Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansakuntamme ei taivu Naton edessä – vain 17% Naton kannalla

 • Kuva 1: Jykevää kannanottoa kansakuntamme näkökulmasta - Ei Natolle, yli 50% voimalla!
  Kuva 1: Jykevää kannanottoa kansakuntamme näkökulmasta - Ei Natolle, yli 50% voimalla!
 • Kuva 2: Kuuluisa kirje vkans. Adolf Hitleriltä pr. Risto Rytille - alkuperäinen - kuva IL ¤¤
  Kuva 2: Kuuluisa kirje vkans. Adolf Hitleriltä pr. Risto Rytille - alkuperäinen - kuva IL ¤¤
 • Kuva 3.: Kun katsoo kuvaa, ymmärtää paljon ja älykkäimmät osaavat laittaa Lapin läpi suuntanuolen täysin oikein! ¤¤¤
  Kuva 3.: Kun katsoo kuvaa, ymmärtää paljon ja älykkäimmät osaavat laittaa Lapin läpi suuntanuolen täysin oikein! ¤¤¤
 • Kuva 4.: Kartta kertoo selkeästi miten me olemme idän ja lännen vedenjakajalla ...
  Kuva 4.: Kartta kertoo selkeästi miten me olemme idän ja lännen vedenjakajalla ...

Viimeiset reilu 10 vuotta suomalaiset ovat sanoneet jykevän ei – Natolle [- kuva 1., ja aina yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Kansa tietää miksi me emme halua Natoon – opimme jotain Talvisodan aaton ”erkkolaisuudesta” [2, jolloin taitamaton ulkopolitiikkamme härkäpäisyytenä johti Neuvostoliiton hyökkäykseen – taistelimme ja kansa yhdistyi – kuten nytkin – aina natokyselyjen yhteydessä …

 

Naton osalta kansakuntamme on harvinaisen yksimielinen – sinne emme liity, olemmehan täällä sen toisen ydinasesuurvallan rajalla, ja emme tarvitse siihen viereen sitä toista ydinasesuurvaltaa - Yhdysvaltoja, joka rakentaa vastakkainasettelua [3 – Syyriassa ja Korean niemimaalla [4. Olemme suomalaisina idän ja lännen vedenjakajalla – jo geneettisestikin [5.

Viimeisin Nato -uutinen oli se, ettei kansa halua edes silloin Natoon, vaikka kansansuosikki presidentti Sauli Niinistö niin ehdottaisikin. Toisaalta kansa tiesi äänestäessään Niinistöä, ettei hän petä äänestäjiään. 

Niinistö on sanonut, ettei kansaa ohiteta meille elämän ja kuoleman kysymyksessä - Natosta – ilman ettei kansalta kysytä ratkaisevaa mielipidettä. Kansa sanoo: ”Ne on eri miehet, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee” -väkevä lause, jonka presidenttimme kirkkaasti ymmärtää.

 

*

Iltalehti kirjoitti näin:

~ https://m.iltalehti.fi/politiikka/201803042200787008_pi.shtml

” … Helmikuun lopussa tehdyn tutkimuksen kysymys kuului: Suomi tekee syvenevää sotilaallista yhteistyötä lännen eli käytännössä Yhdysvaltain ja Naton kanssa luodakseen yhdessä sotilaallisen pelotteen Venäjän mahdollista uhkaa vastaan. Onko tämä politiikka mielestänne oikeansuuntaista? 

Kysymys tiivistää Suomen tämänhetkisen puolustuspolitiikan ytimeensä. Sotilaallista pelotetta korostava turvallisuus- ja puolustuspoliittinen toimintamalli hyväksyttiin eduskunnassa viime keväänä ja toissa vuoden lopussa kahdessa äänestyksessä … ” 

-voiko kysymyksen johdanto olla enää johdattelevampi – kerrotko mielipiteesi?

 

Kommentoin taas näin:

”Kun natottaja-media ei saa keinolla eikä millään kansakuntaamme Naton taakse, keksi se uuden lähestymistavan: Jos presidentti ehdottaa Natoa, niin mitä sitten ajattelisimme [38/38]. 

Median yleissävy monin osin on vastakkainasettelu ja Venäjän uhan luonti. Juuri tämä Venäjän uhan luonti lietsoo vastakkainasettelun kautta sekaannusta kansalaisiimme. Uhka ja sen todellinen määritys ei ole helppoa ja siihen liittyy raaka tarkoitushakuisuus ja yksipuolisuus. 

Vastakkainasettelua luodaan voimalla isossa kuvassa myös kahden ydinasesuurvallan - USA' n ja Venäjän välille. Suuren kuvan vastakkainasettelussa erityisesti kansakuntamme ymmärtää asemamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla; emme halua Nato-sotaliittoon, jonka sotilasjohtaja US aina on. 

US on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt ydinasetta - vieläpä lähinnä siviilejä kohtaan. Tänään puhutaan, että Yhdysvallat olisi alentamassa ydinaseiden käyttökynnystä [6, kehittämällä voimallisesti taktisia ydinaseita ja jopa ydinaseettomia maita vastaan

[6 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/uusi-asevarustelukierros-alkamassa-usa-vastaa-venajalle-lisaa-taistelukentalla-kaytettavia-ydinaseita/6755780 -

[6 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75038/usa-alentaa-ydinaseiden-kayttokynnysta?changed=1519941486 – [57 lukijakommenttia – osa helmiä, osa roskaa - nimimerkein]

 

...

... Miksi Venäjästä tehdään jatkuvasti uhan rakentajaa [7, 

… kun se ei edes pidä paikkaansa – olen kysynyt arvovaltaisilta, tietäviltä, tietämättömiltä ja asiantuntijoilta – miten Venäjä on uhannut meitä?” - kukaan ei ole vastannut oikeastaan mitään järkevää. Tämä on ymmärrettävää, koska sellaista ei ole tapahtunut …

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html

 

… – ei sitten jälkeen 1944, jolloin Puna-armeijan Kesähyökkäys laittoi meidät puun ja kuoren väliin ja Saksan kolmas valtakunta pelasti meidät ** – suurelta osin. Me tosin osasimme pettää tuon luottamukset ja pelastuksen – rikoimme presidentti Risto Rytin sopimuksen valtakunnan kansleri Adolf Hitlerin kanssa [-kuva [2. –Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim otti presidentin tehtävät ja huolehti meidät rauhaan – ja tämän jälkeen ei ole ollut mitään sotilaallista uhkaa idästä … jos on ollut, niin joku varmaan puuttuu tekstiin? ---

 

Entä nyt, vaikka media koettaa meitä väkisin vääntää Naton kannalle luoden Venäjän uhkaa!

Me rakennamme itsestämme YK-rauhanturvaamisen pienen suurvallan [8 – siinä olemme hyviä, ja kiperiä pelikenttiä on paljon – 1. Korean niemimaa, jossa Kiina ja Venäjä n tukevat meitä YK-tehtäviin, 2. Donpass ja Kiovan ukrainalaiset – tähänkin sovimme kuin Väyrynen Keskustan johtoon ja lopulta se vaikein ja vaarallisin, 3.: Israel [9 vs. Iran/Hizbollah ja Syyrian al-Assad.

 

...

Suomen niemellä – Aasiasta tulevan mantereen läntisellä nokalla asuu vikuroiva kansa, joka ei tarvitse Natoa, ei venäläisiä -eikä ruotsalaisten kytkyä – me osaamme tulla toimeen idän ja lännen kanssa, varsinkin venäläisten kanssa, jotka edelleen kunnioittavat kykyämme Talvisodassa.

Ei tehdä enää toistamiseen Talvisodan aaton virheitä, joita virheinä vastustivat sellaiset suuruudet kuin C.G.E. Mannerheim, J.K.Paasikivi ja Rudolf Walden – kaikki osaten venäjää ja herroja, joiden palveluksia kansakunnallemme sitten tarvittiin hyvin kipeästi – kaikkien kolmen.

 

EKSTRA

Iltalehti otsikoi näin: ”Kiina pullistelee 142 miljardin euron sotilasbudjetillaan” juttu löytyy tämän ~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803052200788410_ul.shtml -alta ja kommentoin siihen näin - ”USA' n hyökkäyskyvyn ylläpito maksaa noin neljä kertaa enemmän, vaikka väestö on Kiinaan nähden vain noin viidesosa. US sotii koko ajan. Kiina ei ole sotinut sitten Vietnamin sodan 1970-luvun. Kiina ei ole velkaa ulos, sen sijaan muun muassa USA on velkaa Kiinalle noin 1200 mrd USD! Kiinan velka on sisäistä, ja Kiinakin osaa painaa omaa rahaa, kuten USA' n FED ja EU' n EKP!”. [9.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 163672

 

DOC emme_meme_natoon_05032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 05032018

 

746_6167

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (217 kommenttia)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[2

TIISTAINA, TAMMIKUUTA 13, 2015 [LINK]
Talvisodan viimeisellä rannalla - jotain uutta!
!
(YLE TV1 esitti 11. tammikuuta 2015 koskettavan ja tunteellisen osadokumentin itsenäisyytemme ratkaisusodasta – ilman merkittävää ulkoista apua sotaponnisteluillemme, sotilaallisesti liittoutumattomana ja vastassaan idän jättiläinen – harmi, ettei dokumenttia ilmestynyt YLE Areenaan)

Talvisota oli paljolti J.K. Paasikiven lausumana niin kutsutusti Erkon sota (?) 1] E]. Eljas Erkkohan 2] oli 1939 Suomen ulkoministeri ja väkevä kokoomuslainen, joka ei välittänyt C.G.E. Mannerheimin, Paasikiven eikä pitkäaikaisen puolustusministerin, Mannerheimin luottoystävän, kenraali Rudolf Waldenin 3] varoituksista kuunnella huolellisesti mitä Stalin esitti aluevaihdoista 4].

E] Tämän päivän erkkolaisuus ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mi... -

Mutta Suomen mies ja nainen (Lotta Svärd) oivalsivat itsenäisyyden,

jonka tammikuun 4:nä 1918 Lenin ja muun muassa Stalin meille tunnustivat, jonka jälkeen nopeasti toistakymmentä ulkovaltojen itsenäisyystunnustusta saatiin maahamme.

Toisaalta Suomessa oli veljessodan mustat pilvet ilmassa, joka laukesikin tuottaen Saksassa koulutetut jääkärit 5] valkoisten perusrungoksi sisällissotaamme. Veljien sodassa kysymys oli pääpainoltaan taloudellisten ja toimeentulon punnuksien tasoittamisesta.

Eräät äärivasemmistolaiset elättelivät toiveita suuresta Leninin maasta – joka olisi toiveina luonut tasa-arvoa ja hyvinvointia myös tovereille. Koskaan suuri kansa ei ollut punaisinakaan halunnut juuri Leninin allekirjoittamaa itsenäisyystunnustusta romuttaa.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/talvisota-t... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[3

"Trump tahtoo tuhat uutta ydinkärkeä - tuoko USA:n uusi ydinaseoppi euro-ohjukset takaisin?" -Iltalehti otsikko

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180130220070621... -

...
" ... NPR toteaa, että kylmän sodan aikaiset strategiset ydinräjähteet ovat tuhovoimaltaan liian suuria. Trump haluaa käyttökelpoisempia räjähteitä. Ne olisivat Hiroshiman ja Nagasakin pommien luokkaa sekä pienempiä. (EPA)
Presidentti Donald J. Trumpin julkiset esiintymiset viestivät mielikuvaa, että jonkinlainen sivilisaatioiden sota olisi jo käynnissä ja se voi eskaloitua suursodaksi. Seuraavan suursodan todennäköisyyteen liittyviä tietovuotoja Valkoisen talon isännän tokaisuista eri yhteyksissä on tullut useita.

Hänen ydinaseoppinsa salainen luonnos vahvistaa nyt, että huhuissa on myös perää. Valmistautuakseen mahdolliseen suursotaan Trump vahvistaa voimalla Yhdysvaltain ydinaseistusta niin, että ne riittävät Yhdysvaltain ja sen liittolaisten suojaamiseen kaikkia ajateltavissa olevia vihollisia vastaan.

Trump näyttää päättäneen kaiken hömppäuutisoinnin taustalla, että maailman johtavana läntisen sivilisaation valtiona Yhdysvaltain on väistämätöntä pitää asemansa myös sotilaallisesti maailman johtavana valtiona. Ydinaseistus uusitaan kauttaaltaan, ja tuhat uutta ydinkäkeä valmistetaan. ... "

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ketähän vastaan Putin varustautuu, Kiinaako?

Pääkirjoitus: Venäjän johtoeliitti hurmioitui Putinin aseuhosta

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005592690.html

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Uusii vanhentuneita ja epävarmoja tasapainoaseita - lähinnä US/Natoa kohtaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Epävarmoja vieläkin, Putin taitaa ammuskella ydinkärkiä omalle maaperälleen.

https://edition.cnn.com/2018/03/01/europe/putin-ru...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Mieluummin niin, kuin miten amerikkalaiset Tyynellä valtamerellä - hyvin haavoittuvilla atolleilla, lähellä täysin vierasta asutusta.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Kerropa miksi Venäjä satsaa vähiä rupliaan konventionaalisiin aseisiin, kun ydinpelote varmistaa ettei maata kukaan miehitä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko Venäjällä muuta teollista vientiä kuin aseet?

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #24

Olisiko Ladat vielä ja ne jutut, jotka ei surise, eikä mahdu...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #24

Omia innovaatioita ei mitään, jollei siksi lueta baabuska -nukkeja ja balalaikkoja. Kaikki on pääosin aseita ja niillä ammuttavia räjähteitä.
Venäjä on houkutellut maahan kuitenkin hieman ulkomaalaisia tehtaita ilmeisesti verohelpotuksin. Esim. Nokian renkailla on maassa rengastehdas, jonka tuotteita tuodaan jonkin verran myös Suomeen. Ongelmia Nokian Renkailla on ollut siellä kuitenkin riittävästi. V. 2016 firma karhusi oikeusteitse venäläisiltä jälleenmyyjiltään miljoonasaamisia, koska kyseiset diilerit ovat jättäneet maksamatta rengasyhtiön toimittamat tuotteet. Venäläisten lehtitietojen mukaan yhtiö on esittänyt jälleenmyyjilleen yhteensä 2,62 miljardin ruplan (31,6 miljoonaa euroa) vaateet!
Myös Venäjän olympiajoukkueen mitalisteille lahjoitetut bemarit ovat ymmärtääkseni koottu Kaliningradin tehtaalla, mikä kuuluu sijainnista huolimatta Venäjään.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #175

Avaruusteknologia "osasto" on täynnä omia innovaatioita - niitä on muutoinkin ja paljon, mutta vieminen teolliseen tuotantoon on tuottanut vaikeuksia - no, nyt Kiina on apuna ;)

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #178

Avaruusteollisuus on ollut NL:ssa ja nyt Venäjällä aina armeijan alainen organisaatio! Se on siksi saanut aina parasta osaamista käyttöönsä, mitä maasta on löytynyt. Esim. Venäjän käyttämät kantoraketit eivät ole mitään muuta kuin samoja kantoraketteja, joilla on tarkoitus kuljettaa mannertenväliset atomipommit USA:han. Yksi niiden lähetyspaikoista on tuossa Suomen naapurissa Kuolassa.
USA:sa Nasalla ei tuollaista kytkyä, vaan se on oikeasti nimensä mukaisesti avaruushallinto, siksi se onkin kärsinyt koko ajan määrärahojen vähyydestä - toisin kuin USA sotilaallinen avaruusosaaminen. Se vain paisuu.
Ei Venäjä myy avaruusteollisuutensa "osaamista" sinänsä ulkomaille, vaan myy vain palveluita; astronautin kuljetuksen avaruusasemalle tai satelliitin toimittamisen avaruuteen. Se on eri asia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #182

"USA:sa Nasalla ei tuollaista kytkyä, vaan se on oikeasti nimensä mukaisesti avaruushallinto, ..."

Joopajoo, USA-laisten oma käsitys: https://nsarchive2.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB509/.

BtW: USA ja NASA ei saa yhtään kantorakettiaan taivaalle ilman venäläisiä RD-180 -moottoreita. Niinpä Obaman ja Trumpin hallinnot ovat pitäneet ne tiukasti kaikenlaisten sanktio-ohjelmien ulkopuolella.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #182

Venäjä saa hyvät rahat Kiinasta avaruusteknologia osaamisestaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Avaruusteknologia ja -palvelut

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Jos katsot kartasta kuinka Nato etenee ja tutkit miten paljon US sotii ja luo sotien uhkia maailmalla - niin kysymyksesi on täydellisesti täytetty.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Pohjois-Atlantin puolustusliitto NATO ei etene yhtään mihinkään vaan asiaa pitää lähestyä kunkin yksittäisen maan omasta puolustuspolitiikasta.
Kukin Naton jäsenmaa on nähnyt parhaaksi liittyä puolustusliittoon - käytännössä EUn puolustus perustuu Natoon, koska lähes kaikki EUn maat ovat myös Naton jäsenmaita.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Saksa halunnee koko US sotavoiman pois Euroopasta, koska huomasi, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka! :)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #51

Yhtä huono idea, kuin ydinvoimasta luopuminen, sillä Saksan asevoimat ovat kuralla.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" ... linkin:

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta.

ORIG - 06.08.2013

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #32

Tuleeko mieleen miksi Nato etenee? Olen kuullut sanonnan vanhoilta miehitetyn maiden kansalaisilta "Ei koskaan enää." Arvaa mitä tarkoittavat.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

EU ja Nato lupaavat kymmenen hyvää ja 12 parempaa ... katsotaan millainen kehitys on tapahtumassa EU- ja Nato-jäsenmaissa, jotka edustavat itäistä eurooppalaisuutta eli myös slaavilaisuutta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #32

Annat tilanteesta Venäjän näkökulman, mikä sitoutumaton sinä luulet olevasi? Natoon jokainen maa hakee itse ja vapaaehtoisesti usein Venäjän pelossaan. Sen jälkeen anomus käsitellään asiallisesti Natossa, ja jos joku jäsenyyttä vastustaa, diiliä ei tule.
Nato on Euroopan maiden puolustusorganisaatio ulkopuolista aggressiota vastaan! Se ei ole hyökkäämässä Venäjälle, kuten sinä ja muut trollit palstoilla pauhaavat! Se on silkkaa disinformaatiota ja ihmisten pelottelua.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #176

Katsohan! Saimme nyt myös siviilipuolen West trolling manipulaation liikkeelle - odotinkin tätä - hyvä niin, saamme uusia vivahteita äärilaidoiltaan - kansahan ei Natoon halua, joka näkyy hienosti kuvassa 1 :)

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #179

Allekirjoittamasi Venäjän käsitykset Natosta ovat vääriä ja propagandaa. Suurin osa Euroopan maita ei voi olla väärässä sen suhteen, miksi he ovat järjestön jäseniä. Sellaisen väittäminen on mustamaalaamista ja asioiden yksinkertaistamaista.
Trollaus on valehtelemista; rehellisyys on pitäytymistä faktoihin. Se, että olet Venäjän propagandan uhri, ei ole keneltäkään pois, jollet levittäisi Venäjän "totuuksia" ympäriinsä. Se ei ole korrektia.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #183

... kerrotko nyt nuo mielestäsi esittämäni valheet lukijoille, todistein?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #179

Kyllä Sinultakin leuka vielä loksahtaa, kun Ruotsi liittyy Natoon ja me jäämme täysin yksin ilman minkäänlaista tukea ja turvaa naapureiltamme. Sulle tulee vielä äitiä ikävä.
Nato puolustaa vain jäseniään, eikä muita luopioita.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #184

No johan on mielipideuho päällä ... voin sanoa sinulle: Ruotsi ei liity Natoon ...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #188
Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #192

Katsohan kuka ja mikä on antanut tuon arvion!

...
Tanskaa on viimeisen kerran uhattu ja saman tien hyökätty vuonna 1940 - Saksan kolmannen valtakunnan taholta ...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #188

https://yle.fi/uutiset/3-9212245
esität asiasi, kuten olisi yksin mielipiteeni kanssa! Muuten, miksi niin pää märkänä uhoat itse täällä Venäjän puolesta? Tienaako sillä?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Asiaton kommentti - kertoo tekijänsä kokonaisvaltaisesta ymmärtämättömyydestä - mutta julkistetaan kuitenkin, sillä joudut myöhemmin perustelemaan kantojasi tarkoin ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Sama syy kuin USA' lla! Vrt. Syyria - US kutsumatta 2013 ja Venäjä kutsuttuna 2015.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Saukon mielipide ratkaisee, sillä mikäli tasavallan presidentti päätyisi Nato-jäsenyyden kannalle, niin 38 prosenttia olisi valmis tukemaan jäsenyyttä. Tällöin kannattajien määrä siis kasvaisi noin 20 prosenttiyksikköä. Vastustus olisi samaa luokkaa ja loput tietysti EOS.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243196-iln-ja-usn...

Tästä voi olettaa, että parlamentaarisena demokratiana meidän edustajamme eli eduskunta päättää asian.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kokoomuksen tavoite on viedä Suomi väkisin Natoon, no - ainakin rujo koppalakkiosasto ja Elina Lepomäki - ilman kansanäänestystä ---

.
perjantaina, joulukuuta 19, 2014
Koppalakkiosasto Kokoomuksesta kurvaa kansakunnan ohi Natoon!

(Media lööpitti voimakkaasti kokoomuslaisen vanhan kaartin – ”erkkolaisuuden nousun haudasta” ja äkkirääkäistyn julkihuudon kansanedustajiltamme - Pertti Salolainen, Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi käynnistivät natomopedinsa 1] – ”Natoon ilman kansanäänestystä!”)

[ … Kokoomus on rehellinen kannoissaan – se haluaa viedä Suomen Natoon ja piste. Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon, ei kuitenkaan ilman kansalta kysymättä. Herää kysymys – onko kallupoinnin alamäessä oleva Kokoomus 2] hajoamassa, kun paniikkinappulointia harjoitetaan näin väkevästi? … ]

Suomen kansakunta on vuodesta toiseen, kallupista kolmanteen ja kymmenenteen vakaasti suurena enemmistönä sanonut painavan ja viisaan ein Natolle 3] (57-68 prosenttia ei, kun taas natomyönteisiä on noin 17-30 prosenttia). Voimme päätellä, että kansalaiset omalla kansanviisaudellaan 4] ovat systemaattisia asiaytimeen näkijöitä.

Miksi kansalaiset ovat niin vakaasti Natoa vastaan?

Siihen on yksiselitteistä vastausta vaikea antaa, mutta yritetään: 1) Suomalaiset eivät halua ajautua Venäjän vastustajaksi, kuten ajauduimme Saksan kolmannen valtakunnan virrassa Jatkosotaan, 2) Suomen kansa haluaa olla kaukoviisas ja katsoa sotilaallisesti liittoutumattomana niin itään kuin länteen – emme asettaudu näin toimien viholliskandidaatiksi 5], vaikka Nato-Isäntämaasopimus 6] jo saattoi siirtää meitä tuohon suuntaan [?].

Kolmanneksi Venäjä on meille erittäin merkittävä kauppakumppani

Me tuomme Venäjältä energiastamme suuren osan – tosin tuo energiavirta kaasuna, raakaöljynä, sähkönä, kivihiilenä ja uraanina on virrannut häiriöttä, kiristämättä tai uhkailematta jo 50 vuotta ja rauhaakin olemme saaneet nauttia 70 vuotta.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkio... -

.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

On aivan turha väittää, etteikö Venäjä käyttäisi tuota energiariippuvuutta hyväkseen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Olemme käyttäneet täällä Suomessa erinomaisesti venäläisten energiaa hyväksemme - aikanaan uraani ja sen poisvienti, maakaasu, saamme yhtä halvinta Euroopassa - ja sitten sähkö... kaikki nämä sekä öljy ja kivihiilikin ovat tulleet toimitusvarmasti ja katkeamatta - eikä mitään uhkailua, tosin hyytävimmät natouskovaiset näkevät, että NL ja Venäjäkin uhkailee meitä energialla!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Presidentillinen johdatus kääntää kuitenkin suomalaiset natomyönteiseksi, mikä on myös todettu Iltalehdessä: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803042200787...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Näyttää väkevästi siltä, ettei näin kääntymistä tapahdu - vaikka samaa on huudettu megafonina jo 15 vuotta - kts. kuva 1 ... Suomalaisten enemmistö ei halua Natoon, edes silloin, vaikka ruotsalaiset sinne erehtyisivät - eivät muuten erehdy, eivätkä liity!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #62

Lue tuo linkittämäni juttu niin toteat itsekin, että Naton kannatus ja vastustus on samaa luokkaan.

Mutta eduskunta päättää aikanaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

" ... sunnuntai 04.03.2018 klo 17:59
Suomen Nato-jäsenyyden kannatus on tutkimuksen mukaan nyt 17 prosenttia. ... " - Iltalehti

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kansalaismielipide aiheesta ratkaisee - kansakuntamme on jatkuvasti yli 50% väkevällä voimalla Natoa vastaan

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Kansa on kertonut, että presidentillisen johdatuksen myötä 38% kannattaa, 38% vastustaa ja 24 % ei osaa sanoa mitään Naton jäsenyydelle.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Kuten topicissa todettukin ;)

Fiksuimmat kiinnittivät hymyilleen huomiota kysymyksiin ja niiden taustoitukseen.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #64

Onko tollasella tunnepohjaisella luulottelulla mitään merkitystä?
Varsinkin kun tiedetään, että Naton vastustus perustuu tietämättömyyteen - luullaan, että suomalainen muka joutuu Koreaan sotimaan Naton jäsenenä. Olen nähnyt jopa kirjoituksia moisesta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Jos ymmärtää suomenkieltä - niin tämä on ohjaavuuden huippu - kannattaa lukea tarkkaan - ja erityisesti loppuosa!

" ... Helmikuun lopussa tehdyn tutkimuksen kysymys kuului: Suomi tekee syvenevää sotilaallista yhteistyötä lännen eli käytännössä Yhdysvaltain ja Naton kanssa luodakseen yhdessä sotilaallisen pelotteen Venäjän mahdollista uhkaa vastaan. Onko tämä politiikka mielestänne oikeansuuntaista? ... " -Iltalehti

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

US on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt ydinasetta - vieläpä lähinnä siviilejä kohtaan.

Tarkoitatko niitä ihmisiä, jotka paraateissa heiluttivat niitä pikku lippuja, kun pommit putosivat muiden maiden kaupunkeihin?

Amerikan ei tosiaan olisi pitänyt sekaantua Euroopan asioihin, sillä jos he eivät olisi puuttuneet ww1:een niin toista ei olisi ehkä tullut ja jos olisi, niin luultavasti olisimme nyt voittajan puolella ja minä osaisin sujuvaa Saksaa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Japanin Hiroshima ja Nagasaki - satoja lapsia, äitejä ja vanhuksia höyrystyi atomipommien räjähtäessä - sekunneissa taivaan tuuliin ---

...
US pudotti pommeja pelkästään Vietnamiin enemmän kuin koko Euroopassa II Maailmansodan aikana ... Laos on vielä hyytävämpi - maailman pommitetuin valtio - US ent. pr. Obama oli pahoillaan tapahtuneesta.

...

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Ja Japanin keisarikunta oli siis viaton uhri...? Amerikkalaiset ovat useaan kertaan todenneet tuosta, että päämääränä oli saada sota loppumaan. Japanilla taisi tuossa vaiheessa olla aseissa vielä pari miljoonaa sotilasta, joten aika monta amerikkalaista olisi kaatunut konventionaalisia keinoja käytettäessä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Atomipommien käytölle oli kaksi oleellista syytä:

-todellinen testi - kahdella erilaisella atomipommityypillä
-varoitus Neuvostoliiton Stalinille

Toki sekin, että omia US-sotilaita säästyi.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #34

Japani ei meinannut antautua edes toisen pommin jälkeen, joten vaikea ajatella miten siitä olisi voinut hyötyä muuten.

Ja varoitus tehosikin. Stalinille, joka piti Trumania heikkona oli pommitus järkytys, joka laittoi suunnitelmat uusiksi.Tosin hän tiesi pommista vakoilijoidensa avulla ja sai sellaisen myös itselleen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Asiantuntijat ja historioitsijat ovat tuosta eri mieltä - pommien pudotukseen nähden tuleva US pr. Eisenhower totesi, että pommien pudotus oli turhaa ja että Japani oli jo antautumassa ... piti saada testit elävällä lihalla ja aiemmin pommittamattomista kaupungeista + mccarthyismin myötä varoitus Stalinille, joka oli jo Euroopassa edennyt Saksan sydämeen ... oli meneillään kommunismin hyytävä pelko.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

McCarthyismi alkoi vasta 1947 jälkeen (Second Red Scare). Ei vaikuttanut atomipommien pudotukseen Japaniin. Sitä alettiin kutsua tuolla nimellä, vaikka McCarthy valittiin vasta 1953.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism - itse termin käyttö, mutta itse asia ja herra McCarthy, joka vaikutti jo ---

~ https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy -

" ... McCarthy commissioned in to the Marine Corps in 1942, where he served as an intelligence briefing officer for a dive bomber squadron. Following the end of World War II, he attained the rank of major. He volunteered to fly twelve combat missions as a gunner-observer, acquiring the nickname "Tail-Gunner Joe". Some of his claims of heroism were later shown to be exaggerated or falsified, leading many of his critics to use "Tail-Gunner Joe" as a term of mockery. ... "

...
Ennen julkisuutta on kehitysvaihe, joka esiintyi jo II Maailmansodan aikana - muun muassa panssarikenraali Pattonin lausahduksina: "Mennään saman tien Moskovaan asti" -osapuilleen

.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #103

Ja tuo kommenttisi todisti mccarthyismin vaikuttaneen atomipommien pudottamiseen? Voivoi.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

Kommentista 66 - " ... mccarthyismin myötä varoitus Stalinille ... "

...
Yhdysvalloissa oli meneillään kova kommunismin pelko, sillä kuten tuolla jo aiemmin todettuna - US ei päässyt etenemään niin pitkälle Euroopassa kuin olisi toivonut - puolet Euroopasta jäi Stalinin saappaan alle ... ja siitä alkoi parin vuosikymmenen Neuvostoliiton oma valtakausi - joka luhistui Reaganiin.

Voimme erinomaisesti koplata kommunismin pelon ja mccarthyismin ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #115

En ymmärrä, miten mccarthyismi vaikutti atomipommien pudottamiseen...

Jaltan kokous siinä ratkaiseva oli, miten Eurooppa jaettiin, ei Pattonin uho.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Mccarthyismi on tunnetusti kommunismin pelkoa, vihaamista ja selättämistä -- Patton liittyi rinnasteena sen aikaisesta asenteesta korkealta sotilasjohdosta - "mennään saman tien Moskovaan" - kommunismia kohtaan ... Kommunismin pelko oli jo siinä vaiheessa, kun oli käynnissä kilpajuoksu Berliiniin.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #66

Varmistelin tuossa vielä asiaa yhdestä dokumentista, joka voi tietysti olla huuhaa juttuakin, mutta japanissa jopa yritettiin vallankaappausta, jotta antautumista ei tapahtuisi. Tämä siis molempien pommien jälkeen.
Keisarin tahtoa vastaan nouseminen oli silloisessa Japanissa melko kova juttu.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Tuo valankaappaussuunnittelu pitää paikkansa ..., mutta vahvemmat voimat olivat jo luovuttamassa, jonka muun muassa Eisenhower jo tiesi ...

" ... Monet taas ovat olleet sitä mieltä, että Japani olisi antautunut pian ilman pommeja. Useat korkeat Yhdysvaltain sotilasjohtajat pitivät atomipommeja jälkikäteen sotilaallisesti turhina. Yhdysvaltain kenraali Dwight D. Eisenhower kertoi muistelmissaan vastustaneensa atomipommien pudottamista Japaniin. Samoin sotilasarvoltaan korkein Tyynenmeren puolella toiminut henkilö, kenraali Douglas MacArthur, jolta ei ennen pommituksia kysytty mitään, sanoi jälkeenpäin, että pommitukset eivät olleet oikeutettuja sotilaallisin perusteinlähde?. Mutta MacArthur toisaalta kannatti maihinnousua Japaniin niin kuin Nimitzkin[51]. Näin totesivat myös laivaston amiraali William D. Leahy, Tyynellämerellä Yhdysvaltain strategisia ilmavoimia komentanut kenraali Carl Spaatz, prikaatinkomentaja kenraali Carter Clarke sekä muutamat muut korkea-arvoiset Yhdysvaltain sotilaskomentajat. ... " -Wiki

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Väittävät että venäläiset ovat pudottaneet pommeja Syyriaan enemmän kuin jenkit Vietnamiin tai Eurooppaan toisessa maailmansodassa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Ketkä väittävät? Hevosmiesten tietotoimisto -ko? ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Väite, uutinen ja luulo eivät ole useinkaan totuus - todellista uhrilukua miltäkin puolen tapahtuneelle pommitukselle - ei tiedetä. Suomessa koemme median myötä jykevää West trolling manipulaatiota ---

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Historian tuntemus on avainasemassa:

Tuolloin oli kaksi erillistä valtiota Pohjois- ja Etelä-Vietnam.
Pohjoinen hyökkäili Yhdysvaltojen tukemaan Etelä-Vietnamiin. Pohjois-Vietnam käytti täysin luvatta Kamputsean ja Laosin alueita hyökkäilyissään, jolloin Yhdysvallat pommitti pohjoisvietnamilaisia joukkoja.

Jenkit olivat myös Kampustean että Laosin laillisten hallistusten liittolaisia, joiden luvalla nuo pommitukset tehtiin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Vietnam oli yhtenäinen jopa Ranskan kolonialismin aikana - Ranska menetti otteensa siirtomaahansa - US tuli apuun ja alkoi lopulta raaka sota, tappaen yli miljoona vietnamilaissiiliä ja 57 000 amerikkalaissotilasta - nyt Vietnam on jälleen yhtenäinen - ja menestyy.

Asiaa US-sotaan yllytti US' ssa rujo maccarthyismi.

Laos on maailman pommitetuin valtio - US' n toimesta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Hirtoriaan kannattaa tutustua. Jenkkipommitukset liittyvät ns Vietnamin sotaan, jossa napit vastakkain olivat kaksi eri valtiota Pohjois- ja Etelä-Vietnam.

Laajemmin toki kyseessä oli Indokiinan sodat, jotka alkovat Toisesta maailmansodasta ja päättyivat Vietnam - Kiina sotaan 1979. Taisteluja käytiin Pohjois- ja Etelä-Vietnamin lisäksi Kaputseassa ja Laosissa.
Yhdysvallat alkoi 1968 pommittaa kahta Laosin aluetta, Ruukkujen tasankoa ja Ho Chi Minhin huoltotietä, koska Pohjois-Vietnam lähetti alueille yhä enemmän tavallisen armeijan yksiköitä. Vuoden 1968 lopussa Laosissa oli 40 000 Pohjois-Vietnamin sotilasta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

" ... Vietnamissa oli käyty siirtomaavallan vastaista sotaa ensin japanilaisia ja sitten ranskalaisia vastaan. Điện Biên Phủn tappion jälkeen vuonna 1954 Yhdysvallat tuli merkittävimmäksi kansainväliseksi osapuoleksi – aluksi neuvonantajana, mutta 1964 Tonkininlahden välikohtauksen jälkeen avoimesti.

Yhdysvaltalaisten joukkojen osalta vihollisuudet päättyivät Rauhansopimukseen Pariisissa 27.1.1973 solmitun aselevon jälkeen. Aselevon ollessa voimassa FNL:n ja Pohjois-Vietnamin joukot aloittivat uudelleen hyökkäyksen Etelä-Vietnamiin, eikä Yhdysvalloissa haluttu enää lähettää joukkoja Etelä-Vietnamin avuksi. Pohjois-Vietnamin joukot valtasivat Saigonin ja 30.4.1975 Saigonin hallitus antautui. 2.7.1976 Etelä- ja Pohjois-Vietnam yhdistettiin Vietnamin sosialistiseksi tasavallaksi.

Taistelut käytiin pääosin Etelä-Vietnamin maaperällä, mutta Yhdysvaltain pommituslennot ulottuivat myös Pohjois-Vietnamin alueelle sekä niin sanotuissa mustissa operaatioissa osittain myös Laosin ja Kambodžan alueelle.[2] Etelän puolella taisteli Saigonin hallituksen joukkojen lisäksi Yhdysvaltain, Etelä-Korean, Thaimaan, Australian, Uuden-Seelannin ja Filippiinien joukkoja. Pohjois-Vietnamin joukkoihin kuului Hanoin hallituksen lisäksi Etelä-Vietnamissa operoinut sissiliike Etelä-Vietnamin kansallinen vapautusrintama. Pohjoinen sai sotilaallista tukea Neuvostoliitolta ja Kiinalta.[3] Vietnamin sota voidaan määritellä yhdeksi kylmän sodan niin sanotuista proxy-sodista.[4]

Etelä-Vietnamin puolella kuoli 230 000 etelävietnamilaista, 58 000 yhdysvaltalaista, 4 000 eteläkorealaista ja 500 australialaista sotilasta. Pohjois-Vietnamin puolella kuoli 1,1 miljoonaa pohjoisvietnamilaista sotilasta. Vietnamin sodassa kuoli kaksi miljoonaa siviiliä, joista selvä enemmistö maan eteläosissa.[3] Etelä-Vietnamin kaatumisen jälkeen suuri määrä vietnamilaisia pakeni maasta veneillä ja synnytti käsitteen venepakolainen. Heistä tuli myös Suomeen pieni joukko, josta muodostuivat suomenvietnamilaiset.[5]
Yhdysvaltojen tappiota on käytetty esimerkkinä näkemykselle, että sissisotaa on hyvin vaikea voittaa ... "

-Wiki

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Neuvostoliitto pommitti Helsinkiä ja tappoi lapsia ja naisia. Miksi?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Jatkosodan osalta Suomi oli hyökkääjä - oli Saksan aseveli ja mukana Barbarossa suunnitelmassa, jossa Suomi oli jo antanut koko Pohjois-Suomen Saksan Wehrmachtin ja SS' n haltuun, ... jos tarkoitit Hgin pommitusta 1941 ...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #39

Päinvastoin - Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen 22.6.1941 klo 6.05 ilma- ja tykistöiskuin. 25.6.1941 eduskunta ylinpänä päättäjänä totesi Suomen olevan sodassa Neuvostoliiton kanssa.
Kun puna-armeijan ilmavoimat pommitti 25. kesäkuuta Helsinkiä, Turkua ja Porvoota sekä tusinaa muuta paikkakuntaa noin 500 koneella, joista ammuttiin alas Suomen alueelle 27 konetta, eduskunta ylinpänä päättäjänä ja pääministeri Jukka Rangell radiossa totesivat, että Suomi oli jälleen sodassa Neuvostoliiton kanssa.

Sota julistettiin 26. kesäkuuta. Suomen armeija aloitti suurhyökkäyksen Laatokan Karjalassa Korpiselän suuntaan 10. heinäkuuta - vasta kolme viikkoa neuvostohyökkäyksen jälkeen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Asiantuntijat ja historioitsijat - jotka tietävät, ovat täysin eri mieltä (mutta saahan sitä uskoa, että Maakin on litteä - ajatus ja sana on vapaa ;) ) - otamme esimerkin prof. Markku Kuismalta:

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #70

hyvä vertaus: maa on litteä ja Suomi muka aloitti jatkosodan vaikka Neuvostoliitto hyökkäsi ensin.

Väittääkö Visuri, että Suomi olisi hyökännyt tai loukannut Neuvostoliiton koskemattomuutta millään tavalla ennen 6.05 22.6.1941?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #138

Katso kommentti 70.

...
Muu on saivartelua, ... tosin voisimme ottaa huomioon Saksan Luftwaffen paluuvälilaskun Suomeen - Leningradin alueen pommitusretkeltä tullessaan - jo ENNEN tuota saivartelijoiden kellonaikaa - samoin Gestapo yhdessä suomalaisten kanssa hyökkäsi NL' n konsulaattiin Petsamossa jo edellisenä päivänä - vangiten venäläiset viranomaiset ja takavarikoiden vieraan valtion asiakirjoja.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #39

Aivan. Suomi hyökkäsi raukkamaisesti omille menetetyille alueilleen, eikä edes reilusti pysähtynyt vanhalle rajalle. Suoranainen sotarikos sanon minä...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Revanssi - johon Saksan kolmas valtakunta meidät johdatteli jo helmikuulta 1940! Olimme myös suur-suomalaisia ja haaveiltiin joidenkin sotaisimpien osalta jopa Kuolan niemimaan saamista - rajat Uralille oli ja on vain urbaania legendaa ;)

...
Tässä kohtaa suosittelen lämpimästi kirjaa - "Talvisodan salainen strategia" -Antti hietalahti - Otava 2016.

Vinkkisanat - "Mitteleuropa", "Kolosjoki" ja "nikkeli"

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #71

Sieltä se Suomen syyllisyys vain punnertaa sitkeästi esiin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Osasyyllisyys sekä pakon edessä passiivisesti ja muutamien osalta aktiivisin menetelmin - jopa yli vanhan rajan - tosiasioita on vihdoin osattava katsoa silmiin.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #105

Ja höpö höpö...kun Neuvostoliitto aloitti jatkosodan kesäkuussa 1941 niin Suomi ja NL olivat sotatilassa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #140

Katso kommentti nro 70 - muu on saivartelua. Kenraali Heinrich sai jo toukokuussa täyden selon operaatio Barbarossasta - samoin Mannerheim tiesi Saksan hyökkäyksen, olihan Suomi avannut koko Pohjois-Suomen saksalaisten komentoon sotilaallisesti.

Valmistautuminen Jatkosotaan revanssina alkoi suomalaisten osalta jo helmikuussa 1940, kun Göringin luottohenkilö Veltjins toi viestin Suomelle kuinka Talvisota pitää päättää ... " ... kaikki korvataan korkojen kanssa ... " -Göringin viesti.

Fiksuimmat ovat perehtyneet Antti Hietalahden kirjaan "Talvisodan salainen strategia" - Otava 2016, ei jää epäselvyyttä asioiden kulusta ... kirjaa lukiessa on syytä kiinnittää huomiota viitteisiin, joita on väsyttävät 700, nyt olen käynyt kaikki läpi - ja suosittelen senkin vuoksi lukemaan kirjan - jää vähemmän tilaa väärille tulkinnoille ja luuloille - esimerkkinä tämä jänkkääjien saivartelu Jatkosodan alusta - ei siinä ole mitään epäselvää, kunhan vain selvittää professori Markku Kuisman tavoin todellisuuden itselle.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #39

Valehtelet taas! Sodan aloitti NL - voit tarkistaa asian suomalaista lähteistä. Mutta Sinun lähteesi ovat aina jostakin muualta!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #195

Katsohan vähän tarkemmin "suurta kuvaa" - vain asioista tietämätön jänkkää tuota kellon aikaa - joka sekin on torpattu muun muassa ottamalla vastaan osan Leningradin Luftwaffen sotakoneiden pommitusretkeltä - välilaskulla Suomeen - paluulennolla ENNEN tuota jänkkääjien ilmaisemaa kellonaikaa. Nyt saa aikuisten oikeasti ajatella - perehdy samalla tähän kommenttiketjuun - sieltä löytyy kaikki vastaukset tietämättömyyteen :)

Vielä kerran, aloita tästä perehtyminen todellisuuteen:

" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

No lähtö oli ainakin tuskattomampi, kuin Nankingin äideillä ja lapsilla. Ihmettelen aina, miten Tokion pommitukset eivät aiheuta yhtä suurta paheksuntaa, kuin Hiroshima.
Myönnän kyllä, ettei Japanin naisilla ollut maan asioihin juuta eikä jaata sanottavana.

On kuitenkin aivan selvää, ettei Amerikkalaisten voinut olettaa kärsivän vielä hirveitä miestappioita Japanin valloituksessa, mutta olisi kai voinut antaa Neuvostoliittolaisten hoitaa homma. Olisiko Japanin lopputulos ollut paljon parempi Stalinin miehityksen alla onkin sitten toinen juttu.

Mitä tulee tuohon Venäjän uhkaavuuteen, niin pakko sanoa etten varmasti tiedä, kun Putin, eikä Dugin paljoa minulle soittele, mutta historiasta voi kyllä todeta, että Venäjällä on ilkeä tapa miehitellä naapurimaita.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Heti atomipommien jälkeen amerikkalaiset ja venäläiset juoksivat kilpaa Korean niemimaalle - jakaen sen kahtia - kysymättä itse yhtenäisiltä korealaisilta mitään - ponne tuli US' n osalta jälleen mccarthyismistä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[5

...
SJE - Suomalaisuuden juurien etsijät - Fb-group:

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

...

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Aikuisten ihmisten maidonjuonti ja ns. sotilaallisen liittoutumattomuuden kannatus ovat asioita, jotka Suomessa on suurille ikäluokille onnistuttu tehokkaasti aivopesun avulla iskostamaan. Itse en ole idän ja lännen vedenjakajalla, vaan länsimaalainen.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Ehkä täällä ei muutamaan aikaan ole tarvinnut sotia siksi, että USA on eri puolilla maailmaa sotinut puolestamme kaikenlaisia demokratian vihollisia ja muita roistohallintoja vastaan. Itäpuolellamme sijaitsevalla roistohallinnolla ei ole ollut kanttia ryhtyä peliliikkeisiin meidän suhteemme.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Nythän olemme US' n rinnalla sodan osapuoli Afganistanissa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #43

"vuoden 2002 tammikuussa maahan saapuivat YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä monikansalliset ISAF-joukot (International Security Assistance Force), joiden tavoitteena on Afganistanin hallintoviranomaisten toiminnan tukeminen ja turvallisuuden ylläpitäminen, jotta jälleenrakentamisen olisi mahdollista."
Luit oikein YK:n...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #197

USAF aloitti jo 2001 Afganistanin raskaat ilmapommitukset - muun muassa strategisilla B-52 pommikoneilla ---

...
Mutta - me tosiaan olemme jo osa tuota sotaa:

" ... Lauantai-iltana kokonaisuudessaan lähetettävässä haastattelussa Hägglund arvioi, että Suomi on aseellisen selkkauksen osapuoli Afganistanissa ... "

~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68229-hagglund-ku... -

...
" ... Afganistanin kokemuksensa kirjaksi laittanut Tuomas Muraja pitää Suomea sodan osapuolena.

Suomen roolista Afganista on kiistelty ainakin siitä lähtien, kun rauhanturvaajamme liittyivät osaksi Naton johtamaa ISAF-operaatiota. Esimerkiksi tutkija Charly Salonius-Pasternak aiheutti taannoin kohua toteamalla Suomen olevan sodassa. ... "

~ https://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suom... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Sotilaallinen liittoutumattomuus on pelastuksemme, vain täysin "hullu" tuo toisen ydinasesuurvallan tuon vieressämme olevan ydinasesuurvallan viereen - jäämme taistelu- ja hyökkäysalustaksi sekä taistelukentäksi mahdollisessa suurvaltakriisissä - Syy: Kuolan niemimaa, tästä tarkka seloste jo toisaalla US Puheenvuorossa - lisään myöhemmin topicin kuvakokoelmaan kuva 3' n ...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomalaisista ei itsenäisiksi ole. Jos suomalaiset eivät pyllistä itäänpäin niin sitten länteenpäin.

Suomen itsenäisyyden ajan psykohistoriaa

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen samaa mieltä. Kukas runoilija runoili että:

"Niin kauan oomme orjina
kuin meil on orjan luonto."

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Hyvä Leo, olemme tosiaan markkinatalouden kasvuhokeman uhreja ja orjia - "pitää saada lisää, enemmän ja nopeammin" ... valitettavasti.

Otan omalta kohdaltani esimerkin:

Entinen, täysin toimiva tehosekoitin 450W piti vaihtaa tehokkaampaan ja suurempaan - 1200W - todellisuudessa olisimme voineet tehdä smoothiet entiselläkin, mutta kun ...

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Joku, ilmeisesti Venäläinen kommentoi kerran, että "teistä tulee hyviä alamaisia meille" Harmitti, mutta ymmärsin kyllä, että niinhän asia on.

Emme uskalla edes hakea turvaa Natosta, vaikka pienemmät naapurit uskalsivat.Putinin ei todellakaan tarvitse pelätä Suomen Nato jäsenyyttä, koska vain se säälittävä virsi jossa "haemme turvaa, jos joku meitä uhkaa" soi tämän entisen sisu-kansan virsikirjassa.

Mahtaa voimaa ja puolustuskykyä arvostava naapuri meitä piipittäjiä halveksia.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Toisaalta jo Stalin sanoi:

Emme halunneet valloittaa Suomea, emme edes suunnitelleet sitä (siis Stalin ei suunnitellut!), sillä suomalaiset ovat liian vaikeita änkyröitä ja hankalia, ettei se valloitus olisi tullut kannattavaksi - siksi tiukkaan suomalaiset haraavat vastaan" -osapuilleen näin, ja toimii tänäänkin! ;)

...
Venäjälle paras Suomi on sotilaallisesti liittoutumaton hyvä sekä luotettava kauppakumppani, jonka kautta saadaan läheltä erinomaista (nykyisin) ja toimivaa tekniikkaa sekä hieno ja ympäristöltään puhdas valtio, jonne venäläiset matkailijat voivat turvallisesti mennä matkailijoina!

Väitän, että tuo edellinen kappale on se koko meidän turvallisuuden ydin ja peruskallio!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #73

Miksei Venäjä sitten ole kuten normaalit naapurit? Koko ajan kiusaa, kaikenmaailman luomat ja myyryläiset pyrkivät heikentämään suomalaisten puolustusta ja itsenäisyyttä.

Jos Venäjä haluaa ystävyyttä ja rauhaa, ensiksi pitäisi palauttaa ryöstetyt alueet.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Miten ovat kiusanneet viimeisten 70 vuoden aikana - kerrotko miten?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #77

Miten "kaikenmaailman myyryläiset" ovat pyrkineet heikentämään puolustusta ja itsenäisyyttä.

Luulisi Miralankin huomanneen, että olen pyrklinyt lisäämään meidän suomalaisten itsenäisyyttä pyrkimällä pitämään meidät mahdollisimman kaukana sitoutumisesta toisten sotiin. Samalla olen yrittänyt minimoida meihin kohdistuvia uhkia samalla keinolla eli pyrkimällä pitämään meidät mahdollisimman kaukana toisten sotaliitoista. Molemmat lisäisivät toteutuessaan meidän kykyämme puolustautua ja päättää itsenäisesti omista asioistamme.

Missä siis Miralan kuvailemat pyrkimykset kysyy yksi tämän maailman Myyryläinen.

P.s. Olen myös ollut tunnistavani tätä palstaa pitävän Luoman olevan jotakuinkin samansuuntaisella asialla. Muista Luomista isolla tai pienellä alkukirjaimella en ole yhtä varma.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #174

Leolla on huoli kotitilastaan Karjalassa ;)

...
Kun pysyttelemme erossa lännen sotakoneesta - Natosta, saattaisi joskus olla pieni mahdollisuus saada tila takaisin, ei Karjalan palautuksena, mutta muutoin - uusin radikaalein keinoin ;)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #73

Toisaalta puhuttiin myös Stalinin halusta siirtää koko Suomen kansa, mutta jokainen uskokoon siihen osaan historian tulkinnoista, jotka tuntuu mukavimmalta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Suomalaisten siirrosta Alaskaan oli jotain viitteitä ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Nyt on menossa länteen kumarrus - kyselemättä ja kyseenalaistamatta mitään ...!

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Myönnän kumartavani mielummin länteen, jos on pakko valita.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Miksi meidän pitää yleensä lainkaan kumarrella - kumarrusta ei idässä kunnioiteta ja lännessä sille nauretaan - olkaamme suoraselkäisiä, niin saamme aidon tunnustuksen vahvasta "voimastamme" - olla hyvin haasteellisella alueella - kts. Kuva 3.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #75

Me emme ole suoraselkäisiä, kuin velanmaksuissa...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

"Kreikan takuudet ja vakuudet" - Katainen&Urpilainen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suurvalta Venäjän presidentti Putin ilmoitti pari päivää sitten, että Venäjä on kehittänyt sellaisen ydinaseen, joka ulottuu kaikkialla maailmaan ja mitä mikään ohjuspuolustusjärjestelmä ei pysty torjumaan.

Nato pitää nyt lopettaa tarpeettomana ja toivoa, että Venäjä ei käytä tuota asettaan.
Eikä Venäjä sitten käytäkään tuota asetta jos Venäjää vain kuunneltaisiin.

Ongelmaksi jäi ainakin minulle mitä pitäisi kuunnella?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Venäjä on niin riippuvainen Kiinankaupasta että se ydinase on kohta Kiinallakin kun Xi tekee tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Putin kertoi, että kun on riittävän suuri ydinase, kuunnellaan. Jos Suomella olisi vaikka pienikin ydinpommi (joka lentäisi vain Pietariin) meitäkin ehkä kuunneltaisiin.

TP Niinistö voisi ilmoittaa tästä uudenvuoden puheessaan ja toistaa selkeästi, että olisi tarpeen myös KUUNNELLA mitä sanomme.

Onko maailma todella mennyt näin hulluksi. USA:ssa opettajatkin pitää aseistaa!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Taitaa olla niinkin että kun on riittävän suuri naapuri niin Putinkin kuuntelee, se Putinin mahtailu kun on noteerattu Kiinan ja Intian medioissa vaikka taisikin olla suunnattu venäläisille presidentinvaaleihin.

Putin boasts of new nuke weapons

http://www.chinadaily.com.cn/cndy/2018-03/02/conte...

Putin boasts of new nuclear weapons “that can’t be intercepted”

http://www.thehindu.com/news/international/putin-b...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

"Kiina + Venäjä > US + EU", joskin EU on irtautumassa tuosta yhtälöstä ...

...
" ... Läheneekö Kiina Venäjää ja avaa USA' n rinnalle toisen mahtitekijän?

Näin on arvattavissa. Jokainen voi pohdiskella mielissään mitä tämä merkitsee meille suomalaisille ja Suomelle. Ensinnäkin se merkitsee sitä, että meillä pitää olla vahvatahtoinen presidentti, joka on kriisisietoinen [12 ja kestää hetkellisesti raskaita ja epäselviä tilanteita – toivottavasti pyydettynä neuvottelijana ja sovittelijana [13.

Toisekseen meidän on irtauduttava kuristavasta Nato/US -holhouksesta; sillä suomalaiset eivät halua olla Naton taistelualusta, hyökkäyspolku eikä myöskään asevarikko, joka luo uhkaa rajanaapureidemme suuntaan. Emme halua olla vastakkain asettelijoita [14.

Kolmanneksi voimme arvailla mitä merkitsee, kun maailman suurin talous Kiina ja maailman suurin raaka-aineaitta Venäjä löytävät yhteisen sävelen – esteeksi maailmamme vähemmistölle – US-johteiselle lännenmiehen hegemonialle, jotka edustavat Maapallon ihmispopulaatiosta noin 20 prosenttia.

---
Muistamme Kiinan uusille hallintovuosille valitun presidentti Xi Jinping´ in viestin maailmalle: ”Kiinan yhteiskuntajärjestelmä on nyt vientituote”! … Mitä tämä kaikkiaan tulee merkitsemään, ei juuri kukaan lännessä tiedä.

Tietävimmätkään kiina-asiantuntijat eivät voi kuin arvailla nykyisestä menosta, jossa kiinalaiset liikehenkilöt ovat liki kaikissa Maapallon valtioissa virittelemässä kauppaa ja keskinäisyyttä - yhteistoimintavaihtona – puuttumatta minkään valtion sisäisiin asioihin. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/usa-alentaa... -

...
torstaina, elokuuta 28, 2014
Olemmeko ensi viikosta uhka ja viholliskandidaatti?

" ... Tosiasia on se, että Nato muuttuvassa (julkitulleet ulostulot tulevan 2014 huippukokouksen muutosprosesseista) tilassaan on Venäjän – ehkä Kiinankin [?] viholliskandidaatti ja ilmiselvä uhka. Joka tapauksessa Nato on kahtia jakaja ja maantiedepolarisaation toinen napa. Toteutuuko mahdollisesti talous- ja sotilaskaava ’Kiina + Venäjä > USA + EU’ –jää nähtäväksi 2]. Tämän myötä meidän kannattaa pohtia vakavasti alla olevaa kirjoituspätkää --- [julkistettu sosiaalisessa mediassa 280802104][Ilkka Luoma] …

2] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -

... tosiasia on se, että Nato ei missään olosuhteissa voita Venäjää –
[ tässä hiukan laajemmalla ja pidemmälle menevällä perspektiivillä sellaista, joka voi kuitenkin olla mahdollista ]

eikä Venäjä USA:ta ja USA:n johtamaa Natoa, sillä molemmilla on riittävä arsenaali ydinaseita tuhoamaan molemmat - tämä on se toinen ydinkohta, minkä suomalaiset suurena enemmistönä ymmärtävät, kun vastustavat Natoa. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/olemmeko-en... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kiina on niin riippuvainen Venäjän raaka-aineista, että symbioosi jopa ohi Siperian jaon, jää varjoon ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #89

Eipä Kiina enää jossain vaiheessa lainannut Venäjälle edes toimituksia vastaan, saahan niitä raaka-aineita muualtakin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Kiina tarvitsee Siperiasta:

-raakapuuta
-maakaasua
-puhdasta makeaa vettä

Aloitetaan vaikka näillä, ovat erityisen tärkeitä. Kiinan suuri rahavirta on jo käynnissä Venäjän suuntaan - monin eri tavoin. Sinällään on taloudellisesti ottaen mukava kun lainoitukselle on reaalivakuudet ;) ... US liittovaltion jvk-papereilla ei ole - eikä niitä enää juurikaan osteta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Nato piti lopettaa sen jälkeen, kun Varsovan liitto päättyi - muistamme kuitenkin Naton perustetun ensin ja vasta sen jälkeen Varsovan liitto näki päivänvalon.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos Nato!
Vaikka emme ole vielä virallisesti liittyneet Natoon, niin Ilkan ja muidenkin Venäjän ystävien lukemattomien todistusten mukaan me olemme tehneet paljon ja pitäviä sopimuksia Naton avusta Venäjä hyökkäyksen varalta.

On kaikenmaailman isäntämaa- ja kauttakulkusopimusta, jenkit voivat tulla Suomeen ihan milloin vain harjoittelemaan ja jossakin vaiheessa he voivat tulla ja hyökätä Venäjälle. Se on hyvä juttu. Putinin olisi edullista palauttaa ryöstösaalis Karjala takaisin Suomelle hyvän sään aikana! Ja muutenkin voisi olla hyvä ajatella ystävyyttä enemmän kuin sotaa.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

"jossakin vaiheessa he voivat tulla ja hyökätä Venäjälle."

Ihan noin teknisesti kiinnostaa tuo välillä esitetty uhkakuva. Siis Jenkit raahaisivat tänne sotakoneiston, jonka täytyisi olla valtava ja joka tulisi kärsimään valtavia tappioita. Tämän lisäksi ydiniskut olisivat käytännössä varma viimeistään Venäjän joutuessa tappiolle.
Tämä siis siksi, koska Venäjä on hieno ja rikas maa, jota kelpaisi hallita?

Kenenkään tuskin kannattaa hyökätä Venäjälle, koska se itse tuhoaa itsensä sijoittamalla rahat aseisiin, jälleen kerran. Kiina varmaan ostaa sen lopulta, kunhan saa Afrikan projektinsa ensin hoidettua.

Karjalaa muuten ei pitäisi ottaa takaisin, vaikka maksettaisiin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi kannatat sitä, että rosvo ja etninen puhdistaja saa pitää ryöstösaaliinsa ja ryöstön voimassa?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Jori, oletko perehtynyt Talvisodan aaton historiaan?

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #37

Koska sodilla ne rajat muutetaan ja tuo on hyvä muistutus, että sotia ei kannata hävitä.
Toisekseen saisimme rähjääntyneen maan ja suuren Venäläis vähemmistön.Ei meillä maasta ole puutetta, rahasta kylläkin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Vastaus:

Täysin itsenäinen ja kokonaisvaltainen Karjalan Tasavalta ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kuten tulivat itse itsensä pyytäen Kuopion Rissalaan uhoamaan F-15C hyökkäyskoneilla - lentäen liki äänennopeudella kohti itää ja tehden ärjyvän käännön juuri ennen Venäjän rajaa.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Ilmaherruuskoneilla, ne pirut. Toivottavasti Venäjän rauhaa rakastavat puolustusvoimat olivat valmiina puolustushävittäjillään ja sivumennen sanoen hemmetin hyvillä ilmatorjuntaohjuksillaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Ärjyntää liki Venäjän maarajaa voidaan kutsua härnäämiseksi eli provosoimiseksi - 'natottajat' kuvaavat asiaa rauhanomaiseksi varoitukseksi, ettei tänne kannata tulla - täältä pesee!

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #83

Voi olla. Taitaa olla samaa, mitä Venäjän ydinpommittajat tekivät Ruotsille.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #83

Ja Venäjä ei provosoi yhtään, kun kuskailee hyökkäysohjuksia Kaliningradiin ja rajamme taakse? No nehän onkin sitten niitä rauhanaseita...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Missä tuolla meidän rajan takana on venäläisten aseita - meitä vastaan? Oletko kuullut Koillisväylästä, Kuolan niemimaan satamista, radasta Kuolasta Pietariin jne ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Joka toinen tukee syvenevää yhteistyötä Naton ja USA:n kanssa

Tietoykkösen tekemän haastattelututkimuksen vastaajista 46 prosenttia ilmoitti kannattavansa syvenevää sotilaallista yhteistyötä lännen kanssa. 28 prosenttia oli syvenevää yhteistyötä vastaan. 26 prosenttia vastaajista ilmoitti, että heillä ei ole kantaa asiaan.

Tutkimuksessa käytettiin kysymystä, jossa todettiin, että ”Suomi tekee syvenevää sotilaallista yhteistyötä lännen eli käytännössä Yhdysvaltain ja Naton kanssa luodakseen yhdessä sotilaallisen pelotteen Venäjän mahdollista uhkaa vastaan”. Vastaajilta kysyttiin, onko tämä politiikka heidän mielestään oikeansuuntaista.

https://www.verkkouutiset.fi/us-joka-toinen-tukee-...

Eli enemmistö kannattaa yhteistyötä NATO:n ja USA:n kanssa ja Venäjän uhkaa vastaan. Ja kansakuntamme pitää Venäjää uhkana.

Ja kuitenkaan NATO:a ei kannateta. Onko tämä "kansakuntamme" tosiaan niin tyhmää, että yhteistyö on ok, mutta turvatakuita ei haluta?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Katsotko Jori topicin kuva 1' n? Ja nyt luetko uudelleen tuon Nato kantamme ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saisiko siihen kuvaan linkin, kannatus taisi olla viimeisimmässä gallupissa 22 %.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Jos luet topicin - huomaat sieltä Iltalehteen johtavan linkin - jonka alta löytyy graafi tuosta 17 prosentista ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #79

Luoma, miksi sinä käytät sanaa "topic" vaikka se tarkoittaa "tekstin tai keskustelun aihetta", ei itse tekstiä?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Ok, ymmärrän. Olen tottunut sanomaan avausta "topiciksi".

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Etkö sinä ymmärrä lukemaasi? Enemmistö kannattaa sotilaallista yhteistyötä USA:n ja NATO:n kanssa, mutta ei sitten NATO:n turvatakuita. Eikö tässä nyt ole aikamoinen ristiriita?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Ei. Kansa osaa laittaa rajan oman turvallisuuden eteen. Voidaan leikkiä lännenmiehen hiekkalaatikolla tiettyyn rajaan, mutta ei milliäkään yli - ns. turvatakuut veisivät meidät taistelukentäksi, hyökkäysalustaksi ja -väyläksi, kun olisimme Naton jäsen - nyt ei, tosin Nato - Isäntämaa pöytäkirja hankaloittaa asemaamme - se on onneksemme helposti purettavissa ja ennustan näin käyvän, kun sopiva eduskunta valiintuu.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkkahan ei ole juuri muuta tehnytkään viime vuodet kuin todistellut miten paljon kaikenlaisia sitovia sopimuksia on Suomen herrat tehneet natolaisten kanssa. Natolaiset voivat tulla pyssyinen tänne yöllä tai päivällä. Ilkan mukaan meillä on paremmat turvatakuut kuin Baltian mailla.

Joten ollos huoleton
Nato valmis on!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

¤¤¤

Kuva 3.:

Kun klikkaa kuvan suuremmaksi - huomaa vaalean rusehtavan alueen noin keskellä Lappiamme - se on alue, josta Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini odottaa lähinnä US/Naton hyökkäystä, jos on aluillaan suurvaltojen hallitsematon kriisi ja alkava suursota.

Hyökkäysnuolen suunta on helppo määrittää - itään - sillä Venäjä ei hyödy mitään Suomen katkaisevasta hyökkäyksestä eikä Ruotsissa ole mitään sellaista, mitä Venäjä tarvitsee - sen sijaan:

Nato/US näkee, suunnittelee ja tietää Kuolan niemimaan merkityksen suursodalle, sillä se on Venäjän tasapainottavan ydinaseistuksen uskottavuustekijä numero 1 tai 2 -siellä ovat Borei-strategiset ydinsukellusveneet Bulava-monikärkiydinaseineen ...

... noiden s-veneiden tukikohdat tulee US/Naton pystyä tuhoamaan, ja se pitää tehdä heti, kun suursodan mahdollisuus on liipaisimella - nuo Kuolan niemimaalla sijaitsevat Borei-tukikohdat ovat vahvoissa kalliosuojissa, joiden tuhoaminen ei enää onnistu tavanomaisin pommein, vaan niihin tarvitaan taktisia ydinaseita, joita US kehittää nyt suurella rahoituksella ja haluaa lisätä niiden määrää tuhannella ... Samalla arvellaan, että US on alentanut ydinaseidensa käyttökynnystä!

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja Putin retostelee uusilla "maapallon kiertävillä" ydinkärjillään, joita ammuskelee pitkin ja poikin Venäjää.

Venäjän uudet ydinohjukset syöksyivät maahan – USA seurasi salassa

https://www.verkkouutiset.fi/usa-seurasi-salassa-k...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Olethan huomioinut, että Verkkouutiset on vain puoluetukea nauttiva mielipidelehti, joka toistaa nöyränä Kokoomuksen sanelemia linjauksia ja tunnetusti Kokoomus on ainoa puolue, joka veisi Suomen Natoon - jopa joidenkin kovimpien natottajien osalta ohi kansanäänestyksen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #81

Huomasitko että siinä on linkki.

https://edition.cnn.com/2018/03/01/europe/putin-ru...

Eihän se ensimmäinen kerta olisi.

VLAD’S NO USE! Vladimir Putin humiliated again as hilarious footage of Russian missile test shows ‘deadly’ rocket crash back to earth and DESTROY launch pad

https://www.thesun.co.uk/news/2358787/vladimir-put...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Kyllä. Yleisesti ottaen on oltava tarkka miten muun muassa Verkkouutiset lainaa lähteitä ja värittää niitä - on tosin tunnustettava, että Verkkouutisilla on myös erinomaisen huomioivia uutisvälitteitä - omin kommentein! ;)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Nyt lähtee Ilkka vähän lapasesta. Venäjä on juuri ilmoittanut kehittäneensä täysin hiljaisen sukellusveneen, joka on siis käytännössä tuhoutumaton. Melkoisen riskin Nato ottaisi, jos se ei pystyisikään tuhoamaan kaikkia sukellusveneitä. Kai sinä nyt tämän tajuat?

Minun käsittääkseni taktisia ydinaseita on ollut molemmilla puolilla jo pitkään.Putin kehui juuri äsken uusilla vehkeillä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tämä aihe ei lähde "lapasesta" - ns. hiljainen s-vene (Typhoon) oli jo aiemminkin. Strategiset s-veneet ovat ainoa todellinen etumatka Venäjältä, mitä sillä on länteen nähden, se joutuu muutoin kamppailemaan tiukasti tasapainosta -

Borei ja Bulava ovat tasapainoydinaseita, jotka estävät ydinostaa ... US ei uskalla aloittaa, koska se ei tiedä missä Boreit ja Bulavat ovat - kotiluolissaan vai merellä ... siksi nuo kotiluolat on tuhottavat heti, jos suursota on liipaisimella - ja tässä piilee se erittäin suuri vahinkosodan vaara!

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #95

Siksi nuo alukset eivät ole koskaan kaikki kotiluolassaan, mutta antaa olla, menee jankutukseksi.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Eivät ole, mutta ovat riippuvaisia niistä ja niiden varapaikoista, joita emme tiedä missä ne ovat ... samoin Pohjoisen laivaston asevarikko on Kuolassa - muutoinkin - ydinaseineen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Lisää Seijan kommentin (linkki - Verkkouutiset) mukaisia West trolling manipulaatiota - Iltalehdestä:

~ www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803052200789766_ul.shtml -

Kommentoin sitä heti tuoreeltaan viime yönä:

Erittäin tyypillinen West trolling manipulaatio, joka lähtee siitä, että lännenmies tietää ja tuntee paremmin venäläisten asiat kuin venäläiset itse. Kirjoitus manipuloi esimerkiksi ydinaseiden alentuneen käyttökynnyksen USA' sta Venäjälle, samoin muna-kana -ilmiö käännetään sekin USA' sta Venäjälle, mikä siis aloitti/aloittaa varustelukierteen.

Muistamme kun US pr. Ronald Reagan aloitti puheillaan Tähtien sodasta muinoisen Neuvostoliiton romahduttamisen, nyt halutaan pilkkoa Venäjä, maailman suurin raaka-aineaitta. Tosin nyt tilanne on aivan erilainen - Kiinan asemoituminen on lähempänä Venäjää kuin Yhdysvaltoja

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kiinan asemoituminen on lähempänä Venäjää kuin Yhdysvaltoja"

Niinhän se on, mutta ainakin toistaiseksi Kiina vasta vuokraa Venäjältä maata;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Niin. Meneillään on paljon muutakin, mutta eivät ne projekteina tänne mediaan nouse - ensinnäkin NDA-sopimuksien myötä.

Kiintoisaa on se, että yllättäen suomalaiset kiinakonsultit ovat kysyttyä osaamista niin Venäjältä kuin Kiinasta, kun ratkotaan heidän keskinäistä kauppaa ja toimia!

Olen iloinen, että kahden maailman suurimman välissä on piskuisia suomalaisia - luottovälittäjinä! ;)

...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun kaksi "elinikäistä" diktaattoria huseeraa, on demokraattisissa maissa pysyttävä valppaana. Vahva Nato voi edistää vapauden ja demokratian leviämistä myös Kiinassa ja Venäjällä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #102

Venäjän ja Kiinan suhde on varsin kompleksinen, mutta siinähän pieni Venäjä on pandan kainalossa.

http://carnegieendowment.org/2018/02/28/cooperatio...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Vahva Nato olisi vain US' n valtapyrkimyksien käsikassara - oletko huomannut, että Naton sotilasjohtaja on aina amerikkalainen kenraali?

...
Oletko huomannut amerikkalaisten tiukan pyrkyryyden pitää maailmanpoliisiroolia itsellään?

Oletko huomannut miten paljon US sotii - liki kaikkialla maailmassa, ja ellei sodi, niin pyrkii pitämään valtahegemoniaa?

Oletko huomannut, että on meneillään lännenmiehen ja Maapallon ylivoimaisen enemmistön välinen valtataistelu - Pelkästään kiinalaisia on enemmän kuin "lännenmiehiä" - elämmehän jo kiinalaisten vuosisataa. Oletko huomannut tämän?

...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #108

Kiinalaisilta ei ole kukaan kysynyt, mitä he ajattelevat, paitsi Taiwanissa ja Hongkongissa tietysti. Kiinan kommunistihallinto on tyhjän päällä ja vastarinta käy yhä vaikeammaksi tukahduttaa. "Lännenmies" on viisas tukiessaan Kiinassa näitä kommunistien haastajia, joita kuitenkin joka puolella on.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Jos Kiinassa on 250 000 toisinajattelijaa - tarkoittaa se meillä noin 1000 joukkoa.

...
Tämä rauhoittaa kiinalaisia kummasti:

Keskimääräinen käytettävissä oleva kuukausitulo kaupungeissa per henkilö, CNY - vuodesta 2007 - vuosittain vuoden 2017 loppuun:

1 149
1 315
1 431
1 592
1 817
2 011
2 206
2 404
2 600
2 801
3 033 - viimeisin arvo 12/2017

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #102

"Vahva Nato voi edistää vapauden ja demokratian leviämistä myös Kiinassa ja Venäjällä."

Naurun kerrotaan pdientävän ikää. Kiitos jälleen NATOttajille näistä lisävuosista. Minusta tulle varsinainen Metusalem.

Oikeasti länsimaat vienevät demokratiaa ja vapautta muihin maihin koska niiden eliiteillä ei ole kotona sille itse käyttöä. Joutaa siis vientitavaraksi kun ei näytä toimivan kotana eikä vieraissa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #173

Trump oivalsi vaalikampanjassaan, hyvin lyhyen hetken: "Emme vie sellaista yhteiskuntamallia muille, kun sitä eivät edes halua" (osapuilleen näin) - mutta tuo loistava idea sammui heti, kun vaalin tulos oli vahvistettu - eikä sen jälkeen tästä Trump' in älykkäimmästä ulostulosta olla kuultu ... :)

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #173

Olipas ylevää suitsutusta demokratialle, jolla sentään on aika kunnialliset juuretkin. Mikäs malli se on Myyryläisten (ja muiden myyrien) ihanneyhteiskunta? Älä nyt silti putoa naurultasi tuolilta, ettet loukkaa itseäsi!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #196

Asiakritiikki on poikaa, mutta riekkuminen on netiketin vastaista ...

Demokratian kriisi:

|6 Demokratian kriisi I ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-... -

|6 Demokratian kriisi II ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/01/demokratia-j... -

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #196

Kallio lienee tietoinen, että on olemassa demokratiaa ja "demokratiaa". Hän lienee myös tietoinen sen juurista muinaisessa Ateenassa jossa se oli vapaasyntyisten vapaiden miesten, siis ei orjien, edes vapautettujen, naisten t.m.s. tuolloisessa yhteiskunnassa vajaavaltaisten asia. Lisäksi tarkkaavainen Kreikan historiaan tutustuja huomaa, että tuo demokratian kehtona tunnettu valtio oli äärimmäisen julma ja ahne imperialismi johon se myös kaatui.

Jostakin kumman syystä meillä pidetään kuitenkin toista historian yhtä demokraattista tasavaltaa, Novgorodia, jotenkin sopimattomana esimerkkinä. Sehän oli porvareiden demokraattinen tasavalta jossa sielläkin vapaat miehet päättivät valtion asioista yleisellä kokouksella. Sen historian päätti petos kun he eivät noudattaneen Ivan IV:n kanssa tekemäänsä rauhansopimusta.

Mitä taas tulee minun ihanneyhteiskuntaani, joka ei ole tämän keskustelun aiheena, niin en ole sellaisia mieleeni rakennellut, siis murrosiän ihanteellisuuden jälkeen. Sen sijaan toki ajattelen yhteiskunnallisina tavoitteina m.m. demokratian todellistamista ja laajentamista koskemaan aidosti kaikkia yhteiskunnan osa-alueita. Myös ja erityisesti taloutta jossa meidän "demokratiassamme" valta on peitetty liikesalaisuuksien piiriin.

Omana osanaan haluaisin myös saattaa tuotantosuhteet sellaiselle mallille, että päätösvalta tuotantovälineistä on mahdollisimman lähellä niiden käyttäjiä, sekä työntekijäitä että asiakkaita.

Avainsanoja ovat siis m.m. demokratia, sosialismi, kommunalismi, sekulaari humanismi, filosofinen materialismi, henkilökohtainen arvoliberalismi, yhteisvastuullisuus, pasifismi j.n.e. iskulauseella "kaikkien hyvien asioiden puolesta kaikkia pahoja asioita vastaan". Ja jos tästä kierretään Luoman otsikkoasiaan niin olen Rauhan puolesta ja siten NATOa vastaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #207

Hyvin esitetty, olen paljolti samaa mieltä. Mutta mutta, sinä ja Luoma ylistätte Putinin Venäjää joka on oligarkkien hallitsema riistokapitalistinen roistovaltio. Mikäs tässä on juju?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #208

Toimeentulo kaikkien rajanaapurien kanssa - mahdollisimman suurella kaupallisella ja kulttuurillisella keskinäisvaihdolla - aktiivinen kauppamies ei ehdi sotia ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #208

Voisiko Mirala viimeiselläkin kertoa missä hän ylistystä näkee?

Tietenkin sen jälkeen kun on erottanut perusteettoman demonisoinnin omassakin mielessään erilleen. Tosin sen jälkeen saattaisi kuvitelmista kadota myös ylistykset.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #210

Venäjä on oligarkkien hallitsema riistokapitalistinen roistovaltio.

Onko tämä väite mielestäsi totta vai ei?
Miksi sitä pitää ylistää jos kannattaa demokratiaa ja sosialismia?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #211

Toistan Miralalle edellisen kommenttini (210.) kysymyksen: missä hän on nähnyt sitä ylistystä?

Toisaalta on totta, että Venäjä on nykyisin kapitalistinen valtio ja yhteiskunta. Se perustuu riistolle siinä mielessä ihan siinä missä mikä muu kapitalistinen yhteiskunta, Suomi m.l..

"Roistovaltioisuus" on taas epäselvä poliittinen tarkoituksenmukaisuuskysymys. Mitähän hakemassa ja millaisella määritelmällä Mirala tässä ja tällä kertaa on liikkeellä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #212

Sinä Jorma olet niin nuori että et muista vanhoja asioita.
Millä nimellä sinä kutsuisit henkilöä, joka ryöstäisi Sinun kotisi ja autosi ja tappaisi sukulaisiasi? Sanoisitko vain että ohoh, annetaanpa anteeksi, ei kerrota poliisille?

Loukkaako nimitys roistovaltio jotenkin roistovaltiota?

Jos sinä ja Ilkka ette työksenne yötä päivää ylistäisi aiheettomasti Putinia ja Venäjää, ei minulla olisi kertaakaan ollut aihetta kommentoida kirjoituksianne.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #213

Kolmannen kerran: missä sitä ylistystä on?

P.s. Miralalta menee jo itse itselleen lietsomassa adrenaliinipöllyssä yöt ja päivät sekaisin. En muistaakseni ole kirjoittanut tänne Puheenvuoroon, enkä muuallekaan someen, öisin yhtään mitään koskaan. Hän lienee kuin muinoin Markus-sedälle kirjoitellut Pikku-Maija joka hiihti kouluun kesät talvet.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #214

Älä nyt saivartele!

Sovitaanko niin, että joka kerta kun sinä valehtelet tai muuten aiheettomasti kehua repostelet Putin touhuja tai haukuskelet isänmaatamme, minä vastaan sinulle että HEP?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #215

Mitäpä jos Mirala nyt ihan, siis ilman uusia saivartelusyytöksiä, ensin kertoisi missä olen aiemmin ylistänyt Venäjää (tai V.Putinia) kun kerran katsoo aiheelliseksi siitä syyttää, jookosta? Käydään yhdet syytökset kerrallaan, ensin ylistykset, sitten saivartelut ja valehtelut. Mirala voi heputella sitten sen jälkeen mielensä mukaan.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Jos ei uhkaa niin miksi aiheuttaa huolia monelle naapurilleen?
Nato on ainoa turvamme jos, mutta se turva puuttu - pannaanko päätä pensaaseen?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Mitä vastaan Nato olisi meille turva? Arvaan, vastaat Venäjää - no seuraava kysymys: Miten Venäjä on meitä uhkaillut? Kerrotko lukijoille?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos joku ei tiedä miten Venäjä on meille uhka, niin voitte vaikka soittaa minulle!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Ovatko uhkailleet Sinua henkilökohtaisesti - mene ihmeellä poliisin puheille!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #125

Pietarin trollit ovat uhkailleet. Suomen poliisin valtuudet eivät riitä sinne asti.
Vastasin uhkailijoille että olen jo niin vanha ja kaikin tavoin raihnainen että ei tarvii paljoa tönäistä kun meikläisestä tulee - sankarivainaja. Se oli upea lähtö.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Miten ovat uhkailleet? Kerron, niin tutkitaan asia!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #136

hm, johdatko joitain uhkailevia ryhmiä Suomessa? :(
Etkö saa kuria aikaan?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Näyttää siltä että Nato ja kansakuntamme vahva Naton kielteisyys nostaa väkevän kalabaliikin - vaikka esimerkiksi Väyrynen ja hänen oppinsa kuin demareiden nousu ykkösiksi olisivat meille suomalaisille huomattavasti tärkeämpi ja koskettavampi aihe -

... nuo esimerkit eivät saa liikkeelle kommentointia, mutta kun otetaan esille kansalaistemme ylivertainen nato-kielteisyys, heräävät natottajat sankoin joukoin rynnimään ja puhkumaan - vaikka vain 17 prosenttia, jopa vähemmän kuin Kokoomuksen kannattajia, on Natoon liittymisen kannalla - kts. Kuva 1.

Missä luuraavat nuo ylivoimaisen enemmistön edustajat, vai ovat toteamassa natottajille: "Puhukaa te, me pidämme kuitenkin aina hevosta"?!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Missä luuraavat nuo ylivoimaisen enemmistön edustajat, vai ovat toteamassa natottajille: "Puhukaa te, me pidämme kuitenkin aina hevosta"?!"

Eikö täällä ole nyt niitä harvoja, mutta sinähän siitä jatkuvasti kirjoitat ja vedät joka kerran mukaan viime maailmansodankin:)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Näin teen, koska sillä on suora kiinneyhtymä - johtuen kahden ydinasesuurvallan rinnakkaisesta kehityksestä ja kehittymisestä - käytännössä vuodesta 1943 ... ensin liittolaisena, sitten eroaminen, sitten kylmä sota jne --- Varsovan liittoineen ja Natoineen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Oikeasti kaipaamme kansakuntana ulkopolitiikan Johtajaa perustelemaan ja tekemään vaikeat päätökset puolestamme. Se kun on monimielisille kansanjoukoille oikeastikin turhan hankalaa varsinkin viimeaikaisten reaalisiperioiden uudelleenlämmiteltyjen geopolitiikkaoppituntien valossa. Haluamme siis uskoa, että presidentti Niinistö osaa perustella Nato-jäsenyytemme kansan syviä rivejä diplomaattisemmin eli 'loukkaamatta' vainoharhaleikeissään joskus lähes pateettisen uskottavalta kuulostavaa Kremliä.

Maailman sivistyneimpien, oikeudentuntoisimpien, kauneimpien, vakaimpien, turvallisimpien, vauraimpien, halutuimpien ja tavoitelluimpien partneripotentiaalien joukkoon vuosikymmeniä kuuluneen Suomi-neidon on jo aika kohtuullistaa ianikuista varovaisuuttaan/vaatimattomuuttaan ja myöntää se tosiasia, että vaikka ottajia olisi yli omien tarpeiden, ei kaikkia voi aina miellyttää loppuun asti teeskentelemällä tasapuolisen viileää kaikille. Otamme sellaisen, jonka arvot ja olemus ovat meille sopivia ja sanomme kohteliaan ein niille, joiden arvot eivät täytä keskeisimpiä kriteerejämme ja joiden toimintatavat ovat jatkuvasti sivistyneen maailman pelotteluun ja uhkailuun perustuvia - ks. http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25179...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Juuri sellaista ulkopolitiikan johtajaa, joka osaa sanoa, että nyt lopetetaan ikuinen "natottaminen" - emme puhu siitä, koska emme sitä tarvitse. Keskitymme hoitamaan ulkosuhteita diplomatialla, puolueettomuudella - kaikkiin ilmansuuntiin - irtaudumme Nato - Isäntämaa pöytäkirjasta --- aivan ensimmäiseksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kannatatko siis käytännössä enemmän tai vähemmän liittoutumista itävaihtoehdon vielä auki olevan option mukaan, mitä sitäkin eon ehdotettu 'melko' vakavahenkisesti, ks. vaikka ;) http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198745-l...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

En. Liittoudumme itsemme kanssa olemaan sotilaspoliittisesti puolueeton - ja katselemme samalla tavalla kaikkiin ilmansuuntiin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka Luoma, huomaan, että pidät TP Niinistön ulkopoliittista linjaa vääränä ja Suomelle vahingollisena.

Lähes 70% suomalaisista pitää TP Niinistön linjaa oikeana. Siis Natoon liitytään silloin kun on tarve.

Huomaatko, että Niinistö luottaa Natoon? Jos ei yhtään luottaisi, hän tuskin puhuisi "Nato-optiosta"? Tietenkin voidaan väittää, että hukkuva tarttuu oljenkorteen, mutta ehkä tässä on kysymys enemmästä kuin oljenkorresta?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #153

Niinistö olisi vienyt jo Suomen Natoon, ellei kansa olisi sitä estänyt - presidentin on pakko noudattaa häntä äänestäneiden kantoja ---

" ... Tehdyssä kansalaismielipidemittauksessa [1 saimme yllättävän, mutta erittäin loogisen vastauksen kysymykseen – Onko presidentin Nato-kannalla suurta merkitystä itse kansakunnalle so. kansalaisille. Vastaus oli: Vain ~25 prosenttia piti presidentin Nato-kantaa tärkeänä.

[1 ~ https://demokraatti.fi/mtn-kysely-kansalaiset-odot... - ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/01/kansa-paatt... -

...
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250054-... - 191 lukijakommenttia

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #154

Silti 70 % kannattaa Niinistön linjaa! Jotakin tässä mättää pahasti "Vain ~25 prosenttia piti presidentin Nato-kantaa tärkeänä". Kyllä kansa on pahasti väärässä kun ei tiedä, että presidentin pääasiallinen vastuualue on ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja Nato kuuluu tähän aiheeseen oleellisesti.

Tuo ei tosin ole mikään uutinen, että kansa on ulkopolitiikan suhteen varsin tyhmää. Sen totesi jo Paasikivi (kok) aikoinaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #155

Kuten huomaat - mittaukset voivat lopulta näyttää mitä tahansa ... vastaus on: Kansa luottaa Niinistön lupaukseen pitää Natosta päättäjiä sitova kansanäänestys, jos aihe tulee ajankohtaiseksi tehtäessä päätöstä liittyäkö vai ei. Tässä on se ydinkulma asialle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tai voisihan Suomineito tietysti vaihtoehtoisesti yrittää vaikkapa hakea jonkun ex-pressan arvovallalla kv. solidaarisuusyhteisön tukemaa lähestymiskieltoa uhkailevaksi ja aggressiiviseksi aika ajoin heittäytyvää itänaapuriamme vastaan ;) http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249339-s...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Eräät asiantuntijat sanovat vain liittoutumisen Venäjän kanssa takaavan täyden rauhan ja turvallisuuden.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[4

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-... -

Otsikolla:
Hakeeko USA hyökkäyssyytä Pohjois-Koreaan?

1012 lukijakommenttia - osa helmiä, osa roskaa - samalla esimerkki miten nimimerkkipalsta keskustelee ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[8

keskiviikkona, helmikuuta 21, 2018
Suomi – YK-rauhanturvaamisen suurvalta?*

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/suomi-yk-ra... -

"Saksassa puitiin turvallisuutta ja turvattomuutta (Munchen). Estradille kohosivat – kuinka ollakaan – Ukraina, varsinkin kun lännenmiehen media sai valita lukijoilleen uutisoitavat kohdat.

Minskin sopimuksen kadonnutta avainta – kielikysymystä ei kukaan ottanut esille. Arvostaen jatkoaikapresidenttimme – Sauli Niinistön ulostuloa – voimme olla ylihuomenna YK-rauhanoperaatioiden suurvalta! [1.

Suomelle tarjottiin verhotusti keväällä 2017 – todennäköisesti Peking-johteisesti välittäjän roolia Korean niemimaalle [2. Yksikään valtapoliitikkomme, ei edes jälleen isäksi tullut Niinistö oivaltanut meille ojennettua kättä. Harmi, sillä ovi oli auki pohjoisosan korealaisilta ja Kiinalta, joka todellisuudessa määrittää nyt Beijing's Road Map of Korea's Peninsula.

[1 ” ... Nyt Saulin on oltava aktiivinen, Suomelle tarjotaan sotilaallisen liittoutumattomuutemme myötä rauhanturvaamisen "suurvallan avaimia"! Ruotsalaiset hinkuvat jo samoille apajille, johtavaksi maaksi. Tässä voisi olla hedelmällisen yhteistoiminnan peruskivi ja Pohjolan rauhankehityksen tae … ” linkin ~ https://yle.fi/uutiset/3-10080879 – alta ote:

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen pitää olla mukana, jos Itä-Ukrainaan saadaan sovittua rauhanturvaoperaatio laajalla YK:n mandaatilla. Niinistö kommentoi asiaa suomalaistoimittajille lauantai-iltana Münchenin turvallisuuskokouksessa”

[* ”[2006] … Maailmassa on aina välienselvittelyä, ja väsyttyään sotimiseen osapuolet haluavat erotuomareiksi puolueettomia joukkoja, joilla on silmää ihmisyyteen, osaamista auttamiseen ja jämäkkyyttä ohjaamiseen. Kaikkea tätä ovat suomalaiset rauhanturvaajat.

Sodat eivät lopu maailmasta, suomalaisia tarvitaan runsaasti eri kriisipesäkkeissä. Suomalaisuudesta voisi tulla käsite ammattijoukoista, joihin luotetaan. Vaativa työ vaatii aina uhrinsa. Jokainen suomalainen maailmalle lähtiessään tietää riskit … ” ote linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/vapaaehtoine... – alta, vuodelta 2006

[2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - Ote: ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle … ” -Yle 04-2017 ... "

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia."

Ruotsi on kysellyt vuosittain maksua toimittamistaan 1000 Volvosta, mutta ei ole kuulunut ja millä maksaisivatkaan varsinkin nyt kun joutuivat kutsumaan ulkomaille lähettämänsä orjatyölaisetkin kotiin.

https://yle.fi/uutiset/3-9596433

Kas tässä:

Russia sends North Korean 'slave' labourers home

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/02/07/russia...

As sanctions bite, North Korean workers leave Chinese border hub

https://www.reuters.com/article/us-northkorea-miss...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tuohon viestiin liittyi viesti meille Suomeen - meillä ei vain oivallettu mitä piti tehdä ... Meitä kutsuttiin johonkin tehtävään - jo toukokuussa 2017, nyt sitä palvelusta ei enää meiltä tarvita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #137

Kukahan sen kutsun olisi esittänyt ja kenelle?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Verhotusti se laitettiin Yle' n kautta - onhan Yle valtiollinen toimija - eduskunnan alaisuudessa ... Velan olisi lopulta maksanut oletettavasti Kiina, mutta siihen liittyi myös pyyntö, jota ei päästy esittämään, eikä meillä ymmärretty .... jonkin ajan kuluttua ruotsalaiset hoksasivat:

" ... Ruotsin ulkoministerin mukaan maa olisi valmis toimimaan välittäjänä konfliktissa, ja sen suurlähetystö Pohjois-Koreassa olisi siihen ainutlaatuinen paikka ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9773843 -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #148

Höpsistä, Xi Jinping sanoi jossain vaiheessa suunnilleen niin ettei P-Koreassa häntä kuunnella, joten muiden olisi ollut aivan turhaa yrittää.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #150

Tiedän: Xi ei ole koskaan noin sanonut - se vain ei maailman suurimman valtion johtajalle sovi - mutta asia on ilmaistu niin, että P-K on itsenäinen valtio, jonka asioihin me emme puutu kuin vain neuvoen, jos kysytään - ja kysytty on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #151

Kyllä se vaan tuli tässä yhteydessä ilmi, joskaan en muista sanamuotoa:

The failure of North Korean and Chinese officials to arrange a meeting between Chinese President Xi Jinping’s envoy and North Korean leader Kim Jong-un was a snub to Beijing and a further sign of strained ties between the communist neighbours, diplomatic observers said.

http://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/a...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #158

Usein käännös kiinasta tuottaa englantilaisille (muillekin) suurta vaikeutta löytää oikeat sanat - kiinalaisten "kuvavirtaan"

" ... itsepäinen ... " on käännetty ilmaus, jonka olen "hyvin korkealta" Kiinassa kuullut - henkilökohtaisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #162

Kyseessähän on Hong Kongissa toimitettu lehti, arveletko että eivät osaa kääntää vai kirjoititko muuten vaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/South_China_Morning_...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #169

Ahaa, vieläkin paremmalla syyllä - olisikin kuultava Xi' n oma lausunto suoraan. HK' ssa ei aina "haluta" nähdä asioita sävyiltään pekingiläisittäin!

Itse olen suoraan, ilman välikäsiä kuullut tuon "itsepäinen" ilmauksen, kuten totesin "hyvin korkealta" - käännettynä parhaalla mahdollisella kiina-suomi tulkinnalla!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[2014]

" ... Venäjän presidentti Vladimir Putin on osaltaan antanut kirkkaasti ymmärtää,

… että hän arvostaa ja kunnioittaa Suomen kansan natomielipidettä 2] ja mahdollista hallituksemme natopäätöstä, joka voi olla myös liittymiselle negatiivinen; ainakin jos kansamme suuren enemmistön mielipidettä kunnioitetaan 3].

Professori Pekka Sutelan yllättävä laukaisu!

Joitain aikoja sitten Lappeenrantaan Teknilliseen Yliopistoon professoriksi siirtynyt entinen Suomen Pankin BOFIT osaston päällikkö Pekka Sutela laukaisi, että Suomea ei voida edes Natoon ottaa. Moni hätkähti, miten Sutela tämän tiesi. Ehkä Pekka on lukenut Venäjän kanssa tehdyn natoasiakirjan.

Lavrov vihjaisi, että USA ja EU rikkovat tehtyjä sopimuksia (tai rikkovat tehtyjen sopimuksien henkeä), joista ilmeisesti meidän presidentti Sauli Niinistö ei tiedä mitään, mutta ehätti kertomaan, etteivät nuo sopimukset Suomea sido – unohtaen, että ne voivat sen sijaan estää. Sauli lisäksi epäili, ettei tuon tyyppistä sopimusta edes ole – kuinka hyvin luotamme slaaviveljiimme, vai emmekö tahdo ymmärtää heidän ajatuksen kulkuaan? 4]

Sergei Lavrov ojensi meille epäsuorasti neuvottelijan tai välittäjän hanskaa
[ ~ Suomiko sovittelijaksi? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161581-... - ]

Voisimme olla se EU-valtio, johon Venäjä luottaa ja näin haluaa meidän olevan viestinviejiä ja ratkaisuehdotuksien etsijöitä! Mikäli näin – olemme saaneet samalla vahvan signaalin Naton tarpeettomuudesta, ainakin meille.

Erityisen hanakasti odottaisin Lavrovin mielipidettä Niinistön ajatelmasta Eurooppa puolustuksesta. On mahdollista, että Niinistö oivaltaa, että nimenomaan USA on rasite Eurooppa rauhan tiellä; eihän heille tavallaan maanosamme mitenkään kuulu.

USA:n intressi on selkeä, se tarvitsee vahvuutta rinnalleen, koska Kiina kasvaa kaikilla mittareilla maailman suurimmaksi ja maailmanpoliisin sekä lännenmiehen rooliin rakastunut Yhdysvallat ei hevin sotivimmasta kansakunnan tittelistä luovu. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-h... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Toiveita herättävä uutinen oli, että E-K:n ja P-K:n väisten neuvottelujen tuloksena oli että P-K on halukas neuvottelemaan kahdenvälisesti aseistariisunnasta USA:n kanssa. Onko siis "pää tullut vetävän käteen"?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Menee täysin Pekingin tiekartan mukaisesti ... on hyväksi koko alueelle, että US rauhoittuu uholtaan ja ei tarvitse kokea nöyryytystä, koska US on jäämässä sivuraiteelle alueella ...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Russofiili Sutela meni selkeästi "tonttinsa" ulkopuolelle puhuessaan asiasta, josta hän tietää vain sen, mitä lehdissä lukee.

Sutela on kuuluisa gradustaan:

"Neuvostotaloustiede on kuitenkin jo osoittanut suuret kykynsä palvella kansan ja sen johdossa olevan Kommunistisen Puolueen asettaman suuren tehtävän, sosialismista kommunismiin siirtymisen edellytysten luomisen, toteuttamista. Tästä on mielestämme erinomaisena osoituksena optimaalisen suunnittelun teorian – ja vähitellen myös käytännön – kehitys." (Pekka Sutelan kansantaloustieteen gradu toukokuulta 1973, s. 4-5)

Sutela sai magnan tutkielmastaan, jossa "tarkastellaan sosialistisen hintateorian perusteita sen omalta, marxilaiselta pohjalta lähtien." (s. 1) Sutelan mukaan marxilaisen arvoteorian sovellutukset olivat "ainakin Neuvostoliiton taloudellisesta kehityksestä päätellen, pystyneet täyttämään tehtävänsä huomattavasti paremmin kuin monesti halutaan myöntää." (s. 3)

LTKKn proffaksi, Helsingin yliopiston, Suomen pankin ja joukkoviestimien ennustajaksi valikoituminen ei taida vaatia kovinkaan monia ansioita. Meillähän elää pikemminkin säälikulttuuri, jossa kerran ja toisenkin erehtyneelle tarjotaan uusia tilaisuuksia osua kenties sittenkin lopulta oikeaan. Tuure Junnila ennusti kommunismin ja neuvostoimperiumin hajoamisen jo 1970-luvulla, mutta ei hän niistä ansioista saanut paljoakaan tunnustusta, varsinkaan elinaikanaan. Yhtä vaivautuneesti suhtaudutaan Ben Zyskowiczin taipumukseen osua aina oikeaan omissa arvioissaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Professori Pekka Sutela on eräs arvostetuimmista Venäjän tuntijoista - erityisalueena kansantalous (SP/BOFIT päällikkö - aiemmin, nyt LUT prof. Lappeenrannassa), mutta sen tutkinnan myötä myös turvallisuuspolitiikka on tullut läheiseksi - olen keskustellut hänen kanssaan henkilökohtaisesti muun muassa Kiinan National Day - juhlissa 1.10.XXXX

Riekkujia on aina ollut kaukaa viereltä asioiden tietämättömyydellä :)

...
Sutela
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Sutela -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #164

Itse taas olen ollut opiskelijanan myös LTKK:ssa.
70-luvun taistolaisiin kuuluneen Sutelan lausuntoja aatetoverit kyllä arvostavat. Yleisemmällä tasolla noiden taistolaisjäärien siirtyminen nykyisen Venäjän tukijoiksi on vaikea ymmärtää, koska Venäjän valtapuolue Yhtenäinen Venäjä on kaukana taistolaisuudesta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #168

Väitöksenkin tehnyt Pekka on ollut Lappeenrannassa professorina Suomen Pankin BOFIT-yksikön jälkeen - ikään kuin eläkeläisenä, juuri hänen kiistattoman Venäjän, ja aiemmankin, kansataloustuntemuksen jälkeen --- Sutela oli jo SP' ssä hyvin arvostettu päällikkö - muistan Kiinan suurlähetystön Itsenäisyyspäivän juhlissa hänestä kunnioittavia arvioita, tällä kertaa kiinalaisilta - suoraan. Samoin paikalla olleet korkea-arvoiset venäläiset kiittivät Sutelaa huippuosaamisesta, koska arvioita Venäjän taloudesta.

Sutelan ennakoinnin taidot tulivat esille jo vuonna 2004, kun hän Kiina-seuran tilaisuudessa - olin itse läsnä - kertoi näkemyksiään miten Kiina etenee - hänen arviot osuivat nyt 2018 katsottuna hämmästyttävän lähelle todellisuutta.

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/3134/ketju/ennusta... -

...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Syntyi erinomainen ketju, osin harhainen, mutta näillä kommentointimäärillä se on jo luonnollista. Ketjussa esiintyy hienoa debattia, mutta myös vähillä tiedoilla luulottelua, jopa inttämistä - mutta sekin kuuluu asiaan ;)

Kiitän osallistujia, sillä nämä jutut ovat julkisia ja tarkasteltavissa vielä vuosienkin päästä - ainakin jossain! ;)

...
Eniten täällä keskustelua herättänyt Nato-keskustelu - 325 lukijakommenttia ...
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia minunkin puolestani keskustelusta.
On hieno asia että ystävämme Nato "tunkeutuu" ihan Venäjän iholle. Ties kuinka monta rajasotaa se on jo osaltaan estänyt. Putin kun ei oikein tahdo pysyä nahoissaan, pitäisi aina saada uutta maata vaikka entisetkin on hunningolla.

Jos Putin palauttaa ryöstösaaliina saamansa Karjalan, vasta silloin alkaa maidemme välinen oikea ystävyys kukoistaa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tästä linkistä ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... - voit perehtyä Naton ainaissotilasjohtajan USA' n käymät konfliktit, hyökkäykset ja sodat - kautta aikain.

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvä ansioluettelo!
Pojat eivät turhia höpötä vaan panevat tuulemaan.
Pitäisi olla vielä kovempi Putinia kohtaan, hän koko ajan hautoo laajennuksia ja sotaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kiitos isänmaallisista suoraselkäisistä mielipiteistäsi!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Isänmaa ---

torstaina, lokakuuta 26, 2017
Tuntematon sotilas – tuntematon sota

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/tuntematon-s... -

.
EKSTRA
Yli 10 vuotta sitten kirjoitimme näin:

… Tuntematon Sotilas on tilitys ajoilta, jotka lähivuosina lopullisesti poistuvat elävinä muistoina kansakunnasta, joka määrätietoisesti taisteli kohtaloaan vastaan eheämpänä kuin koskaan 1939-1944 jälkeen. Suomalaisuuden sisu, sinnikkyys ja tahto omasta kodista, perheestä ja lapsista rakentui rajalla oloon vapaasta päätöksestämme vaikuttaa omiin asioihimme. Kansa kohtasi suurella vastuulla vaikeutensa persoonina niin maaseudun kuin kaupunkienkin miehinä ja naisina …

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/12/tuntematon-s... -

.

Jorma Repo

Kuten Ilkka Luoma näissä blogeissaan on usein antanut ymmärtää,vain riittävän fiksut henkilöt ymmärtävät hänen jakamansa viisauden ja totuuden.Tätä blogia seuratessani nämä hsrhaiset ja totuudesta poikkeavat henkilöt ovat kuitenkin suuri enemmistö.Minua suuresti ihmetyttää tämä "lännenmies" termi.Jos katsoo Moskovasta itään,jonne NL/Venäjä on ilmiselvästi laajentunut alkuperäiskansojen pyynnöstä.Kuten myös Baltiaan ja Kaukasukselle.Joten n.30 eri alkuperäiskansan kannalta katsottuna,maat vienyt velivenäläinenkin on "mies lännestä".
.Baltia ja suurin osa pohjoismaista kuuluu NATO:on.Nämä Luoman luomat uhkakuvat taistelualustasta ja rynnäkköjoukoista,eivät tunnu hetkauttavan näitä Suomea pienempiä NATO maita.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Mainio asiapitoisesti kriittinen kommentti - hyvä!

...
Lännenmies -ilmiö on osa tätä kokonaisuutta:

maanantaina, joulukuuta 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

" ... Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

… josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -

...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

On turha syyllistää koko länsimaailmaa taas johonkin, johon se satavarmasti syyllisty. Karmeata yleistämistä! Esim. EU keskittyy 99 %:sti vain omien ongelmiensa puimiseen, siinä riittää sarkaa, eikä sillä ole aikaa eikä mielenkiintoa ruveta vatkuttamaan jonkun kehitysmaa-Venäjän asioita, jotka ketään ei edes jaksa kiinnostaa sitten pätkääkään!
Toisin on Venäjällä! Koko sen media on varustettu suurella tuulettimilla ja siihen pastaa talikoi/heittää päivittäin armeijan kokoinen porukka. Se on tiedossa, eikä sille ole mitään vastinetta Euroopassa. Hyvä herra Luoma, naiivi saa olla muttei tyhmä. Etkö tosiaankaan ymmärrä sitä, että olet Kremlin näkövinkkelistä se hyödyllinen idiootti, joka nielee kaiken sen soopan, joka sieltä työnnetään! Kritiikittömästi ja olet joka lähtöön valmis likaamaan oman pesäsi; he uskovat, että sinunlaisesi henkilö olisi maailman helpoin homma värvätä vaikka mihin hölmöilyyn! Onko jo tullut tarjouksia?
Mitä taas Trumpiin tulee; hän on oma keissinsä, enkä siihen jaksa tässä paneutua. Hänessä on paljon samaa kuin Putinissa; suusta ei tule koskaan yhden yhtä totuuden sanaa vaan aina silkkaa vainoharhaista horinaa!
Näen sinun propagandasi vahingoittavan Suomea! Pyydän, että pistät hieman sordinoa töttöröösi. En ymmärrä lainkaan tarkoitusperiäsi; joka tapauksessa ne eivät ole isänmaallisia. Ties mitä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset