Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Paavo Väyrynen putsasi pöydän!*

  • Suomen kansaa ruokkii uteliaisuus .- mitä Väyrynen sai tietää Suomen suosituimmalta presidentiltä - Urho Kekkoselta!¤
    Suomen kansaa ruokkii uteliaisuus .- mitä Väyrynen sai tietää Suomen suosituimmalta presidentiltä - Urho Kekkoselta!¤
  • Suomi on revitty kahtia - osaisiko Väyrynen korjata tilanteen [koko] maa järkevästi asuttuna -politiikalla? ¤¤
    Suomi on revitty kahtia - osaisiko Väyrynen korjata tilanteen [koko] maa järkevästi asuttuna -politiikalla? ¤¤
  • Kova SSS' n kopla, joista kaksi on jo vaihtunut puolueensa puheenjohtajaäänestyksissä!
    Kova SSS' n kopla, joista kaksi on jo vaihtunut puolueensa puheenjohtajaäänestyksissä!

Paavo ilmoitti kerrasta asiat selväksi – hän erosi perustamastaan Kansalaispuolueesta, jonka idea oli ja on edelleen jotain aivan muuta kuin yleisesti ajatellaan ja tiedetään. Nyt kuitenkin Paavo Väyrynen putsasi kentän ja ryhtyi puhtain asein taisteluun Keskustan puheenjohtajuudesta – tuoden todellisen vaihtoehdon.

Syy Keskustan puheenjohtajuuden tavoitteluun on kirkas – perinteellinen alkiolainen koko maan puolue on ajautunut nykyisen puheenjohtajansa myötä kestämättömään tilaan – hyvin monien kokeneiden keskustavaikuttajien mielestä –

[* ~ https://yle.fi/uutiset/3-10157202 -

 

Keskusta ei voi olla koko maan puolueena Kokoomuksen apupuolue, eikä pääministerinä toistaiseksi Juha Sipilä ole syvimmiltään keskustalainen – Juha huomasi, että vahvalta Keskusta-alueelta Pohjois-Pohjanmaalta on helpoin tie poliittiseen vaikuttamiseen.

 

Keskustakenttä uskoi uuteen alkuun Sipilän johdolla – alamäkien jälkeen, ja valitsi uutta verta johtajakseen ja johtotähdekseen. Nyt näyttää siltä, että Keskustan kentälle on nyt kuitenkin kasvanut voimakas oppositio (?)

Ensimmäisen uusnousun Keskustalle loi kuitenkin 2011 presidentinvaaleista Väyrynen, jonka ehdokkuus toi puoli miljoonaa ääntä ja näin Paavo yhdisti Keskustan, ja myöhemmin eduskuntavaaleista Juhaan uskoen väki äänesti Sipilän pääministeriksi. Näytti hyvältä.

 

Sitten tehtiin raskas virhe – Sipilä syrjäytti ulkopolitiikan ammattilaisen!

Paavoa ei otettu hallitukseen – ja siellä taas, nyt jossiteltuna, Väyrynen olisi ollut se ainoa oikea ulkoministeri, kun demaritkaan eivät hallitukseen nousseet. Nyt ulkoministerinä häärii reissu-Timo, persuista ”poispotkittu” Timo Soini [1, joka mitä ilmeisimmin kadonneeksi arvellun maineen myötä suunnittelee ”kataisia” - pakoa Suomesta johonkin hyvään ennalta pedattuun virkaan [2 – jää nähtäväksi.

 

Paavo perustaa oman puolueen, joka on oikeastaan avoin kansanliike saman mielisille

Kansalaispuolue on kuin EU-parlamentissa oleva Paavonkin ryhmä – Alde [3, joka on monien puolueiden ja toisiaan seurailevien ajatusmaailmojen yhtenäinen edunvalvontaryhmä – eräänlainen EU-parlamentin sisäinen kansalaisliike, jossa saman mieliset kohtaavat.

 

Näin Paavokin halusi Kansalaispuolueen olevan – yhteiselin, ikään kuin EK tai SAK, jotka molemmat edustavat laajaa kenttää – kuitenkin yhteisin perusajatuksin, silti sisältäen joukon erilaisia ”liittoja”, joilla on erityisiä tavoitteita omiin tärkeisiin ajatuksiin.

Paavo loi kansalaisten yhteisten asioiden uudistuksen – reformin, merkittävyydeltään liki kuin SDP' n Forssa, jossa viitoitettiin pitkälle suomalaisten hyvinvointia.

 

...

On tulossa aika, jolloin Kansalaispuolue ymmärretään koko suomalaisen kansanosan yhteisliikkeeksi, joille merkitsevät esimerkiksi kansallinen itsemääräämisoikeus, tasainen järkevästi asutettu Suomi [4, elinehtoistettuna ja tasa-arvoistettuna.

[4 ”Kiintoisaa, sillä näin Helsinki menettää majoriteetin olla Vapaavuoren pelikenttä – suurimpana ja ”kauneimpana” – näin pääkaupunkiseutu muodostuisi käytännössä viideksi 200 000 asukkaan kaupungiksi. Entä pääministeri Juha Sipilä – toistaiseksi Keskustan puheenjohtaja – onko hän ajan tasalla ja kartalla? ” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251892-maakuntamalli-radikaalisti-kaupunkimalliksi -

 

Edellisten lisäksi aito puolueettomuus ja sekaantumattomuus lännen kuin idänkin sotiin ja pakotteisiin, ilman Natoa – idealla, jonka jo kuuluisa kenraali ja Mannerheim ristinritari Adolf Ehrnrooth sanoi: ”Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten itse suomalainen!

 

Onko nyt odotettavissa, että Kansalaispuolueen asiat laitetaan kuntoon?

Olisi toivottavaa, että nyt sotakirveet haudataan ja nähdään kansallinen etu ja kansakunnan tulevaisuus – sillä Kansalaispuolue on nyt alussaan mitä hienoin politiikan kehitysnäkymä, pitkiin aikoihin.

Kansalaisliikemäinen Kansalaispuolue – KaPu – on jotain ainutlaatuista, ja olisi surullista, jos muutama myrsky vesilasissa kaataa aidon politiikan kentän uudistusohjelman!

 

Paavo ilmoitti rehdisti, jo aiemmin: Eroan Keskusta, jos en tule valituksi puheenjohtajaksi!

Nyt Paavo putsasi pöydän – peli on nyt auki, rehellinen ja sääntöjen mukainen. Nykyinen Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tietää keskustakentän paineet niskassaan – kenttä vaatii superreformia.

Suomi on laaja ja hieno maa, jossa toivottavasti huomenna asuu kansa, joka kokee asuvansa paikassa, jolla on perusasioiltaan yhtenevät toimintaedellytykset, ainakin siltä osin mitä lainsäädäntö ja valtiolliset toimet voivat edesauttaa.

Paavolla on edessään – uskaltaisin väittää – kaikkien aikojen puheenjohtajavaalipuheen paikka – yhdistää näin Keskusta jälleen vahvan kannatuksen aidoksi Keskustaksi, joka osaa ajatella koko Suomea.

 

Mikäli Paavo ei voita puheenjohtajavaaleja – eikä juna ole silloinkaan mennyt!

Nokkelana innovaattorina tohtori Väyrynen löytää liikkuvan junan – jälleen ja Suomi saa myöhemmin ansaitsemansa ulkoministerin, ellei jopa enemmän – sillä poliittista järkevyysikää on vielä ainakin 10 vuotta jäljellä, jotta terveeseen eläkkeellä oloonkin jää vielä aikaa.

Suomalaisten ei kannata menettää Paavon ylivertaista kokemusta, varsinkin, kun muisti on parempi kuin monilla huomattavasti nuoremmilla. Maailmantila on nyt muuttumassa sellaiseksi, ettei meillä ole varaa kevytkenkäisiin ulkoministereihin. Suomi tarvitsee Väyrysen kokemuspatterin, jossa virtaa riittää vaikka muille jakaa.

 

 

PS – Teksti on allekirjoittaneen mielipidekirjoitus, eikä edusta välttämättä mainittujen henkilöiden virallisia kannanottoja eikä näin sido ketään tai edusta välttämättä muihin liittyvää todellisuutta.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 166127

 

DOC paavo_vayrynen_12042018.doc – OpenOffice Writer

PVM 12042018

 

667_5800

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2012]

" ... Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.
Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...
Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... -

.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Paavo eroaa KaPusta, kunhan on saanut siitä kaiken hyödyn irti. Eroaminen tapahtuu ennen Kepun puoluekokousta. Siellä Paavo valitaan Kepun uudeksi puheenjohtajaksi. Puoluesihteerivaalin voittaa Savon suuri poika ja Väyrysen taistelutoveri Seppo Kiäriäinen. Nyt onkin Kepu valmis tekemään "tahtopolitiikkaa", jota kaksikko niin ansiokkaasti aikanaan harrasti. Suomen asiat sekaisin hinnalla millä hyvänsä.

Vain ja ainoastaan Paavo Väyrynen on aina ja ikuisesti oikeassa.

Ilkka Luoma

Paavo herättää intohimoja puolesta ja vastaan. Presidentinvaaleissa Väyryselle ääni oli kaikkein edullisin ehdokkaalle - halvempi kuin yli miljoonalla kmapanjoinut Niinistö - puhtailla talkoilla 180 000 ääntä oli hieno suoritus - puhutaan että puolet äänistä tuli keskustalaisilta ...?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Paavo on kyllä lähinnä vanha primadonna, joka ei millään pysty luopumaan näyttämöstä. Toistelee vanhoja rakkaita roolejaan ja manneereitaan, sopivatpa ne sitten näytelmään tai eivät. Toki hänellä on kykyjä ollut ja jotain siitä vieläkin jäljellä, mutta politiikka kuten näytteleminenkin on joukkuepeliä. Jos estradilla esittää omaa sooloaan piittaamatta sen enempää muista näyttelijöistä kuin esitettävästä kappaleestakaan niin yleisöksi jäävät vain ne kaikkein sitkeimmät fanit ja uutta kiinnitystä ei tule, kun entinen menee umpeen.

Ilkka Luoma

Paavon teesit ovat erinomaisen ajankohtaisia - erityisesti (koko) maa järkevästi asutettuna ja elinkelpoisesti (!) pidettynä sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Jaakolta varsin sattuva kuvaus.

Ilkka Luoma

Jaakon komentissa ei lainkaan käsitelty itse asiakohtia, jotka ovat tärkeimmät - Jaakko keskittyi lähinnä /arvioimaan/parjaamaan henkilö - mikä on monille tyypillistä ja näkyy erinomaisesti tässäkin ketjussa. Kritiikki on poikaa, mutta asiapohjaisena ja merkityksien näkökulmasta.

Liki suurin osa poliitkoista kokee omaehtoista euforiaa saavutuksistaan, joita on usein vaikea mittakaavaistaa, mutta luovat kylläkin omatyytyväisyyttä, jopa niin, että mopo vikuroiden karkeilee keulintaan ;)

...
Räikein keulinta hallitsemattomana vikurointina tapahtui Kokoomus-kolmikoplan taholta (Pertti Salolainen, Ben Zyskowicz ja Ilkka Kanerva), kun runttaisivat väkisin kansakuntamme enemmistötahdon vastaisesti meidät Natoon - ohittaen kansanäänestyksen - voimme vain jäädä arvailemaan millä perustein!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka saa taipua vielä moneksi, kun yrittää selitellä Paavon käänteet parhain päin :)

Ilkka Luoma

Mitään ei selitellä. Luitko alustuksen?

...
En ole vielä yhtään täydellisen virheetöntä politiikan saralla aktivisesti toimijaa löytänyt, varsinkaan heistä, jotka ovat osanneet ottaa kantaa ...

Sitähän politiikka on, että kuuntele, kehitä, testaa, ymmärrä ja sovella - virheistä oppien.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Väyrynen on jo haudattu, vaikkei ole vielä kuollut. Väyrysen uran korkeimmat kohdat ovat jo kirjoitettu historiaan.

Tuleva vääntö ja koko ajatus lähteä haastamaan muita on pelkkä kosto Väyrysen näkökulmasta. Katkeraa kalkkia.

Paavo Väyrynen on putsannut vain oman pöydän. Ja koko sen ajan mitä hän on ollut mukana politiikassa, niin oma pöytä on ollut Väyryselle tärkeintä. Sitä on putsattu välillä ihan juuriharjalla.

Nykyisen keskustan kannattajakunnasta korkeintaan 20% on Väyrysen linjoilla. Luulen, että tuleva koitos on Väyrysen viimeinen.

Ilkka Luoma

Hätiköntiä ...

...
Väyrysen pitkä politiikan karriääri on jaksottainen - nyt lähtee käyntiin merkittävin jakso, jossa Keskustan puskaa ravistellaan tosissaan - paine on lähtenyt liikkeelle itse Keskustan kentältä ... herää toki kysymys, onko Keskusta jakaantumassa? (allekirjoittaneen mielipide)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Yhdyn ajatukseen siinä, että Väyrysen uran merkittävin jakso, jossa Keskustan puskaa ravistellaan tosissaan on juuri nyt esillä. Sen sijaan itse veikkaan, ettei keskustan rivit juurikaan jakaanu tämän episodin myötä. Keskustassa on aina palattu takaisin normaaliin, kun kohu on laantunut. Myös Vanhasen lautakasojen jälkeen.

Omasta mielestäni en hätiköi, vaan päin vastoin yritän ajatella seuraamusta tulevasta hyvin monia vaihtoehtoja punnitsemalla. Tässä keississä Väyrynen saa sen lopullisen niitin, eikä paluuta keskustan "piireihin" ole olemassa enää tämän jälkeen. Paavo Väyrysen tulisi onnistua kampanjassaan jokseenkin "ymmärryksen ylittävällä tavalla", että olisin väärässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

30/100 - nyt on kyseessä vetoomus superreformiin. Keskustakenttä "kaikuu" ...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #123
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Väyrysen uran korkeimmat kohdat ovat jo kirjoitettu historiaan."

Paavo pyrki pääministeriksi, mutt'ei päässyt.
Paavo pyrki presidentiksi, mutt'ei valittu.

Paavo nimitettiin Kepun kunniapuheenjohtajaksi, mutt'ei ymmärtänyt tittelin alkuosaa.

Paavo, Paavo, kovan onnen lapsi

Ilkka Luoma

Tässä kohtaa tulee mieleen maailman suurimman verkkokaupan nykyinen suvereeni omistaja - joka yritti ENNEN Alibabaa vaikka mitä - aina epäonnistuen, aivan kuin mikään ei onnistuisi - kunnes, no niin - loppu onkin tunnettua onnistumisen hiistoriaa, nykypäivää ja menestyksellistä etenemistä ---

Tosi herra Jack Ma' n karriäärissä on se ero Paavoon, että Paavolla on useita onnistumisia jo historiasta ja edellytykset huomiselle, koska teesit ovat ajankohtaisia ja uudistumishenkeä löytyy riittävästi ... Paavolla on enemmän tukijoita kuin moni edes aavistaa - 180 000 ääntä näistä olosuhteista - oli jo voitto ... moni oivaltaja osaa tuosta laskea matematiikalla asioita eteenpäin ;)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Suomalaisten ei kannata menettää Paavon ylivertaista kokemusta, varsinkin, kun muisti on parempi kuin monilla huomattavasti nuoremmilla."

Ei kokemuksella ja muistilla johdeta yhtään mitään. Ei valtakuntaa, ei yritystä, ei ministeriötä eikä puoluetta. Menestykselliseen johtamiseen tarvitaan kykyä arvioida huomisen ja ylihuomisen toimintaympäristön muutoksia suhteessa omiin resursseihin. Eikä Paavon kannata olla huolissaan vaikka tällainen ominaisuus ja kyky häneltä puuttuukin. Se puuttuu monelta muultakin. Paavo on tehnyt toimintaympäristön havaitsemiseen liittyvän kyvyn puutteen näkyväksi. Tätä olemme voineet seurata reaaliajassa. Syntymässä saadulle oikeassa olemisen armolahjalle ei nyt vain satu olemaan poliittista tilausta. Eikä taida enää teatteriliputkaan mennä kaupaksi.

Ilkka Luoma

Niillä juuri johdetaankin - ilman hyvää muistia olet muiden vietävissä ja ilman laajaa kokemusta et osaa rakentaa palapelejä, joista politiikan hoito ja johtaminen rakentuvat ...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lisäksi Paavon muisti on osoiuttautunut kovin valikoivaksi. Miten lie sitten sen kokemuksen kanssa?

Ilkka Luoma

Muisti on havaittu teräväksi viimeeksi pari päivää sitten - omakohtaisesti.

...
Kokemusta kukaan, ei edes media ole asettanut kyseenalaiseksi :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Muisti on kuitenkin kovin valikoiva. Väyrynen muistaa vain ne asiat, jotka itse haluaa. Suurta osaa esim. omista tekemisistään hän ilmiselvästi ei halua muistaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Olet Pekka jäljillä - Paavo muistaa asioita niin paljon paremmin, että moni peräytyy vastaväitteistään ymmärrettyään olleensa väärässä - kun Paavo: "Annahan kun selostan asian todellisen laidan" ... muisti on tosiaan kohdillaan. Tuolla jo aiemmin totesin, ettei jeesus-poliitikoita ole olemassakaan! :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Turusen kanssa monesti eri mieltä, mutta nyt löytyi yksi sellainen josta voin olla samaa mieltä. ". Menestykselliseen johtamiseen tarvitaan kykyä arvioida huomisen ja ylihuomisen toimintaympäristön muutoksia suhteessa omiin resursseihin". tästä olen 100% samaa mieltä!

Ilkka Luoma

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 17, 2015
Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

[ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]

Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.

...
Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... - alta.

.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Pieniä neuvostodiktaattoreita ei todellakaan kaivata nykypolitiikassa.

Ilkka Luoma

Perustetko panetteluasi hiukan asiapitoisemmin?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Huomatkaa, että kyseessä on blogisti, joka mainostaa laajasti sivuillaan stalinia... Kaltaiselleni fennougristille tämä on verinen loukkaus. Kyseinen saatana yritti hävittää kaikki udmurttilaiset kirjailijat ja udmurttilaisen kirjallisuuden ja udmurtin kielen, mutta Jumalan armosta hävisi itse! Tänä vuonna, jos Jumala suo ilmestyy 37 udmurttilaisen novellin kokoelma suomeksi minun kääntämänäni!!!

Ilkka Luoma

Huomasitko Sivuiltani täällä Puheenvuorossa, että Stalin kirjoitukset olivat lainaus historiantutkija Starikovin haastattelusta - ja on tuotu kiinnitettynä tänne vastapainoksi muutoin kovin yksipuoliselle historiatulkinnalle, joka on laadittu vain "lännen näkökulmasta" - suosittelen lukemaan kaikki viisi osaa - avartaa mielialaa ja maailmankuvaa :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Luepas Ilkka Mihail Hudjakovin kirjoittama urmurttien kansalliseepos Dorvyzy. Se on järkyttävä kertomus uljaan kansan vähittäisestä tuhoutumisesta.

Kun mytologinen kertomus käännettiin venäjän kielelle, niin voitteko uskoa, vanhoja tarinoita sensuroitiin. Taruissakaan ei saa tulla esiin venäläisten rikokset pieniä kansoja kohtaan.

Ilkka on siirtynyt vihollisen leipiin. Me käymme informaatiosotaa. Ilkka on harrastanut sitä jo yhdeksän vuotta, minä taas vasta muutaman vuoden. Vähitellen vihollisen valheet ja vääristely on ruvennut suututtamaan.

Kyseinen saatana, Stalin yritti tappaa aikoinaan meitä evakkolapsiakin.

Ilkka Luoma

Vähemmistökansoja ei juuri arvosteta - olen täällä meillä Suomessa perehtynyt lukemalla saamelaisten historiaa ja tämän päivän riitoja "etelän miehen kanssa" ...

...
Kts. baskit, katalaanit, kurdit jne ...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mielestäni PV, blogisti ja stalin ovat kaikki samaa poppoota, tosin toki pahuuden asteessa ja sen ilmenemismuodoissa on valtava tasoero, minkä toki myönnän.

Ilkka Luoma

Malta vähän kiihtymystä, sydän kestäisi paremmin rauhallista analyysia ja asioiden perinopohjaista tutkintaa, sillä se vähentää verenpainetta, joka nyt kommentin pohjalta näyttäisi olevan testosteronin myötä "nupit kaakossa" :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Aikaisemmissa vaaleissa oli Väyrysen aktiivisena asiamiehenä herra Koroljov. Muistan hänen varoituksensa: "Vain Väyrynen pystyy luomaan ystävälliset syhteet Putiniin."

Ilkka Luoma

Kaikissa vaaleissa kannattajat pitävät omaansa parhaana ja kehuvat jopa enemmän kuin tarpeeksi ;)

...
Nyt on sivityksessä aukko, en ole kuullut herra Koroljovista mitään - no, kaikkeahan ei voi tietää ;)

...
Tokihan joku ulkomaalainen voi antaa oman henkilökohtaisen arvion kenestä haluaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #65

Herra Koroljov kirjoitti satoja ehkä tuhansia artikkeleita Väyrysen puolesta. Ehkä hän oli suomalainen palkattu putinisti?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä huomaa ettei Paavon politiikasta pystytä puhumaan asialinjalla vaan esitetään pelkkää henkilökohtaisuuksiin menevää räksytystä.

Ilkka Luoma

Jarmo - napakymppi, mutta sana on vapaa ja varmaankin monet lukijat huomaavat saman, että parjaajat usein ilman asiasisältöä ovat liikkeellä -

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Odota nyt edes siihen asti, että Paavo edes hyväksytään ehdokkaaksi Keskustan puheenjohtajan vaaliin ! Vaalikelpoisuus voi jäädä kiinni vaikka masamattomasta puolueen jäsenmaksusta !

Ilkka Luoma

Väyrynen ei ole tietääkseni mitään täyttä varmuutta edes tuolta osin julistanutkaan - vaan kysyy esimerkiksi eräässä mediassa - enköhän näillä eväin ole nyt vaalikelpoinen? ... Tässä kohtaa Keskustan kenttäväellä on merkitystä - mitä se haluaa, tieto kentältä kertoo, että jopa 30% Keskustan kentästä olisi Paavon takana - jää nähtäväksi. Plakkarissa on jo kuitenkin 180 000 suomalaista ääntä! noista vaalimahdollisuuksista/ - vaikeuksista se on loistava tulos!

...
Jäämme odottamaan - tässäkin kohtaan kannustaisin lukemaan topicin - kokonaan :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"tieto kentältä kertoo, että jopa 30% Keskustan kentästä olisi Paavon takana"

Lähde? Hevosmiesten tietotoimiston uutiset ovat erikseen.

Väyrynen kompastui lopulta omaan näppäryyteensä, kansalaispuoluekin kyllästyi ees taas soutamiseen keskustalaisista puhumattakaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Ehkä juuri tässä tapauksessa "hevosmiesten kentältä", sillä se on aika osuva ilmaus, kun puhutaan alkiolaisesta Keskusta kentästä ;)

Se jo tiedetään, että paine kentältä on kova - puheenjohtaja jäi sairaslomalle, toivotamme hänelle parantumista ja nopeaa riviin paluuta.

On aika juhlavaa puhua Kansalaispuolue kyllästyi, kun kyse muutamasta ihmisestä, ja näyttäisi siltä, että tahattomista erehdyksistä on ollutkin kysymys - en neutraalina tarkkailijana huomaa "rötöstelijää" kummaltakaan puolelta - ehkä 180 000 ei tyydyttänyt heti julkitullessaan ketään ja se nosti verenpainetta ylilyönteihin - tahattomasti. Ulkopuolisena kannustaisin paiskaamaan kättä, sopimaan "riidat" ja katsomaan huomisen menestyksiin, jotka ovat mitä ilmeisimmät - kaikkia tarvitaan!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

LOL, Soinikaan ei ole alkiolainen vaikka uutisten mukaan omistaakin ravihevosen puolikkaan.

"Se jo tiedetään, että paine kentältä on kova - puheenjohtaja jäi sairaslomalle"

Sipilän flunssa mainittu.

"ja näyttäisi siltä, että tahattomista erehdyksistä on ollutkin kysymys"

Väyrynen mm. ilmoittautui ihan tahattomasti keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi, ilmoitti että lopettaa jäsenyytensä kansalaispuolueessa ja siirtyy keskustaan jos tulee valituksi puheenjohtajaksi, ja siirteli rahojakin ihan tahattomasti? Keskustalaisia tuollainen tahaton hortoilu tuskin tyydyttää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Luulitko Sinä että sairausloma kerrotaan todellisuuden mukaan tarkan lääkärintodostuksen mukaan - flunssa on hyvä yleismäärite. Toivomme, ettei se ole A-luokkaa, sillä se laukeaa helposti stressistä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

"Luulitko Sinä että sairausloma kerrotaan todellisuuden mukaan tarkan lääkärintodostuksen mukaan"

Sipilä sattui olemaan ääni painuksissa aamu-Tv:ssä;)

"Toivomme, ettei se ole A-luokkaa, sillä se laukeaa helposti stressistä!"

Ilmeisesti omakohtainen tieto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Tietolähteita voi olla Keskustan kenttäväestä aina puoluevaltuustoon saakka ...

Silti kaikille toivomme paranemista - riippumatta onko politiikan hoito ollut kansallisten etujen mukaista ... :)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Millä logiikalla nyt haluat sekoittaa Paavo Väyrysen saaman äänimäärän ja presidentinvaaleissa ja Keskustan tulevassa puoluekokouksessa annettavat äänet puheenjohtajavaaleissa. Minusta näillä vaaleilla ei ole mitään yhteyttä.

Keskustan puoluekokouksissa annetaan puheenjohtajavaaleissa keskinäärin 2 000 ääntä. Jos arvelusi Keskustan kenttäväen 30 % Paavo Väyrysen kannatuksesta osuu edes lähes oikeaan, Paavo Väyrynen saa n. 600 ääntä ja Sipilä 1 400 ääntä. Oma veikkaukseni on, että Väyrynen saa 320 ääntä ja Sipilä loput.

Presidentivaalissa arvioin Paavo Väyrysen saavan maksimissaan 300 000 ääntä, mutta kansa näytti olevan viisaampi kuin arvioin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Niillä on selvä yhteys, on arvioitu että puolet äänistä olisi keskustalaisten ... varmaa tietoahan ei mistään voi saada, mutta pitkäaikaisten keskustalaisten näkökulmat on pakko huomioida, varsinkin jos heillä on laajaa kokemusta Keskusta kentästä - mutta nyt on kannustettavaa lukea topic vaikka uudelleen, sillä sen sisältö on enemmän kuin ensilukemalta huomaa ;)

Ilkka Luoma

¤

" ... ILTA-SANOMAT kysyi lähestyvien presidentinvaalien kunniaksi lukijoiden mielipidettä siitä, kuka on ollut paras presidentti Suomen historiassa. Kyselystä oli jätetty pois tasavallan presidentti Sauli Niinistö, sillä hänen virkakautensa on vielä kesken.

Nettikyselyssä annettiin ääniä noin 35 000 ja tulos oli selvää pässinlihaa. Urho Kekkonen (presidenttinä 1956–1982) sai noin 45 prosenttia äänistä. Vastaajat arvostivat muun muassa Kekkosen jämäkkyyttä, pitkää valtakautta sekä hiihtokuntoa. ... "

~ https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-200000... -

...
Laitetaan vielä tämäkin, että topicin kuvatekstille saadaan katetta - kaikin osin:

"Kysely: Kekkonen on arvostetuin presidentti

Lauantai 6.1.2018 klo 10.18
Suomalaiset arvostavat presidenteistä eniten Urho Kekkosta. Seuraavina tulevat Sauli Niinistö ja Mauno Koivisto.

Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS) kysyi kansalaisilta: "Suomella on ollut kautta aikojen 12 presidenttiä. Keitä kolmea seuraavista arvostat eniten?"
Kyselyssä eniten mainintoja kolmen kärkeen saivat Kekkonen (49% kyselyyn vastanneista)), Niinistö (45%) ja Koivisto (35%). ... "

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801062200649... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten tämä liittyy Paavo Väyryseen? Väyrysellä ja Kekkosella ei ole muuta yhteyttä kuin puoluetausta ja se, että molemmat ovat olleet useita kertoja ehdolla presidentinvaaleissa.

Ilkka Luoma

Et ilmeisesti ole perehtynyt Kekkosen ajan lähihistoriaan?

Jorma Repo

Sana on vapaa vai onko?"Parjaajille" ihmisille jotka eivät jaa sinun näkemystäsi asioista,minun näkemykseni mukaan ei ole.Mistähän mahtaa johtua?Minähän en usko siihen,että joku voi "aikuisten oikeesti" ottaa vakavasti näitä sinun juttujasi.Vai ottaako?

Ilkka Luoma

Laitan tämän tänne lukijoiden vuoksi - ja kertaan netiketin - riekkuminen, rienaaminen ja parjaaminen ovat netiketin vastaista henkilöön menoa - se ei käy - kriittisyyttä tarvitaan ja se on tervetullutta, mutta asiaperustein.

Uskottavuuden ratkaisevat lukijat - joista kommentoijat edustanevat noin 5 prosenttia (?)

Jorma Repo

Leo eihän Ilkka tule koskaan tunnustamaan sitä.että venäläiset ovat syyllisiä lukuisten alkuperäis kansojen katoamiseen.Toisin kuin lännenmies amerikoissa.

Ilkka Luoma

Kerrohan Jorma, mitkä Venäjän alueella olevat alkuperäkansat ovat kadotetut ja sen jälkeen vertaa tilanteeseen Yhdysvalloissa ... ja siihen miten valkoinen mies purjehti uudelle mantereelle ja ryösti intiaanien maat ja mannut - kapseloiden alkuperäiset (jotka eivät nekään ole aivan alkuperäisiä) aitauksiin ja myöhemmin reservaatteihin ...

Tämä ei ole topicin mukainen kommentti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jorma, istuppa alas ja mieti. On täysin turhaa moittia Ilkkaa. Hän on jo 9 vuotta puolustanut Venäjää ja tehnyt sen hienosti, kymmeniätuhansia täysin loogisia kirjoituksia Venäjän puolesta, varmaan Suomen tuotteliain vaikuttaja.

Ilkka tietää kaikki viime sotien yksityiskohdat paremmin kuin kukaan meistä isänmaallista. Älytöntä neuvoa häntä.

Jorma, tämä on informaatiosotaa, sinun täytyy miettiä kirjoituksiasi uudella tavalla. Ota Ilkasta oppia jos haluat vaikuttaa.

Ilkka Luoma

Kiitos kehuista ;) ... Aihe oli kuitenkin Paavo Väyrynen!

Ilkka Luoma

Mennään takaisin topicciin ---

...
[U] Kansalaisliikehdintä on alkanut

9.6.2012 | 20:28 | Ilkka Luoma |

ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108208-... -

Paavo Väyrynen taisteli upeasti koko maansa puolesta - Keskusta ei halunnut itselleen menestystä seuraaviin vaaleihin - mutta mitä nyt tapahtuu?

"On mielenkiintoista nähdä säilyykö Väyrysen lojaalius puolueeseen, ja tarvitseeko säilyä - hän voi aivan mainiosti, rehdisti ja suoraselkäisesti perustaa oman puoleen. Väyrysen puolueelle riittää kannatusta laajasti yli koko puoluekentän.

Mikäli Paavo perustaisi oman kansanliikemäisen aktivistien yhteenliittymän kansallisen edun nimissä - saattaisi se merkitä Keskustan kutistumista pienpuolueeksi.

Väyrysen valitsemattomuuden vuoksi moni eroaa nyt Keskustasta. Mutta, jäsenistön edustajisto on nyt tehnyt päätöksensä ja siltä osin peli on pelattu ja kuuluisin sanoin: Pulinat pois..."

Heti Rovaniemen puheenjohtaja vaalien ratketessa Paavon tipahtamiseen - on sähköpostiin virrannut satoja yhteydenottoja ja peräänkuulutettu kansalaisliikettä Paavo Väyrysen taakse.

50.000 aktiivia tarvitaan, mikä on hyvin paljon - ja jotta kannatus projisoituisi Väyrysen lukuihin - olisi kunkin 50.000’sta aktiivista triplattava itsensä. Koko kansanliike tarvitsee nuo 150.000 ihmistä, jolloin voidaan vakavasti perustaa kansalaisyhteisö ilman nykyisiä puoluemerkkejä.

Suomessa on vahvan johtajan odottajia paljon, hyvin paljon –

… presidentti Urho Kaleva Kekkosen henki on nyt aistittavissa ja on tilaus todellisille johtajille - puheiden aika on ohitse. Kansa kaipaa kansallista ja omaleimaista identiteettiä selvitäkseen edessä olevista ongelmista.

...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

” Väyrysen puolueelle riittää kannatusta laajasti yli puoluekenttän”. Miten tämä ennustukseni vuodelta 2012 on mielestäsi toteutunut?

Ilkka Luoma

Emme tiedä - ei ole mittaustuloksia, se oli ennuste, kuten koko kirjoitus, joka täsmäytyi monin osin hämmästyttävän lähelle myöhempää todellisuutta!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #68

Väyrynen erosi perustamastaan puolueesta, ennen kuin sen kannatusta ehdittiin mitata vaaleissa. Gallupeissa Kansalaispuolue katosi ryhmä muut pohjamutiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Meille on vain yksi vankka gallup, ja se oli presidentinvaalit 2018 - Paavo sai omin avuin ja innokkaiden talkoolaisten kanssa 180 000 ääntä ja se on paljon - olivat hinnaltaan myös Suomen halvimmat.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka ja muut putinistit käyttävät tätä menetelmää jatkuvasti:

Jenkit on tehneet pahoja tekoja, tuhonneet intiaanikansoja.
Mutta he ovat useimmiten tunnustaneet rikoksensa, vaikka mitäpä se enää auttaa, mutta kuitenkin tunnustaneet ja ehkä katuneetkin.

Myös venäläiset ovat tehneet pahoja tekoja, kuten vaikkapa Stalin ja Putin. Mutta he eivät ole rikoksiaan tunnustaneet, eivätkä tunnusta, vika on aina muissa.

Amerikkalaiset panivat intiaanit reservaatteihin, mutta venäläiset veivät mm. karjalaisia ja eestiläisiä ja urmertteja vankileireihin Siperiaan tai muuten vain tappoivat.

Ilkka Luoma

Koetetaan nyt keskittyä Paavon hyviin tekoihin ja oikeudenmukaisuuden nimissä myös vastakkaisiin perusteltuihin tekoihin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se oli vastaukseni kirjoitukseesi 54 sinä jossa toit esiin intiaanit:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Joka oli taas vastaus harhautuneeseen kommenttiin - pitäisi osata laittaa raja, itsekkin - jotta ketju pysyy aiheessa ;)

Jorma Repo

Tässäpä Ilkalle luettelo venäjän alkuperäiskansoista,jotka ovat kadonneet viimeisen 100 v. aikana.
-Ainut
-Kamassit
-Kerekit
-Onokit
-Jukit
Katoamisen partaalla olevat tai tätä kirjoittaessa ehkä kadonneet.
-Ketit
-Iganasanit
-Negidaletsit
-Orokit
-Orodit
-Tofalarit
-Enetsit
-Jugagarit
Kiinnitä huomiota siihen,että tämä on viimeiset sata vuotta,se mitä tapahtui v. 1600-1900 aikana jolloin venäjä valloitti "lähes aution Siperian"ei ole tässä listassa.Ja kerroppa sitten alkuperäis kansojen kohtalosta lännessä viimeisen sadan vuoden aikana.

Ilkka Luoma

Luetteloja voidaan laatia, mutta perehdytään asiaan sillä lailla aikuisten oikeasti ---

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_al... -

...
Tästä voidaan alkaa sitten asiakeskustelu ...

Ilkka Luoma

Tällaista kommentointia (alimman linkin alta) saadaan, kun se on nimimerkein mahdollista ---

[02022018]

" ... [* ” … . .. Väyrynen teki rehdin eleen, tietäen, että hänellä on Keskustassa laajaa kannatusta. On suoraselkäistä mennä mittauttamaan kannatus suoraan kenttäväen eteen. Keskustalla ei ole jäsenäänestystä, vaan puoluekokous valiintuu huolella piireistä [!?]. Tässä voi olla Paavolle uhka, mutta myös suuri mahdollisuus.

Väyrynen pelasti Keskustan alamäen presidentinvaaleissa 2012, jolloin hän yhdisti kentän taakseen - puoli miljoonaa ääntä ensimmäisellä kierroksella. Voisiko entinen Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen tulla vankkuriksi Paavolle?

Nyt on kysymys Keskusta tulevaisuudesta! Tänään Sipilän Keskusta on liki Kokoomuksen apupuolue. Paavon kuningasajatus on yhdistää perussuomalaiset, itsensä kadottaneet siniset ja "sipilöitynyt" Keskusta Uudeksi Keskustaksi, jonka kokoava voima lähtee Kansalaispuolueen politiikan kattojärjestömäisyydestä. Tässä on ensimmäinen politiikan innovaatio sitten demareiden Forssan kuuluisan kokouksen 1906 … ”

~ https://yle.fi/uutiset/3-10053749 -

Miksi näin – siksi, että on aito huoli Suomen tulevasta tilasta!

Siksi myös, että Väyrynen hakee näin ne tärkeät – Suomen kansalle hyvin tärkeät vaaliteesit hallitusvastuun kautta pääministerin pestistä toteutukseen. Erityisesti sotilaspoliittinen liittoutumattomuus, ja näin Paavon ollessa pääministeri, hän varmistaa, ettei Nato-kannastaan kansalle epävarma presidentti Sauli Niinistö ”heikkona hetkenään” tekisi uus-erkkolaista [2 päätöstä Natoon menosta – vastoin kansakunnan vakaata mielipidettä, joka olisi myös liittymisenä kohtalokasta suomalaisille [4.

Paavon suunnitelma on nerokas ja sitä on täytynyt pohtia huolella

On reilua antaa Keskustan kentän tehdä päätös, joko uus-keskustalaisuutena – alkiolaisuuden tunnustajina tai sitten Väyrynen tekee eron vanhaan ja uusii suomalaista politiikkaa urakalle ”kattojärjestönsä” kautta – eli Kansalaispuolue vetoaisan päässä - muutosmoottorina. ... "

Jatkuu täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74967/paavo-vayryn... - [64]

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen puhuu "alkiolaisesta allianssista" no, minkälainen oli se alkiolainen allianssi jota Väyrynen puuhasi yhdessä Kokoomuksn ja RKP:n kanssa, tavoitteena nostaa Väyrynen vaalien jälkeen pääministeriksi. Väyryselle kaikki on kaupan, myös Alkiolaisuus, jos se vain palvelee hänen omaa etuaan.

Ilkka Luoma

Tuo on tietenkin mielipiteen antajan oma näkemys, ja ok niinkin, hänen näkökulmastaan, ainakin itselleen ;) - mutta alkiolaisuutta turvataan parhaiten olemalla pääministeri.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ilkka, tiedät kyllä varsin hyvin, että Väyrynen pyrki tuolla "kassakaappisopimuksella" tasoittamaan tietänsä Suomen tasavallan presidentiksi Koiviston jälkeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Jätän tuonkin aiheen todellisuustarkastelun Paavon omiin kirjoihin, joissa sekin on selostettu - varsin tarkasti.

Ilkka Luoma

Tuon aiheen voi käydä todellisuutena tarkistamassa Väyrysen kirjasta - Paavo on siitä erikoinen poliitikko, että hän perustelee liki kaikki lausuntonsa, jos vain jaksaa lukea - uskominen jätetään aina lukijan omaan harkintaan.

Jorma Repo

Lääketieteellisesti katsottuna Paavoa vaivaa pahimman luokan skolioosi.Ei suoraselkäisyys.

Ilkka Luoma

Ja tämä on vapaan sanan esimerkki rienaamisesta, mutta onneksemme lukijat erityisesti ovat valveutuneita, eivätkä piittaa alhaisista ja kaunaisista riekkumisista.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

HYvät Makkonen ja Luoma: "Kyllä huomaa ettei Paavon politiikasta pystytä puhumaan asialinjalla vaan esitetään pelkkää henkilökohtaisuuksiin menevää räksytystä."

MIstä lähtien politiikasta diktatuureja lukuun ottamatta puhuvat järkevät ihmiset henkilökeskeisesti? Eivät toivottavasti missään. Jos vetää jonkun henkilön politiikan pelastavaksi puolijumalaksi, saa kyllä luvan kestää tällaista ratkausua kritisoivia kommentteja.

Totean, että tämä blogi keskittyy PV:n henkilöön,joten tässä blogissa kuuluukin pysyä Paavoon menevällä henkilölinjalla eikä asialinjalla.

Ilkka Luoma

Kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä ja ne ovat ainakin kirjoittajalleen arvokkaita - siksi tämäkin - sinun juttu jätetään lukijoiden harkintaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Jos minulla olisi yhtä paljon eräitä nesteitä päässä kuin tietyillä pyrkyreillä, ilmoittaisin, että rupean Kiinan kommunistisen puolueen johtoon ilmoitusasiana ja saisin muutaman uskovaisen kirjoittamaan asiasta mielisteleviä spekulaatioita..
Mutta kun ei ole...

Ilkka Luoma

Kuvastaako tämä sielunmaisemaasi ja kuvitelmiesi ilmatilaa?

Jorma Repo

Aika erikoista toimintaa blogin pitäjältä,julkaistaan nähtävästi minunkin kommenteistani vain hänen agendaansa sopiva materiaali.Ja mitä tuohon skolioosiin tulee,se on minun mielipiteeni,kuten Paavon takin käämtely.Vai ihanko vakavissasi kirjoittelet?Onko Paavon suoraselkäisyys sinulle henk.koht ongelma?Ps. Pistä se pyytämäsi lista näkyviin,vai onko sekin liian rienaava tai henk.koht.Luulenpa ettei sekään sovi agendaasi siinä missä AU:n konferenssitalokaan.

Jorma Repo

Kuten me Alkiolaisuuteen perehtyneet(blogistista en tiedä onko) tiedämme hänen kirjoittaneen Maan Ääni lehdessä 15.1.1920 Euroopan yhdysvalloista, yhteisestä armeijasta, tullittomista rajoista sekä yhdenarvoisesta rahasta.Mutta hän olikin viisas mies.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tämän pitäisi kyllä jo herättää !

Kevätpörriäinen ilmestyy taas ! Helsingin ala-asteikäisten oppilaisten tekemä Kevätpörriäinen on hyväntekeväisyysjulkaisu, josta saatu tuotto jaetaan kouluille käytettäväksi lasten iloksi esimerkiksi retkiin tai teatterivierailuihin.

Lehteä on tehty jo 69 vuotta.

Ilta-Sanomat on poiminut Pörriäisestä alakoululaisten murjomia parhaita vitsejä. Yksi parhaista kuuluu:

On vuosi 2585, kuka on ehdolla Suomen presidentiksi?

Paavo Väyrynen.

Mandi Kaijomaa ja Lumi Merilä 4 A

Ilkka Luoma

Erityisen hyvä - sillä se kuvastaa kansakuntamme jatkuvuutta pysyvyydellään, josta ilmiömäisenä esimerkkinä käy Natoon liittymisen ylivoimaisen enemmistömme tiukka vastustus - jo yli 15 vuoden ajan ja vuodesta toiseen ;)

Jorma Repo

Minä en sinuna puhuisi alhaisesta ja kaunaisesta,minä en tunne minkäänlaista kaunaa kyseistä henkilöä kohtaan ja jos maininta taipuneesta selkärangasta on alhaista,pidän sitä sinun mielipiteenäsi.Mutta hehkuttelu omien ala-arvoisien artikkeliesi jatkeeksi sananvapaudella on alhaista,jota et kuitenkaan kunnioita.Ja tämä on minun mielipiteeni,jos et kestä toisten näkemyksiä niin lopeta omiesikin esittäminen tälläisellä foorumilla.

Ilkka Luoma

Fiksuimmat ymmärtävät pyrkysi sananokkeluudella irvailuun ja samalla sen taakse kätkeytymiseen - mutta tosiaan ajattelevat yksilöt huomaavat sanasisältöön liittyvän tarkoitushakuriekkumisen ... nimittäin, ... no olkoot - meissä kaikissa on vikamme.

Ilkka Luoma

Link: US_P/IL ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30354-p... -

...
" ... Väyrysen sujuvuus jyrää, ja se ärsyttää
31.3.2012 10:55 Ilkka Luoma - 367 kommenttia

Keskusta valitsee parin kuukauden kuluttua uuden puheenjohtajan. Onko Väyrynen valinnan jälkeen pääministeritiellä kohti kriisiytyvän Suomen oikaisijan tehtäviä, voitettuaan seuraavat ennenaikaiset eduskuntavaalit?

Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin ... "

.

Jorma Repo

Listahan olikin vain Pohjoisten alkuperäiskansojen liiton laatimaa ja olikohan laatijan nimi Anatoli Sorukhov mikä lie lännenmies.

Ilkka Luoma

Listan sisältö on viisasta googlata kukin ryhmä erikseen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ilkka hei, miten luulisit Santeri Alkion uudelleensuuntautuvan haudassaan, jos hänelle twiitattaisiin, että joku hänen perustamansa puolueen tulevista puheenjohtajakandidaateista on ulkoministerikautenaan kieltäytynyt jyrkästi selvittämästä mahdollisuuksia palauttaa rauhanomaisesti vihollisen rikkomat alkuperäisen itsenäisen Suomi-neidon luomurajat, joita alkiolaiset ja muut kaikki kunnon suomalaiset olivat puolustaneet kynsin hampain 1939-44 ja edellinen kunniapuheenjohtaja J. Virolainenkin sentään toivoi julkisesti takaisin tilanteen avautuessa ja presidentti Kekkonen oli aikanaan toiminut aktiivisesti asian puolesta?

Tämän ex-ulkoministerin kuva on nähtävissä epäiltyjen salavenäjämielisten rogue galleryssä tämän linkin takana (kohteet manipuloitu todellista fiksummiksi tyylikkäin asustein): http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253775-p...

Ilkka Luoma

Sinällään aivan hyvä ok-kysymys, mutta viisaana herra Santeri Alkio kysyisi ensin, miten hyödynsimme annetun maanvaihtoehdotuksen ... alkaen 1938 - herra Boris Jartsevista, joka oli Stalinin henkilökohtainen lähettiläs ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Stalin yritti tappaa mminutkin 1939 ja yritti valloittaa koko Suomen. Sai Karjalan. Missä kunnossa se nyt on? Olen käynyt katsomassa parikymmentä kertaa. Miksi Putin pitää sitä edelleen hallussan vaikka ei tee sillä mitään. Soanlahdella oli ennen sotia yli 3000 asukasta, tällä hetkellä 22.

Nyt Väyrynen Venäjän ystävineen haluaa liittää loputkin Suomesta Venäjään.
Pa*kamainen tämä porvarihallitus on, ainoa hyvä puoli on että se kurmuuttaa meitä suomenkielellä:)

Ilkka, miksi moni on mennyt vihollisen puolelle?

Ilkka Luoma

Ei yrittänyt valloittaa. Halusi jo vuonna 1938 muutamia aluevaihtoja (Case Jartsev) - taatakseen Leningradin turvallisuuden - Stalin oli jo lukenut Hitlerin Taisteluni kirjat!

Ilkka Luoma

... Sinisten rooli kalvaa suomalaisten luottamusta politiikkaan. Epärehellistä peliä Keskustalta ja Kokoomukselta. Demareiden Antti Rinne ja ikipoliitikko Paavo Väyrynen kiittävät ja hymyilevät! Olisiko aika muuttaa puoluepolitiikan suuntaa? Kansalaispuolue on oiva aihio ja sen myötä sotakirveet haudataan - kaikin osin; joskus yksityiset intressit väistyvät yhteisen edun ja hyödyn edestä

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005649307.html -

.

Jorma Repo

Ei ehkä viimeksi läpäissyt tämä Väyrystä koskeva kpmmentti blogistin suodatinta,niin pistänpä uudestaan jakoon."Paavo on niin monta kertaa takkinsa kääntänyt,että pyörittelisi vaan kalsareitaan ja niitäkin päällyshousut jalassa,Ei näkys kaikki vahingot.Jos nyt erotettu,eronnnut kunniapuheenjohtaja,ei osallistukkaan puheenjohtaja vaaliin?Kenelle tämä massiivinen jylisevä,jyhkeä ja murskavoiton tuottava äänisaalis nyt mennee?

Ilkka Luoma

Väyrynen ei luovuttanut, vaan antoi ajattelemisen aihetta Keskustan johdolle. On vaarana, että Keskustan väyrysläiset irtoavat ja liittyvät Kansalaispuolueeseen, jos Väyrynen ja Kansalaispuolue sopivat riitansa. Arvellaan jopa 20-30 prosenttia keskustalaisista olevan väyrysläisiä! 180 000 ääntä presidentinvaaleista oli paljon noista Paavon lähtökohdista!

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804202200892... -

"Paavo Väyrynen ei pyri sittenkään keskustan puheenjohtajaksi: ”Kaiken tapahtuneen jälkeen en ole ehdolla” ... "

.

Jorma Repo

Paavokin ymmärsi realiteetit,toisin kuin eräät toiset.Vaikka eihän Paavon tavoitteista ota selvää kansalainen Erkkikään.

Ilkka Luoma

Ymmärrän, ettei etkä ota selvää, sillä tässä tulee tietää taustat tarkemmin - paljon on luuloa ja väitettä, mutta vähemmän faktaa ---

Ilkka Luoma

... Kun vertaa kahden uudisliikkeen perustajaa - europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ja kansanedustaja Harry Harkimon saamaa julkisuutta, on siinä hyytävän huutava ero! Millainen?

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005663997.html -

"Kokoomuksesta lähtenyt Harkimo julkaisee elokuussa ”politiikan sisäpiiriä” läpiluotaavan kirjan

Harkimo kritisoi lähtönsä yhteydessä voimakkaasti kokoomuksen päätöksentekokulttuuria ... "

Toimituksen poiminnat