Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Politiikan hoidon innovaatio – ”Kapteeni* hoitaa homman”

  • Harmillista ettemme nähneet toista kierrosta - kansa puhui, mutta jäi vaille - mitä? ¤
    Harmillista ettemme nähneet toista kierrosta - kansa puhui, mutta jäi vaille - mitä? ¤
  • "Hei, vaihdetaan ukkoa - tulos tai ulos" - miten on, mitä kansakuntamme ansaitsee poliitikoiltamme? ¤¤
    "Hei, vaihdetaan ukkoa - tulos tai ulos" - miten on, mitä kansakuntamme ansaitsee poliitikoiltamme? ¤¤

Kansalaispuolue oli alkujaan politiikan suuri innovaatio, sillä se irtautui perinteellisestä puoluepolitiikasta keskittyen luomaan pohjaa – betonipohjaa kestävyytenä, kun rakennetaan saman mielisten yhteisöä – kansanliikettä nostamaan Suomi takaisin itsenäisemmäksi ja riippumattomammaksi maailman myllerryksistä, joita nyt nousee siellä ja tuolla [1.

 

Nyt pintaan nousi uutislähetys [2, median sen kummemmin miettimättä, mitä on minkäkin takana. Paavo Väyrysen ajatusmaailma koki petoksen valittujen taholta – viralliseksi irtautumissyyksi saatiin varainkeruu, lainoitus ja avustus – oli kysymys siitä, miten kerätään/saadaan/ lainataan ja markkinoidaan, jotta järjestyvät tarvittavat varat korttikeräykseen ja itse Väyrysen presidenttikampanjaan – vaaleihin 2018.

[* Kapteeni – Kapu eli Kansalaispuolue

[2 ” … Puolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen perustelee erottamista taloudellisilla epäselvyyksillä ja sillä, että Väyrynen pyrki keskustan puheenjohtajaksi. Paavo Väyrynen kiistää väitteet taloudellisista väärinkäytöksistä … ” -HS ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005589852.html

 

Tulos - 180 000 suomalaista valitsi Väyrysen

Tulos on hyvä, kun huomioidaan takamatkalta lähtö. Kiitos kuuluu kansan syville riveille, joista lähti mukaan moni korttien ja nimien kerääjä – pyyteettä! Toki tarvittiin rahaa, ja keräys- ja vaalikampanjarahaa saadaan monin eri tavoin – lähinnä perinteellisten osalta puoluetuesta, ja he/ne, joille ei siunaannu lakiin perustuvaa puoluetukea, on ideoiden hankintatavoista oltava päättäväisiä. 

Jokainen saatu kortti ja ääni maksavat aina jotain – Paavon kampanjassa hinta per kortti ja per ääni lienevät hyötysuhteiltaan hyvät, elleivät jopa erinomaiset (?)

 

Itse väitteet, joilla kampitetaan – yritetään kampittaa – 

… 180 000 suomalaisen kannattamaa Väyrystä olivat merkittäviä ja sisältävät harkintaviitteitä lainkohtiin, joiden myötä myös nyt rahaepäselvyyksien esittäjät saattavat joutua edesvastuuseen – jää nähtäväksi.

Lainaus toisaalta olleesta blogikommentistani, liittyen varainhankintaan:

" ... ... Esitetty varojen kierrätys on tuttua monelle pienpuolueelle, joilla ei ole mahdollisuutta verovaroista oikeutettuun puoluetukeen, jonka määrä pohjautuu kansanedustajien lukuun. Ulkoa puolueelle annettu vaalituki usein kierrätetään puolueen kautta ja kiertoon merkitään velkasuhde puolueelta rahan lainaajalle.

Idea on siinä, että velka sitten joskus maksettaisiin takaisin, kun puolue saa kansanedustajiensa myötä eduskunnan myöntämiä lakiin perustuvia puolue- yms tukia.

Herää kysymys: Avustiko Kokoomus Sauli Niinistön kortti- ja vaalikampanjaa? Paljon Kokoomus saa puoluetukea? Onko Kokoomukselle milloinkaan lainattu rahaa vaalityötä varten? ... " 

-lainattu toisaalta omasta blogistani,

... ja tässä en väitä, että Kapu eli Kapteeni olisi näin toiminut, vaan kerron menettelytavoista, miten puoluetueton puolue/ toimija voi järjestellä raha-asioitaan - kysyn samalla nuo kysymykset verrantona kohdistuneena Kokoomukseen, koska Sauli Niinistönkin kampanja maksoi, kuka maksoi, miten maksoi ja milloin maksoi – milloin milläkin kirjausmenettelyllä – ammattikirjanpitäjien toimesta … ” [LINKKI]

 

Entä nyt?

Edessä on mahdolliset oikeusprosessit tai sovinto

Laiha sopu on ollut parempi vaihtoehto kuin lihava riita. Lihavassa riidassakin on puolensa, sillä oikeuden tulee toteutua, onhan kyse Keskustan puheenjohtajavaaleista, Paavon paluusta eduskuntaan, jopa ratkaisijaedustajaksi, kun sote-sotkusta äänestetään – on jopa kyse ennenaikaisista eduskuntavaaleista. 

Keskustan puheenjohtaja ja toistaiseksi pääministeri Juha Sipilän falsetoitunut vahingoniloröhähdys, kun uutinen kerrottiin, oli merkki hermostumisesta, kun Kokoomuskin pelaa jo omia pelejään – Paavon ääni eduskunnassa voi vielä merkitä paljon – kuka tietää!

 

Niin tai näin

Politiikan ikiliikkuja liikkuu jälleen ja edessä on uusien luottohenkilöiden valinta – miten olisi – lähtisikö aiempi Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen luomaan aivan uutta uraa – kansakuntamme eduksi, onhan kansan keskuudessa ”Kapteenin” eli Kansalaispuolueen ideologia aivan uusi, haastava ja innovatiivinen, jotain uutta sitten demareiden Forssan aikojen ---

On oikeus ja kohtuus, että tähän liitetään linkki europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrysen omaan vastineeseen – näihin mediassakin esitettyihin väitteisiin … ~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251753-meneillaan-on-laiton-kaappausyritys - .

 

Menestystä kaikille osallisille!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 163627

 

DOC kapteeni_kapu_PV_04032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04032018

 

534_4725

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Yle' n toimittaja Pirjo Auvisen ei pidä liittyä sopuleiden valtavirtaan, vaan ottaa asia rauhallisesti, sillä Käräjäoikeus on tehnyt välipäätöksen, jolla nykyisen toistaiseksi puheenjohtajan johtamien kokousten päätökset on jäädytetty. On syytä rauhoittua ja odottaa sekavan tilanteen kirkastuista. Maistuu lokakampanjalta. Uskoisin, että remonttimiehet astuvat remmiin

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10100727 -

"Analyysi: Nyt ei enää jaksa, Paavo Väyrynen

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen perustama puoluekummajainen kansalaispuolue ajautui lauantaina sekasortoon. Jaksaako joku vielä Väyrystä, kysyy politiikan toimittaja
Pirjo Auvinen.
Paavo Väyrynen 3.3.2018 klo 15:19 päivitetty 3.3.2018 klo 15:22 ... "

.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kevyt kommentti lepopäivän ratoksi.

Charles Bukowskin päiväkirjapohjainen pieni, mutta ajatuksia herättävä kirjanen sai suomennennettuna nimen Lounaalla. Alkup. teoksella on pitkähkö nimi: "The Captain is out to lunch and the sailors have taken over the ship".

Kun seuraa suomalaista politiikan tekoa juuri nyt vatulointeineen, purkamisineen ja kerimisineen, U-käännöksineen...., joskus tuntuu, että kapteeni on pitkällä lounaalla ja meidän merimiesten on otettava laiva haltuun.
Kuinka temppu tehdään? Saatava vaalit aikaiseksi - meni syteen tai saveen - ja äänestettävä oikein.

Ilkka Luoma

Aivan loistava kommentti - merimiehet ovat suoran kansalaisvaikutteen soveliaimmat ja pätevimmät "merimiehet" eli äänestävät kansalaiset, joille on hengenasia Suomen itsenäisyys ja paluu juurille omaksua enemmän omavaraisuutta ja koko maan asutusta.

Ehkä merimiehet valitsevat sitten kuitenkin kapteenin laivaan - kulkee se silloin paremmin turvallisia väyliä pitkin, kun on luotettava miehistö, joka osaa tehdä suoraan aloitteita kapteenille (kansalaisen suoravaikutus - eli kansanäänestykset) - silti tiukoissa paikoissa kapteeni sanoo mitä tehdään ;)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Eikös tässä ollut sellainen suunta päällä, että kapteeni jättää rotat laivaan jos "valitaan" kepun puoluejohtajaksi?? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin.

Jos jossakin teillä on menneet Kansalaispuolueen - Väyrysen tiimoilta asiat pieleen, on Viestintä. Eikä asia ole ole kyllä kohentunut. Eikä tällä kertaa voi edes syyttää Mediaa, eikä muita puolueitakaan.

Ilkka Luoma

En ole "Kapussa" en sen paremmassa nic-name' ssa "Kapteenissa", mutta johtopäätösten teko on sallittua ;) ...

Peli on rehti, jos Väyrynen pääsee Keskustan puheenjohtajaksi - siirtyy hän sinne luonnollisesti (?) ja Kapu eli Kapteeni jää sille varattuun tehtävään, jota olen kuvannut mielipiteenä topicciin (avaukseen) - ja sinne valitaan pätevät luottohenkilöt rakentamaan politiikan "kattojärjestöä" sen päätavoitteen mukaisesti, jonka oletan olevan itsenäisempi ja sotilaspoliittisesti puolueettomampi Suomi.

Media innostui aivan valtavasti tästä Kapun nykyjohdon esilletulosta - mollasihan se Väyrystä - joka nyt antoi oman meriselostuksen tänne US Puheenvuoroon.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka luoma on kerrankin oikeassa ! "Kapteeni hoitaa homman"

Kapteeni uppoaa laivansa mukana on periaate, jonka mukaan laivan upotessa kapteeni jää alukselle ja pelastautuu vasta kaikkein viimeisenä tai ei lainkaan.

Katsotaan nyt millainen kapu tämä Paavo on !

Paavo Väyryseltä voi kyllä odottaa muutakin, mutta kapteenin pakeneminen uppoavalta laivalta matkustajien ollessa yhä kyydissä herättää paheksuntaa.

Esimerkkinä tästä on Costa Concordian kapteeni Francesco Schettino joka tuomittiin aluksen hylkäämisestä vankeuteen, koska oli enisimmäisten joukoss joka hylkäsi laivan !

Ilkka Luoma

"Kapteeni hoitaa homman" - jääkiekosta saamme paremman rinnasteen - hyvä joukkueen kapteeni kerää parhaat kasaan ja voittaa seuraavan pelin ;)

...Kansalaispuolue = "Kapu" = paremminkin "Kapteeni", sillä Kansalaispuolue on perusajatukseltaan yhteisten asioiden samankaltaisten kattojärjestö - ikään kuin SAK tai EK ... :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitähän hommia kapteenilla on hoidettavana kun ryhmän Muut kannatus on samalla noin 2 %:n tasolla kuin ennen kansalaispuoluetta, ja siihen kuuluu muitakin pienpuolueita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

"Kapteenilla" on aivan uusi tehtävä - koota saman mieliset yhteen - heidän perinteellisestä puoluetausta huolimatta ---!

...
Olisikin kiintoisaa tietää mikä on Kapun eli Kapteenin kannatus nyt "hajonneena" ja sitten eheytyksen jälkeen ... :)

Kun Paavo palaa eduskuntaan, on tuolloin Kapu eli Kapteeni otettava mielipidemittauksissa mukaan erillisenä toimijana so. puolueena, jos Väyrynen istuu eduskunnassa Kapteenin riveistä - jää nähtäväksi.

Uskoisin, että remonttimiehet ovat jo liikkeellä - palauttamaan Kansalaispuolueeseen järjestys ... (?)

Ilkka Luoma

Kerran on kuitenkin uppoava laiva [1 jätetty - hallituksen pääministeri Jyrki Katainen jätti roskat Alex Stubbin niskoille ja pakeni EU-Brysseliin [2 - Kokoomuksen kiintiöpaikalle - kesken kansan antaman eduskuntavaltakirjan.

...
[1

141 lukijakommenttia aiheesta ""Suomi on kuin uppoava laiva" -PRIMA 6/2013" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG
07.01.2014

.
[2

62 lukijakommenttia aiheesta "Suuri EU-houkutus jättää uppoava suomilaiva rottana?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG
07.04.2014

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Taitaapa kansalaispuolueen kohtalo olla sama kuin muidenkin yhden ihmisen itsensä ympärille rakentamien puolueiden.

Aikanaan E.Hentusen Radikaalinen kansanpuolue riitautui perustajansa kanssa ja hiipui hänen kuolemansa jälkeen. V.Vennamon Pientalonpoikain puolue/Suomen maaseudun puolue teki dynastian alun kuihduttua konkurssin. T.Soinin luovuttua johtajan paikasta Persussuomalaiset hajosivat ja jätteet kuihtuvat parhaillaan.

Hieman ajallista ja määrällistä eroa elinkaarissa mutta lopputulos sama kuin nyt näyttää olevan P.Väyrysenkin luomuksella.

Karismaattinen populistikansankiihottaja on mahdollisuus sekä kannatusta ja huomiota keräävä keulakuva mutta myös taakka perässä hiihtäville kun johtaja ei salli muiden nousta edes lähelle kasvaakseen tuleviksi johtajiksi.

(Huom: edellisestä ei pidä lukea etteikö myös vakiintuneemmilla puolueilla olisi aika-ajoin ongelmansa n.s. vahvojen johtajien kanssa).

Ilkka Luoma

Uudet suunnitelmat ovat jo pöydällä - 5000 nimeä ei lasketa hukkaan! ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lähde? Taisit ilmoittaa että et ole kansalaispuolueen jäsen.

Ja kunhan ensin selvitellään sekin kumpi hallitus on laillinen ja kenellä/keillä on nimenkirjoitusoikeus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Arvaan valistuneesti, että suunnitelmat ovat jo valmiina. Luottamus palautetaan ja Kapteeni-kansalaisliikkeen alkuperäinen idea tullaan toteuttamaan tarkasti, koska se on aidosti jotain uutta politiikan hoidossa, sitten demareiden Forssan ... :)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #13

Seija Nylund

Minua tässä jutussa risoo eniten, että kaikenlaiset hihhulipuoleet ja niiden narsistiset hihhulit esittävät vaatimuksia itse luomileen sekoiluilleen niiden selvittämistä julkisin varoin. P0piisin ja tuomioistuimien taakaksi !

Nämä jutut pitää laittaa käsittelypinojen pohjalle ja ottaa esiin, jos viranomaisilla ei todellakaan ole muuta tehtävää!

Lisäksi ennen jutun käsittelyä pitää osapuolilta, molemmilta, periä 50 000 € vakuusraha varmuudeksi, että nämä raha-asioihinsa kykenettömät maksavat yhteiskunnalle aiheuttamansa kustannukset !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Kovaa kieltä - perusteletko hiukan - asiapohjalta?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #18

Ilkka Luoma

Mitä siellä sinun mielestäsi tapahtuu ! Puolueen perusti europarlamentaarikko Paavo Väyrynen, joka oli sen ensimmäinen puheenjohtaja. Kansalaispuolue lisättiin puoluerekisteriin joulukuussa 2016. Nyt puolue riitelee itsensä kanssa n.vuoden toiminnan jälkeen. Tilit ovat sekaisin ja poliisia huudellaan apuun !

Mikä on mielestäsi Kansalaispuolueen arvovalta ja merkitys politiikassa. Ja viimeiseksi mikä on puolueen ja nyt jo ehkä kahden hallitusten ja johtohemkilöiden arvostelukyky ja moraali. Mallia on otettu varmaankin Kittilästä !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

"Älähän kaima hättäile" - annetaan nyt poliisin tehdä tehtävänsä, jos tekee tai jättää aiheettomana tutkimatta ...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

On totuuden aika nro 128 tai jotain sinnepäin,,.-eli perustamaan "uusi kansalaispuolue",,mitä sitä menneitä märehtimään,,kaikki mukaan,alli huuppa !

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Oikeus puhui... Remontointi jatkuu.

...
"Oikeus päätti: Paavo Väyrysen erottaminen kansalaispuolueesta keskeytetään

Keskiviikko 7.3.2018 klo 17.15
Helsingin käräjäoikeus on antanut päätöksensä Väyrysen asiassa ... " -Iltalehti

~ www.iltalehti.fi/politiikka/201803072200795634_pi.... -
.

Toimituksen poiminnat