Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Politiikan rappiolla ei ole hyvä olla *

Yhteisten asioiden ajassa reformin aloitti europarlamentaarikko Paavo Väyrynen [1 tuotekehittämällä kansanliike Kansalaispuolueen – innostuneena opistaan mitä EU' ssa merkitsevät edunvalvontajärjestöt – kuten ALDE, jossa Suomen keskustalaiset ovat mukana kymmenien muiden kanssa. Paavo halusi jotain uutta, kun ei päässyt muutoin vaikuttamaan väärään suuntaan ajelehtivassa Keskustassa.

 

Seuraava ilmiö ajassa oli Liike – Nyt! Tässä HaJu – Harkimo & Jungner yrittävät olla hajulla miten kansakunnan yhteisten asioiden hoito voisi tapahtua modernimmin (välikädettömämmin) – jopa kansalaisäänestyksin, mitä eduskunnassa tehdään ja äänestetään – välikäsien kautta [2. Kansanedustajat ovat nimensä mukaisesti edustajia – välikäsiä.

 

Kreikassa kauan sitten vapaat miehet huusivat torilla reaaliajassa päätöksiä

… se oli todellista demokratiaa – demokratian kehdosta. Tosin osa ihmisistä oli orjan asemassa, kuten tänäänkin ”orjina”, joita aktivoidaan, rangaistaan ja porkkanoidaan – jos olet kiltti, saat jotain kivaa. Kyllä me täällä eduskunnassa tiedämme, mikä Sinulle on hyväksi.

 

Harkimo ja Jungner ovat pettyneitä miehiä – he eivät päässeet vaikuttamaan

Myös Paavo on valitellut, ettei ääni enää kuulu ja arvelee johdonmukaisesti Keskustassa olevan kapinaliike, joka haluaa alkiolaisuuden juurille – kokemaan hajautettua kansallista itsenäisyyttä ja vähäosaisesta huolehtimista – porukalla; näinhän Harkimokin muotoili, jättäen kertomatta, että haluaako sparrata henkisesti – vai materiaalisesti köyhiä/ ”köyhiä” ---

 

Turhaumat näkyvät äänestysprosenteissa! [3

[ ”… Suomalainen kalkkeutunut puoluejärjestelmä kaipaa pikaista päivitystä, sanoo demokratian tulevaisuutta tutkiva Julia Jousilahti …” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10170861 - Yle-toimittaja Eero Mäntymaa]

Harkimon harjoitus näyttäisi olevan eräänlainen kopio Paavon kehityspolusta

[ ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804212200893690_pi.shtml - ]

Ote: ” … Talousliberaalin Liike Nyt -liikkeen jäseniksi kelpaavat Harkimon mukaan kaikki periaatteisiin sitoutuvat henkilöt, myös poliittisten puolueiden jäsenet … ” -Iltalehti, toimittaja Sakari Nuuttila

Kommentti: Näyttäisi tietyin perusperiaatteiden myötä olevan Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen kopio. Kansalaispuolue on kansanliikemäinen edunvalvontajärjestö kaikille, jotka hyväksyvät perustavoitteet, oli sitten muun jäsenkirjan väri liki mikä tahansa. Kansalaispuolue on EU-Brysselistä "aldemainen" suomennos olosuhteisiimme, kuin vähän kauempaa katsottuna kotoisat edunvalvonnan norsunluutornit EK ja SAK.

 

Nettiäänestyksellä voi vaikuttaa edustajiinsa! [4

[ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005650484.html - ]

Ote: ” … ”Tämä on politiikan startup”, Mikael Jungner sanoo. Myös hän on paikalla Harkimon olohuoneessa. Äänessä haastattelussa on pääosin Harkimo, Jungner täydentää aina välillä näkemyksillään somedemokratiasta ja vuorovaikutteisuudesta … ”

Kommentti: Nykypolitiikan rämeikössä ei ole niin hyvä olla. Nettiäänestyksiä kansalaisten suorakanavana on jo aiemminkin esitetty [4, kuten myös kansalaiskanavan "kyselytoimistoja". Näinkö toisistaan tietämättä kansalaiset päättivät hylätä rämettyneen nykypuoluepolitiikan jo kymmenen vuotta sitten? [5 Miksi meppitohtori ja "aldelainen" Paavo Väyrynen perusti käänteentekevän Kansalaispuolueen? Onko Kapulla ohjelmassa jokin konkreettisen yhteiskuntaongelman pelastusohjelma? On. Se on kansallisen itsemääräämisoikeuden pelastaminen täällä idän ja lännen vedenjakajalla olevassa Suomessa! Entä Hajulla (Harkimo&Jungner)? Ei ainakaan Helsingin Sanomien mukaan (?)

 

Tarvitsemme nyt suuren yhteiskuntaongelman ja sille korjausliikkeen!

[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005651119.html - ]

Ote: ” … Tutkija: Harkimon liike ei tarjoa mitään uutta – menestyäkseen se tarvitsisi selkeän yhteiskunnallisen ongelman … ” -HS-toimittaja Tuomas Väliaho ja tutkija Isak Vento

Kommentti: .. Suuri yhteiskuntaongelma - ajelehtivat yksinäiset nuoret [6. Supercellin miljonäärit lahjoittivat Me-säätiölle [7 muhkeat varat. Haluaako puheissaan silloin tällöin kiukutteleva Harry "Hjallis-yksinpurjehtija" Harkimo auttaa ja huolehtia henkisesti vai materiaalisesti köyhiä ja "köyhiä"?

 

...

 

Viitteet:

[1 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253741-paavo-vayrynen-putsasi-poydan - [155]

[2 [2006] ” … YLE Radio 1 kuulutti haastatteluohjelmassaan kansalaisia tarttumaan suoraan vaikuttamiseen. Haastatellut yhteiskuntatieteilijät näkivät poliittisessa päätöskoneistossa muutoksen hitautta ja havainnon sokeutta ympäristön muutosprosesseissa … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/kansalaisia-kannustetaan-ottamaan.html -

[3 koko kansan rehellinen vaaliraha – KKRVR!~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u-aanestamattomyys-kimpoaisi-kansan-omaan-nilkkaan – [626]

[4 Kansanäänestystoimisto - ” … Toimiston henkilöresurssit ovat ykkösasia. Pitää olla lakien tuntemus, pitää olla kansalaistuntemusta ”iholla olona”, pitää olla ajan hermolla oloa – pitää olla tietämystä, mitä muualla tapahtuu, pitää olla näkemystä oikeudenmukaisuudesta ja historiasta.

Tietämystä tulee olla kansanryhmistä, paikallispolitiikasta, unohtamatta valtakunnan politiikkaa ja oman valtion perinteitä ja tapahtumia. Lisäksi erityisesti tietämystä ongelmista, mitä kansakunta on kokenut aiemmin. Tällaista monitaituria ei ole – vaan toimisto joutuu rekrytoimaan viiden vuoden kierrolla noin 10 - 15 henkilöä näihin vaativiin tehtäviin. Presidentillä voisi olla tiettyyn pisteeseen asti veto-oikeus ja toimiston johtajuus? … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

[5 ”[2007] … Nykymallinen poliittinen eduskunnan suurensalin istumajärjestys jakaa kansalaisia keinotekoisiin blokkeihin, salissa olematta merkittäviä ohjelmallisia eroja huomisen hoitamisesta huomioon ottamisen menetelmillä. Mieluumminkin voitaisiin sanoa yhtäläisyyksistä, joissa vain lauseiden sanallisten pieneroavaisuuksien hiuksen hienot erot erittelevät vasenta oikeasta.

Tämän päivän painotus on kasvu; hyvinvoinnin kasvu, talouden kasvu, vapaa-ajan kasvu ja elämän helppouden kasvu sekä eniten ihmiseen vaikuttavana tekijänä automaation kasvu. Huomisen kansalaisyhteiskunta suoravaikutteisena korostaa osallistumista, luontoarvoja, henkistä ja alueellista autonomiaa, lähialuetuotantoa, täystyöllisyyttä ja ennen kaikkea hyväksymistä kutakin soveltuvimpaan ryhmään saaden arvostusta olemassa olostaan ja osaamisestaan … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kansalaisyhteiskunta-hylk-nykyisen.html -

[6 Ajelehtivat nuoret - ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yhteisollisyyden-huippuhetki-annetaan.html -

[7 ”200 miljoonaa nuorille - näin Supercell-miljonäärien säätiö aikoo pelastaa syrjäytyneet … ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-miljonaarien-saatio-aikoo-pelastaa-syrjaytyneet/fb707f1c-9b21-3b29-b639-c637017ca265 -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 166789

 

DOC liike johtaa kapuun_22042018.doc – OpenOffice Writer

PVM 22042018

 

711_7114

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Politiikan ikipeluri ja kansanmies Paavo Väyrynen on johdonmukainen päätösprosesseissaan. Paavo luotti että hänelle annetaan rehti kilpailumahdollisuus Keskustan puheenjohtajuudesta; lupasihan istuva puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä rehtiä kisaa ennen kuin puoluekokous äänestää rätkäyttää. Ehkä lupaus rämettyi kuin aikanaan Sipilän lupaus avata kotimaa ovet pakolaisille. Pönkä pysyi ulko-oven edessä. Ehkä Paavollekin osoitettiin ovea Keskustan piirikokouksessa, kun Väyrynen meni kokoukseen haistelemaan muutoshalukkuutta. Näin Paavo päätyi muuttamaan suunnitelmaansa. Ehkä Kansalaispuolue on se koti, josta politiikan uusvirtaukset lopulta kumpuavat suoraan kansalaistietoisuuteen. Ehkä Haju Harkimona ja Jungnerina kantautui myös Paavon nenään ja syntyi terävöitynyt uusi ajatus haudata sotakirveet Kapussa - Kansalaispuolueessa?

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005651235.html -

" ... ”Me kävimme myös asiasisältöjä läpi. Voin sanoa, että niissä meillä on näkemyseroja”, Sipilä sanoi.

Hän oli saanut tapaamisen yhteydessä Väyryseltä nipun kirjoja luettavaksi.

Väyrysen mukaan keskusta on muuttunut viime vuosina enemmän liberaalipuolueeksi. Se näkyy hänen mukaansa puolueen toiminnassa ”kautta linjan”. Puolueessa on liikaa sekä oikeistoliberalismia että arvoliberalismia, Väyrynen sanoo.

”Tämä on se, jota keskustan perinteinen äänestäjäkunta vierastaa, ja siksi keskustan luottamus äänestäjien keskuudessa on heikentynyt.”

VÄYRYSEN mukaan puolue on tullut liian kauas puolueen ideologi Santeri Alkion ajatuksista – niin sanotuista alkiolaisista juurista ... "

.

Ilkka Luoma

Asetelma tukee Paavo Väyrysen liikettä kohti ulkoministerin postia, ellei demareiden Erkki Tuomioja on kisassa mukana. Väyrysellä ja Kansalaispuolueella, jolla nimien keräys on jo tehty, on nyt looginen paikka haudata sotakirveet. Nyt olisi oiva hetki Kansalaispuolueen nousulle. Joskus tulee hetki, jolloin yksittäisen ihmisen edut jäävät ryhmäetujen taakse. Mediaa sapettaisi kovasti, jos Kansalaispuolue ja Väyrynen sopisivat rehdisti eturistiriitansa ja erimielisyytensä

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804202200891... -

" ... Kuka voisi olla tulevissa eduskuntavaaleissa Liike Nyt -puolueen pääministeriehdokas? Miksei vaikka Jan Vapaavuori, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki.

Mielenkiintoista, että juuri liikemies-kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo kokoaa uutta poliittista voimaa vanhojen valtapuolueiden kiusaksi.

Mielenkiintoista siksi, että tätä latua on avannut Hjalliksen hyvä ystävä, presidentti Sauli Niinistö. Harkimo tunnetaan myös Niinistön vaalirahojen kerääjänä.

Niinistö näytti tammikuussa, miten puolueiden ulkopuolinen ehdokas voi vaaleissa rohmuta 62,6 prosenttia annetuista äänistä.Puolueiden ulkopuolelta tuli myös Paavo Väyrynen, jonka menestys oli vaatimattomampaa (6,2 prosenttia äänistä). Väyrynen peittosi silti oman poliittisen kotinsa, keskustan, ehdokkaan. ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vanhana russofobina tulee ensimmäiseksi mieleen että tässä informaatiosodassa Venäjä nyt iski lujaa ja voimakkaasti.

Jo aikaisemmissa vaaleissa Väyrysen pääavustaja herra Koroljov kirjoitti että vain Väyrynen pystyy luomaan Venäjään hyvät suhteet. Kävi niin onnettomasti että Niinistö valittiin. Kuten kaikki tiedämme meillä on todella huonot välit Venäjään.

Bisnespuolella on miljardikuviot menossa, kaasuputki, Hanhiluodon ydinvoimala ja Fortumin voimalat Siperiassa.

Aho ja Lipponen ovat Putinin palveluksessa tehneet parhaansa, mutta nyt tarvitaan kovasti uutta voimaa. Onneksi Venäjä sai oligarkkien kaverin Harkimon puolelleen. Tästä on hyvä vyöryttää tsuhnien puolustus.

Onnea ja pitkää ikää Putinille!

Ilkka Luoma

Nyt oli lähinnä kysymys kansakuntamme itsenäisyydestä, kansalaisten pääsystä jatkuvampaan päätösprosessiin ja sellaiseen hyvinvointiin, jossa porukalla huolehditaan heikommista - sillä vahvakin voi eräänä aamuna olla heikko ja vajavainen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla Kansalaispuolue on käänteentekevä? Sillä on kolmekymmentä jäsentä, jotka ovat hajaantuneet kolmeksi keskenään riiteleväksi ryhmittymäksi. Kolmekymmentä jäsentä puolueelle, joka on toiminut jo muutaman vuoden, jäsenmäärä kertoo kaiken liikkeen ja Väyrysen vetovoimasta.

Ilkka Luoma

Kansalaispuolue ei ole edes aloittanut mirtään jäsenkampanjoita - tietääkseni, korjatkoon joku joka tietää :)

...
Paavon 180 000 ääntä presidentinvaaleista oli loistosuoristus "timohaapala" mollauksien alta ---

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Väyrynenhän on eronnut kansalaispuolueesta. Nykyjohto tuskin huolii häntä enää edes jäseneksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Ilmoitti eroavansa, uskoessaan Sipilää, että pääsee Keskustan pj-kisaan ---

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #11

Toisaalta hänenhän oli jo aiemmin erotettu Kansalaispuolueesta sekavien raha-asioiden vuoksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

KO peruutti nuo toimenpiteet.

Ilkka Luoma

Keskusta kävi yhtenäistymisen portilla, Väyrynen olisi halunnut palauttaa luottamuksen keskustalaisuuteen. Se mitä ilmeisimmin torpattiin. Hajoaako Keskusta, vai nostetaanko kattoa ja lavennetaan seiniä. Kansalaispuolue saattaa saada jopa 180 000 Paavon presidenttivaaliääntä - taitavalla ehdokasasettelulla!

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804222200894... -

" ... Väyrysen manööveri olisi edellyttänyt puoluevaltuuston puheenjohtajavalintaa koskevan sääntömuutosten hyväksymistä nopeutetussa aikataulussa, mutta keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska totesi lauantaina Iltalehdelle, että asia tullaan käsittelemään vasta sunnuntaina kesäkuussa pidettävässä Sotkamon puoluekokouksessa, sen sijaan henkilövalinnat tehdään samassa kokouksessa jo lauantaina, mikä lopullisesti romutti Väyrysen haaveet ... " ... MUTTA!

Jatkuu ---

.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Väyrynen saa muutoksia aikaan niin nopeasti että en todellakaan pysy enää mukana, en kärryillä. Olen jotenkin väsynyt tämän miehen kummalliseen pelaamiseen, mutta onneksi se tapahtuu vain akselilla Keskusta- ja Kansalaispuolue. Outoa "tennistä", jossa vain pallotellaan eikä lopputulosta ole edes lupa odottaa. Mikä Suomen politiikkaa oikein vaivaa, riivaa...

Ilkka Luoma

Väyrysen toiminallinen kellotaajuus on monille liian nopea! ;)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #23

Hän, herra Väyrynen asiallisesti sanottuna, on menneisyytensä vanki. >Kekkosen "lakeija" oli parhaimmillaan isäntänsä komennossa, mutta hän itse ei osaa johtaa. Jonkinlainen yhteys maailman epäpäteviin johtajiin, jotka samalla luovuttavat todellisen päätöksenteon toisille. Mutta jotka jatkuvasti "trollaavat" sitä tärkeää jonka tarkoitus on päättää myös pienten ihmisten (lasten) huomisesta. Tärkeintä ei ole aikuisen populistinen päteminen tässä päivässä, narsistinen "minä vain" maailmankuva, vaan olisi annettava osaaminen osaajien osaaviin käsiin. Ei luovuttaa sitä vain puheen asteella toimivien temmellyskentäksi. Vaaleissa luvataan koko taivas, mutta kun saisi nyt edes sen puolikkaan maan parhaaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Hyvin näytti johtaneen Keskustaa - aikanaan. Pelastanut ja yhdistänyt Keskustan presidentinvaaleissa 2011 - puolimiljoonaa ääntä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #34

---------------tuli tupla (moka)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #34

Onnistumisiakin hänellä on, kaikkea hyvää en jaksa ajatella näinä pahoina aikoina. Vaatisi aika paljon ymmärrystä tajuta että miksi hän aikoinaan sai kannatusta niinkin paljon kuin sai. Yhtä paljon on ajateltava että kuinka hän sen kannatuksen sitten menetti. Oliko kysymyksessä "yhden miehen show" johon ei huolittu muita mukaan. Kekkonen oli ylivoimainen "jässikkä" auktoriteetillaan (sorry, olen väsynyt), mutta tämä aika on uusi eikä Väyrynen pysty samaan "kloonattuna" persoonana (new kekkonen). Kuka hän aivan oikeasti edes on, mitä haluaa ja ketä ajaa takaa? Ei kannata, vastausta ei vain yksinkertaisesti voi olla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Väyrysen kannatus perustuu monin osin siihen, että yllättävän monilla on herkkyys havaita Paavon teesit läheisimmiksi kuin heidän osalta, joilla on jo perusvastenmielisyys päällä!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #41

Vaikeata on analysoida ihmisiä lehtien ja TV:n perusteella, kirjoitettua sanaa unohtamatta. Jonkinlaisen kuvan antaa jokainen, mutta julkisuuden persoona pystyy olemaan hyvin helposti vain tuote. Se aito ja aitous voi kadota jonnekin kauas tavoittamattomiin. Minulle aito Paavo Väyrynen on vaikea tapaus, luottaminen häneen ei vain nouse korkealle tasolle. Hän haluaa johtavaan asemaan, mutta kansa ei ole hänen kanssaan ainaa samaa mieltä. Presidentiksi hän on jotain liian paljon. Tuntematon "unissa kävelijä" ehkä. Unelmana olla lopulta se paras. Pieni Suomi tarvitsee kuitenkin johtajakseen ulospäin suuntautuvan neuvottelijan, ei sisäänpäin kääntyvää omin mielipitein maailmaa muuttavaa ihmistä. Suomi voi muuttaa itseään mutta maailma on otettava sekin huomioon päätöksiä tehtäessä. Väyrysestä voi sanoa yhden varman totuuden. Hän ei ole yhteistyön mestari, ei kotona eikä maailmalla. Hän puhuu aina vain lempilapsestaan Keskustasta, joka oli myös Kekkosen "poliittinen koti".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Voimme kysyä, jos Paavo olisi saanut saman mediasuitsutuksen kuin Sauli, niin miten olisivat äänet jakaantuneet presidentinvaaleissa 2018 ...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sen nyt pitäisi pikkuhiljaa jo kaikkein tyhmimmänkin ihmisen ymmärtää, että Väyrysen aika on lopullisesti ohi.

Viime vuonna vielä hehkutettiin, että menee presidentivaaleissa toiselle kierrokselle, sitten kansalaispuolue voittaa vaalit ja vielä lopuksi Väyrynen valitaan keskustan puheenjohtajaksi.

Mitenhän noissa kävi?

Teatteriroolit ovat ainoa minihn Väyrynen enää itsensä valitsee, tietysti vielä tulee tiedotustilaisuuksia uusista pyrkimyksistä, mutta pyrkimykseksi ne jäävät.

Ilkka Luoma

Tuntuupa siltä, että tämän kaltaisia kommentteja laukoo pienimmän tiedon omaavat ;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Sipilä kaatuu poliittisesti aiemmin kuin Väyrynen" Luoma, Väyrynen on jo kaatunut on poliittinen ruumis ja kunniaton sellainen.

Ilkka Luoma

Paavo on meppi, sai 180 000 ääntä ja herättää poliittisia intohimoja - laidasta laitaan - ja 180 000 on enemmän kuin Sipilä elämänsä aikana saanut yhteensä.

Ilkka Luoma

Sähköpostien lukumäärä ei kerro osallistumishalukkuudesta yksinään, vaan sähköpostien sisällöt voivat olla kritiikkiäkin

...
Ovatko kokoomuslaiset hermostuneita? Antti Rinne hymyilee! :)
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804222200894... -

" ... Harkimon mukaan "iso määrä" ihmisiä on jo osoittanut kiinnostustaan liittyä yhdistykseen. Kiinnostuneet ovat ottaneet yhteyttä pääasiassa Liike Nyt -nettisivujen ja sähköpostin kautta.

- Mulla on sähköpostit täynnä ja Jungnerilla on. Sit sinne on tullut ilmoittautuneita sivuille, en nyt niitä määriä tiedä, mutta niitä on tuhansia, Harkimo sanoo Iltalehdelle.

Harkimo ei vielä tiedä tarkkaan, keitä kaikkia ilmoittautuneiden joukossa on, mutta kuulemma myös poliittisten puolueiden jäseniä on tulossa mukaan. Yhdistyksen on sunnuntaina tarkoitus käydä yhteydenottoja läpi. ... "

.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#13
Joillakin on tosi vahva usko Väyryseen. Ne 180 000 ääntä olivat "eilen". Kaikki merkit viittaavat siihen, että ne eivät ole Väyrysen tätä päivää. Saattaa pikemminkin olla Keskustan kannatusäänimäärä tulevissa vaaleissa.

Ilkka Luoma

Saatat olla oikeassa - kerrotaan, että Keskusta voi hajota - väyrysläiset lähtevät, Keskustan puoluevaltuustosta arveltiin, että jopa 20-30 prosenttia lähtee, voi lähteä - Mikäli Kansalaispuolueessa - kaikin osin - Paavo mukaan lukien - haudataan sotakirveet.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuka tällaisen arvion 20-30 % on esittänyt?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Sellaiset henkilöt ovat olemassa - oikeasti, mutta saatua luottamusta ei petetä, en siis kerro henkilöiden nimiä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#15
Tuhansia? Pitäisi olla kymmeniä- tai satojatuhansia ennen kuin niillä alkaisi olla
merkitystä.
Herrat Jungner ja Harkimo ovat ilmoittaneet ettei yhdistys pyri eduskuntaan. Eihän sinne yhdistyksiä valitakaan. Olen varma, että nimien keruu puolueen perustamiseksi alkaa jossain vaiheessa. Muutenhan koko touhulla ei ole suurtakaan merkitystä. Paitsi jonkunlaisena yrityksenä toimia n.s. päättäjien ja muutosinnokkaiden aivopesufoorumina.

Ilkka Luoma

Mainituilla henkilöillä ovat yleiset edellytykset olemassa kerätä tarvittavat nimet - Väyrysen operaatio oli puhtaasti talkoohenkinen ja henkilökeskeinen.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Suomen sekoilu puolueitten osalta näyttäisi olevan vähän niinkuin Väyryseen sidottu Keskustan kautta. Harkimo otti mallia ja perusti oman mielenilmaisuprojektinsa. Se repii ainakin vähän Kokoomusta, jolle en tätä toivo, en myöskään Keskustalle liikaa pieniä "väyrysiä". Yhtenäinen puolue, politiikka ja maa tänä aikana on todella tärkeä asia. Onneksi on näitä puolueita jotka ymmärtävät pitää vielä yhtä, omien ja vieraitten kanssa. "Tervetuloa kahville keskustelemaan" asiallisesti asioista, niin se on nähtävä.

Ilkka Luoma

Kokoomus tarvitseeekin puskan ravistusta, se lienee konservatiivisin ja vanhoillisin puolueapparaati - raskaan kovine ryhmäkurineen - jolla tietysti on puolensa!

Ilkka Luoma

... HS unohtaa meillä Suomessa puoluepolitiikan uusreformin käynnistäneen Kansalaispuolueen, joka on europarlamentaarikko Paavo Väyrysen luomus rajat ylittävästä kansanliikkeestä, joka sallii liki kaikki laillisuutta kannattavat jäsenkirjat. Kansalaispuolueen eli katto korkealla kansanliikkeellä on kaikki ne eväät, joilla otetaan irtiotto nykyisestä paljolti mahoutuneesta puoluekonservatiivisuudesta. On ovien aikaisin aika ja sotakirveet on haudattava. Juoksen menestys edellyttää yhteisen ryhmävoiman joukkoistamista yksittäisen yksilöedun edelle. Silti liikkeillä pitää aina olla näkyvä luottamusta herättävä johtaja.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005651780.html -

" ... Harkimo ja Jungner seuraavat Euroopan laajuista trendiä. Esimerkiksi Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Kreikassa ovat viime vuosina nousseet uudet poliittiset voimat, jotka ovat esiintyneet juuri liikkeinä – ainakin ennen kuin niiden suosio on kasvanut niin, että on ollut käytännön syistä pakko perustaa puolue.

”Modernin puoluelaitoksen juuret ovat oikeisto-vasemmistojaossa, ja liikkeiden ajatus on rikkoa perinteisiä ideologisia asetelmia. Se on minusta ymmärrettävää”, sanoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen, joka on erikoistunut Euroopan integraatioon ja aatehistoriaan ... " -HS

.

Ilkka Luoma

... Hajun esiinmarssi nuijittiin alkuunsa. Jotain on nyt jäänyt takataskuun, tietoisesti? Demareiden Antti Rinne ja Kapun Paavo Väyrynen hymyilevät. Tosin HaJulle Kansalaispuolue olisi valmis puolue, nimetkin jo kerättyinä sekä Paavon 180 000 ääntä. Alkavatko sotakirveiden hautajaiset?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10172203 -

"Sami Borg ja Heikki A. Ollila: Harkimo osoittaa oikean ongelman, mutta tarjoaa höttöä

Vaalitutkija Sami Borg ja Niinistön presidentinvaaliliikettä johtanut Heikki A. Ollila ovat seuranneet kinnostuneina Harry Harkimon liikkeen syntyä. Molemmat pettyivät Harkimon lauantaiseen esittelyyn. ... " -Yle

.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Antiikin Kreikassa arvalla valitut vapaat 500 miestä tuomitsivat Sokrateen kuolemaan nuorison villitsemisestä. Mahtoiko siellä tässäkin tapauksessa toteutua Luoman ylistämä "todellinen demokratia, missä vapaat miehet huusivat torilla reaaliajassa päätöksiä"?

Ilkka Luoma

Näin kävi, silloisen ja nykyisen demokratiakäsitteen mukaisesti - enemmistö huuto-oikeutetuista päätti myrkkymaljan, jonka vielä erikoisrangaistuksena Sokrateen piti itse ottaa ---

Ilkka Luoma

Esimerkki kansan tahdosta - suoraan:

PERJANTAINA, KESÄKUUTA 24, 2016
BREXIT – SEXIT 2

Se on nyt siinä. Englantilaiset ovat vahvan väkevästi äänestäneet brexitistä – erosta Euroopan Unionista. Median ja EU-johtajien osin pelotteleva uhittelu ei kantanut hedelmää. Englantilaiset pitivät päänsä suoran kansanvallan osoituksessa. Itsenäisyyden kaipuu ja oman reviirin hallinta ylittivät maalliset puheet jostain materiaalisesta hyvinvoinnista.

Tulos oli hämmästyttävä –

… 51,9 prosenttia kansasta äänesti kyllä brexitille (17.410.742 ääntä) vastassaan EU-kannattajat 48,1 prosentilla (16.141.241 ääntä). Äänestysinto oli koskettavat 72,2 prosenttia. Kansa on nyt puhunut ja tuonut esille suorademokratian välittömyyden – [BBC]

Median ei enää kannata manipuloida, ei pelotella eikä uhkailla

Nyt on rakentamisen aika. Kansakunta tulee eheyttää uudelle itsenäisyyden tiellä päättämään omista asioistaan ja neuvottelemaan yhteistoiminnan eurooppalaiseen perheeseen – kaupallisesti, ympäristöllisesti ja turvallisuuspoliittisesti, muistaen, että Eurooppa ulottuu aina Venäjän Uralille saakka!

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/brexit-sexit... - alta.

,

Jorma Repo

Mitäs meistä joilla on pienet tiedot?Kun meillä on henkilö,jolla on sairaan suuret luulot.Mutta kuten vanha sanonta kuuluu "ei ne suuret luulot vaan se pienikin tieto"

Ilkka Luoma

Tietämys näkyy todisteissa, jotka enemmistö hyväksyy. Ihmiset ovat erilaisia - osa tietää paljon, osa vähän, mutta luulee paljon - osa väittää ja inttää paljon - osa seuraa hiljaa, ja osa osaa kommentoida älykkäästi, osa ei, vain jankkaamista - tuossahan tuo tuli ;)

...
Totuus ja tieto

1
Uteliaisuus vie tietoon - lopulta

TIISTAINA, HUHTIKUUTA 19, 2005
Miksi jotkut ovat uteliaampia kuin toiset?

Edeltävä uteliaisuuslinkki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-... -
....

Albert Einstein

TV 1 esitti maanantaina 18.4. 2005 kiehtovan dokumentin tai oikeammin erään kuvitelman ehkä nykyaikamme maineikkaimmasta ihmisestä Albert Einsteinista. Hänen kaava E=mc2 on käynyt lähes kaikkien huulilla sitä tarkemmin ymmärtämättä.

Einstein oli kiistaton älykkö tieteessä ja hankalikko kotona. Einstein oli juutalainen, jolla meihin nähden oli nuorena kutakuinkin samat lähtökohdat tyydyttää uteliaisuuttaan kuin meillä keskimäärin.

Uteliaisuutta pidetään kiusallisena tai innostavana,

... kuinka milloinkin arvioija haluaa ihmistä määritellä. Lapsi on suunnattoman utelias ensimmäiset elinvuotensa ja sitä pidetään hauskana ja itsestään selvänä ilmiönä. Vanhemmat ovat ylpeitä kehittyvistä lapsistaan, ja nimenomaan tuo uteliaisuus tai tiedon etsintä generoi tyydyttämään tyhjiä kohtia aivoissamme saaden havainnoinnin, oivaltavuuden ja päätelmänteon mahdolliseksi.

Lapsen kasvaessa meille aikuisille syntyy häveliäisyys mielestämme liiasta uteliaisuudesta,

... joka rajaa toimiamme ja tekojamme lapsiamme kohtaan. Monilta se tappaa lopullisesti uteliaisuuden ja tuo tilalle staattisen toimijan roolin, jossa tärkeimpinä tekijöinä ovat turvallisuus, perinteen jatkuvuus ja kammo muutoksia kohtaan.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut... -

...

Totuus

MAANANTAINA, ELOKUUTA 29, 2016
Totuus – hetken piina

(Media otti esille vaikean käsitteen sisällään pitävän kirjoituksen ja selostuksen. Totuus ei pala tulessakaan – on ikivanha sanonta, jonka todenperäisyyttä ei päästä koskaan toteamaan ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1472269157416 - HS-toimittaja Ville Similä)

[ … kansalainen Erkki mielellään arvostaa omaa näkemystään maailman menosta – Erkin mielestä se on totuus, mutta naapurin Ville sanoo sen olevan mielipide – Ville usein on eri mieltä Erkin kanssa mikä oli syy miksi Suomi syöksyi lamaan 1990 ja 2008 – totuuksia lienee useita …

… kansalainen Liisa tietää totuuden olevan korvien välissä, sillä Liisa ei hyväksy kaiken maailman dosenttien mielipiteitä ja väitteitä. Liisalle totuus on arkinen tosiasia illan jälkeisestä yöstä ja uudesta aamusta, jolloin hän herää ja keittää kahvin, sillä Erkki on laiska ja kuorsaa – nämä ovat Liisan totuuksia, sille korvat ja silmät sen kertovat … ]

Kolumnin mukaan totuus hallittiin silloin joskus paremmin, kun asiat tarkistettiin tietosanakirjasta ja päivän Hesarista. Totuus on elastinen ominaisuus |1 Totuudella on myös tieteellinen selite. |2

Mikä on totuus, on aiheellinen kysymys - onko totuus vanhan kaavan mukaan se, mikä enemmistönä hyväksytään vai se paras tieto, joka perustuu johonkin auktorisoituun tietolähteeseen, vai asuuko totuus meissä kussakin omassa itsessään.

Kolumnia mukaillen Paavo Väyrynen |3 tiesi totuuden usein paremmin nukuttuaan yön yli - ja paras oli se totuus, jonka muhittamiseen oli mennyt useampi yö - sillä näinhän tiedon kaivaminen totuuksien pilvestä saattoi tapahtua huolellisemmin. Tänään totuus on pilvessä - tai ainakin se totuus, joka määrittyy ihmiskäytänteistä, -tiedoista ja tutkimussaavutuksista. Paavon totuus ei silti saata olla totuus monille, jotka epäilevät Väyrystä hämmentäjäksi (HS-toimittaja Unto Hämäläinen)

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetke... -

.

Ilkka Luoma

Suora demokratia – kansa sanoo tahtonsa ilman välikäsiä
[Suorassa demokratiassa selittelyt jäävät vähemmälle ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219253-... - ]

Suorassa demokratiassa ja kansanäänestyksessä ennalta mietitty kysymys ja niihin valintakohdat on ratkaiseva tekijä. Vaatii suurta vastuuta, asiaymmärrystä ja kansan iholla oloa, jotta kysymysasettelu ja valintakohdat ovat tehty oikein – kuka/ ketkä päättävät mikä on oikein? Tarvitaan Kansanäänestystoimisto.

Kansanäänestystoimisto

Otamme esimerkin Krimiltä |4, jossa suorittiin länsimaiden mielestä laiton kansanäänestys, paitsi venäläisten ja itse krimiläisten mielestä. Tuossa ulkoa riidellyssä äänestyksessä kysyttiin krimiläisiltä suoraan, mitä he haluavat ja lappuun asetettiin kaksi kohtaa, jotka olivat:

1) kannattaako hän Krimin liittämistä Venäjän federaatioon
2) vai vuoden 1992 perustuslain palauttamista

(Lyhytaikainen perustuslaki antoi Krimille oikeuden valita liittolaisensa itsenäisen valtion tavoin)

Kumpi oli oikein laadittu, vai oliko kumpikaan ja mitä lopulta itse krimiläiset saivat itselleen? Tätä on nyt pari vuotta tapahtuman jälkeen hyvä kysyä – jälleen itse krimiläisiltä, mutta millaisella kysymysasettelulla ja millaisilla ruksausvaihtoehdoilla?

|4 Krimin historiaa ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-i... -

Ketkä valitsevat Kansanäänestystoimiston henkilöt ja missä laaditaan toimintaohjeet

Toimiston henkilöresurssit ovat ykkösasia. Pitää olla lakien tuntemus, pitää olla kansalaistuntemusta ”iholla olona”, pitää olla ajan hermolla oloa – pitää olla tietämystä, mitä muualla tapahtuu, pitää olla näkemystä oikeudenmukaisuudesta ja historiasta.

Tietämystä tulee olla kansanryhmistä, paikallispolitiikasta, unohtamatta valtakunnan politiikkaa ja oman valtion perinteitä ja tapahtumia. Lisäksi erityisesti tietämystä ongelmista, mitä kansakunta on kokenut aiemmin. Tällaista monitaituria ei ole – vaan toimisto joutuu rekrytoimaan viiden vuoden kierrolla noin 10 - 15 henkilöä näihin vaativiin tehtäviin. Presidentillä voisi olla tiettyyn pisteeseen asti veto-oikeus ja toimiston johtajuus?


Demokratian huippu
[ … onko nykyinen demokratiamme vain hokema? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/demokratia-o... - ]

.

Jorma Repo

Minun pienten tietojeni mukaan,kukaan ei tiedä onko vai ei Pavvo kansalaispuolueen jäsem?Ja tietojeni mukaan hän ei ole niin tärkeä henkilö,että KO olisi puuttunut hänen sotkuihinsa.Näillä pienillä tiedoilla ennustaisin Harryn ja Mikaelin porukan,jos he vaaleihin lähtevän mukaan vievän voiton 6-0 Paavosta.

Ilkka Luoma

Ennusteesi on yhtä arvokas kuin ennuste 0-6.

Ilkka Luoma

1

... Näinkö koko sinisten takiaispuolue loikkaa Keskustaan!

Ilkka Luoma

1

... Näinkö koko sinisten takiaispuolue loikkaa Keskustaan! ... Soini jyrisee ministeri-audin takapenkiltä, kuinka Turunen kehtaa, ja kehtaamme mekin!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10175181 -

"Pääministeri Sipilä aikoo kutsua hallitustrion koolle – Kokoomuksen Orpo: "Ylimitoitettua tämä melske"
Kokoomus kertoi tiistaina puoliltapäivin, että Kaj Turunen siirtyy kokoomuksen eduskuntaryhmään.

24.4.2018 klo 13:51 ... " -Yle

...
2

Prosenttiliike Sinisten taru lähenee loppuaan. Takiaispuolue muuttuu satiaispuolueeksi persuedustaja Oinosen sanoin. Saameko ennenaikaiset eduskuntavaalit, joita Kokoomus erityisesti kätyröinnillään haluaa. Demareiden Antti Rinne ja sotakirveensä hautaava Paavo Väyrynen hymyilevät. Tilanne sataa heidän haaviin. Demareilla suuremmin ja Paavolle pienemmin

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804242200899... -

"Sinisten Sampo Terho astui kameroiden eteen hermostuneena miehenä - näin hän kommentoi hallituskriisiä: Lue lausunto sanasta sanaan

Tiistai 24.4.2018 klo 13.54 ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

... Kokoomus on näissä peleissä raudan luja ja piin kova, sille merkitsee vain rahan ydinylivalta, muu on loiskiehuntaa äänestäjien rauhoittelemiseksi. Harkimon lähtö toi Kokoomuksen raadollisuuden erinomaisesti julki. Hjallis kertoi kulissien takaa totuuden ...

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005653818.html -

"Kokoomuksen Orpo vastaa sinisten kritiikkiin Kaj Turusen loikkauksen jälkeen: ”En koe että minä tai kokoomus on pettänyt yhtään ketään” ... "

.

Ilkka Luoma

... Rotat jättävät uppoavan laivan (iltapäivämedia kirjoitti jopa sukellusveneestä). Demareiden Antti Rinne hymyilee, samoin yllättäen Paavo Väyrynen! Ennenaikaiset eduskuntavaalit. Näinkö käy? Näinkö Paavo ja Kansalaispuolue hautaavat sotakirveensä? Kaj Turunen sinetöityi kahden kauden kansanedustajaksi. Ainakaan savonlinnalaiset eivät anna anteeksi. Kokoomus on hajaannuksen tilassa?

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005653818.html -

"Kaj Turusen loikka sinisistä kokoomukseen löi säröä hallitukseen – Näin dramaattinen päivä eteni

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho syytti loikkausta kokoomuksen provokaatioksi, jolla se yrittää saada hallituksen kaatumaan. Kokoomuksen Petteri Orpo yritti tyynnytellä tilannetta ... " -HS

.

Ilkka Luoma

... Liike nyt! ... Hyviä perusteluja Harkimolta. Tehdään tavoitteet ja säännöt yhdessä mukaan tulevien kanssa

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hjall... -

Toimituksen poiminnat