Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Hermomyrkky – Novichok, mikä, kuka ja mistä?

 • Onko tämä novichok - en tiedä, mutta googlaus kuvahakuna tuotti sen ¤
  Onko tämä novichok - en tiedä, mutta googlaus kuvahakuna tuotti sen ¤
 • Viaton vietnamilaispoika toisessa polvessa syntyi ilman silmiä - Agent Orange asialla, joka periytyy ... ¤¤
  Viaton vietnamilaispoika toisessa polvessa syntyi ilman silmiä - Agent Orange asialla, joka periytyy ... ¤¤

Tähän mennessä voimakkain vastakkainasettelu [1, uhanluonti ja median puolelta hyökkäävin West trolling manipulaatio [2 – Venäjä, Kreml ja itse presidentinvaaleihin valmistautuva presidentti Vladimir Putin ovat ”syylliset” [3 ja äärimmäisen todennäköiset – pientä ristiriitaisuutta syyttelyssä; erityisesti luuloissa, uskomuksissa, toteamuksissa ja ajatuksissa … entä itse hermomyrkky Novichok? [4.

 

Lainattu toisaalta:

Britannian entinen suurlähettiläs Craig Murray [5 kirjoituksessaan ”Novichok tarina tosiaan on uusi Irakin joukkotuhoaseet huijaus”:

1. Britannian asevoimien kemiallisten aseiden tutkimuslaitos Porton Down on julkaisuissaan kertonut, ettei se ole koskaan nähnyt venäläistä Novichok hermomyrkkyä, jota nyt väitetään käytetyn Salisburyssä. Britannian hallinnolla ei ole minkäänlaista sormenjälkitietoa, kuten tietoa epäpuhtauksista, joiden pohjalta aine voitaisiin varmasti päätellä Venäjän valmistamaksi.

2. Porton Down ja YK:n Kemiallisten aseiden kieltojärjestö (OPCW) [6 eivät olleet tähän asti vakuuttuneita, että Novichok myrkkyä oli edes olemassa.

3. Britannia on kieltäytynyt toimittamasta näytettä OPCW:lle.

4. Novichok suunniteltiin erityisesti sellaiseksi, että sitä kyetään valmistamaan yleisesti saatavilla olevista raaka-aineista missä tahansa laboratoriossa. Amerikkalaiset purkivat ja tutkivat laitoksen, joka väitetysti valmisti ainetta Uzbekistanissa. On täysin valheellista väittää, että vain venäläiset voivat valmistaa sitä, sillä kuka tahansa voi.

5. Novichok-ohjelma toimi Uzbekistanissa, ei Venäjällä. Sen perivät amerikkalaiset tehdessään yhteistyötä Uzbekistanin presidentin Islom Karimovin [7 kanssa, eivät venäläiset.

...

  Kohdat 1-5 allekirjoittaneeseen nähden sitoumuksetta – lainattuna.

  ~ https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/03/the-novichok-story-is-indeed-another-iraqi-wmd-scam/ -

  Ote linkin alta:

  ” … OPCW: Report of the Scientific Advisory Board on developments in science and technology for the Third Review Conference 27 March 2013

  Indeed the OPCW was so sceptical of the viability of “novichoks” that it decided – with US and UK agreement – not to add them nor their alleged precursors to its banned list. In short, the scientific community broadly accepts Mirzayanov was working on “novichoks” but doubts he succeeded.

  Given that the OPCW has taken the view the evidence for the existence of “Novichoks” is dubious, if the UK actually has a sample of one it is extremely important the UK presents that sample to the OPCW. Indeed the UK has a binding treaty obligation to present that sample to OPCW. Russa has – unreported by the corporate media – entered a demand at the OPCW that Britain submit a sample of the Salisbury material for international analysis.

  Yet Britain refuses to submit it to the OPCW.

  Why?

  A second part of May’s accusation is that “Novichoks” could only be made in certain military installations. But that is also demonstrably untrue. If they exist at all, Novichoks were allegedly designed to be able to be made at bench level in any commercial chemical facility – that was a major point of them. The only real evidence for the existence of Novichoks was the testimony of the ex-Soviet scientist Mizayanov. And this is what Mirzayanov actually wrote … ”


   

  Niin, missä mennään lännenmies, läntinen sotakoneisto ja rujo vastakkainasettelu

  • lähestymmekö itä-länsi -ottelua, eikä vain suomalaisessa pesäpallossa. Tämä onkin jo oman artikkelinsa arvoinen asiakokonaisuus, johon olen valmistelemassa yhteenvetoa lähipäiviksi.

  • Viikonkin kuluessa tämä Novichok kohukin on jo saanut uusia hätkähdyttäviä piirteitä – luullakseni, uskoakseni ja ollen lähes varma, tai sitten ei laisinkaan – soutaa ja huopaa

  [4 ” … Novichokin rakenteen vuoksi sen jäljittäminen on huomattavasti vaikeampaa. Myrkyn osat voidaan yhdistää vain vähän ennen käyttöä.

  Juuri tämän vuoksi Novichok on hyödyllinen Venäjän turvallisuuspalvelulle. Myrkkyä ei voi jäljittää, mutta se jättää silti jälkeensä ”Kremlin käyntikortin”

  … ” ~ https://www.verkkouutiset.fi/valmistettiinko-novichok-hermomyrkkya-myos-venajan-ulkopuolella/ - -Verkkouutiset


   

   

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164334

  DOC novichoc_17082018.doc – OpenOffice Writer

  PVM 17082018

  565_4279

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  3Suosittele

  3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (210 kommenttia)

  Ilkka Luoma

  [3

  ...
  Suomalaiset tavat ilmaista asia:

  "Presidentti Niinistö hermo­myrkky­iskusta: Syylliset saatettava vastuuseen, Venäjän myötä­vaikutusta tarvitaan – Soini: Minulla ei ole mitään syytä epäillä Britannian antamia tietoja

  Presidentti Sauli Niinistö lupasi keskiviikkoisessa lausunnossaan Suomen tuen Britannialle. Ulkoministeri Timo Soini sanoo, ettei Suomella ole toistaiseksi mitään syytä epäillä Britannian väitteitä Venäjän osallisuudesta ... " -HS

  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005603769.html -

  .

  Ilkka Luoma

  Amerikkalainen vastaavuus - Agent Orange:

  "Ottaako USA 40 vuoden jälkeen vastuun hirviösikiöistä ja vammaisista lapsista?

  Yhdysvaltojen tiukka linja Vietnamin siviileille sodanaikaisilla kasvimyrkyillä aiheutetuista kärsimyksistä on lievenemässä. Mm. ulkoministeri Hillary Clintonin viimeaikaiset vierailut USA:n entisessä vihollismaassa antavat viitteitä siitä, että Yhdysvallat saattaa hyväksyä Vietnamin hallituksen väitteet ainakin kolmelle miljoonalle vietnamilaiselle Agent Orange -kasvimyrkyn aiheuttamista vammoista ja sairauksista.

  16.5.2011 klo 16:05 ... "

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-5360405 -

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Täytyy Ilkkaa puolustaa tässä kun kerrankin on oikeassa.
  Amerikkalaiset ovat myrkyllä tappaneet miljoonia ihmisiä Vietnamissa ja kaikkialla maailmassa. On se kumma kun venäläiset eivät saisi nitistää muutamaa petturia myrkyllä.

  Venäläiset voivat olla ylpeitä että he pystyvät järjestämään tällaisen shown. Jo Litvinenkon tapauksessa sai maailma hämmästellä Venäjän mahtia ja suuruutta.

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari

  Leo, tässä on esimerkki tyypillisestä "whataboutismista", jossa Luoma on mestari. Tuskin on mitään juttua, mihin Luoma ei pysty esittämään, että kyllä USAkin....

  Jos vetäisin Natsien kaasutukset esiin, niin Venäjän mahdollinen osuus agentin kaasutukseen olisi aivan "pyhäkoulujuttu".

  Sitä paitsi eihän sitä voi edes todistaa, niin kuin ei voinut Mainilan laukauksiakaan, eikä Malesian koneen alas ampumista eikä venäläisten sotilaiden läsnäoloa Itä-Ukrainassa eikä....

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

  ... Toisen Maailmansodan jälkeen US käytti tuhansia tonneja Agent Orange myrkkyä Vietnamissa, jossa edelleen tuon myrkyn vaikutukset näkyvät perinnöllisinä epämuodostumina, tosin myrkky ei ollut hermomyrkky, eikä Vietnam ole Euroopassa. Molemmat ovat kemiallisia aseita

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005604847.html -

  "Ranska, Saksa ja Yhdysvallat Britannian tueksi myrkytys­tapauksessa – Armeijatason hermomyrkkyä ei ole käytetty Euroopassa sitten toisen maailmansodan, maat lausuvat ... " -HS

  .

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari Vastaus kommenttiin #19

  "Toisen Maailmansodan jälkeen US käytti tuhansia tonneja Agent Orange myrkkyä Vietnamissa".

  What about Natsi-Saksa joka käytti 2. maailmansodan aikana tuhansia tonneja sariinia?

  Totta kai jenkeillä oli oikeus käyttää kaasua kun kerran natsitkin käyttivät, vai mitä?

  Kamala haloo yhden petturin kaasuttamisesta.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

  Et ilmeisesti lue muiden kommentteja - huomaa tämä, joka toi juuri tuon Agentti Oranssin peliin - vastineena---

  "Ranska, Saksa ja Yhdysvallat Britannian tueksi myrkytys­tapauksessa – Armeijatason hermomyrkkyä ei ole käytetty Euroopassa sitten toisen maailmansodan, maat lausuvat ... " -HS

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

  Miten Vietnamin sota liittyy aiheeseen?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

  Agent Orange ja täysin todistettu käyttäjä - seurauksin.

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari Vastaus kommenttiin #125

  Liittyy aiheeseen niin, että USA on tunnustanut käytön.

  Käyttäjän rjaaskel kuva
  Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #72

  Saksa ei käyttänyt valmistamaansa sariinia taisteluissa Hitlerin (epä?)eettisen kannan vuoksi:
  https://www.history.com/news/the-nazis-developed-s...

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #19

  Luoma voisi nyt esittää yhdenkin lähteen tai linkin siitä, mitä muuta maata/maita epäillään kyseisen myrkytystapauksen tekijäksi/tekijöksi. Vai onko taas niin, että pahalla länellä on salaliitto Venäjää vastaan?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

  Nyt on Jori hyvä kysymys todisteista - valtiollisella ilman todisteita syyttäjällä (ENG) on tässä todisteiden näyttötaakka -

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #124

  Eli Luomalla ei liene esittää linkkiäkään siitä, että muita maita edes epäiltäisi?

  Claus Deckman Vastaus kommenttiin #132

  "
  Eli Luomalla ei liene esittää linkkiäkään siitä, että muita maita edes epäiltäisi?"

  Onko luki-, ymmärryshäiriö, vai molemmat?
  Väännetään asia rautalangasta, jos se menee paremmin perille.

  Sinähän voit vapaasti epäillä, että vasen kätesi on varastanut omasta taskustasi namuja, mutta et itse ole sitä nähnyt, etkä käskenyt kättäsi varastamaan ja onhan ne namut saattanut pudota taskusta itsestäänkin, tai muistat väärin, etkä ole edes niitä namuja taskuusi laittanutkaan.

  Syytätkö siis vasenta kättäsi varkaudesta, vaikka et pysty todistamaan väitettäsi ja rankaiset kättäsi?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

  "todisteita" ---

  .
  .. Jos väitetään olevan todisteita, miksi niitä ei paljasteta? Sen sijaan niistä pitää kehua. Englanti itse valtiollisena toimijana lietsoi mediaa West trolling manipulaation tielle. Fiksu lukija huomasi tämän vastakkainasettelua ja Venäjän uhkaa lietsovan uutisointitavan.

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005609015.html -

  "Britannia syyttää Venäjää hermomyrkyn varastoimisesta – ”Meillä on todisteita”
  Putin sanoi syytteiden olevan hölynpölyä ja oli valmis yhteistyöhön brittiviranomaisten kanssa ... "

  .

  Käyttäjän lkkiiski kuva
  Lauri Kiiski

  Näinpä nätisti Venäjä perustellaan pois vastuusta Salisburyn myrkkyiskusta ja otetaan vastuuseen USA Vietnamin sodan tapahtumin 50 vuotta takaperin.

  Minä näksin syynä olevan valtavat nälänhädät Neuvostoliitossa 1920 - 1930 luvuilla, jolloin kymmenet miljoonat nääntyivät nälkään eri puolella maata kommunistihallinnon takia - ja vieläpä täysin ilman hermomyrkkyjäkin.

  Ilkka Luoma

  Case Salisbury' ssä Venäjä tai venäläiset ovat epäiltyinä, ainakin toistaiseksi ilman vankkoja todisteita - verranto Vietnamista taas on fakta, täysi fakta - vankoin todistein ---

  Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
  Keijo Lindgren

  Miksi Venäjä halusi tämän huomion itselleen kun oli kokemusta Litvidenkosta?

  Ilkka Luoma

  Miten perustelet tuon väitteesi? Halusta huomioon?

  Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
  Keijo Lindgren

  Oliko se piittaamattomuutta itselleen vahingollisesta teosta vai joku muu asialla?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

  Jäämme odottamaan todellisia todisteita, jonka myötä kansainvälinen oikeus antaa tuomionsa - ei niin kuin nyt, jolloin valtiotuomio on jo annettu, ilman näyttöjä.

  Nyt tätä tapahtumaketjua kutsutaan Valtiolliseksi West trolling manipulaatioksi.

  Käyttäjän ManuKorkman kuva
  Manu Korkman Vastaus kommenttiin #86

  Kuka kutsuu tätä tapahtumaketjua Valtiolliseksi West trolling manipulaatiossa? Tämähän on tyypillinen Venäjä tappaa koti- ja ulkomailla tapahtuma.

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman

  Tässä linkissä brittiläinen tiedemies Clyde Davies käy läpi Murrayn väitteet ja kuittaa ne höpöpuheeksi. Venäjällä Murray on jo melkoinen julkkis.

  http://www.iflscience.com/chemistry/scientist-bril...

  Ilkka Luoma

  Peli on siksi kovaa, että oli varmaa - oli pakko tuottaa vastine, jolla puolustellaan valittua lännenmiehen linjaa, jota West trolling manipulaatiomedia komppaa rajusti ---

  Murray
  ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Craig_Murray -

  ...

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman

  Peli on kovaa, mutta vain teille pelureille. Minä tapan netissä aikaa.

  Käyttäjän petriluosto kuva
  Petri Luosto

  Tämä väite ei tunnu pitävän paikkaansa:

  "3. Britannia on kieltäytynyt toimittamasta näytettä OPCW:lle."

  The Latest: UK asks chemical watchdog to examine sample

  Lähde: http://abcnews.go.com/International/wireStory/late...

  Tässä on toinen väite, johon olisi hyvä kiinnittää huomiota:

  "5. Novichok-ohjelma toimi Uzbekistanissa, ei Venäjällä. Sen perivät amerikkalaiset tehdessään yhteistyötä Uzbekistanin presidentin Islom Karimovin [7 kanssa, eivät venäläiset."

  Vastaavasti brittiläinen kemiallisten aseiden asiantuntija Hamish de Bretton-Gordon sanoi seuraavaa:

  "Chemical that poisoned Sergei Skripal and daughter in Salisbury originates from Shikhany, says Hamish de Bretton-Gordon"

  Lähde: https://www.theguardian.com/world/2018/mar/14/nerv...

  Hänen mukaansa kyseinen aine on peräisin Shikhanyn suljetusta sotilaskaupungista Saratovin oblastista.

  Olisi myös hyvä lukea läpi Yhdysvaltain, Britannian, Ranskan ja Saksan yhteislausunto tästä asiasta:

  "We, the leaders of France, Germany, the United States and the United Kingdom abhor the attack that took place against Sergei and Yulia Skripal in Salisbury, United Kingdom, on March 4, 2018. A British police officer who was also exposed in the attack remains seriously ill, and the lives of many innocent British citizens have been threatened. We express our sympathies to them all, and our admiration for the United Kingdom police and emergency services for their courageous response.

  This use of a military-grade nerve agent, of a type developed by Russia, constitutes the first offensive use of a nerve agent in Europe since the Second World War. It is an assault on the United Kingdom’s sovereignty and any such use by a state party is a clear violation of the Chemical Weapons Convention and a breach of international law. It threatens the security of us all.

  The United Kingdom thoroughly briefed its allies that it was highly likely that Russia was responsible for the attack. We share the United Kingdom’s assessment that there is no plausible alternative explanation, and note that Russia’s failure to address the legitimate request by the government of the United Kingdom further underlines Russia’s responsibility. We call on Russia to address all questions related to the attack in Salisbury.

  Russia should, in particular, provide full and complete disclosure of the Novichok program to the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). Our concerns are also heightened against the background of a pattern of earlier irresponsible Russian behavior. We call on Russia to live up to its responsibilities as a member of the U.N. Security Council to uphold international peace and security."

  Lähde: https://www.vox.com/2018/3/15/17124062/usa-russia-...

  On täysin varmaa, että ranskalaiset ja saksalaiset tiedustelupalvelut kuin myös kemiallisten aseiden asiantuntijat ovat perehtyneet brittien keräämään todistusaineistoon ja vakuuttuneet sen aitoudesta. Niiden yhtenä tärkeimmistä tehtävistä on antaa maansa poliitikoille oikeata tietoa. Vasta sen jälkeen Ranska ja Saksa ovat voineet osallistua yhteislausunnon antamiseen.

  Ilkka Luoma

  .
  ~ https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/03/of... -

  ...
  Edellisellä kerralla, kun väitettiin kemiallisista aseista, lännenmiehen toimesta - elettiin YK-vuotta 2003 ja tuolloinhan US ulkoministeri Colin Powell presidenttinsä käskystä joutui valahtelemaan koko maailman edessä - YK' ssa - väite oli, että Saddam Husseinilla oli valtavat kemiallisten aseiden tehtaat -

  Todellisuus sitten osoittautui valheeksi - ja Colin katui sanojaan myöhemmin, ollessaan jo turvatulla eläkkeellä.

  US haki Irakiin hyökkäyslupaa YK' lta, sitä ei herunut - silti nuorempi Bush sai sotansa, kun isälläkin se oli -

  Irakin sota 2003 syöksi valtion kaaokseen ja synnnytti ISIS-järjestön - myös Eng ent. PM Tony Blair aiheeseen liittyen pyysi virhepäätöksiään anteeksi - myöhemmin.

  Käyttäjän petriluosto kuva
  Petri Luosto

  Irakin kemiallisista aseista on helppoa viisastella jälkikäteen. On kuitenkin syytä muistaa, että Saddam käytti kemiallisia aseita sangen paljon 1980-luvulla:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_and_weapons_of_...

  Tuolla perusteella oli rationaalista olettaa, että Saddamin Irakilla oli jonkin verran kemiallisia aseita vuonna 2003. Se kuitenkaan ei tarkoittanut sitä, että Irak olisi helposti käyttänyt niitä länsimaita vastaan. Tämän lisäksi Irak pyrki pitämään ulkomaiden asetarkastajat aisoissa siksi, että kemiallisten aseiden pelolla se pystyisi pitämään kurdit ja shiialaiset kurissa.

  Kuitenkin Irakin kemialliset aseet vuodelta 2003 ja Britanniassa tehty murhayritys vuonna 2018 ovat kaksi täysin erillistä asiaa. Ei ole mitään järkeä väittää, että kun asia oli jollain tavalla vuonna 2003, niin siitä automaattisesti seuraa se, että asiat jollain tietyllä tavalla vuonna 2018. Samalla on syytä muistaa, että vuonna 2003 Ranska ja Saksa kieltäytyivät osallistumasta Irakin sotaan, ja nyt ne ovat samalla rintamassa Britannian ja Yhdysvaltain kanssa.

  Tuo tarkoittaa sitä, että Venäjä on Salisburyn iskun ykkösepäilty. Mielestäni on hyvin epätodennäköistä, että kyse olisi ollut false flag -operaatiosta useasta eri syystä.

  1. Ensinnäkään mitään muuta loogista tarinaa siitä, miten novichok päätyi Skripalien murhayritykseen ei ole kerrottu. Tämän lisäksi Putinin hallinnolla on ollut niin keinot kuin myös selkeä motiivi eliminoida herra Skripal, koska heidän mielestään Venäjän petturien täytyy kuolla kärsien.

  2. Toiseksi voidaan kysyä, mitkä ovat seuraukset, jos jokin maa on iskun tekijä, ja kyseinen isku paljastuu. Missä tahansa länsimaassa siitä tulisi varmasti yksi 2010-luvun suurimmista skandaaleista, koska länsimaat ovat oikeusvaltioita, joka tarkoittaa sitä, että jos kyse olisi paljastuneesta false flag -operaatiosta, niin sen vastuuhenkilöt kaivettaisiin esille. Sen sijaan Venäjä voi leikkiä syytöntä ja kukaan siellä ei tee julkisesti mitään ilman Putinin lupaa.

  3. Kolmanneksi Skripalien tapauksessa oli luultavimmin kyse siitä, että heistä haluttiin tehdä yksi mysteerinen venäläisten kuolintapaus lisää Britanniassa. Litvinenko jo myrkytettiin teellä, jota oli terästetty poloniumilla. Se todistaa, että Venäjä on jo aikaisemmin tehnyt ainakin yhden salamurhan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

  Muistatko kuka ja mikä tuki Saddamia tuolloin? ;) Ettei olisi ollut USA ... mietihän mitä Made in XXX lappuja noista kemiapurnukoista löytyi sitten myöhemmin - vuoden 2003 jälkeen ---

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari Vastaus kommenttiin #29

  Kohdassa 2, tuot esiin oikeusvaltion ja diktatuurin oleellisen eron. Oikeusvaltiossa rikoksen tekijä(t) haetaan esiin ja nostetaan syyte ja käydään oikeusprosessi.

  Jos rikoksen katsotaan vahingoittavan valtion mainetta, diktatuurissa se yritetään salata kaikin keinoin. Jos syyllinen on "pakko" löytää, se lavastetaan. Poliittisten murhien tekijät ovat usein tsetseenejä.

  Hyvä esimerkki on dopinkäry. Vaikka asiasta on "verenpitävät" todisteet, kaikki kielletään.

  PS. Oleellinen ero on vielä media. Lännessä valtaapitävät eivät pääse helpolla. Idässä kriittinen media vaimennetaan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

  Doping asiat ovat selvät - ne ovat tunnustettu kaikin niin osin, joilla oli raskauttavat todisteet - positiivisina näytteinä - toisenkin kerran ---

  ...
  Jos seuraa nyt tätä mediakäyttäytymistä - pelaa siellä väkevä Venäjän uhan luonti, joka on osa West trolling manipulaatiota (selostettu täällä ketjussa toisaalla) ...

  Venäjän uhan luonti:

  MAANANTAINA, HELMIKUUTA 15, 2016
  Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

  (MTV - toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

  [ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

  Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

  Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

  Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

  Natottajatkin ovat hurjistuneet

  [Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

  USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

  Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-l... - alta

  ...

  Käyttäjän petriluosto kuva
  Petri Luosto

  Vastaavasti Venäjä väittää, että se ei ole koskaan tehnyt novichokia:

  "Deputy foreign minister Sergei Ryabkov said neither the Russian Federation or the Soviet Union had a Novichok weapons programme. He said his country destroyed the chemical weapon stocks it did hold last year."

  Lähde: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5502951/Fr...

  Kiitoksia artikkelista, koska sillä todistit, että Venäjän varaulkoministeri Sergei Ryabkov puhui omiaan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

  Luetko tuon uutisen uudestaan ja käännä se huolellisesti :)

  Käyttäjän petriluosto kuva
  Petri Luosto Vastaus kommenttiin #33

  Mitä, etkö sinä nyt sopivasti osaakaan englantia?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

  Ajattelin, että ehkä tarkistaisit suomenkielellä asettamaasi kannanottoa.

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

  Nyky-Venäjän selitys kai menee niin, että muinaisessa NL:ssa oli ohjelma jossa pyrittiin kehittämään k.o. aineperhettä. Se, niinkuin moni muukin tutkimus- ja kehityshanke, keskeytettiin NL:n hajottamisen yhteydessä eikä ainetta ole tällä hetkellä Venäjällä.Kaasuaseet on tuhottu OPCW:n avustuksella ja valvonnassa. Kuitenkin yksi sen kehittämiseen osallistuneista kemisteistä, Vil Mirzayanov, loikkasi USA:hin mukanaan tiedot aineesta ja sen valmistamisesta. Sen lisäksi useissa maissa on jatkettu aineen tutkimista ainakin sen tunnistamiskyvyn saavuttamiseksi. Se tarkoittaa, että k.o. ainetta ja sen variantteja on oltava monissakin maissa ainakin verrokkinäytteinä.

  Olen jokseenkin vakuuttunut, että S.Rjabkov (huom. suomenkielinen translitterointi) on hyvinkin tarkkaan puhunut virallisen version mukaisesti.

  Daily Mail ei ole erityisen kuuluisa paikkaansapitävistä uutisista, varsinkaan Venäjää koskevista saati venäläislausuntojen asiallisesta kääntämisestä. Esimerkiksi englanninkielisen Wikipedian aktiivit eivät hyväksy sitä n.s. luotettavaksi läheeksi: https://www.theguardian.com/technology/2017/feb/08...

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

  Kyseisen hermomyrkyn kehittämisen aikoina - kaikki merkittävät sotilasvaltiot kehittelivät omia versioitaan tänä päivänä hyvin kyseenalaisista myrkyistä - kemiallisiksi aseiksi ...

  Käyttäjän lkkiiski kuva
  Lauri Kiiski

  Suosittelen Luomalle ko. dokumenttia Venäjältä.

  Tämäkö muka suurvalta ?

  https://areena.yle.fi/1-4301739

  Ilkka Luoma

  Kerrotko nyt lukijoille oman mielipiteesi Craig Murrayn ajatuksista - jotka ovat tuolla avauksessa ... käsitellään sitten tuota Venäjän suurvalta-asiaa :)

  Käyttäjän lkkiiski kuva
  Lauri Kiiski

  Minäpä kerron: Hölynpölyä.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

  Lauri, saammeko vaikkapa pienen pienen perustelun - muutoin kommentti kertoo sinusta liikaa ;)

  Ilkka Luoma

  [2

  ...
  West trolling Manipulation

  [2016]
  " ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

  … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
  Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

  Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

  Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

  … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

  Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

  West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

  Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
  [ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ] ... "

  Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... - alta.

  .

  Ilkka Luoma

  [3

  ...
  . Näin alkaa peräytyminen luulo- ja epäilyväitteistä. Parempi olisi ollut, jos poliisi olisi tutkinut asian ensin loppuun todistetasolle. Ei ole näin vahvan West trolling manipulaation jälkeen helppo peräytyä, maine menee ja kansakuntien sympatiat kasautuvat Venäjälle. Maltetaan hetki ja odotetaan tutkimuksen loppuraporttia.

  ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180316220081679... -

  "Boris Johnson: Hermomyrkyn käyttö Britanniassa todennäköisesti Putinin päätös

  Perjantai 16.3.2018 klo 14.04 (päivitetty klo 14.36)
  Johnsonin mukaan on selvää, että hermomyrkkyisku oli Venäjän ohjaama ... "

  .

  " ... - Ongelmamme on Putinin Kremlin kanssa ja hänen päätöksensä kanssa - ja mielestämme on ylivoimaisen todennäköistä, että se oli hänen päätöksensä - antaa käsky käyttää hermokaasua Britannian kaduilla ja Euroopan kaduilla ensi kertaa toisen maailmansodan jälkeen ... " -Iltalehti

  ...
  Ei siis mitään todisteita!

  .

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman

  Klovni Johnson teki ääneen ajattelullaan kyllä kauhean munauksen. Jos siis todisteet Putinin henkilökohtaisesta syyllisyydestä eivät seuraa nyt heti perässä. Briteillä menisi paremmin, jos heittäisivät tuon komeljanttarin pois tärkeästä ulkoministerin tehtävästä.

  Ilkka Luoma

  Juuri näin. Odotamme selviä todisteita, jos löytyvät - niin silloinkin asia on selvä!

  Käyttäjän veikkohuuska kuva
  Veikko Huuska

  No, mutta juttuhan on jo ratkaistu, tuomio julistettu.
  Jaa, niin missä?
  Yhdennaisen oikeusistuimessa:
  Britannian pääministeri Theresa May julisti tuomion parlamentissa PM:n paikalta viime keskiviikkona 14.3.2018. Televisio välitti kautta maailman, kun May huusi tuomion:
  Russia - Guilty!

  Ilkka Luoma

  Eng PM May koettaa tällä "keppihevosella" pönkittää suhteita EU' hun - hakea tukea, olla vahva tai edes vahvan näköinen, kun Brexit ei suju niin kuin kansa olisi edellyttänyt ---

  ... nyt on meneillään rankka vastakkainasettelu, joka johtaa yhä syvempään Venäjän ja Kiinan suhdeparannukseen ja yhteistyölle - tälle yhdistelmälle lännenmies tulee varmasti häviämään, jos jatkaa hajottamisen politiikkaansa - nyt Mayn ja US pr. Trumpin operoimana ---

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari

  Novichok-kehitysohjelmaan osallistunut kemisti Vil Mirzayanov: ”Novichok kehitettiin Shikhanyn laboratorioissa vuosina 1971–1973 Paikka sijaitsee Keski-Venäjällä lähellä Saratovin kaupunkia.”

  En osaa venäjää, mutta tekstin mukaan ”petturit potkaisevat tyhjää”

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/vla...

  Jos tämä pitää paikkansa, Venäjällä on aika vahva motiivi. Toistaiseksi en ole lukenut tältä palstalta yhtään kilpailevaa, uskottavaa motiivia. Luulisi, että läntiset tiedustelupalvelut käsittäisivät, että false flagin käyttö pari viikkoa ennen Venäjän presidentinvaalia olisi typerintä mitä voisi tehdä tässä tilanteessa, elleivät todella halua varmistaa Putinin uudelleen valintaa.

  Siitä ei ole epäilystäkään, ettei länsi pystyisi hermokaasua käyttämään mutta se motiivi puuttuu, vai puuttuuko?

  Ilkka Luoma

  Lännenmiehen motiivi on kirkas ja täysin selvä - Nyt maailmanpolitiikassa Venäjä ja Kiina ovat ottaneet reilumpaa otetta ja näkyvyyttä - ja tämä ei sovi ilassaan olevalle Maailmanpoliisi US' lle eikä EU' lle - vaikka heitä ei ole edes niin paljon populaationa kuin kiinalaisia - tällä pallollamme.

  On kysymys osataistelusta idän ja lännen välillä. Länsi ymmärtää jo alitajunnassaan, että nyt eletään kiinalaisten vuosisataa - ja nyt länsi lisäksi tajuaa, että yhdistelmä:

  Kiina, maailman suurimpana tuotantolaitoksena ja yhteiskuntataloutena sekä Venäjä, maailman suurimpana raaka-aineaittana ovat liian ylivoimainen yhdistelmä!

  Venäjä pitää lännen isossa kuvassa pilkkoa, kuten US Reagan teki Neuvostoliitolle!

  Käyttäjän ManuKorkman kuva
  Manu Korkman

  Neuvostoliitosta irtautui valtioita, jotka siihen oli pakolla liitetty.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

  Maailmamme on täynnä esimerkkejä, kun alueita on liitetty enemmän tai vähemmän väkisin.

  Käyttäjän ManuKorkman kuva
  Manu Korkman Vastaus kommenttiin #56

  Niinpä. Vuonna 1969 oli Kiinalle ja Venäjällä jopa keskinäisiä sotatoimia rajariidan vuoksi. Wikipedian mukaan Neuvostoliitto harkitsi jopa ennaltaehkäisevää ydisikua Kiinaan. Onneksi riita saatiin sovittua.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

  Oli kysymys Ussurijoen rajakahakasta ... mitään todistetta ei ole ydinaseen käytöstä - Wikissäkin se on vain lauseena - ilman mitään viitettä.

  ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ussurin_rajav%C3%A4l... -

  .

  Käyttäjän ManuKorkman kuva
  Manu Korkman Vastaus kommenttiin #69

  Kiinalaiset varmaan tietävät asiasta enemmän kuin wikipedia ja muistavatkin vielä mitä silloin tapahtui.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

  Olen tehnyt läheisesti erilaista yhteistyötä (politiikasta kulttuuriin ja kaupallisuudesta urheiluun) kiinalaisten ja Kiinan kanssa jo yli 18 vuotta.

  Käyttäjän ManuKorkman kuva
  Manu Korkman Vastaus kommenttiin #89

  Neuvostiloottlaiset väittivät tappaneensa yli 800 kiinalaista rajakiistoissa. On arvostettavaa, jos he ovat antaneet anteeksi venäläisille heidän hyökkäyksensä.

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari

  "Lännenmiehen motiivi on kirkas ja täysin selvä"

  Siis miten tämä liittyy Venäjän pilkkomistavoitteeseen? Päinvastoin, tämä nostaa Putinin painoarvoa entisestään. Etkö seuraa vaalien alla venäläisten mielipiteitä Putinista.

  Huono selitys motiiviksi, yritä löytää parempi.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

  Lännenmies päätteli, että Venäjän massiivinen syyttely*, hyljeksiminen ja vähättely yhdistävät länsileiriä, kuten näyttää myös tapahtuvan (ainakin vielä tässä vaiheessa) - sillä lännelle voimakas haastaja, heidän vajaaseen 20 prosentin maailman vähemmistö-osuuteen nähden, idästä (Kiina + Venäjä) - nostaa päätään! Tähän kahden maailman suurimman liittoon on saatava läntinen vastakkainasettelu, jottein lännenmiehen maailmanhegemonia menetä otettaan. Nyt saa oikeasti ymmärtää ;)

  .

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari Vastaus kommenttiin #117

  Ensin kertomasi motiivi oli yritys pilkkoa Venäjää kaasuttamnalla kaksoisagenti presidentin vaalien alla. Nyt se motiivi onkin se, ettei lännen hegemonia vähenisi. Yritä nyt keksiä jotakin realistista?

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #172

  Älä nyt ahdistele Ilkkaa, parhaansa hän yrittää:)

  Käyttäjän JariPirppu kuva
  Jari Pirppu

  Venäjä on täysin selvästi syyllinen,mutta ihan muodon vuoksi kiistää,-uskottavuus on kyllä mennyt muuallakin kuin briteissä !
  Englanti ei muuten ole mikään pikkutekijä,se kannattaisi putingradisssakin ottaa huomioon,voi meinaan putin löytää tämän edestään monella eri tavalla !

  Ilkka Luoma

  Hyvä Jari, kerro nyt sitten jokin linkki, josta nämä väittämäsi syyllisyystodisteet löytyvät ...

  ...
  .. Pr. Trump: "Näyttää siltä, että olisi syyllinen". Valkoinen talo: "Uskotaan, että olisi syyllinen". Millaisiin todisteisiin näillä lausunnoilla vedotaan?

  ...
  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trum... -

  "Trump: Näyttää siltä, että Venäjä on myrkytysiskun takana

  ULKOMAAT JULKAISTU 15.03.2018 18:16

  Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan näyttää siltä, että Venäjä on entisen venäläisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytyksen takana.

  – Näyttää todellakin siltä, että venäläiset ovat sen takana ... " -Mtv

  .

  Käyttäjän petriluosto kuva
  Petri Luosto

  Joku myrkytti Skripalit, se on fakta. Jos sinulla on todisteita, että sen teki joku muu kuin Venäjä, niin iske ne todisteet pöytään, jotta niitä voidaan arvioida.

  Käyttäjän VelluHeino kuva
  Vellu Heino Vastaus kommenttiin #36

  Eli syyllinen kunnes toisin todistetaan?

  Käyttäjän mattivillikari kuva
  Matti Villikari Vastaus kommenttiin #45

  Tässä vaiheessa on vain yksi epäilty, jotka on luvannut, että "petturi potkaisee tyhjää, luottakaa minuun".

  Monenmoista salaliittoa esitetään, mutta kai niissäkin pitäisi olla joku ymmärrettävä motiivi. En vielä ole nähnyt yhtään.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

  Kyllä, mutta näin: On vain yksi varma tieto, se, että missä tuo otsikon hermomyrkky on kehitetty, vain se ...

  Käyttäjän VelluHeino kuva
  Vellu Heino Vastaus kommenttiin #109

  Ei..vaan sinulle ei kelpaa mikään muu.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

  Tuomioistuimelle kelpaavat vain varmat todisteet.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

  Näyttötaakka on nyt syyttäjillä - eli englantilaisilla.

  ...
  Kyseessä saattoi olla myös työtapaturma, nyt kun tiedetään myrkyn ainesosien vaarattomuus ENNEN yhdistämistä!

  Käyttäjän petriluosto kuva
  Petri Luosto Vastaus kommenttiin #55

  Päteekö tuo sama myös tähän uutiseen?

  "UK, Slovakia, Sweden, Czech Republic among most probable sources of ‘Novichok’ – Moscow"

  Lähde: https://www.rt.com/news/421591-uk-produce-novichok...

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84
  Claus Deckman Vastaus kommenttiin #36

  "..jos sinulla on todisteita, että sen teki joku muu kuin Venäjä, niin iske ne todisteet pöytään, jotta niitä voidaan arvioida."

  Tuo kommentti ylittää jo kaikki käsitykset ja ettei mene jo vihapuheen puolelle.
  Alakoulussa joku oli pannut koulukaverina ( tyttö) reppuun lunta.
  Opettaja päätti, että se olin minä ja piti minua arestissa monta tuntia vaatien, että tunnustan. En tunnustanut, koska en ollut sitä tehnyt. Opettaja tivasi minulta, että "kuka muu sen olisi voinut tehdä?" Vastasin,"en tiedä". Sitten asia kuivui kasaan, eikä syyllistä löytynyt.
  Sinun arviointisi voidaan jättää tämän edesmenneen opettajan arvioinnin tasolle.

  Käyttäjän kraavi95 kuva
  Keijo Räävi

  Ei Venäjän pilkkomista kukaan kaipaa. Sen sijaan Venäjän sekaantuminen muiden maiden asioihin on ongelma. Pysyisivät kotikonnuillaan.

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Kyllä se pilkottuna olisi aikamoinen helpotus maailmalle.

  Ilkka Luoma

  SUNNUNTAINA, HUHTIKUUTA 17, 2016
  Venäjäkin – ”pahan valtakunta” on liian suuri – lännen mielestä!

  (Harvemmin puhuttu skenaario. Me suomalaiset katselemme historiaviisaina idän ja lännen vedenjakajalta näytelmää, jonka käsikirjoituksen tietävät tarkoin juuri nämä kaksi eri maailman johtajaa – ydinasesuurvallat Venäjä ja Yhdysvallat)

  [ … kansalainen Erkki pohtii usein mikä mättää, kun nokittelua on juuri suurien välillä, on Ukrainaa |1, johdantoa siihen – on Itämerta |2, jossa suurvallat osoittavat mahtailukykyään, häiritsevät ja vakoilevat. Meillä Suomessa on laajasti omaksuttu kansalaisten taholta irti oleminen kummankaan sotilaallisista liittoumista |3 …

  … Erkki kutsuu sitä ”paasikivimäiseksi viisaudeksi ymmärtää tosiasioita viisauden lähteeksi” – samoin arjen kansalainen Liisa on oivaltanut, että ”ystävät tulee pitää lähellä ja viholliset kaukana”. siksikin Liisa ei haikaile Natoon – lännen sotakoneeseen, koska meillä on yhteistä rajaa itäisen suurvallan kanssa kokonaista 1320 kilometriä … ]

  Venäjä on liian suuri väestöönsä nähden

  USA on maailman suurin raaka-aineiden ja energian kuluttaja – viimeisen 150 vuoden aikana *. Yhdysvallat loi vaurautensa ja sotilaallisen voimansa juuri massiivisella maapallovarantojen hyödyntämisen ansiosta, tuoden materiaaleja ja halpaa energiaa kaikkialta maailmasta, mutta kenen, minkä ja keiden kustannuksella?

  · Maapallollisten raaka-aineiden käyttö ~ http://www.maailmanmuutos.fi/smm/5/5_5T.htm -

  Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

  Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).

  |4 Eduskuntamme tulevaisuusvaliokunta raportoi ”Pahan Valtakunnasta” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618867201_u... -
  |5 Ronald Reagan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan -

  Syntyi Tähtien Sota ideologia
  [Tähtien sota ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_In... SDI - ]

  ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-p... -

  .

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  Z.Brezinsky paljasti jo vuonna 1990-luvulla teoksessaan "THe Grand Chessboard - American Primacy and Its Geostrategic Imperatives" USA-laisen erityisyyden ja maailmanlaajuisen etujenvalvontapolitiikan vaatimukset Venäjän osalle. Se nimenosaan edellyttää aiemman Neuvostoliiton ja silloisen (=nykyisenkin) Venäjän pilkkomista kymmeniin osiin ja pitämisen kehittymättömänä raaka-ainelähteenä.

  Ilkka Luoma

  "A Diplomatic Mystery

  Former U.S. Senator Bill Bradley delves into a misunderstanding over NATO expansion that brought decades of grief.

  BY BILL BRADLEY | AUGUST 22, 2009, 5:26 PM ... "

  ~ https://foreignpolicy.com/2009/08/22/a-diplomatic-... -

  .

  Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
  Keijo Lindgren

  Köyhä Venäjä pysyykin kotikonnuillaan toisin kuin rikas USA jota europpakin kuuntelee ei Venäjää.
  Venäjän valta käytännössä loppuu omiin rajoihinsa.

  Ilkka Luoma

  Yhdysvallat ja Kiina tietävät, että Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta ja puhtaan makean käyttökelpoisen veden varasto - myös virtaavana ...

  Jorma Repo

  Edellisen kerran kun väiteltiin kemiallisista aseista.ei tarvitse mennä kuin vuoteen 2017 ja Syyriaan.Näin äkkiä Ilkalta unohtuu totuus,kun on kyse Venäjästä ja muista hänen ihannoimista toimijoista.

  Ilkka Luoma

  "Johan Galtung: ”Syyrian kemiallisen aseiskun takana on Yhdysvallat”
  Rauhan- ja konfliktintutkimuksen isä, norjalainen Johan Galtung sanoo, että Yhdysvallat haluaa iskeä Damaskokseen ennen kuin YK:n tutkimusryhmän raportti valmistuu. Ja syystä.

  Katri Merikallio
  LÄHI-ITÄ ULKOMAAT 6.9.2013 12:55 ... " -SK

  ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/johan-ga... -

  .

  Käyttäjän VelluHeino kuva
  Vellu Heino

  Tarkoitatko tätä mistä ei ole näyttöä?

  https://www.channelnewsasia.com/news/world/mattis-...

  Kyllä..Venäjä on syyllinen kunnes toisin todistaa itsestään.

  Ilkka Luoma

  Syyllisyys ratkeaa syytteiden jälkeen oikeusistuimessa - voisimme sanoa, että on epäilyksen alainen, kunnes oikeuden päätös ilmoittaa tuomiosta - tai juttu ei edes nouse syytteen kautta oikeuskäsittelyyn - nythän on jo tehty niin sanottu valtiosyytös ja -toteamus syyllisyydestä - vaikka ensimmäistäkään todistetta itse tekoon ei ole julkisuuteen näytetty!

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Ilkalla on tapana puhdasoppisesti suoltaa täällä nimenomaan Venäjän virallisen propagandan mukaista hömppää. Periaatteessa voidaan lähteä siitä, että Venäjä valehtelee aina ja sen pohjalta luoda näkemyksensä mihin tahansa asiaan.

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  "Venäjä valehtelee aina" --- onneksi meillä on "Bojo" tienä, totuutena ja elämänä, apunaan aina luotettavat T.May, D.Trump ja T.Soini. :=7

  Ilkka Luoma

  Juha, meneekö tuo vuodatus nyt lauantai-aamun piikkiin? ;)

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Samalla tavalla kuin korealaiskoneen alas ampuminen 80-luvun Sahalinin lähellä, Mainilan laukaukset, malesialaiskoneen alasampuminen Ukrainassa, vihreät miehet Krimillä j.n.e. Missään näissä ei venäläisillä ole ollut mitään osuutta, jos heitä kuuntelee.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

  Laitoitko merkille tuon korealaiskoneen ilmatilaposition, kun se todellakin ammuttiin alas - ja ottiko se yhteyttä mihinkään tai vastasiko tiedusteluihin ja laitoitko merkille mitä vuotta ja aikakautta elimme?

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #50

  Mikään ei oikeuta ampumaan alas siviilikonetta, jossa on satoja matkustajia. Ei mikään!
  Myös silloin Neuvostoliitto kiisti ensin ampumisen, sitten se kiisti tietäneensä, että kyseessä oli matkustajakone, j.n.e.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

  Totta, kuten aikanaan iranilainen matkustajakone pudotettiin KANSAINVÄLISESTÄ ilmatilasta US Navy ohjuksella - Persianlahdella ...

  ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Iran_Airin_lento_655 -

  ...

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #61

  Joku mainitsikin jo tässä ketjussa sanan "whataboutism".

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

  Neuvostoliitossa toimi epävirallisena vitsigeneraattorina radio Jerevan. Hyvä parodia tuosta whataboutismista oli seuraava:

  Kuuntelija kysyy: Misi Amerikassa on niin paljon autoja?

  Radio Jerevan vastaa: Meillä ei lynkatakaan neekereitä.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

  Kuvastanee sielunmaisemaasi? ...

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

  Niin, tuo Persianlahden tapaushan oli täysin hyväksyttävä - hei haloo, ajattele iso mies nyt vähän enemmän ... :)

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  P.S., tiedätkö kuka murhasi Trotskin?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

  Stalin murhautti Trotskin Meksikossa - viimeisen tiedon mukaan.

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #51

  Eli perinnettä löytyy. Ja Putinhan on Stalinin suuri ihailija.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

  Miten tuo todistaa Case Salisburyn tekijät Kremliin ja Putiniin, tosin Boris Johnsson englantilaisministerinä noin jo syyllisiksi väittää.

  Kerrotko lukijoille?

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

  Sanoo mies, joka itse vaihtaa aihetta aina pinteeseen joutuessaan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

  Mainitsetko nyt vaikka edes yhden pinteeseen joutumisen? Lukijoita kiinnostaa varmasti :)

  Claus Deckman Vastaus kommenttiin #126

  Jorilla taitaa selitykset ontua ja narratiivi huonontua, vai hörppäsikö kumisaapas vettä? Ilkka on pysynyt asiassa puolueettomasti, mikä on vähintä, jos aikoo uskottavuutensa säilyttää

  Käyttäjän jukkamikkola kuva
  Jukka Mikkola

  Itänaapurilla on pitkät perinteet petturien eliminoimisessa Trotski mukaan lukien. Siihen liittyen suosittelen vilpittömästi blogistille ja miksei muillekin erittäin mielenkiintoista kirjaa. Se on edesmenneen kenraaliluutnantti Pavel Sudoplatovin 639-sivuinen omaelämäkerta, muistelmateos "Stalinin erikoistehtävissä". Siinä kirjoittaja kertoo salamurhista ja mm. hermomyrkystä, jota ei pystytä jäljittämään. Britit pystyivät kuitenkin sen tekemään.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Sudoplatov

  Ilkka Luoma

  "Omiaan tapattivat" -kornia, mutta totta ---

  ...
  Fidel Castro ja CIA - tässä ei moia, vaan vieraan valtion päämies ---

  " ... Vuonna 1959 CIA aloitti huippusalaisen tehtävän Kuubassa. Tavoitteena oli tappaa maan johtaja Fidel Castro, jotta kommunistihallinto kaatuisi. CIA kokeili niin salamurhaajia kuin myrkkysikareita ja räjähtäviä näkinkenkiäkin ... "

  ~ http://historianet.fi/yhteiskunta/politiikka/polii... -

  .

  Jorma Repo

  Pikku hiljaa Ilkallakin lähimuisti palautuu,mutta miten 2013 tapahtumat liittyvät Idlibin maakunnasa 2017 tapatuneeseen kemialliseen iskuun.Jä tässä sinun viittaamassasi linkissä,ei kyllä esitetty mitään todisteita vain epäilys USA:n osuudesta.Ainoa fakta on se,että Syyrialla oli kemiallisia aseita.Ja epäilys siitä,onkohan vieläkin?

  Ilkka Luoma

  SK ja Galtung linkissä on myös päivämäärä - se kertoo perusperiaatteet - ja sen, että US oli sotkeutunut Irak-Iran sotaan 1980 -luvulla - myös kemiallisin asein ja kemiallisten aseiden toimittajana - vähintään raaka-aineiden osalta.

  ...
  kiusallista amerikkalaisille ---

  " ... Löydöt salattiin todennäköisesti, koska ne saivat amerikkalaistiedustelun ja sodanjohdon näyttämään huonolta. Ensin aseita piti olla, sitten ei. Lopulta, kun niitä löytyi, lakaistiin ne maton alle ja niille altistuneilta sotilailta evättiin hoito.

  Lisäksi osa kemiallisia aineita sisältäneistä ammuksista oli niitä löytäneiden mukaan suunniteltu Yhdysvalloissa, valmistettu Euroopassa ja täytetty asemateriaalilla länsimaisten yritysten rakentamilla tuotantolinjoilla Irakissa.

  Aseet olivat vanhentuneita

  New York Timesin mukaan kaikki Irakista löytyneet aseet oli valmistettu ennen vuotta 1991 ja valtaosa niistä koostui tykistönammuksista ja raketeista.

  Aseet olivat pääasiassa täysin käyttökelvottomia tai erittäin huonossa kunnossa. Ne sisälsivät kuitenkin muun muassa edelleen toimivaa sinappikaasua ja jäämiä sariinista. ... "

  ~ https://www.verkkouutiset.fi/bush-ei-valehdellutka... -

  .

  Ilkka Luoma

  [7

  ...
  ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Islom_Karimov -

  " ... After the September 11 attacks in 2001, Uzbekistan was considered a strategic ally in the United States' "War on Terror" campaign because of a mutual opposition to the Taliban. Uzbekistan hosted an 800-strong U.S. troop presence at the Karshi-Khanabad base, also known as "K2", which supported U.S.-led efforts in the 2001 invasion of Afghanistan.[24] The move was criticized by Human Rights Watch which said the U.S. government subordinated the promotion of human rights to assistance in the War in Afghanistan. U.S.-Uzbek relations deteriorated in May 2005 when Karimov's government strongly encouraged the abandonment of the U.S. base in the face of U.S. government criticism of the government killings of protestors in Andijan. In July 2005 U.S. military forces left Karshi-Khanabad.[25] ... " -Wiki_ENG

  .

  Ilkka Luoma

  [4

  ...
  Novichuk
  ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent -

  ...
  " ... – Tämä ilmeisesti osoittaa, että sitä tosiaan on tehty. Theresa May on sanonut, että tämä (murha) tehtiin Venäjällä kehitetyllä hermokaasulla. On ihan eri asia, ovatko he käyttäneet sitä. Ainakin siellä on taito tehdä näitä yhdisteitä, Vanninen sanoo. ... "

  ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005601546.html -

  ...

  Käyttäjän hietanenkaija kuva
  Kaija Hietanen

  Kansainvälinen politiikka on todella häikäilemätöntä. Kuka tietää kuka teki ja miksi? Näillä näytöillä ei kyllä tiedä. Katsoin myös netistä: ja todella tätä myrkkyä voi valmistaa mikä tahansa taho. Ja jos Venäjä ei ole syyllinen, syyllisiä voisi hakea Venäjän vihollisista, ja niitä on paljon. En ymmärrä mitä Venäjä hyötyisi tällaisesta juuri ennen vaaleja, minusta se kuulostaa epäuskottavalta, ja haluan pitäviä todisteita. Mahtaako niitä tulla? Ja miten Venäjä voisi todistaa syyttömyytensä yhdessä päivässä? Eihän tässä ole mitään järkeä, tällä täytyy olla poliittiset motiivit. Poliittisia murhia ovat harrastaneet kaikki suurvallat, + itä-Eurooppa, latinalainen Amerikka, Afrikka jne. Se että vihaa Putinia ei riitä todisteeksi että Venäjä on tämän takana. Hieman objektiivisuutta pyytäisin! Kannattaa odotella niitä todisteita.

  Ilkka Luoma

  CIA on erikoistunut tekemään iskuja, joissa syllisyystaakka heitetään harmillisen vihollisen niskaan tai osaksi jotain laajempaa suunnitelmaa, joka tässä voisi olla Venäjän nousseen aseman takaisin nujertamiseen - maailmanpoliisi US käy illassaan viimeisiä operaatioitaan.

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman

  Oho! Venäjän ulkoministeriön mukaan iskussa käytetty myrkky saattaa olla peräisin Ruotsista. Muitakin maita mainittiin: Tshekki, Slovakia, Iso-Britannia, Yhdysvallat.

  Kova on näköjään Venäjällä vaalihuuma...

  https://www.vesti.ru/doc.html?id=2996570

  Tässä englanniksi: https://sputniknews.com/europe/201803171062627406-...

  Käyttäjän JariPirppu kuva
  Jari Pirppu

  Putin/Lavrov kertoo kohta että kuopion toriltakin saa novitshokkia,,peli on kremlin osalta menetetty,,kukaan ei usko kremlin syyttömyyteen(paitsiLuoma&Myyryläinen)

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  Pirpulle tiedoksi, että en ole missään julistanut Venäjän syyttömyyttä vaan ihmetellyt todisteiden puutetta ja "ammatti"toimittajien yksisilmäisyyttä heidän tonkiessaan jälkiä ja spekuloidessaan monista vaihtoehdoista valitsemillaan mahdollisilla ratkaisuilla.

  Kaipaisin pitävien todisteiden esittämistä myös britti- ja muunmaalaisilta poliitikoilta ja "asiantuntijoilta". M.l. ulkoministerimme ja presidenttimme.

  Onneksi toimittajat sentään häveliäisyyttään eivät vielä ole haastatelleet UPI:n "asiantuntijoita". He varmaan jo odottavat käsi puhelimella.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

  Presidenttimme ja Timo Soini jo sanailivat omansa - Niinistö pyysi Venäjää mukaan asian selvitykseen ja Soini kertoi, ettei hänellä ole mitään syytä epäillä englantilaisten tietojen paikkansa pitävyyttä! Näinköhän Soini nuoleskee uusia työnantajiaan - mutta missä ne ovatkaan? ;)

  Käyttäjän VelluHeino kuva
  Vellu Heino

  Kattos vaan..ei kelpaa vai?

  Ruotsin ja näiden muiden valtioiden pitäisi nyt todistaa ettei ole murhan takana,rehellisyyden nimissä. Aivan kuten Venäjältä vaaditaan.

  Tietty jos säännöt on eri niin suotta näitä vänkäämisiä jatkaa.

  Käyttäjän jounisnellman kuva
  Jouni Snellman
  Käyttäjän VelluHeino kuva
  Vellu Heino Vastaus kommenttiin #81

  Kerrotko noin suurinpiirtein miten valtio voi todistaa uskottavasti ettei ole tehnyt jotain?

  Laittaa ministerin julkisuuteen kertomaan ettei me olla mitään tehty?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

  Valtio-operaatiot ovat vaikeita todennettavia - ehkä Stuxnet-operaatio Iraniin oli yksi sellainen - nyt lähes varmasti tiedetään, että se tehtiin yhteistyössä kahden vakoilu- ja operaatioviraston kesken - Israel/Mossad ja US/CIA ...

  ...
  Stuxnet
  ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Stuxnet -

  ...

  Ilkka Luoma

  Samaan sarjaan Boris Johnssonin juttujen kanssa?

  Käyttäjän MauriLindgren kuva
  Mauri Lindgren

  Nykyhistorian mittavin ja raain korruptiorinki.Jokainen likvidointi on viesti.

  Jorma Repo

  Tämä (murha), onko kaiken tietävällä Ilkka Luomalla tieto uhrien kuolemasta?Vai onko tämä toive.Nämä Nostradamus Luoman ennustukset ovat viime aikoina menneet pahasti pieleen.

  Ilkka Luoma

  Annetaanhan poliisien tutkia aihe pohjiaan myöten - uutta tietoa tulee koko ajan. Syylliset oikeuteen, mutta ensin todisteet ... eikö? :)

  ...

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  No mutta Ilkka, eihän pääepäiltyä voida edes kuulustella, kotietsinnöistä puhumattakaan. Lisäksi murhayrityksen pääepäilty (Lavrov) tarjoaa ystävällisesti apuaan murhatutkimuksessa! Sama kuin rikoksesta epäilty tarjoutuisi tutkimaan todisteita itsestään!

  Ilkka Luoma

  Katsoitko Yle 1 Case Salisbury ajankohtaisohjelman ---

  ~ https://areena.yle.fi/1-4233695 -

  " ... Myrkkyisku repii Eurooppaa. Vieraina kansanedustajat Pertti Salolainen (kok.), Tom Packalén (ps.) sekä tutkijat Sinikukka Saari ja Anna-Liisa Heusala. Jan Andersson juontaa. #yleastudio ... "'

  ...

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Vanhan russofobin täytyy nyt onnitella Putinia ja kaikkia putinisteja ja venäläisiä. Oli se taas loistava isku ja vielä brittejä kohtaan. Britit toisessa maailmansodassa pettivät lukemattomia kertoja ystävänsä, alkaen Puolasta. Heille oli ihan oikein tämä nöyryytys. Ja nyt vielä eroamassa EU:sta, ainoista ystävistä, hävytöntä.

  Onnea ja menestystä Venäjälle kaikesta huolimatta!

  Ilkka Luoma

  Leo on heräämässä! ;)

  ...

  Käyttäjän jukkamikkola kuva
  Jukka Mikkola

  Ylen aamu-tv:n uutisissa 14.3.2018 klo 7.00 oli yllättäen hermomyrkyn toisen kehittäjän Vil Mirzayanovin haastattelu, jossa hän nimesi tällä teolla Venäjän terroristivaltioksi. Henkilökuva on hänestä Wikipediassa.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Vil_Mirzayanov

  https://areena.yle.fi/1-4384936?autoplay=true

  Ilkka Luoma

  Otetaan tähän tasapuolisuuden vuoksi myös venäläisten omia uutisointeja -

  "UK, Slovakia, Sweden, Czech Republic among most probable sources of ‘Novichok’ – Moscow
  Published time: 17 Mar, 2018 13:47 ... " -rt

  ~ https://www.rt.com/news/421591-uk-produce-novichok... -

  .

  Käyttäjän JariPirppu kuva
  Jari Pirppu

  just,,vai oisko grönlanti syyllinen,,perhanan eskimot

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103
  Käyttäjän jukkamikkola kuva
  Jukka Mikkola

  Itänaapurissa on ilmeisesti otettu jälleen ”koodikieli” käyttöön. Luotan tässä kyllä hermomyrkyn toisen kehittäjän sanaan.

  Arvostamani Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn sanoi aikanaan Nobel-esitelmässään vuonna 1970: ”Yksi totuuden sana painaa enemmän kuin koko maailma.”

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

  Todellisuudessa viattomia pulmusvaltioita ei ole - nyt on vain oikeastaan siitä kysymys, miten me Suomesta osaamme pysyä West trolling manipulaation ulkopuolella - siis saada tasapuolista mahdollisimman totuudellista informaatiota, niin iädstä kuin lännestä - sellaisista aiheista, jotka liittyvät meihin oleellisesti.

  ...

  Ilkka Luoma

  Jokaisesta maasta löytyy kaikki mielipiteiden variaatiot - -10' sta +10' een - riippuen ko. henkilön suhdanteista työnantajaansa, palkitsijaansa, moittijaansa - haukkujaansa, kiittäjäänsä jne ---

  Jorma Repo

  Vastauksessasi vuoden 2017 Iblidin kemialliseen iskuun puhut vuosista 1980 tai 1991,joilla ei varmaankaan ole mitään tekemistä viime vuoden tapahtumiin.Taistelukaasuja käytettiin jo 1.maailmansodassa,mutta se ei muuta sitä totuutta,että Syyriassa niitä käytetään edelleen.Nähtävästi laillisen hallituksen mandaatilla?Minun mielestäni aika rujoa toimintaa omia kansalaisia kohtaan.

  Ilkka Luoma

  Suosittelen lukemaan Galtungin SK-tekstin - sieltä aukeaa tuo yhteys amerikkaisten toimittamiin taistelumyrkkyihin - Irakiin - Iranin ja Irakin sodan aikana 1980 -luvulla, ... noita myrkkyjä oli myös Syyriassa, mutta kenellä/ keillä?! ...

  ...
  Viite:
  Mitä amerikkalaiset sotilaat löysivät Irakista vuoden 2003 jälkeen - niin, jotain kiusallista, nuo vanhat kemialliset aseet, joiden alkuperä oli US ja EU ...!

  ...

  Ilkka Luoma

  Eräs mahdollisuus on, että uhreille sattui "työtapaturma" kahdesta myrkyn vaarattomasta komponentin sekoittamisesta käyttökuntoon. Annetaan poliisien tutkia rauhassa, ja odotetaan kiihkotta ja levollisin mielin todisteita tekijöistä - niitähän ei vielä ainakaan julkisuuteen ole tuotu.

  ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180316220081924... -

  "Venäjältä kova väite: ex-agentin sairaalaan vienyt hermomyrkky peräisin Ruotsista - Ruotsin ulkoministeri kiistää

  Lauantai 17.3.2018 klo 20.17
  Venäjä väittää, että ex-agentin sairaalaan vienyt hermomyrkky novitshok on peräisin Isosta-Britanniasta, Slovakiasta, Ruotsista tai Tshekistä ... "

  .

  Ilkka Luoma

  Jälleen syntyi hieno kommenttiketju - laidasta laitaan - tietoa ja tietämättömyyttä. Väitteitä, luuloa, inttämistä ja ennen kaikkea todettua todisteettomuutta - ainakin toistaiseksi, tai sitten todisteita pantataan - syystä tai toisesta! Kiitos kommentoijille :)

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto

  Edelleenkin ainoa vankka epäilty on - Venäjä.

  Ilkka Luoma

  Jori, tiedätkö mitä ovat todisteet ja niiden voima tuomioistuimessa?

  Claus Deckman Vastaus kommenttiin #135

  Kiva juttu, kun Jori taas heräsi, mutta tarina ei ole kehittynyt yhtään? Mikä neuvoksi?

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #177

  Mainitse muita todennäköisin syin epäiltyjä, kuin Venäjä. Sitähän minäkin.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #225

  Yle 1 - juuri nyt: Myrkky oli politiikkaa, piti antaa EU-mielenosoitus, todisteilla ei ollut merkitystä - vain EU yhtenäisyydellä, "meille ei ryttyillä" ...

  Entä Itävalta?

  ...

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #226

  "Ulkoministeri Timo Soini (sin) puolustaa Suomen päätöstä karkottaa maasta venäläisdiplomaatti Salisburyn hermomyrkkyiskun takia.

  - Ei Suomella ollut syytä poiketa yleiseurooppalaisesta linjasta, kyllä ulkopoliittinen johto on asian katsonut perusteellisesti eikä meillä ole syytä epäillä Britannian näkemystä asiassa, Soini kommentoi Iltalehdelle torstaina Ei pelkkää glamouria -kirjan julkistustilaisuudessa."

  "- Venäjä on kiistänyt aina kaiken, on kuitenkin tehty vihreäpukuisia miehiä Itä-Ukrainassa, Krimin pakkoliittäminen - kaikki nämä on kiistetty, Soini totesi."

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804052200856...

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #177

  Aamu- ja iltauninen - päiväuniltaan -huumorilla ;)

  Ilkka Luoma

  ... Venäjä tietää asiasta paljon enemmän, ja tiputtelee asiakohtia pala palalta. Todellisuus voi vielä raskaasti yllättää monet. Muistamme US um. Colin Powellin valheet YK' n edessä 2003, kun se haki YK' lta hyökkäyslupaa Irakiin.

  ...
  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vena... -

  "Venäjältä uusi väite: ”Hermomyrkky saattoi olla peräisin brittilaboratoriosta”

  ULKOMAAT JULKAISTU 18.03.2018 13:13 ... "

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #185

  On myös syytä ottaa huomioon, että Venäjällä on muitakin ääniä kuin Putinin. Sieltä tulee monenlaista mielipidettä halukkaiden valita, ristiriitaisiakin.

  Vasta tässä taannoin Kremlin tiedottaja D.Peskov kertoi eräässä haastattelussa, että hän saa puheistaan palautetta lähes päivittäin kun kaikki jutut ei osu esimiehen mielen mukaan. Samasta asiasta V.Putin kertoi aika ajoin TV:n ääressä ihmettelevänsä mistä Dimitri Sergejevits tällä kertaa ... Miten siis Putin ehtisi valvoa kaiken maailman TV-juontajia ja sun muita hölösuita kun ei edes saa omaa tiedottajaansa kuriin? Vai olisiko niin tavatonta, että Venäjä onkin moniäänisempi yhteiskunta jopa Kremlin hallintoa myöten kuin täällä halutaan uskoa?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #186

  Luotettaviin laboratorioihin, entä ne laboratoriot Englannissa, jotka jo tuottivat tuloksia, joiden pohjalta syytökset jo suunnattiin Venäjälle? Onko tässä jylissyt vain West trolling manipulaatio? Mitä nyt nuo luotettavat laboratoriot ovat, onko yksikään syytteen kohteena olevalla Venäjällä?

  ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180319220082110... -

  " ... - Näytteet lähetetään maineikkaisiin kansainvälisiin laboratorioihin, jotka OPCW valitsee, sanotaan Britannian ulkoministeriön tiedotteessa. Tulosten saamisen odotetaan kestävän ainakin kaksi viikkoa. ... "

  .

  Ilkka Luoma

  ... Valtiollinen "West trolling manipulation" tiivistyy. Itä-länsi -ottelu lähestyy.

  ...
  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/valk... -

  "Valkoisessa talossa uskotaan Venäjän syyllisyyteen myrkytystapauksessa: "Yhdysvallat tukee Britanniaa"

  ULKOMAAT JULKAISTU 15.03.2018 06:09
  Yhdysvallat jakaa Britannian näkemyksen siitä, että Venäjä on syyllinen entisen kaksoisagentin myrkyttämiseen vahvalla hermomyrkyllä Britanniassa. ... " -Mtv

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Hyvät ystävät!

  Kun tapahtuu murha, tutkija ensiksi selvittää kuka vihasi uhria ja kuka perii uhrin omaisuuden. Samalla suoritetaan tekninen tutkinta. Eiköhän tämän tapauksen käsittely lopu tähän vaiheeseen?

  Kuka tekee kotietsinnän Venäjällä ja kuka hakee epäillyn Haagiin?
  Luulen että siihen tarvitaan monta sataa divisioonaa:)

  Venäjä voitti tämän erän.
  Onnea Luomalle ja Myyryläiselle!

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  Mirala kyselee kotietsinnän perään. Missäpäin Venäjää hän sellaisen teettäisi?

  Toisaalta murhassa suunnitelmallisesti tapetaan vähintäänkin yksi ihminen. Salisburyssä ei tässä tapauksessa liene, ainakaan vielä, kukaan kuollut. Toisaalta tappotarkoitustakaan ei liene vakuuttavasti todennettu joten oikeasti ei olla vielä murhatutkimuksessa asti.

  Sen sijaan voitanee pitää merkittävimpänä tutkimuslinjana, että joku yritti tappaa jonkun mutta kuka ja kenet? Vai oliko sittenkin kyseessä vahingossa jostakin laitoksesta, esimerkiksi läheisestä Porton Down:sta, karkuunpääsyt aine? Vai oliko aine tarkoitettu johonkin ihan muualle ja kuka sitä toheloiden kuljetti? Jos kyseessä oli oikeasti murhayritys juuri jompaa kumpaa Skripalia vastaan niin miksi se epäonnistui? J.n.e. Rikostutkijoilla on lukemattomia vastaamattomia kysymyksiä edessään J.Corbynin sanoin ei pitäisi kiirehtiä todisteiden edelle kuten T.May, B.Johnson et al näyttävät pyrkivän.

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Halusin kertoa yleisellä tasolla mitä dekkari tekee kun on tapahtunut murha. Ymmärsitkö?

  Halusin kertoa että on turha höpöttää asiasta enempää, ketään ei Venäjältä saada kuulusteltavaksi tai voida pidättää. Eikä voida tehdä kotietsintää.

  Minusta oli ihan oikein briteille että tällainen isku sattui heihin. He eivät uskalla tehdä kuin muodollisen lähetystön porukan karkoitukset ja Venäjä teki vastaavan muodollisen eleen. Britit eivät uskalla koskea Lontoon mafioosoihin eikä oligarkkeihin eikä heidän miljardeihinsa eikä Putinkaan halua rassata enempää. Hän vain näytti lännen miehelle taivaan merkit. Oliko se viisasta onkin sitten toinen juttu. Mutta kiusantekohan tässä informaatiosodassa on tärkeintä.

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #155

  Murha? Käsittääkseni Skripalit ovat yhä hengissä, samoin poliisit. Kyseessä on siis epäonnistunut murhayritys, ja sekin on vielä oletus sillä tappamisen tarkoituksellisuutta ei ole vielä todistettu.

  Kenet Mirala halausi Venäjältä pidättää syyllisenä tähän tapaukseen ja millä perusteilla?

  Minustakin olisi hyvä lopettaa höpöttäminen asioista joita höpöttäjä ei pysty todistamaan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #159

  Näin. Poliiseille tutkimusrauha - myös median osalta - nyt ollaan saatu West trolling manipulaatiota riittämiin.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #155

  Toistaiseksi murhayritys, mutta ei tiedetä kenen/ keiden toimesta - vain kemiallinen aineseos on saatu selville, joka sekin voi olla tiedoiltaa tarkoituksella harhaanjohtava ... (?)

  Muistamme US valheet Irakin kemiallisista aseista vuonna 2003 - YK' n edessä!

  Ilkka Luoma

  Mielestäni kommenttiketju on kehittynyt hyvin ja kommentoijat kautta linjan ovat oivaltaneet, ettei kyseessä ole todettu syyllinen, vain toteamus, että murhayritys Englannin hyväksi vakoilleelle venäläiselle kaksoisagenteille on päällä ...

  Hermomyrkky on nimeltä paljastettu, joskaan Venäjän ei ole annettu tutkia puolestansa seosta, jotta saataisiin selvyys täysin mistä aineesta on kysymys - Venäjällä tulisi olla oikeus päästä selvityksiin mukaan - syytetäänhan sitä valtiotasolta räikeästi murhayrityksen tekijäksi!

  Jorma Repo

  Käytettiinkö 2017 Idlibin maakunnassa kemiallisia aseita vai ei?Kohteena Syyrialaiset siviilit joukossa naisia ja lapsia?Vastaukseksi ei kelpaa Galtungin mielipide 5 vuoden takaa,ei Bush nuoremman aloittama Irakin sota,ei edes 1.maailmansodassa käytetyt taistelukaasut tai Vietnamin myrkytykset.Vaihtoehdot kyllä vai ei

  Ilkka Luoma

  Suurella todennäköisyydellä, mutta tekijä ei ole lännessä tiedossa hyväksyttynä ja todistettuna, vain väite Syyrian laillisesta hallituksesta, syyllisenä - sodassa on myös toinen ja kolmaskin osapuoli, joskin ISIS- on kadottamassa otettaan - jäljelle jäävät kapinallisterroristit ja niitä tukeva USA ...

  Ilkka Luoma

  Uusi skenaario, kun vanhat eivät vedä ---

  "ABC: Skripalit saatettiin myrkyttää auton ilmastointijärjestelmän avulla

  Sunnuntai 18.3.2018 klo 18.25
  Tiedustelulähteiden mukaan hermomyrkky pantiin Sergei Skripalin BMW:hen ... "

  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180317220082032... -

  .

  Ilkka Luoma

  Miksi Englanti ei ottaisi tarjottua Venäjän tutkimusapua vastaan? Miksi Englanti väittää, mutta ei esitä todisteita? Miksi Englanti puhuu todisteista, mutta ei kerro niistä? Onko meneillään tarkoitushakuinen vastakkainasettelu ja Venäjän uhan luonti, parantaakseen Brexit- neuvotteluja? Onko kyseessä laajempi esialku halusta luoda länsivetoinen itä - länsiottelu, eikä tässä puhuta suomalaisesta pesäpallosta.

  ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180318220082097... -

  "Putin tarjoaa apua Skripal-tapauksen tutkinnassa - luonnehtii syytöksiä ”roskaksi ja hölynpölyksi”

  Maanantai 19.3.2018 klo 00.07 ... "

  .

  Ilkka Luoma

  ... Tämäkö on se todellinen syy, ainakin toistaiseksi todisteettomille valtiosyytöksille Venäjää kohtaan? Haetaan helpotusta Brexit-neuvotteluille tai vieläkin yllättävämmin perusteita kääntää brittien mielipide Brexit-vastaiseksi, jotta Brexit voidaan perua!

  ...
  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/eu-m... -

  "EU-maat tukevat Britanniaa – pohtivat tänään reaktiotaan hermomyrkkyiskuun

  ULKOMAAT JULKAISTU 19.03.2018 06:33 ... "

  .

  Ilkka Luoma

  ... Timo Soinin lausunnot risteilevät laidasta laitaan. Väärä mies väärässä paikassa. Soini on saatava eroamaan tärkeältä ministeripostilta. Soini on uhka suomalaiselle puolueettomuuskehitykselle? Näinkö Timo lipoo tulevia työnantajiaan, kun "kataismainen" pako Suomesta alkaa. Soini, kannatko oikeasti vastuuta isänmaastasi, vai onko oma henkilökohtainen uraputki tärkeämpää? Kansakunta odottaa vastaustasi, jonka varmaankin ystävällisesti kerrot äänestäjiesi vuoksi?

  ...
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10122348 -

  "Eurooppa pohtii yhteistä vastausta Britannian hermomyrkkyattentaattiin – Soini: "Täysin tuomittavaa"
  EU-tason pakotteita tai diplomaattien karkottamisia ei ole toistaiseksi luvassa. Ulkoministerit tuominnevat myrkkyattentaatin jyrkästi.

  19.3.2018 klo 05:32 ... "

  .

  Ilkka Luoma

  ... Englantilainen uho näyttää nousevan falsettiin. Olisiko nyt syytä ensin tutkia Case Salisbury ja sitten nostaa syyte todisteiden pohjalta, jos ne johonkin konkreettisesti osoittavat

  ...
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10127351 -

  .

  Ilkka Luoma

  ... Järjen valoa väitteiden pimentoon. Pm. Sipilä ymmärtää mitä todiste ja todisteet merkitsevät oikeudessa. Syytteitä ei voi olla ilman todisteita. Sipilä ymmärtää mitä sadan prosentin todiste merkitsee. Tällä kertaa Sipilälle hatun nosto, olla oikeassa, vaikka vahvemmat toista väittävät. Jäämme odottamaan näitä todisteita.

  ...
  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paami... -

  " ... – Syyllisyyskysymys pitää olla aivan satavarma ennen kuin puhutaan sanktioista. On aika ilmeistä, että Venäjä on kytkeytynyt tähän, ja solidaarisuudenosoitus osoitetaan Britannialle. Mutta sitten kun mennään juridisiin toimiin, niissä pitää olla juridinen pohja erilainen ... " -Mtv

  .

  Ilkka Luoma

  .. Pm. Sipilältä järjen valoa - juridiset todisteet puuttuvat. Mitä tämän valtiollisen West trolling manipulaation takana on - syytteet ennen todisteiden esitystä

  ...
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10129472 -

  "EU syyttää suoraan Venäjää Salisburyn hermomyrkkyattentaatista: "Ainoa uskottava selitys" ... "

  .

  Ilkka Luoma

  .. Valtiollinen West trolling jyminä jatkuu ...

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005614352.html -

  "Salisburyn myrkytyksen jälki­puinnissa on käytetty natsikortti ja viitattu jopa Hercule Poirotiin – vanhat diplomaattiset käyttäytymis­säännöt unohdettiin täysin

  Torstaina Venäjän suurlähettiläs Britanniassa, Aleksandr Jakovenko, antoi järjestämässään tiedotustilaisuudessa sanallisen täyslaidallisen Britanniaa vastaan ... " -HS

  .

  Ilkka Luoma

  ... Toimittaja Arja Paanasen West trolling manipulaation esitystapa. Millaisin sanankääntein - ilman todisteita, ainakin toistaiseksi - itse britit ilmaivat väitteitään? Miksi näiden esitystapaa ei kerrottu jutussa?

  ...
  ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005616410.html -

  " ... MUUN muassa RT on julkaissut tiedotustilaisuudesta videon, joka paljastaa tapahtuman olleen monella tapaa hyvin poikkeavan, alkaen esimerkiksi Venäjän edustajien varsin epädiplomaattisesta ja jopa aggressiivisesta kielenkäytöstä.

  Venäjän ulkoministeriössä asekontrollista vastaava Vladimir Jermakov piti tilaisuudessa ensin pitkän yksinpuhelun, jossa hän käytti kaikkia mahdollisia retoriikan ja esiintymistaidon keinoja alkaen naureskelusta ja päätyen halveksintaa sekä haukkumiseen. ... " -IS

  .

  Ilkka Luoma

  ... West trolling pauhaa niin mediassa kuin valtiollisena EU-maissa. Edelleenkään ei esitetä todisteita Venäjää vastaan Case Salisburyssa, vaan rangaistuksia ollaan jakamassa ennen todisteellisia syytteiden nostoa, puhumattakaan todisteiden myötä julistettuja oikeuden tuomioita. Poliittinen peli käynnissä luotaessa vaikka vaillinaisin tiedoin niin sanottua EU-yhtenäisyyttä. Tätä kutsutaan informaatiosodaksi ja vastakkainasetteluksi.

  ...
  ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005618085.html -

  " ... EU-jäsenmaat pohtivat vastatoimia – näin Venäjä voi yrittää vaikuttaa Suomen linjaan ... "

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Päästiinkö Litvinekon tapauksessa edes kuulustelemaan kahta epäiltyä?
  Ei päästy, heistä tuli kansallissankareita!

  Joka tapauksessa Venäjää tulee boikotoida ja painostaa niin kauan kunnes se ryhtyy käyttäytymään ihmisiksi.

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  Jos oikein muistan, kuuleminen olisi ollut mahdollista joko sähköisin välinein, s.o. videoneuvottelu, tai britit olisivat voineet lähettää poliisinsa edustajan Venäjälle tekemään kysymyksiään. Se ei tainnut sopia briteille vaan olisivat halunneet "epäilemänsä" luovutettaviksi heille ilman päteviä todisteita.

  Eikö Miralasta ole tarpeen ensin todistaa syyllisyys oikeudessa kestävin todistein ja rangaista vasta sitten? Muutenhan tuo kuulostaa lynkkausposselta.

  Ilkka Luoma

  Yle 1 - juuri nyt - Melkoinen farssi! Siis myrkky-salisbury ...

  Ilkka Luoma

  .. Kuvainnollisia rangaistuksia jaetaan ennen syytteitä - puhumattakaan todistetuista ja käsitellyistä tuomioista. Suomi teki itselleen solidaarisuushengessään raskaan virheen, jolle syntynee myös hinta. On kiintoisaa miten Venäjä reagoi juuri Suomen karkotuspäätökseen. Tässä vaiheessa EU repesi kahtia. Suomi ajautuu väärälle puolelle. EU yritti yhtenäistää linjaansa, epäonnistuen ainakin toistaiseksi pahoin.

  ...
  ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005618689.html -

  "Yhdysvallat ja Venäjä karkottavat 60 toistensa diplomaattia, EU-maat julistavat joukolla vastatoimia Salisburyn myrkkyiskuun – Suomi karkottaa yhden venäläisen diplomaatin

  Yhteensä neljätoista EU-maata on päättänyt karkottaa venäläisdiplomaatteja, kertoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk. ... "

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Oletteko lukeneet Ville Haapasalon kirjaa jossa hän vierailee Venäjällä budhalaisluostarissa? Sinne ei saanut viedä kameroita eikä mikrofoneja.

  Kyseessä oli valtion ammattitappajien vanhainkoti. Se oli perustettu jo Stalinin aikana. Venäjällä on siis jo pitkään ollut virallinen ammatti - tappaja. Silloinhan täytyy olla myös tappajien ammattikouluja. Ulkomaisia kommennuksia varten on varmaan myös korkeakouluja.

  Onko mahdollista että joku ulkovalta voisi rangaista näitä rehellisiä ammattimiehiä?

  Jorma kyselee ihan asiallisesti: "Eikö Miralasta ole tarpeen ensin todistaa syyllisyys oikeudessa kestävin todistein ja rangaista vasta sitten?"
  Minä olen (vielä) elävä todiste siitä että puna-armeija syyllistyi murhiin ja karkotuksiin yms. Miten minä saisin roistovaltion nykyisen johtajan oikeuteen?

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  "elävä todiste murhasta" --- eikö murhan todisteen pitäisi olla kuollut jotta murha olisi tapahtunut?

  Todistaja on eri asia mutta montako oikeaa murhaa Mirala pystyy todistamaan niin, että pystyy tunnistamaan murhaajan. Se kai olisi edellytys murhasta tuomitsemiselle?

  Ilkka Luoma

  Ammattitappajia löytyy joka valtiosta - silti paljon mutua ... Fidel Castroon liittyvät CIA-murhayritykset on hyvin luetteloitu ja niitäkin on liioiteltu :)

  Ilkka Luoma

  Sotaveteraanin viestittelyä (lainattu luvalla) ---

  "Yrjö Saraste
  xxx HELSINKI

  Mielipidekirjoitus 29.03 2018

  Kaipaisin kiistattomia todisteita.

  Kaleva (28.03) esitti, että Suomi on oikeassa ryhmässä. Kirjoittaen muun muassa seuraavaa: Arvaamattoman naapurimaan vieressä Suomellakin voi olla edessä aikoja, jolloin itse tarvitsemme taaksemme samanlaista tukea. – Siis diplomaattien kotiin kutsumista? Vertaa Talvisota.

  Edelleen: Mutta jos Britannia pystyi vakuuttamaan EU-maiden johtajat ja muut liittolaisensa Venäjän osuudesta tapahtumiin, niin ehkä kuitenkin kannattaa uskoa avoimen oikeusvaltion johdon kertomaa sanomaa.

  Mielestäni tulisi muistaa miten maailma, aikoinaan uskoi ”avoimien oikeusvaltioiden, USA:n ja Britannian väitteitä siitä, että Irak aikoi tuhota maailman. Onkin ihme, ettei Britannian turvallisuuspalvelu ole jo hankkinut todisteita Venäjän syyllisyydestä.

  Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

  Ilkka Luoma

  ... Ehkä todellisuus purkautuu tyttären kautta, joka on Venäjän kansalainen. Jäämme odottamaan. Skripalin tytär voi olla avaintodistaja, suuntaan tai toiseen.

  ...
  ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005625667.html -

  "Venäjä vaatii päästä tapaamaan myrkytyksestä toipuvaa ex-agentin tytärtä – Britannia harkitsee pyyntöä ... " -IS

  ...
  Miksi kansainvälisen tutkijaryhmän tuloksia ei julkisteta? Oliko ryhmässä mukana venäläisiä asiantuntijoita? Tulivatko syytökset ja valtiotuomiot etukäteen esille, ennen uskottaviin selvityksiin ja tutkimuksiin perustuvia todisteita?

  ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180331220084972... -

  "Venäjän hurja väite: Mahdollista, että Britannian salaisella palvelulla osuutta Skripalien myrkytystapauksessa

  Lauantai 31.3.2018 klo 20.00
  Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova ei pidä mahdottomana, että Britannian salaisella palvelulla olisi osuutta Skripalien myrkytystapauksessa. ... " -Iltalehti

  .

  Ilkka Luoma

  ... HS-toimittaja Jarmo Mäkelä ei seuraa todellisia tapahtumia. Pm. Sipilä vaati sadan prosentin varmuutta todisteista - case Salisbury ... Olisiko Mäkelän syytä olla laatumedianomina tarkempi tekstiensä osalta

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005626391.html -

  " ... Valtionpäämiehille tällaista tietoa on ehkä luottamuksellisesti annettu ... " -HS

  Media tehtävä ei ole jossittelu!

  .

  Ilkka Luoma

  Case Salisbury saa uusia muotoja - todellisuus lähenee ---

  ... Otsikon väite on fakta. Miksi ja miten perustellen?

  .
  "Venäjä heittää epäilyksen varjon Britannian päälle – "Skripalin myrkyttäminen saattoi hyödyttää Britannian hallitusta"

  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti maanantaina länttä kovin sanoin Moskovassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

  2.4.2018 ... " -Yle

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10142037 -

  .

  Ilkka Luoma

  Ja kommentin 209 jatkoksi britit ja lännenmiehet nokittavat ---

  .
  Kun Venäjän um. Sergei Lavrov maksoi lännenmiehen väkevät syytösepäilyt periaatteella - "potut pottuina"*, keksi nyt West trolling manipulaatio mediana vastavedon Ukrainasta vuodelta 2004, jolloin myöhempi pr. Jushtshenko myrkytettiin, tekijäksi syyllistetään jälleen Venäjä, vaikka todisteita ei ole. Onko läntinen poliittinen oikeustaju muuttumassa? Nyt tarvitaan mediasyyllisyyteen vain epäilys ja mahdollinen aihemotivaatio? Ellei kyseessä ole sitten osa informaatiosotaa ja sen läntistä muotoa - West trolling manipulaatiota.

  ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180402220085020... -

  "Myös Ukrainan ex-presidentti Viktor Jushtshenkon myrkytyksestä epäillään Venäjää

  Maanantai 2.4.2018 klo 19.35
  Ukrainan presidentinvaalikampanjan aikana vuonna 2004 ehdokkaana ollut Viktor Jushtshenko myrkytettiin dioksiinilla, mutta tämä selvisi ja päätyi Ukrainan presidentiksi.

  Vuonna 2004 Ukrainan presidenttiehdokas Viktor Jushtshenko myrkytettiin dioksiinilla, mutta tämä selvisi tapauksesta.

  Syyttävä käsi osoitti tuolloin Venäjään ja Jushtshenkon vastaehdokkaan, Venäjän tukeman Viktor Janukovitsin tukijoihin ... " -Iltalehti

  .

  Ilkka Luoma

  ... Case Salisbury saa viitteitä todellisuuteen. Nyt jo tunnustetaan, ettei hermomyrkyn alkuperää ole voitu selvittää. Poliitikot ovat sen sijaan omin syin osoittaneet sormensa, todisteettomat syytökset ja etukäteistuomiot Venäjään. Saadaanko väärille syytteille nyt kunniallinen perääntymistie? Ajoiko lännenmies idän- ja lännenvälisen vastakkainasettelun nolosti seinään?

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005627874.html -

  "Putin: Venäjä haluaisi osallistua kaksoisagentin myrkytys­tapauksen tutkintaan – Brittitutkijoiden mukaan myrkyn alkuperää ei ole pystytty varmentamaan ... "

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Eikö tytär tullut Moskovasta?
  Kävikö hän muissa maissa välillä mistä olisi voinut saada myrkyn?

  Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään. Venäjä on tehnyt hyvin paljon tällaisia murhia, muistamme Litvinenkon. Siinäkin myrkyn valinnalla haluttiin että jokainen tietää kuka on murhaaja. Mutta on kiva kiusata Länttä: Me emme tiedä mitään!

  Seuraavalla kerralla murhatun rintaan jätetään käyntikortti, jossa lukee:
  "Näin käy pettureille, Terveisin Putin"

  Joka tapauksessa on hyvä että Lännen mies antaa sotakiihkoiselle Putlerille varoituksen: Koitahan pysyä omalla puolellasi!

  Ilkka Luoma

  Leo, vain todisteita kaipaamme - ei muuta.

  Karjalan saat takaisin, mutta ei nykyisellä tyylillä ;)

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto

  Todisteet eivät todennäköisesti tule koskaan julkisiksi poliittisen tilanteen ja kylmän sodan takia.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #214

  Niin, ja se oikeuttaa jakamaan tuomioita ... ?

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #215

  Venäjä väitti että me ammuimme Mainilaan 1939, se riitti todisteeksi. Kymmeniä tuhansia suomalaisia tapettiin ja satoja tuhansia venäläisiä. Missä on oikeus?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #216

  Leo, venäläiset ovat tunnustaneet Mainilan laukaukset ... nyt olisi viimein viisasta miettiä, mitä Stalin odotti heti Mainilan jälkeen - muutaman päivän - jotain sellaista mitä ei tapahtunut taholtamme - mikähän se olisi voinut olla?

  ...
  Tämä ei tosin liity topicciin, mutta vastauksena kommenttiisi.

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #217

  Kun tuleva vihollinen teki tällaisen provokaation, niin se vain nosti puolustustahtoa.

  Eikö Stalinin olisi pitänyt jatkaa neuvotteluja, olihan hyvää aikaa? Veitsi kurkulla ei voi muuta kuin antautua tai puolustautua.

  Baltia antautuivat, kuin heille kävi. Kymmenet tuhannet joutuivat kyyditetyiksi Siperiaan. Vuosikymmeniksi joutuivat kolhoosien orjiksi.

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #220

  Mirala neuvoo, toki hieman jälkijättöisesti mutta viisaasti, J.Stalia jotta tämä olisi jatkanut neuvotteluja. Tosin k.o. neuvottelut katkaisi suomalainen osapuoli joten Miralan tulisikin suunnata hyvät neuvonsa Erkolle, Tannerille & kmpneille. Tosin sekin juna tais männä enemmän kuin justiinsa.

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #215

  Syyllisyys ei siitä häviä, vaikka todisteita ei julkisuuteen tuoda.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #221

  Katsohan Yle Areenasta tuo nyt meneillään oleva farssi case Salisburysta!

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #214

  Lännenmiehelle syntyi ongelma - West trolling manipulaatiolle syntyi myös ongelma, suuri ongelma:

  "Brittitutkijat eivät kyenneet selvittämään hermomyrkyn alkuperää

  Brittiläinen tutkimusryhmä ei pystynyt selvittämään tarkasti entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä myrkyttämiseen käytetyn Novitshok-hermomyrkyn alkuperää. Ryhmän johtaja Gary Aitkenhead kertoi tiistaina Britannian Sky Newsille, että ryhmä tunnisti myrkyn sotilastason Novitshokiksi, mutta ei pystynyt jäljittämään sen alkuperää Venäjälle. ... "

  ~ https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/brittit... -

  .

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #214

  Näyttää siltä, ettei todisteita edes ole - Venäjän suuntaan.

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Älähän Ilkka enää liioitele joutavan asian takia! Ei voi olla enää pienempää asiaa mistä kinata kuin myrkyn valmistaja.

  Se on totta että Lännen reaktio oli turhan voimakas yhden venäläisen agentin takia. Ei niin pienestä asiasta olisi kannattanut nostaa suurta meteliä.

  Mutta mutta, lännenmiehenkin mitta alkaa täyttyä. Putin lietsoo sotaa koko ajan. Suomeenkin lähetti ne 1700 ns. pakolaista, tosin ilman aseita. Se oli törkeä agressio.

  Lännemiehen perussanoma on täma:

  Putin, pysyttele omalla puolellasi!

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Se on totta että Lännen reaktio oli turhan voimakas yhden venäläisen agentin takia. Ei niin pienestä asiasta olisi kannattanut nostaa näin suurta meteliä.

  Mutta mutta, lännenmiehenkin mitta alkaa täyttyä. Putin lietsoo vihaa ja sotaa koko ajan. Suomeenkin lähetti ne 1700 ns. pakolaista, tosin ilman aseita. Se oli törkeä agressio.

  Lännemiehen perussanoma on täma:

  Putin, pysyttele omalla puolellasi!

  Ilkka Luoma

  TV1 - juuri nyt - Case Salisbury - täydellinen farssi - katsokaahan!

  Ilkka Luoma

  .. Aivan ensimmäiseksi, onni onnettomuudessa - kornisti sanottuna murha on muuttumassa murhayrityssyytteeksi eli hyvä uutinen uhrien osalta

  Ilkka Luoma

  Kun katsoo koko ohjelman Yle Areenasta, voi tehdä itse omat johtopäätökset vieraiden kommenteista

  ...
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10147269 -

  "Ulkoasiainvaliokunnan kansanedustajat täysin päinvastaisilla kannoilla Suomen toimista Venäjää vastaan myrkkykaasuiskun jälkeen – Packalén: "Jos Venäjä olisi halunnut tappaa, se olisi siinä onnistunut"

  Britannian hermomyrkkyiskun "savuavaa asetta" ei ole vielä löydetty. Suomen reagointi Venäjän väitettyyn syyllisyyteen jakoi A-Talkin keskustelijoita.

  5.4.2018 klo 23:59 ... " -Yle

  .

  Ilkka Luoma

  " ... The word “Russia” does not occur in today’s OPCW report. The OPCW Report says nothing whatsoever about the origin of the chemical which poisoned the Skripals and certainly does not link it in any way to Russia.

  The technical ability of Porton Down to identify a chemical has never been in doubt, and the only “finding of the United Kingdom”the OPCW has confirmed is the identity of the chemical.

  10. The results of analysis by the OPCW designated laboratories of environmental and biomedical samples collected by the OPCW team confirm the findings of the United Kingdom relating to the identity of the toxic chemical that was used in Salisbury and severely injured three people.

  11. The TAV team notes that the toxic chemical was of high purity. The latter is concluded from the almost complete absence of impurities.

  There are scores of countries that chemical could have come from. For the BBC and other mainstream media outlets to pretend that the OPCW has in any sense endorsed Boris Johnson’s claims about Russia is to spread deliberate lies as propaganda. In fact what they have confirmed is simply the finding of Porton Down – and that finding was that it is a chemical which cannot be confirmed as made in Russia. ... "

  ~ https://www.craigmurray.org.uk/ -

  Ilkka Luoma

  ... Näin West trolling manipulaatio media pitää juttua hengissä, vaikka mitään konkreettisia todisteita ei edes esitetä

  ...
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10171235 -

  "Lähteet Telegraphille: Britannian hermomyrkkyiskun pääepäillyt tunnistettu
  Lehden mukaan epäiltyjen uskotaan olevan nyt Venäjällä.

  21.4.2018 klo 02:15 ... " -Yle
  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Mitä sinä Ilkka vielä jankkaan päivänselvää asiaa?

  Litvinenko tapettiin poloniumilla jollaista ei lännessä ollut. Viesti ja tekijä oli äärimmäisen selvästi esitetty.

  Nyt oli sama juttu. Venäjä kosti ja halusi sen myös osoittaa selkeästi. Jostain syystä Kremlin ystävät alkoivat jallittamaan että syyllinen voi olla kuka tahansa.

  Ilkka Luoma

  ... Niin, mutta um. Timo Soinihan sanoi, ettei ole mitään syytä epäillä englantilaisten antamia tietoja. Tosiaan, uskotaan - uskotaan, nyt ei ole edes epäiltyä. Luuloja kuitenkin viedään yhä kauemmas, kilometreinä ja vuosina!

  ...
  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/brit... -

  "Britannialla ei vieläkään epäiltyä Skripalien myrkytyksestä – Venäjän uskotaan purkavan Novitshok-myrkyn valmistuslaitosta

  ULKOMAAT JULKAISTU 01.05.2018 16:53 ... " -Mtv

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto

  Eikä Venäjällä todisteita muiden maiden epäillyistä. Britannia ei sentään lavastele vanhoilla elokuvapätkillä tapahtumia kuten aina yhtä toivoton Venäjä.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #240

  Muistamme tämän:

  ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005613673.html -

  "Presidentti Niinistö soitti Putinille ja esitti ”vakavan huolen” Britannian myrkkyiskusta – Kreml nosti esiin Niinistön onnittelut

  Aloitteen keskustelusta teki Niinistö, joka myös toisti onnittelunsa presidentinvaalit voittaneelle Putinille ... " -HS

  ...
  ... Nostan tämän ehkäpä hätiköidyn huolen nyt vielä esille - onko syntymässä kiusallinen tilanne, mutta kenelle?

  .

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #240
  Ilkka Luoma

  .. Tilanne on muuttunut alun lännenmiesväitteistä ja median uutisoinnista. Mitään todisteita venäläisten osallisuudesta ei ole - edelleenkään. Nyt ei media esitä yksipuolisia syytteitä, jotka sinällään jo tuomioina "julistettiin" länsimaiden taholta pl. Sveitsi ja Itävalta (?). Me Suomalaiset mukana - sopulilauman jatkona. Vastakkainasettelu idän ja lännen välillä kiihtyi. Onko nyt seuraavana kiusallinen EU-perääntyminen etukäteistuomioista? Miksi suomalaiset osallistuivat vaikka pm. Juha Sipiläkin vaati 100 prosentin näyttöjä itse myrkyttäjästä. Ylittikö EU-yhdessä sopulointi oikeus- ja oikeudenmukaisuustajun?

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692225.html -

  "Julija Skripal avautuu salamurha­yrityksestä ensimmäisessä haastattelussaan: ”Heräsin uutisiin, että meidät on myrkytetty”

  Venäjän mukaan Skripal antoi haastattelun painostuksen alaisuudessa ... " -HS

  .

  Ilkka Luoma

  Olisiko brittien syytä edes nyt esittää todisteita Venäjän osallisuudesta myrkytyksen.

  ...
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10234594 -

  "Myrkytyksen uhriksi joutunut Julia Skripal haluaa palata kotiin – Venäjä: "Olemme valmiit auttamaan" ... " -Yle

  Ilkka Luoma

  Aiemmin oltiin varmoja Venäjän syyllisyydestä, nyt väite on muuttunut epäilyksi. Englantilaiset tutkijat löysivät käytetystä myrkystä viitteitä hotellihuoneesta, ... olisiko ollut reilua, jos venäläiset olisivat olleet mukana tutkimuksissa, niin olisi saatu puolueeton ja tasa-arvoinen leima selvityksille. Kun pm. May julisti jo heti alkuunsa syyteväitteen Venäjää kohtaan, johon Suomikin kirmaisi mukaan - näin oli hiljainen pakko "löytää" nuo myrkkyjäämät hotellihuoneesta. Olisihan nuo venäläiset tutkijat voineet olla mukana todistamassa löytöä.

  ...
  ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005816251.html -

  "Britannian pääministeri Theresa May: Venäjän sotilas­tiedustelu myrkytti kaksois­agentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären – Britannia nimesi epäillyt ... "

  .

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto

  Onko muita epäiltyjä, Luoma?

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Nythän sinä Ilkka ihan hulluja puhut. Ettäkö murhasta epäilty olisi muka puolueeton ja hänet päästettäisiin sotkemaan todisteita?

  Toimituksen poiminnat