Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kun sota hivelee heikkoa itsetuntoa

  • Kuten Newsweek toteaa - elämme jo kiinalaisten vuosisadalla - se käy amerikkalaisten luonteen päälle!
    Kuten Newsweek toteaa - elämme jo kiinalaisten vuosisadalla - se käy amerikkalaisten luonteen päälle!
  • Kaupan esteiden nousukäyrä - US pr. Trump heräsi, koska US on häviämässä pelin?
    Kaupan esteiden nousukäyrä - US pr. Trump heräsi, koska US on häviämässä pelin?
  • Kiinassa menestyy - Kone osallistui jo 2007 Ecocity seminaariin, sen ollen täysosuma yhtiön identifioitumiselle Kiinaan ¤¤
    Kiinassa menestyy - Kone osallistui jo 2007 Ecocity seminaariin, sen ollen täysosuma yhtiön identifioitumiselle Kiinaan ¤¤

Sota on kokonaisuutena hallitsematon tapahtumaketju [1, jossa ennakoitavuus perustuu vain olemassa olevaan vastustajan paljolti vakoiltuun [2 tietoon kyvystä käydä sotaa. Tässä syy, miksi salaamme [3 lopulta paljon puolustus-/ hyökkäystahtoamme ja kykyjämme. Bluffi on tässä suuri tekijä!

Heräävä altavastaajana olo johtaa laajempaan sanailu- ja informaatiosotaan [4, johon nyt kylvetään itselle negatiiviskaupallisia tekijöitä, kun sanat, kilpailukyky ja todellinen tieto loppuvat. On jotenkin säilytettävä kasvonsa – myös lännessa.

 

Nyt on jo käynnissä sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan – ottelussa itä-länsi, nimettynä tässä vaiheessa Yhdysvallat – Venäjä. Kiina seuraa tätä vierestä – valmistautuen USA' n aloittamaan kauppasotaan [5.

Lännenmiehen mediahuomioita, kun uutisoidaan tätä henkilö- ja yrityssotaa/ kauppasotaa kahden ja kolmen suurimman välillä ---

 

1

[HS] Helsingin Sanomat: Venäjä lupaa kostaa Yhdysvaltain pakotteet

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005632069.html -

Ote: ” … Yhdysvallat julkisti perjantaina tiukimmat pakotteensa sitten vuoden 2014, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan. USA:n Venäjä-politiikka kulkee nyt kaksilla rattailla ...

_ … ”Pakotteet koskevat niitä tahoja, jotka kieltäytyvät tanssimasta Washingtonin pillin mukaan”, uutistoimisto Tass siteeraa lähetystön lausuntoa … _ … US valtiovarainministeri Steven Mnuchin perusteli uusia pakotteita tiedotteessa sillä, että ”Venäjän hallitus suosii kohtuuttomasti oligarkkeja ja valtion eliittiä” ja ”on sekaantunut vahingolliseen toimintaan ympäri maailmaa, ... … ” -HS/mm. Jukka Huusko.

...

Välirepliikki Mtv:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdysvalloilta-lisapakotteita-putinin-lahipiirille-joukossa-suuryritysten-johtoa/6848488#gs.7b8Ski4 -

Ote: ” … Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan pakotteiden syynä ei ole mikään yksittäinen tapahtuma, vaan Venäjän pahantahtoinen toiminta läntisten demokratioiden horjuttamiseksi* … ”

...

Kommentti HS uutisointiin:

”... USA' n toimet ovat sodanjulistuksia nimettyjä venäläisiä yksityishenkilöitä ja yrityksiä kohtaan. Toisaalta nämä syytetodisteeltaan paljolti tekaistut toimet ovat pelimerkkejä Trump & Putin pelipöytään, jolta erityisesti Trump koettaa tehdä diilien diilin. Trumpin ja US' n pahin uhka on näille ansaitusti Kiina. US' ssa vaikuttaa taustalla voimakas haukkaosasto, lähinnä sotateollisuuden ja maailmanpoliisiosaston suunnilta. Sota tietää vaurautta, työtä ja otetta maailman kehitykseen - aikanaan puhuttiin muun muassa Korean suhdanteesta. Paras verranto on listaus US' n ja Kiinan sodista viimeiseltä 60 vuodelta. US on näin maailman sotinein valtio, jonka sodat käydään kaukana sen omilta rajoilta, toisten itsenäisten YK-jäsenmaiden alueilla ” -Ilkka Luoma.

 

2

... Toinen täydentävä taustakirjoitus tulevaan artikkeliin, jossa käsitellään aihetta, kun ”sota hivelee heikkoa itsetuntoa” muuntuen "sota kiihottaa mieltä" ... viimeisen 60 vuoden aikana US on maailman sotinein valtio, ja jo tämä linkkijutussa mainittu on sotaa nimettyjä henkilöitä ja yhtiöitä vastaan. Millaisin todistein, vai onko tämäkin se kuuluisa poliittinen päätös, joka sotki pääministerimme Juha Sipilän pään, hänen ensin vaaliessa sata-varmoja näyttöjä?

Yle: ” … Vastaus Venäjän yhä julkeampaan käytökseen”

~ https://yle.fi/uutiset/3-10148869 -

Ote: ” … Yhdysvaltain pakotelistalla jo 189 nimeä. CNN:n mukaan

(siirryt toiseen palveluun)

Yhdysvaltain pakotteet ovat vastaus kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Salisburyn hermomyrkkyiskuun sekä Venäjän mahdolliseen sekaantumiseen Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin … ” -Yle toimittajat Saana Uosukainen ja Risto Mattila.

 

Lisäkirjoitus Iltalehdestä:

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804062200862044_ul.shtml – IL-toimittaja Henri Koponen

 

Kommentti Iltalehden uutisointiin:

”Onko tämän US' n julistama sota? Sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan. Onko tämä järjestely, jolla pyritään lopulta pilkkomaan Venäjää, joka on lännenmiehen näkökulmasta liian suuri väestöönsä nähden?* Onko tämän sodanjulistuksen tarkoitus lyödä kiilaa Kiinan ja Venäjän väliin, koska nuo kaksi ovat pelottava suhdetoiminta lännenmiehelle, joka edustaa maailman väestöstä vain vajaata 20 prosenttia? Kiina (1,4/7,7) maailman suurimpana taloutena ja tuotantokoneena ja Venäjä (0,14/7,7) maailman suurimpana raaka-aineaittana ovat yhdessä liian ylivoimainen vastavoima, joka voi nujertaa amerikkalaisen (0,32/7,7) maailmanpoliisiroolin. ” -Ilkka Luoma

 

...

Erityishuomio IS-toimittaja Jan Hurrin näppäimistöltä:

~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005632036.html -

Ote: ” … Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää viimeaikaisten tullitempaustensa perusteella kansainvälisten kauppasuhteiden häiriköltä ja öykkärimäiseltä kauppasodan lietsojalta … Sitä hän omalla omituisella tavallaan onkin, sillä Yhdysvaltain ja Kiinan nyt jo toiselle nokituskierrokselle karkailevat tuontitullien korotukset ja vastakorotukset alkoivat Yhdysvaltain taannoisista teräs- ja alumiinitullien korotuksista … ” -IS

Kommentti IS/Taloussanomat-toimittaja Hurrin kirjoitukseen:

”.. Toimittaja Hurrilta asiateksti. Tosin se oleellisin jää huomaamatta, miksi toiset ovat parempia kauppamiehiä, ja miksi tässä kulutuspainotteisessa elämässä amerikkalaiset vapaaehtoisesti valitsevat kiinalaisia, saksalaisia ja japanilaisia tuotteita. Kyse on laadusta, brändistä ja hinnasta. Evoluutio suosii vahvempia ja parempia. Toisaalta US liittovaltio on lisännyt vuodesta toiseen jättimäistä velkaansa, ja kaupannut joukkovelkapapereitaan juuri Kiinalle (>1000 mrd USD) ja Japanille (~1000 mrd USD). Tokihan US voi jättää velkansa ja korkonsa maksamatta ” -Ilkka Luoma

 

Entä nyt – kun jo varmistimia jo rasvaillaan?

Trump peräänkuuluttaa tapaamista Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Olisiko nyt kuitenkin niin, että Trump lataa kaikki ”tykit ja kiväärit sarjatulikiihdyttimineen” neuvottelupöydälle, että hänelle olisi yliote synnyttämään kaikkien aikojen diilin – onhan Trump lopulta ”vain” diilintekijä – ja nyt hän tarvitsee Venäjän kaverikseen, sillä Kiina on jo hänelle liian suuri ja vaikuttava – kaikkialla maailmassa, jopa omassa kotimaassaan Yhdysvalloissa … US liittovaltio on velkaa Kiinalle noin 1200 miljardia USD!

Jäämme odottamaan toukokuuta ja toivottavasti Trumpin henkivartijat osaavat työnsä – sillä tuo kaikkien aikojen diili pitää saada tehdyksi, muutoin tulee ”tupen rapinoista” melkoinen taistelu maailman herrudesta.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 166001

 

DOC sota_hivelee_07042018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07042018

 

767_6677

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Ilkka Luoma

Lainaus toisaalta:

"USA on jo pitkään valmistautunut usean rintaman sotaan.
Siksi se tarvitsee meidät sotaan mukaan. Sitomaan Venäjän joukkoja meihin.
Venäjä varoitti. Jos sota alkaa se on ihmiskunnan viimeinen. Onko Venäjä bluffanut näissä asioissa yleensä?" -lainaus päättyy.

...
~ https://www.mintpressnews.com/pentagon-planning-a-... -

" ... Who’s even paying attention, given the eternal changing of the guard at the White House, as well as the latest in tweets, sexual revelations, and investigations of every sort? And yet it increasingly looks as if, thanks to current Pentagon planning, a twenty-first-century version of the Cold War (with dangerous new twists) has begun and hardly anyone has even noticed.

In 2006, when the Department of Defense spelled out its future security role, it saw only one overriding mission: its “Long War” against international terrorism. “With its allies and partners, the United States must be prepared to wage this war in many locations simultaneously and for some years to come,” the Pentagon’s Quadrennial Defense Review explained that year.

Twelve years later, the Pentagon has officially announced that that long war is drawing to a close — even though at least seven counterinsurgency conflicts still rage across the Greater Middle East and Africa — and a new long war has begun, a permanent campaign to contain China and Russia in Eurasia.

“Great power competition, not terrorism, has emerged as the central challenge to U.S. security and prosperity,” claimed Pentagon Comptroller David Norquist while releasing the Pentagon’s $686 billion budget request in January. “It is increasingly apparent that China and Russia want to shape a world consistent with their authoritarian values and, in the process, replace the free and open order that has enabled global security and prosperity since World War II.” ... " lainaus

...
HUOM!

Varauksin, mutta esimerkkinä miten asiat halutaan informoida idässä/idästä. Jokainen lukija päätelkööt itse -Ilkka Luoma

.

Ilkka Luoma

[5

...
Amerikkalainen kauppasota iskee omaan jalkaan

" ... Protektionismi eli kaupanrajoittaminen [1 ulkomaalaisten kanssa ja erityisesti tuonnin osalta oli keino turvata omaa kansantaloutta – näin joskus kauan sitten, kun oli kykyä omavaraisuuteen.

Luotiin Gatt ja sen jälkeinen WTO estämään ulkomaankaupan rajoituksia – luoden vapaalle kaupalle edellytyksiä – kilpailutilanteiden luojana ja edistäjänä. Kilpailussa vahvat voittavat, kuten meitäkin ohjaava evoluutio on määrännyt jo miljoonia vuosia sitten---

Yhdysvaltoja on pidetty vapaan kilpailun ihannevaltiona – osin näin onkin, mutta kun kyseessä on amerikkalaisten oma etu – eivät kauppasota ja protektionismi ole olleet mitään harvinaisuuksia.

...
Suomessa kansantalouden ja talousasioiden omatuntona tunnettu ministeri Raimo Sailas sanailee ---

” … Tuskin mikään laki on tuottanut maailmaan yhtä paljon kurjuutta kuin USA:n tullimuurit 1930-luvulla, nyt on Donald Trumpin vuoro horjuttaa maailmantaloutta. Vaikka Yhdysvallat usein mielletään vapaakaupan lipunkantajaksi, se on ollut myös Trumpin edeltäjien aikana hanakka rajoittamaan tuontia hallinnollisin päätöksin … ” -HS/Mielipide -
...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005626618.html – HS

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”... Elämme kiinalaisten vuosisataa [Kuva 3]. Tämän kauppasodan häviää US ja lännenmies, sillä heitä on vähemmän kuin kiinalaisia, ja koko muu maailma ei ole kauppasotimassa Kiinaa vastaan. Kiinan toimintamallista saa kuvan perehtymällä heidän kaupalliseen ja yhteistoiminnalliseen malliin – Afrikassa [2, joka on tuleva taloudellisten resurssien jättiläisvaranto ja eripuraisuudessaankin vieläkin suurempi kuin Venäjä. Nyt US pr. Trumpin aloittaman kauppasodan häviää Yhdysvallat. Venäjä seuraa tilannetta ja käy runsaasti kauppaa Kiinan kanssa ” ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/amerikkalain... -

.

Ilkka Luoma

Tuon tänne sotaveteraanin mielipidekirjoituksen - luvan perästä:

Lainaus alkaa:
"Yrjö Saraste
xxxxx HELSINKI

Mielipidekirjoitus 06.04 2018

Sotilasmahdit tekevät mitä haluavat.

Porilainen asianajaja Sampsa Kataja kirjoitti Satakumman Kansassa (05.04), että Väkivaltaa käyttävää Venäjää ei pidä nuoleskella.

Kataja esittää, että EU:n ja Suomen päätös karkottaa venäläisiä diplomaatteja oli oikea. Tuntuu käsittämättömältä, että vasemmistopoliitikot ovat kritisoineet päätöstä. Olisiko myös vasemmistopoliitikkojen aika avata silmänsä. Venäjä on sotilasmahti, rikkoo kansainvälisiä sopimuksia ja tekee mitä haluaa.

Tietysti on oletettavaa, että Venäjälle on ilmeisesti osuutta asiaan, mutta länsimaisen oikeuden mukaan ketään ei saa tuomita pelkän olettamuksen mukaan.

Mitä tulee Venäjän käytökseen, niin kaikki sotilasmahdit rikkovat
kansainvälisiä sopimuksia ja tekevät mitä haluavat. Onpa joku joskus käyttänyt atomipommiakin.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

TV lähetti mielenkiintoisen ohjelman missä kerrottiin miten kiinalaiset olivat avanneet kenkätehtaan AddisAbebaan kun maassa on nahkaa raaka-aineeksi ja rakentaneet sieltä rautatien rannikolle.
Etiopisssa tuotetut hyödykkeet ovat tullivapaita europpaan.

Tämä avarsi mielikuvitusta miten kiinalaiset pystyisivät afrikanmaihin tehtaita kunkin maan raaka-aineiden mukaan ja rakentaa kuljetusyhteydet maailmalle.
Tämä mittaluokan toimiin ei europpalaiset kykene eikä USA oikein pysty tulleilla rajoittamaan.

Ainoa heikkous kertoi kiinalainen oli tässä että afrikkalaiset eivät olleet tarpeeksi ahkeria.
Näyttää että kiinalaisia ei pysäytä kukaan jos saavat afrikan omaksi tehtaaksi.

Ilkka Luoma

Kiinalaiset ovat rehellisen "ahneita" - he tarvitsevat raaka-aineita ja ravintoa, mutta tuovat teknologioita, osaamista ja rahaa - investointeihin eli paikalliset vaurastuvat myös - sopivassa suhteessa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Juuri näin.
Tähän eleganssiin ei europpalaiset eivät pysty.
Onko meillä usko aseiden voimaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Noin se valitettavasti menee, kun katsoo US ja Nato valtioiden viimeisiä sotia ja taisteluiskuja ...

Ilkka Luoma

... Lännenmiehen mediarevittely oli heti alussaan näyttävää, kuten oli aiemmassa Zapad suurharjoituksessakin ... Haluttiin luoda Venäjän uhkaa. Onnistumatta. Miksi? West trolling manipulaatiota ...

...
~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005633051.html -

"Iskander-ohjuksia ei ammuttu Venäjän harjoituksessa Itämerellä, sanoo suomalainen sotilasprofessori – DN: Ruotsin rajoja ei loukattu ... "

...

"
Sinulla on oikeus muodostaa mielipiteesi luotettavan tiedon pohjalta.

Eikö Venäjä harjoitellutkaan iskua Suomeen? Näin Zapad todellisuudessa eteni
KASPERI SUMMANEN | 24.12.2017 | 13:50- päivitetty 24.12.2017 | 21:58
Asiantuntijan mukaan saksalaislehden kohu-uutisen väitteet Venäjän sotaharjoituksesta eivät pidä kutiaan.

Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”. ... "

.

Jorma Repo

Kiinalaiset rakensivat Addis Abebaan myös Afrikan Unionille konferenssi rakennuksen.Kuinka ollakkaan vanhalla NL:n aikaisella mikrofonibetonilla.Ja tietoliikeenne oli kiihkeintä klo 0.00-2.00,kun rakennus oli tyhjillään.Tämänkin liikeenteen määränpää oli Shanghaissa sijaitsevat serverit.Että sellaista apua sieltä saa.

Ilkka Luoma

Juttuja mahtuu West trolling manipulaatiomediaan - laitatko jonkun linkin tänne lukijoille?

Jorma Repo

Lue vaikka Kansan Uutisia.Vaikka lännenmiehen media sekin on.Le Monde siitä ensimmäisenä kirjoitti,mutta epäilen ettei idäntietäjälläkään juttu aukene ranskaksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sotiminen tai pikemminkin sodituttaminen nostaa todellakin joidenkin itsetuntoa. Ja täyttää myös mukavasti joidenkin lompakkoja. M.A.Numminen jatkoikin osuvasti E.Blair:n, t.m.n. G.Orwell, uusiokielistä muotoilua sodasta on rauhana omallaan: "sota on rahaa".

Toisaalta V.Linnakin laittoi Leppäsen Preetin suuhun osuvat sanat: "Se on se isänmaallisuus muuton sellanen paremman väen asia, mutta sitä voi näin sota-aikana tämmönen vähän huonompikin koittaa" hänen tultuaan hautaamasta poikaansa Valtua. Eli sota-aikana kelpaavat vähäväkisetkin pönkittämään paremman väen itsetuntoa ja lompakkoja.

Ilkka Luoma

Menetetty siviili on yhtä arvokas niin Kunduzin sairaalassa,
[ USAF rynnäköi tappavasti ”Lääkärit ilman rajoja” sairaalaan Afganistanissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443835426723 - ]

… Gazan kaistalla, Pariisissa kuin Raqqa’ ssa tai Homs’ ssa. Tänään siviilit kärsivät – kuten aina sodissa. Moraali oli kaukana, kun käytettiin atomipommeja siviileihin – höyrystäen sekunneissa kymmeniä tuhansia vuonna 1945.

...
Retoriikan mestari ja ulkoministeri Timo Soini: ”Mätiä tomaatteja pitää kohdella armotta!” – näin lööpitteli Iltalehti 17. marraskuuta 2015. Muistamme vuoden 2011 ulkoministerin, Alexander Stubb’ in haukahtelut *], kun EU - Englanti aloitti Libyan pommitukset USA’ n kaveriksi. Tavoitteena Libyassa oli yksinvaltias Muammar Gaddafin eliminoiminen – joka onnistuikin. Nyt Libya on koomassa ja sekaisin. Libyassa on myös ISIS – järjestön koulutusleirejä.

*] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

...

Ilkka Luoma

Uutta rintamaa avataan täyttä vauhtia - USA' lle?

1

...
Näinkö US pr. Trumpille valmistellaan uutta ilmarynnäkköä ja/ tai risteilyohjusiskua Syyrian hallintoa, jopa venäläisiä vastaan, kuten viime vuonna, kun US iski Syyriaan risteilyohjuksin Kiinan pr. Xi' n US-vierailun aikana? Trump kuiskasi Xi' korvaan, että "aloitin juuri taisteluiskun Syyriaan", oltiin vierailun päivällistapahtuman jälkiruokaosiossa.

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180408220086313... -

" ... BBC:n mukaan iskulle tai kuolonuhrien määrälle ei ole saatu riippumatonta vahvistusta. Syyrian hallitus kiistää tiedot ja sanoo niiden olevan tekaistuja ... _ ... Yhdysvaltain ulkoministeriö on ilmoittanut seuraavansa "erittäin huolestuttavia" tietoja Itä-Ghoutasta. Sen mukaan Syyrian hallituksen liittolaisena Venäjää on pidettävä vastuullisena, mikäli alueella on käytetty kemiallisia aseita ... "

2

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005633529.html -

" ... Syyrian valtiollinen uutistoimisto Sana kiisti välittömästi lauantaina tiedot Syyrian armeijan tekemästä kemiallisesta iskusta. Sen mukaan Dumaa hallussaan pitävä kapinallisryhmä Jaish al-Islam on ”tekaissut” koko iskun, koska sen ote kaupungista on murtumassa ja se haluaa viedä huomiota Syyrian armeijan etenemiseltä Itä-Ghoutassa.

”Jaish al-Islamin terroristeihin kytkeytyneet tiedotusvälineet toistavat syytöksiä kemiallisten aseiden käytöstä syyllistääkseen Syyrian armeijaa”, Sanan jutussa sanotaan. ... "

...
... Joitain kymmeniä kuolleita. US sälyttää syyn jo Venäjän niskaan, ja vähintäänkin Syyrian hallinnon kontolle. Näinkö nyt valmistellaan US ja jopa Ranskan taisteluiskua Syyriaa vastaan. Näinkö kohta saamme konkreettisen rynnäkköiskun West trolling manipulaation jatkeeksi?

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tietolähteenä on jälleen surullisen kuuluisa "valkokypärät" eli "Syyrian siviilipuolustus" ("الدفاع المدني السوري‎" " transl. "ad-Difāʿal-Madanī as-Sūrī"). Se on aikaisemminkin jäänyt kiinni lavastuksista, islamistiterroristien tukemisesta j.n.e.

Edes R.Abdulrahman, oik. O.Suleiman, eli "Syrian Observatory for Human Rights" -järjestö coventrylaisen vaatekaupan yläkerrasta ei ole suostunut vahvistamaan tarinaniskentää.

Ilkka Luoma

Kuten todettua - tämän West trolling manipulation lisäksi on myös East trolling manipulation ;)

Jorma Repo

Eli kun USA:ssa hulestutaan,on se ilmiselvä ohjusiskun valmistelu?Kun oltiin jälkiruokaosiolla,kaverisi pöydässä kuiskivat,ja sinä siinä välissä.Taitaa olla väärä mielikuva?Mutta sehän sinun tehtäväsi on,luoda vääriä mielikuvia.Eli jos Syyriassa on käytetty myrkkykaasua,eikä niitä lapsia pelkästään wetroman takia siellä pesty/huuhdeltu,niin mistähän tämä kaasu on peräisin?

Ilkka Luoma

" ... Presidentti Trump informoi Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä henkilökohtaisesti USA:n ohjusiskusta Syyriaan. Xi on paraikaa Trumpin vieraana Floridassa. ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trum... -

...
"Trump, Xi talked Syria strike over 'beautiful' chocolate cake ... "

~ https://edition.cnn.com/2017/04/12/politics/donald... -

...

Ilkka Luoma

On aina muistettava, etä Cn pr. Xi' llä on tulkkiosasto mukana ja paikalla - ja sillä päätulkki. Tulkkien vaitiolo on 100 prosenttinen, ja informointioikeus on vain ennalta sovitusti ja kertomus esilukien ... :)

Jorma Repo

Olisit sitten kirjoittanut,he olivat jälkiruokaosiolla eikä tyyliin oltiin.Case AU:n konferenssi rakennus,juttu löytyy jopa Kansan Uutisista.

Ilkka Luoma

Meniköhän saivartelun puolelle -

... fiksut oivalsivat, että Trump halusi pullistella Xi 'lle, kertoen, että "juuri nyt" alkoi taistelurynnäkkö Syyriaan - ei ennalta ilmoittaen (Kiinan osalta, sillä Kiinan sotaväkeä ei ole paikalla - vain joitain suunnittelijoita, jotka tekevät aloituskartoitusta myöhemmin alkavalle Syyrian jälleenrakentamiselle --- .

Jorma Repo

MTV:n tai CNN:n mukaan kukaan ei kukaan kuiskinut,jyrissyt,jylissyt eikä rujosti rynnäkköhyökännyt siviilejä vastaan.Lukemani perusteella Trump informoi niin Venäjää kuin Kiinaakin ohjus iskusta,joka kohdistui sotilaslentokenttään.Nämä sinun juttusi alkavat olla aika ala-arvoisia.Sinulla ei tunnu olevan mitään merkitystä uhrien lukumäärällä,kunhan on diktaattorin antama mandaatti.Olipa myrkkyisku totta tai ei.

Ilkka Luoma

Luehan uudelleen topic ja arvio sitten tuo kommenttisi ja saatat huomata jotain ... :)

Ilkka Luoma

Tällaista jälkeä syntyy, kun TIEDE-palsta on sallittu nimimerkeille ;) ...

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75891/kun-sota-hiv... - [26]

...
Mielipiteitä?

Ilkka Luoma

... Onko pm. Sipilä oppinut, ettei enää "satavarmoja" todisteita tarvita? Eikö Sipilä ole vieläkään ymmärtänyt, ettei US ole kansainvälinen yhteisö? Eikö Sipilä seuraa uutisia, ... " ... US ilmoittikin, ettei vetäydy Syyriasta ennen kuin ISIS on kokonaan lyöty" ... Eikö Sipilä ole huomannut, että juuri US on aseistanut ja luonut mahdollisuudet Syyrian kapinallisille käydä tappavaa sotaa, ... aseistamalla heitä jo vuodesta 2013. Onkohan Sipilä väärä henkilö kommentoimaan näitä ulkopolitiikan tapahtumia?

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005633823.html -

"Pääministeri Sipilä: Kansain­välinen yhteisö reagoi nopeasti, jos Syyrian isku paljastuu kemiallisilla aseilla tehdyksi ... _ ... ”Turhauttavaa, että edelleen ollaan tässä tilanteessa, että tällaisia iskuja tapahtuu. Nyt kun Isil [Isis] on kukistettu, niin olisimme toivoneet, että humanitäärinen apu menisi perille ja jälleenrakennusprosessi saataisi liikkeelle”, Sipilä sanoo. ... _ ... ”Isil on alueella jo lyöty, mutta taistelut jatkuvat edelleen. YK:n johtama rauhanprosessi pitäisi saada liikkeelle. On todella harmi, ettei rauhanprosessissa ole vielä päästy eteenpäin” ... "

.

Jorma Repo

Onko Sipilä syyllinen Syyrian kansanmurhaan?Taitaa hivellä jonninjoutava höpinä idänkaupan tietämyksestä ja mitä ihmeellisemmistä teoista sillä sektorilla,ajat sitten memnyttä blogin pitäjän itsetuntoa.

Ilkka Luoma

Luitko kommentin 24 Sipilään kohdistetut kysymykset - osaatko sina vastata niihin - entä Sipilä, kun samalla katsot itse uutisleikkeen ...

Jorma Repo

Luitko sinä Kansan Uutiset?Eihän sota mikään hauska asia ole,mutta minkäs teet,kun ei voi nauramatta lukea näitä blogistin tarinoita.Miten voi ollakkin niin kahta eri lajia pommeja.Al Assadin ja Venäjän ilon-,onnen-,oikeuden- ja rauhanpommeja,jotka eivät tuota lainkaan uhreja.Tai en ole ainakaan nähnyt blogistin niistä kirjoittavan.Toisaalta sitten ovat nämä lännenmiehen rujot,jymisevät,jylisesevät rynnäkköhyökkäys pommit,jotka eivät koskaan tunnu osuvan muualle kuin siviilikohteisiin,jos blogistiin on uskominen.Ja miksi emme uskoisi,sillä hänhän pitää silmät auki niin itään kuin länteenkin.

Ilkka Luoma

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005639406.html -


... Kahden kauppa ja jommankumman nolo nöyryytys. Silti erittäin tärkeä tuli todellisuuteen, kummallekin. Se, että kaikki kolme lähtisivät lännenmiehen hyökkäysretkelle, perustuu juuri tähän lukumäärävaikutukseen. Yli 100 lännenmiehen hyökkäysohjusta voi olla liikaa Venäjän S-400 järjestelmälle, mutta jos se kykenee torjumaan ne - on se nolo loppu lännen hyökkäyssotauholle.

Toimituksen poiminnat