Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Lepomäki laittaa Vapaavuoren kisällinä Sote' n lepäämään?

 • Näin Suomi jaettaisiin - vai jätetäänkö uuden eduskunnan tehtäväksi?
  Näin Suomi jaettaisiin - vai jätetäänkö uuden eduskunnan tehtäväksi?
 • Räväkkä Lepomäki, joka veisi Suomen Natoonkin - kysymättä kansan mielipidettä. Herääkö kansa?
  Räväkkä Lepomäki, joka veisi Suomen Natoonkin - kysymättä kansan mielipidettä. Herääkö kansa?
 • Hai, mie hajotan hallituksen - jos ette usko minua. Tulos tai ulos, sanon minä (pm. Juha Sipilä)
  Hai, mie hajotan hallituksen - jos ette usko minua. Tulos tai ulos, sanon minä (pm. Juha Sipilä)
 • Ajalta jolloin sote oli tuolloinkin liian vaikea ja sitten Kreikka taas liian "helppo" - hinta on nyt käsissä ...?¤
  Ajalta jolloin sote oli tuolloinkin liian vaikea ja sitten Kreikka taas liian "helppo" - hinta on nyt käsissä ...?¤

Tuleeko tästä jo toinen Kokoomuksen urotyö, jolla kaadetaan sosiaali- ja terveysuudistus Sote – sillä Elina Lepomäki lienee herännyt tunnontuskaan, ettei ihmisten so. kansalaisten, myös äänestäjien sairastamisella ja terveyden hoidolla voida junailla osingoiksi jakokelpoisia voittoja – esimerkiksi ulkomaalaisille kuponginleikkaajille. 

Elina huomasi, että on kysymys lopulta verovarojen jaosta maattomalle ja ylikansalliselle yritys- ja sijoitustoiminnalle.

 

Tässä isänmaallis-kansallisnosteisessa hegemoniassa Helsingin pormestari – äänikuningas – Jan Vapaavuori komppasi Elinaa, jo senkin takia, että vieläkin korpeaa häviö Kokoomuksen puheenjohtajavaalissa, jossa nykyinen valtiovarainministeri Petteri Orpo kuittasi kykypuolueen johdon – Vapaavuoden nenän edestä. 

Nyt Vapaavuorelle jäi vain tavoitteeksi jatkaa Kokoomuksen värisuoraa seuraavana presidenttinä – äänikuningas – Sauli Niinistön jälkeen, ellei kansa herää …!

 

Edellinen sotesotku 

… jäi jotenkin takuu- ja vakuusvarman Kreikka-lainoituksen varjoon ja liki kaikessa epäonnistunut (osin tahtomattaan, ja haluamattaan) -EU-Eurooppaan paennut, silloinen pääministeri Jyrki Katainen kaatoi kansalta saamansa luottamuksen EU-komissaarikiintiöpaikkaan.

Junailtu ”kataispaikka” oli ideoitu puheenjohtajavaalissa kaatuneelle Alexander Stubb' lle – näin Kokoomus junailee, kuten kaikki ne poliitikot, jotka ujuttautuivat lobbareiksi sote-sotkuun tai sitten kansanedustajasopeutukselle – Suvi ”Uganda” Lindenin tavoin …

 

Maanantaina, tammikuuta 14, 2013

Soten vaikeus ja Kreikan helppous

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeus-ja-kreikan-helppous.html

Uutisointi mourusi kuinka laihaksi, ristiriitaiseksi ja osin epäonnistuneeksi torsoksi SOTE*] uudistus jäi - aihe, joka oikeasti koskettaa kaikkia suomalaisia ja nimenomaan täällä kotona Suomessa.

 

[ ... terkkarin odotushallissa Helsingin Haagassa istuu 50 jonottajaa, heistä on eläkeläisiä 70 prosenttia, joukossa kaksi tai kolme maahanmuuttajaa ja yksi odottava äiti - jonotusaika vastaanotolle on vajaa kolme tuntia. Odottava äiti oli määrätty sairaalasta vuodelepoon, mutta säntillisesti hän odotti vuoroaan labrakokeeseen - kukaan ei oivaltanut kysyä: "Haluaisitko päästä hiukan aiemmin sisään?" ... ]

 

Kirjohallitus on jakanut avokätisesti vakuuksia, rahaa ja suomalaista luotettavuutta Etelä-Eurooppaan, solidaarisuus- ja pyrkyryyssyistä. Hallitus on jakanut rahaa ja vakuuksia veronmaksajilta, jotka jonottivat tuolla terkkarissa. Kreikka oli kuitenkin - puheista huolimatta - helppo päätös riemunkirjavalle hallitukselle. Miksi SOTE, joka koskee koko kansaa - jäi vettyneiden puheiden ja puoluepoliittisten ideologiariitojen alle?

 

Kyllä kansa oikeasti tietää!

Kansakuntamme ikääntyy, veroeurot tai huomenna -markat vähenevät, valtion velka kasvaa. Kansalaiset odottavat vankkaa ratkaisua sosiaali- ja terveyskeskustelun päätöksiksi. miksi nuo päätökset jäävät piiloon; onko se hallituskyvyttömyyttä, osaamattomuutta, ideologiariitaa, vai mitä - mutta yksi on varma: Kansa tuskastuu - nyt on kysymys omista tärkeistä asioista.

 

Kreikka on kuitenkin kaukainen asia

Kreikkalaiset manipuloivat itselleen saksalaisten ja ranskalaisten pankkien kautta ostovoimaa, jota ei ollut - otettiin velkaa yli kykyjen. Oli kivaa nautiskella hulabaloota, kuten osaksi meillä tapahtui 1980- ja 1990 -lukijen taitteessa - tunnetuin seurauksin. Nyt me ryntäämme solidaarisuushallituksena hätiin ja apuun - järjestettiin lainoitus, järjestettiin epäselvästi vakuudelliset rahoitukset - tähän riitti tarmoa ja päätöskykyä **].

 

Helpommat päätökset kauas, ei tarvitse vastata paikanpäällä tuloksesta

Solidaarisuusinto on ollut suurta Jyrki Kataisen hallituksessa - huhutaan, että itse Jyri Katainen [kok.] halusi näin pestautua kandidaatiksi, kun Saksa jakaa mahdollisia palkintoja uskollisilleen - kärkytäänkö tässä korkeaa asemaa EU:ssa Suomen kansan varoilla - jää nähtäväksi! 

Muistamme kuinka nykyinen Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen (sdp) "pakeni" Brysseliin, kun meidän oma lama painoi kansakunnan päälle 1990 -luvun alussa - Erkki Liikanenhan 1] oli meidän hulabaloo aikojen valtiovarainministeri vuosina 1987-90. Tekeekö Katainenkin vielä "liikaset"?

1] --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Erkki_Liikanen ---

 

Vaikeammat päätökset lähelle - jäävät tekemättä, ei tarvitse näin kantaa "vastuuta"

Kansa odotti SOTE päätöksiä, jotka liittyvät synkronoituen kuntauudistukseen jo ennen kuntavaaleja. Osin vaalitaktisista syistä päätökset liprutettiin yli vaaliuurnien - kansaa sumutettiin lupauksilla päätöksistä ennen vaaleja - olihan ennakkoäänestys koko ajan käynnissä. Kansa luotti kuitenkin ja äänesti, mutta laiskemmin. 

Vaaleista on kulunut aikaa, eikä vieläkään kansalle tärkeästä asiasta mitään rakentavaa ole kerrottavana. Miksi hallitus kiemurtelee, onko taito ja kyky uuvahtanut? Kuinka kauan kansakunta ja kansalaiset odottavat?

 

Mieskykyä odotetaan

Nyt pääministerin olisi syytä ottaa hänelle suodut vallanavaimet käyttöön ja puhaltaa ideologiariita poikki ja ottaa tilalle kansakunnan etuideologia, jossa puoluepolitiikalla on harvoin mitään tekemistä. 

Jyrki Kataisen on nyt ryhdistäydyttävä, irroitettava katse Brysselistä ja suunnattava tarmo tänne kotiin - meidän omaan maahan, josta veronmaksajat kustantavat halituksen päätöksien ja päättämättömyyksien seuraukset. On korkea aika ryhtyä töihin - puheiden aika on ohi.

 

Vaatiiko kansa lopulta uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit?

[2010 - jo tuolloin vaadittiin ennenaikaisia eduskuntavaaleja]

--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40871-u-vaaditaan-ennenaikaiset-eduskuntavaalit ---

SOTE ja kuntauudistus ovat meille Suomen kansalaisille tärkeitä asioita - valitettavasti Kreikka ei ole meille niin tärkeä, ja paremminhan me jaksamme olla solidaarisiakin, kun omat asiat ovat kunnossa. Hallitus ryhdistäytykööt tai viekööt eroilmoituksensa Tasavallan presidentille, Sauli Niinistölle, joka muuten saattaa jo odottaakin sitä! Kansan kasvava jyrinä on ehkä kuulunut Mäntyniemeen saakka, jossa vaikuttaa myös nuorempi sukupolvi.


*]

SOTE - lyhenne sanoista sosiaali- ja terveyssektori - Suomen ylivoimaisesti tärkein kolminaisuuden osa, rinnallaan työelämä ja opetustoimi.

**]

"Ei niin paljon pahaa, ettei mahdollista hyvää". Solidaarisuus saattaa kantaa meille myöhempää auttamishalua muilta, kun me ajaudumme "kreikkadilemmaan" - jos ajaudumme, joka on kuitenkin mahdollista - sillä olemmehan maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa!

 

Ilkka Luoma

 

...

Sent:

Cc: eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; Hiltunen Rakel ; liisa.hyssala@kela.fi ; paula.risikko@stm.fi ; maria.guzenina-richardson@stm.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; sixten.korkman@aalto.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi

Sent: Saturday, January 12, 2013 10:01 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - SOTEn vaikeus ja Kreikan helppous

...

 

 

SOTEn vaikeus ja Kreikan helppous

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Ilkka Luoma

...

keskiviikkona, tammikuuta 01, 2014
Sote - jo kymmenen vuotta sitten!

Vuosi vaihtui, tapahtuiko sitten mitään niin järisyttävää – olihan maapallo vain saavuttanut radallaan auringon ympäri suunnilleen saman ellipsiratapisteen kuin 12 kuukautta sitten – mutta ei tarkasti samaa, koska koko aurinkokunta liikkuu omalla radallaan. Mitähän nuo aika, paikka, olevaisuus ja liike oikeastaan ovat?! 1] ...

Mielenkiintoista on sen sijaan heti näin uuden vuoden aluksi katsoa mitä kirjoitettiin vuonna 2004 – noin 10 vuotta sitten, kun oli yksilön tarve saada yhteiskunnan ja muiden ihmisten apua … ja lisäksi tänäänhän on erityisen kuumana puheenaiheena kuuluisa sote 2] …

...
VIITTEET
1] Ajatuksen kupla tyhjyydessä
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2004/07/cliimaxi-vai... - [BLOG/il]

2] Soten vaikeus ja Kreikan helppous
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeu... - [BLOG/il]

2] Sote-himmelöintiä
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/sotehimmeli-... – [BLOG/il]


[2004][… Suomessa on tehokas ja toimiva terveydenhoitojärjestelmä; ongelmana on enempikin eettinen perinne ja nykyisyyttä vastaamaton lainsäädäntö …

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2004/10/terveyden-ja... – 2004 _BLOG/il

Näinä päivinä tuntuu, että olemme kovin tyytymättömiä järjestelmiimme, missä meitä rekonstruoidaan uudelleen toimiviksi yhteiskuntaihmisiksi. Yleisönosastot lehdissä, kadunkulma-keskustelut ja muutoinkin valitukset toimimattomasta terveyden-hoidosta ovat tyytymättömien ihmisten puheenaiheita. Ja jos ei ole valituksia, niin sitten selostetaan ylittyneitä budjetteja ...

Nyt olisi toisenlainen esimerkki elävästä elämästä

En ole aiemmin juurikaan käyttänyt terveydenhoitopalveluita. Jouduin erääseen suureen Espoon Bembölen lähellä olevaan sairaalaan kipujen takia tutkimuksiin. Olin kuullut pitkistä jonoista ja odotuksesta. Harvoin käyneenä tuo odotus ei aiheuttanut ongelmia, koska henkilökunta ystävällisesti järjesti huonon kuntoni vuoksi makuupaikan.

Tutkimukset olivat nopeita, täsmällisiä ja näin jälkeenpäin todettuna oikeaan ja onnistuneeseen hoito-ohjelmaan päätyneitä. Eli uskaltaisin sanoa, että rekonstruktointi kohdallani meni hyvinvointiyhteiskunnan kulmakiveen: Minut saatettiin takaisin työelämään suorittamaan se velvollisuus, joka pieneltä osaltaan mahdollistaa nämä yhteiskunnalliset palvelut.

Ammattitaitoa kiireessä!

Itse sairaalassa osastolla sain maallikon näkökulmasta ammattitaitoista ja systemaattista hoitoa, lääkäreitä oli useita ja heillä kaikilla systemaattinen diagnoosi. Hoitohenkilökunta sai täydet kymmenen pistettä. He pystyivät selvästi alimiehityksellä hoitamaan uskomattoman määrän hyvinkin vaikeita potilaita ja pystyivät osoittamaan yksilöllistä hoivaa asiakkaillensa.

Pelisilmää huomioinnissa – veteraani kiittää

Osastolla vieressäni ollut yli 90-vuotias sotaveteraani oli niin iloinen saamastaan kohtelusta ja hoivasta, että hellyttävästi kiitti häntä hoitaneita ihmisiä sanomalla yksinkertaisesti: ”Täällä on niin hyvä olla”.

Kuriositeettina voisin mainita, että hoitohenkilökunta ei tiennyt kyseessä olleen Talvisodan ratkaisutaistelujen panssarintorjuja, joka ei numeroa itsestään tehnyt (asiat sain selville aktiivisesti itse kysyen).

Jatkuu
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/sote-jo-kymm... -

.

Ilkka Luoma

Ennakoimme huomista ---

Tohtori Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan EU-Brysselistä, nyt keväällä ja vie todennäköisesti Keskustalta yhden kansanedustajapaikan - jolloin hallituksen enemmistö kapenee entisestään - Näinkö Paavo palaa vaa'ankieli asemaan?

Paavon ilmoittautuminen Keskustan puheenjohtajakilpaan on nostanut melkoisen kuhinan keskustakentälle, on odotuksen aika, ja monet toivovat paluuta juurille ja se on hyvä alkaa soten' kin osalta, tuomalla sen lähemmäksi arkikansaa - eikä niinkään likemmäksi kuponginleikkaajia!

Juha Hämäläinen

Näen vain positiivisena Soten js maakuntslain kaatamisen. Sama kuka sen tekee. Hallituksen hankkeet ovat olleet poikkeuksetta käsittämättömpn heikkoja sisällöltään ja tuloksiltaan.

Sote on sekava vyyhti, joka ei tuota parempia palveluita eikä säästöjä. Se johtaa lähinnä siihen, että vanhukset ja kroonikot alkavat anoa eutanasiaa kymmenen vuotta ennenaikaisesti.

Maakuntalaki on täysin käsittämätön. Suomen hallintaan riittää yksi valtio ja 50 kuntaa. Muuta hallintorakennetta ei yksinkertaisesti tarvita.

Jää epäselväksi mistä maahan saadaan pätevä johto. Poliittiset vaihtoehdot tuottavat hallituksesta toiseen pelkkää sekundaa. On varmaan aika siirtyä meritokratiaan ja virkamieshallintoon, jonka valintaan kansa osallistuu suorilla vaaleilla ilman yhtään puoluetta.

Ilkka Luoma

Sairauksilla ei voi rahastaa voittoja, joita kuponginleikkaajat nostavat "mailla vierahilla", varsinkin, jos voittoa tuovat rahavirrat lähtevät pääosin yhteiskunnan keräämistä verovaroista!

...
~ www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201803012200782771_p... -

" ... Kansanedustaja Elina Lepomäen (kok) analyysi vaarallisille vesille ajautuneesta sote- ja maakuntauudistuksesta keikuttaa hallituksen venettä. Jos sote kaatuu, se tarkoittaa pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan hallituksen kaatumista ja uusia vaaleja.

Vaikka pääministeri sanoo pitävänsä huolen, että keskustan eduskuntaryhmä pysyy sataprosenttisesti sote-paketin takana, ei ole varmaa jääkö jo valinnanvapauslakia vastaan äänestävä Lepomäki puolueen ainoaksi toisinajattelijaksi.

Viestintuojia tavataan ampua tai ainakin motiivit kyseenalaistetaan. Olennaista ei silti ole se, miten irtiotto liittyy kokoomuksen valtapeliin tai Jan Vapaavuoren maakuntakapinaan. ... "

...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Koska Kepu hallitse kuntia kehä 3:n ulkopuolella, se on tehnyt ns strategisen linjauksen, kuinka ottaa valtakunta kokonaisuudessaan valtaansa; juu luomalla ns väliportaan hallinnon, johon syntyisi mahtava määrä joutavia vakansseja, jotka sitten täytettäisiin kepulaisilla "suorittajilla". Keskustan sisäänrakennettu kuppausmentaliteetti on tässä tinktänkissä tuottamassa lottopotin, josta ne ovat vain märimmissä unissaan unelmoineet. Lehmänkaupoilla Kokoomuksen kanssa asia sovittiin. Kokoomukselle luvattiin terveydenhuollon yksityistäminen siten, että hoidoista kuitenkin maksaisi veronmaksaja - mahtava tulonsiirto yhteiskunnalta yksityisille yrityksille, joista suurimmat ovat ulkomaalaisia veroparatiisifirmoja, jotka tuskin maksavat killinkiäkään veroja mihinkään maahan. Jos jotakin maksavat - se on vain kulissia.EU ei aidosti taistele harmaata taloutta vastaan, ovathan sen keskiössä mm. Luxemburg ja Hollantikin, Britanniasta nyt puhumattakaan! Tämä diili Orpon ja Sipilän kesken veti naaman vakavaksi, kun totuudenpuhuja Lepomäki nousi pönttöön ja sanoi ääneen, miten asiat oikeasti ovat ja kuka tässä kupletissa on se häviäjä; kyllä Suomen kansa ja Suomen valtio! Ei ihan vähäpätöiset uhrit!

Ilkka Luoma

Suomessa on 30 vuoden jälkeen noin 30 kaupunkia. Entä jos kaupungit säädetään niin, että jokaisessa on 200.000 asukasta?!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  "Jan Vapaavuori komppasi Elinaa, jo senkin takia, että vieläkin korpeaa häviö Kokoomuksen puheenjohtajavaalissa, jossa nykyinen valtiovarainministeri Petteri Orpo kuittasi kykypuolueen johdon – Vapaavuoden nenän edestä."

Ilkka, älä levitä valheinformaatiota. Vapaavuori hävisi Stubbille 2014 puoluekokouksessa eikä Orvolle seuraavassa vaalissa.

Ilkka Luoma

"Vapaavuoden nenän edestä" ... ;)

...
" ... Ensimmäisen kierroksen äänet jakautuivat Lepomäki 122,4, Orpo 396,8 ja Stubb 294,4. ... "

...
"Stubbille hävinnyt Vapaavuori tykittää: "Johtaviinkin posteihin pääsee kipuamaan myös patologisia narsisteja"

Moninkertainen kokoomusministeri Jan Vapaavuori röykyttää suomalaista politiikkaa ja taloudenpitoa kovalla kädellä tuoreessa kirjassaan. Politiikka viihteellistyy ja pinnallistuu. Pölhöpopulismi rehottaa. Talous ja demokratia uhkaavat romahtaa.

17.3.2016 klo 10:00 ... " -Yle

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Elinalla on viimeinen vaalikausi kokoomuksenlistoiltavalittuna eduskunnassa, kokoomus ei aseta edes ehdokkaakseen itsenäisesti toimivia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Kerrankin ollaan Aimon kanssa sama mieltä - Elina lienee liian älykäs Kokoomukseen ... ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tuo ei ole vastaus kommenttiini, vaan Luomalle tyypillistä kiertelyä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Kyllä se on - suoraa, mutta vaatii hiukan pohtimista lukijaltaan - vinkki: Vapaavuoden ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

Yrität vääntää vitsiä kirjoitusvirheestäsi ohittaen varsinaisen asian.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tuo ei ole vastaus kommenttiini, vaan Luomalle tyypillistä kiertelyä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Pohdiskelehan sanaa Vapaavuoden ...

Ilkka Luoma

sunnuntaina, joulukuuta 22, 2013
Sotehimmeli - kapinaa ja oivallusta!

Kokoomuksen puheenjohtajan, Jyrki Kataisen sixpack hallitus ei kerää paljon suosiota ja oppositiostakin on helppo huudella, kun kansalaiset suosivat lopulta aika konservatiivisia uudistuksia, jos aina niitäkään. Meneillään oleva 'eipäs-juupas sotesotkuhimmeli' saattaa olla todellisuudessa suurin asia, mihin Kataisen sateenkaarihallitus yltää, yllättäen!

Kataiselle on annettava tunnustus piiiitkäjänteisestä ajatusmaailmasta johdattaa kansakuntamme uudelle ”vuosisadalle”; olemmehan ikäpyramidin, vähenevien verokertymien ja maailmanlaajuisen työn uudelleenjaon taistelussa hakeutumassa uusille, osin tuntemattomille vesille – joista tässäkin yllättäen Kataisen esikunnalla onkin täsmähaju nenän päässä!

On vaikeaa ohjata ja hallita noin eripuraista ja erimaailmaista hallitusta – lupaus ja himo pelkästä ”audin takapenkistä” ei riitä pitämään koalitiota kasassa – vaan johtaminen, näyttää siltä, että Katainen osaa tämän – tai sitten takana on muusa; arvellaan sen olevan Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen? 1]

Sotehimmeli on suurimpia rauhanajan uudistuksia, tai muutoksia - lopulta!

Sote koskee käytännössä kaikkia ja on menoreiältään suurin tulontasauksen käyttöalue. Ikääntyvä väestö, osin harhautunut nuoriso ja itsensä loppuun oravanpyörässä polttanut aktiiviväestö tarvitsee huolenpitoa ennakoivuudesta saattohoitoon.

Sote-suunnitelman takana on 50 kaupunkia – siis suuri kuntarunnomissuunnitelma

Hallitus haluaa muutattaa syrjäseutujen asukkaat, puolipakolla ohjaten palveluiden äärelle – näin ympäristöajattelijat saavat suuria määriä luonnonpuistoja ja suojelualueita tyhjenevältä maaseudulta.

Yllättäen huomisen talouden menestysalue, valikoiva maatalous luomuineen on eräs uusi ”nokia”, sillä jo nyt esimerkiksi kiinalaiset haluaisivat vuokrata/ ostaa peltojamme kymmeniätuhansia hehtaareja – meillä on kuulemma puhdasta ja turvallista.

Tyhjentyvä maaseutu ottaa lisäksi vastaan tuhansia uusia loppuun ajettuja kaupunkilaisia ympärivuotisille kesämökeilleen – lepäämään ja keräämään voimia, jotta jaksaa kasvaa, kasvaa … vaikka lopulta huomaamme, ettei loputonta kasvua ole 2].

Sote on yhdistetty kuntauudistukseen

Katainen on opastettu näkemään nuo 50 kaupunkia ja kuntaa – ja nuo tulevat olemaan ne kunnallista itsehallintoa omaavat kunnat, jotka itsessään keräävät kunnallisverot ja maksavat enenevästi omat kulunsa – asukkaiden elämisen ja toimeentulon osalta. Tässä piilee ”kataismuusan” ohjeet pääministerille. Pääministerinhän ei tarvitse itse hoksata mitään, vaan osata ohjastaa joukkoja määrätietoiseen päämäärään!

Katainen on jo ilmaisuut suoraan,

että ihmisten itsensä omaehtoinen huolehdinta 3] on ykkösasia, samoin kuin lähiomaisten omistaan huolehtiminen. Katainen on herännyt monilla Kiinan vierailuillaan sukulaisvastuuseen – meillähän on eletty laitoskulttuuria – kaikki vauvasta vaariin laitetaan laitoksiin. Omaehtoinen itsestä ja lähimmäisestä vastuu tulee pakosta lisääntymään.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/sotehimmeli-... -

.

Ilkka Luoma

Mikäli saamme uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit - näyttäisi Paavo Väyrysen Kansalaispuolue olevan organisatöörisesti "valmis" - tosin vapaaehtoistyöllä, mutta on odotettavissa suuri ryntäys Kansalaispuolueen ehdokasasetelmaan ... mitä mieltä Paavo on sotesta?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Ai mitä mieltä populisti on mistäkin? Juuri sitä mieltä, millä arvlee ääniä saavan. Populismi ei ole mikään rehellisyyden puuska, vaan useinkin juuri päinvastoin; valheellisten väittämien levittämistä ja niillä itselleen hyötyä hakien. Vrt. Brexit- kampanjaa ja sen väittämien faktapohjaa! Se oli silkka valehtelukampanja alusta loppuun.

Ilkka Luoma

Populismi on kansanomaista selitystä siten, että yksinkertaisempikin oivaltaa, mitä sanottiin - mutta populismia on eri tyyppistä: Soinista - Lepomäkeen, mutta Lepomäen takana saattaa olla suurempi äly kuin pelaavilla päivänpaistepoliitikoilla!

Ilkka Luoma

Paavo Väyrysen paluu eduskuntaan voi olla ratkaisevaa, kun lopullisesti äänestetään hallituksen luottamuksesta ja sitä myöten Sipilän uusista ennenaikaisista eduskuntavaaleista - entä Paavo pj. tavoitteet Keskustassa?!

Ilkka Luoma

... Kuinka vilpitön Lepomäki onkaan ja miten Vapaavuori masinoi taustalta? Demarit hymyilevät, Rinne ja Väyrynen hymyilevät. Ajoitus on molemmille liki täydellinen! Paavon paluu eduskuntaan tulee ajoittaa oikein!

...
~ https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005587981.html -

"Kokoomuksen kannatuksen lasku voi olla käänteentekevä – Petteri Orpolla saattaa olla riesanaan kohta enemmänkin lepomäkiä

Elina Lepomäen sote-hyökkäyksen jälkeen kokoomuksen sisäiset ristiriidat tulivat yhdellä rysäyksellä julkisuuteen, kirjoittaa Marko Junkkari. ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Joko Lepomäki sai nuhteiden kautta kurinpalautuksen - puolueelta, ettei hypitä aisan yli!?

Ilkka Luoma

.. Voimakas puolustus aiemmalta Kokoomuksen apupuolueelta - "ruattalaasilta" - lienevät oikeassa, tosin Elinakaan tuskin näki todellisuutta Jan Vapaavuoren aseenkantajuudeltaan. Olihan Lepomäki junttaamassa Suomea Natoonkin, ohi suuren kansalaismielipiteen enemmistön!

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/nettivieraa... -

"Anna-Maja Henrikssonin nettikolumni: Keisarin uudet vaatteet 2.0 – Lepomäki otti sadun pienen pojan roolin

Mielipiteet Julkaistu 07.03.2018 15:40 ... " -Mtv

Ilkka Luoma

Tämä on uskottava tulkinta, siksi paljon sote-himmeleitä valmistelevat poliitikot - puolesta ja vastaan - ovat itsekin sekaisin, kohta yli 10 vuotta. Näin ollen kansalaiset enemmistönä eivät luota poliitikkovalintoihinsa. Lisäksi media hämmentää osaltansa sote-soppaa, niin ei ihme, että kansalaiset ovat jo tuskissaan, ... ainakin joidenkin terveysasemien jonoissa. Riittäisikö uudeksi sote' ksi vanha so ja te, niin että korjataan nykyisistä järjestelmistä viat ja virheet. Eikö tuo paljon puhuttu tekoäly voisi olla älykäs ratkaisu poliitikkojen älyttömyyksille?

...
~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803242200834670... -

"Lähes kolme viidestä suomalaisesta keskeyttäisi sote-uudistuksen valmistelun, selviää Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

Kyselyn mukaan vain joka viides vastaaja oli sitä mieltä, että valmistelua tulee jatkaa. Joka viides ei ottanut asiaan kantaa.

Kyselyn perusteella sote-uudistusta kannattavat selkeästi vain keskustan kannattajat. Heistä kolme viidestä on sen kannalla, että valmisteluja tulee jatkaa.

Jyrkimmin uudistuksen edistämistä vastustavat vasemmistoliiton kannattajat. Kokoomuksen kannattajat jakautuivat kyselyssä kutakuinkin kahtia.

HENRI KOPONEN
henri.koponen@iltalehti.fi"

Toimituksen poiminnat