Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaatuuko Keskusta insinööri Sipilään?

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan. Paluuta yritettiin estää ja vaikeuttaa, mutta ”Apollosta [1 lähtenyt suunnitelma ei kantanut hedelmää” -kulmakuppiloissa sipistään.

Insinööri Juha Sipilä oli vuonna 2014 vielä tuore, raikas ja uudishenkinen poliitikko, olematta poliitikko – hän tuli tekemään rikkaana rikkaiden elämästä parempaa … näinkö se on sittenkin nähtävä?

 

Juhan avuksi riensi paljolti Kiinan nostama maailmanlaajuinen taloustoimeliaisuus. On tietenkin selvää, että Sipilän hallitus omii kaikki positiiviset tuulenvireet itselleen omiksi aikaansaannoksiksi, pysyäkseen suosittuna ja pystyssä.

 

Nyt Keskusta laahaa asemissa – tilanteessa ennen Sipilää. Sipilä ei kyennyt toistaiseksi ylläpitämään nostetta – perinteelliset poliitikot – jytkyttelijä Timo Soini takinkääntäjineen ja Kokoomus Petteri Orpon johdolla kyttäävät jotain tapahtuvaksi. Soini pakenee [2 – veikkaillaan, näinhän teki Jyrki Katainenkin, kun kaikki kaatui [3 … ”Nyt kaatuu Soini” -puhistaan pystypubeissa.

 

Petteri Orpo paistattelee demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa piikkipaikalla [4, vaikka kokeneimmat muistavat vaalien olevan ainoa luotettava gallup – kunhan vielä ”Nukkuvien puolue” saadaan hereille, tapahtuu todelliset muutokset – nukkuville ei ole vain kymmeniin vuosiin ilmaantunut herättävää kansanjohtajaa, … ehkä seuraavista eduskuntavaaleista ”valo tulee sokealle”, … vaalit saattavat olla jopa ennenaikaiset.

 

Sanotaan, että sote-soppa upottaa Sipilän, ja että Väyrynen olisi ratkaisijan roolissa?

Niin tai näin. Paavo on luonut jotain uutta – hänen perusti EU-Brysselistä ”aldemaisen” Kansalaispuolueen [5, jossa on idea, ideologia ja aatteen palo, kunhan riidat sovitaan ja sotakirveet haudataan …

Paavolla on ”valmiina” 180 000 suomalaista, joista sadat olisivat valmiit vaalikenttätyöhön, jos vain Paavolle saadaan sellainen puoluesihteeri, joka laittaa tuulemaan. Nyt on tekijän paikka auki!

 

Entä Juha Sipilä, joka yritti vilpittömästi kaikkensa, mutta teki virheen, kun jätti Väyrysen rannalle!

Timo Soinista ei ikinä pitänyt tulla ulkoministeriä [6 – kotimaan vastuunkannon hän laistoi jättämällä perinteellisesti hänelle kuuluvan valtiovarainministerin salkun Kokoomukselle – ja silloin tuli orpo olo. Entä mitkä olivat Sipilään kohdistuneet odotukset, kun paljolti hän nosti Keskustan pääministeripuolueeksi – tuoreella liikemiesmäisellä otteella ---

 

Kirjoitin 14. lokakuuta 2014 näin ja juttu sai 1013 lukijakommenttia Iltalehden kansalaispulinapalstalle – kunnes koko palsta suljettiin, mutta tässä se on ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6450218 – otsikolla ”Pääministeri Juha Sipilä! ... ?” ---

Ote: ” … Kansa kaipaa uudenlaista pääministeriä, joka on tehnyt tavallista työtäkin

Turuilta ja toreilta kuuluu jo paljon arkikansan mietteitä uuden pääministerin olemuksesta ja henkilöstä - arvuutellaan Sipilästä pääministeriä. Onhan Juha ollut yrittäjä omalla rahalla ja riskillä, siis ymmärtää arkielämän realismia. Tuntuu vieläpä rehdiltä, ei ole ollut koko ikäänsä ”vain” poliitikko, tehnyt siis oikeaa työtä, eikä osaa valehdella tai kauniimmin sanottuna - muuntaa asioita vain omaksi edukseen.


Onko meillä ollut koskaan yrittäjäpääministeriä?

Miltä vuodelta muuten löydetään historiasta ensimmäinen pääministeri, joka on yrittänyt menestyksekkäästi omin avuin ja aikaansaanut oikeita töitä tavallisille ihmisille, ja jotka ovat motivoituneina olleet aloittamassa joka arkiaamuista työpäiväänsä?
...
Mitä muuten Jykke [7, Timppa [8 ja Juttis [9 ovat muuta kuin politiikkaa aikaasaaneet ansiolistaansa? -tätä kansa kysyy, vähättelemättä yhtään politiikanhoidon vastuullista tehtäväkenttää! … ” -lainaus päättyy

Kuinka monta keskustalaista loikkaa Väyrysen alussaan yhden miehen eduskuntaryhmään, entä Sinisistä ja Perussuomalaisista? Jää nähtäväksi. Moni saattaa miettiä, että Paavon joukoista on helpompi ponnistaa uusiin ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin – jää nähtäväksi ja toivomme, että näkymä on kansalle iloksi!

 

Viitteet:

[1 Tunnetusti Keskustan puoluetoimisto on Apollonkadulla ja moni arveli ”kärnäilyn” suunnitellun juuri Apollonkadulla! …?

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/pakeneeko-timo-soini-ongelmia-vai-hapeaa.html -

[x

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/04/paavo-vayrynen-putsasi-poydan.html -

[x

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/ei-uskottavaa-tulevaisuuskuvaa.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171257

 

DOC sipila_kaatuu_28052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 29052018

 

532_4543 – 10:18

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Ilkka Luoma

[3

Kun Jyrki Katainen kaatui ja pakeni EU-Brysseliin Alexander Stubbin paikalle - varapääkomissaariksi - yhdeksi kuudesta ---

...

MAANANTAINA, TAMMIKUUTA 14, 2013
Soten vaikeus ja Kreikan helppous

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeu... -

Uutisointi mourusi kuinka laihaksi, ristiriitaiseksi ja osin epäonnistuneeksi torsoksi SOTE*] uudistus jäi - aihe, joka oikeasti koskettaa kaikkia suomalaisia ja nimenomaan täällä kotona Suomessa.

[ ... terkkarin odotushallissa Helsingin Haagassa istuu 50 jonottajaa, heistä on eläkeläisiä 70 prosenttia, joukossa kaksi tai kolme maahanmuuttajaa ja yksi odottava äiti - jonotusaika vastaanotolle on vajaa kolme tuntia. Odottava äiti oli määrätty sairaalasta vuodelepoon, mutta säntillisesti hän odotti vuoroaan labrakokeeseen - kukaan ei oivaltanut kysyä: "Haluaisitko päästä hiukan aiemmin sisään?" ... ]

Kirjohallitus on jakanut avokätisesti vakuuksia, rahaa ja suomalaista luotettavuutta Etelä-Eurooppaan, solidaarisuus- ja pyrkyryyssyistä. Hallitus on jakanut rahaa ja vakuuksia veronmaksajilta, jotka jonottivat tuolla terkkarissa. Kreikka oli kuitenkin - puheista huolimatta - helppo päätös riemunkirjavalle hallitukselle. Miksi SOTE, joka koskee koko kansaa - jäi vettyneiden puheiden ja puoluepoliittisten ideologiariitojen alle?

Kyllä kansa oikeasti tietää!

...

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/03/lepomaki-la... -

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voisitko Ilkka Luoma kertoa, että mitä vikaa nykyisissä suhteissamme itään (Venäjään) oikein on? Ja kuka ihme kaipaa kekkoslaista, tyrannimaista johtamista takaisin Suomeen, jossa parlamentarismi oli poljettu maan rakoon.

Ilkka Luoma

Kekkosen aikana parlamentarismi toimi täysin lakien mukaisesti. Kekkosen persoonaan en ota enempää kantaa - vain sen, että hän oli johtaja paikallaan - ajassaan. Perutuslaki määritti Kekkosen aikana ulkopolitiikan hoidon yksiselitteisesti presidentille ja Kekkonen käytti tämän oikeuden hyväkseen - kansakunnan ja omaksi hyväkseenkin. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kekkonen käytti ulkopolitiikkaa, Kremliä, hyväkseen, sisäpolitiikan hallitsemiseen ja tämä oli parlamentarismin polkemista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Pikemminkin oli kysymys muiden heikkoudesta. Kekkonen havaitsi heikkoudet + hännystelijät. Mauno Koivisto oli ensimmäinen, joka ei taipunut ja Kokoomuksen Juha Rihtniemi, jota Kekkonen arvosti kuten Päiviö Hetemäkeäkin.

Kekkosen valittu oli jotenkin Väyrynen, ja olisi kiintoisaa tietää Paavolta, mitä kaikkea Urho kertoi hänelle!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Jori, mitä haluat tuolta linkistä erityisesti nostaa esille?

Ilkka Luoma

[8
...

TIISTAINA, MAALISKUUTA 07, 2017
Timo Soini teki ennakoidusti oikean päätöksen

(Soini ilmoitti |1, ettei ryhdy enää puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi. Päivän politiikka on nyt Timon osalta illassaan – uudet haasteet odottavat. Tekeekö Soini nyt ”kataiset” ja pakenee Suomesta – ”vieläpä kesken kauden” – toivoo kuitenkin saavansa jatkaa ulkoministerinä. Kansa saattaa olla eri mieltä)

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9492547

[ … peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan. Soini loi hänellekin mahdollisuuden – nousi eduskuntaan ja junaili näin nousun historiallisen – myöhemmin seurasi jytky ja vielä jytkyn jytkytys |2. Soini teki merkittävän jäljen Suomen arkipolitiikan historiaan …

… punttisalilla itseään kehitellyt Lillukka - Liisakin herkistyi kuullessaan Timon luopumisen, vaikka kesken aikakauden – tosin eduskuntakausi jatkuu, mutta ehkä Liisa ymmärtää, ettei Soini ole kotonaan ulkoministerinä – saattaa olla jopa haitaksi isänmaallemme. Ehkä pako EU – Eurooppaan on edessä, kuten teki Jyrki Katainenkin? *… ]

|2 Jytkytelläänkö nyt oppositioon? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... –!

Tosiasia on se, että populisti saapui näin maaliinsa. Työ on tehty ja on hyvä antaa puolueen nyt mennä. Vaarana on, että PS hajoaa useampaankin palaan. Ovat immoslaiset, hakkaraislaiset, tynkkysläiset, halla-aholaiset ja vielä ehkä terholaiset. Soinille suurin kiitos syntyy, kun hän toi ministeriaitioon kaiken maailman arki - aapelit – tämän todettuna vilpittömän hyväksyvästi, oli aika nähdä miten tuiki tavallinen Arkijärki - Jari pärjää Audin takanahkasohvilla!

Media repii nyt lööpit esille ja alkaa arvuuttelu jatkosta

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/timo-soini-... - alta.

.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Onko tämä jokin uusi Blogimuoto, jossa Ilkka Luoma kertoo, kysyy ja vastaa, eli keskustelee?

Ilkka Luoma

Ei, vaan blogimuoto, jossa aloituksen viitekohdat kerrotaan kommenteissa ;) Luitko itse avauksen eli topicin?

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Luen aina, jos kommentteihin asti ajaudun.

Ilkka Luoma

Hyvä! Monet kommentoivat jopa vain otsikon luettuaan :)

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #16

Olen huomannut, että joillakin ei kommentti edes sivua itse kirjoituksen aihetta. Semminkin, jos otsikko on, kuten nykyään hyvin usein, kirjoitettu tahallisesti raflaavaksi ja saatu näin koko asia näyttämään muulta, mitä se todellisuudessa on.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Joskus kommenttiin on vain vastattava, vaikka se ei edes sivua topiccia - yl. vänkääjät ja jänkkääjät mielellään "sotkevat" ketjua, mutta sana on vapaa ja lukijat päättävät missä kohtaa hymyillään. Pääasia on positiivinen henki ;)

Ilkka Luoma

[7
...

375 lukijakommenttia aiheesta ...
"Onko meillä kansakuntana varaa ylläpitää Kataisen sextettiä?",

... linkin

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta

- ORIG 14.06.2013.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansalaispuolueella on noin 30 jäsentä. Mistä rahat vaalityöhön, kun vielä riidellään presidentinvaalien rahankäytöstä? Entäpä ehdokkaat? Kuka haluaisi ryhtyä keskenään riitelevän mikropuolueen eduskuntavaali ehdokkaaksi? Vastaus on, juuri sellainen.

Ilkka Luoma

Kansalaispuolue on rp ja Paavoa äänesti 180 000 suomalaista - olisi helppoa uskoa, että kannatuspohja on laaja Kansalaispuolueelle ja onkin KAIKKIEN osallisten etu haudata sotakirveet. Kaikki tietävät, että Kapu oli paavon luomus, mutta hyviä jäseniä sinne tarvitaan - kampanja liikkeelle - vaikka 2putiaisen mopolla" ;)

...
Kiintoisaksi jää se, kuinka moni Keskustasta siirtyy Paavon leiriin. Ehkä enemmän kuin Keminmaan porukka ;)

Ilkka Luoma

[6
...

Jytkytelläänkö nyt oppositioon? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... –!

" ... MAANANTAINA, LOKAKUUTA 26, 2015
Jytkyttäen oppositioon – soinismin pelastus [?]
!
(Media myllertää liikaakin PS – perussuomalaisten romahdusta, vaikka kansalaismielipiteen* muutos eduskuntavaaleihin 2015 nähden on ollut jopa historiallinen. Puoluejohtaja Timo Soini otti asian vakavasti – ”Jyrähti rankka vasen koukku – toverit ja miesduunarit muistuttivat varoittaen politiikan kuolevaisuudesta” (ei sanatarkka lainaus) … nyt Timo joutuu kiristämään kypärän remmejä, etteivät äänestäjät karkaa ”kaislikosta”)

[*] ’persujytkytys sai äkäisen varoituksen’ ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1445486772922 - [HS]

[ … kansalainen Erkki on joutunut kysymään itseltään useita kertoja miksi vaalilupauksia annetaan 1], tokihan Erkki tietää, että ilman lupauksia ei heru ääniäkään. Kansalainen Liisa pohti miksi yli 50V äijä - energia nosti Perussuomalaiset liitoon. Äänestäjä Antti sai pohdittavaa kun kapinallisjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin Perussuomalaisista *]. Naiset heräsivät hitaammin, mutta nainen puoluesihteerinä ja eduskunnan puhemieheksi nainen – se vasta oli veto Timo Soinilta, arvostus siitä … ]

*] Sebastianista tuli melonin kokoinen herne Soinin nenään. Oli aika laittaa vikuroivalle hauelle lähtökäsky soinismin kaislikosta. Tynkkyselle aukeaa paikka Itsenäisyyden Palauttajilta - IPU' sta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620559906_u... -

PS on ilmiö, se on Timo Soinin voitto, vaikka itse puolue hajoaisi alta. Vain harva on kyennyt nostamaan kansanliikkeenä – populismin meloniherneillä 2] – SMP’ n rauniokonkurssista 3] merkittävän toimijan eduskuntaamme.

Matka kulki hyvin ja edesmennyt nyrkkeilijä Tony Halme 4] antoi lähtöruiskeen liikkeelle ja siitä alkoi nousu. Nyt ollaan hallituksessa ja vasten puhuri on nostanut liikkuvaiset äänestäjät antamaan perusvaroituksen! 5]

5] ’Puolet suli’ ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144549338946... - [IS]
5] Ronski puolittuminen – jyrkkä varoitus! ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102320549044_u... - [IL]

Ensin oli Timo ja sitten halua olla populisti

Soini teki päättötyönsä opinahjosta nimenomaan populismista 6]. Populismi on asian selostusta ’rahvaan ymmärtämällä tavalla’ 7] ja ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media toisin väittäisi. Uutteraa työtä, uskoa omiin voimiin ja lupsakka esiintyminen – kansanmies omiensa parissa – sitä on Timo Soini, maisterisjätkä vailla vertaa.

Syntyi käsite ”soinismi”, johon olisi turvallista liittyä – olihan kyseessä arkikansalainen eli ”tavis”, joka ulkoilutti koiransakin itse. Puhuttiin totuuksia ’räksyttävästä oppositiokoirasta’ 8]. Timo oli kansalaisten iholla, eikä euroa 9] kuin ei koko EU’ ta 10] kannatettu. Natoakin vierastettiin 11], kuten homoja 12] ja maahanmuuttoon oltiin hyvin kriittisiä 13].

Sitten pujahti äänimagneetti Jussi Halla-aho kehiin ... "

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Väyrynen on poliittisesti koditon. Ei kuulu keskustaan eikä kansalaispuolueeseen.

Väyrynen voisi jopa haastaa Sipilän jos olisi pysynyt kepussa.

Ilkka Luoma

Monet pettyivät, koska Pate ei haastanut Sipilää, MUTTA ehkä Paavo tiesi, ettei haastetta olisi saatu todellisuudessa järjestettyä - syykin on selvä, sillä haaste olisi reväyttänyt Keskustaa ja näin olisi tullut esille ketkä ovat väyrysläisiä ja ketkä ei-alkiolaisia ---

Ilkka Luoma

[4
...

Viimeisin kansalaiskalluppi puoluekannatuksista:

"Sdp on säilyttänyt paikkansa suosituimpana puolueena, perussuomalaisten kannatus laski eniten
Toiseksi suosituin on hallituspuolue kokoomus. Perussuomalaisten kannatus vaipui alle kahdeksaan prosenttiin ... " -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005682873.html -

" ... Rkp:tä äänestäisi nyt 4,4 ja kristillisdemokraatteja 3,8 prosenttia. Hallituspuolue sinisten suosio pysyttelee yhä matalana eli 1,7 prosentissa, vaikka puolue onkin ollut gallupin keräysaikana paljon esillä. Esimerkiksi kansanedustaja Kaj Turusen loikka kokoomukseen herätti huomiota huhtikuun lopulla, mutta aloitteitakin puolueelta on kuultu.

KAIKKIAAN hallituksessa olevat kolme puoluetta nauttivat nyt vajaan 38 prosentin luottamusta, mutta siitä kokoomuksen osuus on runsaat puolet. Toisaalta myös epätietoisia kannastaan tai sen salaavia on melkein yhtä paljon eli 35 prosenttia ... "

.

Seppo Mononen

Suomen pääministeri Sipilän bonusmatka Boliviaan raskauttava Keskustalle ja Suomelle. (Sodanaikainen kokaiinin valtiollinen (!) tuontiBoliviasta jatkuu, Markkinoinnista Suomen bonukset keräsi pääministeri Sipilä. Ks. /www.litorina.org/).

Ilkka Luoma

Hetkinen - saadaanko tietoja jostain muustakin lähteestä? Totta vai tarua?

Ilkka Luoma

Tätä avausta ja ketjua lukee moni - ja haluankin julkisesti kannustaa kaikkia osallisia löytämään sovun ja yhteisen linjan liittyen Kansalaispuolueen tapaukseen, joka ei nyt tässä tilanteessa palvele ketään.

Ilkka Luoma

Kokoomuksen edustaja Lehti jyrähti, että hallitus selviää kristillisten tuella! (?)

Ilkka Luoma

Lehti oli hyvin huolissaan maamme tilasta - jo vuosia sitten!

...
TORSTAINA, TAMMIKUUTA 09, 2014
"Suomi on kuin uppoava laiva"

”Suomi on kuin uppoava laiva” -lainaus PRIMA lehden 6/2013 kannesta -sanaili Pertti Korhonen Outotecin toimitusjohtaja [siv. 12]. Valtion lainojen korko on laskenut koko Jyrki Kataisen hallituksissa oloajan. Samassa yhteydessä valtion velka on taas kasvanut jatkuvasti – vaikka Katainen vannoi velan lyhentämisen nimeen.

Otettu velka on paljolti syömävelkaa ja lisääntyvien työttömien ja syrjäytyneiden ihmisten toimeentulotukia ja terveydenhoitoa – sanoisinko sairauksien hoitoa. Velan otolla on siis ylläpidetty linnarauhaa ja hallituksen pystyssä pitämistä.

Suomi on maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 1]. Koko 2000 -luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan reaalipalkat nousivat [€] – osin jopa reippaasti; söimme siis vientikilpailukykyämme nostamalla kokonaispalkkakustannuksia 2].

Jälkipyykkien pesijät

1990 -laman jälkipyykkiä pesi ahkerasti Paavo Lipponen (sdp), kahdella pääministerikaudellaan – Paavon jyrähdys Hakaniemen (SAK) suuntaan piti palkat kurissa – elettiin palkkamaltin aikaa ja samalla synnytettiin taloushistoriamme pisin vientiylijäämien putki – josta ei ole nyt jäljellä kuin muisto.

Henkilökohtainen kunnianhimo käy maallemme kalliiksi?

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/01/suomi-on-ku... -

.

Ilkka Luoma

Perinteellinen media tuntuu ilakoivan jo etukäteen Sipilä ykkösen kaatumisesta - Kokoomus korvataan demareilla + uskollisella pienpuolueella! ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hallituksen kaatuminen on aina iloinen asia myös meille tavallisille taatiaisille. Ilo on kuitenkin lyhytaikainen koska ne penteleet pistävät pian uuden pystyyn.

Joka kerta uusi on huonompi kuin edeltäjänsä vaikka esimerkiksi Kataisen ja Stubbin kohdalla kuviteltiin optimistisesti pohja jo saavutetun. Mutta eikös tämä lestadiolaisinsinööri pystynyt alittamaan senkin, sekä omilla avuillaan että liitoksissaan natisevien persulisinikoiden avulla.

Erityinen ilon paikka tuollainen on tiedonlevitteiden senttareille koska palstat saa helposti täyteen ja joskus on mahdollisuus jopa skuuppiin jos on hoksnokka kohdallaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Yle' llä suoralähetys eduskunnasta - kyseessä odotus mitä perustuslakivaliokunta sanoo ... voi seurata älykännykällä.

Jorma Repo

En ymmärrä miten Eero tähän topiciin liittyy?Varakas kansanmies,jolla toimivat affäärit.Jonkun viikon Eeron kalamajalla viettäneenä sanoisin,ei omaisuus miestä pahenna.Kannattaa tutustua henkilöön.

Toimituksen poiminnat