Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sote hajottaa Kokoomuksen ja hallituksen?*

  • Kuva 1.: Toivomme nuorelle pojalle elinvoimaa ja jaksamista sekä täysin toipuvaa huomista!
    Kuva 1.: Toivomme nuorelle pojalle elinvoimaa ja jaksamista sekä täysin toipuvaa huomista!
  • Soini voisi arvattavasti huutaa: "Minä hajotan hallituksen silloin kun haluan!" ;-)  [hymiö]
    Soini voisi arvattavasti huutaa: "Minä hajotan hallituksen silloin kun haluan!" ;-) [hymiö]
  • "Hölmölän seurakunta" -huumorilla kuitenkin. Hyvääkin on aikaansaatu!
    "Hölmölän seurakunta" -huumorilla kuitenkin. Hyvääkin on aikaansaatu!

Olisiko jo kolmas - neljäs hallitus joka purkaa kansalaistemme sosiaali- ja terveyspajukkoa – useamman luukun filosofiaa, joka työllistää mukavasti – vielä, vaikka robotisaatio jo painaa päälle?

Tämän kertainen sote saattaa olla ohdake kykypuolueen aatteelle [1 tai oikeastaan aatteettomuudelle ja voi nostaa demarit jälleen pääministeripuolueeksi, joka ottaa myös ulkoministerisalkun haltuunsa.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10241763 -

[1 Kokoomusta kiusaa Keskustan ”Elämän ja Puolikuoleman” kysymys – maakuntamalli, johon voimme tehdä perinpohjaisen korjaussarjan, tässä linkki… ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251892-maakuntamalli-radikaalisti-kaupunkimalliksi -

 

Kokoomuksella on aate hukassa, jos sitä on lainkaan? Valinnanvapauden kollektiivisella rahoituksella, luoden samalla osalle sote-toimijoista voittomarginaalit, osinkotuotto ja arvonnousut -tässäkö aate ja ideologia?

Niin, valinnanvapauttahan se on, kun (liki) satavarma business voidaan myydä myös ulkomaille. Onko tämä sitä kokoomuslaista aatteen paloa; rikastua toisten sairauksille?

 

Kuvaus todellisesta elämästä, missä pelastettiin 7-vuotias poika – esimerkillisellä vastuulla ja huolehdinnalla!

[ … Oulun lentokenttä avattiin yöllä, jotta Sulon henki saatiin pelastettua

… viranomaisyhteistyö toimi kiitettävällä tavalla ] -Mtv-toimittaja Tommi Forsman.

Voisimme olla ylpeitä Suomesta. Missä muussa maailman 200 valtiosta voisi saada tällaista palvelua, kun hätä on suurin mahdollinen. Voimme sanoa, että yhteiskuntamme ja yhteishengen pelastaneen viattoman lapsen hengen! Oli mukavaa lukea kerrankin positiivinen uutinen. Toivomme pienelle pojalle pitkää ikää ja tervettä elämää [Kuva 1 ja [2 … ]!

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uutta-tietoa-dramaattisista-hetkista-oulun-lentokentta-avattiin-yolla-jotta-sulon-henki-saatiin-pelastettua-en-ole-ikina-hoitanut-niin-pienta-ja-niin-sairasta-lasta/6936598 -

 

 

Missä mennään sote, Kokoomus, valinnanvapaus ja keiden kustannuksella?

Nykyisessä systeemissä, juuri julkishallinnon sosiaali- ja terveystoimessa ei rikastuta voitoilla, osingonjaoilla eikä pörssikurssivoitoilla kuin ulkomaille myyntivoitoistakaan.

Voitonjakoa pehmitetään väitteillä, että yksityinen puoli olisi tehokas, kustannusherkkä ja nopea käänteissään – siis enemmän onnistuneita toimenpiteitä aikayksikköä kohden, tätähän sen täytyisi osaltansa tarkoittaa. Olisiko se noin?

Nopeutta voimme varmaankin havaita sitten yt-yhteistoimintaneuvotteluissa, kun henkilökuntaa vähennetään – onhan osakeyhtiömäinen toiminta jo lailla edellytetty tuottamaan voittoja omistajilleen. Miltä tuntuu saada voittoja ja osinkoja toisten sairaudesta – mutta myös terveyden hoidosta onnistunein tuloksin?

[* Kansanedustajat Kokoomuksesta Elina Lepomäki, Susanna Koski & pormestari ja valtakunnan politiikan ”vapaavuosi” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251602-lepomaki-laittaa-vapaavuoren-kisallina-sote-n-lepaamaan -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172011

 

DOC sote_kaataa_kokoomuksen_07062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07062018

 

329_3223 – 11:10

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Ilkka Luoma

Ote historiasta - yöskin soteen sotkeutuen ---

.
MAANANTAINA, TAMMIKUUTA 14, 2013
Soten vaikeus ja Kreikan helppous
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeu... -

Uutisointi mourusi kuinka laihaksi, ristiriitaiseksi ja osin epäonnistuneeksi torsoksi SOTE*] uudistus jäi - aihe, joka oikeasti koskettaa kaikkia suomalaisia ja nimenomaan täällä kotona Suomessa.

[ ... terkkarin odotushallissa Helsingin Haagassa istuu 50 jonottajaa, heistä on eläkeläisiä 70 prosenttia, joukossa kaksi tai kolme maahanmuuttajaa ja yksi odottava äiti - jonotusaika vastaanotolle on vajaa kolme tuntia. Odottava äiti oli määrätty sairaalasta vuodelepoon, mutta säntillisesti hän odotti vuoroaan labrakokeeseen - kukaan ei oivaltanut kysyä: "Haluaisitko päästä hiukan aiemmin sisään?" ... ]

...

Tomi Vaalisto

Jos joku ei tiedä Kokoomuksen aatemaailmaa syy on tietämättömyys. Kyseinen asia löytyy esimerkiksi puolueen omilta sivuilta.

Ilkka Luoma

Kokoomuksen ehkä älykkäin jäsen ja suurvaikuttaja Jan Vapaavuori:

" ... Vapaavuori sanoi, että hänestä tuntuu, että kokoomus on matkan varrella myynyt melkein kaikki periaatteensa: valtion talouden vastuullisen hoidon, kaupunkien kuulemisen ja hyvän lainvalmistelun.

- Nyt se ainoa, mikä sinne on jäänyt, valinnanvapaus, niin siitäkin tuntuu olevan enää rippeet jäljellä, Vapaavuori synkisteli. ... "

.

Tomi Vaalisto

Helsingin pormestari puolustaa oman kuntansa asukkaita. Vapaavuoren ÄO ei kai ole julkisesti tiedossa - liekkö edes mitattu.

Laitetaan tuohon idologiaan pieni eväste - Ilkan mukaan hallitusta ohjaa Kokoomuksen ideologia: https://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/hallitusta...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Hallitusta pitää pihdeissä yllättäen Soini ja Siniset ... nyt odotamme Väyrysen paluuta eduskuntaan ja katsotaan ketkä kaikki loikkaavat Kansalaispuolueen (?) eduskuntaryhmään ;)

...Vapaavuori edustaa Kokoomuksen kivikovaa "vahvat ensin" ydintä, jota komppaa Lepomäki, Koski ja eronnut Harkimo ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #6

Oikaistaanpa pari erheellistä tietoa:

Kansalaispuolueella ei ole kansanedustajia saatika eduskuntaryhmää. Paavo Väyrynen on erotettu ja lisäksi eronnutkin perustamastaan puoleesta huhtikuussa: https://yle.fi/uutiset/3-10157202

Väyrynen on myös eronnut Keskustasta, joten hän ei ole minkään puolueen jäsen. Persut tietysti voisivat yrittää suostutella koko kansan Paavon ryhmäänsä, koska Paavolla oli jo kuntavaaleissa ehdokastovereinaan antisemistejä ja rasisteja.

Vapaavuori edustaa Kokoomusta vain jäsenenä nykyään. Kokoomuksen uusi johto valitaan seuraavassa puoluekokouksessa, mutta sen spekulointi on eri juttu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Totta, ei vielä, mutta siitä ajankohdasta, kun Paavo istahtaa ensimmäisen kerran eduskunnan suuren salin tuoliinsa ... Kansalaispuolueella ei ole nyt virallisesti yhtään lainvoimaista hallitusta - Paavon irtisamisimoitus ei ole saanut lain voimaa - ja näin hän on jäsen. Katsotaan mihin nuo tutkintapyynnöt johtavat ... Nyt on valiintunut uusi hallitus, jonka pj. on Väyrynen ... tosin aiempi pj. on kiistänyt tapahtuman - jää nähtäväksi mihin oikeus päätyy ja ...

...
Vapaavuoresta liikkuu leikkimielinen lisänimi Vapaavuosi, sillä arvellaan hänen nousevat kovien arvojen kokoomuslaisten myötä puolueen johtoon ja aatteensa myyneen Petterin jäävän orvoksi, kun "vahvat syövät heikot" junttaryhmä jyrää Vapaavuoren puheenjohtajakseen - mitä ilmeisimmin kangastelee "kansa Natoon, vaika väkisin" -ryhmässä IKL-tyyppinen runttaus uudeksi aatteeksi ja ideologian pohjaksi -näin kulisseissa kuiskitaan. :)

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

Uutisten mukaan kansalaispuolueella on ollut sisäisten kiistojen vuoksi samaan aikaan kolme hallitusta, joista yksikään ei ole ollut oikeustoimikelpoinen. Väyrynen on kai istunut yhdessä noista hallituksista koko ajan.

- - -

Pienpuolueiden kulisseissa - kuten IPUssa - kuiskitaan varmasti kaikennäköistä "varmana tietona" ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Henkilöt jotka ovat asian osalta sisäpiireissä ovat sitten erikseen :) ... Paljon arvailuja, enemmän luuloa, mutta vain vähän tietoa. Kiintoisaa on se fakta, että oikeustieteen tohtori Kari Uoti on ainakin jossain vaiheessa avustanut Paavoa ... lakipiireissä Uotia pidetään korkean tason lakimiehenä, jolla on tahtoa ja tehoa.

...
" ... Paavo Väyrynen palaa perustamansa Kansalaispuolueen johtoon ja muodostaa puolueen eduskuntaryhmän, Kansalaispuolue kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun). ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10237061 -

...
"Paavo Väyrynen palasi Kansalaispuolueen johtoon, muodostaa puolueen eduskuntaryhmän
http://kansalaispuolue.fi/upload/File/Tiedote_5.6.... ... "

~ http://kansalaispuolue.fi/uutinen/paavo-v%C3%A4yry... -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #10

Juuri näin asia on - sen takia esimerkiksi Kokoomuksen FB ja webbisivut ovat täysin suljettuja, joissa jäsenistö voi keskustella kansanedustajien ja muiden tärkeiden päättäjien kanssa.
Kokoomuksella pääkaupunkiseudulla on muuten mielenkiintoinen tapa joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina järjestää "Kehäkaljat", jossa tavataan tuttuja ja käydään läpi ajankohtaisia asoita. Viime perjantaina eräässä vantaalaisessa pubissa Sanni Grahn-Laasonen ja Sari Multala kertoivat ajankohtaisia asioita tilaisuuteen osallistujille.
Seuraavan kerran Kehäkaljat ovat 6.7 - paikka ja "illan tähdet" eivät ole selvillä, mutta todennäköisesti menen sinne.

Kansalaispuolueen tilannetta kuvaa se, että sillä on kaksi "virallista" kotisivua:

https://kansalaispuolue.net/

http://kansalaispuolue.fi/

Järjestötoiminnassa kymmeniä vuosia olleena ihmetyttää uutinen, jossa kerrotaan jonkun "palaavan puolueen johtoon". Eihän sellainen onnistu kuin yhdistyksen sääntöjen mukaan, jossa tuskin on pikahissiä ruokkoketjun huipulle edes puolueen perustaneelle Paavolle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

" ... Kansalaispuolueen hallituksen 2.2.2018 tekemän päätöksen perusteella Oulussa järjestettiin 3.3. kaksi vuosikokousta. Niistä tuli sunnuntaina kuluneeksi kolme kuukautta.

Klo 16.15 Kilpeläisen ja Katteluksen johdolla pidetyn yleisen kokouksen laillisuutta vastaan on nostettu moitekanne. Sen päätösten täytäntöönpano on käräjäoikeuden ratkaisulla keskeytetty. Edessä on oikeudenkäynti ja valitusprosessi.

Klo 11.30 pidettyä yleistä kokousta ei sen sijaan ole kolmen kuukauden määräajassa moitittu, joten sen päätökset ovat saaneet lainvoiman. Tämän kokouksen ajasta ja paikasta oli sovittu ennakkoon kaikille jäsenille lähetettyjen sähköpostiviestien
välityksellä, ja siihen osallistui puolueen äänioikeutettujen jäsenten selkeä enemmistö.

Päätökset tehtiin yksimielisesti, vaikka mukana olleista kaksi osallistui myös toiseen kokoukseen. Tässä lainvoiman saaneessa kokouksessa Kansalaispuolueen hallitukseen valittiin Akseli Erkkilä, Seppo Hauta-aho ja Paavo Väyrynen. ... "

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Tässä erinomaisen tarkka seloste nykytilanteesta - näyttää etenevän suunnitelmien mukaisesti ;)

~ http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2565... -

.
PS.
Jotenkin voisin nähdä ott Kari Uotin käsialaa - ainakin osin ;)

Ilkka Luoma

Otsikon *
...

Kaatuuko Keskusta insinööri Sipilään?

Insinööri Juha Sipilä oli vuonna 2014 vielä tuore, raikas ja uudishenkinen poliitikko, olematta poliitikko – hän tuli tekemään rikkaana rikkaiden elämästä parempaa … näinkö se on sittenkin nähtävä?

Juhan avuksi riensi paljolti Kiinan nostama maailmanlaajuinen taloustoimeliaisuus. On tietenkin selvää, että Sipilän hallitus omii kaikki positiiviset tuulenvireet itselleen omiksi aikaansaannoksiksi, pysyäkseen suosittuna ja pystyssä.

Nyt Keskusta laahaa asemissa – tilanteessa ennen Sipilää. Sipilä ei kyennyt toistaiseksi ylläpitämään nostetta – perinteelliset poliitikot – jytkyttelijä Timo Soini takinkääntäjineen ja Kokoomus Petteri Orpon johdolla kyttäävät jotain tapahtuvaksi. Soini pakenee [2 – veikkaillaan, näinhän teki Jyrki Katainenkin, kun kaikki kaatui [3 … ”Nyt kaatuu Soini” -puhistaan pystypubeissa.

Petteri Orpo paistattelee demareiden puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa piikkipaikalla [4, vaikka kokeneimmat muistavat vaalien olevan ainoa luotettava gallup – kunhan vielä ”Nukkuvien puolue” saadaan hereille, tapahtuu todelliset muutokset – nukkuville ei ole vain kymmeniin vuosiin ilmaantunut herättävää kansanjohtajaa, … ehkä seuraavista eduskuntavaaleista ”valo tulee sokealle”, … vaalit saattavat olla jopa ennenaikaiset.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256031-... -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset