Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kun VR-makasiinit paloivat – nyt loppukin puretaan!

  • Kuva 1 - Valta kurkisti kapinan takaa ... ¤ Photo by Ilu
    Kuva 1 - Valta kurkisti kapinan takaa ... ¤ Photo by Ilu
  • Kuva 2 - Miksi elämme särkemisen ja tuhoamisen kulttuuria? ... ¤¤ Photo by Ilu
    Kuva 2 - Miksi elämme särkemisen ja tuhoamisen kulttuuria? ... ¤¤ Photo by Ilu

[2006] ” … Jo muinoin ihmisyhteisöt puhdistivat rituaalisesti tulella pahaa ja peloittavaa. Makasiinien poltto kuvastaa epätoivoa, kapinaa ja muutoshenkeä. Tapahtumassa voi oikeastaan kohdata vain kaksi vaihtoehtoa; päämäärätön huliganismi tai aatteellinen idealismi. Toinen on suoraan tuomittavaa mistä kulmasta tahansa. Nuoriso ei ole enää kiinnostunut nykykaltaisesta politiikan hoidosta. Markkinamekanismit ovat ottaneet vallan Arkadianmäeltä.Vahingossa maamme kuvatuin tapahtuma ei syttynyt, se syttyi merkiksi jostain.VR-makasiineissa kuvastui vaihtoehtojen kasvualusta. Alueella järjestettiin miltei pelkästään nuorten ja vaihtoehtojen tapahtumia, musiikkia, kirppareita, vihreyttä ja muutossessioita.

Ruohonjuuri [1 oli kauppaa rehellisesti (toivottavasti). Makasiinit olivat vallan leikkausviivoilla [Kuva 1.], Eduskunnan, lain säädäntävallan ja Sanomatalon mediavallan akseleiden keskipisteessä. Nuoret vaihtoehtoiset saivat makasiineilla olla omillaan ja pitkälti omin ehdoin; paikka oli nuorison omaa valtakuntaa, jonka päättäjät halusivat purkaa … jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/05/muutoksen-monumentti-nousi-hetkeksi.html – alta.

 

Nyt uutisointi kertoo lopullisesta purkamisesta

[ ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005704253.html - ]

” … 1800–1900-lukujen vaihteessa rakennetuille makasiineille alkoi kehittyä monipuolista omaehtoista ja yhteisöllistä kansalaistoimintaa 1990-luvulla.

Tiloissa oli iso kirpputori ja monta pientä yritystä, kuten pyöräkorjaamoita ja ekokauppa. 1990-luvulla kirpputori oli niin suosittu, että parhaimpina päivinä siellä vieraili 12 000 ihmistä. Kun Musiikkitaloa ryhdyttiin kaavailemaan vuonna 1996, käyttäjät huolestuivat makasiinien kohtalosta ja vaativat niiden suojelemista.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti Töölönlahden asemakaavasta vuonna 2002. Se tarkoitti käytännössä makasiinien purkua. Suuri osa makasiinirakennuksista paloi toukokuussa 2006, vain kolme päivää ennen niiden purkutöiden alkua.

Vuosien varrella makasiininraunioihin on ehdotettu monenlaista toimintaa, mutta viime vuoden joulukuussa kaupunkiympäristölautakunta päätti lopullisesti niiden purkamisesta Töölönlahden eteläosan puistosuunnitelman … ” -HS-toimittaja Satu Pajuriutta.

 

Entä nyt, kun loppuosankin museoarvo katoaa lopullisesti?

Aikanaan 2006 Makasiinien polttorovio oli yleisötapahtuma, josta alkoi monipuolinen keskustelu nuorista, nuorisosta, turhautumisesta [2 [Kuva 2.] – ajelehtimisesta [3 ja tekemisen puutteesta [4 – siis ”järkevän ja yhteiskuntahyödyllisen tekemisen puutteesta” …

Niin tai näin, nyt tämä pala Helsingin ytimen rautatie- ja muutakin historiaan poistuu menneisyyden kirjoihin --- Miten meidän nuoret ja nuoriso pärjää [5 nyt tänään vuonna 2018?

 

Viitteet:

[1 ” … Länsimaalainen markkinamekanismi on kasvun ja kulutuksen puolijumala, jossa pääomalle saavutettu tuotto ja yltiökyllästetty tuottovaade ostovoimana päättäjilleen merkitsevimpinä, ohjaavat koko kansan työllisyyttä ja kysyntää. Reilu kauppa on myös kysyntätekijä, jossa kuluttaja ottaa kantaa kuinka hänen käyttämä raha jakaantuu arvoketjussa alaspäin.

Reilu kauppa on vapaaehtoinen kehitysapu. Valtiovallan saavuttamattomissa oleva YK:n 0,7% kehtitysaputavoite hoidetaan mahdollisesti suoraan kansalaisten ostopäätöksillä; kansa ottaa vallan suoraan käsiinsä. Kansalaiset voivat näin osoittaa kulutustottumuksillaan suoraan epäluottamuslauseensa poliittiselle nykykoneistolle.

Kommunismi ei toteutunut 1800-luvulla määritellyillä tavoilla, koska yksilöitsekeskeisyytemme, loputtoman kasvun voitonpyynteemme sekä suoranainen nykypäivänä vallitseva optioahneus luonnon kustannuksella, ovat sokeuttaneet näkijäänsä huomaamasta itse tasa-arvoisemman sekä oikeudenmukaisemman olemassaolon ja elämisen oikeutusta. Kommunismi oli idealismia. Reilu kauppa ei ole saavuttamatonta idealismia; se on vastuunottoa ja -kantoa elämän sekä talouden arvoketjuihin … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/11/nainen-on-reilun-kaupan-esitaistelija.html -

[2

[3

[4

 

Kuva 2 - teksti – Kuvassa venäläinen autonrähjä, jonka takaikkunassa näkyy Chen kuva. Televisio esitti dokumentin Che:stä ja hänen teloituksestaan Boliviassa, jossa muuten tätä kirjoitettaessa on presidenttinä vasemmistolainen alkuperäiskansaa edustava Evo Morales [5, joka on vannonut palauttavansa inkojen jälkeläisille heiltä ryövätyt maat ja omaisuudet. Aika näyttää onnistuuko talonpojan ja työläisen ystävän rauhanomainen revoluutio.

Kuvan auto oli kuvaushetkellä Helsingin keskustassa eduskunta talon vieressä purettavien VR-makasiinien välissä odottamassa kierrätystä, mutta onnistuneesti juuri tämän kirjoituksen erinomaiseksi sopivuuskuvaksi kertomaan, mihin hankaluuksiin niin laittomat kuin "laillisetkin"/ inhimilliset muutokset joutuvat, vallassa olevan puolustaessa maallista ja taloudellista asemaansa. DSC_11648.JPG. 1/500s, f3.5, 27mm. 2,71MB. Kuvattu 20. huhtikuuta 2006, klo 13:52. Photo by Ilu 2006. Nikon D70.

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/01/valkoinen-mies-tuhosi-ja-inkajlkelinen.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171483

 

DOC makasiinit_vr_02082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 02062018

 

570_5303 – 08:20

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2
...

SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 30, 2011
Lanka palaa...!

" ... Suomessa Makasiineilla paloi, olisiko se ollut esiharjoituksen pilotversio, vai sattumoinen nuorisoröyhistely – josta kehkeytyy lisääntyvän nuorisotyöttömyyden myötä uhka omaisuudellemme *] ja ”yhteiskuntarauhallemme” – täällä lintukodossamme? ---
*]
Tarkoitushakuinen koroste omaisuuden suojasta, kun toiset taistelevat työstä, ruoasta ja huomioitumisesta
...

[03112005] Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa. Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.
...
KUVA
--- http://photos1.blogger.com/blogger/4810/1008/1600/... --- ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/01/lanka-palaa... -

.

Pekka Iiskonmaki

Nuoria pitää ymmärtää. He voivat pahoin kuten vanhatkin.

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, ELOKUUTA 19, 2017
Työ rauhoittaa - nuoret tarvitsevat haasteita ja tarpeelliseksi tuntua!

Viimeisen tiedon mukaan marokkolaiset nuoret olivat niin Espanjan Barcelonan kuin Suomen Turun iskujen takana - nuoria miehiä - kotona Marokossa ei ollut töitä. Lännen eldorado houkutteli, oli odotus työstä ja uudesta elämästä - näinkö? Ehkä, tai sitten ei. Kuitenkaan töitä ei löytynyt ja nuoren miehen/ nuorten miesten energia patoutui ja herkistyi ehkä kutsuille uskonveljiltä, jotka lupasivat jotain sellaista, mistä kaikki kunnon uskovaiset haaveilevat.

Ei käynyt näin - kävi niin, että sivullisia viattomia uhreja menehtyi iskuissa, jotka on nimetty terroriksi. Oli terroria tai ei - niin murha on aina suunniteltu toisen hengen riistäminen ja sen uskonnot kieltävät kaikkialla, niin lännessä ja idässä, paitsi valtioiden sodat siunataan kirkkojen toimesta ... tai ainakin ennen niin tehtiin.

Entä nuorten vahva energian purkamisen nälkä - miten se tulisi suunnata, oltiinpa missä valtiossa tai uskonnossa tahansa? ---

...
[2013][U] Nuorison aktiivienergia pitää osata kanavoida innostavasti ja hyödyllisesti!
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html​ -

Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *]

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/tyo-rauhoi... -

.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kaupunki on kiva paikka, se ei tule koskaan valmiiksi - se muuttuu kaiken aikaa. Joskus istutettu puu, kuten salava Paasikivenaukiolla Bio Rexin päädyssä joutui keskelle vilkasliikenteistä katua. Sitten liikenne muuttui ja uusi salava sai paikan kasvaa vanhan sijoilla. Mechelininkadullakin joutui puu liian lähelle autoliikennettä. Kaadettiinko? Liike- ja asuintalot sekä liikenne tarvitsevat tilaa.

Sama koskee taloja. Surullista on se, että usein halutaan vanhaa muka suojella, mutta niin, että sen annetetaankin ränsistyä ja sitten todetaan ettei kannata korjata. Näin kävi Vallilassa (asuin ihan lähellä ja seurasin prosessia) kun vanhaa puutaloa kehuttin ja sen suojelua. Suojelusta huolimatta se pääsi - vuosien kuluessa ja suojelusta puhuttaessa - niin pahaan kuntoon, että purettiin pikaisesti. Mitä tilalle. Poikkeuksellinen, puinen, arkkitehti Leiviskän suunnittelema rivitalo nousi ko. arkkitehdin suunnitteleman kirjastotalon yhteyteen. Hieno kokonaisuus, mutta miksi vanhaa puutaloa piti niin kovasti suojella, kun jo tiedettiin, että paikalle tulee uusi rakennus. Suojelupuheet ovat joskus silkkaa hämäystä.

Näin on Maksiinienkin kanssa. Ei eko-pisnes tai tanssimesta sovi noin keskeiselle kaupunkipaikalle. Kas, loppupeleissä se on raha joka sanoo viimeisen sanan.

Ilkka Luoma

5] Kasvuhokema! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-... -

...
TIISTAINA, JOULUKUUTA 31, 2013
Kasvuhokema on saavuttanut maalliset rajansa
Tänään päättyy vuosisatamme lämpimin Joulukuu, ehkä koko mitatun historian; ainakin Etelä-Suomessa. Ilmasto lämpenee, syyt me tiedämme, mutta emme juurikaan tee mitään. Toki ilmasto ja ympäristö muuttuu myös ilman ihmistä, mutta ihmisen kanssa muutokset karkaavat hallitsemättomiksi – ainakin meille ihmisille. Niitämmekö nyt sitä mitä olemme kylväneet?

YLE TV1 esitti 31.12.2013 BBC Earth [ ~ http://areena.yle.fi/tv/1494606 - ] sarjasta [8/8] ravistavan dokumentin – ihmisen ote pallostamme on raastava, käytämme huomattavasti enemmän varantoja kuin biomassamme edellyttäisi suhteessa muihin biosfäärin hiilielämän sukunsa jatkajiin. Hiilielämän kehitystä valvoo evoluutio 1], joka rakentaa sopeutuvuutta – meidän sopeutuvuus käy luonnon päälle – sen vuosimiljoonaisen luonnon, joka kehityksessään loi myös ihmisen – mutta kenen kuvaksi ?

1] Evoluutio on kaikialla ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93489-e... -


Aiemminkin on kirjoitettu ympäristöstä, joka meidät elättää – onko mitään muutoksia tapahtunut ymmärryksen tiellä, mikä meidät ylläpitää täällä biokierrossa – alkuelämän jatkumona, jonka sikiävyys on saattanut ylittää luonnon kestokyvyn jo nyt ---?


[2007] Kasvunhokema saavuttaa maallisen rajansa - niin luonto vastaa kuin sille huudetaan
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema... -

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/12/kasvuhokema... -

.

Ilkka Luoma

[3
...

II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

[16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
[ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet... – alta.

.

Ilkka Luoma

[4
...

TORSTAINA, TOUKOKUUTA 02, 2013
Työtön on altis kohtalokkaille vaikutuksille!

" ... Poliitikkomme eivät ole tosissaan huomanneet, että olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 2] – lähinnä kauko-itäisten tovereidemme kanssa. Seuraavaksi haastajiksemme nousevat afrikkalaiset – kunhan oppivat, että työ on säännöllistä ja työpaikalle pitää myös mennä; tämä ei ole rasismia, vaan niiden tosiasioiden tunnustamista, missä olosuhteissa kutkin ihmiset elävät ja asuvat. Tapoja on paljon, eikä toinen ole toistaan parempi tai huonompi.

Palkkoja on laskettava 3], tai oikeastaan ostovoimaa on alennettava,

jotta tasaisempi kulutuskäyttäytyminen leviää koko pallollemme. Jos kiinalaiset ja intialaiset kuluttavat kuten me – ei meille sitten mitään jääkään. On solidaarisuuden aikakausi – meillä on toistaiseksi vain tämä yksi pallo – siis maapallo, ja sen biosfääri käy jo ylikerroksilla – me kulutamme jättiläismäisesti enemmän mitä suhteellinen biomassamme edellyttäisi. Kansalaiset jarruttavat jo!

Hinnoittelimme itsemme yli muiden –

… ja tuottoisuutemme ei voi kasvaa enää kovin paljon, olemme jo nyt miltei automatisoineet itsemme täällä ”kylmässä pohjolassa” palvelemaan vain toinen toisiamme. Kaikki on automatisoitu, mikä vain voidaan – säästääksemme ihmistyövoimaa ja kustannuksia. Koneethan eivät lakkoile.

Uusin villitys on automatisoida vielä kotityötkin –

nyt jo robotti-imurit suhaavat pitkin kerrostalokolmioita – ja sillä aikaa me katselemme tositeeveetä silmät lasittuneina. Milloinkahan nuo robotit korvaat meidät jo sohvankuluttajinakin? Automaatio vie aina työt mennessään, mutta jos emme halua tehdä työtä, niin kuka ja mikä meidät sitten elättää … viimekädessä ”otsasi hiessä sinun on leipäsi ansaittava” – vain muutama prosentti on itse asiassa ravintoalkutuotannossa kiinni eli maataloudessa. Mikä meidät huomenna ja ylihuomenna elättää?

[2005] Mitä me kirjoitimme jo vuosia, vuosia sitten ---*]
Työttömyys ei ole pelkkä ongelma – vaan se tuo lisää ”ongelmia”! ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/05/tyoton-on-a... -

Ilkka Luoma

Liittyen topicciin ---

Kansakuntien muutostaistelu --- on alkanut
17.10.2011 14:22

...
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21746-k... -

" ... [Nyt][U] --- Vaikeuksien kasautuessa, työttömyyden kasvaessa ja epäoikeudenmukaisuuden lisääntyessä ihmiset lähtevät puolustamaan itseään ja vaatimaan osuuttaan - on mielenosoitusten aika. Mielenosoitukset ryöstäytyvät epätoivoisissa tilanteissa provosoidusti hallitsemattomaksi väkivallaksi - muistamme Ranskan rajut mielenosoitukset autojen polttamisineen. Kun kipukynnys saavutetaan - kysytään asioiden hallintaan todellisia johtajia, joihin luotetaan --- ... "

.

Jussi Säntti

Saadaankohan nyt tilaa musiikkitalon asiointiparkkipaikoille?

Ilkka Luoma

Asiaa topicciin - muutoin paljon ohiammuntaa ;)

Ilkka Luoma

" ... Elinkeinoelämän Keskusliitto EK löysi tilastoista 100.000 avointa työpaikkaa, koroste sanalla “tilastoista”. Todellisuudessa työpaikat sen varsinaisessa merkityksessä vähenevät automaation myötä |1

[ ... kansalainen Erkki oivalsi, että kymmenet tuhannet ovat työllisyystöissä, koulutuksissa ja yrittämässä yrittäjiksi - pienellä myönnetyllä yhteiskuntarahalla, jota voisi kutsua myös kansalaispalkan esialuksi |2 - Erkki ymmärtää, että moni työllinen ei tee oikeaa työtä, josta maksetaan veroa, henkilösivukulua ja erityisesti siitä ei voida saada mitattua tulosta teettäjälleen ...

... kansalainen Liisa on huomannut, että yhä useampi tekee lyhyttä työpäivää, vajaata viikkoa sekä sen, että moni on ryhtynyt itse itsensä työllistäjäksi - pienyrittäjäksi olematta vielä varsinainen yrittäjä |3. Liisa oivalsi ajat sitten saman kuin Erkki - uutta työtä syntyy, mutta ei aina ihmisille, vaan koneille - roboteille! |4 ... ]

Tilastovalhe on kroonista? |*

Vale, emävale ja tilasto - näin on sanottu ajat sitten. 100.000 on luku, josta voidaan spekuloida. Spekulointi ei tuota mitään työtä. Työpaikat oikeasti, ja nimenomaan avoimet aidot ihmistarpeiset työpaikat syntyvät aidoista tarpeista tuottaa jotain. Olisikin perustettava lailla pakotettu “avoimet työpaikat rekisteri”, jota ylläpitämään määritetään vastuutaho, businessmahdollisuus ja raportointivelvollisuus. Mitä se olisi?

...

|* ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005162625.html -

...

... Entä, jos luodaan lailla pakotettu avoimien työpaikkojen rekisteri, jota on päivitettävä joka päivä, jotta reaalimaailman toteutuu lukujen ja tilastojen osalta. Jokainen avoin työpaikka pitää yksilöidä ja luokitella yhtenäisen säännöstön mukaisesti.

Työnantajaa voidaan houkutella myöntämällä rekisteröidylle työpaikkailmoitukselle jokin etu, esimerkiksi puolen vuoden vapautus henkilösivukuluista työpaikan täyttyessä - ei kuitenkaan työntekijän myöhemmäksi haitaksi pienempänä eläkkeenä.

...

Avoimet työpaikat rekisteri on ratkaisu eipäs-juupas pohdiskelulle tilastojen harhaisuudesta

Tätä suunitelmaa voidaan jatkojalostaa vapaasti ja saattaa se menetelmätuotekehityksen alle. On helppo tietää, että nykyisen kaltainen digitalisaatio tuottaa siihen ominaisuuksia, jotka parantavat työn ja tekijänsä kohtaantoa! ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235398-... -

...
Tämä taas kuuluu topicciin :)

.

Ilkka Luoma

Tähän päättyi Makasiinien kunniakas, mutta lopulta pelon mustaama historia, joka nosti viimeiseksi hätähuudoksi nuorison, itseään etsivän ajelehtivan nuorison, jolla oli jokin paikka, kunnes sekin paloi tuhkaksi. Me-säätiöllä* on nyt tehtävä

...
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005734601.html -

.

Ilkka Luoma

Makasiinien myötä katosi erityisesti nuorilta se paljon ymmärtämätön vaihtoehtotodellisuus. Loppu oli väkivaltainen, vaikka kytösavuilla aikanaan haluttiin karkottaa "pahoja henkiä".

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005742381.html -

" ... FYYSISESTI makasiinit tuhoutuivat jo tulipalossa 2006. Romahdusvaarassa ollut tiiliseinä oli enää sirpale historiaa – jäännös, joka ei enää edustanut sitä, minkä vuoksi rakennus haluttiin suojella.

Keisarinaikaiset makasiinit ydinkeskustassa olisivat hieno esimerkki histo­rian kerrostumista. Nyt purettava raunio on myös muisto toiminnasta, joka ei ollut vain kaunista arkkitehtuuria. Myrkky­tiilet eivät kelpaa edes muistomerkkiin, vaan ne ovat ongelmajätettä. On aika tunnustaa, että makasiinien aika on ohi.

Töölönlahden alue on muuttunut paljon lyhyessä ajassa. Siitä ei ole kauan, kun alue oli kutakuinkin joutomaata. Nyt siitä on kehittymässä avoin kaupunkitila"

.

Toimituksen poiminnat