Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

”Pekingin pöytä on katettu Korean rauhalla”

  • Trumpin leveä haara-asento on tuuletusta jo allekirjoitusvaiheessa ¤
    Trumpin leveä haara-asento on tuuletusta jo allekirjoitusvaiheessa ¤
  • Loppuvatko nyt maailmalle esitetyt valheet? ¤¤
    Loppuvatko nyt maailmalle esitetyt valheet? ¤¤
  • Kiina on noussut suurvallaksi - ollen taloudessa jo maailman suurin (PPP) ¤¤¤
    Kiina on noussut suurvallaksi - ollen taloudessa jo maailman suurin (PPP) ¤¤¤

Meille suomalaisille on vihjaillen tarjottu pöydän kattajan roolia, jota presidentti Sauli Niinistö on harjoituksen omaisesti jo opetellutkin [1 – ja hyvä niin, sillä se pitää meidän kansakuntamme tahdon mukaisesti sotilaspoliittisesti puolueettomina. Nato – Isäntämaa pöytäkirjakin [2 on purettavissa kuudessa kuukaudessa ja sen tekee kansan huolella valitsema seuraava eduskunta.

 

Mitä Pekingin pöytä oikein tarkoittaa?

Pitää olla vahvajalkainen pöytä, niin arvokkailla istuimilla, että niissä viihtyvät kaikki asiaan liittyvät arvovieraat, joilla on valtaa tehdä oikeita ja konkreettisia ratkaisuja.

Nyt Singaporessa tehtiin historiaa [3 – Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean valtiojohtaja Kim Jong-un puristivat ”hollywood-otteella” käsiä. Trump koetti saada puolta nuoremmastaan käsiotteen – ja Kim taas kauko-idän kohteliaisuudella soi vanhemmalleen käsiohjauksen kunnian.

[3 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10250295 -

 

Mitä tapahtui suljettujen ovien takana?

Asioista puhuttiin suoruudella ja sovittiin Pekingin pöydän kattauksesta. Seuraavaan Kim & Trump tapaamiseen kummeiksi tulevat Kiina, jossa laadittiin reilu vuosi sitten mystinen Pekingin tiekartta [4, ja Venäjä, joka ilmoitti jo ajat sitten, että Kim on halukas tapaamaan Trumpin – venäläisten avustamana [5 – Näin kävi ja Trump kuin Kimkin ovat alkumatkallaan Nobelin Rauhanpalkinnon jakotilaisuuteen. Utopiaako?

 

Utopiaa -ko?

Kauko-idässä – tuhansia vuosia vanhoissa kulttuureissa meno on vuoksiaaltomaisen vakaata (kunnes tapahtuu poikkeus, joka vahvistaa säännön), ja siellä useimmiten kiiruhdetaan hitaasti. Kimin täytyy kuitenkin oman valtionsa yleistilan vuoksi nopeuttaa hidasta kiiruhtamistaan – ja tähän Peking on ojentanut auttavan kätensä.

Kiina ei halua rajoilleen epävakautta, eikä vieraiden valtioiden - kolmansien taistelu- ja sotavoimia. US on aina tervetullut Kiinaan ja Korean niemimaalle kauppiaana, diilintekijänä – ei kuitenkaan sotilaana. Vietnam antoi merkin, mihin itä kykenee ja pystyy.

 

Nyt tapahtunut ei ollut utopiaa, vaan todellisuutta!

Laiha aikomuspaperi on Kauko-idässä ja erityisesti Kiinassa aina kaiken alku – ilman sitä ei ole seuraavaa vaihetta. Nyt opastettuna oli laadittu tiekartta, joka johtaa varsinaiseen neuvottelupöytään. Kiina ei puutu eikä sotkeudu muiden sisäisiin asioihin, elleivät ne koskettele aivan suoraan Kiinaa ja kiinalaisia itseään – tässä tilanteessa on siihen viitteitä. Kiina ei halua pakolaisaaltoa rajansa takaa.

 

Purkutalkoot

Kiina lienee kohta valmis purkamaan pakotteet, joita korvattiin aiemmin kehitysavulla. Nyt, jos ja kun ”Pekingin pöytä” kattautuu, syntyy siihen huomenlahja. Kiina purkaa tarvittaessa, ensin YK turvaneuvostolle ilmoittaen, omat pakotteensa Pohjois-Korean osalta.

 

Kiina tarjosi oman erikoiskoneensa Kimille

Arvovallan tasapainotuksessa tapaamisjohtajien lentokoneet piti saada samalle viivalle – Peking järjesti. Kim on nyt tasa-arvoisessa asemassa neuvotteluteknisesti ja -asetelmallisesti kuin Trump – tämä oli saavutus vailla vertaa.

Taktiikkasuunnitelma oli hieno, eikä se jäänyt Trumpilta huomaamatta. Trump lienee jo soittanut Kiinan presidentti Xi Jinpingille ja on sopimassa Pekingin pöydänjalkojen kestävyydestä – Nobel kiihottaa diilimiestä, eikä Kimikään siitä pahastu … saaden jo sankarin vastaanoton omiltaan.

 

Trump yllättää ja vetää sota- ja hyökkäysvoimansa pois? [!]

Trump tuli ymmärrykseen Kimin sanoista liittyen vuoteen 1945, jolloin Yhdysvallat ja muinoinen Neuvostoliitto rynnistivät Korean niemimaalle [6 ja jakoivat yhtenäiset korealaiset kahtia – kysymättä heiltä mitään. Trump oivalsi, että he ovat yhä läsnä – vahvoin sotavoimin luomassa vastakkainasettelun [7 uhkaa – ja tämä uhka tulee poistaa …

Vastakkainasettelun uhan poisto johtaa rauhansopimukseen (ehkä jo ennenkin), joka taas johtaa Pekingin tiekartan mukaisesti yhteiskuntakehitykseen, jossa yksi valtio ja kaksi järjestelmää toteutuvat –

… kunnes hitaan ajan saatossa toinen järjestelmä ”haihtuu pois”. Ja jo rauhansopimuksesta he, nekin, joiden suvut ja perheet revittiin kahtia - saivat elää viimeiset elinvuotensa onnellisina elämänsä loppuun saakka … Näinkö tämä menee?

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256700-korealainen-nuoralla-tanssi-miina-vai-taysosuma -

[3 ” … – Näyttää siltä, että he eivät saaneet mitään, sanoi Korea-analyytikko Robert Kelly Britannian yleisradioyhtiö BBC:n lähetyksessä viitaten Yhdysvaltoihin. Kellyn mukaan sopimuksen löyhä sanamuotoilu ei anna suuria odotuksia Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta … ”

[5 [01122017/ Iltalehti] ” … Neuvottelujen päätteeksi Venäjä ilmoitti, että Pohjois-Korea on valmis keskustelemaan Yhdysvaltojen kanssa turvallisuuskysymyksistä, mikäli Venäjä on läsnä neuvotteluissa kolmantena osapuolena … ” ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712012200573830_ul.shtml -

[6 ” … USA ja Neuvostoliitto jakoivat Korean - Ennen Japanin hyökkäystä Pearl Harboriin 1941 Yhdysvallat ei juuri kyseenalaistanut Japanin miehitystä Koreassa. Hyökkäyksen jälkeen amerikkalaiset kuitenkin suunnittelivat valikoitujen poliitikkojen avulla valtaavansa kokonaan tai osittain Korean, kun Japani nyt oli kukistettu. Sodan lopulla 1945 kansallismielinen poliitikko Syngman Rhee, joka oli viettänyt 35 vuotta maanpaossa Yhdysvalloissa, lennätettiin Souliin amerikkalaiskenraali Douglas MacArthurin koneella. Samalla neuvostoarmeija marssi Pjongjangiin ja miehitti Pohjois-Korean … ” ~ https://historianet.fi/sota/sota-loi-kaksi-koreaa -

[7 Vastakkainasettelun välttämistä ja sen purkamista … ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806132201010206_ul.shtml – Ote: ” … Kim Jong-un sanoo, että rauhan ja vakauden saavuttamiseksi Korean niemimaalla ja ydinaseriisunnan toteutumiseksi molempien maiden on kunnioituksesta toisiaan kohtaan sitouduttava välttämään keskinäistä vastakkainasettelua, KCNA tiedottaa … ” - Allekirjoittaneen kommentti: ”Kim kertoi oman uutiskanavansa kautta sen rauhaan johtavan asiaytimen - vastakkainasettelun on loputtava, ja mitä se merkitsee? Se tarkoittaa, että amerikkalaisten sota- ja taistelujoukkojen on poistuttava koko Korean niemimaalta. Parjatun aikomussopimuksen jatkokehitys voi olla myös positiivinen, sillä sen takana polkua eteenpäin määrittää mystinen Pekingin tiekartta”

 

EKSTRA

”Lännen ja idän välinen informaatiosota kiihtyy. Nyt jylisee West trolling manipulaatio. Vastakkainasettelua rakennetaan. Onko lännenmies pulassa? Pitäisikö esittää väitteiden tueksi uskottavia todisteita?” - Ilkka Luoma … ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005712922.html – Ote linkin alta: ” … Nimettömänä pysytelleet lähteet kertovat tietomurtojen tapahtuneen tammikuun ja helmikuun aikana. Hakkerit onnistuivat saamaan tietoja muun muassa Yhdysvaltojen suunnittelemasta, laivoja vastaan suunnitellusta yliääniohjuksesta, tietoja salausjärjestelmistä ja vedenalaisesta sodankäynnistä ja sensorien keräämää materiaalia … ”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172708

 

DOC pekingin pöytä_13062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 13062018

 

819_7316 – 09:57/10:11/10:50

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Ilkka Luoma

"Asiantuntija Trumpin ja Kimin huippukokouksen tuloksesta: Ympäripyöreä sopimus, joka ei suututa ketään

[12062018] Tutkija Elina Sinkkonen arvioi, että edellytys Korean niemimaan ydinaseriisuntaan on Etelä-Korean ja Kiinan ottaminen mukaan neuvotteluihin ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10249866 -

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kyllä tässä kiinalaista oopperaa seurataan, vaikka kaikki eivät sitä ymmärräkään.

Nähtäväksi jää kuitenkin ovatko käsikirjoittajat tehneet virhearvion Trumpin mahdollisuuksista toteuttaa "diilejään". Siellä on meinaan kulissien takana vakavailmeisiä tahoja, jotka eivät leikkiä ymmärrä.

Ilkka Luoma

US on maailman suurin asekauppias ja haluaa säilyttää sen tittelin, sillä ase- ja sotateollisuus työllistävät kuten armeijakin - miljoonia. Asetahot eivät halua esimerkiksi suhteiden Venäjään parantuvan, koska se vähentää samantien asekauppaa. Lisäksi USA' n jatkuvat sodat ovat hyvä ja erinomaisen tuottava asiakas!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Asetahot" ovat yksi esimerkki, mutta on muitakin tahoja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #7

"Asetahot" eli aseteollisuuden omistajat ovat vanha ja jo kauan sitten tunnistettu taho asettelemassa USA:n politiikan pelimerkkejä. Sittemmin sen rinnalle ja ohikin on mennyt finanssikapitalistit. Fyysisinä tahoina ne lienevät osittain ihan samaa verta ja lihaa.

Finanssikapitalismin mielessä USA:sta katsottuna mikään ei saa asettaa kiinalaisia kapitaalien heiluttajia epäilemään Kiinan USA-laisia omistuksia epävarmoiksi ja kiinalaisia luopumaan niistä halvalla koska silloin a) Dollarilta putoaisi iso osa sen pohjasta kun dollarimääräisten arvopapereiden kokonaismäärä pienenisi sekä b) sijoitusmarkkinat USA:ssa romahtaisivat kun iso osa markkinatavarasta menettäisi arvojaan.

Samaten Kiinasta katsottuna sijoituksien USA:han pitäisi vähintäänkin säilyttää arvonsa mutta mieluiten tuottaa koska vaihtoehtoja ei markkinoilla ole riittävästi tarjolla lyhyellä aikavälillä niin suurille sijoituksille. Riskinä on sijoitusten arvon romahtaminen ja taantuma jollei jopa lama.

Molemmista suunnista katsoen, ottaen huomioon E.Korean merkitys maailmantaloudelle, niemimaan rauhaa kannattaa mielummin edistää ja pitää asekaupan markkinat muualla. Vaikka toki tasapainon ylläpitäminen rauhallisemmissakin oloissa ylläpitää myös asemarkkinoita USA-laisille tuottajille Japanissa, E.Koreassa ja Taiwanilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Suoria talousintressejä omaavien tahojen lisäksi on myös "poliittisempia" tahoja. Jopa CIA ei ole pelkkä hallituksen käsikassara, vaan sillä on itsenäisiä ajatuksia siitä millaisen maailman asetelman puitteissa se on tottunut toimimaan. Laajentaisin myös tuota "asetahokäsitettä" koskemaan koko Pentagonia, joka kyseisen tahon intressien vaalimisen lisäksi elää melko lailla omaa elämäänsä maailman geopoliittisen tilanteen hahmottamisessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Mikäli vastakkainasettelut jatkuvat kuten sukellusveneväite (Kiinan osalta) - topicissa EKSTRANA, on jo liki varmaa, että Kiina "heittää" sopivassa kohdin ulos Windowsin, Googlen, Facebookin, Twitterin, Ciscon, Intelin ja Applen ... Amazonin.

...
Meego!

Ilkka Luoma

Epäluuloa suomalaisessa mediassa?

Kari Posio - Lännenmedia:
~ http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/trump-teki-d... -

Kommentti:
Toimittaja Posion tulisi perehtyä aikajanaan taaksepäin ja huomata amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot eteläisessä Koreassa. Muistaako toimittaja minkä maiden sotilaat juoksivat yhtenäiset korealaiset halki jo vuonna 1945? Onko toimittaja Posio miettinyt mitä tarkoittaa koko Korean niemimaan tyhjentäminen ydinaseista?

...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kapitalismi on Pohjois-Korean tulevaisuutta. Trump hehkutti korealaisten loistavaa tulevaisuutta ja olen varma että Trump ajatteli tuon sanoessaan USA:n autoteollisuutta.

Kim saa kuitenkin pysyä vallassa koska mies on ilmiselvästi USA-fani.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taitaa Korea vetää autoteollisuudessa pitemmän korren. Eikä Kimin vallassa pysyminen tule olemaan USA:sta kiinni. Ellei nyt sitten aivan täysimittaista sotaa tule syystä tai toisesta.

Ilkka Luoma

Kiinan sähköautoteollisuus nousee kohisten - voisi olla että pohjoisen korealaiset hyppäävät pari autosukupolvea yli ja sähköön mennään suoraan, jos ollaan edes yksityisautoileen menossa!

...
Btw. Uudenkaupungin liukuhihnat saavat uudet isännät ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiina elää P.Korean naapurissa kapitalismia pikakelauksella. Saattaa toki olla, että P.Koreakin lähtee mukaan jollakin aikataululla ja tavalla. Mutta kiinalaiset suunnittelevat jo myös kapitalismin jälkeistä aikaa, ainakin viime puoluekonferenssin tulosaineistojen perusteella. Saattaa siis olla, että kiinalaiset ovat yhteiskunnallisessa kehityksessään niin nopeita, että P.Korea voi suhteellisen pienenä yhteiskuntana Kiinan kyljessä ohittaa koko kapitalistisen vaiheen.

Silloin se sinnittelisi feodalistisena klaaniyhteiskuntana kunnes Kiina veisi sen mennessään sosialismiin tai miksi seuraavaa yhteiskunnallisen kehityksen vaihetta aikanaan kutsutaankin.

Mitä taas autoteollisuuteen tulee niin voihan olla, että Trump unohtaa mainostamansa ja kampanjoimansa USA-laisen autoteollisuuden suojelemisen ja avittaa jonkin tai joidenkin USA-laisten autotehtaiden kokoonpanolinjojen siirron hyödyntämään P.Koreaan halpaa mutta kuuliaista työvoimaa. Tai jättää matu-muuriinsa p.korealaisten mentävän reiän jotta he pääsevät USA:han kokoamaan USA-laisten autoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Saattaa siis olla, että kiinalaiset ovat yhteiskunnallisessa kehityksessään niin nopeita, että P.Korea voi suhteellisen pienenä yhteiskuntana Kiinan kyljessä ohittaa koko kapitalistisen vaiheen."

Kuinka epätieteellistä ja kerettiläistä marxilaisvastaisuutta sinä julkeatkin täällä viljellä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

En ole sitoutunut sen enempää marksilaisvastaisuuteen kuin -myönteisyyteenkään. Olen vain päätynyt usemmin yhteiskunnallisia ajatellassani olemaan samaa mieltä joidenkin marksilaisten ajatussuuntien kanssa. Niihinkään kuitenkaan sitoutumattakaan siis vapaa viljelemään oman pääni mukaan.

Toisaalta marksilainen teoria tuntee tilanteen jossa ympäristön ollessa jo siirtynyt askeleen eteenpäin yhteiskunnallisessa kehityksessään, jokin pienempi yhteiskunta siinä imussa saattaa kyetä ohittamaan jonkin vaiheen.

Tätä taidetaan pohtia laajemmin mahdollisuutena välttää väkivalta vallankumouksessa ja etenkin vastavallankumouksen kukistamisessa mutta toki myös se lienee mahdollinen muutenkin. Tässä tapauksessa piskuiselle P.Korealle (n. 25 milj.) ison Kiinan (n. 1415 milj.) vanavedessä.

Kyse on siis kuitenkin mahdollisuuksilla spekuloimista edellyttäen etenkin, että Kiina kehittyy niinkuin se suunnittelee ja se meillä on vielä ihan kokonaan näkemättä.

P.s. kiitos kuitenkin varoituksesta ;=)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Koreoiden taloudellinen ero ja erot väestömäärässä ovat jollain lailla verrattavissa DDR:ään ja Saksan Liittotasavaltaan 80-luvun lopussa. Onhan entinen DDR:n aluekin "pikakelauksella" miltei saavuttanut yleisen Saksan Liittotasavallan tason siihen liityttyään. Olisiko tuo paras skenaario Pohjois-Korealle sittenkin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Veikkaisin, että Kiina rajan takaa ottaa pohjoisen korealaiset "hanskaansa" kuten nyt etiopialaiset - aikansa tätäkin.

...
Katson "Hanhiparven lento" ---

Olemme hitaasti alenevien palkkatasojen kehityksessä. Lisäksi työtilanteiden karkaaminen edullisempien toverien maihin on tosiasia jo vuosien ajan – hanhiparven lento **] kärvistää monia muitakin!

**] Hanhiparven lento ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Kiina tietää kyllä kansallistunteen voiman ja myös korealaisten yhtenäisyyden välttämättömyyden, joten löisin vetoa yhdistymisen puolesta mieluummin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Hongkong - yksi valtio - kaksi järjestelmää ---

PERJANTAINA, LOKAKUUTA 03, 2014
Hongkongilaisittain - Made in China

(Suuri maa tarvitsee määrätietoisen ja riittävän vahvan hallinnon – huomaavaisella päättäväisyydellä - ts. ” "Vahvan hevosen ohjaksien pitäjältä vaaditaan hellittämätöntä huomaavaisuutta")

[ … tänään länsimedia uutisoi lännenmiehen tavoin hongkongilaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Oli luvattu, että Hongkong astuu ”länsimaisesti” vapaaseen johtajansa ehdokasasetteluun vuodesta 2017 eteenpäin. Tosin emme tiedä tarkasti millainen sopimus asiasta on todellisuudessa kirjoitettu Hongkongin ja Pekingin välille. Joka tapauksessa tuloksena ovat suuret mellakat … ]

Kiina ilmoittaa tavoilleen ja käytökselleen uskollisena, ettei ulkoisten valtioiden ole puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin. Asian tekee sisäiseksi se, että Kiinan kansan tasavalta (P.R.O.C) huolehtii Hongkongin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – puolustusvastuu ja -velvollisuus mukaan luettuina.

Lännenmiehen saattaa olla vaikea ymmärtää omien lännettyneiden lasien lävitse 0] jättiläisvaltion hallintamenetelmiä. Voimme vain kuvitella miten 1400 miljoonan asukkaan maailman talousveturia 1] ohjastetaan. Meitä täällä lännessä riepoo täyttä ymmärrystä vailla oleva demokratiahuuma, joka ei keskeneräisenä ja tavallamme kiinalaisille sellaisenaan sovi.

Kiinan historia on pitkä –

noin 15 kertaa pidempi kuin maailmalla markkinatalouden ja ilmaisunvapauden mallivaltiossa – USA:ssa. Amerikkalaiset ovat perua Euroopasta ja Afrikasta ja myöhemmin enenevässä määrin Latinalaisesta Amerikasta – maahanmuuttajina, usein halpatyövoimana. Mustan Amerikan synty kulminoituu orjuuteen puuvillapelloille. Orjakauppa kukoisti Atlantin yli – mustat itse ollen suurimpina myyjinä.

Englanti otti Hongkongin haltuunsa (1841 – 1997) oman kolonialismin summana –

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/hongkongil... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Kuikka kyselee parasta skenaariota P.Korealle.

Saksan itäiset osat olivat kapitalismissa vaikka maatalousvaltaisia olivatkin ja aiemman yhtenäisen Saksan köyhimpiä alueita Brandenburgin ydinalueita, kuten Berliiniä ja sen ympäristöä lukuunottamatta. DDR siirtyi NL:n yrityksestä ohittaa kapitalismi takaisin siihen itseensä. Siis ei feodalismista vaan kypsymättömästä kapitalistisesta yhteiskunnasta johon oli yritetty pakottaa NL:n "kasarmikommunismin" elkeitä mutta jossa oli suhteellisen korkea koulutustaso, osittain korkeampi kuin BRD:ssä, ja pitkä teollinen perinne. Siitä on on kulunut melkein kolme vuosikymmentä ja mitä on saavutettu? Ne ovat edelleenkin Saksan köyhimpiä ja kehittymättämimpiä, Berliiniä ja sen ympäristöä lukuunottamatta. En nimittäisi sitä "pikakelaukseksi" vaan pikemminkin vain etenemiseksi siinä missä muuallakin Saksassa.

Toisaalta kapitalismi ei ole historian loppu vaan se jatkuu eteenpäin siitäkin. Sen tunnustaa jo kapitalistinenkin tiedemies, m.l. F.Fukujama.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

On hyvin kiintoisaa pohtia mihin suuntaan pohjoisen korealaiset menevät - siitä voi muodostua hieno yhteiskuntakehityksen uushautomo! ...

...
Kiinassa:

LAUANTAINA, LOKAKUUTA 06, 2012
Kiinalainen harppaus - uuskungfutselaisuus

" ... Nyt marraskuussa Kiina saa uuden kommunistisen puolueen pääsihteerin, joka nimitettäneen helmikuun 2013 Kansalliskongressissa *] (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa) Kiinan uudeksi presidentiksi ja myöhemmin myös asevoimien ylipäälliköksi. Kiina saa myös uuden pääministerin Anhuin maakunnasta – nykyinen presidentti on myös Anhuista, ja näin ylläpidetään meille tuntematonta reviiriajattelua voimassa.
Kiina tulee luopumaan hiljalleen puolueensa marxilaisuuteen liittävästä kommunistisesta ideologiasta ja siirtyy hiljalleen kiinalaisen kaavan mukaan tähän ja huomiseen päivään sovellettuun kungfutselaisuuteen, joka saa eteensä uus –etuliitteen.

Kiina valmistautuu olemaan maailman suurin kansantalous
ja tulee myös massiivisesti lisäämään asevoimiensa voimaa ja ulottuvuutta – aina avaruuteen saakka. Ohjelma pitää sisällään myös historian suurimmat asejärjestelmäkaupat Venäjän kanssa – näin Putin saa Siperia-ohjelmallensa maailman suurimman rahoittajan. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/10/kiinalaine... -

MUTTA!

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Luoma lainaa vanhaa kirjoitustaan jossa hän on arvioinut Kiinan luopuvan marksilaisesta kommunismista ja siirtyvän uus-konfutselaisuuteen.

Luulenpa heidän pikemmin luopuvan marksilaisleninismin stalinilaisesta tulkinnasta ja siirtyvän omaan klassikoiden soveltamiseen, m.l. niin K.Marx kuin Suuri mestari Kong. Ainakin niin tulkitsin lukiessani viimeisimmän puoluekokouksen ja kansankongressin päätöksiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Niin, aivan oikein, olihan kommentin lopussa isolla MUTTA!

...
SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 06, 2018
Kiinassa Karl Marx saa uuden muodon sovinnon raameista*

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/kiinassa-k... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 06, 2018
Kiinassa Karl Marx saa uuden muodon sovinnon raameista*

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/kiinassa-k... -

"200 vuotta sitten, 5.5.1818 saksalainen yhteiskuntafilosofi Karl Marx syntyi – Marx aloitti pohdiskelun yhteisöstä, jossa suuri enemmistö (yhteiskunta) omistaa kaiken. Sosialismi sai siivet – oli hienoa, jos kaikilla olisi kaikkea, vaikka niukastikin [1. Ei olisi tuloeroja, … lääkäri saisi saman kuin toinen korjaaja – puimakoneiden korjaaja !** ---

Kommunismi ei eilen, eikä tänäänkän onnistunut – paitsi Kiinassa. Miksi ei onnistunut muualla kuin Kiinassa? Siksi koska evoluutio [2, joka rakensi kilpailun – ”ei hyväksynyt sitä – ihmisille”, mitä? Eivätkö kiinalaiset ole sitten ihmisiä, kyllä ja mitä suuremmassa määrin.

Me olemme kilpailijoita, koska kaikille ei pidä riittääkään kaikkea ... "

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Ei se talousjärjestelmänä onnistunut Kiinassakaan. Ei alkuunkaan. Siksi siitä luovuttiin. Siirryttiin kapitalistisen markkinatalousmaan yksipuoluejärjestelmään. Verrattavissa lähinnä Natsi-Saksaan tai Pinochetin Chileen, siis järjestelmien struktuurin kannalta, ei välttämättä kaikilta osin muutoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Saattaa hyvinkin pitää paikkansa - eihän siellä laajasti tuota "maallista onnea ja mammonaa ole jaettu kuin murto-osalle" ---

Ilkka Luoma

Kiinassa on hiljaisesti ylimmän johdon alaisuudessa mystinen suunnittelukomitea, joka katsoo 100 vuoden hahlolla yhteiskuntakehitystä ...

Ilkka Luoma

Kapitalismi on illassaan, se ei istu Maapallon ympäristötekijöihin, eikä ... Mihin? :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Asia on ympäristötekijöiden osalta päinvastoin. Pahimmat ympäristökatastrofit ovat tapahtuneet nimenomaan entisissä sosialistisissa maissa eikä Kiina ole niistä vieläkään toipunut. Neuvostoliitto ja DDR olivat katastrofaalisia esimerkkejä sosialismin ympäristötuhoista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Suomalaiset asiantuntijat - myös lainsäädännöstä - ovat tehneet hiljaista työtä jo kymmenisen vuotta! ---

"Tutkimus: Kiina on saamassa saasteet kuriin – "Hämmästyttävä saavutus"
Kiina voimistaa tuntuvasti ympäristöministeriönsä toimivaltaa. ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Niin, markkinataloudessa saavutetaan tuollaisiakin tuloksia!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Ympäristölainsäädännön osalta voimme olla hyvin tyytyväisiä saamaamme arvostukseen Kiinasta ;)

Tomi Vaalisto

Onko tuosta monesti esillä olleesta Pekingin tiekartasta muutakin informaatiota kuin blogistin oma selvitys ja yhden hörhön linkitys kiinaa puhuvaan venäläistiedottajan hekilötietohin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Se yksi hörhö joka laittoi linkin venäläisen tiedottajan henkilötietoihin kirjoitti aiemmin kuinka kyseisen tiedottajan varahenkilö oli viitannut Venäjän federaation ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa tiekarttoihin. Luku- ja ymmärrystaitoinen lukija olisi huomannut tuon linkin sisältävän kommentin olevan vain kirjoitusvirheeseen korjaus jotta henkilöt eivät mene sekaisin.

Samainen hörhö huomasi tänään uutisen jossa Venäjän federaation presidentin tiedottaja D.Peskov on viitannut samanlaisiin joten nuo tiekartat joita Peking ja Moskova sorvailevat eivät liene, enää, vain Luoman mielikuvitusta.

Tomi Vaalisto

Tuo on sitä savolaista "muunneltua totuutta": siinä jälkimäisessä korjatussa linkissä oli Natalian tiedot, mistä kirjoitin.

Peskovin Reutersille antamassa haastattelussa viitataan ballistisiin ohjuksiin, joka vuoksi Pohjois-Korealle on määrätty pakotteet, joihin Kiina ja Venäjäkin osallistuvat.

Myyryläisen kannattaa lukea se Peskovin haastattelu kokonaan, jossa hän sanoo: "The only possible path is one of direct dialogue."
Siis jenkkien ja Kimin kahdenkeskeinen dialogi on ainoa polku.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Tiekarttaan liittyyvät oleellisesti Kiina ja Venäjä ... kun tutkii uutisointia, voi päästä vähälläkin vaivalla asiaytimen jyvälle. Tässä ketjussa ja alustuksessa on liki täydellinen esitys aiheesta ... tosin tulee vielä yksi artikkeli - joka kantaa nimeä - "Saavutettu Rauha - puretut uhat ja pakotteet"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Jos Vaalisto lukisi uudelleen nuo pari kommenttia niin hän huomaisi minun ottaneen niissä kantaa vain tiekartta-terminologiaan. Sitä paitsi

Mitä taas tulee tuon Vaaliston lainaaman Peskovin englannitetun lauseen suomennokseen niin siitä on vaikea vetää johtopäätöstä USA:n ja P.Korean kahdenkeskisten neuvottelujen ainutkertaisesta siunauksellisuudesta sillä tarkoittaahan se, että "ainut mahdollinen polku on suorien neuvottelujen sellainen". Hän ei siis määrittele tuossa lainauksessa mahdollista polkua muuten kuin, että keskustelujen on oltava suoria.

BtW: Vaalisto unohti Peskov-lainauksessaan edeltävän tuota lainattua alustavan virkkeen: "But the very fact (that the summit took place) underlines that Putin was right."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Vajaa vuosi sitten sitten:

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 07, 2017
Hakeeko USA hyökkäyssyytä Pohjois-Koreaan?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/07/hakeeko-us... -

...
Vuosi sitten:

TORSTAINA, KESÄKUUTA 01, 2017
Kykeneekö Pohjois-Korea torjumaan amerikkalaisten hyökkäysohjukset?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/06/kykeneeko-... -

...
Reilu vuosi sitten:

TIISTAINA, TOUKOKUUTA 02, 2017
Pohjois-Korea vs. Yhdysvallat - onko järkee vai ei?
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/05/pohjois-ko... -

.

Ilkka Luoma

Pekingin tiekartta sai julkitulon allekirjoittaneen tietoisuuteen viime vuoden toukokuussa, kun vierailin Kiinassa ja vähän muuallakin ;)

...
Se näyttää saavan yhä konkreettisempia muotoja ... Alustus kaikkine linkkeineen antaa jo aika kattavan kuvauksen aiheesta ...

Huomioiden nämä:
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/korealaine... -

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-u... -

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #36

Joo, asiasta on kirjoiteltu yli vuosi ilman yhtäkään lähdettä ja nyt sitten Singaporen kokousta jengataan vahvistamattoman väitteen lopputulokseksi.

Kronologisesti Singaporen kokouksen taustalla on kuitenkin ensin molempien Koreoiden tapaaminen talviolympialaisissa sekä Panmunjŏmin tapaaminen 27. huhtikuuta 2018. Etelä-Korean kansallisen turvallisuuden neuvonantaja herra Jeong kertoi yleisölle, että Pohjois-Korea ja Yhdysvaltain huippukokouksen pidetään joskus päivänä toukokuuta 2018.
Etelä-Korean ulkoministeriö ilmoitti maaliskuun 18. päivänä, että Pohjois-Korea, Etelä-Korea ja Yhdysvallat käyvät keskusteluja huhtikuussa Vantaalla.
Tuohon tarinaan ei liity kiinalaiset sekä venäläiset.

Tuosta kokouksesta on tekeillä Wikiin artikkeli, mihin sisällytetään vain vahvistetut tiedot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Suurvalloilla, kuten Kiinalla ja Venäjälä ei ole tapana julkistella omia puolisalaisia asioitaan - median arvuuttelemiksi.

Sen sijaa jo eräät toimittajat ovat oivaltaneet jotain, mutta tiedon puutteessa ampuneet harhaan - osin tarkoitushakuisesti:

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005718597.html -

" ... Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat lopettaa sotaharjoitukset liittolaismaansa Etelä-Korean kanssa ja harkitsee myös joukkojen vetämistä Korean niemimaalta ”jossain vaiheessa”. Kyseessä oli kädenojennus Pohjois-Korean diktaattorille Kim Jong-unille, jonka Trump tapasi tiistaina Singaporessa ... "

...
Toden totta, US-sota- ja taistelujoukkojen pois vetäminen johtaa rauhankehitykseen, jossa Kiina antaa koko Korean niemimaalle turvan omalla ydinasehyökkäyksen estojärjestelmällä. Rauha taas edistäisi yhden kansan (valtion) ja kahden järjestelmän kehittymistä, kunnes toinen järjestelmä "haihtuisi" pois. Vietnam kävi tämän tyyppisen prosessin läpi, melkoisella menestyksellä.

.
Pekingin tiekartta toimii - ainakin toistaiseksi.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #39

Eihän nuo maat - joista Venäjä ei ole suurvalta - edes liity millään tavalla Etelä-Korean järjestämään Singaporen kokoukseen.

Kiinalla on kyllä rooli YKn kautta, koska kiinalaiset ovat mukana Pohjois-Koreaan suunnatuissa pakotteissa, mistä Kim on käynyt keskustelemassa Pekingissäkin. Kiina on ilmoittanut luopuvansa pakotteista määrätyin ehdoin.

Pohjois-Korea on aina osoittanut tyytymättömyytensä Etelä-Korean sotaharjoituksiin vuosikymmenten varrella, joten mitään uutta siinä ei ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Venäjä on ensinnäkin korealaisten rajanaapuri, kuten Kiinakin. Toisekseen Venäjä on ydinasesuurvalta ja maailman suurin raaka-aineaitta. Kolmanneksi Venäjä NL-perijänä oli se toinen miehittäjä US' n lisäksi, jotka juoksivat kilpaa Korean niemimaalle - halkaisten siihen saakka yhtenäiset korealaiset - jo vuonna 1945.

...
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2017120122005738... -

"Venäjän duuma: Pohjois-Korea valmis keskustelemaan USA:n kanssa Venäjän avustuksella
perjantai 01.12.2017 ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #44

Venäjä ei ole suurvalta - ainakin jos uskomme presidentti Putinia:

"Amerikka on suurvalta - tänä päivänä se on luultavasti ainoa suurvalta. Hyväksymme sen", Putin sanoi venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan.

https://www.talouselama.fi/uutiset/putin-myontaa-u...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

He jotka lukivat aiemman kommenttini - huomasivat, että Venäjä on ydinasesuurvalta ja maailman suurin raaka-aineaitta.

Ilkka Luoma

Mm. ketjussa näkyvä Petri Sarasteen juttu on jo päässyt jyvälle tiekartasta ... vihjeestä ;)

Ilkka Luoma

Räikeää West trolling manipulaatiota. Ensinnäkin Saddamin ja Gaddafin epäsuorasti tappoivat amerikkalaiset, tämän HS-toimittaja Petteri Tuohinen unohti suvereenisti. Toisekseen Tuohinen unohti Trump-uhon joka provosoi Kimin liikkeelle. Lisäksi Tuohinen unohti koko Korean niemimaan historian ja erityisesti vuoden 1945, jolloin US ja muinoinen NL juoksivat kilpaa tuolloin yhtenäiset korealaiset kahtia - kysymättä itse korealaisilta mitään. Mitä me teemme tällaisilla "tuohisilla", joiden uutisvirta on yksipuolista manipulaatiota?

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005718496.html -

" ... Vielä uudenvuoden puheessaan Kim Jong-un manasi Yhdysvallat alimpaan helvettiin ja uhosi ydinaseillaan, jotka diktaattorin mukaan olivat kykeneviä iskemään kaikkialle Yhdysvalloissa. ­Uskoi sitä sitten kuka halusi.

”Ydinasenappi on toimistoni pöydällä kaiken aikaa”, Kim Jong-un leuhki ... _ ... Kim on myös saattanut miettiä, kuinka Muammar Gaddafi joutui väkijoukon hivuttamaksi, kuinka Slobodan ­Milošević joutui oikeuteen tai kuinka Saddam Hussein löydettiin pakoilemasta maanalaisesta luolasta ja kuinka hänet myöhemmin hirtettiin ... "

.

Tomi Vaalisto

Tarkennetaanpa vähän: Libyassa toimittiin YKn mandaatilla. Gaddafi kuoli taistelutilanteessa 20. lokakuuta 2011, kun Gaddafin joukot yrittivät murtautua Sirtessä saartorenkaan läpi. Gaddafi olisi halunnut antautua, mutta häntä vastustaneet libyalaisjoukot eivät ottaneet vankeja ja ampuivat lähes kaikki Gaddafin joukkoon kuuluneet mm. hänen pojan.

Saddamin sai kuolemantuomion irakilaiselta tuomioistuimelta - jenkit kohtelivat häntä hyvin, mutta luovuttivat sitten hänet Irakille - näinhän kuuluu juuri toimia.

Ilkka Luoma

USAF aloitti raskaat Libyan pommitukset 2011 - ja tämä johti Gaddafin luhistumiseen. Gaddafi oli jo voitolla kapinallisterroristeista, tämän myötä US aloitti raskaat ilmarynnäköt Englannin kanssa, johon meidän tuolloin hyvin sotainen ulkoministeri Stubb totesi - jälkikäteen:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nykyp... -

"Nykypäivä: Stubb katuu jättäytymistä Libya-operaatiosta

KOTIMAA JULKAISTU 09.09.2011 ... _ ... Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok) arvioi, että Suomen jättäytyminen Libyan ilmaoperaation ulkopuolelle oli virhe. Stubbin mukaan hänen olisi keväällä ulkoministerinä pitänyt olla asiassa aktiivisempi, kertoo Nykypäivä-lehti. ... " -Mtv

...Englannissa taas analysoitiin näin:
~ https://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/09/13/the... -

...
"President Obama: Libya aftermath 'worst mistake' of presidency
11 April 2016 ... "
~ https://www.bbc.com/news/world-us-canada-36013703 -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Nyt on ihan väärää tietoa. Libyassa 2011 libyalaiset tappelivat keskenään kyseessä on virallisestikin sisällissota. Jenkit eivät aloittaneet moista sotaa.

YKn mandaatilla toteutetiin siviilien suojaustoimenpide Libyan sisällissodassa. YK veitoiseen suojausoperaatioon osallistui useita maita mm naapurimaamme Ruotsi ja Norja - ja Yhdysvallat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Alustus:

Sotaisat kokoomuslaiset sovittavat rautakypärää päähämme?
6.4.2011 19:08 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-s... -

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja (ent. toimittaja/ kok.) Pertti Salolainen ei pidä siitä, ettei Suomi ole sotapöydissä päättämässä milloin mm. isketään tuntemattomien kapinallisten puolesta siviilien sekaan, tällä kertaa Libyassa.

[ ... Kokoomuksen ulkoministeri A.Stubb uhosi: "ME pommitamme, ME tuhoamme*]"; puhuiko brysselinmies suomalaisella vai eurooppalaisella EU-suulla? Kokoomuslaiset ovat rehellisesti nato-jenkaajia, jotka haluavat viedä suomalaiset Natoon - Afganistaniin, Libyaan ja minne seuraavaksi? Mitä sanoo Suomen hiljaa oleva suuri enemmistökansa? Mitä sanovat äänestäjät muutaman hetken päästä? ... ]

...
Ja varsinainen pommi - informaatiopommi - vääräuskoisille ;)

" ... Der Spiegel kirjoittaa Al-Qaidan olevan libyassa, soluttautuneena kapinallisten puolelle! [?] ---

lainaus...

05.04.2011

Schmuggel aus Libyen
Al-Qaida greift nach Gaddafis Waffen
Von Markus Becker, Yassin Musharbash und Ulrike Putz

Fotostrecke: 7 Bilder
AP
Experten warnen seit Wochen, nun scheint der Ernstfall eingetreten: Waffen aus geplünderten libyschen Depots sind womöglich bei Qaida-Gruppen in Mali gelandet. Schmuggler sollen den Terroristen auch Luftabwehrraketen gebracht haben - sie eignen sich zum Abschuss von Kampf- und Passagierjets.

Seit dem Ausbruch der libyschen Revolution Mitte Februar hatten internationale Waffenexperten dringlich davor gewarnt: Angesichts der Plünderung von in Rebellenhand gefallene Kasernen und Waffendepots der libyschen Armee bestehe die Gefahr, dass auch komplexe Waffensysteme auf den Schwarzmarkt und dadurch in die Hand von Terroristen gelangen könnten. Dies scheint sich nun bewahrheitet zu haben: Vor einigen Tagen sei ein Konvoi von acht mit Waffen beladenen Kleinlastern aus Ost-Libyen über den Tschad und Niger nach Nord-Mali gefahren, berichtete die Nachrichtenagentur Reuters unter Berufung auf eine Quelle in algerischen Sicherheitskreisen. Dort seien die Waffen mit höchster Wahrscheinlichkeit in die Hände islamistischer Terrorgruppen geraten.
ANZEIGE

Es sei undenkbar, dass die Vertreter der nordafrikanischen Qaida-Gruppe AQIM (al-Qaida im Maghreb) in Mali "diese Gelegenheit nicht genutzt haben", so der algerische Beamte. Die Gruppe verfüge über exzellente Verbindungen zu den örtlichen Schmugglern. Diese überquerten nach Belieben die südlibysche Grenze. Laut dem Informanten soll AQIM bei den Schmugglern regelrechte Bestellungen von Waffen aus geplünderten libyschen Kasernen und Waffenlagern aufgegeben haben. "Und wir wissen, dass das nicht der erste Konvoi ist und die Sache weitergeht", sagte der Beamte.
Unter der gefährlichen Fracht der Pick-Ups seien unter anderem panzerbrechende Granaten, schwere Maschinengewehre, Sturmgewehre, Sprengstoff und Munition gewesen, hieß es. Doch auch russische Flugabwehrraketen des Typs "Strela-2" (Nato-Bezeichnung: SA-7 "Grail") seien auf den Lastern geortet worden: Experten warnen bereits seit Jahren davor, dass Terroristen versuchen könnten, mit tragbaren Flugabwehrraketen Militärflugzeuge und Passagiermaschinen vom Himmel zu holen. In Libyen wären in den kommenden Wochen und Monaten in erster Linie die Transportflugzeuge und Hubschrauber der Alliierten durch mobile Raketen bedroht - denn sie sind vor allem für langsam und niedrig fliegende Flugzeuge eine Gefahr.
Wie tödlich die "Strela-2" sein kann, zeigt auch in Blick ins Geschichtsbuch: In der Endphase des Vietnamkriegs etwa soll sie von 1972 bis 1975 knapp 600 Mal gegen US-Flugzeuge eingesetzt worden sein und 204 Mal getroffen haben. Eine ähnliche Quote ist aus dem Nahen Osten überliefert: Die ägyptische Armee soll mit 99 Raketen 36 Treffer gegen israelische Flugzeuge gelandet haben.
Libyen wurde vom russischen Waffenhersteller beliefert
Im ersten Golfkrieg gelang es einem irakischen Soldaten, mit einer "Strela-2" ein US-Kampfflugzeug vom Typ AC-130H "Spectre" abzuschießen. Alle 14 Besatzungsmitglieder kamen ums Leben. Die "Spectre" ist gut mit einem Passagierjet bei Start oder Landung zu vergleichen: Sie ist ähnlich groß und fliegt tief und langsam. Allerdings besitzt die "Spectre" im Unterschied zu zivilen Flugzeugen Schutzmaßnahmen gegen Flugabwehrraketen, darunter Hitzetäuschkörper. Doch selbst die konnten die im Januar 1991 abgeschossen Maschine nicht schützen.
Im November 2002 dann wurde eine Boeing 757 der israelischen Arkia Airlines mit 271 Passagieren an Bord über der kenianischen Hafenstadt Mombasa beschossen. Die beiden "Strela-2" verfehlten ihr Ziel nur um wenige Meter. Der Anschlag wurde später al-Qaida zugeschrieben.
Als noch gefährlicher als die "Strela" gilt die russische "Igla-S", von der Nato als SA-24 "Grinch" bezeichnet. Ende März entdeckte ein Experte die auf einem Lkw montierte Rakete auf Bildern des US-Nachrichtensenders CNN aus Libyen. Tagelang wurde gerätselt, wie die hochmodernen Waffen in das Arsenal von Diktator Muammar al-Gaddafi gelangen konnten. Ende März bestätigte dann der russische Hersteller KBM die Lieferung von "Igla-S" in das nordafrikanische Land. Ein Sprecher spielte die Gefahr allerdings herunter: Die Raketen könnten lediglich auf Lkw montiert werden. Um die "Igla-S" von der Schulter abzufeuern, sei ein anderer Auslösemechanismus notwendig - und der sei nicht nach Libyen gelangt.
Die USA machen die Rebellen auf die Gefahr aufmerksam
Die "Igla-S" soll Flugzeuge aus einer Entfernung von sechs Kilometern angreifen und in einer Flughöhe von bis zu 3500 Metern treffen können. Ihr Ziel findet die mehr als 2000 km/h schnelle Rakete mit einem Infrarot-Wärmesensor und per Bilderkennung. Unklar ist, wie viele "Igla-S" Libyen in seinen Arsenalen hat. Auch ist ungeklärt, ob wie die "Strela-2" auch die "Igla-S" aus den Depots der Militärs in die Hände von Rebellen und weiter in die von Terroristen gelangt ist.
Das US-Außenministerium reagierte besorgt auf den Bericht, algerische Sicherheitskreise hätten libysche Waffen in Mali geortet. Die USA hätten die Rebellen in Ostlibyen auf das Problem aufmerksam gemacht, sagte Außenamtssprecher Mark Toner am Montag. "Wir haben unsere Sorgen sehr deutlich gemacht, und sie haben versprochen, sich darum zu kümmern."
In Algerien haben die jüngsten Ereignisse im Nachbarland größte Sorge ausgelöst, dass Libyen zur neuen Terroristenhochburg in Nordafrika werden könnte. "Es ist sehr leicht, Libyen in ein neues Somalia zu verwandeln", schrieb Samer Riad, Redakteur bei der algerischen "El-Khabar" Zeitung. Die in Libyen kämpfende Koalition müsse die Aktivitäten von AQIM in Libyen genauestens beobachten.
Erste Qaida-Führer nach Libyen eingesickert
ANZEIGE
Einige Nordafrika-Experten warnen jedoch vor Hysterie: Es sei zumindest vorstellbar, dass Algerien aus eigenem Interesse heraus die Gefahren in Nordafrika übertreibe, so der Nordafrika-Experte Andrew Lebovich in einem aktuellen Blog-Eintrag. Algerien kämpft seit fast zwei Jahrzehnten gegen radikale Islamisten. Die Sicherheitskräfte des Landes überwachen auch die Aktivitäten extremistischer Muslime außerhalb Algeriens.
Libyen ist für al-Qaida aus mehreren Gründen interessant: Angesichts der chaotischen Verhältnisse dort ist es ein ideales Operationsgebiet für Terrorgruppen. Zudem floriert der Schwarzmarkt mit Waffen, und Libyen kann als strategisches Sprungbrett für Operationen in Ägypten dienen. Es ist deshalb naheliegend, dass al-Qaida versuchen wird, sich in Libyen festzusetzen.
Bislang hatte AQIM nicht in Libyen operiert. Zwar tauchten immer wieder libysche Dschihadisten an Kriegsschauplätzen in Irak oder Afghanistan auf. Doch habe al-Qaida "wenige, wenn überhaupt" aktive Kader in Gaddafis Reich, so der Londoner Analyst und Ex-Dschihadist Noman Benothman in einem aktuellen Papier. Dies könnte sich ändern: Am 15. Januar, so Benothman, seien erstmals zwei AQIM-Führer von Mali aus nach Libyen eingesickert, um die Situation auszukundschaften. Jetzt, wo Gaddafi so gut wie aus dem Weg geräumt sei, werde die die Qaida-Zentrale versuchen, eine libysche Dependance zu errichten, schreibt Benothman. So wolle al-Qaida sich durch die Hintertür den Zugang nach Ägypten erschließen.

... lainaus päättyy. ... "

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #51

Eihän siinä niin kerrota vaan se pääasia on tässä:

"Seit dem Ausbruch der libyschen Revolution Mitte Februar hatten internationale Waffenexperten dringlich davor gewarnt: Angesichts der Plünderung von in Rebellenhand gefallene Kasernen und Waffendepots der libyschen Armee bestehe die Gefahr, dass auch komplexe Waffensysteme auf den Schwarzmarkt und dadurch in die Hand von Terroristen gelangen könnten. Dies scheint sich nun bewahrheitet zu haben: Vor einigen Tagen sei ein Konvoi von acht mit Waffen beladenen Kleinlastern aus Ost-Libyen über den Tschad und Niger nach Nord-Mali gefahren, berichtete die Nachrichtenagentur Reuters unter Berufung auf eine Quelle in algerischen Sicherheitskreisen. Dort seien die Waffen mit höchster Wahrscheinlichkeit in die Hände islamistischer Terrorgruppen geraten."

Joku varoittaa jostain...terroristit liittyvät asiaan, mikä avautuu saksaa hallitseville :)

Ilkka Luoma

Jo US aloitti uhkailunsa. Ensinnäkään um. Mike Pompeo ei johda itse neuvotteluja, tosin hän voi johtaa US-neuvotteludelegaatiota

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10253259 -

"USA:n ulkoministeri: Pohjois-Korealla 2,5 vuotta aikaa
Mike Pompeo sanoo itse johtavansa Pohjois-Korean kanssa käytäviä jatkoneuvotteluja ... " -Yle

Ilkka Luoma

Oleellista on itse korealaisten lähentyminen, vaikka koripallon voimalla - se liennyttää. Pekingin tiekartta sisältää paljon pingpong-politiikkaa (monet muistavat Nixon ja Mao -projektin, kun US ja Kiina availivat solmujaan).

Korealaisten lientyminen keskinäisesti tekee amerikkalaisten sotajoukkojen olon Korean niemimaalla turhaksi ja näin nuo sota- ja uhanvoimat poistetaan ja ydinaseetkin tulevat turhiksi.

Lisää keskinäisiä pelejä, urheilu on sallittua "sotaa" voittamisesta. Korealaiset olivat yhtenäinen, tosin japanilaismiehitetty valtio aina 1945 saakka, kunnes US ja muinoinen Neuvostoliitto jakoivat sen kahtia, kysymättä itse korealaisilta mitään.

Muistammeko mitä mccarthyismi oli?

...
~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005743402.html -

Koripallo liennyttää Pohjois- ja Etelä-Korean kireitä välejä, myös laajempaa yhteistyötä luvassa -HS otsikko

Ilkka Luoma

Pekingin tiekartta etenee vakaasti. Korealaiset rakentavat itsenäisistä valtioistaan omaehtoista rauhantietä, jota Peking ja Moskova tukevat voimakkaasti. Kiina päättänee omat pakotteensa heti kun rauhansopimus syntyy korealaisten kesken. Kiina ja Venäjä ovat jo ilmaisseet YK' n turvaneuvostolle Korea-pakotteiden uudelleen käsittelyä - US haraa voimallisesti vastaan. Näinkö korealaisten keskuudessa vahvoja sota- ja taisteluvoimia ylläpitävä US on jäämässä kolmosviulun soittajaksi Korean niemimaalla?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10409627 -

"Etelä-Korean ja Pohjois-Korean päämiehet tapaavat tämän vuoden kolmannessa huippukokouksessa

Ensimmäisen kerran tapaaminen on Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Huippukokoukset 18.9.2018 ... "

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset