Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Tapaus Susanna Koski [0

  • Asennetta rehellisesti - ja silloin roiskuu, mutta olisiko Koski oikeassa vahvemman lain osalta?
    Asennetta rehellisesti - ja silloin roiskuu, mutta olisiko Koski oikeassa vahvemman lain osalta?
  • Kurmoottiko Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Koskea? Eroaako Koski Kokoomuksesta? ¤
    Kurmoottiko Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Koskea? Eroaako Koski Kokoomuksesta? ¤

Koski sai ansaittua huomiota rehellisyydestään! Kokoomuksen kansanedustaja edustaa lahjakkaasti puolueensa peruslinjaa – kulutuksen kasvattamista, voittojen nostattamista ja hyväosaisten valiintumista ”rahvaan joukosta” -

 

voisiko Koski kuulua samaan sarjaan kovuudestaan kuuluisien ex-kokoomusnuorten Saul Schupakin [1 ja käsistä karanneen väkivaltatapahtuman Jukka Romppaisen kanssa – vahinko ei tule kello kaulassa eikä vahva tunnusta heikompaansa --- Näinkö mennään paremmissa piireissä [2? Susanna – kerrotko äänestäjille?

[0 Koski kuohutti eduskuntaa … ~ https://yle.fi/uutiset/3-10206802 -

[0 Ensimmäinen kohtaaminen … ~ https://areena.yle.fi/1-4252568 -

 

Elämme näyttö- ja vertailutaloutta

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250179-naytto-ja-vertailutalous-mita-se-on - ]

Kasvuhokema on Kokoomuksen ohella muidenkin puolueiden tunnussävel – vain ”linkolalaiset ja paloheimolaiset” ymmärtävät mitä merkitsee ihmisperäisesti väkivaltainen [3 ympäristötuho, joka väijyy jo ”nurkan takana”.

Olemme syöneet huomisen ja huuto jatkuu – luonnonlaki – vahvemman laki, … näin uskoisin edustaja Koskenkin lopulta ajattelevan – fiksuna ylemmyyden tunteella heikompiaan kohtaan – näinkö se menee?

 

Susanna tapasi köyhän, syrjäytyneen ja vähäosaisen – kuitenkin ihmisen!

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10203464 - ]

Alussa ensimmäisellä kerralla myötätuntoa löytyi. Nyt tuli seuraava kohtaaminen – empatia näytti lopahtaneen, rehellisyys oli tullut tilalle. Koski edustaa viiteryhmäänsä ylpeänä, oikeutettuna ja äänestäjiensä myötäillen?

On todennäköistä, että Susannaa äänesti varakkaat, omaisuudestaan huolehtivat – osan ollen jopa muuriensa taakse kätkeytyneitä tase- ja kassakaappivauraita. Tavaraköyhällä ei ole asiaa noihin bileisiin.

 

Materiaalisesti köyhä voi olla henkisesti rikas

Samoin henkisesti köyhä saattaa olla materiaalisesti rikas – upporikas, jolloin silmät muurautuvat umpeen – näkemästä epämiellyttävää. Vain säilyttämisen ja omaisuusturvaamisen huoli auttaa huolehtien näkemään vain sen varallisuuden, jolla erottaudutaan nykyajan näyttö- ja vertailutaloudessa. Näinkö Susanna se menee?

Sinulla Susanna on oikeus puolustautua ja selostaa evoluution vahvemman lain olevan ihmiskunnan pelastaja ja populaatiovähentäjä – mikäli elämänohjeesi perustuvat tähän evoluution vuosimiljoonaiseen kehityskulkuun.

Mikä on Kokoomuksessa, eduskunnan ryhmäkurissa ja omassa vaalipiirissä Susanna Kosken järjestysnumerot? Järjestysnumeroista huolimatta jokainen ihminen on laulun arvoinen!

 

 

...

Viitenumerot:

[1 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123560-prototyyppi-kokoomus-astui-parrasvaloihin -

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124141-menkaa-ja-rikastukaa-deng-ja-kokoomusnuoret-ry -

[3 ”Antroposeenissä ihmiset käyttävät väärin valtaansa suhteessa ei-inhimilliseen maailmaan, lähinnä tyydyttäen toissijaisia tarpeitaan ja alati kasvavia materiaalisia halujaan. Yleisesti hyväksytystä ihmiskeskeisestä maailmankuvasta johtuen vallan väärinkäyttöä ei tulkita väkivallaksi vaan kehitykseksi. Elonkehä ei kuitenkaan ole

olemassa pelkästään ihmisiä varten. On siis aika määritellä väkivalta uudelleen … ” ~ https://journal.fi/tt/article/view/70304/31298 – [Tieteessä tapahtuu 3/2018] -

 

 

EKSTRA

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/papinkaapuinen-rautakypara.html -

 

MIELIPIDEKIRJOITUS

 

Rehellisyyttä arvostaen,

Kansalaiskirjoittaja Ilkka Luoma

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 170013

 

DOC koski_17052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 17052018

 

362_3562

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Ilkka Luoma

¤
...

"Susanna Koski saa puoluepomolta nuhtelut kylmistä puheista - Petteri Orpo: ”En olisi käyttänyt näitä sanavalintoja”

Keskiviikko 16.5.2018 klo 20.01
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei olisi puhunut työttömyyspolitiikasta yhtä suorasukaisesti kuin kansanedustaja Susanna Koski. Orpo kertoi aiheesta ILTV:n Sensuroimattomassa Päivärinnassa ... "

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805162200948... -

.

Ilkka Luoma

... Köyhä osoittaa, jopa jakaa empatiaa, rikas sen sijaan ylpistelee näyttö- ja vertailutaloudessaan.

...
~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005684264.html -

" ... PAREMMAN tulotason mahdollistama minäkeskeisyys johtaa myös silkkaan itsekkyyteen. Paremmin tienaavat osoittautuvat tutkimuksissa usein epäempaattisemmiksi kuin köyhemmät, suhtautuvat myönteisemmin ahneuteen ja valehtelevat todennäköisemmin neuvottelutilanteissa.

Köyhemmät tuijottavat vähemmän omaan napaansa. Heidän vaikeampi elämäntilanteensa näkyy suurempana empatiakykynä muita kohtaan.

Useissa tutkimuksissa on havaittu, että köyhät ja pienituloiset ihmiset ovat yhteisöllisempiä ja auttavat muita ihmisiä auliimmin, kun hyvin toimeentulevat voivat nojautua omiin saavutuksiinsa ja elää minäkeskeisempää elämää ... " -HS

.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kun köyhä kohtaa vielä köyhemmän, silloin kohtaaja tietää, mitä on köyhyys ja nyt tarkoitan myöskin varallisuutta.
Kultalusikka suussa syntynyt tai mahdollisesti ilman omia ansioitaan yläoksalle päässyt, ei osaa asennoitua köyhään.
Kuten aiemmin on sanottukin; myöskin tämä Koski saattaisi olla köyhä; nimittäin henkisesti köyhä.

Ilkka Luoma

Onko Koski vastakkainasettelija?

Ilkka Luoma

TIISTAINA, JOULUKUUTA 22, 2015
Köyhyyttä henkisesti ja materiaalisesti – mielikuvituksen äärettömyydessä
.

Mikä on köyhyyden määritelmä?

Miten arvioidaan köyhyys – oli hän sitten rajoittunut hengeltään, yksinkertaistunut kulutusjuhlaansa, tai vaihtoehtoisesti vähäinen ostovoimaltaan kuin haluton kuluttamaan, vaikka voisikin. Miten näemme köyhyyden, joka puhuttaa, tuo kateutta 1], katkeruutta – kuin halveksuntaa ja ylenkatsetta.

HS:n suuri köyhyyskysely: Monien mielestä köyhyys on ihmisen oma syy
[ ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/a1450417337441 - ]
... HS (toimittaja Anna-Stina Nykänen) on onnistunut kirjoituksessaan. Suosittelen lukemaan - kiihkotta pohtien samalla omaa köyhyyden määritettä jakaen se vaikkapa kahteen osioon, henkiseen ja materiaaliseen (ostovoimalliseen) köyhyyteen.

Lopulta jokainen voisi miettiä, miten sellainen eduskunta ja hallitus ohjailisivat lainsäädäntöä, jos edustajat saisivat alimman työssäkäyvän ostovoimallista palkkaa eduskunta- ja hallitustyöskentelystään.
"Synnymme alastomina ja maadumme liinoissa tai katoamme savuna ilmaan" - entä perintö; riittäisikö historiasta saadut vanhempien geenit ja säädetäänkö 100 prosentin perintövero - kaikki valtiolle?
Olisiko kuitenkin niin, että vanhemmilla pitää olla oikeus edesauttaa geenistöllistä jatkajaansa - omaa kuvaansa, helpommalle tielle?
Visaisia kysymyksiä ja toteammekin kateuden 2] ja rinnastusten 3] vähentämiseksi: "Kel’ Onni on - sen kätkeköön".


Ja HS/ Nyt jatkaa
~ http://nyt.fi/a1450497191800

...
Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/koyhyytta-he... - alta [170077]

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En kirjoittaisi vahvemman laista evoluution yhteydessä. On totta, että luonnossa monasti vahvempi syö heikomman, nopeampi hitaamman, nuorempi vanhemman, ovelampi kokemattommamman j.n.e. Sillä ei kuitenkaan ole lajien evoluution kanssa mitään tekemistä. Se kun liittyy populaatioiden kehitykseen niin, sopeutuvaisimmat pääsevät jatkamaan sukuaan eli levittämään geenejään.

Lienee myös suorastaan vaarallista antaa "vettä myllyyn" n.s. sosiaalidarwinismille. Siinähän on unohdettu toisaalta mistä darwinismissa on kyse ja toisaalta kulttuurievoluutio. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä yhteiskunnallisten luokka- ja ihmissuhteiden kanssa.

S.Kosken puheissa on kyse puhtaasti, vain ja ainoastaan luokkataistelusta jossa hän on luokkansa lipunkantaja vaikkakin ilmeisesti vain auksiliaarijoukoissa.

Ilkka Luoma

Vahvemman laki --- ehkä S.koski noudattaa sitä alitajuntansa ohjastamana?

...
Vajaiden sterilointia tehtiin niin Suomessa kuin Ruotsissa, vielä 1950 -luvulla
[ ~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/klaus-ha... - ]

Mikä antaa ”terveelle ja vahvalle” oikeuden päättää kuka ja miksi steriloidaan lisääntymättömäksi? Mikä antoi tehostetun oikeuden likvidoida vaiaita/ epäsopivia 1930-1940 luvuilla miljoonin ihmisin? Kumpuaako joidenkin yli-ihmisten mielistä profeetallinen näky uudesta uljaasta ihmisestä, joka ei tunne heikkoutta eikä vajavuutta?

Onko luonnossa olemassa evoluution johdattelemana tämä kuuluisa ”vahvemman laki”?

...
EKSTRA

Suden luonto – ihmisen mielihalut

Sudet tappavat elääkseen – ei tiedetä yli 100 vuoteen suden käyneen ihmisen kimppuun, saati sitten normaalina yksilönä tappaneen ihmistä. Nyt myös kielletään eläinten käyttö kosmetiikka-teollisuuden tuotekehityskokeiluihin – ainakin EU –alueella. Saksan kolmas valtakunta teki ihmiskokeita vuosina 1941-1944, ehkä kuuluisimpana tohtori Josef Mengele 1].
1] --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Josef_Mengele ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/vahvemman-la... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En vetäisi Kosken ahneutta luonnon prosesseista enkä varsinkaan evoluutiosta.

Tokikin jotkut eläinlajit kilpailevat raa'astikin ravinnosta. Mutta oletan Kosken kylmänkalsean kokkuliarvomaailman olevan ihan kulttuurinen "saavutus" tämän yhteiskunta- ja talousjärjestelmän luokkasuhteiden puitteissa. Jotkut saanevat tulevaisuudessa nähdä onko seuraava järjestys parempi.

Ilkka Luoma

Kosken kylmä kokoomuslainen laskelmoivuus ja henki näyttö- ja vertailutalouteen [?] laittoi etsimään sopivaa luettavaa - löytyikin sellainen:

Prof. Jouko Paakkanen - Kapitalismin juuret ja nykyisyys - WSOY 1979.

...
BONUS:

~ https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/4338... -

...

Ilkka Luoma

Koski edustaa kivikovaa kokoomuslaista aatemaailmaa, jossa näyttö- ja vertailutalous, kulutusvoima ja kasvuhokema edustavat vahvemman lain toteutumista

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805182200953... -

"Susanna Kosken tylyttämä pitkäaikaistyötön Anna-Maija kysyy: ”Mikä on Susanna Kosken lisäarvo?”

Perjantai 18.5.2018 klo 16.56
Anna-Maija Tikkasen mukaan kokonaiskuvaa, ja sitä, mitä ”pienet säädöt, pienet säästöt” tekevät alle minimitoimeentulotason sinnitteleville, ei haluta tai kyetä näkemään ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

... Koski oli rehellinen ulostulossaan. Susanna edusti tyylipuhtaasti Kokoomuksen aate- ja tavoitemaailmaa. Koski on niin sanotusti kylmä ihminen, jolla "syö tai tule syödyksi" on mitä ilmeisimmin juurtunut häneen jo varhain - herää kysymys kotikasvatuksesta.

"Älä lyö lyötyä", on vanha viisas sanonta, jossa inhimillisyys nostaa päätään. Koski iskee ja huomauttanee, että maailma on tarkoitettu vahvoille, ovelille ja ... Niin, keille muille, jos katsomme kehitystä ympäriltämme? Ihminen kehitti työkalupakkiinsa inhimillisyyttä, empatiaa ja muiden huomioimista; pelastaakseen itsensä. Puuttuuko Kosken elämän työkalupakista jotain? Miten Koski tulee pelastamaan itsensä?

...
~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005686379.html -

"Susanna Koski Pressiklubissa: Somekohu oli vastapuolen suunnitelmallinen operaatio – ”Suomessahan on saavutus päätyä vasemmiston viholliseksi” ... " -HS

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

S.Koski on asettanut YLE:n jutun (https://yle.fi/uutiset/3-10213188) mukaan itsensä suorastaan maailman navaksi ja koko some pyörii hänen ympärillään: "suurin ad hominem -ripuli, mitä Suomen kansa on koskaan miesmuistiin kohdannut". Oikeastihan kyse ei ole ollut mistään ad hominem:sta vaan Koski on päästellyt suustaan älyttömyyksiä ja niihin on tartuttu. Mutta kokkuli Koski uhriutuu kuin persulit ja sinikot konsanaan.

Ilkka Luoma

Uuden aallon Saul Schupak?

...

[U] Prototyyppi-kokoomus astui parrasvaloihin

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123560-... -
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/kokoomus-on-... -
[ORIG] 5.11.2012 08:22 Ilkka Luoma

Viikolla kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak räväytti ilmoille tiedetyn tosiasian - oliko se tarkoituksella ja huolellisesti mietitty ulostulo?

[... yksinhuoltaja äiti odotti lapsilisäpäivää - piti saada kutistuneelle ydinperheelle ruokaa ja välttämättömyyksiä. Ilo lapsen teosta on hetkellinen, mutta vastuu pitkä - jopa 25 vuotta. Lapsilisällä tuetaan absoluuttisesti tasamäärällä niin rikasta kuin köyhää. Lapsilisän piti olla yksi kiihoke saada enemmän aitosuomalaisia näivettyvään kansakuntareviiriin... ]

Jokainen muistaa biologian tunnilta eläin- ja kasvikunnan menestyksen eväät; vahvuus, oveluus ja nopeus *] - siis tehokkaamman laki. Heikko syötiin ja tuurittoman biomassa otettiin muiden kasvuhyödyksi - biosfäärin "loputtomaan kiertoon". Vahvuuden lait ylläpitävät lajikuntoisuutta, jossa heikolle ja vajaamittaiselle ei ole tilaa. Ihmiskunta kehitti sosiaalisen tulontasauksen ylläpitääkseen inhimillisyyttä lajilleen - synnyttäen maapallollisesti suhteettoman populaatiopaljouden. Nämähän ovat kaikkien tietämiä tosiasioita.

*] Muistamme juvalaisen perinneilmaisun: "Nopeat syövät hitaat"

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kokoomus-sa... -

.

Ilkka Luoma

Tähän päätän puolestani mediapintaan nousseen case "susannakoski" tapauksen arvioinnin ja jätän tehdyt tekoset itsensä Susannan pohdittavaksi. Kokeeko häpeää vai ylpeyttä, jääkööt hänen itsensä omatuntoon.

...
~ http://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/2018051822... -

"Sisältöyhteistyö
Vau.fi: Näin kasvatat lapsesi empaattiseksi - 10 neuvoa

Lauantai 19.5.2018 klo 17.00
Jos haluat lapsesi kasvavan empaattiseksi ja ystävälliseksi ihmiseksi, sinun on opetettava hänelle, mitä se tarkoittaa ... " -Iltalehti

.

Ilkka Luoma

Näinkö vaikkapa Väyrynen on ratkaisijan paikassa? Sote kaatuu, Sipilä kaatuu, hallitus kaatuu ja eduskunta kaatuu

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005694937.html -

"Ilkka ja Pohjalainen: Kokoomuksen Susanna Koski aikoo äänestää sote-uudistusta vastaan – Nyt ollaan palaamassa aikaan ennen sote-sopua, Koski sanoo HS:lle
Myös valinnanvapauden voimaantulon mahdollinen lykkääntyminen vaikuttaa kansanedustajan päätökseen ... _ ... Muutettu 25.5. kello 17.15. Jutussa kirjoitettiin aikaisemmin, että Elina Lepomäki saattaisi äänestää sote-äänestyksessä myös tyhjää. Lause on poistettu. Lepomäki äänestää varmasti ei ... "

...

Toimituksen poiminnat