Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumpin uskottavuus kuivui Iranin hiekka-aavikoille

  • Etelä-korealaiset kapinoivat amerikkalaisten taisteluaseiden tulon estämiseksi maahansa ¤
    Etelä-korealaiset kapinoivat amerikkalaisten taisteluaseiden tulon estämiseksi maahansa ¤
  • Pohjois-korealaiset ovat "ylpeitä" aseistaan, joiden poistaminen ydinaseiden osalta käynnistäisi rauhanneuvottelut ¤¤
    Pohjois-korealaiset ovat "ylpeitä" aseistaan, joiden poistaminen ydinaseiden osalta käynnistäisi rauhanneuvottelut ¤¤
  • Kuva 3.: US pr. Trump ehti jo painattaa muistomitallinkin - ehkä toiveena Nobelin Rauhanpalkinto! ¤¤¤
    Kuva 3.: US pr. Trump ehti jo painattaa muistomitallinkin - ehkä toiveena Nobelin Rauhanpalkinto! ¤¤¤

Pohjoisen Korean johtaja Kim jong-un antoi kohteliaan perääntymistien US presidentti Donald Trumpille. Kim paheksui USA' n aloittamia sota- ja taisteluharjoituksia [1 juuri suuren ja historiallisen tapaamisen aattona.

Ilmaisten joko täyttä ymmärtämättömyyttä, tai sitten Trump haluaa aloittaa sodan Koreassakin [?]. Saihan edellinen US presidentti Barack Obamakin rauhan Nobelin - sotimalla koko virkauransa ---

 

Trump menetti luottamuksensa niin korealaisten kuin muun maailman silmissä Iranin kuiville hiekka-aavikoille. Trump ei oivaltanut, ettei tässä kohdassa harjoitella sotaa tulevan neuvottelukumppanin etuovella. Kamelilta lopulta katkaisi selän vertaus ja uhkaus Libyan kohtalolla [2.

 

Entä suomalainen perinteellinen media?

1 ”Donald Trump perui tapaamisen Kim Jong-unin kanssa – Presidentin mukaan asevoimat ovat valmiina, ”mikäli Pohjois-Korea päättää tehdä jotain typerää”” -HS otsikko – toimittajat Jukka Huusko ja Johanna Juupaluoma.

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005693372.html -

Ote: ” … ”Odotin todella sitä, että olisimme tavanneet”, Trump kirjoitti kirjeessä. ”Surullista kyllä, johtuen suunnattomasta vihasta ja avoimesta vihamielisyydestä edellisessä julkilausumassasi, koen että juuri nyt on epäsopivaa järjestää tämä pitkään suunniteltu tapaaminen.” … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... US pr. Trumpin olisi pitänyt ymmärtää, että sota- ja taisteluharjoitukset viikolla olivat vastoin diplomatiaa ja herkkänäköisyyttä ymmärtää, ettei sotakoneita esitellä historiallisen tapaamisen aattona. Eikä trumppistinen sanansyönti sopimusrikkona vahvista luottamusta, päin vastoin Trumpin uskottavuus kuivui tässä vaiheessa Iranin hiekka-aavikoille”

 

...

2 ”Trumpin ja Kimin huippukokouksen peruminen ei ollut yllätys, mutta ei se tähän lopu” -HS otsikko – toimittaja Laura Saarikoski.

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005693456.html -

Ote: ” … Ensi viikolla voi tulla taas uusi käänne. Siihen viittasi myös Trumpin lopetus kirjeessä Kimille. Vaikka hän itse peruutti kokouksen, hän kuulosti melkein anelevalta. ”Jos muutat mielesi tämän tärkeän kokouksen suhteen, pyydän, älä epäröi soittaa tai kirjoittaa”, Trump kirjoitti … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... Peli, jossa Trump ei ole omillaan. Muutama raskas virhe ja pari johtopäätöstä on kuitenkin vedettävissä. Palaamme asiaan. Tässä pelissä olisi kannattanut ottaa vastaan annettu ystävällinen neuvo Kiinasta, olla pullistelematta aseiden kalistelijana. Kaukoidän kulttuurit ovat vanhoja, hyvin vanhoja - näihin nähden US on vasta kapaloissa. Heitto Libyasta oli mauttomuuden huippu ja lorautti vaipat kapaloissa märiksi”

 

...

3 ”"Tämä on takaisku" – Trump selitti päätöstään perua tapaaminen Pohjois-Korean Kimin kanssa” -Yle otsikko – toimittaja Saana Uosukainen.

~ https://yle.fi/uutiset/3-10222385 -

Ote: ” … Trump sanoi myös toivovansa Pohjois-Korean johtajan toimivan oikein kansaansa kohtaan. Hänestä Koreat ansaitsevat rauhaisan yhteiselon, joka voi toteutua vain jos Korean niemimaalta poistetaan ydinaseet [3 … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... Taisteluharjoitus, luottamus kuivui Iranin hiekka-aavikoille ja uhkaus Libyan kohtalolla [4 katkaisivat kamelin selän”

...

[4 ”Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen puheet ”välinpitämättömiä” ja ”typeriä” – uhkasi jälleen perua maiden johtajien huipputapaamisen” -HS otsikko - HS-AFP

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692444.html -

Ote: ” … Mike Pence sanoi haastattelussa myös, että Pohjois-Korealle saattaisi käydä kuten Libyalle, ellei ”Kim Jong-un tee sopimusta”. Libyan johtaja Muammar Gaddafi tapettiin vuosi sen jälkeen kun maa oli luopunut ydinaseista … ”

 

 

Entä nyt?

Pekingin tiekartta oli varautunut tähän mahdollisuuteen. Mikäli rauhantien valmisteluneuvottelut jatkuvat ja tuottavat itse Korean niemimaalle konkreettisia tuloksia – on odotettavissa, että Kiina ja Venäjä luopuvat asetetuista pohjoisen korealaisten kauppapakotteista … Toki Trump kiukuttelee ja uhkailee, jopa kiristää [5 – kuten on nyt tavaksi havaittu – Trumpin yrittäessä kaikin keinoin täyttää vaalilupauksiaan! [6

 

...

Viitteet:

[3 Kun vaaditaan, osataan myös antaa eli kaikkien korealaisten suurin ongelma on sodan uhka – ja yksi merkittävistä uhista on amerikkalaiset taistelu- ja sotajoukot eteläisessä Koreassa … niin ydinaseet kuin amerikkalaiset sotavoimat tulee poistaa koko Korean niemimaalta.

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiik.html – ja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255670-usan-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiikka - [61]

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/presidentti-trump-on-reviiripuolustaja.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 170875

 

DOC kim_trump_24052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 24052018

 

556_4886 – 21:15

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trumpin keskeinen sanoma vaalitaistelussa oli "we have to make us more unpredictable". Jos ei hän muussa ole onnistunut, niin ainakin tuossa.

Ilkka Luoma

Eräs korkea-arvoinen ja hyvin kokenut kiinalainen diplomaatti kertoi mielipiteenään, että Trump valvoo maansa etuja sekasortoa luoden ... lausuttuaan tuon diplomaatti hymyili arvoituksellisesti ---

Ilkka Luoma

[2
...

”Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen puheet ”välinpitämättömiä” ja ”typeriä” – uhkasi jälleen perua maiden johtajien huipputapaamisen” -HS otsikko - HS-AFP

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692444.html -

Ote: ” … Mike Pence sanoi haastattelussa myös, että Pohjois-Korealle saattaisi käydä kuten Libyalle, ellei ”Kim Jong-un tee sopimusta”. Libyan johtaja Muammar Gaddafi tapettiin vuosi sen jälkeen kun maa oli luopunut ydinaseista … ”

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pelkääkö Kim Yong Un nyt todella USA:ta, kun niin diplomaattisen sopuisasti suhtautui Trumpin perumiseen korostaen, että haluavat vielä tavata ja neuvotella? Retoriikkahan on jotain aivan toista kuin aiemmin olemme tottuneet kuulemaan. Vai onko kyse jostain muusta taktiikasta?

Ilkka Luoma

Diplomatian tavoissa toisen peruuttaessa tapamisen on toisen osapuolen taholta rauhantahtoista ja ilmapiiriä edistävää ilmaista halunsa jatkaa neuvonpitoa - siltihän Kim ilmoitti ettei "KCNA: "Pohjois-Korea ei kerjää Yhdysvaltoja neuvotteluihin" ... " -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10220699 -

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Tuo Pohjois-Korean ilmoitus on annettu ennen kuin Trump perui tapaamisen virallisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Kyllä. Ja sehän ärsytti Trumppia ;)

Ilkka Luoma

... Trump polkaisi itse virittämäänsä miinaan. Aloitti samalla myös uhon, mutta myös anelun!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10222568 -

Kts. kuva 3.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Trump menetti luottamuksensa"

Voiko sellaista menettää, jota ei ole?

Ilkka Luoma

Ei voi!

...
Mutta jokin selite asialle pitää olla ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todennäköisesti kokousta valmistelleet amerikkalaiset virkamiehet ovat tulleet siihen tulokseen, ettei Trumpia voi päästää tässä vaiheessa neuvotteupöytään älyllisesti ylivertaisen vastustajan kanssa. Trumpista kun ei koskaan tiedä olisiko hän totellut hänelle annettuja ohjeita.

Ilkka Luoma

Yllättävä ja hieno kommentti - se voi olla mahdollista, sillä Trump on "vain" diililiikemies ristiriitaisella menestyksellä, mutta suurempien ydinnappien hallitsija ,)

...
Tai sitten ...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Trump on kahjo, joka saisi jo mennä. Ilkalta todella hieno kirjoitus. Ihailtavaa!

Ilkka Luoma

Kuva 3.:

... Keräilyharvinaisuus!
...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005694012.html -

"Kovan onnen kolikko vai keräilyharvinaisuus? Pohjois-Korea-juhlaraha kaatoi Valkoisen talon verkkokaupan – Ostimme kolikon

Verkkokauppa toimi perjantaiaamuna Suomen aikaa hitaasti ja kaatuili HS:n ostaessa juhlarahan ... " -HS

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Nöyryyttikö USA itseään? Kim halusi neuvottelupöytään. USA ja E.-Korea kohteliaasti kieltäytyivät. Tämän johtopäätöksen minä teen.

USA ja E.-Korea saivat erävoiton. Näyttivät heiltä löytyvän asekalustoa edelleen. Gaddafiin viittaamalla ilmaistiin Kimin ahdinko.

Kim epäonnistui omassa tavoitteessaan päästä neuvottelemaan. Tämä on Kimille arvovaltatappio P.-Koreassa ja ulkomailla. Kansainvälisen lehdistön paikalla ollessa räjäyteltiin tunneleitakin.

Nyt ollaan lähtöruudussa, mutta sillä erolla, että Kim ja Trump ovat hieman rauhoittuneet.

Ilkka Luoma

Onko tämä kohteliasta?

”Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen puheet ”välinpitämättömiä” ja ”typeriä” – uhkasi jälleen perua maiden johtajien huipputapaamisen” -HS otsikko - HS-AFP

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692444.html -

Ote: ” … Mike Pence sanoi haastattelussa myös, että Pohjois-Korealle saattaisi käydä kuten Libyalle, ellei ”Kim Jong-un tee sopimusta”. Libyan johtaja Muammar Gaddafi tapettiin vuosi sen jälkeen kun maa oli luopunut ydinaseista … ”

...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Pohjois-Korea ei osaa käyttäytyä. Trump on kaikesta huolimatta ihminen joka vaatii kunnon tapoja.

Rakettimies kyllä vielä oppii käyttäytymään. Pelissä on niin paljon.

Ilkka Luoma

Trump kehuskeli rakettimiehelle suuremmanasta ydinnapista ;)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On täysin ymmärrettävää, että Trump ei halua toimia ”rakettipojan” hiirenä tämän ”kissa-hiiri-leikissä.”

Ilkka Luoma

Sen sijaan Trump hallitsee verenkarvaisen tulella uhkaamisen ja uhoamisen - suurempine ydinnappeineen --- Btw. luitko alustuksen linkkeineen?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

En ymmärrä,miten Zhou-En Lai on voinut olla sivistynyt,ihminen joka aktiivisesti ajaa kommunismia maailmaan,on pelkkä raakalainen,,pätee kaikkiin muihinkin kommareihin,meillä ja muualla !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pirpun ymmärtämättömyys lienee enemmän hänen kuin jo edesmenneen Zhōu:n ongelma. Hän voinee ratkaista ongelmansa tutustumalla Zhōu:n elämänvaiheisiin ja erityisesti hänen ansioihinsa diplomaattina. Ehkä sivistys tarttuu?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

sivistys ja kommunismi sulkevat pois toisensa,myös hänen kohdallaan!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Miten määrittelet sivistyksen - trumppismi?

Ilkka Luoma

Kun oikein yrittää - saavuttaa! :)

Ilkka Luoma

Kommunismi oli ja on ideologia, joka ei sopinut ihmisille - vielä tässä kehityksen vaiheessa. Olemme liian alkukantaisia ahneudessamme, ettei kollektivismi puhtaana meille soveltunut. Tshou oli esialku tuolle tulevaisuudelle ideologialle ... :)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

esialku,,eikö Marx(Groucho) ollutkaan Hegelin kanssa alku,,tai lenin ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kiinan(ja kommunismin)-60 ja -70 luku,-typerää varpusjahtia,eikun kaikki masuuneita rakentamaan,,eikun kulttuurivallankumous,-ja jotkut vielä ihaili moisia typeryyksiä,täällä meilläkin !

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 06, 2018
Kiinassa Karl Marx saa uuden muodon sovinnon raameista*

" ... 200 vuotta sitten, 5.5.1818 saksalainen yhteiskuntafilosofi Karl Marx syntyi – Marx aloitti pohdiskelun yhteisöstä, jossa suuri enemmistö (yhteiskunta) omistaa kaiken. Sosialismi sai siivet – oli hienoa, jos kaikilla olisi kaikkea, vaikka niukastikin [1. Ei olisi tuloeroja, … lääkäri saisi saman kuin toinen korjaaja – puimakoneiden korjaaja !** ---

Kommunismi ei eilen, eikä tänäänkän onnistunut – paitsi Kiinassa. Miksi ei onnistunut muualla kuin Kiinassa? Siksi koska evoluutio [2, joka rakensi kilpailun – ”ei hyväksynyt sitä – ihmisille”, mitä? Eivätkö kiinalaiset ole sitten ihmisiä, kyllä ja mitä suuremmassa määrin.

Me olemme kilpailijoita, koska kaikille ei pidä riittääkään kaikkea

Jos kaikille riittäisi kaikkea, vieläpä kiihtyvästi – kuten nyt on maailman meno [3 – ei yksi maapallo riitä [4, kun meitä on yhä enemmän ja osa elää yhä pidempään. Evoluutio ei halunnut näin. Evoluutio haluaa toteuttaa sopeutuvamman [5 lakia.

Karl Marx oli pääomapohdiskelija – hän mietti miten omaisuus ja kyky sen hallintaan kohdistuivat harvoihin, tehtynä ja junailtuna – omaisuus oli jotenkin niin hienoa, ettei sitä voinut sallia kaikille. Työ ja omistaminen eivät kohdanneet ja se oli Marxin mielestä syvällisen mietinnän paikka.

Piti olla luokitus – elimme luokkayhteiskunta, kuten itseasiassa nykyäänkin. Luokkajako tänään on verhotumpi – olemme osaajia, näyttäjiä ja vertailijoita. Toisilla on – tosilla ei ja siihen väliin jää suuri massa, joka elättää kaikki. Nyt eletään näyttö- ja vertailutaloutta [6. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/05/kiinassa-kar... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa niin 1960- ja 1970-luvuilla kuin muutenkin Suomen maolaiset piirit ovat olleet hyvin pienet. Muutama pieni opiskelijarinki, jos edes ringiksi asti on joukkoja riittänyt.

Suositumpaa se oli esimerkiksi Ranskan ja UK:n yliopistopiireissä. Niissäkin se oli nimenomaan opiskelijoiden harrastus, siihen tapaan kuin nuoriso yleensäkin innostuu yhdenasianliikkeistä.

Mitä taas kommunismiin tulee niin esimerkiksi kulttuurivallankumouksella oli hyvin vähän sen kanssa tekemistä. Yhteyden olemattomuus paljastuisi alkeellisemmallakin tutustumisella aatehistorian trivialiteetteihin.

Ilkka Luoma

Nämä vassarit - ehkä juuri kommunistit olivat älykkäämpiä kuin materiaalia hamuavat oikeistopiirit - kommunisteilla oli jo 1970 -luvulla näkemys mihin maailma kerskakuluttamalla johtaa ---

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #70

Mutta ei näkemystä,mihin valtavat avokaatopaikat johtaa,nyt niitä eu ja suomi koittaa saada kuntoon,lähialueyhteistyön nimissä,venäjä kun on tuollainen surkea kehitysmaa tuossa vieressä,sotimiseen taitaa vähän irrota varoja,mutta ryssän paskat saa suomi puhdistaa ettei koko itämeri saastuisi pilalle,,-reilua,todella !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Suomen maatalouden ravinnepäästöt Itämereen ovat asukaslukuumme nähden merkittävä erä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #72

Itämeren suurin saastuttaja taitaa olla Puola mutta heidän jätöksensä eivät yllä tänne meidän rannoillemme. Täällä, Suomen- ja Pohjanlahdella pahimmin saastuneita alueita ovat suomalaisten jokien suualueet ja Pietarin edusta. Jälkimmäisen saasteet pysyvät kuitenkin melko tarkkaan Kronstadt:n padon sisäpuolella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Suomalaiset koettavat tehdä jotain Pietarin jätevesipuhdistamoille - itseasiassa kaikki on saatettu jo jonkinlaiseen kuntoon - Ilkka Herlinin (?) ja Juha Nurmisen taustayhteisjen myötä - muun muassa ...

Ei sinällään kuulu Trumppiin, no - irtautuihan US tuosta Pariisin ilmastosopimusesta - sanallisesti ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

Suomalaiset yhtiöt olivat mukana kisaamassa puhdistamojen rakentamisessa ja voittivatkin jotain osia kiitos osallistumisesta rahoituksen järjestämiseen. Saksalaiset taisivat saada suurimman potin auttamalla eniten rahoituksessa joka koostui pääasiassa lainoista mutta osittain myös urakan kokoon nähden pienistä avustuksista. Tälläkin hetkellä lounaista puhdistamoa taitaa operoida suomalainen yhtiö hyvällä diilillä.

Luoma on oikeassa sillä luonnonsuojelua ja ympäristöjen puhdistamista ei voi hyvällä tahdollakaan yhdistää Trumpiin, päin vastoin. Itämeren ympärillä tehtävä yhteistyö meri- ja muun luonnon puhdistamiseksi on suorastaan anti-trumpilaista, sekä luonnonsuojelu että yhteistyö. Trumpilaista olisi (luonnon) tuhoaminen ja sanelu.

Ilkka Luoma

Suurin ydinnappi - näin Trump uhosi joitain kuukausiasitten - diilintekijänä!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005695340.html -

"Donald Trumpilla on nyt käsissään kaksi ydinkriisiä
Yhdysvaltojen presidentti sanoi perjantaina, että Pohjois-Korea-kokous voi vielä järjestyä. ... "

...

Toimituksen poiminnat