Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

US lopettaa Syyrian pommitukset ja vetäytyy Koreasta?

  • USAF rynnäkkötaistelukone valmiina Syyrian pommituksiin - loppuvat nyt?
    USAF rynnäkkötaistelukone valmiina Syyrian pommituksiin - loppuvat nyt?
  • Putin & Trump - Luottaisinko tuohon käteen?
    Putin & Trump - Luottaisinko tuohon käteen?
  • Kiina tietää erinomaisen hyvin miten korealaisten ydinohjus voisi todellisuudessa kokonaisuutena toimia! ¤¤
    Kiina tietää erinomaisen hyvin miten korealaisten ydinohjus voisi todellisuudessa kokonaisuutena toimia! ¤¤

US presidentti Donald Trump odotetusti ilmoitti vetäytyvänsä Syyriasta [1, jonne Yhdysvallat meni jo 2013 salaisella CIA' n Syyrian kapinallisterroristien aseistamishankkeella [2 ja jatkoi rajua puuttumistaan ilmapommituksilla – ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia vuonna 2014.

Yhdysvallat ja jo hajonnut Neuvostoliitto syöksyivät Korean niemimaalle 1945 ja jakoivat sen keskenään 38 leveyspiirin kohdalta – kysymättä itse yhtenäisiltä korealaisilta mitään.

 

On aika poistua Koreastakin – sillä noin 30 000 amerikkalaissotilasta ylläpitävät osaltaan epävakautta kahtia jaetun Korean yhtenäistävän rauhankehityksen esteenä – korealaisten ydinaseet eivät ole ongelma, sillä muun muassa Kiina tietää niiden todellisuuden toimivuuden – mahdollisessa sodassa

[TAUSTAA] Aiemmin jo vuonna 2003 Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin, johon yritti saada silloisen ulkoministeri Colin Powellin valheisin sanoin kansainvälisen yhteisön hyökkäyslupaa – ei herunut, mutta USA hyökkäsi kuitenkin – näin poika Bush sai oman sotansa – isä Bushin jatkeeksi, tosin isällä oli mandaatti - (?)

 

A Nyt Trump ilmoitti vetäytymisestään – Syyriasta

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005625522.html -

Ote: ”Trump uhosi Yhdysvaltojen vetäytyvän Syyriasta, ja se muuttaisi valtatasapainoa sekavassa sodassa – Isis voisi voimistua uudelleen … Voittajia olisivat Turkki, Venäjä ja äärijärjestöt kuten Isis … ” -HS/Petteri Tuohinen

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Miksi HS-toimittaja Tuohinen unohtaa miten US meni Syyriaan? Ensin US CIA aseisti salaa vuodesta 2013 Syyrian kapinallisterroristeja, tosin pr. Trump päätti lopettaa tuon salaisen CIA aseistamisprojektin. Vuonna 2014 USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. ISIS taas syntyi Irakista, kun US aloitti täyden hyökkäyssodan vuonna 2003, ja jälleen ilman mitään mandaattia, vieläpä valhein YK' n edessä, saadakseen hyökkäysluvan kansainväliseltä yhteisöltä. Lupaa ei tullut, silti US hyökkäsi tunnetuin seurauksin ”

 

 

B Trump haluaa tavata pohjois-korealaisen Kum Jong-unin*

Mutta!

~ https://yle.fi/uutiset/3-10141034 -

Ote: ”Lisää painetta Pohjois-Korealle: YK:n mustalle listalle kymmeniä varustamoja ja laivoja sekä yksi mies … Pakotelistalla pyritään estämään öljyn ja hiilen salakuljetusta … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... US koettaa lisätä kapuloita rattaisiin. Onkin odotettavissa, että korealaisten keskenään tavatessa, Kiina helpottaa pakotelistaa, avaamalla muutamia elintärkeitä tuotteita Korean vientiin. Tarvitaan jokin positiivinen merkki, jotta Kiina helpottaa pakotteita. Amerikkalaiset voivat kokea yllätyksen, kun osana Korean niemimaan rauhankehitystä, US joutuu vähentämään Koreassa olevia taistelu- ja hyökkäysjoukkoja - näin tapahtuu suopean kehityksen myötä ennemmin tai myöhemmin ”

[* Kiina vetelee naruja ... The Beijing' s Road Map näyttäisi toimivan. Tosin US pr. Donald Trump saattaa yllättyä, kun korealaiset toivovat täyttä rauhaa Korean niemimaalle, ja siellähän ei oli Yhdysvaltain sota- ja rynnäkkötaisteluväkeä, jotka tulisi poistaa rauhan tieltä … ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803282200843668_ul.shtml -

 

Entä nyt, kun Korean niemimaan mahdollinen rauhankehitys on lähtenyt käyntiin?

Kim junaili itsensä odotetusti Kiinan Pekingiin [3 – tarkistamaan jo toukokuussa 2017 laadittua esitiekartaa, joka nimittyi myöhemmin ”The Beijing' s Road Map” suunnitelmaksi tielle kohti yhtenäistä Koreaa – idealla: ”Yksi valtio – kaksi järjestelmää” - kunnes toinen järjestelmistä haihtuu pois (haihtuminen suora käännös kiinankielisestä tavoitepaperista) -

[3 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803282200842435_ul.shtml -

 

Suomeen toimitettiin jo huhtikuussa 2017 verhottu pyyntö – johon ei osattu reagoida

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - … ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle … ”]

Yle julkisti harmittoman näköisen uutisen maksettavasta velasta – jolle tosin edetessään olisi ollut maksaja. Tuon uutisen taakse oli kätketty verhottu viesti: ”Tulkaa järjestelijäksi välillemme, meille riittää puolueeton neuvottelupöydän järjestäminenkin – Peking ja Moskova ovat teitä suositelleet huomaavaisina ja puolueettomina toimijoina, joilla on ”herkkä korva, huomaavainen mieli ja ystävällinen suu” ---

 

Entä nyt?

US haluaa pitää taisteluharjoitukset Korean niemimaalla [4 – nyt liki heti. Amerikkalaiset eivät ymmärrä tahdikkuutta, jota pohjoisen Korean Kim nyt toraisan sanailunsa sijasta viestittää.

Sotaharjoitus on nyt väärin valittu menetelmä – uhona ja näyttöpullisteluna. Tosin en ihmettelisi, jos sotaharjoitus peruttaisiin viime hetkellä. Saa nähdä onko viesti Pekingistä mennyt perille Souliin ja Washingtoniin?

 

VIITTEET

[3 ”Osa tarkkaan suunniteltua kehityskulkua, joka näyttäisi ainakin toistaiseksi toimivan. Kehityskulun suunnittelu alkoi jo viime vuoden toukokuussa, jolloin sanasota oli kiivaimmillaan suurvaltauhon kanssa, jossa US pr. Trump uhkasi polttaa koko Korean poroksi, haukkuen Kimiä "rakettimieheksi" ... Kiina kantaa vastuuta naapureistaan ja on lisännyt kehitysapua rajanaapurilleen. Peking noudattaa tarkoin lupauksiaan liittyen YK-sanktioihin, jotka päättynevät kesällä 2018, ainakin Kiinan osalta (?) ”

[4 ”... Tulevien yhteistapaamisten pääosaan noussee amerikkalaisten sota- ja hyökkäysjoukkojen asteittainen poistaminen korealaisten keskuudesta, jolloin nämä provosoivat sodan uhan mahdollisuudet katoavat. Jäämme odottamaan Kimin todellista reagointia ja jo nyt näemme Pekingin tiekartan toimivuuden, jota tarkasteltiin Kimin Kiinan vierailun yhtenä pääasiana” … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005625742.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 165639

 

DOC yksi_valtio_kaksi_jarjestelmaa_01042018.doc – OpenOffice Writer

PVM 01042018

 

701_6062

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Amerikkalaisten osuutta kavennetaan. Japani miehitti ja alisti koko Korean niemimaata ja laajoja osaa Kiinaa aina 1945 saakka. Korealaiset olivat yhtenäisiä tuohon asti. Japani vetäytyi niemimaalta hävittyään II Maailmansodan - osaltansa ja Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton sotavoimat jakoivat korealaiset kahtia, kysymättä heiltä mitään. Jakolinja oli 38 asteen leveyspiiri.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10141372 -

"Japani havittelee omaa huippukokousta Pohjois-Korean kanssa – "keskusteluja käyty useiden kanavien kautta"
1.4.2018 klo 02:27 ... "

.
PS
Japani oli koko Korean niemimaan miehittäjä ENNEN 1946 ...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

taas märkä uni koreoiden yhdistymisestä pohjoisen/kiinan ehdoilla,-ei tule tapahtumaan !

Ilkka Luoma

Melkoisen tyhjä kommentti - perusteletko hiukan mielipidettäsi / väitettäsi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sääli, että Ahtisaari on jo eläkkeellä Ahtisaarihan on onnistunut rauhantekijänä jo kahdella mantereella, joten onnistuisi varmaan Koreassakin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onneksi Ahtisaari on jo eläkkeellä sillä "vestigia terrent" kuten Aisopos laittoi sadussaan ketun sanomaan leijonalle. Noita jälkiä on Namibiasta, jossa hän antoi eteläafrikkalaisten sotilaiden riehua, Jugoslaviassa serbeille vietyjen ultimaatumien kautta Acehin islamisteihin. Namibian ensimmäisen presidentin S.Nujoman sanoin Ahtisaarta kiinnosti enemmän hänen uransa kuin rauha ja ihmisten suojeleminen.

Ilkka Luoma

Ahtisaari on voimakas natottaja Suomessa - kuuluu niin sanottuihin "Jaakonsaarelaisiin" ---

...
[2011]
" ... Niin vanhanajan rauhaneminenssi Martti Ahtisaari kuin Kokoomuksen sotahaukka Alexander Stubb ryhdistäytyivät korskeaan "Me pommitamme - Me tuhoamme" -sanailuun Libyan joukkotuhon alkaessa YK:n turvaneuvoston päätöslauselmalla, jossa Kiina äänesti tyhjää - linjansa mukaisesti. Miksi vähemmistöpoliitikot aliarvioivat suuren kansan enemmistön vakaan mielipiteen pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana?
...

(Presidentti Martti Ahtisaari piti brändikkäänä YLE:n Lauantaiaamussa 18.12. liittymistä Natoon - ainoaan rauhanturvaamisjärjestelmään, joka tappaa/tapatuttaa siviilejä, miltei päivittäin - Afganistan)

[ ... enemmistösuomalainen perusihminen kiehuu rauhan nobelistin verrannoista Valko-Venäjään - ihmetellen miksei verrantoa tehty Sveitsiin. Moni kansalainen menetti kunnioituksensa Ahtisaaren ylenkatseellisen ja vähättelevän asenteen vuoksi enemmistökansaa kohtaan - sokaisiko rauhanpalkinto näkemään, että Nato-johteiset rauhaanpakottamiset ovat eniten siviilejä tappava järjestelmä? ... ]

Afganistanissa USA johteinen Nato-rauhanturvaamisjärjestelmä joutuu taisteluihin, joissa lähinnä tapetaan siviilejä. Oli myös Ahtisaaren mukaan loukkaavaa Venäjää kohtaan, kun me enemmistökansalaiset muka luulemme, ettei Venäjä osaa muuttua. Kansa on Venäjän muutoksen ymmärtänyt jo aiemmin, koska juuri tuon syyn vuoksi meidän ei ole syytä liittyä Natoon. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/06/ahtisaari-j... -

...

Ilkka Luoma

Ahtisaareen ei olla oltu yhteydessä Pekingin tiekartan puitteista ---

Jorma Repo

P-Korean ydinase ei ole ongelma,mutta 30 000 amerikkalaista ylläpitävät epävakautta.Täytyy uskoa asiaansa,jotta tälläiseen analyysiin päätyy.

Ilkka Luoma

Alustus:

" ... Toisen maailmansodan jälkeen liittoutuneet Neuvostoliitto ja Yhdysvallat ottivat Korean valvontaansa siten, että 38. leveyspiiri oli miehitysalueiden välinen raja.[27] Huolimatta Kairon konferenssissa annetuista lupauksista itsenäisestä ja yhtenäisestä Koreasta liittoutuneiden välit huononivat nopeasti, ja tuloksena oli Korean jakautuminen. 15. elokuuta 1948 perustettiin Yhdysvaltain miehitysalueella Korean tasavalta presidenttinään Syngman Rhee. Neuvostoliiton miehitysalueella puolestaan julistettiin Korean demokraattinen tasavalta 9. syyskuuta 1948 Kim Il Sung johtajanaan.[24] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_tasavalta -

...
Pieni täsmennys:

(NL:n edustaja oli sattumalta poissa 27.06.1950 pidetysta turvallisuusneuvoston kokouksesta, jolloin USA onnistui saamaan YK:n valtuutuksen Etela-Korean puolustamiseen)

...
28 000 amerikkalaissotilasta Korean niemimaalla - ei 30 000 -korjaus

Jorma Repo

Mistähän hatusta näitä tarinoita suoltaa tämän blogin pitäjä"amerikkalaiset hyökkäysjoukot".Mihinhän ne ovat siellä hyökänneet niemimaan jaon jälkeen.Kyllä tätäkin sanan taikuria yleisö hämmästelee.Ja saattahan taikuri itsekin olla joskus ihmeissään.

Ilkka Luoma

Korean jako tehtiin jo 1945 lopulla - NL' n ja US' n toimesta - tuon jälkeen myöhemmin alkoi Korean sota, jossa USA hyökkäysjoukot olivat suurimmillaan noin 400 000, ja olivat sotimisessa ja muun muassa hyökkäyksissään niin aktiivisia, että amerikkalaisia kuoli noin 40 000 ---

Historiaa kannattaa tutkia, se opettaa ;)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Kiinan hyökkäysjoukkojen tappiot ovat arvioitu minimissään kolme kertaa isommiksi. Mikä on pointti?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Armeijan käyttömentaliteetti - huomaathan, että esimerkiksi sinulla yksin on Kiinassa noin 250 ystävää, toveria, kilpailijaa ja ostajakandidaattia - on kysymys mittakaavoista.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #76

Jos tarkoitat armeijan käyttömentaliteetilla tapaa, millä Kiinan joukkoja piiskattiin eteenpäin tappioista välittämättä, niin sille on toinenkin nimi: huono, ihmishengistä piittaamaton sodanjohto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Asia ei ole noin yksinkertainen - tässä täytyy tuntea kiinalaisuutta, heidän mentaliteettia, uhrautuvaisuutta ... vaatii pitkän käytännön kokemuksen itse kiinalaisilta - ja sitä ei saada näiltä palstoilta eikä mediasta, ainoastaan tietämyksestä itse paikan päältä sekä tarkkaa perehtymistä itse kiinalaisuuden historiaan ... lisäksi noista uhriluvuista ei ole tarjolla kuin läntinen arvio.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #84

Kannattiko kiinalaisen sotamiehet uhrata ainoa henkensä P-Korean hyväksi? Onko P-Korea tuonut jotain myönteistä ihmiskunnalle tai korealaisille?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #84

Nyt meni selittelyksi. Tappiosuhteet perustuvat pääosin eroihin koulutuksessa, varustamisessa ja johtamisessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Toki niihinkin, mutta paljon vähemmän kuin läntisillä aivoillasi ajattelet - ...

...
Kiinalainen mentaliteetti on opiskelun ja kokemuksen arvoinen asia ---

Ilkka Luoma

" ... ARNO RYDMAN | 28.11.2017 | 18:33- päivitetty 28.11.2017 | 19:19
Yhdysvaltain asevoimat on laajentanut Soulin eteläpuolella sijaitsevan Camp Humphreysin tukikohdan valtavaksi linnoitukseksi.

Yhdysvaltain asevoimat keskittää joukkojaan Korean niemimaalla. Siten vahvistetaan kykyä torjua Pohjois-Korean mahdollinen hyökkäys, kertoo uutissivusto The Daily Beast.

Suurin osa Yhdysvaltain Etelä-Koreassa olevista joukoista siirretään valtavaan Camp Humphreys -tukikohtaan, jota on laajennettu vuodesta 2004 alkaen.

Jos Yhdysvaltain tukema Etelä-Korea ajautuisi avoimeen konfliktiin pohjoisen kanssa, Camp Humphreys mahdollistaisi joukkojen nopean käyttöönoton. Samalla Yhdysvaltain ja sen liittolaisten lisäjoukkoja saapuisi uuteen linnoitukseen hyvin nopeasti.

Pääesikunnan sijoittaminen Camp Humphreysiin tehostaa sota-ajan suunnittelua.

– Jos joukot on sijoitettu ympäri niemimaata, on vaikea käydä salaisia keskusteluja, kertoo Rand Corporation -tutkimuslaitoksen analyytikko, tohtori Bruce Bennett.

Vuonna 2003 Yhdysvaltain joukot olivat hajallaan 174 tukikohdassa. Suurin ongelma on Yhdysvaltain maajoukkojen tukikohta Soulissa, joka sijaitsee vain 48 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta. Pohjois-Korean tykistö pystyy tulittamaan pääkaupunkia. ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/usa-avaa-megatukikohd... -

.

Ilkka Luoma

... Tähän voidaan todeta ettei läntisen median toimittaja ole lainkaan jyvällä miten asiat ovat operoidut niin Kiinan kuin korealaisten taholta. Ensinnäkin Kiina on molemmille Koreoille suurin kauppakumppani. Toisekseen Kim haki taustatuen ja tiekartan tarkistuksen Pekingistä. Kiina oli Kimin ensimmäinen julki tullut ulkomaanvierailu, julkistettuna. Toukokuussa viime vuonna Pjongjangissa vieraili delegaatio, jolloin tiekartta luotiin. Jo huhtikuussa 2017 Pohjois-Korea viestitti jotain merkittävää - Suomelle! Millaisella roolilla Kiina oli tuossa viestissä takuumiehenä.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005621538.html -

" ... Viime vuosina ilmassa on kuitenkin ollut jäistä hyhmää. Kiina on vaatinut muiden rinnalla Pohjois-Koreaa luopumaan ydinaseohjelmastaan ja pannut kansainvälisiä pakotteita täytäntöön.

Kiinan silmissä Pohjois-Korea on käyttäytynyt epäkunnioittavasti sitä kohtaan, eikä yksi epävirallinen vierailu muuta tilannetta – joskin peli on nyt avattu. ... "

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Sitten Syyriaan: Ilu on väärässä mandaatin suhteen. Ainakin Assad toivotti lännen tervetulleksi taistelemaan ISIS:tä vastaan vuonna 2013. https://www.theguardian.com/world/2014/jul/14/bash...

Ilkka Luoma

Höpö-höpö - katsohan aikajana uudestaan ---

...
2013 US CIA aloitti kylläkin Syyrian kapinallisterroristien salaisen ukemisen - rahoittamalla ja aseistamalla

2014 USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset

2015 Venäjä tuli mukaan Syyriaan, sen laillisen hallinnon kutsumana ja tuolloin Venäjä operoi USA' lle de facto "laillisuuden" olla pommituksissa mukana ---

...
TORSTAINA, MARRASKUUTA 03, 2016
Syyrian yksipuolinen uutisointi – entä Mosul Irakissa?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/syyrian-yks... -

...
USA' n ulkoministeri John Kerry ja Venäjän virkaveli Sergei Lavrov sopivat salaisesti a] b] samalla Ukrainan tilanteen askelmerkit. Krim jää Venäjälle, jo senkin takia, että kansa siellä niin tahtoi, jo ajat sitten ja Venäjän presidentti Vladimir Putin on laittanut oman arvovaltansa peliin – kertomalla, että Krim on ja pysyy osana Venäjää.

a] Tekstikuva Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015356546... -

” … ne kieltäisivät Syyrian ilmavoimia pommittamasta Yhdysvaltain tukemia oppositioryhmiä (Syyriassa] … ”

b] ”Salainen Syyria – Lähi-itä sopimus” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/venaja-seka-... -

...
20] Syyria, kuka tai mikä siellä sotaa lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [27202]

...
565 lukijakommenttia aiheesta "Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 28.08.2013

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Korjaan, vuosi oli tosiaan 2014 eikä 2013.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Tosiaan historian opiskelu edesauttaa kokonaisvaltaisen kuvan syntymistä - aloitetaan tällä:

" ... Kaikki lähti liikkeelle Irakista

Yhdysvallat hyökkäsi niin ikään täysin luvatta Irakiin vuonna 2003. Ensi alkuun USA pyysi silloisen ulkoministeri Colin Powell’ in suulla YK’ n yleiskokoukselta mandaattia sotimiseen – ei saatu, vaan todisteet paljastuivat valheiksi tai vähintäänkin suuresti yliammutuiksi |8. Presidentti George W. Bush’ in piti saada oma sotansa, kun isä George Bush presidenttinä sai omansa Persianlahden sotana |9. Eihän poika voi olla isäänsä huonompi.

Tänään Irak on kaaoksessa – ja sieltä syntyi myös ISIS

Irakin diktaattori, tosin Irakin lakien mukaan laillinen sellainen, oli tapatettu amerikkalaisten tuella. Saddam Hussein’ in uskolliset upseerit jätettiin sivuun, ei osattu lukea tiekarttaa – irakilaisittain, vaan näin annettiin hautomo uudelle terroristijärjestölle – ISIS’ lle.

Englantilaisten mukaan tulo myös pommittamaan Irakia on poikinut Chilcot - tutkimukset ja entinen brittipääministeri Tony Blair on joutunut karvaasti pyytämään anteeksi virhepäätöksiään |10.

Seuraavana pommituslistalle löytyi Libya

USA aloitti raskaat Libyan pommitukset 2011, syynä oli virallisesti USA’ n Tripolin suurlähetystön attentaatti, jonka taustoista riidellään vieläkin – olihan nykyinen USA’ n presidenttikisan toinen ehdokas – Hillary Clinton tuolloin ulkoministerinä. Kuulemma sähköpostejakin rouva lähetteli ”gmail - tyyppisesti”. Saa nähdä kantaako Hillary nyt palkan tästä huolimattomuudesta.

Kuriositeettina mainittakoon, että tuolloin 2011 meidän silloinen ulkoministeri Alexander Stubb katui karvaasti, koska emme olleet menneet mukaan Libyan pommitusyhteistyöhön länsiliittoutuneiden kanssa |11. Moni muistaa Alexin haukahtelun television uutisissa: ”Me pommitamme, me tuhoamme...” |12, kun tuli tieto, että EU-valtio Englanti oli liittynyt amerikkalaisten pommitusmuodostelmiin.

Libyan lakien mukaisesti laillisesti vallassa ollut diktaattori Muammar Gaddafi saatiin murhautettua, ja tuon jälkeen Libya on ollut kaaoksessa.

Syyria

Venäjä päätti, ettei enää myönnä omalta osaltaan pommitusmandaattia Yhdysvalloille Syyriaan, mitta oli tullut täyteen Libyassa, jossa Venäjä tuki sanktioita Libyaa vastaan YK’ n turvallisuusneuvostossa. Nyt Venäjä valvoo etujaan Lähi-idässä, kuten USA kaikkialla maailmassa.

Aleppon pommitukset on saatu näyttämään venäläisten ja Syyrian armeijan terroritöiltä – vaikka me emme edes tarkoin tiedä ketä Aleppossa on ja miksi siellä olevat kapinalliset eivät antaudu. Siviilien määrästä Alepposta annetaan joidenkin lähteiden mukaan aivan liian suuria lukuja julkisuuteen – juuri länsimedialle.

Herää kysymys kuka tai mikä aseistaa Aleppon piiritettyjä kapinallisia, joiden seassa on jihad - ääriaineksia, jotka taas ovat vihollisia jopa USA’ lle(?)! ... "

...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Korjaan, vuosi oli tosiaan 2014 eikä 2013. Linkitetty artikkeli julkaistu heinäkuun 14. 2014. Venäjä pommitukset kapinallisia vastaan alkoivat vuonna 2015 Ilun mukaan viemään sodan nopeasti loppuun...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

PERJANTAINA, HELMIKUUTA 23, 2018
Todellisuutta Syyrian juurisyistä – alkaen jo ~100 vuoden takaa!

" ... Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

Nyt on täysi sekasorto päällä, jolla on kronologia – uuden väkivallan aikajana

1 - 2006-2010
Vuosisadan, ellei peräti kaikkien aikojen kuivuus, joka ajoi maaseutuväestöä kaupunkeihin. Ennätyskuivuus on dokumentoitu erinomaisen tarkasti [2. Syyt joukkopakoon ovat ilmeiset ja todelliset. Nälkä ajaa ihmiset liikkeelle – kuten osaksi tänne meille EU-Eurooppaan, joiden vastaanottojäseninä ovat kaikki ne kolonialistit – kuten myös Sykes - Picot karttaharjoitukset tehneet [3.

2 - 2013
Yhdysvallat ja juuri CIA aloitti jo vuonna 2013 salaiset aseistus- ja rahoittamiskuviot Syyrian kapinallisterroristeille, joilla oli ristiretki päälle Syyrian laillista hallintoa vastaan, jota johti ja johtaa silmälääkäri [4 – suvun perintönä.

3 - 2014
USAF aloitti raskaat Syyrian, itsenäisen YK-jäsenvaltion pommitukset – ilman mitään mandaattia. On todellakin huomionarvoista, että nyt oltiin liikkeellä omin US-luvin, ei edes liittolaisten, jotka tosin ryhtyivät vähäksi aikaa mukaan Syyrian pommituksiin – Libyan aiemman kokemuksen mukaisesti – katso EKSTRA 1.

Libyassa yksinvaltias Muammar Gaddafi epäsuorasti teloitettiin – puhuttiin Libyan kriisistä 2011 [5, joka jatkuu edelleen – sieltä ovat tämän päivän pakolaisaallot paljolti lähtöisin - EU-Eurooppaan – aiemman kolonialismin emomaihin pl. ainakin Saksa ja Suomi … Libyan pommitusoperaatiolle oli YK' n turvaneuvoston lupa – Venäjän puoltaessa sitä!

4 - 2015
Venäjä kutsutaan Syyrian laillisen hallinnon toimesta auttamaan kapinallisten kukistamisessa ja samalla iskemään tänään jo henkensä liki antaneen ISIS-terroristijärjestöön.

Venäläiset tulivat luvan perästä, kutsuttuina – amerikkalaiset eivät. Samalla venäläiset pääsivät mukaan ”elävän lihan” asetestauksiin. Yhdysvallat on saanut testailla ja aidosti harjoitella ”elävällä lihalla”, muun muassa Irakissa jo vuodesta 2003, joka muuten hyökkäyksenä oli samanlainen kuin US' n Syyria-operaatio – ei mandaattia, ei lupaa kansainväliseltä yhteisöltä.

Yhdysvaltain Irak-sodan seurauksena syntyi myös aakkoset ISIS-järjestölle [6 – olihan Irakin tiukalla kurilla järjestystä ylläpitänyt yksinvaltias Saddam Hussein epäsuorasti täälläkin saatu teloitettua.

Entä tänään, kun Syyriassa ovat molemmat ydinasesuurvallat ja heidän lakeijat?

Israelin pahin pelko – iranilaiset ovat jo lähellä Israelin tai oikeastaan lähellä Syyrian Golanin kukkuloita, joita Israel miehittää laittomasti – vastoin YK-päätöslauselmia.

Israel on julistanut valmiutensa hyökätä Iraniin, jos se katsoo sen tarpeelliseksi [7. Tilanne on jo tältä osin kriittinen, kun vielä US presidentti Donald Trump viisaudessaan, lunastaessaan vaalilupauksia, tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja näin ajoi itsensä Lähi-idän konfliktien selvittäjänä paitsioon. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/todellisuut... - [165692]

Jorma Repo

Ilkka kyllä minä olen historiaa lukenut.En kylläkään ole yrittänyt kirjoittaa sitä uusiksi omien tarkoitusperieni mukaiseksi.Mutta eihän se pelkkä lukeminen riitä,pitäisi vielä ymmärtää lukemansa.Siksi pyydänkin tarkennusta hyökkäysjoukkojen määräästä ennen sotaa ja sodan jälkeen,ja mihin nämä "hyökkäysjoukot" ovat hyökänneet aselevon jälkeen?

Jorma Repo

Kiina on P-KOREAN suurin kauppakumppani,mitähän muuta P-Korealla on myydä Kiinaan kuin halpaa työvoimaa.Ja taitaa sekin kauppa rikkoa räikeästi ihmisoikeus sopimuksia.

Ilkka Luoma

Korealaiset myyvät vähärikkistä kivihiiltä ... Kiinassa on paljon kivihiiltä, muta se on runsasrikkistä ---

Suomessa kiinalaiset kivimiehet tulivat kuuluisiksi, kun suomalainen yritys käytti heitä törkeästi hyväkseen - kiinalaiset kivimiehet voittivat oikeudenkäynnin ja saivat korvaukset - kyseessä oli "orjatyövoiman käyttö" ...

...
Tuo korealaisten "orjatyövoiman käyttö" on paljolti lännenmiehen median keksintö - eikä paljon ole todisteita ollut näköpiirissä ... täytyy muistaa, että osaava työvoima on houkuttelevaa maissa, joissa palkkataso on vaikkapa 15 euroa per tunti, kun korealaisen saa 10 eurolla, sen ollen kuitenkin kaksinkertainen kotimaan palkkatasoon nähden - tässä täytyy ymmärtää erilaiset palkkatasot, valuuttamuunnokset, verotuksien erilaisuus ja ostovoima kuin hintatasokin kussakin maassa.

Jorma Repo

On se ihmeellistä!Yle esittää dokumentteja totuuteen pohjautuvana ja asianosaisten kertomana.Luulisi jonkun muunkin ottavan kantaa näihin sinun mielestäsi lännenmiehen keksimiin vailla todisteita oleviin väitteisiin.Mutta kun ei ota MIKSI?Tuntuu siltä,että et ole kuullut YK:n turvallisuusneuovoston 23.12.2017 päätöksestä.Jossa mainitaan myös ulkomailla työskentelevät P-Korealaiset,joiden varassa Kimin länsivaluutan saanti on ollu.

Ilkka Luoma

Tiedän paljonkin näistä kauko-idän valtioiden henkilövuokrausyhtiöistä - ovat suuria toimijoita (osin valtiollisia toimijoita), joilla osin taataan oman väen työllisyys ja hyödynnetään pienien kulujen myötä kilpailukykyinen työntarjonta - intialaiset koodarit ovat ehkä paras esimerkki ...

Ilkka Luoma

Muistan tilanteen hyvin, oli junailemassa henkilöiden kotiin paluuta. Asiaan liittyi paljon muutakin - joka on epämieluisaa suomalaisia kohtaan - mutta olkoot, aikaa on jo kulunut.

Ilkka Luoma

Muistan tilanteen hyvin, oli junailemassa henkilöiden kotiin paluuta. Asiaan liittyi paljon muutakin - joka on epämieluisaa suomalaisia kohtaan - mutta olkoot, aikaa on jo kulunut.

Ilkka Luoma

Mennään takaisin topicin ytimiin - juttu yli 10 vuoden takaa:

" ... TIISTAINA, HEINÄKUUTA 11, 2006
Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehoitetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.

Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle. Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa, saavuttaen iskuetäisyydelleen lähes kaikki merkittävät arabien ja islamistien kohteet. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-kor... -

.

Ilkka Luoma

Koosteteksti -

(2017)

" ... Tunnetusti Korean sota 1950 -luvulta |3 ei ole saanut rauhansopimusta, vain jäätyneen tulitauonomaisen olon. Tämän tosiasian vallassa koko Pohjois-Korea elää, muistaen, että juuri amerikkalaiset YK' n varjosta kävivät tuon sodan toista päätaistelijan roolia. Korealaiset olivat jo häviämässä amerikkalaisinvaasion, kunnes ”veljet” Kiinasta tulivat apuun ja sota jäätyi paikoilleen.

Tänään Etelä-Korea on amerikkalaisten taistelu- ja hyökkäysvoimien asevarikko – ohjustaistelujärjestelmineen ja suurine asevarikkoineen – tämänkin Pohjois-Korea synkässä epäluulossaan tietää, samalla kun perityn yksivaltiuden johtaja Kim pelkää asemansa romahduttamisesta.

|1 ”Trumpin tulisi ymmärtää, että Kiinan tavoite on poistattaa kaikki vieraat kolmansien maiden hyökkäys- ja sotavoimat pois Korean niemimaalta. Nyt Trumpille ojennetaan oivaltajan kättä sanoista tekoihin. Kiina huolehtii amerikkalaisten poistumisen jälkeen Korean niemimaan turvallisuudesta ja päättää Pohjois-Korean ydinaseuhkailukalistelun, kun paine puretaan.”~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiin... -

Pohjois-Korean pelotevaltaa käyttävä Kim tietää CIA' n toimet monissa luonnonvaroiltaan alikehittyneissä kehitysmaissa. Kim nuoresta iästään huolimatta on kyllästetty pelosta amerikkalaisten Vietnamin sodasta, jonka USA oman kansansa tahdosta hävisi. Amerikkalaiset olivat saaneet tarpeekseen ristiretkistä kommunismia vastaan. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/07/hakeeko-usa... -

.

Ilkka Luoma

Kiitos kommentoijille hienosta ketjusta - inttämisineen - sillä ne tekevät suolan muutoin asiantunteviin kommentteihin ;)

Ilkka Luoma

... Neuvotteluvaltikka on näin siirtymässä Syyrian osalta Venäjän johtamalle koalitiolle. US aloitti ensimmäisenä ulkoisena valtiona Syyriaan sekaantumisen jo vuonna 2013. Syyria on kovien otteiden myötä vapautumassa US' n tukemien laittomien kapinallisten pihdeistä

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10142089 -

"Vastakkainasettelu lännen kanssa jatkuu – Venäjä, Iran ja Turkki yhdistämässä voimiaan

Länsimaiden kanssa ongelmiin ajautuneet Venäjän, Turkin ja Iranin johtajat tapaavat keskiviikkona Ankarassa.

2.4.2018 klo 17:54 ... " -Yle

.
Huomaatteko, että juuri Venäjä, Turkki ja Iran ovat joutuneet lännen kanssa ongelmiin ... muistammeko mikä valtio aloitti Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen jo vuonna 2013?

Jorma Repo

P-Korealaisia koodareita Vladivostokissa!Muurareilta ne minusta näytti.Intialaiset saavat työstä palkan itselleen,toisin kuin Kimin firman henkilökunta.

Ilkka Luoma

Oletko ollut palkkaamassa, kun näytät "tietävän"? Voin kertoa, että saavat päivärahat ja ruokarahan, kun ovat ulkomailla - palkka maksetaan kotiin - tiedän tämän, sillä olen palkannut noita korealaisia Kiinassa - ovat hyviä työntekijöitä, kunhan valitsee sopivan henkilön tehtävän sisältöön nähden! :)

...

Jorma Repo

Saavat ruuan ja asunnon palkka menee valtion kassaan.Kannattaisi sinunkin lopettaa tuollainen orjakauppa.Itseasiassa YK:n päätöksellähän sen pitäisi loppua jos Kiina ja Venäjä noudattavat päätöstä.

Jorma Repo

"Palkka maksetaan kotiin".Juuri näinhän se menee,mutta kenelle se maksetaan ja mikähän mahtaa olla valuutta?

Ilkka Luoma

Tämä tulee tietää, eikä esittää luuloista tietämystään, joka ei ole todellisuutta. Vaitiolo aikaisemmista sopmuksista estää tarkan tiedon kertomisen ...

Ilkka Luoma

Tilanne kääntyi - vai kääntyikö?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005639406.html -

... Kahden kauppa ja jommankumman nolo nöyryytys. Silti erittäin tärkeä tuli todellisuuteen, kummallekin. Se, että kaikki kolme lähtisivät lännenmiehen hyökkäysretkelle, perustuu juuri tähän lukumäärävaikutukseen. Yli 100 lännenmiehen hyökkäysohjusta voi olla liikaa Venäjän S-400 järjestelmälle, mutta jos se kykenee torjumaan ne - on se nolo loppu lännen hyökkäyssotauholle.

...

Jorma Repo

Kumpihan osapuoli sinua tarvitsi näiden salaisten diilien tekemiseen ja miksi.Eikä tämä yrityssalaisuus savuverho johon piiloudut vakuuta ainakaan minua.

Ilkka Luoma

Iltalehti tällä toimittaja Jyrki Vesikansan puolueettomasti ja laajasti valottaneella tekstillä muutti profiilinsa laatumediaksi - tältä osin. Meille sopii tänne idän ja lännen vedenjakajalla kiihkoton ja puolueettomuuteen tähtäävä uutisointimoodi, joka katselee kaikkia näkökulmia aiheen osalta. Tässä huomioitiin asiantuntijoiden esille tuoma alueellinen historia - Sykes & Picot. Ilokseni totean, että tämä Vesikansan kirjoitus ei tarvitse West trolling manipulation lisäliitettä. Hyvä!

...
~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2018041022008... -

.

Ilkka Luoma

1

... Taustatyöt on tehty!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005636065.html -

"Venäjän Lavrov aikoo vierailla Pohjois-Koreassa – suunnitteilla myös Putinin ja Kimin tapaaminen

Ulkoministeri Lavrov kertoi Venäjän tukevan Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välistä yhteydenpitoa ... _ ... VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi tiistaina uutistoimisto Reutersin mukaan, että hän on hyväksynyt Pohjois-Korean kutsun vierailla Pjongjangissa.

Lavrov kertoi myös aikeista keskustella Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisesta.

Lavrov sanoi, että Venäjä tukee Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välistä yhteydenpitoa ... "

.

2

... Kim sai ystävällisiä ja rauhantahtoisesti uhoamattomia neuvoja, niin Pekingistä kuin Moskovasta. Jää nähtäväksi millainen vaihtokauppa on syntymässä. Kaukoidässä on totuttu saamaan jotain, jos ensin annetaan. Ehdollisuuden kiinnikeprosentti on edelleen auki!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005645974.html -

"CIA:n johtaja Mike Pompeo tapasi Kim Jong-Unin salaa Pohjois-Koreassa
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vahvisti tiistaina Valkoisen talon lehdistötilaisuudessa, että Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat olleet suorissa neuvotteluissa ... "

.

Ilkka Luoma

... Pekingin tiekartta etenee. On tarjottu US' lle kunniakasta ja kasvot säilyttävää ratkaisua amerikkalaisten sotavoimien poistamiseksi koko Korean niemimaalta. Kimin ja Trumpin tapaaminen tapahtunee Koreoiden rajalla. US sota- ja hyökkäysvoimat ovat kaikkien korealaisten uhka

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005666728.html -

"NYT: Trump määräsi Pentagonin selvittämään USA:n joukkojen mahdollista vähentämistä Etelä-Koreassa

Yhdysvalloilla on tällä hetkellä 23 500 sotilasta Etelä-Korean niemimaalla ... "

.

Ilkka Luoma

1.
Korean niemimaa ---

... Kuvastaa tilannetta, amerikkalainen ylimielisyys ja sanelupolitiikka. US ei tahdo nähdä sitä Kiinasta ojennettua kättä - Pekingin tiekarttaa, joka johdattelisi koko Korean niemimaan rauhantilaan, vieraiden joukkojen poistamiseen ja ydinaseuhan eliminoimiseen. Pekingin tiekartta viitoittaa korealaisia pitkällä tähtäyksellä yhdistymiseen - ei vastakkainasetteluun, joka alkoi jo 1945 kun US ja muinoinen NL jakoivat keskenään Korean niemimaan, kysymättä korealaisilta mitään.

....
~ https://yle.fi/uutiset/3-10220699 -

" ... Pohjois-Korea on erityisen suivaantunut Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen .

Pence sanoi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tekevän suuren virheen, jos hän yrittää leikitellä Yhdysvaltojen kanssa. Samalla Pence sanoi Pohjois-Korealle käyvän kuin Libyalle, ellei Kim suostu sopimukseen Singaporen tapaamisessa ... "

2.
... Mikäli tämä uutisointi pitää paikkansa, on lännenmies yhdistänyt voimansa ISIS-leirin kanssa ilman julkista tunnustusta yhteistyöstä. Näin toimien USAF raivaa ilmarynnäköllä ja ISIS hyökkää maaoperaationa. Tähän vastauksena Venäjän sotakoneiston osallistuminen muuttuu välttämättömäksi torjumaan Syyrian laillisen hallinnon tukena ulkoisia hyökkääviä voimia vastaan, sillä Syyrian ja Iranin puolustuskyky yksin ei riitä puolustautumaan tätä USAF ja ISIS "yhteistyötä" vastaan. Nyt on näin ollen meneillään strateginen muutos Syyrian sisällissodassa.
...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692431.html -

" ... Yhdysvaltojen liittouma on viime kuukausina tehnyt useita iskuja Syyrian hallinnolle uskollisten joukkojen asemiin. Syyrian armeijan mukaan nyt tehdyt iskut osuivat kahteen tukikohtaan, jotka sijaitset Isisin-vastaiselle rintamalla ... _ ... ”Iskujen jälkeen Isis hyökkäsi asemiin. Ilmaiskut ja hyökkäys aiheuttivat useiden taistelijoiden kuoleman ja materiaalisia vahinkoja”, kertoi uutistoimisto AFP:n lähde ...

.

Toimituksen poiminnat