Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

US lopettaa Syyrian pommitukset ja vetäytyy Koreasta?

  • USAF rynnäkkötaistelukone valmiina Syyrian pommituksiin - loppuvat nyt?
    USAF rynnäkkötaistelukone valmiina Syyrian pommituksiin - loppuvat nyt?
  • Putin & Trump - Luottaisinko tuohon käteen?
    Putin & Trump - Luottaisinko tuohon käteen?
  • Kiina tietää erinomaisen hyvin miten korealaisten ydinohjus voisi todellisuudessa kokonaisuutena toimia! ¤¤
    Kiina tietää erinomaisen hyvin miten korealaisten ydinohjus voisi todellisuudessa kokonaisuutena toimia! ¤¤

US presidentti Donald Trump odotetusti ilmoitti vetäytyvänsä Syyriasta [1, jonne Yhdysvallat meni jo 2013 salaisella CIA' n Syyrian kapinallisterroristien aseistamishankkeella [2 ja jatkoi rajua puuttumistaan ilmapommituksilla – ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia vuonna 2014.

Yhdysvallat ja jo hajonnut Neuvostoliitto syöksyivät Korean niemimaalle 1945 ja jakoivat sen keskenään 38 leveyspiirin kohdalta – kysymättä itse yhtenäisiltä korealaisilta mitään.

 

On aika poistua Koreastakin – sillä noin 30 000 amerikkalaissotilasta ylläpitävät osaltaan epävakautta kahtia jaetun Korean yhtenäistävän rauhankehityksen esteenä – korealaisten ydinaseet eivät ole ongelma, sillä muun muassa Kiina tietää niiden todellisuuden toimivuuden – mahdollisessa sodassa

[TAUSTAA] Aiemmin jo vuonna 2003 Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin, johon yritti saada silloisen ulkoministeri Colin Powellin valheisin sanoin kansainvälisen yhteisön hyökkäyslupaa – ei herunut, mutta USA hyökkäsi kuitenkin – näin poika Bush sai oman sotansa – isä Bushin jatkeeksi, tosin isällä oli mandaatti - (?)

 

A Nyt Trump ilmoitti vetäytymisestään – Syyriasta

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005625522.html -

Ote: ”Trump uhosi Yhdysvaltojen vetäytyvän Syyriasta, ja se muuttaisi valtatasapainoa sekavassa sodassa – Isis voisi voimistua uudelleen … Voittajia olisivat Turkki, Venäjä ja äärijärjestöt kuten Isis … ” -HS/Petteri Tuohinen

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Miksi HS-toimittaja Tuohinen unohtaa miten US meni Syyriaan? Ensin US CIA aseisti salaa vuodesta 2013 Syyrian kapinallisterroristeja, tosin pr. Trump päätti lopettaa tuon salaisen CIA aseistamisprojektin. Vuonna 2014 USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. ISIS taas syntyi Irakista, kun US aloitti täyden hyökkäyssodan vuonna 2003, ja jälleen ilman mitään mandaattia, vieläpä valhein YK' n edessä, saadakseen hyökkäysluvan kansainväliseltä yhteisöltä. Lupaa ei tullut, silti US hyökkäsi tunnetuin seurauksin ”

 

 

B Trump haluaa tavata pohjois-korealaisen Kum Jong-unin*

Mutta!

~ https://yle.fi/uutiset/3-10141034 -

Ote: ”Lisää painetta Pohjois-Korealle: YK:n mustalle listalle kymmeniä varustamoja ja laivoja sekä yksi mies … Pakotelistalla pyritään estämään öljyn ja hiilen salakuljetusta … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... US koettaa lisätä kapuloita rattaisiin. Onkin odotettavissa, että korealaisten keskenään tavatessa, Kiina helpottaa pakotelistaa, avaamalla muutamia elintärkeitä tuotteita Korean vientiin. Tarvitaan jokin positiivinen merkki, jotta Kiina helpottaa pakotteita. Amerikkalaiset voivat kokea yllätyksen, kun osana Korean niemimaan rauhankehitystä, US joutuu vähentämään Koreassa olevia taistelu- ja hyökkäysjoukkoja - näin tapahtuu suopean kehityksen myötä ennemmin tai myöhemmin ”

[* Kiina vetelee naruja ... The Beijing' s Road Map näyttäisi toimivan. Tosin US pr. Donald Trump saattaa yllättyä, kun korealaiset toivovat täyttä rauhaa Korean niemimaalle, ja siellähän ei oli Yhdysvaltain sota- ja rynnäkkötaisteluväkeä, jotka tulisi poistaa rauhan tieltä … ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803282200843668_ul.shtml -

 

Entä nyt, kun Korean niemimaan mahdollinen rauhankehitys on lähtenyt käyntiin?

Kim junaili itsensä odotetusti Kiinan Pekingiin [3 – tarkistamaan jo toukokuussa 2017 laadittua esitiekartaa, joka nimittyi myöhemmin ”The Beijing' s Road Map” suunnitelmaksi tielle kohti yhtenäistä Koreaa – idealla: ”Yksi valtio – kaksi järjestelmää” - kunnes toinen järjestelmistä haihtuu pois (haihtuminen suora käännös kiinankielisestä tavoitepaperista) -

[3 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803282200842435_ul.shtml -

 

Suomeen toimitettiin jo huhtikuussa 2017 verhottu pyyntö – johon ei osattu reagoida

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - … ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle … ”]

Yle julkisti harmittoman näköisen uutisen maksettavasta velasta – jolle tosin edetessään olisi ollut maksaja. Tuon uutisen taakse oli kätketty verhottu viesti: ”Tulkaa järjestelijäksi välillemme, meille riittää puolueeton neuvottelupöydän järjestäminenkin – Peking ja Moskova ovat teitä suositelleet huomaavaisina ja puolueettomina toimijoina, joilla on ”herkkä korva, huomaavainen mieli ja ystävällinen suu” ---

 

Entä nyt?

US haluaa pitää taisteluharjoitukset Korean niemimaalla [4 – nyt liki heti. Amerikkalaiset eivät ymmärrä tahdikkuutta, jota pohjoisen Korean Kim nyt toraisan sanailunsa sijasta viestittää.

Sotaharjoitus on nyt väärin valittu menetelmä – uhona ja näyttöpullisteluna. Tosin en ihmettelisi, jos sotaharjoitus peruttaisiin viime hetkellä. Saa nähdä onko viesti Pekingistä mennyt perille Souliin ja Washingtoniin?

 

VIITTEET

[3 ”Osa tarkkaan suunniteltua kehityskulkua, joka näyttäisi ainakin toistaiseksi toimivan. Kehityskulun suunnittelu alkoi jo viime vuoden toukokuussa, jolloin sanasota oli kiivaimmillaan suurvaltauhon kanssa, jossa US pr. Trump uhkasi polttaa koko Korean poroksi, haukkuen Kimiä "rakettimieheksi" ... Kiina kantaa vastuuta naapureistaan ja on lisännyt kehitysapua rajanaapurilleen. Peking noudattaa tarkoin lupauksiaan liittyen YK-sanktioihin, jotka päättynevät kesällä 2018, ainakin Kiinan osalta (?) ”

[4 ”... Tulevien yhteistapaamisten pääosaan noussee amerikkalaisten sota- ja hyökkäysjoukkojen asteittainen poistaminen korealaisten keskuudesta, jolloin nämä provosoivat sodan uhan mahdollisuudet katoavat. Jäämme odottamaan Kimin todellista reagointia ja jo nyt näemme Pekingin tiekartan toimivuuden, jota tarkasteltiin Kimin Kiinan vierailun yhtenä pääasiana” … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005625742.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 165639

 

DOC yksi_valtio_kaksi_jarjestelmaa_01042018.doc – OpenOffice Writer

PVM 01042018

 

701_6062

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (163 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Amerikkalaisten osuutta kavennetaan. Japani miehitti ja alisti koko Korean niemimaata ja laajoja osaa Kiinaa aina 1945 saakka. Korealaiset olivat yhtenäisiä tuohon asti. Japani vetäytyi niemimaalta hävittyään II Maailmansodan - osaltansa ja Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton sotavoimat jakoivat korealaiset kahtia, kysymättä heiltä mitään. Jakolinja oli 38 asteen leveyspiiri.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10141372 -

"Japani havittelee omaa huippukokousta Pohjois-Korean kanssa – "keskusteluja käyty useiden kanavien kautta"
1.4.2018 klo 02:27 ... "

.
PS
Japani oli koko Korean niemimaan miehittäjä ENNEN 1946 ...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

taas märkä uni koreoiden yhdistymisestä pohjoisen/kiinan ehdoilla,-ei tule tapahtumaan !

Ilkka Luoma

Melkoisen tyhjä kommentti - perusteletko hiukan mielipidettäsi / väitettäsi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sääli, että Ahtisaari on jo eläkkeellä Ahtisaarihan on onnistunut rauhantekijänä jo kahdella mantereella, joten onnistuisi varmaan Koreassakin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onneksi Ahtisaari on jo eläkkeellä sillä "vestigia terrent" kuten Aisopos laittoi sadussaan ketun sanomaan leijonalle. Noita jälkiä on Namibiasta, jossa hän antoi eteläafrikkalaisten sotilaiden riehua, Jugoslaviassa serbeille vietyjen ultimaatumien kautta Acehin islamisteihin. Namibian ensimmäisen presidentin S.Nujoman sanoin Ahtisaarta kiinnosti enemmän hänen uransa kuin rauha ja ihmisten suojeleminen.

Tomi Vaalisto

Ainakaan Nobel -komitea ei jaa Myyryläisen mielipiteitä Ahtisaaresta toisin kuin rauhannobelistimme puoluetoveri Tarja.

"Erittäin korkea-arvoinen suomalainen" lähetti palkintokomitealle kirjeen, jossa yksityiskohtaisesti perusteli, miksi Ahtisaarelle ei saisi myöntää Nobel-rauhanpalkintoa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #6

Norjalaisten Nobel-komitea on katsonut parhaaksi antaa k.o. palkinnon myös H.Kissingerille, M.Beginille ja B.Obamalle sekä EU:lle joten ihan linjassa noiden kanssa. Ei sen sijaan linjassa m.m. ja esimerkiksi viimeisimmän tai H.Dunantin t.m.s. kanssa. Kovin siis ailahtelevainen mieli siellä päin jollei peräti tarkoituksena kumarrella mahdollisimman moneen suuntaan josko vaikka joskus osuisi oikeaankin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

Myyryläisen pitää tarkastella Nobelkomitean päätöksen perusteluja - niiden perusteella on palkinnot myönnetty eikä minään henkilöjatkumona.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #9

Mistähän Vaalisto veti esiin "henkilöjatkumon"? Minä käsittääkseni kirjoitin ihan selkeästi komitean linjan epävakaudesta joka ei ole yhtenevä kun välillä valitaan aiemmin sotarikollisina etsintäkuulutettuja ja välillä "odotusarvoista" j.n.e. Ja välillä taas ihan konkreettisista hyvistä töistä ilman, että taustaltä löytyy epäilyttävää. Eikä monet palkonnon saajat edes ole yksittäisiä henkilöitä.

Ja perimmältään käytin esimerkkejäni osoittamaan, että pelkkä Nobel:n palkinto ei ole osoitus mistään M.Ahtisaaren rauhantahdosta tai kyvystä ja halusta sellaista välittää. Sen hän on osoittanut m.m. vaatimalla rauhanpalkinnon saajan arvovallalla liittymistä sotaliittoon.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

Aivan loistava kysymys Myyryläiseltä ja vastaus on tietysti Myyryläisen oma hengentuote, jossa hän kirjoittaa:"Norjalaisten Nobel-komitea on katsonut parhaaksi antaa k.o. palkinnon myös H.Kissingerille, M.Beginille ja B.Obamalle sekä EU:lle joten ihan linjassa noiden kanssa. "

EU on tietysti lukuisista henkilöistä koostuva organisaatio, johon suomalaisetkin halusivat liittyä suurena enemmistönä 1994.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

En keräänyt kyseistä konnagalleriaa minään "henkilöjatkumona". Eiväthän he edes saaneet palkintojaan peräkkäin vaan kyseessä on pikemmin komitean sekava loikkiminen ilman selkeää linjaa. Mutta mainitsemillani palkinnonsaajilla on yhtäläisyytensä sotimisen tukijoina ja osalla jopa itse sotarikollisina. Sen lisäksi toki moni ihan asiallinenkin taho on palkinnon saanut, m.m. mainitsemani H.Dunant ja M.King jr., ICRC, D.Tutu j.n.e.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #12

Ruotsin SVT / UG näytti viime viikolla mielenkiintoisen dokkarin Nobelin komiteasta. Kannattaa katsoa.

https://www.svtplay.se/video/17478302/uppdrag-gran...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

KESKIVIIKKONA, LOKAKUUTA 05, 2016
Rauhannobelisti Ahtisaaren johdolla patistetaan suomalaisia Natoon

(Presidentti Martti Ahtisaari, entinen toimittaja Tapani Ruokanen ja ministeri Jaakko Iloniemi julkaisivat kirjan – ”Miten tästä eteenpäin?”, jossa yritetään lannistaa kansakuntamme suuren enemmistön natovastaisuutta. Kaikenmaailman dokumenttikirjoittaja Jukka Tarkka komppaa täysillä natouskovaisen kiihkolla |1 |2)

[ … kansalainen Erkki ihmettelee miten itsepintaisia ja itsepäisiä nämä vanhan kansan kelohongat oikein ovat. Kelottuneet menneen ajan tietäjät, ehkä Kekkosen kurittamat, ovat jumittuneet Naton autuuteen – unohtaen, että USA on aina Naton sotilasjohtaja, joka on liki yhteen menoon sotinut maailmalla kymmeniä vuosia ja aina kaukana omien rajojensa ulkopuolella [!] …

… kansalainen Liisa ei halua myöskään Natoon, sillä Liisa tietää natojohtaja Yhdysvaltojen sotivan jatkuvasti – nytkin Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa ja vieläpä epäsuorasti Jemenissä ja Somaliassa. USA’ lla on sotilastukikohtia kymmenissä valtioissa – ympäri maailman. Liisa ei halua poikiaan Naton eikä Yhdysvaltain sotiin … ]

|1 ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/a1475548954291 -
|2 ”Uuden kirjan mukaan Venäjä kiristi Suomea avaamalla rajanylityspaikat - ”Suomen Venäjä-lobby sietää Venäjältä hyvin paljon” |3
|3 Norjalaiset ovat toista mieltä – ehkä he tuntevat vähemmän noita pohjoisen seutuja ja ovathan he Naton jäsenvaltio ~ http://yle.fi/uutiset/3-9128359 - ”Ei ollut venäläisten juoni” – sanoivat norjalaiset tutkijat.

Herrat Ahtisaari, Ruokanen ja Iloniemi tietävät meidän olevan niin idästä kuin lännestä. Samoin kokeneet takavuosien kirkasaivot tietävät meidän sijaitsevan lännen ja idän vedenjakajalle. Meillä on 1300 kilometriä yhteistä rajaa Venäjän, tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa. Olemme Kuolan niemimaassa ja Pietarin vaikutusalueessa kiinni. Kuolassa on Venäjän tärkeimmät ydinsukellusveneiden tukikohdat ja Pietari on Venäjän (toiseksi) tärkein kaupunki.

Ahtisaari vaatii meitä liittymään Natoon – ohi Ruotsinkin

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/rauhannobel... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Nobelin_rau... -

...
Obama:

" ... Maan hallinto on yrittänyt löytää luotettavia paikallisia kumppaneita. Se on myös tietoinen amerikkalaisten väsymyksestä jatkuvaan sodankäyntiin. Näkemyseroja on myös siitä, pitäisikö maltillisille kapinallisille antaa sotilaallista tukea. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/08/ulkolinja... -

...
Lainaus:
" ... Yhdysvallat pommittaa

”Yhdysvallat pudotti vuonna 2016 yhteensä 26.171 pommia.

Mikä verinen päätös rauhan-nobelisti-presidentti Barack Obaman hallintokaudelle.”

Uusimpien tilastolukujen mukaan Yhdysvallat pudotti noin kolme pommia joka tunti, 24 tuntia vuorokaudessa. Joka viikko, joka kuukausi: koko vuoden, läpeensä.

Uskallammeko ajatella Obaman perintöä? Perintöä, jonka hän jätti Donald J. Trumpille. Miten Trump jatkaa tätä perintöä? ... " -lainaus päättyy

~ http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23279... -

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Lisää Obamasta - lainattu US Puheenvuorosta - copy-paste ---

" ... *

Obama pani Bushia paremmaksi

Presidentti Obama vähensi yhdysvaltalaisten sotilaiden taisteluvahvuutta Afganistanissa ja Irakissa, mutta myös dramaattisesti laajensi ilmasotaa ja erikoisjoukkojen käyttöä eri puolilla maailmaa. Vuonna 2016 Yhdysvaltain erikoisjoukot (US special operators) voitiin löytää peräti 70 %:sta maailman valtioista: nimittäin 138:sta maasta – huikea hyppy Bushin ajoista. Lisäystä 78 maata. (Bush: 60 maata; Obama 138 maata).

Nousua 130 %.

http://www.commondreams.org/views/2017/01/05/year-...

*

Obaman perintö

Katse takaisin presidentti Obaman perintöön: Council on Foreign Relation´s (CFR – Ulkosuhteiden neuvosto) johtaja Micah Zenko laski yhteen US Puolustusministeriön datasta ilmenevät ilmaiskut, ja teki hätkähdyttävän paljastuksen: yksistään vuonna 2016 Obaman hallinto pudotti vähintään 26.171 pommia. Tämä merkitsee että joka päivä läpi vuoden, Yhdysvaltain sotavoima tulitti pommein sotavoimia tai siviilejä merten takana 72:lla pommilla; merkitsee 3 pommia joka tunti, 24 h per day.

Vaikka useimmat näistä ilmaiskuista tapahtuivatkin Syyriassa ja Irakissa, Yhdysvallat pommitti myös satoja ihmisiä Afganistanissa, Libyassa, Jemenissä, Somaliassa ja Pakistanissa.

Tässä mainitut seitsemän valtiota ovat muslimienemmistöisiä valtioita.

https://www.theguardian.com/profile/micah-zenko

*

Dronet – näkymättömät tappajat – ja tuntemattomat tapettavat

Eräs pommitustekniikka, jota presidentti Obama puolusti, oli drone-iskut.

Drone-sotapäällikkönä Obama laajensi Dronien käytön julistettujen sotatoimialueiden ulkopuolelle, siis Afganistanin ja Irakin, lähinnä Pakistaniin ja Jemeniin. Obama hyväksyi yli 10 kertaa enemmän drone-iskuja, kuin George W. Bush, ja määritteli kaikki näillä alueilla havaitut asevelvollisuusiässä olevat miespuoliset henkilöt taistelijoiksi, tehden heidän tappamisensa kauko-ohjattavien tappajien kohteina reilun pelin kuuluvaksi toiminnaksi.

* ... "

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

"Erittäin korkea-arvoinen suomalainen" - oli mediassakin, muistaakseni nimeltäkin ---

Tämä sitoumuksetta - ja vain haettuna lainauksena - tarua vai totta - tietävimmät kertokoot!

~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/13883978/halonen-y... -

.

Ilkka Luoma

Ahtisaari on voimakas natottaja Suomessa - kuuluu niin sanottuihin "Jaakonsaarelaisiin" ---

...
[2011]
" ... Niin vanhanajan rauhaneminenssi Martti Ahtisaari kuin Kokoomuksen sotahaukka Alexander Stubb ryhdistäytyivät korskeaan "Me pommitamme - Me tuhoamme" -sanailuun Libyan joukkotuhon alkaessa YK:n turvaneuvoston päätöslauselmalla, jossa Kiina äänesti tyhjää - linjansa mukaisesti. Miksi vähemmistöpoliitikot aliarvioivat suuren kansan enemmistön vakaan mielipiteen pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana?
...

(Presidentti Martti Ahtisaari piti brändikkäänä YLE:n Lauantaiaamussa 18.12. liittymistä Natoon - ainoaan rauhanturvaamisjärjestelmään, joka tappaa/tapatuttaa siviilejä, miltei päivittäin - Afganistan)

[ ... enemmistösuomalainen perusihminen kiehuu rauhan nobelistin verrannoista Valko-Venäjään - ihmetellen miksei verrantoa tehty Sveitsiin. Moni kansalainen menetti kunnioituksensa Ahtisaaren ylenkatseellisen ja vähättelevän asenteen vuoksi enemmistökansaa kohtaan - sokaisiko rauhanpalkinto näkemään, että Nato-johteiset rauhaanpakottamiset ovat eniten siviilejä tappava järjestelmä? ... ]

Afganistanissa USA johteinen Nato-rauhanturvaamisjärjestelmä joutuu taisteluihin, joissa lähinnä tapetaan siviilejä. Oli myös Ahtisaaren mukaan loukkaavaa Venäjää kohtaan, kun me enemmistökansalaiset muka luulemme, ettei Venäjä osaa muuttua. Kansa on Venäjän muutoksen ymmärtänyt jo aiemmin, koska juuri tuon syyn vuoksi meidän ei ole syytä liittyä Natoon. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/06/ahtisaari-j... -

...

Ilkka Luoma

Ahtisaareen ei olla oltu yhteydessä Pekingin tiekartan puitteista ---

Jorma Repo

P-Korean ydinase ei ole ongelma,mutta 30 000 amerikkalaista ylläpitävät epävakautta.Täytyy uskoa asiaansa,jotta tälläiseen analyysiin päätyy.

Ilkka Luoma

Alustus:

" ... Toisen maailmansodan jälkeen liittoutuneet Neuvostoliitto ja Yhdysvallat ottivat Korean valvontaansa siten, että 38. leveyspiiri oli miehitysalueiden välinen raja.[27] Huolimatta Kairon konferenssissa annetuista lupauksista itsenäisestä ja yhtenäisestä Koreasta liittoutuneiden välit huononivat nopeasti, ja tuloksena oli Korean jakautuminen. 15. elokuuta 1948 perustettiin Yhdysvaltain miehitysalueella Korean tasavalta presidenttinään Syngman Rhee. Neuvostoliiton miehitysalueella puolestaan julistettiin Korean demokraattinen tasavalta 9. syyskuuta 1948 Kim Il Sung johtajanaan.[24] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_tasavalta -

...
Pieni täsmennys:

(NL:n edustaja oli sattumalta poissa 27.06.1950 pidetysta turvallisuusneuvoston kokouksesta, jolloin USA onnistui saamaan YK:n valtuutuksen Etela-Korean puolustamiseen)

...
28 000 amerikkalaissotilasta Korean niemimaalla - ei 30 000 -korjaus

Tomi Vaalisto

Tuosta "The Beijing' s Road Map" ei löydy mitään netistä, mutta se lienee aika suppean porukan ajatus ja tuskinpa kovin virallinenkaan kun kolmeen sanaan on saatu pari kielioppivirhettä.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Sitä minäkin olen ihmetellyt etenkin kun tapahtumat etenevät hieman eri tavalla kuin Ilun esittämä, nyt englanninkielisellä nimellä, Kiinan laatima tiekartta. Se onkin salainen tiekartta josta kolumnisti tietää Kiina-yhteyksiensä ansiosta. Lähtöasetelma paljastaa suunnittelijansa, sillä ensinnäkin USA:n sotajoukot eivät ole tuoneet sodanuhkaa vaan kyllä sen on tuonut Pohjois-Korean mahtipontinen johtaja joka jatkaa samalla paranoialla linjalla joka on diktatuureissa hyvin jokapäiväistä. Muistamme Neuvostoliiton ja nyt sen kouliinnuttaman Venäjän johtajan, Vladimir Putinin. Vuodesta 1953 on sotilaallinen tasapaino taannut rauhan niemimaalla ja ei kukaan muu kuin sylttytehdas kuvittele että poistamalla USA:n joukot Etelästä tilanne on ratkaistu. Sotilaallinen epätasapaino olisi tosiasia vaikka P-K romuttaisi ydinaseohjelmansa ja jenkit lähtisivät haneen etelästä. Samoin tiekartan laatija olettaa että myös Etelä haluaa jenkit ulos jotta tilanne rauhoittuu. Eli lähtökohtaisesti sellainen asetelma, ettei siitä voi lähteä mitään kehittämään.

Kun Kiina lähti USA:n kanssa mukaan pakotteisiin, nähtiin tiekartan laatijalta monenlaisia selityksiä. Esim. kuinka samaan aikaan Kiina lisäsi humanitäärisen apunsa P-K:lle maksimiin. Samoin Trumpin halukkuus neuvotteluihin Kimin kanssa ilmoitettiin jo viime toukokuussa, mutta laatija tulkitsi hänen viimeaikaisen halukkuutensa niin, että Trump oli nöyrtynyt saatuaan Kiinalta "ystävällisen neuvon". Sitä ennenhän Trumpilla ei muka ollut muuta ratkaisua niemimaan tilanteeseen kuin aseellinen. Kim puhui huomattavasti pehmeämmin Kiinan vierailunsa jälkeen ja ymmärsi jopa etelässä tapahtuvan sotaharjoituksen tärkeyden. Ja nimenomaan, että se on vain harjoitus eli ei pidä siis lähes sodan julistuksena kuten pohjois-eurooppalaiset tukijansa.

Tulee vaan mieleen, että kun Kiina Ilun mukaan ohjailee kaikkia toimintoja koskien niemimaan tulevaisuutta, niin eikö olisi helpompaa ja nopeampaa vaan Pekingin ilmoittaa esimerkiksi antijenkkejä miellyttävä määräys, että Jenkit ulos, ja P-K sisään. Itse olen ennustanut että lopputulos ei ole ollenkaan tuon tiekartan mukainen.

Ilkka Luoma

Sodan uhka on juuri noissa amerikkalaisjoukoissa - korealaisten ydinohjukset ovat paljolti kokonaistoimivuutena "rekvisiittaa" - kiinalaiset tietävät tämän hyvin.

...
Vielä vuoteen 1945 koralaiset vetivät yhtä köyttä, kun sitten NL ja US jakoivat niemimaan kahtia - repäisten hiljalleen korealaiset erilleen ... amerikkalaisia ajoi esimaccarthyismi ja venäläisiä kiinnosti oma työväenliikkeen "maailmanvalloitus" - oli kyseessä kahden ainoan II Maailmansodan voittajavaltion "kaksimittely" ...

...
Kun lukee topicin - ymmärtää enemmän :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

Vuoden 1945 alussa Korea oli japanilaisten miehittämä - köyttä siis veti japanilaiset.
Sitten Neuvostoliitto työntyi pohjoiseen, Yhdysvallat etelään.

Yhdysvaltojen valvoma eteläosa julistautui itsenäiseksi. Pohjoinen osa puolestaan oli kommunistinen ja halusi hallita koko Korean niemimaata. Korean sota syttyi vuonna 1950, kun Pohjois-Korea hyökkäsi Etelä-Koreaan. YK tuomitsi hyökkäyksen ja lähetti joukkoja Etelä-Koreaan. YKn ja Etelä-Korean joukot onnistuivat torjumaan hyökkäyksen ja ajoivat Pohjois-Korean joukot aina Kiinan rajalle saakka. Tämän jälkeen kiinalaiset riensivät Pohjois-Korean avuksi ja työnsivät taistelut takaisin Korean eteläosiin. Taistelut vakiintuivat lopulta Korean niemimaan keskiosan tienoille ja aselepo tehtiin vuonna 1953. Rajalinja, joka vedettiin 38. leveyspiirille on edelleen tulenarkaa aluetta, sillä Pohjois- ja Etelä-Korea eivät ole vieläkään tehneet varsinaista rauhansopimusta.

Nykyisin Pohjois-Korea on yksi maailman suljetuimmista valtioista ja ärhentelee herkästi etenkin Yhdysvalloille. Pohjois-Koreaa ärsyttää Yhdysvaltojen läsnäolo ja liittolaisuus Etelä-Korean kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Wiki vaatii tarkennuksia näihin kohtioihin - omassa Korean sota artikkelissaan:

"Tarkennus: Sodan syyt yksinkertaistettu, pohjoisen osallistumattomuutta vaaleihin ei selvitetä. Korealaisten itsenäistymispyrkimykset, Yhdysvaltain sotilashallinnon suvereeniusloukkaukset sekä Etelä-Korean poikkeustila kansannousuineen sekä kommunisteiksi epäiltyjen vaino on jätetty kokonaan mainitsematta!

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_sota -

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #26

Wiki vaatii tarkennuksia tuohon lisäykseen eli siihen mitä itse sanot tarkennukseksi. Ei historiaa voi väkisin muuttaa itselle mieleiseksi vaikka se onnistuikin NL:ssä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Hetkinen - ymmärsitköhän nyt tuon Wikin käyttämän korjausmenetelmän? - Kun tekstissä havaitaan virheitä tai puutteita - pyydetään kirjoittajilta korjauksia ... näin Wiki kehittyy ja usein tarkoitushakuiset tekstin sotkemiset ja tietoinen propaganda pyritään eliminoimaan - Wikihän on avoin tietosanakirja, jota ylläpidetään kansalaistoimin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #40

"Tämän artikkelin tai sen osan neutraalius on kyseenalaistettu.
Asiasta keskustellaan keskustelusivulla. Voit auttaa Wikipediaa muokkaamalla artikkelin näkökulmaa neutraalimmaksi. Mallineen saa poistaa vasta kun asiasta on saavutettu konsensus keskustelusivulla."

"Tarkennus: Sodan syyt yksinkertaistettu, pohjoisen osallistumattomuutta vaaleihin ei selvitetä. Korealaisten itsenäistymispyrkimykset, Yhdysvaltain sotilashallinnon suvereeniusloukkaukset sekä Etelä-Korean poikkeustila kansannousuineen sekä kommunisteiksi epäiltyjen vaino on jätetty kokonaan mainitsematta, vrt. en-wikin lähteistetty artikkeli."

Jonkun P-K-intoilijan itse kirjoittama "tarkennus" on kyseenalaistettu eikä syyttä.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #58

Jep, tuon tekee suorastaan hupaisaksi se, että on erinomaisen hyvin tiedossa, miten Neuvostoliitto suhtautui miehittämillään alueilla toteutettuihin vaaleihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Kts. kommentti 69.

---
Katso samalla ketjusta miksi NL pidättäytyi YK turvaneuvoston äänestyksestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Tapiolta jälleen täyttä höpöä ...

Tosiaan historiaan tutustuminen laajentaa tajuntaa ja ymmärrystä ---
~ http://historianet.fi/sota/sota-loi-kaksi-koreaa -

...
Wikin tarkennuksissa halutaan juuri lisätietoa noista kohtioista, jotka ovat itse tekstissä vallinaiset tai kokonaan puuttuvat - kuvastaa tiedon puutetta, ja näin Wiki haastaa uusia kirjoitttajia, jotka tieävät enemmän! Ymmärrettävää, eikö? :)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #69

Lainaukset Historianetistä:

"Pohjoisessa boikotoitiin vaaleja, jotka YK päätti pidettäviksi 1948, ja samana vuonna julistettiin kaksi itsenäistä valtiota – Etelä-ja Pohjois-Korea."

Miksiköhän boikotoitiin?

"Kim toteutti lisäksi totalitarismia, jonka alaisuudessa olevilla alueilla ei sallittu minkäänlaista oppositiota."

Viittaan edelliseen kommenttiini.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Nuo selvitykset ovat jo täällä ketjussa ja/tai niiden linkeissä. Tosin se vaatisi luentaa ja lukemansa sisäistämistä ...

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #79

Sieltä ne lainasinkin koska ilmeisesti et ollut niitä lukenut/sisäistänyt?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Amerikkalaisten alussaan miehittämä eteläinen osa Koreaa julistautui ensin itsenäiseksi - amerikkalaisohjauksessa ja tämä ei sopinut itse korealaisille ...

Muistettakoon, että Korea oli täysin ehyt ja yhtenäinen amerikkalaisten ja Neuvostoliiton tuloon saakka.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #31

Siis mitä!!!! Korea oli tuolloin Japanin miehittämä.

Japanin lyötyä Venäjän 1905 Koreasta tuli käytännössä Japanin provinssi. Virallisesti Japani liitti Korean itseensä 1910. Korea vapautui Japanin vallasta vasta toisen maailmansodan jälkeen liittoutuneiden maiden sopiessa Korean jaosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Japanin antautuessa elokuussa 1945 Neuvostoliiton joukot miehittivät Korean pohjoisosan ja amerikkalaiset eteläosan. Välirajaksi eli demarkaatiolinjaksi oli sovittu 38. leveyspiiri. Koreaan alkoi muodostua kaksi erillistä valtiota, vaikka päämääräksi edelleen ilmoitettiin maan yhtenäisyyden säilyttäminen. Etelä-Korean johtoon valittiin Syngman Rhee, joka oli viettänyt 35 vuotta Yhdysvalloissa. Pohjois-Korean johtajaksi kohosi nuori, japanilaisia miehittäjiä vastaan taistellut Kim Il Sung.

...
" ... NL:n edustaja oli sattumalta (boikotoi, ja mistä syystä?) poissa 27.06.1950 pidetysta turvallisuusneuvoston kokouksesta, jolloin USA onnistui saamaan YK:n valtuutuksen Etela-Korean puolustamiseen ... "

...
" ... Toisen maailmansodan jälkeen liittoutuneet Neuvostoliitto ja Yhdysvallat ottivat Korean valvontaansa siten, että 38. leveyspiiri oli miehitysalueiden välinen raja.[27] Huolimatta Kairon konferenssissa annetuista lupauksista itsenäisestä ja yhtenäisestä Koreasta liittoutuneiden välit huononivat nopeasti, ja tuloksena oli Korean jakautuminen. 15. elokuuta 1948 perustettiin Yhdysvaltain miehitysalueella Korean tasavalta presidenttinään Syngman Rhee. Neuvostoliiton miehitysalueella puolestaan julistettiin Korean demokraattinen tasavalta 9. syyskuuta 1948 Kim Il Sung johtajanaan.[24]

Vuonna 1950 Etelä-Korea julistautui itsenäiseksi, mikä sai Pohjois-Korean joukot hyökkäämään etelään 25. kesäkuuta 1950.[27] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_tasavalta -

.
HUOM! NL boikotoi YK-turvaneuvostossa äänestyksiä - voisimme toki jossitella, jos ei olisi boikotoinut ...

" ... Neuvostoliitto ei hyväksynyt tuolloin, että 1. lokakuuta 1949 Mao Zedongin Taivaallisen rauhan aukiolla julistama Kiinan kansantasavalta oli jäänyt Yhdistyneissä kansakunnissa tunnustuksetta ja että Kiinaa edusti Yhdistyneiden kansakuntien perustajajäsenenä ja samalla Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenvaltiona Kiinan sisällissodan hävinnyt Kiinan tasavalta, joka vaikutti enää vain Taiwanilla. Neuvostoliitto oli tammikuusta 1950 lähtien vaatinut Kiinan kansantasavaltaa Kiinan edustajaksi Yhdistyneissä kansakunnissa Kiinan sisällissodan hävinneen Tšiang Kai-šekin johtaman ja Taiwanille evakuoituneen Kiinan kansallisen tasavallan sijasta. ... " -Wiki

Ilkka Luoma

Vain korkeimmalla portaalla Kiinassa - siksi Kimin matkakin pidettiin salassa viimeiseen saakka. Suomalaisilla on asiassa yllättävä rooli - kts. topic.

...
Suomeen on saapumassa merkittävä kiinalaisdelegaatio ... x ...

Tomi Vaalisto

Ei kai ole kovin salainen kun Suomessakin kirjoitellaan aiheesta.
Luulisi korkeimmalla portaalla olevan kunnollisia kielenkääntäjiä, sillä englanti on jopa virallinen kieli Kiinaan kuuluvalla Hong Kongilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Nämä asiat päätetään Pekingissä - ei HK' ssa ... Kiinassa puhutaan mandariinia ja kantonin kiinaa - ei englantia virallisesti.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Englanti Kiinaan kuuluvan Hong Kongin virallinen kieli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44
Jorma Repo

Mistähän hatusta näitä tarinoita suoltaa tämän blogin pitäjä"amerikkalaiset hyökkäysjoukot".Mihinhän ne ovat siellä hyökänneet niemimaan jaon jälkeen.Kyllä tätäkin sanan taikuria yleisö hämmästelee.Ja saattahan taikuri itsekin olla joskus ihmeissään.

Ilkka Luoma

Korean jako tehtiin jo 1945 lopulla - NL' n ja US' n toimesta - tuon jälkeen myöhemmin alkoi Korean sota, jossa USA hyökkäysjoukot olivat suurimmillaan noin 400 000, ja olivat sotimisessa ja muun muassa hyökkäyksissään niin aktiivisia, että amerikkalaisia kuoli noin 40 000 ---

Historiaa kannattaa tutkia, se opettaa ;)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Kiinan hyökkäysjoukkojen tappiot ovat arvioitu minimissään kolme kertaa isommiksi. Mikä on pointti?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Armeijan käyttömentaliteetti - huomaathan, että esimerkiksi sinulla yksin on Kiinassa noin 250 ystävää, toveria, kilpailijaa ja ostajakandidaattia - on kysymys mittakaavoista.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #76

Jos tarkoitat armeijan käyttömentaliteetilla tapaa, millä Kiinan joukkoja piiskattiin eteenpäin tappioista välittämättä, niin sille on toinenkin nimi: huono, ihmishengistä piittaamaton sodanjohto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Asia ei ole noin yksinkertainen - tässä täytyy tuntea kiinalaisuutta, heidän mentaliteettia, uhrautuvaisuutta ... vaatii pitkän käytännön kokemuksen itse kiinalaisilta - ja sitä ei saada näiltä palstoilta eikä mediasta, ainoastaan tietämyksestä itse paikan päältä sekä tarkkaa perehtymistä itse kiinalaisuuden historiaan ... lisäksi noista uhriluvuista ei ole tarjolla kuin läntinen arvio.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #84

Kannattiko kiinalaisen sotamiehet uhrata ainoa henkensä P-Korean hyväksi? Onko P-Korea tuonut jotain myönteistä ihmiskunnalle tai korealaisille?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #84

Nyt meni selittelyksi. Tappiosuhteet perustuvat pääosin eroihin koulutuksessa, varustamisessa ja johtamisessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Toki niihinkin, mutta paljon vähemmän kuin läntisillä aivoillasi ajattelet - ...

...
Kiinalainen mentaliteetti on opiskelun ja kokemuksen arvoinen asia ---

Ilkka Luoma

" ... ARNO RYDMAN | 28.11.2017 | 18:33- päivitetty 28.11.2017 | 19:19
Yhdysvaltain asevoimat on laajentanut Soulin eteläpuolella sijaitsevan Camp Humphreysin tukikohdan valtavaksi linnoitukseksi.

Yhdysvaltain asevoimat keskittää joukkojaan Korean niemimaalla. Siten vahvistetaan kykyä torjua Pohjois-Korean mahdollinen hyökkäys, kertoo uutissivusto The Daily Beast.

Suurin osa Yhdysvaltain Etelä-Koreassa olevista joukoista siirretään valtavaan Camp Humphreys -tukikohtaan, jota on laajennettu vuodesta 2004 alkaen.

Jos Yhdysvaltain tukema Etelä-Korea ajautuisi avoimeen konfliktiin pohjoisen kanssa, Camp Humphreys mahdollistaisi joukkojen nopean käyttöönoton. Samalla Yhdysvaltain ja sen liittolaisten lisäjoukkoja saapuisi uuteen linnoitukseen hyvin nopeasti.

Pääesikunnan sijoittaminen Camp Humphreysiin tehostaa sota-ajan suunnittelua.

– Jos joukot on sijoitettu ympäri niemimaata, on vaikea käydä salaisia keskusteluja, kertoo Rand Corporation -tutkimuslaitoksen analyytikko, tohtori Bruce Bennett.

Vuonna 2003 Yhdysvaltain joukot olivat hajallaan 174 tukikohdassa. Suurin ongelma on Yhdysvaltain maajoukkojen tukikohta Soulissa, joka sijaitsee vain 48 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta. Pohjois-Korean tykistö pystyy tulittamaan pääkaupunkia. ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/usa-avaa-megatukikohd... -

.

Tomi Vaalisto

Pystyykö? 48 km on melkoisen pitkä matka tykistöllekin ja Pohjois-Korealla on yksi 170 mm telatykki, jonka kantomatka on yli 40 km.
Se on kuitenkin hitaasti ampuva ja helppo tuhota vastatykistötoiminnalla.

https://missilethreat.csis.org/missile/koksan-m1978/

Ilkka Luoma

Tykistön ohjuksille lyhyt matka.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #49

Ballistiselle Scud -ohjukselle, joita Saddamkin käytti, voi olla liian lyhyt - tai sitten pitäisi ampua läheltä Kiinan rajaa. https://en.wikipedia.org/wiki/File:Ideal_projectil...

Ilkka Luoma

... Tähän voidaan todeta ettei läntisen median toimittaja ole lainkaan jyvällä miten asiat ovat operoidut niin Kiinan kuin korealaisten taholta. Ensinnäkin Kiina on molemmille Koreoille suurin kauppakumppani. Toisekseen Kim haki taustatuen ja tiekartan tarkistuksen Pekingistä. Kiina oli Kimin ensimmäinen julki tullut ulkomaanvierailu, julkistettuna. Toukokuussa viime vuonna Pjongjangissa vieraili delegaatio, jolloin tiekartta luotiin. Jo huhtikuussa 2017 Pohjois-Korea viestitti jotain merkittävää - Suomelle! Millaisella roolilla Kiina oli tuossa viestissä takuumiehenä.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005621538.html -

" ... Viime vuosina ilmassa on kuitenkin ollut jäistä hyhmää. Kiina on vaatinut muiden rinnalla Pohjois-Koreaa luopumaan ydinaseohjelmastaan ja pannut kansainvälisiä pakotteita täytäntöön.

Kiinan silmissä Pohjois-Korea on käyttäytynyt epäkunnioittavasti sitä kohtaan, eikä yksi epävirallinen vierailu muuta tilannetta – joskin peli on nyt avattu. ... "

.

Tomi Vaalisto

Etelä- ja Pohjois-Koreoita verrattaessa ero on sama rekka-autolla ja lasten kottikärrillä. Pohjoisen olemassaolo on täysin riippuvainen kiinalaisista.

Etelä-Korean BKT on suurempi kuin Venäjän, Pohjoista ei IMF edes noteeraa.
Kiina on Etelä-Korean suurin kauppakumppani, mikä on aika luonnollista - muutkin Aasian talousjätit ovat tärkeitä kauppakumppaneita. https://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/kor/

Sotilaallisesti Etelän tärkein liittolainen on Yhdysvallat, pohjoisen tietysti Kiina.

Ilkka Luoma

Molempien Koreoiden suurin kauppakumppani on Kiina ---

...
KESKIVIIKKONA, HELMIKUUTA 14, 2018
Etenevätkö Koreat rauhaan ja tunnustukseen?

" ... Korean niemimaan rajanaapurina on vain Kiina – maailman suurin ja vaikuttavin talous. Kiina on myöskin korealaisten suurin kauppakumppani – niin eteläiseen kuin pohjoiseen osaan niemimaata. Kiina näyttää vaikuttavan tuhansien vuosien vanhalla kulttuurillaan tiekarttaan, joka nyt olisi määrittämässä ja johdattelemassa korelaisia kohti yhtenäisyyttä.

Japani miehitti Korean niemimaata 1910 vuodesta alkaen. Japanilaismiehitystä jatkui aina vuoteen 1945 asti [1. Japanilaisten vetäydyttyä sotansa tappion lähestyessä Koreasta, jolloin kaksi II Maailmansodan voittajavaltiota kiirehtivät jakamaan korealaiset kahteen blokkiin – kysymättä tuolloin yhtenäisiltä korealaisilta mitään. Nyt noista voittajavaltioista vain yksi on yhä paikalla, sotavoimineen [2 – Yhdysvallat.

[1 Linkki Yle Areenaan dokumenttifilmistä, jossa on jotain historiallista ja ajankohtaisuutta – yllättävääkö, nyt, kun ulkoiset voimat ovat yhä Korean niemimaalla, nyt vain eri valtion nimellä! ~ https://areena.yle.fi/1-4101040 - *

Yksi valtio ja kaksi järjestelmää

Kiina noudattaa virallisesti Hongkongissa tuota kahden järjestelmän politiikkaa – kuitenkin niin, että kokonaisuus on vahvasti yhden valtion määrittämä yhteiskuntamalli. Voi olla, että Kiina on esittänyt nyt korealaisille samaa filosofiaa kuin Hongkongissa ja näin olisi syntynyt Pekingin tiekartta kohti myöhempää rauhansopimusta, yhtenäisneuvottelua ja lopulta yhdistymistä – jossain muodossa.

Kiinan perustavoite on rauhoittaa koko Korean niemimaa

Kiina suurvaltana haluaa alueelle itsenäisten valtioiden suvereeniutta – ilman ulkoisia kolmansia hyökkäys- ja taisteluvoimia. Yhdysvallat on liikaa korealaisten seassa.

Tänään media ylläpitää tarkoitushakuisesti mielikuvaa, että US takaa rauhaa niemimaalla. Historiaa lukeneet ovat tietoisia ajanjaksosta, joka lähti liikkeelle US' n ja Neuvostoliiton keskinäisestä korealaisten jaosta – jaosta ei kyselty korealaisilta mitään –

… jako on edelleen voimassa, kuten sotatila, jossa US Army ja USAF olivat se toinen sotijaosapuoli korealaisia kommunistimielisiä vastaan Korean sodassa [3, joita taas Kiina lopulta tuki – ja näin tilanne jäätyi paikoilleen.

...
Korealaiset pohjoisessa kokevat amerikkalaiset sotilaat vihollisikseen, eivät eteläisiä korealaisia, jotka ovat sukulaisia; veljiä sekä siskoja. Vielä joitain kuukausia sitten on käyty ronskia sanankäyttöä maailman suurimman sotilasvaltion – USA' n taholta – pientä, yhtä maailman, läntisen ajatusmallin mukaisesti kehittymättömintä valtiota vastaan. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/etenevatko-... -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #34

"Tänään media ylläpitää tarkoitushakuisesti mielikuvaa, että US takaa rauhaa niemimaalla. Historiaa lukeneet ovat tietoisia ajanjaksosta, joka lähti liikkeelle US' n ja Neuvostoliiton keskinäisestä korealaisten jaosta – jaosta ei kyselty korealaisilta mitään –"

Jos kysytään etelä-korealaisilta asiaa niin he tuntevat historiansa paremmin kuin sen mitä Ilu esittää, eli vain että Korea jaettiin ja toinen miehittäjä on vielä jäljellä luomassa uhkaa. He tietävät myös sen mitä tapahtui niemimaalla 25.6.1950 jota sinä et valikoiden historiaa tuntevana tunnista vaan toteat että "maat ajautuivat sotaan jaon seurauksena" ja USA hyökkäsi niemimaalle juuri viime tingassa ennen sen yhdistymistä ja murskasivat haaveet yhtenäisestä Koreasta - siis estivät Kim Il-Sungin mahtikäskyn toteutumisen.

Tiekartasta on turha vääntää kättä tämän enempää täällä. Minusta se on hölynpölyä ja veikkaan että totuus tulee ilmi siinä vaiheessa kun saadaan neuvotteluista tuloksia. Kiinahan on esittänyt yhtenevät käsitykset USA:n kanssa P-K:n ydinaseesta. Tietysti Ilu voi siinä vaiheessa kirjoittaa kuinka Peking on tehnyt hienosäätöjä. Sitä paitsi tuo kauppakumppanuus ei merkitse niin paljoa Etelä-Korealle että se olisi valmis pistämään kansan turvallisuuden vaakalaudalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Luetko uutisia lainkaan - olivat ne sitten kuinka manipulatiivisia tahansa, on niistä itse tapahtumat useimmiten oikein - ajallisesti, tapahtumina ja selvinä aihetodisteina - jos lukee huomaa tietyn systematiikan, joka esittäytyi parhaiten nyt Kimin ensin alussaan salatussa Pekingin vierailussa - sillä oli toki yksi kirkas viesti - maailman suurin talous, Kiina seisoo korealaisten takana selvällä tavoitteella luoda Korean niemimaalle rauhaisa ulkoisista taistelujoukoista vapaa alue, joka tukee hiljalleen alkavaa yhdentymispolitiikkaa ...

.
"Lukeminen kannattaa aina" -Jörn Donner

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #41

Nuo viestit ovat vain tulkintojasi kuten yleensä kaikki muutkin koska muuten niillä ei olisi lännen vastaista propaganda-arvoa. Jäämme odottamaan tuloksia ja toivottavasti sinulla on hyvät selitykset silloin valmiina.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Älykäs ihminen osaa niitä lukea ja verrata leipätekstiä - otsikkoon, ingressiin ja LOPULTA hakea tietämyslaajennusta linkkikirjoituksista, joista noin puolet omia ja muut lainattuja ...

...
Kriittiset arvostelut otetaan mieluusti vastaan - perusteluin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

Mikä oikeus kiinalaisilla on sotkeutua korealaisten sisäisiin asioihin?

Unohtuiko, että korealaiset ja heitä tukeva YK:n joukot joutuivat taistelemaan maahan tulleita kiinalaisia vastaan kun Kim Il Sungin joukot olivat lyöty ja sota olisi loppunut?

Yhdysvallat ovat sentään liittolaisina Etelä-Koreassa, joka tuskin haluaa jenkkien poistuvan maasta.
Kiina oli Korean sodan osapuoli, joka taisteli Korean tasavaltaa ja YK:ta vastaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Kiina ei sotkeudu vieraiden asioihin, joilla ei ole suoraa vaikutetta itse Kiinaan. Tosin Kiina on sillä lailla sotkeutunut "vieraisiin", että aloitti heti vuoden vaihteen jälkeen voimakkaan kehitysavun pohjoisen korealaisille, kun samaan aikaan US sotkeutuu yhä syvemmin moniin maailman kriisipesäkkäisiin.

Kehitysavusta huolimatta Kiina pitää lupauksensa, mitkä se antoi YK' lle - pakotteista, joita aloitetaan purkamaan kesällä, kun ensimmäiset konkreettiset viestit tilanteen rauhoitumisesta ilmantuvat näkyville.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #42

Koko Korean ongelma kulminoituu siihen, ettei Kiina halua eteläiseksi naapurikseen väkirikasta ja vahvaa demokraattista Koreaa jolla vielä olisi USA:n antamat turvatakuut. Pohjois-Korean nykyinen hallinto tuskin pysyisi päivääkään pystyssä ilman Kiinan tukea.

Traagiseksi asian tekee se, että 25 miljoonaa pohjoiskorealaista joutuu asumaan käsittämättömän kurjissa olosuhteissa brutaalin pakkovallan alla. Tämä ei kuitenkaan Kiinan autoritaarista johtoa vaivaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Kiina haluaa takapihaltaan pois sen toisen ydiasesuurvallan hyökkäysjoukot - kuten aikanaan US venäläiset Kuubasta.

Kiina näkee Korean niemimaan rauhoittamisprojektin erilaisena kuin US' n vastakkainasettelun politiikan - Kiina haluaa yhtenäisyyttä ehkä kaavalla "Yksi valtio - kaksi järjestelmää" - aikansa, kunnes toinen "haihtuu" pois ... ns. Pekingin tiekartta.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Sitten Syyriaan: Ilu on väärässä mandaatin suhteen. Ainakin Assad toivotti lännen tervetulleksi taistelemaan ISIS:tä vastaan vuonna 2013. https://www.theguardian.com/world/2014/jul/14/bash...

Ilkka Luoma

Höpö-höpö - katsohan aikajana uudestaan ---

...
2013 US CIA aloitti kylläkin Syyrian kapinallisterroristien salaisen ukemisen - rahoittamalla ja aseistamalla

2014 USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset

2015 Venäjä tuli mukaan Syyriaan, sen laillisen hallinnon kutsumana ja tuolloin Venäjä operoi USA' lle de facto "laillisuuden" olla pommituksissa mukana ---

...
TORSTAINA, MARRASKUUTA 03, 2016
Syyrian yksipuolinen uutisointi – entä Mosul Irakissa?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/syyrian-yks... -

...
USA' n ulkoministeri John Kerry ja Venäjän virkaveli Sergei Lavrov sopivat salaisesti a] b] samalla Ukrainan tilanteen askelmerkit. Krim jää Venäjälle, jo senkin takia, että kansa siellä niin tahtoi, jo ajat sitten ja Venäjän presidentti Vladimir Putin on laittanut oman arvovaltansa peliin – kertomalla, että Krim on ja pysyy osana Venäjää.

a] Tekstikuva Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015356546... -

” … ne kieltäisivät Syyrian ilmavoimia pommittamasta Yhdysvaltain tukemia oppositioryhmiä (Syyriassa] … ”

b] ”Salainen Syyria – Lähi-itä sopimus” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/venaja-seka-... -

...
20] Syyria, kuka tai mikä siellä sotaa lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [27202]

...
565 lukijakommenttia aiheesta "Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 28.08.2013

...

Tomi Vaalisto

No mikä salainen se CIAn väitetty aseistusoperaatio muka olisi jos täälläkin siitä kirjoitellaan.
Eipä ole m juurikaan jenkkiaseita näkynyt Syyriassa - itäeurooppalaisia ja kiinalaisia senkin edestä.

Tässä on Isiksen aseistusta - jenkkiaseitakin on, mutta ne on lähinnä kaapattu Irakin lailliselta hallinnota: https://www.militaryfactory.com/smallarms/weapons-...

Nuo mielipidepalstat ja omat blokit ovat vain mielipiteitä suuntaan tai toiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

"Trump käski CIA:ta lopettamaan salaisen operaation Syyriassa – WP: ”Putin voitti” --- ... Trumpin edeltäjän Barack Obaman hallinto aloitti kapinallisryhmien tukemisen vuonna 2013. Tarkoitus oli painostaa al-Assadia siirtymään syrjään ... "

~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html -

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #51

Joo, tuttu uutinen, mutta vuodelta 2017 - ei 2013, josta oli kysymys.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Oleellista on havaita se, että jo ENNEN raskaita USAF rynnäkköpommituksia vuodelta 2014 Syyriaan - ujuttautui US CIA' n operaationa YK-jäsenvaltio, itsenäisen Syyrian sisälle tukemaan Syyrian kapinallisterroristeja ... Trumpin päätös kesältä 2017 oli esialku US' n poistumiselle Syyriasta - kokonaan. Aiheesta sovittu median tietämättä suoraan Putin & Trump tapaamisessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Itsenäisen YK-jäsenvaltion - Syyrian laillisella hallinnolla lienee oikeus tilata aseensa mistä haluaa - tosin US on maailman suurin asekauppias.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Arvolla mitattuna kyllä - jenkit myyvät korkean teknologian tuotteita kuten sotilaseletroniikkaa ja lentokoneita.
Itäeurooppalaiset ja Kiina pystyvät toimittamaan perinteisiä mekaanisia aseteollisuuden tuotteita melkoisen edullisesti. Pohjois- ja Etelä-Vietnamien välisessä sodassa AK-47 oli tunnetusti paljon luotettavampi kuin M-16.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

US on lisäksi maailmassa eniten rahaa käyttävä valtio - ylläpitääkseen täyttä hyökkäysvoimaa - kaikkialle maailmaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #64

Jenkit ovat 26. jos käytetään prosenttiosuutta BKT:stä - eräs Pohjoismaa on muuten viimeisenä listalla:

Rank Country Military expenditures - percent of GDP
1 Oman 13.73
2 South Sudan 10.93
3 Saudi Arabia 9.85
4 Congo, Republic of the 7.17
5 Algeria 6.55
6 United Arab Emirates 5.66
7 Israel 5.64
8 Russia 5.4
9 Kuwait 4.83
10 Lebanon 4.76
11 Bahrain 4.59
12 Jordan 4.58
13 Namibia 4.44
14 Armenia 4.09
15 Burma 4.08
16 Niger 4
17 Yemen 3.97
18 Azerbaijan 3.64
19 Iraq 3.63
20 Pakistan 3.56
21 Brunei 3.54
22 Ukraine 3.5
23 Colombia 3.39
24 Botswana 3.37
25 Singapore 3.35
26 United States 3.29
27 Morocco 3.28
28 Kyrgyzstan 3.15
29 Cuba 3.08
30 Mauritania 2.97
31 Angola 2.95
32 Chad 2.79
33 Iran 2.69
34 Mali 2.63
35 East Timor 2.56
36 Greece 2.56
37 Guinea 2.49
38 India 2.47
39 Sri Lanka 2.44
40 Vietnam 2.44
41 Tunisia 2.32
42 Korea, South 2.3
43 France 2.26
44 Georgia 2.23
45 Burundi 2.21
46 Ecuador 2.21
47 United Kingdom 2.2
48 Zimbabwe 2.2
49 Estonia 2.17
50 Australia 2
51 Poland 1.99
52 China 1.9
53 Senegal 1.89
54 Chile 1.87
55 Togo 1.86
56 Lesotho 1.85
57 Cambodia 1.85
58 Uruguay 1.85
59 Portugal 1.84
60 Swaziland 1.81
61 Guinea-Bissau 1.76
62 Turkey 1.73
63 Bolivia 1.68
64 Egypt 1.67
65 Montenegro 1.66
66 Norway 1.62
67 Cameroon 1.6
68 Honduras 1.59
69 Uganda 1.57
70 Zambia 1.53
71 Nepal 1.52
72 Italy 1.51
73 Thailand 1.5
74 Lithuania 1.49
75 Gambia, The 1.48
76 Latvia 1.47
77 Bulgaria 1.44
78 Bangladesh 1.44
79 Gabon 1.43
80 Guyana 1.42
81 Romania 1.42
82 Malaysia 1.41
83 Kenya 1.4
84 Congo, Democratic Republic of the 1.34
85 Serbia 1.34
86 Finland 1.33
87 Brazil 1.32
88 Peru 1.29
89 Seychelles 1.29
90 Philippines 1.28
91 Croatia 1.27
92 Paraguay 1.25
93 Burkina Faso 1.23
94 Albania 1.22
95 Rwanda 1.21
96 Belarus 1.2
97 Germany 1.19
98 Tajikistan 1.19
99 Cote d'Ivoire 1.18
100 Belize 1.17
101 Netherlands 1.17
102 Slovakia 1.16
103 Denmark 1.15
104 Benin 1.14
105 Tanzania 1.14
106 New Zealand 1.13
107 Trinidad and Tobago 1.12
108 Macedonia 1.1
109 South Africa 1.07
110 Sweden 1.04
111 Mozambique 1.03
112 Hungary 1.01
113 Venezuela 1
114 Bosnia and Herzegovina 0.99
115 Canada 0.99
116 Fiji 0.98
117 Czech Republic 0.98
118 Argentina 0.95
119 Japan 0.93
120 Mongolia 0.92
121 Slovenia 0.92
122 Spain 0.91
123 Afghanistan 0.89
124 Indonesia 0.88
125 El Salvador 0.87
126 Belgium 0.87
127 Jamaica 0.82
128 Kazakhstan 0.82
129 Sierra Leone 0.81
130 Kosovo 0.79
131 Switzerland 0.71
132 Austria 0.68
133 Ethiopia 0.67
134 Papua New Guinea 0.66
135 Dominican Republic 0.64
136 Cape Verde 0.63
137 Liberia 0.62
138 Malawi 0.61
139 Madagascar 0.59
140 Mexico 0.58
141 Nicaragua 0.55
142 Malta 0.53
143 Luxembourg 0.49
144 Moldova 0.44
145 Nigeria 0.43
146 Guatemala 0.39
147 Ghana 0.38
148 Ireland 0.34
149 Laos 0.2
150 Mauritius 0.19
151 Equatorial Guinea 0.18
152 Iceland 0.1

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #95

Prosenttiosuuksista eivät propagandistit kirjoittele vaan suurista summista tai määristä. etenkin se toimii joissakin piireissä tehokkaasti. Samoin se maa joka on suurin jossain asiassa on se paha poika vaikka kakkonen olisikin promillen jäljessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Suurilla summilla saa suuria tappokonemääriä - saa Tapio taas vaihteeksi ajatella. Jos Nauru-saaret laittaa bkt' staan puolet aseisiin - se saa ehkä yhden tankin ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #108

Joo, minun tuli mieleeni nuo prosenttiosuudet siksi, koska aina väität että USA:n asetehtaat vaativat uhkien luontia ja uusia sotia jotta omistajat saisivat parempaa tuottoa sijoituksilleen (mikä on täysin absurdi ja todistamaton väite ja todisteeksi ei käy linkittämäsi lista USA:n käymistä sodista ja kysymys että eikö tämä ole aivan päivänselvä tapaus) ja olen aina ollut tästä eri mieltä koska noiden tehtaiden prosenttiosuus ei ole niin merkittävä osuus bkt:sta että niillä olisi voimaa ohjata USA:n ulkopolitiikkaa. Aivan samoissa bkt-lukemissa on myös Venäjä em. väitteen perusteella myös Venäjän asetehtaiden omistajat olisivat samalla asialla koska luvut ovat heidän ympyröissään yhtä merkittäviä. USA:n käyttämät summat ova suuret ja niillä on hyvä tehdä propagandaa koska suomalaiset eivät aina osaa suhteuttaa lukuja ja päivittelevät niiden suuruutta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Jopa lukutaidoton ymmärtää, että asetehtailijat hymyilevat, kun kauppa käy - ja kauppa käy silloin, kun soditaan.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #128

Varmaan näin on myös Venäjällä vai näetkö yksisilmäisesti että se koskee vain suurinta? USA:n aseiden vienti vastaa noin 0.3% bkt:sta ja puolustusbudjetin näitkin jo Vaaliston esittämällä listalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Höpö - höpöä ... aseiden tuhovaikutus ratkaisee, ja mitä enemmän rahaa - sen enemmän tappo- ja tuhovoimaa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #134

Kun vertailee USAn ja Venäjän armeijabudjetteja ja asekauppoja, kannattaa ottaa MYÖS huomioon pari rakenteellista eroa:

- Kun USA:ssa armeija ostaa aseita, se ostaa ne yksityisiltä yrityksiltä veronmaksajien ja velkarahoilla. Kun Venäjän armeija ostaa aseita, se ostaa ne pääsääntöisesti valtion Rostec:n kautta omistamilta yrityksiltä veronmaksajien rahoilla. Se tarkoittaa, että Venäjällä iso rahasta on julkisen talouden n.s. sisäisiä pelimerkkejä mutta USA:ssa rahavirtaa yksityisille kapitalisteille.

- Kun Venäjä myy aseita, ne myy Rostec, eli tulot saa valtio mutta Kun USA myy aseita, kaupat tekee ja tulot saa yksityiset yritykset.

- Venäjällä aseiden myyntituloista iso osa ohjataan julkisen hallinnon sisällä armeijan kotimaiseen käyttöön mutta USA:ssa sekä kotimaan myynti että vienti lihottaa suuria yksityisiä firmoja.

- Eri mailla on erilaisia tapoja peittää sotamenojaan. Esimerkiksi USAssa suuri osa sotien kuluista ei näy armeijan budjetissa vaan niitä rahoitetaan erillisrahoituksella eli omilla määrärahoillaan. Samaten yksityisten sotafirmojen, kuten Academican, käyttö ei näy Pentagonin budjetissa. Venäjän osalta peittelyt yritetään kaivaa esille mutta USAn osalta ei.

Edellamainituilla seikoilla on vaikutuksensa hinnoitteluun, rahaliikenteeseen ja kansantaloudellisiin vaikutuksiin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #136

https://www.state.gov/strategictrade/overview/ Kommenttiisi voisi vielä lisätä sen, että asetehtaat kärsivät varmaan myös tappioita silloin kun aseita lahjoitetaan tai myydään alta torihintojen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #145

Käsittääkseni kun USA:sta lahjoitetaan julkisesti aseita, lahjoittava taho on Pentagon, ei asetehtaat. Ja kun niitä lahjoitetaan salaisesti, lahjoittaja on CIA joko suoraan tai jonkun bulvaanin, esim. Saudien perheyhtiö t.m.s., kautta. Joskus on käytetty savuverhona myös USAID:ia.

Yleinen tapa on myös antaa rahaa bulvaanille joka ostaa aseet ja toimittaa perille, esim. Saudien perheyhtiö ja muut Persianlahden maat Syyrian kapinallisjoukkioille. Välikäsinä käytetään myös USA:n hallinnon rahoittamia n.s. NGO:ita, kuten NED j.n.e.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #148

Aivan ja myös asemyynnit menevät Puolustusministeriön kautta. Yksityisillä asetehtailla ei sellaista oikeutta ole. Paitsi silloin kun esim. Boeing myy siviilikoneita Kiinaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #149

Ehkä Kuuselankin kannattaisi seurata rahaa? Pentagon hoitelee vientikaupassa vain lisenssejä, rahan reitit ovat toiset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Höpö höpöä ...

Tässä todellisuutta:

" ... Tukholman kansainvälisen rauhantutkimusinstituutin (Sipri) maanantaina julkaiseman Yhdysvallat on edelleen maailman suurin aseiden viejämaa. Toisena on Venäjä ja sen jälkeen kolmannelle tilalle on noussut Kiina, jonka raskaiden aseiden vienti on lähes kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana.

Sekä Yhdysvallat että Venäjä ovat kasvattaneet osuuttaan asekaupasta. Yhdysvaltojen osuus kasvoi 27 prosentilla ja Venäjän 28 prosentilla. Neljäntenä ja viidentenä olevien Ranskan ja Saksan osuus puolestaan laski.

Yhdysvaltojen osuus koko maailman asekaupasta on kolmanneksen ja Venäjän neljänneksen. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-8690370 -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #107

Nyt menee taas metsään - kannattaa tutustua mitä ovat nuo aseet ovat.

Yhdyvallat pompsahtaa ekaksi koska jenkkiaseet ovat kalliita järjestelmiä kuten ilmavalvontaa, torjuntaohjuksia, viestintäkalustuoa.

Venäjän tunnetuimmat asetekniset tuotteet ovat paljon yksinkertaisempia: tunnetuin on rynnäkkökivärit, venäläiset rynnäkkö- ja hyökkäysvaunut näkyvät niin miehitetyllä Krimillä kuin Syyriassa.
Venäläiset lentokoneet ja helikopterit eivät juuri käy kaupaksi, ainoa huippumonderni tuote on S-400 ohjusjärjestelmä. Turkki taisi tilata sellaisen.
Laivoja venäläiset eivät taida rakentaa edes omalle laivastolleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Paljon rahaa - paljon tappo- ja särkemisvoimaa ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Korjaan, vuosi oli tosiaan 2014 eikä 2013.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Tosiaan historian opiskelu edesauttaa kokonaisvaltaisen kuvan syntymistä - aloitetaan tällä:

" ... Kaikki lähti liikkeelle Irakista

Yhdysvallat hyökkäsi niin ikään täysin luvatta Irakiin vuonna 2003. Ensi alkuun USA pyysi silloisen ulkoministeri Colin Powell’ in suulla YK’ n yleiskokoukselta mandaattia sotimiseen – ei saatu, vaan todisteet paljastuivat valheiksi tai vähintäänkin suuresti yliammutuiksi |8. Presidentti George W. Bush’ in piti saada oma sotansa, kun isä George Bush presidenttinä sai omansa Persianlahden sotana |9. Eihän poika voi olla isäänsä huonompi.

Tänään Irak on kaaoksessa – ja sieltä syntyi myös ISIS

Irakin diktaattori, tosin Irakin lakien mukaan laillinen sellainen, oli tapatettu amerikkalaisten tuella. Saddam Hussein’ in uskolliset upseerit jätettiin sivuun, ei osattu lukea tiekarttaa – irakilaisittain, vaan näin annettiin hautomo uudelle terroristijärjestölle – ISIS’ lle.

Englantilaisten mukaan tulo myös pommittamaan Irakia on poikinut Chilcot - tutkimukset ja entinen brittipääministeri Tony Blair on joutunut karvaasti pyytämään anteeksi virhepäätöksiään |10.

Seuraavana pommituslistalle löytyi Libya

USA aloitti raskaat Libyan pommitukset 2011, syynä oli virallisesti USA’ n Tripolin suurlähetystön attentaatti, jonka taustoista riidellään vieläkin – olihan nykyinen USA’ n presidenttikisan toinen ehdokas – Hillary Clinton tuolloin ulkoministerinä. Kuulemma sähköpostejakin rouva lähetteli ”gmail - tyyppisesti”. Saa nähdä kantaako Hillary nyt palkan tästä huolimattomuudesta.

Kuriositeettina mainittakoon, että tuolloin 2011 meidän silloinen ulkoministeri Alexander Stubb katui karvaasti, koska emme olleet menneet mukaan Libyan pommitusyhteistyöhön länsiliittoutuneiden kanssa |11. Moni muistaa Alexin haukahtelun television uutisissa: ”Me pommitamme, me tuhoamme...” |12, kun tuli tieto, että EU-valtio Englanti oli liittynyt amerikkalaisten pommitusmuodostelmiin.

Libyan lakien mukaisesti laillisesti vallassa ollut diktaattori Muammar Gaddafi saatiin murhautettua, ja tuon jälkeen Libya on ollut kaaoksessa.

Syyria

Venäjä päätti, ettei enää myönnä omalta osaltaan pommitusmandaattia Yhdysvalloille Syyriaan, mitta oli tullut täyteen Libyassa, jossa Venäjä tuki sanktioita Libyaa vastaan YK’ n turvallisuusneuvostossa. Nyt Venäjä valvoo etujaan Lähi-idässä, kuten USA kaikkialla maailmassa.

Aleppon pommitukset on saatu näyttämään venäläisten ja Syyrian armeijan terroritöiltä – vaikka me emme edes tarkoin tiedä ketä Aleppossa on ja miksi siellä olevat kapinalliset eivät antaudu. Siviilien määrästä Alepposta annetaan joidenkin lähteiden mukaan aivan liian suuria lukuja julkisuuteen – juuri länsimedialle.

Herää kysymys kuka tai mikä aseistaa Aleppon piiritettyjä kapinallisia, joiden seassa on jihad - ääriaineksia, jotka taas ovat vihollisia jopa USA’ lle(?)! ... "

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #59

Näin on, lähihistoriaakin kannattaa kerrata.

Irakin sotien syynä oli Saddamin hyökkäys Kuwaitiin, mikä vapautettiin kansainvälisen koalition avulla. Tuolloin jenkkipressana oli isä Bush.

Uusi konflikti eskalloitui kun Saddam heitti YKn asetarkastajat maasta 1998 rauhanehtojen vastaisesti. Asiasta neuvoteltiin lähinnä Turkin välityksellä vuosia kunnes jenkkien kärsivällisyys loppui 911-iskuihin.
Saddamille annettiin rauhanomainen mahdollisuus välttää konflikti, mutta hän halusi sotaa, minkä saikin.
Tämä kannattaa lukea tarkasti: http://www.bbc.com/news/magazine-36702957

Tässä on uutisointtia vuodelta 2003:

"Saddamin kerrottiin sanoneen , että Irak on valmis kohtaamaan Yhdysvaltain johtaman hyökkäyksen ja voittamaan sodan.

- Irak ei valitse tietään ulkomaalaisten määräysten perusteella eikä johtajiaan Washingtonin, Lontoon tai Tel Avivin käskystä, vaan Irakin suuren kansan tahdon mukaan, lausunnossa sanottiin.

Aiemmin tiistaina samansisältöisen lausunnon antoi Saddamin poika Uday. Yhdysvallat on vaatinut myös Saddamin poikia poistumaan Irakista.

- Meitä vastaan taistelevien amerikkalaisten vaimot ja äidit itkevät verta, eivät kyyneliä. Heidän ei pidä kuvitella, että heillä on turvallista paikkaa Irakissa tai sen ulkopuolella, Uday muotoili."

Libyassa syntyi sisällissota 2011 ja YK kiirehti turvaamaan mandaatillaan aseistamattomien siviilien asemaa. Operaatioon osallistui lukuisia maita - Suomi ei.

Tässä tarkemmin: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_2011...

Aleppo oli maailman vanhin yhtenäisesti asuttu kaupunki ja maailmanperintökohde. Siitä ei venäläispommitusten jälkeen taida olla kovin paljoa jäljellä.
Tässä on paljon tietoa noista massapommituksista: https://www.hrw.org/news/2016/12/01/russia/syria-w...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Jälleen paljon höpöä ...

Eng. ent PM Blair:

"Grovelling Blair's voice cracks as he finally says sorry for Iraq War after devastating Chilcot report - but he STILL defiantly insists 'there were no lies' and 'I would take the same decision again'
Tony Blair apologises for the bloody consequences of Iraq War but refuses to say sorry for initial invasion in 2003 ... "

~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3676847/I-... -

...
"Tony Blair says 'sorry for mistakes of Iraq war' and admits the conflict 'could have sparked ISIS threat'
The former Prime Minster was talking to reporter Fareeed Zakaria for an interview with US news network CNN ... "

~ https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-s... -

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #73

No kerro mikä on höpöä esittämissäni asioissa, jotka perustuvat linkitettyihin läheteisiin ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Isä Puskan sota ei liittynyt kuin siltä osin, että poika halusi isän lailla sodan ... Sitä yritettiin valhein, jopa YK' n yleiskokouksen kateederilta - US' n on vain saatava sotansa, aina aika-ajoin - oli näytettävä kansalle, että täältä pesee - Irak 2003 oli jatkoa Afganistan 2001 jatkumona ...

...
Vihje: Googlaamalla löytää dokumentin, jossa todistetaan, että poika Puska oli jo päättänyt Irak sotansa ENNEN Colin Powellin valheita! :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Mm.:

" ... Yhdysvaltain presidentti George Bush suunnitteli hyökkäystä Irakiin jo joulukuussa 2001 huolimatta julkisista vakuutteluista, joiden mukaan maiden väliseen umpikujaan etsittiin diplomaattista ratkaisua. ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kirj... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #73

No kerro mitkä ovat "höpöä" esittämissäni asioissa, jotka perustuvat linkitettyihin läheteisiin ?

Voimme sitten tutustua tarkemmin niihin sekä eri lähdetietoihin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Korjaan, vuosi oli tosiaan 2014 eikä 2013. Linkitetty artikkeli julkaistu heinäkuun 14. 2014. Venäjä pommitukset kapinallisia vastaan alkoivat vuonna 2015 Ilun mukaan viemään sodan nopeasti loppuun...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

PERJANTAINA, HELMIKUUTA 23, 2018
Todellisuutta Syyrian juurisyistä – alkaen jo ~100 vuoden takaa!

" ... Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

Nyt on täysi sekasorto päällä, jolla on kronologia – uuden väkivallan aikajana

1 - 2006-2010
Vuosisadan, ellei peräti kaikkien aikojen kuivuus, joka ajoi maaseutuväestöä kaupunkeihin. Ennätyskuivuus on dokumentoitu erinomaisen tarkasti [2. Syyt joukkopakoon ovat ilmeiset ja todelliset. Nälkä ajaa ihmiset liikkeelle – kuten osaksi tänne meille EU-Eurooppaan, joiden vastaanottojäseninä ovat kaikki ne kolonialistit – kuten myös Sykes - Picot karttaharjoitukset tehneet [3.

2 - 2013
Yhdysvallat ja juuri CIA aloitti jo vuonna 2013 salaiset aseistus- ja rahoittamiskuviot Syyrian kapinallisterroristeille, joilla oli ristiretki päälle Syyrian laillista hallintoa vastaan, jota johti ja johtaa silmälääkäri [4 – suvun perintönä.

3 - 2014
USAF aloitti raskaat Syyrian, itsenäisen YK-jäsenvaltion pommitukset – ilman mitään mandaattia. On todellakin huomionarvoista, että nyt oltiin liikkeellä omin US-luvin, ei edes liittolaisten, jotka tosin ryhtyivät vähäksi aikaa mukaan Syyrian pommituksiin – Libyan aiemman kokemuksen mukaisesti – katso EKSTRA 1.

Libyassa yksinvaltias Muammar Gaddafi epäsuorasti teloitettiin – puhuttiin Libyan kriisistä 2011 [5, joka jatkuu edelleen – sieltä ovat tämän päivän pakolaisaallot paljolti lähtöisin - EU-Eurooppaan – aiemman kolonialismin emomaihin pl. ainakin Saksa ja Suomi … Libyan pommitusoperaatiolle oli YK' n turvaneuvoston lupa – Venäjän puoltaessa sitä!

4 - 2015
Venäjä kutsutaan Syyrian laillisen hallinnon toimesta auttamaan kapinallisten kukistamisessa ja samalla iskemään tänään jo henkensä liki antaneen ISIS-terroristijärjestöön.

Venäläiset tulivat luvan perästä, kutsuttuina – amerikkalaiset eivät. Samalla venäläiset pääsivät mukaan ”elävän lihan” asetestauksiin. Yhdysvallat on saanut testailla ja aidosti harjoitella ”elävällä lihalla”, muun muassa Irakissa jo vuodesta 2003, joka muuten hyökkäyksenä oli samanlainen kuin US' n Syyria-operaatio – ei mandaattia, ei lupaa kansainväliseltä yhteisöltä.

Yhdysvaltain Irak-sodan seurauksena syntyi myös aakkoset ISIS-järjestölle [6 – olihan Irakin tiukalla kurilla järjestystä ylläpitänyt yksinvaltias Saddam Hussein epäsuorasti täälläkin saatu teloitettua.

Entä tänään, kun Syyriassa ovat molemmat ydinasesuurvallat ja heidän lakeijat?

Israelin pahin pelko – iranilaiset ovat jo lähellä Israelin tai oikeastaan lähellä Syyrian Golanin kukkuloita, joita Israel miehittää laittomasti – vastoin YK-päätöslauselmia.

Israel on julistanut valmiutensa hyökätä Iraniin, jos se katsoo sen tarpeelliseksi [7. Tilanne on jo tältä osin kriittinen, kun vielä US presidentti Donald Trump viisaudessaan, lunastaessaan vaalilupauksia, tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja näin ajoi itsensä Lähi-idän konfliktien selvittäjänä paitsioon. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/todellisuut... - [165692]

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #65

Tässä on erinomainen akateeminen tutkimus Syyrian sisällisodasta ja sen syistä: http://www.doria.fi/handle/10024/90401

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Syyrian sodan sytytti ---

1
Nyt vasta HS oivaltaa selvitellä syyn ja seurauksen lakeja - asiantuntijat esittivät näitä tosiasioita jo vuosi-kaksi sitten. On hyvä, että media herää kaikin näkökulmin uutisointiin. Asiantuntijoiden ääni ei usein kanna niin kauas kuin lööppipoikien. Kansalaismedia vastuullistuu tiedon välityksessä.

Kuva HS - jutusta ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/1015443... -

.
2
"Francesca lived in the Syrian capital Damascus from 2006 until 2010. During this period she carried out extensive research into different aspects of water management and use in Syria and explored the impact of long-term water mismanagement on the country’s water resources ... "

~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -

.
3
"Suorat viivat kartalla vetivät Lähi-idän mutkalle
Myyttiset mitat saanut Ranskan ja Britannian etupiirijako vuodelta 1916 kummittelee edelleen Lähi-idän veristen konfliktien retoriikassa. Äärijärjestö Isis on sanonut murskaavansa Sykes-Picot’n luoman maailman.

1.11.2015 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #67

Kyseisen tutkimuksen kirjoittaja A.Salehzadeh lienee pikemminkin konsultti kuin tutkija. Lisäksi hänen mielessään tuntuu ailahtelevan kumpujen yöstä miuruava muiluttajaisäin henki koska hän on luetellut henkilöitä jotka pitäisi karkoittaa tai ainakin hiljentää.

Hänen tutkimuksensa esittelyn ensimmäinen virke osoittanee jo mitä tuleman pitää: "Arabikevään levitessä Syyriaan vuonna 2011 ajateltiin, että samoin kuin Tunisiassa ja Egyptissä, valta vaihtuisi Syyriassakin kohtuullisen rauhanomaisella tavalla." Joko esittely on poskellaan, mikä ei olisi ihme, tai Salehzadeh vetelee mutkia suoriksi kovalla kädellä.

Syyrian sota ja esimerkiksi Tunisian mellakat ja vallanvaihto ovat syntytavaltaan ja luonteeltaan ihan erilaisia. Tunisiassa tapahtumat olivat paljon, paljon enemmän sisäsyntyisiä ja sisäisiä muutenkin kuin Syyriassa. Siellä varsinainen kähinä alkoi vasta kun ulkomaat, Saudien perheyhtiö ja muut persian lahden emiirit takanaan USA, alkoivat rahoittaa, aseistaa ulkomailta kerättyjä kapinallisjoukkoja. Tuolloin mukana oli myös joukkiot jotka myöhemmin olemme saaneet tuntea nimellä ISIS ja Daesh.

Salehzadeh tiivistää USA:n roolin: "Yhdysvallat toimittaa Syyriaan humanitaarista apua, ja se on tunnustanut opposition. Muutoin Syyrian kriisissä USA:n rooli on ollut melko passiivinen. ". Ehkä on armeliasta konsulttia kohtaan olla repostelematta sitä sen enemäpää.

Toisaalta k.o. työpaperi kuten sitä kansilehdillä nimitetään ("MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULU STRATEGIAN LAITOS JULKAISUSARJA 4: TYÖPAPEREITA No 46") on jo viisi vuotta vanha ja aika on ajanut sen ohi paljastaen ihan muuta. Kokonaisuutena se lienee pohjustus johon on kerätty julkisuudessa olleita tietoja läntisestä näkökulmasta. Ei siis akateeminen tutkimus, ainakaan julkaisijoidensa mielestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Kiitoisaa oli se, ettei esimerkiksi HS reagoinut* näihin (alla) todellisuuspohjiin - vasta noin reilu vuoden kuluttua tästä Maaseudun tulevaisuus -lehden julkaisusta!

"Maatilojen tuhoutuminen sytytti Syyrian kriisin

Maaseutu 07.09.2015 Terhi Pape-Mustonen

Historian pahin kuivuus koetteli alueita vuosina 2006–2010. 1,5 miljoonaa syyrialaista joutui jättämään kotinsa maaseudulla ... "

~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maati... -

.
* - tuo HS-juttu on jo täällä ketjussa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #78

Suhtaudun Myyryläisen kommenttiin sangen positiivisesti - se ei pelkästään hymyilytä vaan jopa naurattaa!

Meinaako Myyryläinen muutamalla hauskalla lauseella kumota Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan geopoliittisiin konflikteihin erikoistuneen tutkijan ja luennoitsijan Alan Salehzadehin akateemisen tutkimuksen?:D

Siitä vaan sähköpostia Maanpuolustuskorkeakoululle...onnea Myyryläiselle matkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

MPKK' lla on myös poliittisia päämääriä ylipäällikkönsä puitteista ...

...
Tutkimuksia on myös laidasta laitaan - aina sille asetetun tavoitteen ja tarkoitushakuisuuden pohjalta - tämä tiedetään hyvin asiantuntijapiireissä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #92

Ei kai korkeakouluilla ole poliittisia päämääriä.

Hyväksytyn akateemisen tutkimuksen tulee täyttää hyvinkin tarkat kriteerit ja ne ongelmat liittyvät yleensä plagiointiin.

Myyryläisen väittämistä epäkohdista kannattaa huomauttaa MPKK:ta, jolloin asiaan tulee selvennys.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #93

Mpkk ei väitä tuota paperia tutkimukseksi saati akateemiseksi ja vertaisarvioiduksi sellaiseksi vaan työpaperiksi eikä julkaissut sitä vertaisarvioitujen tutkimustensa sarjassa. Tässä heidän omaa tietoaan julkaisusarjoistaan: http://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/mpkk-n-julkaisu... ja tuolloin käytetty 4. sarja löytyy tästä listasta: http://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/vanhemmat-julka...

Mitä korkeakoulujen tarkoitusperiin tulee niin niillä on sekä omia, poliittisia, tieteellispoliittisia että toimijoiden omia poliittisia tarkoitusperiä unohtamatta niille asetetuista tarkoitusperistä. Mpkk:lle on esimerkiksi annettu pääasialliseksi tehtäväksi kouluttaa henkilöstöä Puolustusvoimille. Se vaatii sekä tiedollisesta että taidollisesta osaamisesta huolehtimista että sopivan asenteen kasvattamista. Mihinkähän tuohon liittyvään työhön k.o. paperi on tarkoitettu?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #96

Kyseessä on kiistatta korkeakouluun liittyvä julkaisu jonkin asian selvittämiseksi - silloin se on akateeminen tutkimus.

Myyryläisen mielestä siis MPKK:ssa koulutetaan politrukkeja..vai?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

Vaalisto ei siis usko Mpkk:n omia luokitteluja? Eikä tiedä mikä "politrukin" ja "oikean" asenteen omaavan ammattisotilaan ero on?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

MPPK' ssa on myös voimakas natottajalinja sekä natoepäileväinen asiantuntijalinja, joka osaa katsoa Suomea idän ja lännen vedenjakajalta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #98

Myyryläinen tarkoitushakuisesti vääristää asioita. Käydäänpä ne läpi, ensin akateemisuus:

Akateeminen tarkoittaa myös yliopistollista, korkeakouluun liittyvää tai sille ominaista tai jotakin teoreettista.

Tutkimus tarkoittaa järjestelmällistä, erityisesti tieteellistä, toimintaa jonkin asian selvittämiseksi

Kyseessä on korkeakoulun julkaisema kirjallinen työ Syyrian sisällissodan syiden selvittämiseksi => akateeminen tutkimus.

Osui ja upposi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Akateemisuus ei takaa laatua ... Laadun takaa kilpailu ja voimakas pyyde tehdä jotain ainoalaatuista, joka kestää kriittisenkin tarkastelun.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #112

Tämähän meni jankutukseksi. Itse uskon tässä asiassa Mpkk:a. He itse määrittelevät k.o. dokumentin työpaperiksi eikä tutkimukseksi.

Ihan aikuisten oikeasti akateemisessa tutkimuksessa tutkitaan jotakin asiaa tai ilmiötä hakien uutta tietoa tai varmistusta aiemmille havainnoille käyttäen tieteellisesti kestäviä menetelmiä ja parhaassa tapauksessa ne vertaisarvioidaan. Muista töistä ja papereista akateemisissa piireissä käytetään ihan muita nimiä kuten esimerkiksi "selvitys", "työpaperi" j.n.e.

Tuon kyseisen dokumentin sisällöstä en löytänyt k.o. aineksia vaan siihen oli kerätty joukko jo aiemmin tiedossa ollutta eikä niitä analysoitu uuden tiedon synnyttämiseksi. Eikä tekijä eikä julkaisija sitä tutkimukseksi väitäkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Lukijat ovat näistä sinällään suosituista ketjuista jo inttäjät ja jankuttajat erottaa asiakommentoijista ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Myös niitä - manipulaatiotodelliselta tiedoltaan - ärjyimpiä natofanaatikkoja on ollut nyttemmin julkisuudesta kadonnut ev. Siren, joka maalasi "uhkaa, sotaa ja vastakkainasettelua" ...

[2014]

" ... [ … Ukrainan 0] myötä olemme saaneet informaatiosodan myös kotikonnuillemme, jopa valtamediamme torvet soiden rummuttaa Venäjä uhkaa 1] – monin kirjoituksin ja lööpittelyllä varsinkin konsernin iltapäivälehdistössä. Maamme ulkopoliittisen johdon on pitänyt juttuihin puuttua; MPKK – evl. Torsti Siren 2], kokoomustrion kansakunnan ohikävely 3] Nato-kysymyksessä ja nyt tämä UPI-FIIA mielipideheitto … ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

MPKK laulaa isännän ääntä - ja armeijan tarpeiden mukaisesti virttä, joka tukee puolustusvoimien kantaa kyetä saamaan maksimaaliset aseet ja varusteet. Mikä lienee jossain määrin oikeinkin - jätän tähän kuitenkin kysymysmerkin!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #104

Ei tuossa merkityksessä.

Tässä on MPKK:n tavoitteet http://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/tietoa-meista

"Suomen ryhdikkäin yliopisto

Maanpuolustuskorkeakoulu (MPKK) on Puolustusvoimiin kuuluva sotatieteellinen korkeakoulu. Sen keskeisenä tehtävänä on tuottaa korkeasti koulutettua henkilökuntaa Puolustusvoimille ja Rajavartiolaitokselle.

Korkeakoulun opinnoissa akateeminen teoria yhdistyy tiiviisti käytännön koulutukseen. MPKK:sta valmistuu johtajia asiantuntijavalmiuksin.

Tutkimus kuuluu tärkeänä osana MPKK:n tehtäviin. Uusinta sotatieteellistä tutkimusta hyödynnetään tehokkaasti korkeakoulun opetuksessa. MPKK:n kolmantena tehtävänä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Upseerit osaavat seistä asennossa - siitä ryhdikkyys! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Korkeakouluilla on vankka poliittinen päämäärä - se on korkeakoulupoliittinen päämäärä saada määrärahoja riittävästi ja silloin lauletaan paljolti isännän mieleisesti - erityisesti MPKK.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #105

Höpö höpö - aprillipäivä oli eilen.

Nythän te väännätte MPKKsta jotain Sirola-opistoa eikä upseeri voi edes kuulua puolueeseen.

Korkeakoulun tavoitteet selviävät sen omilta webbisivuilta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #113

Eihän S.Niinistökään kuulu puolueeseen ja on yksi väkevimmistä natottajista, mutta on hänet valinneen kansan pihdeissä - ei voi ajaa aihetta eteenpäin, pettämättä äänestäjiään.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #117

Korkeakoulut ja yliopistot ovat autonomisia laitoksia - tämä pitää muistaa.

Tämä kannattaa lukea nimen omaan tuosta aiheesta: https://tiedebasaari.com/tag/yliopistojen-itsenais...

Heikosta vaalimenestuksestä katkeroitunut ehdokas Kyllönen yritti vakuuttaa itselleen ja äänestäjilleen, että Saukko olisikin heidän asiallaan - no Kyllöstäkin tuo huvitti.

Presidentillisessä johdatuksessa enemmistö Suomen kansasta hyväksyy Naton jäsenyyden, mikä ilmeni gallupissakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Kansakuntamme natovastustus on suurimmillaan - liki suurin.

...
Kuvastaa hyvin HS-natottajan katkeruutta, kun kansakuntamme ei taivu HS-liturgiaan!

"HS-gallup: Suomalaiset tyrmäävät Nato-jäsenyyden – mutta onko Suomi jo tiiviimmin Naton kyljessä kuin kansa tajuaakaan?

Puolustusliittoon liittymistä vastustavat selvin numeroin kaikki Suomen väestöryhmät. Samaan aikaan Suomi on tiivistänyt yhteistyötä läntisen puolustusjärjestelmän kanssa. ”Suomalaiset eivät vielä täysin ymmärrä Suomen muuttunutta asemaa” ... " 59-22

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005436683.html - 5112017

...
"IL:n ja US:n tutkimus: Nato-jäsenyyden kannatus Suomessa 17 prosenttia
4.3.2018 19:40 Päivitetty: 4.3.2018 19:40 ... "

~ https://demokraatti.fi/iln-ja-usn-tutkimus-nato-ja... -

...
" ... Nato-jäsenyyttä kannattaa vain joka kymmenes. Presidentinvaalikeskustelu vahvisti liittoutumattomuuden ajatusta, sanoo Reserviläisliiton puheenjohtaja.

19.2.2018 klo 13:46 ... " ___ " ... Sotilaallisen liittoutumattomuuden kannatus on kasvanut, kertoo Reserviläisliiton kyselytutkimus. Kyselyyn vastaajista 47 prosenttia pitää liittoutumattomuutta parhaana tapana järjestää Suomen puolustus. Vuosi sitten vastaavassa kyselyssä liittoutumattomuuden kannalla oli 39 prosenttia vastaajista.

Kyselyn mukaan vain vajaa kymmenesosa suomalaisista haluaisi Suomen liittyvän puolustusliitto Natoon lähivuosina. Ylen teettämässä Nato-jäsenyyttä kannatti vajaa viidennes vastaajista. Reserviläisliiton kysely on tehty presidentinvaalien jälkeen ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10082185 -

...

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #121

Mikäli tasavallan presidentti päätyisi Nato-jäsenyyden kannalle, niin 38 prosenttia olisi valmis tukemaan jäsenyyttä. Tällöin kannattajien määrä siis kasvaisi noin 20 prosenttiyksikköä.

Tällä hetkellä suomalaiset ovat tyytyväisiä nykyiseen yhteistyöhön Naton kanssa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803042200787...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

Viimeisten noin 15 vuoden aikana - varteenotettavissa tutkimuksissa - ei olla koskaan menty natovastustuksessa alle 50 prosentin - tämä jos mikä kertoo paljon kansakuntamme vakaasta tahdosta pysyä lännen sotakoneen ulkopuolella - emme halua olla Nato/US' n taistelu- ja/tai hyökkäysalusta itään.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #105

Korkeakouluista noin yleensä ja niiden varainhankinnasta sen verran, että ainakin USA:n käytäntö kumoaa tuon Ilun väitteen täysin. iissä on eri tiedekunnilla varainhankkijat jotta voidaan kehittää laitosta paremmin kuin mitä osavaltion määrärahat antavat myöden. Yleensä ei ole yhtä isäntää vaan saattaa olla jotain ohjelmaa varten tuhannenkin entistä alumnusta osallistunut lahjoituksiin jokainen keskimäärin vaikkapa 100 dollarilla per nokka. Yleensähän antijenkit vääntävät asian juuri noin kuin Ilukin teki. Miten Suomessa, löytyykö yksi suurlahjoittaja joka, heh, määrää kaikesta opinto-ohjelmia myöten jolloin mentäisiin Pirkkalan monisteiden tasolle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

USA' ssa on yleinen tapa, että hyvät koripalloilijat pääsevät yliopistoihin, vaikka muutoin "pää ei toimisi" :)

...
Toisaalta amerikkalaiset huippuyliopistot kiinnostavat kovasti muun muassa kiinalaisia, joilla on rahaa, paljon rahaa ---

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #131

En nyt tiedä miksi aloit kirjoittamaan USA:n yliopistoista, mutta tälläkin kerralla poliittinen näkökulmasi kaikkeen vetää vesiperän. Hyvienkin koripalloilijoiden pääsy pelaamaa riippuu täysin high-schoolin arvosanojen ja SAT/GMAt -testituloksista jotka analysoi NCAA Clearinghouse. Koulu saattaisi hyväksyä urheilijan mutta urheilijan edustuskelpoisuudesta päättää Clearinghouse. Se päättää onko urheilija ns. qualifier tai non-qualifier. Jos hän on qualifier, homma on selvä ja hän saa edustaa koulua ja vastaanottaa taloudellista apua kun taas non-qualifierillä on useita vaihtoehtoja riippuen siitä mistä syystä hänen statuksensa on se mikä se on. Eli vaikka kouluun hyväksyttäisiinkin niin pelaamaan ei pääse. Non-qualifier -statuksen saattaa saada jo siitä, että SAT-testiarvo on taulukossa alempana kuin high-schoolin keskiarvo.

Huippuyliopistojen kustannukset eivät ole este vaikkei olisi rikaskaan. Tiedän kyllä antijenkkien käsitykset että jos jokin on maksullista niin ainoastaan rikkailla on siihen varaa. Olen näitä asioita saanut seurata hyvinkin läheltä. Esimerkkejä tiedän henkilökohtaisesti mutta mainitaan nyt sellaiset kuten Bill Clinton ja Barack Obama, Marco Rubio ja Ted Cruz. Rubio ja Cruz ovat kumpikin kuubalaisten pakolaisten lapsia ja Rubion isä oli Miamissa erään ravintolan tiskaaja. Eräällä Eritreasta paenneella miehellä on kuusi poikaa ja kaikilla tohtorin paperit. Eräs pojista edusti USA:ta Lontoon olympialaisten maratonilla.

Aasialaisia on yleensä aika paljon amerikkalaisissa yliopistoissa. Mistähän se johtuu kun Suomessa on sellainen käsitys että jenkeissä on huono koulutustaso?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

Raha ratkaisee suurelta osin US - yliopistoihin pääsystä ... tai hyvä koripalloilu ... ;)

...
Tämän ymmärtää heikkolahjaisempikin, kaikki köyhät - osaajat - eivät saa stipendejä, elleivät ole hyviä vaikkapa amerikkalaisessa jalkapallossa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #137

Huippu-urheilu on business:ia joten raha ratkaisee siltäkin osalta. Pallonpomputtelijat, toisiaanpäinjuoksijat, kepinheiluttajat sunmuut ovat silloin sijoituksia, USA-laisissa yliopistoissakin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #140

Kommentti on lähtökohtaisesti väärin, sillä USA:n yliopistourheilu ei ole yksistään huippu-urheilua. Maassa on noin 1700 yliopistoa joilla on urheilu mukana ohjelmassa. Niiden toiminta kokonaisuudessaan on ns. voittoa tuottamatonta vaikka voihan sitäkin sanoa bisnekseksi. Tilit tasataan varainkeruulla. Ilulle tiedoksi etteivät kaikki urheilijat ole stipendiurheilijoita. Esim. yleisurheilu on ns. equivalency sport joissa miesten puolella on käytettävissä ainoastaan 12.5 stipendiä ja naisten puolella 18. Sinä kun kuitenkin kaikki tiedät niin kerro mitä tuo käsite equivalency tarkoittaa?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #137

Aivan, raha ratkaisee koska ne ovat maksullisia. Sinun on tietysti vaikea myöntää sitä että muutkin kuin rikkaat pääsevät opiskelemaan. Yliopistot ovat kuin pieniä kaupunkeja jotka antavat työmahdollisuuksia opiskelijoille. Pyörin 25 vuotta niissä ympyröissä, tiedän kyllä mistä puhun. Myyryläisen kommenttiin sen verran että yliopistojen keskusurheiluliiton NCAA:n säännöt eivät mahdollista tuota hänen mainitsemaansa bisnestä vaan kyllä urheilutoimi joutuu elättämään itsensä lahjoitusten ja pääsylipputulojen turvin. Pääsylipputulojakin tulee yleensä vain kori- ja jalkapallosta. Viime mainitut lajit elättävät sitten muut, usein 20 muuta lajia. Yliopistourheilu on aivan eri pohjalla kuin ammattilaisurheilu, koska sillä on kaksi tavoitetta joita NCAA säännöillään säätelee eli tehdä neljässä vuodessa urheilijoista mahdollisimman hyviä urheilijoita ja yliopistotutkinnon suorittaneita hyvillä arvosanoilla. Kannattaa ottaa selville kuinka monta yliopistoa USA:ssa on oppilasmäärineen. Siitä voi jo päätellä jotain oppilaskuntien taustoista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #143

Eikö mainosbusiness ole business:ta ja eikä lahjoitusten kerääminen ole business:ta. Eikä maine ole business:ta molempien e.m. tulojen keräämiseksi? Eikö business:n tekoon tarvita sijoituksia, esimerkiksi sijoituksia tuotantovälineisiin eli urheilubusnineksessa urheilijoihin?

Ainiin, mehän puhumme nyt vapauden kehdosta ja demokratian airueesta, tuosta maidon ja hunajan maasta jossa kaikki elävät ameriikkalaista unelmaa vuollen puuveitsellä kultaa. Oikeasti kapitalismi on sielläkin kapitalismia (kapitalismikielellä markkinatalous) ja "business is business" kuten he itse sanovat.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #147

Kommenttisi osoittaa ettet ymmärrä koko asiasta mitään. Mistä ihmeen mainosbisneksestä puhut? Yleensäkin bisnes on sitä että sillä toiminta tuottaa voittoa, muuten homma loppuu ennemmin mieluummin kuin myöhemmin. Jos ajattlet suomalaista urheiluseuratoimintaa ja ymmärrät miten se toimii, niin ollaan aika lähellä. Kerääkö Puotinlylän Valtti rahaa sijoittaakseen urheilijoihin tuottaakseen voittoa vain kerääkö se varoja toiminnan pyörittämiseen. Amerikkalainen yliopistourheilu toimii samalla periaatteella eli se kerää rahaa urheilutoiminnan pyörittämmiseen. On jo NCAA:n sääntöjen vastaista ostaa urheilijoita ja maksaa heille. Yliopistourheilussa ei ole sijoittajia joille maksetaan osinkoja. Jo kirvesmieskin on enemmän bisnesmies kuin yliopistojen urheilutoimi. Hän tekee työtään tuottaakseen itsellaan hyötyä eli voittoa. Ja voihan hän vielä lisäksi myydä pääsylippuja ja televisio-oikeuksia suraamaan kun hän tekee työtään. Ammattiurheilu on erikseen. Se on bisnestä.

Selvyyden vuoksi amerikkalainen unelma on henkilökohtainen. Harvemmin siinä on suuret rahat unelmien kohteena. Mininkin kohdallani voitaisiin sanoa unelman toteutumisesta paristakin syystä unelmat ovat henkilökohtaisia vaikka niistä Suomen vasen kintas mielellään pilkkaakin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #150

Ehkä Kuusisto ensin selvittää itselleen huippu-urheilun ja harrastusurheilun välisen eron ja sen jälkeen perehtyy huippu-urheilubusineksen strategioihin, taktiikoihin ja erilaisiin ansaintalogiikoihin.

Kuusisto viittaa amerikkalaisten unelmiin. Ne todellakaan eivät aina aina ole maallisessa mammonassa. Riittäähän niitä Tierra del Fuegosta Beringin salmelle ja Islas Galapágos:lta ja Andeilta New Foundlandiin ja Barbadokselle, monenmoista. Sen sijaan USA-lainen "ameriikkalainen unelma" liittyy nimenomaan taloudellisen menestyksen tuomaan onneen.

P.s. Liittääkö Kuusisto omat unelmansa "ameriikkalaiseen unelmaan" kun kirjoittaa "... amerikkalainen unelma on ... MininKIN kohdallani "? (korostus allek:en) Tai, mitäpä se minulle kuuluu.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #152

Ehkä Vyyryläinenkin selvittää vihdoinkin itselleen sen mikä on ammattilaisurheilun ja yliopistourheilun ero. Näyttää siltä ettet tiedä että huippu-urheilun ja harrastusurheilun välissä on paljon urheilua. Esim. Suomen olympiajoukkueessa oli suurin osa juuri näitä välilläolevia. Yliopistourheilua ylläpidetään siksi, että se kuuluu asiaan, ei siksi että sillä tahkottaisiin voittoa. Kannattaa siis oppia näkemään ero voittoa tuottamattoman toiminnan ja liiketoiminnan välillä. Uskon, että on kiusallista kun ei aina ole oikeassa.

En tiedä mitä saivartelua yrität tuossa lopussa veivata,. Jotain ala-arvoista kuitenkin? Amerikkalaisten omista unelmista olen aika hyvin selvillä kun olen heidän kanssaan keskustellut vuosikymmeniä. Sitä ei siis Suomen vasen kintas määrittele. Ymmärrän kyllä sen miksi Suomen vasen kintas haluaa nähdä asian omalla tavallaan koska silloin voi irvistellä vahingoniloisesti sitä "ettei se kaikkien kohdalla onnistu".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #153

Kuusela kirjoitti: "En tiedä mitä ... Jotain ala-arvoista kuitenkin? "

Niinpä, jos ei ymmärrä niin ala-arvoistapa hyvinkin. Aiheetta enempään, tällä kertaa ja tästä asiasta.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #155

Selvyyden vuoksi vielä, että amerikkalainen unelma on toteutunut parillakin tavalla siksi että asun ja olen asunut täällä teille pahuuden pesässä jo pitkään ja työskentelin 25 vuotta osana erään yliopiston urheilutoimessa. Eikä urheilu-urani Suomessakaan ole täysin tuntematonta.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #137

Lue ainakin kohta 10. Voin sen kyllä kääntääkin: 47% yliopistoista valmistuneiden (undergraduate) vanhempien perheen tulot ovat alle 40000 dollaria. Kannattaa lukea muitakin faktoja. http://www.thecollegesolution.com/20-surprising-st...

Sitten osavaltioiden lain alaisia yliopistoja on aika monta. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_state_univer...

NCAA:n alaisia kouluja on aika monta. Listalla ei luonnollisesti ole kaikkia urheiluyliopistoja koska kaikki eivät ole NCAA:n alaisia. Junioricollegeja on satoja sekä pienempiä liigoja kuten esim. NAIA https://www.ncaa.com/schools/ants/

Jorma Repo

Ilkka kyllä minä olen historiaa lukenut.En kylläkään ole yrittänyt kirjoittaa sitä uusiksi omien tarkoitusperieni mukaiseksi.Mutta eihän se pelkkä lukeminen riitä,pitäisi vielä ymmärtää lukemansa.Siksi pyydänkin tarkennusta hyökkäysjoukkojen määräästä ennen sotaa ja sodan jälkeen,ja mihin nämä "hyökkäysjoukot" ovat hyökänneet aselevon jälkeen?

Jorma Repo

Kiina on P-KOREAN suurin kauppakumppani,mitähän muuta P-Korealla on myydä Kiinaan kuin halpaa työvoimaa.Ja taitaa sekin kauppa rikkoa räikeästi ihmisoikeus sopimuksia.

Ilkka Luoma

Korealaiset myyvät vähärikkistä kivihiiltä ... Kiinassa on paljon kivihiiltä, muta se on runsasrikkistä ---

Suomessa kiinalaiset kivimiehet tulivat kuuluisiksi, kun suomalainen yritys käytti heitä törkeästi hyväkseen - kiinalaiset kivimiehet voittivat oikeudenkäynnin ja saivat korvaukset - kyseessä oli "orjatyövoiman käyttö" ...

...
Tuo korealaisten "orjatyövoiman käyttö" on paljolti lännenmiehen median keksintö - eikä paljon ole todisteita ollut näköpiirissä ... täytyy muistaa, että osaava työvoima on houkuttelevaa maissa, joissa palkkataso on vaikkapa 15 euroa per tunti, kun korealaisen saa 10 eurolla, sen ollen kuitenkin kaksinkertainen kotimaan palkkatasoon nähden - tässä täytyy ymmärtää erilaiset palkkatasot, valuuttamuunnokset, verotuksien erilaisuus ja ostovoima kuin hintatasokin kussakin maassa.

Tomi Vaalisto

Noista kivimiehistä oli vähän aikaa sitten keskustelua: he olivat muistaakseni kiinalaisen yrityksen komennuksella suomalaisfirmassa.

Silti suomalaisyrityskin oli vastuussa hyväksikäytöstä ja tuo yritys rikkoi myös työvoimaa vuokranneen yrityksen kanssa tehtyä sopimusta.

"Oikeuden mukaan työntekijöiden suojaksi tehtyä työlainsäädäntöä ei voida erilaisilla sopimuksilla heikentää, vaikkei kiinalaisille juttuun liittyvien sopimusten perusteella löydettykään varsinaista työnantajaa. Toisaalta he olivat sopimussuhteessa kiinalaiseen yhtiöön, toisaalta Kivijaloste käytännössä käytti työnantajan valtaa ja mm. rikkoi kiinalaisyhtiön kanssa tekemäänsä sopimusta"

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/kotimaa/17811...

"Kivimiesten työantaja kateissa

Viimeistään kiinalaisten kivimiesten myötä kansalaisille paljastui, että myös täällä Suomessa tehdään työtä epämääräisin työehdoin.

Iittalan Kivijaloste Oy värväsi vuonna 2001 Kiinasta paikallisen työnvälitysyhtiön kautta 12 kivimiestä töihin Suomeen. Miehet työskentelivät ylipitkiä työpäiviä riistopalkalla ja ilman lomia yhtiön palveluksessa Kalvolassa noin kaksi vuotta.

Rakennusliitto sai asiasta vihiä jo alkuvaiheessa, kun Hämeenlinnan työ- ja elinkeinotoimisto pyysi liitolta lausuntoa Kivijalosteen työlupahakemuksesta. VaikkaPiirros: MARKKU HUOVILA Rakennusliitto huomautti hakemuksen puutteista ja epäselvyyksistä, viranomaiset hyväksyivät sen.

– Hakemus oli alunperinkin hämärä. Siinä oli merkittynä muun muassa väärä työehtosopimus, ja urakkapalkkaan oli sisällytetty työntekijöiden maksettaviksi kaikenlaista työasuista kuljetuksiin. Lisäksi hakemuksen mukaan miehistä maksettiin Kiinaan useita satoja dollareita per henkilö kuukaudessa, kun itse työntekijälle jäi kuukausiansioksi vain pari sataa dollaria, toteaa asian kanssa alusta alkaen tekemisissä ollut Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Myöhemmin liitto teki asiasta rikosilmoituksen, joka johti rikostutkinnan kautta oikeudenkäynteihin. Iittalan Kivijaloste Oy, nykyiseltä nimeltään IKJ Rakennus, tuomittiin lopulta maksamaan kivimiehille korvauksia palkkasaatavista yli 300 000 euron edestä.

Korvauksia ei kuitenkaan ole vielä maksettu, koska asiaa viivästyttää yhtiön yrityssaneeraus ja myös siihen liittyvät epäselvyydet.

– Kivimiehet tulevat saamaan tuomitusta korvaussummasta noin 60 – 70 prosenttia, arvioi juttua hoitanut asianajaja Jussi Kuusniemi.

– Rahaakin suurempi merkitys kivimiehille olisi se, että heidän työantajakseen todettaisiin virallisesti Iittalan Kivijaloste. Nyt syntyneessä tilanteessa he ovat tehneet työtä ilman työnantajaa, koska heitä on kohdeltu lähetettyinä työntekijöinä, vaikka heillä ei ole ollut työnantajaa Kiinassakaan. Kivijaloste maksoi miehistä kuukausittain rahaa Kiinaan, jossa rahat menivät kiinalaisen yksityishenkilön omalle henkilökohtaiselle tilille kadoten sille tielle, ja Suomen viranomaiset ovat hyväksyneet tällaisen menettelyn ilman kysymyksiä. Mikäli Iittalan Kivijaloste vahvistettaisiin miesten työnantajaksi, olisi sen maksettava myös palkkojen sivukulut aivan kuten muutkin suomalaiset työnantajat tekevät, Kuusniemi jatkaa.

Suurimpana ongelmana ulkomaalaisten työntekijöiden tämän tyyppisessä työsyrjinnässä on Kuusniemen mukaan kuitenkin se, etteivät poliitikot ja lainvalvojat tunnu ymmärtävän, että todellisuus voi olla muuta kuin miltä se virallisesti paperien mukaan näyttää. Kaikki yritykset eivät välttämättä toimi vilpittömin mielin.

– Viranomaiset eivät keskity tähän asiaan, vaikka se olisi korjattavissa, toteaa Kuusniemi lopuksi.

Kivimiesten tapauksen jälkeen kiskonnan tapaisesta työsyrjinnästä tuli uusi rikosnimike rikoslakiin."

http://www.palkkatyolainen.fi/pt2010/pt2010-05/p02...

Jorma Repo

On se ihmeellistä!Yle esittää dokumentteja totuuteen pohjautuvana ja asianosaisten kertomana.Luulisi jonkun muunkin ottavan kantaa näihin sinun mielestäsi lännenmiehen keksimiin vailla todisteita oleviin väitteisiin.Mutta kun ei ota MIKSI?Tuntuu siltä,että et ole kuullut YK:n turvallisuusneuovoston 23.12.2017 päätöksestä.Jossa mainitaan myös ulkomailla työskentelevät P-Korealaiset,joiden varassa Kimin länsivaluutan saanti on ollu.

Ilkka Luoma

Tiedän paljonkin näistä kauko-idän valtioiden henkilövuokrausyhtiöistä - ovat suuria toimijoita (osin valtiollisia toimijoita), joilla osin taataan oman väen työllisyys ja hyödynnetään pienien kulujen myötä kilpailukykyinen työntarjonta - intialaiset koodarit ovat ehkä paras esimerkki ...

Ilkka Luoma

Muistan tilanteen hyvin, oli junailemassa henkilöiden kotiin paluuta. Asiaan liittyi paljon muutakin - joka on epämieluisaa suomalaisia kohtaan - mutta olkoot, aikaa on jo kulunut.

Ilkka Luoma

Muistan tilanteen hyvin, oli junailemassa henkilöiden kotiin paluuta. Asiaan liittyi paljon muutakin - joka on epämieluisaa suomalaisia kohtaan - mutta olkoot, aikaa on jo kulunut.

Ilkka Luoma

Mennään takaisin topicin ytimiin - juttu yli 10 vuoden takaa:

" ... TIISTAINA, HEINÄKUUTA 11, 2006
Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehoitetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.

Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle. Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa, saavuttaen iskuetäisyydelleen lähes kaikki merkittävät arabien ja islamistien kohteet. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-kor... -

.

Ilkka Luoma

Koosteteksti -

(2017)

" ... Tunnetusti Korean sota 1950 -luvulta |3 ei ole saanut rauhansopimusta, vain jäätyneen tulitauonomaisen olon. Tämän tosiasian vallassa koko Pohjois-Korea elää, muistaen, että juuri amerikkalaiset YK' n varjosta kävivät tuon sodan toista päätaistelijan roolia. Korealaiset olivat jo häviämässä amerikkalaisinvaasion, kunnes ”veljet” Kiinasta tulivat apuun ja sota jäätyi paikoilleen.

Tänään Etelä-Korea on amerikkalaisten taistelu- ja hyökkäysvoimien asevarikko – ohjustaistelujärjestelmineen ja suurine asevarikkoineen – tämänkin Pohjois-Korea synkässä epäluulossaan tietää, samalla kun perityn yksivaltiuden johtaja Kim pelkää asemansa romahduttamisesta.

|1 ”Trumpin tulisi ymmärtää, että Kiinan tavoite on poistattaa kaikki vieraat kolmansien maiden hyökkäys- ja sotavoimat pois Korean niemimaalta. Nyt Trumpille ojennetaan oivaltajan kättä sanoista tekoihin. Kiina huolehtii amerikkalaisten poistumisen jälkeen Korean niemimaan turvallisuudesta ja päättää Pohjois-Korean ydinaseuhkailukalistelun, kun paine puretaan.”~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiin... -

Pohjois-Korean pelotevaltaa käyttävä Kim tietää CIA' n toimet monissa luonnonvaroiltaan alikehittyneissä kehitysmaissa. Kim nuoresta iästään huolimatta on kyllästetty pelosta amerikkalaisten Vietnamin sodasta, jonka USA oman kansansa tahdosta hävisi. Amerikkalaiset olivat saaneet tarpeekseen ristiretkistä kommunismia vastaan. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/07/hakeeko-usa... -

.

Ilkka Luoma

Kiitos kommentoijille hienosta ketjusta - inttämisineen - sillä ne tekevät suolan muutoin asiantunteviin kommentteihin ;)

Ilkka Luoma

... Neuvotteluvaltikka on näin siirtymässä Syyrian osalta Venäjän johtamalle koalitiolle. US aloitti ensimmäisenä ulkoisena valtiona Syyriaan sekaantumisen jo vuonna 2013. Syyria on kovien otteiden myötä vapautumassa US' n tukemien laittomien kapinallisten pihdeistä

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10142089 -

"Vastakkainasettelu lännen kanssa jatkuu – Venäjä, Iran ja Turkki yhdistämässä voimiaan

Länsimaiden kanssa ongelmiin ajautuneet Venäjän, Turkin ja Iranin johtajat tapaavat keskiviikkona Ankarassa.

2.4.2018 klo 17:54 ... " -Yle

.
Huomaatteko, että juuri Venäjä, Turkki ja Iran ovat joutuneet lännen kanssa ongelmiin ... muistammeko mikä valtio aloitti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013?

Jorma Repo

P-Korealaisia koodareita Vladivostokissa!Muurareilta ne minusta näytti.Intialaiset saavat työstä palkan itselleen,toisin kuin Kimin firman henkilökunta.

Ilkka Luoma

Oletko ollut palkkaamassa, kun näytät "tietävän"? Voin kertoa, että saavat päivärahat ja ruokarahan, kun ovat ulkomailla - palkka maksetaan kotiin - tiedän tämän, sillä olen palkannut noita korealaisia Kiinassa - ovat hyviä työntekijöitä, kunhan valitsee sopivan henkilön tehtävän sisältöön nähden! :)

...

Jorma Repo

Saavat ruuan ja asunnon palkka menee valtion kassaan.Kannattaisi sinunkin lopettaa tuollainen orjakauppa.Itseasiassa YK:n päätöksellähän sen pitäisi loppua jos Kiina ja Venäjä noudattavat päätöstä.

Jorma Repo

"Palkka maksetaan kotiin".Juuri näinhän se menee,mutta kenelle se maksetaan ja mikähän mahtaa olla valuutta?

Ilkka Luoma

Tämä tulee tietää, eikä esittää luuloista tietämystään, joka ei ole todellisuutta. Vaitiolo aikaisemmista sopmuksista estää tarkan tiedon kertomisen ...

Ilkka Luoma

Tilanne kääntyi - vai kääntyikö?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005639406.html -

... Kahden kauppa ja jommankumman nolo nöyryytys. Silti erittäin tärkeä tuli todellisuuteen, kummallekin. Se, että kaikki kolme lähtisivät lännenmiehen hyökkäysretkelle, perustuu juuri tähän lukumäärävaikutukseen. Yli 100 lännenmiehen hyökkäysohjusta voi olla liikaa Venäjän S-400 järjestelmälle, mutta jos se kykenee torjumaan ne - on se nolo loppu lännen hyökkäyssotauholle.

...

Jorma Repo

Kumpihan osapuoli sinua tarvitsi näiden salaisten diilien tekemiseen ja miksi.Eikä tämä yrityssalaisuus savuverho johon piiloudut vakuuta ainakaan minua.

Ilkka Luoma

Iltalehti tällä toimittaja Jyrki Vesikansan puolueettomasti ja laajasti valottaneella tekstillä muutti profiilinsa laatumediaksi - tältä osin. Meille sopii tänne idän ja lännen vedenjakajalla kiihkoton ja puolueettomuuteen tähtäävä uutisointimoodi, joka katselee kaikkia näkökulmia aiheen osalta. Tässä huomioitiin asiantuntijoiden esille tuoma alueellinen historia - Sykes & Picot. Ilokseni totean, että tämä Vesikansan kirjoitus ei tarvitse West trolling manipulation lisäliitettä. Hyvä!

...
~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2018041022008... -

.

Ilkka Luoma

1

... Taustatyöt on tehty!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005636065.html -

"Venäjän Lavrov aikoo vierailla Pohjois-Koreassa – suunnitteilla myös Putinin ja Kimin tapaaminen

Ulkoministeri Lavrov kertoi Venäjän tukevan Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välistä yhteydenpitoa ... _ ... VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi tiistaina uutistoimisto Reutersin mukaan, että hän on hyväksynyt Pohjois-Korean kutsun vierailla Pjongjangissa.

Lavrov kertoi myös aikeista keskustella Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisesta.

Lavrov sanoi, että Venäjä tukee Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välistä yhteydenpitoa ... "

.

2

... Kim sai ystävällisiä ja rauhantahtoisesti uhoamattomia neuvoja, niin Pekingistä kuin Moskovasta. Jää nähtäväksi millainen vaihtokauppa on syntymässä. Kaukoidässä on totuttu saamaan jotain, jos ensin annetaan. Ehdollisuuden kiinnikeprosentti on edelleen auki!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005645974.html -

"CIA:n johtaja Mike Pompeo tapasi Kim Jong-Unin salaa Pohjois-Koreassa
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vahvisti tiistaina Valkoisen talon lehdistötilaisuudessa, että Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat olleet suorissa neuvotteluissa ... "

.

Ilkka Luoma

... Pekingin tiekartta etenee. On tarjottu US' lle kunniakasta ja kasvot säilyttävää ratkaisua amerikkalaisten sotavoimien poistamiseksi koko Korean niemimaalta. Kimin ja Trumpin tapaaminen tapahtunee Koreoiden rajalla. US sota- ja hyökkäysvoimat ovat kaikkien korealaisten uhka

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005666728.html -

"NYT: Trump määräsi Pentagonin selvittämään USA:n joukkojen mahdollista vähentämistä Etelä-Koreassa

Yhdysvalloilla on tällä hetkellä 23 500 sotilasta Etelä-Korean niemimaalla ... "

.

Ilkka Luoma

1.
Korean niemimaa ---

... Kuvastaa tilannetta, amerikkalainen ylimielisyys ja sanelupolitiikka. US ei tahdo nähdä sitä Kiinasta ojennettua kättä - Pekingin tiekarttaa, joka johdattelisi koko Korean niemimaan rauhantilaan, vieraiden joukkojen poistamiseen ja ydinaseuhan eliminoimiseen. Pekingin tiekartta viitoittaa korealaisia pitkällä tähtäyksellä yhdistymiseen - ei vastakkainasetteluun, joka alkoi jo 1945 kun US ja muinoinen NL jakoivat keskenään Korean niemimaan, kysymättä korealaisilta mitään.

....
~ https://yle.fi/uutiset/3-10220699 -

" ... Pohjois-Korea on erityisen suivaantunut Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen .

Pence sanoi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tekevän suuren virheen, jos hän yrittää leikitellä Yhdysvaltojen kanssa. Samalla Pence sanoi Pohjois-Korealle käyvän kuin Libyalle, ellei Kim suostu sopimukseen Singaporen tapaamisessa ... "

2.
... Mikäli tämä uutisointi pitää paikkansa, on lännenmies yhdistänyt voimansa ISIS-leirin kanssa ilman julkista tunnustusta yhteistyöstä. Näin toimien USAF raivaa ilmarynnäköllä ja ISIS hyökkää maaoperaationa. Tähän vastauksena Venäjän sotakoneiston osallistuminen muuttuu välttämättömäksi torjumaan Syyrian laillisen hallinnon tukena ulkoisia hyökkääviä voimia vastaan, sillä Syyrian ja Iranin puolustuskyky yksin ei riitä puolustautumaan tätä USAF ja ISIS "yhteistyötä" vastaan. Nyt on näin ollen meneillään strateginen muutos Syyrian sisällissodassa.
...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692431.html -

" ... Yhdysvaltojen liittouma on viime kuukausina tehnyt useita iskuja Syyrian hallinnolle uskollisten joukkojen asemiin. Syyrian armeijan mukaan nyt tehdyt iskut osuivat kahteen tukikohtaan, jotka sijaitset Isisin-vastaiselle rintamalla ... _ ... ”Iskujen jälkeen Isis hyökkäsi asemiin. Ilmaiskut ja hyökkäys aiheuttivat useiden taistelijoiden kuoleman ja materiaalisia vahinkoja”, kertoi uutistoimisto AFP:n lähde ...

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset