Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Lännenmies toteutti sotaa lietsoneen hyökkäysuhonsa

  • USA toteutti raskaan uhonsa - hyökkäsi Syyriaan ja haki kavereiksi EU-Ranskan ja eroavan Englannin! ¤
    USA toteutti raskaan uhonsa - hyökkäsi Syyriaan ja haki kavereiksi EU-Ranskan ja eroavan Englannin! ¤
  • Venäläisten S-400 siirrettiin tarkoituksella sivurooliin, sillä sen toiminta olisi voinut olla dramaattista ¤¤
    Venäläisten S-400 siirrettiin tarkoituksella sivurooliin, sillä sen toiminta olisi voinut olla dramaattista ¤¤
  • Lännenmies hyökkäsi 105' lläTomahawk tai sen tyyppisellä risteilyohjuksella Syyriaan - nyt vasta tutkitaan syitä hyökkäykseen! ¤
    Lännenmies hyökkäsi 105' lläTomahawk tai sen tyyppisellä risteilyohjuksella Syyriaan - nyt vasta tutkitaan syitä hyökkäykseen! ¤

Länsi valitsi itselle pidemmällä jänteellä hävinneen roolin, mutta poistui [1 ja poistuu Syyrian alueelta ainoalla jotenkin uskottavuutensa säilyttäneellä tavalla – rauhoittumassa jo olevan Syyrian raskaalla edelliseen nähden kaksikertaisella ohjusrynnäköllä [2 – kolmen lännenmiehen voimin.

 

Yhdysvallat, Englanti ja Ranska suorittivat vahvistaakseen lännenmiehen leiriä taistelussa itää vastaan – yhteishyökkäyksen. Kolmen taisteluryhmä hyökkäsi odotetusti ja sopivan laimeasti ollakseen ärsyttämättä liiaksi Venäjää, joka on ollut Syyriassa sen laillisen hallinnon kutsumana vastustamassa kapinallisterroristien osallisuutta sisällissotaan – jo vuodesta 2015.

[2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005641653.html -

 

Yhdysvallat aloitti jo vuonna 2013 salaisen CIA-operaation aseistamalla Syyrian kapinallisterroristeja [3 – edellisen US-presidentti Barack Obaman käskyllä, jonka presidentti Donald Trump päätti käskyllään kesällä 2017. USA aloitti massiiviset Syyrian pommitukset ilmasta, jo vuonna 2014 – ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa ja mandaattia.

 

Lännenmies hävisi pelinsä ja myöhemmät vaikuttamismahdollisuutensa koko Syyrian alueelle

Mitään täyttä näyttöä ei ole Syyrian hallituksen osuudesta väitettyihin kemiallisten aseiden iskuihin Damaskoksen itäpuolella – Ghoutassa ja Doumassa. Väitteet kerrotaan olleen tekaistuja [4 ja todisteet kestämättömiä, jopa todistearvoltaan olemattomia.

Ehkä ”kemiallisten iskujen tapahtumavideot” tekaistiin provosoituna hätäännyttäessä US Trumpin ilmoituksesta, että US vetäytyy Syyriasta [5, paljolti, koska aloitteet ovat siirtyneet itse Syyrian lailliselle hallitukselle, Venäjälle ja Iranille ja yllättäen Turkille – Nato-valtiolle!

Mainitaan, että vasta nyt tänään 14.4. OPCW järjestö menee/meni paikan päälle selvittämään onko vai ei [6 – näitä kemiallisten aseiden käyttöä operoitu ja jos on – niin mahdollisesti kenen/ keiden toimesta.

[6 Ote: ” … YK:n kanssa toimivan kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n on määrä aloittaa tänään tutkimukset Doumassa. Syyria on lupaillut asiantuntijoille pääsyä alueelle, jossa kerrotaan kuolleen kymmeniä kaasuiskussa viime viikonloppuna … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10160155 -

 

Lännenmiehen hyökkäävälle taisteluiskulle on vain yksi todellinen syy

US ei voinut aloittaa hyökkäystä enää yksin – se tarvitsi vahviketta ”liittolaisilta” - Englannilta ja Ranskalta, joiden vaikutehistoria ulottuu jo 100 vuoden taakse – väärin piirretyin rajoin - koko muun muassa Syyrian alueelle – Sykes - Picot sopimuksella [7, joka aikanaan salattiin, eikä siinä kyselty mitään alueen asukkaita ja väestöryhmiltä.

 

Kolmikko päätti näin roolinsa Syyrian konfliktin osalta

Aloite on siirtynyt näin Venäjän johtamalla - ”itäiselle koalitiolle”, jossa yllättäen natovaltio Turkki on mukana. Nythän Syyriaa kohtaa jo rauhoittumisen aalto, sillä Ghoutan myötä kapinallisterroristien ote on kirvonnut/kirpoamassa ja heidän siirrot Idlibin maakuntaan ovat alkaneet –

… ehkä Idlibiin on syntymässä ”elinkelvoton” uusi prototyyppivaltio, jossa ääri-islamistit voivat harjoittaa eloaan tapojensa mukaisesti. Samaan rauhanprosessiin tulee liittymään kurdien ratkaisematon ongelma jo tuolta Sykes - Picot sopimuksen ajoilta. Kurdit tullevat saamaan oman ”prototyyppivaltion” - Kurdistanian [8 – itäisen koalition määrittämänä?

 

Käyttikö Venäjä omia moderneja S-400 ohjustentorjuntavälineistöä? [9.

Isku oli sopivasti rajoitettu, ettei Venäjän olisi tarvinnut käyttää ohjuspuolustustaan. Tässä kohtaa vastakkain olivat kahden maailman suurimman asekauppiaan intressit, sillä mikäli S-400 ohjustorjuntajärjestelmä [10 olisi käytetty (käytettiinkö – jää vielä tätä kirjoitettaessa nähtäväksi) – olisi se aikaansaanut mahdollisen kiusallisen tilanteen jommalle kummalle!

– on helppo arvioida, mikä isku olisi lännenmiehelle, jos olisi käynyt ilmi, että heidän ”älykkäät ohjukset” [trumppistinen ilmaus] olisi ammuttu alas, harhautettu tai tehty vaarattomiksi tai toisin päin, mikäli moderneiksi ja voittamattomiksi väitetyt S-400 torjuntajärjestelmät olisivat olleet tehottomia – ainakin Turkki peruuttaisi S-400 järjestelmän tilaukset – uutisointi on kertonut, että natovaltio turkki olisi haluamassa tätä venäläisten S-400 ohjustentorjuntajärjestelmää [?]

 

...

Lännenmies kokee jo käyvänsä vähintään informaatiosotaa idän jättiläisiä vastaan

Lännenmiehellä on myös amerikkalaisina meneillään kiusallinen ”rauhoittamisoperaatio” - kaukana idässä, jossa Kiina viitoittaa todellisuudessa tiekarttaa, jonka lopullisena päämääränä on rauhoittaa koko Korean niemimaa – poistattaa kaikki de facto toimimattomat ydinaseet kantolaitteineen ja kaikki kolmansien valtioiden taistelu- ja hyökkäysjoukot koko Korean niemimaalta.

 

Merkittävä – erittäin merkittävä tieto

[ … tässä viittaan voimakkaasti presidenttimme ilmaukseen hänen näkemyksestään hetkestä, jolloin hän lähtisi viemään Suomea kohti Natoa! [11 … ]

Yhdysvallat ei mitä ilmeisimmin kertonut hyökkäyksestään kohdetietoja Venäjälle, vastoin kuin vuosi sitten – sen sijaan EU-valtio Ranska kertoi – uutisoinnin mukaan. Tämä tieto on erityisen merkittävä, sillä tällä uutisoidulla informaatiolla EU-maa Ranska antoi viestin Kremlille – emme ole vihollisianne.

US saattoi tehdä itselle kohtalokkaan valinnan ja näin vaikeutti mahdollisesti alkavia ”toukokuun neuvotteluja” [12 ---

 

Suomalaisia eturivin poliitikkojen lausahduksia:

Ulkoministeri Timo Soini - ” … Syyria käytti kemiallisia aseita … _… mukana Iran ja terroristiryhmiä – liittyy myös Israelin turvallisuus [!] [13 … ” … toisaalta: ”Osa on arvokalaa ja osa ei …”, lähetti Yle Ykkösaamussa 14.4. terveiset vanhemmilleen Tampereelle: Rakastan teitä!”

Presidentti Sauli Niinistö - ” … rangaistusisku … ”

 

Entä itse esitetty taisteluhyökkäyksen juurisyy?

Lännenmies väittää Syyrian hallinnon käyttäneen kansalaisiaan vastaan kemiallisia aseita, jotka ovat kansainvälisin sopimuksin kielletty – aiemminhan esimerkiksi amerikkalaisten käyttämä Agent Orange [14 ei aikaansaanut mitään toimia kansainvälisen yhteisön taholta – Vietnamin sodan ajoilta – uhrien määräksi arvioitiin tuolloin noin miljoona – siviiliä, eikä tämä ole fiktio – van fakta itse tapahtumana.

[14 – viitelinkki ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-lla-eniten-kemiallisia-aseita-venajan-yhdysvaltain-suurlahettilas-varoittaa-seurauksista/6865152#gs.L5za=dg -

[14 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange -

 

US haki YK' n yleiskokoukselta hyökkäys- ja taistelulupaa Irakia vastaan vuonna 2003. Perusteiksi esitettiin myöhemmin valheiksi osoittautuneet väitteet Irakin yksinvaltias Saddam Husseinin kemialliset joukkotuhoaseet – niitä ei löytynyt, tai oikeastaan löytyi, mutta kiusallisena asiayhteytenä itse Yhdysvalloille.

US ei saanut hyökkäys- ja taistelulupaa YK' lta - maailmanjärjestöltä, mutta George W. Bush presidenttinä määräsi hyökkäyksen – jonka jatko on jo historiaan kirjoitettu – ISIS-järjestön syntyhetkineen [15 sekä myöhemmin Englannin silloisen pääministeri Tony Blairin anteeksipyyntöineen [16 osallisuudestaan väärään sotaan – väärin esitiedoin.

 

Entä itse juurisyy – nyt tehdylle lännenmiehen taisteluhyökkäykselle?

Lännenmies vetäytyy Syyriasta, näin itse Trump ilmoitti kohdaltansa. Vetäytyminen on tappio pitkälle amerikkalaisille maailmanpoliisiroolille*. Nythän me elämme jo vuosisadalla, jota kaupallisesti ja vaikutusvallallisesti johtaa Kiina – maailman suurin talous ja tuotantokone.

Amerikkalaiset julistelevat nyt ”kauppa- yms. sotia” jo kaikkialla maailmassa ja näin rapauttavat rooliaan, joka ylläpidetään nyt yhä enemmän sotilaallisella hyökkäysvoimalla, josta nyt näytettiin varoitus koko muulle maailmalle lännenmiehen iskukyvystä.

[* ”Yle' n toimittaja Pirkko Pöntinen näyttää pitävän itsestään selvänä, että maailman sotinein valtio on maailmanpoliisi, vain yhdeltä arvomaailman kantilta. Onkohan Pöntinen huomannut, että lännenmiehiä on vain vajaat 20 prosenttia maailman väestöstä ja sitä, että elämme kaupallisesti Kiinan vuosisataa. Onko USA' n kaupallinen häviö korvattava sotilaallisella voimalla? ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10152635 - Ote: ” … Miksi Yhdysvallat ei enää voita sotia? Operaatioilla pitäisi olla selkeät poliittiset tavoitteet, huippuaseistus ei yksin riitä Yhdysvaltain viimeisin, menestyksekäs sota käytiin Kuwaitissa 1991, kun Yhdysvallat liittolaisineen ajoi Irakin joukot pois Kuwaitista. Tämän jälkeen usko huipputekniseen sodankäyntiin on tuottanut vain kalliita osavoittoja ja pitkittynyttä kärsimystä … ”

 

Kun tarkastelee maailman sotahistoriaa – ei jää epäselvyyttä liipaisinherkistä valtioista [17. Lista: Afganistan 2001 - , Irak 2003 – (2011) - , Libya 2011, Syyria 2003 - , ei jää paljon epäselvyyttä juurisyistä ja todellisuudesta.

 

Entä nyt?

Syyriassa kapinallisterroristit ovat ehkä liki kaikin osin siirretty Idlibiin. Kurdit ovat ”vakiinnuttaneet” alueensa, ISIS on käytännössä Syyrian merkittäviltä alueilta eliminoitu.

Turkki ei enää vaadi suoraan al-Assadin kaatamista, kuten muuten ei muun muassa Englantikaan. Tahtipuikko on nyt muilla kuin amerikkalaisilla – kornia oli se, että Sykes - Picot mestaroijat – Englanti ja Ranska – ehkä yrittivät nyt näin korjata valuvikoja, jotka synnyttivät noin sata vuotta sitten.

 

Ja näin Idän ja lännen väliset - vähintäänkin informaatio- ja kauppasodat jatkuvat!

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/us-lopettaa-syyrian-pommitukset-ja.html -

...

[3 ~ https://www.ksml.fi/ulkomaat/Yhdysvaltain-armeijan-edustaja-CIA-lopettaa-Syyrian-kapinallisten-tukemisen/1017975 -

[4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10161749 -

[5 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005624336.html -

[7 ~ https://www.britannica.com/event/Sykes-Picot-Agreement -

[8 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kurdistan -

[9 ~ https://www.army-technology.com/projects/s-400-triumph-air-defence-missile-system/ -

[10 S-400 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/S-400_missile_system -

[11 Sauli Niinistö on luvannut pitää Suomen Naton ulkopuolella – taholtaan, koska kansakuntamme suuri enemmistö on yli 15 vuoden ajan sanonut aina yli 50 prosentin voimalla – ”Kiitos ei - Nato” - Niinistö arveli, että hän vie Suomen Natoon, jos Venäjä kokee EU' n vihollisekseen, jolloin Niinistön mukaan meitä kohtaan uhka kasvaisi – joka ei sinällään pidä paikkaansa ja näin Niinistö tekisi kohtalokkaan virheen kansakunnalleen.

[12 Epävirallisesti tarkoitetaan supertoukokuuta, jolloin ehkä maailman mahdit tapaamisessaan sopivat niin Korean niemimaasta kuin Ukrainasta ja Iranin sopimuksesta [?] ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005637894.html -

[13 ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/lahi-ita/israel-hyokkasi-gazaan-suurimmalla-osalla-ihmisista-ei-ole-paikkaa-minne-menna/ -

[14 ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/paivan-kuva-agent-orange-myrkyttaa-toista-sukupolvea-maksaako-yhdysvallat-laskun/ -

[15 ~ http://www.globalis.fi/Konfliktit/ISIS -

[15 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002762230.html -

[16 Eng ent. PM Tony Blair ~ https://edition.cnn.com/2015/10/25/europe/tony-blair-iraq-war/index.html -

[17 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1523774573 - [21481]

 

EKSTRA

Kaiken takana voi kuitenkin olla Trumpin ja Venäjän presidentin yhteinen ymmärrys – yllättääkö, ei yllätä, sillä toukokuun tapaaminen on edelleen edessä – ellei yllättäen peruuteta – Vladimir Putinin kanssa. Miksi tämä yhteinen ymmärrys – syy on selvä, molemmat tarvitsevat toisensa ja kerralla sovittu yhteistyö, sovittautuminen ja yhteistoiminnan aloittaminen satavat komeasti laariin – varsinkin, kun Trump tarvitsee Venäjän, ettei se ”lipsahda Kiinan taskuun”. Trump voi lopulta kaiken kaikkiaan olla Peacemaker – erään kuuluisan pistoolin mukaisesti.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 166202

 

DOC syyriaan_hyokkays_14042018.doc – Openoffice Writer

PVM 14042018

 

1162_10165

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (277 kommenttia)

Ilkka Luoma

Ennen täydempää analyysia voimme jo sanoa, että lännenmies on hävinnyt roolinsa Syyrian alueen rauhoittamisprojektissa. Päätös- ja toimeenpanovalta on siirtynyt Venäjälle, Iranilla, Syyrian lailliselle hallitukselle ja yllättäen Turkille. Lännenmiehen syiltään perusteeton (ilman todisteita) taisteluhyökkäys voimakkaan sotauhon jälkeen oli pakko suorittaa uskottavuuden säilyttämisen vuoksi. Lännenmies hävisi tältä osin pelinsä aseet kädessä ruudin kärytessä ja savutessa.

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180414220087792... -

...
Ote mediasta --- 10042018 - Iltalehti:

" ... Syyrian kiistassa on kymmeniä, jollei satoja osapuolia. Venäjä näkee suurvaltapyrkimyksissään maan tukialueenaan Välimerellä. Turkilla on puolestaan erityinen näkökulma koko entiseen ottomaanien imperiumiin. Kurdit tavoittelevat itsenäisyyttä ja kaikkeen vaikuttaa muslimien uskonsota shiiojen ja sunnien kesken. Sitä hyödyntävät Saudi-Arabia ja Iran.

Kokonaisuus on siis mahdoton hallittavaksi. Olisi löydettävä modus vivendi eli jotenkin siedettävä välivaihe.

Väitteet kaasuhyökkäyksestä olisi tutkittava niin luotettavasti kuin mahdollista. Venäjä väittää tapahtunutta provokaatioksi. Kremlin uskottavuus ei ole vahva, mutta provokaatioita ja lavastuksia on maailmassa ennenkin nähty.

Arabikeväästä on jäljellä Syyrian sisällissodan ohella lähinnä Libyan hajoaminen, sotilasvalta Egyptissä ja Jemenin kriisi. Olisiko tavallisen kansalaisen kannalta ollut sittenkin parempi vaihtoehto sietää diktaattoria ja kypsytellä hitaasti demokratian edellytyksiä? Samaa voi kysyä Irakista. ... " -Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2018041022008... -

.

Käyttäjän raitanenh kuva
Hannu Raitanen

Onko May patologinen valehtelija? Kun hänen täytyy ruudun täydeltä vakavalla naamalla saarnata, tietää tulevan propagandasoopaa.
Vaihtoehtoja laittomille terrori-iskuille on aina. Esim. olla tekemättä niitä. Tai tehdä mitä tahansa muuta.

Puolustusministeri James Mattis tiedotustilaisuudessaan vain hoki jatkuvasti, että olemme hyvin LUOTTAVAISIA, että Doumassa on käytetty klooria ja Syyria on syyllinen. Mitään todisteita ei esitetä. Powellin valheista YK:ssa oppivat, ettei kannata esitellä "todisteita". Eihän Nato-mediat todisteita kaipaa (Suomessakaan), riittää kun saadaan hyvä show ja sirkusta kansoille.

Vuosikausiin Natomailla ei ole ollut mitään tietoa eikä todisteita Syyrian lupaamasti hävitetyistä kaasuaseista, mutta nyt parissa päivässä Ranskan nerokkaat agentit paljastavat onnekkaasti Assadin koko kaasuohjelman kehittelylaitoksineen, tehtaineen, salaisine varastoineen, käyttö- ja logistiikkaketjuineen. Jalosti 3 muskettisoturia pelastavat jälleen Vapaan maailman suurelta uhalta:

Propagandaiskussa tuhotaan näytösluontoisesti väitetyt (mielivaltaiset?) tutkimuslaboratorio, kemiantehdas ja armeijan varastovarikko. Ei ole mitään todisteita, että pommitusten jälkeen Syyriassa olisi yhtään vähempää kemiallisia aseita (tai enempää, jos yhtään).
Homs oli vuosia terroristien hallinnassa, joten kuka typerys luulee hallituksen varastoineen taistelukaasuja alueella?

Syyrian paikalle kutsumat kemikaaliasejärjestön tarkastajat aloittavat tänään tutkimukset Doumassa. Joten massiiviset pommitukset oli pakko tehdä hätäisen nopeasti, jotta voitaisiin valehdella, että noissa pommikraatereissa ja tuhkakasoissa OLISI ollut Syyrian kaasuaseita ja todisteita niistä, mutta onneksi saimme hävitettyä ne.
HUPS

Ilkka Luoma

Juuri näin - jäämme odottamaan todellista tietoa, mitä tuhottiin - ja jos ne eivät olleet sitä mitä sotakoneet selittelivät - antaa Syyria niistä tasan varmasti tarkat tiedot. Tässä on riski lännenmiehelle, että mitään kemiallisia kuvioita ei edes ollut ... Muistamme US-valheet ENNEN Irakiin hyökkäystä 2003 ... no, nuo valheet eivät juuri amerikkalaisia hetkauttaneet ... Jäämme odotukselle kohteiden todellisesta luonteesta.

...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ilkka Luoma saattaa olla jossain määrin osittain oikeassa. Tällä kertaa.

Epäselväksi on jäänyt, miksi Syyria olisi käyttänyt juuri nyt kemiallista asetta, kun kapinalliset on jo käytännössä lyöty.

Venäjällä on intressejä kemiallisen iskun tekemiseen tai lasvastamiseen. Muistuttaa kovin paljon klassista "monikärkiohjusta", minkä tavoitteet eivät ole sotilaallisia vaan polittiisia. Mieleen tulevat ainakin seuraavat syyt:

1) Kemiallisella iskulla saatii Salisburystä katseet kohdistumaan Syyriaan.

2) Syyria sidottiin entistä tiiviimmin Venäjään. Siinäkin tapauksessa, että Assadille tulee lähtö. Jos iskusta löydetään todisteita, syyllinen on Syyria.

3) Suomen ja Ruotsin Nato-liittyminen ainakin hidastuu, sillä tämän suurvaltojen välisen konfliktin jälkeen Suomessa Nato-kannatuksesta häipyi n. 5 % pois ja tiedä vaikka Väyrysestä tulisi kepun pj.

Suurvaltojen kiistojen ulkopuolella pysyttäytyminen on suomalaisille muodostunut uskonkappaleeksi. Tottakai sitä oppia pitää vahvistaa aika ajoin.

4) Briteissä jakolinjat leveni poliittisten päättäjien keskuudessa. Parlamentissa on vahva anti-militaristinen ryhmä ja vastustus sellaisia sotilaallisia operaatioita vastataan, mistä ei ole päätetty parlamentissa. Tämä on trauma Irakiin lähtemisestä.

5) EU-päättäjien piirissä on myös jakoa suhtautumisessa Venäjään.

6) Eri maissa on puolueita ja henkilöitä, mitkä saavat vettä myllyynsä. Venäjä pyrkii kaikin tavoin vaikuttamaan ja aiheuttamaan EU-maissa hajaannusta ja siten heikentämään yhtenäisyyttä täällä.

On myös mahdollista, että vielä joudutaan toteamaan, että mitään iskua ei tapahtunut, kuten Venäjä on väittänyt. Tämä olisi mahtava propagandavoitto Venäjälle.

"Monikärkiohjusta" 60-luvulla Neuvostoliitto hyödynsi esimerkiksi siten, että lähetti Suomelle nootin. Sen yksi tarkoitus oli Suomen lännettymisen estäminen ja pohjoismaiden yhteistyön syventämisen pysäyttäminen. Toinen tarkoitus oli saada Kekkonen presidentiksi. Kolmas tarkoitus oli saada lännen joukot ulos Berliinistä/Saksasta. Taisi niitä muitakin syitä silloin olla.

Ilkka Luoma

Kommenttisi toinen kappale on ratkaiseva.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #190

Syrian rebels evacuated from Douma reach northwest: monitor

Dozens of buses arrived in rebel-held northwestern Syria on Tuesday carrying Syrian insurgents who had agreed to surrender the town they controlled near Damascus after it was hit in a suspected chemical attack, a monitoring group said.

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #190

Millä tavalla ratkaiseva. Syyllisenä pidetään Syyriaa, vaikka todellisuudessa myrkkytynnyreitä ihmisten niskaan viskoo Putler. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Venäjä/NL tukee kemiallisia keitoksia keitteleviä diktaattoreita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #212

Syyllisyys todetaan vasta näyttöjen jälkeen - todistettuna ja toteen näytettynä.

Ilkka Luoma

KU:

USA:N ISKU SYYRIAAN VIE TÖRMÄYSKURSSILLE VENÄJÄN KANSSA
KANSAN UUTISET 7.4.2017 10.05

Trump teki täyskäännöksen muutamassa tunnissa

Yhdysvallat iski viime yönä risteilyohjuksilla Syyrian armeijan lentotukikohtaan lähellä Homsin kaupunkia. Presidentti Donald Trumpin pikavauhdilla määräämä isku oli vastatoimi Idlibissä tiistaina tehdylle kaasuiskulle, jossa kuoli kymmeniä siviilejä. Yhdysvallat syyttää siitä Syyrian armeijaa. Syyria puolestaan syyttää kaasuiskusta hallitusta vastaan taistelevia kapinallisia.

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3699353-usa... -

.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lännemies lähinnä ilmpitti, että Venäjän tukeman Syyrian ei ole sopivaa fosforipommittaa omia lapsiaan ja tappaa heitä mitä karmeimmalla tavalla. Ei vaikka Venäjä tukijoineen asian takana olisivatkin.

Ilkka Luoma

Janne - entä todisteet iskun viralliselle syylle? Kerrotko lukijoille?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Todisteet mille? Sille että Syyrian hallitus olisi käyttänyt kemiallisia aseita omia kansalaisiaan vastaan?

Kerrotko ensin, minkälaiset todisteet sinulle kelpaavat ja miksi oletat että juuri minulla olisi sellaisia? Ainahan voi lähteä siitä että länsi valehtelee jolloin mikään todiste ei käy.

Oletko peräänkuuluttanut Lavrovilta todisteita väitteeseen, että UK on kemiallisen iskun takana?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #6

Ihmeellinen avautuminen,kun voisi riittää edes jokin konkreettinen todiste,mutta ei ole näkyny.

Toki saat aina luottaa siihen mitä poliitikot sanoo,mutta hyvin moni ei luota ja syystä. Venäjän tai Syyrian kohdalla yhtäkkiä pitäisikin luottaa..ei se toimi niin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #53

Minäkin kaipaan todisteita.
Voisiko blogisti todistaa, että USA, UK ja Ranska iskivät Syyriaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #56

Eikös nuo tunnustaneet asian julkisuudessa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #58

Mitä sitten? Nuo kertoivat myös julkisuudessa että Syyria on käyttänyt kemiallisia aseita kansalaisiaan vastaan mutta eihän me noita uskota.

Missä todisteet, Makkonen? Kertoisitko lukijoille?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #56

blogisti ehkä osaa..mutta tässä nyt jotain alkuunsa https://www.defense.gov/News/Special-Reports/Video... Special&dvpcc=false#DVIDSVideoPlayer7955

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luomalla on suoraan audienssi Putinille. Kyllähän Luoma Kremlissä tunnetaan, Vovan treenikavereita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Olet oikeassa - tunnetaan, mutta aivan muista yhteyksistä :)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Jos Ranska presidentti Macron imoittaa pitävänä Assadin hallintoa syyllisenä ja sanoo nähneensä todisteet, niin kyllä se minulle riittää ja aika monelle muulle myös. Ei Ranska eikä Britannia kevyin perustein ryhdy tällaiseen. Toisin kuin idässä, niin läntisissä demokratioissa vastuu päätöksistä on todellinen.

Uskon myös että terveiset menivät perille niin Assadille kuin muullekin häntä tukevalle symppisjoukolle. Kremlin patologinen valehtelu lähes kaikesta on aiheuttanut sen, että uskottavuus on mennyt täydellisesti - valehtelulla on hintansa. Alkaa saamaan jo vähän huvittavia sävyjä nämä yritykset valkopestä Venäjän ja sen liittolaisten brutaalia toimintaa. Ei noita kovin moni täällä usko.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Uskoiko Wilenius yhtä varmasti myös silloin kun T.Blair vei UK:ia Irakin sotaan? Silloinkin oltiin varmoja mutta Blair on nyttemmin pyydellyt anteeksi kun tuli narrattua.

Ranska ei tuolloin mennyt mukaan ja joutui liittolaistensa sylkykupiksi niin, että sen jälkeen ei itsenäisyyttä olekaan juuri yritetty.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #38

Saddam Hussein oli kävelevä ”joukkotuhoase.” Siihen liittyen suosittelen erittäin hyvää kirjaa. Kirjoittaja on Husseinin henkilääkärinä toiminut kirurgi ja entinen Bagdadin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Ala Bashir. Hän oli Husseinin henkilääkärinä 20 vuotta (1983-2003) ennen kuin joutui pakenemaan maasta haistettuaan ”palaneen käryä.” Kirjan nimi on ”Saddamin uskottu” ja se julkaistiin vuonna 2004.

”Tieto on pääomaa, jota ei voi ulosmitata.”

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #52

Hyvä kirja. Olen sen myöslukenut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Näytti US pm. Donald Rumsfield jopa kaulailleen - siksi tärkeä taisi olla Iran - Irak -sodassa USA' lle.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #38

Oma käsitykseni on, että Macron oli tässä huolellisempi kuin Blair ja edellytti kunnon evidenssiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Ranskalla on oma haasteensa entisessä siirtomaa Malissa, jossa osuvasti heti Syyrian lännenmiehen väkivaltaiskun jälkeen väkivalta kiihtyy ... Miksi suomalaiset ovat Malissa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #115

E.Macronilla on omat sisäpoliittiset ongelmansa jolloin ulkoinen vihollinen on "kiva" juttu. Lisäksi ranskalaisilla on muistissa kun eivät taannoin lähteneet mukaan USA:n sotaan Irakiin. Nyt mennään eikä edes vikistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

...... Herää kysymyksiä mitä teemme Malissa! Ranskan entinen alusmaa Mali - nythän Ranska hyökkäsi Syyriaan, jossa ranskalaisvaikutus toimi jo sata vuotta sitten. Yhteistä? ...

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-10160566 -

"YK:n rauhanturvaaja kuoli voimakkaassa hyökkäyksessä Malissa
10 ranskalaista rauhanturvaajaa haavoittui iskussa alueella, jossa toimii useita ekstremistiryhmiä.

15.4.2018 klo 01:41 ... " -Yle

...
PERJANTAINA, TAMMIKUUTA 18, 2013
Saammeko lisäharmia Malista - Afrikasta?

Malissa kuhisee. Suurin osa suomalaisista ei ole aiemmin kuullut juuri mitään valtiosta nimeltä Mali. Moni ei tiedä missä se on. Nyt Suomi lähettää omia sotilaskouluttajiaan Maliin opettamaan maan hallituksen sotilaita taistelemaan ja tappamaan. Miksi me menemme maahan, jonka asiat eivät meille kuulu?

Kaivammeko nyt ehdoin tahdoin verta nenästä. Algeriassa tapettiin ensimmäiset ulkopuoliset ulkomaalaiset, koska Ranska hyökkäsi Maliin karkottaakseen islamistit Malin pohjoisosista. Miksi Ranska meni sotilaskoneineen sinne - selitykseksi ei kelpaa entinen siirtomaaisännyys.

USA säestää heti rinnalle

Onko kyseessä läntisten markkinatalousmaiden vastaisku todellisuudessa kiinalaisten Afrikan kaupallisvalloituksen patoamiseksi? Miksi Kiina on täysin hiljaa Malin tapahtumista? Eikö Kiinakin voisi sotkeutua suvereenin valtion sisäisiin asioihin - näinhän läntiset maat, entiset Afrikan osin ryöstäneet siirtomaaisännätkin tekevät - pyynnöstä, mutta kenen/keiden pyynnöstä?

Syyriassa läntiset maat -

USA:n sinfonioimana asettuivat kapinallisten puolelle - ja laillista hallitusvaltaa vastaan - siis päinvastoin kuin Malissa. Al-Qaida [?] tappoi Somaliassa ranskalaisen agentin, kostoksi ranskalaisten Maliin hyökkäämisestä, islamveljien kimppuun. Joutuuko suomalaiset vielä joskus koston välikappaleiksi - ansaitsemmeko tämän tyyppisen kohtelun?
...
Miksi Syyriassa tuetaan kapinallisia ja Malissa hyökätään taas kapinallisten kimppuun? Miksi tämä kaksijakoisuus - selitykseksi ei kelpaa se, että islamtaistelijoita on saapunut Maliin muista valtioista, niin tapahtui Libyassa kuin Syyriassakin.

Onko meillä käytännössä edes tietoa mitä todellisuudessa Malissa tapahtuu?
Ei ole - koska sitä tietoa ei ole edes tarkasti Malin hallituksella. Malin pohjoisosissa asuu muun muassa tuaregeja ja heillä on itsenäistymispyrkimyksiä - kuten oli eritrealaisilla Etiopiasta ja kuten on länsi-saharalaisilla Marokosta.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lis... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Entä PM Cameron ja Libya?

...
~ https://www.aamulehti.fi/maailma/brittiraportti-ca... -

" ... Britannian entinen pääministeri David Cameron sortui moniin virheisiin Britannian Libyan-operaation aikaan, syytetään tuoreessa brittiraportissa.

Parlamentaarisen ulkopoliittisen komitean raportin mukaan Cameron aloitti pääministerikaudellaan ilmaiskuoperaation Libyassa väärien olettamusten pohjalta, eikä myöskään suunnitellut iskujen jälkihoitoa tarpeeksi.

Britannia ja Ranska tekivät yhdessä ilmaiskuja Libyaan vuonna 2011. Britannian hallitus perusteli operaatiota siviilien suojelemisella Libyan silloiselta hallitsijalta Muammar Gaddafilta.

- Hallitus ei voinut vahvistaa todellista, Gaddafin hallinnon taholta siviileihin kohdistuvaa uhkaa, vaan käytti valikoiden elementtejä Gaddafin retoriikasta sitä kyseenalaistamatta, ja hallitus myös epäonnistui kapinallisten ääri-islamististen elementtien tunnistamisessa, raportissa sanotaan. Sen mukaan Britannian strategia perustui "virheellisiin olettamuksiin ja todisteiden puutteelliseen ymmärrykseen" ... "

.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #14

Mikä vastuu? Miten se Macron saadaan vastuuseen,jos hän valehteli tästä?

Tietolähteitä ei saa paljastaa jne.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #54

Macron menettää uskottavuutensa jos hän valehtelee, mitä tosin en usko.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #114
Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #141

Tarkoitatko uskottavuuden menetystä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #172

valehtelua. Hän ei esittänyt mitään todisteita joten miten voidaan todistaa valehtelijaksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #186

... Näyttää siltä, että lännenmies iski ensin, nyt sitten tutkitaan - ripeää toimintaa! Ensin hutkitaan ja sitten tutkitaan. Toki voidaan sanoa, kun mitään ei löydy, että no - varmuuden vuoksi! Muistamme Irak 2003.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10160759 -

" ... Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n tutkijoiden on määrä aloittaa tänään sunnuntaina tutkimukset väitetyn kaasuiskun tapahtumapaikalla Doumassa. Tutkijoiden delegaatio saapui Damaskokseen eilen. ... "

"Ranska: Seuraava humanitaarinen katastofi Syyriassa iskee Idlibiin
Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkijoiden on määrä aloittaa tänään tutkinta väitetyllä iskupaikalla.

15.4.2018 klo 13:43 ... "

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #186

Siten, että jostain ilmestyy todisteet ettei Assadin hallinto ollut vastuussa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Ranska voi aloittaa selitteensä osallisuudestaan jo sata vuotta sitten muun muassa Syrian alueeseen liittyvään Sykes - Picot sopimukseen ---

Ilkka Luoma

Miten koet läntisen oikeuslaitoksen todistevaateet - vai oliko lopulta tämä ns. poliittinen isku, jolloin todistetaakkaa ei ole - kuten Case Salisbury?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos Syyrian hallitus tai Putin saataisiin länsimaisen oikeusistuimen eteen, vaade länsimaisen oikeuslaitoksen "todistevaateista" olisi relevantti. Nyt tuo on vain niin yhtenäistä trollaamista että lähdettä ei ole vaikea arvata. Koskee niis Syyrian kuin Salisburynkin kemiallisten aseiden käyttöä.

Voitko NYT Luoma todistaa, länsimaisten oikeuslaitosten perusteiden mukaisesti, että USA, UK ja Ranska ovat iskeneet Syyriaan?

Tero Wihuri Vastaus kommenttiin #92

Onko tää ny sitä kuuluisaa whatabouttismia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #111

Ei oikeastaan, koska tässä puhutaan samoista osapuolista. Eri asia olisi, jos kysyttäisiin jotain Chilen sotilasjuntan toiminnasta t.m.s.

Tero Wihuri Vastaus kommenttiin #112

Mitä jos! Täähän on ilmeisesti ihan käyttäjä kohtanen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #113

Konditiolause ei ole automaattisesti whataboutismia.
Kun kysellään todisteiden perään niin kyselin vastaavasti todisteiden perään.

Jos joku vaatii todisteita, on ihan relevanttia kysyä että mikä kelpaa todisteeksi kun lähtökohta tuntuu olevan että ne joilla todisteita olisi, valehtelevat.

Jonka lisäksi on omituista vaatia oikeudenkäyntiperiaatteiden noudattamista asiassa, josta ei ole menossa oikeudenkäyntiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #171

Relevanttia olisi varmaan todisteiden verifioitavuus ja sen tekeminen riippumattomasti. Esimerkiksi tässä tapauksessa T.May ja E.Macron D.Trumpin takuina ei kuulosta uskottavana. OPCW on jo huomattavasti parempi mutta silloinkin on luettava heidän pienellä kirjoitettu tekstinsä eli varmistettava mihin he oikeasti perustavat johtopäätöksensä ja suhtauduttava niihinkin kriittisestisen analyyttisesti.*)

*) Muistammehan tämänkin: https://theintercept.com/2018/03/29/john-bolton-tr...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #173

Linkkisi ei mitenkään liity po asiaan.

Muutoin annoit juuri esimerkin siitä että olisi hyvä, todisteita vaatiessa, ensin määritellä ne todisteet. Kun blogisti kysyy keskusteluun osallistuvalta todisteita niin mitä siihen voisi vastata kun lähtökohtaisesti jokainen meistä on median ja netin varassa ja kun ne todisteet eivät sitten kelpaa.

Tulee mieleen keskustelu kreatonistin kanssa:
- Missä on välimuoto?
- No linkki linkki ja linkki.
- Mutta missä on noiden välimuoto? Todista! Olitko näkemässä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #178

Minusta edelleenkin todisteiden esittämisessä on oleellista kuinka ne voidaan todentaa riippumattomasti. Toki kysymys todisteiden osalta on myös siitä miten ne liittyvät asiaan jota niiden pitäisi todistaa mutta olleellista on, onko nbe vain niiden mainostajan hallussa, esittämänä vai ihan aidosti ulkopuolisten tarkistettavissa tai mahdollisesti useamman toisistaan riippumattoman tahon esittämiä.

Toisaalta linkkini liittyi, kuten sen sijainnista alaviitteenä voi todeta, kysymykseen esimerkkinä mainitsemani melko hyvämaineisen OPCW:n luottavuudesta ja joskus hankalasta asemasta. Kyseinen J.Bolton, nykyinen T.Drump:n neuvonantaja, on aiemminkin ollut sen kimpussa. Se ei ollut tarkoitettu mihinkään muuhun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #173

Tänäänhän alkavat tutkimukset Doumassa ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Onpas teoreettisfilosofinen kysymys - "Ajattelen - siis olen".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kun tarkastelee maailman sotahistoriaa – ei jää epäselvyyttä liipaisinherkistä valtioista [17. Lista: Afganistan 2001 - , Irak 2003 – (2011) - , Libya 2011, Syyria 2003 - , ei jää paljon epäselvyyttä juurisyistä ja todellisuudesta."

Juu, Afganistan 1979, Viro 1991, Tshetshenia 1993, Georgia 2008, Ukraina 2014, ... You name it!

Ilkka Luoma

Afganistan 1979-89 oli NL' n avustamaa laillisen hallinnon tukea, jossa taas US aseisti kapinallisterroristeja, joita kutsuttiin Mujahideen -taistelijoiksi - manittakoon, että myöhempi 2001 US-taisteluhyökkäyksellä aloitettu toinen Afganistanin sota (2001 - jatkuen yhä, pidempi kuin kuuluisa Vietnamin sota) muutti tilanteen, jossa taas US taistelee Mujahideenin jälkeläisiä Talebaaneja vastaan ... "Vuoroin vieraissa - vuoroin kotona" ;)

...
Btw.

Georgian sodan aloitti silloinen Georgian pr. Saakasvili ...

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nämä putinistit usein vetoavat siihen, että Venäjä sotii Syyriassa sen hallituksen pyynnöstä. Tämä ei mitenkään lievennä syyllisyyttä Venäjää kohtaan. Sen olisi pitänyt kieltäytyä auttamasta hirmuhallitsijaa eikä mennä sinne tueksi tappamaan maan kansalaisia. Assadille olisi pitänyt sanoa, että "hoida itse soppasi" tai sitten mennä sinne kukistamaan Assad. Venäjä valitsi kanssarikollisen tien.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eikös siellä Syyriassa ruvettu ajamaan pirua ulos belsebuupin avulla? Nimittäin olisiko se nyt sitten jotenkin parempi jos nuo kapinalliset jihadistit voittaisivat? Eikä nyt sitten kannata väittää niitä kapinallisia "demokraattisiksi voimiksi", menee huonoksi huumoriksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ovatko kapinalliset jihadistit naisia ja lapsia ?

Sikäli on erikoista, että juuri koulutetut ja keskiluokka ovat lähteneet Syyriasta al Assadin hallinnon pakottamina.

Kuinka monta uhria Syyrian sota on saanut aikaiseksi ja keiden tekeminä ?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Myös Afganistanissa Neuvostoliitto aikoinaan soti "laillisen hallituksen puolella" ja maat "olivat yhdessä sopineet" väliintulosta jo paikallista YYA-sopimusta solmittaessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo oli myös mielessäni, kun viitataan laillisen hallituksen kutsuun. Afganistanissa vain se kutsun esittäjä murhattiin ensimmäisenä päivänä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #11

Toistan kysymykseni, kun asiantuntijat ovat paikalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Länsimaat pyrkivät auttamaan Syyrian kapinallisia, joka eivät siis olleet ISIS:n porukkaa. Tietysti ISIS:n aiheuttamat harmaat hiukset Assadille myös tukivat tavoitetta, mutta on vaikea nähdä, että heitä olisi tuettu lännestä käsin tai toivottu heidän pääsyä valtaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Tässä taannoin Ulkopoliittisen tutkimuslaitoksen edustaja sanoi peräti televisiossa, näin Yle Areenalta, että kapinallisissa ei ole demokraattisia voimia, vaan erilaisia al Qaidan fraktioita lähinnä, monilla nimillä. No, en tiedä saatko tietosi siltä yhden miehen tietotoimistolta Englannista, mutta ei tuo ihan uskottavalta kuulosta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

BBC:llä on tällainen "Guide to the Syrian rebels", löytyy tästä linkistä:

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-24403003

Luin tuota läpi, ja vaikka se onkin vuodelta 2013, niin en kyllä parhaalla tahdollanikaan erota, kuka tai mikä noista niitä "demokrattisia voimia" edustaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

Maxin pointti on vähän hakusessa mutta ainakin "länsi" on selvin sanoin kertonut, että iskun tarkoituksena ei ole syrjäyttää Syyrian nykyistä hallintoa. Mikä lienee itsestään selvää, koska tällaisella iskulla ei sitä voisikaan tehdä. Viesti oli estää mahdolliset uudet kemiallisin asein tehdyt tuhotyöt.

Mitä Max oikein yrität kysyä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

No, kun on puhuttu niistä demokraattisista kapinallisista, ja nähty nämä jonkinlaisena vaihtoehtona Assadille, niin tulinpa kirjoittaneeksi. Assadia on kai sentään pyritty syrjäyttämään, joskaan ei puheitten mukaan tällä iskulla (mikä nyt ei tietysti olisi ollut edes mahdollista). Aika huonoja seurauksia noilla syrjäyttämisillä on tahtonut olla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

Niin, mutta kun puheena olevassa iskussa ei todellakaan ole kyse kenenkään syrjäyttämisestä. Kuka puhuu demokraattisista kapinallisista?

Iskun julkilausuttu tarkoitus oli antaa signaali siitä, että kemiallisia aseita ei hyväksytä. Kaikki muu sen ympärillä on vain asian sotkemista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Esimerkiksi Hillary Clinton on puhunut "demokratiaan pyrkivistä maltillisista kapinallisista". Voipi olla, että provosoin...En minä ihan kevyesti tällaista ota, kyseessä on joka tapauksessa sotatoimi, vaikka kuinka rajattu sitten onkin. Venäjä on täysin arvaamaton, se nyt kai on huomattu.

Kyllä minä iskun tarkoituksen olen ymmärtänyt.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

BBC:n mukaan Ranska varoittaa jo nyt uusista iskuista, jos kemiallisia aseita käytetään uudelleen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Tietysti. Tuo on aivan loogista ja pitäisi olla kaikille irsestäänselvää.

Jos Syyria nyt tämän iskun jälkeen lällättää, ettepäs osuneet tai onnistuneet j.n.e., niin siinä tapauksessa pitää myös palata asiaan välittömästi, kunnes alkaa riittää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Oliko sinulla nyt taas jokin pavlovilainen käsitys, että olisin eri mieltä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Täytyyhän Ranskan päästä voittamaan, siellä kun ei juuri nyt ole sisällissotaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Ovatko venäläiset auttaneen Donpassin "kapinallisia"?

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Libyasta ---

"Confirmed: U.S. Armed Al Qaeda to Topple Libya’s Gaddaffi ... "
~ http://washingtonsblog.com/2014/04/confirmed-u-s-a... -

...

.

Ilkka Luoma

Muistatko mikä valtio aloitti ulkoisena Syyrian kapinallisterroristien salaisen CIA-aseistamishankkeen jo vuonna 2013? Entä ilmapommitukset - mikä valtio ne aloitti jo 2014 - ja muistatko millä mandaatilla? Kerrotko lukijoille, joita uskon täsä ketjussa olevan paljon!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Venäjä tarvitsee pääsyä edes muutamaan Välimeren satamaan. Siksi Syyrian hallitusta tuetaan. Moraalisopan pohdinnalle ei ole aikaa.

Ilkka Luoma

Libyan 2011 pommituksilla kivikaudelle haluttiin stoppi ... Syyria aloitettiin US' n taholta ILMAN mitään YK-mandaattia, samoin kuin aikanaan Irak 2003 ja Serbian raskaat pommitukset - USAFT/Naton taholta ---

...
Mm. Libya:

1] YK Turvaneuvosto - Libya, Syyria ja nyt Ukraina? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85057-l... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa huomata että Lännen mies ei ole munaton agressioiden edessä. Mielestäni tämä oli kehotus Putinille pysytellä enemmän rajojensa sisäpuolella. Olisipa Lännen mies ollut yhtä ärhäkkä toisten diktaattorien Hitlerin ja Stalinin aloittaessa maailman valloitusta 1939.

Venäjä on yksin syyllinen myrkkyiskuun Englannissa ja kaasuiskuun Syyriassa. Johtuisiko kaasuun turvautuminen nyt siitä että 1939-44 ei saanut minua hengilta tavanomaisille aseilla?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä tästä saa sen kuvan että USA tappaa ystävällisesti ja rauhan nimissä kun taas Venäjä on paha ja tappaa epäystävällisesti. Roolit ovat keikahtaneet nurin mutta ovat yhtä älyttömiä kun Neuvostoliiton aikana.

Ilkka Luoma

Eilen 13.4. SUB -tv' llä klo 21 jälkeen oli ikään kuin maistiaisena amerikkalainen Hollywood sotakuva, joka ihannoi amerikkalaisia erikoisjoukkoja ... joka katsoi elokuvan, ei tarvitse enempää selitteitä ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jarmo Makkonen: Vaikea sanoa miten ystävällisesti tai epäystävällisesti venäläiset yrittivät tappaa meitä evakoita 1939-44. Kai se lopputulos on sama? Eikö venäläiset ole jo tappaneet tarpeeksi? Milloinkahan he tekevät rauhan vainoamiensa naapureiden kanssa?

Meitä lapsia kehotettiin sota-aikana vilkuttamaan hävittäjälentäjille. Ehkä säästivät paukkuja parempiin kohteisiin?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Enpä olisi uskonut, että entistä NL:a tulee ikävä, entisen NL:n toimet oli kuitenkin varsin helposti ennakoitavissa. Putinin Venäjä on ennalta arvaamaton ja kun jenkeissä on toinen samalainen vallankahvassa maailmanpoliittinen tilanne on jatkuvasti kiristymässä. Putin ja Venäjä muistuttaa sammakkoa, joka itseään pullistelemalla haluaa osoittaa olevansa suurempi mitä tosiasiassa onkaan. Pres. Koivisto totesi, että onneksi suomalaiset eivät tienneet kuinka paha NL oli, se oli vielä pahempi ja toivottavastiLuoma ja muut suomalaiset nyt ymmärtävät, että nykyvenäjä on vielä pahempi kuin entinen NL.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yhtä paha Neuvostoliittokin oli, mutta sillä oli periaatteena naamioida imperialisminsa ideologisen hyvyyden kaapuun. Venäjällä ei tällaista rasitetta ole, se voi tehdä mitä tahansa ilman selittelyjä.

Ilkka Luoma

Miten Venäjä liittyi Syyrian tilanteen ratkaisuun?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luoma on jostain syystä vaiennut...Kaipaisin jotain reaktiota.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hänet on juuri bongattu tulevan Tehtaankadun portista uusin ohjeistuksin ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Voi olla, että Vova on ollut ihan suoraan yhtyeydessä, uskon, että Luomalla on kännykän numero.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Pentagonin (CNN) mukaan Venäjä-trolleissa 2000-kertainen lisäys iskun jälkeen...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Näytät luottavan Pentagonin informaatioon? Hyökkääjän informaatioon ---

Ilkka Luoma

Diplomaattiautolla komeasti sisään ;)

Ilkka Luoma

Ei ole vaiennut, vaan kävin päivittämässä tilannnetta - turkkilaisilta, syyrialaisilta, iranilaisilta - kurdilta ja veli-venäläiseltä ... ;) ---

Katson nyt tietäväni paljon enemmän, mutta edelleen allekirjoitan aloitukseni.

...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, eikö Xi Jinping kysynyt neuvoasi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Btw. ... oletko tavannut hänet - henkilökohtaisesti? ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #126

En, mutta et ole sinäkään. Koita rauhoittua. Trollaa nyt Venäjästä, siihen kykysi riittävät, eivät ihan kaikenlaiseen megalomaniaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #174

Tätäpä asiaa sinä et tiedä - mutta katkeruutesi olet jo lukijoille paljastanut :)

...
Code MOFCOM 344_67122

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Otsikkoon liittyen, idän mies huomasi varmasti viimeistään nyt, ettei länsimainen arvoyhteisö salli naisten ja lasten joukkomurhia kielletyin kemiallisin asein.

Mikäli Syyriassa joukkomurhataan edelleen siviilejä hallituksen toimin myrkkykaasuin, niin asiaan puututaan välittömästi riitävissä määrin.

Asiantuntijat sanovat, että luvassa on Ukrainan tapaan disinformaation tulva, joka on varsin helppo havaita jo tänään. Medianlukutaito siis nyt sitten kohdalleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitähän Putin siitä tuumii että Turkkikin.

Turkey

Ankara hailed the move before accusing the Syrian regime of "crimes against humanity".

Its foreign ministry said: "We welcome this operation which has eased humanity's conscience in the face of the attack in Douma."

https://news.sky.com/story/world-leaders-react-to-...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mutta pommein kyllä..se on humaania arvopohjaista toimintaa.

Ilkka Luoma

Pommitukset ovat Yhdysvaltojen käyntikortti ---

...
Laos - maailman pommitetuin valtio!
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/maai... -

...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Otsikkoon liittyen, idän mies huomasi varmasti viimeistään nyt, ettei länsimainen arvoyhteisö salli naisten ja lasten joukkomurhia kielletyin kemiallisin asein."

Kaikki muut murhatavat ovat sitten hyväksyttäviä? Hyvä että on jokin arvopohja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Missä länsi on nyt syyllistynyt joukkomurhiin viime vuosina Makkonen.

Kunmon persun käsitys joukkomurhista myrkkykaasuin on infantiilin tasolla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hyökkäysellä Irakiin tapettiin satojatuhansia siviilejä, naisia ja lapsia, ohjukset lensivät Välimerellä sijaitsevien USAn alusten kansilta Bagdadiin. Tämä tappaminen on jatkunut näihin päiviin saakka ja syyllinen on USA joka avasi Pandoran lippaan eli sytytti tulitikun ruutitynnyrissä. Todelliset syylliset kaksoistornien tuhoamiseen löytyivät Saudi-Arabiasta, mutta ei kaveria voinut rangaista niin rangaistiin irakilaisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiiski suuntasi kysymyksensä Makkoselle mutta uskaltaudunpa vastaamaan kun minulle tulee ainakin mieleen Raqqa, Mosul ja eräät häät ja hautajaiset Afganistanissa, noin alkuun.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #47

Myyryläisen tulisi muistaa, mitä Neuvostoliiton homerokset tekivät Afganistanissa afgaanipunikkien tekemien joukkomurhien jälkeen ?

Sillä sitä venäläisetkin takoivat päätään seinään oikein urakalla ja sodan hävinneinä palasivat noloina kotiin vähin äänin.

Irakissa oli sekä Saddamin kannattajia ( vähemmistö ), että vastustajiakin.

Saddam joka tapauksessa kaasutti myrkyin kuoliaaksi kymmeniätuhansia maan vähemmistön osaa.

Bush juniorin ja Blairin toimet Irakissa olivat tyhmiä, mutt ei se vain Syyrian kansanmurhaa muuta puoleen tai toiseen, Myyryläinen.

Putinin pellet alkavat herätä taas horroksestaan kuten onkin jo varoiteltu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #59

Oliko tuo Kiisken ryöpsäytys yritys kieltää n.s. lännen tekemät joukkomurhat m.m. Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa? Vaiko vain yritys väistää ja harhauttaa keskustelu muualle hänen omasta tekemästään kysymyksestä?

P.s. minä toki muistan NL:n tekemiset Afganistanissa ja USAn avun silloisille islamistiterroristeille joita vastaan he nyt itse siellä taistelevat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

US' n aseistustuki Afganistanissa noin miljoonalle Mujahideen - kapinallistaistelijalle ---

...
Toisaalta aina tulee mieleen Iranin ja Irakin välinen sota, kestäen liki 10 vuotta, jossa US varmuuden vuoksi tai sen välttämiseksi aseisti molempia osapuolia!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Jemen ... "Jemen kielsi lennokki-iskut ohjuksen osuttua hääseurueeseen
Jemeniläiset kansanedustajat perustelivat lakia "kansalaisten suojelemisella" ja "Jemenin ilmatilan itsemääräämisoikeuden turvaamisella". ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002696493.html -

.

Ilkka Luoma

Afganistan 2001 - jatkuu yhä, Irak 2003 - (2011) - jatkuu yhä, Libya 2011 ja syyria 2013 - noista voi googlettaa - ENG

...
Ehkä kuitenkin pahimpana - Jemen!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #79

Jopas nyt käyvät vanhat tutut tahot puolustamaan mitä sattuu ja millaisin perusten hyvänsä, kun vain kaiken paha alku ja juuri on USA.

Hieman historian opiskelua trolliuden sijaan. Olette aivan pirun epäuskottavia kaikkine jorinoineineen.

Näiden hemppojen tahoin lasten tappaminen sariinilla on ihan ok !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Eniten sotinut yhteiskunta - USA

27.6.2012 11:59
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109989-... -

.
Hillary, Billin vaimo Clinton ulkoministerinä pyörähti kyläilemään. Aiheina kuulemma Syyria, ilmastonmuutos ja eurokriisi, Natoa unohtamatta. Haluaako USA näin Naton ohjusasemat Etelä-Karjalan Savitaipaleelle – ainakin toisivat rahaa, työtä ja suurta epävarmuutta koko Suomelle. Venäjän presidentti Putin antoi Ninistölle vahvat porkkanat olla liittymättä Natoon. Suomen kansan suuri enemmistökään ei halua Natoon – kallupista toiseen.

USA on nykymaailman eniten sotia käynyt maa ja aina toisten alueilla. USA on eniten suvereenien valtioiden siviilejä tappanut sotilasvaltio. USA on tarkimmin valvottu yhteiskunta, jossa ahkeralla työnteolla ja hollywood-tunteella saavuttaa menestystä.

Mksi meidän suomalaisten pitäisi olla mukana USA:n sodissa – Naton kautta? Miksi USA hyökkäsi Koreoissa, Vietnamissa, Grenadassa, Irakissa, jälleen Irakissa ja edelleen Afganistanissa – voiko armeijan reaaliharjoituttaminen olla näin veristä – ylläpitääkseen maailmanpoliisin suvereenihegemoniaa?

...

[2005] ... USA esittää kiinnostusta nyt vuorostaan Iraniin; siellä tuoksuu ydinase. Edellinen sotareissu on vielä kesken, mutta uusille rintamille on tarvetta. Maailman poliisi on päättänyt istuttaa amerikkalaista demokratiaa sinne, missä sille ei maaperää luonnostaan ole. Vahvempi yrittää opettaa omatapaisella hyvyydellään omaa oppiaan "tuhmille pojille" ...

Historiallisesti jo preerioilla ratsasti maailmanjärjestys sinitakkeihin pukeutuneina; tuolloin intiaanit eli alkuperäiset asukkaat saivat kyytiä. Viime vuosisadan puolella piti saksalaisia ja japanilaisia laittaa järjestykseen trumpetin säestyksellä. Tuo fanfaari on sittemmin soinut muissakin maissa.

Amerikkalaiset ovat itse asiassa välittömiä ja hyvään uskovia ihmisiä;

(he vain kokevat, että heidän täytyy saada olla maailmanpoliisi)

he ovat maksaneet suuren hinnan kaikista seikkailuistaan, joissa aina on tähtilippu liehunut vapauden ja ääneen sanomisen puolesta. Eurooppalaiset voivat kiittää heitä, kiinalaiset ja israelilaiset saavat kiittää myös.

Jenkki, tuo monesti naiviksi mainittu rento hyväntekijä puree purukumia, opettaa ja toruu. Yksi voittaja näissä koitoksissa on aina ollut; se on itse USA:n armeija; tänä päivänäkin se on ainut armeija, jolla on laajasti kokemusta suorasta toiminnasta. Heidän armeijansa on itse asiassa ainoana valmiina mihin tahansa operaatioon.

USA on sotilasvaltio, jolla on lupa tappaa

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #98

Jospa Kiiski tarkistaisi aiemmista kommenteista mitä kukin on kirjoittanut ja mistä tämä sivujuonne alkoi. Hän huomaisi, että aloitus oli hönen oma kysymyksensä ja kun vastaus ei miellyttänyt, kaikki pienikin USA:n kohdistuva kritiikki on sen syyllistämistä kaiken pahan alkujuureksi. En kuitenkaan syytä USA:ja kaikesta, en esimerkiksi räntäsateista enkä perjantaipullon ennenaikaisesta tyhjenemisestä saati edes siitä, ettei Kiiski halua ymmärtää suomeksi kirjoitettua tekstiä.

Aiheetta enempään tästä aiheesta, tässä ja nyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #165

Laajassa pitkäketjuisessa kommentoinnissa ja siinä kisassa tulee muistaa hyvin taaksepäin - omia ja vieraiden ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Turkin presidentti Erdogan on ilmoittanut pitävänsä ohjusiskua oikeudenmukaisena kostona kemiallisten aseiden käytöstä. Olisikohan hänellä jotain sellaista tietoa Syyrian hallituksen toimista, jota Ilkalla ei ole?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ihan Sputnikin uutisista:

In the meantime, Turkish Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu said on Saturday that the anti-Syrian operation by the Western states should have been launched a long time ago and that Syrian President Bashar Assad should not rule the country.

https://sputniknews.com/world/201804141063550296-t...

Ilkka Luoma

Kävin päivällä tsekkaamassa mitä turkkilaiset kontaktini kertoivat ---

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olivatko turkkilaiset lähteesi eri mieltä presidenttinsä kanssa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Ihmettelivät suomalaisen median yksipuolisuutta!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #129

Lukivatko/kuuntelivatko suomeksi vai ruotsiksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

FI - koodiryhmänä ovat vähintään auttavasti suomenkielisiä - ja sitten ENG

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #129

Onko Erdoganilla toinenkin mielipide USA ja Co iskusta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #209

Tutkimme turkkilaisia medioita ja kansalaisryhmiä ... netissä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #218

Turkissa taitaa presidentin mielipide ratkaista. Erdoganin mukaan isku oli sovelias kosto Syyrian hallitukselle kemiallisten aseiden käytöstä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Luoman suuri mörkö on aina Yhdysvallat.

Täytynee kuitenkin huomauttaa, että USA pelasti kahteen otteeseen miljoonia Neuvostoliiton kommunistihallinnon alaisia kansalaisia nälkäkuolemalta 1920 -1930 luvuilla.

Tulisi myös muistaa, että Neuvostoliitto olisi hävinnyt Saksalle II- maailmansodan, ilman aivan valtavaa tarvikeapua saattuein Yhdysvalloista Neuvostoliiton kommunisteille ja ottamalla osaa sotaan myös muodostamalla toisen rintaman maihinnousuin Italiaan ja Ranskaan.

Tulisi myös muistaa, että Yhdysvallat nujersi lopulta Japanin, joka hyökkäsi Yhdysvaltoihin ilma varoitusta ja käytti Kauko-Idässä ja Tyynellä merellä poikkeuksetta ihmisarvon vastaisia ja julmia menetelmiä valtaamillaan alueilla. Vain Kiinassa Japanin terrori maksoi miljoonien hengen.

On se vain niin paha se...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Meillä on se ero että pystyn tuomitsemaan myös Venäjän kun siihen on syytä, Kiiski taas on sokea idealisti puolustellessaan USAn hirmutöitä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Aito perussuomalainen äärivasemmiston kommentti.

En ikinä kumarra USA: suuntaan, mutta vielä vähemmän Neuvostoliitto / Venäjän suuntaan, joten yritä nyt pysyä penkilläsi Makkonen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

USA:n ja Venäjän hirmutöiden välillä on se oleellinen ero, etä USA on demokratia ja haluaisi muidenkin maiden olevan sellainen. Tuon päämäärän tavoittelemiseksi se joutuu ajoittaan turvautumaan menetelmiin, jotka ovat puhtaasti taktisia ja osittain omien arvojensa vastaisia. Venäjällä puolestaan ei ole humaaneja arvoja lainkaan ja siksi se voi tehdä aivan mitä tahansa milloin tahansa omien valtapyrkimyksiensä ajamiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Tällaisiinko?

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -

Kurkkaatko vaikka kohdan 3, eli 1900-2000 ...

...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #62

"USA:n ja Venäjän hirmutöiden välillä on se oleellinen ero, etä USA on demokratia ja haluaisi muidenkin maiden olevan sellainen."

Ja tuolla perusteella saa tappaa kaikki jotka ovat erehtyneet syntymään maahan jossa demokratia on lapsenkengissään. USA yritti tappaa Vietnamissa kaikki naiset ja lapset jotka halusivat elää rauhassa. Vaatii varmaan aikamoista aivonyrjähdystä että tämä pystyy perustelemaan itselleen tämän jakomielisyyden, kenellekään ajattelevalle tuo ei onnistu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Oli mccarthyismi ja nyt uudelleen uus-mccarthyismi ... ehkä Kiinaa kohden, kun aiemmin kommunismia ---

Tero Wihuri Vastaus kommenttiin #62

Etkö ole enää sitä mieltä että Venäjä vaikutti "Demokraattisiin" vaaleihin?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #62

Mitä demokratiaa trump käytti nyt tässä iskussa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #144

Samaa kuin nuorempi Puska vuonna 2003 - Irakiin, sodan kestäessä osin yhä ...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #62

Jaa, että demokratia? Heh, heh,....

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #276

Demokratia on paljolti tyhjä hokema - lännessä, ylikorostettu valillinaiskehitys.

Ilkka Luoma

...
|7 Maailmanpoliisi illassaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoli... -

...
PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 22, 2016
Maailmanpoliisi – Yhdysvallat, roolitehtävä lähenee loppuaan

(Yhdysvallat saa marraskuussa 2016 uuden presidentin – naisen, Hillary Clinton tai miehen, Donald Trump |1, liikemiehen tai poliitikon. Aktiiviset liikemiehet eivät ehdi sotimaan, mutta juonittelevat poliitikot ehtivät. Esimerkkejä on jo liikaakin!)

" ... Ehdokaspuhe Trumpilta
[Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072221942785_... - ][IL]

Nyt vaaditaan Natoon liittyviltä jäsenmailta täyttä panostuksellista osallistumista omaan puolustukseen ja sotilas- ja hyökkäysvoiman ylläpitoon ja kehittämiseen. USA ei enää tule sietämään vapaamatkustajia, ja jokaisen on avattava valtiokukkaron nyörejään, turvatakseen sotilasliiton yhteisen taisteluhalun – ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” -muskettisoturien periaatteella.

...
Lainaus suomalaisesta mediasta linkkinä
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012247... -

A - Kommentti linkkiin … ”... Obaman aikakausi päättyy vääjäämättä. Uuden presidentin taas alkaa. Oli tämä presidentti mies tai nainen, jää nähtäväksi vetääkö USA taisteluvoimansa pois sodista, jotka se on paljolti kosto- yms. toimin aloittanut, osin jopa laittomasti ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Yemen, Somalia ja niin edelleen. Linkki on oman kirjoituksensa arvoinen, siksi räikeää yksipuolisuutta se läntisen median esityksenä ylläpitää” [allekirjoittanut]

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121941969_... -

B - Kommentti linkkiin … ” … On vain ajan kysymys, jolloin USA' n maailmanpoliisirooli päättyy. Eurooppalaiset huolehtivat itse turvallisuuskysymyksensä maanosassaan, joka ulottuu aina kauas Venäjän sisämaahan - Uralille saakka |4. Katsomalla karttaa tilanne kirkastuu. USA on jo menettänyt maailman suurimman talouden tittelin IMF' n mukaan Kiinalle |5. USA ei ole enää suurin ja mahtavin, taloudessa”

Trumpin puhe, kun virallinen nimitys oli julkistettu - suomalaisanalyysi

Trump vaatii Yhdysvalloista suurta ja mahtavaa lain ja järjestyksen yhteiskuntaa. Nyt pitää katsoa, että USA on aina ykkösenä, kun tehdään päätöksiä kotona - muallekin Yhdysvalloista on tehtävä turvallinen ja maailman mahtavin. Työ alkaa kotoa, ja jatkuu kotiin.

Trump mahtailee: ”Minä tiedän miten se tehdään” - siis miten USA' sta tehdään jälleen ”Great”. Donaldia saattaa aprikoida idästä The Great Eastern – maailman suurin talous IMF' n mukaan – Kiina |6, jonka tuhansia vuosia vanha kulttuuri, kaupankäynnin mentaliteetti ja lännelle kummallinen toisten asioihin puuttumattomuus kasvaa tämän vuosisadan maapallovaikuttajaksi.

Trumpin uhka omalle The Greatille on juuri idässä,

… mutta paljon kauempana, Euroopan läpi katsottaessa kuin Venäjä, joka voikin olla yllättäen liittolainen Yhdysvalloille! Kiina on jo niin suuri ja vaikutusvaltainen että USA ei tule edes kutistuneen EU' n kanssa yhdessä pärjäämään kiinalaisten talousoffensiiville, joka on käynnissä jo kaikkialla maailmassa |*.

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -

Nyt ovat kiinalaisten talousmaihinnousut esimerkiksi yhtiöiden ostona käynnissä - painopistevaltioissa. Kiinan keskushallinnolla on sellainenkin harvinainen suunitteluelin kuin 100 vuoden toiminta- ja arvioennakointi! ..."

.

Ilkka Luoma

Koetetaan laittaa puntteja hieman enemmän tasan ;)

Ilkka Luoma

Ei ole mörköä - vain tavoite tasapuolistaa ja oikeudenmukaistaa informaatiotulvaa - kyseessä on West trolling manipuolation - todellisuuden paljastaminen --- meille Suomelle on erityisen tärkeää olla puolueeton ja tasapuolinen todisteiden valtio, joka ei hötkyile Soinin tavoin - luottaen vain hyökkääjän tietoihin!

...
MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)
.

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.

Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Putin ilmoitti, että iskusta aiheuttaa vakavia seurauksia kansainvälisille suhteille ???

Isku ei kohdistunut Venäjään, yhtään venäläistä ei loukkaantunut, venäläinen sotakalusto sai olla rauhassa. Isku kohdistui äärettömällä tarkalla hökkäyksellä kolmeen Syyrian hallituksen kemiallisten aseiden tuotanto,- varasto- ja tutkimuslaitokseen. Oikeastaan miksi Venäjä uhoaa vieraalla maalla puolustaen kemiallisten aseiden käyttöä ?

Venäjä ei muuten käyttänyt uusinta ohjustorjuntajärjestelmäänsä lainkaan vastoin aikomustaan !! Niiden piti tuhota jokainen risteilyohjus !

Mitä ne vakavat seuraukset voivat olla ? Lopettaako Venäjä länsimaisen teknologian, luksusautojen, viinien, konjakkien, länsimaihin kohdistuneiden luksuslomien, oligarkkien sijoitustoiminnan jne. ostamisen vai meinaako Putin laittaa energiahanat kiinni ? Tuskin näin tapahtuu, koska venäläiset eivät tule toimeen ilman näitä tuotteita ja ilman energiatuloja.

Yleisesti arvioidaan, että Venäjä kiihdyttää sotaa Ukrainassa. Tuskin sitäkään tapahtuu ennenkuin "potkupallokilpailut" Venäjällä on pidetty. Niiden onnistumista Putin varjelee kaikin keinoin!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sputnik tietää kertoa että kohteena oli lentotukikohtakin, mutta Syyria torjui ohjukset.

The Russian Defense Ministry also reported that Dumayr Airbase, located to the east of Damascus, was targeted by twelve missiles but local anti-air assets managed to successfully intercept all incoming threats.

https://sputniknews.com/middleeast/201804141063553...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siinä tapauksessa länsiliittoutuneiden tulee viipymättä tehdä uusi isku. Loppuu kehuskelu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Miten perustelet todistein tuota jopa toista hyökkäysiskua - joka rikkoi tunnustetusti kansainvälisen yhteisön sääntöjä - pyhimpiä sääntöjä - on käyty ilman todisteita itsenäisen YK-jäsenvaltion kimppuun ... kerrotko lukijoille?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #88

YK on turvallisuusneuvostossa hyväksynyt iskun, koska kieltäytyi hyväksymästä Venäjän vastalausetta sille. Länsiliittoutuneilla on siis maailman virallinen tuki takanaan.

Ilkka Luoma

Torjuntojen osalta joudumme vielä odottamaan tarkempia tietoja ja kiinnostavimpana Kiinan mielipiteen!

Ilkka Luoma

Ehkä on hyvä lukea topicin loppuosa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun kaksi nuorta poikaa taistelee äänekkäästi nuoresta kauniista neidosta niin lopulta voiton vie näiden kahden taistelevan sivulta tullut se kolmas hiljainen poika ja tässä tapauksessa se "poika" on Kiina. Joskus Syyrian sota loppuu ja kenellä sitä "pätäkkää" onkaan Syyrian uudelleen rakentamiseen niin, Kiinalla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vaikka sota joskus loppuisikin, niin ei ole mitään takeita jälleenrakentamisesta.

Oletko käynyt Wiipurissa? Sota päättyi 1944 eikä vieläkään ole korjattu pommituksien jälkiä:)

Ilkka Luoma

Kiinalaista rahaa virtaa yhä suurempia määriä Venäjälle, samaan aikaan, kun Kiina vähentää rahavirtaa Yhdysvaltoihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala haikailee Viipurin jälleenrakentamista. Venäläiset tuskin rakentavat ja korjaavat mitään pelkästään hänen muisteluidensa takia tai vuoksi vaan sellaista mitä katsovat tarvitsevansa. Jos he eivät katso tarvitsevansa kaikkea niin jättävät korjaamatta ja jos katsovat tarvitsevansa jotakin, esim. kaasuputkia ja öljysatamia, niin rakentavat. Olisi aika Miralankin jo huomata, että k.o. alue kuuluu nykyisin venäläisille ja he päättävät omista eduistaan, tarpeistaan lähtien siellä, eikä Mirala &kmpnien muisteloilla, haikeillakaan, ole sanansijaa.

Ilkka Luoma

... Kiina on hiljaa. Kiina valmistautuu jo Syyrian jälleenrakentamiseen ... Erikoisrahasto valmisteilla. Eräs silkkitien sormi saattaa mennä Syyrian läpi. Kiina kaupallistaa enemmän ja sotii vähemmän, jos lainkaan.

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Saisko veli venäläinen muutaman miljoonan juanin avustuksen ensiksi vaikkapa Viipurin jälleenrakentamiseen? Syyrian ehtii rakentaa myöhemmin jos se on ollenkaan tarpeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Ilkka Luoma

Ennen täydempää analyysia voimme jo sanoa, että lännenmies on hävinnyt roolinsa Syyrian alueen rauhoittamisprojektissa. Päätös- ja toimeenpanovalta on siirtynyt Venäjälle, Iranilla, Syyrian lailliselle hallitukselle ja yllättäen Turkille. Lännenmiehen syiltään perusteeton (ilman todisteita) taisteluhyökkäys voimakkaan sotauhon jälkeen oli pakko suorittaa uskottavuuden säilyttämisen vuoksi. Lännenmies hävisi tältä osin pelinsä aseet kädessä ruudin kärytessä ja savutessa.

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180414220087792... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma hyväksyy kemialliset aseet alueen rauhoittamiskeinona? Lännen hyökkäykselle oli töydet perusteet, oikeutus ja hyväksyntä.

Ilkka Luoma

Missä olen noin sanonut? Nyt aivan ensimmäiseksi tulisi osoittaa vakuuttavasti, että niitä on käytetty ja jos niin - niin keiden toimesta, aloitetaan tästä - kerrotko lukijoille näkemyksesi - todistein?

Ilkka Luoma

[16
...

Eng ent. PM Tony Blair:

"CBS/AP October 25, 2015, 8:11 AM
Tony Blair admits "mistakes" in Iraq war, rise of ISIS ... "

~ https://www.cbsnews.com/news/tony-blair-admits-mis... -

...
"Tony Blair Says 2003 Iraq Invasion Played a Role in Rise of ISIS ... "

~ http://time.com/4086381/tony-blair-isis-iraq-invas... -

.

Ilkka Luoma

Lähihistoriasta ---

...
... Onko Syyria rauhoittumassa. US pr. Trump päätti lopettaa CIA' salaiset, vuodesta 2013 alkaneet Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen ja nyt takaajavaltiot tuovat rauhanvalvontaan tarkkailijoita kriittisille alueille - Venäjän johdolla.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9835378 -

"Turkki, Iran ja Venäjä lähettävät sotilastarkkailijoita Syyriaan
Syyriaan perustetut ns. de-eskalaatioalueet ovat selvästi rauhoittaneet maan sisällissotaa.

15.9.2017 klo 16:47 ... " -Yle

.

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Maailma tarvitsee poliisin, niin kuin jokainen kaupunkikin. YK:sta ei ole maailman poliisiksi, ainakaan niin kauan kun Venäjällä on edustus turvallisuusneuvostossa. Ihmisten turvallisuus edellyttää poliisia. USA on hoitanut tämän leiviskänsä niin hyvin kuin on ollut mahdollista.

Tyypillinen esimerkki USA:n roolista maailman poliisina oli esimerkiksi Persianlahden sota, jossa USA antoi ultimatumin Saddamin Irakin tekemälle veriselle Kuwaitin miehitykselle ja kun se ei tehonnut, USA ajoi sotavoimin Irakin ulos Kuwaitista ja pelasti kansan. Juuri tällaista voimaa me maailmassa tarvitsemme.

Myöskään Ruandan kansanmurha 90-luvulla ei olisi loppunut ilman USA:n osallisuutta. Sitä pyydettiin polvirukouksin tulemaan apuun ja vihdoin Clinton suostui, turhan myöhään ehkä kuitenkin.

Ilkka Luoma

Kuten Afganistan 2001 -, Irak 2003-, Libya 2011 ja syyria 2013- - kerrotko nyt lukijoille perustelut näille väkivaltaiskuille - maailmanpoliisina?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa huomata että nykyinen Lännen mies ei ole saamaton ja pelkuri kuten oli Hitlerin valloitusten alkaessa.

Ilkka Luoma

Tuo saamattomuuden vastakohta on tullut hyvin kalliiksi - siviileille!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hitler ja Stalin olivat aikaansaavia miehiä. Maailman parhaita. Sanovat 70 miljoonaa kuolonuhria. Nyt olisi kreivin aika pysäyttää Putler!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Ei hätää - Kiina pysäyttää maailman 20 prosentin lännenmies vähemmistön! :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #154

Muodostavat kiinalaiset väestöllään enemmistön?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #182
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #154

Tällä kertaa lännenmiehiä tukevat tässä asiassa mm. Saudi-Arabia, Bahrain, Turkki ...j.n.e.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #154

Milloinkohan miljardi kiinalaista pääsee vaikuttamaan siihen, mitä heidän nimissään täällä ja muualla touhutaan? Takavuosina haaveiltiin vaaleista, mutta nytpä saatiin elinikäinen diktatuuri.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #207

Oletko perehtynyt kiinalaisten vaalijärjestelmiin?

Ensimmäinen taso on kortteli- ja kylätaso, jossa valitaan kyseisen alueen edustajisto eteenpäin - sitten seuraava jne ...

...
Kiinassa ei säädetty elinikäistä presidenttiyttä - eikä diktatuuria, vaan poistettiin kahden kauden rajallisuus.

...
Oletko perehtynyt istuvan politbyroon äänestysmenetelmiin?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Toisen maailmansodan voittajavaltio Neuvostoliitto ja sen romahtamisen jälkeinen Venäjä on lopulta hävinnyt kaiken.

Varsovan liitto on romahtanut. Entiset Neuvostoliiton satelliitit ovat länsimaistuneet ja ovat EU:n ja NATO:n jäseniä.

Putinin johdolla Venäjä nousi energiansa, talousuudistuksiensa, länsimaisen teknologian ja kaupallisen yhteistyön kautta yhdeksi nopeimmin kehittyneeksi maaksi. Missä vinksahti ?

Sitten tapahtui jotakin joka on syössyt Venäjän ja sen käsittämättömän politiikan seurauksena yhdeksi omituisemmaksi kansainvälisen järjestyksen ongelmavaltioksi.

Länsi ei ole haastanut Venäjää taloudellisesti tai poliittisesti, mutta käsittämättömällä tavalla Venäjä on tehnyt lännestä vihollisen.

Venäjä on hävinnyt pelin joka tuli viimeistään tämän Syyrian konfliktin kautta selväksi. Länsi teki erittäin tehokkaasti selväksi, että Venäjä ja Iran istuvat nyt kemiallisia aseita käyttävän Syyrian kanssa väärässä joukkueessa.

Koko kansainvälinen yhteisö on pääsääntöisesti hyväksynyt lännen ohjusiskut oikeutetuksi ja välttämättömiksi. Tätä Putin joutuu nyt miettimään ja on kykenemätön ryhtymään mihinkään aikaisemmin esittämiinsä vastatoimiin pahentamatta omaa ja Venäjän asemaa. Venäjä on kuitenkin valintansa tehnyt ja joutuu sitomaan joukkojaan ja sotilaitaan Syyriaan kymmeniksi vuosiksi eli käytännössä Venäjä on miehitysvaltio.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, TOUKOKUUTA 26, 2015
Hallitsemattomat ja hitaat muuttujat johtavat sotaan - kiihtyvästi

Tänään suomalainen media intoilee uhkaa idästä ja läntisen demokratian puolustusta lännestä – se media, joka itse kirjoittaa idän ja lännen vedenjakajalta 1], ymmärtämättä, että me voimme olla juuri se alue, jossa sota käydään, oli aloitteentekijä kuka tai mikä tahansa.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/hallitsematt... -

...
”Kolme kovaa” - Venäjä, Turkki ja Iran laittavat Syyrian konfliktia järjestykseen – ja näin syrjäyttämässä Yhdysvallat taka-alalle – Syyrian sisällissodan ensimmäisenä ulkopuolisena hyökkääjänä – jo vuodesta 2013! … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005629318.html -

...
|2 Mistä Venäjän uhkaa luodaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... - ]
|3 Venäjäkin pitää pilkkoa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... - ]

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoma suosittelee omma kirjoitustaan. Sehän se vasta iso meriitti on. Jonkin aikaa kestikin, kun easttrolling sai ohjeet kirjoittaa vastinen länsimaiden "sodanlietsonnalle". Kaikki läntiset valtiot ovat hyväksyneet ko. iskun. Ei sille ollutkaan vaihtoehtoa, kun Syyria tai Venäjä on rikkonut ihan YK:n kemiallisten aseiden kieltosopimusta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olethan Jori kuullut kansanviisauden:
Kuka se kissan hännän nostaa ellei kissa itse.

Joskus käy että Ilkka ei ehdi itse suosittelemaan kaikkia omia kirjoituksiaan, silloin hänen avustajansa Herra Myyryläinen ihan erikseen kehuu Ilkan loistavia juttuja.

Ilkka Luoma

Tutkin tuossa jokin aika sitten otoksena 800 artikkeliani, joissa käytin yhteensä 2342 viitettä - joista omia oli 548 ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #143

Oliko niissäkin eniten Iltalehdestä, kuten tässä blogissa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #189

Sieltäkin. Tähän aloitukseen tulee 17 viitelinkkiä - kaikkia ei ole vielä valittu - yleensä koko topic on valmis, kun se siirtyy poliitikkojakeluun - nyt kerään kommenttien myötä taustaa asiakokonaisuudelle ...

...

Ilkka Luoma

Oletko huomannut, että pelkän Kiinan suuruus on enemmän kuin kaikki "lännenmiehet" ...?

...
Valkoisen lännenmiehen osuus maapallosta on vajaat 20 prosenttia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Valkoisen lännenmiehen osuus maapallosta on vajaat 20 prosenttia."

Ei ole hurraamista miesten osuudessa Venäjälläkään.

Yli 65-vuotiaista venäläisistä 5,8 miljoonaa on miehiä, 13,1 miljoonaa naisia. Epäsuhta on merkittävä vielä 55–64-vuotiaissakin: 8,4 miljoonaa miestä, 11,3 miljoonaa naista. Miesten elinajanodote on yksitoista vuotta naisia lyhyempi. Erityisen silmiinpistävä ero on maaseudulla.

Vanhat mummot siellä sitten kituuttelevat yksin pienellä eläkkeellään.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002880279.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #150

Miten arvelet populaatiosuhteen olevan BRICS - Muu maailma?

...
Pekingissä kuulin seuraavista mahdollisista BRICS -maista:

-Argentiina
-Indonesia
-Meksiko
-Turkki (!)
-Iran (?)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #156

Todennäköisesti kerrot

...

Entä Venezuela? Sehän on ollut kauppasuhteissa Kiinan ja Venäjän kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #158

Olen kuullut ennakoivia esisuunnitelmia Venezuelankin jälleenrakentamisesta - Pekingissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #163

Ovat sitten muuttaneet mieltään vaikka urakka olisikin melkoinen.

Russia, China And Iran Lose Interest In Venezuela

https://oilprice.com/Geopolitics/International/Rus...

Edit:

Why Venezuela’s 2,349pc inflation is a painful lesson for China

Huo Jianguo, a vice-chairman of the China Society for the World Trade Organisation Studies, a think-tank affiliated with the Ministry of Commerce, said the IMF’s forecast should teach China to be more careful with its outbound investment.

http://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/a...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #170

Juuri nyt käynnissä niin Venezuelan kuin Nigerian osalta öljyyntyneiden maiden kunnostusprojektien esiselvitys käynnissä ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #163

"Olen kuullut ennakoivia esisuunnitelmia Venezuelankin jälleenrakentamisesta - Pekingissä."

Esimerkiksi taksikuskiltako?

Ja mitä tarkoitat kontakteillasi, hienompi nimitys tuttaville?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #180
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #205

Sieltäkö kerrotaan ennakoivista esisuunnitelmista, joita olet kirjoittamasi mukaan kuullut?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #206

Tältä osin NDA' n raja kulkee tässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #150

Näyttävät Suomessakin ikääntyneet naiset olevan sitkeämpiä eläkeläisiä, myös lukumääräisesti reilusti suurempia ;)

Ilkka Luoma

Suosittelen erinomaisen kommenttiketjun vuoksi - kyllä, pitää paikkansa! :)

Ilkka Luoma

.. Näin alkoi hymistely, mukamas älykäs filosofointi lännenmiehen pommitusväkivallasta ja omahyvä rintaan takominen

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005642415.html -

"Syyriaan iskeneen Trumpin skandaalit paisuvat, Theresa May kaipaa tukea brexitin keskellä ja Ranskan Macron rakentaa itsestään uutta Aurinkokuningasta. EU:n tehtävä on levitellä käsiään ... " -HS

.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier on huolissaan lännen ja Venäjän suhteiden huonontumisesta. Täysin riippumatta Putinista, "emme voi julistaa maata ja sen ihmisiä viholliseksemme," sanoo Steinmeier. Sitä vastaan "puhuu historia" ja "siinä on liian paljon pelissä."

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/steinme...

Ilkka Luoma

Erinomainen huomio!

...
237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta -

ORIG
06.08.2013

Ilkka Luoma

... Itse syyrialaiset pitivät tätä uutista merkittävämpänä kuin lännenmiehen pommitushyökkäystä, sillä nyt oletetaan, että koko Damaskos rauhoittuu ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005642504.html -

"Syyria: Kapinalliset häädetty koko Itä-Ghoutasta
Viimeiset kapinalliset lähtivät Dumasta kohti pohjoista, kertoi Syyrian armeija valtion viestimien mukaan ... " -HS

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Uskon yhä vahvemmin että Saddamin kemialliset aseet ovat Kemikaali-Assadin hallussa ja Putler tietää tämän.

Ilkka Luoma

Eräs mahdollinen skenaario, mutta mitään loogista syytä käyttää niitä tässä vaiheessa ei ole - juuri Syyrian laillisen hallinnon osalta, koska maa on vapautumassa kapinallisterroristeistaan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Aivan niin. Putler on ainoa, jolla on tarpeet käyttää kemikaaleja joukkomurhaamiseen. Voit lukea ne syyt kommentista #187.

Mikäli kemikaaliaseen käytöstä ei löydy todisteita, joutuu varmoja todisteita esitelleet maat hankalaan asemaan liittolaisten piirissä. Yhdessä Salisburyn myrkytyksen kanssa, britit saadaan näyttämään syylliseltä kummankin lavastamiseen. Miten sattuikin. Vain venäläiset osaavat tämän pelin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #211

Todisteita uupuu, mutta nythän tutkimukset lähtivät käyntiin ... jäämme odottamaan tuloksia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä on suurin uhrauksin vapauttanut laajoja alueita Syyriasta. Ilmeisesti ne liitetään Venäjän Federaatioon pysyvästi. Tietääkö joku mitkä alueet pohjoisesta liitetään Venäjään?

Ilkka Luoma

Nyt Leolla mopo vikuroiden keulii ... Kurdistanian prototyyppiä rakennetaan --- kylläkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kurdistanian prototyyppiä rakennetaan --- kylläkin."

Takuuvarma tieto Suomessa asuvalta turkkilaiselta vai syyrialaiselta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #228

Jäämme odottamaan mitä Venäjän, Turkin ja Iranin kesken syntyy - tuonkin asian osalta - esiaihio on jo olemassa, säätö puuttuu, mutta tarve on jo hyväksytty.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #230

Odotetaan kaikin mokomin mitä Erdogankin ilmoittaa jos jotain syntyy:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #234

Suoritettu lännenmiehen uhoisku oli näytös-show, jossa lännen kasvot haluttiin uskottavina näyttää ja lännenmiehen sotakoneen sotilaallista voimaa näyttävästi käyttää - ilman mitään tuloksia ... Nyt toinen kolmikko - Turkki, Iran ja Venäjä (Syyria) ottavat jälleen komentovastuun alueen tilanteen järjestelemiseksi ja rauhoittamiseksi!

...
Palaamme lähtöruutuun ja US poistuu Syyriasta - kts. topicin kohta nro [1.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Et sitten vastannut kysymykseeni. Mikä ihme se Kurdistanin tyyppi on, en ole kuullut sellaisesta.

Meinaatko että enää ei ole voimassa se periaate missä venäläinen saapas on astellut, se kuuluu venäläisille. Karjalan osalta valloitetun alueen lisäksi kaksinkertainen alue piti luovuttaa viholliselle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #232

"Kurdistan" on valtiotavoittelu miljoonille kurdeille, joita on Turkissa, Syyriassa, Irakissa, Iranissa ja Armeniassa ...

...
Kurdistan
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kurdistan -

.

Ilkka Luoma

[1
...
US lopettaa Syyrian pommitukset ja vetäytyy Koreasta?
1.4.2018 09:31 - [159]

" ... A Nyt Trump ilmoitti vetäytymisestään – Syyriasta

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005625522.html -

Ote: ”Trump uhosi Yhdysvaltojen vetäytyvän Syyriasta, ja se muuttaisi valtatasapainoa sekavassa sodassa – Isis voisi voimistua uudelleen … Voittajia olisivat Turkki, Venäjä ja äärijärjestöt kuten Isis … ” -HS/Petteri Tuohinen

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Miksi HS-toimittaja Tuohinen unohtaa miten US meni Syyriaan? Ensin US CIA aseisti salaa vuodesta 2013 Syyrian kapinallisterroristeja, tosin pr. Trump päätti lopettaa tuon salaisen CIA aseistamisprojektin. Vuonna 2014 USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. ISIS taas syntyi Irakista, kun US aloitti täyden hyökkäyssodan vuonna 2003, ja jälleen ilman mitään mandaattia, vieläpä valhein YK' n edessä, saadakseen hyökkäysluvan kansainväliseltä yhteisöltä. Lupaa ei tullut, silti US hyökkäsi tunnetuin seurauksin ” ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253182-... -

.

Ilkka Luoma

Syyrian sisällissota ulkoisine voimineen on rauhoittumassa sen lopun lähestyessä, oli jo ennen lännenmiehen näytösrynnäkköä. Kapinallisterroristit ovat paljolti kuljetettu Idlibin maakuntaan ja kurdit ovat jo asemoituneet omille prototyyppimailleen. Jäljellä ovat suurvaltakysymykset, Israel ja Iran, sekä Turkin tunku Pohjois-Syyriaan. Lännenmies yrittää kynsin hampain olla prosessissa mukana, vaikka sitä ei tarvita. US rooli tosin alkoi jo Syyriassa vuonna 2013, kun se aloitti salaisen CIA-operaation aseistamalla Syyrian kapinallisterroristeja.

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180415220087895... -

" ... Kolmen liittolaisen yhteisessä päätöslauselmaluonnoksessa ehdotetaan tutkintaa Syyriassa kemiallisilla aseilla tehdyistä iskuista.

Maiden luonnoksessa vaaditaan myös humanitaarisen avun toimittamista esteettömästi perille Syyriaan.

Lisäksi luonnoksessa vaaditaan Syyriaa osallistumaan YK:n johtamiin rauhanneuvotteluihin ... "

...
Kaikki ovat jo käynnissä/käynnistymässä - kolmen taholta - Venäjä, Turkki ja iran --- "uusia osingonjakajia" ei tarvita ...
.

.

Ilkka Luoma

... Tulivatko mieleen niin ent. PM Tony Blair/ Irak 2003 ja ent. PM David Cameron/ Libya 2011?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10160790 -

"Britannia: Työväenpuolueen Jeremy Corbyn epäilee Syyrian iskujen laillisuutta
Britanniassa keskustellaan vilkkaasti Syyriaan tehtyjen ohjusiskujen laillisuudesta.

15.4.2018 klo 16:08 ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

... Taitavasti toimien myös suomalainen saa hyvin monipuolista tietoa Syyrian tapahtumista. Erästä asiaa me emme ymmärrä ... Palaan siihen myöhemmin erillisellä artikkelilla kuinka tietoa saadaan Suomeen tulleilta ulkoisilta väestöryhmiltä ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005643072.html -

"”Se ei ole meidän sotamme” – Syyriasta Suomeen paennut perhe ei anna tukea Yhdysvaltain iskuille ... "

.

Ilkka Luoma

Ketjusta syntyi erinomainen läpivalaisu ja sisältää hyvin todennäköisesti totuuden tapahtumista ja niiden päämääristä. Kiitän kommentoijia.

Ilkka Luoma

Kolmen natovaltion sotilaallinen hyökkäys oli paljolti näytös eli show, jolla turvattiin lännenmiehen kasvot ja osoitettiin hyökkäävän sotakoneen teho - tosin länsi ei tunnusta, että 60% risteilyohjuksista ammuttiin alas/ suistettiin harhaan - ilman, että käytettiin Venäjän S-400 torjuntajärjestelmää.

Arki palaa ja kolmikko Venäjä (Syyria), Turkki ja iran jatkavat alueen järjestelemistä ja rauhoittamista - ilman Yhdysvaltoja. Voidaan sanoa, että tavoite lopulliselle rauhalle on saavutettu.

Kemiallisten aseiden käyttäjistä ei saatu todistetta - ei edes siitä mitä lännen sotakone tuhosi hyökkäysikussaan Syyriaan - ilman siviiliuhreja.

Show oli edeltäkäsin sovittu US/Trump - Venäjä/Putin - kesken!

.
MoT

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos joku ohjus saatiin suistettua radaltaan, silloinhan se putosi ja räjähti jossain kohteiden ulkopuolella, eikö niin. Missä on todisteet tällaisesta?

Oli hienoa että Lännen mies hiukan näytti viholliselle aseidensa mahtia. Pakotteita pitää jatkaa niin kauan kuin Venäjä uhoaa ja käyttäytyy huonosti. Sitten kun Venäjä lopettaa sotauhon, voi rauhallinen yhteiselo jatkua. Niin, ja ryöstetty Karjala pitää palauttaa kun Venäjä ei sillä mitään tee.

Kiitos Lännen mies!

Ilkka Luoma

Lännenmies joutuu poistumaan Syyrian rauhankehityksen tieltä ... !

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilmeisesti idän mies saa Syyriasta Karjalan kokoisen alueen laiminlyötäväksi:)

Edes Viipuria ei ole idän mies saanut korjattua yli 70 vuoden aikana.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #254

Miksi idän miehen pitäisi korjata Viipuri? Millaiseksi se pitäisi korjata? Mikä olisi oikeanlainen Viipuri?

P.s. Anteeksi, tämä menee ohi otsikon aiheen mutta Mirala yllytti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #255

Jos sinä hankit talon, niin eikö silloin ole tarkoitus asua siinä ja pitää talo hyvässä kunnossa itseäsi ja perhettäsi ajatellen. Eikö ole hassua jos annat talon rappeutua, katto vuotaa, maali rapistuu, viemärivedet valuvat pihalle jne.

Olet varmaan käynyt Viipurin naapurissa Pietarissa? Eikö ole upea kulttuurikaupunki, hyvät palvelut, mukavia ihmisiä? Viipurissa ei ole muuta kulttuuria kuin Eremitaasin pieni sivunäyttely.

Katsellessaan Viipuria evakko ajattelee että piti ryssän ottaa tämäkin ja sitten jättää rappeutumaan. Missä on tolkku?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #255

Ajatelkaapa, jos ns. luovutetulla alueella olisi kukoistava maaseutu, hyvät viljelykset, kauppa kävisi, ihmiset olisivat tyytyväisiä, kaupungit olivat hyvässä kunnossa jne.

Luulenpa että meikäläinen evakkoukkokin pitäisi pienempää suuta. Eipä olisi kanttia haukkua Venäjää, täällä sipilöiden kuristuksessa pienellä eläkkeellä kituen.

Voisi jopa olla silloin niin, että minä ylistäisin vanhaa ystäväämme Venäjää?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #257

Ensinnäkin henkilökohtaisen käyttö- ja investointiomaisuuden hankinnan ja käytön vertaaminen valtiontalouksiin on typerää ja harhaanjohtavaa.

Toiseksi, Mirala enkä minä olla päättämässä kuka mitenkin II Maailmansodan jälkeisen rauhansopimuksen nojalla luovutettuja alueita saa, voi, haluaa, kykenee j.n.e. hoitamaan ja hyödyntämään. Päätökset tekee ihan muut eivätkä he, mitä luultavimmin, hae Miralan t.m.s. ylistystä tai edes hyväksyntää. Päätösvaltaiset tahot tekevät päätöksiään noiden alueiden suhteen omista lähtökohdistaan omiin tavoitteisiinsa pyrkien ja opvat varmaankin evakkojen muisteluita laajemmat ja kauemmas tähtääviä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #259

Onpa kauaksi tähdätty, kun alue on edelleen paikoin kaatopaikkakunnossa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #260

Muistatko kun Savonlinnan kaikki uimavedet ja -rannat olivat uintikiellossa - kultaisella 1970 -luvulla - ei ollut jätevedenpuhdistamoa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #255

Siksi, että se osoittaisi, että se tarvitsisi sitä aluetta käyttöönsä. Mutta kuten kaikki hyvin tietävät, että NL/Venäjä rosvoaa toisen valtion alueita, käyttää sen luonnonvarat loppuun ja jättää alueen rapistumaan. Noin toimii todellinen roistovaltio.

Suomalaisten käsissä Viipurihan oli Suomrn toiseksi suurin rikas kaupunki ja Karjalan BKT oli maamme suurimpia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #258

Kajanto on oikeassa, että Viipuri Suomeen kuuluessaan oli sen toiseksi suurin kaupunki ja sen eliitti voi hyvin. Samoin korkeakultuuri kukoisti ja kauppaa käytiin. Toisaalta myös kaupungin sosiaaliset olot olivat maan huonoimmasta päästä. Siellä asuttiin ahtaimmin, kulkutautitilanne maan huonoimpia, tuloerot suurimmat j.n.e. (Lähde YLE:n aikoinaan vuosia sitten tekemä dokumenttisarja lyhyitä n. vartin mittaisia ohjelmia luovutetulta Karjalankannakselta)

Kyse on siis siitä kenen muistelot nostetaan päälimmäiseksi muodostamaan n.s. yhteistä muistoa. Ja kenen todellisuus unohdetaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #261

Mikäpä on Viipurin todellisuus nyt, verrattuna suomalaiseen kansainväliseen kukoistavaan Viipuriin? Nyt ei taida ne sosiaaliset olotkaan kovin kaksisia olla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #262

Viipuri lienee tällä hetkellä suuruudeltaan 206. suurin kaupunki Venäjällä. Asukkaita reilu 78000. Siis hieman enemmän kuin 1930-luvun lopulla mutta laskusuunnassa.

Sosiaalisista oloista en ole ihan varma mutta epäilen, etteivät ne ehkä koko väestölle ole juurikaan huonommat kuin ne aikanaan olivat suomalaisessa Viipurissa. Siis jos ottaa huomioon koko sosioekonomisen kirjon silloin ja nyt eikä elele vain muistojen "iloisessa Viipurissa" Lallukan piikkiin.

Mahdollinen kehitys osana Suomea on taas hedelmätöntä kontrafaktuaalista spekulointia jota ei voi perustaa mihinkään reaalielämän seikkoihin. Tosin joltisellakin varmuudella voisi arkkitehtoonisen kehityksen kuvitella voineen olla samaa vanhaa tuhoavaa kuin muuallakin Suomessa.

Ennen enempää älämölöä tarkennan, että edellinen tarkoittaa muinoin Viipurissa olleen hyvä- ja huono-osaiset sekä niin siellä on nytkin: ne joilla menee hyvin ja ne joilla menee huonommin sekä vielä huonommin.

P.s. Mitä Viipurin kansainvälisyyteen tulee niin se oli kansainvälisimmillään ennen I Maailmansotaa jolloin raja sen kaakkoispuolellakin oli auki yhteyksille ja kaupankäynnille monimiljoonaisen Pietarin kanssa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #264

Ei Myyryläinen noita askuskaslukuja voi verrata silloin ja nyt. Jos nyt verrataan Suomen muiden suurten kaupunkien asukaslukuja silloin ja nyt, niin sen mukaan Suomelle kuuluvassa maan toiseksi suurimmassa kaupungissa nyky Viipurissa pitäisi olla lähes puoli miljoonaa asukasta. Yrität jostain syystä ihan selvästi vähätellä Suomen alaisuudessa ollutta Viipuria.

Kysymyshän on siitä, että Suomen alaisuudessa olisi Viipuri kehittynyt suuresti, kun nyt se ei ole sitä tehnyt juuri ollenkaan. Kylmä fakta on se, että Viipuri on rappiolla ja piste. Mikään vastaava suomalainen kaupunki ei sitä ole.

http://prokarelia.net/KarjalanTragedia/

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #267

Pitäisi ja pitäisi - nykyistä maaseutupakoa" kaupunkeihimme ei olisi osattu arvioida vielä edes 1980 -luvulla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #267

Kajanto väittää, että nykyisiä ja menneitä asukaslukuja voi verrata. Tarkoittaako kun asukkaat on vaihdettu niin nykyisillä olisi jotenkin toisenlainen arvo asukkaina tai jotenkin muuten kuin entisillä?

Kajanto sortui varoituksista huolimatta kontrafaktuaaliseen spekulointiin.

Revanssistisen Prokarelian tarjoileminen lähteenä ei juurikaan edesauta tarinoinnin uskottavuutta. Linkin takana mainittu M.Lehtipuu lienee poistettu täältä Uuden-Suomen Puheenvuorosta asiattoman käytöksen vuoksi.

Hänen tekeleensä on juurikin mainitsemaani muistojen Karjalan haikailua toisten ihmisten nykyisyyden tilalle. Muistojen jotka tarkimmillaankin ovat vain aurinkoisen kesäsunnuntain muistelua ajalta jolloin läski oli valkoista, kesällä lämmintä ja talvella hyvät hiihtokelit. Kaikki mikä noista muisteloista eroaa, on hävitystä ja kuvataan roskaläjien takaa ja kommentoidaan selittämällä "kaik'mänt, mittää eivät jättänt, sahat veit', myllyt veit'; sahan puukuurin naulasta veit', kahvimyllyn piisin reunalta, kaik veit', mittää eivät jättänt', ryökäleet". Ja nyt vieläkään eivät ole korjanneet, ryökäleet, paikkoja jotta niissä olisi mukava muistella mukavia muistoja. Rutjakkeet kun tekevät omallaan mitä lystäävät ja mistä katsovat itselleen parhaimman hyödyn saavan, tai ovat tekemättä ihan kuin omallaan. Aniin, hehän ovatkin omallaan.

P.s. Aletaan olla aika kaukana otsikkoaiheesta mutta niinhän sitä usein käy kun tarttuu Kajannon, Miralan et al täkyihin. ;=}

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #275

Myyryläinen ymmärtää tahallaan täysin väärin. Kyse on siitä, että suomalainen yhteiskunta ja mentaliteetti ei jättäisi kaupunkejaan sellaiseen sontaiseen tilaan, kuin mitä venäläinen on jättänyt. Kun kaupunki Suomen hallussa aikojen saatossa kehittyy ja kasvaa, sinne syntyy työpaikkoja yrityksiä ym. Ja ennen kaikkea sieltä ei ajeta alkuperäisasukkaita pois ja asuteta suunnittelemattamasti muilla asukkailla. Senhän Myyryläinen toki hyväksyy... Todella säälottävää venäläisten puolustamista. Milloin ja missä on venäläinen ryöstösaaliistaan välittänyt? Minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #279

Käsittääkseni en puolustellut venäläisiä millään tavalla vaan totesin vain, että he eivät tee päätöksiään suomalaisten haikeiden muistojen perusteella vaan omien lähtökohtiensa ja päämääriensä perusteella.

Kuolevia ja kuihtuvia paikkakuntia on ympäri maailmaa. Myös maailman rikkaimissa maissa. Kun kehitys kehittyy ja business siirtyy toisaalle, paikkakunnat jäävät heitteille. Myös Suomesta löytyy hylättyjä ja sortuneita rakennuksia joista voi kuvata roskaläjien yli räntäsateessa ja sopivin kamerasuodattimin. Isommista maista isompia.

Spekulointi sillä millainen Viipuri mahdollisesti olisi Suomen ja suomalaisten businessmiesten, -naisten ja -muusukupuolisten käsissä on hedelmätöntä kontrafaktualismia sillä spekuloija ei voi koskaan tietää mikä muu olisi mennyt toisin. Esimerkiksi jo se, millainen hallitus ja eliitti meillä olisi pitänyt olla jotta se ei olisi ajanut meitä seikkailuihin joissa noista alueista jouduimme luopumaan. Millaista politiikkaa se muuten olisi harjoittanut. Ja millainen maailmamme ja maamme olisi ilman viime sotia ja natsiliittolaisuutta. Niin moni asia olisi toisin, että meillä ei ole mitään mahdollisuuksia arvioida millainen Viipuri olisi toisenlaisissa olosuhteissa. Tokikaan se ei estä halukkaita näkemästä n.s. "märkiä unia" milloin mistäkin haaveensa kohteesta mutta reaalimaailman kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Saati "lännen miehen" Syyriaan hyökkäyksen kanssa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #284

NL teki päätöksensä silkasta imperialismista ja valloituksenhalusta. NL oli ensin natsien kanssa liitossa ja Suomiei koskaan olisi Saksan kumppanina, ellei NL olisi Suomeen hyökännyt, yrittänyt valloittaa maamme, sekä talvisodassa että jatkosodassa.

On erittäin helppo ilman mitää selityksiä arvioida, missä kunnossa olisi Viipuri, jos se olisi saanut jäädä Suomelle. Siinä kunnossa, kuin muutkin sen kokoiset kaupungit nyky-Suomessa. Katsoitko antamani linkin: "Karjalan Tragedia. Siinä kunnossa ovat Suomelta varastetut alueet. Avaapa nyt jo silmäsi ja myönnä itsellesi ne omin silmin nähtävät "kontrafaktuaaliset" tosiasiasi, Myyryläinen. Suomalaiset eivät olisi päästäneet omia alueitaan moiseen kaatopaikkakuntoon. Vai näetkö sellaisia jossain?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #287

Oletko lukenut Antti Hietalahden - Talvisodan salainen strategia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #264

Se on juuri näin - kaikki muu haikailu jostain 1930 -luvun kehityksestä on turhaa ja ammattitaidotonta.

...
Viipuri menetettiin ja sillä siisti - toki jotain voitaisiin tehdä, mutta nykyiset asiaa ymmärtämättömät russofobistit pilaavat ne vähäisetkin tilaisuudet, joita voisi syntyä älykkään ulko- ja turvallisuuspolitikan myötä!

...
Aihe sivuaa aika vahvasti topicista - no saammehan Venäjän yhteiseksi nimittäjäksi. ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #271

Ei ole haikailua, jos rehellisesti myöntää, että Suomen hallussa Viipuri olisi ihan toisennäköinen ksuounki kuins nyt Venäjän hallussa. Hyvänä esimerkkinä neuvosto-Tallinna ja nyky- Tallinna. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Mutta eihän russofiilit mitään sellaista myönnä, mikä on heidän agendansa vastaista.

Ainoa, ketkä Viipurin infrastruktuurin kehitystä nykyäänkin yrittää viedä eteenpäin ovat suomalaiset. Kaikki, mihin venäläinen koskee, muuttuu paskaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #293

Jori, tiedät harrastavasi tässä kohtaa puhdasta jossittelua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #255

Leo on aika innokas Karjalan palauttaja ... se hänelle tahtona myönnettäköön ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #254

Syyrian jälleenrakentamiseen ottaa osaa ainakin Kiina (?)

Jorma Repo

Ilkkaa ei näytä kauheasti hätkäyttävän esim.Gerasimovin lausunnot Syyrian tapahtumista.Gerasimovin mukaan Syyriassa on kokeiltu kaikenlaista uutta ja kivaa tuhoamislaitteistoa,joka toimiikin kuullemma vielä paremmin kuin lännenmiehen vastaavat.Tuhottuja kapinallistaistelijoita oli lausunnon antamis aikaan n.54 000 ilman yhtäkään siviili uhria,jos uskomme uutistoimisto Tassia ja miksi emme uskoisi,koska sehän on absoluuttinen totuus.Kuten myös Putinin ilmoitus 2016 venäläis joukkojen pois vetämisestä Syyriasta.

Ilkka Luoma

Osaan suodattaa uutiset ja "uutiset" ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tässä tapauksessa lienee suodatettava myös n.s. kaupalliset tiedotteet.

Ilkka Luoma

... Tosiasia on se, ettei koko Lähi-itää osaltansa konfliktoinutta US' ta nimenomaan tarvita. US ollut hyökkääjänä mukana kaikissa kriisipesäkkeissä Irakista Jemenin ja Libyan kautta Syyriaan, ja jo sielläkin vuodesta 2013. Ranskakin on näin hätähuudossaan oivaltanut, että nyt on meneillään idän ja lännen yhteenotto ja Syyriassakin Venäjälle on neuvotteluvaltikka siirtynyt hiljakseen.

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/macr... -

"Macron: Vakuutin Trumpin pysymään Syyriassa – "Yhdysvaltoja tarvitaan alueella vielä pitkään"
ULKOMAAT JULKAISTU 16.04.2018 07:25 ... " -Mtv

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

N.Haley taisi jo luvatakin, ettei US ole Syyriasta mihinkään lähdössä ennenkuin "goals accomplished". (https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-...)

Ilkka Luoma

Maailman enemmistön silmissä US-maailmanpoliisirooli rapisee jo illassaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #282

Sitten vaan tilastoa peliin väitteeseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #292

Luetko mediaa, sellaista mediaa, johon on vielä asiantuntijoillakin luottamusta? Jos teet näin - tiedät tuon poliisiroolin lähestyvän iltaa - juuri Kiinan nousun myötä ... maailman suurimpana taloutena, viejävaltiona ja tuotantokoneena ... US' lla toistaiseksi vain ostakoneet, jotka pönkittävät peienen vähemmistön "maailmaotetta" ...

Oletko miettinyt mitä merkitsee läheisempi yhteys Kiinan ja veänjän välillä?

Ilkka Luoma

Niin? Entä köyhdytetty uraani?

...
~ http://www.independent.co.uk/news/world/white-phos... -

"White phosphorus use by US-led coalition forces in Iraq condemned by humanitarian groups

The deadly chemical can cause horrific injuries, burning deep into the muscle and bone. ... "

Ilkka Luoma

... Mutta, mutta - rynnäkköpommituksiin johtaneet lännenmiehen "todisteethan" olivat riittävät, ainakin Suomen um. Timo Soinille ne tuntuivat olevan kohdillaan ja toteamus Syyrian laillisen hallinnon kemikaali-iskusta piti olla toteen näytetyn.

Puhuuko nyt näin Soini omiaan? Lännenmies hyökkäsi, kuten aikanaan US Irakiin vuonna 2003, ja mitään ei sitten löytynytkään, mitä oli juuri väitetty!

Entä nyt, kun tutkimukset ovat vasta lähdössä käyntiin ... Rangaistusiskuhan on jo varmuuden vuoksi annettu - kuten pommitusta presidentti Sauli Niinistö kutsui. Tosin Englannin pm. Theresa May kiisti hyökkäyspommituksen olleen rangaistusiskun.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10162611 -

" ... Yhdysvallat syyttää Venäjän vaikeuttavan tutkimuksia mahdollisesta kemiallisten aseiden käytöstä Dumassa, Syyriassa. Yhdysvaltain mukaan venäläiset ovat saattaneet käydä sormeilemassa oletettua kemiallisten aseiden käytön paikkaa.

Epäilyn on esittänyt Kansainvälisen kemiallisten aseiden kieltojärjestössä (OPCW) toimiva Yhdysvaltain lähettiläs Ken Ward ... " -Yle
.

PS.
Onkohan OPCW' n ryhmässä venäläistä tai kiinalaista tutkijaa - puolueettomana?

...
HUOM!
14. huhtikuuta kello 7:08 ·
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005641376.html - …

"Yhdysvallat sanoo olevansa varma, että Syyria iski kemiallisin asein ... " -HS
... Saammeko Irak 2003 toisinnon?

Ilkka Luoma

"Britannia: Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajia ei ole päästetty Dumaan
Tarkastajien on määrä aloittaa työskentelynsä Dumassa tänään.

16.4.2018 klo 13:59 ... " -Yle

" ... Kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tarkastajia ei ole vielä päästetty Dumaan, kertoo OPCW:n Britannian valtuuskunta. Se peräänkuuluttaa yhteistyötä Venäjältä ja Syyrialta.

Venäjä kiistää syytöksen, että tarkastajia ei olisi päästetty kaupunkiin. Venäjän apulaisulkoministeri Sergei Ryabkovin mukaan tarkastajien saapuminen Dumaan on viivästynyt Yhdysvaltain ja sen liittolaisten lauantaina tekemän ilmaiskun vuoksi ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10161848 -

.

Ilkka Luoma

... Peli jatkuu. Israel on hyökkäillyt aiemminkin Syyriaan, tunnustamatta kuin kieltämättä. Nyt kiistää, kuten US' kin. Olisiko Syyrian maineelle hyväksi tämän tyyppinen uutisointi? Tai sitten osa muutama päivä sitten suoritetun lännenmiehen ohjusrynnäkön ohjuksista oli säädetty "myöhäiselle"

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005644560.html -

" ... HS-AFP–Reuters
Julkaistu: 17.4. 5:22 , Päivitetty: 17.4. 7:34

SYYRIAN valtiollinen tietotoimisto kertoo, että maan ilmapuolustus on ampunut alas ohjuksia Homsissa. Sen mukaan ohjukset oli suunnattu lentotukikohtiin.

Tietotoimisto ei antanut tarkempia tietoja siitä, mikä taho olisi ohjukset ampunut. Hizbollah-järjestö kertoi tiistaina uutistoimisto Reutersin mukaan, että ilmapuolustus olisi ampunut alas kolme ohjusta, jotka oli suunnattu Dumairin lentotukikohtaan lähellä Damaskosta ... " -HS

.

Ilkka Luoma

... Lännenmies on räjähtävämpi, sanojen sijasta siirrytään trotyyliin, joka myös tappaa. Lännenmiehen mielestä lienee trotyylillä tappaminen sivistyneempää kuin väittämillään kemiallisilla aasilla, joiden käytölle tosin ei löytynyt oikeudenkin vaatimus todisteita - lännenmies rynnäköi Syyriaan poliittisen pommituksen ... Venäjä: De facto mikään valta-, neuvottelu- kuin vaikuteasema ei muuttunut. Lännenmiehen uho oli toteutettava, jottei menettänyt kasvojaan.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005641922.html -

" ... Lauantain venäläiskommenttien perusteella voi kysyä, että jospa ei alakaan. Presidentti Vladimir Putin tuomitsi iskun jyrkin sanoin mutta vetosi ensimmäisissä lauseissaan nimenomaan kansainvälisiin sopimuksiin ja YK:n peruskirjaan – ei voimaan eikä tunteeseen.

Parlamentin ylähuoneen informaatiovaliokunnan puheenjohtaja Aleksei Puškov sanoi asian suoraan: ”Syyrian tilanteen kehittymiseen ja alueen voimasuhteisiin iskulla ei ollut mitään vaikutusta.” ... "

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kemialliset aseet ovat YK:n päätöksellä kielletty, muut aseet eivät.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuleepa Kajannon terävästä havainnosta mieleen O.Mannisen runo "Pyhä sota" (m.m. kokoelmasta Virrantyven; 1925), otteita:
...
Mitä meill' ei ois ajanmukaista asetta!
Ota jos mikä vain omakarvainen gasetta:
on pyssyjä, tykkejä, kuularuiskuja,
ne ei maar nakkele lentomuiskuja.
...
Nykyaikainen sota on inhimillistä,
kuten sivistyskansa on kaukana villistä.
Kera kristityn kun soti valkoinen kristitty,
ain' onkin päät muotojen mukaan listitty.
vain murhattu miehet, ei solvattu nunnia,
pyhä ollut on ain' alakuntoiosten kunnia.
Pyhät on hyvin peuhaajat penikkatautuset,
kuin kuhnurit, tuhnurit maailmankautiset.
Mut entä kun vastass' on on pimeä pakana?
Niin, ei nisun nimeä ansaitse akana!
Siin' ei sovi ennakkoluulojen luulija:
me armotta ammumme dum-dum-kuulia.

Ja lopuksi lausahdus saman mestarin runosta "Rauhanmies" (samasta kokoelmasta):
...
Siis, veikko, mieles hillitse,
ettei sua vimma villitse,
ja viisauden prillitse
vain katsele maailmaa.
...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #294

Mukava kuulla lyyrikko Jorin mielipide tuosta runosta ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #294
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #302

"Pyhä sota" on varsin kestävä argumentti kaikenlaiseen kuvitteluun "hienommasta" ja "paremmasta" sodankäynnistä. Muutenkaan eivät loppuneet mutta ajattelin mäjäyttää välillä sivistykselläkin. Jos vaikka jotain tarttuisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #303

Aina sotien jälkeenhän todetaan: "Ei enää koskaan" ---

...
" ... Lännenmies aloitti omat ristiretkensä jo satoja vuosia sitten –

… löytöretkien saattamina valloitussotina, joissa vietiin omaa ristin ja miekan filosofiaa 3] vääräuskoisten maille. Valkoinen mies tappoi, alisti ja valloitti. Eurooppalaisilla oli tarve kultaan, raaka-aineisiin ja olemattoman halpaan työvoimaan – oli alkanut eurooppalaisen kasvun aika. Piti saada muilta, jotta itsellä olisi enemmän.

Waffen-SS oli monikansallinen valloittaja-armeija, parempi, paremmin varustettu – yhtenäisempi, oppineempi päämääräänsä ja kyvykkäämpi kuin muut. Tunnettiin yhteenkuuluvuutta – lippu oli tunnus sekä riimut SS-kirjaimista mukailtuna. Suomalaisetkin olivat mukana näissä monikansallisissa taistelujoukoissa 4] – vapaaehtoisina, kuten nytkin ISIS-järjestöön menneet Suomen passikansalaiset.

Lippua seurattiin, ajateltiin, että olemme oikealla tiellä

Samalla tavalla espanjalaiset ajattelivat olevansa ylivertaisen kuninkaan lähettiläitä matkatessaan Amerikoihin – Jumalan sanansaattajina, joiden piti viedä hyvää sanomaa perille vääräuskoisten joukkoon, tappamalla, valloittamalla ja ryöstämällä.

ISIS järjestön väkivaltainen väkivalta – ilmentymä, mutta mistä?
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurv... - ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/uskonsotien... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #305

Taisi unohtua että Saksan riveissä taisteli miljoona neuvostoliittolaista. Vlasovin armeija etunenässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #308

Koko Vlasovin armeijalle kävi petturin tie ... kenraali tiesi riskinsä, ja odotti Saksalta liikaa. Saksan kolmas valtakunta ei arvostanut slaaveja, piti heitä alempirotuisina.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #302

Ei. Kysyin mielipidettäsi tuohon runoon - ei liene liian vaikea arvioida ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #302

Eivät loppuneet, mutta uskoisin lukijoiden kiinnostuvan mielipiteestäsi koskien runoa! ;)

Ilkka Luoma

Siis köyhdytetty uraani hyväksyttävänä ja toivottavana tappovälineenä on siis ajatusmaailmasi mukainen?

Ilkka Luoma

... "Ensin hutkitaan ja sitten vasta tutkitaan" - vanha liperiläinen pappissuvun sanonta. Millainen kansalaisuusjako tutkimusryhmässä on?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10162882 -

"Venäjä: Kansainvälinen tutkimusryhmä pääsee etsimään todisteita kemiallisesta iskusta Syyriassa

Yhdysvallat epäilee, että Venäjä on voinut sotkea mahdollista todistusaineistoa Dumassa ennen tutkijoiden pääsyä alueelle.

17.4.2018 klo 08:06 ... " -Yle

.

Jorma Repo

Me ammumme dum-dum luoteja.Tarkoittiko Myyryläinen tovereitaan venäläisiä,jotka käyttivät näitä luoteja vielä talvisodassa.Tälläisen räjähtävän tai pirstoutuvan luodin sai leukaansa esim.Simo Häyhä.Kyseiset luodit olivat kuitenkin kielletty jo 1800 luvulla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kyse oli O.Mannisen kielikuvasta jota toivon Revon tutkiskelevan hieman yksittäistä sotateknistä yksityiskohtaa laajemmin. Manninenhan oli erityisen kuuluisa muodon hiomisesta huippuunsa eikä niinkään sotavempeleiden osaamisesta. Hänen kohteensa tuossa runossa oli sodan sankarillisina pidettyjen inhimillisyyssääntöjen vaihtelevuus kohteen mukaan. En myöskään usko hänen viitanneen S.Häyhän kohtaloon sillä runo on kirjoitettu kauan ennen Talvisotaa, I Maailmansodan innoittamana.

Manninen saattoi toki kyseisen kielletyn tappovälineen mainitsemisella viitata siihen, että k.o. ammuslaji oli kielletty epäinhimillisenä mutta samaan aikaan käytettiin kuitenkin taistelukaasuja joita ei tuolloin oltu kielletty. Että siis sellaista sankarillisuutta ja inhimillisyyttä sodassa ja sotasankareilla.

Toisaalta tokikin sotiin aina liittyy tuo vihollisen arvioiminen itseä vähäisemmäksi arvoltaan. Kuten Manninen kirjoitti: "nisun nimeä ei ansaitse akana". Siis myös NL:n osalta käsin katsottuna: lahtarivalkobandiittiakanoita tyynni.Täältäpäin katsottuna taas muuta.

Ilkka Luoma

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/us-lopettaa... -
...
[3 ~ https://www.ksml.fi/ulkomaat/Yhdysvaltain-armeijan... -
[4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10161749 -
[5 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005624336.html -

[7 ~ https://www.britannica.com/event/Sykes-Picot-Agree... -
[8 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kurdistan -
[9 ~ https://www.army-technology.com/projects/s-400-tri... -
[10 S-400 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/S-400_missile_system -
[11 Sauli Niinistö on luvannut pitää Suomen Naton ulkopuolella – taholtaan, koska kansakuntamme suuri enemmistö on yli 15 vuoden ajan sanonut aina yli 50 prosentin voimalla – ”Kiitos ei - Nato” - Niinistö arveli, että hän vie Suomen Natoon, jos Venäjä kokee EU' n vihollisekseen, jolloin Niinistön mukaan meitä kohtaan uhka kasvaisi – joka ei sinällään pidä paikkaansa ja näin Niinistö tekisi kohtalokkaan virheen kansakunnalleen.
[12 Epävirallisesti tarkoitetaan supertoukokuuta, jolloin ehkä maailman mahdit tapaamisessaan sopivat niin Korean niemimaasta kuin Ukrainasta ja Iranin sopimuksesta [?] ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005637894.html -
[13 ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/lahi-ita... -
[14 ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/paivan-k... -
[15 ~ http://www.globalis.fi/Konfliktit/ISIS -
[15 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002762230.html -
[16 Eng ent. PM Tony Blair ~ https://edition.cnn.com/2015/10/25/europe/tony-bla... -
[17 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_is... - [21481]

.

Ilkka Luoma

... Varsinainen informaatiosota käydään täällä. US pr. Trump ei halua liiaksi häiritä tulevaa supertoukokuuta! * YK' n US edustaja Nikki Haley välillä hyppyyttää keulivaa mopoaan, ja näin Trump joutui palauttamaan vikuroivan mopedin ajolinjoille

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10163796 -

"Trump perui ilmoituksen uusista Venäjä-pakotteista – nöyryytti USA:n YK-lähettilästä
Trump haluaa olla tiukkana Venäjän suhteen, mutta ylläpitää samalla hyviä suhteita.

17.4.2018 klo 14:32 ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

... Samoin Syyrian viimeisen myrkkyiskun jälkiä pidetään yllä West trolling manipulation syin. Nythän vasta huomenna "puolueeton tutkijaryhmä" pääsee kapinallisterroristeista vapautettuun Syyrian Ghoutaan ja Dumaan tekemään selvityksiään mahdollisesta myrkkyiskusta ja sen tekijästä!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10162073 -

"Informaatiosota Syyrian kaasuiskusta käy kuumana: Vuosia vanhasta videosta tehtiin valeuutinen

Venäjä ja Syyria väittävät Duman kaasuiskua lavastetuksi.

17.4.2018 klo 16:20 ... " -Yle

.

Ilkka Luoma

... Tilanne on lähtöruudussa. Näinkö Irak 2003 US-valheet toistuvat nyt näin myös Syyriassa? ...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005645384.html?... -

...

Jorma Repo

Kannattaa lukea Ylen artikkeli "Syyriasta on tullut venäjän armeijan koekenttä".No eihän tämäkään komentti tod.näk. läpäise uutisten suodatusta,jos Ilkan tunnen.Mielenkiintoinen lausunto joka tapauksessa komentaja kenraali Gerasimovilta.

Ilkka Luoma

Läpäisee tietenkin, koska se on totta - tosin Venäjä on lapsen kengissä "elävän biomassan" ja käytännön tuhoamisen/ särkemisen taistelutestauksissa Yhdysvaltoihin nähden, oletko katsonut viimeisen 20 vuoden sotahistoriaa maailmalla - mikä valtio on sotinut jatkuvasti tämän ajan?

Jorma Repo

Nyt täytyy Ilkkaa kiittää suoraselkäisyydestä.Väkisinkin uutisiin maailmalta mahtuu agendaasi sopimatonta materiaalia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitenköhän paljon tässä RT:n jutussa mahtaa olla perää: https://www.rt.com/uk/424392-may-husbands-capital-...? Onko P.May:llä eläkeratkaisujen rinnalla kytköksiä vaimonsa busineksiin?

Ilkka Luoma

... Ei eroa oleellisesti lännenmiehen mediasta ...

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10165937 -

" ... Ofcomin mukaan RT ei ole aiemmin olennaisesti poikennut muista tiedotusvälineistä sääntöjen noudattamisessa ... "

.

Ilkka Luoma

... Melkoisen paksua West trolling manipulaatiota (?). Englantilainen media luulee, arvelee, nimettömät lähteet, on kuullut puhuttavan ja on nähnyt jotain. Kuinka uskottavaa on tämän tyyppinen "uutisointi"? Kuinka suomalainen lukija uskoo tällaista - varsinkin kysyttäessä miksi Syyrian laillinen hallinto tekisi mitään tämän tyyppistä, kun sisällissota on kohta voitettu ja ulkoa (lähinnä US) aseistetut ja rahoitetut kapinallisterroristit kukistettu ja kuljetettu "omalla hallinta-alueelle" Idlibiin.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005646374.html -

"The Guardian: Syyrialaislääkäreitä on peloteltu olemaan hiljaa Duman epäillystä kaasuiskusta – ”He pakottavat lääkäreitä sanomaan, että mitään ei tapahtunut”

Huoli todisteiden häviämisestä kasvaa, kun kansainväliset tutkijat odottavat pääsyä Duman epäillylle iskupaikalle ... "

.

Ilkka Luoma

Näinkö alkaa vetäytyminen hyökkäysiskusta, jolla ei ollut taaskaan mitään mandaattia - edes US kongressilta. Todisteetkin ovat luuloista katoamassa kuin pyy ennen maailmanloppua. Syyrian tilanne on jo aivan muiden käsissä ja nyt US pr. Trump yrittää pelastaa vaikutusvaltaansa Korean niemimaalla, jossa taas Trumpia on vastassa maailman suurin talous - Kiina.

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180418220088656... -

" ... Keskiviikko 18.4.2018 klo 15.57

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kehotti presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi ”nopeita ja dramaattisia toimia”. ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Alkaa olla huolestuttavaa jos USA:n hallituksen tolkullisimman ministerin lempinimi on "Mad Dog".

Ilkka Luoma

Aikanaan täällä riehakkaimmat kommentoijat tituleerasivat Sergei Lavrovia - "Hullu-Lavroviksi", kuvasti ilmeistä tietämättömyyttä - yhtä kaikkien aikojen kokeneinta ulkopolitiikan taitajaa kohtaan -

Jorma Repo

Kukas mahtaa tällä hetkellä ampua kohti YK:n turvallisuustiimiä,jonka tarkoituksena oli suojata myrkkyiskua tutkivaa OPCW:n henkilöstöä?Paikassa ,jota valvoo venäläiset sotapoliisit.Siis paikassa joka on venäjän hallinnassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, "Mitäs luulet, kukahan siellä on, kukahan sieltä mahtaa tulla” kuten V.Linna laittoi alik. Y.Lahtisen vastaamaan typerään kysymykseen.

Erilaiset Idlib:iin muutosta jälkeen jääneet islamilaiset terroristiryhmät tuntuivat hienosti aavistavan USA:n, UK:n ja Ranskan ohjushyökkäyksen ja aloittivat niiden yhteydessä hyökkäilynsä uudelleen myös Doumassa. Ilmeisesti kaikkia piiloja eikä miinoituksia ei ole vieläkään saatu siivottua jotta turvallisuudestaan tarkat OPCW:n tarkastajat voisi laskea alueelle.

Kyseiset ryhmät ovat sitäpaitsi USA:n et la liittolaisia ja maltillisina pidettyjä.

Ilkka Luoma

US aloitti jo vuonna 2013 Syyrian kapinallisterroristien aseistamisprojektin salaisena CIA-tehtävänä, jonka tosin Trump keskeytti (?) kesällä 2017 ---

Ilkka Luoma

The United Nations say they cannot prove that the alleged chemical attack in Syria actually took place, following an initial investigation.

“We’re not in a position at this point to independently verify the allegations [about the alleged chemical attack in Douma], but, obviously, any allegation of continued use of chemical weapons is extremely, extremely troubling,” Stephane Dujarric, spokeswoman for UN Secretary-General Antonio Guterres, said on Monday.

[?]

~ http://yournewswire.com/united-nations-no-proof-sy... -

...

Ilkka Luoma

1.
Näytelmä vai totuuden siemen?
...

~ https://yle.fi/uutiset/3-10180037 -

"Vääntö Duman epäillystä kaasuiskusta jatkuu: Venäjä toi bussillisen syyrialaisia Haagiin, länsimaat boikotoivat

Britannian edustaja kuvasi Venäjän tilaisuutta näytökseksi. Venäjän mukaan länsimaiden boikotti on näyte siitä, etteivät ne kestä totuutta.

26.4.2018 klo 20:44 ... " -Yle

...
2.

... Syyte jo nostettu, tuomiokin annettu sekä siihen liittyvä pommitus suoritettu. Nyt etsitään ja kerätään mahdollisia todisteita syytteeseen. Erikoinen järjestys!
...

~ https://yle.fi/uutiset/3-10189945 -

"Kemiallisten aseiden tutkijat aikovat nostaa Duman uhreja haudoista näytteitä varten

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun järjestön tutkijat pyrkivät nostamaan ruumiita.

3.5.2018 klo 19:36 ... " -Yle

.

Toimituksen poiminnat