Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pelätty terroriennuste toteutui – mistä kannetaan vastuuta?

  • Yllättäen pr. Trump vie amerikkalaiset sotilaat pois polttopisteitä - US synnytti ISIS-järjestön? ¤
    Yllättäen pr. Trump vie amerikkalaiset sotilaat pois polttopisteitä - US synnytti ISIS-järjestön? ¤
  • Tästä alkoi Irakin 2003 - sota, ilman mitään mandaattia - valheella ... Colin Powell käskytettiin ... ¤¤
    Tästä alkoi Irakin 2003 - sota, ilman mitään mandaattia - valheella ... Colin Powell käskytettiin ... ¤¤
  • US aloitti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013 ... ¤¤¤
    US aloitti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013 ... ¤¤¤

Turussa kaksi täysin osatonta ja viatonta ihmistä tapettiin – tekijä kertoi olevansa isis-soturi [1. Näin Suomi sai ensimmäisen terrorimurhan ja miksi; ”isissoturi” luuli suomalaisten lähettäneen sotilaitaan Syyriaan – ei tosiaan Syyriaan, mutta Irakiin [2, Afganistaniin [3 ja Maliin [4.

 

Mantereet kansainvälisen väkivallan osalta liikahtivat 9/11 [5, kun neljä siviilimatkustajakonetta tuhoutui kaappauksien seurauksena Yhdysvalloissa, aiheuttaen tuhansien viattomien ja osattomien kuoleman. Sen sijaan syitä miksi terroristit suorittivat 9/11 joukkomurhat – ei ole tarkoin selvitetty.

...

[1 ” … puukkoiskun tekijä on kertonut poliisikuulusteluissa, että hän koki toimineensa Isisin sotilaana …* _ … isku kohdistui suomalaisiin, koska hän oleskeli Suomessa. Mies kertoi myös luulleensa, että Suomi on lähettänyt sotilaita Syyriaan … ” ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005610721.html -HS

[2 ”[12012015] … Mikäli näin, tapahtuu tässä meille suomalaisille kohtalokas päätös, josta puolustusministeri Carl Haglund ja Alexander Stubb´in hallitus ei koskaan kykene kantamaan vastuuta mahdollisista seurauksista pahimmillaan, olisiko tämä niitä miltei ainoita kataiskuusilo-rääppeiden A2] päätöksiä, joka viedään loppuun saakka?! … asetumme näin toimittaessa suoraan terroriuhan alle. Meidän on syytä pysytellä natottomuushengen A3] mukaisesti tässäkin tilanteessa puolueettomina.
EU-Eurooppaa on juuri ravistellut terroritoimet Ranskasta A4], joka on valtiona aktiivinen taistelija Irak-Syyriassa, osallistuen taistelutoimiin, vähintäänkin epäsuorasti. Emme vielä tarkoin tiedä, oliko Pariisin siviilimurhat osaltaan seurausta tästä osallistumisesta? … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sotaan.html – Ilkka Luoma

[2 … 156 lukijakommenttia aiheesta ”Nykyhallituksemme osapuoleksi sotaan (Irakiin) vaaraksi kansakunnallemme?” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428204 – alta – ORIG 12.01.2015

...

Syyt saattavat ulottua suurvaltapolitiikasta [6, kehitysmaiden [7 synnyttäneeseen kolonialismiin [8 ja aina sitä edeltäviin löytöretkiin saakka. Elämme vahvasti syyn ja seurauksen lakien alaisuudessa.

 

 

Valkoinen mies on aina ollut utelias, piti löytää, saada raaka-aineita

[ … sinällään uteliaisuus on suuri rikkaus ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html - ]

… uusia omistuksia, uusia alusmaita ruokkimaan valkoisia eurooppalaisia – syntyi kyltymättömyys, joka kulminoitui brittiläiseen maailmanvallan imperiumiin [9 ja eurooppalaisten jälkeläisten siirtoväkeen uudelle mantereelle, joka rahtasi miljoonia orjia [10 mustasta Afrikasta – näinkö?

 

Nyt saimme Suomen Turkuun jotain epäoikeudenmukaista

… me emme olleet kolonialisteja, emme maailmanvalloittajia – emme kehitysmaaryöstäjiä, mutta tieto sotilaidemme lähetyksestä vieraisiin maihin – lähinnä US-johteisiin Nato-operaatioihin, toki YK-mandaatilla - saattoivat katkaista ”kamelilta selän”, josta kaksi ihmistä maksoi hinnan nyt hengellään. Näinkö? [11.

 

Mitä nyt teemme?

Kutsumme kaikki sotilaamme pois vieraista maista. Emme voi olla osallisena jonkin suurvallan omissa pyrkimyksissä vaikuttaa maailman kehitykseen – nuo operaatiot eivät kuulu meille.

Me olemme täällä lännen ja idän vedenjakajalla – me olemme sotilaspoliittisesti puolueettomia [12 – kansakuntamme laajan enemmistön tahdosta [13 – emme halua muiden sotiin, emme myöskään halua omasta maastamme hyökkäysalustaa [14 – mihinkään ilmansuuntaan.

Me olemme tarvittaessa ja pyydettäessä vain YK-johteisten rauhanturvaoperaatioiden pieni suurvalta [15 – molempien tai kaikkien riitaosapuolien kutsumana – tässä se on, toimikaamme näin – siitä kansakuntamme kiittää, kun saamme elää ja jatkaa elämäämme rauhassa muiden ongelmilta

 

...

Viitteet

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html - Afganistanissa olemme jo sodan osapuoli ---

[3 ~ https://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suomi_on_sodan_osapuoli_afganistanissa/3-7576280 -

[3 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totuus-afganistanin-sodasta-pimitetty-tietoisesti -

[3 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuomioja-suomi-on-sodan-osapuoli-afganistanissa/1857204#gs.iUDbDeM -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-afrikasta.html -

[x

[x

...

[15 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/suomi-yk-rauhanturvaamisen-suurvalta.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164561

 

DOC isistaistelija_21032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 21032018

 

479_4713

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (217 kommenttia)

Ilkka Luoma

ISIS

...
PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 15, 2016
Kuorma-auto toimi giljotiinina Ranskan Nizzassa

(Heti aamuksi 15. heinäkuuta 2016 uutisointi sai hälyttävää viestiä Ranskasta – oli jälleen tapettu osattomia ja sivullisia siviilejä – kuorma-auto syksyi väkijoukkoon. Tästä alkoi mediarummutus --- )

Ote:
" ... Niitämmekö nyt mitä olemme kylväneet?

Suomessakin media vihmoo väkivallan kierrettä yrittämättä edes täysin selvittää lukijoilleen mitä kaiken kaikkiaan on tapahtunut ja miksi syy ja seuraus kohtelee nyt niin raakasti viattomia siviilejä – niin eurooppalaisten entisissä alusmaissa kuin meillä Euroopassa. Lisäksi kysymme miksi meille pyrkii niin paljon pakolaisia 3], juurikin samoista maista kuin missä valkoinen kolonnisaatio on jyllännyt.

Mediointi huutaa!

Otamme mediaesimerkit kaikista yleisimmistä julkihuutaneista aviiseista ja huomaamme useita yhteisiä piirteitä, niin medioinnissa, tavassa kirjoittaa kuin ennen kaikkea ketkä ja mitkä ovatkaan syyn ja seurauksen tapahtumien keskiöissä mukana.

Emme unohda Englannin entisen pääministeri Tony Blairin tuskaa anteeksipyyntönä 4] ja häneen ja hänen hallintoon liittyvänä seikkaperäisenä tutkimuksena 5], kun Yhdysvaltain aiempi presidentti George W. Bush päätti saada oman sodan, kun isäkin oli saanut sotia aiemmin Persianlahden sotana 6].

Aikanaan alkoi Irakin sota, ja joka paljolti synnytti isisäläisen kulttuurin väkivallasta ja heidän tavastaan alistaa kansalaisia tahtoonsa. Miten eurooppalaiset alistivat tahtoonsa esimerkiksi uuden mantereen, jonka alkuperäkansat ovat liki sukupuuttoon kuolleet/ tapetut, ja valkoisen puhuttu kieli täyttänyt koko maanosan ---

Mediaisku 1 – [Yle] ~ http://yle.fi/uutiset/nizzan_isku_mita_tiedamme_mi... -
Kirjoittaja Simo Ortamo ~ http://yle.fi/uutiset/tekija/#/3157 -
Nizzan isku: mitä tiedämme, mitä emme

Kommentti tähän ... Olisiko aika perehtyä miten pidemmällä jänteellä eurooppalaiset ovat toimineet maailmalla? Terrorin kierre näyttää kiihtyvän osattomiin siviileihin, kun taas sotilaat moukaroivat toisten valtioiden lähinnä siviilejä robottilennokeillaan turvallisista bunkkereistaan.

Olisiko aika jättää eurooppalaisille kuulumattomat valtiot rauhaan – kiihtyvän sisäisen väkivallan riskistä huolimatta?

Mitä suomalaiset sotilaat tekevät Irakissa 7], Malissa 8] ja Afganistanissa? 9] Lietsommeko ajattelemattomuuttamme siviileihimme kohdistuvan terrori-iskun toteutumisen mahdollisuutta? Nyt saa ajatella! [IL]

Mediaisku 2 – [MTV3] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-h... -
Kirjoittaja Juulia Jaulimo ~ juulia.jaulimo@mtv.fi
MTV haastatteli Nizzan silminnäkijöitä paikan päällä: "Ihmiset ovat nähneet hirveän määrän ruumiita"

Kommentti tähän ... Nyt valittu kohteeksi jälleen Ranska 11], joka on voimallisesti osallistunut monissa maissa taistelupommituksiin valtiollisena toimijana. Miksi? Olisiko aika perehtyä syyn ja seurauksen lakiin? Valtiollinen toiminta usein tappaa muslimimaissa myös viattomia siviilejä, heilläkin on omaisia! ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/kuorma-auto... -

.

Ilkka Luoma

[07092016]

" ... Miten ISIS reagoi Obaman julistamaan ”pyhään sotaan”?

Miksi 9/11 tapahtui, sillehän on taustasyynsä – onko niitä edes huolella tutkittu? Miksi ISIS muodostui äärimmäisenä liikkeenä al - Qaidan ”sivistyneemmistä” väkivallanteoista? Tällekin on syynsä – voinemme tarkastella mitä Irakissa on tapahtunut niin 1990-luvun kuin 2000-luvun alkutaipaleilla 7] – ”puskien” omina pyhinä sotina, jolloin retoriikan kukkaset ylittivät arabinationalistien hengentuotokset.

Saammeko mekin EU - Eurooppaan ISIS - väkivallan, onko Ranska seuraavana vuorossa?

Miten voimme välttää hallitsemattoman väkivallan leviämisen suomalaisille kotinurkillemme? On käytettävissä ainakin pari keinoa - jatkamme omaa suomalaisviritteistä EU-joustavoitettua sveitsittymistä 8], emme liity Natoon 9] ja pyrimme YK-rauhanturvaamisen ”suurvallaksi” 0] ja puolueettomaksi neuvottelijaksi idän ja lännen väliin [LINK], sillä tuohon ominaisuuteen ei juuri kohta Sveitsin lisäksi muita valtioita löydy.

Mitä on uskontojen sota – mitä merkitsee ehdottomuuden ja suvaitsevaisuuden yhteenotto?
[2013 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-s... - ]

Miten suvaitsevainen maailmoja vakoileva Yhdysvallat todellisuudessa on – nythän meille on paljastunut herra Snowdenin [LINK] myötä USA:n NSA - National Security Association ´in verkkourkinta, jota perustellaan kansallisella turvallisuudella, ulottuen myös liittolaismaihin, niin urkintana kuin ”turvallisuuden etsintänä”. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/presidentti... - [164563]

...

[5

9/11 Motives
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Motives_for_the_Sept... -

.

Juha Hämäläinen

Niin Suomen sotilaita ei tule sotkea minkään ulkopuolisen konfliktin hoitoon, jossa kaikki osapuolet eivät tätä pyydä. Yksipuoliset lännen demokratiaan pakottamisprojektit eivät meille kuulu.

Ilkka Luoma

Näin. Trump sanoi vaalitaistelunsa aikana, ettei lännen tulisi tyrkyttää "oppejaan" sellaisille, jotka niitä eivät halua - viisasta Trumppia, mihin se on nyt kadonnut?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On se melkoinen terroristi se Lännen mies. Mutta näillä kulmilla Idän mies on ollut pahempi terroristi.

Sodan aikana Idän mies syyllistyi siiviilien terroripommituksiin, tuhansia suomalaisia siviilejä kuoli.

Rauhan aikana ennen ja jälkeen sodan Idän mies sieppasi ja tappoi rajaseudun asukkaita. Mm. Bundan ukko kotikylästäni ammuttiin rajalla hänen niittäessään heinää omalla pellollaan. Matkustajakone Kaleva ammuttiin alas Suomenlahdella jne.

Mutta ehkä putinistien mielestä tämä terrorismi on oikeutettua koska tekijänä on ollut ystävällismielinen Venäjä ja jenkitkin olivat samanlaisia Vietnamissa ja muuallakin:)

Juha Hämäläinen

Juu mutta yritetän nyt pysyä nykypäivässä. Täällä tarpeeksi tehtävää eikä 30-40- lukujen historiaa päästä enää oikomaan.

Ilkka Luoma

Talvisodan aattoa perataan uudella kammalla ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #7

Älä Ilkka pelottele. Minä tunnustan:

Meidän lehmätkin olivat alttiita kommunistipropagandalle ja monta kertaa loikkivat paratiisin puolelle. Tyttölapsi pantiin hakemaan lehmät takaisin (poikia ei haluttu vaarantaa). Tyttö tietysti syyllistyi luvattomaan rajan ylitykseen, siksi häntä ammuttiin mutta vain kerran osui pohkeeseen.

Kerran naapuri päätti teurastaa sian. Isku kirveen hamaralla ei kunnolla sattunut. Sika suuttui lahtarin tempauksesta ja ryntäsi turvaan Vapaan Venäjän puolelle. Seuraavana päivänä naapurin rajavartijat kiittelivät porsaanpaistista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Rajan molemminpuolista veljesrakkautta ;)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #7

Siinä sitä onkin perkaamista niin kauan kuin maatamme yritetään väkisin syyllistää talvisotaan. Oikein etsimällä etsitään mahdollisia syyllistämisen syitä!

Totuus on se, että Stalin boshevikkijohtoineen aloitti talvisodan täysin tekaistuin syin.
Nämä olivat jo kesällä 1939 päättäneet ottaa haltuunsa Baltian maat ja Suomen tavalla tai toisella. MR-sopimus oli viimeinen niitti. Suomen valtiojohdon tekemiset tai tekemättömyydet eivät valloitusaikeeseen vaikuttaneet mitään.

Generalissimus alkoi punakitaisen suden lailla ahmia naapureidensa maita ja mantuja. Reviirinsä laajentamiseksi. Siinä se!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Juha Hämäläinen: Samanlainen meno jatkuu, Venäjä hyökkäilee naapurimaihin, valloittaa uusia alueita koska ennestään on niin vähän.
Eikö olisi aika Venäjän lopettaa agressiot ja selvittää vastuunsa ja alkaa elämään ihmisiksi?
Miksi sinäkin puoustat rikollista? - Tiedät, jenkit ovat yhtä pahoja, oikeuttaako se Venäjän rikokset?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Mihin Venäjän armeija on nyt hyökkäillyt - luvatta ja ilman laillisen hallinnon kutsua?

Ilkka Luoma

Leo, oletko huomannut, että olemme eläneet täyttä rauhan aikaa idän karhun kanssa jo yli 70 vuotta? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Mistä kannetaan vastuuta" Ilkka kyselee.

Eikö olisi korkea aika Venäjän tunnustaa rikoksensa ja alkaa elämään naapureiden kanssa normaalisti? Miksi emme voi olla oikeita ystäviä?

Vastuun kanto voisi alkaa ryöstettyjen alueiden palauttamiselta. Onko se fiksua että Venäjä saa nirhata naapureiltaan alueita ja sitten rikos pitäisi vain kaikkien hyväksyä?

Kantaako Venäjä vastuun miljoonien tappamisesta Afganistanissa ja viimeeksi Syyriassa? - Tiedän, joku on kutsunut venäläiset sinne. Talvisodassakin kutsuttiin Suomeen, Baltian maihin, myöhemminkin Tsekkoslovakiaan ja Unkariin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Jos luit topicin, niin tästä vastuusta kysymys:

" ... [2 ”[12012015] … Mikäli näin, tapahtuu tässä meille suomalaisille kohtalokas päätös, josta puolustusministeri Carl Haglund ja Alexander Stubb´in hallitus ei koskaan kykene kantamaan vastuuta mahdollisista seurauksista pahimmillaan, olisiko tämä niitä miltei ainoita kataiskuusilo-rääppeiden A2] päätöksiä, joka viedään loppuun saakka?! … asetumme näin toimittaessa suoraan terroriuhan alle. Meidän on syytä pysytellä natottomuushengen A3] mukaisesti tässäkin tilanteessa puolueettomina.

EU-Eurooppaa on juuri ravistellut terroritoimet Ranskasta A4], joka on valtiona aktiivinen taistelija Irak-Syyriassa, osallistuen taistelutoimiin, vähintäänkin epäsuorasti. Emme vielä tarkoin tiedä, oliko Pariisin siviilimurhat osaltaan seurausta tästä osallistumisesta? …
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallitu... – Ilkka Luoma

[2 … 156 lukijakommenttia aiheesta ”Nykyhallituksemme osapuoleksi sotaan (Irakiin) vaaraksi kansakunnallemme?” linkin

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... – alta–

ORIG 12.01.2015 ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Uusiokieltä Miralalta: sodan lopettaminen rauhansopimuksella on ryöstö. Menee ihan E.Blair:n, t.m.n. G.Orwell, hengessä: "sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on valtaa".

Muita myöhempiä sovelluksia: hintojen korotukset ovat niiden tarkistuksia, SOTE-yksityistämiset valinnanvapautta, sota kriisinhallintaa, pommit vertikaalisesti liikkuvia kiinteiden rakenteiden tuhoamisvälineitä, lentokoneiden tippumiset niiden kontrolloimattomia laskeutumisia j.n.e. Mirala on innovatiivisella tiellä uudistamassa ja rikastuttamassa kieltämme ja sen käyttöä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #35

Uusiokieltä:

Jos sinulta Jorma Myyryläinen ryöstetään auto niin että roisto pitää veitseä kurkulla, niin onko se ryöstö? Jos tämän jälkeen roisto pakottaa sinut allekirjoittamaan auton luovutuspaperin - niin vot - se ei ollutkaan ryöstö vaan ihan normaali auton myynti:) Todistajatki ja kaikki.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #85
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #85

Kansakuntien ja valtioiden välisen sodan valmistelu, aloittaminen, käyminen ja lopettaminen ovat joltisenkin eri juttuja kuin autovarkaus yksityishenkilöltä.

Yleisemminkin olisi hyvä ymmärtää, että kansainvälinen monen- ja kahdenvälinen politiikka on hieman, tai oikeastaan aika paljonkin eri juttu kuin henkilökohtaiset kokemukset. Vähän samantapaisesti kuin mikro- ja makrotaloudetkin eroavat toisistaan. Sen luulisi olevan ihan selvä juttu aivan tavallisen elämänkokemuksen perusteella.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #14

Uskaltaisitko ottaa maa-alueen joka rajoittuisi Pietarin esikaupunkiin?
Kaksi kertaa Karjala tyhjennettiin, ei kaksi ilman kolmatta?

Venäjälläkin presidentti vaihtuu joskus ja ajatukset.

Yksi USAn presidentti tuki Bin Ladenia ja toinen tappoi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Esimerkki amerikkalaisesta toimintatapakulttuurista oli aikanaan Irak-Iran sota, jossa US aseisti ja tuki molempia osapuolia ...

...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #36

#36 Keski-Euroopassa naapurimaiden suuret kaupungit ovat hyvin lähellä toisiaan..ylipäänsä Belgiassa ja Hollannissa, Luxemburgissa ei edes aina huomaa, että menee maasta toiseen ja kaupungista toiseen...
Venäläisten sairaalloinen muukaisten pelko on yliampuvaa. Suomalaiset ovat aikanaan olleet rakentamassa Pietarin kaupunkia, ei me nyt mitään mörköjä olla!
Tuollaisten uhkakuvien maalailu on tyypillistä sikäläistä touhua, jonka taakse sitten piiloudutaan, kun itse aloitetaan se hyökkäys, aggressio mikä milloinkin - anastus. He ovat imperialisteja, ja militaristeja...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #187

Oletko perehtynyt amerikklaisten aggressiivisuuteen? Lännenmiehen aggressiivisuuteen?

" ... Länsi ja USA tarvitsi ja tarvitsee valtavasti materiaaleja,

… mineraaleja, raaka-aineita ja energiaa |6. Nämä hyödykkeet tulee saada häiriöttä markkinatalouden ehdoin, ja siinähän markkinavoima edesauttaa oivasti |7. Onhan USA maailman suurin talous, tosin tänään se on joidenkin mukaan jo Kiina |8.

Neuvostoliiton hajottua – käsittelyyn on otettu nyt edelleen liian suuri Venäjä
[ … miksi länsi yrittää luhistaa Venäjän? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

Nato, joka on lännen käsikassara edetessä uusille raaka-ainelähteille ja markkina-alueille, on erinomainen apuväline houkutella turvattomia/ turvattomaksi lietsottuja valtioita sen sateenvarjon suojaan – Natohan ei ole sotinut, tosin se on hyökännyt harjoituksen vuoksi eräisiin liki vastustuskyvyttömiin kohteisiin – elävän lihan periaatteella – puolustaessaan hyvää ja vapaata maailmaa.

Nyt tulee saada Venäjän maapallovarannot hyvän ja vapaan käyttöön – ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-p... -

.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Olemme eläneet rauhan aikaa, täyttä-sanan jättäisin pois.(8.)

Mutta tottahan suomettumisen ajasta kannattaa rakennella menestystarinaa ja laulella ylistyslauluja sen keskeiselle toimijalle. Vai onko syytä sittenkään liialliseen ilonpitoon??
Itsenäisenä valtiona selvittiin rimaa hipoen. Stalinilla mielessään hiljaa hivuttamalla, kun eivät sodilla onnistuneet, saattaa maamme täysin hallintaansa. Ja meinasi onnistuakin siinä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

Millaista sotaa olemme käyneet venäläisen kanssa viimeisten 70 vuoden aikana - kerrotko?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #102

Enhän minä puhunut sodasta mitään! Taistelua sen sijaan kyllä käytiin vuodesta 1945 vuoteen 1991 mainitsemaani neuvostojohdon valtiorakenteisiimme hivuttautumista vastaan. Yrittäen hillitä maamme sovjetisoimista. Eli, taistelua käytiin pysyttäytyäksemme länsimaisen sivistyksen piirissä, ja taistelua pääsemiseksi enenevässä määrin länsimaisten talousrakenteiden sisään.

Oliko Ilkka Luoma asiat valtioelämässämme kohdallaan kun Suomen hallitukset piti hyväksyttää Kremlissä?!!

Kovasti mennään taas kerran sivuun itse asiasta, mutta näinhän keskustelu aina rönsyää. Sille ei kai mahtane mitään?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

Suomi ja suomalaiset rakensivat vahvat talouden ja identiteetin pohjabetonit juuri Kekkosen ja YYA-bilateralian aikana - nyttemmin identiteetti on paljolti menetetty EU-Brysseliin ---

...
Kun NL romahti, romahti myös YYA ja bilateralia - virheemme oli se, ettemme olleet varautuneet "useamman jalan kauppapolitiikkaan" - lisäksi kansantaloutemme kaaosta lisäsi liian nopeasti vapautettu pankki- ja talouselämä (edesmenneen Harri Holkerin hallitun riskinoton periaate) - "hitaasti hyvä tulee" - johtuen "talousevoluution liikekitkasta"! ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #128

Väyrynen olisi halunnut lisätä Suomen ja NL välistä kauppaa vähän ennen neukkulan romatamista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Kaikki olisivat halunneet lisätä - se on aivan selvää, mutta realiteetit ja osin meistä riippumattomat seikat torppasivat aikeet :)

...
Tänään jälleen muun muassa venäläiset matkailijat tuovat maaryhmänä eniten rahaa Suomeen! Mukavaa, eikö?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #128

Monet tutkijat ovat todenneet, että länsimainen kauppa olisi ollut toivottavampaa. Bilateraalikauppa haittasi em. kauppaa pahasti. Suorastaan esti sitä.

Eikö taloutemme olisi vahvistunut normaalissa kaupankäynnissä länsimaiden kanssa vapaan kaupankäynnin pohjalta? Tottahan olisi!

YYA-sopimus oli kalvava kahle valtiojalassamme!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #148

Ennen kaikkea vuosien työn tulos meni sotakorvausten muodossa lahjana Venäjälle. Ilman sitä ryöstöä teollisuutemme olisi päässyt nopeasti vauhtiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Muistatko kuka aloitti minkä kanssa varustautumisen Jatkosotaan?

...
Sotakorvaukset kehttivät meidän metalliteollisuuden - josta hyödyimme sitten, kun piti tehdä normaalia vientikauppaa maailmalle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #159

"Sotakorvaukset kehittivät meidän metalliteollisuuden - josta hyödyimme sitten, kun piti tehdä normaalia vientikauppaa maailmalle."

Tämän myytin ovat taloushistorioitsijat kumonneet useaan kertaan. Sotakorvausten aikataulu oli niin tiukka, että ei siinä ehditty mitään uutta kehittää. Toisekseen neukut eivät olisi osanneet vaatia mitään, mitä jo ei ollut olemassa.

NL:oon toimitettiin aluksia vetureita, vaunuja ja muita koneita 1930-luvun muoteilla ja koneistuksella. No heillehän ne olivat uusinta uutta joka tapauksessa.

Kyllä suomalainen metalliteollisuus oli olemassa jo ennen sotia. Esim. Kone ja Silta perustettiin v. 1892.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #188

Oletko lukenut prof. Markku Kuisman - Venäjä ja Suomen talous 1750 - 2015 ... -Siltala 2015?

" ... Uudessa kirjassaan professori Markku Kuisma tarkastelee millä tavoin Venäjä on vaikuttanut Suomen taloudelliseen kehitykseen, tahtoen ja tahtomattaan, suomalaisten tahdosta tai siitä riippumatta. Kirja kattaa aikakauden Pietarin kaupungin perustamisesta nykypäivään. Venäjän ja Suomen vuorovaikutusta on leimannut yhdentyminen, yhdenmukaistaminen ja erkaantuminen. Venäjällä oli ratkaiseva vaikutus modernin suomalaisen suurteollisuuden syntymiseen, ja se loi myös perustan globaaleille suuryrityksille, kuten Nokialle ja Koneelle. ... "

~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ -

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #190

Tarkoitin erityisesti virhekäsitystä sotakorvausten siunauksellisuudesta Suomelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #212

Edelleenkin tuonkin jälkeen kysyisin oletko lukenut kyseisen professorin kirjan - se selostaa kiihkotta tuonkin asiakulman.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #217

Sotakorvauasiasta kannattaa lukea VTT Hannu Rautkallion toimittama teos: "Suomen sotakorvaukset 1944-1952".

"Sotakorvausten vaikutus maamme työllisyyteen ja mm. metalliteollisuuden kehitykseen on täydellinen myytti. Se oli vain sivistyneempi tapa hävinneen ryöstämiselle. Maamme metalliteollisuus oli kasvanut voimakkaasti jo ennen sotia, ja vieläpä jatkosodan aikanakin. On tuotu julki laskelmia, joissa näkyy metalliteollisuutemme suhteellisen volyymin jopa laskeneen sotakorvausten toimitusaikana. Ilman sotakorvauksia teollisuustuotanto olisi ollut monipuolisempaa. "

http://perttirampanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #226

Tuo on eräs näkemys - prof. Kuisma käsittelee aihetta laajemmin ja osaa ottaa huomioon paljon muutakin kuin Rautkallio - suosittelen lukemaan Kuisman kirjan sillä se avaa näkemyksiä myös hstorialliseen perspektiiviin - Kuisman kirja on tehty uusimpien tutkimustulosten pohjalta - ja on puolueettomampi ilman värittyneitä puolueellisuutta ja varauksellisuutta ... Rautkallion ongelmana lienee yksipuolisuus ja rajoittuneisuus käsitellä venäläisiin liittyviä asiatekijöitä ... (?)

...
"
Hannu Ilmari Rautkallio (s. 31. toukokuuta 1944 Turku) on suomalainen dosentti, historiantutkija ja kirjailija. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen tohtori (1977). Hän on tutkinut muun muassa sotasyyllisyysoikeudenkäyntiä, Kekkosen idänpolitiikkaa ja juutalaisten jatkosodan aikaisia luovutuksia. Rautkallio on toiminut vapaana poliittisen historian tutkijana vuodesta 1986 ja poliittisen historian dosenttina Tampereen yliopistossa vuodesta 1989. ... " -Wiki

...
"
Eero Markku Sakari Kuisma (s. 7. helmikuuta 1952 Hyvinkää)[1] on suomalainen historioitsija ja filosofian tohtori, joka toimii Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professorina. Hän on kirjoittanut toistakymmentä teosta Suomen taloushistoriasta, etenkin tilausteoksia yrityshistoriasta, mutta viime vuosina myös yleistajuisia kirjoja politiikan ja talouden rajamailta.[2] ... " -Wiki

...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #149

Näin Leo oli! Teollisuutemme olisi muodostunut paljon monipuolisemmaksi.

Mutta noista sotakorvauksistakin on rakenneltu menestystarina. Ne nostivat mukamas metalliteollisuutemme nousuun. Eikö se olisi kasvanut ilman nykyrasitteena miljarditolkulla itärajan yli vastikkeetta heitettyä tuotantoa??!

Metalliteollisuutemme oli kasvanut voimakkaasti jo ennen sotia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #228

Metalliteollisuus nousi Neuvostoliiton tilaustahdissa ja metsäteollisuus rahtasi rahaa lännestä ...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #229

"Metalliteollisuus nousi Neuvostoliiton tilaustahdissa ja.."

Sotakorvausten jälkeinen aika on eri asia. Nyt oli puhe vuosista 1945-52, jona aikana konepajateollisuutemme taantui, koska ei ehtinyt suunnitella mitään uutta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #229

Järjetöntä olettaa, että ilman sotakorvauksia olisi kyseinen teollisuudenala romahtanut. Eikö mikään muu maa olisi ostanut metallituotteita meiltä?? Niistä saatu hinta olisi koitunut maamme hyväksi. Niin kuin edellä totesin, metaliteollisuutemme oli kasvanut jo ennen sotia, ja kasvoi myös sotien aikana. Kuinka se olisi myöhemminkään alentunut normaalilla kaupankäynnillä?

Metalliteollisuuden SUHTEELLINEN volyymi jopa laski sotakorvausten aikana. (Niin kuin eräs kommentoija edellä totesi.)

Kas kun ei tätä konstia käytetä enemmän joka maan teollisuuden kasvattamiseksi? Rahdataan miljarditolkulla tavaroita vastikkeetta naapurin rajan yli. Ja kirjoitetaan siitä vielä ylistyslaulu!??

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Sellainen "kahle", joka pelasti meidän vientikauppamme - ja oli parhaimillaan silloin, kun öljynhinta "räjähti pilviin", sen se kompensoimme vain lisäämällä vienti Neuvostoliittoon - se oli onni onnettomuudessa!

Ilkka Luoma

[13

...
" ... Viimeiset reilu 10 vuotta suomalaiset ovat sanoneet jykevän ei – Natolle [- kuva1., ja aina yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Kansa tietää miksi me emme halua Natoon – opimme jotain Talvisodan aaton ”erkkolaisuudesta” [2, jolloin taitamaton ulkopolitiikkamme härkäpäisyytenä johti Neuvostoliiton hyökkäykseen – taistelimme ja kansa yhdistyi – kuten nytkin – aina natokyselyjen yhteydessä …

Naton osalta kansakuntamme on harvinaisen yksimielinen – sinne emme liity, olemmehan täällä sen toisen ydinasesuurvallan rajalla, ja emme tarvitse siihen viereen sitä toista ydinasesuurvaltaa - Yhdysvaltoja, joka rakentaa vastakkainasettelua [3 – Syyriassa ja Korean niemimaalla [4. Olemme suomalaisina idän ja lännen vedenjakajalla – jo geneettisestikin [5.

Viimeisin Nato -uutinen oli se, ettei kansa halua edes silloin Natoon, vaikka kansansuosikki presidentti Sauli Niinistö niin ehdottaisikin. Toisaalta kansa tiesi äänestäessään Niinistöä, ettei hän petä äänestäjiään.

Niinistö on sanonut, ettei kansaa ohiteta meille elämän ja kuoleman kysymyksessä - Natosta – ilman ettei kansalta kysytä ratkaisevaa mielipidettä. Kansa sanoo: ”Ne on eri miehet, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee” -väkevä lause, jonka presidenttimme kirkkaasti ymmärtää. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/03/kansakuntam... -

.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kunniamurhat ja terroriteot ovat sosiaalisia vakioita teokraattisessa järjestelmässä, jossa kaikki vallan, tahdon ja myös tiedon tajunnalliset alkiot ovat aivan erilaatuisia kuin omassa eurooppalaisen uuden ajan individualisaatiolle perustuvassa ajattelussamme.

Eivät terrorijärjestöt tule koskaan loppumaan. Ne ovat vakio joka uusintaa itseään. Eivät kunnia- ja terroriteot tule koskaan loppumaan. Vain se on valittavissamme panemmeko teokratialta rajat kiinni vai sallimmeko omaa hyväntahtoista hölmöyttämme ei-eurooppalaisen kehityshistorian vaeltaa joukkoomme ja romauttaa oman kehittyneisyytemme.

En oikein usko että meissä on sellaista oman systeemisen järkemme ehtoja ja edellytyksiä tunnistavaa kärkijoukkoa, joka pystyisi avaamaan edes poliittisten päättäjien saati suuren omasta "humanismistaan" hurmaantuneen "hyväihmisten" valtavan lauman silmiä. (Voiko joku kuvitella päivää jolloin "humanistit" yhtäkkiä ymmärtäisivät olevansa pahoja ihmisiä?) Keskuudessamme edelleenkin leimataan "rasisteiksi" ne jotka yrittävät puhua yhteisöominaisuuksien ensisijaisuudesta -- siitä että yhteiskuntaa koskevat päätökset pitäisi tehdä kaiken muun eikä älyllisesti harhaisen "ihmisarvo- ja -oikeusideologian" tai muun individualistisen sokeuden ehdoilla.

Emme osaa kuvata saati selittää oikein sitä mitä teokraattisessa järjestelmässä tapahtuu. Yritämme epätoivoisesti liimata tähän täysin kollektiivivoimien määräämään todellisuuteen omia eurooppalaisen järkemme eväitä, kuten yksilölähtöisyyttä tai päämäärärationalismia. Parhaatkin "asiantuntijamme" hokevat mitään ymmärtämättömiä selityksiä esimerkiksi "syrjäytymisestä" terrorismin "syynä", tms. -- Se on kaikki aivan toivotonta.

Ilkka Luoma

Suvaitsevaisuutta suvaitsemattomille?

...
Suvaitsevaisuutta vai ehdottomuutta?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-s... -

Ote:

" ... EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.

Lakikirjat Raamattu ja Koraani

Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3] - ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä.

Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan?

Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?

Islam on nouseva järjestelmä,

mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.

Kunkin jumala on pyhä ... "

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Hyvä kuvaus islamista, tuntuu että Venäjän hallitsijat ovat myös tämän "pappiskastin" huomanneet.

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Tilanne taitaa kuitenkin olla, että tulos tai ulos.
Nyt olisi varmaankin hyvä aika yrittää nukkuvia vierustovereitamme ravistella hereille, vaikka se epätoivoiselta tuntuu.
Varjoissa taistelua on taidettu käydä jo kauan.
https://qanonposts.com/

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomi ja europpa kuuluvat USAn etupiiriin ja USAn sotilasvoima häärii vuodesta toiseen järjestelemässä Lähi-Idän valtioiden asioita.
Olemme mukana islamilaisten yhteisöjen asioiden järjestelyssä, Suomi jopa sotilaineen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Oikkonen rajaa terrorismin käsitettä hieman yksioikoisesti ja ilmeisen tarkoitushaluisesti teokratian oleelliseksi piirteeksi.

Terrorihan tarkoittaa pyrkimystä väkivallalla tai sillä uhkaamisella vaikuttaa toisen osapuolen päätöksentekoon.

Minusta se on oleellinen osa kaikkien hierarkisten valtarakenteiden olemusta. Kaikissa n.s. järjestäytyneissä yhteiskunnissa joissa on hierarkisia valtarakenteita, on vallan omaavalla eliitillä käytössään myös väkivaltaan ja sillä pelotteluun perustuvia mekanismeja, poliiseista ja vankiloista armeijoihin. Vallanhaltijoiden lisäksi samaan vaikutuksen pyrkiviä keinoja käyttävät myös vallan tavoittelijat.

Niitä keinoja ja välineitä myös käytetään, joskus hienovaraisemmin ja joskus häikäilemättömämmin. Joskus harvoin demokraattisessa valvonnassa mutta useimmiten
erilaisin sota- y.m. salaisuuksin piilotettuna. Teokratiat ovat siis vain yhdellä tavalla järjestettyjä yhteiskunnallisia hallintamalleja jotka käyttävät terroria välineenään.

Rajautuminen vain teokratiaan on siis melko kapea-alaista jos halutaan ymmärtää terrorin koko olemus. On toki mahdollista rajata kommenttinsa koskemaan vain teokratioiden harjoittamaa terroria halutessaan mennä syvemmälle sellaisen yhteiskunnan rakenteisiin mutta sellaisen rajauksen tehtyään olisi paikallaan mainita rajauksestaan. Muuten herättää epäilyksen tarkoitushakuisuudesta.

Mitä tulee teokraattisen yhteiskunnan "kollektiivivoimiin" niin en osaa, länsimaisesti kun ajattelen, erottaa niistä johtajien vallan- etuoikeuksienhimoa enkä uskontoa keinona haluttaessa hallita n.s. "rahvasta" eli meitä tavallisia taatiaisia.

Minulle ei ole selitetty uskottavasti tuollaisten "kollektiivivoimien" olemassaoloa muuten kuin n.s. "hegemonioina" (A.Gramsci:n hengessä). Olen, ainakin toistaiseksi, vakuuttunut teokraattisten hegemonioiden olevan perusluonteeltaan samanlaisia kuin ne ovat muissakin yhteiskunnissa ideologioina, kansallistunteina, isänmaallisuutena t.m.s. jotka eliitit ovat pystyneet luomaan vallassaolonsa vakuudeksi. Pidän siis uskontoa yhtenä valintana vallan säilyttämisen ja käytön väineenä. Sen muodot ja käyttötavat vain vaihtelevat yhteiskunnittain niiden ja ympäristön kulloisenkin tilanteen ja kulttuurin mukaan, ihan kuin muidenkin välineiden.

Humanismi poikkeaa noista välineistä tässä yhteydessä ja erityisesti siinä mielessä, että kukaan ei ole käyttänyt sitä aidosti vallankäytön välineenä vaikka se onkin aika-ajoin kelvannut "savuverhoksi" peittämään todellisempia aikomuksia.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kaikkein yksinkertaisin esimerkki kollektiivivoimista -- niin sanotun "vallan" ja "tahdon" yhteensulamisesta -- on erityinen regressoiva metodi, hypnoosi, jolloin se mitä pidämme "yksilöllisenä vapaana tahtona" yllättäen siirtyykin henkilöltä toiselle.

Ja kyllä, hypnoosi on aivoisamme tallella oleva alkuperäinen kollektiivisen "vallan" tai "tahdon" mekanismi -- se ei siis ole mikään mielemme merkillinen kuriositeetti-ilmiö tai tajunnallinen taikatemppu, jonka merkitys rajautuu joihinkin erityisiin esiintymisyhteyksiin. Hypnoosi ei ole edes erityinen tajunnantila -- vaan osa normaalia aivotoimintaamme.

Ihminen on lajityypillisesti olemuksellisesti sosiaalinen olento, jonka koko kulttuurievoluutio perustuu sosiaalisiin muodosteisiin -- eikä tässä prosessissa mikään alkuperäinen ominaisuus, ei siis myöskään "vallan" ja "tahdon" alkuperäinen yhteensulanut ominaislaatu, ole mihinkään hävinnyt, vaan yhä useammat uudet kehityskerrokset ovat vain alkuperäistä ihmistä oppineet paremmin hyödyntämään. Esimerkiksi käsitteelliset "ajatuksemme" ovat enemmän syvyyssuuntaan kuin käsitepinnan tasolle leviäviä "tähtikuvioita", joissa eri elementeillä on erivahvuinen ote alkuperäisestä kollektiivisesta ymmärrysyhteydestä.

Sellaisten järjestelmäominaisuuksien -- kokonaan erilaatuista ihmisyyttä edustavien kollektiivivoimien -- olemassaolo kuin mihin teokratian ja demokratian toisiinsa palautumattomuudella viittaan, on varsin vaikea asia ymmärrettäväksi. Se ei ole kuvattavissa saati selitettävissä millään eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneellä yhteiskuntaideologialla, vaan tarvitaan antropologian ja sosiologian perusasetuksia. -- Hypnoosikin on vain hyvä havainnollinen esimerkki-ilmiö siitä minkälaatuisista asioista on oikeasti kyse.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #44

Hypnoosissa on hypnotisoija ja hypnotisoitu/-dut eli kyseessä on hierarkinen vallankäyttö eikä kollektiivinen voima. Kollektiivisessä voimassa valta lähtisi kollektiivista ilman johtajia, hypnotisoijia. Primitiivisimmillään esimerkki olisi kai sardiiniparvi väistelemässä saalistajia. Sillä ei ole vallankäyttäjiä edes hypnotisoimassa vaan yksilöt hakevat turvaa toisistaan ja näennäisesti reagoivat kollektiivisesti joukkona jokaisen yksilön reagoidessa ennalta sisäistetyn mallin mukaisesti naapurin ärsykkeisiin.

Toisaalta on totta, että ihmisen käyttäytymisessä on kaukaa kulttuurievoluutiota edeltävältä ajalta periytyviä piirteitä joiden alkuperää eikä mekanismeja tarkasti tunneta. Lienee kuitenkin ennenaikaista nimetä ne oikopäätä joksikin "kollektiiviseksi voimaksi". Kyse lienee kuitenkin kaikitenkin ihan luonnollisesta laumaeläimen käytöksellä jossa haetaan turvaa laumadynamiikasta.

Kun vielä otetaan huomioon, että kulttuurievoluutio on jyllännyt jo tuhansia, jollei kymmeniä tuhansia vuosia, uuden ajan sosiologisilla yhteiskuntateorioilla on joltinenkin selitysvoima. Huolimatta, että niitä on yritetty poisselittää erilaisten ideologioiden vastakkainasettelusta kumpuavilla poliittisilla leimoilla.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #63

Itse asiassa mikään esittämästäsi ei pidä paikkaansa. Kollektiivisessa vallassa -- tai tahdossa -- on täsmälleen saman verran hierarkiaa kuin kollektiivi ollakseen kollektiivi tarvitsee. Itse asiassa merkkisignaalien välitön seuraaminen on ollut hengissä selviytymisen ehto. Hypnoosi ei ole ollut käskyvaltasuhde vaan nimenomaan kollektiiviminuuksien suhde -- yhä edelleen suggestiot vaikuttavat tehokkaimmin kun ne annetaan toteamuksen, ei käskyn muodossa.

Vallan alkuperäisiä mekanismeja tunnemme nimenomaan kollektiivivoimien, kollektiiviominaisuuksien ja -ilmiöiden kautta. Voimme eläytyä siihen miten käsitteelliset samuuden piirit totemismissa suljettiin. Ensimmäinen varsinainen sosiologinen yhteisöilmiön kartoitus oli Durkheimin itsemurhatutkimus, joka sellaisenaan voitaisiin siirtää koskemaan teokraattista järjestelmää, kunniamurhia ja terroritekoja.

Kulrttuurievoluution keskeisin opetus on edelleen laajasti ottaen oppimatta: että kulttuurit ovat kovia kognitiivisia tosiasioita, jotka asettavat selvät ehdot sille millainen "järki" järjestelmän piirissä vallitsee. Ja että toisilleen vastakkaiset järjestelmät -- kuten teokratia ja demokratia -- voivat vain tuhota toisnsa, romauttaa yhteisöllisen "vallan" auktorisoitumisen, aiheuttaa molemminpuolisen moraalianomian ja -- ja tämä lienee vaikeinta ymmärtää -- aiheuttaa kognitiivis-tiedollisten kykyjen romahtamisen.

Mutta tosiaan: yhdessä asiassa olen kanssasi satakymmenenprosenttisesti samaa mieltä. Mikään uudella ajalla kehittynyt yhteiskuntaideologia, poliittinen tai tiedollinen ismi ei pysty kertomaan mitään olennaista tai tärkeää niistä ihmisen alkuperäisistä ominaisuuksista, joiden varassa kulttuurien kohtalokysymyksiä nyt pitäisi ratkaista.

Humanistit uskovat edelleenkin olevansa hyviä ihmisiä. Kannattaa palata asiaan vasta kun he tajuavat olevansa pahoja ihmisiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #88

Oikkonen selittää taas Durkheimilla. Jos uskaltautuu olemaan erimieltä, ei ole kypsä ymmärtämään durkheimilaisuutta oikein, hän selitti aiemmin toisaalla. Mikä mahtaa viirata kun tulee mieleen jumaluskojen epäilemisen selittäminen niin, ettei jumala ole vielä kutsunut ymmärtämätöntä luokseen. Siis edelleen kutsua odotellen.

Oikkosen kuvailu järjestelmän piirissä vallitsevasta järjestä muistuttaa jonkin verran hänen uudenajan yhteiskuntaideologiaksi kuvaamaansa granschilaista hegemoniateoriaa. Siinähän luodaan nykysanastossa tunnettu "normaali", "modus videndi", jonka puitteissa määräytyy hyväksytyt puheenaiheet ja niistä käytävä keskustelu. Eli ilmeisesti hieman sama kuin Oikkosen tarkoittama "järki"?

Oikkosen tunnustus yhdenmielisyydestä kanssani on hieman hänen käsittelyssään vääristynyt. En kirjoittanut ihan noin kuin hän viittasi. Pikemminkin tarkoitukseni oli ilmaista, että p.o. teoriat eivät kuvaa kulttuurievoluutiota edeltänyttä kuin väittää niiden kykenemättömyyttä. Olisihan hyvä huomata, että k.o. teoriat eivät yritäkään kuvata muuta kuin valtasuhteita (nykyaikaisessa) yhteiskunnassa joka on kulttuurievoluution tuote. Oikkosen mainitsema kykenemättömyys on siis ajatusvirhe siitä, että teorian pitäisi kuvata jotakin kohdealueensa ulkopuolelta. Tieteenkritiikin pahimpia mokia siis.

Humanistien leimaaminen yleisesti pahoiksi ihmisiksi on yleistävyydessään törkeää leimaamista. En olisi Oikkosen uskonut lankeavan sellaiseen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #154

Kasvu symbioottisen sosiaalisen sidonnaisuuden ja kollektiivivoimien vallasta aikuiseen autonomiaan on niin ihmislajin kuin yksilön suuri kehitystarina. Antropologiasta, sosiologiasta, sosiaalipsykologiasta tai pysykologiasta ei löydy tietoa tai tutkimustulosta joka olisi ristiriidssa tämän suuren kehityksellisen kokonaiskuvan kanssa.

Ja sitä tietoa joka mitä erityisemmilla tavoilla tukee ja muodostaa tätä suurta kokonaiskuvaa -- sitä riittää. Esimerkiksi tavat, joilla hypnoosissa pystytään luomaan "minä", joka omaa samat toimintamekanismit kuin "normaaliminä", mutta on persoonallisuustestien perusteella eri henkilö.

Varma syy sille miksi ihmistä koskevia perustavanlaatuisia realiteetteja on vaikea tajuta syvällisemmin on siinä, että kaikki "tietomme" on käsitetietoa -- se on eurooppalaisen uuden ajan paradigmaattisista lähtökohdista erityisen muotonsa saanutta "opillista" ajattelua, jossa tunnistamme "totuudellisuuden" aivan erityisellä tavalla. Meillä ei ole kykyä astua tämän oman "järjen piirimme" ulkopuolelle saadaksemme tarvittavan ensimmäisen otteen tai käsityksen siitä että ihmisjärki on todellakin aina vain erityisen "järjestelmän" piirissä vaikuttavaa järkeä.

"Ihmisjäjellä on monia muotoja, ja myös se erityinen muoto, joka on saanut ilmauksensa tieteessä, on ollut aikojen varrella muuttuva."

Humanismin perinne muotoutui eurooppalaisen invividualismin pohjalla, ja se ajaa umpikujaan samalla tavalla kuin individualismimme on kasvanut sokeuden asteelle. Sokeat individualistit eivät ole hyviä ihmisiä, niin mielellään kuin he esimerkiksi ihmisarvo- ja -oikeusideologioitaan toistelevat. He ovat pahoja ihmisiä.

Unohda Gramscit ja modus vivendit. Pintaveikkojen varassa et pärjäile etkä ymmärrä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #161

Miten Oikkonen astuu oman "järjen piirinsä" ulkopuolelle käsittääkseen mitä ihmisjärki todella on? Tarvitaanko siihen sieniä, synteettisiä valmisteita tai riittääkö ihan teosofinen meditointi? Vai jotenkin muuten saavutetaan durkheimilainen viisaus?

Mistä Oikkonen on saanut varmuuden, että humanistit ovat kaikki individualisteja ja vieläpä sokeita? Olisin taipuvainen edellyttämään Oikkoselta hieman perusteluja väittämälleen. Hänen siis täytyisi pystyä todistamaan kaikki humanistit pahoiksi ja sokeiksi individualisteiksi sillä jo ensimmäinen poikkeus romuttaa hänen väittämänsä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #171

Oikkonen ei ole löytänyt koko tuhatvuotisen keskiajan jaksolta ainoatakaan esittävää kuvaa, jossa olisi syvyysperspektiivi. Se ei todista Oikkosen aivoista mitään, sillä kukaan muukaan ei ole löytänyt.

Se että eurooppalainen individualismi on visuaalisen kognition emergenssi, ei niinikään ole Oikkosen keksintöä. Minua paljon viisaammat, myös eläytymiskykyisemmät, ihmiset ovat asiasta kirjoittaneet.

Kognitiivisen palapelin palat naksahtavat toisiinsa kauniisti kertoen siitä että kokonaisen kulttuuripiirin kulttuurievolutiiviset emergenssit toistuvat yksilökehityksessä tänäkin päivänä. Näemme edelleenkin kehityksen kerrostuvan tietyssä järjestyksessä. Syvyysperspektiivi ja lineaarisen ajan taju muodostuvat meillä yhdessä. Eurooppalaisen järjen ulkopuolella näitä yhteyksiä ei esiinny.

Sokea individualismi on sitä että yhteys kehitysajatteluun kadotetaan ja ajattelu muuttuu käsitteellis-opilliseksi. Eli "tieto" on juurikin sitä muotoa jota koulussa opetetaan jotta sen oppimista voitaisiin kontrolloida. Valitettavasti siihen ei sisälly minkään ymmärtämisen ehtoja -- ja sen pohjalta ihmiset vain nokkivat toisiaan "tiedoillaan" tai "perusteluillaan".

Mutta kaikin mokomin. Jos ei oikeasti kiinnosta, mitäpä väliä kenellekään? Kaikin mokomin. Eihän tässä tarvita toinen toisensa pelastajaa, jos ei upottajaakaan. Todellakin, kaikin mokomin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #173

Nimen omaan kiinnostaa ja siksi hieman edellisen kommentin ensimmäistä kappaletta vakavammin: En löytänyt tästäkään perustelua miksi meidän pitäisi "astua järkemme ulkopuolelle" jotta emme sotkeutuisi käsitteellisellä ajattelulla "individualistiseen sokeuteen". Enkä toisaalta sitäkään miten sen teemme sillä lineaarinen ajantaju ja perspektiivin havaitseminenhan eivät vie meitä "järkemme ulkopuolelle" eikä edellytä käsitteellisestä ajattelusta luopumista.

Olemmeko edelleenkin durheimilaisessa uskontosuossa ja teosofisissa tajunnan sfääreissä jos haluamme "käsitteellisen järkemme ulkopuolelle"?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #182

Kuinka se että eurooppalainen ihminen eli tuhat vuotta oudossa minäpersoonan hukanneessa depersonalisaation tajunnantilassa, jossa hän ei hahmottanut syvyysperspektiiviä tai lineaarista aikaa -- kuinka sen pitäisi olla "perusteltavissa" uuden ajan käsitteellisellä ajattelulla?

Oma järkemme rakentuu täydellisesti kartesiolaisen paradigman, eriytyvän Subjektin ja Objektivoituvan todellisuuden vastakkainasettelulle. me hahmotamme "minuutemme" ja meissä viriävät dynaamiset voimat -- jotka ulkoistamme todellisuuteen esimerkiksi syysuhteina. Meille "voima" tai "valta" on vaikutusvoima syyn ja seurauksen välillä -- mutta kaikki sellainen puuttui keskiajan ihmisen maailmasta. Emmekä me hittojakaan voi mitenkään "perustella" järjen totaalisesti erilaatuisia premissejä.

Teokratiassa "valta" ei paikallistu eikä omaa päämäärärationaalisia ominaisuuksia. Se on meille nyt oman järkemme ulkopuolista järkeä. Sen kanssa meillä ei ole mitään jakoa. Jokainen ihmisarvo- ja -oikeusideologi, joka ei ymmärrä miten kovia kognitiivisia tosiasioita kulttuurit ovat ja kuvittelee etteivät teokratia ja demokratia pelkästään tuhoaisi toisiaan, on todellakin vain paha ihminen.

Durkheimia on näköjään helppo irvailla, mutta itse en ihan tuollaisella älyllä siihen lähtisi. "Teosofiset tajunnan sfäärit." Oletko ihan tyytyväinen itseesi?

Taidan lopetella kirjoitteluni täällä US:ssa. Ei taida oikein olla mitään mieltä käyttää aikaa ja voimia tällaiseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #184

Olen päätynyt pitämään nykyistä Irania teokratiana. Siellä käsittääkseni valta paikallistuu ihan selkeästi korkeimpaan johtajaan ajatollah A.Khameneihin sekä häen johtamaansa uskonnolliseen valvojien neuvostoon ja jota he harjoittavat uskonnollisen poliisin kautta. Samaten teokraattisessa Saudi-Arabiassa johtajuus paikallistuu ihan kirkkaasti Saudien perheen ytimeen. Teokraattisessa Vatikaanissa valta paikallistuu myös ihan suoraan paaviin ja häen kuuriaansa. Samaten valta on paikallistettavissa ihan yhtä selkeästi kaikissa maailman teokratioissa sillä missään ei ole löytynyt mitään paranormaaleja henkiolentoja joiden valtaan valtaa pitävät ja harjoittavat valtansa perustavat. Enkä ole huomannut valtaapitävien missään teokartiassa laskevan vallastaan irti luottaakseen sen jonkin kollektiivin käsiin.

Teokratiassa vallan haltijat vain perustelevat valtaansa uskonnollisilla dogmeilla joihin on luotu kuvauksia paranormaaleista vallanlähteistä, jumalista, ja niiden viesteistä. Teokratian vallanpitäjät, nuo papit, piispat, ajatollat, lamat sun muut, ovat omaksuneet ja ottaneet itselleen oikeuden yksin välittää ja tulkita tuota viestiä oikeassa ja vääristämättömässä muodossa. Heidän kannaltaan erimieltä olevat ovat kerettiläisiä, sielunvihollisen erehdyttämiä, saatanallisia tai muita väärien jumalien palvojia tai suorastaan kaikkein perkeleellisimpiä eli kokonaan uskonnottomia. Kyse ei siis ole mistään kollektiivisesta joukkovallasta vaan yksinkertaisesti yhdestä tavasta järjestää hierarkiset, väkivallalla tai sen uhalla ylläpidettävät valtasuhteet.

Ehkä emme lähde arvioimaan toistemme älyjä, vai kuinka? Se ei kuitenkaan johdata minua ymmärtämään kuinka ymmärretään järjen ulkopuolella. Tuskin ketään muutakaan ilman sieniä tai muita keskushermostoa stimuloivia aineita tai menetelmiä. Se tuskin johdattaa meitä yhtään mihinkään hyvään, humanismilla tai ilman.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #207

Islam on teokratia, Iran tai Saudi eivät ole verrattavissa mihinkään eurooppalaisella uudella ajalla yksilöominaisuuksien yhteisöprojektiona syntyneeseen kielellis-kulttuuriseen kansallisvaltioon.

""Teokratian vallanpitäjät, nuo papit, piispat, ajatollat, lamat sun muut, ovat omaksuneet ja ottaneet itselleen oikeuden yksin välittää ja tulkita tuota viestiä oikeassa ja vääristämättömässä muodossa.""

Eivät ne mitään ole "omaksuneet", eivät mistään "ottaneet", eivät mitään "oikeuksia tulkita" missään "muodossa". Kenen kuvittelet voivat tällaisia valtuuksia voivan "antaa" -- mistä niitä "otetaan"? -- Tuo kaikki on täydellisen tyhjää käsiterealismia.

Tapa jolla "valta" auktorisoituu on erilaatuinen erilaatuisissa järjestelmissä. Teokratiassa sitä kuvaava paras sana on "kaikkiallinen". Koska et ymmärrä Durkheimista mitään, vallan auktorisoituminen kuten kaikki muukin yksilötasolle palautumaton yhteistodellisuus jää täysin käsittämättä. Sinä vaan "otat" sitä ja tätä, oikeuksia ja vaikka mitä.

Jos "valta" on sinulle jotain jolla ei ole auktorisoitumisen ongelmaa, kyllähän sen jakelu on "yksinkertaista". Poimii vain toimijaroolien nimet esiin ja lätkii nimilaput jokaisen eteen tulevan ilmiön päälle.

Valitettavasti sellainen ei selitä sosiaaliseen sidonnaisuuteen, normipaineeseen ja -moraaliin, kunniaan ja häpeään, syyllisen ja uhrin roolien vaihtumiseen, terroritekoihin, kuolemankulttiin ja martyyriuteen liittyviä ongelmia. Niiden kuvaaminen ja selittäminen onnistuu vain kun vallan ominaislaadut otetaan huomioon.

Vallalla on erilaatuinen auktoirisoituminen eri järjestelmissä. Myös "järki" on eriperusteista eri järjestelmissä. Se että sorrumme käyttämään samoja omia käsitteistöjämme kaikkien kulttuurien kuvailuun ei johda muuhun kuin harhakäsitykseen siitä että ymmärtäisimme jotain. Siis juuri tuollaista "ymmärrystä" jota tuo yllekursivoitu tekstisi edustaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #216

Islam ei ole teokratia vaan uskonto. Teokratia on yhteiskunnallinen hallintomalli jossa valtaa käyttävät vallanpitäjät toimivat perustellen valtansa uskonnollisilla dogmeilla.

Ei kukaan anna valtaa, ei edes teokraattien palvomat jumalat. Sen ottaa vahvin taho eli se jolla on eniten resursseja käyttää omien etujensa ajamiseen. Niin myös teokraateilla on ollut historiallisessa jatkumossa resursseja ja voimaa ottaa valta ja monissa yhteiskunnissa siirtää sitä eteenpäin seuraaville sukupolvilleen. Siinä suhteessa se ei poikkea aiemmista feodaalisista tai nykyisistä kapitalistisista valtarakennelmista.

En ole missään väittänyt, ettei vallalla ja sen nykyisillä pitäjillä olisi ongelmia ja haasteita "auktorisoitumisensa" kanssa. Niitä on niillä kaikilla kilpailevien valtaa tavoittelevien tahojen sekä seuraavien sukupolvien kanssa. Se on pikemminkin jatkuva olotila, niin teokratioissa kuin muissakin tavoissa järjestää yhteiskunnallista valtaa.

Me pystymme käsittelemään erilaisia kulttuureja ihan samalla järjellä. Samaten iso osa käsitteistä on ihan samoja. Meidän tulee vain ottaa huomioon erilaisuudet ja elinkaarten erilaiset vaiheet, ihan lineaarisessa aikäkäsityksessäkin. Siihen meillä on käytössämme käsitteiden erilaiset ominaisuudet sekä voimme tarvittaessa luoda uusia käsitteitä jos tarvitsemme niiden ilmentymiä selittämään jotakin mitä aiemmin mallintamissa kohdealueissa ei ole. Meidän ei siis tarvitse asettua "järkemme" ulkopuolle ja nähdä durkheimilaisia reaalimaailman ulkopuolisia uskonnon siemeniä vaan voimme tarkastella ihan reaalimaailman ilmiöitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #216

Kiintoisa alaketju Jorman kanssa ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #171

Minusta Oikkosen kommentit ovat jo ajat sitten astuneet järjen piirin ulkopuolelle. Ei millään pahalla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On upeaa että Nato piirittää Venäjää joka puolelta.

Nato levittää plakaateja joka puolelle Venäjän rajalle. Niissä lukee:

SEIS - STOI
Putin, pysy omalla puolellasi!

Ilkka Luoma

Näkyy hyvin pysyvän - mutta entä terroristit, jotka haluavat mahdollsiesti uusia case Turun? Siinä meillä ongelma, joka poistetaan kutsumalla kaikki sotilaamme pois Irakista, afganistanista ja Malista ... kts. topic!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Eihän se Turun puukottaja edes tiennyt sitä, ettei Suomi ole lähi-idän sodan osapuoli! Noin vähäisillä tiedoilla kun lähtee tekemään tekosiaan, on kyllä aika hukassa! Olis edes hyökännyt Venäjää vastaan,olisi ollut hieman perusteitakin! Nyt ei mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Siinä saattoi mennä Syyria ja Irak sekaisin ... mitä me teemme Irakissa, opetamme kurdeja taistelemaan - ketä vastaan - turkkilaisia, syyrialaisia, amerikkalaisia, venäläisiä vai ketä vastaan?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #68

Tuskin nyt kai amerikkalaisia vastaan, jotka nimenomaan tukevat kurdeja Irakissa!
Syyrian kurdeja emme kai ole olleet opettamassa?
Mutta osin olet oikeassa; mitähän me siellä teemme?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #68

Isitä vastaan. Menestyksekkäästi ovatkin taistelleet, Isis on menettänyt kaikki maa-alueensa. Ja se on tapahtunut kurdien ansiosta ja Turkista huolimatta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Kyllä - Irak-Syyria akselilta ...

...
499 lukijakommenttia aiheesta "Pelottava ISIS leviää maailmalle - mutta miksi?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 12.09.2014

Ote:

" ... Nyt ISIS on julistanut ultimaatuminsa myös Venäjälle

USA ei riittänyt pääoman kehtona, vaan ISIS havittelee Lähi-idän jatkoksi entisiä Neuvostoliiton ja nykyisiä Venäjän islamistivoittoisia alueita. Onko tässä yhdiste, jonka myötä Ukraina jää varjoon tehtynä ja kuviteltuna uhkana. Onko ISIS ja ääri-islamistit se suuri uhka, joka johtaa Helvetin porteille – kuten USA:n varapresidentti Joe Biden julisteli lämmittääkseen kongressia armeijan lisämäärärahoille.

Seuraavaksi kuuntelemme tarkkaavaisesti,

… miten eittämätön maailman talousveturi Kiina muotoilee sanansa ISIS uhalle, vai jättäytyykö Kiinan tapansa mukaan ulos kolmansien ongelmista – keskittyen itse vain kaupallisuuden järjestelyihin. Jääkö lännenmiehen pyhä sota amerikkalaisten harteille ja yllättäen Venäjä kumppaninaan. USA tietää, että venäläiset osaavat yhtä kovia keinoja kuin Irakissa ja Afganistanissa harjoitelleet jenkkisotilaat ja –yksityispalkkarambot.

Mikä tämä ISIS on ja mikä on se todellinen peruste,

miksi he toteuttavat niin radikaalin julmaa ”varoitusfilosofiaa”. Olisi syytä perehtyä huolella taustoihin, vaikutteisiin, valtapeleihin, uskonhaaraumien tavoitteisiin ja ennen kaikkea mitä ihmiset näkevät liikkeessä, ja erityisesti miksi eräät valtiot tukevat ISIS –liikettä! Mikä on tavoite ja miten se on aiottu toteuttaa?

Onko USA konfliktoitumassa jo liian monille rintamille?

Miten USA Naton kiistattomana johtajana ja ydinsateenvarjon tarjoajana tulee hyödyntämään Naton viitosartiklaa, jossa ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” – tämähän tarkoittaa sitä, että jos USA:n intressien kimppuun käydään, on 5. artiklan myötä jäsenmaat velvoitettu tuohon ”muskettisoturien mantraan” – kiinnostaako meitä? ... "

.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #111

Eihän Isisillä ollut maa-alueita kuin Syyriassa ja Irakissa, ja nyt ne on menetetty.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Vaarallisinta on tuo hajautuminen yksilötoimijoiksi - muun muassa uskonnon voimistamana --- nyt nuo seuraukset näkyvät.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #127

Internet toimii ja on toiminut jo pitkään terrorismin etäopetuksen tehokkaana välineenä; netissä manipulointi on tehokasta ja toimii; se on havaittu mm. EU:n alueella tapahtuneiden iskujen yhteydessä.
Toinen yllättävä tieto oli kai tällä viikolla lehdessä, mistä nuo "uskonsoturit" ovat kotoisin.. suurin joukko oli Venäjältä, ja toisella sijalla taisi olla Ranska! Tuota asiaa kun hiemankin analysoi, saattaa moni asia aueta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Jätän tässä kohtaa uskontokunnan kertomatta - totean vain yleisesti, että jokaisella on oma oikeutensa uskoonsa ja Jumalaan, jolla voi olla useita nimiä - mutta mitä ilmeisimmin kaikille kuitenkin yhteinen ---

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #135

Joo, tämä Turun puukottajahan myös radikalisoitui netin välityksellä. Siellä on ihan suomenkielistä isis-propagandaa. Jos sitä tuotetaan Venäjällä, niin se ei ole iso yllätys. Sehän oli varsinainen trollitehdas jo Neuvostoliiton aikaan, ja on sitä yhä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Näinköhän?

...
[2014]

" ... ISIS saattaa yllättäen yhdistää kolme suurta –

Venäjän, Kiinan ja Yhdysvallat, siksi laajassa leviämisessään islamilaisuus on – ja nimenomaan sen äärilaidat eriytyneenä. Me eurooppalaiset olemme siirtomaa-ajan tunnontuskissa houkutelleet halpatyövoimaa – Turkista Saksaan, Algeriasta Ranskaan ja Iso-Britannian entisistä alusmaista ja nykyisistä kansainyhteisön maista Englantiin. Samalla saimme vahvat uskontokunnat tapoineen maanosaamme, jossa väitetään ehdottomuuden hävittävän suvaitsevaisuuden! 9] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/uskonsotien... -

.

Ranska koki terrori-iskun ja venäläisiä tapettiin Siinalla liki kaksi kertaa enemmän
[Ranskan mellakoinnit jo vuosia sitten ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell... - ]

Näin saattaa yhteinen vihollinen ISIS/ ISIL yhdistää lännen ja idän |17.. Euroopan hallinta-aluetaistelu on pisimmillään juuri nyt slaavilaisuuden Ukrainassa |18., joka jäänee sivuraiteelle, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa de facto itäiseen Ukrainaan vain liitovaltiomaisen autonomian. Krim |19. on jo rakentunut Venäjään ja krimiläiset ovat valmiit uuteen YK’ n valvomaan kansanäänestykseen nykytilastaan.

...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #137

Silloin Venäjä istuisi kahdella jakkaralla? Taistelisi näennäisesti heitä vastaan Syyriassa, mutta levittäisi toisella kädellä heidän oppejaan netissä tarkoituksena aiheuttaa hämminkiä naapurimaissaan ja Euroopassa yleisesti. Mielenkiintoista ja voisin hyvin kuvitella mallin olevan totta. Jälleen oiva aihe tutkivalle journalismille.
Salisburyn myrkytyksen logiikasta monet asiantuntijat ovat löytäneet saman logiikan siemenen. "Teon pitää olla niin mieletön, että Venäjä voisi aina piiloutua ns. arkijärjen taakse". Oletteko kuunnelleet Venäjän vastauksia? Perustelut ovat juuri noita! Ei esim. jyrkkä teon tuomitseminen ja lupaus tutkia keitä murhamiehet ovat ja heidän saattaminen takuuvarmasti oikeuden eteen murhien yrityksestä! Noinhan olisi puhunut tervejäkinen venäläinen? Eikö?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Väitteellesi löytänet jotain todisteaineistoa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #140

Venäjähän tukee rahallisesti myös eräitä eurooppalaisia äärioikeistolaisia. Idea on aina sama: kaikki mikä voi horjuttaa Euroopan unionia, on venäläisten mielestä Venäjän etu. Suoraa miehitystä Venäjä käyttää myös silloin kun uskaltaa, sehän on valloittanut alueita Georgiasta ja Ukrainasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #155

West trolling manipulaatio on luonut luomisvimmassaan tämän Kremlin oppiklausuulin EU' pilkkomisesta, kun tilanne on todellisuudessa aivan toinen - Venäjä pitää pilkkoa liian suurena liian vähille!

...
SUNNUNTAINA, HUHTIKUUTA 17, 2016
Venäjäkin – ”pahan valtakunta” on liian suuri – lännen mielestä!

(Harvemmin puhuttu skenaario. Me suomalaiset katselemme historiaviisaina idän ja lännen vedenjakajalta näytelmää, jonka käsikirjoituksen tietävät tarkoin juuri nämä kaksi eri maailman johtajaa – ydinasesuurvallat Venäjä ja Yhdysvallat)

[ … kansalainen Erkki pohtii usein mikä mättää, kun nokittelua on juuri suurien välillä, on Ukrainaa |1, johdantoa siihen – on Itämerta |2, jossa suurvallat osoittavat mahtailukykyään, häiritsevät ja vakoilevat. Meillä Suomessa on laajasti omaksuttu kansalaisten taholta irti oleminen kummankaan sotilaallisista liittoumista |3 …

… Erkki kutsuu sitä ”paasikivimäiseksi viisaudeksi ymmärtää tosiasioita viisauden lähteeksi” – samoin arjen kansalainen Liisa on oivaltanut, että ”ystävät tulee pitää lähellä ja viholliset kaukana”. siksikin Liisa ei haikaile Natoon – lännen sotakoneeseen, koska meillä on yhteistä rajaa itäisen suurvallan kanssa kokonaista 1320 kilometriä … ]

Venäjä on liian suuri väestöönsä nähden

USA on maailman suurin raaka-aineiden ja energian kuluttaja – viimeisen 150 vuoden aikana *. Yhdysvallat loi vaurautensa ja sotilaallisen voimansa juuri massiivisella maapallovarantojen hyödyntämisen ansiosta, tuoden materiaaleja ja halpaa energiaa kaikkialta maailmasta, mutta kenen, minkä ja keiden kustannuksella?

· Maapallollisten raaka-aineiden käyttö ~ http://www.maailmanmuutos.fi/smm/5/5_5T.htm -

Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).

|4 Eduskuntamme tulevaisuusvaliokunta raportoi ”Pahan Valtakunnasta” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618867201_u... -
|5 Ronald Reagan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan -

Syntyi Tähtien Sota ideologia
[Tähtien sota ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_In... SDI - ]

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-p... -

.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #140

140#
Lue lehtiä, mitä Venäjä vastasi! Se rupesi heti uhkailemaan, kun ei muuta osaa. Mollaamaan Britanniaa.
Vaatimalla "todisteita" paljastit heti taas viiteryhmäsi! Venäjä tekee koko ajan keljuja juttuja, mutta kun sen roolia asioissa perätään; sekin vaatii aina todisteita! Eikä ryhdy oma-aloitteisesti asiaa tutkimaan viite esim: Malesia Airlines -koneen alasampuminen; päinvastoin Venäjä on senkin asian tutkinnassa vain pyrkinyt vaikeuttamaan asioiden selvitystä ja haukkunut tehdyt tutkimukset alinomaan pataluhaksi! Todisteiden etsinnässä se ei halua edes olla mukana vaikka muuta horisee. Koko ajan se on silti esittänyt todisteina silkaa valetta. Väite toisensa jälkeen on "ammuttu alas"..
Hei miksi sinä silti seisot heitä aina puolustamassa? Saako siitä edes palkkaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #185

Muna - kana -ilmiö. Mikä maa aloitti syytöksin ilman todisteita ...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #185

Putin on diktaattori, joka murhauttaa poliittisia vastustajiaan täsmäiskuilla ja siviilejä summamutikassa. Me ohitamme sen olankohautuksella, aivan kuten lavastetut vaalitkin. Olemmehan ihan tuohduksissamme siitä, että eräs elokuvaohjaaja on paljastunut ikäväksi ihmiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #194

Emme ohita, mutta ensin todisteet - epäilys ja väite eivät vie oikeuteen, mutta tutkintaan ja mahdolliseen syytteen nostoon - kylläkin.

Jorma Repo

Emme ole kolonialisteja,emmekä ryöstäneet alkuperäiskansoja,emmekä levittäytyneet siperiaan,emmekä Alaskaan,emmekä Kaukasukselle.Joskus asuimme Laatokan Karjalassa,kirkonkirjojen mukaan ainakin 1600 luvulta Metsäpirtin pitäjässä nykyään Zaporskaja.Ei kai se sitten ole kolonialismia,jos siellä nykyään asuu hyväntahtoinen naapuri.

Ilkka Luoma

Suomalaisia ajatellen on hyvä huomioida juuremme - täältä saat hyvää tietoa mistä olemme tulleet ...

...
~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Turha linkata FB- sivustoja minnekään, ainakaan sinne, missä liikkuu valistuneita ja omasta minästään huolestuneita ihmisiä: he eivät ole ollet mukana FB:ssa, eivät ole, eivätkä tule koskaan olemaan siellä! Siellä ovat vain maailman kaikki pölhökustaat! :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #141

Noh, valinta on jokaisen oma asia - valmistelen muuten Naamakirjasta neljättä kirjoitusta - lähiaikoina, ensimmäisen tein jo 2009 ...

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Muutama sana historiasta ja nykyhetkestä.

Neuvostoliitto ja Venäjä ovat kaksi täysin eri valtiota, erilaisine pyrkimyksineen ja käytäntöineen.
Suomen kansaa, kieltä ja kulttuuria ei välttämättä olisi jäljellä ilman Venäjän myötävaikutusta.
Venäjä on ollut aina ystävämme.
Moni sanoo heti, että olen Venäjän trolli. Se nyt vaan sattuu olemaan niin helppo vastaus ja kertoo enemmän esittäjästään kuin minusta. Onhan niitä kortteja. Salaliittoteoria, natsi, Hitler, rasisti, foliohattu, yms. Se on tarkkaan suunniteltua psykologiaa.
Apteekin logo ja mielisairaaloiksi kutsutut "vankilat".
Terve ihminen on helppo luokitella sairaassa yhteisössä sairaaksi ihmiseksi.
Paras tapa piilottaa todellisuus ja tapa hallita maailmaa, on tehdä tavasta niin sairas, että kukaan ei sitä usko.

Tekoäly on maailman suurin uhka. Se tekoäly sattuu vaan olemaan aivot ja niiden rakentama ego. Kun ihminen on egon vallassa, niin sitä on helppo ohjata, koska se toimii kuin yksinkertainen kone. Lampaat kulkee sinne minne niitä ohjaa.

Jos ymmärrätte, niin nouskaa varjoista. Nyt on aika taistella totuuden puolesta!

Ilkka Luoma

ISIS leviää Eurooppaan
~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

– sisältää 510 lukijakommenttia

...
Ote:

" ... Islamistien vaihtoehtomaailma?
[ ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=919214 – IL/ 4650 - ]

Islamistit rakentavat omaa vaihtoehtomaailmaa lännenmiehen kulutusjuhlalle ja maallistumiselle, missä vain voitto, kasvuhuuma ja lisäkuluttaminen velanottoineen on ”in ja pop”. ISIS on äärijärjestö, joka on ottamassa valtikkaa jo sopeutuneiltakin islamisteilta – vaatien Pyhää Sotaa oman valtion pystyttämiseksi – mitta on tullut täyteen ja keinot ovat olleet nähtävissä, … olisiko vihdoin kurkattava noiden julmuuksien taakse ja nähtävä ne taustasyyt, miksi teot ovat raaistuneet äärilaidoille?

9/11 oli vedenjakaja ja amerikkalaisten piti saada sotansa, jopa väärennetyin satelliittikuvin

Amerikan presidentit ovat kautta aikain tienneet, että kunnon rytinä kohottaa amerikkalaisten elintasoa tuoden massiiviset ase- ja varustetilaukset sotateollisuudelle, jotka on maksettu velalla ja kiihtyvällä liittovaltiovelalla. Oliko 9/11 myös esimaku tulevasta, kun fanaattiset uskonsoturit tavoittelevat paikkaa paratiisissa – uskonsa mukaisesti. Mitä odotamme seuraavaksi?

Tänään kaikkialla on huippuosaamista kybersotimisesta

[ ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustel...d.php?t=717353 - cyber- vs. sissisota? [58341]

Onko odotettavissa läntisen maailman hermokeskuksiin totaalibittihyökkäys tavoitteena romahduttaa lännenmiehen rahavirrat, joiden virtuaalisuutta ylläpidetään ”bittirahapumppauksina” niin Euroopan Keskuspankista (EKP) kuin amerikkalaisten FED´stä – onhan heille oma raha, jolla pelata. Miten on, jos Pyhä sota leviää maailmanverkkoihin? ... "

.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

On mielenkiintoinen ajatus, että Suomi lopettaisi terrori-iskun johdosta sotilaallisen yhteistyön muiden maiden kanssa.

Oli miten oli, tuskinpa Suomi tällaisen ryhtyy. Terroritekojen jälkeen on meillä ja muualla korostettu, että pelolle ei tule antaa valtaa, sillä silloin tekisimme juuri niin kuin terroristi haluaa. Onkin mahdollista, että jos terroristin tahtoa noudatettaisiin, se vain innostaisi lisää yrittäjiä vaikuttamaan maamme politiikkaan.

Terroristien todellisista motiiveista on tosin vaikeaa saada selkoa. Tietenkin ne pohjimmiltaan perustuvat äärimmäisen islamin tulkintaan, mutta varsinainen motiivi saattaa olla hyvin henkilökohtainen: esimerkiksi välitön paratiisiin pääsy siellä odottavien neitsyiden pariin. Tai yleinen turhautuminen omaan tilanteeseensa maassa, jossa henkilö oleskelee.

Eräs toimenpide, jonka valtiovalta voisi tehdä heti, on lisätä maahanmuuttajille suunnattavaa informaatiota ja kertoa, että suomalaiset sotilaat eivät osallistu missään maassa taistelutoimiiin. Vaikka nämä väärinkäsitykset saataisiin karsituksi, silti riittää aina motiiveja uskonnollispohjaiseen terrorismiin.

Turun puukottaja oli kuulusteluissa todennut muun muassa, että teko oli kosto Yhdysvalloille iskusta Syyriaan. Poliisin esitutkintamateriaalin mukaan mies on myös sanonut, että isku kohdistui suomalaisiin, koska hän oleskeli Suomessa.
Tulevien terroritekojen estäminen Suomen toimintapolitiikan muutoksin on siten lähinnä toiveajattelua.

Ilkka Luoma

Tähän mennessä kaksi tapettu - isis-taistelijana. Monta vielä vaaditaan?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Mitään ei "vaadita". Suomi ei voi ulkopoitiikkansa suunnata puukottajan mielenliikkeiden mukaan. Mitä siitä tulisi? Terroristien diktatuuri. Näillä terroriteoilla on lukuisia syitä - mm. tekijän halu päästä paratiisiin neitsyiden pariin.

Älä anna pelolle valtaa!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Emme anna, emmekä sotkeudu toisten kolmansien sisäisiin asioihin kuin vain YK-rauhanturvatehtävissä - molempien/ kaikkien riitelevien osapuolien pyytäessä - YK-johteisina operaatioina!

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Afganistanissa suomalaiset osallistuvat miehitykseen USAn pyynnöstä.
Tosin ei siitä voinut kieltäytyä kuin suomettumisen aikaan.

Ilkka Luoma

Menetetty siviili on yhtä arvokas niin Kunduzin sairaalassa,
[ USAF rynnäköi tappavasti ”Lääkärit ilman rajoja” sairaalaan Afganistanissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443835426723 - ]

… Gazan kaistalla, Pariisissa kuin Raqqa’ ssa tai Homs’ ssa. Tänään siviilit kärsivät – kuten aina sodissa. Moraali oli kaukana, kun käytettiin atomipommeja siviileihin – höyrystäen sekunneissa kymmeniä tuhansia vuonna 1945.

Moraali on löyhässä, kun tynnyripommit putoilevat siviilien sekaan – unohtamatta sotimisen kemiallisuutta, jota väitetään tuotetun myös amerikkalaisista lähteistä |13.. Palestiinalaisia on miltei teurastettu Israelin puolustaessa omien sanojensa mukaan olemassa oloaan ja kansalaisiaan.

Tapettu juutalainen ja kostoksi 5-10 palestiinalaista – oikeudenmukaistako, kun vielä tiedämme kuristusotteen Gazasta ja laittomat juutalaissiirtokunnat Länsirannalla. Eivätkö Israel ja tuleva Palestiinan valtio näe rauhamahdollisuutta muurin takaa? |14.

Pariisissa on räjähtänyt aiemminkin
[ … mellakat Ranskassa ja Pariisissa … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell... - [2005] huomasiko kukaan, että näiden ja tämän hetkisten välillä oli miltei tasan 10 vuotta? ]

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#55
On Suomen turvallisuuspoliittinen etu osallistua tähän toimintaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Ehdottomasti oikein vaustaus on täysi ei. Me voimme sen sijaan olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #65

Tällaisiin kysymyksiin ei ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Yleensäkään mihinkään ei ole täysin oikeaa vastausta, joka miellyttäisi kaikkia [fil.]

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Vain yksi oikea vastaus - Pois Afganistanista, jos haluamme ettei tule enää uusia viattomia uhreja - Suomessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #62

Pihlanto kirjoittaa turvallisuuspoliittisesta edustamme. Siihen ei minun mielestäni kuulu osallistuminen toisten hyökkäys- ja miehityssotiin toisella puolella maailmaa, harjoitella heidän joukkioidensa kanssa eikä tarjota heille kauttakulkuoikeuksia saati isännän vieraanvaraisuutta retkillään. Meidän turvallisuutemme edellyttäisi erityistä ja uskottavaa erillään pysymistä (suur-)valtojen ristiriidoista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #69

Jokainen voi olla näistä asioista mitä mieltä haluaa. Valotin Suomen motiivia osallistua kansainväliseen sotilaalliseen yhteistyöhön.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Aivan.

Luitko topicin alkuosan - miten näkisit syyn ja seurauksen lain toteutuneen Suomen Turussa?

....
Kausaliteetti
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kausaliteetti -

"Kausaliteetti (lat. causalitas < causa 'syy') on syy–seuraussuhde eli kahden tapahtuman suhde, jossa toinen aiheuttaa toisen. Toinen tapahtuma on tällöin syy ja toinen seuraus.Kausaliteetti (lat. causalitas < causa 'syy') on syy–seuraussuhde eli kahden tapahtuman suhde, jossa toinen aiheuttaa toisen. Toinen tapahtuma on tällöin syy ja toinen seuraus. ... " -Wiki

...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #75

#75
Turun puukottaja oli esittänyt syiksi tekoonsa paitsi Suomen osallistumisen Syyrian sotaan, myös koston Yhdysvalloille samasta sodasta sekä sen, että hän asui Suomessa.

Siinä muutamia syitä seurauksille. Jos tutustut tarkemmin linkkeihisi havaitset, että seurauksilla voi olla useita samanaikaisia syitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Mikä on juurisyy - sitä metsästetään nyt ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #73

Mirala on saanut seuraa uusiokieliselle matkalleen kielemme käytön uusiin sfääreihin. Pihlannolle sotaliittoutumissa, niiden hyökkäilyharjoituksissa ja miehityssodissa riekkuminen on "kansainvälistä yhteistyötä". "o tempora, o mores" sanoisi M.Cicero tästäkin jos saisi kuulla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #76

Onko siellä riekuttukin? Mitähän Cicero siitä sanavalinnasta sanoisi?
Jäitä hattuun - vaikka hatuttaisikin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

US pr. Bush junior olisi voinut laittaa jäitä hattuun vuonna 2003!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Eng ent. PM Tony Blair pyysi anteeksi osallistumistaan näihin sotaliittoihin - kyseessä Irak ja US' n rinnalle meno - ehdoitta - Tony tuli tunnon tuskiin, kun oivalsi ISIS-järjestön syntytekijät ...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #80

Voivat jäitä hattuun pistää muutkin. Itse asiassa Blairin tekemiset eivät ole juurikaan relevanttteja tässä. Suomi ei ole osalllistunut sotatoimiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Suomi osallistui Irakissa olevien kurdien koulutukseen - rintaman takana, ja tämän ISIS laittoi merkille!

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Tarkoittanet Afganistanin YK-operaatiota?
#55

YK:lla kun ei ole armeijaa, se delegoi! Normaalia toimintaa tässä maailmassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

YK järjesteli aikanaan omia varsinaisia YK-rauhanturvaamisoperaatioita - nyt sotimisen hoitaa Nato/US - usein YK' n mandaatilla tai ilman, ja tämä on raskas virhe.

Jorma Repo

Jotenkin näistä vastauksistasi huokuu jonkinlainen aiheen välttely.Kysymys oli se onko kolonialismia?Jos asuttaa osan itsenäistä valtiota omilla kansalaisillaan.Miksi muuten kuvaat valloittajat aina valkoisiksi miehiksi lännestä.Onhan niitä valloittajia vuosisatojen saatossa tullut myös idästä.Ihon väristä en tiedä?Ehkäpä Tsingis Khan on sinulle tuttu?Voin lisätä linkin,jos nimi ei sano sinulle mitään.

Ilkka Luoma

[9

...
Aloitetaan kolonislismin opiskelu vaikapa brittiläisestä maailmanvallasta - imperiumista:

~ https://en.wikipedia.org/wiki/British_Empire -

...
Seuraavaksi otamme espanjalaisten toimet Väli- ja Etelä-Amerikassa ... mutta ensin britit, palataan sen jälkeen asiaan, eikö? ;)

Jorma Repo

Onneksi äiti venäjällä ei ole pelkoa maasta turvapaikkaa hakevien terrori teoista.Heillähä on terroristeja omasta takaa.Mutta heistähän ei tässä blogissa kanneta huolta,Johtuen nähtävästi siitä,ettei venäjän hallinto ole antanut niihin mitään aihetta.Toisin kuin suomalaiset YK joukot.

Ilkka Luoma

Mietihän Jorma uudestaan YK-rauhanturvatehtäviä YK' n alaisuudessa ja tätä vaikkapa Afganistanin Nato/US taistelukriisinhallintaoperaatiota - kerrotko tuon jälkeen mietteesi ja luetko uudelleen topicin linkkeineen?

...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sinun mielestäsi puukkoa heiluttava ulkomainen terroristi saa päättää Suomen turvallisuuspolitiikasta? Erikoinen ajatus.

Jorma Repo

Onkohan tänne iskenyt kommentteja kadottava virus?Vai onko kyseessä hra.Zen Zuur

Ilkka Luoma

Tyhjät, netiketin vastaiset ja suoranaista väärää tietoa sisältävät kommentit poistetaan.

Jorma Repo

Miten suomalaiseen elämän menoon on vaikuttaneet löytöretket,espanjalaiset tai brittiläiset siirtomaa isännät.Ja aloitetaan siitä mitä eroa on koloniasaatiolla ja kolonianismillä.Tietysti jos on mahdollista voimme myös keskustella itäisestä naapuristammekin.Sekä uralin takaisista alueista ihan Alaskaan asti.

Ilkka Luoma

Luehan topic uudestaan ja sitten tämä ...

TIISTAINA, MARRASKUUTA 17, 2015
Sotkeutuuko Suomi terrorismikierteeseen?

1
...
" ... Pariisissa on räjähtänyt aiemminkin
[ … mellakat Ranskassa ja Pariisissa … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell... - [2005] huomasiko kukaan, että näiden ja tämän hetkisten välillä oli miltei tasan 10 vuotta? ]

Ranskan vallankumouksesta on paljon aikaa, vaikka on kuultu kiinalaisten sanovan, että liian vähän, jotta voisi vetää lopullisia johtopäätöksiä. Onko meillä, heillä tai muilla aikaa odotella, kun uskonnot tappelevat |15., vaikka päämäärä kaikilla on sama – hyvä Elämä nyt ja tulevaisuudessa – oli se sitten taivaassa tai paratiisissa.

Muistamme Pariisin mellakat vuosien takaa – autot paloivat, oli kysymys siirtoväestä *] – algerialaisista, joiden isäntänä Ranska oli – kuten myös osaltaan Syyriassa |16.. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko... -

ja

tämä:

" ... Suomalaisten rooli – kysymme ensin miksi olemme Afganistanissa?
[ … miksi tosiaan olemme Afganistanissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-ole... - ] ... "

.

Ilkka Luoma

Siperia on ollut kautta aikain liki tyhjä - verrattuna vaikkapa Intiaan, jonka britit valloittivat kolonisaationsa piiriin ...

Ilkka Luoma

[ … kansalainen Erkki pohtii miksi sotilaamme on lähetetty Irakiin opettamaan tappamista ja sotimista kurdeille Irakissa |3., jossa ilman omaa valtiota olevat taistelijat käyvät ISIS - järjestön kimppuun, suomalaisin opein.

Kansalainen Liisa ihmettelee miksi me kustannamme väkivaltaisuuksista palaavia, ’kyllä Kela maksaa’ – idealla. Kansalaiset ovat yhteisesti suurena enemmistönä sanoneet täyden ein Natolle |4. – emme halua muiden sotiin, emmekä halua omasta maastamme taistelualustaa |5. … ]

Olisiko nyt korkea aika selvittää tapahtumaketjut - dominoefektit, jotka synnyttivät Syyrian vuosisadan kuivuuden |6., al – Qaida’ n synnyn, ISIS – järjestön voimistumisen |7. sekä mitä tapahtui Syyriassa, joka on nyt läntisen valtakoneiston hampaissa |8.. Tuntuu yllättävältä, mutta ISIS saattaa yhdistää suurvaltoja!*]

*] Yhdistääkö ISIS? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurv... -

Ilkka Luoma

Pariisin mellakat - 2005:

" ... Pariisissa on räjähtänyt aiemminkin

[ … mellakat Ranskassa ja Pariisissa … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell... - [2005] huomasiko kukaan, että näiden ja tämän hetkisten välillä oli miltei tasan 10 vuotta? ] ... "

Ote täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/3596/ketju/mellakk... - :

[03112005]
" ... Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa. Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.

Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika; sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin. Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.

Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän. Mm. Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työnuudelleenjakotaistelu.

Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava. Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty. Väkivalta on ilmiö, joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen.

Maahanmuuttoryhmät, jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin. Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu. Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla toimilla pois.

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa ... "

.

Jorma Repo

Yleisen käsityksen mukaan Venäjän koloniat 1800-1900 vaihteessa ylsivät itä Puolasta Alaskaan, väitti Ilkka mitä tahansa.Näissä kolonioissa valoittaja on tullut niin idästä kuin lännestä.

Ilkka Luoma

Jos tutkisi Venäjän maan historiaa - huomaisi idän hyökyaallot, joiden portti venäläisyys on ollut vuosisadat - pl. mongolit, jotka ulottivat valloituksensa liki koko Venäjän maan - kultainen orda ...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

NATO on estänyt kymmeniä terrori-iskuja viime vuosien aikana ja erityisesti niissä maissa jotka ovat olleet Isisin tähtäimessä.

NATO antaa turvaa, se on päivän selvää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Natolle kiitoksia! Se on estänyt kaikkein suurimman terroristin Venäjän suurimmat iskut Suomea vastaan.

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - kansakuntamme on pitänyt meidät erossa Natosta, ja siksikin olemme eläneet täyttä rauhan aikaa jo yli 70 vuotta.

Ilkka Luoma

Natomaa Turkki antaa nyt "turvaa" hyökkäyksillään Syyriassa, jossa Nato-maa US aseistaa ja tukee natovaltio Turkin vihollista.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa että Venäjä pääsi näyttämään suuruuttaan pommittamalla mm. Palmyran maan tasalle ja tappaen satoja tuhansia viattomia siviilejä. Hyvä puoli asiassa on että ehkä ne pommit oli tarkoitettu suomalaisia varten? Eli kun H-hetki koittaa, saamme niskaamme ihan uusia pommeja ja ohjuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Todellisuus oli se, että ISIS räjäytteli vanhoja Palmyrän historiakohteita ... ei Venäjä.

Ilkka Luoma

Täydennetään viitteet:

.
...
Viitteet
[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-ol... - Afganistanissa olemme jo sodan osapuoli ---
[3 ~ https://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suom... -
[3 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tat... -
[3 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuomi... -
[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-li... -
[5 9/11 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Motives_for_the_Sept... -
[6 ”... Voisimme tarkastella kahden ydinasesuurvallan johtajien julistusta omien kansalaisten suojelemisesta, tai samaan etniseen ryhmään kuuluvien turvaamisesta. USA julisti maailmanlaajuisen sodan (” … ei ole turvasatamaa missään maapallolla – me ulotamme tuhoamisemme mihin tahansa … ”, julisti Obama). --- ”Tulemme suojelemaan kaikki venäläisiä ja etnisesti venäläisiä, olivatpa he rajojemme sisällä tai ulkona” – näin sanaili Venäjän presidentti Vladimir Putin. Kansalaissuojelija Putin osoittaa tätä doktriiniaan juuri nyt Itä-Ukrainassa ja vähän aiemmin Krimillä. Herääkin kysymys millaisia oikeuksia strategiset ydinaseet tuovat niiden hallitsijoille? … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuur... -
[7 Olemmeko velkaa kehitysmaille? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/ymparistovel... -
[x

[9 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/British_Empire -
[x
[x
[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/kansalaiset... -
[13 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251823-... - [217]
[14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/kenraali-li... -
[15 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/suomi-yk-ra... -

...

Pertti Perttiläinen

Kuinka monta terroritekoa voi tehdä Suomessa, jos rajalla lähetetään takas Tukholmaan?

7? Eiku

Ilkka Luoma

On kysymys reviiripuolustuksesta ...

...Evoluutio loi reviirit lajikohtaisesti, jotta biodiversiteetti ja biosfääri toimisi lokeroituneena yhteistoimintana - paras esimerkki reviireistä on lisääntyminen vain lajikohtaisena tapahtumana - onnistuneesti.

Jorma Repo

Sehän on tietysti oikeutettua vallata Siperia,koska eihän siellä asunut kuin n.30 alkuperäiskansaa,tai Alaska ja sieltä edetä aina P-Kaliforniaan.Kai se oli P-Amerikkakin lähes asumaton.

Ilkka Luoma

Pohjois-Amerikka oli jo valloitettu alkuperäintiaaneilta valkoisten eurooppalaisten toimesta ...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Koska intiaaneista ei ollut peltotöihin, Amerikkaan tuotiin siksi orjia Afrikasta. Amerikka valloitettiin myös mustien avulla - heidän tekemänsä työn avulla. Jos oikein muistelen, USA:n Valkoinen talokin on orjien rakentama. Siitäkin syystä - tumman presidentin valinnalla oli suuri merkitys USA:ssa! Orjakauppaa Afrikassa organisoivat pääosin afrikkalaiset itse.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Ahaa, siis yrittikö valkoinen eurooppalainen tehdä ensin intiaaneista orjiaan?

Jorma Repo

Syntyperäiset eurooppalaiset ovat todellakin valkoisia,jota jostain kummallisesta syystä aina painotat.No kesäisin jopa ruskettuneita.Mutta mitä tähän kolonia keskusteluun tulee,niin venäläiset ja espanjalaiset saapuivat P-Kaliforniaan aikas lailla samaan aikaan.Ja minusta venäläisetkin kuuluvat vaaleaihoisiin euroopalaisiin.Vaaleampiin kuin espanjalaiset.

Ilkka Luoma

Oletko laittanut suhteelliseen mittakaavaan espanjalaisten, englantilaisten, ranskalaisten ja venäläisten kolonialismin - valloitusväkivallan näkökulmasta - Väli- ja Pohjois-Amerikassa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässäpä Ilkalle ja muille hiukan oikeaa tietoa talvisodasta:

https://www.ess.fi/Mielipide/art2446269

"Volkogonov ei tulkinnut historiassa havaittuja tosiseikkoja pelkästään marxilais-leninistisen luokkakantaisuuden kannalta. Tämä oli uusi ja hänen lausuntonsa ehkä hämmästyttävin piirre.

Hän pani ennennäkemättömän paljon painoa moraaliselle oikeudenmukaisuudelle. Hän myönsi Suomen reagoineen oikein, kun se asettui vastustamaan Stalinin vaatimuksia.

Sanoi hän enemmänkin: suomalaisten toiminta talvisodassa antoi esimerkin siitä, miten kansan pitää taistella itsenäisyytensä puolesta. ”Tämä herätti sympatiaa myös meillä.” Siinä oli Volkogonovin sanoman ydin. Se oli sensaatio."

Ilkka Luoma

Tuo "itsenäisyystaistelu" vei 20.000 suomalaisen hengen - turhaanko? Onnistuttiinko venäläisten hyökkäystä ENNEN diplomatian ja neuvottelujen rintamilla?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Luehan Ilkka vinkki huolella. Siinä venäläinen tutkija yksikäsitteisesti syyttää Stalinia, ei suomalaisia.

Venäläisten hyökkäykset Suomeen veivät satojen tuhansien venäläisten nuorten hengen. He saivat saaliiksi Karjalan. Kannattiko? Nyt Karjala on lähes tyhjä. Karjalan ryöstö huonontaan maidemme välejä edelleen.

Miksei Venäjä voi olla hyvä naapuri?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #150

Talvisodan aloittajasta ei ole ollut mitään epäselvää ...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #163
Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Jälkiviisautta! Sama kuin Viron ja muun Baltian kohtalo olisi ollut meidänkin, jos olisimme olleet samanlaisia opportunisteja kuin Luoma & Co.
"Kesäkuussa 1940 Neuvostoliitto painosti Viroa päästämään 90 000 neuvostosotilasta maahan, ja elokuussa 1940 Virosta tehtiin neuvostotasavalta. Presidentti Konstantin Päts vangittiin ja kuljettiin Venäjälle, jossa hän kuoli 1956. Yli 10 000 virolaista kyyditettiin 13.–14. kesäkuuta 1941 vankeuteen Siperiaan."
"Varsinaisesti neuvostojärjestelmä vakiinnutettiin toisen maailmansodan jälkeen 1940-luvun lopulla. Kymmeniä tuhansia virolaisia karkotettiin Siperiaan, ja maatilat muutettiin kollektiiveiksi."
"1980-luvulla Moskovan keskushallinto pyrki venäläistämään neuvostotasavaltaa voimakkaasti. 1980-luvun lopulla virolaisten osuus maan väestöstä oli romahtanut 1930-luvun lähes 90 prosentista noin 60 prosenttiin."
"Viron alue oli joutunut neuvostoaikana suuren kolonisaation kohteeksi, joten maahan oli tullut 475 000 venäjänkielistä maahanmuuttajaa."
"Viron perustuslain määrittelyn mukaan Viron valtion alueen perusta on Viron tasavallan ja Neuvosto-Venäjän välinen Tarton rauhan sopimus vuodelta 1920, eikä Viron valtion aluerajoja saa muuttaa ilman riigikogun päätöstä."
#133

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #151

Kari, kyllä Ilkka & Co tietävät tosiasiat paremmin kuin moni meistä totuuden puhujista. Siksi he osaavatkin kieroilla.

Tämähän on informaatiosotaa. Ilkka on parhaita Venäjän infosotureita. Häntä ei voiteta tosiasioita esittämällä. Nämä putinistit ovat ärsyttäneet minuakin niin paljon että asenteeni nykyiseen Venäjään on muuttunut. Suututtaa jatkuva valehtelu ja kieroilu. Edelliset sukupolvet torjuivat vihollista ase kädessä, minä vuorostani puolustan isänmaata kirjoittelemalla.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #153

Kiitos vastauksestasi ja myötäelämisestä! Tähän piilovaikuttamiseen ei olekaan muuta vastalääkettä kuin inttää heille vastaan! Kun tiedostamme sen, että he edustavat ns. 5. kolonnaa Suomessa (?); maanpuolustustahto sen kuin kasvaa! Periksi ei passaa antaa!

Mieleen tulee tämä hauska mies - joka ei omien sanojensa mukaan anna koskaan periksi!
https://www.youtube.com/watch?v=SRkTfr5QbTw
https://www.youtube.com/watch?v=WKYD-cDd_Gs
https://www.youtube.com/watch?v=DInQ7XWJYAM

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #157

Inttää - aivan, teitä riittää, jos joskus sitten vaikka todisteellisin perusteluin - ja kritiikkiä halutaan, asiakritiikkiä! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #153

Kerrotko Leo lukijoille esittämäni valheet?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #167

Minä kirjoitan niistä kirjan!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #178

Jäämme odottamaan, sitä ennen se on tyhjää puhetta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #153

Minunkin asenteeni nykyiseen Venäjään muuttui kun Jeltsinin tilalle tuli Putin. Aluksi P. oli hissukseen, mutta Tšetšenia, Georgia ja Ukraina olivat kolme kolausta hurskaille toiveille Venäjän demokratisoitumisesta. Kerran KGB-mies, aina KGB-mies.

"Ystävyyspolitiikan usva hämärsi kylmän sodan aikaisia näköaloja. Neuvostoliiton politiikkaa sanottaisiin nykykielessä trollaukseksi. Tarkoituksena oli osoittaa, että marxismi-leninistinen imperialismi ei ole imperialismia.

Osa suomalaisista uskoi tai oli uskovinaan, että Neuvostoliitto oli jalostanut imperialismin ystävyydeksi. Suomen virallinen politiikka vahvisti neuvostopropagandaa mairealla liturgiallaan."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #174

Kun tarkastellaan Putinin ajan Venäjää - olisi avattava myös itäinen silmä, varsinkin jos läntinen silmä on sumennettu west trolling manipulaatiolla ...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #177

Kyllä minun silmäni aukenivat viimeistään silloin kun Georgiassa kävin. Nationalismi on korvannut kommunismin Venäjän johtavana ideologiana. Seuraukset ovat surulliset. Vaalivilppiin turvautuminen Venäjän presidentinvaaleissa oli säälittävää. Putin haluaa esiintyä vahvana johtajana, mutta sellaisen luulisi uskaltavan voittaa ilman likaisia temppujakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #179

Georgiaa voi aloittaa pohtimaan vaikkapa tästä lukien ---

...
"Georgian president Mikheil Saakashvili blamed for starting Russian war ... "
~ https://www.theguardian.com/world/2009/sep/30/geor... -

.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #181

Venäjä edelleen tosiallisesti miehittää osia Georgiasta, Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa. Niin Neuvostoliiton maineen hiipumisella kuin itsenäisen Georgian ja Venäjän huonoilla suhteilla lienee osuutensa siihen, että Stalinin maine on Georgiassa 2010-luvulla entisestäänkin huonontunut. Gorin torilla sijainnut patsas on poistettu, ja siellä sijaitsevaa kotimuseota ollaan tiettävästi muuttamassa Stalinin uhrien museoksi.

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241057...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #183

Tuo "tosiasiallisuus" on "mielenkiintoinen" juttu. Useimmiten se löyty meidän kunkin mielipiteiden rakennelmista tarkoittaen meidän omaa käsitystämme asioiden laidoista.

Niin myös tässä tapauksessa "tosiasiallisuus" tarkoittaa Lamminpään itse itselleen muodostamaa käsitystä itse itselleen päteviksi kokemien lähteiden avulla tai ihan omasta päästä.

On myös syytä muistaa, että Abhasian ja Etelä-Ossetian liittäminen Sakartveloon oli aikoinaan nimenomaan kansallisuusasian kansankomissaari J.Džugašvilin päätös.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #210

Viiden päivän sodan todelliset tapahtumat ovat yhä osittain hämärän peitossa, koska Georgia ja Venäjä ovat kertoneet tapahtumista toisistaan poikkeavia versioita. Molemmat osapuolet ovat syyttäneet toisiaan sotarikoksista ja etnisistä puhdistuksista Etelä-Ossetiassa. Molemmissa maissa ilmestyi sodan aikana ja sen jälkeen puolueellisia selontekoja tapahtumista. Pian sodan jälkeen Venäjä tunnusti Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäisyyden. Molemmat alueet ovat yhä venäläisten joukkojen miehittämiä ja taloudellisesti riippuvaisia Venäjästä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #213

Itse asiassa OSCE (ETYJ) on selvittänyt k.o. sodan taustaa ja saanut selville Sakartvelon hyökänneen vastoin voimassa ollutta aseleposopimusta presidenttinsä M.Saakasvilin johdolla.

Itse asiassa Venäjä varoitti Saakasvilin hyökkäysaikeista jo kuukausia etukäteen mutta siitä huolimatta Venäjän puolustautuminen Sakartvelon hyökkäystä vastaan tuli OSCEa tuolloin johtaneelle A.Stubbille "yllätyksenä" kuten hän itse tuolloin todisti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #234

Ei kukaan Saakasvilin harkitsematomuutta ole kiistänytkään. Eikä kukaan voi kiistää sitäkään, että Venäjän reaktio oli täysin ylimitoitettu. Saakasvilin olisi pitänyt ottaa oppia Mauno Koivistolta, joka saoi: "Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan". Ja olisihan tuo Venäjällekin sellainen läksy joka sen olisi hyvä opetella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #237

Lamminpää tietää Venäjän reaktion olleen ylimitoitettu. Mikä olisi ollut oikeinmitoitettu reaktio kun vihollinen kävi sekä siviilien että rauhanturvaajien kimppuun raskain ja kevyin asein? Ottaen huomioon, että Venäjä varoitti OSCEa etukäteen tulossa olevasta Saakasvilin masinoimasta hyökkäyksestä sekä ilman jälkiviisautta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #253

Niin, Venäjähän ei käy siviilien kimppuun kuin Syyriassa... Onneksi voin sanoa mitä ajattelen, koska olen suomalainen tavis enkä venäläinen toimittaja. Silloin joutuisin katsomaan tarkkaan mitä juon ja kenen seurassa. Eikä ulkomaille muuttokaan välttämättä pelastaisi myrkytykseltä.

Venäjän ja Georgian kamppailu on kuin Daavidin ja Goljatin välinen, paitsi että tämä todellinen kamppailu ei pääty Daavidin voittoon kuten Raamatun legenda.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #183

Näyttää tuo US "miehittävän" myös osavaltio Texasia ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #222

Mitä tarkoitat? Texas on Yhdysvaltojen osavaltio. Georgia ei ole Venäjän osavaltio. Eivätkä sitä ole liioin Venäjän miehittämät ja irvokkaasti "itsenäisiksi" tunnustamat leikkivaltiot, joiden hallinto on Moskovassa ja joiden rajat liikkuvat koko ajan hitaasti mutta varmasti yhä syvemmälle Georgian puolelle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Tämä aihe on käyty millimetrin tarkasti läpi muissa US Puheenvuoro blogeissani - ei enää ...

Jorma Repo

Tässähän ei ole kysymys mistään suhteellisesta kolonialismin valloitusväkivallasta,vaan siitä,että sinäkin näkisit kolonialiasmia muuallakin kuin läntisen euroopan toimintana.Sillä näillä terroriteoilla ei ole mitään tekemistä satoja vuosien aikana tapahtuneen muuttoliikkeen kanssa.Uskonnon varjolla on sodittu tuhansia vuosia.Osassa aiheuttajana eri uskonnot,osassa uskonnon sisäisen katsantokanta ero.Esim Talebanit,ISIS,Boko Haram tai protestantit ja katoliset.Tämäkään Marokkolais taustainen henkilö ei ole todennäköiseti kokenut minkäänlaista uhkaa Naton tai minkään muun länsivallan taholta.Ainoa uhka oli palautus tai syyte oikean henkilöllisyyden salaamisesta.

Ilkka Luoma

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolonialismi -

Kun katsot karttaa ja sen ajallista kehitystä - linkin alta, niin huomioi millaisiin määriin ihmisiä missäkin vaikutettiin ...

Jorma Repo

Kysymykseen valloitus väkivallasta vastaisin,että valloituksesta ja siihen liittyvistä valloitettujen alueiden hallinnasta käydyistä taistelusta.On uhrimäärässä voittaja NL/Venäjä.

Ilkka Luoma

Perustelisitko vaikka jolloin asialinkillä väitettäsi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä voin kertoa ihan omakohtaisesti että venäläiset hävittäjät ja pommikoneet tappoivat meitä evakoita viimeeksi Elisenvaarassa. Myyryläiset ja luomat koko ajan pelottelevat että venäläiset tulevat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #202

Lähtikö Leolla nyt mielikuvitus laukalle? Missä olen/ olemme pelotelleet?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #204

Teillä on ollut suuri ansio siitä että minua on alkanut pelottaa tosissaan Venäjän mahdollinen hyökkäys Suomeen.

Taistelualustat ja ydinasein suoritettava isku Suomeen jos emme ole kunnolla. Tämä on selkeä viesti mitä kirjoittelusi aiheuttaa. Samaan aikaan Venäjän sotilaalliset iskut naapureihin ja muualle pelottavat. Mutta vielä enemmän pelottavat suomalaisten Venäjän ystävien raivoisa Venäjän agressioiden puolustelu. Vähitellen tajusin että tämä on sotaa, informatiosotaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #206

Ihan kunnioitettavasti Mirala näyttäisi pelkonsa voittavan kun rollaattoripataljuunat lähtevät vyörymään kohti Inhaa, itää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #208

Teitä ei pelätä, ei. Päivastoin, halpamainen propagandanne kannustaa iskemään takaisin päin inhaa itää.

Rollaatoripataljoona aikoo taas Vappuna hyökätä Wiipurin torille Pyöreään torniin. Siellä on voitonpäivän juhlat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #214

Muistatko mistä tuo voitonjuhla on peräisin? :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #206

"Ole kunnolla", jokainen vieressä olija odottaa naapuriltaan tekoja, jotka eivät suoraan tai epäsuorasti ole uhkatekijä - jota Nato ja US-sotakone olisivat maamme rajojen sisäpuolella.

Ilkka Luoma

Tämä sen sijaan kuuluu tarkasti topicciin - valitettavasti:

Julkaistu: 23.3. 12:51 , Päivitetty: 23.3. 13:04

ETELÄ-RANSKASSA on käynnissä panttivankitilanne, kertoo uutistoimisto AFP. Uutistoimistojen mukaan kaappaaja on väittänyt kuuluvansa jihadistijärjestö Isisiin

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005615167.html -

.

Ilkka Luoma

[2015]

" ... Nyt Ranska on pyytänyt apua – sotilaallisesti

Ranska pyysi apua nimenomaan EU’ lta – Lissabonin sopimukseen vedoten. Ranska on myös Naton jäsen, tosin oli siitä presidentti Charles De Gaullen aikana erossa – eropelissä. Ranskassa on aina ollut haaveita yhteiseurooppalaisesta puolustusjärjestelystä, jonka Saksa, ainakin liittokansleri Gerhard Schröderin aikana olisi myötämielisesti nähnyt sen jatkuvan aina Euroopan itärajoille – Uralille saakka |13..

Kun Ranska pyytää apua, on siihen vastattava

’Nato-jenkaajat’ |14. oivalsivat, että tässä on se salainen ujutusportti Natoon. Kun sotilaallisen voiman käyttöön liittyvä laki muutetaan sellaiseksi, että se sallii suoraan sotavoimamme so. puolustusvoimiemme taistelukyvyn luovuttamisen muiden EU valtioiden pyytämiin konflikteihin, sotiin ja taisteluihin, mitä turvalausekekin todellisuudessa tarkoittaa. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseuroo... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä kiitän iltarukouksissani Luojaa ja Natoa siitä että olen saanut elää suurimman osan elämästäni rauhassa.

Ilman Naton ja Luojan myötävaikutusta lapioisin lunta Siperiassa.

Ilkka Luoma

Aika synkältä tuo elämänkatsomuksesi näyttää ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sitähän se on ollut alusta asti. Ensin Stalin joukkoineen ampui ja sitten suomalaiset haukkuivat ryssäksi ja nyt viimeinen vitsaus Sipilä. Pahempi kuin Putin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #203

Siis Sipilä ja sote? Nyt ymmärrän! :)

Olen tässä puolellasi!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #205

Kuin myös!

Tässä suhteessa olen Miralan kanssa samaa mieltä, Sipilä&kmpnit ovat meille suomalaisille paljon Putinia vaarallisempia. Myös muuten kuin SOTE-mielessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #209

Menee ohi topicin, mutta menkööt - on kuitenkin oman lainen uhka, johon kansa on antanut jonkinmoisen mielipiteen - tämän kyselyn pohjalta:

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803242200834670... -

"Uutissuomalainen: Enemmistö suomalaisista kaataisi sote-uudistuksen

Lauantai 24.3.2018 klo 05.19
Kyselyn mukaan vain joka viides vastaaja oli sitä mieltä, että sote-uudistuksen valmistelua tulee jatkaa ... "

Kommentti:

Tämä on uskottava tulkinta, siksi paljon sote-himmeleitä valmistelevat poliitikot - puolesta ja vastaan - ovat itsekin sekaisin, kohta yli 10 vuotta. Näin ollen kansalaiset enemmistönä eivät luota poliitikkovalintoihinsa. Lisäksi media hämmentää osaltansa sote-soppaa, niin ei ihme, että kansalaiset ovat jo tuskissaan, ... ainakin joidenkin terveysasemien jonoissa. Riittäisikö uudeksi sote' ksi vanha so ja te, niin että korjataan nykyisistä järjestelmistä viat ja virheet. Eikö tuo paljon puhuttu tekoäly voisi olla älykäs ratkaisu poliitikkojen älyttömyyksille?

...

Ilkka Luoma

Ranskan terrori-iskun sankaripoliisi menehtyi vammoihinsa
Ranskan johto on ylistänyt panttivangiksi tarjoutuneen poliisiupseerin rohkeutta.

24.3.2018 klo 07:41

~ https://yle.fi/uutiset/3-10131833 -

.

Ilkka Luoma

.. Tämä haastaa avaamaan itse syy-seurauskeskustelun. Mitä sieltä taustalta oikein löytyykään. Jäljet ulottuvat kauas, muisti on pitkä ja värittyvä. "Minä olen oikeassa ja useimmat muut väärässä".

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005616073.html -

"Atte Kalevan väite islamofiileistä synnytti lähinnä meta­keskustelua – Nyt voitaisiin siirtyä ymmärtämään itse ilmiötä ja puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä

Jostakin syystä keskustelua uskonnon ja radikalismin suhteesta on vaikea käydä niin, etteivät leimakirveet heiluisi. Nyt voitaisiin jo siirtyä ymmärtämään itse ilmiötä ja puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä, kirjoittaa Jukka Huusko.

Jukka Huusko HS
Julkaistu: 24.3. 2:00 , Päivitetty: 24.3. 6:16 ... "

Jorma Repo

Tottahan Eurooppalaisten tulo Amerikkaan aiheutti väkivaltaa ja kuolemaa,mutta kuolinsyynä historiallinen totuus on isorokon ja muiden tartuntatautien aiheuttama tuho alkuperäis väestössä.Sama tapahtui myös Siperiassa.Jos ottaa huomioon vain väkivaltaiset kuolemat niin hra Stalin ansaitsee suurimman kunnian.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Olin päättänyt viettää päivän 33 000 asukkaan öljykaupungin äänestyspaikalla numero 406. Halusin seurata 13-tuntisen vaalipäivän ajan, kuinka tuo valinta tapahtuisi. Aikeistani en ollut hiiskunut kenellekään.

Perillä vaalivirkailijat ja miliisipäällikkö Sergei olivat yllättyneitä mutta ystävällisiä. Toimittajana olisin saanut tarkkailla vaaleja äänestyssalissa, jossa olisin voinut laskea äänestäneiden tarkan määrän. Halusin kuitenkin tehdä äänestäjille ovensuukyselyn.

Olin varautunut olemaan ulkona, mutta sainkin jäädä tuulikaappiin, mistä olin tyytyväinen, sillä pihalla riehui lumimyrsky. Tuulikaapissa oli myös mahdollisuus puhua äänestäjien kanssa melko luottamuksellisesti.

Koululla ramppasi väkeä koko aamupäivän, sillä siellä oli ilmainen buffetti ja nuorten kansantanssijoiden esitys. En nähnyt, että paikalle olisi rahdattu järjestelmällisesti opiskelijoita, sotilaita tai vaikka öljynporaajia.

Mukavasti menneen päivän jälkeen seurasi šokki, kun latasin vaalilautakunnan sivuilta äänestyspaikan viralliset tulokset.

Niiden mukaan äänestysprosentti oli peräti 94, eli äänestämässä olisi käynyt 2 249 ihmistä.

Koko päivän tuulikaapissa viettäneenä tiesin, ettei tämä voinut pitää paikkaansa. Olin laskenut poistuneet henkilöt: aikuisia oli 1 514. Vaikka luvussa olisi heittoa, äänestäneiden määrä ei mitenkään voinut ylittää kahta kolmasosaa äänioikeutetuista.

Tuntuu oudolta, että tulosta olisi tarvinnut väärentää, koska siihen ei ollut tarvetta.

Ovensuukyselyssäni 75 prosenttia vastanneista kertoi kannattavansa presidentiksi Vladimir Putinia. Virallisten tulosten mukaan hän keräsi 82 prosenttia vaalipaikan äänistä."

HS:n kolumnistin havaintoja vaalipaikalta nämä vaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Oliko tämä pakinoitsija (kolumni = ent. pakina) samoja HS:n tietolähteitä kuin eräskin toimittaja joka kertoi silminnäkijäkertomuksia venäläisten raakuuksista Afganistanissa lontoolaisesta hotellista käsin?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Etkö sinä Jorma lukenut kunnolla? Tämä toimittaja seisoi äänestyspaikan tuulikaapissa!

Tietysti venäläiset ovat maailman parhaita ja sivistyneimpiä ihmisiä, varsinkin Putin oligarkkeineen ja suomalaisine ystävineen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #241

Viittaamani toimittaja kertoi seisovansa afganistanilaisella maaseudulla vaikka todellisuudessa löhösi lontoolaisessa hotellissa. Heitin siis epäilyksen josko kyseinen HS:n pakinoitsija mahtoi olla Venäjällä päinkään. Kuten Miralakin tietää, luottamuksen voi menettää nopeasti ja sen takaisin hankkiminen kestää pitkään, niin myös tässä tapauksessa HS:lle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #242

Sori Myyryläinen, pakina ja kolumni ovat eri asioita. Helsingin Sanomat on ihan luotettava lehti, toisin kuin Magneettimedia, MV-lehti, Russia Today sun muut epämediat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #243

Miltään lehdykältä ei vaadita paljon ylittääkseen Magneetimedian ja MV:n. Siihen pystyy jopa HS mutta eipä juuri paljon parempaan. RT sen sijaan on kansainvälinen uutissivusto ihan siinä missä moni muukin. Siellä on paljon ihan yhtä luotettavia juttuja kuin BBC:llä, DW:llä, France24:lla, Washington Post:lla t.m.s. Kaikkien niiden jutut kannattaa tarkistaa myös muista lähteistä ja vertailla niitä kriittisesti toisiinsa ja muihin tiedonlähteisiin.

Sanakirjamerkityksessään pakina ja kolumni ovat todellakin eri asioita mutta monet kolumnistina esitellyt ja esiintyvät ovat pilanneet kirjoitusmuodon maineen niin, että erot ovat käytännössä kadonneet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #245

No, ainakin sinun kommenttisi lähestyvät pakinoita. Ainoa ero on siinä, että pakinat ovat yleensä edes hauskoja. Tai no, onhan tuo Russia Todayn kutsuminen ihan yhtä luotettavaksi kuin BBC ja paremmaksi kuin HS aika hyvä vitsi.

Tänne on muuten ilmestynyt myös yksi asiantuntava puheenvuoro Venäjästä. On niin harvinaista herkkua sellainen että pitänee linkittää tähänkin ketjuun.

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25280...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #246

Asiantuntijuuteen liitetään usein objektiivisuus ja neutraalius, tai ainakin pyrkimys niihin. J.Koposeen ne eivät kuitenkaan liity vaan hän on yksisilmäisen, -oikoisen ja -totisen misorussistinen. Hänen lähtöolettamansa on, että Venäjän johto on aina väärässä ja pahuuden teossa. Jos se ei joskus siltä näytä niin ovat vain kieroja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #247

No onhan se ihan objektiivinen tosiasia että Venäjältä tulee tänne turvapaikanhakijoina muun muassa Jehovan todistajia ja homoja ynnä muita vainottuja vähemmistöjä. Toimittajiakin siellä ammutaan kotiovelleen ja muuta mukavaa.

Tässäkin hyvä juttu Koposelta:

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25107...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #241

"Jos Venäjän valtio olisi kaikessa niin taitava kuin hurjimmissa spekulaatioissa epäillään, meillä olisi itänaapurissa yksi maailman vauraimpia ja kehittyneimpiä maita", kirjoitti pääkirjoitustoimituksen esimies Matti Kalliokoski Helsingin Sanomissa 22.3.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #244

Andrei Kolesnikov : Taustalla ja tulilinjalla : "Venäjän yksityistäjä Anatoli Tsubais" (2009) kirja oli aikakuvaus toiveista, että Venäjästä tulee joskus "länsimainen demokratia" ja markkinatalous.
Jotakin meni silti pieleen ja pahasti. Kaikki merkit viittaavat nyt siihen, että Venäjä luisuu nyt vauhdilla itse-aiheuttamaansa eristykseen. Katsoin äsken tv-uutiset ja samasta asiasta oli myös presidenttimme Sauli Niinistö oikeasti huolissaan.
Luottamuksen voi menettää jo yhdestä valheesta kuka vain. Entäpä, jos jonkun strategiana olisikin valehdella aina - mitenkäs siihen pitäisi suhtautua? Se taitaa mennä sitä rataa, että sille eli sellaiselle puhujalle ei enää anneta mitään painoarvoa; katsotaan, että se on vain tuuli joka niitä huulia heilutteloo!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #257

Ei aivan topicin mukaista kommentointia, mutta suosittelen juuri tuohon aiheeseen, joka ohittaa topicin:

Alpo Juntunen: Itään vai länteen -Venäjän vaihtoehdot - AJATUS -Gummerus 2003!

...
~ https://www.booky.fi/tuote/juntunen_alpo/itaan_vai... -

" ... "Venäläiset ovat kansana aina luottaneet vahvaan ja samalla myös itsevaltaiseen johtamistapaan. Valtavat mittasuhteet ovat asettaneet maan johtajille aivan erilaiset vaatimukset kuin lännen johtajille."
- Alpo Juntunen

Filosofian tohtori Alpo Juntunen on Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkija, joka teoksessaan selvittää Venäjän geopolitiikan kehitystä vuosituhannen vaihteessa: itään vaiko länteen? Esillä ovat niin venäläisen geopolitiikan historiallinen tausta, Venäjä, Nato ja Euroopan unioni, pohjoinen ulottuvuus, Kaliningrad, Baltian kysymys kuin Venäjä Aasiassa sekä Venäjä uudessa maailmanyhteisössä. Tätä teosta käytetään myös oppikirjana Maanpuolustuskorkeakoulussa.

"Venäjän historia, poliittinen realismi ja käytännön kokemus ovat olleet tutkimukseni perusta ja siksi olen sivuuttanut spekulatiivisen ns. "uuden" geopolitiikan, joka haluaa rakentaa maailman kehityksen mielikuvien varaan. Mieli- ja uhkakuvilla on merkityksensä, mutta minun tutkimuskohteeni tuntee pakkasen ja helteen sekä raudan että veren, eikä niihin arvoihin pidä sekoittaa teleologisia kuvitelmia ikuista rauhaa rakentavasta geopolitiikasta", tohtori Alpo Juntunen kirjoittaa. Hän on myös Helsingin ja Joensuun yliopistojen dosentti. ... "

.

Ilkka Luoma

... Täysin väärän teon juurisyyt on vihdoin syytä selvittää perin pohjin. Jotta voitaisiin jatkossa estää vastaavat viattomia jahtaavat teot, on juurisyyt saatava selville, olivat ne sitten kuinka kipeitä tahansa

...
~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005646249.html -

"KRP salasi sivukaupalla materiaalia: 23-vuotias Suomen kansalainen auttoi Bouananen Isis-videoiden pariin ... "

.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, eihän tämä mikään uutinen enää ollut, että se radikalisoitui Isis-videoita netistä katsomalla.

Tässä oma analyysini Turun puukottajasta:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253815...

Ilkka Luoma

Juurisyyt ovat paljon syvempänä - historiassa, kaukana - hitaasti kasvaen - uskontojen sodaksi kypsyen - lopulta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #261

Joo, kertoihan se tänään oikeudessa että se on vihannut naisia lapsuudestaan saakka ja olisi tappanut niitä jo Marokossa jos olisi pystynyt.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #261

Rebekka Härkönen tavoitti nämä "juurisyyt" täysin taannoisessa kolumnissaan:

"Terrorismi ei ole valtava tultasyöksevä lohikäärme, jonka edessä meidän on pakko vain alistua voimattomina. Se on ihmisyyttä, ihmisen valintoja.

Yhä useammin täällä Euroopassa terrorin syvin olemus ei ole sotilaallisen ammattitaitoisesti johdettu sota länsimaita vastaan, vaan yksittäisten omassa elämässään epäonnistuneiden yksilöiden epätoivoinen halu tulla nähdyksi osana jotakin suurempaa kokonaisuutta."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3886719/Kolumni+T...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minäkin olen radikalisoitunut. Kekkosen valtakaudella minulla ei ollut mitään Neuvostoliittoa vastaan vaikka se oli ryöstänyt kotini. Minulla oli kaikki hyvin. NL tuki eri puolilla maailmaa sorrettujen kansojen vapautumista.

Mutta kun Putin alkoi sotia ja hyökkäillä naapurimaihin ja samanaikaisesti Kremlin trollit aloittivat valhekampanjan niin se toi mieleen vanhoja tosiasioita. Se voimisti piilossa ollutta russofobia-tautia.

Vähitellen olen tajunnut että tämähän on paljon puhuttua informaatiosotaa Suomea vastaan. Sukulaiseni taistelivat venäläisten hyökkäyksiä vastaan, nyt minunkin täytyy taistella samaa vihollista vastaan enterin avulla.

Juurisyy on Stalinin ryöstö ja aktivoinut syy on Kremlin trollien vihakirjoittelu Suomea vastaan ja vanhan vihollisen ylistäminen.

Ilkka Luoma

Missä ne vihapuheet lymyilevät - kun ei ainakaan tällä blogilla esiinny - kuin vain russofobiaattina ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Useimmat minun jutut ovat historian tietojen vääristelyjen oikomista. Tässä vähitellen radikalisoituu kun tulee tuutin täydellä väärää tietoa ja valhetta ja uhkailua.

Toimituksen poiminnat