Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pääministeri Juha Sipilä teki raskaan karkotusvirheen

 • Pm. Sipilä teki raskaan virheen - sotilaspoliittisesti liittoutumattoman ei pidä ryhtyä muiden ongelmiin! ¤
  Pm. Sipilä teki raskaan virheen - sotilaspoliittisesti liittoutumattoman ei pidä ryhtyä muiden ongelmiin! ¤
 • Vastakkainasettelussa Nato on jo torrakot pystyssä - EU ja Nato ei saata ymmärtää, että Kiina liikkuu Venäjän taakse - tueksi ¤¤
  Vastakkainasettelussa Nato on jo torrakot pystyssä - EU ja Nato ei saata ymmärtää, että Kiina liikkuu Venäjän taakse - tueksi ¤¤
 • [Kuva 3]
  [Kuva 3]
 • [Kuva 1]
  [Kuva 1]

” … Syyllisyyskysymyksestä pitää olla sata-varma ennen kuin puhutaan sanktioista … ” -pääministerimme sanoi jo 22.3.2018! Todennäköisesti EU' n painostuksen alaisena pääministeri Juha Sipilä painoi vaakaa karkotuksen puolelle – emme tiedä mitä presidentti Sauli Niinistö olisi halunnut – mainitsi vain päätöksen olleen poliittinen [1 – Sipilä taas vetosi – astuen samalla omaan miinaan – juridiikkaan [2.

 

Suomi tavoittelee presidenttimme johdolla välittäjäneuvottelijan vaatimatonta edustustehtävää [3, jossa idän ja lännen välisellä vedenjakajalla olisimme mitä mainioin operoija – vaikka edes neuvottelupöydän tarjoajana.

 

Itävalta hoksasi jälleen, kuten Ruotsikin Korean niemimaan osalta! [4.

Itävalta ei ole Nato-valtio, se haluaa olla sillanrakentaja idän ja lännen välillä [5 – ilman metriäkään maarajaa Venäjän kanssa. Meillä tätä rajaa riittää – 1300 kilometriä, ja näin olemme juuri, tai olisimme juuri se oikea valtio tähän tehtävään, minkä Itävalta on nyt omimassa – ehkä perustellen tätä kirjoitettaessa rooliaan olla karkottamatta venäläistä diplomaattia (?)

 

Taustoitamme hiukan tapahtunutta ottamalla pari medialinkkiä selosteeksi -

Helsingin Sanomat kirjoitti näin:

” … Maanantaina Yhdysvallat sekä Euroopan unionin jäsenmaat kertoivat karkottavansa kymmenittäin venäläisdiplomaatteja Salisburyssa maaliskuun alussa tehdyn hermomyrkkyiskun vuoksi [6. Venäjä vastaa samalla mitalla ja karkottaa yhtä paljon länsidiplomaatteja.

Epäselvissä oloissa venäläinen kaksoisagentti ja hänen tyttärensä myrkytettiin hermomyrkyllä, jota valmistettiin Neuvostoliitossa. Länsimaat ovat syyttäneet teosta Venäjää, minkä venäläiset ovat jyrkästi kiistäneet … ” -HS-toimittaja Petteri Tuohinen jätti mainitsematta, että kaksoisagentti vakoili viime kädessä briteille …

ja HS-otsikoitu näin: ”Venäjä ja länsimaat ovat ajautuneet vastatoimien kierteeseen, jolle ei näy loppua – Putinille tuntuu olevan yhdentekevää, mitä länsimaat ajattelevat

Linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005619193.html -

Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen – Ilkka Luoma

”... HS-West trolling manipulaatio jymisee. Varovaisemmin kuin aiemmin, sillä HS on saanut jo lukijoiltaan voimakasta kritiikkiä väkevästä kallistumasta länteen, tässäkin se kyllä esiintyy " ... Olisi toivonut, että länsimaat voittavat ... " -ote linkkikirjoituksesta.

Median olisi ymmärrettävä, että me suomalaiset asumme täällä idän ja lännen vedenjakajalla, meidän itsemme ollen niin lännestä kuin idästä [7.

HS harrastaa nyt voimakasta West trolling manipulaatiota kuin myös EU, joka yrittää suoristaa rivejään, ajaen yksipuolista valtioryhmällistä West trolling manipulaatiota.

Meidät suomalaiset vietiin nyt idän "vihollisleiriin" - Venäjän kanssa pisimmän maarajan omaavana - EU-valtiona. Meidän olisi pitänyt katsoa mallia Sveitsistä, se ei suorittanut venäläisten diplomaattien karkotuksia. Olemme nyt meille vaarallisesti väärässä porukassa.

Pr. Sauli Niinistö hyväksyi nyt raskaan virheen, jonka hinnan maksaa kansa, joka aina on se, mikä "pesee ruumiit, kun jotkut muut ovat ne tehneet". Meidän olisi ollut pysyttäytyminen puolueettomana epäselvässä Case Salisburyssa, niin kauan kunnes täysin todistein olisi myrkyttäjä todettu.

Nyt menimme kollektiivirangaistukseen, ennen kuin syyllistä oli oikeudessa todettu ja tuomittu.

Meidän paikka on puolueettomuuden kehä, joka pienenä YK-rauhanturvaamistehtävien suurvaltana tarjoaa halukkaille konfliktien välityspalveluita tai vähintään puolueetonta neuvottelupöytää, kuten nyt korealaisille.

On kiintoisaa nähdä mitkä EU-maat jäävät pois tästä venäläisten diplomaattien karkotusohjelmasta, jonka ponne oli enemmänkin osoittaa natovaltio Englannille solidaarisuutta ja toivorikkaana ajatuksena oikoa eripuraista EU-rintamaa.

Nyt EU-Bryssel osoitti ajattelematonta vastakkainasettelua maailman suurinta raaka-aine- ja energia-aittaa, Venäjää vastaan, joka näin osaltansa lähenee toista maailman suurinta - idän jättiläistä, Kiinaa, jonka "taskuun" nyt EU' kin on Venäjää työntämässä.

Kiina ja Venäjä muodostavat kohta maailman toisen navan ytimen, jota vastaan nyt EU lähti, yhdessä arvaamattoman USA' n kanssa.

Suomesta olisi pitänyt ymmärtää, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa [Kuva 1], ja sen ollen meille tärkein kauppakumppani! [8.

Mutta ei niin pahaa ettei hyvääkin, sillä näin muodostettiin diilin tekijälle, "arvaamattomalle” US pr. Donald Trumpille tehtävä, jota hän jo vaalilupauksissaan on luvannut - kohentaa vahvasti suhteita Venäjään [9.

Juuri nyt Trump tai hänen joku fiksu neuvonantaja kertoo, ettei US eikä EU kestä Kiinan ja Venäjän yhteisvoimaa, ja näin tulemme lähiaikoina näkemään avauksen parivaljakko Trump & Putinilta, ...

… mikä voitaisiin nähdä Suomessa ydinasesuurvaltatapaamisessa, jossa Kiinan hiljaisella tuella [0 olisi lyöty ne kuuluisat kaksi kärpästä yhteen - Korean niemimaan kokonaisrauhoitus, ja liennytys alkavaksi Venäjän ja USA' n kohdalta! Trump ymmärtää, ettei Venäjää saa laskea ”liittoon” Kiinan kanssa”

 

Ja näin kommentoi Suomen pitkäaikaisin ulkoministeri – virkavuorokausiltaan:

”Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja arvostelee Suomen päätöstä venäläisdiplomaatin karkottamisesta” -HS otsikointi … ”En olisi tähän päätökseen ryhtynyt” … ” -kansanedustaja Erkki Tuomioja, SDP

Linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619313.html -

Kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen -Ilkka Luoma

”.. Suomalaisen välityspolitiikan vahva arkijärjen ääni Suomen kokeneimmalta ulkoministeriltä. Tuomioja pakoa suunnittelevan (?) Timo Soinin sijasta olisi ollut varmaankin vahvasti kritisoimassa TP-UTVA' ssa nyt tehtyä karkotuspäätöstä.

Kansakuntamme vahingoksi Erkki Tuomioja ei ollut nyt tässä tapauksessa "soteentuneessa" hallituksessa ulkoministerinä, vaan joutui antamaan kritiikkinsä oppositiosta. Oliko muuten Soini tuossa TP-UTVA' ssa mukana, kun karkotuspäätös tehtiin?

Arvaisin väittää, että myös toiseksi kokenein ulkoministeri, Paavo Väyrynen olisi myös tuon karkotuspäätöksen, ainakin presidenttinä torpannut”

 

Jäämme odottamaan – karkottaako Venäjä meille kaksi vai ei yhtään diplomaattia!

 

...

Viitteet

[1 ”Niinistön mukaan vuoropuhelu Venäjän kanssa jatkuu ja käy entistä tärkeämmäksi. Hän kuitenkin korosti, että huonojen suhteiden syynä ovat Venäjän toimet, tässä tapauksessa hermomyrkkyjen käyttö ” ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619097.html - HS

[2 Pm. Sipilä ajoi itsensä poliittiseen miinaan, omaan miinaansa, vielä jokin päivä sitten hän vaati 100 prosentin todisteita [* - nyt riitti, että oli jotain kerrottu lisää. Sipilän pm-päivät vähenevät kiihtyvästi. Liikemiehestä ei ole kansallisen turvallisuuden yhteiskunnallisten asioiden ajajaksi. Olisi kiintoisaa tietää mitä pr. Niinistö olisi tehnyt - yksin. Nyt Niinistö siirsi karkotuspäätöksen Sipilän harteille ilmoittamalla karkotuksen olleen poliittinen päätös. Siitä voisin olla varma, että kokeneimmat ulkopolitiikan hoitajat, niin Erkki Tuomioja kuin Paavo Väyrynen eivät olisi kritiikittä karkotusta hyväksyneet, jos lainkaan - näin vähin tiedoin eli todistein … ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803262200839457_pi.shtml -

[* ” … ”Syyllisyyskysymyksestä pitää olla sata-varma ennen kuin puhutaan sanktioista”, Sipilä sanoi jo torstaina. … ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005613809.html -

[3

[4

[5 ” … Itävallan hallitus sanoo näkevänsä maansa sillanrakentajana lännen ja idän välillä, kertoo Itävallan yleisradioyhtiö ORF

(siirryt toiseen palveluun)

… ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10134698 -

 

[6 202 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252442-hermomyrkky-novichok-mika-kuka-ja-mista -

[7 Suomalaisuuden juurien etsijät … ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

[8

[9

[0 ... Vuoropuhelua ennen seuraavia askelia. Tähän ei voi muuta kommentoida. Yleisesti ottaen maailmalla toivotaan koko Korean niemimaan rauhoittumista ja vieraiden sota- ja hyökkäysvoimien poistumista. Ydinaseiden osalta on nähtävissä, että turvallisuuden kohentuessa, voisi Kiina tarjota oman turvavarjon kaikille korealaisille, näin voisi alkaa pitkä, mutta hedelmällinen "yksi valtio, kaksi järjestelmää" neuvottelutie. Nyt on aika … ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005619349.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164860

 

DOC diplomaattikarkotus_27032018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27032018

 

973_8425

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (212 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Raskas ja ajattelematon virhe. Olimme hyvin lähellä uskottavan välittäjäneuvottelijan asemaa erilaisille maailmalla syntyville konflikteille, tai vähintään neuvottelupöydän tarjoajan roolia idän ja lännen vastakkainasettelujen purkamiseksi. Jää nähtäväksi mitä saamme Korean niemimaan osalta. Olisi ollut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ETYK 1975 toisinto, jos Korea ja US olisivat kohdanneet Suomen Rovaniemellä ja kruununa Putin & Trump Arktisen neuvoston saattelemana lumisessa Lapissa, ehkä pohjoisempana. Ja suurin yllätys ... Vihreä salaperäinen juna nähty Pekingissä.

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/miksi... -

"Miksi myös Suomi karkottaa venäläisdiplomaatin hermomyrkkyiskun takia? Tutkija: "Karkotukset antavat kollektiivisen viestin"

KOTIMAA JULKAISTU 26.03.2018 23:07 ... "

.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Pesun mukaan Suomi on karkotuspäätöksissä mukana, koska maa tukeutuu turvallisuuspolitiikassaan paljon Euroopan Unioniin turvallisuusyhteisönä.

– Suomi haluaa korostaa Euroopan valtioiden osoittamaa solidaarisuutta tilanteessa, jossa maa kohtaa väkivaltaa ja sen alueellista koskemattomuutta loukataan."

Olisi ollut raskas virhe jäädä pois Euroopan Unionin riveistä tässä asiassa. Etenkin kun emme ole edes Naton jäseniä.

Ilkka Luoma

Oli erittäin raskas virhe lähteä kollektiivirangaistukseen ENNEN todisteita!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kollektiivirangaistus? Voitko kertoa, keitä kaikkia tässä on rangaistu?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Osa EU-maista ja Nato lähtivät kollektiiviseen rangaistukseen - mikäli se Veänjälllä koetaan rankaisuna, ehkä henkisenä - varsinkin, kun mitään todisteita eio le tarjolla - ainkaan vielä. Luitko koko topicin?

...
Miksi Itävalta ei lähtenyt kollektiviseen rangaistukseen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Ehkä Itävallasta ei löytynyt venäläisiä vakoojia, kuten ei täältäkään:

Uusi-Seelanti haluaisi karkottaa venäläisiä vakoojia, mutta niitä ei ole

Uusi-Seelanti on niin kaukana, että se ei kiinnosta vakoojia.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180327220084125...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Itävallan syy oli selvä ja kirkas - he haluavat olla sillanrakentaja lännen ja Venäjän välillä - tuo olisi ollut se meidän homma!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

Mutta kollektiivirangaistus tarkoittaa, että useaa rangaistiin, ei että useat rankaisivat. Väärä termi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Me emme ole olleet ”kärpäsenä katossa” tässä asiassa. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että britit ovat tuoneet riittävät todisteet esille tarkoista tutkimuksistaan. Britit eivät ole mitään typeryksiä.
Ylen aamu-tv:n uutisissa 14.3.2018 klo 7.00 oli yllättäen hermomyrkyn toisen kehittäjän Vil Mirzayanovin haastattelu, jossa hän nimesi tällä teolla Venäjän terroristivaltioksi. Tämä kertoo kaiken. Henkilökuva on hänestä Wikipediassa.

“In March 2018, just after the poisoning of Sergei and Yulia Skripal, Mirzayanov spoke about how Russia maintained tight control over its Novichok stockpile and that the agent is too complicated for a non-state actor to have weaponized. "It's torture. It's absolutely incurable." "I never imagined even in my bad dreams that this chemical weapon, developed with my participation, would be used as terrorist weapons.”(Wikipedia).

https://en.wikipedia.org/wiki/Vil_Mirzayanov

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Mikkola lainaa V.Mirzajanovia: "...the agent is too complicated for a non-state actor to have weaponized."

Hän kuitenkin omassa kirjassaan "State secrets: An insider's chronicle of the Russian chemical weapons program." (2008) paljasti kuinka sitä valmistetaan eikä asialle tarvita kuin ammattitaitoinen kemisti ja tavallinen asiallinen laboratorio. Aiemmissa julkaisuissaan hän ei tiennyt k.o. aineesta mitään. Niin se mieli muuttuu tarpeen mukaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Venäjä syyttää myrkytyksestä Britanniaa. Olethan IL muistanut muistuttaa kavereitasi myös siitä, että todisteet kans sitten pöytään!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onhan Suomesta karkoitettu venäläisiä " diplomaatteja " usein aiemminkin, mutta asiat eivät ole olleet julkisia.

Suomen rooli olisi ollut jo outo, jos olisi ainoana EU-maana lipsunut päätöken ulkopuolelle.

Ilkka Luoma

Yleensä liiallisen kännäyksen yms. takia - siviilisyyt, joihin itse takaisinottava valtio ei reagoi vastatoimin - vaan korvaa tyypin toisella.

Ilkka Luoma

Niin, ei yhtään suomalaista diplomaattia pois Venäjältä, tai sitten kaksi, riippuen kummalle piikki kohdistetaan - pm. Sipilään vai pr. Niinistöön! Sipilälle kaksi ja Niinistölle nolla. Sipilä edusti EU' ta ja Niinistö liennytystä ja Suomen neuvottelutilanteen tarjoajaa - yleisemminkin - vaikkapa Putin & Trump neuvottelupöytä, ja/ tai korealaiset ja Trump. [Kuva 3]

...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Toivottavasti Venäjä määrää Pietarin Suomen konsulaatin viisumiosaston lopetettavaksi!

Ilkka Luoma

Tiesitkö, että venäläiset maaryhmänä tuovat eniten rahaa Suomeen - matkailijoina?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #10

Mitkään uhraukset eivät ole liian suuria jos vain saamme estettyä venäläisten hyökkäyksen Suomeen.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #14

Venäjä ei hyökkää Suomeen tietäen että ainoa arvo mikä Suomessa on on sen kansa ja kansaa ei voi vallata.
Ei siinä onnistunut Hitlerkään eikä USA Irakissa eikä Afganistanissa eikä Stalin Suomessa.
Karjala onnistui vain kansan poistamalla mutta ei koko Suomea voi tyhjentää.
Ei Viroakaan onnistuttu tyhjentämään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Karjalan tilanteen ratkaisua ei edesauta tällaiset aiheettomat niin kauan kuin ei todisteita tapaukset ja varsinkaan silloin, kun ne eivät meille kuulu!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #40

Karjala on ollutta ja mennyttä.
Raja vahvistettiin viimeksi 1975 ETYK:issä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Sikäli olet oikeassa että Suomi sai lopullisen tunustuksen puolueettomuudestaan, niin idästä kuin lännestä, tuona ETYK-juhlavuonna, kun Kekkosen puheenjohtajanuija kopsahti kokouksen päätteeksi pöytään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #10

Ilkka Luoma

Totuus on se, että matkailun huippuvuonna 2013 venäläiset kuluttivat Suomessa ostoksiin ja palveluihin noin 1,2 miljardia euroa. Vertailun vuoksi pieni Suomen kansa käytti matkailuun samana vuonna yli 13 miljardia euroa, mutta ei matkailuun Venäjälle.

Venäläiset hakevat Suomesta ruokaa. Valtaosa eli 75 prosenttia venäläismatkailijoista tulee Suomeen Pietarista ja sen ympäristöstä. Moskovassa asuvien osuus matkailijavirrasta on vain neljä prosenttia.

Ulkolaiset toivat matkailutuloja Suomeen 2,4 miljardia. Kiinalaiset kuluttivat Suomessa 1 200 euroa henkeä kohti, venäläiset n.200 €.

Viimeisen vuoden aikana venäläiset kuluttivat yhteensä n.500 miljoonaa euroa. Pääasiassa ruokaan. Muu kulutus jäi n.50 €. Lukumääräisesti venäläisiä on eniten.

Suomalaisten matkustus Venäjälle on sitävastoin vähentynyt huomattavasti. Eikä sieltä ainakaan kukaan ruokaa tuo! Suurin vaara Venäjän matkailussa ovat heikot palvelut, rikollisuus, huono hygienia ja hiv tartuntavaara. Venäjällä on todennäköisesti käynnissä vertaansa vailla oleva hiv-epidemia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Aivan oikein - venäläiset tuovat eniten matkailijoina rahaa Suomeen - maaryhmänä.

...
" ... 17.3.2017 - Finpron Visit Finlandin tuoreen Matkailijatutkimuksen kiinalaisturistit käyttävät Suomessa matkatessaan kaikkein eniten rahaa henkilöä kohti. Suurin rahavirta muodostuu venäläisistä turisteista, jotka ovat suurin Suomessa käyvä matkailijaryhmä ... "

...
" ... 15.3.2018 - Matkailutulo on miljardeja. Ulkomaiset matkailijat toivat Suomeen viime vuonna Visit Finlandin mukaan 4 miljardia euroa vientiin rinnastettavaa matkailutuloa. Eniten rahaa käyttivät venäläiset matkustajat, joita on määrällisesti eniten ... "

.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Kanakin munii vain kerran päivässä tämä herra taitaa sitä tehdä koko vuorokauden . terv tepivaari

Ilkka Luoma

Sipilä vai allekirjoittanut? ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Meinasinkin juuri kehottaa häntä välttämään liian tylyä kritiikkiä sinua kohtan, mutta ehdit ensin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Luehan ketjua alaspäin - niin saatat huomata jotain ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sipilä munii vain meidän asioita. Ilkka tekee kovasti työtä uuden ja uljaamman maailman puolesta Putinin johdolla.

Juha Hämäläinen

Karkotus oli kenties virhe. Olisi pitänyt odottaa lisää todisteita. Nyt jutun tutkinta jatkuu ja emme tiedä sen lopputulosta.

Asiaa on vaikea arvioida, koska me emme tiedä kaikkea mitä Englannissa asiasta tiedetään.

Valtioterroriin tulee kyllä reagoida kovin ottein, sitä en kiistä. Tähän liittyy kyllä myös tasapuolisuus. Meidän tulisi puolustaa myös länsivaltojen jahtaamia yksilöitä kuten Assangea ja Snowdenia. He ovat tehneet suuren uhrauksen länsimaisen yksilönoikeuksien puolustamiseksi valtion mielivaltaa vastaan.

Eipä vain yksikään lökäpöksypoliitikkomme nosta aihetta esille. Eivät uskalla. Olemme niin ryvettyneitä länteen rapakon taakse. Pahemmin kuin aikanaan Neukkulaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eiköhän EU:n johtajat tiedä asiasta ja siihen liittyvistä näytöstä ja motiiveista enemmän, mitä tavan arvailijat Esson Baarissa.

Kaikki tieto ei ole julkista tai hyväksi julkaista.

Tutustuttuaan tapaukseen kaikki EU:n pääministerit olivat päätöksen takana,joka kertonee jo jotakin asian laadusta.

Juha Hämäläinen

Kerro mistä tiedät tämän. Olisiko Teboilin baarissa paremmat lähteet.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #83

Eiköhän brittiviranomaisilla liene parempi käsitys asiasta, kuin jollakin pohjolan siviileillä ja nettifoorumilla. EU-maiden johto ja NATO taitavat perustaa näkemyksensä todisteisiin, joihin sinulla ei ole mahdollisuus perehtyä.

Niinhän se oli MH17 tapauksessakin. Länsi totesi joukkomurhan syylliseksi Venäjän jo 1. päivästä lähtien omin tiedustelutiedoin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #101

Ihan samoin kuin Irakin joukkotuhoaseetkin...

Jos tiedustelutietoa on enemmän kuin on julkistettu, edes se pitäisi kertoa. Nyt ei ole kerrottu sitäkään. Mistähän se kertoo?

Olisikohan niin että mitään muuta kuin spekulointia ei ole olemassakaan. Länsimedia toistelee kuin papukaija näitä brittien vakuutteluja niin että lopulta ne ovat muuttuneet faktaksi. Ainakin hölmöimpien silmissä ja korvissa.

Tosin Irakin suhteen valehdeltiin päin maailman naamaa, jotta päästäisiin sotimaan ja tappamaan siviilejä. Ehkä siitä on jotain opittu – ei kannata sanoa sellaista josta voi joskus jäädä kiinni.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

Tässä jymyää se kuuluisa West trolling manipulaatio - ja se, että nyt koetettiin ilmaista briteille, että peruuttakaa Brexit, sillä ystävä on EU' ssa ...

Ilkka Luoma

tai kuitti ---

...
.. Kiina seuraa tarkkaavaisesti, mutta hiljaa - ei karkota venäläisiä diplomaatteja.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005619048.html -

"Venäjä vannoo nopeaa reaktiota diplomaattien karkotukseen: ”Vihamielinen salajuoni”, ”On alkanut kuumin kriisi sitten 1980-luvun”

Venäläiset asiantuntijat pitivät tuoreeltaan kriisiä syvänä ja arvioivat sen kestävän pitkään. ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Aikoinaan kovasti kiisteltiin kuka ampui Mainilan laukaukset. Suomi kiisti jyrkästi ja esitti todisteet. Mutta silti Stalin hyökkäsi maahamme.

Ilkka Luoma

Entä nyt, onko todisteet jo pöydässä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En ole nähnyt Mainilan rikoksen todisteita.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Presidentti Risto Ryti kirjoittaa puolustuspuheessaan sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin liittyen:

"Marraskuun 26 p:nä sattuivat rajalla järjestetyt nk. "Mainilan laukaukset", joista Suomea syytettiin. Suomalaiset ehdottivat Mainilan tapauksen tutkimista rajakomissaareista syyskuun 24 p:nä 1924 tehdyn konvention määräämällä tavalla, mutta venäläiset eivät siihen suostuneet. Kesällä 1941 joutui suomalaisten vangiksi joitakuita venäläisiä, joukossa pari upseeriakin, jotka olivat olleet Mainilassa tämän välikohtauksen tapahtuessa. Omasta aloitteestaan he antoivat yksityiskohtaiset tiedot tapahtuman kulusta, ja välikohtauksen järjestämisestä, jopa siihen osallistuneista henkilöistäkin."

Edesmenneen presidentti Risto Rytin puolustuspuhe on mielenkiintoista ja historiallisesti erittäin arvokasta luettavaa. Kirja ”Risto Rytin puolustus” julkaistiin näköispainoksena vuonna 1989.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Olisi hyvä muistaa, että puolustuspuhe on puolustuspuhe eikä itseään vastaan tarvitse todistaa. Sen R.Rytikin lakimiehenä hyvin tiesi puolustuspuhetta muotoillessaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #45

Meinaatko Jorma että Ryti oli syyllinen Mainilan laukauksiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Leo, ollaan vuodessa 1944-46 - muistaakseni.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Jospa Mirala tällä kertaa lukee mitä kirjoitin niin selviää mitä kirjoitin ja tarkoitin.

Ilkka Luoma

... Nyt pärisee jo sotaliitto Natonkin sotarummut uhmakasta West trolling manipulaatiota. Entä todisteet, miksi niitä ei esitetä? Case Salisbury ...

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10135828 -

"Stoltenberg: Nato ryhtyy toimiin Britannian myrkkyiskun vuoksi
Sotilasliitto Nato vähentää venäläisedustajien määrää järjestössä kolmasosalla.

27.3.2018 klo 17:02 ... " -Yle

.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä päätös suomelta, selkärankainen ja osoittaa, että me kuulumme länteen.

Venäjä on Ukrainan sodasta, Krimin valloituksesta ähtien kerjännyt koko ajan lisää sanktioita. Putinia se ei haittaa, sillä tsaarin on aina helppo selittää kansalle, miten paha länsi taas meitä kiusaa.

Stalin ja Putin, melko lähellä jo toisiaan, ja Putinilla on vielä hyvin aikaa valloittaa lisää elintilaa, mihinhän seuraavaksi mahtaa kaveri olla suuntaamassa.

Kannattaisi joskus Putininkin miettiä sitä oman maan tilaa, karjalakin on osin samassa kunnossa, kuin sotien jälkeen, ihmisiä kuolee tulipaloissa, kun mikään ei toimi ja urheilukin on dopingin kyllästämää.

Aika velikulta tuo uusi isä aurinkoinen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Se on hyvä että Ritalan kanssakin joskus voi olla samaa mieltä.

Ilkka Luoma

"Stoltenberg: Nato ryhtyy toimiin Britannian myrkkyiskun vuoksi
Sotilasliitto Nato vähentää venäläisedustajien määrää järjestössä kolmasosalla.

27.3.2018 klo 17:02 ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10135828 -

...
... Nyt pärisee jo sotaliitto Natonkin sotarummut uhmakasta West trolling manipulaatiota. Entä todisteet, miksi niitä ei esitetä? Case Salisbury ...

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hienoa että Nato pärisyttää jo sotarumpuja! Mutta saa nähdä riittääkö pärisyttely? Jospa Putin jo uskoisi että olisi terveellistä yrittää elää sovussa ainakin naapureiden kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Haluaako Miralakin vielä koettamaan mihin rollaattoripataljuunat pystyy? Näyttämään mistä "kana ku**e ja sika pissii"? Ehkä kannattaisi kuitenkin hieman rauhoittua ja hillitä pyssyhinkuaan.

Kannattaisi kuitenkin varmaankin pistää "pää kypärään, se on suojassa siellä, jos kalpaten kävisi sotatiellä" (https://www.youtube.com/watch?v=28dDybYhuS0)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä ole rauhan asialla. Haluan vain että venäläiset ja putinistit eivät jatkuvasti lietsoisi sotaa Suomea vastaan. Toivon että Putinin divisioonat pysyisivät omalla puolellaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #51

Rauhan asialla mutta paraatirumpujen päristys kutkuttaa niin kivasti? Niiden melodia sanoitettiin joskus aikoinaan: "tapatapaittes, tapatapaittes, kohta sä kuolet kumminkin".

Ilkka Luoma

Leolla on omanlaisensa huumori ;)

Ilkka Luoma

Suomi teki raskaan virheen, ilman, että sen alkuunpanija koski meitä lainkaan. Case Salisbury on brittien asia. Me lähdimme kollektiivikäyttäytymiseen ikään kuin ammattiyhdistysliikkeen lakkoiluun - osoittamaan mieltä toisten puolesta täällä aivan erilaisissa lähtökohdissa kuin joku Englanti, Ranska tai Saksa. Meidät vedettiin ongelmaan mikä ei ole meidän. Entä Itävalta, jolla ei ole lainkaan maarajaa Venäjän kanssa? Pm. Sipilä teki raskaan virheen, jos professorin olettamus itse jutussa on todellinen.

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803262200838... -

"Emeritusprofessori historiallisesta päätöksestä karkottaa yksi venäläisdiplomaatti: Kuvastaa Suomen hankalaa asemaa - ”Tässä on kahdennäköistä signaalia”

Maanantai 26.3.2018 klo 17.31
Timo Soikkasen mukaan Suomi reagoi, mutta mahdollisimman lievästi. ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Yhteinen tekijä on yhteinen vihollinen. Sitä vastaan pitää taistella kaikin rauhanomaisin keinoin.
Ainoa tavoite on rauha, että Venäjä ei jälleen hyökkäisi. Karjalan palautus olisi Venäjän taholta merkkinä että se haluaa sopia vanhat riidat ja haluaa olla ystävällinen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Itse en edes Karjalaa enää kaipaile, vaikka sinne on sukulaisten alueita kyllä jäänytkin. Mutta rauhaa tässä kyllä kaipaa, ja sen vuoksi Luoman jutut ovat rauhan kauhistus. Ainoastaan yhdessä länsi voi vastustaa Venäjän uutta imperialismia. Toivottavasti Suomikin älyää mennä NATOon.. vai taasko menemme nöyrästi Ruotsin perässä mikäli vain ehdimme.. on aika nöyrää aina odotella Ruotsia, etenkin, kun tilanne koskee Suomea enemmän.

Vihollisia venäläiset eivät ole.... hehän ovat mukavia ihmisiä monet. Heidän hallintonsa sen sijaan on kaikkea muuta... ja propagandallaan aivopesevät kansalaisiaan vihaamaan länsimaita. Vastakkainasettelu on nykyään rajua.. mutta ei Venäjää enää pelkällä nöyristelyllä voi kohdata.. Venäjän johto ei heikkoutta kunnioita ja linjansa 2000-luvulla on ollut varsin selvä. Johonkin pitää vetää raja, minkä yli eivät saa tulla, on halunsa entisiin Neuvostoliiton/tsaarinaikaisiin rajoihin kuinka kova tahansa.

Ilkka Luoma

Leo, oletko huomannut, että olemme eläneet yli 70 vuotta rauhan aikaa? :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen toki, koko ajan olen toivonut oikeuden toteutumista eli kotiseutuni palautusta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen toki, koko ajan olen toivonut oikeuden toteutumista eli kotiseutuni palautusta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ilkka, oletko huomannut rautaesirippujen kaatumista, Stalinin sun muiden tuomitsemista (paitsi Venäjällä, jossa hänen suosionsa sen kuin kasvaa Putinin ohella)...... oletko huomannut että suurin osa Neuvostoliittoon pakotetuista ovat menneet NATOON ja aivan hyvistä syistä. Oletko huomannut miten Suomi on vaarassa liittoutumattomana joutua jatkossa sodan vaaroihin kuten moni muukin Venäjän vieressä oleva liittoutumaton maa? Etpä tietenkään... tai olet, mutta tarkoitusperäsi eivät ole suomalaisia varten.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Kerrotko miten olemme sodan vaaroissa - liittoutumattomana, ja vertaa sitä siihen mitä tarkoittaisi olla sotilasliitossa, jota johtaa se toinen ydinasesuurvalta ja se, että olemme sen toisen ydinasesuurvallan vieressä - kosketuksessa - noin 1300 kilometrin maarajalla - ja kun huomioit sen, että Venäjän tärkein strateginen puolustusvyöhyke on juuri tuossa vieressämme - minne arvelet Nato/US' n hyökkäävän ensimmäisenä - ja tässä pohdi mitä merkitsi, kun allekirjoitimme Nato - Isäntämaa pöytäkirjan, joka on noteerattu jo Venäjällä heidän pohjoisen puolustusdoktriiniin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Säälittää käy vähän Suomessa asuvat venäläiset. On varmasti kiusallista, kun koko muu Eurooppa pitää synnyinmaata epäluotettavana roistovaltiona.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Venäläisten kanssa täällä voin keskustella ihan hyvin. Ja Venäjällä myös. En toki pidä Venäjän johdosta enkä siitä miten Putinin aikana media otettu propagandakäyttöön, mm. duginin ideologia otettu käyttöön ja sitä kautta toivotaan entisen suuruuden ja alueiden paluuta tavalla jos toisella. Ja kaikki perustellaan "oikeudenmukaisuudella" kuten Venäjä/Neuvostoliitto johdon taholta usein on tehnyt eli valehdellut omille kansalaisilleen. Samoin kaikki itsestäänselvätkin vääryydet kielletään kategorisesti kuten Venäjän tekemät murhat tai hyökkäykset naapurimaihin. Sopimukset ovat vain paperia, mutta niin oli myös ennen.

Ei venäläisten tarvitse olla kiusaantuneita. Eiköhän suurimmat synnit ole heidän johdossaan, ja sellaista sattuu että on huonon johdon alla. Heillä on ikävät perinteet vahvoille johtajille (joiden hirmukäytöskin sallitaan ellei sitä jopa ihailla), ja niistä perinteistä on vaikea päästä eroon. Sääliksi käy enemmän venäläiset, jotka ovat niin valtion propagandan alaisina että väkisinkin Goebbelsin yms. muokatuin metodein uskovatkin johtajiinsa. Suurimmissa hirmuvalloissa hallitsijoiden kannatus on ollut varsin vakuuttavaa. Tarpeen mukaan sitä boostataan vaikkapa uusilla riemuvalloituksilla. Ei siinä peruskansalainen enää kyseenalaista asioita liikaa - etenkään jos on selvin esimerkein näytetty mitä moisesta hulluudesta seuraa.

Ilkka Luoma

Eurooppa on maailmastamme noin 12-15 prosenttia - pelkkä Kiina on suurempi kuin koko läntinen yhteisö yhteensä - kutakuinkin ... Kiina ei karkota venäläisiä diplomaatteja :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Venäjä haluaisi kaiketi olla Eurooppalainen valtio, siihenhän pyrki jo Pietari Suurikin, mutta ei taida parran leikkaaminen ihan riittää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mutta tänne tulleilla venäläisillä on ollut mahdollisuus mennä kansainväliseen kaupunkiin Viipuriin! Sen haltuunotto maksoi venäläisille satojen tuhansien nuorten miesten hengen. Nyt sitten eivät menekään sinne vaan tuppautuvat tsuhnien maille.

Ilkka Luoma

Lisäksi venäläiset matkailijat tuovat eniten matkailurahaa Suomeen - maaryhmänä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #66

Ihanko ne noin vain jakaa rahaa?
Korvaavat Karjalan ryöstämistä vai?
Vaiko ostavat meiltä tavaroita joita heillä ei ole?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Pääministeri Juha Sipilä teki raskaan karkotusvirheen

-niin teki,olis pitänyt karkoittaa jokainen diplomaatti,kaikista länsimaista sekä erottaa venäjä yk;sta,muuten putin ei järkiinsä tule !

Ilkka Luoma

Löysitkö todisteet Venäjän osallisuudesta Case Salisburyyn?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

löysitkö ettei olis syyllinen ?
ei kukaan eikä mikään muu valtio ole niin härski että tuo kemiallisen aseen kaupungin keskustaan !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Entä todisteet?

...
... West trolling pauhaa niin mediassa kuin valtiollisena EU-maissa. Edelleenkään ei esitetä todisteita Venäjää vastaan Case Salisburyssa, vaan rangaistuksia ollaan jakamassa ennen todisteellisia syytteiden nostoa, puhumattakaan todisteiden myötä julistettuja oikeuden tuomioita. Poliittinen peli käynnissä luotaessa vaikka vaillinaisin tiedoin niin sanottua EU-yhtenäisyyttä. Tätä kutsutaan informaatiosodaksi ja vastakkainasetteluksi.

...
~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005618085.html -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #79

Mitä sinä Ilkka höpötät? Missä on paikka johon Putin voidaan haastaa rikoksistaan? Mihin minä voin haastaa Karjalan ryöstäjät?

Ilkka Luoma

Suomi ryhtyi väärään joukkoon, olisimme kuuluneet Sveitsin ja Itävallan ryhmään. Suomi teki raskaan virheen, tosin kevyimpänä mahdollisena solidaarisuustekona, vaikka meillä näitä myrkytyksiä ei ole näkynyt. Näin menetämme välittäjärooliin tarvittavia puoltavia tekijöitä.

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180326220083898... -

"Katso karttagrafiikka: Näin eri länsimaat karkottavat venäläisdiplomaatteja - Suomi erottuu joukosta

Maanantai 26.3.2018 klo 20.14 (päivitetty klo 23.37)

Suomi ja Ruotsi erottuvat joukosta, sillä ne ovat ainoat Naton ulkopuoliset EU-maat, jotka ryhtyvät karkotuksiin. ... " -Iltalehti

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Huomasitko Ilkka, että Sveitsi ja Itävalta ovat muiden maiden suojaamia. Mutta Suomi on koko ajan eturintamassa ottamassa Venäjän iskuja vastaan.

Ilkka Luoma

Millaisia iskuja olemme saaneet viimeisen 70 vuoden aikana?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #74

Viime vuosina olemme ottaneet vastaan putinistien informaatioiskuja.
Aikaisemmin Kremlissä valittiin Suomen hallituksen jäsenet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olisi noloa, jos olisimme eri porukassa kuin Ruotsi ja Saksa.

Ilkka Luoma

Perusteletko miksi olisi noloa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #210

No miltä se näyttäisi jos olisimme samassa joukossa kuin Malta ja Kypros?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #236

... tai Sveitsi, Itävalta, Islanti, Uusi Seelanti ...? Tai kokonaiset maanosat kuten Etelä- ja Keski-Ameriikka, Afrikka ja Aasia?

Tässä kartassa taitaa olla tämänhetkinen tilanne: https://cdn2.img.sputniknews.com/images/106298/09/.... Ihan kaikki eivät näytä seuraavan B.Johnsonin valosapelia (https://www.mirror.co.uk/news/politics/boris-johns...)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #236

No, kylläpä valitsit viiteryhmän! ...

...
"Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule - olkaamme siis suomalaisia" ... täällä idän ja lännen vedenjakajalla - meidän itsemme ollen niin lännestä kuin idästä ... -sanoisin näin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #239

Joo, Ruotsin ja Saksan seura tekee hyvää. Putin on myrkkyä sielulle, ja nykyään näemmä ruumiillekin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tämä Venäjän ulkoministeriön sivuilla oleva http://www.mid.ru/en/press_service/spokesman/brief... antaa hieman muutakin näkökulmaa tapahtuman selvittelyihin. Ei toki täydellinen mutta yksipuolisen läntisen tiedonlevityksen rinnalla se avaa hieman muutakin kuin ikuista demonisointia. Hyvä siis tutustua MYÖS heikäläisiin käsityksiin asioiden kullusta.

Ilkka Luoma

Ristiriidoista sotaan - on yleensä vähintään kaksi osapuolta ... viisas kuuntelee molemmat tai kaikki näkökulmat ... Näinhän sen pitäisi mennä!

Ilkka Luoma

. Kuvainnollisia rangaistuksia jaetaan ennen syytteitä - puhumattakaan todistetuista ja käsitellyistä tuomioista. Suomi teki itselleen solidaarisuushengessään raskaan virheen, jolle syntynee myös hinta. On kiintoisaa miten Venäjä reagoi juuri Suomen karkotuspäätökseen. Tässä vaiheessa EU repesi kahtia. Suomi ajautuu väärälle puolelle. EU yritti yhtenäistää linjaansa, epäonnistuen ainakin toistaiseksi pahoin.

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005618689.html -

"Länsimailta rajut toimet Venäjää vastaan Salisburyn myrkkyiskun takia, ainakin 14 EU-maata kertoi diplomaattien karkotuksista – Suomi mukana rintamassa, Niinistö odottaa Venäjän reaktiota

Useat EU-maat ovat päättäneet karkottaa venäläisdiplomaatteja, kertoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.

26.3. 17:36 Presidentti Niinistö: Suomi suhteutti karkotuspäätöksensä muihin maihin ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen samaa mieltä, että J.Sipilä sekä S.Niinistö tekivät kammottavan virheen. Todennäköisesti A.Merkelin käskystä.

Toivottavasti mitään korvaamatonta ei vielä mennyt rikki ja tämä hölmöily hukkuu muiden EU-johtajien vielä siompien taakse.

Todennäköisesti puheet rauhanturvaamisen ja -välittämisen suurvaltiudesta saa taas vähäksi aikaa unohtaa. Samaten irrottautuminen sotaliittoutumien sodanlietsonnasta on taas askeleen verran kauempana ja himpun verran vaikeampaa. Olemme siis taas hiukkasen lähempänä muiden sotiin joutumista.

Ilkka Luoma

Saamme mystisen avun Kiinasta! ... Mutta miten - antaa lähitulevaisuuden näyttää se! ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa että Suomen johtajat kerrankin tekivät rohkean teon. Venäjän nuoleskelu ainakin hetkeksi väheni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinhän se menee, että kun tällaista tapahtuu, niin asiantuntijoita rikostutkijoita on blogit väärällään.

Salaliittoteorioiden ihannetilanne, ja vain hetki tapahtumasta, niin jopa kaivetaan netistä linkkejä, jotka taas osoittavat ihan jotain muuta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että, lähes aina asiat ova sitä miltä ne näyttävät.

Sitä ei oikein ymmärrä, että blogisti ja eräät muut puolustavat Venäjää aina, vaikka se rautasaappaalla päätä potkisi.

Toisaalta sillä nyt ei ole mitään merkitystä, sillä näilläkään blogeilla ei yhtään mitään muuteta, mukavaa jutustelua vaan.

Onneksi vaaleissa ei enää koskaan valtaan pääse ketkään Putininhalaajat, sillä sen verran viisaita ovat äänestäjät.

Niinpä ainoaksi keinoksa jään blogien kirjoittelu, ihan hyvää ajankulua varmaan.

Ilkka Luoma

... Muistamme vuoden 2003 osalta US-valheet YK' n edessä, kun US kärtti hyökkäys- ja taistelurynnäkkölupaa Irakiin - maailmanjärjestöltä. Lupaa ei tullut - US hyökkäsi. Alkoi Irakin sekasorto ja kaaos, samalla syntyi ISIS ... Myöhemmin Eng. ent. PM Tony Blair pyysi anteeksi Englannin tekemiä virheitä Irakissa.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005620061.html -

"Miksi Britannian myrkytystodisteet eivät kelvanneet kaikille EU-maille?
Bulgaria ja joukko muita maita ei osallistu karkotuksiin. Bulgarian pääministeri muistutti Irakin sodan alla tehdyistä tiedusteluvirheistä. ... "

.

" ... Bulgarian pääministeri Boiko Borisov kertoi muistuttaneensa Britannian pääministeriä Theresa Mayta siitä, että Britannian esittämät syytökset Irakia vastaan vuoden 2003 sodan alla osoittautuivat vääriksi ... "

.

Ilkka Luoma

.. Lähestymme lännen ja idän ottelua. Samaan aikaan Kiina viestii paremmista suhteista Venäjään. Millaisiin todisteisiin Englanti ja EU vetoavat karkotuspäätöksiä tehdessään? Entä Suomi? Millaisia todisteita täällä tarvitaan, riittävätkö pelkät väitteet? Näyttää valtiollinen West trolling manipulaatio jylyävän äärikierroksilla.

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vena... -

"Venäjä myrkkykohusta: "EU halusi auttaa Mayn irti hankalasta tilanteesta"
ULKOMAAT JULKAISTU 23.03.2018 12:14 ... " -Mtv

.
Muu EU haluaa auttaa brittejä, että heidän olisi helpompi kumota enemmistökansan Brexit päätös ...

Ilkka Luoma

Nousi jopa spontaanisti ketju, jossa suoranainen älämölö ja viisas analyysi kohtasivat ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Älömölöä siitä että yksi saa lähtöpassit.

Suomi on karkottanut lähetystöistä hiljaisesti vakoojia ja rattijuoppoja

https://yle.fi/uutiset/3-10135905

Ilkka Luoma

He ovat aina korvattu uudella, nyt ei - tämä oli ensimmäinen kerta - poliittisena päätöksenä, ilman todisteita syystä ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #114

Niistähän ei ole aiemmin kerrottu julkisuuteen ja onko varma tieto että Venäjän suurlähettiläälle ei ilmoitettu miksi juuri henkilö, jonka nimeä ei julkaistu..

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Aiemmin karkotetut on korvattu uusilla - nyt ei.

Julkisuuteen ne ovat tulleet myöhemmin - hygieniarajan jälkeen ;)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kiina on kiinnostunut vain Venäjän halvoista luonmonvaroista, ei mistään muusta tässä taantuvassa taloudessa, eikä varsinkaan Venäjän ahdingosta ja sisäpoliittisesta pelistä manipulointineen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kovasti todisteita kaivataan!

Millaisilla todisteilla venäläiset hyökkäsivät Suomeen 1939?
Olimme tietysti keljuja, sen kyllä tunnustan. Mutta ei kai keljuilusta tavallisesti kuolemaan tuomita:)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kovasti todisteita tarvitaan. Näinhän plogisti vaati todesteita aikoinaan myös Krimin vihreistä miehistä ja MH17 joukkomurhastakin ;)

Ominaista tälle vanhalle komministille on viime vuosina ollut äärettömän sokea usko Venäjän ultrakapitalistiseen johtoon. Tässä palapelissä eivät kaikki palat ole Luomalla kohdallaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos tarkemmin ajattelee niin kyllä niitä todisteita usein tarvitaan. Eihän ilman todisteita venäläiset olisi hyökänneet 1939. Jos ei muuta niin aina löytyy joku joka pyytää venäläisiä tulemaan, Afganistan, Unkari, Tsekkoslovakia, Syyria ym.

Ilkka Luoma

Löytyykö sinulta todisteet MH17 alasampujasta, kun sitä ei löydy hollantilaisiltakaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Heh, kuten ei tässäkään tapauksessa.

Miksikö Venäjä virallisesti keksi omia käsittämättömän hölynpölyisiä ja valheellisia todisteita MH17 joukkomurhaan liittyen esitellen niitä omassa mediassaan ?

Kyllhän MH17 joukkomurhalle on jo löydetty pitävät todisteet, mutta tunnut itse kaipaavan vain tunnustusta, joita ammattiroistot eivät koskaan anna.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Paljon tiedetään - mutta tekijää ei.

Ilkka Luoma

Venäjä tarkastelee huolellisesti omia toimia, meitä kiinnostaa onko karkotettavia kaksi, joka on viesti pm. Sipilälle tai nolla, joka on viesti pr. Niinistölle!

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803272200841... -

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"meitä kiinnostaa"

Keitä meitä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka on ruvennut viimeaikoina käyttämään ME muotoa itsestään puhuessaan ihan kuten kuninkaat ja keisarit.
Taikka sitten hän samaistaan itsensä ja toimistonsa Kremlin porukkaan.

Ilkka Luoma

Suomen kansan enemmistöä, joka on Natoa vastaan, sillä he oivaltavat, että olemme nyt vaarallisella tiellä - tulee mieleen Talvisodan aatto, jolloin härkäpäisyys maksoi 20 000 suomalaisen hengen ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lista kasvaa:

Belgium has joined the growing list of countries to expel Russian diplomats over the nerve agent attack in Salisbury.

Ireland says to expel Russian diplomat, Moscow's envoy blasts move

Moldova to expel three Russian diplomats after spy poisoning

https://news.sky.com/story/live-russia-to-respond-...

https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-...

https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-...

Ilkka Luoma

Meitä ajatellen kiintoisimmat valtiot ovat - Itävalta ja Sveitsi ... miksi?

...

TIISTAINA, ELOKUUTA 26, 2014
EU-joustavoitettu sveitsittymisemme!

Suomalainen ’sveitsittyminen’ aluillaan, ja osakeino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

… Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?
Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.

Voimme olla portti itään ja portti länteen –

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavo... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Itävaltahan on äärioikeistopuolueineen selkeä tapaus, miksi siitä kysyäkään.

Far-right Freedom party enters Austrian government

Pro-Putin group takes defence, interior and foreign posts in coalition deal

The party’s Russia links — it has close ties with United Russia, the party of Vladimir Putin — could further raise concerns among western allies, for instance over intelligence sharing.

https://www.ft.com/content/4608e324-e26a-11e7-97e2...

Ja Sveitsissä on venäläistä rahaa.

Money from Russia boosts Switzerland’s wealth

https://www.swissinfo.ch/eng/currency-exchange_mon...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Itävalta haluaa olla sillanrakentaja lännen ja idän välillä. Meidän jobi tuon piti olla ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #149

Niinhän sieltä sanottiin, uskokoon sen syyksi ken tahtoo, tai haluaa esittää asiansa niin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #154

Suomesta osataan kieltää kaikki fiksut omiin näkökulmiin sopimattomat asiakohdat ja tavoitteet :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämähän on periaatteessa ihan turhaa perustella mitään, aivan sama asia kuin väittelisit uskovaisen kanssa jumalan olemassaolosta.

Kun on puolensa valinnut, ja sitä fanaattisesti puolustaa, niin kyseessä on usko, ei mikään tieto, vaikkap erustelisi kuinka.

Talvisodan aloitti Suomi.
MH17 lentokonetta ei ainakaan venäläiset ampuneet.
Ukrainan sodassa ei ole venäjä osallisena
Krimiä ei valloitettu, vaan rehellisesti liitettiin venäjään.
Myrkytyksessä ei ole venäjällä mitään osaa.

Niin ja lopuksi

Putin on ihqu

Nämäkin kohdat kun lukee, niin siinä sitä on blogistilla uskottavuutta kerrakseen.

Myötähäpeää pikemminkin ja huvittuneisuutta.

Mutta niinkuin sanoin, usko ylittää kaiken järjellisyyden.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

petteri ritala

Näihin kun lisää vielä murhat, ihmisoikeusloukkaukset, korruption, oikeusmurhat, valtiojohtoisen dopingjärjestelmän, ydinaseilla uhkailun, niin ihmetellä täytyy, kun jotkut väittävät nämä perättömiksi west trolling propakandaksi ja vaativat Suomea irrottautumaan näistä perättömistä lännen esittämistä syytöksistä.

Ilkka Luoma

Olet täysin jäljillä - kaikki nuo tapahtuvat Yhdysvalloissa - ehkä doping vähenemään päin ...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #152

Ilkka Luoma

Olet kyllä outo kommentoija. Kun puhutaan Venäjästä sen politiikasta ja toimista vedät aina esiin Yhdysvallat tai NATO:n.

Alat entistä enemmän muistuttaa esikoulaista joka vetää keskusteluissa aina sen heikoimman kortin esiin inttämällä, että muutkin tekevät niin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #170

Arvaatko mikä se syy voisi olla? ;)

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #172
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #186

Eikö ajatus osannut tässä tiedolliseen "kotiin"?

Kyseessä on tasapainovirtaus informatiivisuudesta tietoon ja tiedosta informaatioon - katsottaessa oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta lännen ja idän kesken tai toisin päin - idän ja lännen kesken ... Meniköhän jakeluun? ;)

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #207

Hyvä Ilkka, oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta? Tuo on melko naurettava väite.

Uskotko todellakin olevasi puolueeton tarkkailija?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #213

Tasapainottaja, ja kun riittävä stabiilius on saavutettu - siirrymme täyteen puolueettomuuteen, mutta ensin puntit tasan. Nyt jylyää liian voimakas - lukijoiden huomaama - West trolling manipulaatio ...

Lisää aiheesta:

MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... -

.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #214

Eli oikeastaan myönnät, ettet ole puolueeton tarkkailija vaan pyrit "tasapainottamaan" tilanteen lännen ja idän välillä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #216

Täyttä puolueettomuutta ei ole edes keksitty - jopa täysin hiljaa oleminen voidaan tulkita kannanotoksi - jotain vastaan tai jonkin puolesta ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #222

Jo n.s. vanha kansa tiesi vaikenemisen myöntymisen merkiksi.

Ilkka Luoma

Talvisodan aloitti tunnetusti ja tunnustaen NL ja MH ammuttiin als BUK' lla, joita on useilla mailla - muun muassa Ukrainalla ...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jotenkin venäläiset vain ovat onnistuneet hoitamaan homman niin, että epäilykset kohdistuvat heihin. Kyllähän aina väliin joku joutuu syyttömänä syytetyksi ja jopa tuomituksikin. Mutta keskimäärin ottaen taitaa olla, että yhdeksän kymmenestä tapauksesta vähintään on sellaisia, että epäillyllä on oikeastikin takana sellaista toimintaa, että epäilyyn on perusteita. Ja aika usein epäilty on myös syyllinen.

Joten ehkä Venäjänkin kannattaisi muuttaa jotain omia toimintatapojaan. Ei se, etteikö monilla muillakin olisi peiliinkatsomisen paikka.

Diplomaatteihin kohdistuvat toimet eivät ole aina välttämättä edes suoraan henkilöön kohdistuvia vaan ne ovat yleissignaali. Diplomaateillahan on kollektiiviin perustuvia etuoikeiksia, joten on ihan oikein, että he joutuvat myös kollektiiviin kohdistuvien viestien välikappaleiksi.

Joten ei karkotuspäätös mikään virhe ollut. Selkeä viesti, että mikäli Venäjä toimii idioottimaisesti, ei Suomella ole muuta vaihtoehtoa kuin olla yhteisessä rintamassa idioottimaisuutta vastaan.

Ilkka Luoma

Britit hoitivat asian Venäjän niskoille hätäännyksissään, kun kansan enemmistön tahtoma Brexit ei aivan etene suunnitelmien mukaan - ja tässä EU huomasi, että kaveeraus ja solidaarisuus voivat kääntää Brexitin off-asentoon, brittienemmistön vastaisesti!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kuten olen sanonut, jokaiselle asialle löytää selityksen, jos haluaa. Tuo brexit homma nyt on niin kaukaa haettu kuin olla voi. Ei brexitin peruminen yhden venäläisen myrkyttämisellä onnistu. Eikä EU:lla mitään brittien lähtöä vastaan ole, kunhan se hoidetaan oikein. Mutta toisaalta turha brittien toivoa, että he voisivat säilyttää EU:n edut ja irrottautua EU:n haitoista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

.. Osa systemaattista Brexitin eliminoimiskampanjaa. Mitä on myös meneillään oleva Case Salisbury ja EU-Bryssel lobbaus venäläisten diplomaattien karkotusoperaationa. EU halusi luoda briteille tunteen, että EU' ssa välitetään eli älkää jääkö yksin saarellenne.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005619606.html -

"Britti­parlamentti kuuli Cambridge Analytican ilmi­antajaa: Britannian ­EU-kansanäänestyksen lopputulos olisi voinut olla toinen, ellei taustalla olisi ollut huijaamista

Ilmiantaja Christopher Wylie kertoi upporikkaista yritysjohtajista, jotka sekaantuivat huvikseen eri maiden poliittisiin asioihin. Trumpin neuvonantajalle Bannonille Britannian brexit oli kuulemma poliittinen koekaniini ... " -HS

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #153

"EU halusi luoda briteille tunteen, että EU' ssa välitetään eli älkää jääkö yksin saarellenne."

Ja varmaan Usa, Kanada ja Australiakin, sekä Norja;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #157

Huomasitko mitä maita nuo luettelemasi ovat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #159

Olisiko suurin osa nato-valtioita ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #161

Entä sitten, niinhän on EU:ssakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #164
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #157
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #153

Kuten sanoin, aina löytyy selitys ja selittäjä. Kaikelle. Ns. kaiken mailman dosentti tai vaihtoehtoisesti yleensä asioista perillä oleva taho. Useimmiten yksikään selitys ei ole täysin oikea. Useimmat täysin vääriä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #167

Totuus?

...
MAANANTAINA, ELOKUUTA 29, 2016
Totuus – hetken piina

(Media otti esille vaikean käsitteen sisällään pitävän kirjoituksen ja selostuksen. Totuus ei pala tulessakaan – on ikivanha sanonta, jonka todenperäisyyttä ei päästä koskaan toteamaan ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1472269157416 - HS-toimittaja Ville Similä)

[ … kansalainen Erkki mielellään arvostaa omaa näkemystään maailman menosta – Erkin mielestä se on totuus, mutta naapurin Ville sanoo sen olevan mielipide – Ville usein on eri mieltä Erkin kanssa mikä oli syy miksi Suomi syöksyi lamaan 1990 ja 2008 – totuuksia lienee useita …

… kansalainen Liisa tietää totuuden olevan korvien välissä, sillä Liisa ei hyväksy kaiken maailman dosenttien mielipiteitä ja väitteitä. Liisalle totuus on arkinen tosiasia illan jälkeisestä yöstä ja uudesta aamusta, jolloin hän herää ja keittää kahvin, sillä Erkki on laiska ja kuorsaa – nämä ovat Liisan totuuksia, sille korvat ja silmät sen kertovat … ]

Kolumnin mukaan totuus hallittiin silloin joskus paremmin, kun asiat tarkistettiin tietosanakirjasta ja päivän Hesarista. Totuus on elastinen ominaisuus |1 Totuudella on myös tieteellinen selite. |2

Mikä on totuus, on aiheellinen kysymys - onko totuus vanhan kaavan mukaan se, mikä enemmistönä hyväksytään vai se paras tieto, joka perustuu johonkin auktorisoituun tietolähteeseen, vai asuuko totuus meissä kussakin omassa itsessään.

Kolumnia mukaillen Paavo Väyrynen |3 tiesi totuuden usein paremmin nukuttuaan yön yli - ja paras oli se totuus, jonka muhittamiseen oli mennyt useampi yö - sillä näinhän tiedon kaivaminen totuuksien pilvestä saattoi tapahtua huolellisemmin. Tänään totuus on pilvessä - tai ainakin se totuus, joka määrittyy ihmiskäytänteistä, -tiedoista ja tutkimussaavutuksista. Paavon totuus ei silti saata olla totuus monille, jotka epäilevät Väyrystä hämmentäjäksi (HS-toimittaja Unto Hämäläinen)

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/kenen_totuus_on_oikea_totuus... -
|2 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Truth -
|3 ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1472178583085 -

Totuuden hallinta on taitolaji;

… tänään totuuden kuva on tapahtumahetki, johon usein Hesarinkin toimesta sumutetaan sanomasta tarkoitushakuista maustetta, siivittämään se uskottavaksi, kiihottavaksi, innostavaksi tai vähintään vastakkaiseksi siihen nähden, mikä oli esitetty informaation jakokilpailijan taholta. Puhutaan jopa hybridi-informaatiosodasta |4

|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillist... -

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetk... -

Ilkka Luoma

... IS yllättää normaalia neutraalimmalla tekstillä. Tunnustetaan ettei todisteita ainakaan vielä ole pöydässä. Entä nyt? Kaksi vai nolla saa suomalaista lähteä!? Kaksi, niin viesti Sipilälle ja jos nolla, niin Niinistölle.

...
~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005620232.html -

...
... Ylen toimittaja julistaa tässä täyttä West trolling manipulaatiota ... Erittelemme nuo kohdat myöhemmin, siksi paljon niitä on ...

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10136078 -

"Analyysi: "Uutta kylmää sotaa" pelataan ilman selviä sääntöjä

Salisburyn myrkytystapaus kärjistää Venäjän ja lännen ennestään kireitä suhteita. Taas puhutaan uudesta kylmästä sodasta, mutta johtaako termi harhaan, pohtii ulkomaantoimittaja Heikki Heiskanen.

27.3.2018 klo 20:50 ..."

.

" ... journalisti ja politiikan analyytikko Georgi Bovt arveli, että lännenvastaiset vallanpitäjät ovat vain iloisia, jos venäläisiä ei päästetä enää mihinkään.

– Matkustakoot Krimille tai istukoot datšalla. Ei ole mitään syytä käydä katsomassa, miten elämä on rakennettu toisin muualla. Mitä vähemmän kansanmies tietää, sen paremmin nukkuu virkamies vallassa, Bovt pohtii. ... "

.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tämähän on täyttä asiaa. Sitä se west trolling siis tarkoittaa.

"On hyvä muistaa, että Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Todellisen ideologisen vastakkainasettelun aika on ohi.

Venäjällä ei ole tarjota kommunismin kaltaista kilpailevaa maailmankuvaa. Venäjä on kapitalistinen maa huolimatta hallinnon autoritaarisista piirteistä ja valtion sekaantumisesta talouselämään.

Joillekin läntisille ääri- ja laitaoikeistopiireille Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa edustaa kansallisen konservatiivisen johtajan ideaalia, mutta nationalismi on yleensä ottaen vaikea vientituote.

Joka tapauksessa meneillään näyttää olevan uusi suurvaltakilvoittelun aikakausi. Nyt maailmaa ei vain voi jakaa helposti kahteen blokkiin.

https://yle.fi/uutiset/3-10136078

Aasian nousevat mahdit Kiina ja Intia seuraavat Venäjän ja lännen vastakkainasettelua pitkälti sivusta."

Ilkka Luoma

~ https://larouchepac.com/20180327/theresa-mays-anti... -

" ... Lyndon and Helga LaRouche have played a major part in shaping relations among nations for the better over the past 35 years: through LaRouche's concept for President Reagan's 1983 Strategic Defense Initiative (SDI) and the "LaRouche Doctrine" for great-power relations that accompanied it; and through their 1989 "Eurasian Land-Bridge" campaign which contributed finally to China's Belt and Road Initiative, now developing many nations worldwide. Throughout, the enemy of those moves toward a new paradigm of development was the City of London financial empire and British geopolitics.

This previously often-concealed reality has suddenly become dramatically clear. British Prime Minister May and Foreign Minister Boris Johnson have bullied the United States and 14 European nations into an escalating confrontation with Russia which is aimed to wreck great-power collaboration for progress through the great Belt and Road projects, and which can lead fast toward world war.

Helga LaRouche emphasized, yesterday, that London has done this in reaction to the discrediting of the British intelligence-driven `Russiagate' coup attempt against President Donald Trump. She blasted the unevidenced "Russian nerve agent case" as nothing but Russiagate continued, reinvented and revived. Its success so far, after `Russiagate' against Trump had failed, is extremely dangerous, she said. Both China and Russia will react to this changed trans-Atlantic agenda.

China, through its President Xi Jinping and its party organs such as Global Times, has recognized that China's peaceful rise, facing a rampage of British geopolitical and economic warfare, may not be allowed to be easy or peaceful. ... "

.

Ilkka Luoma

Tyly listaus?

.
Salisburyn myrkytyksen ja Venäjästä vauhkoamisen tiimoilta saattaa olla viisasta luoda katsaus muutamiin historiallisiin iskuihin ja rikoksiin, joita on suoritettu ja suunniteltu lähellä ja kaukana toisten valtioiden ja ryhmien mustamaalaamiseksi ja tuhoamiseksi.

1. Iso-Britannian ulkomaantiedustelu MI6 hyökkäsi pakenevien juutalaisten laivoja kohtaan ja pyrki sabotoimaan niitä. Ohjeiden mukaan iskut tuli lavastaa muiden tekemiksi.

https://www.thedailybeast.com/mi6-attacked-jewish-refugee-s…

2. Israelilaiset pommittivat mm. jenkkien ja brittien kohteita Egyptissä lavastaen niitä arabien tekemiksi.

https://www.ynetnews.com/…/CdaArt…/1,2506,L-3065838,00.html…

3. CIA myöntää palkanneensa iranilaisia suorittamaan pommituksia Iranissa ja lavastamaan ne kommunistien tekemiksi.

https://archive.nytimes.com/…/mid…/041600iran-cia-index.html

4. Iso-Britannian pääministeri MacMillan ja jenkkien presidentti Eisenhower hyväksyivät CIA:n ja MI6:n suunnitelman lavastaa iskuja Syyrian rajoille oikeuttaakseen Syyriaan hyökkäämisen.

https://www.theguardian.com/politics/2003/sep/27/uk.syria1…

5. Naton perustamat Gladio-joukot suorittivat terrori-iskuja ja murhia useissa Euroopan maissa lavastaen ne kommunistien tekemiksi.

http://web.archive.org/…/doc…/collection_gladio/synopsis.htm

6. USA:n sotilasjohto suunnitteli mm. siviilikoneiden räjäyttämistä Kuuban yllä oikeuttaakseen sodan.

https://nsarchive2.gwu.edu//news/20010430/northwoo...

7. FBI järjesti väkivaltaa USA:ssa lavastaen niitä poliittisten aktivistien tekemiksi.

https://www.intelligence.senate.gov/…/intelligence-related-…

8. Länsi-Saksan hallinto räjäytti vankilan seinän lavastaen sen vasemmistoterroristien tekemäksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Celle_Hole

9. Israelin Mossad piilotti radiolähettimen Gaddafin rakennukseen, lähettäen Mossadin valmistamia terroristisia viestejä lavastaakseen Gaddafin terrorismin tukijaksi. Jälkeenpäin Reagan pommitti Libyaa.

https://www.amazon.com/Way-Deception-Victor-O…/…/ref=sr_1_1…

10. Iso-Britannian agentti suunnitteli 9 ihmisen tappaneen pommituksen Pohjois-Irlannissa.

https://www.independent.co.uk/…/shankill-road-bombing-mi5-i…

11. USA:n armeijan ohjeistus kehotti järjestämään terroristisia ja lavastettuja iskuja Etelä-Amerikassa horjuttaakseen vasemmistolaisia hallituksia.

https://wikileaks.org/…/US_Special_Forces_Foreign_Internal_…

12. CIA:n psykologisten operaatioiden ohjeistus arvosti omien tappamista luodakseen marttyyreitä omien hankkeiden edistämiseksi.

https://en.wikipedia.org/…/Psychological_Operations_in_Guer…

13. G8 kokouksessa Italiassa mustiin pukeutuneet tappelijat tulivat paikalle poliisiautoilla. Poliisijohtajat myönsivät poliisin lavastaneen kaksi Molotov-iskua ja poliisin puukotuksen

https://www.theguardian.com/…/19/g8-italian-police-sentenced

14. USA:n puolustusministerin Colin Powellin kansliapäällikkö Lawrence Wilkinson myönsi heidän tietäneen, että Irakissa ei ollut joukkotuhoaseita ja että he valehtelivat asiasta tietoisesti.

http://edition.cnn.com/2005/WORLD/meast/08/19/powe...

15. FBI:n käskettiin syyttää pernaruttolähetyksistä al-Qaedaa, vaikka tutkijat todistivat toisin.

http://www.nydailynews.com/…/fbi-told-blame-anthrax-scare-a…

16. Kreikan poliisi asetti Molotovin cocktaileja laukkuun mielenosoittajan lavastamiseksi.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/313638...

17. USA:n oikeusministeriön lakimies John Yoo ehdotti lavastetun terroristijärjestön luomista.

http://www.aei.org/publication/fighting-the-new-te...

18. USA:n laivaston akatemian professori ja arvostettu analyytikko kehotti luomaan lisää toimiviksi todettuja terroristisia ryhmiä.

https://www.newyorker.com/magazine/2005/…/24/the-coming-wars

19. Iso-Britannian erikoisjoukot pukeutuivat arabeiksi ja jäivät kiinni pommien kanssa Irakissa ammuttuaan kohti poliiseja.

http://www.washingtonpost.com/…/…/09/19/AR2005091900572.html

20. Israelin sotilaat heittelivät kiviä toisten israelilaisten sotilaiden päälle syyttääkseen siitä palestiinalaisia.

http://mondoweiss.net/…/operation-glass-houses-idf-agent-p…/

21. Italian pääministeri, presidentti ja entinen tiedustelujohtaja Cossiga kehotti hallitusta toimimaan kuten hän oli toiminut, soluttautumaan opettajien ja opiskelijoiden mielenosoituksiin ja tekemään mitä tahansa oikeuttaakseen väkivaltaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Agent_provocateur…

22. Iso-Britannian tiedustelu harrastaa vuodettujan NSA-dokumenttien mukaan kyberiskuja lavastaen niitä muiden tekemiksi.

https://www.nbcnews.com/…/exclusive-snowden-docs-show-briti…

23. CIA käyttää venäläisiä ohjelmistoja murtautuakseen järjestelmiin jättääkseen venäläisiä jälkiä.

https://wikileaks.org/ciav7p1/

24. USA:n sotilaat jättävät jälkeensä aseita lavastaakseen siviilien tappamiset vastapuolen tekemiksi.

https://www.youtube.com/watch?v=SODTI_C1q_Q

25. USA:ssa poliisi on jättänyt useissa tapauksissa jälkeensä aseita muiden lavastamiseksi.

https://www.nytimes.com/…/tv-the-killing-of-randy-webster.h…

26. Kuwaitin suurlähettilään tytär valehteli televisiossa väittäen irakilaisten repivän lapsia keskoskaapeista.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony

27. USA väitti valheellisesti neljännesmiljoonan irakilaissotilaan uhanneen Saudi-Arabiaa rajalla.

http://web.archive.org/…/foi.…/polinfoprop/nocasusbelli.html

28. CIA:n käskettiin väärentää asiakirjoja Irakin ja muslimien syyttämiseksi 9/11 iskuista.

https://www.politico.com/…/book-says-white-house-ordered-fo…

29. USA:n kidutusohjelma sai uhrinsa tunnustamaan mitä tahansa ja kertomaan halutun tarinan.

https://web.archive.org/…/www.levi…/newsroom/press/release/…

30. CIA toimitti tekaistuja ydinaseen valmistussuunnitelmia Iraniin käyttääkseen niitä todisteina Iranin ydinasepyrkimyksistä.

https://www.bloomberg.com/…/cia-s-nuclear-bomb-sting-said-t…

31. FBI:n soluttautujat ovat toimineet aktiivisissa rooleissa, mm. terrori-iskujen suunnittelijoina, n. kolmasosassa terrorismista tuomittujen oikeudenkäynneistä vuoden 2001 jälkeen.

https://www.hrw.org/…/us-terrorism-prosecutions-often-illus…

...

Ilkka Luoma

Näinkin ... ?!

~ https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/691835... -

" ... The explosive diplomatic row over the attempted assassination of Sergei Skripal and his daughter Yulia should be settled based on “real facts”, China’s Foreign Ministry has said.

Appearing to back Vladimir Putin, a spokesperson for Chinese president Xi Jinping has warned western nations to cease its hostile behaviour towards the Kremlin.

A united front of more than 20 western nations stunned Putin on Monday by expelling more than 100 Russian diplomats accused of being spies.

The unprecedented expulsion of Russian intelligence agents came in response to the poisoning of Skripal and Yulia, who remain in a critical condition.

Theresa May convinced US President Donald Trump, EU leaders and NATO that Russia is “highly likely” to be responsible for the Novichok attack in Salisbury. ... "

.

Ilkka Luoma

Venäjä tarkastelee huolellisesti omia toimia, meitä kiinnostaa onko karkotettavia kaksi, joka on viesti pm. Sipilälle tai nolla, joka on viesti pr. Niinistölle!

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803272200841... -

"Venäjän suurlähetystö kommentoi Iltalehdelle venäläisdiplomaattien karkotusta: ”Ei tietenkään edistä luottamusta - Venäjällä valmistellaan vastatoimet”

Tiistai 27.3.2018 klo 20.57
Venäjän Helsingin-suurlähetystön lehdistösihteeri Natalia Vezhlivtsevan mukaan Venäjän osallisuudesta karkotukset käynnistäneeseen myrkkyiskuun ”ei ole mitään todisteita”. ... "

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sergei Skripal saattaa kuulua "kansainväliseen rikollisryhmään," väittää nyt Lontoossa asuva liikemies Valeri Morozov, joka sanoo olevansa Skripalin juttu. Skripal oli kuulemma rahan perässä rikollisin menetelmin. Näin tuore RIA Novostin uutinen. Infosota näyttää ottavan vain lisää kierroksia.

https://ria.ru/world/20180328/1517422859.html?refe...

Ilkka Luoma

Sen me joka tapauksessa tiedämme, että hän on KGB-koulun käynyt vakooja, joka loikkasi eli petti isänmaansa ja ryhtyi kaksoisagentiksi Englannille ... ja media unohtaa systemaattisesti tuon viimeisen sanan: Englannille :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ja Englanti antoi turvapaikan, ja sitten tappoi piruuttaan :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165

Ehkä - ehkä ei, emme tiedä myrkyttäjää - emme edes myrkyn lähdettä, vain sen, että tuoksi nimitettyä myrkkyä on tehty joskus kauan sitten Neuvostoliitossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyseinen (vale?)uutinen on ehtinyt muutamassa tunnissa englanniksi käännettynä jo Nigerian Lagosiin. Saa nähdä, kuka tai ketkä tätä ryhtyvät ensimmäisenä Suomessa levittämään - minun lisäkseni : D

https://independent.ng/poisoned-ex-spy-could-have-...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se tässä oli upeaa että lampaaksi haukuttu Lännen mies kerrankin ryhdistäytyi ja antoi näpäytyksen Putinille että koitahan pysytellä paremmin omalla puolellasi.

Edellisen kerran Lännen mies ryhdistäytyessään julisti sodan Saksalle.

Ilkka Luoma

Olisiko pitänyt olla todisteetkin matkassa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulla taas on sellainen olo, että Merkel ja Sipilä tämän takana ovat, niitä harmitti niin pirusti tää Brexit ja sitten ne ajatteli, että käydäänpä vähän syömässä briteissä ja heitetään kaverin pihviin vähän lisämaustetta, niin saadaa britit ja venakot kinaamaan, ja sitten voi brexit unohtua.

Sipilä veisti autotallisaan puiden myrkkyruiskun, joka kätkettiin Merkelin hameen alle, siellä raflsassa sitten kenenkään näkemättä puinen pistin lauloi.

Yhtä uskottavaa kuin Luoman tarinat.

Ilkka Luoma

Voipi ollakin, että ensimmäinen kappaleesi onkin totta - kunhan asia paljastuu ;)

Ilkka Luoma

... Aivan kuin toimittajan sanoista paistaisi kateus ja vihainen katkeruus, kun jokin eurooppalainen valtio ensinnäkin oivalsi, että todisteet puuttuvat, mitä meidän pm. Sipiläkin ensi alkuun painotti - sata-varmat todisteet. EU ei vielä valtio, ja on hyvä, että valtioryhmässä on sillanrakentajia ja vastavoimia vastakkainasettelulle. Ei Kiina eikä Intiakaan karkottaneet, näissä maissa liki puolet maapallon asukkaista.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005621290.html -

"Jos Suomi olisi jättänyt karkottamatta venäläis­diplomaatin, se näyttäisi tältä – Itävallan ratkaisu herättää syystä kysymyksiä

Jos Itävalta havittelee jonkinlaista sillanrakentajan ja välittäjän roolia EU:n ja Venäjän välille, se paikka on riskialtis, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen ... " -HS

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä hyökkkäsi Suomeen 1939 sen takia kun olimme ampuneet ensin. Olimme ampuneet Mainilan kylään naapurin puolelle. Missäs on todisteet?

Ilkka Luoma

Leo, joko muisti petti - Mainilan laukaukset ampui NL ja ovat sen tunnustaneet ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei muisti petä ei. Venäläiset hyökkäsivät sen takia että suomalaiset olivat ampuneet ensin. Eikö tämä pidä paikkaansa?

Vasta jälkeenpäin jotkut venäläiset ovat sanoneet että suomalaiset eivät olleet syyllisiä. Ei silloin todisteita selvitelty kuten nykyisin venäläiset vaativat todisteita. Ei todisteita kyselty silloinkaan kun venäläiset ampuivat rauhan aikana suomalaisen matkustajakoneen Kalevan alas.

Venäjä tekee mitä haluaa rikollista, sitten Venäjän ystävät alkavat huutamaan TODISTEITA!
TODISTEITA!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #182

Syytteen nostoon tarvitaan todisteita - ja tämän jälkeen oikeus arvioi todisteita - kuunnellen molempia osapuolia (kaikkia osapuolia) - jonka jälkeen tuomio, joka voi olla myös vapauttava ... Näin se menee.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #185

Missä sellainen raastupa mahtaa olla?

Kai sinäkin tiedät että Venäjä on erikoistunut disinformaation levittämiseen. Se laittaa siihen paljon rahaa, ja esimerkiksi sellainen propagandamylly kuin Rüssiä Today näyttää ihan oikealta uutiskanavalta. Nämä kotoiset Magneettimediat, MV-lehdet ja muut epämediat ovat niin kömpelösti tehtyjäkin että ainoastaan idiootti ottaa ne todesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #190

Oletko perehtynyt West trolling manipulaatioon - maailmassa käydään täyttä informaatiosotaa - idästä länteen ja lännestä itään ... tuo Case Salisbury on yksi ilmentymä, ... edelleen ilman todisteita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #196

Venäjä tosiaan käy informaatiosotaa. Sen sijaan "west trolling" on jotain mistä en ole kuullutkaan ennen kuin tässä sinun blogissasi. Vaikuttaa siltä että et luota Yleen tai muuhunkaan lännen mediaan, mutta siihen ei ole mitään varsinaista syytä. No any single serious reason.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #202

On paljolti kysymys tasapainosta, oikeudenmukaisuudesta ja totuudellisuudesta (muun muassa lännenmiehen median unohtamisineen) kysymys - pitää laittaa informaatiovirtojen puntit tasan idän ja lännen välillä - googlaa "West trolling manipulaatio" ja "east trolling" - niin saat uutta tietoa :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #206

Arvasin siis oikein että desantti Bäckman on tämä lännenmies?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #218

Dosentti ei liene lännenmies ... ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #223

No kenestä siis puhumme kun puhumme lännenmiehestä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #231
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #185

Mihin oikeuteen Suomi olisi voinut haastaa Stalinin kun hän aiheettomasti hyökkäsi Suomeen? Me emme olleet ampuneet Mainilan laukauksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #192

Emme tosiaan, jonka venäläisetkin ovat todenneet.

Meidän piti osata ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - alkaen Boris Jartsevista - syksystä 1938 ...

Jorma Repo

Ilkka käskee pitämään mollemmat silmät auki,niin itään kuin länteen.Tuntuu Ilkalla olevan lievää karsastusta lännenpuolen näkimessä,tai ehkä ei ihan lievääkään.

Ilkka Luoma

Sekin on parempi kuin umpeen muurautunut silmä ;)

Ilkka Luoma

Niinistö: "Tämä ei ollut oikeustoimi, todisteita ei tarvita oikeuden vaatimalla tavalla, niin tämähän oli poliittinen päätös, johon kaikki EU-maat eivät osallistuneet" - ei sanatarkasti, vaan sisällöllisesti ilmaistuna.

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803282200845... -

"Presidentti Niinistö paljasti Brysselissä syitä, miksi EU-maat päättivät karkottaa venäläisdiplomaatteja -
”Ketju väitteitä ja kiistämisiä”

Keskiviikko 28.3.2018 klo 20.27 ... "

.

Ilkka Luoma

... Lännenmiehen virittämä todisteeton kehystarina rakoilee. Mikä onkaan tapahtumaketjun todellinen motiivi? HS jo ymmärtää kirjoittaa varovaisemmin - West trolling manipulaatio on tässä vähenemään päin.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005622228.html -

"Britannian poliisi: Kaksoisagentti Skripal myrkytettiin luultavasti kotiovellaan
Tähän mennessä korkeimmat hermomyrkyn pitoisuudet on löydetty Skripalin kotitalon ovelta, poliisi kertoi keskiviikkona ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Sivuava kommentti:

... Osa systemaattista Brexitin eliminoimiskampanjaa. Mitä on myös meneillään oleva Case Salisbury ja EU-Bryssel lobbaus venäläisten diplomaattien karkotusoperaationa. EU halusi luoda briteille tunteen, että EU' ssa välitetään eli älkää jääkö yksin saarellenne

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005619606.html -

"Britti­parlamentti kuuli Cambridge Analytican ilmi­antajaa: Britannian ­EU-kansanäänestyksen lopputulos olisi voinut olla toinen, ellei taustalla olisi ollut huijaamista

Ilmiantaja Christopher Wylie kertoi upporikkaista yritysjohtajista, jotka sekaantuivat huvikseen eri maiden poliittisiin asioihin. Trumpin neuvonantajalle Bannonille Britannian brexit oli kuulemma poliittinen koekaniini. ... "

.

Jorma Repo

Lauri Kiiski ei taida tuntea blogistin poliittisen tpiminnan historiaa ja loukkaa kunnon kommunisteja.

Ilkka Luoma

Kommunismi oli ideaali uskomus ihmisen yhteishyvään - "olemme ahneita evoluution käskyjen mukaisesti"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Marksilaisen teorian mukaan kommunismi on yhteiskunnallisen kehityksen yksi vaihe. Se, johon asti k.o. teoriassa yhteiskuntien kehitystä on ennustettu.

Ja totta, sen kehityskaaren rakentaminen sisältää optimistisen ajatuksen ihmisen kyvystä kehittyä ja viedä mukanaan yhteiskunnallista kehitystä kohti parempaa. Aika tulee näyttämään onko tuolle 1800-luvun kehitysoptimismille katetta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #215

Toistaiseksi ei siltä näytä. Niin sanottu reaalisosialismi oli K. Marxilla maustettua imperialismia, ja nykyinen Venäjän idea on V. Putinin nationalismilla maustettua imperialismia. Nationalismi ei vain toimi vientituotteena niin kuin marxilaisuus aikoinaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #219

Yhteiskunnalliset muutokset ovat yleensäkin huonoja vientituotteita. Ne kestävällä tavalla tapahtuakseen ovat sisäsyntyisiä. Niinhän olemme saaneet esimerkiksi Irakista ja ent. Jugoslaviasta sekä Afganistanistanista havaita. Myöskään n.s. värivallankumoukset eivät ole tuoneet kuin sekasortoa.

N.s. reaalisosialismilla (aivan onneton termi) oli hyvin vähän tekemistä sosialismin kanssa ja vielä vähemmän kommunismin. Ennenkaikkea se oli n.s. kasarmikommunismia ja valtiokapitalismia sekä pahimmillaan höystettynä stalinismiksi kutsutulla hallintomallilla. Toisaalta siinä oli aihioina eräitä sosialistisia piirteitä mutta ne eivät päässeet juurikaan kasvamaan ituja pidemmälle.

Toisaalta n.s. reaalisosialismi kesti n. 70 v ja se on oikealle yhteiskuntajärjestelmän ja tuotantosuhteiden muutokselle kovin lyhyt aika. Jos sitä esimerkiksi vertaa siirtymiseen feodalismista kapitalismiin.

Lisäksi on otettava huomioon, että sitä, siis reaalisosialismia, yrittäneissä maissa yritettiin tosiassa loikkaa ohi koko kapitalismin, suoraan feodalismista sosialismiin. Lenin tunnisti tilanteen vuoden 1917 syksyn aluksi mutta tulkitsi sen mahdolliseksi. Nyt meillä on Venäjän ja Kiinan kokemukset, ettei se toimi. Proletariaatin diktatuurissa eli työväen vallassa valta ei ollut proletariaatilla. Kiinalaiset elävätkin suunnitalmallisesti kapitalismia "pikakelauksella", ainakin puolueen ohjelmapapereiden mukaan. Aika tulee sitten näyttämään mitä syntyy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #224

Se on kyllä onnetonta kun katsoo vanhoja filmejä 1970-luvun Afganistanista ja vertaa nykyaikaan. Se oli kaunis, vauras ja nykyaikainen maa, naiset kulkivat ilman huiveja jne. 1980-luvulla Neuvostoliitto ja sen jälkeen USA rupesivat moukaroimaan maata kivikaudelle. Neuvostoliiton propaganda oli muuten huvittavaa, puhuttiin neuvostojoukkojen etenemisestä kun tarkoitettiin että ne perääntyivät. Tuhoa ne saivat aikaan mutta Afganistanin itsenäisyyttä ne eivät kyenneet viemään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #232

Vekkuli ilmiö tuo muisti. Oikeastihan tuo 1970-luvun moderni ja länsimainen maallinen meno, etenkin Kabulissa, oli sitä mitä mujahediinit nimenomaan vastustivat länsimaisena hapatuksena. Sitä edustanutta vasemmistolaista sekulaaria hallitusta NL meni sinne puolustamaan mutta se ei sopinut USAlle joka tuki juuri noita ahdasmielisiä islamistisia mujahediineja. Nyt Talebanit ampuvat edelleenkin tuolloin USA:n toimittamilla ohjuksilla lentokoneita alas, tällä kertaa kuitenkin USA-laisia jotka yrittävät viedä heidän itsenäisyytensä.

Ainoa Afganistanissa USAn ja NATOn, m.l. Suomi, miehityksen aikana on toipunut, on opium-business jossa on saavutettu suorastaan ennätyksellisiä satoja, liikevaihtoa ja voittoja taleban-hallinnon aikaisen syvän notkahduksen jälkeen. On syytä myös muistaa, että afganistanilaisen kuljetusreitti maailmalle kulkee suurelta osin toisen NATOn lempilapsen, Kosovon kautta ollen se juurikin erityinen logistiikkakeskus maailmanlaajuisessa jakeluverkostossa mutta etenkin tänne Eurooppaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #235

Joo, tuo länsimainen hapatus kyllä kelpaa nykyisillekin afgaaneille. Jos vain pääsevät sieltä pois.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #244

Todellakin. Moni Afgaani ja mitä kansallisuuksia siellä asuukaan, haluaisi elää sekulaarimmassa ja suvaitsemammassa yhteiskunnassa. Mutta klaanipäälliköt ja heidän seuraajansa haluavat pitää kiinni konservatiivisemmasta menosta joka takaa heille vallan ja vanhojen perinnemenojen jatkumisen sekä opium-busineksen voitot.

Ero liberaalien, pääasiassa kaupunkilaisten, ja konservatiivien, pääasiassa maalaisten, välillä on iso. Omien "kansallisten etujensa" perässä oleva USA lähti auttamaan kaikkein taantumuksellisimpia mujahediineja kun kaupunkilaisia liberaaleja ja heidän hallitustaan tuki NL. Seuraukset näemme tänäänkin ja valitettavasti "meidän nilkkimme juoksevat perässä" tässäkin kiistassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #251

Suomalaiset ovat sodan osapuoli Afganistanissa ---

...
" ... Afganistanin kokemuksensa kirjaksi laittanut Tuomas Muraja pitää Suomea sodan osapuolena.

Suomen roolista Afganista on kiistelty ainakin siitä lähtien, kun rauhanturvaajamme liittyivät osaksi Naton johtamaa ISAF-operaatiota. Esimerkiksi tutkija Charly Salonius-Pasternak aiheutti taannoin kohua toteamalla Suomen olevan sodassa. ... "

~ https://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suom... -

...
" ... Hägglund: Suomesta tuli Afganistanissa sodan osapuoli

Aro Jessikka
Julkaistu: 18.9.2009 3:00 ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #219

Ovatko amerikkalaisten toimet maailmalla imperalismia? Vai onko kysymys, että näin kaksi ydinasesuurvaltaa koettelevat rajojaan ja reviireitään - kumpiko on aktiivisempi?

Nythän pm. Sipilä liimasi meidät US' n ja Englannin kylkeen - jo aiemmin mitä kansainvälisen ja puolueettoman (?) tutkijaryhmän raportti ehti ilmestyä ... !

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #253

Venäjä ei ole Neuvostoliitto: globaali peluri, jonka ideologia mobilisoi ihmisiä laajasti ympäri maailmaa. Venäjällä on toki vahvuutensa, mutta myös heikkoutensa, joista maan taloustilanne ei ole ongelmien aivan pienimmästä päästä. Venäjän valta on suurimmillaan sen lähimaissa kuten Georgiassa, ja Ukrainassa sekä Syyriassa, jota voidaan tavallaan pitää Venäjän lähialueena. Maalla on kuitenkin poikkeuksellinen kyky aiheuttaa laajempiakin ongelmia hakkeroinnilla, informaatiovaikuttamisella sekä tukemalla poliittisia ääriliikkeitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #215

Nyt rohkeasti tuon esille kirjahyllyni kunniapaikan - jossa on kymmenen teosta, muun muassa:

-Marx, Engels ja Lenin - Historiallisesta materialismista
-Adolf Hitler - Taisteluni I-II (nähkakantinen ns. Himler painos -nimikirjoituksella!) ;)
-Mao - Punainen kirja
-Suojeluskuntien historia - I, II ja III puuttuu
Wilhelm Reich - Fasismin massapsykologia

Samaan kuniaosastoon kuuluu myös saksalainen elokuva-DVD - Stalingrad

...
Vetäkööt nyt jokainen haluamansa johtopäätöstelyn ;)

Ilkka Luoma

... Näinkö Erkki Tuomioja vetää johtopäätöksetkin poliittisesti, eikä oikeudellisesti? Mitä lopulta tämä kollektiivinen poliittisluoteinen "rangaistus" ja ei täyden EU-yhtenäisyyden esitysyritys vielä merkitseekään? Muistamme poliittisen näytelmän hyökkäysluvan saamiseksi, lopulta valhein YK' n yleiskokouksessa vuonna 2003 um. Colin Powellin suulla. Tiedän, että Tuomioja tuntee hyvin tuon valheen jälkeisen historian Irakissa ja irakilaisille!

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuomi... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minäkin kannatan oikeudenmukaisuutta. Koko ikäni olen saanut kärsiä siitä että venäläiset ryöstivät kotini ja ajoivat minut ilman pätevää syytä evakkoon.

Venäläiset hyökkäsivät kotiini 1939 sen takia koska suomalaiset olivat muka "niin keljuja", kuten Kremlin komppanian vääpeli Luoma on lukemattomia kertoja todistanut. Venäjän ystävien mielestä keljumaisen naapurin saa mennä noin vain tappamaan.

Ilkka Luoma

Leo, olen kertonut sinullekin useita kertoja, ettemme osanneet Talvisodan aattona käydä ulko- ja turvallisuuspoliittista neuvottelua tuon Karhun kanssa - me saimme tiekartan osviitaksi jo 1938 - Boris Jartsevilta ...

Jorma Repo

Tämän päivän trollaus tuli se sitten idästä tai lännestä,on pieni huokaus sen rinnala.Mitä tämä Ilkan ideaali uskomus yhteishyvästä tuotti.Se jylisevä,jymisevä ja rujo maailman kuva,jossa maalailtiin kapitalismin mädäntyneisyydestä ja rautaesiripun takana elävistä riistetyistä ja nälkäkuoleman partaalla olevista ihmisraunioista.Tätä tietoa jakoi niin Pravda (suomeksi Totuus) kuin Istvestijakin.Eikä se venäläinen totuus ole sen kummempi tänäkään päivänä.70-80 luvulla länsi trollien paras ase oli K-kaupan Väiski Virossa ja Anttilan postimyyntiluettelo Leningradissa.

Ilkka Luoma

Päätteeksi kokonaan päivitetty viitekokoelma:

...
Viitteet
[1 ”Niinistön mukaan vuoropuhelu Venäjän kanssa jatkuu ja käy entistä tärkeämmäksi. Hän kuitenkin korosti, että huonojen suhteiden syynä ovat Venäjän toimet, tässä tapauksessa hermomyrkkyjen käyttö ” ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619097.html - HS
[2 Pm. Sipilä ajoi itsensä poliittiseen miinaan, omaan miinaansa, vielä jokin päivä sitten hän vaati 100 prosentin todisteita [* - nyt riitti, että oli jotain kerrottu lisää. Sipilän pm-päivät vähenevät kiihtyvästi. Liikemiehestä ei ole kansallisen turvallisuuden yhteiskunnallisten asioiden ajajaksi. Olisi kiintoisaa tietää mitä pr. Niinistö olisi tehnyt - yksin. Nyt Niinistö siirsi karkotuspäätöksen Sipilän harteille ilmoittamalla karkotuksen olleen poliittinen päätös. Siitä voisin olla varma, että kokeneimmat ulkopolitiikan hoitajat, niin Erkki Tuomioja kuin Paavo Väyrynen eivät olisi kritiikittä karkotusta hyväksyneet, jos lainkaan - näin vähin tiedoin eli todistein … ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803262200839... -
[* ” … ”Syyllisyyskysymyksestä pitää olla sata-varma ennen kuin puhutaan sanktioista”, Sipilä sanoi jo torstaina. … ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005613809.html -
[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241752-... -
[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005325126.html - [14082017][HS]
[5 ” … Itävallan hallitus sanoo näkevänsä maansa sillanrakentajana lännen ja idän välillä, kertoo Itävallan yleisradioyhtiö ORF … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10134698 -
[6 202 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252442-... -
[7 Suomalaisuuden juurien etsijät … ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -
[8 ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-s... -
[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/informaatio... -
[0 ... Vuoropuhelua ennen seuraavia askelia. Tähän ei voi muuta kommentoida. Yleisesti ottaen maailmalla toivotaan koko Korean niemimaan rauhoittumista ja vieraiden sota- ja hyökkäysvoimien poistumista. Ydinaseiden osalta on nähtävissä, että turvallisuuden kohentuessa, voisi Kiina tarjota oman turvavarjon kaikille korealaisille, näin voisi alkaa pitkä, mutta hedelmällinen "yksi valtio, kaksi järjestelmää" neuvottelutie. Nyt on aika … ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005619349.html -

Kiitän kommentoijia - saimme hersyvän ketjun aikaiseksi! ;)

.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

EI SIINÄ VIRHETTÄ TEE KUN VENÄLÄISEN DIPLOMAATIN KARKOTTAA. Venäjä tietysti vastaa samalla mitalla, mutta jospa se sen jälkeen rauhoittuisi. Vaalit menivät jo ja kohta on aika pelata rehtiä peliä edes jalkapallokentällä.

Ilkka Luoma
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #248
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #249

Oliko myös Case Salisburyn todisteettomuus jo ennalta odotettua?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #254

Salisburyn myrkkyiskua länsimaat yleisesti pitävät Venäjän suorittamana. Yhteensä 29 maata on karkottanut 145 venäläistä diplomaattia osoittaakseen solidaarisuutta Britannialle.

Myrkkyskandaalin jälkipuinti voi vielä vaikuttaa Venäjällä kesällä pidettäviin jalkapallon MM-kilpailuhin. Mahdolliset poisjäännit kisoista ovat nousseet viime aikoina keskusteluun.

Lähiaikoina kuultaneen, mitä uutta Novitshok-myrkystä on selvinnyt. Kansainvälisen kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n asiantuntijat saapuivat Britanniaan maaliskuun 19. päivänä tutkimaan myrkkynäytteitä. Tulosten saapumisen kerrottiin tuolloin kestävän ainakin kaksi viikkoa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaikkein tärkeintä tässä on että Lännen mies selkeästi varoitti uutta Hitleriä että ei ole syytä jatkaa alueiden valloitusta. Olisi terveellistä pysytellä omien rajojen sisäpuolella.

Ilkka Luoma

Nythän esimerkin antoi US, joka pr. Trumpin lausunnon mukaan vetäytyy pommitusretkeltään Syyriasta, jonka aloitti jo vuonna 2013 salaisena CIA' n aseistamisprojektina Syyrian kapinallisterroristeille ...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

–Kreml ei ole raastuvanoikeus. Ja jos vaikka olisikin, (Venäjän presidentti Vladimir) Putin jatkaisi syytetyn aitiossa juuri niin kuin ennen sinne joutumistaan. Kiistäisi kaiken, vaikka näyttö olisi mitä. Siksi oli oikein reagoida nyt eikä parin vuoden päästä, kun joku kansainvälinen tuomioistuin ehkä pystyy antamaan päätöksen, Tarkka toteaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245362-atte-kalev...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Myrkytystilannetta on verrattu Mainilan laukauksiin. Monet putinistitkin ovat myöntäneet että venäläiset ne ampuivat.

Mutta Suomea tästä syytettiin 1939 ja Suomi tuomittiin välittömästi, puna-armeija rankaisi ja hyökkäsi Suomeen. Nyt venäläisetkin ovat sitä mieltä että tapahtui oikeusmurha.

Eikö olisi oikeudenmukaista että venäläiset pyytäisivät anteeksi karmeaa rikostaan ja palauttaisivat Karjalan?

Jos näin ei tapahdu, silloin he ovat mielestään tehneet oikein. Jatkossa heillä on samalla tavalla "oikeus" hyökätä uudelleen.

Ilkka Luoma

Lännenmiehelle syntyi ongelma - West trolling manipulaatiolle syntyi myös ongelma, suuri ongelma:

"Brittitutkijat eivät kyenneet selvittämään hermomyrkyn alkuperää

Brittiläinen tutkimusryhmä ei pystynyt selvittämään tarkasti entisen kaksoisagentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä myrkyttämiseen käytetyn Novitshok-hermomyrkyn alkuperää. Ryhmän johtaja Gary Aitkenhead kertoi tiistaina Britannian Sky Newsille, että ryhmä tunnisti myrkyn sotilastason Novitshokiksi, mutta ei pystynyt jäljittämään sen alkuperää Venäjälle. ... "

~ https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/brittit... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se on totta että Lännen reaktio oli turhan voimakas yhden venäläisen agentin takia. Ei niin pienestä asiasta olisi kannattanut nostaa suurta meteliä.

Mutta mutta, lännenmiehenkin mitta alkaa täyttyä. Putin lietsoo sotaa koko ajan. Suomeenkin lähetti ne 1700 ns. pakolaista, tosin ilman aseita. Se oli törkeä agressio.

Lännemiehen perussanoma on täma:

Putin, pysyttele omalla puolellasi!

Ilkka Luoma

Nyt kun Case Salisburya on vatvottu ja todisteita Venäjää vastaan ei ole löytynyt - niin herää kysymys pääministerimme peräänkuuluttamasta "satavarmasta näytöstä"?!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vaikka Yhdysvaltain tiedustelulla olisi satavarmoja todisteita Venäjän armeijan hyökkäyksestä Ukrainaan, niin sellasia ei ole kenenkään edullista julkaista. Sellaisilla todisteilla aetettaisiin Putin seinää vasten. Reaktio olisi arvaamaton. Siitähän putinistit ovat varoittaneet että tällaisessa tapauksessa atomipommit lentelevät.

Samoin myrkytyksestä ei tulla esittämään satvarmoja todisteita. Kunhan joutessamme kinaamme.

Ilkka Luoma

... Niin, mutta um. Timo Soinihan sanoi, ettei ole mitään syytä epäillä englantilaisten antamia tietoja. Tosiaan, uskotaan - uskotaan, nyt ei ole edes epäiltyä. Luuloja kuitenkin viedään yhä kauemmas, kilometreinä ja vuosina!

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/brit... -

"Britannialla ei vieläkään epäiltyä Skripalien myrkytyksestä – Venäjän uskotaan purkavan Novitshok-myrkyn valmistuslaitosta

ULKOMAAT JULKAISTU 01.05.2018 16:53 ... " -Mtv

Ilkka Luoma

... Tilanne on muuttunut alun lännenmiesväitteistä ja median uutisoinnista. Mitään todisteita venäläisten osallisuudesta ei ole - edelleenkään. Nyt ei media esitä yksipuolisia syytteitä, jotka sinällään jo tuomioina "julistettiin" länsimaiden taholta pl. Sveitsi ja Itävalta (?). Me Suomalaiset mukana - sopulilauman jatkona. Vastakkainasettelu idän ja lännen välillä kiihtyi. Onko nyt seuraavana kiusallinen EU-perääntyminen etukäteistuomioista? Miksi suomalaiset osallistuivat vaikka pm. Juha Sipiläkin vaati 100 prosentin näyttöjä itse myrkyttäjästä. Ylittikö EU-yhdessä sopulointi oikeus- ja oikeudenmukaisuustajun?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692225.html -

" ... JULIJA SKRIPAL kertoi kokemuksistaan salaisesta paikasta Lontoossa. Hän on Britannian valtion suojeluksessa.

”Elän nyt päivä kerrallaan ja yritän pitää huolta isästäni, kunnes hän on toipunut täysin. Pitkällä aikavälillä toivon, että voin palata takaisin kotimaahani [Venäjälle]”. ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Aiemmin oltiin varmoja Venäjän syyllisyydestä, nyt väite on muuttunut epäilyksi. Englantilaiset tutkijat löysivät käytetystä myrkystä viitteitä hotellihuoneesta, ... olisiko ollut reilua, jos venäläiset olisivat olleet mukana tutkimuksissa, niin olisi saatu puolueeton ja tasa-arvoinen leima selvityksille. Kun pm. May julisti jo heti alkuunsa syyteväitteen Venäjää kohtaan, johon Suomikin kirmaisi mukaan - näin oli hiljainen pakko "löytää" nuo myrkkyjäämät hotellihuoneesta. Olisihan nuo venäläiset tutkijat voineet olla mukana todistamassa löytöä.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005816251.html -

"Britannian pääministeri Theresa May: Venäjän sotilas­tiedustelu myrkytti kaksois­agentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären – Britannia nimesi epäillyt ... "

.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  "olisiko ollut reilua, jos venäläiset olisivat olleet mukana tutkimuksissa, niin olisi saatu puolueeton ja tasa-arvoinen leima selvityksille"

Eli rikollinen olisi päästetty tiloihin, josta löytyi todisteita?

Toimituksen poiminnat