Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Biomassayhtälöt pitävät sisällään koko elämän ylläpitorakenteet!

 • Biosfäärin kiertomekanismeja ¤
  Biosfäärin kiertomekanismeja ¤
 • Biomassasuhteita ... ¤¤
  Biomassasuhteita ... ¤¤
 • Kaikki, siis aivan kaikki - ovat lähtöisin täältä - tuolta "neulanreiästä"! ¤¤¤
  Kaikki, siis aivan kaikki - ovat lähtöisin täältä - tuolta "neulanreiästä"! ¤¤¤
 • Kuva 4. Kts. kommentti 9.
  Kuva 4. Kts. kommentti 9.

Aikanaan jo vuosia sitten biomassayhtälöihin kiinnitettiin huomiota ja Kiinassa aloitettiinkin tutkimus suomalaisittain katsottuna suurella tutkijaryhmällä selvittämään mitä biosfäärin monimuotoisuus ja siihen liittyvät biomassakaavat/ - yhtälöt merkitsevät ihmis- ja koko muulle eliökunnalle.

 

Suomessa aihealue ei saanut tuolloin kiinnostusta, vaan ideointi piti viedä Kiinaan, joka maailman väkirikkaimpana ja suurimpana taloutena kiinnostui, jopa innostui aiheesta suuresti. Tutkimusta on tehty kaikessa hiljaisuudessa kymmeniä henkilötyövuosia ja tuloksia on jo pienelle piirille jaettu.

 

Nyt PNAS julkisti [1 läntisen maailman selvityksiä samasta aiheesta

[ ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005695416.html – HS]

Pnas Ote: ” … The composition of the biosphere is a fundamental question in biology, yet a global quantitative account of the biomass of each taxon is still lacking. We assemble a census of the biomass of all kingdoms of life. This analysis provides a holistic view of the composition of the biosphere and allows us to observe broad patterns over taxonomic categories, geographic locations, and trophic modes … ” -Pnas … ~ http://www.pnas.org/content/early/2018/05/15/1711842115#abstract-2 … -.

HS Ote: ” … Ihmisiä on vain 0,01 prosenttia kaikesta elämästä, mutta olemme jo tuhonneet 83 prosenttia luonnonvaraisista nisäkkäistä ja puolet kaikista kasveista

Jo 60 prosenttia kaikista maapallon nisäkkäistä on ihmisen karjaa. Uusi tutkimus arvioi ensimmäistä kertaa kaiken elävän biomassan jakautumisen Maan päällä … ” -HS-toimittaja Niko Kettunen.

 

Aihetta käsiteltiin jo julkisesti vuonna 2014 – sen herättämättä suurempaa kiinnostusta

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/biomassojen-taspainoyhtalo-yha.html – IL_BLOG]

IL_blog ote: ” … Toistaiseksi meille tuntematon biomassojen jakokaavasto

Olemmeko erkaantuneet meille tuntemattomasta rakenne- ja jakokaavasta, joka on vuosimiljoonat määrittänyt luonnonvalinnan kautta ”sopivat biomassajakosuhteet” niukkuudesta ja väliaikaisesta runsaudesta. Saannon vaihtelu kiihdyttää aika-ajoin lisääntymistä, kunnes ”vastavoima” kilpailutekijänä vähentää lajikohtaisia biomassoja, ylläpitääkseen mahdollisimman tasapainoista biodiversiteettiä eli elämän monikirjoa.

Maan päälläkö vain yksi eliö!
[ …kutsuttakoon sitä vaikka vesiohjatuksi hiilielämäksi 2 … ]

Monikirjo saattaa olla sidostunut geeniperimiensä myötä meille yllättäen vain yhdeksi eliöksi, jonka me näemme itsekkyyslasiemme läpi monina lajeina – me itse ollen lajistossa päällimmäisinä. Fiktiona voisimme ajatella, että ulkoa avaruudesta tullut sen sijaan saattaisi nähdä ja kokea maanpäällisen biomassan yhdeksi eloksi ja kommunikoida sen kanssa meille tuntemattomalla tavalla – ehkä kommunikointi on käynnissä koko ajan?.


Me haaveilemme jatkuvasta hyvinvoinnin lisääntymisestä!
[ … tähän hyvinvointiin ei esimerkiksi monien mielestä mahdu 200 sutta – viiden miljoonan ihmisen sekaan! … ] … ”

 

...

Entä nyt, kun laajemminkin on huomattu aiheen merkityksellisyys?

Pnas – tutkimus ja selvitys auttavat suuresti ymmärtämään rooliamme, suhteettoman suurta osuuttamme ja aivan liian suuren ympäristöllisen jalanjälkemme merkityksiä. Näin voisimme oivaltaa muutoksen ehdottoman välttämättömyyden!

Me olemme toimillamme kohtalokkaasti muuttamassa biosfäärillistä tasapainoa [2 sellaiseen suuntaan, johon evoluutio, joka rakensi koko biodiversiteetin ei ”hitaammalla kellotaajuudella” [3 ehdi mukaan sen normaalikehityksenä [4.

On oletettavaa, että sopeuman tavoittelija ”jää jälkeen”, mutta vääjäämättä jatkaa tehtäväkuvaansa, jossa sen täydellinen itsekkyys toimii kutistuneenakin eli jatkaa omaa kuolemattomuuttaan! [5

 

...

Viitteet:

[2 Elämään sovittautumisen käyttösuhde! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/elamaan-sovittautumisen-kayttosuhde.htmlOte: ” … Nyt tasapainoyhtälöön on ilmestynyt kauttamme tuntematon tekijä – yhtälön osa, johon evoluutio ei ole ehtinyt reagoimaan. Ollaanhan me muutoinkin fyysisesti vielä kivikaudella, mutta innokas aivovibraatiomme on kehittänyt automaationa, robotisaationa ja vihdoin 3D-materiataloutena mittoihin, joille ei ole kaltaisellamme ajatusmallilla sijaa vuosimiljoonaisessa kehitysjatkumossa … ”

[3 Hitaat muuttujat ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/18693/ketju/hitaiden_muuttujien_vastustamaton_voima?changed=1527315582 – [58] ja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/05/hitaat-muuttujat-voivat-kiihty.html -

[4 Mitä lopulta tarkoitetaan normaalikehityksellä – olisiko se turha käsite, sillä evoluutio pyrkii aina jonkin asteiseen keskinäistasapainoon, jonka adjektiivinen arviointi on vain ihmisen päässä!?

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 170958

 

DOC biomassayhtälöt_26052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26052018

 

537_4962 – 09:26

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, MARRASKUUTA 02, 2013
On vain hiilielämä - meille biomassaisille

Kasvu, tuo kaikkien liikemiesten ja pääomakeräilijöiden huulilla karehtiva sana – rikkoo tietämättämme ainoita todellisia eloomme liittyviä syy-seuraussuhteita eli biosfäärin biomassasuhteita. Mitä tarkoitetaan biomassasuhteilla?

Miljardeja vuosia sitten maapallo oli kuuma pätsi, jossa molekyylit hakivat jonkin kaavan mukaista otollisuusryhmitystä. Nykyinen hiilielämämme sai muotonsa atomeista, jotka synnytettiin supernovien räjähdyksissä kun aurinkoa suuremmat tähdet räjähtelivät. Hiilielämä kokonaisuudessaan on biomassariippuvaista.

Biomassa on ainoa elämää luova tekijä maapallollamme
(Emme tarkoituksella nyt syvenny syvänmeren savuttajiin, joissa syntyy myöskin elämää – hieman eri tavoin kuin omamme on syntynyt – ollen kuitenkin syyseuraussuhteissa maapallomme syntyyn yhteyksissä – radikaali heitto tähän on esittää vetovoiman olevan todellinen lisääntyvän elämän tekijä ...)

Arvellaan ensimmäisten (solu)jakaantumisten syntyneen syanobakteereista – näin ollen ne/ he olisivat hyvin kaukaisia ”esi-isiämme”. Jokatapauksessa kukin meistä, jotka lukevat tätäkin – ovat lähtöisin katkeamattomana geenisiirtovirtana noista alkueliöistä – tai sitten ”avaruushaikara toi meidät vierailta planeetoilta”.

[youtube _Taivaalta katsova silmä ~ http://youtu.be/B185_JP5lq8 – Alan Parsons Project – Eye in the Sky … ]

Tänään kasvu on luonnossa, siis biosfäärissä –

elokerroksessa kontrolloitua, ja olisi erityisen kontrolloitua, ellei meidän liike-elämä ja näyttö- kuin vertailutaloutemme kiihdyttäisi kasvua tarpeillemme, joilla osoitamme kykyisyyttämme (=markkinointia). Me yksinkertaisesti syömme muun biosfäärin ”riisikupilta”, samoin kuin läntisen markkinatalouskehityksen siemenetkin on paljolti ammenettu nykyisistä kehitysmaaresursseista.

Meille huudetaan kasvua, jopa kasvulle kasvua

...
Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/on-vain-hiil... - alta.

.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Hei Ilkka,

kirjoitin tänne blogin aihetta sivuten eli Spirulina mikrolevä & kiertotalous.

Ongelmat kasaantuvat ja se ei varsinaisesti auta, että saamme yhä enemmän tutkimustietoa näistä ongelmista, kun ratkaisuja ei juurikaan ole.

Olen itse keksijänä valinnut tällaiset yleishyödylliset asiat julkistaa ilman patentointia, jotta ne voisivat varsinkin julkisen puolen kautta edistyä kitkattomasti ja vapaasti.

Jos jaksat jossain vaiheessa lukea, niin arvostaisin mielipidettäsi että kannattaisiko mikrolevän viljely Suomessa tällä tekniikalla.

Ilkka Luoma

Meille tuntemattomat biomassajakaumat

Me elämme kuolleiden eliöiden jätöksistä – siis hiilielämä ammantaa voimansa kierrosta. Maapallo on yhden biomassan ja evoluutiolähtökohdan jälkisatama, jonka kehitystä ohjaa hitaiden muuttujien kaavasto.

Kaavastoon liittyy voimakkaasti käytetty biomassa, kierrättyminen ja sen jakautuminen eri eliölajien osalle. Meidän ihmisten olisi ymmärrettävä suhteellinen paikkamme maapallollisessa biomassakierrossa, eikä kuluttaa enempää kuin mitä meille on ”siunaantunut”. Emme voi toimia haitakkeena muulle kilpailusymbioosissa elävälle ”hiilikierrolle”!

Miten luonto eliminoi haitakkeet – jää nähtäväksi. Virukset ja kasvukulutustalouden syöpäpesäkkeet voisivat olla harventajia, siksi kiivas on viruksien mutantoituminen 6] ja syöpänimikkeiden kasvu.


Vastustamaton Pentti Linkola

Kiusallisen vastustamaton ja torppaamaton bioelämyskiivailija Pentti Linkola ennustaa pikaista loppua ihmiselle, piti jopa ensimmäisen Bush Senior Irakin sotaa keskenjätettynä.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/elamaan-sovi... -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kerro ihmeessä kaikki tuo kiinan tovereille,kyllä me suomalaiset olemme hereillä,-aasia tässsä ongelma on !

Ilkka Luoma

Biomassayhtälöt otettiin esille jo vuosia sitten - paljon aiemmin kuin Pnas aloitti tutkimuksensa - tai aloitutti ne.

...
Elämme kiinalaisten vuosisataa - tuovat per nenä matkailijoina Suomeenkin eniten rahaa! ;)

Ilkka Luoma

[2012]

" ... Ihmiskunnan populaatiomassa on häviävä murto-osa biosfäärin kokonaismassasta, mutta me käytämme ja hyödynnämme suhteettoman osan hiiliperusteisesta kasvunedellytysmateriasta. Me jätämme massiivisen ympäristöjäljen materiaalisen kasvurykimän seurauksena.

Ilmasto on säätelykoneisto, jonka antamista pulsseista koko biosfääri saa elinsykkeensä. Ilmasto on yksi osa kokonaisymmärryksellistä ympäristökoneistoa, jonka harmoniaa me emme toistaiseksi ymmärrä, emmekä osaa asemoitua siihen biosfääripainoarvomme mukaisesti.

Vuosimiljoonainen sopeuma on rikkoutumassa? ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111486-... -

.

Ilkka Luoma

Ihmisen tämän päivän suhteeton rooli biomassaisena ympäristömuuttajana

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10224977 -

" ... Vaikka dinosaurukset ja linnut saavatkin paleontologiassa eniten huomiota, tutkijat painottavat, että kasvit ovat kaiken elämän tukijalka. Ilman kasveja elämä ei voi jatkua maapallolla.

Paleontologi Regan Dunn muistuttaa, että miljoonia vuosia sitten maahan osunut asteroidi aiheutti maapallon historian viidennen tunnetun sukupuuttoaallon. Tällä hetkellä on käynnissä kuudes sukupuuttoaalto, jonka on aiheuttanut ihminen valtaamalla itselleen suurimman osan maapallon pinta-alasta ja hävittämällä tieltään lukemattomia eläin- ja kasvilajeja ... "

.

Toimituksen poiminnat