Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kultarannassa todisteltiin EU' n "suurvalta-asemaa"!

  • Kansakuntamme on kertonut väkevästi oman tahtonsa ja aina yli 50 prosentin voimalla ¤
    Kansakuntamme on kertonut väkevästi oman tahtonsa ja aina yli 50 prosentin voimalla ¤
  • Lippu on itsenäisen valtion merkki - Suomi ei ole täysin itsenäinen, panttasimme sen EU-Brysseliin ¤¤
    Lippu on itsenäisen valtion merkki - Suomi ei ole täysin itsenäinen, panttasimme sen EU-Brysseliin ¤¤
  • Kultarannassa on osaamista, mutta myös takit nurin pyrkyryyttä ... ¤¤¤
    Kultarannassa on osaamista, mutta myös takit nurin pyrkyryyttä ... ¤¤¤

Presidentti Sauli Niinistö kasasi jo kuudennen kerran [1 kierrätystelttaan vaikuttajia ja vaikuttamattomia – osaamista ja luuloa kuin pyrkyäkin Naantalin Kultarantaan. Kyseessä ulkopolitiikan näyttävä foorumi, jossa hymistellään ja varoitellaan. Luodaan myös uhkaa ja kehutaan omia.

 

Pääministeri Juha Sipilä on antanut suosiolla liki koko ulkopolitiikan presidenttimme hoitoon – tämä hyvä, ollaan palattu ”Kekkosen aikaan” [hymiö], jolloin ulko- ja turvallisuuspolitiikka oli isännän kädessä.

Kekkosen aikana ei ollut myöskään ulkopoliittista vastakkainasettelua, eikä kansaa kiusattu minkään ilmansuunnan sotavoimilla – nyt on, ja kiusataan [2. Ulkopolitiikan johtajat kehuvat Euroopan Unionia ja rakentavat vähintäänkin henkistä ja informatiivista barrikadia itärajallemme – vastakkainasetteluna [3.

 

Kansa vastaa tuohon itäiseen barrikadiin jykevällä mielipiteellä – jo yli 15 vuoden ajan – antaen vuosi toisensa jälkeen yli 50 prosentin voimalla väkevän 'ei' Natolle [Kuva 1.] – lännenmiehen sotakoneelle, jonka johto-operaatioissa me kuitenkin olemme jo sodan osapuoli Afganistanissa [4, jossa on US-johteisesti sodittu jo vuodesta 2001, jolloin Yhdysvallat hyökkäsi raskaasti 911-terrori-iskujen jälkioperaatioina – Afganistanin sota jatkuu edelleen [5 ---

HS: Presidentti Ahtisaari: Uhka suurvaltojen väliseen yhteenottoon on noussut jälleen esiin

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005723537.html -

Ote: ” … esiin nousi muun muassa EU:n asema maailmanjärjestyksessä. Niinistö kertoi pohtineensa, pitäisikö EU:n puolustusulottuvuutta lisätä ”ponnekkaasti”, jotta unionista tulisi kunnioitetumpi pelkkää voimaa yhä enemmän kunnioittavassa maailmassa. ”Olen ollut aika pitkään sitä mieltä, että EU:lta puuttuu yksi aika oleellinen tekijä [- -] eli jäsentensä turvaaminen”, Niinistö sanoi. … ” -HS (toimittajat Heta Hassinen ja Minna Nalbantoglu)

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan: Presidentti Niinistön "tunnustaa" vihdoin EU' n olevan hampaaton tai ainakin osin saamaton taloudelliseen kokoonsa nähden. EU on maho jättiläinen virkarollaattorien varjoista. Itse Eurooppa ja eurooppalaisuus jatkuvat kauas Venäjän Uralille saakka [6. Eurooppalainen puolustus osoittaa tehokkuutensa yhdessä Venäjän kanssa, jolloin katoaa eurooppalainen vastakkainasettelun henki.

 

Entä nyt, kun EU on edelleen maho jättiläinen?

Kirjoitimme näin jo vuonna 2014 – eli havaittiin EU-Euroopan mahous eli kokoonsa nähden ”pienet munat” [hymiö] …

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -

Ote: ” … UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen oivalsi ehdottaa YLE haastattelussa venäläisen mentaliteetin olevan ”hajoita ja hallitse” periaatteellista, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin käy neuvotteluja suoraan yksittäisten EU-maiden kanssa, tällä kertaa Ukraina kysymyksestä. Sen sijaan Tiilikainen ei oivaltanut sitä, että EU järjestelmänä on todellisjohtajaton jättiläinen, jonka komentosuhteet ovat ulkopuolisille tuntemattomat.

Venäjällä on aina arvostettu voimaa ja todellista valtaa. Venäjä on vahvojen johtajien valtio, jossa kansa pitäisi oikeudenmukaisuudesta, mutta on joutunut taipumaan kahden talouden filosofiaan – viralliseen ja pimeään. Maassa maan tavalla, ja tutkijoidenkin olisi joskus kyettävä katsomaan molempien linssiensä läpi – tyrkyttäessään länsipainotteisia näkökulmiaan.

EU on toistaiseksi [edelleen]maho jättiläinen, … ”

 

EKSTRA

Vieläkin kauempaa löydetään teksti Euroopan Unionista – jo vuodelta 2005:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/02/valta-on-silmiinpistv-george-w-bush.html -

 

Viitteet:

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/06/kansakunta-on-paattanyt-me-emme-liity.html -

[2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 – ”Aloite USAF taisteluharjoituksiin … tuli Yhdysvalloista”

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250996-nato-voimistaa-itseaan-vastakkainasettelu-kiihtyy – sisältään 325 lukijakommenttia.

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004680012.html -

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html -

[6 ”Eurooppalainen kokonaispuolustus sisältää alueen Uralille saakka” ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – sisältää 120 lukijakommenttia.

PS

Maanantaina 18. kesäkuuta 2018 aamupäivällä Kultarannassa puhuttiin paljon Euroopan Unionista, sen roolista ja erityisesti sen ”suurvalta-asemasta” - kiintoisaa oli huomata, että aamun panelistit kilvan todistelisivat EU' n olevan ”suurvalta”. Btw. Tilaisuudessa [ ~ https://areena.yle.fi/1-4438392 - ] oli erinomainen juontajana!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 172905

 

DOC Kultaranta_kuutonen_18062018.doc – OpenOffice Writer

PVM 18062018

 

515_4831 – 11:06

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (97 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kehitysapu oli myös esillä - milloin erityisesti EU' n aiemmat kolonialistit maksavat kehitysmaavelkansa so. entisten alusmaidensa "ryöstöhinnan"?

...
~ [10 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28031-k... -

.

Ilkka Luoma

Lännen ja idän vastakkainasettelu on jo silmiinpistävää [3.

Media laulaa meillä suunnitelmallista WTM - West trolling manipulaatiota. WTM luotiin vastapainoksi oletetulle enemmän tai vähemmän faktiselle idän ETP – East trolling propagandelle [4.

Näillä työkaluilla käydään nyt täyttä informaatiosotaa [5 kansalaisten ja lukijoiden päänahoista. Arkikansalaiset Erkki ja Liisa eivät Suomessa tiedä enää mitä uskoisi [6, siksi rajua on tuo perinteellisen median väkivahva West trolling manipulaatio.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-j... -

...
~ [3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/lantisten-j... -

...

Tomi Vaalisto

Niinpä...toki kannattaa kuintenkin muistaa EU on maailman toiseksi suurin talous heti Yhdysvaltojen jälkeen, yhteinen ulkopolitiikka, yhteinen valuutta ja kenraali Gustaf Hägglundin mukaan EU-maiden armeijoiden yhteinen pääluku on viisi miljoonaa, mikä on enemmän kuin Kiinan ja Venäjän yhteensä.
Noihin maihin verrattuna aseistuskin on kymmeniä vuosia modernimpaa.

Natonkin suuhteen suomalaisten asenne on positiivinen: puolet haluaa tehdä yhteistyötä Naton kanssa ja presidentillisessä johdatuksessa enemmistö eli 42% kannattaa jäsenyyttä, vastaan haraa noin kolmannes ja loput EOS:
Tässä lähteessä on luvut tarkemmin: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250665-il-us-kyse...

No Saukon mielipiteen me tiedäämekin - hän viisaasti kannattaa... ; )

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

42% ei vieläkään ole enemmistö, millään tunnetulla matematiikalla ainakaan.

Myöskään EU:n yhteenlaskettu BKT ei ole toiseksi suurin USA:n vaan Kiinan jälkeen niin IMF:n, Maailmanpankin kuin CIA:n tosiasiakirjankin mukaan.

S.Niinistön NATO-kannan todellakin tiedämme ja tiedämme kuinka hän kierosti sen suoraa ilmoittamista kiertelee koska se ei ole yhtä äänestävän enemmistön kanssa. Toivottavasti seuraava presidenttimme on rehellisempi.

Tomi Vaalisto

Myyryläiselle tiedoksi: enemmistön muodostaa se osa ryhmästä, joka on suurempi kuin muut osat.

Myyryläinen sotkee edelleen ostovoimamanipulituja numeroita - absoluuttisesti jenkkien talous on ylivoimaisesti suurin.
Tuota ostovoimamanipulaatiota voisi kuvata kun menee vaikka Venäjälle: kahdellakymmenellä eurolla saa paljon enemmän kuin täällä Suomessa. Myyryläisen rahavarato lompakossa ei silti kasva yhtään.

Saukko on kyllä rehellisesti kertonut ajatuksensa puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaamme. Aina näin ei ole Suomessa ollut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Vaalistolle tiedoksi, että 42 % jostakin ei ole enemmistö jostakin. Siihen tarvitaan >50%, vaikka Vaalisto olisikin mukana joukossa.

S.Niinistö ei ole ollut rehellinen ja tuskin tulee olemaan jatkossakaan jollei nyt ihan riehaannu välinpitämättömäksi minkä kuvan hän itsestään historiaan jättää. Nykyisellä kannalla häntä saatetaan jopa pitää demokratiaan taipuvaisena kun taivuttaa oman kantansa enemmistön kantaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

Nyt laajennamme Myyryläisen tajuntaa, sillä hän tietää vain yksinkertaisen enemmistön:

Enemmistö on ryhmässä tapahtuvaan päätöksentekoon liittyvä käsite. Enemmistön muodostaa se osa ryhmästä, joka on suurempi kuin muut osat (suhteellinen enemmistö), suurempi kuin puolet ryhmästä (yksinkertainen enemmistö) tai suurempi kuin jokin tietty puolikasta suurempi murto-osa (määräenemmistö).

Tuossa Naton kannatuksessa 42% on suhteellinen enemmistö.

Niinistön epärehellisyys on pelkkä ilmaan heitetty väite ilman konkretiaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #42

Ehkäpä Vaalistokin vaivautuu laajentamaan tajuntaansa sillä sana enemmistö tarkoittaa jotakin osajoukkoa joita on enemmän kuin muita. Prosenteilla laskettuna 42 % on kuitenkin vähemmän kuin jäljelle jäävä 58 % kokonaisuudesta.

On toki erilaisia päätöksentekoon liittyviä säännöstöjä joissa haetaan milloin absoluutista, suhteellista, määrä- t.m.s. enemmistöä. Mutta me emme nyt ole päätöksiä tekemässä vaan arvioimassa mielipidetiedustelun tulosta jossa 24 %:n kanta saattaa kääntyä kummaksi hyvänsä. He olisivat ratkaiseet kummalle kannalle riittävä enemmistö tuolloin olisi asettunut jos asiasta olisi silloin päätetty käyttäen jotain laskentasääntöä siitä mikä riittää enemmistöksi.

Tilannetaju ei olisi pahitteeksi.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Nyt mennään savolaiselle muunnellun totuuden alueelle - kyse ei ollut 42% vs 58% vaan mielipidemittauksen tuloksesta KYLLÄ 42%, EI 34 % ja EOS 24%.

Tuo 42% on suhteellinen enemmistö jakaumasta. Tämä on fakta.

Myyryläinen yrittää jossittelulla muuttaa mielipidemittauksen tulosta siten, että nuo EOS kuuluisivat ryhmään EI.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Väärin. En yrittänyt väittää mitään kantaa enemmistöksi, kuten Vaalistokin varmaan huomaa jos vaivautuisi ensin lukemaan ajatuksella. Minä vain väitin ja väitän edelleenkin, että 42 % ei ole enemmistö tuon mielipidekyselyn vastaajista, ellei unohda tyystin niitä jotka eivät kantaansa jostakin syystä ilmoittaneet.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #49

Höpö höpö - jo alunperinkin esitin asian täysin oikein, jolloin Myyryläisen soraäänet perustuvat virheelle ja hän näköjään lukee tilastoja täysin omalla tavallaan.

Tuo EOS on oma ryhmänsä ja siksi se ilmoitetaan erikseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Kuva 1. kertoo todellisuuden, jätetään jossittelut sikseen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #62

Nyt oli puhe tästä kuvasta:

"Jos Suomen tasavallan presidentti päätyisi Nato-jäsenyyden kannalle, niin olisitteko valmis tukemaan ratkaisua?"

Kyllä 42%, Ei 34%, En osaa sanoa, 24%

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

"Presidentti Niinistö FT:lle: Suomalaiset eivät tue Nato-jäsenyyttä ja minä olen suomalainen ... "

~ http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-n... -

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Jos katsoit sen linkin, niin siinä lukee, että vain 28 % vastustaa. Tietenkin jätit sen pikkuseikan "vahingossa" huomaamatta...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Katsoitko kuvan numero 1.? Muu on jossittelua ---

Ilkka Luoma

Presidenttimme sanoi olevansa suomalainen - ja näin komppasi kuvaa numero 1. :)

Ilkka Luoma

Jos kurkistaa tätä, voisi hoksata ja oppia jotain:
~ http://www.imf.org/external/datamapper/PPPSH@WEO/O... -

...
PPP

Tomi Vaalisto

Kyllä - nuo ovat ostovoimamanipuloituja lukuja.

Tässä on todelliset absoluuttiset luvut: Jenkkilä nr 1, EU nr 2 ja Kiina kolmas:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

On eduksi ymmärtää mikä on paikallinen ostovoima ja sen vaikuttavuus niin sisä- kuin ulkomarkkinoihin. Googlaamalla saa PPP' stä hyvää asiantuntija matskua ;)
.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ostovoimapariteetti -
~ http://www.stat.fi/meta/kas/ostovoimaparite_en.html -

...
~ KIINA
Se on tapahtunut: Kiinasta tuli maailman suurin talous
4.12.2014 22:02 ---
~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunu... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #23

Ei lompsassa oleva raha ja tilipussi kasva vaikka Viipurista kävisit hakemassa Suomea puolta halvemman Nokian renkaat autoosi.

Kun maiden väliset erot hintatasossa suhteutetaan ostovoimapariteetilla, saadaan ostovoimakorjattu bkt, joka parhaiten vertaa maiden keskinäistä elintasoa asukasta kohden.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Kansantalous ei ole lompsa. Mikro- ja makrotalouden sekottaminen on äärimmäisen triviaali virhe.

Ostovoimakorjattua BKT:tta käytetään nimen omaan kansantalouksien kokojen vertaamiseen. Elintasojen mittaamiseen, sen verran kun siihen BKT:tta kannattaa edes yrittää käyttää, käytetään ostovoimakorjattua BKT:tta per capita. Korjaamaton BKT kelpaa vain kansantalouden koon miittaamisen yhden kansantalouden sisällä ja silloinkin kelvollisten aikasarjojen muodostamiseen tarvitaan hintojen muokkaamista jonkun tietyn vertailuvuoden hintatasoon.

P.s. Ostovoimakorjauksesta (PPP) manipulointina puhuminen on melkein kuin ei ymmärtäisi trollauksen merkitsevän muutakin kuin kalanhoukuttimen vetämistä veneen perässä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Laskin huvikseni - tämä on 16. kerta kun tämä kansantalouden peruskurssi annetaan! ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Nyt Myyryläinen ei ymmärrä koko asiaa vaikka hyvinkin simppelillä esimerkillä yritin kertoa, että ostovoima on erilainen, jos toisessa maassa samalla rahamäärällä saadaan erilainen määrä hyödykkeitä. Koska elinkustannukset vaihtelevat maiden välillä, käytetään maiden välisessä vertailussa tavallisesti ostovoimakorjattua bruttokansantuotetta, jossa kunkin maan hintataso otetaan huomioon ostovoimapariteetin avulla.

Käypähintainen eli nimellisarvoinen BKT kuvaa kokonaistuotannon arvoa tällä hetkellä ja sitä käytetään esimerkiksi kansainvälisissä vertailuissa sekä esimerkiksi EU:n budjetin pohjana.

Myyryläiseltä menee sanat trollaus ja troolaus sekaisin - troolaus on kalastamista, trollaus taas ihan jotain muuta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Vaalisto on kerrankin oikeassa: "Koska elinkustannukset vaihtelevat maiden välillä, käytetään maiden välisessä vertailussa tavallisesti ostovoimakorjattua bruttokansantuotetta, jossa kunkin maan hintataso otetaan huomioon ostovoimapariteetin avulla." (kursivointi yllek.) Niin todella tekevät m.m. IMF, Maailmanpankki ja monet muut pistäessään kansantalouksia suuruusjärjestykseen sen perusteella miten paljon niiden piirissä tuotetaan.

Ehkä Vaalisto trollauksen osalta muistelee ensin omia kirjoituksiaan näiden sanojen merkityksistä ja sitten tutustuu niihin vaikkapa sanakirjojen avustuksella. Ehkä silloin tämänkin anglismin monimuotoisuus ja -merkityksellisyys avautuu.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #47

Nyt siis asia rupeaa hieman menemään perille - EUn budjetista voi käydä katsomassa mitä BKTtä siellä käytetään.

Myyryläisen esittämä "kuin ei ymmärtäisi trollauksen merkitsevän muutakin kuin kalanhoukuttimen vetämistä veneen perässä" ei ole anglismi vaan selkeää suomea.

Ehkäpä Myyryläinen ensin selvittää itselleen mikä on anglismi, trooli ja trolli niin on helpompi keskustella aiheesta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

En näe EU:n budjettitekniikkaa erityisenä minään todisteena jonkin kansantaloustieteellisen laskentatavan oikeellisuuden puolesta tai vastaan. Siitähän päätökset tekevät poliitikot poliittisiin tarpeisiin. Vai jahtaako niitä Vaalistokin.

Ehkäpä Vaalisto muistelee omia trollauskirjoituksiaan. Sekä tarkentaa sisälukuaan niin hän huomaisi minun viitanneen anglismilla sanan trollaus taustoihin ja myös hänen omaan tapaansa sitä aiemmin käyttää.

Vaalisto valuttaa tätä keskustelua sellaiselle tasolle, että enpä taida viitsiä jatkaa perässä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55

Ei suinkaan - naurattaa vain Myyryläisen luulottelu hänen kommentissaan nr 32 :

"Korjaamaton BKT kelpaa vain kansantalouden koon miittaamisen yhden kansantalouden sisällä ja silloinkin kelvollisten aikasarjojen muodostamiseen tarvitaan hintojen muokkaamista jonkun tietyn..."

Tuo absoluuttinen BKT - myyryläiskielellä "korjaamaton" - on kutenkin EUn budjetin perustana. Myyryläinen käyttäisi kai ostovoimakorjattua :DDD

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Missä valuutassa EU-budjetti kirjataan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Entä Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #57

EU:n poliittisiin päätöksiin perustuva tapa laskea budjettinsa perusteita ei ole mikään kansantaloustieteellinen todiste mihinkään suuntaan.

Voisi hyvinkin ajatella, että päätös käyttää nominaalista, absoluuttista, korjaamatonta, manipuloimatonta taimitänimeäsiitäkäytetäänkään, muotoa on omalta osaltaan yritys korostaa EU:n muodostavan yhden kansantalouden. Ihan niinkuin Vaalistokin sen tuossa ylenpänä yritti esittää.

Tuo tapa olla ottamatta huomioon ostovoiman eroja aiheuttaa EU:lle ja sen jäsenmaille ongelmia joita tulisi korjata. PPP voisi olla yksi mahdollinen tapa mutta silloin tunnustettaisi avoimesti ettei EU olekaan niin yhtenäinen talousalue, ~kansantalous, kuin halutaan uskotella. Oikeudenmukaisempi budjetointi on siis korkean poliittisen kynnyksen takana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #89

EU ei ole yhtenäinen talousalue, kuten ei euro-aluekaan, eikä edes Suomi osana EU' ta ja euroaluetta - eroavaisuudet ovat suuret - jos katsomme esimerkiksi Helsinkiä ja Ilomantsia ... Näin vertaileminen jo pelkästään Suomen sisällä on tuskaista!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #91

Niinpä, tuskaista on. Budjettien teko ei koskaan olekaan insinööritiedettä eikä saakaan olla vaan pitäisi olla demokraattisen keskustelun lopputuloksena tehtyjä demokraattisia sopimuksia. Ja siksi meillä, niin Suomessa kuin EU:ssakin poliittinen diskuteerauksemme on sellaista soutamista ja huopaamista. Mielummin pienempi paha kuin suurempi paha.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Valuuttakurssien vaihtelut eivät kerro kansakunnan ostovoimatilannetta - eli lopulta kykyä kuluttaa ja investoida. Kuten todettua kondomi maksaa eri maissa eri määriä tehtyä työtä, kuten auto, asunnonvuokra, kerrostaloneliöhinta tai litra viinaa -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #64

Totta ja tunnetusti maan sisälläkin vaihtelu on suurta. Mielenkiintoinen tilanne on Savonlinnassa, jossa keskustan saarilla kerrostalokolmio maksaa yli 300 000 euroa ja itäisellä asuinalueella "siltojen takana" kymmenesosan tai jopa vähemmän. Välimatkaa on viitisen kilometriä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Suuri ero uusien ja vanhojen osalta - kuten muuallakin, vaikkapa US' ssa ja Venäjällä. Kysynnän ja tarjonnan laki määrittää tasearvot, joilla on taas vähintään välillinen vaikute kansakunnan taloustilanteeseen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #80

Suurien kaupunkien keskustoissa asunnot maksavat olivatpa uusia tai vanhoja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #84

Esim Helsingin Lassilassa - uudet noin 6000-6500e/m2 ja vanhat 3300-4000 e/neliö ...

Esim. Savonlinnassa uudet 4000-4500 e/neliö ja vanhat 1000-2000 e/m2.

Noilla hintaeroilla on merkitystä kansakunnan taloustilanteeseen - ovat hyvin merkittäviä esimerkiksi US' ssa - jos katsomme Manhattanin parhaita alueita ja Montanan osavaltion syrjäseutuja ... vaihtelut suuria ja vertailut vaikeita, kuten pelkillä dollareilla yrittää ymmärtää miten Kiinassa, Venäjällä, Sveitsissä, Suomessa kuin US' ssa eletään -siksi on olemassa PPP, joka antaa totuudellisemman kuvan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Venäjällä vodka maksetaan ruplilla, huumeet Yhdysvalloissa dollareilla ja Kiinassa taas nuudelit irtoavat juaneilla ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Kuinka paljon tehdään työtä missäkin (nettona) tuon renkaan eteen ... ?

Raha ei absoluuttinen mittari, koska siihen vaikutetaan moni erin keinoin, jopa keinoin, joilla ei ole mitään tekemistä itse sisäisen kansantalouden kanssa - hyvä esimerkki on Venäjä, jonka rupla sukelsi vaikkapa dollariin nähden. silti Venäjällä vodka maksettiin ruplilla jne ---

PPP
"Ostovoimapariteetti (engl. Purchasing power parity, PPP) kertoo arvion vaihtokurssista, joka tarvitaan muuttamaan kahden maan valuuttakurssit ostovoimaltaan yhtäläisiksi. Ostovoimapariteettia tarvitaan erityisesti, kun halutaan verrata kahden maan elintasoja. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ostovoimapariteetti -

...

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tuossa näköjään nuo kirjoituksesi isoimmat virheet nato-kannatuksesta ja eu talouden suuruudesta olikin jo oikaistu, mutta lisäisin vielä, että suurin ongelma tällä hetkellä on juuri se yhteinen ulkopolitiikka, joka on umpikujassa, kun kaikki on erimieltä ja ratkaisuja ei saada.

Ja eurokriisin elvytystä ei olla vielä saatu edes lopetettua ja korot edelleen nollassa, kaikilla on velkaa enemmän kun koskaan ja seuraava taantuma kolkuttaa jo ovella ja kuin kirsikkana kakun päälle, yhtäkään euron synnynnäisistä ja kroonisista perusvioista ei ole korjattu.

Ilkka Luoma

Perehdyitkö topicin kuvaan numero 1., jos tarkoitit Naton vastustusta?

...Viimeisinkin tutkimus Natosta kertoo:

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005468606.html -

22 kyllä - 62 ei.

...
~ http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/reservilaisli... -

" ... Kysyttäessä vain Nato-jäsenyydestä yhdeksän prosenttia oli sitä mieltä, että jäsenyyttä pitäisi hakea nyt tai lähivuosina. 56 prosenttia halusi säilyttää Nato-option, 31 prosenttia puolestaan vastusti Nato-jäsenyyden hakemista. ... "

...
" ... 47 prosenttia suomalaisista pitää nyt liittoutumattomuutta parhaana tapana järjestää Suomen puolustus, kun vuosi sitten vastaava lukema Reserviläisliiton tutkimuksessa oli 39 prosenttia. ... "

~ http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3848329/Reservila... -

...

...

Ilkka Luoma

Suomen talouden seuratuin tilasto kootaan 30 miljoonasta tiedonjyvästä, mutta kertooko se lainkaan, miten meillä menee?
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005752337.html -

Ilkka Luoma 12.7. 3:13
Tilastokeskus osasi monille harhautuneille ilmaista, ettei bkt' lla voida yksiselitteisesti suorittaa eri valtioiden keskinäistä bkt-vertailua - varsinkaan yhdellä valuutalla, usein nähdään vertailu USD-pohjaisena.

Hyvä näin, että arvovaltainen Tilastokeskus evästää tietämättömyyttä. Keskinäinen valtioiden vertailu edellyttää esimerkiksi ostovoimakorjauksia, jotta muun muassa valuuttaspekulointi saadaan eliminoitua. PPP eli ostovoimakorjauksella Kiinasta tulee maailman suurin talous, jonka esimerkiksi IMF toteaa*.

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pitää olla sokea ellei näe miksi Putin rahoittaa ja antaa tukensa Euroopan äärioikeistolaiselle populismille. Putin pyrkii hajoittamaan EU:n yhtenäisyyttä omaa valta-asemaansa pönkittämiseksi ja valitettavasti Puola ja Unkari ovat jo tähän syöttiin tarttunut ja ovat siirtymässä kohti totalirismia ja Venäjän syliin.

Ilkka Luoma

Venäjän valta-asema pönkittyy yhteistyöllä Kiinan kaupallis- ja sotilaskykyjen kehittymisestä ... Saa nähdä mihin Siperian juna kulkee!

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kenenköhän kanssa Putin voisi neuvotella EU:ssa jotta puheilla olisi jotain katettakin? J-C.Junckerin ja F.Mogherinin kanssako? Heidänhän on kuitenkin käytävä kysymässä A.Merkeliltä ja F.Macronilta joten samalla Putin voi keskustella heidän kanssaan suoraankin.

Eikä EU ole edelleenkään liittovaltio monien haluista huolimatta vaan valtioliitto. Unkarilaiset ja puolalaisetkin, joita varsinkaan ei voine russofiileiksi syyttää, haluavat osoittaa olevansa suvereeneja valtioita, etenkin heidän johtajansa haluavat esiintyä isäntina taloissaan. Vaikea heitä siis Putinin on ohittaa jos aikoo saada jotain sovituksikin eikä odotella kuinka Brysselissä diskuteerataan.

Toisaalta Putin ei ole ainoa jotka yrittävät sotkea EU-laista päätöksentekoa. Muistamme USA:n yrityksen muutaman vuoden takaa rakentaa n.s. "uutta Eurooppaa" entisistä Itä-Euroopan, nykyisen itäisen Keski-Euroopan maista varmistaakseen itselleen mieluisan politiikan Venäjää vastaan. Samaten parhaillaankin m.m. Ukraina hakee yksittäisistä EU-maista sekä ystäviä että vihollisia itselleen. Sehän riitelee Unkarin kanssa vähemmistöstä ja Puolan kanssa historiasta sekä samalla hakee Tsekistä liittolaista Nord Stream-2:sta vastaan eikä neuvottele noista asioista koko EU:n kanssa.

EU-laisessa diskuterauksessa, joka olisi parhaimmillaan ihankin hyvä tapa sopia asioista, ei oikein toimi kun joukossa on änkyröitä jotka haluavat ideologisista syistä sotkea milloin mitäkin ihan käytännön asioita. Siinä suhteessa EU on nykymuodossaan ihan liian keinotekoinen rakennelma yhdeksi yhtenäiseksi sopimuskumppaniksi ihan kaikissa asioissa.

Ilkka Luoma

Aikanaan Henry Kissinger kysyi samaa - mikä on EU' n puhelinnumero? ;)

Ilkka Luoma

Euroopassa hommat pelitti hienosti, kun Putin soitteli ja tapasi Saksan edellistä liittokansleria - Gerhardt Schröderiä ;)

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

voi saakeli ja nyt vasta kerrot, että tästä olis voinu rahaakin saada

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tu EU:n hehkuttaminen suurvaltana ei liene mikään yllätys. Suurvallaksihan EU aikoinaan perustettiin vaikka n.s. "track record" ei olekaan vaikuttava.

Toisaalta S.Niinistö on yrittänyt kaupata meille n.s. "eurooppalaista NATOa" jo vuosia. Siinäkään ei ole mitään uutta. Sama vanha levy siis pyörii Kultarannan grammarissa.

Ilkka Luoma

237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta -

ORIG - 07.08.2013

Tomi Vaalisto

EU on suuri talousalue eikä sitä kukaan suurvallaksi tituleeraa.
Tällä hetkellä suurvaltoja on vain yksi - Yhdysvallat.

Ilkka Luoma

Maailman suurin talous on luonnollisesti suurvalta - ja se on Kiina ...

"MAAILMANTALOUS
Tapio Ikkala
8.10.2014 klo 13:30
Ohitti Yhdysvallat ja jatkaa kasvuaan - Kiinasta maailman suurin talous

Kiinasta on tullut maailman suurin talous, kertovat IMF:n tuoreet tilastot.
~ https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/2014... -

...
Sen sijaan maailmassa on vain kaksi ydinasesuurvaltaa - Venäjä ja US.

Ilkka Luoma

MAANANTAINA, SYYSKUUTA 26, 2016
Euroopan unioni – kriisien ja hitaan kehittymisen kitkerä yhteistyö

Suomi vietiin läntisen Euroopan peräpohjolakolkaksi kansanäänestyksellä vuonna 1995 – hiukan yli puolet kansastamme, tuntematta vähääkään tulevaisuutta, antoi epävarman äänensä liittymiselle yhteisöön |1. Unioni tänään kitkeröityy |* kansallisvaltioina romahdukseen tai talouden väkivahvaan liittoon – Yhdysvalloille ja Kiinalle vastapeluriksi ja/tai yhteistyökumppaniksi.

[... vielä tänäänkin kansalainen Erkki pohtii miksi meiltä vietiin markka |2 – tuo säätelyjen armoitettu mahdollisuus kansallisissa kilpailuissa pärjätä kisassa ulkoisista asiakkaista. Me viemme ja sen myötä menestymme tai uinahdamme. Erkki tietää, että euroon liittymisestä ei suoraan äänestetty ja meidän vietiin sinne ikään kuin varkain …

… kansalainen Liisa Ilomantsista tietää, että maakunnan keskuspaikkaan Joensuuhun on vähän pidempi kuin kivenheitto. Joensuulaiset taas tietävät, että valtiomme pääkaupunkiin menee juna, lentokone ja autolla ottaa kuusi - seitsemän tuntia – murre muuttuu välillä useaan otteeseen. EU – Brysseliin saakka Liisa ei jaksa edes katsoa, niin kaukana se on – puhumattakaan äänestäjistään kaikonneet ja eronneet europarlamentaarikot eli ”mepit”, joilla ei tunnu olevan mitään yhteistä linjaa äänestäjiään kohtaan – tänne kotisuomeen … ]

|* Valvooko EU ensisijaisesti koko EU-alueen etuja TTIP neuvotteluprosessissa, vai yksittäisten valtioiden? Miten tässä sekaisessa tilanteessa huomioidaan voimakkaat eroavaisuudet jäsenmaiden kesken ja kuinka hyvin itse jäsenvaltiot tietävät missä mennään? ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kauppa...
|* EU – kriisistä toiseen, nyt Italia tarvitsee 100 miljardia € ~ http://www.hs.fi/talous/a1467605588067 -
|* ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/vakava-varoitus-... -
|* Eurooppalainen ongelma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/eurooppalain... -

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/euroopan-un... -

.

.

Tomi Vaalisto

Suomalaiset yksinkertaisella enemmistöllä halusivat EUn ja rahaliiton jäseneksi - molempia kysyttiin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä.

Tuon tosiasian tunnustavat jopa EU:ta vastustavat tahot pientä uusväyrysläisten joukkoa lukuunottamatta ;)

Ilkka Luoma

Täällä on aiemmin käyty ammattilaisten myötä erittäin tarkka selvitys Suomen euroon jenkaamisesta ja mahdollisesta valtiopetoksesta - googlaamalla sen saa helposti esille.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #20

Joo, eläkkeellä oleva Jorma on ammatiltaan peruskoulun opettaja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Luitko Jorma Jaakkolan asiantuntijaselvityksen - se löytyy myös täältä US Puheenvuorosta - SELVITYS ON TARKIN TEHTY ANALYYSI aiheesta - mukana mm. eduskunnan valiokuntapöytäkirjojen diaarit - on helppo tarkistaa selvityksen paikkansa pitävyys.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #38

Minkä alan asiantuntija Jorma Jaakkola on?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #41

Hyvä kysymys - eläkkeellä olevana peruskoulun opettajan lähinnä pedagogi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

EY-kansanäänestyksen, EMU' n ja euroon jenkaamisen ...

...

"Suomi kääntyy länteen on selkeä esitys euron kriisistä ja euroskleroosin syistä. Pystytäänkö eurojärjestelmän valuvikoja korjaamaan, vai olisiko Suomen viisainta erota tulonsiirtounioniksi muuttuneesta rahaliitosta ja hakeutua lähemmäksi muita pohjoismaita? Pitäisikö siis Nordek jossakin muodossa herättää henkiin? Mikä vaikutus Britannian erolla EU:sta on? Kuinka unionia tulisi uudistaa? Nämä ja muut integraatiota ravistelevat kysymykset tulevat hallitsemaan keskustelua myös Suomessa lähivuosina"

~ https://intokustannus.fi/kirja/suomi-kaantyy-lanteen/ -

...
Lyhennelmä:

B]
Jos: eduskunnalla ei ollut oikeutta EMU:n kolmatta vaihetta koskevaan varaumaan, miksi eduskunnalle ei sitä ilmoitettu ennen 18. marraskuuta 1994 päätöstä?
Miksi eduskunnalle ilmoitettiin, ettei liittymissopimus koske hallitusmuotoa miltään osin?

C]
Jos: varaumaa ei ollut, miksi eduskunnalle kerrottiin (HE 135/1994 vp ja PeVL 14/1994 vp), ettei liittymissopimus kumoa mitään hallitusmuodon pykälää?

...
d]
Tasavallan presidentti teki päätöksen EY-jäsenyyshakemuksesta 18. maaliskuuta 1992. Tasavallan presidentti ratifioi liittymissopimus -asiakirjat, hyväksyen kaikki sopimuksessa olevat asiat 8. joulukuuta 1994. Tiesivätkö he, että eduskuntaa ei perustuslain mukaan saa johtaa harhaan, saati Suomen kansaa? Tiesivätkö he, että heidän virkavalansa edellytti valtiosäännön turvaamista ja voimassa pitämistä?

Tietokirjallisuuden mukaan EU-jäsenyyden suhteen on tapahtunut valtiorikos [? - allekirjoittaneen huomio]. Suomen oikeusviranomaisten (muun muassa oikeuskanslerin virasto) mukaan kaikki oli laillista. Sotilas- ja virkavalan puitteissa tietokirjallisuuden määritelmät ovat uskottavia virallisten asiakirjojen perusteella.

Viitaten valtiopäiväjärjestykseen 11§:ään vaaditaan hallitusmuodon 2§:n perusteella, että tässä kirjoituksessa (mukaan lukien laaja selosteosa) esiin tulevat asiat on kansanedustajien tutkittava, koska muunlaista ”perustuslakituomioistuinta” ei ole olemassa tätä asiaa selvittämään. Tämä kirje ja sen laaja selosteosa on tarkoitettu yksinomaan oikeuskysymysten selvittämiseen edellä mainitulla tavalla ja siinä tarkoituksessa Suomen kansalaisten käytettävissä.

Tänään tilanteen selvittämiseen voisi soveltua myös kansalaisaloiteperiaate, jossa aloitteen päämääränä on muodostaa perustuslakituomioistuin, joka voisi tämän ”euroliitoksen” selvittää – mahdollisista vanhenemissäännöistä huolimatta.
Toisaalta on tärkeää saattaa asia täyteen julkisuuteen kansalaistemme taholle, jotta he tietävät mitä EU -neuvoa antavassa kansalaiskyselyssä jätettiin kysymättä ja mitä siihen kätkettiin – saatamme arvata vakaasti, että EU-kansanäänestyksen tulos olisi erilainen, jos kansalaiset olisivat tienneet, etä siihen oli todellinen ”koira haudattuna” - kytkös euroon! Tätä kansalaisemme eivät tienneet äänestäessään EU:n puolesta. * - (copy – paste) päättyy
--- ylös merkinneenä psta Ilkka Luoma [aineistolla lähdesuoja]

* Kts. Myös Kokoomuksen piireissä kansantalous- ja finanssiasioista perillä oleva asiantuntija, Jorma Jaakkola - Valtiopetos euroon liittymisessä?
~ http://jormajaakkola.fi/EMU-petos - … ”

Tarkka ja yksityiskohtainen tapahtumakulku löytyy täältä [1
~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... -

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Tarkin analyysi aiheesta on kansainvälisen lain professori Martin Sheininin tutkimus:

"EMU ja Suomen valtiosääntö: yhteiseen rahaan siirtyminen ja Suomen Pankin asema. Helsingin yliopisto, Kansainvälisen talousoikeuden instituutti, 1997."

Jaakola kirjoittaa valtiopetoksesta ymmärtämättä mikä se on - olen tavannut herran ja kysynyt asiaa eräässä kokouksessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Tämä aineisto ~ Tarkka ja yksityiskohtainen tapahtumakulku löytyy täältä [1
~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroo... -

... ... on toimitettu kolmelle ott' lle - odotamme raporttia ... jo pelkkä raportti maksaa tuhansia - keräämme rahaa suljetun joukon joukkorahoituksella.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #67

Oikeasti tuollainen tehtäisiin tutkimuksena - kuten Martin Scheinin - ja rahoittajana olisi esimerkiksi hankerahoitus, yliopiston rahoitus tai säätiö.
Luulisi, että putinisteilla olisi hyviä rahoituskanavia.

Nythän asiasta meuhkaa Jorman lisäksi joukko uusväyrysläisiä Johtajan teesein, jotka ammuttiin pressanvaalikampanjassa alas.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Muun muassa tohtori Pekka Korpinen - kirjan tiedot täällä ketjussa jo toisaalla.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjä on mukautunut EU:n vahvaan taloudelliseen ja poliittiseen valta-asemaan. Trump toisaalta itkee ja valittaa vahvan Euroopan suuntaan.

Roolit ovat vaihtuneet täysin: Venäjä nauttii vakaasta EU:sta. Trump sen sijaan pyrkii jatkuvasti heikentämään varsinkin Saksan taloutta. Tätä kautta toivotaan EU:n hajoavan.

Luottamus Venäjään on nyt EU:ssa parempaa kuin koskaan Putinin kaudella. Trump ajaa jatkuvasti Venäjän asettamiin miinoihin.

Ilkka Luoma

Aikanaan pohdittiin talous- ja jopa sotilaskaavaa:

Kiina + Venäjä > US + EU, mutta nyt kaavaa modernisoidaan ;)

Tomi Vaalisto

No laske vaikka miesvahvuuden ja BKTn suhteen niin "väkänen" kääntyy vasemmalle.

Ilkka Luoma

[2016]

Euroopan unioni on maho jättiläinen virka-rollaattorien varjosta. EU on liiaksi kasvanut byrokratian hirviö, jolla ei ole enää yhteyttä EU – kansalaisiin tai jäsenvaltioiden äänestäjiin. EU on ideaalinen koitos liian laajalla, liian nopeasti ja liian muotokieliväkivaltaisesti sulatellen byrokraattidirektiivejä, jotka ovat yhtenevät kaikille – Portugalista Suomeen ja Ruotsista Kreikkaan.

|EKSTRA: EU on viiden kriisin solmussa ~ http://yle.fi/uutiset/3-8384067 - (2015)
|EKSTRA: EU’ n kirvelevä ahdinko ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/eu-eurooppal... -

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kultarannassa noteerattiin, ihan oikein, pakolaiskysymys Euroopan ja EU:n tärkeimmäksi kysymykseksi.

Ei siksi että pakolaiset sinänsä olisivat se uhka, mutta ihmiset kokevat sen uhkana, ihan tosissaan kokevat, ja se koettu uhkakuva nostaa Euroopan populistipuolueita valtaan ja se vaarantaa EU:n jatkuvan hyvän poliittisen kehityksen.

Polulistipuolueille ei nimittäin riitä pelkkä pakolaisten torjuminen, vaan ne tuovat politiikassa esiin muitakin populistisia teemoja.

Lisäksi valtaan nousseet populistipolitikot haluavat rikastua, saada korvausta vaivannäölleen, se nostaa esiin uuden korruption, kuten Unkarissa on jo tapahtunut.

Lisäksi populistit pitävät vallasta, eivät siis halua luopua siitä. Sen takia pitää rajoittaa arvostelua ja kritiikkiä ja pitää tuoda esiin populistien aikaansaamia "hyviä asioita". Populistien vallanhalu vaikuttaa siten lainsäädäntöön ja lehdistönvapauteen ja sananvapauteen, niin kauan kuin populistit ovat vallassa. Populistien itsensä mielestä se valta saisi jatkua ikuisuuteen.

Ilkka Luoma

Reviiripuolustus - tohtori Halla-aho on reviiripuolustaja!

...
PERJANTAINA, MAALISKUUTA 17, 2017
Hollantilainen Geert Wilders on myös reviiripuolustaja

(Hollannissa järjestettiin vaalit, joissa häviäjästä tuli voittaja ja kehityksen pysäyttäjä; sen sijaan voittajasta leivottiin meidän West – trollingissa |0 häviäjä, vaikka häviäjä Geert Wildersin Vapauspuolue lisäsi paikkojaan noin 25 prosentilla – näin meillä media, ja muualla laajemminkin tarkoitushakuisesti manipuloiden)

[… pitkin EU – Eurooppaa jylisee puhuri, jossa kansalaiset eri EU – maissa nostavat päätään oman kulttuurinsa, kielensä, historiansa ja tapojensa puolustamiseksi. Kansalainen Kees Hollannissa kutsuu tätä reviiripuolustukseksi |1…

… kansalainen Lisa Hollannista, joka ylläpitää hollantilaisuutta synnyttäjänä, tietää miten herkän vääjäämättömästi kansojen sulatusuuni peittoaa, vahvistaa ja/ tai degeneroi eri kulttuuri- ja uskontosuuntia. Toisaalta kansalainen Lisa tietää monikulttuurisuuden olevan myös rikkaus, jos keskinäinen kunnioitus vallitsee eri ryhmien välillä… ]

Emme puhu toden tilanteessa mistään rasismista |2, vaan puolustusreaktiosta – vuosimiljoonaisen evoluution kehittämänä järjestelmänä, jota kutsutaan reviiripuolustukseksi. Reviirit on elinalueajattelu, jossa samankaltaisuus ylläpitää kaltaistaan yhteenkuuluvuusjärjestelmää - pitkälti tavoitteina turvallisuus, elinmahdollisuudet sekä suojattu lisääntymisalue, johon on kylläkin haettava geenitäydennystä reviirin ulkopuolelta.

Hollannissa Geert Wilders on reviiripuolustaja

Media meillä synkensi Wildersin Islamin vihaajaksi – olematta sitä, tai ainakin Wilders itse sen selkein sanoin medialle kertoi. Jostain media kuitenkin keksi tuon halventavan ja uhkaavan ilmauksen, mutta mistä syystä?

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/hollantilai... -

.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Reviiripuolustus - tohtori Halla-aho on reviiripuolustaja!"

Olet asian ytimessä.
Vaistot jylläävät.
Vaistoilla pelataan politiikassakin.

Mutta on niiden "Reviiripuolustajien" joukoissa ihan oikeita rasistejakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Niin, mitä rasismi onkaan?"

Eiköhän se reviiripuolustus ja rasismi ole aina kuuluneet yhteen. Toki pitää vähän laajentaa sitä rasismin käsitettä.

Jotta reviiripuolustus olisi mahdollista, pitää kansalaisissa kehittää ns. puolustustahtoa, niin että vihollista ei enää mielletä ihmiseksi, vaan joksikin epämääräiseksi hirviöksi, joka on oikeutettua tappaa ja joka pitääkin tappaa.

Tähän manipulointiin sopii hyvin vihapuheet, jotka ovat taktisesti oleellinen osa tätä ns. reviiripuolustusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

En pääse tuonne.

Olet varmaankin bannannut minut?
Tai sitten sinut on bannattu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Vihavainen on ihan oikeassa. Sotatahdon, m.l. puolustus-, ylläpitämiseksi tarvitaan vastustajien demonisoimista ja heidän ihmisarvonsa viemistä. Muuten ei tanner tömise yhteisen marssin tahdista.

Muistanpa kuinka aikoinaan Lappeenrannan kasarmeilla oli kasarmien seinillä tauluja joilla tulevia korpisotureita ohjastettiin olemaan koskaan kohottamatta asetta ihmisiä kohti, vaan vain vihollisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Monet kantavat tuota ryssävihaa edelleen - ymmärtämättä edes syytä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #37

30.11.1939

muitain syitä on,eikä ihan vähän !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Antti Hietalahti - Talvisodan salainen strategia - suosittelen! ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #35

Ettei olisi moinen teksti ollut rakuunapataljoonan kassun vieressä olevan Kolme Lyhtyä -ravintolan pisuaarin päällä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

Tykistörykmentin kasarmien seiniltä minä niitä lueskelin. Enkä nähnyt niitä tuolloin Kolmen lyhdyn eli Lampun seinillä jotka eivät olleet kasarmien vieressä vaan muutaman korttelin päässä Kauppakadulla. Toki sielläkin tuli käytyä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Kolmesta lyhdystä matkaa linnuntietä kasarmien keskellä olevalle ratsuväen muistomerkille linnuntietä 200 m.

Sen läheisyys on suhteellinen käsite: putkijullille 200 metriä on pitkä matka kun taas metsän nopeimmalle eläimelle eli sissille ihan vieressä. Itse palvelin Rajavartioston Immolan sissikomppaniassa, mutta Kolme lyhtyä oli tuttu paikka.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #75

Vaaliston kielellä lähelle on pitkä matka, enemmistöt mitä sattuu ja trollailu vain vetouistelua. Ei ihme, että keskustelu on vaikeaa.

Mutta totta, tykistölle 200m on pitkä matka. Morkulan on parempi osua kohdalleen kuin 200m:n päähän. Vähän sama kuin näissä keskusteluissa: on parempi osua kuin huidella lähellä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Näinhän se menee. Mutta lukijat hymyilevät, kun on värikästä keskustelua - osa taitavasti ja osa taitamattomasti, mutta asiaa saatiin aika paljon. Ja kuudes pr. Niinistön Kultaranta-sessio on päättynyt ...

...
Oleellisin asia jäi vähälle huomiolle - "Gaia kuumenee - jäähdyttelemmekö kulutustamme?"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #87

Niin, meidän kannattaisi ajatella Gaiamme kuumenemista mutta ihan kaikki kuumelikot eivät pysty jäähdyttämään omia päitäänsäkään.

Toisaalta kreikkalaisen mytologian mukaan Gaia synnytti Uranuksen ilman siittäjää ja sen jälkeen hänen kanssaan m.m. Oceanuksen eli meret, Kronoksen eli ajan, Themisin eli hyvän hallinnonja Mnemosynen eli muistin sekä taiteiden Muusat. Hän synnytti myös muita jumalia toisen isättömän poikansa Pontoksen eli maan kanssa että myös lastenlastensa kanssa. Kun ottaa huomioon tuon sukurutsan ja myös heidän jälkeläistensä vastaavat, ei kannata ihmetellä miksi meidän asiamme ovat niin sekaisin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

LAUANTAINA, HELMIKUUTA 16, 2013
Gaia kuumenee - kytketäänkö jäähdytys?

Maapallon lämpömittari osoittaa lämpötilan nousevan koko ajan 1], samaan aikaan universumin lämpömittari näyttää mikroskooppisesti, että lämpötila alenee – kohti absoluuttista nollaa. Nolla Kelvinissä, -273,15 C astetta *] molekyylien värähtely lakkaa – siis lämpöliike pysähtyy [?]. Lämpöliike on itseasiassa molekyylien ”mekaanista hierontaa toisiaan vasten”. Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä.

Ihminen toteuttaa lisääntymisen ohella toista mekaanista liikettä suurella hartaudella – siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, vieläpä kiihtyvästi. Nykypäivänä hinaamme jopa automme perässä peräkärryä, kun takakontti ei enää riitä mökkimatkalle. Kaupunkilainen on vuokrannut kaupunkivaraston, kun tavaramäärät eivät enää asunnon kellariin ja vintille mahdu. Tarvitsemme koko ajan lisää, lisää ja lisää ...
...
1] – ”Gaia kuumenee...” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema... -
*] - http://fi.wikipedia.org/wiki/Absoluuttinen_nollapiste -
[?] ”Lämpöliike – thermal motion” - http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_motion -

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #92

Me emme taida kuitenkaan osata enää kuin koneellisen jäähdytyksen. Tehdään siis lisää koneita ja kulutetaan energiaa, s.o. luodaan lämpöä, jotta tehdään kylmää jota siirrellään paikasta toiseen ja sanotaan sitä "kaukokylmäksi".

Mytologioiden pimeimmät voimat ovat saaneet ajattelutapamme sekaisin. Mitähän tarvitaan jotta pysähtyisimme hetkeksi a j a t t e l e m a a n?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

KESKIVIIKKONA, LOKAKUUTA 28, 2009
Kiina kasvaa nopeammin kuin maallinen kestokyky sietää?

blogID - 12100979
...
ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-k... -

28.10.2009 | 15:23 | Ilkka Luoma | Ympäristö Ilmastonmuutos Kiina Kiinan paluu maailmanvallaksi Maailmankauppa Ympäristökriisi
(valtakunnallinen sanomalehti ruotii systemaattisesti Kiinaa, kiinalaista valtakoneistoa ja loputonta kasvua - ymmärtämättä mitä me itse teimme aiemmin)

[ ... vesi on loppumassa useilta alueilta maailmassa. Ruokaa tehdään hehtaarilta enemmän kuin koskaan. Liikenne vaatii energiaa koko ajan lisää - pellot ja sademetsätkin valjastetaan ruotuun. USA - kasvun indikaattori ja ympäristöimuri käytti kasvuunsa yli puolet koko maapallon energiasta viimeisen 100 vuoden aikana. Länsimaalainen suuntaava markkinatalous suolsi 70% koko maapallon kaikista päästöistä vaivoiksemme jo 1900-luvulla ... ]

Kiina on otsikoissa yleensä negatiivisena ilmiönä. Kiina vie työpaikat. Kiina teloittaa ihmisiä. Kiina imuroi maailman raaka-ainevarat. Kiina päästää jätöksensä meidän kaikkien vaivoiksi. Miksi me haluamme unohtaa omamme ristiretkistä lähteneenä rosvouksena, murhina ja ahneutena - ristin ja miekan suojelemina ?

Miksi me haluamme unohtaa ne lähtökohdat, jotka aikaansaivat nykyisen elintasokulttuurimme? Länsidemokraatti näkee kaikessa ulkopuolisessa pahan, mutta malkaa omassa silmässä ei näy - sen viedessä koko kyvyn näköala-ajatteluun.

Kiinassa on meneillään länsimaalaisille tuttu markkinaryntäys. Kaikki mitataan kasvuna ja suureina, jotka kertovat koko ajan uusista maailmanennätyksistä. Onko tämä tuttua? - kyllä se vaan on. Me elimme koko 1900-luvun kiihtyvässä markkinapyörässä tuoden pilkkahinnalla raaka-aineet jalostettaviksi maihimme, jolloin korjasimme sen sadon, josta syntyivät maailman lihavimmat ihmiset.

Me hamusimme kaiken senkin, joka olisi kuulunut tasaisen käyrän mukaan toisille - me veimme tikkarit, leivän ja jalosteet raaka-aineiden lähtömaiden kansalaisten suista.

Kiina aloitti presidentti Deng Xiaoping´in aikana talouskauden, jota ei olla koskaan aikaisemmin koettu - ja vauhti kiihtyy. On laskettu, että jos energia, raaka-aineet ja ympäristö riittävät ja kestävät; ajaa Kiina ohi kulutusyhteiskunnan nykyisen julki-ikoni USA:n ohi kansantalouden koossa mitattuna vuonna 2030. Mutta mitä tapahtuu tätä ennen?

Me vaadimme Kiinaa hillitsemään toimiaan -

...
Entä nyt?

"Tutkimus: Kiina on saamassa saasteet kuriin – "Hämmästyttävä saavutus"
Kiina voimistaa tuntuvasti ympäristöministeriönsä toimivaltaa.

Ilman epäpuhtaudet - 13.3.2018 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Rasismi 2] on ollut jo pidempään persujen myötä suosikkisana, monien edes ymmärtämättä, että se on nykysanallista tyhjän hokemaa. Varsinaista rasismia vaikkapa Suomessa ei juurikaan esiinny. Rasismin sijasta meillä Pohjan perukoilla on vahva suomalaisuuden itsetuntoa ja reviirimme puolustustahto.

2] Rasismin oppitunti -lyhyt oppimäärä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129007-... – [US_P/il]

Reviiripuolustuksen filosofia on vuosimiljoonainen luonnon- ja lajinvalinnan huolellisen tuotekehityksen tulos, joka puree kaikissa eliö- ja oliolajeissa. Rajat on säädetty, on vain kysymys rajojen limittyneisyydestä, rajataisteluista ja estosta estää ”mahdottomia variaatioita” geeniperimien osalta. Suojelemme omaamme ja omamme kaltaista. Jokaisella meistä on oma reviiri, niin fyysinen kuin henkinen.

...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Jokaisella meistä on oma reviiri, niin fyysinen kuin henkinen."

Vaistot on olemassa, emmekä niistä vaistoista eroon pääse.
Mutta tiedostettuina niiden vaikutusta voidaan hillitä.

Esimerkiksi vaisto kehoittaa tappamaan kilpakosijan, tai puolison rakastajan, välittömästi, mutta laki kieltää ja järki estää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Pienin henkilökohtaisen reviirin säde oli Pekingin metrossa - ruuhka-aikana ;)

Ilkka Luoma

"Niinistö tyytyväinen Kultaranta-keskustelujen sävyyn: "Hienoja mielipiteitä oli" ...

... Päivän aikana keskusteltiin muun muassa EU:n roolista turvapaikkapolitiikassa. Paikalla oli myös YK:n pääsihteeri Antonio Guterres, jonka kanssa tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli YK:n uudistuksesta ja suurvaltasuhteista ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/niini... -

.

Ilkka Luoma

Ulko- ja urvallisuupolitiikan osalta [!] se tärkein asiakokonaisuus:

Gaia kuumenee, jäähdyttelemmekö kulutustamme?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-10257120 -

"Yle seurasi – Ilmastonmuutos puhutti Kultarannassa, poliitikoilta penättiin rohkeampia ratkaisuja ... "

.
LAUANTAINA, HELMIKUUTA 16, 2013
Gaia kuumenee - kytketäänkö jäähdytys?

Maapallon lämpömittari osoittaa lämpötilan nousevan koko ajan 1], samaan aikaan universumin lämpömittari näyttää mikroskooppisesti, että lämpötila alenee – kohti absoluuttista nollaa. Nolla Kelvinissä, -273,15 C astetta *] molekyylien värähtely lakkaa – siis lämpöliike pysähtyy [?]. Lämpöliike on itseasiassa molekyylien ”mekaanista hierontaa toisiaan vasten”. Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä.

Ihminen toteuttaa lisääntymisen ohella toista mekaanista liikettä suurella hartaudella – siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, vieläpä kiihtyvästi. Nykypäivänä hinaamme jopa automme perässä peräkärryä, kun takakontti ei enää riitä mökkimatkalle. Kaupunkilainen on vuokrannut kaupunkivaraston, kun tavaramäärät eivät enää asunnon kellariin ja vintille mahdu. Tarvitsemme koko ajan lisää, lisää ja lisää ...
...
1] – ”Gaia kuumenee...” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema... -

...
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/gaia-kuumen... -

.

Ilkka Luoma

Saimme jälleen kiintoisan keskusteluketjun - kiitos kommentoijille!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset