Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Niinistö noudattaa kansakuntansa tahtoa

  • Vasemmalla: natomyönteinen, mutta ei liity - oikealla: natovastainen, eikä missään nimessä liity ¤
    Vasemmalla: natomyönteinen, mutta ei liity - oikealla: natovastainen, eikä missään nimessä liity ¤
  • Media levittää tarkoituksella väkevää vastakkainasettelua ¤¤
    Media levittää tarkoituksella väkevää vastakkainasettelua ¤¤
  • Kansakuntamme on jyrähtänyt jo yli 15 vuotta - Ei Natoon - olemme liittoutumattomia idän ja lännen vedenjakajalta! ¤¤¤
    Kansakuntamme on jyrähtänyt jo yli 15 vuotta - Ei Natoon - olemme liittoutumattomia idän ja lännen vedenjakajalta! ¤¤¤

Suomi sai 2018 tammikuussa ylivoimaisesti suosituimman presidentin koko historiamme ajalta – varsinkin kunniaa nostaa se, että Sauli Niinistö valittiin suoralla kansanäänestyksellä.

Kannatus oli niin väkevää, ettei toista kierrosta tarvittu. Media oli toki rakentanut Niinistön presidenttikuvaa jo vuosikausia ja onnikin oli ohjaamassa tietä kansansuosikiksi.

 

Samalla ylivoimalla kansakuntamme sanoo lännen sotakoneelle – Natolle – täyden ei, suurella enemmistöllä, kuten Niinistö – yli puolet kansasta sanoo vakaasti yli 50 prosentin voimalla ei Natolle.

Suomalaiset tietävät asuvansa idän ja lännen vedenjakajalla – me tiedämme itäisen naapurimme, paremmin kuin yksikään muu ulkoinen rajanaapuri – suurelle idän karhulle.

 

Presidentti Niinistö tuli kansansa pariin

Niinistö antoi merkittävän haastattelun FT – Financial Times -lehdelle, alla tutkimme tarkoin mitä Sauli sanoi, mitä tarkoitti ja mitä viestiä halusi äänestäjilleen sanoa. ---

Aloitetaan ajattelemattomuudesta – ainoasta miinuksesta, joka lipsahti muutoin presidentiltämme, joka pystyy kertomaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin muistaa ystävänsä …

” … – Hän (presidentti Vladimir Putin) ei unohda ystäviään, jos häntä on kohdeltu kunnioittaen, Niinistö sanoo lehdelle. … ” -IS/STT.

--- Lipsahdus ---

” … Niinistön huolenaiheisiin lukeutuu myös Yhdysvaltojen vetäytyminen Iranin ydinasesopimuksesta. Vetäytymisellä on Niinistön mukaan muun muassa se vaikutus, että se tarjoaa Venäjälle paikan päästä lähemmäksi Eurooppaa

Tämä on selvä takaisku lännelle. Financial Timesin toimittaja kirjoittaa, että Suomi arvostaa liittoutumatonta asemaansa Euroopan Unionin jäsenyydestä huolimatta … ” ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/presidentti-niinisto-kertoi-financial-timesille-ajatuksiaan-putinista-natosta-ja-maailmanpolitiikasta-suomalaiset-eivat-kannata-natoa-ja-mina-olen-suomalainen/6935434#gs.7ZaN51U - -kommentti MTV toimittaja Tapio Nurminen.

 

... Presidentiltämme kansakuntamme suuresti arvostama lausunto Natosta!

” … – Suomalaiset eivät tue (Nato-jäsenyyttä) ja minä olen suomalainen, Niinistö kertoo FT:lle. … _ … Lehden mukaan Niinistö puhuu pitkästä kokemuksesta. Presidentti viittaa haastattelussa 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin kaupunginhallinnossa ja teki yhteistyötä turkulaisten poliitikkojen kanssa *.

Eläkkeelle jääneet valtuutetut ovat vielä nykyisinkin saaneet Putinilta kutsuja Moskovaan … ” ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html - -IS/STT.

 

Helsingin Sanomat versio ... "lännelle" sana oli hakasulkeissa [.] !

[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005706092.html - ]

” … Niinistö kertoo olevansa huolissaan transatlanttisten suhteiden heikentymisestä. Yhdysvaltain vetäytyminen Iranin ydinohjelmaa koskevasta sopimuksesta tarjoaa Niinistön mukaan ”avoimen ikkunan” sille, että Venäjä lähentyy Euroopan kanssa.

Kyseessä on selvä takaisku [lännelle]”, Niinistö sanoo. … ”

” … Niinistö arvioi, että maailmanpolitiikkaa dominoivat tällä hetkellä rautanyrkkiset johtajat, mikä jättää Suomen kaltaiselle pienelle maalle vähän liikkumatilaa.

Niinistön mukaan Euroopan unioni on jäämässä jälkeen ”henkilövetoisen globaalin politiikan” aikana, jota hallitsevat Venäjän Vladimir Putinin, Yhdysvaltain Donald Trumpin ja Kiinan Xi Jinpingin kaltaiset johtajat.

Niinistö sanoo, että tällä autoritaarisiin johtajiin henkilöityvällä aikakaudella ”on vaikea saada paikkaa pöydän ääressä, koska pöytä on katettu isoille ja vahvoille”. … ” -HS-toimittaja Paavo Teittinen.

 

Katetussa pöydässä on aina tilaa vielä yhdelle

Presidenttimme mainitsemassa pöydässä on aina tilaa vielä yhdelle, joka ymmärtää puolueettomuuden. Lännen ja idän vastakkainasettelu [1 tarvitsee välittäjää, johon luotetaan. Suomi sopii kuvaan ja istuimelle, koska on kansan suuren enemmistön tahdon mukaisesti natoton valtio! Suomalaiset elävät idän ja lännen vedenjakajalla.

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html -

 

”Presidentti Niinistön mukaan vahvasti henkilöityneessä maailmanpolitiikassa, jossa valtaa pitävät Xi Jingpingin, Donald Trumpin ja Vladimir Putinin kaltaiset henkilöt, EU jää väistämättä kakkoseksi. Sellaisten henkilöiden hallitsemassa pöydässä on presidentti Niinistön mukaan hankalaa saada istumatilaa …

... Pakollisen liittoutumattomuusaiheen tullessa eteen, Niinistö tukeutuu suomalaisessa keskustelussa vakiintuneeseen Nato-optioon toteamalla: - Nato on kortti, jota on parempi pitää kädessään kuin laittaa peliin … ” ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806042200990122_ul.shtml - -Iltalehti – toimittaja Anni Huttunen.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 171630

 

DOC niinistö_uskoo_äänestäjiään_04062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 04062018

 

522_4904 – 20:56

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (126 kommenttia)

Ilkka Luoma

Suomalainen puolustaa itse maatansa ... 75 prosenttia sanoo niin, Saksassa 16.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10236535 -

" ... Kun toimittaja kysyy Niinistöltä, tulisiko Suomen liityä Natoon, Niinistö vastaa, että "Nato-kortti on parempi pitää kädessä kuin pelata".

– Suomalaiset eivät sitä kannata, ja minä olen suomalainen, presidentti toteaa viitaten mielipidetiedusteluihin.

Niinistö muistuttaa samalla suomalaisten maanpuolustustahdosta. Kyselyjen mukaan 75 prosenttia suomalaisista on valmis puolustamaan maataan, kun luku esimerkiksi Saksassa on 16 prosenttia. ... "

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Niinistön kunniaksi on sanottava, että hän on sentään vienyt Suomen tiiviiseen puolustusyhteistyöhön maailman johtavan sotilasvaltion kanssa. Jotain josta Halosen aikana ei olisi voinut edes haaveilla.

Kiva kun Luomallekin kelpaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10196763

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - Niinistö lopulta tunnustaa olevansa suomalainen ja sen, ettei suomalaisten enmmistö halua liittyä Natoon! ;) Kts. kuva 2.

Käyttäjän MattiVillikari1 kuva
Matti Villikari

Totta, puolustusyhteistyöstä sopiminen Yhdysvaltain kanssa on kaukana natottamisesta.

Ilkka Luoma

Erittäin lähellä sitä - näin kansaa "pissataan linssiin" - sillä US on aina Naton sotilasjohtaja, ja juuri US haluaa käyttöönsä Lapin ja Kuusamon lentokentät mahdollisia ilmarynnäköintejä varten - [itään].

Tuon ylläolevan vuoksi US miltei painosti Suomen Nato - isäntämaa pöytäkirjaan, joka tosin on irtisanottavissa kuuden kuukauden varoajalla. Oletko lukenut tuon pöytäkirjan?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

NATO antaa vaikutusvaltaa ja turvallisuutta. NATO:ssa suomalaisten vaikutusvalta kasvaa eikä olla enää "kyökin" puolella odottamassa mitä muut päättää.

Ilkka Luoma

Suomen kansa ei halua olla hyökkäysalusta Nato/US' lle itään - eikä taistelualusta, kun länsi ja itä ottelevat täällä idän ja lännen vedenakajalla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Molemmat lauseesi ovat taattua luomamaista, Venäjän propagandaa noudattelevaa, totuudenvastaista paskapuhetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Jorilta upeaa asiantuntijamaista säkenöivän kirjallisuuskriitikon kielenkäyttöä, joku voisi jo sanoa, että onko ne vähäiset eväät jo syöty. :)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ensin pitäisi kysyä mitä hyötyä Niinistön hehkuttamasta puolueettomuudesta Suomelle on. Ei mitään. Saksalla ei mene ollenkaan huonommin, vaikka tiettävästi on Naton jäsen. Myös se on siinä pöydässä missä Venäjä-sopimuksia valmistellaan.

Seuraavaksi pitäisi kysyä mitä haittaa politiikasta on, mikä myötäilee vain Venäjän etuja. Vastaus on hyvin yksinkertainen. Suomi menettää lännessä sitä vaikutusvaltaa ja vaikuttamisen mahdollisuutta, eli juuri sitä "puolueettomuus-hyötyä" ja etua, mitä Niinistö sanoo Suomella olevan.

Todennäköisin syy tällä ikuiselle puolueettomuuslöpinälle Suomessa on, että nämä 60-luvun ja sitä aiempi sukupolvi on munaskuitaan myöten KGB-koukussa aiemman yhteistyönsä vuoksi. Kerran saatua hyötyä vastaan, olet ikuisesti Venäjän etujen edistäjä. Suomalaiset eivät ymmärrä, että 70-80 -luvulla ainoa tapa edetä politiikassa ja virkamiesuralla sivuraiteen sijaana, oli KGB:n yhteistyö ja NKP:n myötämielisyys. Suomessa jopa kokoomus pyrki paitsiostaan pois sillä tavalla.

Ilkka Luoma

Kiinalainen vanha sanonta kertoo, että on parempi pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana - tämän kansakuntamme väkevä enemmistö tietää tarkasti, kts. topicin kuvasto.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka, tarkoittaako tämä sananlasku että vain suomalaisten on pitää olla naapureiden kanssa hyvissä väleissä?
Venäläsiä sananlasku ei tarkoita, he saavat hyökkäillä naapurimaihin silloin kun huvittaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Meiltä hyökättiin viimeeksi - muistatko vuonna 1941?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #43

Edellisenä vuonna kans hyökättiin joka puolella, Lemetti, Koirinoja, Aittojoki, Ilomantsi - muistatko tai oletko kuullut?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Mistä tuo sanonta on tarkalleen ottaen peräisin? Jos väität sitä vanhaksi kiinalaiseksi sanonnaksi, niin sinun täytyy oman uskottavuutesi nimissä osoittaa mistä se on tarkalleen ottaen peräisin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

500 - 1000 vuotta vanhoja sanontoja on usein vaikea tarkasti osoittaa, jollain dokumentilla - tieto perustuu kiinalaisten itsensä kertomiin tapauksiin ja en tässä lähde niiden luotettavuutta arvioimaan tämän enempää. Meilläkin on paljon kansallissanontoja, joiden lähdettä ei ole.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #57

Jos käytät jotain sanontaa, jota väität vanhaksi, niin sinulla on taakka todistaa sen alkuperä. Sanontasi, joka on muotoa "on parempi pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana", on itseasiassa aika muistuttaa muunneltua sanontaa "pidä ystäväsi lähellä ja vihollisesi vielä lähempänä", on alunperin Kummisetä II Michael Corleonen sanomana:

"Keep your friends close, and your enemies closer.
This has often been attributed to Sun Tzu and sometimes to Niccolò Machiavelli or Petrarch, but there are no published sources yet found which predate its use by "Michael Corleone" in The Godfather Part II (1974), written by Mario Puzo and Francis Ford Coppola: My father taught me many things here — he taught me in this room. He taught me — keep your friends close but your enemies closer."

Lähde: https://en.wikiquote.org/wiki/Sun_Tzu#Misattributed

Tämän kaiken perustella väitän, että kyse EI OLE vanhasta kiinalaisesta sanonnasta, vaan sinun sanoistasi, joiden väität olevan vanha kiinalainen sanonta. Tätä myös tukee selkeä haluttomuutesi osoittaa tuon sanonnan lähdettä ja saivartelusi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

"pidä ystäväsi lähellä ja vihollisesi vielä lähempänä" ... tämä on vastakkainasettelun huippu, selvä sodalla uhkaaminen - kuuluuko se meille, jos olisimme Natossa ja väylänä itään?

...
TIISTAINA, HEINÄKUUTA 12, 2016
Läntisten ja itäisten arvojen yhteenotto

(Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista 0], jopa sodankin uhalla)

[ … kansalainen Erkki miettii tarkasti miten vain läntisten arvojen asemoituminen sopii tänne meille peräpohjolaan, jossa on totuttu elämään vuosisadat mitä ihmellisimpien leijonien ja karhujen kanssa – unohtamatta meille mittakaavallisesti ylivoimaisen vihollisen kanssa yhteenottoa, jonka rakensi suomalaisen identiteetin ja oman maan puolustustahdon …

… kansalainen Liisa pohdiskelee mihin olosuhteisiin hän poikiaan ja tyttäriään synnyttää – onko heitä myöhemmin lähetettävä toisaalla, maan ääriin sotiin, ”puolustamaan rauhaa” ja ojentamaan pahoja palaamaan takaisin juuri ”meidän” arvoihin, tai jos ei palaamaan, niin varsinkin löytämään lännenmiehen arvot, jotka projisoituvat kaikkien silmiin paljolti USA – Nato-johtajan jatkuvina sotina – maailmanpoliisina, aikansa, joka on päättymässä … ]

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama piti Nato-kokouksessa arvopuheen
[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1468210866163 - ]

Kommenttipuheenvuoro yllä olevaan linkkiin [IL]

... Tässä HS-natotus 1] yltyy jo puolikiihkeyteen saakka. Lähtökohta on se, että Naton eli monien länsimaiden, USA:n johdolla operoitu arvopohja on juuri se oikea. Slaavilaisuuden ymmärrys näyttää rapautuneen 2], puhumattakaan vielä kaukaisemman idän vuosituhantisen kulttuurihistorian tuntemus.

Venäjä näyttäisi olevan väärässä, sillä nyt painotetaan uhan luontia 3] sellaisillekin alueille, jossa itäistä todellista uhkaa ei edes ole. Syyrian osalta Venäjää taas tarvitaan, sillä se edustaa sitä Syyrian laillista hallintoa, jonka sijasta USA Englannin kanssa kävi Irakin kimppuun ilman mitään mandaattia, osin synnyttäen isisläisyyden, jonka myötä Englannin entinen pääministeri Tony Blair pyytelee anteeksi vääriä tekojaan! 4] Nythän on julkistettu raportti 5] Blairista ja laittomasta osallistumisesta Irakin sotaan ja satojen tuhansien siviilien kuolemaan - suoraan ja välillisesti.

Nyt tosiaan Helsingin Sanomat tältä osin käy sitä kuuluisaa informaatiosotaa, ojentaen väheneville maksulukijoilleen paksunlaista manipulaatiota - todennäköisenä päämääränä ujuttaa Suomea Natoon, johon kansamme enemmistö ei halua 6].

Samassa yhteydessä Yhdysvallat vakuutti ikuista yhteistoimintaa ja puolustustahtoa, kun samaan aikaan se lisää taistelijoiden määrää Irakiin ja kertoo edelleen jatkavansa sotaa Afganistanissa 7], sen keston ollessa jo pidempi kuin miljoonia ihmisiä tuhonneen Vietnamin sodan.


Maailmanpoliisi

Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi – ostovoimakorjauksella, jossa huomioidaan taloudellinen vaikuttavuustodellisuus paremmin kuin pelkässä bruttokansantuoteverrannossa. Kiina kehittyy kaikilla rintamilla, osin ympäristönsä kustannuksella. Lisäksi se kehittää asevoimiaan vastaamaan populaationsa kokoa ja vaikuttavuutta maailmanlaajuisessa operoinnissa – jo vähintäänkin tavara- ja materiaalivirtojen suhteen.

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-... -

.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #75

Tuo on kyllä aikamoista whataboutismia, eikä se mitenkään todista sanontasi "pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" väittämääsi kiinalaista alkuperää. Päinvastoin, se vain vahvistaa näkökulmaani, että keksit sen sanonnan ja pyrit laittamaan sen muinaisten kiinalaisten piikkiin kuullostaaksesi fiksummalta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #76

Kun ollaan vedenjakajana, voidaan pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana ja jos vihollisten pitäminen kaukana ei onnistu, paras liittyä niihin.... hmmm nato.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Eräs turvallisuupolitiikan asiantuntija ehdottokin laajaa yhteistyötä juuri Venäjän kanssa ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Niinistö pakenee pelkurimaisesti kansan selän taakse, että ei tarvitse arvojohtajana itse ottaa kantaa NATO-jäsenyyteen., van hokea kuin papukaija NATO-optiosta, jota ei ole olemassakaan. Niinistö on sitä mieltä mitä kansakin on. Kansa päättää ja Niinistö ei päätä. Niinistö ei siis johda Suomen kansaa muuta kuin puskasta. Syy siihen on armoton Venäjän reaktioiden pelko. Eli Venäjää on näin myötäiltävä kuin vanhaan YYA-aikaan.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme ja Niinistönkin onneksi näitä natouskovaisia on vain pieni vähemmistö - ehkä tänään noin 17% :)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Presidentti Niinistö noudattaa kansakuntansa tahtoa – asiassa, jossa kansakunnalla on karkeita väärinkäsityksiä ja aukkoja tiedoissaan, joten "neuvoa" se voi antaa vain tunneperäisistä reaktioistaan.

Tämä siksi, että on poliittinen valinta pitää suomalaiset tietämättöminä Pohjois-Atlantin liitosta järjestönä ja sen toimintaperiaatteista, eikä mikään taho Suomessa ota oikaistakseen sitä valhepropagandaa, jota Natosta tietoisesti levitetään suomalaisille. Törkyä ja vihapuhetta oksennetaan avoimesti Yhdysvalloista ja puolustusliitto Natosta, ja sen oikaiseminen jää sattumanvaraisesti kansalaisten vastuulle.

Suomesta on hövelisti järjestetty näkyvät ja arvovaltaiset foorumit niin presidentti Putinille kuin kenraali Makarovillekin. Monestiko sama tilaisuus esittää näkemyksiään suomalaisille on tarjottu Naton pääsihteerille, Jens Stoltenbergille, tai NATO-maiden Tanskan, Norjan, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan johtaville poliitikoille, joilla on omaa kokemusta järjestöstä?

Ei kutsuta maahan eikä tarjota julkista foorumia – entäpä joukkotiedotusvälineet? Milloin on parhaaseen katseluaikaan nähty YLE:llä totuudellisuuteen pyrkivä dokumentti Pohjois-Atlantin liitosta? Milloin edellä mainittuja Naton vaikuttajia on haastateltu YLE:ssä tai MTV:ssä? Entä Hesarissa? Uudessa Suomessa?

Vaikenemisen salaliitto on silmiinpistävä ja suorastaan mykistävä, ottaen huomioon, että kyse on sentään Suomen kohtalosta pahoina päivinä. Kuka ja miten on voinut näin kattavasti sensuroida Suomesta olennaisen tiedon tärkeästä asiasta suurelta yleisöltä, jonka selän taakse poliitikot sitten tosipaikan tullen varautuvat luikkimaan pakoon omaa vastuutaan?

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, MAALISKUUTA 12, 2014
Natojäsen on aina potentiaalinen taistelukenttä!
Meillä Suomessa innokkaimmat natouskovaiset saivat uutta virikettä hiipuvaan natotukseen. Kansa oli jälleen sanonut täyden ein läntiselle USA-johteiselle Natolle. Natottomuus meillä on poikkeuksellinen ilmiö – ja varsinkin se, kuinka yhteenkuuluvaksi se hitsaa kansakuntaamme [3049] – vuodesta toiseen 60-70 prosenttia kansasta antaa täystyrmäyksen Natoon liittymiselle 1].

Ukrainassa kuohuu 2], kansallisuudet taistelevat reviireistään 3] – venäläiset haluavat lahjoittamansa Krimin 4] niemimaan takaisin, ja Nato-USA/EU on sitä mieltä, ettei uusia ”kosovoita” enää tehdä – eli revitä valtiorajoja uusiksi. Ukraina on nyt pesäke, josta kytö voi leimahtaa, ainakin taloudellisesti – mikä koskee myös meitä suomalaisia.

Miksi EU 5] haluaa niin kiihkeästi edetä kohti Venäjän sydänmaita? Miksi lännen markkinataloudella – USA:n tukemana on hinku itään, miksi pitää saada uusia kansallisuuksia, kieliä ja kulttuureita – uskontojakin EU-valtapiiriin. Onko pelkona maailman talouskaavan muutos kohti: ”Venäjä + Kiina > USA + EU” 6].

Natotus [8756] on karannut jälleen lapasesta,

vaikka YLE haastattelussa väistyvä puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen jätti sanomatta mitään – kysymykseen: ”No, pitäisikö Suomen liittyä Natoon?”. Puheloinen viisaana ammattisotilaana tiesi, ettei kansa sitä hyväksy, tiesi senkin, että liittymällä joutuisimme varustelukierteeseen ja ajautuisimme pois ”idän ja lännen tieltä”, joka on meidän erikoisuus ja mahdollisuus. Tiesipä Puheloinen senkin, ettei Nato tuo meille mitään todellista hyötyä, ei edes turvaa – ehkäpä turvattomuutta, tai ainakin maalitauluna olemista.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/manipuloiko-... -

Mikäli Suomi liittyisi Natoon,

niin välittömästi Venäjä keskittäisi nyt kaikkein vähiten aseistetulle ja miehitetylle rajalleen 3-7 kertaisen arsenaalin ja samantien meidän tiettyjä kohteita maalitettaisiin taktisilla ydinaseilla – nythän maalituksia ei ole lainkaan.

Toisaalta venäläiset tietävät kansamme vakaan Nato-mielipiteen –

harvinaisen vakaan, sillä muutoin osaamme olla erimielisiä asiasta kuin asiasta. Meitä on kansalaisina moitittu natouskovaisten taholta, ettemme ole puhuneet Naton hyvistä ja huonoista puolista riittävästi.

Todellisuudessa kansalaiset, jotka lopulta pesevät ne poliitikkojen väärien päätöksien ruumiit, ovat puhuneet, analysoineet, pohtineet ja pyöritelleet natoasiaa sen kaikilta puolilta; sellaisiltakin kanteilta, joihin natopoliitikot eivät ole ymmärtäneet edes vilkaista.

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/natojasen-o... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mononen olettaa vekkulisti, että vain hän ja hänen kanssaan samanmieliset olisivat liikkeellä järkiargumentein ja erimieltä olevat reagoivat tunneperäisesti koska ovat väärinkäsityksissään aukollisin tiedoin.

Eiköhän barrikaadin molemmilla puolilla ole kumpiakin, sekä tunne- että järkiperäisesti suhtautuvia. Kukin tavallaan ja yhtä oikeutettuja mielipiteisiinsä ja niiden mukaan toimimaan kuin Mononenkin mielipidekumppaleineen.

Ilkka Luoma

Valitettavasti myös riidan- ja sodanhaluisia - molemmin puolin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä luulen että tällä puolella rintamaa on enempi meitä tunneihmisiä jotka haluaisivat vain elää rauhassa vaikka millainen sipilä olisi pomona.

Siellä rintaman Venäjän puolella on varmaan enemmän järki-ihmisä jotka ihannoivat Putinia ja haluavat Venäjän suuruutta ja valloituksia ja sotaa ja toimivat kylmän rauhallisesti ja järkevästi kohti suurta tavoitetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Venäläiset haluavat käydä kauppaa ja myydä energiaansa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Myyryläinen, # 34.:

Tämä asia ei ole mielipide vaan joko todennettavissa tai kumottavissa oleva, Nyky-Suomen joukkotiedotusta koskeva fakta:

Suomesta on hövelisti järjestetty näkyvät ja arvovaltaiset foorumit niin presidentti Putinille kuin kenraali Makarovillekin. Monestiko sama tilaisuus esittää näkemyksiään suomalaisille on tarjottu Naton pääsihteerille, Jens Stoltenbergille, tai NATO-maiden Tanskan, Norjan, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan johtaville poliitikoille, joilla on omaa kokemusta järjestöstä?

Ei kutsuta maahan eikä tarjota julkista foorumia – entäpä joukkotiedotusvälineet? Milloin on parhaaseen katseluaikaan nähty YLE:llä totuudellisuuteen pyrkivä dokumentti Pohjois-Atlantin liitosta? Milloin edellä mainittuja Naton vaikuttajia on haastateltu YLE:ssä tai MTV:ssä? Entä Hesarissa? Uudessa Suomessa?

Väitätkö, että Venäjän ja Pohjois-Atlantin liiton turvallisuuspoliittiset näkemykset ja kannanotot saavat Suomen tiedotusvälineissä yhtäläisen kohtelun lähetysaikana, palstatilana ja keskeisten vaikuttajien henkilöhaastatteluina? Väitätkö, että Suomen joukkotiedotusvälineet antavat niille tilaisuuden keskinäiseen debattiin ja toistensa kommentointiin sekä harhatietojen oikaisuun?

Jos joukkotiedotuksessa ei esiinny edes pyrkimystä totuudenmukaisen faktatiedon levittämiseen yleisön keskuuteen, mistä lähteestä kuvitellaan kansan saavan paikkansapitävää tietoa mielipiteenmuodostuksensa pohjaksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Naton todellisuus nähdään sen toimintoina niin aikanaan Serbiassa, ja nykyään Afganistanissa kuin Venäjän lähialueilla taistelu- ja sotaharjoituksina ... nämä asiat eivät ole juhlapuheita - vaan sota ja sotaan harjoittelua.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #117

Mitäs ne Zapad- ja Ladoga-harjoitukset sitten ovat? Partiopoikien luontoretkeilyä hauskoine kisailuineen ja ratkiriemukkaine iltanuotioineen?

Mikäs se Krimin kaappaus ja miehitys on? Rattoisa seuraleikki Kukkulan kuninkaasta?

Eivät natofoobikot päähänpistoilleen mitään todellisuuspohjaa tarvitse. Eilen muuan nuori mies esitteli hatustaan vetämäänsä pähkähullua väitettä, jonka mukaan Nato-maat itse eivät tiedä, sijoitetaanko niiden alueelle ydinaseita vai ei. Mikähän tällaisia aivopieruja kehittää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

" ... Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”.

CNA:n ja Wilson Centerin tutkija Kofman arvioi Bildin uutisen väitteitä Venäjän asevoimiin keskittyvässä Russian Military Analysis -blogissaan. Kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan myös Viron yleisradion sivuilla. Kirjoituksessaan Kofman käy läpi, miksi monet saksalaisuutisen väitteistä ovat täysin epäuskottavia sekä antaa myös lyhyen selvityksen siitä, kuinka Venäjän suurharjoitus oikeasti eteni. ... "

.
Luetko koko jutun?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #140

Luin jutun.

Niin... itse kirjoitat yllä: Naton todellisuus nähdään sen toimintoina niin aikanaan Serbiassa, ja nykyään Afganistanissa kuin Venäjän lähialueilla taistelu- ja sotaharjoituksina ... nämä asiat eivät ole juhlapuheita - vaan sota ja sotaan harjoittelua.

Jokaisen harjoituksen offensiivisuudesta ja defensiivisyydestä voi ulkopuolisilla toki olla toisistaan poikkeavia vaikutelmia, mutta olennaistahan on, että ne ovat taistelu- ja sotaharjoituksia, juuri sitä sotaan harjoittelua, jota mielestäsi Natolla ei saisi olla.

* * *

Miksi muuten ilmoitat puoluekannaksesi "Sitoutumaton"? Vaikutelmaksi sekä blogeistasi että keskustelupuheenvuoroistasi tulee, että olet käytännössä varsin pitkälle ja johdonmukaisesti sitoutunut Vladimir Putinin hallinnon tavoitteisiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #150

Kiitos kysymästä.

En kuulu mihinkään puolueeseen. Kannatan Väyrysen kolmea teesiä - siis kannatan niitä tai heitä, jotka tavoittelevat Suomelle itsenäisyyttä uudelleen ja pysyttäytyvät erossa lännen sotakoneesta Natosta.

Ymmärrän myös evoluution luoman reviiriajattelun ja reviirien vuosimiljoonaisen puolustusmekanismin. Tämä ymmärrettäköön oikein ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #110

Mononen kysyi: "Väitätkö, että Venäjän ja Pohjois-Atlantin liiton turvallisuuspoliittiset näkemykset ja kannanotot saavat Suomen tiedotusvälineissä yhtäläisen kohtelun lähetysaikana, palstatilana ja keskeisten vaikuttajien henkilöhaastatteluina?"

Väitän, että eivät saa sillä niiden osuus on ylivertainen verrattuna niihin kriitisesti suuntautuviin näkemyksiin. Matka yhtäläisyyteen on siis pitkä ja ihan päinvastainen kuin Mononen väittää.

Erityisesti Monosen kannattaisi ottaa huomioon suomalaisen valtitiedotusvälineistön ajien valitsema ja osoittama asenne jonka takia heidän tiedonlevitteensä esittävät läntiset näkemykset ikäänkuin totuutena ja niitä kritisoivat väheksyvästi tai pyrkien osoittamaan ne epäilyttäviksi. Tämä asenne liittyy kiinteästi n.s. valeuutiskampanjointiin ja peikotteluun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #157

Meille olisi viisasta pyrkiä tasapuoliseen ja puolueettomaan aineisto- ja informaatiokäsittelyyn - nyt kun se kallellaan länteen, niin koetan pienenä suomalaisena kallistaa venettä lähemmäksi tasapainotilaa - eli idän suuntaan. Heti kun vene olisi liian kallellaan itään - hyppäisin länsilaidalle - jotta vene kulkisi tasapainossa kohti puolueettomuuden meriä ... :)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #157

Myyryläinen väittää Naton näkemysten saaneen ylivertaisen osuuden Suomen julkisuudessa verrattuna niihin kriitisesti suuntautuviin näkemyksiin.

On aika suuri ero julkisuuden laadussa ja määrässä, jos uutisen kirjoittaa muun uutisvirran sekaan nimetön tai yleisölle tuntematon toimittaja, tai jos näkemyksiä tulee esittämään valtiovierailijan statuksella kenraali tai valtionpäämies arvovaltaiselle yleisölle, saaden kaikkien tiedotusvälineiden ykkösuutisten huomion ja prime time -lähetysajan.

Muistuu mieleen näkymä Mäntyniemestä: "Kenraali on pitänyt puheen..." (ja sen jälkeen kameroiden ja toimittajien häätäminen pois paikalta seuraamasta tämän avauksen jälkeistä keskustelua).

Samoin muistuu mieleen, miten Kultarannassa 2017 Vladimir Putin valehteli kolmesti kameroiden edessä Venäjän siirtäneen joukkonsa 1500 km päähän Suomen rajasta, ilman, että yksikään toimittaja sai kysyä häneltä, mitä sitten tekevät esimerkiksi Kamenkan varuskunta Karjalan kannaksella ja Alakurtin varuskunta Suomen itärajan pinnassa Sallan naapurissa.

Myyryläinen on siis hyvä ja luettelee nyt, monestiko Naton pääsihteeri on saanut Suomen tiedotusvälineissä vastaavan julkisuuden, tai monestiko edellä (# 110.) viitatut Nato-maiden poliittiset vaikuttajat, ja onko heidän puheitaan siteerattu kaikissa tiedotusvälineissä vastaavalla tavalla. Monestiko Suomen omat Brysselissä, Naton erityisedustustossa työskentelevät diplomaatit ovat saaneet lähetysaikaa ja palstatilaa kertoakseen omia näkemyksiään ja kokemuksiaan Pohjois-Atlantin liitosta?

Nato-foobikkojen posketon valhepropaganda ei menisi läpi, jos kansalle olisi annettu riittävät todenmukaiset perustiedot aiheesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #210

Myyryläinen käsittelee aihetta viiltävän totuudellisesti ja se on kivulias pala monille vastineiden esittäjille ...,

... mutta nyt kaksi huippukenraalia pohtivat Suomessa, mitä merkitsee Suomeen varustellut Hornet JASMM risteilyohjukset, joita tuskin suunnataan Ruotsin suuntaan - kenraalit pohtivat samalla mitä ylioikeuksia Nato - Isäntämaa pöytäkirja antaa lännen sotakoneelle Natolle ja tämän ainaisjohtaja USA' lle - kun meiltä unohtui vaatia pöytäkirjaan ydinasekielto! On varmaa, että venäläinen kenraali tietää tämän!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #211

Jos puhutaan kenraali Joseph Dunfordin ja kenraali Valeri Gerasimovin tapaamisesta Helsingissä, heillä ei todellakaan riitä aikaa millekään Ilkka Luoman viittaamille triviaaleille lapsellisuuksille, vaan heidän niukka yhteinen aikansa tarvitaan kummankin osapuolen todellisen strategisen iskukyvyn merkityksen sekä globaalien turvallisuuskysymysten pohdintaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #212

Et ilmeisesti tiedosta tuon Nato - isäntämaa pöytäkirjan avointa valtakirjaa Natolle tuoda ydinaseita Suomeen (ruotsalaiset oivalsivat poistaa tuon mahdollisuuden heti alkuunsa) - etkä ilmeisesti ole myöskään perehtynyt Hornet + JASMM pitkänmatkan risteilyohjuksen ominaisuuksiin?

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/AGM-158_JASMM -

...
TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

kieliasun ja käännöksen englannista tarkistanut fil.lis. Mauri Nygård

|
Suomen Ulkoasiainministeriön käännös
~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio... -

ENG
~ http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014... - [FINLEX]

..
Suosittelen myös perehtymään Kuolan niemimaan str. ydinsukellusveneiden tukikohtien merkitykseen - ehkäpä eniten estämään ydinasesuurvaltojen totaaliydinsota ... googlaamalla löydät täältä US Puheenvuorosta aiheeseen liittyviä tekstejä runsaasti.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #213

Et ilmeisesti tiedosta isäntämaasopimuksen 12 Kohtaa:

12 kohta

SUHDE KANSALLISEEN JA KANSAINVÄLISEEN OIKEUTEEN

12.1 Tämän pöytäkirjan tarkoituksena ei ole syrjäyttää osallistujia sitovaa kansallista
oikeutta eikä niitä sitovia kansainvälisiä velvoitteita.
Osallistujat ilmoittavat toisilleen mahdollisista ristiriidoista, jotka johtuvat tästä pöytäkirjasta.

Kaikki Suomen lain vastaiset hankkeet siis isäntämaasopimuksen mukaan raukeavat automaattisesti tämän sopimuskohdan perusteella.

Koska kirjoitat tuollaista valheellista ja herjaavaa täyttä roskaa "avoimesta valtakirjasta Natolle tuoda ydinaseita Suomeen", et ilmeisesti tiedosta myöskään Suomea sitovaa kansallista oikeutta voimassa olevan Aluevalvontalain osalta. Ks. 2 luku Sotilaiden ja sotilasajoneuvojen sekä valtionilma-alusten ja valtionalusten maahantulo ja maassaolo.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000755

Luehan tarkkaan § 4– 10, joissa näet toistuvasti ilmauksen "ei saa ilman lupaa" tulla Suomen alueelle.

Ydinaseet eivät missään maassa ole siviilien, vaan ainoastaan sotilaiden hallinnassa, eivätkä ne ylitä valtionrajoja muuten kuin sotilaiden toimesta. Koska Vieraan valtion sotilas ei saa ilman lupaa tulla Suomen alueelle eikä olla maassa, ja ainoastaan toimivaltainen Suomen viranomainen voi antaa sellaisen luvan, miksi ihmeessä väität tuollaisia pähkähulluja houreita "avoimesta valtakirjasta tuoda ydinaseita Suomeeen"? Antaako valehtelu tai aivopierentä tästä kenties jonkinlaisia kicksejä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #214

Niin: " ... ei ole tarkoituksena ... " - aivan, mutta 2. TARKOITUS:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

...

Miksi ruotsalaiset pohtivat vuoden ja lisäsivät tuon ydinaseiden kieltolausekkeen sekä määrittivät MITEN/KETKÄ US/Naton sotajoukot kutsuu Ruotsiin - tätä ei löydy meidän vastaavasta sopimuksesta!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #215

Sopimuksen kohta 12.1 aivan yksiselitteisesti mitätöi kaiken sellaisen, mikä on ristiriidassa Suomen lain kanssa.

MITEN/KETKÄ US/Naton sotajoukot kutsuu Suomeen, se määritellään Suomen kansallisessa lainsäädännössä, joten sellaista ei tarvitse kirjata isäntämaasopimukseen – siinä riittää, että kunnioitetaan Suomen lakia.

Isäntämaasopimusta sovelletaan Suomen lakien mukaan Aluevalvontalain hengessä, silloin kun vieraan valtion sotilaat kalustoineen tulevat maahan toimivaltaisen Suomen viranomaisen antamalla luvalla.

Mistä ihmeestä keksit päättömyyden "avoimesta valtakirjasta tuoda ydinaseita"? Uskotko tosiaan, että Suomen viranomaiset antaisivat sellaiseen luvan? Vai piruuttasiko säikyttelet tietämättömiä?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #215

Ilkka Luoma, eikö olisi aika että julkistaisit nimiä. Ketkä henkilöt ovat vastuussa tästä isäntämaasopimuksesta, joka on mielestäsi Suomen Lain vastainen? Miten rikolliset saavat kulkea vapaana? Ellet pysty nimeämään syyllisiä, sinun on parasta LOPETTAA passiivinen vihjailu. Valheiden ja väärien tietojen tahallinen levittäminen on myös US-Puheenvuoron sääntöjen vastaista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #221

Kerro nyt niitä nimiä, lukijat odotavat.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #215

Voinko kuljettaa ydinaseen Venäjälle jos viisumissa ei ole sitä kielletty?

Sinun mielestäsi Suomeen voi tuoda ja ilman Suomen viranomaisten antamaa viisumia, koska kutsuviisumin voi mielestäsi tehdä itse ja pistää siihen omat ehdot. Aika hassua, eikö totta? Näin se vaan on mielestäsi!!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #223

Koska et vastaa kysymykseeni isäntämaasopimuksen vastuullisista tekijöistä, tulkitsen vaikenemisesi niin, että huomaat itsekin kirjoittaneesi muunnettua totuutta. Olet kirjoittanut, että Nato voi tuoda joukkoja ja aseita maahamme koska vain ja että sillä on "avoin valtakirja" toimilleen Suomen maaperällä.

Olisi tietenkin kohteliasta, että kertoisit itse erehtyneesi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #210

Mononen kyselee koska NATOn pääsihteeri on ollut esillä. Viimeksi häntä siteerattiin HS:ssa eilen.

A.Merkelin, E.Macronin, T.Mayn, D.Trumpin et al mielipiteet ovat jatkuvaa sisältöä suomalaisissa tiedotusvälineissä. Se, että kuinka usein he vaivautuvat käymään täällä paikanpäällä on sivuseikka kun "meidän nilkit" painaa perässä muutenkin.

Mononen nostaa yhden venäläiskenraalin harvinaisen käynnin "tikun nokkaan". Käynnin jonka suomalaiset tiedotusvälineet yksipuolisen ymmärtämättömästi repostelivat hakematta monipuolisesti vastauksia heitä "askarruttaneisiin" kohtiin.

Monosen yritykset peitellä yksipuolisten suomalaisten valtatiedonlevitteiden tekemisiä ovat jokseenkin kevyitä. Ne ovat itse, siis omistajansa, puolensa valinneet eivätkä edes yritä sitä enää peitellä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #218

Jos toimittaja Pekka Mykkänen HS kirjoittaa jälleen yhden uutisen Brysselissä pidetystä Naton pääsihteerin tiedotustilaisuudesta, se hukkuu muuhun uutisvirtaan eikä ole mitenkään rinnastettavissa "tikun nokkaan" nouseviin harvinaisiin käynteihin Suomessa, jotka aina tulevat päivän pääuutisiksi sekä perinpohjin siteeratuiksi ja arvioiduiksi kaikissa tiedotusvälineissä.

Eihän Makarovin vierailu ollut ainoa lajissaan. Mihin unohtui viittaukseni Putinin valehteluun Kultarannassa?

Pointti on siinä, miksei vastaavaa kohtelua julkisuuksineen voida järjestää Naton ja Nato-maiden edustajille, tai Suomen omille edustajille Naton päämajassa Brysselissä.

Ei Nato saa Suomessa sellaista näkyvyyttä, jolla nostettaisiin kansan tietämys aiheeseen liittyvistä faktoista sille tasolle, jolla sen pitäisi olla, jotta asioista perillä oleva mielipide olisi muodostettavissa. Sitä osoittaa konkreettisena esimerkkinä mm. Ilkka Luoman tässä keskustelussa yllä hatustaan vetämä päästö "Naton valtakirjasta tuoda Suomeen ydinaseita isäntämaasopimuksen nojalla". Niin kauan kuin tällaisia sammakoita voi laskea julkisuuteen ja osa voi jopa ottaa ne täydestä, ei todellakaan ole eväitä ottaa tosiasioihin perustuvaa kantaa Nato-jäsenyyden merkitykseen Suomelle missään kansanäänestyksessä – vastaus voidaan tällöin antaa pelkästään tunneperäisesti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #219

Mononen kirjoitti: "Ei Nato saa Suomessa sellaista näkyvyyttä, jolla nostettaisiin kansan tietämys ..."

Mononen tarkoittanee tässä, että NATO ja NATOttajat eivät, ainakaan vielä, ole saaneet ihmisten NATO-vastaisuutta käännettyä haluamakseen.

Kyse ei kuitenkaan ole tietoisuuden lisäämisestä vaan siitä, että propaganda ja agitaatio sanojen nykymerkityksissä eivät ole purreet.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Maanpuolustuskurssiyhdistys kutsui Venäjän asevoimien komentajan, kenraali Nikolai Makarovin, esitelmöimään maansa puolustusdoktriinista.

Vastavuoroisesti sopisi hyvin, että Naton pääsihteeri ja sotilaskomentaja kutsuttaisiin kertomaan Naton toimintaperiaatteista. Jos näin tapahtuisi, olen varma, ettei media voisi jättää tätä raportoimatta.

Ilkka Luoma

Naton toimintaperiaatteet näkyvät sen ainaissotilasjohtaja USA' n itse itsensä kutsuen sota- ja taisteluharjoituksiin - vaikkapa Kuopion Rissalaan lentämään ärjyviä taisteluhyökkäysharjoituslentoja suoraan kohti itää - Venäjän rajalle - yhdessä suomalaisten Hornettien kanssa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #118

Venäjän toimintaperiaatteet näkyvät taas niin, että tullaan näyttäytymään Suomen ilmatilaan. Tietääkseni Rissalasta ei lennetty Venäjän ilmatilaan, vai onko sinulla parempaa tietoa.

Tarkoittaako "itsensä kutsuminen" mielestäsi tuloa harjoituksiin vastoin Suomen tahtoa, esim. samanlaista ”kutsua”, jonka venäläiset esittivät Ukrainalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Ei lennetty, vaan pyörähdettiin aivan rajan tuntumassa liki äänennopeudella ärjyen ... jokainen voi miettiä, mitä tuolla uholla haluttiin sanoa - kerrotko mielipiteesi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #142

Pöljempikin venäläinen viestin ymmärtää:

Putin, koitahan pysyä omalla puolellasi!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #142

Haluttiin näyttää että täälläkin on liki äänen nopeudella lentäviä torjuntahävittäjiä. Senhän me tiedämme ja voimme jopa laskea Google Earth satelliittikuvasta, että Petroskoissa Suhoihävittäjiä on sotilaskentällä Suomen ilmavoimien konekantaa vastaava määrä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Amerikklaisten F-15C koneet ovat ilmaherruushävittäjiä, joilla on tarkoitus tukea hyökkäyksiä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #154

Voi pahus, harjoittelivat väärillä koneilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #162

Lännenmies rehvakkaasti uutisoi noista F-15 koneista, ettei niitä ole yhdessäkään ilmataistelutilanteessa pudotettu ... kysyisin keitä vastaan nuo taistelukoneet ovat mitelleet voimiaan ja taitojaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #118

Ei taatusti ole Naton toimintaperiaatteita, älä nyt viitsi noin tyhmiä esittää. Natolle EI OLE annettu vastaavaa tilaisuutta esitellä asiaansa kuin Venäjän asevoimien komentaja Makaroville, piste.

Juha Hämäläinen

Suomi ei ole päättämässä mistään missään pöydissä. Olemme mitätön toimija ja kelpaamme vain kiilapojiksi isompien agendoihin. Näin on EUssa, NATOssa ja YKssa.

Kaikki kuvitelmat vaikuttamisesta ovat harhaa. EUssa meillä on 2% äänivalta päätöksiin, joita sovelletaan Suomeen itseensä. EUn laajetessa menetämme tätäkin osuutta.

Mikään ei ole tyhmempi kuin auktoriteettiuskoinen, lainkuuliainen, hyväksymistä janoava, kiltti ja sinisilmäinen suomalainen.

Nyt kuvittelemme NATO-jäsenyyden turvaavan lähes ilmaiseksi puolustuksemme. Yksikään poliitikkomme ei silti saa NATOlta sopimuspaperia, jossa taataan puolustukselle NATOn ehdoton tuki, sen määrä, laatu ja toimitusnopeus sekä kesto.

Ilkka Luoma

TIISTAINA, TAMMIKUUTA 15, 2008
NATO - uskovaiset lataisivat suuren ongelman lapsilleen ja lasten lapsilleen

To: Mielipidekirjoitukset

Sent: Saturday, December 22, 2007 7:29 AM
Subject: KANSALAISEN MIELIPIDE: Nato - miksi niin harvat koettavat jyrätä suurta kansan enemmistöä
(Tutkimuksia piipun täydeltä - Ulkoministeriöstä mitä erilaisimpiin virkamiesesityksiin - "puolueetonta ja teknistä" arviota johdattelulla Natoon)
...

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.

...

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/nato-uskova... -

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Juha, # 9.:

"Nyt kuvittelemme NATO-jäsenyyden turvaavan lähes ilmaiseksi puolustuksemme. Yksikään poliitikkomme ei silti saa NATOlta sopimuspaperia, jossa taataan puolustukselle NATOn ehdoton tuki, sen määrä, laatu ja toimitusnopeus sekä kesto."

Ei väittämiäsi kuvitelmia lähes ilmaiseksi turvatusta puolustuksesta ole kenelläkään asiasta ymmärtävällä.

Tiedätkö joitakin nykyisiä NATO:n jäsenmaita, jotka olisivat saaneet kuvaamiasi ennustajan kykyjä edellyttäviä sopimuspapereita? Epäilen, että puolustusliiton perussopimuksen artikla 5:een on niidenkin ollut tyytyminen. Miksi Pohjois-Atlantin liitto antaisi Suomelle etuoikeutetun erityisaseman?

Ilkka Luoma

Meidän sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden ydin on olla erossa muiden konflikteissa ja se, ettemme laske itänaapurimme vihollisia alueellemme. Olemme potentiaalinen välittäjä-neuvottelija, joka aina tarvitaan. Uskoisin, että Kiina on jo meille tuon mandaatin suonut - omista lähtökohdistaan ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Suomi ei ole päättämässä mistään missään pöydissä". Näin toki on mutta Naton jäsenenä Suomi ei päätä avun saamisesta vaan muut päättävät "avun määrästä, laadusta, toimitusnopeudesta sekä kestosta".

Ei ole viisasta kertoa, että emme halua apua, jos emme saa "sopimuspaperia, jossa taataan puolustukselle NATOn ehdoton tuki, sen määrä, laatu ja toimitusnopeus sekä kesto"?

Ilkka Luoma

Oetko Matti muuten huomannut, että olemme eläneet täyttä rauhan aikaa tuon idän karhun vieressä jo yli 70 vuotta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #119

Miksi nimität Venäjää "idän karhuksi"? Kielikuvat "nukkuvaa karhua ei pidä herättää" viittaavat muuhun kuin ystävälliseen ja luetettavaan naapuriin.

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, HUHTIKUUTA 30, 2016
[Link] Nato-selvitys 2016
ORIG ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/nato-selvity... -
(30042016)
...


Tekstin numerot lisäteksteihin ja viitteisiin

1 Suomen Lapin läpi hyökkäys Kuolan sukellusveneasemin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaa... -
2 a-talk – poreilua Naton alla ~ http://yle.fi/uutiset/a-talk_nato-poreilua_vapun_a... -
3 Kansakunta ei halua Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139780-... -
4 Emme pelkää Venäjää, emmekä liity Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa-... -
5 Itsenäisyytemme viimeinen säie ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214478-... -
6 Viron Ämarin rynnäkkötaisteluvalmistelut ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelem... -
7 Viro kutsuu amerikkalaiset sotajoukot maahan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/viro-pyytaa-... -
8 Putin arvostaa kansamme natokantoja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169609-... -
9 Stubb jenkaa Suomea Natoon! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... -

...
Jatkuu - osa II' na -myöhemmin. Tässä ensimmäiset yhdeksan kohtiota.

Ilkka Luoma

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255104-... - sis. 334 lukijakommenttia, ollen ehkä yksi kommentoiduimmista natokeskusteluista täällä Usarin Puheenvuorossa (?)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suosittelen blogistille ja miksei muillekin mielenkiintoista kirjaa. Se on Viktor Stepakovin ja Dmitri Orehovin toimittama kirja ”Paraatimarssi Suomeen.” Se on muistelmateos Talvisodasta, jossa puhuvat tavalliset venäläiset sotilaat ja upseerit. Venäläiset tekijät ovat tavoittaneet noin 500 Talvisodan veteraania. Kirja julkaistiin vuonna 1992.
Kirjan mukaan valmistelut hyökkäykselle Suomeen aloitettiin jo huhtikuussa 1939 ja jatkuivat pitkin kesää ja syksyä. Tämän perusteella Paasikiven neuvottelut olivat pelkkää teatteria naapurin puolelta Moskovassa. Itänaapuri on arvaamaton, kuten kirja kertoo venäläisten sotilaiden suulla.

Mitä Natoon tulee, niin mikäli Ruotsi liittyy Natoon, niin meillä ei ole muuta kuin sama liittyminen edessä. On turha jäädä harmaaksi alueeksi itänaapurin kylkeen. Se on samaa kuin laittaisi pään pensaaseen jänöjussin tapaan. Venäjää hallitsee Kreml, ei duuma, nyt ja tulevaisuudessa.

Ilkka Luoma

Kaikilla armeijoilla on valmistautumisprojektit - kaiken varalta, jos ja kun käsky käy. Stalinin päämäärä oli maanvaihto - koko ajan lieventyvin ehdoin, alkaen Jartsevista ... turha jossitella, mutta kukin voi pohtia millainen olisi itärajamme, jos suostuimme syyskuun alussa -39 Stalinin ehdotuksiin ... (jätän Jatkosodan pohtimisen tässä pois)

Jos mielenhäiriössään Ruotsi liittyisi Natoon - olisi meiltä tuolloin suoraan sanottuna tyhmin teko liittyä perässä - näin tekisimme itsestämme taistelualustan, johon muuten Putin on antanut oman kommenttinsa:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin... -

...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Jos mielenhäiriössään Ruotsi liittyisi Natoon - olisi meiltä tuolloin suoraan sanottuna tyhmin teko liittyä perässä - näin tekisimme itsestämme taistelualustan, "

Nato on rauhaa ja ihmisoikeuksia kunnioittava monikansallinen järjestö. Se ei tarvitse hyökkäysalustoja, koska se ei ole hyökkäämässä mihinkään. Nato tekee puolustussuunnitelmia. Sen takia Venäjä ei ole huolissaan Turkista, Norjasta tai Baltian maista.

Oleellista Suomelle on, että Venäjän yksinvaltaisen keskitetyn hallintojärjestelmän pyöräyttämän hyökkäyspäätöksen jälkeen Suomi on kahden viikon kuluessa antautunut. Tämä voidaan ennalta estää liittymällä läntisten demokraattisten valtioiden rauhanpuolustamiseen tarkoitetun järjestön jäseneksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Rajun USAF ja US Army hyökkäyksen jälkeen YK mandatoi Naton Afganistaniin - sen sisällissotaan, sodan osapuoleksi, jossa Suomi on osaksi afganistanilaisia vastaan! Sota on US' n osalta kestänyt ennätykselliset 17 vuotta!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Oletko huomannut, että olemme eläneet täyttä rauhan aikaa tuon idän karhun vieressä jo yli 70 vuotta?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen blogistin kanssa samaa mieltä ”Stalinin päämäärä oli maanvaihto –” tarkennuksena koko Suomen kansalle. Uusi maa olisi ollut odottamassa Uralin itäpuolella Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsynin arvion mukaan läheltä Kiinan rajaa. Siirrot oli aloitettu jo ennen Talvisotaa Inkerin suomalaisten keskuudessa.

Inkerin suomalaisiin liittyen on hyvä tietää, että vallankumouksen tapahtuessa moni suomalainen asui siellä passilla, mutta oli kirjoilla samaan aikaan kotiseurakunnassaan Suomessa. Ihmiset eivät älynneet lähteä sieltä pois ja passit takavarikoitiin bolsevikkien toimesta. Suomalaiset jäivät vangiksi omille asuinalueilleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Vaihtomaat olivat Karjalasta - vaihtosuhteessa eduksemme noin kaksi hehtaaria yhdestä.

Ilkka Luoma

Kiitos suosituksesta - hankin kirjan ja luen sen.

Ilkka Luoma

HS:
"Kiihkein Venäjän syyttely voi olla Venäjälle hyödyksi – pelon lietsonta voi johtaa meitä harhaan

Venäjän vaikuttamispyrkimysten havaitseminen on tärkeää. Mutta se voi olla meille myös haitaksi, jos havaintoja tarjotaan yliannostus ilman riittäviä näyttöjä ... "

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000537183... -

...

Ilkka Luoma

Tämän jälkeen ei kenelläkään ole epäselvää - paljon Nato-asiaa ja tarkat perustelut miksi meille on natottomuus ainoa oikea status - täällä idän ja lännen vedenjakajalla!

Osa II

.
10 Ohittaisi kansanäänestyksen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -
11 Krimiltä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaist... -
12 Venäjästä luodaan tietoista uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -
13 USS signalointi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215404-... -
14 Uhkaavatko Iskander ohjukset Suomea? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/uhkaako-vena... -
15 Kuuban ohjuskriisi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuban_ohjuskriisi - [LT]
16 Nato-selvitys 2007 ~ http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?c...
16 Nato-selvitys 2016 ~ http://documents-prod-kaleva-fi.s3.amazonaws.com/d... -
17 Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1452220736021 -
17 Ruotsalaiset eivät halua Suomea Natoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ruotsikaan-e... -
18 Uus-erkkolaisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... - Stubb [LT]
18B Nato ei ota uusia jäseniä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hy... -
19 Kiinan vuosisata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -

20 Donald Trump ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/trump.html -
21 Trumppismi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-... -
22 Informaatiosota hybridisesti ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215889-... -
23 Olli Kivisen muistolle – toimittaja Kari Huhta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-o... -
24 Emme halua olla Naton taistelukenttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/natojasen-on... -

...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Tämän jälkeen ei kenelläkään ole epäselvää - paljon Nato-asiaa ja tarkat perustelut miksi meille on natottomuus ainoa oikea status - täällä idän ja lännen vedenjakajalla!"

Tuo on vain mielipide, jota koetat väittää faktaksi. Idän ja lännen vedenjakaja on pelkkää fiktiota. Suomi voi olla joko länsimainen demokratia tai Venäjän ulkovasalli. NATO:n vastustajat joko typeryyttään tai tieten tahtoen ajavat Suomea Venäjän ulkovasalliksi. Sitä sinun spammaamisesi ei miksikään muuta.

Ilkka Luoma

Luitko 10 linkin alta tulevat noin 10 asiantuntijalinkkiä ... ?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #62

Jos haluat esittää jotain, niin iske se pöytään, älä piilota linkkien taakse. Ketään ei kiinnosta käydä läpi parikymmentä propagadakirjoitustasi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Kommentit, ja niiden linkit ovat lukijoille, jos joku ei niitä viitsi lukea - on parempi olla myös kommentoimatta, koska ei ole pohjaa vastineille, kun ei tiedä mihin vastaa ...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #78

Älä puhu roskaa. Jos käytät linkkejä, niin sinulla on velvollisuus lyhyesti kertoa, mitä kyseisen linkin takana on. On äärimmäisen ylimielistä jättää se täysin lukijoiden vastuulle. Toiseksi tuollainen OMIEN linkkien spammaaminen osoittaa hyvin syvää narsismia, sillä sitä kautta saa kuvan sinun "erehtymättömyydestäsi". Linkkisi ja propagandakirjoituksesi eivät todista mitään. Ne ovat vain sinun mielipiteitäsi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Ennen kuin kykenet arvostelemaan - tulisi sinun lukea aineisto, muutoin kommentti ja arvostelu jää tyhjäksi - sitä paitsi liki kaikkkien linkkien edessä tai yllä on lyhyt kuvays/ otsikko linkin sisällöstä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #78

Minäkin annan linkin Luoman tapaan: "Kansallisarkisto Rauhankatu 17, Helsinki" Sota-ajan dokumentteja löytyy uskomaton määrä. "jos joku ei niitä viitsi lukea - on parempi olla myös kommentoimatta"

Luoma, US-Puheenvuoro on KESKUSTELUPALSTA.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Olet Matti oikeassa tämäkin on jo 109. kommentti - varsinaista debattia ja vuoropuhelua ... Parhaiten ylläpidetään keskustelua liittämällä mukaan laajat aineistot tueksi ja tiedoksi - osan tietenkin ollen myös mielipiteitä.

Käyttäjän joonakarppinen81 kuva
Joona Karppinen Vastaus kommenttiin #62

”Hups jotain meni pieleen” linkit ei aukea.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Ahaa ... tarkastan asian! Kerrotko jonkun esimerkin joka ei aukea - on helpompi tsekata :)

Käyttäjän joonakarppinen81 kuva
Joona Karppinen Vastaus kommenttiin #79

1-5 ainakin, niin ne ei toimi

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Tarkistin kaikki 1-5 kohtaa - toimivat, ainakin minulla - Win10, Chrome ja suoraan napauttamalla kommentin linkkikohtaa - tosin se näkyy vaillinaisena, mutta kun viet hiiren linkin kohdalle - pitäisi tulla näkyviin koko linkkiosoite!

Ilkka Luoma

Merikittävä poikkeus lännen manipulaatiomedialata - Kokoomuksen äänenkannattelijaltä:

"Eikö Venäjä harjoitellutkaan iskua Suomeen?
Näin Zapad todellisuudessa eteni
KASPERI SUMMANEN | 24.12.2017 | 13:50- päivitetty 24.12.2017 | 21:58

... Asiantuntijan mukaan saksalaislehden kohu-uutisen väitteet Venäjän sotaharjoituksesta eivät pidä kutiaan.

Venäjän syyskuun Zapad (Länsi) -suursotaharjoitusta tarkkaan seurannut Venäjän asevoimien asiantuntija Michael Kofman kiistää saksalaisen Bild-lehden Suomessakin laajaa mediahuomiota herättäneen uutisen väitteet. Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen”. ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitel... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän ystävät levittävät myyttiä että Venäjältä halutaan ryöstää luonnonrikkaudet. Propagandan ainut tarkoitus on esittää että Venäjä on rikas ja ahneet naapurit ovat pahoja.

Koska Venäjä on pinta-alaltaan suuri, on luonnollista että sen maaperään kätkeytyy paljon luonnonrikkauksia. Mutta ovatko ne aarteet noin vain ryöstettävissä? Mikseivät venäläiset itse sitten hyödynnä niitä aarteita?

Valtaosa aarteista on laajan Siperian ikiroudan alla. Sieltä ne pitäisi löytää, kaivaa, jalostaa ja kuljettaa markkinoille. Investoinnit tulevat olemaan suunnattomia. Ensiksi kuljetusyhteyksien rakentaminen ja kaivoksien perustaminen erämaahan. Rakennusaineet ja valmiit tuotokset pitäisi kuljettaa tuhansia kilometrejä jokia myöten satamiin tai rakentaa tuhansia kilometrejä rautateitä.

Timantit ovat niin arvokkaita että niitä kannattaa kaivaa pahoistakin paikoista. Niiden kuljettamiseen ei tarvita laivoja eikä junia. Venäjän suurimman timanttiesiintymän hyödyntämiseen on pitänyt rakentaa 40.000 asukkaan kaupunki itäisen Siperian autiomaahan. Rakennusaineet, koneet, kaikki tarvikkeet on pitänyt kuljettaa valtavan kaukaa.

Venäjällä ei ole omia resursseja hyödyntää rikkauksiaan koska aikaa tuhlautuu uhitteluun ja sotimiseeen. Vain helpoimmin saatavat öljy ja kaasu ovat tehokkaasti käytössä. Mutta tulevina vuosikymmeninä rauhantahtoiset sukupolvet voisivat hyödyntää aarteita yhdessä muun maailman kanssa.

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, HUHTIKUUTA 17, 2016
Venäjäkin – ”pahan valtakunta” on liian suuri – lännen mielestä!

(Harvemmin puhuttu skenaario. Me suomalaiset katselemme historiaviisaina idän ja lännen vedenjakajalta näytelmää, jonka käsikirjoituksen tietävät tarkoin juuri nämä kaksi eri maailman johtajaa – ydinasesuurvallat Venäjä ja Yhdysvallat)

[ … kansalainen Erkki pohtii usein mikä mättää, kun nokittelua on juuri suurien välillä, on Ukrainaa |1, johdantoa siihen – on Itämerta |2, jossa suurvallat osoittavat mahtailukykyään, häiritsevät ja vakoilevat. Meillä Suomessa on laajasti omaksuttu kansalaisten taholta irti oleminen kummankaan sotilaallisista liittoumista |3 …

… Erkki kutsuu sitä ”paasikivimäiseksi viisaudeksi ymmärtää tosiasioita viisauden lähteeksi” – samoin arjen kansalainen Liisa on oivaltanut, että ”ystävät tulee pitää lähellä ja viholliset kaukana”. siksikin Liisa ei haikaile Natoon – lännen sotakoneeseen, koska meillä on yhteistä rajaa itäisen suurvallan kanssa kokonaista 1320 kilometriä … ]

Venäjä on liian suuri väestöönsä nähden

USA on maailman suurin raaka-aineiden ja energian kuluttaja – viimeisen 150 vuoden aikana *. Yhdysvallat loi vaurautensa ja sotilaallisen voimansa juuri massiivisella maapallovarantojen hyödyntämisen ansiosta, tuoden materiaaleja ja halpaa energiaa kaikkialta maailmasta, mutta kenen, minkä ja keiden kustannuksella?

· Maapallollisten raaka-aineiden käyttö ~ http://www.maailmanmuutos.fi/smm/5/5_5T.htm -

Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/venajakin-... -

.

Ilkka Luoma

¤¤
...
Kuva 2:

Venäjä tosiaan yllätti - ei minkäänlaista todistetta Venäjää vastaan Skripal tapauksessa - Case Salisbury, kuvan otsikkoon nähden pm. Sipilä vaati 100 prosenttista näyttöä - ei saatu, ei minkäänlaista näyttöä/ todistetta - silti tuomio pantiin voimaan - miksi nyt media on niin hiljaa tästä myrkytysjupakasta?

Ilkka Luoma

¤¤¤
...

Kuva 3.

" ... Miksi suomalaiset sanovat mielipidetiedusteluissa aina täyden ei Natolle?
[Natokannatuksista ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaisten_nato-kannat_enn... - ]

Natomyönteiset poliitikot ovat parkuneet, ettei Natosta ole voitu asiallisesti keskustella, vain tunteella, siksi tehtiin tämä selvityskin. Eero Heinäluoma sanoi a-talkissa yksikantaan – Natosta on keskusteltu jo vuosikaudet.

Arvaan, että siksi ei asiallisuutta natokeskustelussa, koska käännytystyö kansakuntamme osalta on jatkuvasti epäonnistunut ja kansa sanoo Natosta innostuneille: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” tai tuumaavat, että ”ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee, ja ne, jotka niitä pesee”. ... "

...

LAUANTAINA, HUHTIKUUTA 30, 2016
Nato selvitys toispuolisella ja vajaalla miehityksellä

" ... Nato selvityksen aattona,

… edellisenä päivänä (28.4.2016), oli Yle: n a-talk ajankohtaishaastattelu |2. Natokeskustelussa demareiden entinen eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma osasi tuoda julki ajatuksensa lähimmäksi kansakuntamme ajatusmaailmaa |3 – muut olivat kaukana teorioineen.
Heinäluoma ymmärsi mitä tarkoittaisi Nato rajan siirtyminen 1 300 kilometrin matkalle ja vielä juuri meidän itärajalle – olihan keskustelijoille selvää, että meistä tulisi tuossa kohtaa taistelualustakandidaatti. Tuo kandidaatin rooli voidaan vain yhdellä tavalla poistaa – olla liittymättä Natoon |4. Liittymättömyys on samalla meidän viimeinen itsenäisyyden säie |5, muutoin katkenneessa itsemääräämisoikeuden verkossa.

Norjaan, emme voi vertautua

Norja on ollut Natossa jo Josif Stalinin aikana ja maaraja on vaivaiset parikymmentä kilometriä – tosin merialuerajoista on väännetty norjalais-venäläisesti menestyksellä kättä. Viroon meitä ei voida myöskään verrata. Emme ole olleet koskaan Neuvostoliiton alaisia, eikä meidän väestöstämme ole 20 - 30 prosenttia venäjänkielisiä – sitä paitsi meillä alkuasukkaat osaavat suhtautua asiapohjaisesti venäläisiimme.

Nato lykkäisi meille tiukat vastuut

Meille todennäköisesti ohjattaisiin Viron ilmataistelukyvyn ylläpito |6 (Virollahan ei ole ensilinjan konekantaa) – meidän omin suomikonein. Meidän lentäjät nousisivat ilmarynnäköihin ja puolustustehtäviin, jos jokin maa sattuisi piskuiseen Viroon hyökkäämään.

Viron mahdollinen konflikti napsahtaisi meidän omaan nilkkaan – kuten Latvian ja Liettuan osalta Ruotsin ilmavoimiin. USA haluaa, että natoliittolaiset kantavat enemmän omaa vastuuta, maksavat siitä ja Virolla voimat eivät riitä (siksi halunnevat vahvat amerikkalaissotavoimat maahansa |7) – Suomesta niiden katsotaan riittävän myös Viron tarpeisiin?

Venäjän uhkaa yritettiin urakalla todistella,

… jotta liittyisimme tai jos nimenomaan emme liity. Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut kunnioittavansa kansakuntamme natotahtoa |8 – kyllä tai ei, kansa päättäkööt meillä kuitenkin itse |9.
Tänään ja viimeiset reilu 10 vuotta kansalaisemme ovat aina sanoneet yli 50 prosentin voimalla täyden kieltäymyksen Natolle. Tosin tälläkään ei näytä olevan väliä, sillä esimerkiksi Kokoomuksessa on kovaa patriootti-isänmaallista painostetta Natoon, vaikka väkisin ohi kansanäänestyksen |10. Mitähän kansalaisemme tuosta tuumaavat? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/nato-selvi... -

.

Ilkka Luoma

" ... Joka viides kääntyisi Nato-jäsenyyden kannattajaksi, jos presidentti sanoisi, että Suomen pitää liittoutua ... "

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180304220078... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjähän voi hyökätä Suomeen jos Nato-keskustelukin menee liian pitkälle. Varmaan enemmistö pelkää, minäkin pelkään uutta hyökkäystä. Vaikka me kaikki tiedämme että Nato suojaisi meitä Venäjän hyökkäykseltä, niin siinä tulisi olemaan välivaihe jolloin Venäjä voi ottaa esim. Ahvenanmaan haltuunsa. Sitähän on jo harjoiteltu ja venäläisillä on lukemattomia tukikohtia Ahvenanmaan ja Turun saaristossa. Homma hoituu yhdessä yössä.

Me olemme yhtä turvattomia kuin Ukraina. Mitkään Isäntämaasopimukset eivät voi tuoda tänne riittävää määrää Naton divisioonia. On varminta yrittää tulla omilla toimeen ja torjua informaatiosodan hyökkäyksiä. Pahin uhka on sisällä, täällä on lähes satatuhatta venäläistä joissa on tuhansia sotilaita ja sabotöörejä.

Pari spetsnazia plus muutama rivimusikka ottaa yhden ostoskeskuksen helposti haltuunsa aamuyön tunteina jne. Mutta RP1 valmistautuu yllätykseen!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mihin tarvitsemme Natoa jos meillä on puolustusyhteistyösopimus Yhdysvaltain ja Ruotsin kanssa? Putinististitkin näköjään pitävät tätä parempana kuin Nato-jäsenyyttä, omituista?

Ilkka Luoma

Tuon vuoksi kansakuntamme ei juuri halua liittyä Natoon. Hyvin oivallettu Leo ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaikkein helpoin Venäjän hyökkäys tai oikeastaan muistutus kuolevaisuudesta on uusia Lapin raja-asemien kautta tänne ns. pakolaisten lähettäminen.
Kun viimeeksi tuli 1740, kylläpä Sipila ja Niinistö lensivät seuraavalla koneella Kremliin kuultaviksi.

Miten sitten suu pannaan jos kaikkien asemien kautta tulee vakkapa 10.000 tai 100.000 ns. pakolaista?

Ilkka Luoma

Tämäkin on torpattu täällä jo aiemmin - norjalaiset tutkivat, ja huomasivat ettei aiheeseen liittynyt Venäjän hallinto.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka, tuhansia kertoja on todettu, että ilman Venäjän rajavartioston johtajan Putinin käskyä ei yksikään ns. pakolainen olisi ylittänyt rajaa ilman papereita.
Yli 70 vuoden aikana, kun on havaittu rajahiippari, molemmin puolin rajaa ovat helikopterit nousseet ilmaan ja koirapartiot lähteneet ottamaan kiinni.

Toissa talvena FSB kuskasi valitut hiipparit rajalle, heidät pantiin romuautoihin ja lykättiin rajan yli. Suomen puolella hiipparit shortseissaan ja sandaaleissaan juoksivat hangessa asemalle ja pyysivät turvapaikkaa!

Kukaan muu kuin Putin maailmankaikkeudessa/luomakunnassa ei pystyisi tällaista paperittomien ylitystä määräämään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No katos vaan..taas tutut natottajat kertomassa kuinka kaikki on putinimaista ja sen jälkeen kehtaa vielä höpistä, että miksi ei keskustella asiallisesti narista.

Teidän täytyy varmaan miettiä sitä vielä kovemmin.

Ilkka Luoma

Natouskovaiset ovat vakaumuksen ihmisiä, joille rautalankakin on jäykkää ;)

Ilkka Luoma

Nato keskustelut kirvoittavat hersyvän komnenttiketjun ... ;)

Ilkka Luoma

Kiinnittäkää huomiota kysymysasetteluun!

Jo kysyttäessä luodaan Venäjän uhkaa ja vastakkainasettelua. Lisäksi katsokaa kysymysten myönteisyys Natoa kohtaan, entä näin kysyttäessä:

"Kannattaisitteko presidentin Nato kantaa, jos hän päätyisi liittymisen kannalle luomaan sotilaallista uhkaa Venäjän suuntaan?"

Ohjaavilla kysymyksillä saadaan haluttuja vastauksia. Kaikesta huolimatta kansakuntamme on aina viidentoista vuoden ajan sanonut yli 50 prosentin varmuudella "kiitos ei" lännen sotakone Natolle!

...
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180606220099... -

.

Ilkka Luoma

Toimittaja ei tässä huomaa, että kansakuntamme enemmistö on vakaasti ylivoimaisena enemmistönä Natoa vastaan jo yli 15 vuoden ajan.

Toimittaja ei myöskään huomaa, että kannanotollaan suomalaiset vastustavat vastakkainasettelua Venäjän kanssa. Onko toimittaja kuullut koskaan vanhasta sanomasta, että pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana? Myös sanonta "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystäväsi". Vihollisuudet Venäjän kanssa loppuivat jo yli 70 vuotta sitten, muistaako toimittaja tämän?

Kansakuntamme suuri enemmistö muistaa tämän täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Miksi media luo liki jatkuvalla liukuhihnalla uhkaa Venäjästä? Kuka kertoo miten Venäjä on meitä uhannut?

...
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180606220099... -

.

Ilkka Luoma

Iltalehden kolmas pläjäys samalta aamulta - nyt kumisee jyrkkä West trolling manipulaatio ---

Miksi kirjoittaja ei maininnut Venäjän tietävän Suomen allekirjoittamasta Nato-isäntämaa pöytäkirjasta [1? Syyn ja seurauksen laki toimii myös näissä tilanteissa.

Ruotsi kielsi omassa vastaavassa NATOn kanssa tekemässään pöytäkirjassa ydinaseet, Suomi ei.

Verkkouutiset on Kokoomuksen puoluelehti, ja on sen äänenkannattaja. Kokoomuslaiset veisivät Suomen Natoon väkisin, ohittaen kansanäänestyksen [2 NATOn luomasta uhasta siihen mahdollisesti liityttäessä ...

.
[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isant... -
[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/koppalakki... -

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018060622009971... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No muta sehän olisi parasta jos Suomeenkin saataisiin ydinaseita. Ilman niitä itsenäisyytemme murenee vähitellen. Pitäisi ottaa eimerkkiä P-Koreasta. Eipä siellä hypitä Kimin silmille.

Ilkka Luoma

Kukahan nyt sitten hyppii silmillemme - ehkä vain US, joka tulee sotakoneineen meille itse itsensä kutsuen ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #189

Tervetuloa jenkit huudattamaan niitä sotakoneita Suomeen!

Toivottavasti Putin kuulee eikä uskalla tulla tänne!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #191

No nythän Leolla mopedi keulii oikein kunnolla! ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #193

Arvaas keneltä olen ottanut oppia?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vanhan sanonnan mukaan joka maassa on armeija ja aseita, jos ei omia niin vieraita. P.korealaisilla on omansa mutta Mirala haluaisi tänne vieraita. Ovatko Miralan rollaattoriplutoonat viides kolonna? Vai Mirala vain itse ...?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #198

Isomman pahan estämiseksi voi liittoutua vaikka itse Pirun kanssa.
Ihan kuten Stalin liittoutui Hitlerin kanssa kun piti saada lisämaata 1939.
Ja mekin liittouduimme saman Hitlerin kanssa kun piti torjua Stalinin hyökkäyksiä.

Nyt on hyvä olla jenkkien kaveri jotta voisimme torjua Putinin lisämaan hankinnat. Putinilla ei mennyt ihan nappiin Ukrainan valloitus, sai vain Krimin ja vähäsen Ukrainan reunaa. Ehkä Suomi on helpompi nakki?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #199

Jos saamme pidettyä täältä "itse pirut" poissa niin ei Putinilla, tai kuka nyt kulloinkin on VF:n presidentti, ole mitään syytä tulla tänne nakkeja hakemaan. Mutta jos täällä häärii kaikenmaailman piruja rapakon takaa tai lähenpääkin, niin rajan takana nähdään varmaankin syytä ainakin valmistautua niiden höökyilyyn.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #201

Joku kokenut ulkopolitiikan ammatilainen sanoi: Meidän on huolehdittava, ettei maahamme tulee mitään sellaisia ulkoisia voimia, jotka ovat uhaksi mihinkään ilmansuuntaan - maastamme käsin.

Kaikki vähänkin historiaa lukeneet muistavat, että Suomi antoi vuonna 1941 koko pohjoisosansa vieraan valtion sotavoimien haltuun ja jopa myöhemmän hyökkäyssodan rintamavastuun!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #199

Saksa ehdotti Stalinille M-R sopimusta - Saksa halusi turvata itäpuolen, kun ENSIN oli hoidettava Puola ja länsipuoli ... Itärintama oli tarkoitus avata vasta 1944!

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #198
Jorma Repo

"Paraatimarssi Suomeen" oli Ilkan mukaan "valmistautumisprojekti",jollainen on jokaisella armeijalla "jos käsky käy".Kerroppa nämä muut armeijat Saksan lisäksi,joilla oli valmiit "projektit" naapurimaan valloitukseen 1930 luvulla?

Ilkka Luoma

Muun muassa Japani jo 1930 -luvulta lukien. Useimmiten minkään valtion armeijat eivät julistele ääneen valtiojohdolta tulevia varautumisohjeita ja -määräyksiä.

Ilkka Luoma

Aika kiittää ketjuun osallistujia - ja eräät vieläkin juttelevat vakavissaan, ettei kansa puhu Natosta - sen eduista ja haitoista - laitoin sähköpostitse topicin tiedoksi ulko- ja turvallisuuspoliittiselle johdolle tänään klo 16.

Jorma Repo

Lukisit sinäkin Ilkka joskus jotain itseäsi sivistävää,etkä osoittasi kommenteillasi täyttä tietämättömyyttä.Japanilla oli laajentumis pyrkimyksiä jo 1900 luvun alusta alkaen esim.Venäjän ja Japanin sota,Korean valloitus 1910,sodan julistus Saksalle 1914.Eli ei nyt ihan 1930 luvun "valmistautumis projekti".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jorma Repo, pysähdy hetkeksi ja mieti. Tämä on sotaa, informaatiosotaa. Ei kuumassakaan sodassa huudeta vastustajalle että sivistäisit itseäsi! Oikeassa sodassa huutelijat ammutaan ensiksi.

Ilkka hyökkää, ampuu info-iskuja asemiimme. Me yritämme torjua, torjunta ei onnistu huutelemlla tosiasioita. Huuteliko joku talvisodan juoksuhaudassa viholliselle historian tosiasioita?

Sotaa ei voiteta puolustautumalla ja huutelemalla vaan vastahyökkäyksillä.

Toimituksen poiminnat