Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trumpin uskottavuus kuivui Iranin hiekka-aavikoille

  • Etelä-korealaiset kapinoivat amerikkalaisten taisteluaseiden tulon estämiseksi maahansa ¤
    Etelä-korealaiset kapinoivat amerikkalaisten taisteluaseiden tulon estämiseksi maahansa ¤
  • Pohjois-korealaiset ovat "ylpeitä" aseistaan, joiden poistaminen ydinaseiden osalta käynnistäisi rauhanneuvottelut ¤¤
    Pohjois-korealaiset ovat "ylpeitä" aseistaan, joiden poistaminen ydinaseiden osalta käynnistäisi rauhanneuvottelut ¤¤
  • Kuva 3.: US pr. Trump ehti jo painattaa muistomitallinkin - ehkä toiveena Nobelin Rauhanpalkinto! ¤¤¤
    Kuva 3.: US pr. Trump ehti jo painattaa muistomitallinkin - ehkä toiveena Nobelin Rauhanpalkinto! ¤¤¤

Pohjoisen Korean johtaja Kim jong-un antoi kohteliaan perääntymistien US presidentti Donald Trumpille. Kim paheksui USA' n aloittamia sota- ja taisteluharjoituksia [1 juuri suuren ja historiallisen tapaamisen aattona.

Ilmaisten joko täyttä ymmärtämättömyyttä, tai sitten Trump haluaa aloittaa sodan Koreassakin [?]. Saihan edellinen US presidentti Barack Obamakin rauhan Nobelin - sotimalla koko virkauransa ---

 

Trump menetti luottamuksensa niin korealaisten kuin muun maailman silmissä Iranin kuiville hiekka-aavikoille. Trump ei oivaltanut, ettei tässä kohdassa harjoitella sotaa tulevan neuvottelukumppanin etuovella. Kamelilta lopulta katkaisi selän vertaus ja uhkaus Libyan kohtalolla [2.

 

Entä suomalainen perinteellinen media?

1 ”Donald Trump perui tapaamisen Kim Jong-unin kanssa – Presidentin mukaan asevoimat ovat valmiina, ”mikäli Pohjois-Korea päättää tehdä jotain typerää”” -HS otsikko – toimittajat Jukka Huusko ja Johanna Juupaluoma.

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005693372.html -

Ote: ” … ”Odotin todella sitä, että olisimme tavanneet”, Trump kirjoitti kirjeessä. ”Surullista kyllä, johtuen suunnattomasta vihasta ja avoimesta vihamielisyydestä edellisessä julkilausumassasi, koen että juuri nyt on epäsopivaa järjestää tämä pitkään suunniteltu tapaaminen.” … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... US pr. Trumpin olisi pitänyt ymmärtää, että sota- ja taisteluharjoitukset viikolla olivat vastoin diplomatiaa ja herkkänäköisyyttä ymmärtää, ettei sotakoneita esitellä historiallisen tapaamisen aattona. Eikä trumppistinen sanansyönti sopimusrikkona vahvista luottamusta, päin vastoin Trumpin uskottavuus kuivui tässä vaiheessa Iranin hiekka-aavikoille”

 

...

2 ”Trumpin ja Kimin huippukokouksen peruminen ei ollut yllätys, mutta ei se tähän lopu” -HS otsikko – toimittaja Laura Saarikoski.

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005693456.html -

Ote: ” … Ensi viikolla voi tulla taas uusi käänne. Siihen viittasi myös Trumpin lopetus kirjeessä Kimille. Vaikka hän itse peruutti kokouksen, hän kuulosti melkein anelevalta. ”Jos muutat mielesi tämän tärkeän kokouksen suhteen, pyydän, älä epäröi soittaa tai kirjoittaa”, Trump kirjoitti … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... Peli, jossa Trump ei ole omillaan. Muutama raskas virhe ja pari johtopäätöstä on kuitenkin vedettävissä. Palaamme asiaan. Tässä pelissä olisi kannattanut ottaa vastaan annettu ystävällinen neuvo Kiinasta, olla pullistelematta aseiden kalistelijana. Kaukoidän kulttuurit ovat vanhoja, hyvin vanhoja - näihin nähden US on vasta kapaloissa. Heitto Libyasta oli mauttomuuden huippu ja lorautti vaipat kapaloissa märiksi”

 

...

3 ”"Tämä on takaisku" – Trump selitti päätöstään perua tapaaminen Pohjois-Korean Kimin kanssa” -Yle otsikko – toimittaja Saana Uosukainen.

~ https://yle.fi/uutiset/3-10222385 -

Ote: ” … Trump sanoi myös toivovansa Pohjois-Korean johtajan toimivan oikein kansaansa kohtaan. Hänestä Koreat ansaitsevat rauhaisan yhteiselon, joka voi toteutua vain jos Korean niemimaalta poistetaan ydinaseet [3 … ”

Kommentti medialinkkiin: ”... Taisteluharjoitus, luottamus kuivui Iranin hiekka-aavikoille ja uhkaus Libyan kohtalolla [4 katkaisivat kamelin selän”

...

[4 ”Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen puheet ”välinpitämättömiä” ja ”typeriä” – uhkasi jälleen perua maiden johtajien huipputapaamisen” -HS otsikko - HS-AFP

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692444.html -

Ote: ” … Mike Pence sanoi haastattelussa myös, että Pohjois-Korealle saattaisi käydä kuten Libyalle, ellei ”Kim Jong-un tee sopimusta”. Libyan johtaja Muammar Gaddafi tapettiin vuosi sen jälkeen kun maa oli luopunut ydinaseista … ”

 

 

Entä nyt?

Pekingin tiekartta oli varautunut tähän mahdollisuuteen. Mikäli rauhantien valmisteluneuvottelut jatkuvat ja tuottavat itse Korean niemimaalle konkreettisia tuloksia – on odotettavissa, että Kiina ja Venäjä luopuvat asetetuista pohjoisen korealaisten kauppapakotteista … Toki Trump kiukuttelee ja uhkailee, jopa kiristää [5 – kuten on nyt tavaksi havaittu – Trumpin yrittäessä kaikin keinoin täyttää vaalilupauksiaan! [6

 

...

Viitteet:

[3 Kun vaaditaan, osataan myös antaa eli kaikkien korealaisten suurin ongelma on sodan uhka – ja yksi merkittävistä uhista on amerikkalaiset taistelu- ja sotajoukot eteläisessä Koreassa … niin ydinaseet kuin amerikkalaiset sotavoimat tulee poistaa koko Korean niemimaalta.

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiik.html – ja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255670-usan-uusi-ulko-ja-turvattomuuspolitiikka - [61]

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/presidentti-trump-on-reviiripuolustaja.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 170875

 

DOC kim_trump_24052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 24052018

 

556_4886 – 21:15

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trumpin keskeinen sanoma vaalitaistelussa oli "we have to make us more unpredictable". Jos ei hän muussa ole onnistunut, niin ainakin tuossa.

Ilkka Luoma

Eräs korkea-arvoinen ja hyvin kokenut kiinalainen diplomaatti kertoi mielipiteenään, että Trump valvoo maansa etuja sekasortoa luoden ... lausuttuaan tuon diplomaatti hymyili arvoituksellisesti ---

Tomi Vaalisto

Kun kysyttiin Ransan vallankumouksen merkitysä Zhou Enlain väitetään sanoneen diplomaattisella patenttivastauksella, "ettei sen kaikkia vaikutuksia tiedetä vielä". Tuo tietysti veti suun virneeseen haastattelijoilta - Zhou kun ei muistanut, että Ranskan vallankumous oli 1700-luvun lopulla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Zhou Enlai opiskeli nuoruudessaan Pariisissa ja vietti Ranskassa useita vuosia. Hänet kutsuttiin mukaan Ranskan kommunistisen puolueen toimintaan jopa. On päivänselvää, että Zhou sekä tiesi että muisti mikä oli Ranskan Suuri Vallankumous ja milloin se tapahtui.

Kysymyksessä on siis ollut tulkkaukseen perustuva väärinkäsitys joko Zhoulla itsellään taikka vastauksen kuulijalla. Tai sitten Zhou on tosissaan korostanut historian jatkumon pituuden merkitystä läpi vuosisatojen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

Oliko se nyt niin päivänselvää?
Zhou ei tannut suorittaa Ranskassa, Saksassa tai Englannissa yhtään tutkintoa oleskellessaa näissä maissa 1920 - 1924.
Sen sijaan hän oli aktiivinen kommunisti ja työskenteli Komiternin hyväksi.
Zhouhan joutui muuttamaan Saksaan jo ensimmäisen vuoden jälkeen poliittisen toiminnan vuoksi Ranskassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Oli innokas proletariaatin internationaalin kannattaja ... joka näkyi Kiinassa yleisemminkin juuri äsken, kun Karl Marxin syntymästä tuli kuluneeksi 200 vuotta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

"Oliko se nyt niin päivänselvää?"

Kyllä vain, päivänselvää!

Zhou oli Kiinan sivistynein valtiomies Maon aikana, akateemisesti oppinut, kansainvälinen, humaani ja historiaan syvällisesti perehtynyt. Lisäksi hän oli luonteeltaan inhimillinen ja empaattinen. Kansa rakasti häntä Kiinassa aidosti. Maoa rakastettiin vain siksi, että niin piti tehdä.

Näistä ominaisuuksista johtuen Zhou oli ajautua epäsuosioon ja sivuraiteille kulttuurivallankumouksen melskeissä. Mao kuitenkin ymmärsi, että hänen tuhoamisensa olisi ollut liian raju askel. Siksi Mao käynnisti vain "konfutselaisuuden vastaisen kampanjan", joka laajasti ymmärrettiin kohdistuneen Zhouta vastaan. Siitä huolimatta Zhoun hautajaiset olivat mahtava spontaani spektaakkeli Pekingissä. Miljoonat ihmiset asettuivat katujen varteen itkemään saattoautojen lipuessa ohi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

" ... Kansan riveissä Zhouhun liitettiin kiinalaiseen tarustoon kuulunut hyvän pääministerin hahmo, jonka tehtävä oli hillitä mielivaltaista keisaria.[2] ... " -Wiki

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Tämä on urbaania legendaa - todellisuus oli aivan toinen, Ranskassa olivat kuuluisat ylioppilas- ja nuorisomellakat (vallankumousyritys?) 1960 -luvulla - tosin kiinalaisilla on ajantajun perspektiivi venyvämpi kuin meillä.

...
Kävin tuosta Ranskan vallankumouksesta keskustelun Kiinassa eräiden korkeiden virkamiesten ja ministeriön edustajien kanssa - he hymyilivät, kun kerroin tuon urbaanin legendan, mutta ottivat esille yhteiskuntaevoluution hitaiden muuttujien periaatteen ja ihmisen itsensä kiihdyttämän kellotaajuuden nostamisen ja nostattelun ... keskustelu jatkui pitkään ja päädyimme toteamaan, että puutarhanhoito on tärkein asia, eikä lopulta sekään ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #9

Hieman iäkkäämmän kiinalaissukupolven historianopiskelu on ollut aikoinaan "tarkasti suunnattua", mikä vuoksi "ihan" kaikkia asioita ei ole käyty läpi.
Näin myös entisillä neuvostoliittolaisilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Historian opetus on aina - valtiosta riippumatta - vallitsevien virtausten mukaista!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #21

Tarkoitin historiaa tieteenä ja siihen perustuvaa opetusta.
Siinä todennetaan mitä on tapahtunut tieteellisesti eikä selittelylle jää sanan sijaa.

Propaganda on eri asia - hyvä esimerkki on vaikka Stalin. Hän oli Neuvostoliitossa ja myöhemmin Venäjällä hyvä tai huono . vallitsevien virtauksien riepoteltavana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Tieteellisyys vaihtaa usein leiriä ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Ei se ole silloin akateemistä tiedettä vaan jotain huuhaata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Historiallisena jatkumona maapallon "litteys" on oiva esimerkki - tänään on vielä US' ssa vakavasti otettavia henkilöitä, jotka pitävät maata litteänä - ehkä vakavammin voidaan tarkastella tarkkaan dokumentoitua historiaa maailman synnystä - voimme sanoa, että historiallinen kehitysvaihe on nyt suurella todennäköisyydellä täysin väärä!

...
Menee ohi topicin - kiintoisampaa on keskustella Trumpin ja Kimin "kaksintaistelusta, jossa kauko-itä näyttää olevan voitolla - kiitos Pekingin tiekartan ;) ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Historia ei koskaan voi olla eksakti tiede jossa ei jää selittelyille sijaa. Oleellistahan historialliselle ymmärrykselle ovat merkitykset ja vaikutukset eikä niitä voi mitata kiloina, metreinä, litroina tai missään standardoidussa tai standardoimattomassa mittäjärjestelmässä.

Muinaiset antiikin kreikkalaiset sijoittivatkin historian siksi pikemminkin taiteiden kuin tieteiden joukkoon. Toki voimme tunnistaa kiistattomia faktoja kuten tapahtumien ajanhetkiä, ihmisten syntymiä ja kuolemia, rajojen paikkoja tiettyinä ajanhetkinä j.n.e. mutta sellaisten kirjaaminen ei ole koko historiatieteen tarkoitus vaan ymmärryksen lisääminen siitä mitä, miksi, missä, kuka, miten ja kenelle sekä mitä siitä seurasi. Se taas ei koskaan ole eksaktia mittaamista vaan perustelujen ja seurausten sekä niiden merkityksien arviointia.

Tapahtumien ja toimijoiden hyvyyden ja huonouden arviointi taas on niiden ja heidän arvottamista eikä se todellakaan kuulu historiatieteelle vaan on niistä jostakin syystä kiinnostuneiden maallikkojen huvitusta tai yrityksiä käyttää niitä ja heitä hyväkseen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

Höpö höpö.

Historiaa voidaan kirjoittaa epätieteellisesti ja tieteellisesti. Tutkimuksella tarkoitetaan tieteellistä historiankirjoitusta. Se seuraa tieteen sääntöjä, tutkimus toteutetaan tieteellisin menetelmin ja tuloksia arvioidaan tieteellisin kriteerein. Lopputulos on tiedettä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Ihmisen alkuperästä on kirjoitettu tieteellisesti ja sen historialliset tapahtumat näyttävät muuttuvan liki vuosittain - kuten suomalaistenkin ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - .

...
Samoin topicciin liittyen tutkimus on hyvin vaillinaista - some on täynnä jänkkääjiä, jotka eivät edes tunnista Korean niemimaan vuotta 1945, jolloin aivan muut kuin yhtenäiset korealaiset jakoivat niemimaan - omin ulkoa tuoduin päämäärin ja syin!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Antropologia on antropologiaa ja historia historiaa - vai tarkoititko antropologian historiaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Historia on aina tapahtumaketju, jossa tarkastellaan jotain tapahtunutta ja/tai tapahtumasarjaa ajan funktiona ... olipa sitten kysymys mistä tahansa ajassa tapahtuneesta tilanteesta.

...
Nyt tämä Trumpin kokousperuutus on jo historiaa ja nyt tarkastellaan kausaliteetin keinoin mitä voisi seuraavaksi tapahtua. Tämä Trumpin peruutus voi olla tässä vaiheessa historiatiedoiltaan osin väärää ja tilannetta korjataan sitten mahdollisesti myöhemmin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Historian tutkimusprosessissa ilmiö rajataan ja puretaan osiin periaatteessa samalla tavalla kuin luonnontieteissäkin. Ilmiö pyritään selittämään kokonaisuutena tai rakenteena: miten eri asiat liittyvät toisiinsa, mitkä asiat selittävät toisia jne. Tutkimus etsii historiasta syy-yhteyksiä, kausaliteettia, vaikka tapahtumat sinänsä ovat ainutkertaisia. Tieteellisessä ajattelussa ilmiöt käsitteellistetään ja niitä voidaan kuvata teoreettisesti. Historiatutkimus ei tieteellisenä työnä periaatteessa eroa muusta tieteellisestä tutkimuksesta. Historiantutkimus ei ole menneen jäljentämistä, vaan tieteellistä ajattelua, jonka kohteena on menneisyyden tapahtumat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Joka vaihtelee faktojen osalta - fakta on historiassa vain ainutkertaista, sillä uusi tieto voi kumota vanhan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Eräät eivät pidä historiaa edes tieteenä, koska sen toistettavuus ei useinkaan toimi, varsinkin, kun uutta todisteaineistoa löytyy - nytkin odotamme uusia avauksia Kremlistä Stalin -K arkistoista liittyen meitä kiinnostaviin asiakohtiin.

...
Se täytyy todeta, että olisi kiva olla kärpäsenä ovaalihuoneessa, kun Trump "suunnittelee" liikkeitään ja twiittejään ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #31

Aika pitkään niistä on odoteltu ja niillä on perusteltu montakin väitteitä... no usko ei saa loppua moisiin harkistoihin...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005154571.html -

"Stalinin salattu arkisto aukesi viimein ja paljasti sensaatiomaista tietoa Suomen historiasta – ... " -HS

Julkaistu: 4.4.2017

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #7

Vaalisto kirjoitti: "Tuo tietysti veti suun virneeseen haastattelijoilta..."

Epäilenpä pikemminkin, että Zhōu:n kyky nähdä historiallisia pespektiivejä ylitti haastattelijoiden tietämyksen ja kyvyt. Onhan laajasti tunnettua, että Ranskan suuri vallankumous oli yksi osa kapitalismin synnytystä. En pitäisi mahdottomana hänen nähneen, että maolainen yritys loikata feodalismista sosialismiin ei onnistu vaan heidänkin on vielä käytävä läpi tuo ranskalaisten omalta osaltaan irtipäästämä kapitalismi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Kuulin tuon saman tarinan sellaiselta kiinalaiselta joka TIESI asian - toimittajat hiljenivät, eivätkä enää kyselleet.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Aika moni sen tietää - minäkin. Zhoun vastaus varmasti lopetti haastattelun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Keskustelin suoraan kiinalaisen kanssa, joka oli tuolloin Ranskassa nuorena miehenä paikalla.

Tämä menee ohi topicin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

Ilmeisesti kyse on eri haastattelusta - tuo kuuluisa Zhoun tokaisu ‘Too early to say’ Ranskan vallankumouksen vaikutuksista tapahtui Kiinassa 1972 Nixonin vierailun yhteydessä.

Asiaa on selitetty myöhemmin, että Zhou olisi tarkoittanutkin Kiinan omaa vallankumousta, mikä tietysti hymyilyttää myös.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #23

Myyryläisen pitäisi ymmärtää, ettei haastattelijan tehtäva ole väitellä haastateltavan kanssa vaan hänen on itse perusteltava väitteensä.

Tunnetusti Ranskan vallankumous synnytti maallisen valtion, jossa valta on peräisin kansakunnalta ja vallankäytön oikeutus nojaa kansakunnan etuun.

Kansan Uutisten mukaan kapitalismi tuli Suomeen jo 1600-luvulla. https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3212057-kap...

Kapitalismista ja sen synnystä on monenlaisia teorioita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Pariisin_opiskelijam... -

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Zhou_Enlai -

...
" ... Kokonaisarvio rahaliiton toimivuudesta ja hyödyllisyydestä voidaan tehdä vasta kun nähdään, miten rahaliiton kehittäminen onnistuu ja kuinka se toimii jatkossa. Tai kuten Kiinan entisen pääministeri Zhou Enlain kerrotaan sanoneen Ranskan vallankumouksen vaikutuksista: vielä on liian aikaista sanoa. ... "

~ https://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2017/11/29/mus... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Ehkäpä vaalisto lukee linkittämänsä kirjoituksen uudelleen ja yrittää ymmärtää mitä siinä sanotaan ja mitä siinä ei sanota a) kapitalistisista piirteistä ja b) yhteiskunnallisista tuotanto- ja valtasuhteista sekä c) mitkä piirteet minäkin aikana kenenkäkin mielestä määrittävät yhteiskunnan kokonaisuuden luonteen.

Samalla olisi hyvä ymmärtää mitä Kansan Uutiset ilmoittaa sen mukaan olevan eli omana kantanaan ja mitä he tiedon v ä l i t t ä j ä n ä kertovat haastatellun mielipiteistä ja käsityskannoista.

Kapitalismin synnystä kuten monesta muustakin asiasta on todella monenlaisia teorioita ja monet niistä ovat jopa perusteltuja. Yhteistä niille, siis perusteltavissa oleville, on, että tuo syntymä ei ollut hetkellinen tapahtuma jonka voi sijoittaa yhteen ajanhetkeen ja paikkaan vaan, että se on ollut prosessi joka on vienyt kokonaisen historiallisen ajanjakson. Onpa maailmalla vieläkin paikkoja joissa tuo prosessi on kesken vaikka voidaan osoittaa kapitalistisia ilmiöitä jo pitkältä ajanjaksolta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Totta - Myyryläinenkin luulee kapitalismin alkaneen Ranskan vallankumouksesta, mikä teoriana on sangen ainutlaatuinen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Jokainen olisi kapitalisti/"kapitalisti", jos rahkeet riittäisivät täyteen näyttö- ja vertailutalouteen!

...
Ohi topicin, mutta Trumppia voinemme pitää kapitalistina! ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Mistäköhän Vaalisto on minulle tuollaisen luulon rakentanut? Ei ainakaan minun tänne Uuden Suomen plokistoon kirjoittamistani.

Jatkoa vielä aiempaan: Olisi tietenkin toivottavaa haastattelijan olevan sen verran valveutunut ja sivistynyt, että ymmärtäisi hieman avarampia perspektiivejä. Ja jos ei ymmärrä niin voisi kysyä neuvoa ennenkuin alkaa naureskelemaan sivistyneemmilleen.

P.s. eräs selittely-yrittely kiinalaisten historiallisia perspektiivejä ymmärtämättömille on ollut, että Zhōu haki viittausta Ranskan tapahtumiin 1968 mutta sekin osoittaa tietämättömyyttä kiinalaisten pitkiä linjoja hakevista historiakäsityksistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Joskus on vain kiva heitellä juttuja - niiden tarkoittamatta juuri mitään! :)

Ilkka Luoma

[2
...

”Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen puheet ”välinpitämättömiä” ja ”typeriä” – uhkasi jälleen perua maiden johtajien huipputapaamisen” -HS otsikko - HS-AFP

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692444.html -

Ote: ” … Mike Pence sanoi haastattelussa myös, että Pohjois-Korealle saattaisi käydä kuten Libyalle, ellei ”Kim Jong-un tee sopimusta”. Libyan johtaja Muammar Gaddafi tapettiin vuosi sen jälkeen kun maa oli luopunut ydinaseista … ”

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pelkääkö Kim Yong Un nyt todella USA:ta, kun niin diplomaattisen sopuisasti suhtautui Trumpin perumiseen korostaen, että haluavat vielä tavata ja neuvotella? Retoriikkahan on jotain aivan toista kuin aiemmin olemme tottuneet kuulemaan. Vai onko kyse jostain muusta taktiikasta?

Ilkka Luoma

Diplomatian tavoissa toisen peruuttaessa tapamisen on toisen osapuolen taholta rauhantahtoista ja ilmapiiriä edistävää ilmaista halunsa jatkaa neuvonpitoa - siltihän Kim ilmoitti ettei "KCNA: "Pohjois-Korea ei kerjää Yhdysvaltoja neuvotteluihin" ... " -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10220699 -

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Tuo Pohjois-Korean ilmoitus on annettu ennen kuin Trump perui tapaamisen virallisesti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Kyllä. Ja sehän ärsytti Trumppia ;)

Ilkka Luoma

... Trump polkaisi itse virittämäänsä miinaan. Aloitti samalla myös uhon, mutta myös anelun!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10222568 -

Kts. kuva 3.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Trump menetti luottamuksensa"

Voiko sellaista menettää, jota ei ole?

Ilkka Luoma

Ei voi!

...
Mutta jokin selite asialle pitää olla ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todennäköisesti kokousta valmistelleet amerikkalaiset virkamiehet ovat tulleet siihen tulokseen, ettei Trumpia voi päästää tässä vaiheessa neuvotteupöytään älyllisesti ylivertaisen vastustajan kanssa. Trumpista kun ei koskaan tiedä olisiko hän totellut hänelle annettuja ohjeita.

Ilkka Luoma

Yllättävä ja hieno kommentti - se voi olla mahdollista, sillä Trump on "vain" diililiikemies ristiriitaisella menestyksellä, mutta suurempien ydinnappien hallitsija ,)

...
Tai sitten ...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Trump on kahjo, joka saisi jo mennä. Ilkalta todella hieno kirjoitus. Ihailtavaa!

Ilkka Luoma

Kuva 3.:

... Keräilyharvinaisuus!
...

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005694012.html -

"Kovan onnen kolikko vai keräilyharvinaisuus? Pohjois-Korea-juhlaraha kaatoi Valkoisen talon verkkokaupan – Ostimme kolikon

Verkkokauppa toimi perjantaiaamuna Suomen aikaa hitaasti ja kaatuili HS:n ostaessa juhlarahan ... " -HS

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Nöyryyttikö USA itseään? Kim halusi neuvottelupöytään. USA ja E.-Korea kohteliaasti kieltäytyivät. Tämän johtopäätöksen minä teen.

USA ja E.-Korea saivat erävoiton. Näyttivät heiltä löytyvän asekalustoa edelleen. Gaddafiin viittaamalla ilmaistiin Kimin ahdinko.

Kim epäonnistui omassa tavoitteessaan päästä neuvottelemaan. Tämä on Kimille arvovaltatappio P.-Koreassa ja ulkomailla. Kansainvälisen lehdistön paikalla ollessa räjäyteltiin tunneleitakin.

Nyt ollaan lähtöruudussa, mutta sillä erolla, että Kim ja Trump ovat hieman rauhoittuneet.

Ilkka Luoma

Onko tämä kohteliasta?

”Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen puheet ”välinpitämättömiä” ja ”typeriä” – uhkasi jälleen perua maiden johtajien huipputapaamisen” -HS otsikko - HS-AFP

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005692444.html -

Ote: ” … Mike Pence sanoi haastattelussa myös, että Pohjois-Korealle saattaisi käydä kuten Libyalle, ellei ”Kim Jong-un tee sopimusta”. Libyan johtaja Muammar Gaddafi tapettiin vuosi sen jälkeen kun maa oli luopunut ydinaseista … ”

...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Pohjois-Korea ei osaa käyttäytyä. Trump on kaikesta huolimatta ihminen joka vaatii kunnon tapoja.

Rakettimies kyllä vielä oppii käyttäytymään. Pelissä on niin paljon.

Ilkka Luoma

Trump kehuskeli rakettimiehelle suuremmanasta ydinnapista ;)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On täysin ymmärrettävää, että Trump ei halua toimia ”rakettipojan” hiirenä tämän ”kissa-hiiri-leikissä.”

Ilkka Luoma

Sen sijaan Trump hallitsee verenkarvaisen tulella uhkaamisen ja uhoamisen - suurempine ydinnappeineen --- Btw. luitko alustuksen linkkeineen?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

En ymmärrä,miten Zhou-En Lai on voinut olla sivistynyt,ihminen joka aktiivisesti ajaa kommunismia maailmaan,on pelkkä raakalainen,,pätee kaikkiin muihinkin kommareihin,meillä ja muualla !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pirpun ymmärtämättömyys lienee enemmän hänen kuin jo edesmenneen Zhōu:n ongelma. Hän voinee ratkaista ongelmansa tutustumalla Zhōu:n elämänvaiheisiin ja erityisesti hänen ansioihinsa diplomaattina. Ehkä sivistys tarttuu?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

sivistys ja kommunismi sulkevat pois toisensa,myös hänen kohdallaan!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Miten määrittelet sivistyksen - trumppismi?

Ilkka Luoma

Kun oikein yrittää - saavuttaa! :)

Ilkka Luoma

Kommunismi oli ja on ideologia, joka ei sopinut ihmisille - vielä tässä kehityksen vaiheessa. Olemme liian alkukantaisia ahneudessamme, ettei kollektivismi puhtaana meille soveltunut. Tshou oli esialku tuolle tulevaisuudelle ideologialle ... :)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

esialku,,eikö Marx(Groucho) ollutkaan Hegelin kanssa alku,,tai lenin ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kiinan(ja kommunismin)-60 ja -70 luku,-typerää varpusjahtia,eikun kaikki masuuneita rakentamaan,,eikun kulttuurivallankumous,-ja jotkut vielä ihaili moisia typeryyksiä,täällä meilläkin !

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 06, 2018
Kiinassa Karl Marx saa uuden muodon sovinnon raameista*

" ... 200 vuotta sitten, 5.5.1818 saksalainen yhteiskuntafilosofi Karl Marx syntyi – Marx aloitti pohdiskelun yhteisöstä, jossa suuri enemmistö (yhteiskunta) omistaa kaiken. Sosialismi sai siivet – oli hienoa, jos kaikilla olisi kaikkea, vaikka niukastikin [1. Ei olisi tuloeroja, … lääkäri saisi saman kuin toinen korjaaja – puimakoneiden korjaaja !** ---

Kommunismi ei eilen, eikä tänäänkän onnistunut – paitsi Kiinassa. Miksi ei onnistunut muualla kuin Kiinassa? Siksi koska evoluutio [2, joka rakensi kilpailun – ”ei hyväksynyt sitä – ihmisille”, mitä? Eivätkö kiinalaiset ole sitten ihmisiä, kyllä ja mitä suuremmassa määrin.

Me olemme kilpailijoita, koska kaikille ei pidä riittääkään kaikkea

Jos kaikille riittäisi kaikkea, vieläpä kiihtyvästi – kuten nyt on maailman meno [3 – ei yksi maapallo riitä [4, kun meitä on yhä enemmän ja osa elää yhä pidempään. Evoluutio ei halunnut näin. Evoluutio haluaa toteuttaa sopeutuvamman [5 lakia.

Karl Marx oli pääomapohdiskelija – hän mietti miten omaisuus ja kyky sen hallintaan kohdistuivat harvoihin, tehtynä ja junailtuna – omaisuus oli jotenkin niin hienoa, ettei sitä voinut sallia kaikille. Työ ja omistaminen eivät kohdanneet ja se oli Marxin mielestä syvällisen mietinnän paikka.

Piti olla luokitus – elimme luokkayhteiskunta, kuten itseasiassa nykyäänkin. Luokkajako tänään on verhotumpi – olemme osaajia, näyttäjiä ja vertailijoita. Toisilla on – tosilla ei ja siihen väliin jää suuri massa, joka elättää kaikki. Nyt eletään näyttö- ja vertailutaloutta [6. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/05/kiinassa-kar... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa niin 1960- ja 1970-luvuilla kuin muutenkin Suomen maolaiset piirit ovat olleet hyvin pienet. Muutama pieni opiskelijarinki, jos edes ringiksi asti on joukkoja riittänyt.

Suositumpaa se oli esimerkiksi Ranskan ja UK:n yliopistopiireissä. Niissäkin se oli nimenomaan opiskelijoiden harrastus, siihen tapaan kuin nuoriso yleensäkin innostuu yhdenasianliikkeistä.

Mitä taas kommunismiin tulee niin esimerkiksi kulttuurivallankumouksella oli hyvin vähän sen kanssa tekemistä. Yhteyden olemattomuus paljastuisi alkeellisemmallakin tutustumisella aatehistorian trivialiteetteihin.

Ilkka Luoma

Nämä vassarit - ehkä juuri kommunistit olivat älykkäämpiä kuin materiaalia hamuavat oikeistopiirit - kommunisteilla oli jo 1970 -luvulla näkemys mihin maailma kerskakuluttamalla johtaa ---

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #70

Mutta ei näkemystä,mihin valtavat avokaatopaikat johtaa,nyt niitä eu ja suomi koittaa saada kuntoon,lähialueyhteistyön nimissä,venäjä kun on tuollainen surkea kehitysmaa tuossa vieressä,sotimiseen taitaa vähän irrota varoja,mutta ryssän paskat saa suomi puhdistaa ettei koko itämeri saastuisi pilalle,,-reilua,todella !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Suomen maatalouden ravinnepäästöt Itämereen ovat asukaslukuumme nähden merkittävä erä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #72

Itämeren suurin saastuttaja taitaa olla Puola mutta heidän jätöksensä eivät yllä tänne meidän rannoillemme. Täällä, Suomen- ja Pohjanlahdella pahimmin saastuneita alueita ovat suomalaisten jokien suualueet ja Pietarin edusta. Jälkimmäisen saasteet pysyvät kuitenkin melko tarkkaan Kronstadt:n padon sisäpuolella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Suomalaiset koettavat tehdä jotain Pietarin jätevesipuhdistamoille - itseasiassa kaikki on saatettu jo jonkinlaiseen kuntoon - Ilkka Herlinin (?) ja Juha Nurmisen taustayhteisjen myötä - muun muassa ...

Ei sinällään kuulu Trumppiin, no - irtautuihan US tuosta Pariisin ilmastosopimusesta - sanallisesti ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

Suomalaiset yhtiöt olivat mukana kisaamassa puhdistamojen rakentamisessa ja voittivatkin jotain osia kiitos osallistumisesta rahoituksen järjestämiseen. Saksalaiset taisivat saada suurimman potin auttamalla eniten rahoituksessa joka koostui pääasiassa lainoista mutta osittain myös urakan kokoon nähden pienistä avustuksista. Tälläkin hetkellä lounaista puhdistamoa taitaa operoida suomalainen yhtiö hyvällä diilillä.

Luoma on oikeassa sillä luonnonsuojelua ja ympäristöjen puhdistamista ei voi hyvällä tahdollakaan yhdistää Trumpiin, päin vastoin. Itämeren ympärillä tehtävä yhteistyö meri- ja muun luonnon puhdistamiseksi on suorastaan anti-trumpilaista, sekä luonnonsuojelu että yhteistyö. Trumpilaista olisi (luonnon) tuhoaminen ja sanelu.

Ilkka Luoma

Suurin ydinnappi - näin Trump uhosi joitain kuukausiasitten - diilintekijänä!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005695340.html -

"Donald Trumpilla on nyt käsissään kaksi ydinkriisiä
Yhdysvaltojen presidentti sanoi perjantaina, että Pohjois-Korea-kokous voi vielä järjestyä. ... "

...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset