary controversy surrounding Alger Hiss and the confession of Soviet spy Klaus Fuchs. ... "

Aivan, se oli jo melkoinen huolenaihe USA:ssa McCarthyn puheen aikoihin. Eli tarkoittaa sitä että se oli alkanut jo ennen McCarthyismiä USA:ssa. Jo vuonna 1947 alkoi maan sisäinen liittovaltion työntekijöiden taustojen tutkiminen.

" ... During the Korean War, when President Truman dismissed General Douglas MacArthur, McCarthy charged that Truman and his advisors must have planned the dismissal during late-night sessions when "they've had time to get the President cheerful" on bourbon and Bénédictine. McCarthy declared, "The son of a bitch should be impeached."[75] ... "

Tämä on siis kannanotto McArthurin erottamiseen. Ja kannanotto erottaa Truman tehtävästään, ei muuta. Yksi senaattorikaan ei siihen edes pystyisikään.

" ... What would become known as the McCarthy era began before McCarthy's term in 1953. Following the First Red Scare, president Truman signed in 1947 an executive order to screen federal employees for association with organizations deemed "totalitarian, Fascist, Communist or subversive" or advocating "to alter the form of Government of the United States by unconstitutional means." In 1949 a high level State Department official was convicted of perjury in a case of espionage and the Soviet Union tested an atomic bomb, while the Korea War started the next year, rising tensions in the United States ... "

Huomaat varmaan, että nämä ovat sisäpoliittisia toimenpiteitä kuten olen maininnut. Ulkopolitiikassa ei noudatettu McCarthyismia. Kaikenlainen kommunismin vastustaminen ei ole McCarthyismia, siksi hänen nimensä esiintyy vain USA:n sisäpolitiikassa tiettynä ajankohtana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Perehdyhän kommenttiketjuun ja opiskele todellisuutta - miten kommunismin pelko, viha ja selätyshalu siivittivät sotia Korean niemimaalta Vietnamin viidakoihin ...

...
Mutta itse topicciin:

" ... Yhdysvallat suunnittelee jatkavansa yhteisiä sotaharjoituksia Etelä-Korean kanssa huolimatta mahdollisista diplomaattisista edistysaskelista Pohjois-Korean kanssa. Asiaa kommentoi Yhdysvaltain hallinnon korkea viranomainen nimettömänä.
Yhdysvallat ja Etelä-Korea lykkäsivät yhteisiä sotaharjoituksiaan Pyeongchangin olympialaisten ajaksi. Hallinnon viranomaisen mukaan on luonnollista, että harjoitukset jatkuvat kisojen jälkeen. ... " -Lapinkansa tänään

...

Ilkka Luoma

Olivatko 25.6.1950 korealaiset jo amerikkalaisten liittolaisia? Löydätkö jonkin todisteen aiheesta?

Käyttäjän kunniatohtori kuva
Arto Heikinaro

Ilkka, ei kannata väitellä näistä asioista. Olet oikeassa mutta kun asia nyt vain on niin, että joillekin on vaikeaa myöntää olevansa väärässä. Eli hyvä kirjoitus sinulta ja sehän on selvää, että natotrollit heti iskee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Kiitos huomiostasi. Pyrkimys ja tavoite on tasapainottaa tätä West trolling Manipulation menetelmän räikeää vastakkainasettelua ---

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Eivät mutta YK:n valtuuttamana toivat joukkonsa takaisin. Toisaalla olet tuominnut USA:n ja YK: puuttumisen Korean tilanteeseen koska "Kim-Jong-Ilin mahtikäsky tehdä Koreasta yksi maa oli jo lähes täytetty kun vieraat joukot tulivat estämään sen." Eli sinulla Pohjoisen kannattajana on erilainen käsitys tapahtumista. Ethän jo työsi puolestakaan voi koskaan vastata yksinkertaiseen kysymykseen "mikä maa aloitti sotatoimet Korean niemimaalla 25.6.1950" vaan alat syyttämään kysyjää historian tuntemattomuudesta. Aivan kuin kysymykseen "mikä maa aloitti Talvisodan" vastaisit "oletko tutkinut historiaa? Suomi ja NL ajautuivat sotaan koska eivät päässeet yhteisymmärrykseen aluevaihdoista tai -vuokrauksista". (Ja kauanhan te NL:n hyökkäyksen kielsittekin mutta pakon edessä jouduitte sen myöntämään. Sitä ennenhän Suomi oli ilmiselvästi se joka aloitti Mainilasta).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

YK turvaneuvoston toimintaan liittyi boikotti - päätös ei ollut laillinen. NL pidättäytyi äänestyksestä, koska Kiinaa, maailman suurinta kansakuntaa ei oltu hyväksytty YK' n jäseneksi - vaan Taiwan, jonne oli Kiinan sisällissodan hävinnyt osapuoli paennut.

Koko Korean sotaa - satojen tuhansien uhrien osaltakaan ei olisi ollut, jos NL olisi ollut äänestämässä - NL osoitti solidaarisuutta laillista Kiinaa kohtaan ja vasta kymmenien vuosien jälkeen Pekingin Kiina syrjäytti Taiwanin YK' sta - kiinalaisten edustajana.

Tässäkin tulee tuntea historiaa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #29

Kyllä sinä asioita osaat spekuloida mutta olenko väärässä tapahtumien kulusta?

Jussi Säntti

"Tuon ”amerikkalaiskarkotuksen” jälkeen Kiina tarjoaa oman suojasateenvarjon – molemmille ja näin voi alkaa pitkä tie kohti yhtenäistymistä."

Tässä Kiinan vaatimuksia pienemmille naapureilleen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Etel%C3%A4-Kiinan_me...

Ilkka Luoma

Todellisuus Kiinan ja P-korean rajalla on hieman toinen - Kiina huolehtii humanitäärisestä kehitysavusta korealaisia kohtaan - tuo toiminta ei liity pakotteisiin, joita Kiina osaltansa noudattaa.

Ilkka Luoma

Kiistattomia todisteita, miksi niitä ei kerrota, ei edes kuka/ ketkä niitä kiistattomuuksia esittää. Yle kertoo näiden YK-raporttien olevan julkaisemattomia ja nyt Iltalehti, että diplomaattilähteet kertovat, millaisella henkilöllä on nimi "diplomaattilähteet", entä onko Iltalehti jo lukenut julkaisemattomat lähteet? Miten tämän tyyppisistä lähdeaineistoista luodaan laatumediaa ja luotettavuutta lukijoille? Noiden sijasta kyseessä West trolling manipulation.

...
~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802282200777049_ul.shtml -

Katsokaahan otsikkoa!

"YK: Pohjois-Korea on toimittanut kemiallisten aseiden valmistustarvikkeita Syyriaan

Keskiviikko 28.2.2018 klo 02.47
Asiasta uutisoi CNN ... "

- ja mikä uutisoi!

.

Ilkka Luoma

[7

"Trump lisää pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan
Uudet pakotteet keskittyvät henkilöihin, yrityksiin ja pankkeihin, jotka ovat tekemisissä Pohjois-Korean kaupan kanssa. Myös EU liittyy pakoterintamaan ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9845189 -

...
"MAAILMA STT 23.2.2018 17:29

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin odotetaan julistavan tänään uusia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan. Pakotteet kohdistunevat 56 eri tahoon, ja Trumpin kerrotaan kehuneen tulevaa pakotenippua "suurimmaksi ikinä".

Pohjois-Koreaan on kohdistettu lukuisia kansainvälisiä pakotteita ja muuta painostusta, jolla eristäytynyttä maata yritetään taivutella luopumaan aseohjelmistaan ... "

~ http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3853959/Trump+aik... -

.

Ilkka Luoma

"Venäjän duuma: Pohjois-Korea valmis keskustelemaan USA:n kanssa Venäjän avustuksella

Perjantai 1.12.2017 klo 10.27 HUOM! -kiinnitä tähän huomiota!/blogisti

Duuman delegaatio on parhaillaan vierailulla keskiviikkona ohjuskokeen tehneessä Pohjois-Koreassa. ..." -Iltalehti

~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712012200573830_ul.shtml -

...

Ilkka Luoma

***

.
Kunkin valtion väestöpohja miljardeina koko Maan ihmispopulaatioon nähden.

Ilkka Luoma

[6

Trump uho hyytävimmillään!

~ https://areena.yle.fi/1-4200177 -

"Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uhkasi kovin sanoin Pohjois-Koreaa, jonka ydinaseiden pelätään yltävän Yhdysvaltoihin saakka. Lähde: Reuters"

Ilkka Luoma

Terävöitystä täälläkin esiin otettuun Korean niemimaan historiaan - ajalta ennen kuin US ja NL tulivat kilpaa täyttämään japanilaisten jättämän valtatyhjiön - halkaisten korealaiset kahtia, kysymättä heiltä mitään ---

... Pala nykyisten "liittolaisten" historiaa ja nykyisyyttä historian osalta

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10096540 -

"Etelä-Korea repi jälleen sopimuksen: Japanin armeijan sodan aikaiset seksirikokset hiertävät yhä maiden välejä

Presidentti Moon Jae-inin mukaan hänen edeltäjänsä tekemä sopimus on huono.
Lohtunaiset (2. maailmansota) - 1.3.2018 klo 05:38 ... "

.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

noo ainakin pitäs pyrkiä rauhaan, niinhän Iso Kirja Paavalin suulla kertoo, varmaan hyvä ohje ja sitten Paavali neuvoo efesolaisille kirjeessään luvussa 4, miten pitää puhua toisille jne.

Ilkka Luoma

Aivan!

Miten tulisi puhua toiselle ... varsinkin, jos osaisi ottaa huomioon aivan erilainen historia, kulttuuri, perinnetapa ja muukin käyttäytymiskulttuuri!

Ilkka Luoma

[5
.
" ... minulla on suurempi ydinnappi ... " -Trump
~ https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/trump-p... -

...
"Trump Pohjois-Korean Kimin ydinnapista: Minulla on isompi ja se toimii!
Trump vastasi Pohjois-Korean johtajan ydinaselaukaisijapuheisiin Twitterissä ... "
~ https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/ulko... -

...

Ilkka Luoma

US ei näytä ymmärtävän kehityskaarta, vaan lyö ilman täysiä todisteita kapuloita rattaisiin korealaisten omiin rauhanvirtoihin - muistaakohan US omat todistetut edesmenneen Fidel Castron useat CIA-murhayritykset?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10105069 -

"Yhdysvallat: Pohjois-Korea surmasi Kim Jong-unin velipuolen hermomyrkyllä – lisää pakotteita voimaan

Pohjois-Korea vihjasi tiistaina voivansa harkita ydinaseista luopumista. Etelä-Korea vie pohjoisnaapurin viestiä Yhdysvaltoihin torstaina

Pohjois-Korea 7.3.2018 klo 06:23 ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

... Yle epähuomiossa unohtaa kokonaan, että pohjoisen korealaisilla on myös tavoite - se on kaikkien vieraiden taistelu- ja hyökkäysvoimien poistaminen koko Korean niemimaalta. Suunnitelmaa Koreoiden rauhoittamiseksi ja korealaisuuden jälleen yhdistämiseksi kutsutaan "The Beijing' s Road Map" tiekartaksi.

Vuonna 1945 edesmennyt Neuvostoliitto ja nykyinen USA jakoivat Korean niemimaan kahtia hajottaen yhtenäisen korealaisuuden - kysymättä korealaisilta mitään - omien valtapyyteiden vuoksi.

Jo vuosi sitten korealaiset vaivihkaa vihjaisivat Suomelle välittäjäroolia Korean niemimaan tilanteen välittäjävaltioksi. Tätä ei meillä ymmärretty tuolloin, nyt koetetaan kerätä irtopisteitä ymmärtämättä mitä todellisuudessa maailman suurimman taholta hiljaisuudesta ystävällisesti ohjaillaan.

Kiina on kaikkien korealaisten suurin kauppakumppani ja haluaa nähdä rajanaapurinsa sivussa elämisen rauhoittaen näin koko alueen turvallisuuden uudelle aikakaudelle

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10127325 -

.

Ilkka Luoma

Ratkaisu häämöttää (?) - Pekingin tiekartta, joka rauhoittaisi tietä kohti yhtenäistä Koreaa, joka jaettiin kahtia vuonna 1945 Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain toimesta, näiden kysymättä korealaisilta mitään. Nyt Kiina auttaa Beijing' s Road Map suunnitelmalla rauhoittaa tie kohti ydinaseetonta ja vieraista sota- ja hyökkäysvoimista vapaata Korean niemimaata, poistamalla amerikkalaiset sotavoimat alueelta kokonaan. Näin korealaiset saisivat rajanaapurinsa Kiinan takaaman turvatien kohti yhtenäistämisneuvotteluja idealla - "yksi valtio, kaksi järjestelmää", kunnes toinen järjestelmistä "haihtuu pois"!

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180324220083466... -

"Pohjois-Korea suostunut tapaamiseen Etelä-Korean kanssa ensi viikolla
Lauantai 24.3.2018 klo 04.51 (päivitetty klo 07.13) ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

... Vuoropuhelua ennen seuraavia askelia. Tähän ei voi muuta kommentoida. Yleisesti ottaen maailmalla toivotaan koko Korean niemimaan rauhoittumista ja vieraiden sota- ja hyökkäysvoimien poistumista. Ydinaseiden osalta on nähtävissä että turvallisuuden kohentuessa, voisi Kiina tarjota oman turvavarjon kaikille korealaisille, näin voisi alkaa pitkä, mutta hedelmällinen "yksi valtio, kaksi järjestelmää" neuvottelutie. Nyt on aika.

...
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005619349.html -

"Matkustiko Kim Jong-un Kiinaan? Vihreä juna ja mystinen autosaattue kuvattiin Pekingissä ... " -IS otsikointi

.

Ilkka Luoma

Jatketaan kronologiaa ja yksinpuhelua ---

...
~ http://www.presstv.com/Detail/2018/04/04/557411/No... -

" ... Russian authorities have announced that North Korea’s Foreign Minister Ri Yong Ho is to visit Moscow amid efforts to ease tensions over Pyongyang’s nuclear and weapons program.

Maria Zakharova, a spokeswoman for the Russian Foreign Ministry, said on Wednesday that Ri will meet his Russian counterpart Sergei Lavrov in Moscow on April 10.

Zakharova said the focus of talks between the two foreign ministers would be the situation on the Korean peninsula while they will also discuss bilateral ties and opinions on key international and regional issues.

Russian authorities had earlier indicated that they were planning meetings in Moscow about the North Korean issue, but there had been no specific details. The Russian embassy in Pyongyang had on Tuesday announced the news of Ri’s imminent visit to Moscow. ... "

...

Toimituksen poiminnat