Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kultarannassa todisteltiin EU' n "suurvalta-asemaa"!

  • Kansakuntamme on kertonut väkevästi oman tahtonsa ja aina yli 50 prosentin voimalla ¤
    Kansakuntamme on kertonut väkevästi oman tahtonsa ja aina yli 50 prosentin voimalla ¤
  • Lippu on itsenäisen valtion merkki - Suomi ei ole täysin itsenäinen, panttasimme sen EU-Brysseliin ¤¤
    Lippu on itsenäisen valtion merkki - Suomi ei ole täysin itsenäinen, panttasimme sen EU-Brysseliin ¤¤
  • Kultarannassa on osaamista, mutta myös takit nurin pyrkyryyttä ... ¤¤¤
    Kultarannassa on osaamista, mutta myös takit nurin pyrkyryyttä ... ¤¤¤

Presidentti Sauli Niinistö kasasi jo kuudennen kerran [1 kierrätystelttaan vaikuttajia ja vaikuttamattomia – osaamista ja luuloa kuin pyrkyäkin Naantalin Kultarantaan. Kyseessä ulkopolitiikan näyttävä foorumi, jossa hymistellään ja varoitellaan. Luodaan myös uhkaa ja kehutaan omia.

 

Pääministeri Juha Sipilä on antanut suosiolla liki koko ulkopolitiikan presidenttimme hoitoon – tämä hyvä, ollaan palattu ”Kekkosen aikaan” [hymiö], jolloin ulko- ja turvallisuuspolitiikka oli isännän kädessä.

Kekkosen aikana ei ollut myöskään ulkopoliittista vastakkainasettelua, eikä kansaa kiusattu minkään ilmansuunnan sotavoimilla – nyt on, ja kiusataan [2. Ulkopolitiikan johtajat kehuvat Euroopan Unionia ja rakentavat vähintäänkin henkistä ja informatiivista barrikadia itärajallemme – vastakkainasetteluna [3.

 

Kansa vastaa tuohon itäiseen barrikadiin jykevällä mielipiteellä – jo yli 15 vuoden ajan – antaen vuosi toisensa jälkeen yli 50 prosentin voimalla väkevän 'ei' Natolle [Kuva 1.] – lännenmiehen sotakoneelle, jonka johto-operaatioissa me kuitenkin olemme jo sodan osapuoli Afganistanissa [4, jossa on US-johteisesti sodittu jo vuodesta 2001, jolloin Yhdysvallat hyökkäsi raskaasti 911-terrori-iskujen jälkioperaatioina – Afganistanin sota jatkuu edelleen [5 ---

HS: Presidentti Ahtisaari: Uhka suurvaltojen väliseen yhteenottoon on noussut jälleen esiin

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005723537.html -

Ote: ” … esiin nousi muun muassa EU:n asema maailmanjärjestyksessä. Niinistö kertoi pohtineensa, pitäisikö EU:n puolustusulottuvuutta lisätä ”ponnekkaasti”, jotta unionista tulisi kunnioitetumpi pelkkää voimaa yhä enemmän kunnioittavassa maailmassa. ”Olen ollut aika pitkään sitä mieltä, että EU:lta puuttuu yksi aika oleellinen tekijä [- -] eli jäsentensä turvaaminen”, Niinistö sanoi. … ” -HS (toimittajat Heta Hassinen ja Minna Nalbantoglu)

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan: Presidentti Niinistön "tunnustaa" vihdoin EU' n olevan hampaaton tai ainakin osin saamaton taloudelliseen kokoonsa nähden. EU on maho jättiläinen virkarollaattorien varjoista. Itse Eurooppa ja eurooppalaisuus jatkuvat kauas Venäjän Uralille saakka [6. Eurooppalainen puolustus osoittaa tehokkuutensa yhdessä Venäjän kanssa, jolloin katoaa eurooppalainen vastakkainasettelun henki.

 

Entä nyt, kun EU on edelleen maho jättiläinen?

Kirjoitimme näin jo vuonna 2014 – eli havaittiin EU-Euroopan mahous eli kokoonsa nähden ”pienet munat” [hymiö] …

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -

Ote: ” … UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajoita ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan.

EU on toistaiseksi [edelleen]maho jättiläinen, … ”

 

EKSTRA

Vieläkin kauempaa löydetään teksti Euroopan Unionista – jo vuodelta 2005:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/02/valta-on-silmiinpistv-george-w-bush.html -

 

Viitteet:

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/06/kansakunta-on-paattanyt-me-emme-liity.html -

[2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 – ”Aloite USAF taisteluharjoituksiin … tuli Yhdysvalloista”

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-nato-voimistaa-itseaan-vastakkainasettelu-kiihtyy – sisältään 325 lukijakommenttia.

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html -

[6 ”Eurooppalainen kokonaispuolustus sisältää alueen Uralille saakka” ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – sisältää 120 lukijakommenttia.

PS

Maanantaina 18. kesäkuuta 2018 aamupäivällä Kultarannassa puhuttiin paljon Euroopan Unionista, sen roolista ja erityisesti sen ”suurvalta-asemasta” - kiintoisaa oli huomata, että aamun panelistit kilvan todistelisivat EU' n olevan ”suurvalta”. Btw. Tilaisuudessa [ ~ https://areena.yle.fi/1-4438392 - ] oli erinomainen juontajana!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 172905

 

DOC Kultaranta_kuutonen_18062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 18062018

 

515_4831 – 11:06

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kehitysapu oli myös esillä - milloin erityisesti EU' n aiemmat kolonialistit maksavat kehitysmaavelkansa so. entisten alusmaidensa "ryöstöhinnan"?

...
~ [10 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28031-k... -

.

Ilkka Luoma

Lännen ja idän vastakkainasettelu on jo silmiinpistävää [3.

Media laulaa meillä suunnitelmallista WTM - West trolling manipulaatiota. WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemmän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle [4.

Näillä työkaluilla käydään nyt täyttä informaatiosotaa [5 kansalaisten ja lukijoiden päänahoista. Arkikansalaiset Erkki ja Liisa eivät Suomessa tiedä enää mitä uskoisi [6, siksi rajua on tuo perinteellisen median väkivahva West trolling manipulaatio.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-j... -

...
~ [3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-j... -

...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pitää olla sokea ellei näe miksi Putin rahoittaa ja antaa tukensa Euroopan äärioikeistolaiselle populismille. Putin pyrkii hajoittamaan EU:n yhtenäisyyttä omaa valta-asemaansa pönkittämiseksi ja valitettavasti Puola ja Unkari ovat jo tähän syöttiin tarttunut ja ovat siirtymässä kohti totalirismia ja Venäjän syliin.

Ilkka Luoma

Venäjän valta-asema pönkittyy yhteistyöllä Kiinan kaupallis- ja sotilaskykyjen kehittymisestä ... Saa nähdä mihin Siperian juna kulkee!

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kenenköhän kanssa Putin voisi neuvotella EU:ssa jotta puheilla olisi jotain katettakin? J-C.Junckerin ja F.Mogherinin kanssako? Heidänhän on kuitenkin käytävä kysymässä A.Merkeliltä ja F.Macronilta joten samalla Putin voi keskustella heidän kanssaan suoraankin.

Eikä EU ole edelleenkään liittovaltio monien haluista huolimatta vaan valtioliitto. Unkarilaiset ja puolalaisetkin, joita varsinkaan ei voine russofiileiksi syyttää, haluavat osoittaa olevansa suvereeneja valtioita, etenkin heidän johtajansa haluavat esiintyä isäntina taloissaan. Vaikea heitä siis Putinin on ohittaa jos aikoo saada jotain sovituksikin eikä odotella kuinka Brysselissä diskuteerataan.

Toisaalta Putin ei ole ainoa jotka yrittävät sotkea EU-laista päätöksentekoa. Muistamme USA:n yrityksen muutaman vuoden takaa rakentaa n.s. "uutta Eurooppaa" entisistä Itä-Euroopan, nykyisen itäisen Keski-Euroopan maista varmistaakseen itselleen mieluisan politiikan Venäjää vastaan. Samaten parhaillaankin m.m. Ukraina hakee yksittäisistä EU-maista sekä ystäviä että vihollisia itselleen. Sehän riitelee Unkarin kanssa vähemmistöstä ja Puolan kanssa historiasta sekä samalla hakee Tsekistä liittolaista Nord Stream-2:sta vastaan eikä neuvottele noista asioista koko EU:n kanssa.

EU-laisessa diskuterauksessa, joka olisi parhaimmillaan ihankin hyvä tapa sopia asioista, ei oikein toimi kun joukossa on änkyröitä jotka haluavat ideologisista syistä sotkea milloin mitäkin ihan käytännön asioita. Siinä suhteessa EU on nykymuodossaan ihan liian keinotekoinen rakennelma yhdeksi yhtenäiseksi sopimuskumppaniksi ihan kaikissa asioissa.

Ilkka Luoma

Aikanaan Henry Kissinger kysyi samaa - mikä on EU' n puhelinnumero? ;)

Ilkka Luoma

Euroopassa hommat pelitti hienosti, kun Putin soitteli ja tapasi Saksan edellistä liittokansleria - Gerhardt Schröderiä ;)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

voi saakeli ja nyt vasta kerrot, että tästä olis voinu rahaakin saada

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tu EU:n hehkuttaminen suurvaltana ei liene mikään yllätys. Suurvallaksihan EU aikoinaan perustettiin vaikka n.s. "track record" ei olekaan vaikuttava.

Toisaalta S.Niinistö on yrittänyt kaupata meille n.s. "eurooppalaista NATOa" jo vuosia. Siinäkään ei ole mitään uutta. Sama vanha levy siis pyörii Kultarannan grammarissa.

Ilkka Luoma

237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta -

ORIG - 07.08.2013

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 26, 2016
Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

Suomi vietiin läntisen Euroopan peräpohjolakolkaksi kansanäänestyksellä vuonna 1995 – hiukan yli puolet kansastamme, tuntematta vähääkään tulevaisuutta, antoi epävarman äänensä liittymiselle yhteisöön |1. Unioni tänään kitkeröityy |* kansallisvaltioina romahdukseen tai talouden väkivahvaan liittoon – Yhdysvalloille ja Kiinalle vastapeluriksi ja/tai yhteistyökumppaniksi.

[... vielä tänäänkin kansalainen Erkki pohtii miksi meiltä vietiin markka |2 – tuo säätelyjen armoitettu mahdollisuus kansallisissa kilpailuissa pärjätä kisassa ulkoisista asiakkaista. Me viemme ja sen myötä menestymme tai uinahdamme. Erkki tietää, että euroon liittymisestä ei suoraan äänestetty ja meidän vietiin sinne ikään kuin varkain …

… kansalainen Liisa Ilomantsista tietää, että maakunnan keskuspaikkaan Joensuuhun on vähän pidempi kuin kivenheitto. Joensuulaiset taas tietävät, että valtiomme pääkaupunkiin menee juna, lentokone ja autolla ottaa kuusi - seitsemän tuntia – murre muuttuu välillä useaan otteeseen. EU – Brysseliin saakka Liisa ei jaksa edes katsoa, niin kaukana se on – puhumattakaan äänestäjistään kaikonneet ja eronneet europarlamentaarikot eli ”mepit”, joilla ei tunnu olevan mitään yhteistä linjaa äänestäjiään kohtaan – tänne kotisuomeen … ]

|* Valvooko EU ensisijaisesti koko EU-alueen etuja TTIP neuvotteluprosessissa, vai yksittäisten valtioiden? Miten tässä sekaisessa tilanteessa huomioidaan voimakkaat eroavaisuudet jäsenmaiden kesken ja kuinka hyvin itse jäsenvaltiot tietävät missä mennään? ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kauppa...
|* EU – kriisistä toiseen, nyt Italia tarvitsee 100 miljardia € ~ http://www.hs.fi/talous/a1467605588067 -
|* ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/vakava-varoitus-... -
|* Eurooppalainen ongelma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/eurooppalain... -

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/euroopan-un... -

.

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjä on mukautunut EU:n vahvaan taloudelliseen ja poliittiseen valta-asemaan. Trump toisaalta itkee ja valittaa vahvan Euroopan suuntaan.

Roolit ovat vaihtuneet täysin: Venäjä nauttii vakaasta EU:sta. Trump sen sijaan pyrkii jatkuvasti heikentämään varsinkin Saksan taloutta. Tätä kautta toivotaan EU:n hajoavan.

Luottamus Venäjään on nyt EU:ssa parempaa kuin koskaan Putinin kaudella. Trump ajaa jatkuvasti Venäjän asettamiin miinoihin.

Ilkka Luoma

Aikanaan pohdittiin talous- ja jopa sotilaskaavaa:

Kiina + Venäjä > US + EU, mutta nyt kaavaa modernisoidaan ;)

Ilkka Luoma

[2016]

Euroopan unioni on maho jättiläinen virka-rollaattorien varjosta. EU on liiaksi kasvanut byrokratian hirviö, jolla ei ole enää yhteyttä EU – kansalaisiin tai jäsenvaltioiden äänestäjiin. EU on ideaalinen koitos liian laajalla, liian nopeasti ja liian muotokieliväkivaltaisesti sulatellen byrokraattidirektiivejä, jotka ovat yhtenevät kaikille – Portugalista Suomeen ja Ruotsista Kreikkaan.

|EKSTRA: EU on viiden kriisin solmussa ~ http://yle.fi/uutiset/3-8384067 - (2015)
|EKSTRA: EU’ n kirvelevä ahdinko ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/eu-eurooppal... -

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kultarannassa noteerattiin, ihan oikein, pakolaiskysymys Euroopan ja EU:n tärkeimmäksi kysymykseksi.

Ei siksi että pakolaiset sinänsä olisivat se uhka, mutta ihmiset kokevat sen uhkana, ihan tosissaan kokevat, ja se koettu uhkakuva nostaa Euroopan populistipuolueita valtaan ja se vaarantaa EU:n jatkuvan hyvän poliittisen kehityksen.

Polulistipuolueille ei nimittäin riitä pelkkä pakolaisten torjuminen, vaan ne tuovat politiikassa esiin muitakin populistisia teemoja.

Lisäksi valtaan nousseet populistipolitikot haluavat rikastua, saada korvausta vaivannäölleen, se nostaa esiin uuden korruption, kuten Unkarissa on jo tapahtunut.

Lisäksi populistit pitävät vallasta, eivät siis halua luopua siitä. Sen takia pitää rajoittaa arvostelua ja kritiikkiä ja pitää tuoda esiin populistien aikaansaamia "hyviä asioita". Populistien vallanhalu vaikuttaa siten lainsäädäntöön ja lehdistönvapauteen ja sananvapauteen, niin kauan kuin populistit ovat vallassa. Populistien itsensä mielestä se valta saisi jatkua ikuisuuteen.

Ilkka Luoma

Reviiripuolustus - tohtori Halla-aho on reviiripuolustaja!

...
PERJANTAINA, MAALISKUUTA 17, 2017
Hollantilainen Geert Wilders on myös reviiripuolustaja

(Hollannissa järjestettiin vaalit, joissa häviäjästä tuli voittaja ja kehityksen pysäyttäjä; sen sijaan voittajasta leivottiin meidän West – trollingissa |0 häviäjä, vaikka häviäjä Geert Wildersin Vapauspuolue lisäsi paikkojaan noin 25 prosentilla – näin meillä media, ja muualla laajemminkin tarkoitushakuisesti manipuloiden)

[… pitkin EU – Eurooppaa jylisee puhuri, jossa kansalaiset eri EU – maissa nostavat päätään oman kulttuurinsa, kielensä, historiansa ja tapojensa puolustamiseksi. Kansalainen Kees Hollannissa kutsuu tätä reviiripuolustukseksi |1…

… kansalainen Lisa Hollannista, joka ylläpitää hollantilaisuutta synnyttäjänä, tietää miten herkän vääjäämättömästi kansojen sulatusuuni peittoaa, vahvistaa ja/ tai degeneroi eri kulttuuri- ja uskontosuuntia. Toisaalta kansalainen Lisa tietää monikulttuurisuuden olevan myös rikkaus, jos keskinäinen kunnioitus vallitsee eri ryhmien välillä… ]

Emme puhu toden tilanteessa mistään rasismista |2, vaan puolustusreaktiosta – vuosimiljoonaisen evoluution kehittämänä järjestelmänä, jota kutsutaan reviiripuolustukseksi. Reviirit on elinalueajattelu, jossa samankaltaisuus ylläpitää kaltaistaan yhteenkuuluvuusjärjestelmää - pitkälti tavoitteina turvallisuus, elinmahdollisuudet sekä suojattu lisääntymisalue, johon on kylläkin haettava geenitäydennystä reviirin ulkopuolelta.

Hollannissa Geert Wilders on reviiripuolustaja

Media meillä synkensi Wildersin Islamin vihaajaksi – olematta sitä, tai ainakin Wilders itse sen selkein sanoin medialle kertoi. Jostain media kuitenkin keksi tuon halventavan ja uhkaavan ilmauksen, mutta mistä syystä?

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/hollantilai... -

.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Reviiripuolustus - tohtori Halla-aho on reviiripuolustaja!"

Olet asian ytimessä.
Vaistot jylläävät.
Vaistoilla pelataan politiikassakin.

Mutta on niiden "Reviiripuolustajien" joukoissa ihan oikeita rasistejakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Niin, mitä rasismi onkaan?"

Eiköhän se reviiripuolustus ja rasismi ole aina kuuluneet yhteen. Toki pitää vähän laajentaa sitä rasismin käsitettä.

Jotta reviiripuolustus olisi mahdollista, pitää kansalaisissa kehittää ns. puolustustahtoa, niin että vihollista ei enää mielletä ihmiseksi, vaan joksikin epämääräiseksi hirviöksi, joka on oikeutettua tappaa ja joka pitääkin tappaa.

Tähän manipulointiin sopii hyvin vihapuheet, jotka ovat taktisesti oleellinen osa tätä ns. reviiripuolustusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

En pääse tuonne.

Olet varmaankin bannannut minut?
Tai sitten sinut on bannattu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Vihavainen on ihan oikeassa. Sotatahdon, m.l. puolustus-, ylläpitämiseksi tarvitaan vastustajien demonisoimista ja heidän ihmisarvonsa viemistä. Muuten ei tanner tömise yhteisen marssin tahdista.

Muistanpa kuinka aikoinaan Lappeenrannan kasarmeilla oli kasarmien seinillä tauluja joilla tulevia korpisotureita ohjastettiin olemaan koskaan kohottamatta asetta ihmisiä kohti, vaan vain vihollisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Monet kantavat tuota ryssävihaa edelleen - ymmärtämättä edes syytä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #37

30.11.1939

muitain syitä on,eikä ihan vähän !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Antti Hietalahti - Talvisodan salainen strategia - suosittelen! ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Rasismi 2] on ollut jo pidempään persujen myötä suosikkisana, monien edes ymmärtämättä, että se on nykysanallista tyhjän hokemaa. Varsinaista rasismia vaikkapa Suomessa ei juurikaan esiinny. Rasismin sijasta meillä Pohjan perukoilla on vahva suomalaisuuden itsetuntoa ja reviirimme puolustustahto.

2] Rasismin oppitunti -lyhyt oppimäärä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129007-... – [US_P/il]

Reviiripuolustuksen filosofia on vuosimiljoonainen luonnon- ja lajinvalinnan huolellisen tuotekehityksen tulos, joka puree kaikissa eliö- ja oliolajeissa. Rajat on säädetty, on vain kysymys rajojen limittyneisyydestä, rajataisteluista ja estosta estää ”mahdottomia variaatioita” geeniperimien osalta. Suojelemme omaamme ja omamme kaltaista. Jokaisella meistä on oma reviiri, niin fyysinen kuin henkinen.

...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Jokaisella meistä on oma reviiri, niin fyysinen kuin henkinen."

Vaistot on olemassa, emmekä niistä vaistoista eroon pääse.
Mutta tiedostettuina niiden vaikutusta voidaan hillitä.

Esimerkiksi vaisto kehoittaa tappamaan kilpakosijan, tai puolison rakastajan, välittömästi, mutta laki kieltää ja järki estää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Pienin henkilökohtaisen reviirin säde oli Pekingin metrossa - ruuhka-aikana ;)

Ilkka Luoma

"Niinistö tyytyväinen Kultaranta-keskustelujen sävyyn: "Hienoja mielipiteitä oli" ...

... Päivän aikana keskusteltiin muun muassa EU:n roolista turvapaikkapolitiikassa. Paikalla oli myös YK:n pääsihteeri Antonio Guterres, jonka kanssa tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli YK:n uudistuksesta ja suurvaltasuhteista ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/niini... -

.

Ilkka Luoma

Ulko- ja urvallisuupolitiikan osalta [!] se tärkein asiakokonaisuus:

Gaia kuumenee, jäähdyttelemmekö kulutustamme?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10257120 -

"Yle seurasi – Ilmastonmuutos puhutti Kultarannassa, poliitikoilta penättiin rohkeampia ratkaisuja ... "

.
LAUANTAINA, HELMIKUUTA 16, 2013
Gaia kuumenee - kytketäänkö jäähdytys?

Maapallon lämpömittari osoittaa lämpötilan nousevan koko ajan 1], samaan aikaan universumin lämpömittari näyttää mikroskooppisesti, että lämpötila alenee – kohti absoluuttista nollaa. Nolla Kelvinissä, -273,15 C astetta *] molekyylien värähtely lakkaa – siis lämpöliike pysähtyy [?]. Lämpöliike on itseasiassa molekyylien ”mekaanista hierontaa toisiaan vasten”. Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä.

Ihminen toteuttaa lisääntymisen ohella toista mekaanista liikettä suurella hartaudella – siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, vieläpä kiihtyvästi. Nykypäivänä hinaamme jopa automme perässä peräkärryä, kun takakontti ei enää riitä mökkimatkalle. Kaupunkilainen on vuokrannut kaupunkivaraston, kun tavaramäärät eivät enää asunnon kellariin ja vintille mahdu. Tarvitsemme koko ajan lisää, lisää ja lisää ...
...
1] – ”Gaia kuumenee...” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema... -

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/gaia-kuumen... -

.

Ilkka Luoma

Saimme jälleen kiintoisan keskusteluketjun - kiitos kommentoijille!

Toimituksen poiminnat