Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomalainen selviytymisopas – EU-Naton puristuksesta

  • Suomen geopoliittinen asema, Lappi ja Venäjän (Kuolan) niemimaan puolustusdoktriini ¤
    Suomen geopoliittinen asema, Lappi ja Venäjän (Kuolan) niemimaan puolustusdoktriini ¤

Helsingin Sanomat on väkivoimakas natottaja ja lännen muurin rakentaja itärajallemme – tiukkana vastakkainasetteluna itään, luoden uhkaa vain oikeastaan meille itsellemme, täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

Tällä kertaa uhkaa luo HS-toimittaja Kari Huhta, joka peri edesmenneen maineikkaan kolumnisti Olli Kivisen manttelin natoilijana vailla vertaa. Helsingin Sanomat käy voimallista informaatiosotaa koettaen käännyttää yhtenäistä kansakuntaamme Natoon – lännen sotakoneeseen.

HS-toimittaja Kari Huhta on harhoissaan toivottomasti näykkimässä suomalaista enemmistöä [1, joka ei halua Natoa. Huhdankin tulisi ymmärtää, ettei vain EU ole Eurooppa ja eurooppalaisuus. Se voisi olla sitä, jos Euroopan raja vedettäisiin Venäjän Uralilta (itä-)slaavien länsipuolelle!

 

 

Onkohan Huhta pohtinut sitä miten pienen osan EU muodostaa maailman kokonaisvaltaisesta väestöpopulaatiosta? Samoin Huhta voisi miettiä henkisiä lukkojaan avaamalla, että eurooppalainen turvallisuuspolitiikka on eurooppalaista [2, eikä amerikkalaista. Tosiaan Eurooppa jatkuu Uralille asti [3. Maantieteen opiskelu on aitoa suomalaista selviytymistä.

[1 HS: ”Eurooppalaisen selviytymisoppaan helpot ensiaskeleet” ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005710483.html - … Ote: ” … Peruskuva on se, että läntinen Eurooppa on puserruksissa Donald Trumpin ja Kiinan välissä Vladimir Putinin näykkiessä nilkoista ja Turkin Recep Tayyip Erdoğanin vaipuessa harhoihin Osmanien valtakunnan menneestä suuruudesta … ” -HS-toimittaja Kari Huhta. [Lisää] [3.

 

Itämeri on meidän henkireikä – olemme kuin saari

[ … meillä oli aikanaan toinenkin henkireikä – nimittäin Petsamon Liinahamari **, joka olisi taitavasti toimien ehkä saatavilla ”takaisin” … ]

Näin meille halutaan opettaa Suomenniemen ollessa kaukaa Aasiasta tulevan suurmantereen yksi peräpussinpohja - niemenä.

Lännessä pohjoisen osalta kieli- ja kulttuuri-/perimäalueemme kilpistyy Ruotsiin, vanhaan isäntään, jonka ikeestä pääsimme 1809 [4.

Pohjoisessa rajaudumme Norjaan – jonka oli ”pakko” liittyä Natoon Saksan Kolmannen valtakunnan miehityksen päättymispalkkana ja rannikkojatkeena venäläisten pohjoisen henkireikään Kuolan niemimaalle ja siitä kauas huomisen Koillisväylälle, josta tulee kiinalaisten pohjoisin kauppareitti …

 

Etelässä aukeaa meri, jonka ali pitäisi päästä – kiinalaisella rahalla, jos Peter Westerbackaa olisi uskominen [5. Puhutaan Tallinna-tunnelista, väylästä EU-hermoverkkoon ja tavaraväylänä yhdistämään kaksi rannikkokaupunkia – väylä ”saaresta” EU-mantereelle. EU puhuu itsestään jo Eurooppana, joka on suuri ja pullean isotteleva virhe – meidän ei suomalaisina pidä ajautua tuohon virheeseen! [6.

Idässä aukeaa liki rannaton Aasian manner, Karjalan laulumaineen, jossa jopa kaukaa idästä mongolit pitivät aikansa valtaa (suurimmillaan vuonna 1279) [7 – noilta ajoilta ja paljon aiemminkin saimme veritankkausta kauko-idästä – sillä olemme geneettisesti niin idästä kuin lännestä [8.

...

 

Suomalainen selviytymisopas lähtee siitä liikkeelle, mistä itä alkaa

Me selviydymme vanhalla kiinalaisella sananlaskulla: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” --- Nyt turvallisuuspoliittisesti harhautunut ajatusmaailma lähtee kuitenkin liikkeelle siitä, että kaukaa Atlantin takaa syntyy meille pelastusopas – Yhdysvaltoina, maailman sotineimpana valtiona. Katso: Nato – isäntämaa pöytäkirja [9.

 

Viitteet:

[2 ”Eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun” … 120 lukijakommenttia ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – ORIG 10.03.2015.

[3 Lisää toimittaja Huhdan West trolling manipulaatiota: ” … Ulkoisista huolenaiheista eniten huomiota saavat sotilaalliset jännitteet, jotka jatkuvat vielä pitkään. Euroopan vakaus heikkenee, jos Eurooppa ja Yhdysvallat eivät toimi sen puolesta yhdessä. Suhteen eteen kannattaa tehdä työtä … _ … Euroopan suuria vahvuuksia ovat talous ja arvot. … _ … EU:ssa ja Natossa yhdentyneen Euroopan kannattaisi alkajaisiksi rauhoittua ja arvioida heikkouksiensa lisäksi myös vahvuuksiaan … _ … Pitemmällä aikavälillä Kiina haastaa Euroopan yhä enemmän talouden lisäksi myös politiikassa [10 ... ” -katso linkki [1.

[4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sota -

[5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246734-koillisvaylalta-suomen-lapi-muualle-eurooppaan -

[6 ”Realistisimmat turvatakuut meille radikaalisti Venäjältä!” … 52 lukijakommenttia ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1770977 – ORIG 15.03.2014.

[7 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mongolivaltakunta -

[8 ”SJE – Suomalaisten juurien etsijät” ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -

[9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

[10 Pitemmällä aikavälillä Kiina haastaa *** [sis.link] Euroopan yhä enemmän talouden lisäksi myös politiikassa … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html - Ote: ” … valitun Kiinan Xi Jinpingin ilmoitus, että Kiinan yhteiskuntajärjestyksestä on tullut vientituote … ”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172158

 

DOC suomalainen_selviytymisopas_08062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 08062018

 

572_5296 – 17:48

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Ilkka Luoma

HS kiihdyttää Venäjän uhan luomista - synkkyyteen asti. West trolling jylyää tuomiopäivän pasuunoin, kun lukee natottaja Helsingin Sanomien toimittaja Pekka Mykkäsen tekstiä ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005712634.html -

" ... Näin voisi summata pääviestin, jota sotilasliitto Nato pyrkii nyt myymään sekä muille että itselleen – ja myös sen suurimmalle uhkalle eli Venäjälle. Sotilasliiton tärkeimmän maan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump meuhkaa ja riehuu, mutta 29 maan kerho on vahvempi kuin vuosiin. Näin vakuutellaan ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Lainaus: " ... NATOSTA on Stubbin mukaan todella vaikea keskustella Suomessa, sillä asiaa käsitellään lähinnä mielipidemittausten kautta. Yleisessä mielipiteessä ei ole ollut suuria heilahteluita. Stubb arvioi, että ainoastaan yksi ihminen voisi tuoda tähän muutoksen.

”Jos tasavallan presidentti ilmoittaisi suoraan, että olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että tässä tilanteessa on Suomen turvallisuuspoliittisten etujen mukaista liittyä Natoon, niin uskoisin, että meidän kansalaismielipiteemme kääntyisi yhdessä yössä.”

Istuva presidentti Niinistö ei ole tällä hetkellä viemässä Suomea Natoon. Tuoreessa Financial Timesin haastattelussa Niinistö kommentoi, että jäsenyyden mahdollisuus on valttikortti, joka on hyvä pitää hallussa.

”Se on turvallisuusase itsessään. Suomalaiset eivät sitä [liittymistä] tue, ja minä olen suomalainen”, Niinistö sanoi lehdelle. ... " -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005710713.html -

Juha Hämäläinen

Onhan tämä meuhkaaminen jo pateettista tasoa.

Suomessa vierailivat juuri USAn ja Venäjän hyökkäysvoimien komentajat Dunford ja Gerasimov. He ovat tavanneet kahden kesken Vantaalla. Kahvia oli kaatamassa Suomen puolustusvoimien komentaja Lindberg sekä presidenttimme.

Kansalaiset voivat nukkua nyt rauhassa. USA ja Venäjä takaavat yhdessä Itämeren alueen turvallisuuden sinne tuomallaan kalustolla.

Alueella tullaan tekemään runsaasti sotaharjoituksia sotilaallisten uhkien välttämiseksi ja näin lähettämällä selkeä viesti vihollisille, että alueella ollaan valppaina ja valmiina hyökkäämään.

Lisäksi kenraalit ovat sopineet yhteistyöstään Syyrian pommituksissa. Ne tulevat jatkumaan hyvässä yhteistyössä entiseen tapaan niin kauan kuin pommitähtäimissä näkyy jotain elämää tai liikettä.

Osapuolet tuomitsevat ankarasti kansainvälisen terrorismin.

Ilkka Luoma

Hyvä! ;)

...
Syyria, josta US vetäytyy.

Iran, jonne US "hyökkää" yhdessä Israelin kanssa - ja Venäjä hyväksyy sen hiljaa - vrt. Stuxnet-isku joitain vuosia sitten. Vastalahjaksi Iranista Venäjä saa pitää Krimin, mutta vetäytyy Itä-Ukrainasta - vähemmistökielikysymyksen ratkettua.

Pohjois-Korea, jonne US "iskee",ellei Kim lipaise Trumppia - Venäjä ei hyväksy, koska Kiina antanut sille ehdottoman kiellon.

...

Ilkka Luoma

Tämä liittyy topicciin aivan elimellisesti ;) ...

Trump on oma tarinansa - harmi, että hänen Venäjä pyrkimyksiä torpataan koko ajan - omasta maasta!

...
Tämä on osa amerikkalaista etäpäätenoitavainoa, jossa EU-Euroopassa kompataan sitä amerikkalaista muun muassa sotateollisuuden klikkiä, joka ei halua laskea US pr. Donald Trumppia kohentamaan alunperin vaalikampanjasta lupaamaansa huomattavaa Venäjän suhteiden parannusta - edistämään maailmaan rauhaa. Miksi?

...
"Noitavainot roihuavat taas, mutta nyt roviolla ulisevat valtaapitävät miehet
Historian suurin noitavaino kohdistuu nyt Donald Trumpiin, sanoo Donald Trump. ... " -HS-otsikko

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005712640.html -

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Europpa on Venäjälle tärkeä tulonlähde energia-asiakkaana.
Hyökkäämällä asiakkaan kimppuun tulot muuttuvat kustannuksiksi.
USA asetti Iranin boikottiin ja ranskalainen Total on joutunut vaikeuksiin.
Mitä jos USA rajoittaisi energian ostoja Venäjältä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa USA taitaa ostaa LNG:a suureen tarpeeseensa myös Venäjältä mutta yrittää estää eurooppalaisia ostamasta venäläistä kaasua jotta oma huomattavasti kalliimpi kaasu kävisi kaupaksi.

Ilkka Luoma

Amerikkalaisessa LNG' ssä on kaksi pahaa ongelmaa - kallis merimatka laivoilla ja ympäristöhaitallisempi säröytysmenetelmä - tuo jenkki LNG ei pärjää liiketoimintahinnoittelulla Venäjän putkimaakaasulle ... ellei US liittovaltio subventoi hintaa tai "pakota" natokumppaneitaan ostamaan sitä vedoten kansalliseen turvallisuuteen.

Ilkka Luoma

Kiina ostaa mielellään tuon Siperian putkikaasun - putketkin ovat jo liki valmiina :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomi tulee turvautumaan lännen puolustukseen turvallisuutta hakiessaan, Suomi on jo niin lähellä NATO:a kuin olla ja saattaa, lähempänä kuin NATO:n jäsenet.

https://www.verkkouutiset.fi/alexander-stubb-hslle...

Myös kansan enemmistö kannattaa NATO:a, jos presidentti kannattaa.

"Jos presidentti päätyisi Nato-jäsenyyden kannalle, 42 prosenttia suomalaisista olisi tällä hetkellä valmis tukemaan ratkaisua, 34 prosenttia ei. 24 prosenttia ei tällä hetkellä osaa kertoa kantaansa."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180606220099...

Venäjän "turvatakuihin" ei Suomi ja suomalaiset tule tule KOSKAAN turvautumaan, vaikka trollaisit täällä yötä päivää, Luoma.

Ilkka Luoma

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000537183... -

"Kiihkein Venäjän syyttely voi olla Venäjälle hyödyksi – pelon lietsonta voi johtaa meitä harhaan
Venäjän vaikuttamispyrkimysten havaitseminen on tärkeää. Mutta se voi olla meille myös haitaksi, jos havaintoja tarjotaan yliannostus ilman riittäviä näyttöjä ... " -HS

...
~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa ... " -Suomen Kuvalehti

...
PS.
Käytät mieluusti Verkkouutisia lähteinäsi - oletko huomannut, että Verkkouutiset on vain Kokoomuksen äänenkannattaja ja erittäin värittynyt kannoiltaan - muun muassa tämän Nato-asian osalta. Kokoomuksen kansakuntaamme rauhaa uhkaava ideologisesti johtava ryhmä olisi ajamassa meitä suomalaisia Natoon, jopa väkisin, ohittaen kansanänestyksen ... oletko huomannut, että Verkkouutiset on vain mielipidelehti?

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä voittaa

Nato-kysymyksessä olen ollut epävarma, onko siihen liittyminen hyvä asia. Viimein olen päätynyt siihen että Natoon liittymisen seurauksena Venäjä tuhoaa meidät.

Jos yritämme liittyä Natoon, Venäjällä on monta tapaa tehdä Suomi nöyräksi. Se on varmaa että Venäjä iskee kuten lukemattomia kertoja Ilkkakin on uhannut. Meillä ei ole mitään turvatakuita.

Venäjä pystyy tuhoamaan meidän infrastruktuurimme monin tavoin. Mutta todennäköisintä hyökkäystä on jo kokeiltu pienimuotoisesti. Lapin raja-asemien kautta Putin lähetti 1740 ns. pakolaista Suomeen. Se oli shokki Suomen johdolle, heti ylimmät johtajamme matkustivat Kremliin neuvottelmaan aselevosta ja rauhanehdoista. Sen takia presidentti Niinistö on siirtynyt vaivihkaa vastustamaan Natoa.

Mitäpä teemme jos Putin lähettää seuraavalla kerralla vaikkapa 100.000 ns. pakolaista Suomeen? Emme voi sitä estää. Heidät on pakko koota pakolaisleireille. Heitä seuraa kansainväliset TV-ryhmät jotka raportoivat realiaikaisesti koko maailmalle miten huonosti Suomi heitä kohtelee. Myös täällä ennestään asuvien 70.000 venäläisen huono kohtelu leviää maailmalle ja hekin kostavat. Putinistit nousevat valtaan.

Ilkka Luoma

Norjalaiset Nato-valtiona tutkivat tuon Lapin raja-aseman tapauksen, jossa muutama tuhat pakolaista saapui Venäjältä Suomeen - tässä:

~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 -

"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti. ... " -Yle

.
Oletko lukenut tämän?

Ilkka Luoma

Pr. Niinistö toppuuttelee innokkaimpia natouskovaiskokoomuslaisia ;)

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10246742 -

"Presidentti Niinistö kokoomuksen Nato-haluista: Mikään ei ole muuttunut
Että pitäisi muuttaa oma kanta ja perään suomalaisten kanta, on vähän naivia ajattelua, presidentti sivalsi. ... " -Yle

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka, tuhansia kertoja on todettu, että ilman Venäjän rajavartioston johtajan Putinin käskyä ei yksikään ns. pakolainen olisi ylittänyt rajaa ilman papereita.
Yli 70 vuoden aikana, kun on havaittu rajahiippari, molemmin puolin rajaa ovat helikopterit nousseet ilmaan ja koirapartiot lähteneet ottamaan kiinni.
Toissa talvena FSB kuskasi valitut hiipparit rajalle, heidät pantiin romuautoihin ja lykättiin rajan yli. Suomen puolella hiipparit shortseissaan ja sandaaleissaan juoksivat hangessa asemalle ja pyysivät turvapaikkaa!
Kukaan muu kuin Putin maailmankaikkeudessa ei pystyisi tällaista paperittomien ylitystä määräämään.
Putin on monissa asioissa kaikkivaltias, kuten sinäkin julistat.

Toimituksen poiminnat