Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Korealaiset solmivat rauhansopimuksen (?)

  • Korean kriisin juurisyy - kaksi suurvaltaa kilpajuoksi tahoiltansa - jakaen yhtenäiset korealaiset¤
    Korean kriisin juurisyy - kaksi suurvaltaa kilpajuoksi tahoiltansa - jakaen yhtenäiset korealaiset¤
  • Kimin taustalla on Kiina ja Venäjä - entä Donald Trumpin? Diilien diili ... ¤¤
    Kimin taustalla on Kiina ja Venäjä - entä Donald Trumpin? Diilien diili ... ¤¤
  • Raskas lännen sotakoneen varjo Koreoiden yllä ... strategiset ydinasepommikoneet - B-1 Lancer ¤¤¤
    Raskas lännen sotakoneen varjo Koreoiden yllä ... strategiset ydinasepommikoneet - B-1 Lancer ¤¤¤

Ilmassa on tekemisen meininkiä [1 – pohjoisen korealaiset haluavat päättää pitkään jatkuneen jännitteen aiemmin niin yhtenäisten korealaisten välillä. Esteenä voi olla kolmas ulkoinen taho – amerikkalaiset, jotka olivat jo vuonna 1945 jakamassa kilpajuoksuna Korean niemimaata nyttemmin edesmenneen Neuvostoliiton kanssa [2.

 

Korealaisten suurin uhka on yhteinen – se on ulkoiset taistelu- ja sotavoimat Korean niemimaalla. Amerikkalaisia sotajoukkoja on yhteensä noin 30 000. Lisäksi US-vetoisesti etelän korealaiset järjestävät vuosittaisia sotaharjoituksia niemimaalla – pohjoisten korealaisten harmiksi ja uhaksi.

Vastavoimaksi on pohjoisessa sinnikkäästi kehitetty ydinasetta ja sille kantovoimaa – puheiden mukaisesti jopa Yhdysvaltoihin saakka. Korealaiset pelkäävät sotaa, sillä he tietävät mitä se merkitsi, kun ulkoa tulleet voimat – niin etelästä kuin pohjoisesta sekaantuivat ”pyydettynä” ja pyydettynä apuun.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10166552 -

 

YK määräsi lännenmiehen sotavoimat Koreaan -

YK määräsi Koreaan kansainväliset, lähinnä amerikkalaiset sotavoimat patoamaan pohjoisen korealaisten etenemistä etelään. Tuossa ratkaisevassa YK-kokouksessa Neuvostoliitto boikotoi äänestystä, sillä se protestoi sitä, että US johteisesti – Mao Tse Tungin* Kiinaa, jo tuolloin maailman väkirikkainta valtiota ei oltu hyväksytty YK' n jäseneksi [3.

Voisimme jossitella … , jos generalissimus Josif Stalinin Neuvostoliitto olisi muodikkaasti äänestänyt YK' ssa tuota sotaan lähtöä vastaan, mitä olisi tapahtunut – ehkä nyt tuo valuvika voidaan korjata? --- Elettiin aikaa, jossa Yhdysvalloissa elettiin ”kommunismin leviämisen kauhun hetkiä – mccarthyismiä [4.

 

Nyt on tekemisen meininki!

US' n mahdollinen uusi ulkoministeri, entinen CIA-johtaja Mike Pompeo vieraili salaa Pohjois-Koreassa [5 – itsevaltias ja sukuperintöjohtaja Kim Jong-unin luona. Vierailu sääti tulevaa huippukokousta itse US presidentti Donald Trumpin kanssa – ehkä toukokuussa 2018, jota ennustellaan supertoukokuuksi, sillä vierailuohjelmassa saattaa olla myös Venäjän pr. Vladimir Putin, ehkä jopa Kiinan pr. Xi Jinping.

 

Kim on hakenut turvaa ja selkänojaa – niin Kiinasta kuin Venäjältä

Tausta: US poistuu Syyriasta [6, ja näin tekee tilaa idälle, tässä lännen ja idän ”sodassa” [7 - sanasodassa, informaatiosodassa [8 ja mahdollisessa kauppasodassa [9. Syyria jää Venäjän, Turkin ja Iranin neuvottelupöydille, nyt kun Syyrian laillinen hallinto Bashar al-Assadin johdolla on voittamassa/”voittamassa” Syyriassa vaikuttavat kapinallisterroristit, joita US on salaa CIA-operaationa aseistanut jo vuodesta 2013 [10.

Nyt puhutaan, että US suunnittelee kauppa (sota-) voiman käyttöä seuraavaksi Iraniin [11 – kyseessä sielläkin ”pelko” ydinaseiden leviämisestä …

 

Entä Korean niemimaa – Pekingin tiekarttasuunnitelma?

Suomi sai erikoisen viestin jo vuosi sitten [27.4.2017 – Yle – LINK], jossa salaperäisesti tarjottiin neuvottelua vanhan paperikonevelan maksamisesta. Oli velastakin kysymys, Kiina oli varmaankin luvannut maksupostin, jos Suomi olisi kopannut otteen tarjotusta neuvottelupallosta – ei kopannut, ei oivaltanut [?]

Herää kysymys ulkopolitiikkamme osaamisherkkyydestä – mitähän tähän sanoisivat kokeneimmat ulkopolitiikan asiantuntijamme – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen?

 

Korealaiset ovat sukkuloineen niin Ruotsissa kuin Suomessakin

Aika pian tuon salaperäisen Suomeen toimitetun viestin* jälkeen ruotsalaiset oivalsivat tarjota neuvottelijan pöytää [12 perinteellisestä ei Nato-valtiosta, tietäen, ettei korealainen Kim mieluusti tule lännenmiehen sotakonevaltioon.

[* ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

 

Suomalaiset hölmistyivät – ehkä nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini ei edes huomannut ruotsalaisten neuvottelukäden ojennusta koreoiden suuntaan (?) … Niin tai näin – korealaisia on nyttemmin nähty Suomessakin Vantaalla – salaperäisissä neuvotteluissa.

Näinkö Suomelle pelataan sitä kuuluisaa tuhannen juanin välittäjän paikkaa [13, jossa Kiina soittaa ykkösviulua – perinteellisesti ääneti, sillä Kiinalla ei ole tarvetta puuttua ”kolmansien asioihin”.

[13 … ... Kim ei tule Nato-valtioon. Vuosi sitten Suomi sai salaperäisen viestin*, johon ei oivallettu reagoida. Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton maa, joka sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla. Suomi oli mahdollinen välittäjä, jonka korealaiset pohjoisesta olisivat halunneet. Entä nyt, kun aikaa on kulunut? Miten Peking vetelee naruja, Pekingillä on erinomainen lentolaivasto … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005647051.html -

 

Nyt kyseessä on kuitenkin Kiinalle rajanaapuri, kuten muuten myös Venäjälle ja tässä kohtaa idän jättiläiset, niin Venäjä kuin Kiina soittavat samalla tahdilla – samassa orkesterissa, … jonka Trumpin on myös täytynyt kuulla!

 

Entä nyt?

Lähestymme hetkeä, jossa maailman voisi hengähtää – päästäkseen nopeasti Trumpin ”mielivallan” pauloihin, jossa vaalilupauksensa mukaisesti Donald haluaa välit kuntoon – ehdoillansa – Venäjän Vladimirin kanssa – ehkä seuraavassa ja ensimmäisessä virallisessa tapaamisessaan he yllättävät ja solmivat sinunkaupat – US-kongressin ja amerikkalaisten sotahaukkojen kauhuksi ---

… Donald voi olla yllättävä diilintekijä ja Vladimir osaa kompata Syyrian ennalta ja yhdessä sovitun risteilyohjusiskun jälkeenkin. Suurvaltapolitiikka on usein suurta bluffia!

Syyriassa molemmat ydinasesuurvaltajohtajat säilyttivät kasvonsa astumatta liiaksi toistensa varpaille – mediamme vihjailu - väitteellisestä korskunnasta huolimatta.

 

Viitteet:

[1 ... The Beijing' s Road Map rolling, ehkä aselepo päätetään rauhansopimukseen, joka tuo mahdollisuuden poistattaa amerikkalaiset taistelu- ja sotavoimat pois koko Korean niemimaalta. Historiaa tuntevat tietävät USA' n ja edesmenneen Neuvostoliiton kilpaa jakaneen yhtenäisen Korean jo vuonna 1945, japanilaisten miehittäjien vetäytyessä alueelta vuosikymmenien miehityksen päätteeksi

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/etenevatko-koreat-rauhaan-ja.html -

[3 ” … Ulkoministeri Dean Acheson laati Korealle suunnitelman, jonka presidentti Harry S. Truman hyväksyi, ennen kuin asia oli otettu esille Pentagonissa, kongressissa tai YK:ssa. Koska Neuvostoliitto boikotoi turvallisuusneuvoston kokouksia, USA onnistui saamaan neuvoston mukaan päätökseen, jonka mukaan Etelä-Korealle annettaisiin sotilaallista apua … ” ~ https://maailmanhistoria.net/artikkelit/sota-loi-kaksi-koreaa -

[4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism -

[5 … ... Kim sai ystävällisiä ja rauhantahtoisesti uhoamattomia neuvoja, niin Pekingistä kuin Moskovasta. Jää nähtäväksi millainen vaihtokauppa on syntymässä. Kaukoidässä on totuttu saamaan jotain, jos ensin annetaan. Ehdollisuuden kiinnikeprosentti on edelleen auki! … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005645974.html -

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253182-us-lopettaa-syyrian-pommitukset-ja-vetaytyy-koreasta – [161]

[7 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252561-ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree - [164]

[8 West trolling manipulaatio ~ https://jontikka.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253261-amerikkalainen-kauppasota-iskee-sen-omaan-nilkkaan - [124]

[12 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9773843 -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 166638

 

DOC kim_rauhantekija_19042018.doc – OpenOffice Writer

PVM 19042018 - 09:38

 

830_7596

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Ilkka Luoma

[05072017] Tänään Yhdysvaltain arvaamaton presidentti Donald Trump twiittaa, ettei hänen liittolaiset Japani ja Etelä-Korea enää kauaa jaksa odottaa, vaan jotain tapahtuu |1 – samaan aikaan Pohjois-Korea saanee valmiiksi oman ohjustentorjuntajärjestelmänsä |2, jota se kiihkeästi kehittää – jopa kansansa kustannuksella.

Tunnetusti Korean sota 1950 -luvulta |3 ei ole saanut rauhansopimusta, vain jäätyneen tulitauonomaisen olon. Tämän tosiasian vallassa koko Pohjois-Korea elää, muistaen, että juuri amerikkalaiset YK' n varjosta kävivät tuon sodan toista päätaistelijan roolia. Korealaiset olivat jo häviämässä amerikkalaisinvaasion, kunnes ”veljet” Kiinasta tulivat apuun ja sota jäätyi paikoilleen.

...
~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-... - [1046 lukijakomenttia - nimimerkkipalstalta]

.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tähän asti tehdyillä toimilla ei ole saatu aikaiseksi muuta kuin uhan kasvu ja kurjuutta. Jotain on siis tehtävä toisin, ettei mennä taas samaan maaliin. Toivotaan, että ao. sopimus syntyy, Sopimus olisi Pohjois Kotean johdolle ehkä se helpoin tie ja USA saisi jatkaa toimiaan omalla mantereellaan. Kukaan ei menettäisi kavojaan ?

Ilkka Luoma

US Trump haluaa pois Syyriasta - ehkä myös Korean niemimaalta ... de facto sotilasmiehittäjänä, osin eteläisten korealaisten tahdosta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Äh.. piti tuohon korjata pari puhelinnäppäily typoa. Liian iso sormi ja liian pieni näppis. Ei onnistunut tekstiin.

Ilkka Luoma

... ennakoiva tekstisyöttö tekee usein tepposensa juuri kännykällä ;)

Ilkka Luoma

*

Mao Tse Tung on vanhan merkintäsysteemin muoto - nykyisin se on:

Mao Zedong

...

" ... USA ja Neuvostoliitto jakoivat Korean
Ennen Japanin hyökkäystä Pearl Harboriin 1941 Yhdysvallat ei juuri kyseenalaistanut Japanin miehitystä Koreassa. Hyökkäyksen jälkeen amerikkalaiset kuitenkin suunnittelivat valikoitujen poliitikkojen avulla valtaavansa kokonaan tai osittain Korean, kun Japani nyt oli kukistettu. Sodan lopulla 1945 kansallismielinen poliitikko Syngman Rhee, joka oli viettänyt 35 vuotta maanpaossa Yhdysvalloissa, lennätettiin Souliin amerikkalaiskenraali Douglas MacArthurin koneella. Samalla neuvostoarmeija marssi Pjongjangiin ja miehitti Pohjois-Korean. ... " -lainaus

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Haaveilua havaittavissa,,koreoille rauhansopimus,ja lopulta yhdentyminen kiinan ja venäjän ehdoilla,usa häädetty pois !
-ei se todellisuudessa taida noin mennä !

Ilkka Luoma

Ehkä tosiaan korealaiset yhtenä miehenä haaveilevat rauhasta, ilman ulkoisia uhkaa luovia taistelu- ja sotavoimia niemimaallaan ... yhtenäiset korealaiset revittiin kahtia 1945 kahden II Maaimansodan voittajavaltion kesken - kysymättä mitään itse korealaisilta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tämä vuosisata on selkeästi Aasian, ja nimenomaan sen itäisen osan. Euroopan ja Yhdysvaltain horjahtelevat demokratiat eivät ole kyenneet uudistamaan itseään samalla tavalla kuin esimerkiksi juuri Kiina. Saksaksi länsi on "Das Abendland", joka on aika kuvaavaa.

Kauan Kiina jaksoi odottaa Hongkongiakin, ja siirtymäkausi loppuu vasta 2052. Taiwan tulee samalla tavalla Kiinan yhteyteen, rauhanomaista tietä. Koska, sitä ei kannata edes pohtia. Kiinan perspektiivi ei ole lyhyt eikä kapea, ei vaalikausi niin kuin "lännessä", vaan tuollaiset 50-100 vuotta.

Ei pidä aliarvioida Kiinan vaikutusvaltaa alueella.

"A nation once divided must be united."

Ilkka Luoma

250 lukijakommenttia aiheesta "Kiinalaisten mobilisaatio ulottuu ympäri maapallon - • Iltalehden keskustelufoorumi •" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 26.08.2013

Ilkka Luoma

[11

...
US tarvitsee kaikki voimansa Iraniin, sillä sen kehitysnäkymiin eivät niin US pr. Trump kuin tämän uskollinen liittolainen Israel eivät voi olla tyytyväisiä ---

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252808-... - [186]

Ilkka Luoma

Ote topicista:

" ... jossa vaalilupauksensa mukaisesti Donald haluaa välit kuntoon – ehdoillansa – Venäjän Vladimirin kanssa – ehkä seuraavassa ja ensimmäisessä virallisessa tapaamisessaan he yllättävät ja solmivat sinunkaupat – US-kongressin ja amerikkalaisten sotahaukkojen kauhuksi --- ... "

...
Linkki tämän aamuisesta uutisvirrasta:

" ... Perjantai 20.4.2018 klo 09.34 ---
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kutsui Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailulle Yhdysvaltoihin ... " -Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180420220089116... -

.
Supertoukokuu lähestyy kesäkuun alussa. Trump siirtyy vaalikampanjansa vaalilupaukseen numero 3 - "Paremmat suhteet Venäjään". Esityö on tehty ja amerikkalaiset sotahaukat lannistettu kuten myös tyhjiin valuneet Venäjän US-presidentinvaaleihin sekaantumistutkimukset uuvahtaneet. Show on päättymässä ja kaikkien diilien äiti syntymässä ... -IL

.

Ilkka Luoma

Toisaalla valmistaudutaan sotaharjoitusten lopettamiseen, mutta meillä lisätään löylyä ---

.. Suomalainen toimittaja on nyt oivaltanut Pekingin tiekartan. Kiina tietää ydinaseiden olevan "valmiita". Nyt myös jo ymmärretään, että palvelusta seuraa vastapalvelus. Korean niemimaalla on noin 30 000 amerikkalaisen sotilaan taistelujoukot raskaine aseineen ja taistelukoneineen

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005650557.html -

" ... Pohjois-Koreaa itseään lukuun ottamatta kukaan ei tiedä varmaksi, mitkä ovat maan ehdot saati motiivit ydinasekeskustelussa, kirjoittaa HS:n Pekingin-kirjeenvaihtaja Katriina Pajari. Pajari palasi reportaasimatkalta Pohjois-Koreasta tällä viikolla ... _ ... POHJOIS-KOREA ilmoitti lauantainvastaisena yönä lopettavansa ydin- ja ohjuskokeet. Ydinase on valmis, joten lisää testejä ei tarvita, maan johtaja Kim Jong-un ilmoitti valtiollisen uutistoimisto KCNA:n mukaan ... _ ... Etelä- ja Pohjois-Korea ovat yhä sodassa keskenään. Korean sotaa käytiin yli 60 vuotta sitten, mutta virallista rauhansopimusta ei koskaan allekirjoitettu. Nyt moni toivoo sen tapahtuvan perjantaina ... _ ... Matkalla tosin tehtiin selväksi myös se, että Pohjois-Korean selvä tavoite on edelleen vihollisen eli Yhdysvaltain joukkojen häätäminen Korean niemimaalta ... " -HS

.

Ilkka Luoma

... Korealaiset eivät ole koskaan olleet tyytyväisiä aggressiiviseen japanilaismiehitykseen, joka päättyi 1945 Japanin vetäytymiseen Korean niemimaalta. Väkivaltaisen japanilaismiehityksen päätteeksi US ja edesmennyt Neuvostoliitto jakoivat Korean yhtenäisen kansan kahtia, kysymättä korealaisilta mitään

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10171256 -

"Japani ei ole tyytyväinen Pohjois-Korean ilmoitukseen
Japanin mielestä Pohjois-Korea ei maininnut "lyhyen kantaman ja keskikokoisten ballististen ohjusten hylkäämistä".

21.4.2018 klo 05:25 ... " -Yle

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saimmeko eilen (pe 20/4 -18) Sanoma Oy:n kommentin Korean niemimaan rauhankehitykseen?

Kyseiseen konserniin kuuluvan Nelonen Media Oy:n "nuorille aikuiselle" suunnattu kanava Hero lähetti "äksön"-elokuvan "Red Dawn" uudemman version jossa pohjoiskorealaiset ovat valloittaneet ison osan USAta ja heidät karkottaa rohkeiden nuorten joukko joka ei suostu alistumaan. (https://www.imdb.com/title/tt1234719/)

Ilkka Luoma

Saimme myös heti Syyrian lännenmiespommituksen aikaan vastaavan amerikkalaisen Hollywood tuotteen Afrikasta, jossa sankarilliset amerikkalaiserikoisjoukot pelastivat viattomia mustia pahojen mustien kynsistä.

Ilkka Luoma

... Oleellisempaa Korean niemimaan rauhankehitykselle on Kiinan reaktiot. Mikäli korealaiset löytävät rauhansopimukseen tien, voi Kiina purkaa pakotteet ja siirtyä laajennetusta kehitysavusta normaaliin kaupankäyntiin. Kiina on kaikkien korealaisten suurin kauppakumppani. Se tiedetään, että päätavoite on poistaa kaikki vieraat sota- ja taisteluvoimat koko Korean niemimaalta ja samaan aikaan ydinaseohjelmat päättyvät ja poistetaan lopullisesti arsenaaleista. Kiina takaa kaikille korealaisille oman ydinasesuojan muualta tulevaa uhkaa kohtaan. Rauhankehitys kulkee Pekingin tiekartan nimellä.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10172327 -

"WSJ: Trump aikoo pitää Pohjois-Korean pakotenyörit kireällä kunnes maa purkaa ydinohjelmansa
Asiasta kertoo The Wall Street Journal.

23.4.2018 klo 02:28päivitetty 23.4.2018 klo 02:41 ... " -Yle

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tuo Pekingin tiekartta on sinun oman mielikuvituksesi tuotetta. Se on viimeisten kuukausien aikana muuttunut jonkin verran kommenteissasi. "Ennen kuin rauhaan päästään pitää kolmansien maiden sota- ja hyökkäysvoimien lähteä niemimaalta haneen." Viime viikolla kirjoitit jo ennakoivasti että se säilyy Kiinan tavoitteena ja saattaa viedä 10-20 vuotta. Uskon, että tilannearviosi ei ole ihan kohdallaan, koska Etelä-Korea ei suinkaan pidä USA:n läsnäoloa rauhaa uhkaavana vaan päinvastoin se on ollut rauhan tae jo vuodesta 1953 mikä on tietysti kismittänyt niin Pohjois-Koreaa kuin sen ihailijoitakin. Eikä se ole rauhanteon esteenä, päinvastoin. Ehkä jo kuukauden päästä voit tehdä sen johtopäätöksen, että neuvotteluissa ei ollenkaan otettu huomioon Korean niemimaan historiaa - ei sitä ketkä jakoivat niemimaan korealaisilta kysymättä ja toinen jakajista on vielä paikalla rauhan suurimpana uhkaajana. Jo nyt voidaan kuitenkin sanoa että pääneuvottelijoina ovat Kim Jong-un ja Donald Trump. Se, että he neuvottelisivat täysin Kiinan kirjoittaman dialogin mukaan on mielikuvituksen tuotetta ja tulee todistetuksi kun aletaan ruotimaan neuvottelujen tuloksia. Esitän Ilu siis ennusteen eli älä ala kysymään minulta todisteita mistä tiedän että sinä olet väärässä. Kuten sanottu, ne kaikki nähdään sitten aikanaan mutta siihen asti kunnes "shit hits the fan" on hyvä vielä takoa kunnon propagandaa

Samoin erään toisen tänne kirjottaman "asiantuntijan" käsitys on jo todistettu vääräksi eli väite, ettei Trumpia päästetä edes sähläämään neuvotteluihin vaan se on kolmen kauppa. USA pudotetaan kuin eno veneestä. Melkoisen sanoisinko vinksahtanut käsitys niemimaan todellisesta tilanteesta. Mutta niin käy kun katsoo asioita yksisilmäisesti ja vieläpä punaisten lasien läpi. Kuten eräs skodlien kärkihahmoista aikoinaan ja jota pidettiin "puhujanerona", 80-luvun loppupuolella tuohtui Ylen toimittajan kysymykseen Neuvostoliiton taloudellisesta tilasta ikään kuin siinä olisi jotain pielessä ja toi loistavin sanakääntein selväksi, että asia on Neuvostovastaisten voimien sotaa lietsovaa propagandaa.

Ilkka Luoma

Ei lainkaan muuttunut, vaan tarkentunut - saadun mandaatin myötä ... jos osaa seurata uutisia - aina tuolta huhtikuulta 2017 - voisi ehkä ymmärtää enemmän ;)

Tässä eräänlainen alku - julkitulolle:

~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

"Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa

Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle.

26.4.2017 klo 11:50päivitetty 26.4.2017 klo 13:04 ... " -Yle

...

Ilkka Luoma

Itseasiassa pohdittaessa Korean niemimaan tilannetta - pitää osata katsoa Japanin ja Venjän välistä sotaa Korean niemimaasta ja Mantshuriasta ... näin tutkittuna voimme ymmärtää hyvin, sanoisinko paremmin koko tapahtumaketjua - aina tähän päivää saakka ... Fiksuimmat osaavat tässä kysyä - mikä tekijä on ollut koko tämän ajan tuossa niemimaan vieressä ...?!

" ... Ensimmäinen maataistelu Kiinan ja Korean rajalla Jalu-joella päättyi japanilaisten voittoon, ja venäläiset pysyivät puolustuskannalla odottaen vahvistuksia Siperian rautatietä pitkin. Japanilaiset kärsivät suuria tappioita hyökätessään venäläisten linnoitettuja asemia vastaan, mutta venäläiset eivät hyödyntäneet asemaansa. Japani voitti mantereella muun muassa Mukdenin taistelun Mantšuriassa.[3] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n%E2... -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Voin pistää linkin presidentti Moonin kommenttiin jossa hän ilmoittaa ettei USA:n "hyökkäys- ja taistelujoukot" tule olemaan edes mukana neuvotteluissa eli niiden poistamisesta ei edes keskustella toisin kuin "Kiinan laatima tiekartta" esittää eli ne poistetaan jo heti kättelyssä. Tai "Trump on jo hiljennetty ja seuraavaksi kolmansien maiden taistelu- ja hyökkäysjoukot poistetaan USA:lta kysymättä. sitten Kiina tarjoaa turvatakuut ja sen jälkeen rauha ja yhdistyminen voi alkaa". Moon tuntee myös niemimaan historian ja siksi hän ei halua luopua omista turvatakuistaan. Voit sitten lähettää hänelle yksityispostia kehottaen häntä tutustumaan niemimaan historiaan ja juurisyihin miksi Pohjoinen NL:n tuella hyökkäsi amerikkalaisten siirrettyä joukkonsa Japaniin (ai niin, noinhan ei saa sanoa eli niin kuin hän sen muistaa), vaan kuinka niemimaan jaon seurauksena maat ajautuivat sotaan (eli niin kuin sinä sen ilmaiset).

http://www.cbc.ca/news/world/south-korea-us-troops... Vaikka tämä juttu onkin englanninkielinen, se ei tarkoita että se on valheellista propagandaa. Sama löytynee varmaan RT:n sivuiltakin.

Ilkka Luoma

Vain Peking ja Pjongjang tietävät mistä puhutaan korealaisten osalta kun Kim ja Trump tapaavat - on yllätys Yhdysvalloillekin [?] --- mutta laita linkki, niin tarkastellaan sitä :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #22

Kyllä Söulissäkin tiedetään mistä tullaan keskustelemaan ainakin Etelä-Korean osalta. Uskoisin ainakin näin. Vai meinaatko että Trump (ja Moon) ovat pelkästään "kuunteluoppilaina" nöyrästi nyökytellen kun Kim latelee ehdot. Älä unta näe! Nuo neuvottelut saattavat tuoda esille sellaisenkin yllätyksen ettei homma menekään aivan Kiinan suunnitelmien mukaisesti. Tai ainakin sen mukaan mitä olet hehkuttanut Kiinan suunnitelmina.

Linkki muuten löytyy jo edellisestä kommentistani.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Nyt on kysymys US ja Kim välisestä neuvonpidosta - jota Kiina opastaa yhä tiiviimmin, kuten nykyinen uutisointi hyvin kertoo ...

1.
Korean niemimaa ---

... Kuvastaa tilannetta, amerikkalainen ylimielisyys ja sanelupolitiikka. US ei tahdo nähdä sitä Kiinasta ojennettua kättä - Pekingin tiekarttaa, joka johdattelisi koko Korean niemimaan rauhantilaan, vieraiden joukkojen poistamiseen ja ydinaseuhan eliminoimiseen. Pekingin tiekartta viitoittaa korealaisia pitkällä tähtäyksellä yhdistymiseen - ei vastakkainasetteluun, joka alkoi jo 1945 kun US ja muinoinen NL jakoivat keskenään Korean niemimaan, kysymättä korealaisilta mitään.

....
~ https://yle.fi/uutiset/3-10220699 -

" ... Pohjois-Korea on erityisen suivaantunut Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen .

Pence sanoi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tekevän suuren virheen, jos hän yrittää leikitellä Yhdysvaltojen kanssa. Samalla Pence sanoi Pohjois-Korealle käyvän kuin Libyalle, ellei Kim suostu sopimukseen Singaporen tapaamisessa ... "

.

Toimituksen poiminnat