Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

USA:n uusi ulko- ja turvattomuuspolitiikka

 • Kuva 1. Graafi kuvastaa hyvin amerikkalaisen yksilökulutusta - ja kumulatiivisuus nousee aivan omaan luokkaansa ¤
  Kuva 1. Graafi kuvastaa hyvin amerikkalaisen yksilökulutusta - ja kumulatiivisuus nousee aivan omaan luokkaansa ¤
 • US Army etenee kaikkialla maailmassa - hyökäten, ja aina kaukana kotoaan - vieraille maille! ¤¤
  US Army etenee kaikkialla maailmassa - hyökäten, ja aina kaukana kotoaan - vieraille maille! ¤¤
 • US merivaltaa ylläpidetään lentotukialuksilla - kaikilla merillä - paitsi Jäämerellä! ¤¤¤
  US merivaltaa ylläpidetään lentotukialuksilla - kaikilla merillä - paitsi Jäämerellä! ¤¤¤

Amerikkalaiseen trumppistiseen ulkosuhteiden keinovalikoimaan ja työkalupakkiin kuuluu nyt kiristys [1. Tuo keino tuo vääjäämättä mieleen 1930 -luvun [2, jossa osin kiristämällä otettiin hallintaan, maa-alueita ja jopa valtioita haltuun – kysymyksessä oli Adolf Hitlerin Saksan Kolmas valtakunta.

 

Yhdysvaltain vaaleissa toiseksi eniten ääniä saanut Donald Trump presidenttinä koettaa kaikin keinoin lunastaa vaalilupauksiaan*. Lunastusmentaliteetti on niin rajua, että eräs korkea-arvoinen kiinalainen diplomaatti sanoi sen muistuttavan sekasorron tiedostamatonta luontipolitiikkaa. Hajoita ja hallitse, mutta pidä lupauksesi [3.

 

US tiedostaa pahimmaksi uhakseen kaksi tekijää

 

 1. Kaupallisessa maailmassa se on maailman suurimmaksi taloudeksi ja vientimoottoriksi kohonnut Kiina, joka on mobilisoitunut kaikkialle [4 – meille Suomeenkin, ollen meidän tärkein kauppakumppani [5 -

   

 2. Sotilaallisessa maailmassa se toinen ydinasesuurvalta Venäjä, jonka vedenalaiset ja strategiset ydinsukellusveneet (Borei -luokka [6) ja niiden Bulava -monikärkiydinohjukset [7 ovat ylivoimaiset alallaan ja näin se on pelote, johon US' lla ei ole toistaiseksi vastinetta.

 

[1 ”... Lännenmies US' sta revolvereineen on kohta ilman länttä. Ajaako US toimillaan sekasortoa, kuten tapahtui Afganistanissa, alkaen 2001-, Irakissa 2003-, Libyassa 2011- ja Syyriassa 2013- ... Entä nyt, ajaako US laajaa vastakkainasettelua koko muuta maailmaa vastaan? Onko seuraava sota Iranissa, jonne US hyökkää, mutta nyt ilman kumppaneita. Onko kiristäminen US' n uusin ulko- ja turvattomuuspolitiikan ydin? ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10216633 – Ote: ” … Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoi eurooppalaisyritysten joutuvan tilille, jos Iranin vastaisia talouspakotteita ei noudateta … ” -Yle-toimittajat Juho Takkunen ja Kalle Suomi.

 

Elämme kiinalaisten vuosisataa

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html - ]

Kiina oli jo 1400 -luvulla maailman suurin merivalta, ollen samalla maailman suurin talous, kuten nytkin. Kiinalaiset dzonkki-laivastot seilasivat pitkin valtameriä – aina Afrikkaan ja Australiaan saakka.

Laivastot olivat suuria, jopa kymmenittäin aluksia, suurimpien ollessa lähes sadan dzonkin saattueita. Tunnetuin kapteeni oli amiraali Zheng He [8, keisari Zhu Di' n [9 luottokapteeni. Tavoite oli saattaa kiinalainen kauppakaari kaikkialle – kuten nytkin on päämäärä, joka on noussut jälleen maihin muun muassa Afrikkaan.

 

Kiinalainen kehitysapu ja kauppapolitiikka

Aikoinaan vähän Zheng He' n jälkeen Kristoffer Kolumbus ”löysi” uuden mantereen – Väli-Amerikan saaret. Tästä alkoi varsinainen löytöretkeily kehittyen kolonialismiksi – alusmaiden riistoksi. Näin turvattiin isäntämaiden talouskasvu [10 - ”ilmaisin” raaka-ainein ja orjatyövoimin – kehittämään valkoisen eurooppalaisen ja tämän jälkeläisten – amerikkalaisten talouskehitystä nykyisiin mittoihin [Kuva 1.].

 

Käänne on nyt ilmassa

Kiina ja useat kehittyvät valtiot ottavat osuutensa – Kiina osalta lukuyhdistelmä on selkeä: 1,4/7,7 – tämän kaavan mukaan US' n osuus on 0,32/7,7 … Venäjän 0,14/7,7 ja yllättäen Intian sama kuin Kiinalla 1,4/7,7. Mitä tuo suhdeluku tarkoittaa?

Suhde kertoo millaisen osuuden kukin valtio voi ihmislukumääräisesti ottaa/ saada käyttöönsä – on siis kysymys ihmisnäkökulmaisesta oikeudenmukaisuudesta. Emme voi syödä kolonialismin mukaisesti toisten riisi- tai puurokupeilta. Nyt maailma on kääntymässä talousakselinsa osalta lännestä itään.

 

Lännenmies ei voi olla vajaan 20 prosentin osuudellaan maailman herra

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/usa-alentaa-ydinaseiden-kayttokynnysta.html - ]

Tänään US kiristys- ja maailmanhallintapolitiikka on illassaan ja Yhdysvallat vaikeroi ja kipristelee omassa sulassa mahdottomuudessaan, jota Trump koettaa kynsin hampain puolustaa – niin Iranissa [11, Korean niemimaalla [12, Syyriassa, Venezuelassa ja monissa maissa – ollen sotinein valtio nykyaikana ja aina kaukana omilta rajoiltaan.

 

Entä ympäristö, johon Trump ei ehkä jaksa kiinnittää huomiota

Trump on tottunut tavalliseen nähden kerskaelämää, jota voidaan kutsua näyttö- ja vertailutaloudeksi [13. Ympäristö evoluutioineen ei näe vertailua, vain sopeutumia.

Vertailu on kylläkin evoluution työkalupakissa – urokset mittelevät mahtiaan lisääntymisoikeudestaan – naaraiden edessä, mittelyn viedessä joskus jopa hengen.

Evoluutiolla on vain yksi tavoite – pitää ”itsensä” kuolemattomana [14, sillä jokin käynnisti hyvin kauan sitten prosessin, joka jatkuu – jatkuu ja jatkuu – Sinussakin.

 

Elämme jatkumossa, jossa lisääntyminen vie evoluutiota eteenpäin

Trump ei ilmeisesti ole koskaan kuullut evoluutiosta – ehkä rukousaamiaisilla on unohtunut luonnon suurin käsky:

Kohtele ympäristöäsi siten, kuten haluat sen kohtelevan meitä – meidän ollen osa biosfääriä, jonka biodiversiteettiä me kavennamme koko ajan – tehden oman elämämme mahdottomalle polulle, joka on kivetty väkivaltaisesti asein ja toimin, joiden uhrina ovat niin ihmiset kuin koko elonkehä”

 

Vitteet:

[1 ”... ! ... Iranin pitää vetää joukkonsa pois Syyriasta ... Iranin pitää lopettaa muiden uhkaileminen ja terrorismin kehittäminen ja tukeminen! Jos EU-eurooppalaiset veljeilevät kaupallisesti iranilaisten kanssa, joutuvat he tilivelvollisiksi ... Osapuilleen näin US/ um. Mike Pompeo ajatushautomossaan” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005689333.htmlOte: ” … USA uhkaa Irania ”historian voimakkaimmilla talouspakotteilla” – Iran vastasi: ”Nykypäivän maailma ei hyväksy sitä, että Yhdysvallat tekee päätöksiä maailman puolesta” … ” -HS-toimittaja Jukka Huusko.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 170463

 

DOC us_turvattomuus_22052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 22052018

 

689_5833 – 10:32

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Ilkka Luoma

Otteita Hesarista:

" ... Pompeon mukaan pakotteita vain kiristetään, jos Iran ei muuta kurssiaan. Hän myös varoitti, että Yhdysvallat ja sen alueelliset liittolaiset Lähi-idässä tekevät tiivistä yhteistyötä estääkseen ”Iranin aggressiot”. ... "

.

" ... IRANIN presidentti Hassan Ruhani arvosteli Yhdysvaltain uutta ”Iranin strategiaa” kommentoimalla myöhemmin maanantaina Pompeon puhetta. Ruhanin mukaan maailma ei enää hyväksy sitä, että Yhdysvallat tekee päätöksiä muiden puolesta.

”Kuka sinä olet päättämään Iran ja maailman puolesta?” Ruhani kysyi Pompeolta lausunnossa, ... "

.

" ... Iran on muun muassa lähettänyt joukkojaan Syyriaan tukemaan presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Erityisesti Israel on varoittanut, että Syyriaan sijoitetut Iranin joukot ovat sille uhka.

Pompeo asetti puheessaan 12 tiukkaa vaatimusta, joihin Iranin on taivuttava, jos se mielii päästä eroon pakotteista. Iranin pitää muun muassa luopua ohjusohjelmastaan ja vetää kaikki joukkonsa Syyriasta ... "

...
Nuo siis lainauksia HS-jutusta:
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005689333.html -

...

Ilkka Luoma

... Amerikkalaisten parisataa vuotisena sotakansana olisi pohdittava mitä merkitsee yli 2000 vuotta kauppaa kiinalaisittain ...

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10215235 -

"Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ei vielä ole vakuuttunut.

– Kauppasotaa ei ole peruttu. Kyse on välirauhasta, jolla uhkatariffien voimaan astuminen pantiin toistaiseksi hyllylle, Murto sanoo.

– Kiinalainen osapuoli on ilmaissut tahtonsa lisätä elintarvikkeiden, energian ja mahdollisesti autojen tuontia Yhdysvalloista. Isoista ja vaikeista kysymyksistä ei kuitenkaan ole sovittu mitään ... "

Ilkka Luoma
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"US Army etenee kaikkialla maailmassa - hyökäten, ja aina kaukana kotoaan - vieraille maille!"

Minusta olisi Suomen itsenäisyyden säilyttämisen kannalta hyvä, jos US Army tuli Suomen itärajalle näyttämään voimaa Putinille. Jotta venäläiset ymmärtäisivät viestin, pitäisi rajalle asettaa ohjusten ja tankkien väliin isoja kylttejä tiheään:

PUTIN
PYSY OMALLA PUOLELLASI!

Ehkä tarvittaisiin vielä lisäkyltti, että

Emme jalallakaan astu teidän puolelle,
kunhan pysytte omalla puolella!

Ilkka Luoma

Leo, kannattaako uhitella ja uhota vieressä olevalla maailman toiselle ydinasesuurvallalle - jos kannattaa niin kerrotko miksi?

Ilkka Luoma

Uusi amerikkalainen ulko- ja turvattomuuspolitiikka - Iran:

... Onko Iran USA' n seuraava isku- ja hyökkäyskohde? Afganistanin 2001- , Irakin 2003- , Libyan 2011 ja Syyrian 2014- hyökkäyksien jatkeeksi?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005690231.html -

"Yhdysvaltojen uhkavaatimukset eivät tähtää uuteen ydinsopuun vaan Iranin hallinnon kaatamiseen
Trump on puhunut uudesta, paremmasta ydinsopimuksesta, mutta oikeasti hän ei pyri siihen, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja Tommi Hannula ...

... Ehkä juuri se on sotahaukkojen Pompeon ja Boltonin tarkoitus. Sillä voisi perustella hyökkäyksen Iraniin. ... " -HS

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä on uhittelu, minäpä kerron:

Kotikylässäni vanhalla rajalla 20-luvulla yksi rajavartija kierteli raja-aidan viertä. Nähdessään venäläisen partion hänellä oli tapana osoittella heitä kiväärillä. Eräänä päivänä venäläiset ampuivat osoittelijan.

Olisihan osoittelusta voinut päästä diplomaattisemminkin mutta niissä oloissa mielestäni venäläiset tekivät oikein, rajavartija oli enemmän tai vähemmän hullu.

Jos agressiiviselle suurvallalle sanoo että pysyttele omalla puolellasi, me haluamme rauhaa, niin onko se uhittelua? Onko sanominen/uhittelu riittävä syy hyökätä Suomeen? Tosin 1939 syyksi riitti että olimme keljuja, tosin syyksi piti lavastaa Mainila.

Ilkka Luoma

Jos mennään 1920 -luvulle, niin muistatko Heimosodat ja Mannerheimin ensimmäisen miekantuppikäskyn?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistan toki. Heimosoturit tappoivat 1919 kotikylästäni ensin kuusi henkeä, vasta sitten siirtyivät rajan toiselle puolelle tappamaan bolshevikkejä ja muita karjalaisia. Se oli nykykielellä sanottuna terroristiporukka. Suomalaiset saivat maksaa nämä pahat tekonsa kalliisti.

Minulla on Nikolai Zaitsevin karjalankielinen kirja KATKATTU OZA.
Siinä on kertomus mitä terroristit tekivät Alovehen kylässä Aunuksen lähellä.

Tällä tavalla pitää menneistä asioista tuoda ns. totuus mahdollisimman hyvin esille. Sitten se asia on loppuun käsitelty.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Siis kummalta puolelta hyökkäiltiin?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Varmaan on totta että venäläiset pelkäävät meidän hyökkäystä koska kouluttavat jo lapsiakin aseiden käsittelyyn.

Mutta kerro Ilkka miten voisimme heidän pelkoa haihduttaa? Eihän meillä ole mitään aatteellista eikä taloudellista syytä hyökätä. Venäläisillä on tosin luonteessa uusien alueiden valloittaminen. Miten sitä voisi hillitä?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Tässä hiljakkoin oli filmiä myös venäläisestä päiväkodista jossa lapset olivat pahvisten tankkien, sukellusveneiden, lentokoneiden ja muita tuhoaseita muistuttavien sisällä ja ammuskelivat toisiaan kovin innokkaasti. CCCP-aikoinahan heidän useimmiten ulkomaan matkailussa käyttämä ajoneuvo oli panssarivaunu.

Tässä yhteydessä täytyy vielä mainita Suomussalmen kunnan matkailumainos. Kuvassa lumipukuinen suomalaissotilas näreen takana: "matkailija, pysähdy sinäkin Suomussalmelle, sinne venäläinenkin pysähtyi vuonna 1940".

Ilkka Luoma

Pahviset panssarivaunut ovat pientä sen rinnalla mitä todellisuudessa tapetaan Yhdysvalloissa siviiliaseilla (puhumattakaan US-sodista, joita käydään yhtäaikaa monilla rintamilla) - joukkomurhina kouluissa ja yleisötilaisuuksissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Seurailin jokunen vuosi sitten Piutissa sikäläistä veteraanienpäivän paraatia.

Parin tunnin ajan pitkin Liberty Avenueta valui koulujen joukkueita, jokaisessa brassibändi, cheer-leaderit ja koulun pyssykerho. Murrosikäisillä näytti olevan oikeat pyssyt ja pienemmillä puiset mallit. Välissä militanttien eri sotia edustavien veteraanikerhojen ja US Armyn osastoja.

Lapsukaiset ja nuoret olivat vilpoisassa marraskuisessa säässä toki tympääntyneiden näköisilä ja olisivat mieluiten olleet muualla mutta ympärillä hääri maastopukuisia siistitukkaisia miehiä pitämässä huolta ruotujen ja tahtien säilymisestä. JOkaisessa koulussa kuitenkin näytti olevan oma pyssykerhonsa pitämässä huolta kasvatuksen suunnasta.

Samanlaista koulutusta oli aikoinaan myös NL:n kouluissa mutta nyky-Venäjällä taitaa pikeminkin olla erikseen vastaavaa kuolutusta varten sisäoppilaitoksia joissa koulutetaan kadetteja, vähän niinkuin Mannerheimista yritettiin aikanaan "tehdä miestä" Haminan kadettikoulussa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Olin Helsingissä Nato - laivaston esittelytilaisuudessa - jossa erikoistaistelujoukkojen sotilaat laivoilla esittelivät ja otattivat kuvia, kun suomalaiset lapset saivat kokeilla rynnäkkökiväärejä yms. aseita ... tuntui kornilta, että natotaistelijat asettelivat kiväärejä, pistooleja yms. pienten suomalaisten lasten käsiin ... no, tämä tästä - otin noista tapauksista muutamia kuvia - natotaistelijat suuttuivat siitä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Kun kuvasin Piutin paraatia, ei kukaan suuttunut, päinvastoin. Ohimarssin yhdestä veteraaniosastosta tuli jopa yksi papparainen antamaan minulle pienen USA:n lipun kun taisin olla kadun varrella ainut jolla sellaista ei ollut. Kaikki muut kannustivat lipujaan heiluttaen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Yleensä sotilaat ovat innoissaan kun saavat esitellä välineitään - mutta tuolla espanjalaisella nato-ohjushävittäjällä (AEGIS) nuo erikoistaistelujoukot eivät pitäneet kuvaamisesta - lupasin olla näyttämättä kasvoja :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #17

Missä sijaitsee Piut? Taidat sekoittaa nuo pyssykerhot Army ROTC:hen, joita on vasta yliopistotasolla. Voihan 18-vuotiaitakin vielä sanoa murrosikäisiksi. USA:ssahan ei ole vakinaista väkeä siksi, heh, "pyssykerhoja".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Piutti on Pittsburghin finglishin kielinen käännös. M.m. H.Mättö, t.m.n. H.Salomaa, lauloi helluttaneensa vanhat ja nuoret niin Piutissa, Luisissa, Rätulaatissa ja ties missä.

En sekoittanut yliopistolliseen reservinupseerikoulutukseen koska jokaisella koululla oli isot banderollinsa jossa kerrottiin mikä koulu mistäkin päin Alleghenyn piirikuntaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Hyvin täsmennetty - herrasmiesmäisellä asiallisuudella. Laatua blogistaniaan ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Maailman joukkomurhaavin yhteiskunta - kouluissa ja yleisötilaisuuksissa. Eiköhän tuo riitä.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #11

Pientä ne ovat pahviset aseet Venäjänkin tappamisten rinnalla. Murha- ja väkivaltatilastoissa se johtaa USA:ta kirkkaasti. Mutta kuten itse totesit kerran, ne luvut ovat vääristeltyjä. En ole vielä kertaakaan nähnyt sinun sanovan mitään hyvää lännestä tai kielteistä idästä. Luotettavaa journalismiako?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #27
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Joukkomurhissa siviilien seassa US on aivan omaa luokkaansa.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #36

Venäjällä yksi murhamies murhaa yhden tai kaksi eli murhamiehiä on liikkeellä moninkertainen määrä USA:han verrattuna. Murhistahan me emme voi syyttää uhreja eikä syyttää maata sairaaksi (johon en ole koskaan Venäjänkään kohdalla koskaan alentunut).

Myyryläiseltä tosiaan ihan asiallinen vastaus. Ilu huomasi varmaan itsekin eron hänen ja omien vastaustensa välillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Ihmiset ovat tappaneet toisiaan mies ja mies tilanteissa tuhannet vuodet - sen sijaan amerikkalainen joukkomurhailmiö sivistysvaltiossa on hälyttävä, siksi US pr. Trump julistelee hätätilaa - tosin myös huumeiden, rauhoittavien ja opioidien osalta --- USA' ssa joukko(koulu)murhatahti näyttäisi kiihtyvän ... tämä ei sinällään kuulu topicciin, mutta vastauksena kommenttiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Käsittääkseni sekä USA:sta että Venäjältä löytyy useammankin uhrin tappajia, n.s. sarjamurhaajia. Tällä hetkellä molempien maiden kärkinimet taitavat olla jotakuinkin tasoissa: G.Ridgway/US 49 - A.Tšikatilo/NL 53. Tosin Tšikatilo kai pitäisi laskea nykyrajoin ukrainalaiseksi jolloin "parhaaksi" venäläiseksi jää A.Pitšuškin 48:llä ruumiilla. (Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_serial_kille...)

Kiitos kiitoksista. Pyrin säätämään rekisteriäni "vastapuolen" mukaan jolloin pyrkimys asialliseen keskusteluun saa minutkin yrittämään pysyttelemistä samassa. Tunnustan toki, että joskus lipsahdan huvittelemaan jos oikein makea vastapallo tulee kohti. Olen ollut huomaavinani Luomalla hieman samanlaista taipumusta mutta meillä lieneekin samansuuntainen etninen tausta, minulla Suur- ja hänellä Vähä-Savossa ;=]

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Olen iloinen kun keskusteluketjut saavat asiallista diplomaattisävyä - nythän tätä sometusta haukutaan urakalla perinteellisessä mediassa, etteivät kansalaiset osaa edes keskustella. Luotan aina esimerkin voimaan - hitaasti mutta varmasti.

...
Paljolti täällä kohdaltani on kysymys "punttien tasapainoon laitosta" - uskoisin, että "käännän kelkkani", jos Venäjä-kehut yltyvät perinteellisen median osalta samalle tasolle kuin ja kuten lännenmiehen markkinataloudet saavat toimittajamme liki haltioitumaan - ehkä vähän kärjistäen ilmaistuna ;)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #51

"Paljolti täällä kohdaltani on kysymys "punttien tasapainoon laitosta"" Kuin myös. Omalla kohdallani yritän tuoda esille esim. sen ettei Yhdysvalloissa 0.000016% väestönosa edusta valtavirtaa. Ja kun tämän ymmärrän se ei tarkoita sitä etten ole vielä avannut silmiäni tai minut on aivopesty.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #49

Hienoa tietojen vaihtoa. Tällainen ei ole täällä yleensä mahdollista ja kokonaisuus jääkin siksi täysin yksipuoliseksi.

Ilkka Luoma

Olet Leo oikeassa - emme pelkää Venäjää tai veänäläisiä, pidämme heitä hyvin hyödyllisinä ulkomaankaupassa, energiakaupassa ja matkailijavirtoina maahamme :)

Ilkka Luoma

Väkivahvaa West trolling manipulaatiota. Miksi tieten ja tahtoen luodaan näin väkevää vastakkainasettelua Suomelle, jolla 1300 km yhteismaarajaa tätä markkinoitua hyökkääjää vastaan? Kuka kertoo miten Venäjä on uhkaillut meitä? Tietääkseni olemme eläneet yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa. Mistä moinen lietsonta?

...
~ https://www.verkkouutiset.fi/amerikkalaispolitikko... -

"Amerikkalaispolitikko: Suomi ja Ruotsi strategisessa liitossa USA:n kanssa
JUHA-PEKKA TIKKA | 20.05.2018 | 23:57- päivitetty 21.05.2018 | 08:06

Edustajainhuoneen puolustusvaliokunnan jäsenen mukaan aggressio kohtaisi ’hyvin voimakkaan vastarinnan puoleltamme’. ... " -Verkkouutiset

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Miksi tieten ja tahtoen luodaan näin väkevää vastakkainasettelua Suomelle, jolla 1300 km yhteismaarajaa tätä markkinoitua hyökkääjää vastaan?"

Tämä on informaatiosotaa ja sinä itse Ilkka aina aloitat hyökkäyksen. Tosin minä olen yrittänyt muutaman kerran vastahyökkäystä. Mitä siinä on pahaa? Reilu peli!

Olisi oikein ja toivottavaa että kirjoittaisit Kiinasta ja Venäjästä asiallisia juttuja ilman lännen miehen syyttelyä.

Minusta USA on roistovaltio kuten Venäjäkin. Minä voin arvostella ja kehua molempia tasapuolisesti, mutta sinä Ilkka ylistät vain Venäjää.

Kumpi meistä luo väkivahvaa vastakkainasettelua?

Ilkka Luoma

Leo, meidän tie on sotilaallisesti liittoutumattoman neuvottelijavälittäjän tie - ei vastakkaisettelija, eikä nokkapokkailija itään - vain täysin tyhmä kaivaa verta nenästä varustautumalla olemattomaan uhkaan - kukaan ei ole täälläkään kyennyt kertomaan sitä todellista uhkaa, mitä Idän karhu meille osoittaa! :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #18

Kerro tarkasti mikä on sellaista "nokkapokkaa" jolla kaivamme verta nenästä!
Onko minun kirjoitteluni sellaista nokkapokkaa/keljuilua joka oikeuttaa sotilaallisen koston?

Talvisotahan syttyi sen takia että me olimme keljuja:)

Todellinen uhka on koko ajan niskassa, päivittäin juuri sinä toistat uhkauksia... pitää olla hissukseen...kaivaa verta nenästä...vieressä on atomipommein varustautunut suurvalta...1300 km avointa rajaa jne.

Mielestäni sinä uhkaat jatkuvasti? Miksi Venäjä ei voisi olla ystävllinen naapuri jota ei tarvitsisi pelätä?
Pohjanmaalla sanottiin että silloin on kaikki hyvin kun naapurissa tykätään ja kauempana pelätään.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Mielestäni ei voi sivuuttaa Putinin nykyistä pyrkimystä palauttaa Stalinin kunnia ja halu omaksua saman kaltainen vahva johtajuus ja luonteen laatu, kuin esikuva omaa. Historia opettaa ettei ihailu jää vain yhden tai kahden piirteen ihannoinniksi, kun ulkoapäin haetaan tavoitteisiin sopivaa esikuvaa, minkä jalanjälkiä seurata. Sitäkään ei voi ohittaa, että Putinin lempifilosofiksi luonnehditulla ja lähipiiriin kuuluvalla Aleksandr Geljevitš Duginilla on kiistattomat yhteydet kansallissosialismiin.

Edelliset seikat on syytä ottaa huomioon ennustettaessa Venäjän tulevaa Suomen ja muiden lähiulkomaiden politiikkaa. Suomella ja Neuvostoliitolla oli hyökkäämättömyyssopimus 30 luvulla. Sopimuksen irtisanomiseen liittyi konsultaatiovaatimus ja irtisanomisaika. Kuitenkin Neuvostoliitto piut paut välitti mistään irtisanomismenettelyistä, kun yksipuolisesti rikkoi sopimuksen hyökkäämällä Suomeen v. 1939.

Hyökkäystä edelsi suomalaisten siivoaminen tieltä haittaamasta viimeistä miestä, naista ja lasta myöten pois. Suomalaiset olikin suurin ryhmä puhdistuksissa. Miten sattuikin. Mielestäni osoittaa hyvin, ettei mitkään sopimukset ja suuren lupaukset pidä, kun kyse on ystävällismielisestä naapuristamme.

Toinen syy olla pessimistinen on, että Aleksandr Geljevitš Duginilla on merkittävä vaikutus Venäjän poliittiseen ajatteluun nykyisin. Hän on suoraan tuonut esille ettei itsenäistä Suomea ole olemassa ja maakunta on liitettävä osaksi Venäjää Krimin tapaan.

Suomen tietenkin tulee miellyttää Suomelle ystävällismielistä paholaista, eikä tosiasiallista läheisintä vihollistamme. Lännenmies on aina ollut Suomen ystävä ja on pitänyt Suomen puolta silloinkin, kun on ollut Suomelle vihollinen. Itäisen ystävämme tarkoitusperät on aina ollut yhtä selvät ja muuttumattomat kaikissa tilanteissa.

Ilkka Luoma

Dugin on samassa kastissa kuin meidän suur-suomalaiset ;)

...

Ilkka Luoma

[11
...
Iran – seuraava US-sotanäyttämö?
PVM 24032018

" ... Saammeko uutisen muutaman ajan – vähän ajan kuluttua: Yhdysvallat hyökännyt Iranin kimppuun – haettuaan turhaa YK-mandaattia aloitti kuitenkin hyökkäyssodan samoin kuin vuonna 2003 Irakin sodan – omin luvin, mutta nyt ilman ”liittolaisia” - EU-maat eivät lähteneet vieläkin vaarallisempaan sotaan mukaan kuin oli Irak 2003 - … tämä on siis fiktio, joka perustuu johtopäätöksiin --- tästä:

... US pommitukset ja erivapaudet jatkuvat John Boltonin ohjauksessa*. Sota Irania vastaan lienee liipaisimella? Rautaa rajalle Bolton nimitetään US pr. Donald Trumpin turvallisuuspoliittiseksi pääneuvonantajaksi. … [1 …
...
[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005614652.html -
”Trumpin uusi turvallisuusneuvonantaja John Bolton on ehdottanut Iranin ja Pohjois-Korean pommitusta … USA:n ulkopolitiikka siirtyy nationalistisempaan suuntaan Pohjois-Korea-neuvotteluiden alla … ” -HS

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/05/iran-seuraa... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kerro Ilkka tarkasti mikä on sellaista "nokkapokkaa" jolla kaivamme verta nenästä! Siis Venäjä kostaa!

Talvisotahan syttyi sen takia että me olimme keljuja:)

Todellinen uhka on koko ajan niskassa, päivittäin juuri sinä toistat uhkauksia... pitää olla hissukseen...kaivaa verta nenästä...vieressä on atomipommein varustautunut suurvalta...1300 km avointa rajaa jne.

Mielestäni sinä uhkaat jatkuvasti? Miksi Venäjä ei voisi olla ystävllinen naapuri jota ei tarvitsisi pelätä?

Ilkka Luoma

Uusin oli "strateginen allianssi" Yhdysvaltojen kanssa, ja sitä ennen Nato - Isäntämaa pöytäkirja ---

Jorma Repo

Olisit nyt hyvä mies kirjoittanut:
-"Kohta saamme lukea kuinka USA hyökkää sinne sun tänne".Sitähän sinä sotahulluna toivot.Ja pääset taas jeesustelemaan kirjoituksillasi,josta tod.näk oikeasti saat jonkilaista korvausta.

Ilkka Luoma

Faktat ovat aika karut: US hyökkäykset Afganistaniin, Irakiin, Libyaan, Somaliaan, Jemeniin, Syyriaan ... Niin, miten se olikaan - vaikka äskettäisen blogini otsikko oli varustettu kysymysmerkillä - liittyen Iraniin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kysymys on Suomesta ja minä ilmeisesti olen ainakin osasyyllinen Venäjän arvosteluun eli harrastan nokkapokkaa.

Kerro Ilkka viimein tarkasti mikä on sellaista "nokkapokkaa" jolla kaivamme verta nenästä! Jonka Venäjä kostaa!

On älytöntä viedä keskustelu toisen roistovaltion rötöksiin.

Ilkka Luoma

Väärä johtopäätös - ei kosta, mutta reagoi muun muassa Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No mitäs se reagointi sittten tarkoittaa? Uhkavaatimus, nootti Suomelle?

Ei tietenkään Venäjä tykkää jos Suomi yrittää parantaa puolustustaan. Eikö sen pitäisi olla itsenäisen maan oma asia? Miksi me pelkäämme Venäjää? Etkö sinä voisi toimia puolueettomana välittäjänä ja aloittaa liennytyskeskustelut?

Miten Suomi voisi reagoida kun Venäjä hyökkäilee naapurimaiden kimppuun?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Kun US/Nato lisää läsnäoloaan Suomessa asein ja taistelukeinoin - on selvää, että Venäjä kohottaa omaa puolustusvalmiuttaan tätä mahdollista hyökkäysuhkaa vastaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Veren kaivaminen nenästä" tarkoittaa että keljuillaan toiselle niin kauan että toinen osapuoli lyö nyrkillä nenään niin että siitä tulee verta.

Kaivaako Suomi tai minä tällä tavalla verta nenästä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Valmistelee sellaiseen osallistumista muun muassa Nato - isäntämaa pöytäkirjan myötä, vaikka Suomi on elänyt täyttä rauhan aikaa yli 70 vuotta - ilman mitään sotilaallista uhkaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Mirala kysyy kaivaako Suomi verta nenästään. Minun vastaukseni on, että kaivaa.

Riekkuminen NATOn harjoituksissa ja niiden järjestäminen täällä on sellaista. Etenkin USAn sotakoneiden lennättäminen itärajalla on sellaista. J.Niinistö harjoituksineen on yksi pahimmista verankaivajista meidän muiden nenistä.

Oman maan puolustuskyvyn hoitaminen olisi täysin eri asia. Silloin harjoittelisimme omaa puolustustamme ja hankkisimme varustusta siihen tarkoitukseen sopivasti. Emme olisi mukana miehityssodissa toisella puolella maailmaa emmekä tekisi kauttakulkusopimuksia sotaliittojen kanssa emmekä sotaliittolaissopimuksia muiden maiden kanssa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #50

Jos olisimme saaneet edes Ruotsin kaveriksi ennen Talvisotaa, Venäjä ei olisi ehkä uskaltanut hyökätä.

Nyt on sama tilanne. Yritämme vain saada omien aseidemme lisäksi sivustatukea ulkopuolelta, yksin emme pärjää ja Venäjä koko ajan valmistautuu sotaan.

Jos VEnäjä tällä kerralla ei aio valloittaa Suomea, niin mitä syytä Venäjällä on pelätä meidän puolustusratkaisuja?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #58

Sotaliittokunnissa, m.l. NATO, riekkuminen eikä kauttakulkusopimukset ja yhteiset harjoitukset sekä osallistumiset miehityssotiin eivät ole puolustusratkaisuja. Ne eivät ole myöskään mitään sivustatukea meidän puolustukseemme vaan olisimme NATOn jäsenisinä sen rintaman pohjoinen sivusta.

Itse asiassa Talvisodan aikaan Ruotsi hoiti koko Lapin ilmasodan Suomen ilmavoimien puolesta. Sillä tosin ei liene ollut sodan alkamisen, kulun tai lopettamisen kannalta juurikaan merkitystä. Etenkin sodan aloittamisen ja lopettamisen perusteet olivat ihan toisaalla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Koska Ilkka kirjoittaa aina Venäjän hallitusta puolustaen, hänellä täytyy olla Venäjän hallituksen tuki ja valtuutus takanaan. Siksi Ilkan pitäisi kirjoittaa eksaktisti kun esittää uhkauksia. Tarpeeton uhkailu ja pelottelu vain lisäävät russofobiaa.

Jos Lavrov jyrähtää että Suomi kerjää verta nenästään, se tarkoittaa silloin että rajalle aletaan jo kokoamaan joukkoja.

Ilkka Luoma

Venäjä ei sano meidän kerjäävän verta nenästään - vaan kirjoitin, ettei kannata kaivaa sitä nenästä - tätä voitaisiin sanoa arkireaaliseksi ulko- ja turvallisuuspolitiikaksi - ei sitä, miten US harjoittaa nykyistä ulko- ja turvattomuuspolitiikkaa ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia, minä katson että sinä edustat ainakin toistaiseksi 100-prosenttisesti samaa hallintoa jonka jäsen on Venäjän puolustusministeri Lavrov.

Minä taas olen vapaa taiteilija, minä saan höperehtiä, minä pyrin ns. totuuteen, vain totuuteen, siksi voin kirjoitella Suomen, Venäjän ja Yhdysvaltojen sekä pahoista että hyvistä puolista niin hyvin kuin osaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Sinulla on oikeus mielipiteisiisi - tämä on meillä Suomessa mahdollista :) ... Totuudessa pysyminen onkin sitten vaikeampaa ---

Jorma Repo

Suomihan kaivoi verta nenästään jo 1930 luvulla rakentamalla Mannerheim-linjan ja 1941 Salpalinjan pitkin Saimaan rantoja.NL:n, Stalinin ja Ilkan mielestä puhtaastaasti vit....seen.Tietenkin osana hyökkäys valmisteluja suur-suomen luomiseksi.Tilanne on sama tänä päivänä,puolustusta vahvistetaan vain hyökätäksemme Venäjälle.

Ilkka Luoma

Luehan tämä professorin kirjoitus - osa lainattu tähän " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... " ja loput linkin ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... - alta ...

Jorma Repo

Näinhän se on kuin sinä kirjoitat.Hyökkäys tarkoituksiinhan nämä linjat rakennettiin,senhän nyt ymmärtää mitään lukematonkin.Pelkkää hämäystä olivat.

Ilkka Luoma

Et ilmeisesti lukenut tai ymmärtänyt professori Markku Kuisman kirjoitusta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen ylpeä siitä että Suomen Armeija uskalsi tehdä vastahyökkäyksen 1941. Talvisodan alla meidät karjalaisethan oli ajettu evakkoon suomalaisten puolelle kun puna-armeija raukkamaisesti hyökkäsi kimppuumme MR-sopimuksen turvin.

Me kaikki evakot halusimme päästä kotiin ja suomalaiset halusivat päästä meistä eroon. Onko tässä asiassa jotain epäselvää? Kun mahdollisuus tuli johtomme halusi yhdistää karjalaiset jotka asuivat Itä-Karjalassa ihan kuten Putinkin haluaa yhdistää slaavit Ukrainassa.

1941 mahdollisuudet näyttivät hyviltä. Siksi uskalsimme lähteä hyökkäykseen. Mutta meillä evakoilla ei näytä olevan enää mitään mahdollisuutta palata kotiimme. Sekin olisi hyvä jos Putin edes hiukan hellittäisi sotaisaa politiikkaa. Voisimme elellä hauhassa rinnakkain. Pallo on nyt Putinilla.

Ilkka Luoma

Ei liity topicciin - nyt puhutaan USA' n uudesta ulko- ja turvattomuuspolitiikan sisällöstä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos jenkit ovat roistoja, ei kai se tarkoita että venäläiset olisivat enkeleitä?

Anteeksi tällainen intiimi heitto:

Jos kaikki kehuvat Trumpin kaunista ja tyylikästä vainoa, niin eihän se toki tarkoita ettei sinun vaimosi olisi vähintään yhtä hyvä:)

Ilkka Luoma

Kaikki suurvallat ajavat vain ja liki ainoastaan vain omia etujaan ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämähän on itsestään selvä asia. Myös pienten valtioiden on ajettava vain omaa etuaan, myös perheiden ja yksilöiden. Ihmisyhteisöissä yhteisön kokonaisetu on tärkeintä.

Ei tämä silti tarkoita että olisi Venäjän etu keljuilla ja valloittaa naapureitaan. Toiset voivat liittoutua ja iskeä takaisin.

Rauhan ja ystävyyden politiikka olisi hyvä Putininkin muistaa!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Rauhan politiikka on toiminut erinomaisen hienosti venäläisten kanssa jo vuodesta 1945 lukien.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #63

Neuvostovallan aikana elämä tuntui turvallisemmalta, ei ollut pelkoa hyökkäyksestä. NL tietysti vei vallankumousta joka puolelle maailmaa ja tuki siisiliikkeitä, monta kertaa ihan aiheellisestikin.

Mutta nyt Putinin valtakaudella tilanne on muuttunut radikaalisti. Venäjä on hyökännyt slaaviveljen kimppuun aiheettomasti. Ukrainan armeija on heikko, sillä ei ole Naton turvaa. Ainoa VEnäjän naapuri johon voi vielä hyökätä on valitettavasti Suomi, 1300 km avointa rajaa tulla tälle puolelle. Hyökkäystukohtia rajan takana, kova sotainto Karjalan tasavallassa, lapsetkin harjoittelevat sotimista, päämieheksi valittu kenraali samoin Duumaan kansanedustajaksi kenraali. Eikö ole melko selviä sodan valmisteluja?

Lisäksi tässäkin on menossa informaatiosota. Suomalaiset pitäisi saada tukemaan Venäjää ilman oikeaa sotaa. Ei minunkaan vanhan evakon tarvitsisi pelätä kolmatta kertaa evakkoon joutumista jos tällaista hybridivaikuttamista ei olisi. Olisi parempaakin tekemistä. Salainen toivomus olisi että voisin kuolla informaatiosodan uhrina, minusta tulisi sankarivainaja.

Ilkan väite rauhan politiikan toimimisesta ei enää päde. Putin aloitti informaatiosodan eikä ehkä kykene palaaman rauhanomaiseen rinnakkaineloon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Venäjän maarajoista Suomen osuus on vähäaseisin --- Miten Venäjä on nyt meitä uhkaillut sodalla ja hyökkäyksellä?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ihan sama kuka jenkeillä on presidenttinä. Maa on aina sodassa kun heidän valtava sotateollisuuden tarvitsee sotia

Ilkka Luoma
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olet ihan oikeassa Tero, jenkit tarvitsevat sotateollisuutta mutta niin myös Venäjä. Molemmat myös pyrkivät testaamaan tuotteita käytännössä.

Mutta mailla on yksi selvä ero: Jenkkien kansantalous ja työllisyys tarvitsevat sotateollisuutta. On sama missäpäin maailmaa he räiskivät.

Venäjä tarvitsee aseita laajentumiseen, vaikutusvallan lisäämiseen, kunnian ja suuruuden palauttamiseen. Lisäksi Putin ja oligarkit tarvitsevat sodan pelkoa kansan hallitsemiseen pelon avulla. Heidän omat miljardinsa ovat lännessä koska Venäjällä ei ole turvallista.

Ilkka Luoma

Oletko Leo tutkinut miten nämä maailman ainoat ydinasesuurvallat ovat sotineet viimeisten 70 vuoden aikana?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #71

Tottakai olen historiaa lukenut ja seurannut paljon pitemmältä ajalta.
Yhdysvallat on nuori tulokas sotimisessa. Ensimmäiseen maailmansotaan jenkit lähtivät pitkin hampain. Vähitellen tajusivat että voivat saavuttaa suuria etuja sotimisella. Toinen maailmansota oli taloudellisessakin mielessä jenkeille suuri voitto.

Venäjä, Englanti ja Ranska ovat vuosisatoja sotineet Euroopassa, myöhemmin tuli Itävalta-Unkari ja Preussi. Yleensä Venäjä ei ollut aloittaja. Mutta Venäjä ja Saksa aloittivat toisen maailmansodan.

Sen jälkeen NL tuki lukemattomia vallankumouksia ja sissisotia ja jenkit ainakin yhtä usein vastustivat niitä.

Viimeisten 70 vuoden aikana luulisin että jenkit ovat useampia sotia käynnistäneet. Jenkit sotivat rahan takia ja venäläiset maa-alueiden lisäämiseksi. Tästä on minulla omakohtaistakin kokemusta:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Jo 1800 -luvulla US valloitti ja liitti valtapiiriinsä alueita ympäris maailman - muun muassa espanjalaisten "läänityksiä" - mm. Kuuban ja Filippinit!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Jo 1800 -luvulla US valloitti ja liitti valtapiiriinsä alueita ympäris maailman - muun muassa espanjalaisten "läänityksiä" - mm. Kuuban ja Filippinit!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa USAn kansantalous eikä työllisyys tarvitse aseteollisuutta mutta sen sijaan aseteollisten konklomeraattien omistajat tarvitsevat voittajaan. Sen lisäksi USA tarvitsee aseita n.s. kansallisten etujensa ajamiseen ympärimaailmaa.

Venäjä tarvitsee aseensa myös politiikkansa tuoksi mutta heidän aseteollisuutensa toimii valtio-omisteisena toisin kuin USA-lainen. Sen voitot käytetään oman armeijan rahoittamiseen. Samoin toimii kiinalainen aseteollisuus.

Venäjä ei ole juurikaan laajentunut sitten II Maailmansodan loppuratkaisujen. Pikemminkin päin vastoin. Ainoa sen jälkeen mukaan tullut alue on Krim. Jonossa olisivat Etelä-Ossetia, Abhasia ja Transnistria joita kuitenkaan ei olla hyväksytty vaikka haluavatkin. Jotkut myös Donbassissa haaveilevat liittymisestä VF:on.

Venäläiset oligarkit eivät kaipaa sotaa eikä edes sen uhkaa sillä heillä on tarve liikutella rahojaan ja kriisiytynyt maailma ei ole hyväksi sellaiselle businekselle.

Mitä taas oligarkien rahojen turvaan tulee niin, niitä on nimen omaan siirretty "turvaan" länteen koska Venäjän viranomaiset ovat kiinnostuneet niiden alkuperästä. Tällä hetkelläkin Venäjän valtion viranomaisilla on tutkinta- ja takavarikkopyyntöjä m.m. UK:ssa mutta ne eivät juurikaan siellä edisty koska rahat ovat "turvassa".

Venäjän johto, m.l. Putin, näkisi ne rahat mieluusti Venäjällä verot maksettuina ja investoituina venäläiseen teollisuuteen. Mutta kapitalistisen menon mukaisesti niitä kannattaa pyöritellä kansainvälisissä finanssispekulaatioissa, ihan samoissa joissa suomalaisoligarkienkin rahat pyörivät.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hupsista, lipsahti toiseen kertaan. Poistan tuplan vaikka "repetition est mater studiorum".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hitlerillä oli AATE jota kansa kannatti: Elintila ja juutalaisten hävittäminen. Siksi Saksa aloitti maailmansodan.

Stalinillakin oli AATE: Työväen diktatuurin levittäminen koko maailmaan. Siksi venäläisetkin lähtivät toiseen maailmansotaan yhdessä saksalaisten kanssa. Saksa hävisi mutta sosialismi voitti.

Mikä aate on Natolla kun sitä syytetään hyökkäyksen valmistelusta?

Natoko himoitsee Venäjän luonnonvaroja, lue vastaus tästä:

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa Stalin muutti NL:n ulkopolitiikan aatteellisesta hyvinkin pragmaattiseksi sitä mukaa kun hän sai kasvatettua omaa valtaansa. Maailman työläisten vallankumous ulkopolitiikan tavoitteena oli jäänyt NL:lta jo 1920-luvulle.

NL eikä Stalin lähteneet II Maailmansotaan levittämään sosialismia eikä edes omaa reaali- tai neuvostososialismiaan, miksi heidän hallintomalliaan sitten nimitetäänkin. Se joutui siihen puolustautuakseen saksalaiselta ja läntiseltä imperialismilta.

Myös Hitlerin johtamilla saksalaisilla oli natsiaatteensa taustalla Mittel-Europa tai Neuropa politiikkansa joka oli natsistista poliittista liikettä vanhempi ajatusmaailma.

Eikä II Maailmansodan puhkeamisen taustalta kannata unohtaa jo tuolloin hiipumassa olleen UK:n maailmanpoliittisia tavoitteita säilyttää "kansainyhteisönsä" ylivalta saati jo jonkin aikaa nousussa olleen USAn intressejä.

Yksinkertaisimmillaan esitettynä "kupletin juoni" oli siis anglosaksinen imperialismin yritys ohjata saksalainen imperialismi itään jonka jälkeen he olisivat voineet korjata yksin hedelmät. Natsit eivät siihen suostuneet vaan yrittivät ahneuksissaan pikapikaa molempiin suuntiin joka sai NL:n ja anglosaksit liittoutumaan ja lopputulos oli mikä tuli. Meidän osuutemme oli,e ttä meidän "nilkkimme" menivät surutta saksalaisten pohjoiseksi sivustaksi tunnetuin seurauksin. Toivottavasti jatkossa olemme viisaampia tai ainakin kokemuksista jotain oppineita.

Toimituksen poiminnat