Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Helsingin Sanomat – manipulaation mestari?*

  • HS pakkosyötti kansaa äänestämään EU' lle "kyllä"! - Toki mediakin voi harjoittaa sananvapautta! ¤
    HS pakkosyötti kansaa äänestämään EU' lle "kyllä"! - Toki mediakin voi harjoittaa sananvapautta! ¤
  • Kansa vastasi - levikki aleni, alenee - kunnes HS muuttuu paremmin tasapuolisuutta vastaavaksi mediaksi ¤¤
    Kansa vastasi - levikki aleni, alenee - kunnes HS muuttuu paremmin tasapuolisuutta vastaavaksi mediaksi ¤¤
  • Kansakuntamme on menettänyt jo yleisesti luottamuksensa perinteelliseen mediaan! ¤¤¤
    Kansakuntamme on menettänyt jo yleisesti luottamuksensa perinteelliseen mediaan! ¤¤¤

Aikanaan sanottiin, että HS on presidentin tekijä – ehkä vieläkin. Nyt sanotaan, että HS käy liki epätoivoista käännytystyötä viedäkseen Suomen lännen sotakoneeseen Natoon. Tässä käännytystyössä Hesari ei ole onnistunut, eikä onnistu räikeän manipulaationsa vuoksi [1.

Nyt Helsingin Sanomat parantaa juoksuaan ja tuotti sunnuntaiaamuksi kolme hienoa ja tarkkaan harkittua tekstiä. Ettei liian hyvää, niin samaisessa numerossa pääkirjoitus jarruttaa juoksua ja tuottaa jutun, jossa esiintyy paljon puhuttu West trolling manipulaatio – tässä [2.

 

HS oli aikanaan aidosti maksavien tilaajien osalta asukaslukuumme nähden yksi maailman suurilevikkisimmistä lehdistä – aitojen paperimedioiden maailmanrintamalla. Ei enää, sillä maksavien tilaajien määrä on suhteellisesti vähentynyt ja näin onkin tarjottava rajoitettuja lukuelämyksiä ja -kärjistyksiä sähköisesti veloituksetta ja valikoidusti [3.

Ja sitten sitä parasta HS-antia kirjoituksina A-C ---

A

Antti Rinne ärähti Petteri Orpolle ja tiivisti kahteen sanaan Suomen politiikan

… ” -HS otsikko, toimittajana Marko Junkkari

~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005695128.html -

Ote: ” … samalla selvisi, miksi sotea on väännetty jo 13 vuotta … Tänä keväänä tulee sata vuotta Suomen sisällissodasta, 50 vuotta peruskoululain hyväksymisestä ja 13 vuotta sote-uudistuksen aloittamisesta. Miten nämä kaikki liittyvät yhteen? … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”Hesarin erinomainen läpivalaisukirjoitus, joka palauttaa jo hitusen perinteellisen median menettämää luottamusta lukijoiden, äänestäjien ja kansalaisten kerroksiin. Individualismin ja kollektivismin perustörmäys demareina ja kokoomuslaisina. Media purkanut omia sedimenttejään ja päässyt perusasetelmien juurisyille - Sisällissotaan 1918, jolloin koetettiin vuosisataisia juurisyitä ratkoa nostamalla eri yhteiskuntaluokkien tasa-arvoa ja vaikuttamisen oikeudenmukaisuutta. Paras merkki tasa-arvon noususta on nyt 50 vuotta täyttänyt peruskoulu**”

 

B

Sipilän johdolla laadittiin insinöörimäinen hallitusohjelma ja tavoitteille 28 mittaria” -HS otsikko, toimittajina Teemu Luukka ja Minna Nalbantoglu

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005696450.html -

Ote: ” … Sote- ja maakuntauudistus ovat jälleen dramaattisessa vaiheessa. Niiden syntymisestä tai kaatumisesta hallitus tullaan muistamaan. Mutta samalla se on tehnyt paljon muutakin. HS kävi läpi, missä määrin hallituksen tavoitteet ovat toteutumassa. Se oli tavallista helpompaa, koska Sipilän hallitus teki insinöörimäisen hallitusohjelman, jossa tavoitteille asetettiin 28 mittaria … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”HS' lta erinomainen Sipilän hallituksen analyysi - lupaukset, tavoitteet, toteumat ja toteutumattomuudet harvinaisen kiihkottomasti ja tasapuolisesti, erinomaisten jornalismin periaattein”

 

C

Trump maalaa eurooppalaiset ahneiksi ja oveliksi huijareiksi – ja viesti uppoaa amerikkalaisiin” -HS otsikko, toimittajana Laura Saarikoski

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005695991.html -

Ote: ” … Vasemmistolaisempi siksi, että Yhdysvalloissa näen, miten raha määrää ­lapsen kohtalon pienestä pitäen. Viisi vuotiaat jaetaan loistaviin ja surkeisiin kouluihin kotikunnan varakkuuden perusteella. Silti teeskennellään, että täällä vallitsee mahdollisuuksien tasa-arvo. Se on suorastaan rikollista … ”

Allekirjoittaneen kommentti: ”...HS parantaa journalistista juoksuaan. Nyt kolmas erinomainen lyhytläpivalaisu USA' sta, jota meillä oikeistolainen ja nato-uskovaistunut poliitikkosiipi ihailee kritiikittä, löytäen vastapainoksi vaikeuksien ja ongelmien lähteeksi idän ja erityisesti Venäjän - vastakkainasetteluna. Mitä ilmeisimmin kansalaiskirjoitukset Hesarille tuottavat tulosta [4?”

 

Kunnes palataan arkeen ja alkaa systemaattisen linja vastakkainasettelu – kirjoitus D ---

D

Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan” -HS otsikko, pääkirjoituksena

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005696422.html -

Ote: ” … Venäjä on osallistunut sotarikoksia tekevän hallituksen puolella Syyrian sotaan ja ilmeisesti yrittänyt murhata entisen vakoilijansa hermokaasulla Britanniassa … _ … Venäjä, joka yritti ylläpitää uskottavuutta vilpillisin keinoin, oli lännen kannalta hieman helpompi keskustelukumppani kuin Venäjä, joka ei piittaa uskottavuudestaan lainkaan”

Allekirjoittaneen kommentti: ”... Kolmen hienon HS-tekstin jälkeen HS-pääkirjoitus palaa arkeen. Suoranainen ajatusten pierutehtailun limbo - russofobia jylisee ja venäläisvihan itävaahto kuohuu (anteeksi värikäs sanankäyttö) ... , mutta pääkirjoituksen lukiessaan ei muutakaan voinut tehdä” … [5.

 

 

Yrittääkö Helsingin Sanomat ylläpitää omaa uskottavuuttaan?

Kuten yllä on todettu, on HS kyennyt toimittajiensa myötä tuottamaan kolme erinomaista artikkelia ja yhden limbon; yhtenä sunnuntaiaamuna – limbo harmillisesti pääkirjoituksena, jota juuri vastaavan päätoimittaja Kaius Niemen pitäisi valvoa tarkalla kädellä.

Nyt joko Kaius sokeutui, oli lomalla tai muutoin oli journalistisesti tiedottomassa tilassa, kun tuo kohdan D teksti pujahti eetteriin ja paperiradalle. Ehkä Niemen olisi skarpattava toukokuun kesäraukeuttaan ja johdatella lehteään asialinjalle – mitä mieltä Kaius olet?

 

Viitteet:

[1 Käyty yksityissähköpostiviestittely Luoma – Olli Kivinen käynnistyi mielipidekirjoituksesta |0. Kolumnissaan http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1449035855194 - natoistumista ja länteen suomettumista jatkanee HS-toimittaja Kari Huhta, jos voimme vetää vapaata päättelyä hänen tekstistään Helsingin Sanomissa 3.12.2015 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -

[* ja 2. West trolling manipulation – Lännenmiehen trollausmanipulointi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[3 Median paperillinen kantorata kuolee hitaasti, mutta varmasti …

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171040

 

DOC HS_27052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27052018

 

660_6042 – 10:02

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (165 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2013]

Informaatiologistiikka – mm. printtimedian kuolema ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/printtimedia... - [BLOG/il]

...
" ... Paperillinen informaatiosiirto *] on eräs kunniakas aikakausi, joka toi töitä ja loi kokonaisen elinkeinosaarekkeen – kaikkine oheispalveluineen. Eilen, tänään eikä huomennakaan muu eläinkunta ole tarvinnut/ tarvitse keskinäiseen kommunikointiin mitään (materiaalista) kantorataa, paitsi evoluution luomat ääniaallot, hajumolekyylit, fotonisiirron sekä meille tuntemattomat muut kommunikointitavat.

*] Jälkikirjoitus paperitaistolle - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/07/jlkikirjoitu... -

Ihminen kehitti paperista kantoradan toimittajan kynästä lukijan postiluukun kautta kahvipöytään luettavaksi. Meille on kehittynyt vallaton ja joskus kiusaannuttava uteliaisuus – nk. ”seitsemän päivää viikossa tiedonnälkä”. Pitää tietää mitä muualla tapahtuu.

Kehomme sisäinen informaatio kulkee tuntoelimistä hermoratojen kautta keskuskoneeseemme, aivoihin. Aivot kokevat ja säätelevät kaiken - vieden merkittävimmän määrän energiasta, jonka ravintona tankkaamme vatsalaukkuihimme.

Samalla tavalla moderni yhteiskunta lataa enemmän ja enemmän tietoa Google- yms. keskustietokoneisiin ja pilvipalvelimiin 1] – vieden sielläkin jo vuoteen 2088 mennessä suhteellisesti saman määrän sähköä kokonaisuudesta kuin verrantona aivomme nappaavat kehostamme!

1] Pilvipalvelin - http://www.gapps.fi/tag/pilvipalvelin/ - [kaupallinen yritys]

Printtimedia on aloitanut kuolinkamppailunsa –

ihmiset katselevat uutisensa, juorunsa ja haluamansa tiedon ”verkoista” littunäyttöjensä läpi aivojen käsiteltäväksi ja yksilöllisesti ymmärrettäväksi. Tieto muuttaa matkalla ja tieto käsitteistyy aivoissamme – kullekkin kapasiteettinsa mukaisesti.

Paperilehti on miltei ympäristörikos
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115103-... -

Koko informaatiologistiikka on paperillisena muotona 2] täynnä erilaisia energiareikiä – toki myös tuottoisia kohtia, joista voidaan tuotannon hukkaenergia johtaa esimerkiksi kotitalouksien leivänpaahtimiin. Paperiradan viive on huomattava; eläinkunnassa ei ole kaukoinformaatiota, mutta lähitietoistuminen tapahtuu välittömästi – ikäänkuin sähköisesti.

2] Metsää ei kannata tuhlata pelkäksi paperiksi! - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/metsi-ei-kan... -

Tietämisen kaipuun tuska

Meidän pitää tietää mitä tapahtuu Japanissa ja Chilessa. Me olemme uteliaita 3] ja haluamme tietää ikävät uutiset napoja myöten. Tietoisuuttamme ja ymmärrystämme johdetaan/johdatellaan edelleen sieltä toimittajan kynästä/ näppäimistöstä.

3] Utaliaisuus - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut... - ... "

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka Luoman syvällinen analyysi Helsingin Sanomien artikkeleista. Silloin kun niissä arvostellaan esim. Suomen hallitusta ja amerikkalaisia, ne ovat korkealaatuista journalismia. Mutta jos jossain artikkelissa/pääkirjoituksessa arvostellaan Venäjää, se on russofobista pierutehtailua :D

Ilkka Luoma

Luitko tuon kohdan D? Ellet, niin kannustan lukemaan huolella :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Olen usein kyseenalaistanut tällaisen journalismin, jota Ilu itse kutsuu puolueettomaksi juuri kyseisestä syystä.

Ilkka Luoma

?

...
[2016] Totuus ja todellisuus -

" ... Totuuden hallinta on taitolaji;

… tänään totuuden kuva on tapahtumahetki, johon usein Hesarinkin toimesta sumutetaan sanomasta tarkoitushakuista maustetta, siivittämään se uskottavaksi, kiihottavaksi, innostavaksi tai vähintään vastakkaiseksi siihen nähden, mikä oli esitetty informaation jakokilpailijan taholta. Puhutaan jopa hybridi-informaatiosodasta |4

|4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/hybridillist... -

Totuuden kaksintaistelu on perinteellinen - media ja kansa

Kansalainen ottaa yhä lujemmin otetta tiedon muodostukseen ja myös arviointiin. Totuus on tietoa ja sen ymmärtämistä, hetkellistenkin todisteiden valossa, jotka saattavat ajan myötä osoittautua vääriksi. Tiedolla on kiire tulla ”uunista ulos”. Tiedon julkistuksen nopeudesta kilvoitellaan – ”Juuri nyt tai tapahtumassa tällä hetkellä” välilööpein. Varsinkin videoiden liki reaaliaikaisuus ilmentyy kansalaismediassa kiihtyvästi – kaikilla on kamerakännyköitä. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetke... -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #10

Kommenttini liittyi Näräsen kommenttiin. Kaikenlainen kommentointi jossa lännestä sanotaan jotain hyvää, on Ilun mielestä valheellista, kuten esim. Verkkouutiset ovat Kokomustien äänenkannattaja eli ei siis uskottavaa juttua. Kun samat tiedotusvälineet julkaisevat jotain kielteistä lännestä, tarkoittaa se että toimittaja on oivaltanut aivan oikein kirjoittaessaan puolueettomasti. En pidä tällaista luotettavana toimintana ja tyyli noudattaa samaa asiassa kuin asiassa ja todisteina esitetään linkkejä hänen omiin kirjoituksiinsa. No, tulee niitä linkkejä muihinkin artikkeleihin mutta tulkinta onkin sitten taas sitten sitä itteensä. Esim. Trumpin ja Kimin tapaaminen toteutunee sittenkin johon Ilu että "kamelin selkä katkesi" tarkoittaen Trumpia. Kiina ohjailee täysin toimintoja Korean niemimaalla ja Trump on hiljaista poikaa saatuaan Kiinalta "ystävällisen neuvon" mutta sitten taas syyttää Trumpia osallistumasta sotaharjoitukseen aivan vääränä aikana. Eikö Trump nyt yllättäen seurannutkaan Kiinan neuvoa vai oliko sotaharjoitus Kiinan neuvo? Ota siitä nyt sitten selvää kun "tiekartta" muuttaa suuntaansa päivittäin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Tapio, älä asettele valheellisiä sanoja toisten suuhun -kts. kommenttisi alku. Toisekseen Verkkouutiset on Kokoomuksen äänenkannattaja ja puolustaa kaikin keinoin Kokoomuksen kantoja - muun muassa Natoon liittymisestä ... Emme tiedä tarkoin miten Kokoomus avustaa puoluerahoituksella lehteä ...

Ilkka Luoma

Lainaus:

"Viime talvena alkanut Ukrainan kriisi on ollut minulle ja varmaan monelle suomalaiselle hämmentävä kokemus. Ensimmäisen kerran havaitsen, että oikeastaan kaikki saamani tieto on epäluotettavaa. Myös ne tiedonlähteet, joihin olen tottunut luottamaan (HS, Hbl, SvD, BBC, Reuters) julkaisevat Ukrainasta toistamiseen uutisia, jotka nopean lähdetarkastuksen jälkeen paljastuvat virheellisiksi – mutta niitä ei korjata edes silloin, kun virhe on ilmeinen. ... "

~ https://simeonjahanna.com/2014/06/30/mita-uskoa-ku... -

.

Ilkka Luoma

[4
...

[2006] Printtimedia on miltei ympäristörikos
--- http://xeox-2.blogspot.fi/2006/12/kalliin-painopap... ---

" ... Turhan paperin kadotessa hiljalleen tiedonvälittäjänä, vapauttaa se kansalaisinformoinnin, tiedoituksen, tiedon tuoton ja edelleenkin paljon luetut juorut.

Sähköinen media on vedenjakajalla ja yhä useampi perinteellinen lehtimedia joutuu tarjoamaan toimituksellisuuttaan ja mainoksiaan "vain jakelukustannuksien" hinnalla - puhelinmyyjiensä toimesta.

Toimitus ja tiedon analysointi,

kuten kriittisyys ja kyky olla iholla ja ajassa, vaatii ammattilaisia edelleen tuottamaan tietoa, informaatiota sekä juoruja lukijoilleen. Kansalainen ei luota "kaiken maailman" nettitietoon, senhän on voinut laatia suoraan joku toinen kansalainen ja tällä on vain omat intressit sen laadinnassa. Tiedon merkitys kasvaa ja toimituksen merkitys sen siivellä.

Internet mullistaa juuri näinä aikoina tiedon saatavuuden lukijoilleen

Internet myös mahdollistaa tiedon tuoton - jokainen voi olla tekijä, näkijä ja kokija. Nyt ei "kansalaislehtitalon" esteenä ole perustamis- ja ylläpitoraha, sillä laajakaistan saa parilla kympillä, tietokone on lähes joka "savussa" ja kirjoitustaito on perustuslailla säädetty.

Kaikki eivät ole toimittajia

Nettikilpailu lukijoista saattaa jalostaa suoravaikutteisen tiedontuoton 5] uudeksi valtiomahdiksi. Tähän valtiomahtiin ei ole rajoitteita, säädöksiä eikä esteitä. Moderaattorit, inkvisiittorit ja manipulaattorit toki yleistyvät internetissä, mutta viime kädessä sisältö määrää suosituimmuuden, kuten lehtien levikkitiedotkin paperillisella puolella kannatuksestaan kertovat.

5] Kansalaistoimittaja - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18934-b... -

Internet on tätä päivää ja kansalaisvaikute, omatoimittajuus ja hakukone-etsintä jakavat uutta lukijaherkkyyttä ja tiedonsaannin suuntautuneisuutta.

Onko mikään siltikään muuttumassa?

Edelleenkin ihmiset haluavat tietoa, informaatiota ja juoruja. Ei mikään muutu, ainoastaan paperille painettu tieto katoaa tiedon valtaväylille - bittiavaruuksiin, sähköisiin etäpäätteisiin tiedontuottajien periaatteessa ollen ketä tahansa. Toimituksellisuus, luottamuksen haenta lukemaansa, uteliaisuuden tyydytys ja juorujen loputon lukuhalu säilyvät, kuten aikaisemminkin. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/printtimedia... -

.

Ilkka Luoma

EKSTRA HS tältä päivältä:

... Erinomaisen verhottu uhkauksen maalaus, jota juuri perinteellinen media viljelee. Piiloon näkyvästi kätkettyä uhkaa, sormen ojennusta itään, vaikka todellisuus suuntautuu peukalona länteen.

Olemme olleet täydessä rauhantilassa yli 70 vuotta, vaikka maailma kävi ydinsodan partaalla Kuubassa jo 1960-luvun alkukiehunnoissa. Vietnamiin ja aiemmin Korean niemimaalle amerikkalaiset pohtivat ydinpommin käyttöä.

Meillä Suomessa itäraja on ollut venäläisten vähiten aseistama maaraja koko rauhankautenamme, ehkä nyt Nato - Isäntämaa pöytäkirjan myötä sotilassaapaspareja on lisätty, paljolti Kuolan niemimaan varustuksien puolustamiseksi.

Suomessa media lietsoo sodan ja konfliktien uhkaa perusteettomasti, ajamansa Natoon jenkaamisen tukemiseksi. Kansakuntamme on ratkaissut oman kantansa sodan todelliseen uhkamahdollisuuteen - kansalaistemme suuri enemmistö yli 50 prosentin voimalla vastustaa liittymistä lännen sotakoneeseen - Natoon, ja tämä yli 15 vuoden rautaisella tahdolla!

...
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005694833.html -

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Niinpä niin. Mitä pahaa on tehnyt maa, minkä vihollisiks kaikki halajat. Georgialaisistakin jo 70 prosenttia EU-leiriin loikata tahtoo. Niin surullista, niin surullista.

Ilkka Luoma

Georgiasta väännetään kättä - todellisuus olisi kuitenkin tämän näköinen:

~ https://www.theguardian.com/world/2009/sep/30/geor... -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ihan evakon sydäntä lämmitti aamulla Hesarin teksti miten Venäjä valehtelee.

Olen vuosia ihaillut Venäjän ulkoministeri Lavrovin valehtelua. Mies on kuin isä Camillo, rauhallinen jykevä patriarkka. Ilmeenkään värähtämättä hän valehtelee, niin ystävät ja viholliset tietävät että valehtelee, mutta hän tekee sen taidolla. Kaikki ovat sitä mieltä että ulkoministerin pitääkin niin tehdä, se on oikeaa diplomatiaa. Soinit ja Trumpit ovat poikasia Mestariin verrattuna.

Ilkka Luoma

Kerrotko todistein um. Lavrovin valheet - lukijat odottavat.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistan elävästi ihailemani Lavrovin väitteen että venäläisiä sotilaita ei ole Krimillä.

Kerrotko todistein Ilkka että Lavrov olisi joskus puhunut totta - lukijat odottavat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Krimillä oli ja on luvalla max. 20 000 venäläissotilasta - tukikohdan ulkopuoliset sotilaat olivat erikoisjuokkoja - vrt. US-Academy - ent. BlackWater (?)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

" Suoranainen ajatusten pierutehtailun limbo - russofobia jylisee ja venäläisvihan itävaahto kuohuu..."

Ilkka, sinä olet provosoinut minut viime vuosina vastailemaan vanhan vihollisen vääristelyihin. Jos alat kirjoittelemaan tällaista alatyylistä vihapropagandaa, niin minun syntymästä russofobiksi kasvaneen on pakko ruveta käyttämään samanlaisia viha-ilmaisuja.

Russofobia-tauti ei parane muuten kuin avoimella ja ystävällisellä keskustelulla ja kanssakäymisellä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ammattilaisen sanankäyttö on joskus sellaista ettei maalaispoika aina ymmärrä. "Russofobi" on tuttu, minä olen sairastanut syntymästäni asti sitä tautia.

"Limbo" sanaa piti katsoa ihan Vikipediasta. Se on teologinen termi, limbo on kastamattomana kuollut lapsi, väittääkö Ilkka että Hesarissa on sellaisia?

Ilkka Luoma

Limbo yhtä kuin tässä "alitus"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kielitoimiston sanakirja osaa paremmin:
a. ala-arvoinen esitys tms., riman alitus.
b. leikkimielinen kilpailu, jossa yritetään jalkojen varassa pujottautua mahdollisimman alhaalla olevan riman alitse sitä pudottamatta. Ottaa toisistaan mittaa limbossa.
2. adj. mahdollisimman huono, kehno, surkea. Limbo juttu.
(https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/)

Wikipediakin tietää koko joukon merkityksiä limbolle: https://en.wikipedia.org/wiki/Limbo_(disambiguation)

Ja jos tarkkoja ollaan niin limbo ei katolisessa teologiassakaan tarkoita kastamattomana kuollutta lasta vaan tilaa johon tuollaiset perisynnin riivaamat pikkupirulaiset joutuvat. Sekä myös tilaa jossa hurskaat odottelevat taivasvuoroaan. Tarkoittaahan sana alunperin reunaa (lat. limbus). Tosin taitavat parhaillaan keskustella kyseisen opinkappaleen hiljaisesta hautaamisesta kun taivashakuisuus tuo niiin paremman mielen kuin helvetin tulella ja tulikivellä uhkaaminen.

Tosin suomen kielessä teologisen merkityksen omaava sana on edelleenkin latinalaisessa muodossaan "limbus" (jolla on myös lääketieteellisiä merkityksiä). Muoto "limbo" teologisessa mielessä on englantia. Suomessa sen merkitys on muuta ja siltä osin pätee kielitoimiston sanakirjan määritelmä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #43

Kysymys oli tästä Ilkan mestarilausahduksesta:

" Suoranainen ajatusten pierutehtailun limbo - russofobia jylisee ja venäläisvihan itävaahto kuohuu..."

Ilkka varsinkin muistuttaa aina että luehan tarkemmin että ymmärrät, siksi piti katsoa Wikipediasta limbon merkitys. Olisihan Ilkka voinut sen limbonkin esittää kansankielellä että tyhmempikin ymmärtäisi. Muut sanat olivat jo tutumpia kuten pieru mutta se pierutehdas oli jo oudompi. Ehkä Venäjällä on sellaisiakin tehtaita, viedäänhän sieltä kaasua ulkomaillekin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #44

Jos lukee Wikipediaa, kannattaa sieltäkin lukea tarkemmin eli ihan niinkuin sinne on kirjoitettu.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #47

Mieluummin sano sinä Ilkalle että ei yrittäisi olla fiksumpi kuin mitä on. Että kirjoittaisi vähän nätimmin ja selkeästi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Värikkäästihän Luoma kirjoitti aineenvaihdunnan tuotosten tehteilusta mutta jos Mirala koki Luoman heittämän kalikan kirpaisun omassa kintussaan tai kaverin niin kannattaisi ainakin sanojen merkitykset kaivella sanakirjoista niitä oikein lukien. Suomenkieliset sanat suomenkieltä esittelevistä ja muutkin lähteet niinkuin niihin on kirjoitettu. Sen jälkeen voi päästellä uusin opein tulemaan takaisin samassa rekisterissä jos kokee sen vielä tarpeelliseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Olen kirjoittaja muiden joukossa ...

Ilkka Luoma

Et ilmeisesti lukenut topiccia huolella - huomaahan tämä sieltä " ... (anteeksi värikäs sanankäyttö) ... ... "

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voi saa*anan hel*etin ry**ät jne.

(anteeksi värikäs sanankäyttö)

Huomaatko, putinistit saavat ja uskaltavat käyttää "varikästä" ilmaisua meistä? Meikäläinen russofobi on niin hyvin suomettunut että viha-kirjoittelu ei onnistu kuin väkisin.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Lopetin aikoinaan Helsingin Sanomien tilauksen siksi, että HS mielestäni valehteli lähes jokaisessa omaa alaani koskevassa jutussaan.

Jos HS valehtelee niissä jutuissa, joiden aiheesta tiedän jotain, niin miksi olettaisin HS:n olevan rehellisempi niissä jutuissa, joiden aiheesta en tiedä?

Ilkka Luoma

Topicin kuva tukee tätä kehitystä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Joo samaa mieltä. Nyt luen vain Russia Today nettisivuja ja voin todeta, että länsimaiset lehdet suoltavat hirveätä vääristeltyä propagandaa eräästä maailman ystävällisemmästä, rauhanomaisesta, ihmisoikeuksia, oikeuslaitosta ja kansainväistä oikeutta kunnioittavasta maasta jota johtaa demokratian esikuva.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Oletko perehtynyt maailman sotineimpaan valtioon?

~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi... -
~ https://www.infoplease.com/us/american-wars/milita... -
~ https://www.theodysseyonline.com/7-wars-us-is-invo... -

Nämä useimmiten unohtuvat- ja aina kaukana omilta rajoilta, muiden mailla ja meille hyökkäillen.

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hollannin hallitus syyttää Venäjää koneen pudottamisesta. Luultavasti heillä on sellaisia tietoja päätöksensä tuoksi, joita sinulla ei ole.

Ilkka Luoma

Voi olla, oikeus vaatii ne kuitenkin esille.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Venäjämieliset eivät helpolla luovu uskostaan. Tässä selittelyjen äiti: "Taas annetaan ilmeisesti ylessäkin potaskauutisia. Koneessa piti matkustaa kotiin Putinin, mutta salainen palvelu sai tietää ampumisuhkauksesta ja Putin lähti vasta vähän myöhemmällä koneella ja säästyi. Ohjuspatteri, venäläinen, oli Ukrainan armeijalla ja posautti päämääränä tappaa Putin. Nyt lännen tutkijat tekevät kaikkensa syyllistääkseen taas kerran Venäjän, mutta odotetaan kun Venäjä puhuu." Ihan käsittämätöntä tekstiä enkä enää ihmettele kaiken maailman salaliittoteorioita joita viljellään valemedioissa pilvin pimein.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mainitsemasi "venäjämieliset" ovat oikeasti Kremlin palkkaamia infosotureita. Toinen nimitys on trolli ja putinisti. Tuskin monikaan heistä uskoo Venäjän hyvyyteen, mutta raha ratkaisee.

Olen tarjoutunut trolliksi jos saisin muutaman tonnin käteisenä kuussa:) Milläs palkalla sinä Tapio ryhtyisit ammattitiedottajaksi Putinin puolesta? Riittäskö 5000 euroa puhtaana käteen?

Ilkka Luoma

Veikkaisin, että Tapsan osaamisella ei pääse ulko-ovea pidemmälle - päätellen kirjoitetuista kommenteista - täälläkin ;) En tiedä asiaa, mutta sen tiedän, että kansalaismedia kasvaa Suomessa ja laatu paranee koko ajan :)

...

TORSTAINA, SYYSKUUTA 21, 2017
Kansakunta ei enää luota perinteelliseen mediaan?

Yle saa uuden vastaavan päätoimittajan. Päätoimittaja on suodatin, joka katsoo, että media-alustan linjaus ja omistajien vaateet toteutuvat. Suodatin ei ole enää nykyaikaista tiedonvälitystä. Perinteellinen media on tiedon välittäjä – siis välikerros ”totuuden ja lukijan välissä” [1. On aika uudistua.

Kansalaismedia avaa ovia kaikkialla. On syntynyt roskaa ja helmiä sekä kaikkea tuolta väliltä. Tiedollisen paikkansa pitävyyden evoluutio kerää voimia ja kansalaismedia jalostuu vastuullisemmaksi ja samalla suoristaa tiedon kulku-uran tavallaan lukijalta toiselle – tuottajalta lukijalle.

Yle sai tiedon jalostajan ja suodattimen Aamulehdestä – Jouko Jokisen, joka kunnostautui herroittelusta sukupuolettomuuteen – tehtiin siis myrsky vesilasiin, vaikka viisaampaa lukijoiden luottamuksen palauttamiseksi olisi tiedonvälittämisen filosofia, jossa osataan avata molemmat silmät, korvat ja nenäreiätkin ---

Ote Tampereen yliopiston journalistiikan professori Jussi Pullisen tekstistä:

” … Vaikka kaikki eivät somessa roiku, toimituksen sisään sulkeutunut journalistinen tai kabinetteihin kääriytynyt poliittinen päätöksenteko eivät enää nauti kansalaisten varauksetonta luottamusta … ”

Koko teksti linkin ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005376026.html – alta.

Allekirjoittaneen kommentti:
… ... Lukijat ovat osin jo menettäneet luottamustaan perinteelliseen mediaan. Kansalaismedia nostaa yhä väkevämmin päätään! [2 …

...
Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/09/kansakunta-... - alta

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #41

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen mukaan yli 80 % kansalaisista pitää ylen uutisointia erittäin luotettavana. 8 % luottaa sosiaalisessa mediassa kerrottuihin uutisiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

~ https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-200000500433... -

"Tutkimus: Alle kolmasosa suomalaisista pitää mediaa luotettavana instituutiona

Kansan arvot 2016 -tutkimuksen mukaan media on toiseksi vähiten luotetuin instituutio Suomessa. Kansan luottamus mediaan on ollut alhainen myös aiempien vuosien tutkimuksissa ... " -HS

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

LAUANTAINA, JOULUKUUTA 10, 2016
Valheiden, perinteiden ja vastamedioiden maailma

(Sananvapauden |1 tyhjyydestä puhujat loiskivat umpirehellisyyden aalloilla, ainakin omasta mielestään, ja omasta kannastaan puolustettuna. Sanavapaus on kaksiteräinen miekka, jossa taitava sanankäyttö manipuloi salakavalasti ollen epärehellisempää vaikuttamista kuin suora propaganda (tässä HS versio), jossa lukija/ kuulija saa päättää hyväksyntänsä itse!)

Otamme esimerkin perinteellisen valtamedian tekstistä – Helsingin Sanomista, toimittaja Suvi Turtiaisen näppäimiltä:

[Allekirjoittaneen kommentti Turtiaisen juttuun]... Tämä näkökulmateksti on niin kutsuttu ”West Trolling” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998400.html -, eli läntisen median propagandasodan mielikuvitusluulovastine oletetulle todellisuudelle, liioiteltuna. Lännettynyt media loi itselleen alustan, joka vaatii nyt vastinetta |2, koska todellisuus on usein aivan toinen – lukijat voivat miettiä esimerkiksi mitä merkitsee oikeudenmukaiselle uutisoinnille tapahtumien ja tilanteiden osittainen pois jättäminen. Tai joidenkin tiettyjen tapahtumien kokonaan unohtaminen – esimerkiksi Syyrian Aleppo | Irakin Mosulin uutisointi |3.

Toimittaja Turtiaisen tekstistä totuus on kuitenkin se, ettei Venäjä enää hyväksy USA – yksinhegemoniaa |4, varsinkin Yhdysvaltain aloittamia sotia kaukana omilta rajoiltaan |5. Voimme kysyä mitä tapahtuu, jos Kiinakin sanoo, ettei amerikkalaisten maailmanpoliisirooli enää toimi, koska USA edustaa maapallopopulaatiosta vain noin vajaata viittä prosenttia.
Yrittääkö lännenmies vajaalla 18 prosentin väestöpopulaatiollaan ottaa ylivallan omalla markkinataloudellaan, koettaen saada hiljalleen hajottamispolitiikalla Venäjän maailman suurimmat raaka-aine- ja energialähteet hallintaansa. Onko alkamassa idän ja lännen valtahegemonioiden kaksikamppailu?

Vasta- ja kansanmediat

Amerikkalainen yliopisto-opiskelija Mark Zuckerberg oivalsi jotain massiivista – verkottamisen saralta. Mark haluaa yhdistää ”koko maailman”, tosin Kiinassa Facebook on rajoitettu, ellei sitten kokonaan kielletty. Kiinalaiset haluavat omankaltaisen Naamakirjan. Kuitenkin Facebookilla on jo yli miljardi enemmän tai vähemmän käyttäjää – suorin tiedontuotoin – valheena, puolitotuutena ja lyhentämättömänä sekä välikädettömänä täystietona.

Nyt Yhdysvalloissa pohditaan valheen ominaisuutta kansalaisten lukuinnon kannustajana – loiko trumppismi tällä tavoin tien kohti valtaa. Onko asian todellisuus niinkään tärkeää, kun sitä harvemmin kukaan aikuisten oikeasti tietää – onko parempi sitten kuunnella tunnetta, tahtoa ja mielikuvaa, joka miellyttää – oli se tarkasteluhetkellä totta (puoliksi) tai ei. Mikä on totuuden määritelmä?

Otamme esimerkin:
[~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004998737.html - ]

...
Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/valheiden-p... - alta.

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Kyllä 5000 euroa kuukaudessa riittäisi muuten mutta määrien pitäisi olla pienemmät. Aate puuttuu mutta jos onnistuisi suhtautumaan siihen kuin urheilukilpailuun niin voisi onnistuakin. Ilun kommenttiin minun kyvyistäni sanoisin että omien kirjoitusteni taso heijastaa paljolti hänen kirjoituksiaan, jotka ovat menevät överiksi. Hyvin läpinäkyvää manipulointia ja tosiasioiden vääntelyä. Esim. kun Kim yritti vinoilla Trumpille, Trump peruutti kokouksen. Kun Kim ilmaisi halunsa edelleen pitää kokous, Trump suostui. Ilun kommentit asiasta "Trump aneli", Trump tuli katumapäälle", "kamelin selkä katkesi". Huoli on kova, sillä tilanne niemimaalla etenee tavalla joka ei ole osa sitä kuuluisaa "The Beijing's Road Map" ja siksi pitääkin heittää luettavaksi kaikenlaista hämäävää tekstiä mutta kello raksuttaa koko ajan ja pian tuollaisetkin jutut voidaan jättää omaan arvoonsa. Tosin silloin kun "pasha osuu tuulettimeen", niin hänelläkin on jo uudet selitykset valmiina.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Et näytä seuraavan edes lännenmiehen uutisointia - tutkihan tarkemmin miten keskustelu sujui siitä lähtien kun US aloitti raskaat sotaharjoitukset tulevan neuvottelukumppanin etuovella ... kun olet perehtynyt molemmin puoliseen sananvaihtoo - palaa sitten kommetoimaan - huomioi vaikka tämä, joka aloitti uhkailun ja uhon:

1
""Tämä on takaisku" – Trump selitti päätöstään perua tapaaminen Pohjois-Korean Kimin kanssa
Trumpin mukaan taloudellisia pakotteita Pohjois-Koreaan kohtaan jatketaan.

24.5.2018 klo 19:14 ... "

2
" ... Valkoisen talon mukaan "viimeinen niitti" tapaamisen peruuntumiselle oli, kun Pohjois-Korea oli tuominnut varapresidentti Mike Pencen kommentit. Se oli kutsunut Pencen . ... "

3
" ... Pohjois-Korea on erityisen suivaantunut Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen .

Pence sanoi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tekevän suuren virheen, jos hän yrittää leikitellä Yhdysvaltojen kanssa. Samalla Pence sanoi Pohjois-Korealle käyvän kuin Libyalle, ellei Kim suostu sopimukseen Singaporen tapaamisessa.

– En voi olla yllättyneempi moisesta epäkohteliaasta ja typerästä kommentista, joka syöksähti Yhdysvaltain varapresidentin suusta, Choe sanoi. ... "

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #78

Seuraan, mutta kirjoitin sinun reaktioistasi liittyen hieman myöhempiin tapahtumiin. Ja sitä paitsi, tuo sotaharjoituskin on osana sitä kuuluisaa Pekingin laatimaa tiekarttaa jota Trumpkin nöyränä noudattaa. Eli jos olet oikeassa tiekartan suhteen, niin ketä voidaan silloin syyttää sotaharjoituksen aloittamisesta huonona ajankohtana?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

... reaktioni seuraavat uutisointia, ja peilaan sieltä tekstejäni.

...
Sotaharjoitukset olivat diplomaattinen kömmähdys, juuri ennen aloitettavia neuvotteluja - vielä "kumppanin" etuovella ... Saa tosiaan ajatella.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #89

Näinhän sinä kirjoitit, mutta pointtini onkin että se tiekartta muuttuu sitä mukaa kun asioita tapahtuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Pekingin tiekartta on määritelty peruspiirteissään jo toukokuussa 2017. Kiinalaiset osaavat varautua erilaisiin muutoksiin ja ne ovat pääkohtien alakohtia - näyttävät menevän liki käsikirjoituksen mukaisesti - jos pystyt seuraamaan edes lännenmiehen mediaa - huomaat loogisuuden olevan kohdallaan ... mietihän vaikkapa uhoamisjärjestystä ja tavoiteltua korealaisten keskinäisyyttä, joka etenee ... yksi kupru, joka oli valtapoliittinen kömmähdys pohjoisen korealaisilta - on tapahtunut ... siihen palaamme myöhemmin, kun kartan maali ylittyy ...

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #97

Hyvin selitetty. Mutta ennustan lopputuloksen kuitenkin olevan sinulle ja tiekartalle yllätyksellinen. Tosin sekin on hyvä paikata kommentilla joka jo esiintyy omassa kommentissasi: "Kiinalaiset osaavat varautua erilaisiin muutoksiin ja ne ovat pääkohtien alakohtia". Kuten Tenniläkin 80-luvulla totesi sen jälkeen kun Gorbatshovin ohjelma osoitti skodlien propagandan Suomessa valheelliseksi, että "Korpatsov osoittaa kuinka sosialismikin voi muuttua"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Yritystä Tapiolta havaittavissa - selityksinä. Mutta suurvaltapolitiikassa kiinalaisten osalta ollaan pragmaattisia, silti toukokuun 2017 Pekingin tiekartta sisältää alakohtia "yllättäviin tianteisiin", mutta nyt juoni näytää kulkevan "ystävällisten joenpohjan ohjauskivien mukaisesti" - osaksi Deng' in ja Xianin maakunnan vanha sanonta 700 -luvulta.

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, MARRASKUUTA 19, 2017
Villinä kehittyvä suora kansalaisvaikute!

" ... Huomenna jyllää kansalaismedia – tiedon tuottoa ilman välikäsiä |2

Tämä on varmaa, sillä maailmojen verkko – internet – yhdistää (kaikki) ihmiset ja ylihuomenna vielä koneetkin (miten käy, kun koneet alkavat ”keskustelemaan” keskenään … olihan jo 1990 -luvulla EDI-OVT protokollan |3 mukainen EDI-EDI yhteys suunnittelupöydillä)

On syntymässä ”kaiken verkko”, johon nyt tuotekehittyy ominaisuuksia, joilla on paha/”paha” | hyvä/”hyvä” merkitys ja vaikutus perinteelliseen tietomonopoliin nähden. Perinteellistä mediaa on kutsuttu osuvasti neljänneksi valtiomahdiksi |4.

Ennen Helsingin Sanomat ”valitsi” presidentin – uutisoinnin suuntaavuudella,

nyt valinnan tekevät kansalaiset suoraan, edelleen sen tiedon varassa, mitä media sattuu kertomaan, eli vieläkin ollaan ”neljännen valtiomahdin” talutusnuorassa. Tosin kansakunta luottaa yhä vähemmän perinteelliseen mediaan ja tilalle monet ovat valinneet sosiaalisen median ja siellä olevan tiedon ja ”tiedon”.

On selvää, että kansanomaisesti ”some” on myös sisällöltään manipulatiivinen ja jopa propagandistinen. Some on väkevän tuotekehityksen piirissä ja ensimmäiset vakavasti otettavat uuden ajan tiedonjakelukanavat ovat jo luottavuusmittareilla nousemassa vähintään samalle tasolle kuin tunnetuimmat nykymediat …

… milloin tapahtuu ohitus, on vain ajan kysymys – tietotekniikka, verkot, tarkistusmenetelmät ja vaihtoehtoistiedon viitevertaukset kehittyvät huimaa vauhtia ---

Viimeisin hätähuuto perinteellisestä mediasta ja lähinnä maapallovähemmistössä olevalta lännenmiehen valtakulttuurilta ojentautuu todisteettomiin väitesyytteisiin vieraiden valtioiden sotkeutuessa toisen yhteiskuntien sisäisiin asioihin – muun muassa Iso-Britannian Brexit -kansanäänestykseen! |5

Tuossa ylläolevassa on kaiken tiedonkulun ja sen luotettavuuden ydin ja kohtalo!

Nyt käydään maailmanlaajuista kamppailua olemmeko idän vai lännen vaikutteiden piirissä ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/villina-keh... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Et tainnut Ilkka huomata tätä vastaustani:

Voi saa*anan hel*etin ry**än kä*yrit jne.
(anteeksi värikäs sanankäyttö)

Huomaatko, Venäjän ystävät uskaltavat käyttää "värikästä" ilmaisua sananvapauden nimissä? Meikäläinen vanha russofobi on niin hyvin suomettunut että viha-kirjoittelu ei onnistu kuin väkisin.
Pitäisikö minunkin ryhtyä käyttämään värikästä kieltä?

Ilkka Luoma

Esitin värikkään kielen käytölle anteeksipyynnön ja selite sille oli aiemmin samassa komentissa ja topicin kappaleessa.

Ilkka Luoma

|1 Mielipidevaikuttaminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/kansalaisia-... -

...
SUNNUNTAINA, ELOKUUTA 13, 2006
Kansalaisia kannustetaan ottamaan mielipidevaikutus omiin käsiin

YLE Radio 1 kuulutti haastatteluohjelmassaan kansalaisia tarttumaan suoraan vaikuttamiseen. Haastatellut yhteiskuntatieteilijät näkivät poliittisessa päätöskoneistossa muutoksen hitautta ja havainnon sokeutta ympäristön muutosprosesseissa.

Samaan aikaan kansalaiset keskustelevat entistä tiiviimmin keskenään foorumeilla ja palstoilla. Kannanotot terävöityvät ja krittiikkiä satelee, kuin myös suoranaisia painopisteboikotteja masinoidaan.

Ihminen on aktivoitunut nimimerkkikirjoittelussa,

... koska se on helppoa, välitöntä ja vastinetta saa heti. Yhteenkuuluvuusryhmät pikkuhiljaa kasaantuvat samoille nettisaiteille ja keskinäisymmärrystä syntyy yhteisiin huolenaiheisiin. Tapahtumat ja maailma kertoo -menetelmät ulottuvat sinne, missä laajakaista pistää johtona tai radioaaltona.

Uteliaisuus kasvaa ja palstasurffing on arkipäivää kymmenille tuhansille ihmisille

Ihmiset ovat siirtymässä television passiivisesta ostovaikuteimuroinnista netissä lukuhetkiin ja heti perään omiin transaktioihin. Rohkeus lisääntyy ja aktiivista polemiikkia, debattia ja kritiikkiä syntyy. Osa mielipidekalistelusta menee vielä opiskelun piikkiin ja hyvä näin.

Kirjoitustaito ja kyky havaita oleellista kehittyvät

Ihmiset eivät ole enää pelkkä kuulijallinen suupala poliitikoille vaalitaistelussa, vaan kansalaiset kehittyvät vuorovaikutteiseen suuntaan haluten tietää ja ymmärtää. Passiivisten vuosikymmenien jälkeen aktiivisuus on nousussa.

Kaikkea ei enää hyväksytä nielemättä

Perisuomalaiseen tapaan vaaditaan perusteluita miksi. Internet aikakaudella kuvaruudullinen kokoontuminen nostaa päätään. Samalla uutisointi on miltei reaaliaikaista ja tiedämme ongelmat nopeammin, kuin monet passiiviset päättäjät. Kansalaiset heräävät näkien, että heilläkin on oikeus vaikuttaa. Uudet langattomat systeemit antavat mahdollisuuden tietämykselliseen osallistumiskapinaan vaatimaan tekoja havaittuihin epäkohtiin. Tiedollinen läpimenoaika lyhenee.

Ei ole enää mikään ongelma kysyä kansalaismielipidettä;

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/kansalaisia-... -

.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ilu ansaitsee kansalaisjournalisminsa vuoksi kunniatiedottajan rintamerkin rinnukseensa. Ansiokkaasti hän toimii verkossa vapaana vastameluvaikuttajana Putinin propagandalle, mikä yleensä on liian kehittynyttä havaittavaksi ja valeet riittävän uskottavia, mutta ilun vastaavan sisältöiset sepustukset on viety niin överille tasolle ettei kenellekään voi jäädä epäselväksi, mikä soopa ei ole totta.

Ilkka Luoma

Kerrotko lukijoille muutamia esimerkkejä väitteistäsi - se kuuluisi kohteliaisuuteen, muutoin kommentti jää tyhjän älämölöksi ;)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ylemmällä tasolla soisi suomalaisten ja koko kapitalistisen maailman ihmisten huomaavan, että he ovat aivopesun uhreja.

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

...
" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... - alta.

.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Janne Kejo

Niin se on. Aivopesu ei näytä onnistuvan Kiinassa, Venäjällä, Pohjois Koreassa eikä Venezuelassa. Aina joku panee hanttiin !

Ilkka Luoma

Aivan ensimmäiseksi on selvitettävä itse sun kunkin manipulaation ja propagandan ero!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #91

Ilkka Luoma

Manipulointi on toimintaa, jonka avulla pyritään aktiivisesti vaikuttamaan toisten toimintaan ja ajatuksiin.

Propaganda on aatteen tai opin järjestelmällistä levitystä, jolla pyritään muokkaamaan mielipidettä. Propaganda on tavoitteellista, harkittua ja järjestelmällistä pyrkimystä manipuloida ihmisten uskoja, asenteita tai tekoja. Propaganda luo mielikuvia ja pyrkii hallitsemaan mieliä. Se ruokkii ennakkoluuloja, yhdenmukaistaa ajattelua ja vaientaa erimieliset.

Näinhän se on "talonpoikais ajattelun" kannalta sama asia. Jos edelleen väitän, että edellämainituissa diktatuureissa ei manipulointa ja julkeaa propagandaa käytetä, ihmettelen uskosi ideologiaa !

Erimieliset noissa maissa johdetaan hoitolaitoksiin, tuomitaan rikoksista tai murhataan !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Molemmat vaikutemuodot on googlattavissa tarkoin - oleellista on ymmärtää propagandan olevan läpinäkyvää ja voimallista vaikuttamista (Goeppels) ja manipulaatio enemmän alitajunnan muokkaamista - kohteen välttämättä siitä tietäen/ huomaten - kun taas propaganda on helposti havaittavissa - vaikuttamisen äärimuotona - kts. esimerkiksi Otto W. Kuusisen julistus 1939 punaisten Suomeksi-teksti.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #108

Ilkka Luoma

Sinun kohdalla manipuloinnilla ja propagnadalla on ero. Manipulointiin et pysty, koska palstalla ei ole lapsia, mutta propagandaa osaat kiitettävästi esittämään tyrmäämällä kaikki vastargumentit aiheesta kuin aiheesta. Vahingoksesi tällä palstalla on myös aikuisia joihin kaikki esityksesi eivät tehoa eikä vasta-argumenteista joudu syytteeseen.

Tämän toteamiseksi minun ei tarvitse tutustua yhden Suomen pahimman maanpetturin julistuksiin. Hänen propagandansa punaiselle terrorismille aiheutti kymmenien tuhansien punaisten kuoleman villitsemällä rajan takana kapinan jatkamista. Nykypäivän käytännön mukaan Kuusinen toiminta on verrattavissa yllyttämiseen murhaan.

Koko tämä kevät on voivoteltu punaisten kohtaloa ja heidän kokemaansa vääryyttä. He saivat ansionsa mukaan ryhtymällä kapinaan laillista hallitusta vastaan. Näin on toimittu kaikkialla maailmassa aina, nyt ja tulevaisuudessa riippumatta hallitusmuodosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Mielipideilmaus on vapaata kuin sanankin käyttö. Itse historian tuntemus onkin sitten aivan eri asia - tässkin kohtaa, johon viittaat on olemassa laajempi ja totuudellisempi versio, mutta sinulla on oikeus ajatuksiisi - joilla ei tässä ole historillista totuusarvoa - laajemmin.

Onneksemme presidentistämme lukien, meillä ei ole enää kuin jäänteenä tuota esittämääsi valkoista paatosta ... Kansakuntamme on nuollut haavansa ja on laajasti ymmärtänyt Sisällissotamme syyt - molemmin puolin.

Ilkka Luoma

Lännenmiehen "aivopesu" alkaa jo lasten piirretyistä - samalla hyveellishymistelykaavalla kuin aikuistenkin elokuvat - Hollywood tuotantona ...

Kävimme tänään katsomassa piirretyn, jonka teknologinen ja graafinen ilme oli mestariluokkaa - piirretyn lasten elokuvan - COCOn ...

...

[U][2005]
Amerikkalainen maailmannäkemys
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/amerikkalain... - ]

" ... Jos katsoo länsimaailman suosituimpia elokuvia, siis Hollywood-tuotteita,

niin lähes jokaisessa ilmentyy heidän syvin päämääränsä. He haluavat omin ehdoin maailmanrauhaa, he haluavat perheille maallista hyvinvointia, he taistelevat vaikka mitä vastaan turvatakseen perheiden äidit, lapset ja koirat.

Amerikkalaisia elokuvia moititaan, mutta niitä katsotaan

Suomessakin viikon aikana nähdään joka päivä vähintään yksi Hollywood-tuote. Ne ovat kuin Uuno Turhapurot; kriitikot näykkivät, mutta katsojat kiittävät. Elokuvissa on yhteisiä piirteitä paljon; tunne, isänmaallisuus, urheus, vastuuntunto ja oikeudenmukaisuus.

Voi vain muistaa pätkiä elokuvista Independence Day, The Patriot, Armageddon, Pelastakaa sotamies Ryan + muut sotakuvat, joissa tähtilipun liehuntaa ei ole unohdettu. Onko tuo väärin; meidän on tunnustettava heidän ihanteensa kunniallisiksi. ... "

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Arvioit siis niitä elokuvia joita Suomessa näytetään ja näytetään juuri siksi, että niitä katsotaan eli kaupallisista syistä. Kuitenkin vuotuisesta elokuvatuotannosta, eikä läheskään kaikki ole Hollywoodin tuotantoa, vuosittain Suomessa nähtävät edustavat vain muutamaa prosenttia. Pohjois-Korean johtajillakin on ollut maailman sivu suuret kokoelmat amerikkalaisia elokuvia ja etenkin amerikkalaisia pornoelokuvia. Se mitä kutsut aivopesuksi osoittaa vain maiden erilaisuutta tai paremminkin aatteiden erilaisuutta. Mutta jos se on aivopesua, niin täytyy vaan sanoa että aivopestynä on kiva olla!

Vanhempain illassa Siuntiossa muistaakseni 90-luvun taitteessa kriitikko Jukka Kajava puhui paatoksellisesti Kauniista ja Rohkeista jotenkin tähän tyyliin: "ohjelman sijoittaminen alkuiltaan lastenohjelmien joukkoon osoittaa miten Suomen kansa on ottanut tällaisen amerikkalaisen roskakulttuurin tuotteen vastaan. Eihän sellaista tule kukaan katsomaan!" No, ei mennyt aikaakaan kun ruokakauppoja myöden paikat olivat tyhjinä alkuillasta kun väki oli televisioiden äärellä katsomassa Kauniita ja Rohkeita!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Hollywood -tuotteet ovat useimmiten taitavaa piilovaikuttamista - manipulaatiota, Aku-Ankasta lukien - viiemsiin oli Coco, jonka katsoimme eilen kaksostemme kanssa - elokuvissa.

...
Hollywood elokuvien osuus elokuvistamme täällä Suomessa on ylivoimaisesti suurin - ja se on huolestuttavaa yksipuolisuudessaan - maailmanlaajuisesti lännen elokuvatuotanto on pieni osa - kun katsomme palkästään Kiinan ja Intian elokuvatuotantoa ja -tyyliä.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #109

Niinhän se Kajavakin totesi piilovaikuttamisesta. En kuitenkaan usko että elokuvaohjaajat pyrkivän sellaiseen, heillä on muut kuin poliittiset tavoitteet tuotannossaan, esim. kasvattavat viestit. Mutta voihan niistä kaikista aina vääntää minkälaisia olkipukkeja tahansa. Kajava näki piilovaikuttamisena senkin että Miami Vice -sarjan afro-amerikkalainen etsivä luki Aku Ankkaa kun valkoihoinen etsivä puhui korkealentoisimmista asioista ja näin haluttiin kansalle viestittää samaa mikä uppoaisi Iluunkin kuin kuuma veitsi voihin. Katselin sarjasta aikoinaan lähes kaikki osat eikä Kajavan kuvaama tilanne tullut koskaan vastaan. Saattoi se esiintyä jossakin osassa mutta propagandistille riittää yksikin muutaman sekunnin pätkä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #128

On monenlaisia ohjaajia, tietoisesti poliittisia ja tiedostamattomasti poliittisia mutta elokuvat ovat aina poliittisia, päättää niiden sisällöstä sitten rahoittajat, tuottajat, ohjaajat tai kuka tahansa, tai sitten niillä ei ole katsojia ollenkaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #129

Eikös Spede ollut juuri sellainen?

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #129

Niin jos ajatellaan että kaikki on politiikkaa. Ajattelin nyt lähinnä sitä mitä Ilu ajaa takaa eli elokuvat lastenohjelmia myöten tehdään mielellä että Washington kusettaa ja aivopesee kansalaisiaan sellaisiksi joita on helppo ohjailla. Vähän niin kuin N-liiton "homo sovieticus" -projektinkin tarkoitus oli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #129

Niin sanottu läntinen sankaritarina koirineen on silmiinpistävää! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Hollywoodista tulee paljolti yhdenlaista paatosta, ja manipulaatiota - kun katsoo Independence Day tai vaikkapa mika tahansa sotakuva (erityisesti uudemman ajan) ei jää epäselväksi mikä se on - nyt kyksynkin mielipiteitä tähän - Mikä se on? :)

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #132

Vaikea vastata kun en näe mörköjä joka kulman takana. Entä elokuva Titanic? Millä tavalla siinä manipuloitiin ja mikä oli sen poliittinen sanoma? Myyryläinen voisi vastata jälkimäiseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #155

Itse asiassa en ole katsonut Titanic-elokuvaa kokonaan. Vain pieniä pätkiä sieltä täältä. En siis pysty omakohtaisen arvion perusteella sanomaan sen sanomasta. Sillä käsityksellä joka minulle on syntynyt, sijoittaisin sen "panem et circenses" -tekniikan sirkushuvipuolelle, siis hömppäviihteen siihen osaan jolla ihmisiä pidetään poissa sotkeutumasta asioihin joihin heidän ei haluta puuttuvan.

Tarkemmalla analyyttisellä katsomisella sieltä toki voi löytää muitakin viestejä. Hyvin tyypillisiähän ovat m.m. erilaiset kansallisuuksiin ja etnisiin ryhmiin liittyvien kliseiden vahvistukset. Toki tässä suhteessa on viime aikoina tullut virkistäviä poikkeuksia: nyt värillinen afro-ameriikkalainenkin voi olla sankari, pian varmaan jopa latino.

Mitä taas poliittisuuteen tulee niin politiikkahan on yhteiskunnallisten asioiden hoitamista ja niihin vaikuttamista. Siinä suhteessa tuo konteksti on hyvin laaja ja monitahoinen sillä niiin moni asia vaikuttaa niiin monella tavalla niiin moneen muuhun asiaan et vice versa.

Niinpä helpompaa olisikin yrittää keksiä mikä ei ole poliittista. Ehkä se mitä kukin tekee omassa makuukamarissaan yksin on henkilökohtaista mutta vain jos se ei vaikuta tekemisiin makuukammarin ulkopuolella muiden ihmisten kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

Etnisten roolit, hyväksyminen ja asenteellisuus ovat muutoksessa ja valkoinen jää vähemmistöön nykymenolla Yhdysvalloissa jo joidenkin vuosikymmenien kuluttua ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #155

Titanic oli kaunis hömppä joka edusti samaa mantraa kuin Leijonakuningas lapsille (!) - hyveellisyydessään ja mahtipontisuudessaan! Kuitenkin aina tuo hyvän voitto pahasta :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #104

Olenkin pitänyt J.Kajavaa aivan liian yltiöpositiivisena ja aivan liikaa ihmisiin luottaneena. Hän uskoi ihmisistä parempaa kuin te/he/me ansaitsisimme.

Niin, aivopestynä on varmaan "kiva olla, Ei huolet paina, ei rasitu polla" kuten I.Alanko lauloi Hassisen koneen säestämänä. Hänen aiheensa, halu irrottautua normaalina pidetystä eli myös osaltaan tuosta mainitusta aivopesusta, oli tuossa hieman eri mutta kuvauksensa ilmiöstä sopinee myös ihmisen viehtymykseen tulla aivopestyksi. (https://www.youtube.com/watch?v=AeJYeyqPfZI)

Ilkka Luoma

Ote Tampereen yliopiston journalistiikan professori Jussi Pullisen tekstistä:

” … Vaikka kaikki eivät somessa roiku, toimituksen sisään sulkeutunut journalistinen tai kabinetteihin kääriytynyt poliittinen päätöksenteko eivät enää nauti kansalaisten varauksetonta luottamusta … ”

Koko teksti linkin ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005376026.html – alta.

Allekirjoittaneen kommentti:
… ... Lukijat ovat osin jo menettäneet luottamustaan perinteelliseen mediaan. Kansalaismedia nostaa yhä väkevämmin päätään! [2 …

[2 Esimerkiksi ... Facebook on kasvanut massiiviseksi tietoväyläksi - nyt peräänkuulutetaan vastuullisuutta itse Naamakirjalta kuin myös siellä operoivilta kansalaiskirjoittajilta. Kukaan, edes Facebook ei tiedä miten se hallitsee tietovirtoja tulevaisuudessa! … ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005376407.html -

Kansalaiset eivät suurelta osin luota perinteelliseen mediaan
[ Kolmas osa lukijoista luottaa mediaan ~ http://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337... - ]

Printtilehti tekee hiljalleen kuolemaa – tilausmäärät kannettuna inforatana kutistuu ja tieto siirtyy reaaliaikaisemmaksi ja hätiköidymmäksi sähköisille alustoille – internetin protokollien valtakuntaan.

Tieto myös vääristyy bittimaailmassa – puhutaan informaatiosodasta ja valeuutisoinnista [3, tietoisesta vääristelystä jonkin tahon etuja valvoen. Tässä kohtaa muistamme päätoimittajan roolin moderaattorina omaa toimittajakuntaansa kohtaan. Miten sitten itse toimittaja tilittää tekstissään omia näkemyksiään – jääkin kunkin toimittajan omaan tuntoon kolkuttelemaan!

[3 ... West trolling manipulaation epäillään soluttautuneen faktantarkistustoimistoihin. Tämä on jalostunut ja hienostunut tapa vaikuttaa ihmisen tiedostamattomaan minään, tässä lännenmiehen mediapropaganda on sivistyneempi kuin idän suoravaikute, sen ollen karkeudessaan läpinäkyvä, ehkä tieten! … ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005376395.html -

Media käy sotaa lukijoitaan kohtaan! -raju nosto, mutta pitääkö paikkansa?

Nuorten ajatusmaailmaa tutkittiin, ja monille yllätyksenä huomattiin seuraavaa, ensin allekirjoittaneen kommenttina:
”... Nuorissa elää realismin toive. Toivottavasti media ymmärtää nyt jotain! Fiksuimmat ovat oivaltaneet median systemaattisen West trolling manipuloinnin. Venäjän uhan lietsonta on ylittänyt nyt näin huomisen tekijöiden kritiikkikynnyksen.” –
… ja sitten otteena itse tekstistä ” … – Nuorisoa ei nykypäivä huoleta, kunhan media ei lietsoisi pelkoa … ”.

Koko juttu täältä ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/enite... -

...

Ilkka Luoma

Komea ketju tuli - asiaa tuutin täydeltä ja kansalaismedian filosofia, kehitys ja tilanne tulivat liki täydellisesti esille - perinteelliset jänkkääjät olivat myös paikalla rikastuttamassa lukijoiden hymyilyä! ;)

Jorma Repo

Tässä ketjussa hymyilyä aiheutti lähinnä henkilö jolla oli yli 40 komementtia tässä ketjussa.Nämä ns. jänkkääjät jotka olivat kylläkin ylivoimainen enemmistö pysyivät jopa asiassa.Mutta "kukapa kissan häntää nostaa kuin blogisti itse" vanha vedenjakalla keksitty sananlasku.

Ilkka Luoma

Kerrotko kuka nosti häntäänsä - en huomannut sellaista mistään, sen sijaan sinäkin tunnistit jänkkääjät, jotka ovat osa mielipidekulttuuria, kohteliaisuuteen kuuluu vastata heillekin, siksi 40 kommenttia noin sadasta - mikä edustaa omaa aktiivista ja määrältää loogista ja hyväksyttävää linjaa ...

...
Täällä on kaikilla mielipiteen- ja sananvapaus, tosin asiaihmiset perustelevat kommenttiensa kritiikkiä - tyhjää ei kannata julkaista, se vasta ystävällistä hymyilyä aikaansaakin ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tapio Kuusela, suosittelen että luotat Ilkan Kiina-juttuihin. Hän on siellä asunut vuosia ja vieraillut kymmeniä kertoja ja toimii korkean tason menestyvänä konsulttina.

Venäjä-asioissa taas luota minuun, minä olen tietävämpi kuin Ilkka. Olen siellä syntynyt, kävin neuvostoaikana siellä kymmeniä kertoja samoin nykyisen Venäjän aikana. Olen toiminut konsulttina molempien valtojen aikana mm. Tallinnassa ja Muurmanskissa.

Toimin edelleen neuvonantaja. Viime viikolla tuli minulle kysely Venäjän Tiedeakatemiasta. Minä olen parempi Venäjä-asiantuntija kuin Ilkka Luoma, Myyryläisestä en ole varma.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

No Ilu tietää Kiinasta paljon, sen olen aikaisemminkin myöntänyt mutta tuo tiekartta on täysin hänen omaa keksintöään ja sen mukainen lopputulos tulee todistetuksi vääräksi siinä vaiheessa kun Korean niemimaalla aletaan tekemään sopimuksia. Nythän Ilun tiekartta on laadittu hänen oman tilannearvionsa perusteella mikä on jo pelkästään Etelä-Korean näkökulmasta täysin absurdi.

Luotan sinuun Venäjäasioissa etenkin jo hyvän paikallistuntemuksesi ansiosta. Ja siksi ettei sen maan tavat ole minullekaan vieraita. Tosin kokemukseni ovat Neuvostoliiton ajoilta, mutta näyttää ettei siirtyminen (sosialistisesta) diktatuurista tapahdu yhdessä yössä. Etenkään niin pitkään kuin johdossa pyörivät neuvostokasvatit.

Minä taas olen asunut puolet elämästäni Yhdysvalloissa, käynyt siellä korkeakouluni, ja ollut työelämässä 25 vuotta (Suomessa 12). Olemme siinä mielessä samassa tilanteessa Ilun suhteen, ettemme kumpikaan tiedä läheskään yhtä paljoa "maistamme" kuin hän.

Ilkka Luoma

Kehumatta paras ;)

...
Totean kuitenkin, että Venäjän ja Kiinan välinen yhteistoiminta on huomattavasti suurempaa ja laajempaa mitä meidän - esimerkiksi HS - media julkistelee!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiina on siinä suhteessa sivistyneempi että tuskin hyökkää ja valloittaa sille kuuluvan Siperian. Se vain tulee jonkin tiekartan mukaan siirtymään vähitellen kiinalaisille.

Venäjä taas on puhdas roistovaltio, se ei tee sovintoa eikä siitä tule ystävllistä naapuria koskaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #115

Miksi Siperia kuuluisi kiinalaisille?

Yleisemminkin: mistä tulee tämä ylenmääräinen halu siirrellä olemassa olevia rajoja ja jaella maita ja mantuja?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Tämä aivan epävirallisesti, eikä liity millään tavoin Kiinaan, kiinalaisiin ja/tai Kiinan keskushallintoon, ministeriöihin tai mihinkään muuhunkaan kiinalaiseen organisaatioon:

...
Historiasta löydämme joitain kiinnekohtia lähinnä mongolien myötä joihinkin Mantshurian jatkoalueisiin, joita jotkut saattavat pitää osana Kiinan historiaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #119

Venäjä valloitti Siperian. Oliko sillä jotain liittymiä Venäjään?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

Venäläiset valloittivat lähes tyhjän Siperian - vastineeksi voisi ottaa valkoisen eurooppalaisen maihinnousun Amerikoihin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #134

Ilkalla ja muillakin Venäjän ystävillä on vakiotodistelu:

Jos naapurin poika varastaa niin meidänkin pojalla on laillinen oikeus varastaa.

Jos Putin sotii niin se on ihan oikein kun muutki sotivat!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Oletko perehtynyt maailman sotineimpaan valtioon - joka ei ole Venäjä :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #170

Tiedätkö kumpi tappoi omia kansalaisiaan eniten? Stalin vai Mao?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #177

Molemmat tapattivat paljon - mutta pitää muistaa suhteutus kokonaisväkilukuun!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #119

Nuo mongolikiinnekohdat liittynevät lähinnä Temüžin:n, t.m.n. Tšingis-kaani (mong. Чингис хаан), rakentamaan valtakuntaan. Silloin kuitenkin voisi katsoa Kiinan kuuluvan Mongolialle. Silloinkaan ei kyseessä ole koko Siperia.

Kiinalaiset ovat kuitenkin muurillaan ((万里长城, Wàn Lǐ Cháng Chéng, s: "10 000 lin mittainen pitkä muuri") halunneet erottaa itsensä sivistymättöminä barbaareina pitämistään mongoleista.

Rajoja nykyisessä Mantsuriassa ei kiistäne kukaan. Eivät edes Mantšut joille joku voisi suoda historiansa takia siteitä siihen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #124

Kiinaa hallitsi ajallaan myös ns. mongolikeisarit ja toisaalta mongolien valta ulotui kauas länteen - aina Karjalan laulumaille saakka! ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #117

Mistä tulee tämä halu siirrellä rajoja? Tätä pitäisi kysellä venäläisiltä.

Tietysti Siperia kuuluu Kiinalle, sehän on geopoliittinen tosiasia. Ihan kuten Karjalan liittäminen Venäjään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #121

En pysy mukana Miralan geopoliittsessa ajatuksenjuoksussa.

Nykyisin Venäjään kuuluvat Karjalan osat liitettiin siihen II Maailmansodan meidän osaltamme lopettaneella rauhansopimuksella. Samaa tulosta tarjottiin jo muutama vuosi aiemmin mutta silloin se ei vielä kelvannut Nyt kuitenkin jälkimmäinen yritys on voimassa olevaa kansainvälistä oikeutta. Se on toiminut jo yli 70 v.

En muista tähän hätään voimassa olevaa sopimusta joka lupaisi Siperian Kiinalle.
Molemmat osapuolet näyttäisivät tulevan toimeen nykyisen rajan kanssa ihan hyvin vaikka muutama vuosikymmen sitten olikin joitakin erimielisyyttä jatkuvasti paikkaansa vaihtavien rajajoiksi nimettyjen uomien ja saarten suhteen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #125

Sinulla on kovin huono muisti. Muistatko millä sopimuksella venäläiset lähtivät valloittamaan Karjalaa? Olisko siinä samassa ollut maininta Siperiastakin?

Tällä hetkellä Venäjä pelkää enemmän Kiinan jättiläistä kuin Natoa. Venäläiset tietävät että Natosta ei ole vaaraa, mutta se on varmaa että Kiina ottaa Siperian ennemmin tai myöhemmin. Yrittäähän pikkuinen Suomi mielistellä Venäjää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #126

Mitähän valloitusta Mirala mahtaa muistella?

Viimeisin yritys oli ihan Natsi-Saksan ja Suomen oma yritys. Sitä edellinen sota oli osa paljon Karjalaa suurempaa kuviota jossa sen valloituksella ei ollut kärpäsen p:n kokoistakaan merkitystä. Ja silloinkin NL tarjosi aluevaihtoja jotka toteutuessaan olisivat antaneet meille paljon suuremman osan Karjalan "ikiaikaisia laulumaita" kuin mistä olisimme vaihtokaupassa luopuneet. Melkoista "valloitusta".

Sitä edeltänyt yritys oli "retkeilyä" Vienassa ja Aunuksessa noin sata vuotta sitten. Siitä taaksepäin mennessä edeltävä oli N.Bonabarten ja Ranskan aiheuttama venäläisten vastahakoinen sota n. 210 v. sitten joka sekin oli Karjalan, josta nyk. P-karjalaa lukuunottamatta jo kuului Venäjään, asemesta suunnattu perimmiltään Englantia vastaan. J.n.e.

Olen yrittänyt seurailla Kiinan ja Venäjän suhteita niin niiden omista kuin kolmansienkin osapuolten lähteistä. En ole havainnut niiden itsensä välillä minkäänlaista pelkoa vaan pyrkimystä molempia osapuolia hyödyttävään yhteistyöhön. Jossa tosin kumpikaan osapuoli ei halua laittaa "kaikkia muniaan yhteen koriin". Sen sijaan olen huomannut tuon yhteistyön ulkopuolelle jääneiden, jätettyjen tai jättäytyneiden, yrittävän hankaloittaa sitä.

Mikähän tieto meiltä muilta, ilmeisesti Putin ja Xi mukaanlukien, on jäänyt huomaamatta mutta Mirala sen huomannut?

P.s. en viitsi lähteä arvioimaan kumman, Miralan vai minun, muisti tekee tepposiaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Suur-Suomi vilkkui innokkaiden saksan ystävien mielissä - jopa koko Kuolan niemimaa väijyi sotaisimpien ajatuksissa 1941 syksyllä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #138

Suus-Suomi aate oli hyvä. Ihan kuten Putinkin haluaa yhdistää slaavilaiset kansat yhden keisarin alaisuuteen!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Missä Putin on näin sanonut?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #146

Koko hänen politiikkansa on ollut yhdistää venäjänkieliset joita on raja-alueilla naapurimaissa. Suomessakin on 70.000 venäjänkielistä joista osa odottaa parempia aikoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Kuten moni Suomen suomalainenkin ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Meilläkin on ulkosuomalaisia yhdistävä yhdistys! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Kiina ja Venäjä ovat lähentymässä idän akseliksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #125

Siperiaa ta sen osaa ei ole määritetty Kiinalle missään sopimuksessa, edes allekirjoittamattomassa, mutta Kiinassa on ajatuksia tietyistä eteläisen Siperian alueista, jotka katsotaan olevan osa Mantshuriaa - tämä on allekirjoittaneen henkilökohtaineb arvio, eikä perustu mihinkään viralliseen kiinalaiseen lähteeseen ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #140

Eipä Venäjäkään paljoa välitä sopimuksista.
Minkäs sopimuksen mukaan Venäjä hyökkäsi Suomeen 1939? Kaksi roistoa sopi keskenään, Hitler ja Stalin.

Ei Siperiaa ole Venäjällekään määritelty missään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Hitler ja Stalin eivät sopineet mistään Neuvostoliiton hyökkäyksestä Suomeen 1939.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #147

Ei sellaisista yksityiskohdista ollut tarpeen sopia. Ilman sotaa Baltian maat saatiin NL:n alaisuuteen. Vain Puola ja Suomi tekivät aseellista vastarintaa.

Kyselepäs seuraavalla Tallinnan matkalla vanhemmilta eestiläisiltä mitä he tykkäsivät elämästä neuvostoperheessä. Kysy myös että miksi he heti liittyivät Natoon kun venäläisten vallasta pääsivät eroon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Olisiko ollut hyvä neuvotella maanvaihtoasiat loppuun asti ja jättää vakoilukuvat luovuttamatta Saksalle ENNEN Talvisodan venäläisten hyökkäystä?

...
25% Eestin populaatiosta on venäläisiä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #153

Ne 25% ovat miehityksen jälkeen tulleita venäläisiä.

Talvisodan alla NL:n olisi pitänyt hoitaa tilusvaihdot reilusti. Olisi ostanut Kannaksen maatilat selvällä rahalla, kuten nykyisin ostelee tukikohtatontteja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #156

Valtaosa nykyisistä Viron venäläisistä on aiempien sukupolvien maahanmuuttajien jälkeläisiä. Iso osa nykyisistä ei ole NL:ssa asunutkaan. Sitä paitsi vanhimmat muuttajat menivät jo keisariaikaan.

Roomalaiset katsovat aidon roomalaisen rajaksi vähintäänkin seitsemän peräkkäistä sukupolvea taaksepäin sekä isän, että äidin puolelta. Helsinkiläiset tyytyvät kolmeen. Montako Mirala vaatii virolaisilta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #161

Eestissä oli sen edellisen itsenäisyyden aikana hyvin vähän venäjänkielisiä, ihan kuten Suomessakin.

Mutta kun venäläiset valloittivat Baltianmaat, he toivat löysää porukkaa monille aloille joihin ei alkuasukkaita uskallettu päästää. Näin strategiset alat kuten viestiliikenne ja rautatieliikenne miehitettiin venäläisillä. Lisäksi maahan tuli sotaväki.

Kun Baltianmaat itsenäistyivät uudestaan, armeijan eläkeläiset jäivät eestiläisten elätettäväksi samoin suurin osa muita venäjänkielisiä. Tällä hetkellä suurin osa Eestin venäläisistä on näitä miehittäjiä ja heidän jälkeläisiään.

Iso osa nykyisen Venäjän asukkaista ei ole koskaan asunut Neuvosoliiton aikana koska ovat syntyneet myöhemmin, eli kaikki alle 28 vuotiaat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #156

Kansat ja ihmiset liikkuvat - mekin olemme lähtöisin jostain ... Etiopian ylängöiltä ;)

Tähän kannattaa perehtyä:

Suomalaisuuden juurien etsijät ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #115

Leo, emme saa Karjalaa takaisin tuolla vihan paatoksellisuudella. Voisimme saada "sen takaisin" aivan muin keinoin ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #118

Elisabeth Rehn on sanonut konfliktien sovittelusta että ei synny pysyvää rauhaa jos osapuolet eivät koe että sovinto on oikeudenmukainen.

Niin kauan kuin Venäjä ei luovuta Karjalaa, se ei halua sovintoa eikä ystävyyttä.

Karjalaa emme ainakaan saa takaisin jos alistumme rikokseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Oletko Leo perehtynyt Vanhan Suomen historiaan?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #137

Älä yritä taas:)

Me karjalaiset olimme hallitsijoiden kannalta keljuja, kapinoimme emmekä maksaneet veroja. Siksi tsaari halusi päästä meistä eroon ja liitti Vanhan Suomen Uuteen Suomeen suomalaisten kiusaksi.

Se oli rasite suomalaisille eikä mikään hyvyyden osoitus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #144

Tsaari lahjoitti Vanhan Suomen Suuriruhtinaskuntaansa - yhtenäistääkseen suomalaisuutta ... malliksi ja esimerkiksi tsaarikunnalle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #148

Voihan sen niinkin muotoilla. Mutta varsinainen asia oli päästä meistä eroon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #151

Itse asiassa karjalaiset eivät kapinoineet juurikaan enempää kuin muutkaan. Ja sitäpaitsi Pavel I rajoitti veroja ja osoitti ukaasillaan päinvastaista kuin Mirala väittää.

Aleksander I:kin vain siirteli valtakuntansa sisäisiä rajoja eikä pyrkinyt eroon mistään sen osasta. Vähän niinkuin meilläkin siirrellään läänien, maakuntien ja kuntien rajoja kulloisienkin tarpeiden mukaan kulloisenkin hallintomallin puitteissa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #163

Aleksanteri I lupasi meille salmilaisille pitäjäkokouksessa vapautuksen virkamiesten mielivallasta. Pavelin aikana me jo kuuluimme Suomen Suuriruhtinaskuntaan.
Mutta mutta

Tsaari kaukana, Jumala korkealla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #164

Pavel I syntyi 1/10 1754 ja keisari hänestä tuli 17/11 1796 halliten kuolemaansa saakka 23/3 1801. Häntä seurasi valtaistuimella poikansa Alexander I joka oli syntynyt 23/12 1777 ja hallitsi 1/12 1825 saakka. Suomen suuriruhtinaskunta perustetiin Porvoon maapäivillä (t.m.n. Herrainpäivät) 28/3 ... 18/7 -1809.

Joten Mirala ei siis voinut kuulua vielä Pavel I:n aikaan Suomen suuriruhnaskuntaan vaan tuolloin hän kuului Venäjän keisakunnan Viipurin kuvernementtiin joka oli perustettu Turun rauhan jälkeen eli 1743. Sitä ennen Venäjälle kuuluneet alueet kuuluivat Pietarin kuvernementtiin Viipurin ja Käkisalmen provinnsina Uudenkaupungin rauhasta 1721 lähtien.

P.s. Venäjän viimeinen tsaari oli Pjotr I joka myös suurena tunnetaan (Пётр I Великий) joka hylkäsi tuon tittelin ja otti virka-asemansa nimeksi keisarin (Император) vuonna 1721 joten nyt puheena olevat valtionpäämiehet ovat jo kaikki keisareita.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #180

Hienoa, olet aivan oikeassa!
Piti kerrata Elna Pelkosen kirjaa Karjalan meren äärellä:

Vanha Suomi liitettiin Uuteen Suomeen 1812.
1819 Aleksanteri I piti pitäjäkokouksen Salmissa.
Vuosina 1810, 1811, 1816, 1819 ja 1820 oli niin pahoja selkkauksia että oli käytettävä sotaväkeä vastarinnan kukistamiseksi.
Pian Aleksanteri I kruunusta luopumisen jälkeen salmilaiset polttivat nimismies Neiglickin 31.8.1831.

Eli autonomian alkuaikoina olimme hankalia. Mitä kaikkea olikaan tapahtunut sitä ennen. Siksi Aleksanteri I luovutti meikäläiset suomalaisille.
Kun me Talvisodan alla jouduimme evakkoon suomalaisten puolelle, ei meistä täällä silloinkaan pidetty. Suomalaisten oli pakko päästä meistä eroon, siksi sopivan tilaisuden tullen yhdessä lähdimme jatkamaan Talvisotaa ja valloitimmekin Karjalan. Mutta koska kurja Lännen Mies olikin siirtynyt venäläisten puolelle, hävisimme jälleen.

Nykyisinhän me karjalaiset olemme ystävällisä ja pidettyjä ihmisiä:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #182

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi -

Vanha Suomi

"Vanha Suomi (ruots. Gamla Finland, ven. Старая Финляндия) tarkoittaa niitä Suomen alueita, jotka Ruotsi menetti Venäjälle Uudenkaupungin (1721) ja Turun rauhansopimuksissa (1743). Turun rauhan jälkeen Viipurin, Käkisalmen ja Kyminkartanon provinsseista muodostettiin yksi hallinnollinen kokonaisuus Viipurin kuvernementti. Vuosina 1784–1796 kuvernementin alue muodosti Viipurin käskynhaltijakunnan[1]. Vuodesta 1803 kuvernementti tunnettiin Suomen kuvernementtina.[2], jonka Venäjän keisari yhdisti Suomen suuriruhtinaskuntaan eli ”Uuteen Suomeen” vuoden 1812 alussa.

Nimitys Vanha Suomi on suomalaisittain katsottuna hieman epäjohdonmukainen. Ymmärrettäväksi se tulee katsottaessa asiaa venäläisittäin: Vanhan Suomen alue liitettiin keisarikuntaan lähes sata vuotta ennen muuta (Uutta) Suomea ... " -Wiki

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Oletkohan nyt liian synkällä päällä - ei kukaan halua päästä karjalaisista eroon! :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #173

Kiitos, totta pakiset, mehän olemme nykyisinkin aina ystävillemme ystävällisiä, mutta jotkut ovat pitkävihaisia jos liikaa on kiusattu.

Olimme tuhat vuotta ystäviä novgorodilaisten ja myöhemmin venäläisten kanssa. Suomalaiset olivat sen ajan meidän päävihollisia. Sitten venäläiset hyökkäsivät kimppuumme 1939. Siitä asti moni sairastaa russofobiaa.

Ilkka Luoma

UPI liittyi manipulaattorien laulukuoroon:

Erinomainen esimerkki West trolling manipulaatiosta, joka on jo läntisen median keinovalikoimassa ja työkalupakissa vastustamassa idän paljolti lännen esimerkkien mukaista markkinatalousmallia. Nyt puolueettomaksi tarkoitettu UPI liittyy tavoitehakuiseen mediaseuraan piilomanipulaattorina luomaan idän ja lännen välistä vastakkainasettelua!

...
~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805292200977820... -

"Tuore tutkimus: Suomi on useiden vaikutusyritysten kohteena - Yleensä hybridioperaation takaa löytyy Venäjä

Tiistai 29.5.2018 klo 18.35
Venäjä ja muut länsimaiden vastaiset tahot pyrkivät saamaan länttä polvilleen muun muassa hämärällä diplomatialla ja geoekonomisella vaikuttamisella ... " -Iltalehti

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

UPI on ihan oikeassa. Tässähän mekin juuri käymme informaatiosotaa, Ilkka ja Myyryläinen ovat vihollisen etulinjan hyökkääjiä ja minä yritän torjua vihollisen hyökkäyksiä.

Joka toinen päivä Ilkkä ampuu raskaalla tykistöllä tuli-iskun suomalaisten mielenasemiin. Minä yritän omalta osaltani torjua hyökkäyksiä ja joskus onnistun tekemään pieniä vastahyökkäyksiä.

Pakko tunnustaa: Venäjä eli East trollin on vielä selvästi voitolla tällä rintamaosuudella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä voin omasta puolestani laskea alati väsymättömän Miralan vartiovuorostaan. En ole pasifistina hyökkäämässä yhtään mihinkään kenenkään sotajoukoissa.

Kehottaisin Miralaa samalla rauhoittumaan sillä kaikki hänen kanssaan erimieltä olevat eivät ole hyökkääjinä hänen kimpussaan.

Kun adrenaliinitaso levon ansiosta laskee, alkanee myös vainoharhaisuus helpottaa eikä piippalakit enää vilku nurkissa. Epämääräisestä suunnasta kuuluva molotus saattaa joissakin tapauksissa jatkua hieman pitempään mutta ajanmittaan sekin helpottaa. Pahinpiin oireisiin voi käyttää A.Järnefeltin Kehtolaulua kohtuullisina annoksina (ei kuitenkaan suositella jatkuvaan käyttöön sillä se saattaa aiheuttaa riippuvuutta).

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #165

Kiitoksia huomaavaisuudesta minun vaatimattomaa persoonaani kohtaan.
Ei kukaan hyökkää minun kimppuuni, en minä mitään pelkää, en putinisteja, en kuolemaa. (Jos näen vihreitä miehiä tai kuulen molotusta, poistan varmistimen!)

Kieltämättä adrenaalitaso saattaa joskus nousta kun luen Luoman ja Myyryläisen valheita, käynnissähän on informaatiosota jossa valitettavasti olemme joutuneet eri puolille rintamaa. Esi-isieni lailla minä puolustan Suomen vapautta ja itsenäisyyttä. Vasta sitten aloin reagoida hyökkäyksiin kun valheet ja herjat tulivat liian suuriksi.

Minun krooninen russofobi-tautikin paranisi helposti jos Putin alkaisi käyttäytymään ihmisiksi. Tietysti hänen pitäisi samalla pistää vaikkapa poloniumia suomalaisten putinistien kahviin:)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #166

Ehkä Mirala on varovainen sen varmistimensa kanssa. Kun minä viimeksi näin vihreitä miehiä, he olivat matkalla Vekaranjärveltä lomalle.

P.s. en ole huomannut Miralan, ainakaan vielä, puuttuneen yhteenkään valheeseen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #167

Tässä tulee yksi malliksi:

"Me olemme luovuttaneet itsenäisyytemme EU-Brysseliin"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #178
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #186

Fakta on se, että itsenäisyytemme on paremmin turvattu kuin yksinään arvaamattoman Venäjän vieressä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #188

Vähiin on itsenäisyytemme kutistunut!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #166

Me olemme luovuttaneet itsenäisyytemme EU-Brysseliin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #166

Minusta näiden Venäjämielisten ei paljoa kannattaisi jeesustella vainoharhoista etenkin kun lukee heidän juttujaan. Puhumattakaan heidän mallimaastaan, jonka Neuvostoajoilta peräisin olevan vainoharhaisuudenkin Tuomioja Yle Puheessa suositteli suomalaisten ottavan huomioon ulkopoliittisissa toimissaan. On muutenkin ihmeellistä, että jos on heidän kanssaan eri mieltä venäjästä, oli kysymys sitten vaikkapa Euroviisuista, joutuu ilman muuta leimatuksi Russofobiksi ja samalla Natofanaatikoksi.

Ilkka Luoma

TORSTAINA, SYYSKUUTA 01, 2016
UPI-FIIA: Venäjän uhka kasvaa – sumutusta, shakkipeliä vai vääräuskoisuutta?

(Ulkopoliittinen instituutti julkisti paljon mediatilaa saaneen raportin Venäjästä, sen nykytilasta ja erityisesti arvioiduista vaikutteista Suomeen ja meidän ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ~ http://www.fiia.fi/fi/publication/607/venajan_muut... - )|1

[ … kansalainen Erkki ihmettelee lähiöpubissa miksi Venäjästä koetetaan löytää vuodesta toiseen uhkaa? |2 Samalla Erkin pystypubikaveri riemastuu – ”prkl - Karjala takaisin, miekka meni sittenkin liian aikaisin tuppeen!” |3 Jäänteitä on moneen junaan ja Päämaja kaupungin asemalle jäi useat ihmettelemään, kun mikään uhka ja uhan maalaus ei ole toteutunut – jo yli 70 vuoteen …

… kansalainen Liisa lukee ihmeissään raportteja kuinka paha Venäjä onkaan. Toki paljon elämään nähneenä hän muistaa kuinka käytiin sotaa ja viljaa tuotiin Saksasta. Saksa oli auttanut meitä, mutta vienyt meidät samalla 1941 sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Liisa ei ole nähnyt venäläisiä pieniä vihreitä miehiä Suomessa, mutta amerikkalaiset taistelukoneet lensivät Liisan mökin yli lähellä Venäjän rajaa – olivat kuulemma tulleet näyttämään voimaa ja kertomaan karhulle, että täältä pesee |4 … ]

Yle Aamu – TV: ssä - 31. elokuuta 2016 kokeneet kansanedustajat, Kokoomuksen väkevä natouskovainen ja amerikkalaista rautaa rajalle Pertti Salolainen ja Keskustan pitkään pääministerinäkin toiminut Matti Vanhanen jutustelivat tästä UPI’ n raportista. Jako oli selvä – Salolaisen ”mopo keulii ja vikuroi”, edelleen |5 ja Natoa kaivataan, joskin jo vaimeammin – Pertti on oivaltanut, ettei kansamme halua Natoon |6.

Toinen uuniperunoistaankin tunnettu Matti Vanhanen, edesmenneen professori Tatu Vanhasen poika, esitti jo valtiomiesmäistä toppuuttelua ystävällisesti myös Pertille – Matti otti tasoittelevan asennon ja viestitti rauhoittumista ja venäläisyyden tuntemusta |7 ymmärtää, että vain ulkopolitiikan älykäs ja huomioiva hoitaminen pitää idän karhun säyseänä ja kaupankäyntiin innostuvana. Oli myös kuultavissa, että Itämerellä toimivat muutkin asevaltiot kuin Venäjä. Aivan kuin Matti olisi oivaltanut, että olemme niin idästä kuin lännestä?

UPI astui miinaan Lapin Venäjältä pakolaisista!
[ ~ http://yle.fi/uutiset/norjalaistutkijat_itarajan_p... - ]

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/upi-fiia-v... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä Ilkalla on sana hallussa, pakinoitsijanakin voisi pärjätä.

Liisa-mummo taitaa olla jo dementoitunut kun ei muista edes talvisotaa. Erkkikin taitaa olla jossain laitoksessa, tuskin päästävät enää pubiin riitaa haastamaan. On niin monta kertaa tarvittu poliiseja.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Autonomian alkuaikoina Venäjän politiikka oli ystävällistä Suomea kohtaan. Mutta on turhaa Venäjän ystävien valehdella miten Venäjä on ollut aina ystävällinen meitä kohtaan.

1800-luvulla Venäjän alueilla oli jatkuvasti kapinointia ja samaan aikaan ulkomaat pyrkivät hyökkäilemään. Tsaarin politiikka autonomian alkuaikoina oli toimia niin että suomalaiset eivät nousisi kapinaan emämaata vastaan kuten mm. puollalaiset tekivät monta kertaa. Myönnytyksillä Venäjä sai rauhoitettua pohjoisen rintaman.

Siinäpä olisi Putinillekin mallia, kohdella Suomea ystävällisesti! Ei tarvitsisi pelätä että liitymme Venäjän vihollisiin. Antaisi ryöstämänsä Karjalan aluksi ja muutenkin kohtelisi meitä inhimillisesti.

Mutta ehkä enemmistö venäläisistä haluaa uusia sotia ja uusia valloituksia?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kansalaiset Erkki ja Liisa alkavat olla jo kuuluisuuksia. Heidän värikkäästä elämästähän saisi ihan menestysromaanin. Miten Liisa muistelee vanhainkodissa sota-aikaista elämää, miten ystävälliset neuvostopommittajat pudottelivat kirjallisuutta.

Erkkihän on ihan Ryysyrannan Joosepin tasoinen ajattelija, tappelee kapakassa aatteensa puolesta jne. Aluksi Ilkka voisi kirjoittaa näytelmän heistä.

Ilkka Luoma

Leo taisi nyt hiukan rauhoittua ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvässä seurassa mielikin rauhoittuu.

Ilkka Luoma

HS manipulaatiota - suosittelen lukemaan koko linkin alaisen jutun:
~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005694833.html -

"Ruotsi lähettää koteihin sota­propagandaa, Suomen nuoriso puhuu sodan uhasta ja keski-ikäinen kolumnisti pohtii tulevaa taistelu­pariaan ... " -HS

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ruotsalaiset eivät ole joutuneet sotimaan kahteensataan vuoteen, joten kansalaiset tarvitsevat alkeiskirjan siltä varalta että Venäjä taas hyökkää. Viimeeksihän venäläiset sotilaat olivat Ruotsin maaperällä ja Tukholman lähettyvillä 1809.

Ruotsalaiset valmistautuvat pakon edessä puolustautumaan jos Venäjä hyökkää. Valmistautuminen ei ole sotakiihkoa tai sotapropagandaa. Puolustukseen varautuminen on valtiovallan tärkein tehtävä.

Venäjä on tehnyt oman valinnan hyökätä, silloin valmistaudutaan sotimaan.

Ilkka Luoma

Kun olimme Ruotsin itäinen maakunta, hyökkäili Ruotsi yhtälailla itään kuin tsaarit länteen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #191

Totta puhut. Ruotsi hyökkäsi useimmin koska piti saada pohjois-Venäjän turkismarkkinat haltuunsa.

Me karjalaiset jouduimme aina ottamaan vastaan ruotsien (ruotsit = ruotsalaiset ja suomalaiset vääräuskoiset) hyökkäykset.
Novgorod ja myöhemmin Venäjä olivat jotenkin meidän tukijoita.

Venäjä, ikivanha ystävämme hyökkäsi kimppuumme 1939. Tämä rikos on sovittelemtta. Olisi hieno asia jos ystävyys voisi palata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #192

Miksi emme osanneet 1939 maanvaihtoneuvotteluja hoitaa asialoppuun asti? Tämä on se oleellisin kysymys.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #194

Venäläisten olisi pitänyt ostaa riittävästi maatiloja Kannakselta käypään hintaan. Se olisi ollut reilua. Kannaksen isännät olisivat toki myyneet pienet tilansa jos olisivat saaneet sen verran rahaa että olisivat voineen hankkia hiukan isomman pläntin muualta.
Ihan kuten venäläiset nytkin ostavat.

Eihän ollut mitään tolkkua vaihtaa parhaita viljelymaita Vienan korpiin ja soihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #196

Niin. Tuo viimeinen virkkeesi maksoi meille Talvisodan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #198

Hyökkäyksen syyksi lopulta riitti Mainilan laukaukset. Kaupankäynti maiden vaihdolla oli teatteria. Miten kävi Baltiassa? Tai Puolassa. Venäjä valloitti ne ilman mitään koukeroita.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Voiko kukaan tervejärkinen väittää että Suomi tai Ruotsi valmistautuvat hyökkäämään?

Mutta nämä pienet maat valmistautuvat puolustautumaan mikä on jokaisen maan oikeus ja velvollisuus. Jos me hankimme puolustustarvikkeita, me varaudumme puolustamaan, se ei ole sotakiihkoa tai sotapropagandaa.

Vain Venäjä valmistautuu hyökkäyssotaan. Venäjällä on sotakiihkoa, jopa 10 vuotiaille lapsille opetetaan ampumista. Tälläkin palstalla käytävä informaatiosota on Venäjä hyökkäyksen valmistelua.

Ilkka Luoma

Suomi ja Ruotsi eivät varmasti yksin tai kahdestaan suunnittele mitään sotilaallista hyökkäystä itään - kysymys on siitä miten US/Nato hyödyntäisi omissa taisteluskenaarioissaan Ruotsin ja Suomen alueita matkalla itään - lähinnä Kuolan niemimaalle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sano syitä miksi Nato hyökkäisi Venäjälle?
Himoitut luonnonvarat:
http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Se on hyväksyttävää että Nato ympäröi Venäjän tukikohdillaan. Vielä enemmän pitäisi olla aseita rajalla. Piirittämisen ainoa tehtävä on viestittää Putinille että yritäppäs pysytellä omalla puolellasi.

Ukraina ja Suomi ovat tällä hetkellä heikkoja lenkkejä. Ukrainaan Venäjä hyökkää paraikaa, onko Suomi seuraava.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #197

Mirala kirjoitti: "Se on hyväksyttävää että Nato ympäröi Venäjän tukikohdillaan. "

Kuka on tälläisessä asiassa oikeutettu antamaan hyväksymisensä? Ja kuka sitä on anonut?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #201

Tarviiko sellaiseen anoa lupia Venäjältä? Minä ainakin ja moni muukin hyväksyy sen että yritetään estää Putinia laajentamasta sotaa naapurimaihin.

Miksei Putin voisi olla ihmisiksi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #202

Mirala kyseli: "Tarviiko sellaiseen anoa lupia Venäjältä?"

En kai minä suunnannut kysymystä vain Venäjään? Kai luvan antaja voinee olla missä suunnassa tahansa kunhan on riittävät krediiti. Mutta kenellä sellaiset voisi olla ja miten hankitut sekä kuinka todennettavissa?

P.s. Oli päässyt jotenkin tämä mielenkiintoinen keskustelunaihe luiskahtamaan pitkäksi aikaa katveeseen. Anteeksi anelen sitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #201

Tuon vuoksi Venäjä nimeää juuri US-johteisen Naton pääviholliskandidaatikseen ... Yhteiseurooppalainen "nato" olisi jo aivan eri asia, jossa jopa Venäjä voisi olla mukana! Odotan Hesarilta tähän kiintoisaa juttua! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #201

Russofobistien hyväksyntä riittänee ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #197

Liina paljon raaka-aineita liian vähille ihmisille. Sekä ikuinen lännen taistelu itää vastaan - tässä on se dilemma, joka lähtee nyt purkautumaan Singaporesta - saa nähdä miten HS kirjoittaa tapahtuman auki lukijoilleen!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä ihmettä Nato tekee Kuolan niemimaalla? Pelkkää erämaata.

Kuolan tukikohdat on helppo tuhota ohjuksilla vaikkapa sukellusveneistä jos Nato sellaista joutuisi tekemään. On lapsellista väittää että Nato lähtisi Suomen Lapista höökimään. Onhan sillä parempia tukikohtia Ruijassa valmiina.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #199

Jos ja kun tukikohdat on kallioluolissa niin enpä usko niitä tuhottavan ohjuksilla, ne on valloitettava.

Toisaalta onhan tietysti mahdollista, että niillä "älypommeilla". Muistelen mielelläni vanhoja. Aikoinaan I Persianlahden sodan aikoina alettiin ensimmäistä kertaa laajemmin kohkata täsmäpommeista kun sellaisia kerrottiin käytettävän bagdadilaisten sekaan piiloutuneita Saddam.H:n katalia kätyreitä vastaan. Pommit osasivat kuulemma likipitäen soittaa ovikelloa ja mennä hissillä kellariin jossa rähäyttivät nuo katalat Paat'h-tistit atomeiksi eikä kukaan siviili loukkaantunut, edes henkisesti vaan tunsivat vain setä Samulin raikkaan vapauden tuulahduksen. Kai ne sitten varmaankin osaavat mennä paksuista kiviseinistä ja raskaista teräsbetoniovista huijaamalla valvontajärjestelmiä kuin J.Bond konsanaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #203

Tarvitaan taktinen ydinase ... tai USAF' in käyttämiä "luolajäristyspommeja" (Afganistan 2001), joita voidaan pudottaa vain B-52 pommikoneesta ja ne on helppo ampua alas - taktinen ydinohjus - "risteilynä" tai kaukaan amerikkalaisesta sukellusveneestä ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #199

Muun muassa Borei str. ydinsukellusveneiden tukikohdat ja varustelutelakat!

Toimituksen poiminnat