Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaatuuko Keskusta insinööri Sipilään?

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan. Paluuta yritettiin estää ja vaikeuttaa, mutta ”Apollosta [1 lähtenyt suunnitelma ei kantanut hedelmää” -kulmakuppiloissa sipistään.

Insinööri Juha Sipilä oli vuonna 2014 vielä tuore, raikas ja uudishenkinen poliitikko, olematta poliitikko – hän tuli tekemään rikkaana rikkaiden elämästä parempaa … näinkö se on sittenkin nähtävä?

 

Juhan avuksi riensi paljolti Kiinan nostama maailmanlaajuinen taloustoimeliaisuus. On tietenkin selvää, että Sipilän hallitus omii kaikki positiiviset tuulenvireet itselleen omiksi aikaansaannoksiksi, pysyäkseen suosittuna ja pystyssä.

 

Nyt Keskusta laahaa asemissa – tilanteessa ennen Sipilää. Sipilä ei kyennyt toistaiseksi ylläpitämään nostetta – perinteelliset poliitikot – jytkyttelijä Timo Soini takinkääntäjineen ja Kokoomus Petteri Orpon johdolla kyttäävät jotain tapahtuvaksi. Soini pakenee [2 – veikkaillaan, näinhän teki Jyrki Katainenkin, kun kaikki kaatui [3 … ”Nyt kaatuu Soini” -puhistaan pystypubeissa.

 

Petteri Orpo paistattelee demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa piikkipaikalla [4, vaikka kokeneimmat muistavat vaalien olevan ainoa luotettava gallup – kunhan vielä ”Nukkuvien puolue” saadaan hereille, tapahtuu todelliset muutokset – nukkuville ei ole vain kymmeniin vuosiin ilmaantunut herättävää kansanjohtajaa, … ehkä seuraavista eduskuntavaaleista ”valo tulee sokealle”, … vaalit saattavat olla jopa ennenaikaiset.

 

Sanotaan, että sote-soppa upottaa Sipilän, ja että Väyrynen olisi ratkaisijan roolissa?

Niin tai näin. Paavo on luonut jotain uutta – hänen perusti EU-Brysselistä ”aldemaisen” Kansalaispuolueen [5, jossa on idea, ideologia ja aatteen palo, kunhan riidat sovitaan ja sotakirveet haudataan …

Paavolla on ”valmiina” 180 000 suomalaista, joista sadat olisivat valmiit vaalikenttätyöhön, jos vain Paavolle saadaan sellainen puoluesihteeri, joka laittaa tuulemaan. Nyt on tekijän paikka auki!

 

Entä Juha Sipilä, joka yritti vilpittömästi kaikkensa, mutta teki virheen, kun jätti Väyrysen rannalle!

Timo Soinista ei ikinä pitänyt tulla ulkoministeriä [6 – kotimaan vastuunkannon hän laistoi jättämällä perinteellisesti hänelle kuuluvan valtiovarainministerin salkun Kokoomukselle – ja silloin tuli orpo olo. Entä mitkä olivat Sipilään kohdistuneet odotukset, kun paljolti hän nosti Keskustan pääministeripuolueeksi – tuoreella liikemiesmäisellä otteella ---

 

Kirjoitin 14. lokakuuta 2014 näin ja juttu sai 1013 lukijakommenttia Iltalehden kansalaispulinapalstalle – kunnes koko palsta suljettiin, mutta tässä se on ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6450218 – otsikolla ”Pääministeri Juha Sipilä! ... ?” ---

Ote: ” … Kansa kaipaa uudenlaista pääministeriä, joka on tehnyt tavallista työtäkin

Turuilta ja toreilta kuuluu jo paljon arkikansan mietteitä uuden pääministerin olemuksesta ja henkilöstä - arvuutellaan Sipilästä pääministeriä. Onhan Juha ollut yrittäjä omalla rahalla ja riskillä, siis ymmärtää arkielämän realismia. Tuntuu vieläpä rehdiltä, ei ole ollut koko ikäänsä ”vain” poliitikko, tehnyt siis oikeaa työtä, eikä osaa valehdella tai kauniimmin sanottuna - muuntaa asioita vain omaksi edukseen.


Onko meillä ollut koskaan yrittäjäpääministeriä?

Miltä vuodelta muuten löydetään historiasta ensimmäinen pääministeri, joka on yrittänyt menestyksekkäästi omin avuin ja aikaansaanut oikeita töitä tavallisille ihmisille, ja jotka ovat motivoituneina olleet aloittamassa joka arkiaamuista työpäiväänsä?
...
Mitä muuten Jykke [7, Timppa [8 ja Juttis [9 ovat muuta kuin politiikkaa aikaasaaneet ansiolistaansa? -tätä kansa kysyy, vähättelemättä yhtään politiikanhoidon vastuullista tehtäväkenttää! … ” -lainaus päättyy

Kuinka monta keskustalaista loikkaa Väyrysen alussaan yhden miehen eduskuntaryhmään, entä Sinisistä ja Perussuomalaisista? Jää nähtäväksi. Moni saattaa miettiä, että Paavon joukoista on helpompi ponnistaa uusiin ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin – jää nähtäväksi ja toivomme, että näkymä on kansalle iloksi!

 

Viitteet:

[1 Tunnetusti Keskustan puoluetoimisto on Apollonkadulla ja moni arveli ”kärnäilyn” suunnitellun juuri Apollonkadulla! …?

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/pakeneeko-timo-soini-ongelmia-vai-hapeaa.html -

[x

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/paavo-vayrynen-putsasi-poydan.html -

[x

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/ei-uskottavaa-tulevaisuuskuvaa.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171257

 

DOC sipila_kaatuu_28052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 29052018

 

532_4543 – 10:18

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Ilkka Luoma

[3

Kun Jyrki Katainen kaatui ja pakeni EU-Brysseliin Alexander Stubbin paikalle - varapääkomissaariksi - yhdeksi kuudesta ---

...

MAANANTAINA, TAMMIKUUTA 14, 2013
Soten vaikeus ja Kreikan helppous

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeu... -

Uutisointi mourusi kuinka laihaksi, ristiriitaiseksi ja osin epäonnistuneeksi torsoksi SOTE*] uudistus jäi - aihe, joka oikeasti koskettaa kaikkia suomalaisia ja nimenomaan täällä kotona Suomessa.

[ ... terkkarin odotushallissa Helsingin Haagassa istuu 50 jonottajaa, heistä on eläkeläisiä 70 prosenttia, joukossa kaksi tai kolme maahanmuuttajaa ja yksi odottava äiti - jonotusaika vastaanotolle on vajaa kolme tuntia. Odottava äiti oli määrätty sairaalasta vuodelepoon, mutta säntillisesti hän odotti vuoroaan labrakokeeseen - kukaan ei oivaltanut kysyä: "Haluaisitko päästä hiukan aiemmin sisään?" ... ]

Kirjohallitus on jakanut avokätisesti vakuuksia, rahaa ja suomalaista luotettavuutta Etelä-Eurooppaan, solidaarisuus- ja pyrkyryyssyistä. Hallitus on jakanut rahaa ja vakuuksia veronmaksajilta, jotka jonottivat tuolla terkkarissa. Kreikka oli kuitenkin - puheista huolimatta - helppo päätös riemunkirjavalle hallitukselle. Miksi SOTE, joka koskee koko kansaa - jäi vettyneiden puheiden ja puoluepoliittisten ideologiariitojen alle?

Kyllä kansa oikeasti tietää!

...

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/03/lepomaki-la... -

.

Tomi Vaalisto

" Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläisen ja varapuheenjohtaja Piia Katteluksen mukaan Väyrysen ilmoitus palata kansalaispuolueeseen ei ole Väyrysen päätettävissä oleva asia, sillä Väyrynen ei ole kansalaispuolueen jäsen, puolue kertoo tiedotteessaan.

– Väyrynen on erotettu puolueesta ja hän on vielä lisäksi itsekin eronnut ja sen julkisuudessa ilmoittanut. Väyrynen ei johda kansalaispuolueessa yhtään mitään, kansalaispuolueen puheenjohtaja Kilpeläinen sanoo puolueen tiedotteessa."

Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005656215.html

Sen sijaan Väyrynen näyttäsi hallitsevan Kansalaispuolueen kotisivuja: http://kansalaispuolue.fi/

Katoavaa kannastusta on muillakin kuin Soinilla: Väyrysen kannatus pressanvaaleissa on romahtanut 630 tuhannesta 180 tuhanteen => kannatuksesta on sulanut 75% !!!

Ilkka Luoma

Tähän asiakohtioon on sisäpiirissä parempaa tietoa. Kilpeläinen ja Kattelus ovat päteviä ja osaavia henkilöitä, kuten Väyrynenkin.

Tomi Vaalisto

Voi olla, mutta koko kansan Paavo tarvitsee uuden puolueen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Maltetaan hetki ja katsotaan miten järjestäytyminen sujuu - Paavo perusti Kansalaispuolue rp' n - hänen eronpyyntöään ei olla voitu käsitellä laillisen hallituksen puutteen vuoksi - näin ollen Pate onkin vielä jäsen ja hänellä on puolue. Mutta maltetaan kiihko ja katsotaan kuinka asian lopulta käy. Uskoisin myös sotakirveiden hautaamiseen ... :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #23

Ihan sama oikesataan. Kapu kutistuu olemattomiin ilman koko kansan Paavoa, joka taas voi perustaaa uuden Paavoyhdistyksen - yhdistys uppoaa, mutta Paavo kelluu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Sisäpiiristä kuuluu kummia ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #31

Koko Kansan Paavolla on toki oma sisäpiirinsä, josta eräässä toisessa US blogissa käytetään termejä antisemistejä, populisteja ja putinisteja - miksiköhän?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voisitko Ilkka Luoma kertoa, että mitä vikaa nykyisissä suhteissamme itään (Venäjään) oikein on? Ja kuka ihme kaipaa kekkoslaista, tyrannimaista johtamista takaisin Suomeen, jossa parlamentarismi oli poljettu maan rakoon.

Ilkka Luoma

Kekkosen aikana parlamentarismi toimi täysin lakien mukaisesti. Kekkosen persoonaan en ota enempää kantaa - vain sen, että hän oli johtaja paikallaan - ajassaan. Perutuslaki määritti Kekkosen aikana ulkopolitiikan hoidon yksiselitteisesti presidentille ja Kekkonen käytti tämän oikeuden hyväkseen - kansakunnan ja omaksi hyväkseenkin. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kekkonen käytti ulkopolitiikkaa, Kremliä, hyväkseen, sisäpolitiikan hallitsemiseen ja tämä oli parlamentarismin polkemista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Pikemminkin oli kysymys muiden heikkoudesta. Kekkonen havaitsi heikkoudet + hännystelijät. Mauno Koivisto oli ensimmäinen, joka ei taipunut ja Kokoomuksen Juha Rihtniemi, jota Kekkonen arvosti kuten Päiviö Hetemäkeäkin.

Kekkosen valittu oli jotenkin Väyrynen, ja olisi kiintoisaa tietää Paavolta, mitä kaikkea Urho kertoi hänelle!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Jori, mitä haluat tuolta linkistä erityisesti nostaa esille?

Ilkka Luoma

[8
...

TIISTAINA, MAALISKUUTA 07, 2017
Timo Soini teki ennakoidusti oikean päätöksen

(Soini ilmoitti |1, ettei ryhdy enää puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi. Päivän politiikka on nyt Timon osalta illassaan – uudet haasteet odottavat. Tekeekö Soini nyt ”kataiset” ja pakenee Suomesta – ”vieläpä kesken kauden” – toivoo kuitenkin saavansa jatkaa ulkoministerinä. Kansa saattaa olla eri mieltä)

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9492547

[ … peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan. Soini loi hänellekin mahdollisuuden – nousi eduskuntaan ja junaili näin nousun historiallisen – myöhemmin seurasi jytky ja vielä jytkyn jytkytys |2. Soini teki merkittävän jäljen Suomen arkipolitiikan historiaan …

… punttisalilla itseään kehitellyt Lillukka - Liisakin herkistyi kuullessaan Timon luopumisen, vaikka kesken aikakauden – tosin eduskuntakausi jatkuu, mutta ehkä Liisa ymmärtää, ettei Soini ole kotonaan ulkoministerinä – saattaa olla jopa haitaksi isänmaallemme. Ehkä pako EU – Eurooppaan on edessä, kuten teki Jyrki Katainenkin? *… ]

|2 Jytkytelläänkö nyt oppositioon? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... –!

Tosiasia on se, että populisti saapui näin maaliinsa. Työ on tehty ja on hyvä antaa puolueen nyt mennä. Vaarana on, että PS hajoaa useampaankin palaan. Ovat immoslaiset, hakkaraislaiset, tynkkysläiset, halla-aholaiset ja vielä ehkä terholaiset. Soinille suurin kiitos syntyy, kun hän toi ministeriaitioon kaiken maailman arki - aapelit – tämän todettuna vilpittömän hyväksyvästi, oli aika nähdä miten tuiki tavallinen Arkijärki - Jari pärjää Audin takanahkasohvilla!

Media repii nyt lööpit esille ja alkaa arvuuttelu jatkosta

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/timo-soini-... - alta.

.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Onko tämä jokin uusi Blogimuoto, jossa Ilkka Luoma kertoo, kysyy ja vastaa, eli keskustelee?

Ilkka Luoma

Ei, vaan blogimuoto, jossa aloituksen viitekohdat kerrotaan kommenteissa ;) Luitko itse avauksen eli topicin?

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Luen aina, jos kommentteihin asti ajaudun.

Ilkka Luoma

Hyvä! Monet kommentoivat jopa vain otsikon luettuaan :)

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #16

Olen huomannut, että joillakin ei kommentti edes sivua itse kirjoituksen aihetta. Semminkin, jos otsikko on, kuten nykyään hyvin usein, kirjoitettu tahallisesti raflaavaksi ja saatu näin koko asia näyttämään muulta, mitä se todellisuudessa on.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Joskus kommenttiin on vain vastattava, vaikka se ei edes sivua topiccia - yl. vänkääjät ja jänkkääjät mielellään "sotkevat" ketjua, mutta sana on vapaa ja lukijat päättävät missä kohtaa hymyillään. Pääasia on positiivinen henki ;)

Ilkka Luoma

[7
...

375 lukijakommenttia aiheesta ...
"Onko meillä kansakuntana varaa ylläpitää Kataisen sextettiä?",

... linkin

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta

- ORIG 14.06.2013.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansalaispuolueella on noin 30 jäsentä. Mistä rahat vaalityöhön, kun vielä riidellään presidentinvaalien rahankäytöstä? Entäpä ehdokkaat? Kuka haluaisi ryhtyä keskenään riitelevän mikropuolueen eduskuntavaali ehdokkaaksi? Vastaus on, juuri sellainen.

Ilkka Luoma

Kansalaispuolue on rp ja Paavoa äänesti 180 000 suomalaista - olisi helppoa uskoa, että kannatuspohja on laaja Kansalaispuolueelle ja onkin KAIKKIEN osallisten etu haudata sotakirveet. Kaikki tietävät, että Kapu oli paavon luomus, mutta hyviä jäseniä sinne tarvitaan - kampanja liikkeelle - vaikka 2putiaisen mopolla" ;)

...
Kiintoisaksi jää se, kuinka moni Keskustasta siirtyy Paavon leiriin. Ehkä enemmän kuin Keminmaan porukka ;)

Tomi Vaalisto

Kun asia päästettiin julkisuuteen niin se sovinnon juna on mennyt jo aikoja sitten.

Kuukausi sitten Kapun johto edelleen vahvisti, ettei Väyrynen ole jäsen ja kaiken lisäksi itse jopa eronnut.

Kun Paavo sai 180 tuhatta ääntä hän oli vielä Keskustan kunniapuheenjohtaja ja haastamassa Kempeleen lestadiolaista puheenjohtajakisassa.
Nyt Paavo on luopunut kunniapuheenjohtajuudesta eikä ole enää Keskustan jäsen.
Nuo vaikuttavat oleellisesti äänimäärään, koska suomalaiset äänestävät eduskuntavaaleissa puoluetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Äänestäjät päättävät. 1/3 oli keskustalaisia ja 2/3 osaa muita - kaikista puolueista. Paavon jäsenerohakemusta ei olla voitu käsitellä laillisen hallitusksen puutteen vuoksi. Maltetaan kiihko ja katsotaan miten uusi järjestäytyminen sujuu koolle kutsutussa ylimääräisestä puoluekokouksesta ... Uskoisin sotakirveiden hautaamiseen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Suurin kannatus Paavolle tuli haja-asutusalueiden eläkeläisiltä ja työttömiltä. https://www.stat.fi/til/pvaa/2018/pvaa_2018_2018-0...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Ikäjakaumatilastoja ei ole - vain mahdollinen kallupointi, joka ei ole luotettava. Keskusta tunnustaa itse, että kolmasosa Paavoa äänestäneistä oli Keskustasta.

...
On todennäköistä, että sinisistä, persuista ja yllättäen Kokoomuksesta vuotoa, joka saattaa nyt muutoinkin hajota soten myötä ... Pahin skenaario Keskustalle on se, että joukkopako kohtaa Keskustan!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Lähteenä on Tilastokeskuksen tutkimus vaalien jälkeen. Tutustu siis linkin faktaan.

Keskustan tunnustus ei koskaan ole luotettava vaan sillä vejätetään muita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Tilastokeskus ei kysy ikää tai sosiaalista statusta. Tällöin täytyisi tietää sosiaaliturvatunnus, jotta tulos olisi luotettava, mutta kallupoinnilla voidaan arvioida johonkin tarkkuuteen ... Tilaston rakentaminen perustui johtopäätöstelyyn alueen statuksen mukaan - liittyen noihin kahteen erityispiirteeseen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #36

Tilastokeskuksen sivuostoilla kerrotaan tarkassti miten tuo luotettava tutkimus on tehty.

Maallikolle asia ei selvästi ole kovin tuttu asia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Äänestysalueellinen johtopäätöstely.

Ilkka Luoma

[6
...

Jytkytelläänkö nyt oppositioon? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... –!

" ... MAANANTAINA, LOKAKUUTA 26, 2015
Jytkyttäen oppositioon – soinismin pelastus [?]
!
(Media myllertää liikaakin PS – perussuomalaisten romahdusta, vaikka kansalaismielipiteen* muutos eduskuntavaaleihin 2015 nähden on ollut jopa historiallinen. Puoluejohtaja Timo Soini otti asian vakavasti – ”Jyrähti rankka vasen koukku – toverit ja miesduunarit muistuttivat varoittaen politiikan kuolevaisuudesta” (ei sanatarkka lainaus) … nyt Timo joutuu kiristämään kypärän remmejä, etteivät äänestäjät karkaa ”kaislikosta”)

[*] ’persujytkytys sai äkäisen varoituksen’ ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1445486772922 - [HS]

[ … kansalainen Erkki on joutunut kysymään itseltään useita kertoja miksi vaalilupauksia annetaan 1], tokihan Erkki tietää, että ilman lupauksia ei heru ääniäkään. Kansalainen Liisa pohti miksi yli 50V äijä - energia nosti Perussuomalaiset liitoon. Äänestäjä Antti sai pohdittavaa kun kapinallisjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin Perussuomalaisista *]. Naiset heräsivät hitaammin, mutta nainen puoluesihteerinä ja eduskunnan puhemieheksi nainen – se vasta oli veto Timo Soinilta, arvostus siitä … ]

*] Sebastianista tuli melonin kokoinen herne Soinin nenään. Oli aika laittaa vikuroivalle hauelle lähtökäsky soinismin kaislikosta. Tynkkyselle aukeaa paikka Itsenäisyyden Palauttajilta - IPU' sta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620559906_u... -

PS on ilmiö, se on Timo Soinin voitto, vaikka itse puolue hajoaisi alta. Vain harva on kyennyt nostamaan kansanliikkeenä – populismin meloniherneillä 2] – SMP’ n rauniokonkurssista 3] merkittävän toimijan eduskuntaamme.

Matka kulki hyvin ja edesmennyt nyrkkeilijä Tony Halme 4] antoi lähtöruiskeen liikkeelle ja siitä alkoi nousu. Nyt ollaan hallituksessa ja vasten puhuri on nostanut liikkuvaiset äänestäjät antamaan perusvaroituksen! 5]

5] ’Puolet suli’ ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144549338946... - [IS]
5] Ronski puolittuminen – jyrkkä varoitus! ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102320549044_u... - [IL]

Ensin oli Timo ja sitten halua olla populisti

Soini teki päättötyönsä opinahjosta nimenomaan populismista 6]. Populismi on asian selostusta ’rahvaan ymmärtämällä tavalla’ 7] ja ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media toisin väittäisi. Uutteraa työtä, uskoa omiin voimiin ja lupsakka esiintyminen – kansanmies omiensa parissa – sitä on Timo Soini, maisterisjätkä vailla vertaa.

Syntyi käsite ”soinismi”, johon olisi turvallista liittyä – olihan kyseessä arkikansalainen eli ”tavis”, joka ulkoilutti koiransakin itse. Puhuttiin totuuksia ’räksyttävästä oppositiokoirasta’ 8]. Timo oli kansalaisten iholla, eikä euroa 9] kuin ei koko EU’ ta 10] kannatettu. Natoakin vierastettiin 11], kuten homoja 12] ja maahanmuuttoon oltiin hyvin kriittisiä 13].

Sitten pujahti äänimagneetti Jussi Halla-aho kehiin ... "

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Väyrynen on poliittisesti koditon. Ei kuulu keskustaan eikä kansalaispuolueeseen.

Väyrynen voisi jopa haastaa Sipilän jos olisi pysynyt kepussa.

Ilkka Luoma

Monet pettyivät, koska Pate ei haastanut Sipilää, MUTTA ehkä Paavo tiesi, ettei haastetta olisi saatu todellisuudessa järjestettyä - syykin on selvä, sillä haaste olisi reväyttänyt Keskustaa ja näin olisi tullut esille ketkä ovat väyrysläisiä ja ketkä ei-alkiolaisia ---

Tomi Vaalisto

Kyllä Kempeleen lestadiolaiset olisivat voittaneen 10 - 0 Keminmaan alkiolaiset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Luulo, ei edes vakava väite. Tosin Kempeleessä enemmän Keskustan jäseniä kuin Keminmaassa :) ... Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen - Paavon kannatus saattaa olla jopa kolmasosa koko Keskustasta!

...
Sisäpiiri kertoo, että Paavon pj-ehdokkaaksi asettuminen olisi estetty.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #33

Taitaa olla hästförares nyhetsbyrån "sisäpiiritiedon" lähteenä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Keskustan ylin valittu päättävä elin.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #37

Vaikea uskoa, että jakaisivat "sisäpiiritietoa" toisen puolueen varapuheenjohtajalle, joka sitten kirjottelee siitä omassa blogissaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Tapasin muutamia EU-Brysselissä - henkilökohtaisesti ... vain vajaa pari kuukautta sitten. Todellisia sisäpiiriläisiä, mutta jäädään odottamaan maltillisesti mitä tapahtuu, kun Paavo palaa eduskuntaan :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #43

Paavo kannattajineen ei tunnetusti kuulu Kempeleen lestadiolaisen esikuntaan eli sisäpiiriin vaan erosi puolueesta: https://yle.fi/uutiset/3-10179643

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Arvaan sanoa, että nykyisissä Keskustan sisäpiiriläisissä on paljon Paavon kannattajia - olen tavannut heistä useita - henkilökohtaisesti, en median julkitietojen välityksellä.

Ilkka Luoma

[4
...

Viimeisin kansalaiskalluppi puoluekannatuksista:

"Sdp on säilyttänyt paikkansa suosituimpana puolueena, perussuomalaisten kannatus laski eniten
Toiseksi suosituin on hallituspuolue kokoomus. Perussuomalaisten kannatus vaipui alle kahdeksaan prosenttiin ... " -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005682873.html -

" ... Rkp:tä äänestäisi nyt 4,4 ja kristillisdemokraatteja 3,8 prosenttia. Hallituspuolue sinisten suosio pysyttelee yhä matalana eli 1,7 prosentissa, vaikka puolue onkin ollut gallupin keräysaikana paljon esillä. Esimerkiksi kansanedustaja Kaj Turusen loikka kokoomukseen herätti huomiota huhtikuun lopulla, mutta aloitteitakin puolueelta on kuultu.

KAIKKIAAN hallituksessa olevat kolme puoluetta nauttivat nyt vajaan 38 prosentin luottamusta, mutta siitä kokoomuksen osuus on runsaat puolet. Toisaalta myös epätietoisia kannastaan tai sen salaavia on melkein yhtä paljon eli 35 prosenttia ... "

.

Seppo Mononen

Suomen pääministeri Sipilän bonusmatka Boliviaan raskauttava Keskustalle ja Suomelle. (Sodanaikainen kokaiinin valtiollinen (!) tuontiBoliviasta jatkuu, Markkinoinnista Suomen bonukset keräsi pääministeri Sipilä. Ks. /www.litorina.org/).

Ilkka Luoma

Hetkinen - saadaanko tietoja jostain muustakin lähteestä? Totta vai tarua?

Ilkka Luoma

Tätä avausta ja ketjua lukee moni - ja haluankin julkisesti kannustaa kaikkia osallisia löytämään sovun ja yhteisen linjan liittyen Kansalaispuolueen tapaukseen, joka ei nyt tässä tilanteessa palvele ketään.

Tomi Vaalisto

Lukijalaskuri voisi olla hyvä lisä - nythän ei voi US puheenvuorossa tietää lukijoiden määrää. Joillakin palstoilla sellainen on, joskin aktiivinen klikkaaja voi availla sivua sormet kipeäksi.

Eipä se Kansanpuolue muutenkaan kovin monia palvele, mutta uutiskynnys on ylittynyt uudeksi pienpuolueeksi hämmästyttävän monta kertaa. Ainoa kansanedustaja on erotettu ja sen lisäksi vielä itse eronnutkin (ainakin uutisoinnin mukaan), joten Kapu hävinnee historian hämärään kuten monet muutkin yhdenmiehenliikkeeet. Koko jäsenistö taitaa mahtua yhteen paikallisbussiin, joskin henkilösuhteet ovat sen verran tulehtuneet ettei sitä kannata tehdä.

Hjalliksen ja Jungerin neutraali Liike Nyt kiinnostanee paljon enemmän.

Ilkka Luoma

Lukijalaskuri on monitahoinen - se on pikemminkin avauslaskuri. US Puheenvuoron lukuja en tiedä, mutta esimerkiksi TIEDE Keskustelun suurin avausluku on ollut yli miljoona, kunnes laskuri lopetettiin - jäänteenä on aktiivinen ketju, jossa on yli 20 000 kommenttia.

Iltalehti piti omaa keskustelupalstaa, kunnes sen lopetti - siellä sain toistakymmentä avausta, joissa lukijalaskuri ylitti yli 100 000 avauksen ja useita topicceja, joihin kirjaytui yli 500 kommenttia - enimmillään vähän yli tuhat.

...
Kansalaispuolueella on erinomainen ohjelma, nyt puuttuu vain toimelias organisaatio, mutta sitä ennen olisi sotakirveet haudattava ja käännettävä katse kohti kansakuntamme huomista - sillä nykyiset perinteelliset puolueet ovat paljolti aikansa eläneitä, ja tämä kansallinen Paavon liike on esialku uudelle - sehän on "aldemainen" kansalaisyhteisö, jossa itse teemat ja kannatettavat tavoitteet ovat keskiössä, ei esimerkiksi se, onko jonkin puolueen jäsen tai ei.

On olemassa noin 40 ryhmä, joka on työstänyt aatevirtaa Kansalaispuolueen eduksi, mutta nyt ensin rauha, sovinto ja yhteishenki kuntoon, niin siinä on valmiina huomisen suurmenestys - voisimme sanoa, että on "valmiina" 180 000 suomalaista, mutta ei mennä asioiden edelle ...

Ilkka Luoma

" ... Harkimo ja Jungner ovat pettyneitä miehiä – he eivät päässeet vaikuttamaan

Myös Paavo on valitellut, ettei ääni enää kuulu ja arvelee johdonmukaisesti Keskustassa olevan kapinaliike, joka haluaa alkiolaisuuden juurille – kokemaan hajautettua kansallista itsenäisyyttä ja vähäosaisesta huolehtimista – porukalla; näinhän Harkimokin muotoili, jättäen kertomatta, että haluaako sparrata henkisesti – vai materiaalisesti köyhiä/ ”köyhiä” ---


Turhaumat näkyvät äänestysprosenteissa! [3
[ ”… Suomalainen kalkkeutunut puoluejärjestelmä kaipaa pikaista päivitystä, sanoo demokratian tulevaisuutta tutkiva Julia Jousilahti …” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10170861 - Yle-toimittaja Eero Mäntymaa]

Harkimon harjoitus näyttäisi olevan eräänlainen kopio Paavon kehityspolusta
[ ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804212200893... - ]

Ote: ” … Talousliberaalin Liike Nyt -liikkeen jäseniksi kelpaavat Harkimon mukaan kaikki periaatteisiin sitoutuvat henkilöt, myös poliittisten puolueiden jäsenet … ” -Iltalehti, toimittaja Sakari Nuuttila

Kommentti: Näyttäisi tietyin perusperiaatteiden myötä olevan Paavo Väyrysen Kansalaispuolueen kopio. Kansalaispuolue on kansanliikemäinen edunvalvontajärjestö kaikille, jotka hyväksyvät perustavoitteet, oli sitten muun jäsenkirjan väri liki mikä tahansa. Kansalaispuolue on EU-Brysselistä "aldemainen" suomennos olosuhteisiimme, kuin vähän kauempaa katsottuna kotoisat edunvalvonnan norsunluutornit EK ja SAK. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/politiikan... -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #50

Erillaisia liikkeitä ne ovat:

Liike Nyt on avoin EU- ja euromyönteinen yhdistys ja näitähän suomalaiset suurena enemmistönä kannattavat, mikä näkyi jo 1994 neuvoa antavassa äänestyksessä.

Kansalaispuoleen politiikkaa on vaikea arvioida ilman Väyrystä, mutta aiemmin kun Väyrynen kuului puolueeseen niin se julisti ikivanhaa K-linjaa ja riekkui neljännesvuosisata sitten integroitumistamme yhteiseen Eurooppaan ja yhteisvaluuttaa.

Hjallis rahoittaa omaa liikettään kun taas Kapu on rahoittanut koko kansan Paavoa ainakin lehtijuttujen mukaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #51

Vaalisto kirjoitti 48. kommnetissa neutraalista Liike Nyt:stä ja nyt tunnistaa sen EU- ja Euromyönteiseksi. Kannattaisi ehkä päättää minkä kuvan haluaa esittää. Tuollainen sanoihinsa sotkeutuminen ei ole hyväksi oman kantansa eteenpäin viemiselle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Mutta liike on Liike Nyt!, eli ollaan jatkuvassa heiluriliikkeessä ja mielipide käy kuin Hollituvan ulko-ovi ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

No tuolta suunnalta katsottuna LiNy ja Kapu ovat hieman samanlaisia.
Kapun heilurista on vain naru katkeamassa ja hollituvan saranat nirisevät yli uutiskynnyksen ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Maltetaan hetki, kunnes saadaan laillinen ja päätöskykyinen hallitus.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #52

Myyryläisen kannattaa lukea koko viestiketju eikä takertua yhteen sanaa. Kysmyshän oli siitä, että onko Liike Nyt kopio Väyrysen Kapusta, josta toki Väyrynen on erotettu ja itse eronnutkin.

Lisäksi EU & euromyönteisyys ja neutraalisuus eivät ole keskenään ristiriitaisia asioita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Väyrysen eronpyyntöä ei ole voitu käsitellä, ei ole laillista hallitusta. Kansalaispuolue oli Paavolta innovaatio - aldemaisuus on täysin uutta suomalaisessa puoluekentässä.

LiikeNyt on osin kopio Kansalaispuolueesta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #59

Puolueohjelmat ja tavoitteet ovat erilaisia. Mitä Liike Nyt on kopioinut Kapusta?

Jos katsoo lakkautettujen puolueiden listaa niin sieltä löytyy vastaavia yhdistyksia. Oli remonttirymää, uusliberaaleja ja edistyspuolueita...

Ensi vaalien jälkeen sekä Kansalaispuolue että Liike NYt saattavat päästä lakkautettujen puolueiden listalle. Kapu on jo pinnan alla eikä ne Hjalliksen businekset aina niin putkeen ole menneet - ainakin jos hankolaisilta kyselee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Maltetaan kiihkoa, Kapu saa kuitenkin ensimmäisen kansanedustajan suurella todennäkisyydellä jo parin viikon kuluessa ... tuon jälkeen saattaa edustajaovet pyöriä kuin hollituvallassa, kun edustajat rynnistävät Kapu-ryhmään! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Oleellisin kopio on tuo jäsenkirjakiellon kopiominen eli muidenkin puolueiden jäsenet pääsevät Liikkeeseen mukaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #59

Toistat tuota "aldemaisuutta".
Paavo itse on sanonut, että kepun kuuluminen Brysselissä ALDEen on suuri virhe.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Kuuluminen ALDEen ja sen kaltaisuus ovat kaksi eri asiaa. ALDEn idea on mm. pitää sisällään useiden puolueiden kannattajia, ollen yhteenliittymä samankaltaisin päätavoittein.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #78

ALDE on jo nimensä mukaan nimenomaan Liberaali-demokraattinen ryhmittymä.
Väyrynen ei haluaisi kuulua tähän ryhmään, johon Kepun lisäksi kuuluu Suomesta myös RKP.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Ei varmaankaan itse ryhmään, nyt onkin kysymys siitä millainen ALDE on malliltaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #82

Malliltaan ALDE ei eroa muista EU-parlamentin ryhmittymistä. Kaikissa on jäseniä usean tyyppisistä puolueista, eli yhteinen linja on löyhä.

Esim. sekä kokoomus että persut istuvat EPP:ssä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Aivan oikein - on kysymys erilaisten joukkojen yhteisryhmästä, joilla olisi tai on jokin yhteinen päämäärä ja ainakin merkittävimmät perustavoitteet samanlaiset. alde on vain yksi esimerkki - ja siksi Alde, koska Paavo kuuluu vielä siihen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #55

Luin toki koko ketjun ja tuli ihan selväksi, että Vaalisto suhtautuu myönteisesti linyyleihin mutta kapuleihin kielteisesti, etenkin kera P.Väyrysen.

Jos on aidosti neutraali, tarkastelee myös EU- ja Euro-jäsenyyksiä neutraalisti. Jos sen sijaan suhtautuu niihin myönteisesti on EU- ja Euro-myönteinen eikä neutraali.

Eikä Liike Nyt ole muutenkaan neutraali juuri minkään asian suhteen vaan sen pystyttäjäjoukkiolla on tiukka asenteensa valittuna poliittisiin kysymyksiin.

Yhteistä kapuleilla ja linyyleillä toki on. Molemmat kumpuavat kärkihemmojensa tyytymättömyydesta omiin urakehityksiinsä aiemmissa porukoissaan.

Eroa niillä myös on ja päälimmäisenä niistä toisaalta kapuleiden johtahahmon Suomen oloissa poikkeuksellisen pitkä puoluepoliittinen kokemus ja siitä nouseva syrjäyttämisen tuoma pettymyksen kokeminen mutta toisaalta linyyleillä päälimmäisenä on johtohahmojen kokemuksen puute ja siihen liittyvä kärsimättömyys kun puolueissaan eivät päärlyportit auenneetkaan heidän neroutensa edessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Tuossa jaetaan virheellistä tietoa rahoituksista. Maltetaan riekkuminen ja odotellaan mahdollisia oikeudellisia päätöksiä ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #53

Ei se virheellistä ole.
Liike Nyt ilmoittaa:

"Kuka rahoittaa Liike Nytin toimintaa?
Tällä hetkellä liikkeen toimintaa rahoittavat sen perustajat."
Lähde:
https://liikenyt.fi/ukk/

Kansalaispuolueen Väyrysen rahoitus:
"...38 000 eurosta, jotka Väyrynen olisi siirtänyt Suomen linjatukiyhdistykseltään kansalaispuolueelle lainana. Asiasta kertoo Väyrysen presidentinvaalikampanjan päällikkö Seppo Hauta-aho. Myöhemmin vastaava summa siirrettiin puolueen tililtä Väyrysen valitsijamiesyhdistykselle avustuksena...."
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005589901.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Väyrynen käytti omia rahoja. Seppo on oikeassa. Menetelmä on laillinen rahansiirto, on vain riita menettelytavoista ja kirjausmerkinnöistä - sisäpiiristä tihkuu tietoa sotakirveiden hautaantumisesta?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Ei muuten käyttänyt vaan Suomen linjatukiyhdistyksen rahoja.
Vaikka Väyrynen on perustanut yhdistyksen ja hallinnoi sitä 100%sti ei sen tileillä olevat rahat ole Väyrysen vaan tuon rekisteröidyn yhdistyksen.

Linjatukiyhdistyksen tililtä siirrettiin Kansalaispuolueelle 38 tuhatta, jotka sitten käyettiin presidentinvaalikamppanjaan.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/vayrynen-pyor...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Ketju on laillinen, mutta en voi paljastaa mistä tuo tukiyhdistys oli rahansa saanut - kertokoot antaja ...

...
... voimme kiihkotta todeta rahojen olleen Paavon omia.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #66

Tuo tiedetään - ote Kalevan uutisoinnista
Kotimaa 3.3.2018 :

"Vaaliraharikkomuksista ja tilinkäyttöön liittyvistä väärinkäytöksistä syytetty Paavo Väyrynen pyöritti presidentinvaaleihin liittyvää rahaliikennettä Suomen linja ry:n kautta. Yhdistys perustettiin vuonna 2014 Väyrysen eurovaalikampanjaa varten, mutta sen tilit ovat pysyneet Väyrysen käytössä näihin päiviin asti."

Jos antaa rahaa yhdistykselle niin ne ovat sen jälkeen yhdistyksen, joka sitten päättää niiden käytöstä. Suomen linja ry:n tilinsiirto Kapulle on varmasti laillinen, mutta Kapun mielestä niitä ei olisi saanut siirtää eteenpäin.
Herää tietysti kysymys miksei Suomen linja ry siirtänyt rahoja suoraan Väyrysen tukiyhdistykselle vaan halusi pyöräyttää Kapun kautta.

Pitää vielä muistaa, ettei Kansalaispuoleella ollut edes presidenttivaaliehdokasta vaan Väyrysen takana oli tukiyhdistys.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Syytteitä ei ole - on vain väitteitä, joita kutsutaan epäilyiksi -oikeustermein.

...

Antajan, lainaajan tai myöntäjän kirjaus rahansiirrosta yhdistykselle ratkaisee asian -

Ilkka Luoma

Kokoomuksen edustaja Lehti jyrähti, että hallitus selviää kristillisten tuella! (?)

Tomi Vaalisto

Eerolla on pyörinyt sama levy ämyrillä varustetussa gramofonissa useamman vuosikymmenen. Toisaalta jos sitä soittamalla pääsee Keravalta Arkadianmäelle niin ei siitä Eeroa voi syyttää.

Ilkka Luoma

Eero on Kokoomuksen älykköjä, ja väkevä taustavaikuttaja - uskoen kristillisten voimaan auttamisen hetkellä?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #67

Kukin näkee Eeron omalla tavallaan ja äänisaaliista päätellen moni jakaa mielipiteesi kanssasi. Jotkut voivat pitää Eeron sutkautuksia älykkäinä, hän mm käyttää kiinalaisista nimitystä vinosilmät.

Enemmän politiikkaa tuntevat tietävät, että eduskunnan rikkain mies Eero on kuitenkin vilttiketjun miehiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Politiikan maallikkojen mielestä varmaankin, mutta sisäpiiri kertoo, että eduskunnan rikkainta edustajaa ihaillaan rahamahdin valona juuri Kokoomuksen piirissä - näin ollen Eero on mahtitekijä ja suurvaikuttaja Kokoomuksessa - vasemmalla hymyillään ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #72

Ehkä sellainenkin sisäpiiri löytyy - Kokoomuksen se ei kuitenkaan ole.

Tuollaisesta ihailumittauksesta en ole aiemmin kuullutkaan vaikka olen saman yhdistyksen jäsen kuin Eero. Ettei vain olisi joku puolueeseen kuulumaton vasemmistolaiseksi itseään luuleva Eeron ihalija käynyt ylikierroksilla ;)

Tietysti istuvalla kansanedustajalla on vaikutusvaltaa monessakin suhteessa - ja onhan hänellä kansalta saatu valtakirja kansan edustajaksi. Kovin kummoista valiokuntapaikkaa hänellä ei kuitenkaan ole, mikä kertoo aika paljon.

Tarkastusvaliokunta (jäsen) 09.06.2015 -
Talousvaliokunta (jäsen) 09.06.2015 -
Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta (varajäsen) 10.05.2017 -
Suomen Pankin tilintarkastajat (jäsen) 11.04.2018 -
Kansaneläkelaitoksen valtuutetut (varajäsen) 09.06.2015 -
Yleisradio Oy:n hallintoneuvosto (jäsen) 09.06.2015 -
Eduskunnan tilintarkastajat (varajäsen) 10.05.2017 -

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Eero on niin sanottu vahvan väkevä taustavaikuttaja - edustaahan hän Kokoomuksen pyhimpiä arvoja - rahaa, ja kuinka sitä tehdään :)

Ilkka Luoma

Lehti oli hyvin huolissaan maamme tilasta - jo vuosia sitten!

...
TORSTAINA, TAMMIKUUTA 09, 2014
"Suomi on kuin uppoava laiva"

”Suomi on kuin uppoava laiva” -lainaus PRIMA lehden 6/2013 kannesta -sanaili Pertti Korhonen Outotecin toimitusjohtaja [siv. 12]. Valtion lainojen korko on laskenut koko Jyrki Kataisen hallituksissa oloajan. Samassa yhteydessä valtion velka on taas kasvanut jatkuvasti – vaikka Katainen vannoi velan lyhentämisen nimeen.

Otettu velka on paljolti syömävelkaa ja lisääntyvien työttömien ja syrjäytyneiden ihmisten toimeentulotukia ja terveydenhoitoa – sanoisinko sairauksien hoitoa. Velan otolla on siis ylläpidetty linnarauhaa ja hallituksen pystyssä pitämistä.

Suomi on maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 1]. Koko 2000 -luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan reaalipalkat nousivat [€] – osin jopa reippaasti; söimme siis vientikilpailukykyämme nostamalla kokonaispalkkakustannuksia 2].

Jälkipyykkien pesijät

1990 -laman jälkipyykkiä pesi ahkerasti Paavo Lipponen (sdp), kahdella pääministerikaudellaan – Paavon jyrähdys Hakaniemen (SAK) suuntaan piti palkat kurissa – elettiin palkkamaltin aikaa ja samalla synnytettiin taloushistoriamme pisin vientiylijäämien putki – josta ei ole nyt jäljellä kuin muisto.

Henkilökohtainen kunnianhimo käy maallemme kalliiksi?

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/01/suomi-on-ku... -

.

Ilkka Luoma

Perinteellinen media tuntuu ilakoivan jo etukäteen Sipilä ykkösen kaatumisesta - Kokoomus korvataan demareilla + uskollisella pienpuolueella! ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hallituksen kaatuminen on aina iloinen asia myös meille tavallisille taatiaisille. Ilo on kuitenkin lyhytaikainen koska ne penteleet pistävät pian uuden pystyyn.

Joka kerta uusi on huonompi kuin edeltäjänsä vaikka esimerkiksi Kataisen ja Stubbin kohdalla kuviteltiin optimistisesti pohja jo saavutetun. Mutta eikös tämä lestadiolaisinsinööri pystynyt alittamaan senkin, sekä omilla avuillaan että liitoksissaan natisevien persulisinikoiden avulla.

Erityinen ilon paikka tuollainen on tiedonlevitteiden senttareille koska palstat saa helposti täyteen ja joskus on mahdollisuus jopa skuuppiin jos on hoksnokka kohdallaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Yle' llä suoralähetys eduskunnasta - kyseessä odotus mitä perustuslakivaliokunta sanoo ... voi seurata älykännykällä.

Jorma Repo

En ymmärrä miten Eero tähän topiciin liittyy?Varakas kansanmies,jolla toimivat affäärit.Jonkun viikon Eeron kalamajalla viettäneenä sanoisin,ei omaisuus miestä pahenna.Kannattaa tutustua henkilöön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset