Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itä – länsiottelu lähestyy – West trolling manipulation puree!

 • Amerikkalainen maailmanpoliisirooli varmistetaan näillä helposti upotettavilla lentotukialuksilla ¤
  Amerikkalainen maailmanpoliisirooli varmistetaan näillä helposti upotettavilla lentotukialuksilla ¤
 • Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi ja suurimmaksi viejävaltioksi - Kiina ottaa osuutensa: 1,4/7,7 suhteella ¤¤
  Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi ja suurimmaksi viejävaltioksi - Kiina ottaa osuutensa: 1,4/7,7 suhteella ¤¤
 • Kuva 3. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinista - varautuu Lappimme läpi Nato/US' n hyökkäykseen - Kuolaan ¤¤¤
  Kuva 3. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinista - varautuu Lappimme läpi Nato/US' n hyökkäykseen - Kuolaan ¤¤¤
 • Kuva 4.: Kansakuntamme vakaa mielipide näkyy tässä hyvin - myös puuttuvat pari vuotta linjaavat graafin kehitystä!
  Kuva 4.: Kansakuntamme vakaa mielipide näkyy tässä hyvin - myös puuttuvat pari vuotta linjaavat graafin kehitystä!
 • Kuva 5.: Graafit kuvastavat lännen ylivaltaa ympäristöngelmien luojana ... ¤¤¤¤¤
  Kuva 5.: Graafit kuvastavat lännen ylivaltaa ympäristöngelmien luojana ... ¤¤¤¤¤

Nyt ei puhuta suomalaisesta pesäpallosta ja sen perinteellisestä itä-länsiottelusta, jossa yleensä itä voittaa – kiitos mitä ilmeisimmin Sotkamon ja Kiteen [?]

 

Nyt puhutaan hiljalleen ryöstäytyvästä liikesarjasta, jossa läntinen kulutusyhteiskunta ja ympäristökuluttaja [1 viimeiseltä 150 vuodelta kouristelee maailmanpoliisituskassa – Yhdysvaltojen johtaessa vielä vähän aikaa maailmamme napaisuutta.

Meneillään oleva aikakausi on kiinalaisten vuosisata. Vielä 18 vuotta sitten, kun vuosituhat vaihtui oli oireita maailman napaisuuden kääntymisestä itään, mutta hyvin heiveröisesti. Tänään Kiina ja maailman suurin raaka-aineaitta ja ravintopotentiaalisin valtio Venäjä lähestyvät toisiaan [2.

...

West trolling manipulation ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mita-putin-ajattelee-suomesta-kokenut-brittitoimittaja-suomella-on-syyta-olla-hermostunut-putin-petkuttaa-ja-valehtelee/6807522osuva esimerkki piilovaikuttamisen osalta [**.

 

Edellinen itä – länsiottelu US edesmenneen presidentti Ronald Reaganin johdolla nujersi tähdenlentona Neuvostoliiton – ei siinä perestroikka ja glasnost auttaneet – juna meni ja kaatoi jo halvaantuneen neuvostoimperiumin – mahdottomana yhtälönä. Kommunismi ei toimi evoluution junailemassa ihmisluonteessa. Reagan voitti – ja sai nimensä lentotukialukseen – USS Ronald Reagan [3.

 

Tänään tilanne on aivan toinen – Venäjä sai uuden vanhan presidentin, joka lupasi läpimurtoa – nyt ei Venäjän pilkkominen enää onnistu, kuten onnistui Neuvostoliiton [4

Me emme täällä lännessä saata ymmärtää mitä Vladimir Putin tarkoitti läpimurrolla. Kiinassa se ymmärretään ja onnentoivotukset tulivat heti vaalien ratkaistessa niinistömäisen voiton Putinille.

Venäjällä saavutettiin suunnilleen sama äänestysvilkkaus kuin Suomessa – yhä laiskoja ovat äänestäjät täällä kuin siellä, jotain pitäisi tehdä – leivokset ja suolakurkut eivät ole riittävä kannustin.

.

Miksi länsi lietsoo vastakkainasettelua? [5

Miksi lännen media lietsoo rujoa West trolling manipulaatiota? [6

.

Syyksi saadaan aina Krim, Ukraina ja Syyria

Meillä media unohtaa muutamia tosiasioita – ei Venäjä mennyt ensin Syyriaan, eikä luvatta kuten Yhdysvallat jo CIA-operoi vuonna 2013 [7. Venäjä pyydettiin vastapainoksi USA' n sotakoneelle – Syyrian laillisen hallinnon toimesta. US aloitti Syyrian pommitukset jo 2014 – ilman mitään mandaattia YK' lta.

 

Krim on osa venäläisyyttä – venäläisten ollen siellä paikka paikoin enemmistönä

Krimillä järjestettiin kansanäänestys, jota länsi ei hyväksy. Asiaa pitäisi kysyä ensin krimiläisiltä, jotka halusivat eroon Ukrainasta jo 1990 -luvulla ja liittymistä Venäjään [8.

Nyt se liitos on tehty – äänestys ratkaisi. Venäläiset sotilaat turvasivat Krimin, jottei sinne syntynyt Kiovan Maidan aukion verimellakoita ja eikä myöhemmän Odessan kaltaista murhapolttoa. Nyt voitaisiin kysyä vaikka YK' n valvonnassa itse krimiläisten mielipidettä – Venäjä vai Kiovan Ukraina … tulos on ennakoitavissa jo nyt.

 

Entä tuleva itä – länsiottelu?

Uusi US presidentti Donald Trump halusi vaalilupaustensa myötä aivan uudet Venäjän suhteet [9, tätä amerikkalainen ”uusmaccarthyismi” [10 ja sotateollisuus armeijan komppaamana ei halunnut.

USA tarvitsee sotaa – se on rakennettu sotimaan ja aina kaukana omien rajojensa ulkopuolella – joko luvalla tai luvatta. Viimeiset 20 vuotta todistavat tuon lauseen 100 prosenttisesti.

Jatkuva sota Afganistanissa (2001 - ], Irakissa (2003 - ), Syyriassa [2013 - ), Libyassa (2011), Somaliassa, Jemenissä ja nyt raskas mutta kiinalaispaineen alla laantuva uho Korean niemimaalle … onneksemme Kiinan otti kopin ja ohjaa Korean niemimaan kokonaisrauhoittamisesta –

… poistaen korealaisilta ydinaseet ja koko niemimaalta kaikki vieraat taistelu- ja hyökkäysjoukot – jotka aiheuttavat pelkoa, uhkaa ja sodan mahdollisuutta.

US on vielä jäljellä Korean niemimaan jakajista 1945 – Neuvostoliitto luhistui jo vuosikymmeniä sitten. Tuo amerikkalainen jäänne on poistettava uhkakuvana Korean niemimaalta.

Kun amerikkalaisten poistuminen tapahtuu, voi Kiina kaikille korealaisille suurimpana kauppakumppanina keskittyä ystävällisesti ohjaamaan korealaiset löytämään toisensa – ehkä idealla – yksi valtio, kaksi järjestelmää … kunnes riitasoinnut laantuvat ja saavutetaan yhteinen korealaisuus, kuten se oli ennen amerikkalaisten ja neuvostoliittolaisten tuloa niemimaalle 1945 – Japanin poistuessa hävinneenä miehittäjänä …

 

Venäjä nostaa rooliaan maailmalla

Lähi-itä kipinöi. Lisää palavuutta toi USA' n tunnustaessa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Näin US saattoi ajaa itsensä ulos alueen rauhankehityksestä, joka asemoituu nyt uusille isännille –

… tässä voisi olla EU & Venäjä yhteistyön soiva siemen, joka vahvistuisi oliivipuun oksaksi [11 itse Eurooppaan, varsinkin kun saksalaiset ovat oivaltaneet ristiretkiensä jälkeen Euroopan jatkuvan myös rauhanomaisesti Venäjän Uralille asti [12.

 

...

Aikanaan US pommitti II Maailmansodassa liki kaikki Saksan kaupungit. Tämä on varmasti jättänyt jälkensä ja näin Saksa ymmärtää, että suhteet itään ja Venäjälle [13 ovat tärkeämpiä lopulta kuin kauas Atlantin taakse Yhdysvaltoihin.

Saksa janoaa Venäjän 140 miljoonan kansalaisen markkinoita ja erityisesti Venäjän maailman suurimpia raaka-ainevarantoja, joita myös Kiina laskelmoidusti haluaa – varsinkin Baikalin vettä, maailman suurimpana käyttökelpoisen ja juoksevan makean veden lähteenä. Venäjä omaa myös maailman suurimmat potentiaaliset ravintotuotannon maaperä-alueet [14.

 

Kiina + Venäjä > USA + EU [?] [15

EU' n kohdalle on tänään laitettava kysymysmerkki, sillä US presidentti Trumpin kauppasota-aloitteet tai -uhat karkottavat EU' ta, joka halunnee olla vapaakaupan airut, kuten Kiinakin.

Kauppasodassa USA häviää varmasti – voittaja on Kiina, joka on jo mobilisoitunut kaikkialle – erityisesti Afrikkaan, joka maanosana tarvitsee erityishuomion – monenkin syyn summana. Kiina ei katkaisuta käsiä, kuten Belgian kuningas Leopold II aikoinaan [16 – tapporahatodisteeksi.

Kiina vie ja tuo – mutta vie myös hyötyä – tosin afrikkalainen mentaliteetti tulisi huomioida tarkasti – ei sinne voi tyrkyttää sellaisia tapoja, jotka ovat heille vieraita.

 

...

Tänään kiinalaisia on enemmän kuin amerikkalaisia ja EU-eurooppalaisia yhteensä

Valkoinen lännenmies tyypillisimmillään edustaa alle 20 prosenttia Maan ihmispopulaatiosta. Tänään ja huomenna Kiina ottaa osuutensa, joka merkitsee suhdelukua 1,4/7,7. US' n osuus on 0,32/7,7 ja EU' n 0,5/7,7 – näin Maa jaetaan oikeudenmukaisesti.

Herättäjäksi ympäristöämme kohtaan olisi huomattava, että muurahaisia on biomassana suunnilleen saman verran kuin meitä ihmisiä – yhteensä – mutta millaisen ympäristöjäljen tuo proletariaatin diktatuuri jättääkään – meihin nähden?

On myös hyvä muistaa, ettemme ole valtias numero 1, jo pelkästään hämähäkkieläimet syövät enemmän ravintomassaa kuin koko ihmispopulaatio. Milloin aloitamme sopeutumisen biomassaosuudeltamme tähän meitä elättävään biosfääriin [17 – onko se Kiina [18, joka ottaa vetovastuun maailmamme muutoksesta kohti harmonisoitumista – biodiversiteetin tasapainottajana?

 

Sotilasvoima

Ihminen ei tule toimeen ilman sotimista – valitettavasti [19. Ihmiskunta tarvitsee paineenpuruksi sotaa – ja nyt se hyytävin asiakokonaisuus – me emme kokonaisena ihmispopulaationa kestä itä – länsiottelua maailmanlaajuisena täyssotana, sillä pelkästään Yhdysvaltojen ja Venäjän ydinaseet tuhoavat liki kaiken – vain Siperian asumattomat kolkat jäisivät ”henkiin”.

 

Me siis tarvitsemme ICAN-ydinaseiden kieltosopimukset,

… jonka Suomi jätti allekirjoittamatta pelosta, että USA ”hylkää meidät” [olisi varmaan hyvä, jos hylkäisikin?] - muistamme Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [20, joka on huomioitu tarkasti rajanaapurissamme Venäjällä.

Meidän on purettava tuo Isäntämaa pöytäkirja ja ryhdyttävä ICAN-sopimukseen ja ”pakotettava” aiemmin innokas Ruotsi siihen mukaan. Ruotsalaisethan joutuivat amerikkalaisuhan alle, jossa varoitettiin seurauksista [21, jos Ruotsi allekirjoittaa ICAN-sopimuksen! Tässä on meidän ja Ruotsin yhteinen tulevaisuus – puolueettomuus ja sotilaallinen liittoutumattomuus –

ainakin meidän osalta, sillä olemme idän ja lännen vedenjakajalla [22 ja aivan Venäjän strategisissa kohteissa kiinni – Kuolan niemimaa [kuva 3] ja Leningrad Oblast – viisas ja tältä osin kaukokatseinen kansakuntamme antaa jatkuvasti selviä säveliä [kuva 4] presidentillemme – pidä huoli ettemme liity Natoon, …

… emme halua olla Naton ja amerikkalaisten hyökkäysväylä itään, emme halua olla taistelualusta idän ja lännen ottelussa [23, jos sellainen hallitsemattomana syttyisi.

 

YK-rauhaturvatehtävien ja neuvottelupöytien luvattu maa

Me haluamme olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta [24 ja olla se neuvottelupaikka, jossa suuret kohtaavat, kun haluavat neutraalin maantieteen omien riitojensa ratkaisupaikaksi.

Ehkä korealaiset [25 ratkovat suhteitaan amerikkalaisiin nähden vielä jossain vaiheessa Suomen Lapissa, jonka erityisesti kiinalaiset ovat löytäneet – matkailijoina [26.

14:27

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164406

 

DOC ita_lansiottelu_19032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 19032018

 

1497_13224

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (152 kommenttia)

Ilkka Luoma

.
Viitteet

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/vihdoin-vihr... -

[2 ”... Kiina-konsulttien näkemä ja kokema kehityskulku näyttää edistyvän - maailman suurin talous ja suurin tuotantolaitos Kiina onnittelee Putinia vaalivoitosta ja löytää loogista yhteyttä ja sen syvenemistä maailman suurimman raaka-ainekeskittymän - Venäjän kanssa. Lähestymmekö itä - länsiottelua, jossa US maailmanpoliisina menettää yksipuolisesti ottamansa valtakirjan. Miten maailma jakaantuukaan? Kiinan osuus on mystinen lukusuhde 1.4/7,7 ...vastaavasti Suomen 0,0055/7,7. ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10122442 -
[** ”... Suomen rajojen ulkopuolelta - lännestä jylyää raskaan rujo, jopa propagandistinen West trolling manipulaatio. Meillä kansa on suurena enemmistönä noin 15 vuotta, joka vuosi kertonut viisaan analyyttisesti: Emme liity Natoon, lännenmiehen taistelukoneistoon. Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Kansa jyrähtää aina yli 50% voimalla - ei Natoon! ” -Ilkka Luoma

[3 Ronald Reagan ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2004/06/in-memoriam... -
[x
[7 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170720220027621... -
[x
[x
[12 ~
[13 ”... Asiantuntijoiden ennakoima Saksan erillinen lähentyminen Venäjän suuntaan on alkamassa – niin sanottu ”schröderiläisyys”. Saksa ymmärtää herkimmin Euroopan jatkuvan kauas Venäjän Uralille saakka! Miksi? ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10122017 -

[14 – Maailmamme huomisen ruoka-aitta? ~ https://m.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-ven... -
[x
[x
[22 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/presidentti... -

[22 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-... – [111]
[x
[x
[25 ”... Pekingin tiekartassa on mukana myös yksityisiä henkilöitä (niin sanottu ”marcopolo -ilmiö”) ja kyseessä on pitkäjänteinen kehityskulku [a, jolla pyritään rauhoittamaan koko Kiinan vieressä olevan Korean niemimaa, muun muassa poistamalla kaikki laajaa uhkaa aiheuttavat (ydin)aseet kuin ulkoiset vihaa aiheuttavat kolmansien valtioiden taistelu- ja hyökkäysjoukot – US Army ja USAF ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005607972.html -

[a ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 – [26042017] -Yle

[26 ” … Suurin kasvu kirjattiin kuitenkin kiinalaisille. He yöpyivät Suomessa yli 28 000 vuorokauden verran, mikä on huimat 160 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016. Kiinalaisia kiinnostaa eniten Lappi, missä heillä oli miltei 16 000 yöpymisvuorokautta … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-9515819 -

[26 ~ http://www.visitfinland.fi/news/ulkomaisten-matkai... -

Ilkka Luoma


EKSTRA
Britit hakevat tukea nyt EU' sta ja Yhdysvalloista – ovat ahdingossa Brexit-neuvotteluissaan, joissa brittien PM Theresa May ei ole tilanteen tasalla, eikä hallitse neuvotteluja – nyt ”hukkuva tarttui oljenkorteen”, Case Salisbury [* tuli kuin ”tilauksesta” pelastamaan Iso-Britannian halvaantuneen Brexit-neuvottelun … ”... Tämäkö on se todellinen syy, ainakin toistaiseksi todisteettomille valtiosyytöksille Venäjää kohtaan? Haetaan helpotusta Brexit-neuvotteluille tai vieläkin yllättävämmin perusteita kääntää brittien mielipide Brexit-vastaiseksi, jotta Brexit voidaan perua! [Mtv] ” [… Helsingin Sanomat ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005604847.html – HS]

[* ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252442-... – [190]

EKSTRA II
Mika Waltari – Ihmiskunnan viholliset I ja II ... ”Nuoruuden ymmärtämättömyydessään tämä hamuaa rikkauksia, suhteita ja asemaa, mutta joutuu maksamaan ahneudestaan korkean hinnan ” -WSOY ~ https://www.wsoy.fi/kirja/mika-waltari/ihmiskunnan... -

EKSTRA III
HS: ”Venäjän vaikuttamispyrkimysten havaitseminen on tärkeää. Mutta se voi olla meille myös haitaksi, jos havaintoja tarjotaan yliannostus ilman riittäviä näyttöjä
” ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000537183... -HS/Laura Halminen

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Enää ei kannata puhua siitä, että "lännenmies" on rikkonut lupauksensa, kuten monta kertaa aikaisemmissa blogeissasi olet väittänyt.

https://www.verkkouutiset.fi/venajan-ykkosvaite-na...

Ilkka Luoma

~ https://foreignpolicy.com/2009/08/22/a-diplomatic-... -

...
Niin tai näin, Verkkouutiset on tiukimpia West trolling manipulation levittäjiä - V on Kokoomuksen mielipidelehti, joka nauttii suuria puoluelehdistön tukia ja Kokoomuksen tiukkaa tahtoa - muistathan, että Kokoomus on ainoa puolue, joka veisi Suomen Natoon - jopa osa heistä ohi kansanäänestyksen - väkisin.

...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos olisit lukenut jutun kokonaan, olisit huomannut, että kysymyksessä on Saksan valtion turvallisuuspoliittisen akatemian (BAKS) tuore raportti https://www.baks.bund.de/sites/baks010/files/worki... , joka antaa venäläisväitteille täystyrmäyksen.

Kerro vielä lukijoille miten Verkkouutiset manipuloi tuota raporttia?
Oliko se väärin käännetty?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Luehan kommenttini uudelleen ja katso siinä oleva linkki -

...
Maailma on täynnä tutkimuksia ja "tutkimuksia" - oletko huomioinut meneillään olevan informaatiosodan?

...
[2016]
" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ] ... "

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... - alta.

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #19

Kyllä tämä myytti on lopullisesti murrettu. Sinun linkkisi sisältää saman vanhan väitteen, että James Baker olisi voinut antaa lupauksen, joka sitoo Natoa. Siten väite siitä, että Nato olisi rikkonut sopimusta, on älytön. Korkeintaan James Baker on rikkonut lupauksen, johon hänellä ei ollut valtuuksia. Gorbachevkaan ei ole niin tyhmä, että pitäisi Bakerin puheita Natoa velvoittavana sopimuksena.

****

FP: “During a trip to Moscow, Mikhail Gorbachev, the last Soviet leader, told me that during his 1990 negotiations with U.S. Secretary of State James Baker about Germany’s reunification and the removal of 300,000 Soviet troops from East Germany, the Russians made it clear that they didn’t want German reunification within NATO. The negotiations went back and forth with little progress. Finally, according to Gorbachev, Baker looked at him directly and said, "Look, if you remove your troops and allow unification of Germany in NATO, NATO will not expand one inch to the east."

***

BAKS:n raportin laatinut saksalaistutkija Hannes Adomeit toteaa ykskantaan:

Aiheesta Naton laajentuminen ei koskaan keskusteltu – sitä ei nostettu esiin noina vuosina. Sanon tämän täysin tietoisena vastuustani. Yksikään Itä-Euroopan maa ei ottanut kysymystä esille, ei edes 1991, kun Varsovan liitto oli lakannut olemasta. Myöskään läntiset valtiojohtajat eivät ottaneet sitä esille. Myös Gorbatšov oli tämän selväsanaisesti todennut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Kauan sitten oli luottamus ministeritasolla - ei enää ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kun nuo Put in trollingin valheet vähin erin paljastuvat, se vaikuttaa myös Naton kannatuslukuihin. Vanhan sanonnan mukaan, "valheella on lyhyet jäljet".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Kts. kuva 4.

...
SUNNUNTAINA, JOULUKUUTA 31, 2017
Mitä meiltä on salattu Nato – Isäntämaa pöytäkirjasta?

" ... Varaumat, jotka ruotsalaiset asettivat ratifioinnin ehdoksi

Lopullinen ratifioitu sopimus pitää sisällään selvän tiedon kuka ja mikä kutsuu Nato/US -sotajoukot Ruotsiin – maan hallitus (?), lopulta. Toinen selvä varauma oli ydinaseiden tuontikielto Ruotsiin – koska se on säädetty ruotsalaisten lakiin.

Suomessa kumpaakaan varaumaa ei ole määritetty Nato – isäntämaa pöytäkirjaan, kukaan vastuupoliitikko ei ole ainakaan vielä kertonut tuota kutsumenettelyä – tai sitten nyt sellainen voi ilmoittautua, joka kokee tietävänsä.

Samalla poliitikot, jotka tietävät, voisivat kertoa kansalle millainen yhdiste on pöytäkirjan ja ICAN sopimuksen allekirjoittamattomuuden välillä. Oliko niin, että allekirjoitettu Nato MoU sopimuspaperi esti liittymisen YK:n ICAN ydinkieltosopimukseen?

Ruotsalaiset ottivat ICAN lopulliseen allekirjoittamiseen taas aikalisän – he halusivat selvityttää miten amerikkalaiset suhtautuvat, jos allkekirjoitetaan ja toisaalta miten se peilautuu Ruotsin lakiin, joka estää ydinaseiden tuonnin Ruotsin valtion alueelle. Amerikkalaiset ovat puoliuhkailleet haitallisilla seurauksilla, jos Ruotsi allekirjoittaa ICAN-sopimuksen!

Entä me suomalaiset?

Käyttikö Yhdysvallat hyväkseen Nato – Isäntämaa pöytäkirjaa, kun tulivat itsensä kutsuen Kuopion Rissalaan F-15C ilmataistelusotaharjoituksiin |8 – lennoille jopa kohti itää – yhdessä suomalaisten rynnäköintiinkin kelvollisten Hornettien kanssa – aivan kuin ärsyttääkseen idän karhua – Venäjää.

Miten oli muun muassa amerikkalaisten maihinnousuharjoitukset Hankoon |9, ollen ensimmäiset sitten saksalaisten 1918 todellisen maihinnousun jälkeen – näinkö tässäkin jo hyödynnettiin Nato – Isäntämaa pöytäkirjan klausuuleja. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/12/mita-meilta... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #21

Jos vihjaat, että Naton jäsenenä Suomi hyökkäisi Muurmanskiin tuhoamaan Venäjän laivastoa, et ymmärrä turvallisuuspolitiikiasta hölkäsen pöläystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Eivät vuonna 1941 suomalaiset hyökänneet - yrittäneet hyökätä Muurmanskiin, saksalaiset kylläkin.

...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #117

Ei Suomen liittyminen puolustusliittoon vaikuta muiden kuin Venäjän mahdollisiin imperialistisiin pyrkimyksiin. Kun vedät esiin Saksan hyökkäysaikeet Venäjälle, olet enemmän pihalla kuin luulin.

Ilkka Luoma

[5

...
TIISTAINA, HEINÄKUUTA 12, 2016
Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto

(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

[ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon …

… kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ]

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama piti Nato-kokouksessa arvopuheen
[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1468210866163 - ]

Kommenttipuheenvuoro yllä olevaan linkkiin [IL]

... Tässä HS-natotus 1] yltyy jo puolikiihkeyteen saakka. Lähtökohta on se, että Naton eli monien länsimaiden, USA:n johdolla operoitu arvopohja on juuri se oikea. Slaavilaisuuden ymmärrys näyttää rapautuneen 2], puhumattakaan vielä kaukaisemman idän vuosituhantisen kulttuurihistorian tuntemus.

Venäjä näyttäisi olevan väärässä, sillä nyt painotetaan uhan luontia 3] sellaisillekin alueille, jossa itäistä todellista uhkaa ei edes ole. Syyrian osalta Venäjää taas tarvitaan, sillä se edustaa sitä Syyrian laillista hallintoa, jonka sijasta USA Englannin kanssa kävi Irakin kimppuun ilman mitään mandaattia, osin synnyttäen isisläisyyden, jonka myötä Englannin entinen pääministeri Tony Blair pyytelee anteeksi vääriä tekojaan! 4] Nythän on julkistettu raportti 5] Blairista ja laittomasta osallistumisesta Irakin sotaan ja satojen tuhansien siviilien kuolemaan - suoraan ja välillisesti.

Nyt tosiaan Helsingin Sanomat tältä osin käy sitä kuuluisaa informaatiosotaa, ojentaen väheneville maksulukijoilleen paksunlaista manipulaatiota - todennäköisenä päämääränä ujuttaa Suomea Natoon, johon kansamme enemmistö ei halua 6].

Samassa yhteydessä Yhdysvallat vakuutti ikuista yhteistoimintaa ja puolustustahtoa, kun samaan aikaan se lisää taistelijoiden määrää Irakiin ja kertoo edelleen jatkavansa sotaa Afganistanissa 7], sen keston ollessa jo pidempi kuin miljoonia ihmisiä tuhonneen Vietnamin sodan.


Maailmanpoliisi

Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi – ostovoimakorjauksella, jossa huomioidaan taloudellinen vaikuttavuustodellisuus paremmin kuin pelkässä bruttokansantuoteverrannossa. Kiina kehittyy kaikilla rintamilla, osin ympäristönsä kustannuksella. Lisäksi se kehittää asevoimiaan vastaamaan populaationsa kokoa ja vaikuttavuutta maailmanlaajuisessa operoinnissa – jo vähintäänkin tavara- ja materiaalivirtojen suhteen.

Kiina on ilmaissut, että yhden valtio maailmanpoliisirooli on lähestymässä iltaansa,

… tarkoittaen, ettei Yhdysvallat voi yksin olla päättämässä maailman kohtaloita – ehkä rujoin esimerkki oli atomipommien pudotus Japaniin 1945 [link ~ http://areena.yle.fi/1-2843228 - ], jossa sekunneissa höyrystettiin tuhansia lapsia, naisia ja vanhuksia taivaan tuuliin – ihmishenkien säästämisen perusteluin!

Anteeksipyyntö ei kuulunut amerikkalaiseen arvomaailmaan
[ ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011848... - ]

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/lantisten-j... -

.

Jorma Repo

Brexitinhäm piti olla taivaan lahja briteille,sitähän sinä olet hehkuttanut täällä jo jonkun aikaa.Kuinka se nyt on muuttunut yhtä äkkiä nlln hankalaksi asiaksi,että täytyy suorittaa tälläinen brutaali manööveri ja "tarttua oljen korteen kuin tilauksesta"?Jotenkin näistä vihjailuista paistaa läpi ajatus siitä,että tämän takana onkin pm.T May ja britit.Kukahan suomalaisten pitäisi likvidoida saadakseen tarvittavan hyvät lähtökohdat Finexittiin,jota olet niin kovin kaivannut.

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, KESÄKUUTA 25, 2016
Britannia loi uuden alun – pöytä on lakaistu puhtaaksi

" ... Media kirkui uhkaa, pelottelua ja vaikeuksien tulia vuosiksi,

… ellei peräti vuosikymmeneksi. Media täyttyi negatiivisesta huomismaalauksesta. Uutisissa ei paljon positiivisuutta julkisteltu. Aina viisaat teoria-asiantuntijat kertoivat suoraan, että kansa valitsi väärin 1] – ymmärtämättä, että kansan enemmistöpäätös on aina oikea, demokratian nimissä. Demokratia määrittää sopeuman ja luovuuskehityksen – talous taipuu enemmistön edessä. Kansa tekee aina oikeita päätöksiä – halujensa pohjalta.

Kansanäänestys vahvistuu Iso-Britannian parlamentissa?

Kansanäänestys oli neuvoa-antava, eikä sido Iso-Britannian parlamenttia, mutta nyt odotetaan suorademokratian toimivan ja välikäsien toteuttavan mitä äänestäjät kansanäänestyksestä haluavat – lupasihan vielä istuva pääministeri David Cameron tuon kansanäänestyksen vaalivoiton tarpeessa vuonna 2013 - 2].

Alkanee kaksi vuotta kestävä sopeutumisen aikakausi,

… jolloin tuo puhdistettu pöytä katetaan uudelleen – ilman niitä valuvikoja, mitä liikainnossa syntyi, kun Euroopan Unionia piti puoliväkisin kasvattaa vastaamaan muun maailman haasteita, lähinnä Kiinan rynnistystä kaikkialla ja kaikkialle. EU - Eurooppa on maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa 3].


Otamme tähän alle suomalaisen median ensiväläyksiä 24 tunnin sisältä Iso-Britannian kansakuntapäätöksestä. Englantilaisethan valitsivat lopulta itsenäisyyden päättää omista asioistaan, kyvyn huolehtia ja määrittää itse tarpeitaan ja ennen kaikkea valvoa omaa reviiriään, omista lähtökohdista – hyväksyen kuitenkin eurooppalaisuuden, jota Englanti on ollut kolonialismistaan saakka, läpi EFTA-aikakauden 4] ja liittymisenä jälkijunassa Euroopan Yhteisöön (EY), EEC’ n jälkeläiseen vuonna 1973.

Mediasisältöä 14 jutun verran – median otsikkoteksti ”sitaateissa” ja kursiivilla

1
... HS riekunta alkoi heti. Ei opi Hesarikaan helposti - edes vähenevien maksua vastaan lukijoiden edessä … ”Äänestys, jonka jälkeen Iso-Britannia on heikompi”
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1466734831403 - [HS] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/britannia-l... -

.

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, KESÄKUUTA 25, 2016
Britannia loi uuden alun – pöytä on lakaistu puhtaaksi

" ... Mediasisältöä 14 jutun verran – median otsikkoteksti ”sitaateissa” ja kursiivilla

1
... HS riekunta alkoi heti. Ei opi Hesarikaan helposti - edes vähenevien maksua vastaan lukijoiden edessä … ”Äänestys, jonka jälkeen Iso-Britannia on heikompi”
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1466734831403 - [HS]

2
… David otti suuren riskin jo pari vuotta sitten ja hävisi sen, mutta kantaa siitä vastuun! … ”Cameron siirtyy syrjään”
~ http://www.talouselama.fi/uutiset/cameron-siirtyy-... - [Talouselämä - TE]

3
... Itsenäistymisliikkeet monissa maissa vapautuvat nyt näin luonnolliseen nosteeseen tavoiteltaessa kansallista voimaa ja vapautta omista asioista päättämiseen. Vuosimiljoonainen muu eliökunta elää harmonisessa kilpailutilanteessa - aina omilla reviireillään tai täydessä symbioosissa. Miksi Englanti halusi eroon EU-symbioosista - oliko se sittenkin liian keinotekoinen? … ”Omia exit - äänestyksiä vaaditaan Ranskassa ja Hollannissa … ”
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466746406089 - [HS]

4
... EU' n perusongelma - klikkiytymin ponnahti heti pinnalle. Se, jos mikä lietsoo nyt huonoa henkeä, kun on saatu "pataan" oikein kunnolla. … ”Angela Merkel: Brexit on käännekohta Euroopalle”
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466747682461 - [HS]

5
Nyt klo 18 (24.6.2016) oli Yle Uutiset - haastateltiin vain Brexitin vastustajia - siis Englannista, vaikka juuri kansa oli yli miljoonan äänen voimalla kumonnut nuo kaikki "tuhkan ripotukset hiuksiin". Media Suomessakin jatkaa hyytävän manipuloivaa linjaa olettaen, että kansa Englannissa ei tiedä mitään ja etteivät englantilaiset uudet päättäjät osaa mitään.
Tosiasia on se, että ihmiset ovat luovia tilanteessa, jossa pöytä putsattiin kerralla suoran demokratia väkevällä voimalla - se toi nyt kaikki uudet keinot ja työkalut ratkaisemaan ne ongelmat, jotka ajoivat enemmistön Brexitiin. Suomessa oli yksi positiivisuuden näkijä - Nalle Wahlroos, joka osasi nokkelasti heittää peliin Norjan mallin.
...valmistelemme kokonaan uudet sivun tekstinä kuinka Englanti tulee ratkaisemaan tilanteen nyt äänessä olleiden enemmistöläisten hyväksi. Kansa ei ollut väärässä - noin suurena enemmistönä - meillä tohtori Sixten Korkman 5] astui miinaan - ennustellessaan, että epätietoisuus ja rauhattomuus jatkuvat vuosikausia, jopa vuosikymmenen.
Asiat ovat hoidettu tulevan kahden vuoden aikana, jolloin on EU-eron sopeumavaihe, tällöin Englanti on täysin EU-jäsen ja saa ne hyödyt, jotka ovat olleet tähänkin mennessä käytössä...

6
... Eikö kansanvalta saisi toimia?… ”Eurokriittiset puolueet riemuitsevat Britannian EU – erosta”
~ http://yle.fi/uutiset/eurokriittiset_puolueet_riem... - [Yle]

7
... Suomalainen asiantuntija Sixten Korkman sanoi, että epävarmuus kestää vuosikausia, jopa vuosikymmenen. Nyt EU - johtoelimet sanovat kyseessä olevan joitain kuukausia. EU ei ole maailman suurin sisämarkkina-alue, se on ostovoimakorjattuna Kiina … ”EU – johtajat: Cameronin on erottava heti ja aloitettava samalla Britannia eroprosessi”
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466743142904 - [HS]

8
... Nyt ei tulekaan vuosikausia kestävää onnettomuutta, vaan pahin saavutettiinkin jo 20 tunnissa. Näin ne ajatukset muuttuvat. Onkohan tämä vauhkoilu ja hötkyily kenelläkään hansikkaassa… ”Sokki: Brexitin uhka sysäsi Britannia punnan syvään pudotukseen” [Punnan 10 vuoden kurssikäyrä]
~ http://www.hs.fi/talous/a1466731755867 - [HS] ... "

...
Jatkuu

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/britannia-l... -

.

Juha Hämäläinen

Länsi on ryssinyt osansa korjaamattomalla tavalla. Meillä suurimpia uutisia ovat

- julkkisten seksisekoilut
- sateenkaariasiat
- epävarmuus omasta sukupuolesta
- olemattomat tasa-arvo-ongelmat
- #metoo- tason ongelmat
- miesten feminismin määrittely
- Kardashianin takapuoli
- realityohjelmat
- puistobulevardit
- monikulttuurisuus
- maailman halaaminen
- mielensäpahoittaminen
- paniikkikohtaukset

Kun vertaa näitä aiheita siihen mistä vaikkapa Kiinassa kirjoitetaan niin ei tarvitse ihmetellä lännen talouden yskimistä ja yhteiskuntien rappiota sekä nuorten näköalattomuutta tämän hulluuden keskellä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Länsimaissa kaikki ihmisten elämisen tasoon vaikuttavat asiat ovat paremmin kuin Venäjällä ja Kiinassa. Demokratia, sananvapaus, ihmisoikeudet, materiaalinen elintaso, koulutustaso, tieteen taso, kansalaisyhteiskunta, ympäristön suojelu, tasa-arvo, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus, sosiaaliturva jne. jne. Näiden rinnalla Kardashianin takapuoli on merkityksetön asia :)

Mutta aina on Hämäläisen tapaisia, jotka haluavat elää mielummin harhoissaan, kuin katsoa tosiasioita.

Juha Hämäläinen

Olemme ottamassa nokkiimme entisiltä kehitysmailta parinkymmenen vuoden sisään. Sille emme voi mitään. Luuleeko Näränen tämän velkavetoisen länsitalouden pysyvän nykyisellään kauankin tai sossun luukun olevan nykyisellään loputtomiin. Kun tulonsiirtorahat loppuvat niin siirrymme tismalleen kiinalaiseen talousmalliin. Siinä ei ole tilaa demokratialle tai sateenkaarihommille.

Muutos on niin nopeaa, ettei suomalainen edes sitä tajua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Jokainen voi miettiä miten käy, kun usko ja luottamus maailmalta US-dollariin loppuu ---

...
1] Onko USA:n liittovaltio jo selvitystilassa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usa... -

...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #17

Juha, jos en ole 20 vuoden kuluttua kuollut nälkään täällä kurjassa länsimaassa, niin voimme sitten vertailla elintasoa, elämänlaatua ja ihmisoikeuksia perinteisissä länsimaissa ja nykyisissä kehitysmaissa. Veikkaan, että länsimaat tulevat edelleen vetämään pidemmän korren. Kiinan merkitys tulee kyllä kasvamaan, mutta luovuus ja kaikkinainen inhimillinen kehitys vaativat pitkässä juoksussa komentotaloudesta hellittämistä. Siitä ei ole tällä hetkellä merkkejä.

Venäjä tulee olemaan kaikilla mittareilla yksi suurimpia häviäjiä ja tulee vajoamaan monen nykyisen kehitysmaan taakse niin elintasossa kuin elämänlaadussakin. Se tulee haikailemaan entistä supervallan asemaasa pullistelemalla tuomiopäivän aseillaan, joihin tullaan panemaan yhä suurempi osuus hupenevasta kansantulosta.

Juhan mielestä länsimaiden "heikkoutta" ilmentävät mm. erilaisille vähemmistöille suodut oikeudet ja yleinen vapaamielisyys. Kaikkein liberaaleimmat alueet niin Pohjois-Amerikassa, Euroopassa kuin meillä täällä Pohjoismaissakin ovat kärjessä niin materiaalisessa elintasossa kuin elämänlaadussakin. Olen huomannut Juhan arvostelevan islaminuskoa ahdasmielisyydestä, mutta länsimaissa konservatiivisuus ja ahdasmielisyys onkin sitten hyvä juttu.

Länsimaiden "rappion" tunnusmerkeiksi Juha on vielä listannut julkkisten seksiseikkailut ja Kim Kardashianin leveän perseen :) Kerää nyt Juha ne muumit takaisin laaksoon :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Näränen kirjoitti: "Juhan mielestä länsimaiden "heikkoutta" ilmentävät mm. erilaisille vähemmistöille suodut oikeudet ja yleinen vapaamielisyys."

Saatan tietenkin olla väärässä mutta en lukenut Hämäläisen kirjoitusta noin. Luin siitä ajatuksen, että kun painopisteet ovat nuo, homma menee pieleen. Pitäisi panostaa enemmän talouden ja tuotannon kehittämiseen kuin Kardashianin takapuoleen tai tosiTVvisailukisailuhömppään. Silloin, ainakin omasta mielestäni, olisi helpommin resursseja myös vähemmistöjen oikeuksiin ja vapaamielisyyteen. Niillähän ei ole kovin paljon virkaa jos on nälkä. Maslowin tarvehierarkiaa ei liene vielä kumottu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #53

Niin, hommahan muuttuisi laakista, jos saataisiin aikaan "Kansalaisten ilta" omistamallemme YLElle, edes kerran kuukaudessa. Yksi ajankohtainen aihe kerrallaan: sopeutumiseläkkeen nurjat puolet, isäntämaasopimus, työvakuutusoikeus "potilaita näkemättä"- lääkäreiden toimet jne.
Kyllä kansaa kiinnostaisi ja voitaisiin vihdoin saada sananvapautta hieman edes eteenpäin.

Henry

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Kun nyt otit esille tuon Nato - Isäntämaa pöytäkirjan, otan sen nyt tähän kommenttiin - kohtiona numero 20:

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

Ote:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Miten määrittelet elämän laadun, kun projisoit sen Ilmatieteenlaitoksen hiilidioksidigraafiin topicin kuvakokoelmassa - jossa esitetään päästöt per capita.

Ilkka Luoma

Demokratia ---

...
1.

[2009]
" ... Poliittisen ilmaston suurin hokema on demokratia. Demokratia, tuo kansanvallaksi käännetty ominaisuus ei toteudu kuin pinnalta ja vain välivuosin. Demokratia edellyttää aktiivista toimintaa kansalaisten taholta. Tämän päivän politiikka ei tahdo saada laajoja kansalaisryhmiä mukaansa; kyseessä on ehkä peliväsymys aktiivisuuteen voimattomuutta vastaan, missä markkinamekanistisen maailman talousvaltaa ja ostovoimansiirtoja valvoo vain liike-elämä ja johon poliittinen hallintokoneisto ei enää saa otetta.

Puoluepolitiikka on etääntynyt kansasta; on syntynyt poliittinen ihmisrotu, joka keskustelee omaa kieltään, mistä ei saa selkoa kaduntoimintoihin. EU - Bryssel ja uuden uljaan Yhteisön tavoiteasetanta keskittyy pikkunäpeltämiseen ja laajentumiseen entistenkin asioiden ollessa vaikeilta osin päättämättöminä. Euroopan kansallisvaltiot vetelevät omia narujaan näkemättä keskinäisyyden voimaa, millä oikeutetusti EU olisi ehdoton suurvalta maailmassa osaamisen ja innovoinnin osalta.

Suomessa kiistatta odotetaan vahvaa presidenttiä, vaikka valitsemamme eduskunta riisui presidentin pelivälineet jo edellisillä erätauoilla. Kansa haluaa heti täytettäväksi mm. poliisien avoimet virat. Kansa antaisi armeijallemme heti rahaa, jos saisi päättää. Kansa antaisi heti täydet valtuudet käydä työttömyyden kimppuun ja tosissaan, koska oikeus työtekoon on valtion erityisessä suojeluksessa.
Toinen vastuu on oikeudenmukaisuus tulontasauksessa. Ahneuden esimerkki on paljon puhuttu Fortum optiokeskustelu. "Miksi muuten tehokkaita päätöksiä tehneet johtajat eivät eliminoi juuri nyt tapahtuvaa kurssilaskua?" Onkohan kurssitaso juontuva aivan muista asioista kuin vesivoiman ostosta tai muista pikkunokkelista liikesiirroista; taitaa yleismaailmalliset suhdanteet heilutella kursseja niin ylös kuin alaskin. Metsän puilta näkevä johtaja olisi jo huomannut optiokohtuuttomuuden ja kohtuullistanut ehdot jo ajat sitten nostaen kansalaisluottamusta ja yhteishenkeä.

Demokratia oli keksintö, jolla oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa piti suojeleman. Kansalaiset saavat tänä päivänä niin runsaasti informaatiota, että tajuavat kasvavan kuilun pääoman ja tuotannontekijöiden välillä. Liika ahneus ei tue demokratiakäsitystä. Onko demokratia nykymuodossaan hampaaton rajattomalle pääomalle ja ostovoimasiirroille? Valtakoneistojen tulisi olla riittävän vahvat huolehtimaan kulutustekijöistä, jotka ovat oleellisimpia talouselementtejä taloudellista hyvinvointia jaettaessa. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/07... -

.

Ilkka Luoma

Juha osaltansa asiaytimissä - kun katsoo noita ranskalaisia viivoja vaikutteiltaan elämäämme, voimme päätellä vahvuutemme elon kilpailussa - lopulta aseetkaan eivät riitä ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Huomasitko, kuinka häikäilemättömästi Venäjän vaalitulost saatiin aikaiseksi?

Ilkka Luoma

Kerrotko tarkemmin mitä tarkoitat - eritteletkö häikäilemättömyysväitteesi - myös lukijoita se kiinnostaisi :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tarkoitan näitä lukemattomia videoita, joissa näkyy kuinka vaalivirkailijat käyvät täyttämässä uurnia äänestyslipulla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Tuotko tänne vaikkapa yhden lukijoiden nähtäville?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #42

YLE uutiset eilen klo. 18.11. Löytyy vieläkin ylen sivuilta. Joillakin ihmisillä näyttää Venäjällä olevan enemmän ääniä kuin toisilla...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Tuotko linkin tänne kaikille lukijoille?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #66

Jos et löydä YLE uutista antamillani tiedoilla, niin voin kertoa, että siinä todistetaan järjestäytynyttä vaalivilppiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Tässä Yle onnnistui, mutta ei ymmärtänyt uutisen verhottua viestiä ...

...
Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa

Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle.

26.4.2017 klo 11:50

~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

...
Palaamme tähän tilanteen kehittyessä ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #76

Mitenköhän tämä liittyy Venäjällä presidentinvaaleissa esiintyneeseen laajaan vilppiin? Ylen uutisilla on vajaat miljoona katsojaa, joten tieto Venäjän demokratian tilasta on Suomessa laajasti tunnettu. Myös Erkki ja Liisa tietävät, millä keinoin tullaan Venäjällä presidentiksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Liittyy Yle' n uutisointiin - joskus uutisointi on suoranaista valhetta ja West trolling manipulaatiota ja joskus tuon esimerkin myötä suorastaan napakymppi - uutisena, vaikka Yle ei ymmärtänyt mitään uutisen taakse kätketystä viestistä, joka taas Kiinassa ja korealaisten keskuudessa ymmärrettiin hyvin - nyt selvennän: Korealaiset tarjosivat Suomelle välittäjän kättä - ja velallekin olisi löytynyt maksaja ... jonka jätän sanomatta :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #82

YLE näytti Venäjän vaaleissa kuvattua videomateriaalia, joka kiistattomasti osoittaa vaalituloksen manipuloinnin. Tekee hyvää Liisalle ja Erkillekin nähdä, kuinka demokratia toimii vedenjakajan itäpuolella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Koetetaan löytää se linkki - uutisoinnissa on paljon sellaista mikä ei lopulta pidä paikkaansa/ täysin paikkaansa - mieti vaikka Case Salisbury - epäillään, syytetään ja ollaan varmoja ja sitten vedotaan, että nyt vasta luotettavat labrat tutkivat asian ---

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #87

Tarkoittaako Korkman ja YLE niitä muutamaa paikkaa jossa venäläisten omat nettiin kuvaa jakaneet kamerat tallensivat vilopyritykset? Vaaliviranomaiset mitätöivät k.o. paikojen tulokset heti kun olivat todentaneet tapahtumat. Ne eivät siis manipuloineet mitään mihinkään suuntaan.

Sen sijaan samankaltaisella erään ehdokkaan ylivertaisella julkisuusnäkyvyydellä saattoi olla vaikutusta, ihan kuten täälläkin. "Rahalla saa ja hevosellä pääsee" kuten ennenmuinoin oli tapana sanoa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Kiitos, sieltähän se puolueeton näkemys tulikin - kiihkottomasti ja kriittisellä analytiikalla :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #90

Vaikea sanoa, kummalla teistä on puolueettomampi näkemys Venäjästä, Ilkalla vai Jormalla. Joku oli nähnyt aika paljon vaivaa leviättäessään joka puolelle Venäjää valmiiksi täytettyjä vaalilippua vaalivirkailijoille. Tuollainen toiminta tuskin onnistuu harrastuspohjalta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Lännenmies monien medioiden kautta tietoisesti levittää Venäjän uhkaa ja tuohon usein perusteettomaan parjaukseen liitty tämän tyyppiset tapaukset - toisaalta kaikissa vaaleissa tapahtuu vilppiä - missä enemmän ja missä vähemmän ---

...
MAANANTAINA, HELMIKUUTA 15, 2016
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

(MTV - toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet

[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.

Nyt on käynnissä myös taloussota

[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-l... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #93

Miten tämä liittyy Venäjän vaalivilppiin? Venäjän vaaleissa huijataan venäläisiä äänestäjiä. Minusta venäläiset ansaitsisivat rehelliset vaalit.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Luitko tähän liittyvät aiemmat kommentit?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #97

Vaikuttaa vähän siltä, ettet halua keskustella juuri käytyjen Venäjän presidentinvaalien rehellisyydestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

No, rehellisesti vaaleissa voi toiseksi tullut voittaa ... sitä olen ihmetellyt jo pidempään. ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #92

Korkman epäilee josko äänestyslappujen täyttäminen toisten, paikalla käymättömien puolesta ei onnistuisi "harrastuspohjalta" vaan vaatisi keskitettyä organisointia. Eikö vaaliviranomaiset toimita vaalilippuja äänestyspaikoille ja kyniä niiden täyttämiseen? Loppu ei vaatine kuin tiedon halutusta äänestettävästä, kuka lieneekin, ja hieman numeroiden tuntemusta. Onnistunee ihan peruskoulun ala-asteen koulutuksella, ainakin minusta? Neuvoja ja organisaatiota ei tarvita mutta halua ja innostusta sekä kieroa mieltä kylläkin ja sitä saattaa löytyä ihan paikallisestikin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Toivottomia nämä Luoman ja kaltaistensa valkopesut,,hyvää viihdettä alkaa olla,,kiina sitä ja venäjä tätä,mutta vielä on pojilla matkaa huipulle,,!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ainakin Kiina tietää, että aika on heidän puolellaan. Venäjästä en uskalla sanoa.
Jos ne on kimpassa, niin peli on selvä EUn kannalta katsottuna.

Henry

Ilkka Luoma

Henry, juuri noin ---

"Kiinalaiset kiiruhtavat hitaasti, mutta vuoren varmasti"

...
[2007] Maailman tarvitsee rinnakkaisvoimaa USA:n vastapainoksi
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrje... - [BLOG/il]

Kiina sai starttikehoituksen jo edesmenneen Kiinan suuren miehen Deng Xiaoping´ in kehotteena rikastua - näin tuli annettua maailman historian suurimman mobilisaation komento. Jälkipolvet voivat sitten miettiä 50 vuoden kuluttua, mitä tämä kehote sai aikaan.

Viimeinen eletty vuosisata oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten,

jatkuen aina 2020-luvulle saakka. Kiina on ottanut käyttöönsä osin samat menetelmät hyväkseen ja haitakseen kuin millä valkoinen markkinatalousmekanismi imi kehitys- ja öljymaiden raaka-aineet, pilasi ilmakehän, saastutti pohjavedet ja rakensi maailman suurimmat tuloerot.

Viimeisen sadan vuoden aikana läntinen markkinatalous on syytänyt ilmakehään, vesistöihin ja maaperään suunnattomat määrät vahingollisuutta, jonka korjausurakat ovat lankeamassa jälkipolvillemme. Me emme mukavuuteen, elintasoon ja elämän helppouteen tottuneina kykene tekemään riittäviä muutoksia.

Kiinalainen moottori – niin meille kuin heille

Kiina otti vastaan länsimaiden investoinnit kiihdyttämään oman tuotantokoneistonsa maailman suurimmaksi luomalla jättiläismarkkinat ja loputtoman halvan työvoiman saannon osinko- ja tuottoherkille länsisijoittajille ja yrityksille. Länsi haki/ hakee voimansa menestymiseen halvoista "liukuhihnoista" ja läsnäolosta maapallon yksillä suurimmista markkinoista.

Nyt USA elää mm. Kiinan rahoittamana

USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kolleegamme seuraavien 10 vuoden aikana.

Suurin pelko eurooppalaisille ja amerikkalaisille on Kiinan korkeateknologian valmistuminen kauppakuntoon (5 - 10 vuotta); lentokoneet, erikoislaivat, kulkuvälineet, tietokoneet ja ympäristötekniikkaan liittyvät tuotteet sekä järjestelmät.

YLE:n Maailmannäyttämöllä pohdintaa aiheutti "pörssinotkahdus" Kiinasta -

kyseessä ei ollut edes mikään romahdus, vaan testi ja pieni ylilyönti tottumattomilta sijoittajilta, joita Kiinassa kasvaa kuin ansaitsemattomia optioita tekemättömälle työlle. Kiinassa harjoitellaan innokkaasti länsimaalaista spekulaatiopolitiikkaa. Kiina on ottamassa vahingokseen käyttöön juuri sen elementin, millä miltei häviämme pelin - myös kiinalaiset haluavat rikastua tekemättä juuri mitään.

Spekulaatioraha on aina toisen työn ja tuottavuuden ulosmittausta, jossa tulonjaon kohdisteellisuus ajaa ostovoimaa sellaisiin taskuihin, joihin se ei oikeudenmukaisuus- ja työnjaollisuusperiaatteella edes kuuluisi.

Kiinan suurin voima on innokkaan utelias kansa

He ovat kiinnostuneita, tarkkoja ja vaativia - he osaavat myös kilpailla. Kiina on yksi vanhimpia teollisuusvaltioita ollen jo 1800-luvulla maailman suurin teollisuusvaltio. Kiinassa on jo nyt uudelleen maapallon suurin teräksen tuotanto.

Kiinassa riittää oppinutta työvoimaa

...

Ilkka Luoma

Hyvin tyypillinen vastinkommentti - missä sisältö?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

On perin surullista seurata näitä kirjoituksia, joiden tarkoitus on harhauttaa ihmisiä uskomaan siihen valtavaan disinformaation tulvaan, jonka avulla Venäjän korruptoitunut securokratia perustelee toimintaansa. Kenties Venäjällä siihen uskotaankin, koska vapaata tiedonvälitystä ei enää ole juuri olemassa. Toki meilläkin on Suomessa pieni joukko, joka on kyvytön näkemään tuon kaiken lävitse.

On niin Venäjän kuin muunkin Euroopan kannalta traagista, millaiseen syvään alennustilaan Venäjä on joutunut nykyisen johdon käsissä. Siitä on tullut hylkiö, jonka uskottavuus on laskenut roistovaltioluokkaan. Voi myös hyvin kysyä, miten harjoitettu politiikka palvelee tavallisen venäläisen etua? Valtoimenaan riehuva korruptio, elinkeinoelämän yksipuolisuus, valtava, Neuvostoliitolta peritty korjausvelka, Syyrian sota, Krimin laiton ja kallis valtaus, Itä-Ukrainan laittomat ”kansantasavallat”, suoraan omiin kansalaisiin kohdistuvat vastapakotteet, järjettömät panostukset asevoimiin, oikeusjärjelmän onneton tila, jne. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta yhteistä näille kaikille on se, että ne tekevät elämisen koko ajan vaikeammaksi tavalliselle venäläiselle.

Venäjän suuri onnettomuus on satoja vuosia kestänyt huonon hallinnon traditio. Hyväksytään se, että ei hallinnon tehtävä edes ole kansalaisten hyvinvoinnin ajaminen. On totuttu siihen, että poliitikot ja virkamiehet täyttävät ensisijaisesti omat taskunsa. On kuitenkin nähtävissä merkkejä siitä, että on Venäjällä varttumassa sukupolvi, joka tulee kyseenalaistamaan tämän surkean perinteen ja alkaa kysymään, että miksi!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen aivan samaa mieltä Jaakko Wileniuksen kanssa. Venäjän nykyhallinnon ylistäjiä voi vain sääliä ...

Ilkka Luoma

Venäläiset kiinnittävät huomiota tähän ---

Keskipalkka, RUB/kk - 2007-2018, vuosittain:
13 529, 17 238, 18 806, 21 211, 23 690, 26 837, 30 141, 32 629, 34 012, 36 740, 39 148 ja 38 400 - viimeisin arvo 1/2018

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #28

Ilkka, onhan se venäläisen keskipalkka inflaation kärsineellä ruplalla mitattuna noussut, mutta esim. euroina on nyt alhaisemmalla tasolla kuin ennen Krimin miehitystä 2014.

Kas tässä (kurssit kunkin vuoden maaliskuulta):

2008 465e
2009 419e
2010 529e
2011 590e
2012 696e
2013 752e
2014 644e
2015 519e
2016 477e
2017 631e
2018 542e (ennuste)

Eli venäläisen keskipalkka on samaa luokkaa kuin Suomen perustoimeentuloturva, johon on jopa tarpeen mukaan saatavana lisätukea mm. asumistuki.

Kustannustaso Suomessa ja muissa länsimaissa on toki korkeampi. Jos venäläinen tyytyy kotimaansa tuotteisiin, esim. kaalisoppaan, niin ei varmaan nälkään kuole. Tavallisen perusvenäläisen on noilla palkoilla kuitenkin turha haaveilla länsimaisista kulutushyödykkeistä ja matkoista länsimaihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Venäjällä kauppaa käydään ruplilla, ei euroilla - vamma piilee siinä, että EU haluaa tehdä absoluuttisen verrannon valuutan virallisilla vaihtokertoimilla - se saa Venäjän näyttämään takapajulalta ... tarkoitushakuisesti. Suurin osa venäläisistä ei "tiedä mitään" euroista, sen sijaan on hyvä että osa tietää, sillä esimerkiksi Suomelle venäläiset matkaajat tuovat eniten rahaa - euroina! ;)

...
Jos haluat Pekka olla fiksu, niin katsot tätä lukusarjaa ---

Vaihtotase, mrd. USD - vuosittain 2007 - 2018: 77.8, 103.5, 48.6, 71.0, 98.8, 74.8, 38.0, 63.0, 67.2, 24.5 ja 41.4 -viimeisin arvo FY/2017

Nyt kun käännät nuo rupliksi virallisella vaihtokurssilla, niin saatat huomata jotain! ;)

...
~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #64

Ilkka, ei venäläinen kuluttaja voi ostaa ulkomailla valmistettuja tuotteita ja elää ulkomaille suuntautuneella matkallaan millään ostovoimakorjatulla budjetilla. Noihin kulueriin käy suora vertailu ruplan ja euron kurssien välillä ja se on Venäjän ruplalle melko karu.

Kuten itsekin toteat, suurimmalle osalle tavallisia venäläisiä euron ja ruplan kurssilla ei kuitenkaan ole merkitystä. Tavallisella työläisellä ja esim. opettajalla ei ole palkallaan yksinkertaisesti varaa ostaa länsimaisia tuotteita eikä matkustaa Venäjän ulkopuolelle. Suomessakin käyvät venäläisturistit (hyvä, että heitä käy) ovat yleensä hyvin koulutettuja, yrityselämän palveluksessa olevia ylempään keskiluokkaan kuuluvia, joiden palkkataso lienee suomalaisen keskipalkan luokkaa. Heitä on venäläisistä vain pieni osa.

Venäläinen keskipalkka näyttää nousseen lukujesi perusteella viimeisen 10 vuoden aikana ihan mukavasti, yli kaksinkertaiseksi. Noissa luvuissa ei ole kuitenkaan huomioitu inflaatiota. Venäjän kuluttajahintaideksi on tuona aikavälinä noussut myös yli kaksinkertaiseksi, eli palkalla ei saa nyt sen enempää kuin kymmenen vuotta sitten. En tiedä, miten Venäjän kuluttajahintaindeksi on koostettu ja kuinka suuri osa siitä muodostuu länsimaisista hyödykkeistä, mutta kyllä tuo viittaisi myös siihen, ettei se tavallinen venäläinenkään saa rahallaan sen isompaa kaalisoppakulhoa kuin ennenkään.

Noihin Venäjän vaihtotaseen lukuihin en osaa ottaa kantaa. Johtuisiko vaihtotaseen ylijäämä siitä, että Venäjä on voimakkaasti rajoittanut tuontia? Suomen tuonnista 13,2 % tulee Venäjältä, mutta vienti Venäjälle on vain 5,7% koko viennin arvosta, viemme enemmän mm. Hollantiin. Pitäisiköhän meidän siirtyä ostamaan energiamme sieltä, missä on kykyä ja halua ostaa vastavuoroisesti myös meidän tuotteitamme?

Tässä muutama vaatimaton sopulin ajatus :)

Ilkka Luoma

Jäikö itse kommentin asiasisältö puuttumaan?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma nyt on täysin aivopesty Venäjän asiamies, joka ei yksipuolista sontaansa ilmaiseksi kirjoittele.

Ilkka Luoma

Jorikin on herännyt ja aivot toimivat kuin partaveitsi ;)

Saattaa lukijoita hymyilyttää ...

Ilkka Luoma

UPI-FIIA: Venäjän uhka kasvaa – sumutusta, shakkipeliä vai vääräuskoisuutta?
31.8.2016 17:10

" ... Yle Aamu – TV: ssä - 31. elokuuta 2016 kokeneet kansanedustajat, Kokoomuksen väkevä natouskovainen ja amerikkalaista rautaa rajalle Pertti Salolainen ja Keskustan pitkään pääministerinäkin toiminut Matti Vanhanen jutustelivat tästä UPI’ n raportista. Jako oli selvä – Salolaisen ”mopo keulii ja vikuroi”, edelleen |5 ja Natoa kaivataan, joskin jo vaimeammin – Pertti on oivaltanut, ettei kansamme halua Natoon |6.

Toinen uuniperunoistaankin tunnettu Matti Vanhanen, edesmenneen professori Tatu Vanhasen poika, esitti jo valtiomiesmäistä toppuuttelua ystävällisesti myös Pertille – Matti otti tasoittelevan asennon ja viestitti rauhoittumista ja venäläisyyden tuntemusta |7 ymmärtää, että vain ulkopolitiikan älykäs ja huomioiva hoitaminen pitää idän karhun säyseänä ja kaupankäyntiin innostuvana. Oli myös kuultavissa, että Itämerellä toimivat muutkin asevaltiot kuin Venäjä. Aivan kuin Matti olisi oivaltanut, että olemme niin idästä kuin lännestä?

UPI astui miinaan Lapin Venäjältä pakolaisista!

[ ~ http://yle.fi/uutiset/norjalaistutkijat_itarajan_p... - ]

Norjalaiset sitoutumattomat tutkijat olivat havainneet, että Venäjän roolia tarkoitushakuisena toimijana ei löytynyt. Nyt pitää myös muistaa, jota UPI ei muistanut, että Ruotsista ohjattiin ystävällisesti ja huomaavaisesti pakolaisia noin kymmenkertainen määri Suomeen – Haaparanta – Tornion kautta. Ruotsi jo tuolloin pullisteli omista pakolaisistaan.

Miksi Venäjästä luodaan vuodesta toiseen uhkaa?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... - ]

Kiinalaiset ovat oivaltaneet kaksi erinomaista ja jo vuosisataista sanontaa: 1) ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”. Miksi muuten Yle haastattelussa Salolainen haikailee amerikkalaisia sotavoimia Suomeen; onhan rapakon taakse pitkä matka |8 ja Yhdysvallat on se sotinein kansakunta viimeisen 70 vuoden aikana – onko tämä Pertiltä unohtunut?

Se toinen kiinalainen sanonta: 2) ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä”. Vanhanen, jo julistautuneena seuraavien presidentinvaalien ehdokkaana viestittää suomalaisille tärkeää viestiä – me jatkamme samaa linjaa, mitä nykyinen presidentti Sauli Niinistö harjoittaa – kahdenvälisyyttä |9. Tämä on tärkeä viesti, joka ei varmaan sotaisille kokoomuslaisille |10 oikein sovellu. Mitä muuten Kokoomus haluaa, kun tämän presidentti on vastoin puolueensa natolinjauksia? Kansa päättää parin vuoden päästä – uudesta presidentistä. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222100-... -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kukaan ei voi nähdä tulevaisuuteen ja sanoa että Kiina tulee menemään omia menojaan kuten Ilu toistaa toistamistaan. Ainoastaan jos muuttujat pysyisivät samoina. Venäjän loistavaa tulevaisuutta hehkutetaan sillä että "Kiina auttaa" tai että "kiinalaisella rahalla tehdään sitä sun tätä". Luulen ettei Kiinakaan tarvitse niitä paljon puhuttuja raaka-aineita ratkaisevasti enempää tulevaisuudessa kuin nytkään ja vaikka niitä Venäjältä saisikin, niin venäjän taloutta se ei paljon auta koska Venäjä ei vieläkään kykene pääasiallisesti tuottamaan vientiin muuta kuin raaka-aineita joilla tiedämme olevan erittäin huonon vaihtosuhteen eli mikäli niillä tyydytetään heidän tarvitsemiensa tavaroiden kysyntä, niin siinä tapauksessa Venäjän ja Kiinan välinen kauppa tulee olemaan Venäjälle tuontivoittoinen. Toinen mihin Ilu on joskus viitannut on se, että kun Kiina ja Venäjä liittoutuvat taloudellisesti tulee siitä vahvempi liitto kuin USA/ EU, mikä on tietenkin pelkkää potaskaa. Kiina olisi siinä kisassa huomattavasti paremmassa asemassa ilman Venäjää, sillä ne paljon puhutut raaka-aineetkin se saa ilman Venäjääkin eikä tarvitse elätellä parasiittivaltiota. Venäjä on maa jolla on takanaan loistava tulevaisuus!

Ilkka Luoma

Maailman suurin tuotantokone tarvitsee maailman suurimmat raaka-ainevarannot :)

...
KESKIVIIKKONA, LOKAKUUTA 25, 2017
Kiina ottaa kokonsa mukaisen aseman johtavana valtiona – osa I

" ... Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa arvojaan, vapauttaan ja oikeuttaan puuttua muiden vieraiden sisäisiin asioihin?
[ ~ ¤ - ]

West trolling manipulaatio Helsingin Sanomat kirjasi mietteitä ---
[ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005421762.html – (saattaa olla linkin alta maksumuuri), aiheesta päättynyt Kiinan todellisten päättäjien massakokousanti ja sen analysointi]

Kommentoin sitä heti tuoreeltaan:

”... Oiva esimerkki, kun lännenmies ei ymmärrä maapallovähemmistönä kiinalaista ajatusmaailmaa. Kiinalaisia on enemmän kuin lännenmiehiä - materiaalihyvinvoivana lännen kulttuurina ja US-johteisena sotilasvoiman edustajistona. Kiina on tänään todellisessa talousvertailussa jo maailman suurin [**.

Kiina on myös eheänä kokonaisuutena maailman suurin markkina. Liukuhihnana Kiina on suurin. Tänään näyttää siltä, että maailman suurin raaka-ainelähde Venäjä on jo Kiinan tiellä [3 [?]

Kiina oli edellisen kerran maailman johtava valtio 1400 -luvun alussa, keisari Zhu Di' n aikana [x, jolloin Kiina löysi maailman - kunnes keisari Zhu' n kuollessa mandariinit sulkivat ovet ulkomaailmaan! ... ”

Ote HS/ Kiina-toimittaja Katriina Pajari' n tekstistä:

” … Tavoite on kova: Kiina haluaa olla globaali johtaja poliittisissa, taloudellisissa, sotilaallisissa ja ympäristökysymyksissä. Käytännössä Xi ilmoitti Kiinan olevansa valmis täyttämään arvotyhjiön, jonka Yhdysvaltain sekava johtajuus on maailmaan jättänyt.

Yhdysvallat johtaa maailmaa ehkä nyt, mutta Kiina ilmoitti virallisesti ottavansa vauhtia taklaukseen … ” -HS

Kommentoin heti perään omaa ensikommenttiani - lisäyksellä:

”Läntinen ajatusmaailma keskeneräisenä demokratiana, West trolling mediamanipulaationa (sananvapauden nokkela viritelmä vastineena itäiselle East trolling propagandalle [E ja yrityskorporaatiomahtina - vapaan markkinatalousilmentymän seireeninä - edustaa vain vajaata 20 prosenttia maapallomme väestöstä...

Nyt Kiina kertoo uudet tavoitteet, tosin yllä oleva linkinalaisjuttu ei aivan oivalla tarkoitettua todellisuutta! ”

[E ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -


Kiina mobilisoituu maailmalle – alkoi jo vuosia sitten, kun lännessä ei uskottu Kiinaan ja sen kykyyn
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... - ]

Meille Suomelle suotiin ainoalaatuinen mahdollisuus – herättikö se ajatuksia – ei herättänyt!
[ ~ ¤¤¤ - , kun nykyinen presidentti Sauli Niinistö sai kutsun Kiinaan – ensimmäisenä länsijohtajana] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/kiina-ottaa... -

.

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, MARRASKUUTA 19, 2017
Villinä kehittyvä suora kansalaisvaikute!

...
" ... Nyt käydään maailmanlaajuista kamppailua olemmeko idän vai lännen vaikutteiden piirissä

– läntinen demokratiakäsite |6 edustaa kasvuhokemallisena |7 kulutusyhteiskunta-ajatuksena vajaata 20 prosenttia maapalloväestöstä – nyt onkin kyse tosiasiasta tunnustaa, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |8, ja tätä lännenmies ei halua tietenkään hyväksyä – halutaan pitää kiinni kolonialismista alkanutta maailmanherruutta – joka nyt on vuoren varmasti illassaan – tai edessämme on maailmojen sota |9, ilman marssilaisia …

Eräs mediaotsikko – tältä 19.11.2017 – aamulta (Helsingin Sanomat)
[ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005453832.html - ]

”Essee: Somen piti pelastaa maailma, mutta nyt sitä pidetään jopa uhkana demokratialle – Saksa aloitti jo netin suitsimisen, vaikka ankara sääntely voi pilata palvelut”

Ote:
” … Mikä sosiaalisessa mediassa meni vikaan, kysytään nyt maailmalla. Ja voiko Facebookin sisältöä säädellä laeilla? Tästä pitäisi puhua Suomessakin, kirjoittaa journalistiikan vierailuprofessori Jussi Pullinen … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”... Äärimmilleen typistettynä sosiaalista mediaa syytetään suoran kansalaisvaikutteen yhteiskuntajärjestykselle tuomaksi haitalliseksi ja vaaralliseksi vaikutekanavaksi. Syytteen syltyt syvät lännenmies haluaa heittää helpolla väitekehyksellä itään - Venäjälle ja jopa Kiinaan. Niin Venäjä kuin Kiina koetaan "noin 18 prosentin" |10 länsihegemonian viholliseksi.

Todellisuudessa lännenmies on häviämässä yhteiskuntajärjestyskamppailunsa "idän uusille aalloille", joiden takana on valtaosa maapallon väestöstä. Todisteeksi tästä lännenmiehen taistelusta sopii hyvin amerikkalaisten jatkuva sotimishalu ja päällä olevat US-vaikutteiset sodat.

Nyt tätä lännen ylivaltahegemoniaa paalutetaan Hollywood elokuvien lisäksi uusilla amerikkalaisjohteisilla some-apparaateille, jotka nyt näin kääntyvät suoran kansalaisvaikutteen myrskyllä lännen yhteiskuntaylivaltapyrkimyksiä vastaan.

Kaksi tekijää lisää - Kiina ilmoitti sen yhteiskuntamallin kehittyneen vientituotteeksi |11 ja Kiinan ottavan ympäristöjohtajuuden, koska maapallo on tuhoutumassa jalkojemme alta viimeisten 150 vuoden kulutusjuhlapäästöjen |12 rujoksi lopputulemaksi”

...
Entä nyt, kun some kehittyy ja perinteellinen media ei herätä enää luottamusta – moni osin?

Onko sanahelinällinen sananvapaus lyönyt jo itseään korville?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/lyoko-sanah... -

Entä mitä tuumattiin Facebookista vuonna 2009- Facebook yhteisöllisyyttä?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/05/yhteisollis... -

… ja vuonna 2015 – Naamakirja kaiken muuttaa voi?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/naamakirja-... - ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/villina-keh... -

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiinalaisia on paljon, mutta nyt puhumme vain muutamasta tuhannesta enimmäkseen seniilistä äijästä, jotka ovat valinneet itsensä siellä johtoon. Kymmenisen vuotta sitten lupailtiin vaaleja Kiinaan, mutta ne puheet on katkaissut elinikäinen diktaattori Xi.

Valkoisella "lännennaisella" ja "lännenmiehellä" on siksi edelleen vastuu Kiinan vapauttamisesta. Sen verran he ovat velkaa tavallisille kiinalaisille, kun ovat sielläkin vuosisatoja valtaa pitäneet.

Ilkka Luoma

" ... seniilistä äijästä ... " -kuvastaa arvioitsijansa kykyä nähdä maailman vanhin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri ---

....
Kokonaisuutta ymmärtämätön West trolling manipulaatiouutisointi jatkuu. Kiina ei ole läntisen yhteisön äänenkannattaja. Kiina on yksin suurempi kansakunta kuin koko läntinen yhteisö. Maailmaa ei katsota vajaan 20 prosentin vähemmistönä, mitä lännenmiehen edustusto edustaa.

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10120379 -

"Matikainen: Kiina lakkauttaa demokratiaa kummallisessa näytelmässä – entä jos Suomessa olisi Sauli Ikuinen?
Kiinan presidentti Xi Jinpingin valtakausia ei enää rajoiteta mitenkään. Jenny Matikainen seurasi äänestysparodiaa parlamentissa.

20.3.2018 klo 06:30 ... " -Yle

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kommunistinen "korkeakulttuuri?" - sellaista ei ole eikä tule.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Oletko perehtynyt Kiinan historiaan? Oletko käynyt Kiinassa - muutoinkin kuin turistimatkalla?

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_historia -

...

Edellisen kerran Kiina oli maailman suurin - myös merivaltana, jo 1400 -luvun alkupuolella - Keisari Zhu Di' n aikana ja hänen kuuluisin aminraali oli Zheng He ... aloita vaikkapa noista tuo Kiinaan perehtyminen, siksi että tuolta voi löytyä ennuste tämän päivän huomiselle :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #61

Kävin Kiinassa vuonna 1986 vähän niin kuin puolivirallisessa opiskelijoiden delegaatiossa, meillä oli paljon yritysvierailuja ja muuta ohjelmaa. Peking näytti kommunistisen ankealta sikäli kun saasteilta eteen näki, mutta Hongkongissa hengitimme jo vapaammin.

Ennen reissua saimme hyvät pohjatiedot Kiinasta William Copelandin luennoilta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Tuo oli ja on hyvä pohja ... oletko käynyt tuon jälkeen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #73

Ei ole tullut hyvää tilaisuutta käydä. Kaverini siellä kyllä ravaavat erilaisten bisnesten merkeissä. Yksi Shanghaissa vaikuttava vanha kaverini, Pepe Nummi, on julkaissut kiinaksi kirjankin!, ks. http://www.grapepeople.com/

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei minusta Xi (s. 1953) mitenkään seniililtä vaikuta, pikemminkin päinvastoin. Vain pari vuotta minua vanhempi ja vaikuttaa olevan ainakin fyysisesti minua paremmassa kunnossa kun ei joudu köpöttelemään kepin kanssa. Hän on reilusti nuorempi kuin esimerkiksi S.Niinistö (s. 1948) tai D.Trump (s. 1946). Hänellä on vain vuosi ikäeroa V.Putinin (s. 1952) ja A.Merkelin (s. 1954) kanssa.

Toisaalta hänet valittiin juuri presidentiksi seuraavaksi viideksi vuodeksi joka on hänen toinen kautensa, ei eliniäksi.

Jos Xi olisi diktaattori häntä ei olisi tarvinnut valita vaan hän vain olisi johtaja et punctum.

Länsiläisillä ei ole mitään erityistä kiplingiläistä "valkoisen miehen taakkaa" vapauttaa tai sivistää ketään vaan kiinalaiset ovat ihan kykeneviä ihan itse päättämään asioistaan. Niin he ovat tehneet jo tuhansia vuosia, kauemmin kuin täällä lännessä.

Ilkka Luoma

Onko Sauli Niinistö seniili ;)

Ilkka Luoma

Idän jättiläinen Kiina avaa yhä laajemmalle ovet Venäjälle -

...
Tämän päivän Kiina-uutisointia:

~ https://yle.fi/uutiset/3-10123999 -

"Kiinan Xi päätti kansankongressin kokouksen: Kansallista uhoa ja varoitus Taiwanille

Kiinan presidentti Xi Jinping sanoo, että kaikki yritykset "maan hajottamiseksi" ovat tuomittuja epäonnistumaan.

20.3.2018 klo 06:26 ... " -Yle

.
... On hyvin vaativaa arvioida Kiinaa, tässä esimerkki jossa hahmottuu jo tunnetuksi tullut West trolling manipulation. Avaan tuota uutista myöhemmin lisää - omalla erikoisartikkelilla.

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, TAMMIKUUTA 18, 2017
Uusi maailmanjärjestys – yhden erotuomarin haaksirikko

- Mitä merkitsisi Venäjän ja Kiinan syventyvä yhteistyö – yksinapaisuudesta maailman kaksinapaisuuteen? *] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-... -

[09022015]Maailmalle on kehittynyt kolme merkittävää kriisipesäkettä, ainakin sellaisia, jotka kiinnostavat länsimediaa. Kaikilla yksi yhteinen nimittäjä – USA 1], joka on tuominnut viimeiset 70 vuotta maailmalla toimintamallilla, jossa punainen kortti nousee aina saman joukkueen pelaajille – muun maailman pelaajille.

Entä nyt, kun Yhdysvaltain uusi vähemmillä äänillä valittu presidentti – Donald Trump aloittaa mahtipontisen valtakautensa – selvästi kahdella pääteemalla: Omavaisuuden nosto ja reviiripuolustus.

Heti alussaan Trump tehtailee itselleen ja valtiolleen eli kansalleen suuren itse synnytetyn ongelman – Kiinan, joka on jo maailman suurin talous ja vaikuttaa muutoinkin suurimmalla vaikuttavuuskertoimelle maailman toimeliaisuusindeksiin. Valistuneesti veikaten – Trump vetäytyy ajattelemattomista heitoistaan – Kiinaa ja kiinalaisuutta kohtaan (?)

[ … tavallinen arkikansalaisemme lukee lehtiä ja ihmettelee miksi erityisesti Ukrainan kriisin paha poika on Venäjän presidentti Vladimir Putin, ja toisen puolen sapelin kalistelu jää vähemmälle käsittelylle. Tavallinen kansanmies pohtii miksi Ukrainan nykyiseen nähden pyssyammuskelut Maidanilla 2] – Kiovassa ja tulitikkuleikit Odessassa 3] eivät ole saaneet arvoistaan puolueetonta tutkimusta – sen sijaan MH17 lentotragedia 4] on täyden puolueettoman tutkinnan alla … ]

...
Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/uusi-maailm... - alta.

.

Ilkka Luoma

Kuva 5.:

...
KESKIVIIKKONA, LOKAKUUTA 28, 2009
Kiina kasvaa nopeammin kuin maallinen kestokyky sietää?
blogID - 12100979
...
ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-k... -

28.10.2009 | 15:23 |

Ote:

" ... [ ... vesi on loppumassa useilta alueilta maailmassa. Ruokaa tehdään hehtaarilta enemmän kuin koskaan. Liikenne vaatii energiaa koko ajan lisää - pellot ja sademetsätkin valjastetaan ruotuun. USA - kasvun indikaattori ja ympäristöimuri käytti kasvuunsa yli puolet koko maapallon energiasta viimeisen 100 vuoden aikana. Länsimaalainen suuntaava markkinatalous suolsi 70% koko maapallon kaikista päästöistä vaivoiksemme jo 1900-luvulla ... ]

Kiina on otsikoissa yleensä negatiivisena ilmiönä. Kiina vie työpaikat. Kiina teloittaa ihmisiä. Kiina imuroi maailman raaka-ainevarat. Kiina päästää jätöksensä meidän kaikkien vaivoiksi. Miksi me haluamme unohtaa omamme ristiretkistä lähteneenä rosvouksena, murhina ja ahneutena - ristin ja miekan suojelemina ?

Miksi me haluamme unohtaa ne lähtökohdat, jotka aikaansaivat nykyisen elintasokulttuurimme? Länsidemokraatti näkee kaikessa ulkopuolisessa pahan, mutta malkaa omassa silmässä ei näy - sen viedessä koko kyvyn näköala-ajatteluun.

Kiinassa on meneillään länsimaalaisille tuttu markkinaryntäys. Kaikki mitataan kasvuna ja suureina, jotka kertovat koko ajan uusista maailmanennätyksistä. Onko tämä tuttua? - kyllä se vaan on. Me elimme koko 1900-luvun kiihtyvässä markkinapyörässä tuoden pilkkahinnalla raaka-aineet jalostettaviksi maihimme, jolloin korjasimme sen sadon, josta syntyivät maailman lihavimmat ihmiset.

Me hamusimme kaiken senkin, joka olisi kuulunut tasaisen käyrän mukaan toisille - me veimme tikkarit, leivän ja jalosteet raaka-aineiden lähtömaiden kansalaisten suista.

Kiina aloitti presidentti Deng Xiaoping´in aikana talouskauden, jota ei olla koskaan aikaisemmin koettu - ja vauhti kiihtyy. On laskettu, että jos energia, raaka-aineet ja ympäristö riittävät ja kestävät; ajaa Kiina ohi kulutusyhteiskunnan nykyisen julki-ikoni USA:n ohi kansantalouden koossa mitattuna vuonna 2030. Mutta mitä tapahtuu tätä ennen?

Me vaadimme Kiinaa hillitsemään toimiaan - ... "

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/10/kiina-kasva... -

.

Jorma Repo

Kerrankin Ilkka puhuu totta,Kiina maailman suurin tuontalaitos,jos sitä mitataan hiilidioksin tuottamisella ilmakehään.Sopii hyvin agendaan ympäristöteollisuuden hyväksi.

Ilkka Luoma

Katsoitko topicin Kuva 5. graafin - voit myös miettiä miten se jatkuu graafin ensimmäisestä vuodesta taaksepäin - hiilidioksidi on pitkävaikutteinen ilmakehäkaasu ja sen viipymä on jopa 80 vuotta (ka.) ---

...
Entä ympäristötekojen tulokset Kiinasta?

"Tutkimus: Kiina on saamassa saasteet kuriin – "Hämmästyttävä saavutus"
Kiina voimistaa tuntuvasti ympäristöministeriönsä toimivaltaa.

13.3.2018 klo 13:24 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 -

.
Voit arvata miten paljon Suomesta muun muassa Ympäristöteollisuus ry' n konsultit ovat Kiinassa käyneet kertomassa niin vedestä, ilmakehästä, jätteistä, puhdistamisesta - energiansäästöstä jne ... ;)

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Sota totuudesta!
Rooman zombiet vs Luojan lapset.
Lapset ehkä armahtais, mutta Luoja ei.
Aika näyttää miten käy, kun sääntöihin kuuluu vapaus valita.

Ilkka Luoma

Arvoituksellista tekstiä, mutta vaistoan jotain suurempaa älyä ;)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Luoman disinformaation ja aivopesun tarkoitus on lyödä kiilaa Kiinan ja länsimaiden väliin. Kiina ja Venäjä ei ole ylimpiä ystäviä keskenään, niin kuin annat ymmärtää. Tuskin tulee koskaan olemaan. Blokkijaottelu ja -ajattelu on mennytty maailmaa.

Ilkka Luoma

Heikki, tilanteen voi nähdä täältä - Yle uutisoinnin tavasta, kerrankin oikeilla jäljillä ;)

...
... Kiina-konsulttien näkemä ja kokema kehityskulku näyttää edistyvän - maailman suurin talous ja suurin tuotantolaitos Kiina löytää loogista yhteyttä ja sen syvenemistä maailman suurimman raaka-ainekeskittymän - Venäjän kanssa. Lähestymmekö itä - länsiottelua, jossa US maailmanpoliisina menettää yksipuolisesti ottamansa valtakirjan. Mien maailma jakaantuukaan? Kiinan osuus on mystinen lukusuhde 1.4/7,7 ...vastaavasti Suomen 0,0055/7,7.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10122442 -

"Kiinan Xi onnittelee Putinia – onnitteluja myös sosialistimailta Etelä-Amerikasta
Xi kehuu Kiinan ja Venäjän suhteita, haaveilee entistäkin syvemmästä yhteistyöstä.

19.3.2018 ... "

.

Ilkka Luoma

[8

...
1.

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halu... -

"Krim halusi irti Ukrainasta jo 1990-luvulla
JULKAISTU 21.03.2014 - 13:54. PÄIVITETTY 12.08.2016 ... " -Yle

...
2.

~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -

"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten
Ukrainassa puhkesi kriisi vuonna 1994, kun Krimin parlamentti vahvisti niemimaan itsenäisyysjulistuksen.

21.3.2014 klo 14:58päivitetty 21.3.2014 klo 14:58 ... " -Yle

...

Ilkka Luoma

[15

...
Maalataan ensin näin:

USA + EU > Kiina?
14.9.2011 10:40

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-k... - [63]

" ... Kiina on vastavoima amerikkalaiselle taloushegemonialle

Kiina on suurvalta ja se ottaa oikeutetusti kaupallisin menetelmin maapallosta sille kuuluvan osuuden, joka on 1,32/6,1 suhde – meille suomalaisille on varattu maapallollisella oikeudenmukaisuusperiaatteella osuutemme suhdeluvulla 0,0053/6,1 – amerikkalaisille taas kuuluu tuolla samalla kaavalla 0,31/6,1.

Suhdeluvuthan edustavat kunkin maan väkiluvun suhdetta koko ihmispopulaatioon. Tuon suhteen mukaan jakautuvat ylihuomenna niin materiat, energiat kuin ympäristön siivoustalkootkin, kunhan 150 vuotta luontoa riistoon saakka ammentaneet läntiset markkinatalousmaat ovat historiallisen vahinkolastinsa siivonneet – Venäjä mukaan lukien.

...

Aika kuluu nopeasti ja mielipiteet hitaammin

Mitä me kirjoitimme joitain vuosia sitten, kun arveltiin, että maailma tarvitsee yksinapaisen USA politiikan rinnalle vastavoiman, tänään se on jo vaikuttamassa, muutama vuosi sitten siihen ei uskottu, puhumattakaan vuotta 2004, jolloin Suomen Pankin siirtymätalouslaitoksen 2] johtaja, tohtori Pekka Sutela 3] esitelmöi 4] Suomi-Kiina seurassa...

1] --- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58495-p... ---

2] --- http://www.suomenpankki.fi/bofit/tutkimus/tutkimus... ---

3] --- Kerran eräissä Kiinan Kansallispäivän juhlissa kiinalainen korkea diplomaatti, herra Li Guangyun kertoi Pekka Sutelan ymmärtävän heidän kansantalouttaan paremmin kuin he itse J – kuvasti erinomaisesti hyviä henkilösuhteita, arvostusta ja kiinalaista hyväntahtoista vuoropuhelua ... Suomen Pankilla on merkittävä Kiinan kansantalouden tutkimusosasto.

4] --- http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri... ---

LINKKI Kiinan uusimpaan (11th) Viisivuotissuunnitelmaan 2011-2015 – kiinalaisten ”talous- ja kehitysraamattu”

--- http://en.ndrc.gov.cn/hot/t20060529_71334.htm ---

...

Maailmanjärjestys tarvitsee ainoalle valtahegemonialle vastinetta tasapainoksi

[C] 24032007 ...YLE Maailmannäyttämöllä (11.03.2007) ihmetteli alkanutta pörssinotkahdusta Shanghaista, osallistuneet asiantuntijat ihmettelivät myös vahvan kansantuotteen nousun ongelmia. Lisäksi keskustelua herätti huomio, että muutkin voivat kuluttaa kuin eurooppalaiset ja amerikkalaiset - Kiina puhutti ... ] ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma kirjoitti: "Aika kuluu nopeasti ja mielipiteet hitaammin"

Jotenkin tuntuu, että joskus aika kuluu nopeammin ja joskus hitaammin, vääntyileekö kuten A.Einstein meille opetti? Joka tapauksessa se tuntuu kuluttavan joitakin mielipiteitä tosi nopeasti ja jotkut taas näyttävät kestävän hyvinkin sukupolvelta toiselle. Lienevät paremmista aineksistä ja huolellisemmin punottu?

Ilkka Luoma

Melkoinen osa kommentoijista on niin sanottuja sopuleita, jotka hakevat turvaa toisistaan - samankaltaisista, mutta kuten jo aiemmin useaan otteeseen todettu - sana on vapaa, tosin toivoisi sisällökkäitä perusteluja, kriittisiäkin, ovat toivottuja - eikä pelkkää kurkkuääntelyä ;)

...
Tutkimusten mukaan kärkkäimmät komentoijat eivät lue juurikaan muiden kommentteja, vain sellaisia, jotka tukevat omaa ajatusmaailmaa - yllättävää on se, etteivät useat lue edes alustusta - linkkeineen, jotka ovat usein oleellinen osa kokonaisuutta :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #74

Näinhän se tahtoo olla sinullakin. Todisteinakin käytät toisinajattelevien kommentteja tai omia blogejasi, koska yksisilmäisesti uskot niihin. Esimerkki moisesta voi olla vaikka Salisburyn myrkytykset. Totesit kerran että se on mitä ilmeisimmin CIA:n operaatio. Perusteina mm. se että USA haluaa saada Britannian Venäjän vastaiseen rintamaan viimeisenä tavoitteinaan päästä pilkkomaan Venäjää osiin. Toinen vahva todiste on se kuinka USA yritti murhauttaa Castroa monta kertaa. Ovatko nämä todisteita vai omista näkökulmista tehtyjä oletuksia?

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, sillä muistan ajan jolloin talouden maailmanvallaksi piti nousta Neuvostoliiton, sitten Saudi-Arabian, sitten Japanin ja nyt sitten Kiinan. Japanin kohdalla tehtiin laskelmia koska se ohittaa USA:n (Neuvostoliittohan oli mennyt ohi elintasossa kait jo 1960-luvulla vaikka siellä ei kait pyrittykään lisäämään kulutusta).

Matkalla voi tulla mutkia matkaan. Kiinan kohdalla esim. mainitut ihmisoikeuskysymykset saattavat osua sen omaan nilkkaan jossain vaiheessa joka voi lahottaa yhteiskunnan sisältäpäin kuten kävi Neuvostoliitolle.

tämän päivän arviot Kiinan ja Venäjän talousliittoutuman, mitä sitäkin on hehkutettu jo pari vuotta ja joka ei vielä ole tapahtunut, Kiina ja Venäjä eivät olisi lähelläkään suuruusluokkaa USA/ EU. Jo USA/ Italiakin olisi Kiina/ Venäjän edellä ja hiljakkoin myös USA/ Espanjakin on pyyhältänyt ohi. Jaa, ei Espanja ole noussut vaan se tulee siitä että Venäjä on pudonnut.

Potentiaalia toki on mutta en usko Kiinan ja Venäjän olevan aivan niin yhteistyöhaluisia kuin väität. Kiinahan ei harjoita hyväntekeväisyyttä niin suuressa mittakaavassa että se poistaisi kysynnän ylijäämän Venäjältä ilmaiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Älykkäämmät ovat hoksanneet, että noissa blogeissani on puolet linkeistä yleisiin uutisvälineisiin - kommenttisi sisältö ja tyyli todistavat, ettet ole lukenut tai ymmärtänyt lukemaasi - kommentoinnin perusalkeet edellyttävät kommentoinnin kohteen luentaa ja luetun ymmärrystä ---

...
Toisaalta tosiasia on myös se, että toiset vain sattuvat tietämään enemmän kuin toiset - se asia selviää lukemalla kaikki kommentoinnin piiriin kuuluvat taustatekijät :)

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #84

Linkeillä ei ole suoranaisia todisteita mistään vaan väännät niistä johtopäätöksen. Kun toisaalla perustelet CIA:n todennäköistä syyllisyyttä Skripalien murhayritykseen, käytät todisteina linkkejä Castron lukuisiin murhayrityksiin joista sitten teet omat johtopäätöksesi. Tai kuinka amerikkalaiset valehtelivat Irakin joukkotuhoaseistakin (jotta, ja ikään kuin vakuudeksi, että poika-Bush sai sotansa kun isä-Bushillakin sellainen oli). Muuten, ihan sivuasiana, mitä mieltä olet amerikkalaisten rehellisyydestä, eikö olisi ollut helppo kylvää niitä joukkotuhoaseita Irakiin ja sitten kylvää niitä eri paikkoihin? "Näistä pitää jo tyhmimmänkin tajuta että CIA:n operaatiohan se oli"

Siinä olet kyllä oikeassa, että toiset vain tietävät enemmän. Esim. Venäjän valtiollisesta doping-järjestelmästä on minulla hyvät tiedot ilman linkkejäkin, ja pitkältä ajalta, joilla kyllä kumotaan ns. poliittisten penkkiurheilijoiden väitteet jotka eivät edes ymmärrä mikä on valtiollinen doping-järjestelmä. Sori, meni hieman eri asioihin mutta lukijat varmaan ymmärtävät pointtini.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Näyttää siltä, että et lue oikein tai sitten et ymmärrä lukemaasi - luehan esimerkiksi tuo CIA kohta uudelleen ... siis minun kirjoituksista, joista väität muuta kuin mitä todellisuus on.

Jorma Repo

.Ilkka puhuu täällä suureen ääneen "lännenmiehestä"riistäjänä.Joku päivä sitten otin esiin dokumentin P-Korean orjat.Näitä ihmisiä käyttää todellakin lännenmies Vladimirin ja Xin johtamat valtiot hyväkseen.Eikä pidä unohtaa Puolan telakoitakaan,sielläkin solidaarisuus kadonnut.Oletko Ilkka todellakin sitä mieltä,että tässä toiminnassa ei ole mitään väärää?

Ilkka Luoma

Oletko Jorma perehtynyt löytöretkien jälkeiseen kolonialismiin?

...
[2014]
" ... Läntinen maailma aloitti oman laajentumisensa löytöretkistä, joita pian seurasivat ristin ja miekan laivat – vieden uskontoa, osin väkisin ja tuoden kultaa ja hopeaa kuninkaiden loputtomien velkojen tilkkeiksi. Me siis veimme paljolti myös agressiivisesti omaa kulttuuriamme ja tapojamme maihin, joiden kulttuurit olivat osin jopa vanhempia ja yhtenäisempiä kuin meidän.

Lännenmiehen kolonnialismi synnytti osaltansa nykyiset kehitysmaat 3]

… ja kehitysmaastatuksista nousseet kehittyvät maat, jotka nyt ”bricseinä” 4] ottavat osaansa maapallon yhteisistä varannoista, jotka ovatkin olleet eurooppalaisen länsirodun kulutusjuhlan pääroolissa – siis halpaa energiaa ja raaka-ainetta omaan jatkojalostukseen, joka taas loi meille nykyisen vaurauden. ... "

...

Ilkka Luoma

[9

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 22, 2018
Informaatiosodasta ja valehtelusta CIA' n varjoista

Ote:
" ... Nyt käydään voimallista taistelua US presidentti Donald Trump' in vaalilupauksien toteuttamisen estämiseksi. Trump halusi avata kokonaan uuden sivun Yhdysvaltojen ja Venäjän välille – oli valmis radikaalisti parantamaan suhteita, jopa niin, että kaupallisuus olisi voittanut vastakkain asettelun – nyt sen sijasta jäytää protektionismin aallot.

Tämä suhdelämmittely ei käynyt USA' n vahvoille sotahaukoille, jotka eivät halua parempia suhteita toiseen ydinasesuurvaltaan, Venäjään – sillä sota, varustelu ja vastakkain asettelu kehittävät mukavasti eri tyyppisiä liiketoimia [1, voittoja ja junailuverkostoja.

Nyt Yhdysvalloissa on kolme erillistä tutkintalinjaa, joilla koetetaan kampittaa Trump & Co -leiriä, kaikin keinoin, jotta harmillisesti haitallinen henkilö saadaan pois liian vaikutusvaltaisesta toimesta – Valkoisesta talosta.

Venäjän väitettyjä sekaantumisia Yhdysvaltojen edellisiin presidentinvaaleihin on tutkittu 3 x 8-12 kuukautta – ilman totuudellisia todisteiden esilletuloa – ainakaan julkisesti, vielä.

Nyt erikoistutkija Robert Mueller julkistaa syytteet nimetyille venäläisille ja parille muulle – alla HS-analyysia aiheesta
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005576959.html -

IL - Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Odotamme Venäjän vastinetta. Nythän tässä julkistuksessa ei kyetty osoittamaan mitään yhteyttä itse Venäjään, Moskovaan, Kremliin ja/tai presidentti Vladimir Putiniin. Syytöksiä toki, mutta ei mitään varmoja todisteita.

Eräs linkki puuttuu kokonaan, eli CIA* ja NSA, maailmalla tiedetään 100% varmoin todistein heidän operaatiot, moni osin - eli tässä Muellerin väliraportissa jätetään kokonaan selvittämättä CIA/NSA mahdolliset toimet olla junailemassa juuri tapahtumia, että saadaan jäljet halutun näköisiksi.

Pietarin "trollitehdas" keksittiin peliin jo vanhoista väitteistä [2, joita on lännenmiehen mediassa hehkutettu pitkään, liki olemattomin todistein, mutta väkevin syytöksin.

Elämme siinä samassa vakoilulaitosten sodassa, jota ennen käytiin kentällä, nyt modernisti tietokonein ja somen antamin mahdollisuuksin. Epäiltyjä "toimijoita" on miljoonia, joka sekin on "vain" promille some-käyttäjistä. Todellisuus hukkuu miljardiin käyttäjään, jotka enemmän tai vähemmän seikkailevat tässä amerikkalaisten luomassa some-pilvessä -

… Facebook [3, Twitter, WhatsApp ... US Piilaakso loi liiketoimet kansainväliselle alustalle, jossa taitavia tosi- ja epätosioperoijia on "pilvin pimein". Lopulta kysymys onkin siitä miksi ja millaisin intressein tämä amerikkalaisoperoitu pilvimaailma luotiin ja mikä ja mitkä sitä valvovat [4 kenen ja keiden eduksi!” ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/informaatio... -

.

Ilkka Luoma

[11

...
" ... Turkin lauantaina aloittama hyökkäys, operaatio Oliviipuun oksa, on vaarallinen eskalaatio ja uusi surullinen luku seitsemän vuotta kestäneen Syyrian sodan historiassa ... "

~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005534868.html -

.

Ilkka Luoma

[19

...
|F Väkivalta ihmisessä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

.
Ihmiskunta vaatii aina sotansa!
19.3.2011

" ... YK:n turvaneuvosto valtuutti käytännössä Naton uuteen sotaan, jossa lopputuloksena kuolee enemmän siviilejä kuin "sotilaita" - esimerkit Irakista, Balkanilta ja Afganistanista tukevat esitettyä väitettä. Nyt vuorossa on öljyntuottajamaa Libya. Ulkoministeri Stubb jo muutama päivä sitten kertoi kiihkoissaan, että me pommitamme, me tuhoamme ... lentokentät, panssarit, ilmatorjunnan jne ..., vain pari päivää tätä aiemmin Stubb hökelsi, ettei Suomi voi tunnustaa Libyan vallankumouksellisia, kuten Ranska - koska emme tiedä keitä he ovat!

Kuinka Nato erottaa ilmapommituksissaan ystävät ja viholliset? Kuinka Naton sotakone erottaa huligaanit ja vallankumoukselliset - kuinka se erottaa Gaddafin joukot ja niiden vastapuolen, kun emme edes tiedä keitä he ovat. Voiko nyt missä maassa tahansa saada Naton sota- ja pommituskaverikseen, kun nousee pienenä vähemmistönä barrikadeille ja huutaa demokratiaa? Kuinka oli meidän tilanne Suomessa 1918, kun valkoiset huusivat saksalaisia apuun ja punaiset venäläisiä - kumpiko oli oikein ja kumpiko edusti ystävää ja kumpi vihollista? ---

....

[U] ... ihmiset huutavat kansallismielisyyttään, kun armeija näytöstilaisuudessa vyöryy ja marssii paratiissa 'omastaan' ylpeiden kansalaisten ohi. Armeija on voimainpullistus ja armeija on turva reviirirajataisteluihin, joita niin ihmiskunta kuin kaikki eläinpopulaatiot ovat vuosimiljoonat keskenään käyneet. Maahanmuutto on reviiripuolustusta. Armeija on hyökkäystä ja puolustusta varten ... ]

Hymistelemme kauhistuneena sotia. Tuomitsemme varmuuden vuoksi tappamisen. Kirkko julistaa käskyissään jumalan välittäneen meille tiedon - "Älä tapa". Kirkko siunaa sodat ja sotaan lähdön. Kirkko puolustaa omiaan ja uskontonsa reviirejä. Armeija on politiikan ja kirkon sanan jatke. Me tarvitsemme armeijan, koska tarvitsemme sodan purkamaan ylivoimaisia ja hallitsemattomia painekasaumia.

Sota opettaa tappamaan. Sodassa tapetaan. Aseiden tuotekehitys kohdistaa ja massivoi tuhoamista ja vastustajan tappamista. On kehitetty aseita, jotka eivät tuhoa rakenteita, mutta tuhoaa vihollisia - ihmisiä. Jokaisessa sodassa on vihollinen, joka 'vääryydellä kohtelee puolustajaa'. Sodassa on aina hyökkääjä. Olemme jatkuvassa reviiritaistelussa - olemme jatkuvasti reviiripuolustuksessa.

Euroopassa ei ole suuremmin sodittu, kohta 70 vuoteen - se on pitkä Pax Europa aikakausi

Balkanilla sodittiin - Jugoslavia hajosi, kun voimamies poistui. Kun ei ollut staattisuutta ylläpitävää karismaattista johtajaa - uskonnot ottivat vallan ja kansallismielisyydet revähtivät. Kansallismielisyys on reviiritaistelua. Olemme valloittajia ja olemme puolustajia - näin syntyy sota, joka on aina edessä, puhuttiin kuinka paljon tahansa - "Ei enää ikinä".

Jokainen on ärsytettävissä sotaan, siis puolustukseen - selitykset osaamme keksiä, joilla perustelemme oikeuttamme vihollisen tappamiseen. Armeijoissa on aina pappinsa, jotka siunaavat tuhoamisen - onhan siinä usein uskonnonkin reviireistä kysymys.

Olemme yksinkertaisesti sotaisia, kun reviirimme ovat riittävästi uhattuna - sisältä tai ulkoa. Ennen konfliktia ja sotaa on sanallinen reviiripuolustus, jota tänään meillä kutsutaan mm. maahanmuuttokriittisyydeksi. ... "

.

EKSTRA

Harva olisi osannut ennakoida tulevia massiivisia rynnäkköpommituksia, suvereenien valtioiden alueille tunkeutumisia, hyökkäyssotia ja Quantanamoa ja rujoa siviilikärsimystä niin moniin maihin - Afganistan, Irak, Syyria, Libya, Yemen, Somalia …, ja nyt nuo kaikki valtiot ovat kaaoksessa ja sekasorrossa - ja näillä ollen yksi yhteinen nimittäjä ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1473475365908 - 9/11 ja amerikkalaiset asevoimineen - kosto oli saatava aikaiseksi.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"nyt ei Venäjän pilkkominen enää onnistu, kuten onnistui Neuvostoliiton"

Näin Ilkka kirjoittaa alussa. Mutta minulla on sellainen muistikuva että Venäjän sosialistinen neuvostotasavalta itse ensimmäisenä erosi Neuvostoliitosa 1990?

Uskon vakaasti, että mahtavaa Venäjää ei mikään ulkopuolinen mahti voi pilkkoa eikä varmaan haluakaan sen jälkeen kun Hitler sitä yritti. Putin itse heikentää Venäjää sisäisesti, ei siihen muita tarvita.

Ilkka Luoma

Suurin osa venäläisistä luottaa Putiniin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka kirjoittaa:
"… emme halua olla Naton ja amerikkalaisten hyökkäysväylä itään, emme halua olla taistelualusta idän ja lännen ottelussa [23, jos sellainen hallitsemattomana syttyisi."

Minusta on hienoa että Nato on piirittänyt Venäjän. Suomi on toistaiseksi heikoin lenkki. Venäjä voi hyökätä tänne milloin vain, kuten on ennenkin tehnyt vain sen takia että saisi paljon kaivattua lisämaata.

Ei Nato eikä kukaan muu toki hyökkää Venäjälle, mutta Venäjä pitää piirittää sen takia että Putin pysyy omalla puolellaan. Hyökkäys Ukrainaan osoittaa ettei Länsi ole voinut estää Putinin sotakiihkoa.

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - oleme eläneet yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa venäläisten kanssa - ja nyt he tuovat matkailijoina eniten rahaa kaikista kansallisuuksista - eikö olekin mukava asia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä kirjoitin:
"Ei Nato eikä kukaan muu toki hyökkää Venäjälle, mutta Venäjä pitää piirittää sen takia että Putin pysyy omalla puolellaan. Hyökkäys Ukrainaan osoittaa ettei Länsi ole voinut estää Putinin sotakiihkoa."

Hienoa että olet tullut minun kanssa samaan lopputulokseen!

Ilkka Luoma

[12

...
237 lukijakommenttia aiheeesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 19.10.2015

...
Ote:

" ... Venäjän rooli EU-Euroopan menestykselle on ensiarvoista

Venäjä on maailman pinta-alaltaan suurin valtio ja sen maaperässä sijaitsevat maailman suurimmat mineraali- , malmi- ja energiavarat; puhumattakaan venäläisten miljoonien lisähehtaarien viljelymahdollisuuksista. Venäjän peltomaa lisääntyy suorassa suhteessa ilmakehän lämpenemiseen.

Sauli Niinistö kannattanee Saksa-Venäjä ydinpuolustusliittoakselia?

On oletettavaa, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö tukee ajatuksissaan tätä Saksa johteista EU-Eurooppapuolustusliittoa yhdessä Venäjän kanssa. Meille suomalaisille tämä liitto on lottovoitto 2], sillä pitämällä erityiset suhteet usein meidät pelastaneeseen Saksaan, takaantuu itärajamme – nythän venäläiset lisäksi jo miltei elättävät Itä-Suomen massiivisilla turistivirroillaan. Venäjä on myöskin suurimpia kauppakumppaneitamme.

Suomen turvallisuuspolitiikka lähtee liikkeelle Saksan hyvistä yhteyksistä – ... "

.
[12

...
237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 06.08.2013

Ote:

" ... Saksan voima ylläpitää eurooppalaista kehitystä

USA ei enää halua satsata Eurooppaan; sillä on riittävästi päänvaivaa Tyynellä valtamerellä – Kiinan nousevan mahdin vuoksi. Kiina on tämän vuosisadan valtio – siitä kasvaa suurin kaikilla mittareilla. On alkanut itäinen aikakausi, kun samaan aikaan mahoksi lahonnut läntisen markkinatalousmaailman kasvuhuuto ei enää tavoita luontoa, joka meidät kaikki lopulta elättää.

Saksa ottaa johtoaseman Euroopassa – sen talouden väkevyyden ja erinomaisten Kiinan suhteidensa ansiosta. Kiinan vaikutusvallan ansiosta saksalaiset muun muassa konsultoivat Pohjois-Korean uusille raiteille – jopa aivan uusille urille, joissa kehitetään uuden vuosituhannen yhteiskuntajärjestystä.

Todellinen sota on käyty Saksan ja Neuvostoliiton välillä

Saksa ja Venäjä entisenä Neuvostoliittona tietävät mitä on sota, todellinen sota EX] – sillä he kävivät maailmanhistorian verisimmän, kiivaimman, raaimman ja kuluttavimman keskinäissodan 1941 – 1945. Nämä kaksi valtiota ovat meidän euroopparauhan tae ja niin kauan kuin Itämeren alittavassa kaasuputkessa virtaa venäläinen kaasu saksalaisille kuluttajille – vallitsee ainakin Pohjois- ja Keski-Euroopassa rauha ja siitä me suomalaiset hyödymme suuresti.

Suomen ei ole mitään syytä edes pohtia nyky-Naton liittymisprobleemoja –

siksi hajoamisherkkä tämä sotaisin sotilasliitto on. USA on käynyt Nato-johtajana miltei yhtäjaksoisesti sotia ympäri maailmaa – ja aina muiden vieraiden valtioiden mailla ja alueilla – aina 1950 -luvulta lukien.

Venäjän rooli EU-Euroopan menestykselle on ensiarvoista ... "

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

"Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump suunnittelee kiinalaistuotteille kovia tuontitulleja, kertoo Washington Post.

Tullien on tarkoitus kohdistua tuotteisiin, joiden tuotekehittelyssä kiinalaiset ovat Trumpin mukaan käyttäneet hyväksi amerikkalaisyritysten liikesalaisuuksia. Trump syyttää kiinalaisten sekä varastaneen liikesalaisuuksia että vaatineet yrityksiä paljastamaan salaisuuksiaan vastineeksi pääsystä Kiinan markkinoille."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005610461....

Siihen loppuu Kiinan uho!

Ilkka Luoma

[2011] Kiinan presidentti Hu Jintao vieraili USA:ssa – tapasi kolleegansa Barack Obaman, joka muistutteli Kiinan valuuttapelistä, ihmisoikeuksista ja autonrenkaista. Herra Hu ei puuttunut amerikkalaisten ihmisoikeus-tilanteeseen, ei Irakissa eikä Afganistanissa.
...
[LINK] - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-k... -

Hu ja Obama tarvitsevat toisensa – Kiina rahoittaa eniten amerikkalaisia ja USA ostaa mm. halpoja autonrenkaita Kiinasta. Tuliaislahjana Komministisen puolueen puheenjohtaja Hu sitoutti Kiinan ostamaan 200 Boeing matkustajasuihkukonetta. Vastaavasti Kiinan joutuu myymään laskennallisesti 700 miljoonaa T-paitaa amerikkalaisille, jotta yhteen Boeingiin saadaan riittävästi rahaa.

Kiina, Afrikka ja EU

EU saanee kiinalaiset ostamaan heikkojen ja ylivelkaantuneiden euromaiden joukkovelkakirjalainoja 1] , jotta säilyy kyky ylläpitää EU:ta Kiinan suurimpana kauppakumppanina. Kiina puhuttaa nyt Afrikassa, jossa afrikkalaiset ottavat tyytyväisenä vastaan kiinalaiset investoinnit, mitkä eurooppalaisilta jäivät satojen vuosien aikana tekemättä. Eurooppa otti raaka-aineet ja taloudelliset eväät, niin tekevät kiinalaisetkin, mutta he antavat vastineeksi sitä, mikä eurooppalaisilta unohtui.

Kiina ja Suomi

Suomessa vielä reilu 10 vuotta sitten juuri kukaan ei uskonut Kiinan nousuun – tuolloin oli yksinäistä olla Kiina-konsulttina. Nyt tilanne on toinen, on jonoiksi saakka kyselijöitä, kuinka Kiinaan mennään ja mitä siellä voisi tehdä. Uusimpana asiana voisimme löytää sopivia peltomaita vuokrattavaksi...?

Salcomp meni ja siirsi tuotantolinjansa, Pöyry Oyj yt-neuvotteli 400 Suomen pöyryläistä uusien haasteiden eteen, ja nyt vain odotamme värvääkö Pöyry Kiinaan 800 insinööriä 20% halvemmalla kuin 400 palkkakulut Suomessa – siirtyykö nyt suunnittelulinjat tuotantolinjojen jatkoksi?

Kiina on vastavoima amerikkalaiselle taloushegemonialle

Kiina on suurvalta ja se ottaa oikeutetusti kaupallisin menetelmin maapallosta sille kuuluvan osuuden, joka on 1,347/7,08 suhde (v. 2012) – meille suomalaisille on varattu maapallollisella oikeudenmukaisuusperiaatteella osuutemme suhdeluvulla 0,0054/7,08 – amerikkalaisille taas kuuluu tuolla samalla kaavalla 0,308/7,08.
Suhdeluvuthan edustavat kunkin maan väkiluvun suhdetta koko ihmispopulaatioon. Tuon suhteen mukaan jakautuvat ylihuomenna niin materiat, energiat kuin ympäristön siivoustalkootkin, kunhan 150 vuotta luontoa riistoon saakka ammentaneet läntiset markkinatalousmaat ovat historiallisen vahinkolastinsa siivonneet – Venäjä mukaan lukien.

...

Ilkka Luoma

[16

...
Belgian kuningas Leopold II

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia) -

" ... Joseph Conrad kuvailee kirjassa Pimeyden sydän Kuningas Leopoldin Belgian Kongoa orjatyövoiman, raiskauksien ja silpomisien järjestelmäksi. ... "

.

Jorma Repo

Hauskoja nämä Ilkan tarinat, mitään totuuspohja useimilla jutuilla ei tosin ole Jokunen aika sitten Ilkka hehkutti kiinalaista matkustajalentokone teollisuutta ja silti tilataan 200 konetta jenkeistä.Suomalaisen autolautta tilauksen jälkeen hehkutus koski kiinalais valmisteisia luxusristeilijöitä,en ole vielä kuullut kuin yhdestä pahasti pieleen menneestä yrityksestä.Eli voisitko Ilkka valottaa hiukan näitä "menestystarinoita"?Ps.Mihin tämä Leopold liittyi?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Muutama juttu:
- Kinassa valmistui miljoona insinööriä jo 15 vuotta sitten - per vuosi. En tiedä nykyistä lukua.
- Kiinalaiset, koko perhe, arvostaa suuresti lastensa ja nuortensa opiskelua ja kiinalaislapset tekevät tunnollisesti läksynsä (yleistys sinänsä, mutta pointti lienee selvä?) Vastaavasti lännessä perheellä ei ole aikaa tukea lasta - joka koulupäivän päätyttyä alkaa pelaamaan pelejä (yleistys tämäkin)
- Kiinalla ei ole väliä onko se suurin ja kaunein vuonna 2020 vai 2050. Vain sillä on väliä, että se on.

Ylempänä sanottiin, että Kiinan ja Venäjän yhteistyöllä on hehkutettu jo pari vuotta. No, sitä yhteistyötä on rakennettu ainakin 15 vuotta ja se on hyvinkin luonnollista, koska toisella on koneet ja työvoima ja toisella *loputtomasti* raaka-aineita. Voiko EUsta sanoa samaa oli kumppanina mikä tahansa muu "blokki tai maa" kuin edellä mainitut?
Putin muuten kosiskelee myös Intiaa tähän kimppaan. Eikä unohdeta BRICS-maiden tulevaisuutta.

Juu, vähän naurattaa kun tässä yhteydessä vedetään herne nenään esim. Suomessa, kimittämällä "Ei se niin ole...!"

Blogisti vastaan muut:
Linkkejä ja faktoja jos katselee, niin blogisti voitti ainakin 17-2 ja nuo kaksikin ovat osin säälipisteitä.

Henry

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kiitos vaan säälipisteistä. Kun kirjoitin parista vuodesta viittasin aikaan jolloin olen lukenut Ilun Kiina-hehkuttelua. Kun lukee tuota blogia niin se on melko henkevää juttua tulevaisuudesta kuten esim. mahdollisesti tulevasta kauppasodasta. Asiantuntijoiden mukaan Kiina ei voita sitä varmasti vaan tulee kärsimään enemmän asiantuntijoiden mukaan. Tästä olen Ilun kanssa keskustellut ennenkin mutta vastaus on aina se että asiantuntijat levittävät epäluotettavaa lännen valheellista propagandaa.

Ilkka Luoma

Asiantuntijat ovat monin osin olleet myös väärässä - nyt on kysymys "nenästä" haistaa missä mennään ja mitä tapahtuu - kaikki nenät haistavat myös väärin, toiset enemmän ja toiset vähemmän.

...
West trolling manipulation
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

:) En minä oikeastaan sinua Tapio Kuusela tarkoittanut. Mutta onhan tuota Venäjän kaatumista ja Kiinan sortumista yms. "asiantuntija"-juttua ollut jo vaikka kuinka kauan.
En ole koskaan käynyt Kiinassa, mutta Venäjällä olen asunut kuusi vuotta ja uskon tietäväni suunilleen minkälainen maa se on Uraalin tällä puolen. Huomautan vain, että esim. Moskova ja Pietari ei ole Venäjä, vaan Venäjä on paljon 'syvempi kokonaisuus'. Se ei kaadu, vaikka mainituissa suurkaupungeissa tapahtuisi mitä vain.
Kiinassa en ole edes käynyt. Olen vain lukenut kirjoja ja perheesäni asui useamman vuoden suomalainen sinologi. Ymmärrän asian aivan toisin kuin kuvan joka siintää suomalaisen mielessä: jengi heiluttaa Maon pientä punaista, paljon punalippuja ja yksi mies pysäyttää panssarivaunut jne.
Minä näen Kiinan valtavana potentiaalina. Otan huonon esimerkin: Jos kiinalaiset joskus innostuvat nyhtökaurasta, on sen markkinat niin suuri, ettemme ikinä, vaikka kaikki Suomessa tekisi duunia sen eteen, pysty tuottamaan kuin prosentteja Kiinan tarpeesta.
Venäjä on hieman toinen tapaus, mutta yleensä siinäkin ihmiset unohtavat, että Paska-Neuvostoliitto kuitenkin loi mallikkaan koulutusjärjestelmän ja jengi siellä on todella oppinutta. Tämä unohdetaan aina kun puhutaan "(pian) kehitysmaan tasolla olevasta..."
Ja jos katsomme Suomea, niin ei tuo hyvältä näytä: Viennin kasvupotentiaalia ei nähdä eikä ymmärretä. Tämä koska suurin osa päättäjistämme ovat itsensä turpeeseen sitoneita broilereita, eivätkä ikinä asuneet ja tehneet työtä ulkomailla.
Heidän ulkomaillakäyntinsä on lähinnä parodia: Katsovat jonkun maan pääkaupungin hotellista käsin maata, käyvät hyvin suunniteltujen tehdas- tms. kierroksilla jne..
Siinä meillä todellinen ongelma.

Kaikki muistanevat ensimmäisen Kreikka-paketin? Koko eduskunta viittasi puheissaan AP:n juttuun, eikä kukaan älynnyt (ainakaan oppositiossa) soittaa meidän omalle suurlähettiläälle Atenaan, joka tiesi mihin rahat menevät. [Taxell kyllä kertoi tästä televisiossa noin vuotta myöhemmin.] Siinä meillä on poliittinen taso eli täysin lööppilehtien juttujen vietävissä.
Summa Summarum: Ongelmana on suomalaisten yleinen tietotaso, joka ikävä kyllä perustuu surkeaan suomalaiseen mediaan.
Uusia typeriä jytkyjä ootellessa...

Henry

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #126

Kiitos asiallisesta vastauksesta. Olen tottunut että yleensä saa vastauksena vain linkin johonkin epäoleelliseen ja sanotaan että "saa ajatella". Minulla on Yhdysvaltojen tuntemus hieman vastaavanlainen kuin sinulla Venäjä-tuntemus samasta syystä. Asuinvuosia on vaan kertynyt moninkertaisesti enemmän. Ilukin on siellä käynyt kääntämässä mutta asiantuntemusta on kertynyt enemmän kuin maassa asuvilla. Suomessakaan ei tunneta USA:ta kovin hyvin vaikka niin yleensä luullaan. Arvioidaan asioita suomalaisista lähtökohdista ja tiedetään vain mitä siellä ei ole sellaista mitä Suomessa on, mutta ei tiedetä mitä siellä on niiden tilalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Käsitykseni Yhdysvaltoihin perustuu paljolti asukkaaseen -äitini enoon, joka asui US' ssa 1950 - 2010 - siis 60 vuotta - kommunikoin hänen kanssaan paljon - paikan päällä ja muutoin ...

Oppia ajattelemaan ennen kommenttihökäisyä - on viisasta itse kommentoijalle.

Siis "saa ajatella" :)

...
US on helpompi arvioida kuin Venäjä ja Kiina, USA' sta saa paremmin tietoa (esimerkiksi huume-, väkivalta- ja mielenterveysongelmat) - Kiinasta tiedon saanti vaatii laajaa tuntemusta, verkostoja ja paljon käyntejä ja seurustelua itse kiinalaisten kanssa - erityisesti diplomaattien, virkamiesten ja poliittisten päättjien - unohtamatta tavallisia kiinalaisia niin kauungeissa kuin maalla.

US Puheenvuorossa on runsas kiinatarjonta - hakukenttään riittää sana: kiina ;)

Ilkka Luoma

[2015]

" ... Obama on kansalliskiihkoisessa puheessaan vakuuttanut,

että amerikkalaiset kostavat kaksi teloitusta, jotka kohdistuivat Yhdysvaltojen kansalaisiin. Tuo ISIS -likvidointi antoi USA:n kongressinkin mukaan Obamalle oikeuden pommittaa Irakia ja Syyriaa 4] – Irakissa toki pyydettynä, mutta entä Syyria, jos Syyrian laillinen presidentti, isänsä nimittämä poika al- Assad ei anna lupaa jenkkipommituksiin

Seuraukset Syyrian jenkkipommituksista!

Tarkoittaako jenkkipommitusten aloitus Syyrian alueelle, sitä, että se antaa vastaavasti Putinille oikeuden aloittaa virallisesti Venäjän ilmavoimien myötä Ukrainassa olevien ulkomaalaisten kiovalaisosapuolen vapaaehtoistaistelijoiden tuhoamisen. On kiistatta näytetty toteen, että kiovalaisten johtamat äärinationalistit ovat tappaneet Itä-Ukrainassa etnisvenäläisiä suurvähemmistöjä, josta on muodostunut nyt kierre, jossa siviilien henki on halpa-arvoista riistaa [LINK].


USA:n presidentit Bush Sr. ja Bush Jr. saivat molemmat sotansa – Irakista

Onko nyt rauhannobelisti Obaman vuoro julistaa isänmaallista sanomaa tunnetuskaisille ’hollywood-filosofisille’ amerikkalaisille – samoin kuin Putin herättelee isovenäläistä mantraa omiensa keskuudessa 5]. Näinkö ajetaan kaksi ydinasesuurvaltaa vastatusten, kuten tapahtui Kuubassa 1960 –luvun alkupuolella. Onko Viron pyytämä nato- ja jenkkituki suorina asetoimituksina ja hyökkäysjoukkokeskityksinä ”kuuban toisinto”? 6]

Miten ISIS reagoi Obaman julistamaan ”pyhään sotaan”?

Miksi 9/11 tapahtui, sillehän on taustasyynsä – onko niitä edes huolella tutkittu? Miksi ISIS muodostui äärimmäisenä liikkeenä al-Qaidan ”sivistyneemmistä” väkivallanteoista? Tällekin on syynsä – voinemme tarkastella mitä Irakissa on tapahtunut niin 1990-luvun kuin 2000-luvun alkutaipaleilla 7] – ”puskien” omina pyhinä sotina, jolloin retoriikan kukkaset ylittivät arabinationalistien hengentuotokset.

Saammeko mekin EU-Eurooppaan ISIS-väkivallan, onko Ranska seuraavana vuorossa?

Miten voimme välttää hallitsemattoman väkivallan leviämisen suomalaisille kotinurkillemme? On ainakin pari keinoa – jatkamme omaa suomalaisviritteistä EU-joustavoitettua ’sveitsittymistä’ 8], emme liity Natoon 9] ja pyrimme YK-rauhanturvaamisen ”suurvallaksi” 0] ja puolueettomaksi neuvottelijaksi idän ja lännen väliin [LINK], sillä tuohon ominaisuuteen ei juuri kohta Sveitsin lisäksi muita valtioita löydy.

Mitä on uskontojen sota – mitä merkitsee ehdottomuuden ja suvaitsevaisuuden yhteenotto?
[2013 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-s... - ]

Miten suvaitsevainen maailmoja vakoileva Yhdysvallat todellisuudessa on – nythän meille on paljastunut herra Snowdenin [LINK] myötä USA:n NSA - National Security Association ´in verkkourkinta, jota on perusteltu kansallisella turvallisuudella, joka ulottuu myös liittolaismaihin, niin urkintana kuin ”turvallisuuden etsintänä”.

Miten nyt asemoimme niin Putinin kuin Obaman vastakkain asettumisen,

vai ajaako ISIS heidät yhteen – kun ISIS hoksasi uhitella Venäjällekin. Mitä tulee tekemään yhä vaurastuva ja voimistuva Kiina? x] Miten kiinalaisten puuttumattomuuspolitiikka asemoituu Syyrian pommituksiin, ISIS-maailmojen sotaan kuin EU- Euroopan talouspakotteisiin [LINK] Venäjää kohtaan.

Vai onko niin, että ISIS -taistelu vaatii jopa näiden kolmen ydinasesuurvallan yhteistoimintaa, ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuur... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka Luoma, ehdotan, että kävisit autolla Petroskoissa. Mene vaikka Niiralan raja-aseman kautta ja poikkea Sortavalassa. Sinne rakennettiin neuvostoajan mukainen rautatieasema, mutta nyt on jouduttu ottamaan uudelleen käyttöön suomalaisten 30-luvulla rakentama asema. Ajoita matka vaikka huhtikuun lopulle. Suosittelen Petroskoin hienointa hotellia "Pohjolaa", joka on suomalaisten rakentama ennen sotia.

Kun palaat takaisin, kirjoita sitten uusi blogi "itä-länsi-ottelusta" Erkin ja Liisan näkökulmasta.

PS. Ota mukaan vahvaa köyttä ja vinssi.

Ilkka Luoma

Niin idässä kuin lännessä on omat rospuuttoalueensa - myös meillä täällä idän ja lännen vedenjakajalla :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Heh, itä-länsi-ottelua ei käydä tuolla tasolla vaan:
- Kellä on luonnonvaroja?
- Kellä on teollisuutta, joka voi hyödyntää noita luonnonvaroja?
- Kellä on suurimmat markkinat esim. 20 vuoden kuluttua? Tai Suomen suhteen jo tänään.

Vaikka me ollaan "hyviksiä" ja muut "pahiksia", niin faktat on meitä vastaan, eikö?

Henry

Ilkka Luoma

Näin juuri - kolme ydin asiaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Matti kuule, Ilkka tekee vain työtään:)

Tunnen kaverin, joka opiskeluaikoinaan keräsi ja kirjoitteli satoja artikkeleita tupakan vaarattomuudesta. Ei hän siihen tietenkään uskonut, mutta kun oli lapsia ja alaikäinen vaimo niin piti yrittää perheen eteen.

Minä olen tehnyt monta ehdottamaasi matkaa: Niirala, Sortavala, Petroskoi. Niirala Sortavala-tie on huono mutta Sortavala Petroskoi-tie on erittäin hyvä, ehkä parempi kuin suomalaiset tiet. (Se on rakennettu EU:n rahoilla)

Köyttä tarvitaan jos poikkeat päätieltä.

Ilkka Luoma

Suomessakin tarvitaan köyttä - itsemurhien määrä on yksi Euroopan suurimmista - kornisti fakta ...

...
Meilläkin sivutiestö rapautuu.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Venäjällä juovat itsensä hengiltä silkasta elämisen ankeudesta johtuen. Ei käy ihan hetkessä, mikä viestii olosuhteiden pysyvästä luonteesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Kovin on vaillinainen ja yksipuolinen tietämys - russofobisti?

...
Alkoholin käyttö maailman eri maissa:

" ... Suomea enemmän hapanta kumotaan raportin mukaan valtaosissa Euroopan maista. Listauksen ylivoimainen ykkönen on Liettua, jossa keskimääräinen yli 15-vuotias juo yli 14 litraa puhdasta alkoholia vuodessa. Liettuan jälkeen eniten alkoholia kulutetaan Itävallassa, Virossa ja Tšekissä. ... "

~ https://yle.fi/ylex/uutiset/eniten_alkoholia_kulut... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Käy katsomassa ise paikan päällä niin huomaat muitakin eroja. Ota kansalaiset Erkki ja Liisa mukaan. Kun heillä on taipumus ihmetellä huonoja oloja Suomessa, niin saisivat vertailukohdan myös maasta, jossa kaikki on paremmin kuin meillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #136

Olen ajanut omalla autolla niin Neuvostoliitossa kuin Venäjällä - tiedän tieongelmat, jotka ovat kuin meillä - päätiet hyvässä kunnossa ja sivutiet rapistuvat ...

Ilkka Luoma

[4

...
" ... Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).

|4 Eduskuntamme tulevaisuusvaliokunta raportoi ”Pahan Valtakunnasta” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618867201_u... -
|5 Ronald Reagan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan -

Syntyi Tähtien Sota ideologia
[Tähtien sota ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_In... SDI - ]

Reagan näyttelijänä ymmärsi hollywoodmaisen perustavoitteen – hyvä voittaa aina pahan. Tähtien sota suunnitelma oli siksi massiivinen, että sen rahoitukseen vastaamiseen laskettiin Neuvostoliiton romahtavan, kuten kävikin. Syynä luhistamiseen oli tietysti jokin aivan muu kuin lietsonta suursotaan – tähtitieteellisten aseiden avulla. Neuvostoliitto piti saada hajotettua. Siinä onnistuttiin.

Länsi ja USA tarvitsi ja tarvitsee valtavasti materiaaleja,

… mineraaleja, raaka-aineita ja energiaa |6. Nämä hyödykkeet tulee saada häiriöttä markkinatalouden ehdoin, ja siinähän markkinavoima edesauttaa oivasti |7. Onhan USA maailman suurin talous, tosin tänään se on joidenkin mukaan jo Kiina |8.

Neuvostoliiton hajottua – käsittelyyn on otettu nyt edelleen liian suuri Venäjä
[ … miksi länsi yrittää luhistaa Venäjän? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-p... -

.

Ilkka Luoma

... Nyt valmistaudutaan kahden ydinasesuurvallan johtajien kahdenkeskiseen tapaamiseen. Kolmiodraama muodostuu ... Venäjä neuvoo Korean niemimaan tapahtumista, olivathan aikanaan juuri venäläiset (NL) ja amerikkalaiset tuon niemimaan halkaisijoita, eli tietyllä tavalla vastuu painaa korealaisten eriyttäjinä.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10125396 -

"Trump onnitteli Putinia vaalivoitosta puhelimitse – presidentit keskustelivat Koreoiden jännitteistä

Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit puhuivat mahdollisesta tapaamisesta.

20.3.2018 klo 17:58 ... "

.

Ilkka Luoma

.. Kun US pr. Trumpin vaalikampanjan "pahaksi taustapojaksi" ei saatu todistettua Venäjää, Kremliä ja Putinia, piti löytää jostain korvike. Jotain tuttua tuossa englantilaisyhtiössä on, kun katsoo mainoksia mitä Fb tarjoaa ja ehkä työntää niitä myös tilattuna muille some-alustoille, joita käytän. Palaan asiaan.~

.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005611615.html -

"Kymmenien miljoonien ihmisten Facebook-tietojen kerrotaan päätyneen luvatta osaksi vaalivaikuttamista – HS kokosi yhteen kohun pääkohdat

Britanniassa toimivan yhtiön kerrotaan keränneen kymmenien miljoonien Facebook-käyttäjien tietoja kaupallisiin tarkoituksiin ilman, että käyttäjät tiesivät siitä. Nyt tapausta tutkitaan Britanniassa ja Yhdysvalloissa. HS kokosi yhteen kohun pääkohdat. ... " -HS

.

Ilkka Luoma

West trolling manipulation. Trump tähtää suurimman vaalilupauksensa toteuttamiseen. Venäjän suhteet nostetaan toimiviksi, ei puututa muiden sisäisiin asioihin ja yhteistoiminta nostetaan aivan uudelle tasolle maailman suurimman raaka-aine varaston kanssa. Kolmen tapaaminen toukokuussa Suomen Lapissa! Ennakoitu niin sanottu 60% tieto Pekingistä, mutta varmistamatta. Kuka on kolmas, se on yllätys, mutta erittäin looginen

.
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180321220082604... -

"Trump onnitteli Putinia vastoin turvallisuusneuvonantajien ohjeita - McCain arvioi puhelua tylysti

Keskiviikko 21.3.2018 klo 03.55
Donald Trump onnitteli Venäjän presidentti Vladimir Putinia tämän vaalivoitosta huolimatta hänen turvallisuusneuvonantajiensa nimenomaisia varoituksia ... " -Iltalehti

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Niinpä niin, Ilu mieltyi Trumpiin jo hänen vaalikampanjansa aikana. Hän toisaalla intoutui kirjottamaan siitä, että "Trump ymmärtää USA:n aiheuttavan uhkaa ja vastakkainasettelua ja vetääkin USA:n sotajoukot pois ympäri maailmaa. Myös Itämeren alueella hän alkaa purkamaan USA:n yksipuolisesti aloittamaa vastakkainasettelua." Maailman kriisipesäkkeisiin siis palaa rauha näin yksinkertaisella tavalla. Etelä-Koreallekin se toisi vihdoinkin turvallisen tunteen kun suurin rauhanuhka niemimaalta poistuu. Varma Nobelin rauhanpalkinto tulossa siis.

Ilkka Luoma

Ykköstilanne on Korean niemimaalla, jossa tavoitteena on rauhoittaa koko niemimaa kaikilta ulkoisilta taistelu- ja hyökkäysvoimilta - lähinnä US sotavoimien poistuminen ja vastapainona korealaisten ydinaseen purku ... vastineeksi Kiina tarjoaa koko niemimaan kattavan ydinsateenvarjon ulkoisia uhkia vastaan.

Näyttää ainakin nyt The Beijing's Road Map toimivan piirustusten mukaisesti, joiden syntysanat muotoiltiin Pekingissä ja Pjongjangissa, jo toukokuussa 2017 - jäämme odottamaan - tässä Yle' lle viestitetty verhottu viesti toiveesta saada suomalaiset ns. välittäjiksi * - ei onnistunut, ruotsalaiset nappasivat kopin, mutta nyt aiheeseen on puututtu - jää nähtäväksi tapaavatko Trump ja Kim Suomen Lapissa - ehkä mukana yllättäen naapurimme uusi vanha presidentti ;)

...
* ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

"Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa

Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle.

26.4.2017 ... " -Yle

...

...
"Venäjän duuma: Pohjois-Korea valmis keskustelemaan USA:n kanssa Venäjän avustuksella
Perjantai 1.12.2017 klo 10.27

Duuman delegaatio on parhaillaan vierailulla keskiviikkona ohjuskokeen tehneessä Pohjois-Koreassa. ... " -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171201220057383... -Iltalehti

...

Jorma Repo

Vasco da Gama on siis syyllinen P-Korealaisen orjatyövoiman käyttöön Venäjällä ja Kiinassa?Kolonialismista tai koloniasaatiosta puhuttaessa minulle lähimpinä alueina mieleen tulee Laatokan Karjala,koko Siperia ja Kaukasus.Vai ovatko ne kuuluneet ikiaikaisesti venäläisille?Antaisit nyt suoriin kysymyksin suoran vastauksen,etkä pakenisi sen taakse mitä joku on tehnyt 10-600v.sitten.

Jorma Repo

Täytyy korjata taas Ilkan antamaia faktoja,maailman vanhin jatkuva korkeakulttuuri on Egypti.Ilkkahan on myös ennustanut tätä Trumpin ja Putinin lähentymistä jo aikoja.Ainoa mitä todellisuudessa on tapahtunut,länsimaisten pakotteiden lisääntyminen.Ja jos kyseisten herrojen ennustettu tapaaminen toteutuu,on paikalla yhden suurvallan edustaja.

Ilkka Luoma

" ... Kiina on yksi maailman suurista sivistysmaista, jonka korkeakulttuurilla on pisin yhtäjaksoinen jatkumo. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri -

...

Jorma Repo

Tässä linkissä puhutaan kiinalaisesta kulttuurista,mutta jos viitsit vilkaista wikipediasta hakusanalla korkeakulttuuri saat vastaukseksi Sumerit 3600 v.eaa,egypti 3100 v.eaa.Propagandaa tämäkin vai?

Ilkka Luoma

Aivan ... kiinalaisesta korkeakulttuurista - pisimmästä maailmassa. Mitä noista sumerilaisista on jäljellä - entä mitä on Egyptin faaraoiden suuruudesta jäljellä?

Jos perehdyt Kiinan historiaan - saatat oivaltaa jotain?
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinan_historia -

...

Ilkka Luoma

... Ujuttaako toimiva poliittinen johto näin omaa West trolling manipulaatiota tavalla, jossa kansalaisille ei tarvitse todistella mitään. Onko Supo näin tarkoitushakuisen politiikan käsikassara?

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005611957.html -

" ... Supon päällikkö Antti Pelttari sanoi aamun tiedotustilaisuudessa, että Suomi kiinnostaa erityisesti Venäjää. Venäjä kirjattu ainoana maana Supon vuosikirjaan, jossa muutoin puhutaan ”suurvaltojen” tiedustelusta ... "

...

Ilkka Luoma

Amerikkalaiset sotahaukat eivät halua pr. Trumpin avaavan parempia ja toimivampia suhteita Venäjään --- (?)

.
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180321220082604... -

" ... Republikaanisenaattori John McCain tyrmistyi, että Trump onnitteli Putinia.

McCainin mukaan Trump ei johda vapaata maailmaa onnittelemalla "jokaista diktaattoria, jotka voittavat petolliset vaalit".

Arvostettu senaattori lisäsi, että onnitteluillaan Trump loukkasi "jokaista Venäjän kansalaista, jolta vietiin oikeus äänestää vapaissa ja reiluissa vaaleissa" ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

... Ehkä paksuinta West trolling manipulaatiota, mitä lännenmiehen tarkoitushakuinen ja päämäärätietoinen mediapropaganda on suoltanut koneistostaan - lupauksensa mukaisesti *

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005612050.html -

" ... ”Yhdysvaltojen presidentti ei johda vapaata maailmaa onnittelemalla valevaaleissa voittaneita diktaattoreita”, McCain totesi lausunnossaan ... " -HS

.
[* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

Ote:
" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita. ... "

.

Ilkka Luoma

[23

...
” …kansalainen Erkki ihmettelee voimallisesti miten pieni ja käytännössä noin 13 prosentin puolue (äänestysoikeutetuista) voi runnoa noin uhmakkaasti kansakuntaamme taistelualustan uhan alle, johon rajanaapurimme Venäjä on jo ilmoittanut Naton suurimmaksi uhakseen … ”

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-vied... -

Jorma Repo

Taidat lukea näistä antamistasi linkeistä vain agendaasi sopivat kohdat.Kyllähän antamassasi linkissä sanotaan,että kulttuurivallankumous tuhosi vanhan kiinalais kulttuurin.Ja kulttuuri on toipumassa.Sen siirtyminen Taiwaniin,Hong Kongiin tai Singaporeen ei kuulosta jatkumolta.Mitä Egyptin faaraoista on jäljellä?Pyramidit,historia ja Egyptiläiset jotka eivät ole suunnitelleet historiansa tuhoamista.Kuten näissä ihannoimmisasi ex tai nykyisissä kommunisti valtioissa on tapana.Et sitten katsonut aiheelliseks vastata kysymykseeni Venäjän kolonialismista?Lisätään vielä mukaan vielä Kiinakin.

Ilkka Luoma

Jälleen syntyi erinomainen ketju - älämölöä, luuloa, tietoa, viisautta, älykkyyttä ja inttäviä väitteitä - aivan kaikkea suomalaisilta - kuten asiaan kuuluukin. Topic lähtee laajaan poliitikkojakeluun - oikoluennan jälkeen ... katsotaan mitä poliitikkomme sanovat ;)

...
Kiitos kommentoijille!

Ilkka Luoma

... Erittäin paksua West trolling manipulaatiota. US/ Nato pommitti Serbiaa ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia, omin luvin. US oli aloittanut samoin menetelmin Irakin sodan vuonna 2003, jälleen vastoin YK' n tahtoa, lupaa ei tullut US-pommituksille, vaikka US um. Colin Powell valhein yritti Irakin sodalle YK-mandaattia saada. US aloitti Irakin sodan ja näin mahdollisti ISIS- järjestön synnyn.

US aloitti salaisena CIA operaationa Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013. US aloitti omin luvin ilman YK-mandaattia Syyrian pommitukset 2014. Venäjä kutsuttiin Syyrian laillisen hallinnon myötä apuun Syyriaan; Venäjä aloitti Syyriassa olevien kapinallisterroristien ja ISIS-järjestön pommitukset 2015.

Aiemmin US oli käynyt pommittamassa Libyan kaaokseen, epäsuorasti tappaen Libyan yksinvaltiaan Muammar Gaddafin vuonna 2011. Libya on edelleen kaaoksessa. Irak vaipui kaaokseen, kun US aloitti Irakin sodan 2003, ja on vasta nyt 2018 toipumassa sekasorrostaan.

Englannin entinen PM Tony Blair on pyytänyt anteeksi osallistumistaan Irakin pommituksiin US rinnalla, vääränä tekona.

Kaikki nämä HS unohti mainita analyysissaan, lisäksi sen, miksi Syyrian levottomuudet tosiasiallisesti alkoivat. Näin paksua Venäjän vastaista West trolling manipulaatiota HS harrastaa!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005612845.html -HS

.

Ilkka Luoma

... Kiintoisa esimerkki kirjoituksesta, jossa Kiinan tuntemus on lattiatasolla. Aivan ensimmäiseksi - Kiinassa on vaalit ja niissä äänestetään sekä vaalikampanjoita käydään. Kiinan systeemi on perustuspohjainen, eli alin taso käy kansalaisvaaleja - maaseutukylistä kaupunkikortteleihin. Muihin seikkoihin palaamme myöhemmin

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jussi... -

" ... Kiinassa ei järjestetä vaaleja lainkaan ... " -Mtv

.

Ilkka Luoma

1.
... Trumpin perimmäinen tarkoitus on Kiinan eristäminen, EU ja pari muuta maata olivat vain pelottelua ja välivaihe varsinaiseen päätavoitteeseen - Kiinaan, jo tällä hetkellä maailman suurimpaan talouteen. US ei halua menettää maailmanpoliisirooliaan ... Trump ei saata oivaltaa, että näin toimien hän ajaa Kiinan ja Venäjän yhä läheisemmäksi, ja kasvattaa BRICS-maiden kannatusta maailman enemmistön silmissä. Mutta! Kohta näemme Trumpilta suuren muutoksen Venäjän suuntaan!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10129520 -

.
2.
... US pommitukset ja erivapaudet jatkuvat Boltonin ohjauksessa. Sota Irania vastaan lienee liipaisimella? Rautaa rajalle Bolton nimitetään US pr. Trumpin turvallisuuspoliittiseksi neuvonantajaksi.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005614652.html -

.
3.
Todellisuudessa kaiken tämän takana on mahdollisuus itä-länsiotteluun, joka tosin toivotaan jäävän "vain" kaupalliseen sisältöön. Pinnan alla piilee suurempi vaara, sillä nyt jymisee valtiollinen West trolling manipulaatio. Länsi on nyt oikeasti herännyt idän voittokulkuun. IMF tilastojen mukaan Kiina on ollut ostovoimakorjatulla kansantuotteella jo pari vuotta maailman suurin ja vaikuttavin talous. Elämme kiinalaisten vuosisataa. Entä nyt? Mitä seuraavaksi, kun US uhkaa myös asevarustelusodalla, mihin se johtaa?

...
~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2018032222008... -

.
4.
... US pr. Trump valmistelee järjestelyjä, ettei talouskaava "Kiina + Venäjä > USA + EU" ei toteudu. Murskaavin skenaario on, että tuo taloussotakaava toteutuu sodankaavana, tätä lännenmies pelkää.

...
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005613678.html -

.

Ilkka Luoma

Erinomaisen kommenttiketjun päätteeksi - kiitos vielä kerran kommentoijille ja tässä lukusuositus aiheen ympäriltä:

...
Alpo Juntunen
ITÄÄN VAI LÄNTEEN? VENÄJÄN VAIHTOEHDOT
[Gummerus 2003]!

" ... Alpo Juntunen
"Venäläiset ovat kansana aina luottaneet vahvaan ja samalla myös itsevaltaiseen johtamistapaan. Valtavat mittasuhteet ovat asettaneet maan johtajille aivan erilaiset vaatimukset kuin lännen johtajille."
- Alpo Juntunen

Filosofian tohtori Alpo Juntunen on Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkija, joka teoksessaan selvittää Venäjän geopolitiikan kehitystä vuosituhannen vaihteessa: itään vaiko länteen? Esillä ovat niin venäläisen geopolitiikan historiallinen tausta, Venäjä, Nato ja Euroopan unioni, pohjoinen ulottuvuus, Kaliningrad, Baltian kysymys kuin Venäjä Aasiassa sekä Venäjä uudessa maailmanyhteisössä. Tätä teosta käytetään myös oppikirjana Maanpuolustuskorkeakoulussa.

"Venäjän historia, poliittinen realismi ja käytännön kokemus ovat olleet tutkimukseni perusta ja siksi olen sivuuttanut spekulatiivisen ns. "uuden" geopolitiikan, joka haluaa rakentaa maailman kehityksen mielikuvien varaan. Mieli- ja uhkakuvilla on merkityksensä, mutta minun tutkimuskohteeni tuntee pakkasen ja helteen sekä raudan että veren, eikä niihin arvoihin pidä sekoittaa teleologisia kuvitelmia ikuista rauhaa rakentavasta geopolitiikasta", tohtori Alpo Juntunen kirjoittaa. Hän on myös Helsingin ja Joensuun yliopistojen dosentti. ... "

~ https://www.booky.fi/tuote/juntunen_alpo/itaan_vai... -

Ilkka Luoma

94 lukijakommenttia aiheesta "Rikoimmeko perinteellisen itä-länsivuoropuhelun?" linkin

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta

- ORIG 19.01.2015

Ilkka Luoma

Melkoista West trolling manipulaatiota. Toimittaja Keskinen ei ilmeisesti esimerkiksi ymmärrä, että Syyrian pommitukset aloitti USAF, ilman mitään mandaattia. US CIA aloitti salaisesti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013. Venäjä kutsuttiin apuun Syyrian laillisen hallinnon kutsumana 2015. Krimillä estettiin Maidanin kaltainen verimellakointi ja myöhempi Odessan murhapolton tyyppinen venäläismielisiin kohdistunut väkivalta. Krimiläiset äänestivät Venäjään liittymisestä ja olivat jo 1990-luvulla halunneet irti Kiovan Ukrainasta. Salisburyn myrkytystapauksesta ei ole vielä ainakaan julkisesti esitetty edes todisteita ketään vastaan, mutta syyllisyys jo osoitetaan Venäjään! Näin meillä West trolling manipulation toimii.

...
~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2018032322008... -

" ... Putinin Venäjä on omilla aggressiivisilla toimillaan rikkonut välinsä länteen. Krimin valtaus, sotatoimet Itä-Ukrainassa ja Syyriassa, sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, kaikki nämä toimet ovat kasvattaneet juopaa lännen ja Venäjän välillä ... "

.

Ilkka Luoma

Lainaus sotaveteraanilta - luvan perästä ---

"Yrjö Saraste
xxx HELSINKI

Mielipidekirjoitus 28.03 2018

Kumpi ompi arvaamattomampi?

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu totesi (HS 27.03), että "Tilanne näyttää aika ajoin karnevaalilta. Putinille tuntuu olevan aivan sama, mitä länsimaat hänestä ajattelevat."

Samoin Venäjää näyttää yhä vähemmän kiinnostavan se, mitä ulkomailla Moskovan toimista ajatellaan. Käytännön tasolla länsimaiden ja Venäjän suhteet eivät ole kuitenkaan yhdentekevä asia. Mitä Venäjältä sitten voi jatkossa odottaa?
Mitäs jos vaihdetaan Putin-sanan tilalle Trump. Hänellekin tuntuu olevan aivan sama, mitä maailma hänestä ajattelee. USA näyttää haluavan rakentaa muureja ympärilleen. Meksikon raja ja suojatullit. Toisaalta USA haluaisi rakentaa muurin myös Venäjän ympärille.

Jos kukaan ei tiedä mitä Putinilta voi odottaa, niin ehkä vielä vaikeampaa on aavistaa mitä Trump tekee.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

East trolling manipulation on vastine West trolling manipulationille, elämmehän kuuluisassa kaksinapaisessa maailmassa! Luoma, mistähän sitä East trollingia voi löytää? Olisi erittäin kiinnostavaa tutustua myös siihen, voisitko kirjoittaa blogin myös siitä?

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

.
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

Ilkka Luoma

Kylläpä jyrisee paksu West trolling manipulaatio. Niin paksu, että se lyö jo sen tavoitteen nilkoille. Parjauskampanja härskeimmillään. Tekstin poljento on tyypillisimmillään lännenmiehen Venäjästä kirjoittelua. Lööppi huutaa propagandaa, jutun alku suorastaan tihkuu epäkohtien syytöksiä ja sitten hiukan peruutetaan. Pitääköhän toimittaja lukijoita yksinkertaisina?

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180401220084999... -

"Roistojen paratiisi - näin järjestäytynyt rikollisuus valloitti Venäjän
Maanantai 2.4.2018 klo 07.15

The Guardianin toimittaja Mark Galeotti kirjoittaa, kuinka Venäjällä järjestäytynyt rikollisuus otti vallan ... "

.

Ilkka Luoma

... Britit ja muut lännenmiehet leikkivät omissa ongelmissaan, kun toisaalla Vladimir Putin junailee uutta järjestystä Lähi-itään, Syyriaan, Iraniin ja Turkkiin. Ehkä tuossa onkin se syy, miksi länsi on paniikissa, sillä itä nostaa päätään kaikkialla ... Kiina idän jättiläisenä seuraa hiljaa ja tarkkaavaisena tilannetta

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nyt-... -

"Nyt kuuluu Venäjän ulkoministeriltä kovaa puhetta: "Kylmän sodan aikana sentään oli säännöt – nyt länsimaat leikkivät lastenleikkejä"

ULKOMAAT JULKAISTU 02.04.2018 ... " -Mtv

.

Toimituksen poiminnat