Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

”Pekingin pöytä on katettu Korean rauhalla”

  • Trumpin leveä haara-asento on tuuletusta jo allekirjoitusvaiheessa ¤
    Trumpin leveä haara-asento on tuuletusta jo allekirjoitusvaiheessa ¤
  • Loppuvatko nyt maailmalle esitetyt valheet? ¤¤
    Loppuvatko nyt maailmalle esitetyt valheet? ¤¤
  • Kiina on noussut suurvallaksi - ollen taloudessa jo maailman suurin (PPP) ¤¤¤
    Kiina on noussut suurvallaksi - ollen taloudessa jo maailman suurin (PPP) ¤¤¤

Meille suomalaisille on vihjaillen tarjottu pöydän kattajan roolia, jota presidentti Sauli Niinistö on harjoituksen omaisesti jo opetellutkin [1 – ja hyvä niin, sillä se pitää meidän kansakuntamme tahdon mukaisesti sotilaspoliittisesti puolueettomina. Nato – Isäntämaa pöytäkirjakin [2 on purettavissa kuudessa kuukaudessa ja sen tekee kansan huolella valitsema seuraava eduskunta.

 

Mitä Pekingin pöytä oikein tarkoittaa?

Pitää olla vahvajalkainen pöytä, niin arvokkailla istuimilla, että niissä viihtyvät kaikki asiaan liittyvät arvovieraat, joilla on valtaa tehdä oikeita ja konkreettisia ratkaisuja.

Nyt Singaporessa tehtiin historiaa [3 – Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean valtiojohtaja Kim Jong-un puristivat ”hollywood-otteella” käsiä. Trump koetti saada puolta nuoremmastaan käsiotteen – ja Kim taas kauko-idän kohteliaisuudella soi vanhemmalleen käsiohjauksen kunnian.

[3 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10250295 -

 

Mitä tapahtui suljettujen ovien takana?

Asioista puhuttiin suoruudella ja sovittiin Pekingin pöydän kattauksesta. Seuraavaan Kim & Trump tapaamiseen kummeiksi tulevat Kiina, jossa laadittiin reilu vuosi sitten mystinen Pekingin tiekartta [4, ja Venäjä, joka ilmoitti jo ajat sitten, että Kim on halukas tapaamaan Trumpin – venäläisten avustamana [5 – Näin kävi ja Trump kuin Kimkin ovat alkumatkallaan Nobelin Rauhanpalkinnon jakotilaisuuteen. Utopiaako?

 

Utopiaa -ko?

Kauko-idässä – tuhansia vuosia vanhoissa kulttuureissa meno on vuoksiaaltomaisen vakaata (kunnes tapahtuu poikkeus, joka vahvistaa säännön), ja siellä useimmiten kiiruhdetaan hitaasti. Kimin täytyy kuitenkin oman valtionsa yleistilan vuoksi nopeuttaa hidasta kiiruhtamistaan – ja tähän Peking on ojentanut auttavan kätensä.

Kiina ei halua rajoilleen epävakautta, eikä vieraiden valtioiden - kolmansien taistelu- ja sotavoimia. US on aina tervetullut Kiinaan ja Korean niemimaalle kauppiaana, diilintekijänä – ei kuitenkaan sotilaana. Vietnam antoi merkin, mihin itä kykenee ja pystyy.

 

Nyt tapahtunut ei ollut utopiaa, vaan todellisuutta!

Laiha aikomuspaperi on Kauko-idässä ja erityisesti Kiinassa aina kaiken alku – ilman sitä ei ole seuraavaa vaihetta. Nyt opastettuna oli laadittu tiekartta, joka johtaa varsinaiseen neuvottelupöytään. Kiina ei puutu eikä sotkeudu muiden sisäisiin asioihin, elleivät ne koskettele aivan suoraan Kiinaa ja kiinalaisia itseään – tässä tilanteessa on siihen viitteitä. Kiina ei halua pakolaisaaltoa rajansa takaa.

 

Purkutalkoot

Kiina lienee kohta valmis purkamaan pakotteet, joita korvattiin aiemmin kehitysavulla. Nyt, jos ja kun ”Pekingin pöytä” kattautuu, syntyy siihen huomenlahja. Kiina purkaa tarvittaessa, ensin YK turvaneuvostolle ilmoittaen, omat pakotteensa Pohjois-Korean osalta.

 

Kiina tarjosi oman erikoiskoneensa Kimille

Arvovallan tasapainotuksessa tapaamisjohtajien lentokoneet piti saada samalle viivalle – Peking järjesti. Kim on nyt tasa-arvoisessa asemassa neuvotteluteknisesti ja -asetelmallisesti kuin Trump – tämä oli saavutus vailla vertaa.

Taktiikkasuunnitelma oli hieno, eikä se jäänyt Trumpilta huomaamatta. Trump lienee jo soittanut Kiinan presidentti Xi Jinpingille ja on sopimassa Pekingin pöydänjalkojen kestävyydestä – Nobel kiihottaa diilimiestä, eikä Kimikään siitä pahastu … saaden jo sankarin vastaanoton omiltaan.

 

Trump yllättää ja vetää sota- ja hyökkäysvoimansa pois? [!]

Trump tuli ymmärrykseen Kimin sanoista liittyen vuoteen 1945, jolloin Yhdysvallat ja muinoinen Neuvostoliitto rynnistivät Korean niemimaalle [6 ja jakoivat yhtenäiset korealaiset kahtia – kysymättä heiltä mitään. Trump oivalsi, että he ovat yhä läsnä – vahvoin sotavoimin luomassa vastakkainasettelun [7 uhkaa – ja tämä uhka tulee poistaa …

Vastakkainasettelun uhan poisto johtaa rauhansopimukseen (ehkä jo ennenkin), joka taas johtaa Pekingin tiekartan mukaisesti yhteiskuntakehitykseen, jossa yksi valtio ja kaksi järjestelmää toteutuvat –

… kunnes hitaan ajan saatossa toinen järjestelmä ”haihtuu pois”. Ja jo rauhansopimuksesta he, nekin, joiden suvut ja perheet revittiin kahtia - saivat elää viimeiset elinvuotensa onnellisina elämänsä loppuun saakka … Näinkö tämä menee?

 

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256700-korealainen-nuoralla-tanssi-miina-vai-taysosuma -

[3 ” … – Näyttää siltä, että he eivät saaneet mitään, sanoi Korea-analyytikko Robert Kelly Britannian yleisradioyhtiö BBC:n lähetyksessä viitaten Yhdysvaltoihin. Kellyn mukaan sopimuksen löyhä sanamuotoilu ei anna suuria odotuksia Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta … ”

[5 [01122017/ Iltalehti] ” … Neuvottelujen päätteeksi Venäjä ilmoitti, että Pohjois-Korea on valmis keskustelemaan Yhdysvaltojen kanssa turvallisuuskysymyksistä, mikäli Venäjä on läsnä neuvotteluissa kolmantena osapuolena … ” ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712012200573830_ul.shtml -

[6 ” … USA ja Neuvostoliitto jakoivat Korean - Ennen Japanin hyökkäystä Pearl Harboriin 1941 Yhdysvallat ei juuri kyseenalaistanut Japanin miehitystä Koreassa. Hyökkäyksen jälkeen amerikkalaiset kuitenkin suunnittelivat valikoitujen poliitikkojen avulla valtaavansa kokonaan tai osittain Korean, kun Japani nyt oli kukistettu. Sodan lopulla 1945 kansallismielinen poliitikko Syngman Rhee, joka oli viettänyt 35 vuotta maanpaossa Yhdysvalloissa, lennätettiin Souliin amerikkalaiskenraali Douglas MacArthurin koneella. Samalla neuvostoarmeija marssi Pjongjangiin ja miehitti Pohjois-Korean … ” ~ https://historianet.fi/sota/sota-loi-kaksi-koreaa -

[7 Vastakkainasettelun välttämistä ja sen purkamista … ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806132201010206_ul.shtml – Ote: ” … Kim Jong-un sanoo, että rauhan ja vakauden saavuttamiseksi Korean niemimaalla ja ydinaseriisunnan toteutumiseksi molempien maiden on kunnioituksesta toisiaan kohtaan sitouduttava välttämään keskinäistä vastakkainasettelua, KCNA tiedottaa … ” - Allekirjoittaneen kommentti: ”Kim kertoi oman uutiskanavansa kautta sen rauhaan johtavan asiaytimen - vastakkainasettelun on loputtava, ja mitä se merkitsee? Se tarkoittaa, että amerikkalaisten sota- ja taistelujoukkojen on poistuttava koko Korean niemimaalta. Parjatun aikomussopimuksen jatkokehitys voi olla myös positiivinen, sillä sen takana polkua eteenpäin määrittää mystinen Pekingin tiekartta”

 

EKSTRA

”Lännen ja idän välinen informaatiosota kiihtyy. Nyt jylisee West trolling manipulaatio. Vastakkainasettelua rakennetaan. Onko lännenmies pulassa? Pitäisikö esittää väitteiden tueksi uskottavia todisteita?” - Ilkka Luoma … ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005712922.html – Ote linkin alta: ” … Nimettömänä pysytelleet lähteet kertovat tietomurtojen tapahtuneen tammikuun ja helmikuun aikana. Hakkerit onnistuivat saamaan tietoja muun muassa Yhdysvaltojen suunnittelemasta, laivoja vastaan suunnitellusta yliääniohjuksesta, tietoja salausjärjestelmistä ja vedenalaisesta sodankäynnistä ja sensorien keräämää materiaalia … ”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172708

 

DOC pekingin pöytä_13062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 13062018

 

819_7316 – 09:57/10:11/10:50

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Ilkka Luoma

"Asiantuntija Trumpin ja Kimin huippukokouksen tuloksesta: Ympäripyöreä sopimus, joka ei suututa ketään

[12062018] Tutkija Elina Sinkkonen arvioi, että edellytys Korean niemimaan ydinaseriisuntaan on Etelä-Korean ja Kiinan ottaminen mukaan neuvotteluihin ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10249866 -

...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kyllä tässä kiinalaista oopperaa seurataan, vaikka kaikki eivät sitä ymmärräkään.

Nähtäväksi jää kuitenkin ovatko käsikirjoittajat tehneet virhearvion Trumpin mahdollisuuksista toteuttaa "diilejään". Siellä on meinaan kulissien takana vakavailmeisiä tahoja, jotka eivät leikkiä ymmärrä.

Ilkka Luoma

US on maailman suurin asekauppias ja haluaa säilyttää sen tittelin, sillä ase- ja sotateollisuus työllistävät kuten armeijakin - miljoonia. Asetahot eivät halua esimerkiksi suhteiden Venäjään parantuvan, koska se vähentää samantien asekauppaa. Lisäksi USA' n jatkuvat sodat ovat hyvä ja erinomaisen tuottava asiakas!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Asetahot" ovat yksi esimerkki, mutta on muitakin tahoja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #7

"Asetahot" eli aseteollisuuden omistajat ovat vanha ja jo kauan sitten tunnistettu taho asettelemassa USA:n politiikan pelimerkkejä. Sittemmin sen rinnalle ja ohikin on mennyt finanssikapitalistit. Fyysisinä tahoina ne lienevät osittain ihan samaa verta ja lihaa.

Finanssikapitalismin mielessä USA:sta katsottuna mikään ei saa asettaa kiinalaisia kapitaalien heiluttajia epäilemään Kiinan USA-laisia omistuksia epävarmoiksi ja kiinalaisia luopumaan niistä halvalla koska silloin a) Dollarilta putoaisi iso osa sen pohjasta kun dollarimääräisten arvopapereiden kokonaismäärä pienenisi sekä b) sijoitusmarkkinat USA:ssa romahtaisivat kun iso osa markkinatavarasta menettäisi arvojaan.

Samaten Kiinasta katsottuna sijoituksien USA:han pitäisi vähintäänkin säilyttää arvonsa mutta mieluiten tuottaa koska vaihtoehtoja ei markkinoilla ole riittävästi tarjolla lyhyellä aikavälillä niin suurille sijoituksille. Riskinä on sijoitusten arvon romahtaminen ja taantuma jollei jopa lama.

Molemmista suunnista katsoen, ottaen huomioon E.Korean merkitys maailmantaloudelle, niemimaan rauhaa kannattaa mielummin edistää ja pitää asekaupan markkinat muualla. Vaikka toki tasapainon ylläpitäminen rauhallisemmissakin oloissa ylläpitää myös asemarkkinoita USA-laisille tuottajille Japanissa, E.Koreassa ja Taiwanilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Suoria talousintressejä omaavien tahojen lisäksi on myös "poliittisempia" tahoja. Jopa CIA ei ole pelkkä hallituksen käsikassara, vaan sillä on itsenäisiä ajatuksia siitä millaisen maailman asetelman puitteissa se on tottunut toimimaan. Laajentaisin myös tuota "asetahokäsitettä" koskemaan koko Pentagonia, joka kyseisen tahon intressien vaalimisen lisäksi elää melko lailla omaa elämäänsä maailman geopoliittisen tilanteen hahmottamisessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Mikäli vastakkainasettelut jatkuvat kuten sukellusveneväite (Kiinan osalta) - topicissa EKSTRANA, on jo liki varmaa, että Kiina "heittää" sopivassa kohdin ulos Windowsin, Googlen, Facebookin, Twitterin, Ciscon, Intelin ja Applen ... Amazonin.

...
Meego!

Ilkka Luoma

Epäluuloa suomalaisessa mediassa?

Kari Posio - Lännenmedia:
~ http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/trump-teki-d... -

Kommentti:
Toimittaja Posion tulisi perehtyä aikajanaan taaksepäin ja huomata amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot eteläisessä Koreassa. Muistaako toimittaja minkä maiden sotilaat juoksivat yhtenäiset korealaiset halki jo vuonna 1945? Onko toimittaja Posio miettinyt mitä tarkoittaa koko Korean niemimaan tyhjentäminen ydinaseista?

...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kapitalismi on Pohjois-Korean tulevaisuutta. Trump hehkutti korealaisten loistavaa tulevaisuutta ja olen varma että Trump ajatteli tuon sanoessaan USA:n autoteollisuutta.

Kim saa kuitenkin pysyä vallassa koska mies on ilmiselvästi USA-fani.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taitaa Korea vetää autoteollisuudessa pitemmän korren. Eikä Kimin vallassa pysyminen tule olemaan USA:sta kiinni. Ellei nyt sitten aivan täysimittaista sotaa tule syystä tai toisesta.

Ilkka Luoma

Kiinan sähköautoteollisuus nousee kohisten - voisi olla että pohjoisen korealaiset hyppäävät pari autosukupolvea yli ja sähköön mennään suoraan, jos ollaan edes yksityisautoileen menossa!

...
Btw. Uudenkaupungin liukuhihnat saavat uudet isännät ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiina elää P.Korean naapurissa kapitalismia pikakelauksella. Saattaa toki olla, että P.Koreakin lähtee mukaan jollakin aikataululla ja tavalla. Mutta kiinalaiset suunnittelevat jo myös kapitalismin jälkeistä aikaa, ainakin viime puoluekonferenssin tulosaineistojen perusteella. Saattaa siis olla, että kiinalaiset ovat yhteiskunnallisessa kehityksessään niin nopeita, että P.Korea voi suhteellisen pienenä yhteiskuntana Kiinan kyljessä ohittaa koko kapitalistisen vaiheen.

Silloin se sinnittelisi feodalistisena klaaniyhteiskuntana kunnes Kiina veisi sen mennessään sosialismiin tai miksi seuraavaa yhteiskunnallisen kehityksen vaihetta aikanaan kutsutaankin.

Mitä taas autoteollisuuteen tulee niin voihan olla, että Trump unohtaa mainostamansa ja kampanjoimansa USA-laisen autoteollisuuden suojelemisen ja avittaa jonkin tai joidenkin USA-laisten autotehtaiden kokoonpanolinjojen siirron hyödyntämään P.Koreaan halpaa mutta kuuliaista työvoimaa. Tai jättää matu-muuriinsa p.korealaisten mentävän reiän jotta he pääsevät USA:han kokoamaan USA-laisten autoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Saattaa siis olla, että kiinalaiset ovat yhteiskunnallisessa kehityksessään niin nopeita, että P.Korea voi suhteellisen pienenä yhteiskuntana Kiinan kyljessä ohittaa koko kapitalistisen vaiheen."

Kuinka epätieteellistä ja kerettiläistä marxilaisvastaisuutta sinä julkeatkin täällä viljellä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

En ole sitoutunut sen enempää marksilaisvastaisuuteen kuin -myönteisyyteenkään. Olen vain päätynyt usemmin yhteiskunnallisia ajatellassani olemaan samaa mieltä joidenkin marksilaisten ajatussuuntien kanssa. Niihinkään kuitenkaan sitoutumattakaan siis vapaa viljelemään oman pääni mukaan.

Toisaalta marksilainen teoria tuntee tilanteen jossa ympäristön ollessa jo siirtynyt askeleen eteenpäin yhteiskunnallisessa kehityksessään, jokin pienempi yhteiskunta siinä imussa saattaa kyetä ohittamaan jonkin vaiheen.

Tätä taidetaan pohtia laajemmin mahdollisuutena välttää väkivalta vallankumouksessa ja etenkin vastavallankumouksen kukistamisessa mutta toki myös se lienee mahdollinen muutenkin. Tässä tapauksessa piskuiselle P.Korealle (n. 25 milj.) ison Kiinan (n. 1415 milj.) vanavedessä.

Kyse on siis kuitenkin mahdollisuuksilla spekuloimista edellyttäen etenkin, että Kiina kehittyy niinkuin se suunnittelee ja se meillä on vielä ihan kokonaan näkemättä.

P.s. kiitos kuitenkin varoituksesta ;=)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Koreoiden taloudellinen ero ja erot väestömäärässä ovat jollain lailla verrattavissa DDR:ään ja Saksan Liittotasavaltaan 80-luvun lopussa. Onhan entinen DDR:n aluekin "pikakelauksella" miltei saavuttanut yleisen Saksan Liittotasavallan tason siihen liityttyään. Olisiko tuo paras skenaario Pohjois-Korealle sittenkin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Veikkaisin, että Kiina rajan takaa ottaa pohjoisen korealaiset "hanskaansa" kuten nyt etiopialaiset - aikansa tätäkin.

...
Katson "Hanhiparven lento" ---

Olemme hitaasti alenevien palkkatasojen kehityksessä. Lisäksi työtilanteiden karkaaminen edullisempien toverien maihin on tosiasia jo vuosien ajan – hanhiparven lento **] kärvistää monia muitakin!

**] Hanhiparven lento ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Kiina tietää kyllä kansallistunteen voiman ja myös korealaisten yhtenäisyyden välttämättömyyden, joten löisin vetoa yhdistymisen puolesta mieluummin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Hongkong - yksi valtio - kaksi järjestelmää ---

PERJANTAINA, LOKAKUUTA 03, 2014
Hongkongilaisittain - Made in China

(Suuri maa tarvitsee määrätietoisen ja riittävän vahvan hallinnon – huomaavaisella päättäväisyydellä - ts. ” "Vahvan hevosen ohjaksien pitäjältä vaaditaan hellittämätöntä huomaavaisuutta")

[ … tänään länsimedia uutisoi lännenmiehen tavoin hongkongilaisten oikeuksista ja velvollisuuksista. Oli luvattu, että Hongkong astuu ”länsimaisesti” vapaaseen johtajansa ehdokasasetteluun vuodesta 2017 eteenpäin. Tosin emme tiedä tarkasti millainen sopimus asiasta on todellisuudessa kirjoitettu Hongkongin ja Pekingin välille. Joka tapauksessa tuloksena ovat suuret mellakat … ]

Kiina ilmoittaa tavoilleen ja käytökselleen uskollisena, ettei ulkoisten valtioiden ole puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin. Asian tekee sisäiseksi se, että Kiinan kansan tasavalta (P.R.O.C) huolehtii Hongkongin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – puolustusvastuu ja -velvollisuus mukaan luettuina.

Lännenmiehen saattaa olla vaikea ymmärtää omien lännettyneiden lasien lävitse 0] jättiläisvaltion hallintamenetelmiä. Voimme vain kuvitella miten 1400 miljoonan asukkaan maailman talousveturia 1] ohjastetaan. Meitä täällä lännessä riepoo täyttä ymmärrystä vailla oleva demokratiahuuma, joka ei keskeneräisenä ja tavallamme kiinalaisille sellaisenaan sovi.

Kiinan historia on pitkä –

noin 15 kertaa pidempi kuin maailmalla markkinatalouden ja ilmaisunvapauden mallivaltiossa – USA:ssa. Amerikkalaiset ovat perua Euroopasta ja Afrikasta ja myöhemmin enenevässä määrin Latinalaisesta Amerikasta – maahanmuuttajina, usein halpatyövoimana. Mustan Amerikan synty kulminoituu orjuuteen puuvillapelloille. Orjakauppa kukoisti Atlantin yli – mustat itse ollen suurimpina myyjinä.

Englanti otti Hongkongin haltuunsa (1841 – 1997) oman kolonialismin summana –

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/hongkongil... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Kuikka kyselee parasta skenaariota P.Korealle.

Saksan itäiset osat olivat kapitalismissa vaikka maatalousvaltaisia olivatkin ja aiemman yhtenäisen Saksan köyhimpiä alueita Brandenburgin ydinalueita, kuten Berliiniä ja sen ympäristöä lukuunottamatta. DDR siirtyi NL:n yrityksestä ohittaa kapitalismi takaisin siihen itseensä. Siis ei feodalismista vaan kypsymättömästä kapitalistisesta yhteiskunnasta johon oli yritetty pakottaa NL:n "kasarmikommunismin" elkeitä mutta jossa oli suhteellisen korkea koulutustaso, osittain korkeampi kuin BRD:ssä, ja pitkä teollinen perinne. Siitä on on kulunut melkein kolme vuosikymmentä ja mitä on saavutettu? Ne ovat edelleenkin Saksan köyhimpiä ja kehittymättämimpiä, Berliiniä ja sen ympäristöä lukuunottamatta. En nimittäisi sitä "pikakelaukseksi" vaan pikemminkin vain etenemiseksi siinä missä muuallakin Saksassa.

Toisaalta kapitalismi ei ole historian loppu vaan se jatkuu eteenpäin siitäkin. Sen tunnustaa jo kapitalistinenkin tiedemies, m.l. F.Fukujama.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

On hyvin kiintoisaa pohtia mihin suuntaan pohjoisen korealaiset menevät - siitä voi muodostua hieno yhteiskuntakehityksen uushautomo! ...

...
Kiinassa:

LAUANTAINA, LOKAKUUTA 06, 2012
Kiinalainen harppaus - uuskungfutselaisuus

" ... Nyt marraskuussa Kiina saa uuden kommunistisen puolueen pääsihteerin, joka nimitettäneen helmikuun 2013 Kansalliskongressissa *] (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa) Kiinan uudeksi presidentiksi ja myöhemmin myös asevoimien ylipäälliköksi. Kiina saa myös uuden pääministerin Anhuin maakunnasta – nykyinen presidentti on myös Anhuista, ja näin ylläpidetään meille tuntematonta reviiriajattelua voimassa.
Kiina tulee luopumaan hiljalleen puolueensa marxilaisuuteen liittävästä kommunistisesta ideologiasta ja siirtyy hiljalleen kiinalaisen kaavan mukaan tähän ja huomiseen päivään sovellettuun kungfutselaisuuteen, joka saa eteensä uus –etuliitteen.

Kiina valmistautuu olemaan maailman suurin kansantalous
ja tulee myös massiivisesti lisäämään asevoimiensa voimaa ja ulottuvuutta – aina avaruuteen saakka. Ohjelma pitää sisällään myös historian suurimmat asejärjestelmäkaupat Venäjän kanssa – näin Putin saa Siperia-ohjelmallensa maailman suurimman rahoittajan. ... "

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/10/kiinalaine... -

MUTTA!

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Luoma lainaa vanhaa kirjoitustaan jossa hän on arvioinut Kiinan luopuvan marksilaisesta kommunismista ja siirtyvän uus-konfutselaisuuteen.

Luulenpa heidän pikemmin luopuvan marksilaisleninismin stalinilaisesta tulkinnasta ja siirtyvän omaan klassikoiden soveltamiseen, m.l. niin K.Marx kuin Suuri mestari Kong. Ainakin niin tulkitsin lukiessani viimeisimmän puoluekokouksen ja kansankongressin päätöksiä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Niin, aivan oikein, olihan kommentin lopussa isolla MUTTA!

...
SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 06, 2018
Kiinassa Karl Marx saa uuden muodon sovinnon raameista*

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/kiinassa-k... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

SUNNUNTAINA, TOUKOKUUTA 06, 2018
Kiinassa Karl Marx saa uuden muodon sovinnon raameista*

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/kiinassa-k... -

"200 vuotta sitten, 5.5.1818 saksalainen yhteiskuntafilosofi Karl Marx syntyi – Marx aloitti pohdiskelun yhteisöstä, jossa suuri enemmistö (yhteiskunta) omistaa kaiken. Sosialismi sai siivet – oli hienoa, jos kaikilla olisi kaikkea, vaikka niukastikin [1. Ei olisi tuloeroja, … lääkäri saisi saman kuin toinen korjaaja – puimakoneiden korjaaja !** ---

Kommunismi ei eilen, eikä tänäänkän onnistunut – paitsi Kiinassa. Miksi ei onnistunut muualla kuin Kiinassa? Siksi koska evoluutio [2, joka rakensi kilpailun – ”ei hyväksynyt sitä – ihmisille”, mitä? Eivätkö kiinalaiset ole sitten ihmisiä, kyllä ja mitä suuremmassa määrin.

Me olemme kilpailijoita, koska kaikille ei pidä riittääkään kaikkea ... "

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Ei se talousjärjestelmänä onnistunut Kiinassakaan. Ei alkuunkaan. Siksi siitä luovuttiin. Siirryttiin kapitalistisen markkinatalousmaan yksipuoluejärjestelmään. Verrattavissa lähinnä Natsi-Saksaan tai Pinochetin Chileen, siis järjestelmien struktuurin kannalta, ei välttämättä kaikilta osin muutoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Saattaa hyvinkin pitää paikkansa - eihän siellä laajasti tuota "maallista onnea ja mammonaa ole jaettu kuin murto-osalle" ---

Ilkka Luoma

Kiinassa on hiljaisesti ylimmän johdon alaisuudessa mystinen suunnittelukomitea, joka katsoo 100 vuoden hahlolla yhteiskuntakehitystä ...

Ilkka Luoma

Kapitalismi on illassaan, se ei istu Maapallon ympäristötekijöihin, eikä ... Mihin? :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Asia on ympäristötekijöiden osalta päinvastoin. Pahimmat ympäristökatastrofit ovat tapahtuneet nimenomaan entisissä sosialistisissa maissa eikä Kiina ole niistä vieläkään toipunut. Neuvostoliitto ja DDR olivat katastrofaalisia esimerkkejä sosialismin ympäristötuhoista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Suomalaiset asiantuntijat - myös lainsäädännöstä - ovat tehneet hiljaista työtä jo kymmenisen vuotta! ---

"Tutkimus: Kiina on saamassa saasteet kuriin – "Hämmästyttävä saavutus"
Kiina voimistaa tuntuvasti ympäristöministeriönsä toimivaltaa. ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Niin, markkinataloudessa saavutetaan tuollaisiakin tuloksia!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Ympäristölainsäädännön osalta voimme olla hyvin tyytyväisiä saamaamme arvostukseen Kiinasta ;)

Ilkka Luoma

Räikeää West trolling manipulaatiota. Ensinnäkin Saddamin ja Gaddafin epäsuorasti tappoivat amerikkalaiset, tämän HS-toimittaja Petteri Tuohinen unohti suvereenisti. Toisekseen Tuohinen unohti Trump-uhon joka provosoi Kimin liikkeelle. Lisäksi Tuohinen unohti koko Korean niemimaan historian ja erityisesti vuoden 1945, jolloin US ja muinoinen NL juoksivat kilpaa tuolloin yhtenäiset korealaiset kahtia - kysymättä itse korealaisilta mitään. Mitä me teemme tällaisilla "tuohisilla", joiden uutisvirta on yksipuolista manipulaatiota?

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005718496.html -

" ... Vielä uudenvuoden puheessaan Kim Jong-un manasi Yhdysvallat alimpaan helvettiin ja uhosi ydinaseillaan, jotka diktaattorin mukaan olivat kykeneviä iskemään kaikkialle Yhdysvalloissa. ­Uskoi sitä sitten kuka halusi.

”Ydinasenappi on toimistoni pöydällä kaiken aikaa”, Kim Jong-un leuhki ... _ ... Kim on myös saattanut miettiä, kuinka Muammar Gaddafi joutui väkijoukon hivuttamaksi, kuinka Slobodan ­Milošević joutui oikeuteen tai kuinka Saddam Hussein löydettiin pakoilemasta maanalaisesta luolasta ja kuinka hänet myöhemmin hirtettiin ... "

.

Ilkka Luoma

Jo US aloitti uhkailunsa. Ensinnäkään um. Mike Pompeo ei johda itse neuvotteluja, tosin hän voi johtaa US-neuvotteludelegaatiota

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10253259 -

"USA:n ulkoministeri: Pohjois-Korealla 2,5 vuotta aikaa
Mike Pompeo sanoo itse johtavansa Pohjois-Korean kanssa käytäviä jatkoneuvotteluja ... " -Yle

Ilkka Luoma

Oleellista on itse korealaisten lähentyminen, vaikka koripallon voimalla - se liennyttää. Pekingin tiekartta sisältää paljon pingpong-politiikkaa (monet muistavat Nixon ja Mao -projektin, kun US ja Kiina availivat solmujaan).

Korealaisten lientyminen keskinäisesti tekee amerikkalaisten sotajoukkojen olon Korean niemimaalla turhaksi ja näin nuo sota- ja uhanvoimat poistetaan ja ydinaseetkin tulevat turhiksi.

Lisää keskinäisiä pelejä, urheilu on sallittua "sotaa" voittamisesta. Korealaiset olivat yhtenäinen, tosin japanilaismiehitetty valtio aina 1945 saakka, kunnes US ja muinoinen Neuvostoliitto jakoivat sen kahtia, kysymättä itse korealaisilta mitään.

Muistammeko mitä mccarthyismi oli?

...
~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005743402.html -

Koripallo liennyttää Pohjois- ja Etelä-Korean kireitä välejä, myös laajempaa yhteistyötä luvassa -HS otsikko

Ilkka Luoma

Pekingin tiekartta etenee vakaasti. Korealaiset rakentavat itsenäisistä valtioistaan omaehtoista rauhantietä, jota Peking ja Moskova tukevat voimakkaasti. Kiina päättänee omat pakotteensa heti kun rauhansopimus syntyy korealaisten kesken. Kiina ja Venäjä ovat jo ilmaisseet YK' n turvaneuvostolle Korea-pakotteiden uudelleen käsittelyä - US haraa voimallisesti vastaan. Näinkö korealaisten keskuudessa vahvoja sota- ja taisteluvoimia ylläpitävä US on jäämässä kolmosviulun soittajaksi Korean niemimaalla?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10409627 -

"Etelä-Korean ja Pohjois-Korean päämiehet tapaavat tämän vuoden kolmannessa huippukokouksessa

Ensimmäisen kerran tapaaminen on Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa.

Huippukokoukset 18.9.2018 ... "

.

Toimituksen poiminnat